Moarte grea [CFR – CSMS Iași 2-1]


CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora 200 – Hoban – Deac, Djokovic, Culio, Păun – Țucudean.

Joc ultra-solid al CFR-ului în prima repriză. Deși e doar prima rundă din play-off, ai noștri joacă cu atâta patos și energie, de parcă ar evolua la Mioveni, cu titlul pe masă. Agresivitate, avânt, chef de joc, pressing ucigător, os pus la fotbal, încredere… chestii care l-au redus pe Dan Petrescu la zâmbete, iar pe oaspeți la anonimat. Ieșenii par buimaci de la debutul reprizei și până scapă cu doar 0-1 spre vestiare.

CFR oferă două triunghiuri greu de oprit. Manea – Deac – Djokovic pe dreapta, Camora – Păun – Culio pe stânga. Între cele două triunghiuri de pase este punctul care dă siguranță și stabilitate, Hoban.

Vârful Țucudean face tot ce poate. Șutează de la distanță, e unde trebuie la gol, reia cu capul peste poartă și – demn de subliniat! – vine mereu spre mijloc, fugărind ieșeanul cu mingea și încercând să-l deposedeze.

Un gol (minutul 10 – centrare Deac de pe dreapta, Mureșan deviază mingea cu o parte neidentificată a corpului, iar Țucudean reia din câțiva metrișori în poartă) și trei ocazii de gol (minutele 19, 20, 43), ar cam fi bilanțul CFR-ului în primele 45 minute. La ultima ocazie de gol, e adevărat că Păun ar fi putut rezolva faza mai eficient, dar și arbitrul putea acorda lejer penalty pentru CFR, acostarea în careu de către portar a atacanților adverși fiind încă interzisă în România. Mai mult de 4-0 nu avea cum fi la pauză, dar de era, nu se supăra nimeni (îi includ aici și pe Stoican și Trică).

Oaspeții au fost atât de ocupați să-și dea seama ce-i lovește, încât au trimis în aut mai toate mingile pe care au reușit să pună latul sau șpițul. Nici cea mai minoră problemă nu ne-au pus oaspeții la începutul serii. De prin minutul 20, Dan Petrescu putea scoate liniștit portarul și introduce un ieșean în schimbul lui, pentru a face meciul mai puțin dezechilibrat.

Frustrarea ieșeană primește cartonaș galben, când Cristea Andrei îl cioplește inutil pe Vinicius.

Foarte bună primă repriză a CFR-ului, o adevărată plăcere s-o urmărești în HD, dacă n-ai norocul să țopăi live, în tribună.

Minutul 52 aduce prima fază mai caldă la poarta lui Arlauskis. Șut Cristea (lăsat să pătrundă prea adânc în zona noastră centrală de apărare), de la 15 metri, peste poarta clujeană.

Păun devine campionul ratărilor, când trimite peste poarta lui Rusu. E minutul 56. Păun a scăpat de trei ori singur cu portarul în mai puțin de o oră, dar tot de trei ori a reușit să demonstreze că-i lipsește sângele de killer. Sau măcar norocul… Se încălzește Mailat.

Camora luftează din poziție bună de șut. Dar dacă te superi pe Camora, atunci ce faci cu Păun? Îi dai na-na la fund?

Ieșenii sunt lăsați să zburde cumpătat pe teren, pe la mijlocul reprizei secunde. Am obosit? Jucăm italienește sau ne jucăm cu focul? Prea devreme să mă pronunț, dar tot ar fi bine să-i îngropăm mai adânc cu un al doilea gol. Poate Omrani (intrat în minutul 73, în locul lui Țucudean) să închidă meciul…

Îl revăd pe eternul supărat Dan Petrescu. Nu știu ce-l mănâncă. Luăm prea multe galbene, nu-i place de arbitru sau de cum nu mai controlăm total jocul?!

Nu-mi place repriza asta. Am deja v(ăz)u(t-o) de prea multe ori în acest sezon. Mi-e dor de minutele 0-45, de pressingul în haită al ceferiștilor, care aproape că i-a împiedicat pe oaspeți să iasă de la vestiare.

  1. Pivotare Deac… șut pe lângă poartă…
  2. Camora faultează în careu. Demențial! Absurd! O fază din care mai mult de 11 metri n-avea cum să iasă.
  3. Cristea Andrei sărută mingea și o trimite în poarta lui Arlauskis. 1-1.

Avem la dispoziție sub 10 minute să reintroducem mortul la locul dânsului. Clar că trebuia să-l îngropăm cu 1-2 goluri mai adânc.

Dan Petrescu se cere în tribună și arbitrul îi face semn că poate să plece.

Prelungiri. Mailat parcă face cipcă în colțul terenului. Pasează, Mailaaat!!!

Ne zbatem. Deac. Costache. Culio. Culio se întoarce sau e întors pe toate părțile, apoi cade teatral în mijlocul careului advers. Sar în sus (toată lumea știe că, de obicei, nu prea sar în jos) și cer pălitură de osândă! N-o să aflăm niciodată ce-a fost în mintea arbitrului, pentru că mingea ajunge la Omrani, iar acesta înscrie golul vieții sale minunate! 2-1! GOOOOOL OMRANIIIII!!! Bravo, Omrani! La cât mai multe goluri ale vieții pentru CFR!

Câștigăm meritat cu 2-1 în loc de 5-0, 6-0, 5-1 sau 6-1. Probabil prin metoda blat, dacă e să precitim articole nescrise sau să previzualizăm emisiuni încă nedifuzate. „Microbistul” Dan Petrescu revine pe iarbă, dar încă spumegă. Tensiunea e încă ridicată în Gruia, iar cea arterială mare în mine.

Vă las pe mâna lui kiruj, să vă adune notele la purtare. Eu am nevoie de o tărie tare…

66 de comentarii

  1. A trepidat stadionul dupa golul doi cum nu a mai trepidat demult tare…Si ma gandesc ca uneori e bine sa castigi chinuit in locul unor victorii plicticoase 🙂

    Apreciază

  2. Bine c-a fost victorie.
    Era culmea sa pierdem 2 puncte cu o echipa care nu a tras pe poarta niciun sut.
    In prima repriza i-am calarit autoritar, cu prestanta si nu mi-am imaginat cosmarul care se putea intampla in partea a 2-a.
    Sper ca asta sa-i fie de invatatura de minte lui DP si sa nu mai treaca la conservarea unui 1-0 atat de fragil.
    Cu FCSB s-a intaplat la fel, am condus cu 1-0, ne-am retras si a venit cavalerul negru sa rezolve problema acordand un penalty la o simulare clara.
    S-ar putea ca aceasta desfasurare a jocului sa ne tina mai concentrati si mai uniti in viitor.
    Niciodata n-am castigat titlul usor, pentru ca, de fiecare data, inaintea finalului de campionat, s-au dezlantuit toate fortele intunecate din fotbalul nostru, dar cu atat este mai frumoasa victoria finala.
    Trebuie sa avem incredere in baieti si in DP si sa fim alaturi de ei pana la final, sa ne ajutam intre noi ca sa meritam sa ne bucuram impreuna la sfarsit.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ai dreptate 07! Parc-aş băga şi io o votcă, un vin sau altceva… Şapoi nu mai avem nevoie de morcovi. Morcovii sunt depăşiți. Să trăiască cucuruzul! Cu păpuşoi cu tot…

    Apreciază

  4. Piru, ai mare dreptate, și eu cred că DP trebuie să renunțe OBLIGATORIU la această retragere deja clasică (și care -cum-necum- nu ne-a adus mari nenorociri în sezonul regular), aici în play-off nu mai merge vrăjeala, e alt nivel… Ok, știu și eu despre ce e vorba, vrea și el să-i odihnească ”în mod activ” pe veteranii echipei, dar și așa, tactica asta nu mai merge. Vor fi 9 meciuri în spate, nu mai ai dreptul să te joci cu focul… HAI CR!!!

    Apreciază

  5. 09.03`18,orele 20.30,stadionul dr.”C-tin Radulescu”, CFR-“Poli”Iasi=2-1(1-0);”Ne-a trecut glontul pe la urechi”;dupa agonia si extazul din final,n-am puterea si concentrarea necesara sa fac retrospectiva acestei partide,nu mai am luciditatea si stapanirea s-o fac corect si impartial,asa ca am sa-i las pe alti “savanti” s-o faca;am sa ma refer doar la 3 jucatori care,m-au “scos din minti” si care si-au pus amprenta in mod negativ asupra evolutiei scorului si a jocului in defavoarea noastra;in primul rand,necoptul de Paun(nota=3),care prin cele 3 imense ratari putea sa ne”ingroape”si sa anuleze sansa ca etapa urmatoare sa o incepem din postura de lider;apoi,cu tot respectul pt. al 200-lea meci al lui Camora(nota=4),dar cu trecerea timpului este tot mai nesigur,mai lent,surprins prea avansat,indecis,mult prea nervos si cu interventii hazardate fara noima-nu am inteles de ce a trebuit sa intervina la”rupere”chiar daca nu l-a faultat pe”iesean”,in locul unei tatonari,cand el era dublat de Muresan,iar mingea se indrepta spre aut!?-si in ultimul rand,jocul,sters,palid,dezorientat,fara consistenta la care nu m-asteptam,din partea lui Djokovici-probabil de teama de-a nu mai lua un galben,gratuit!(nota=5)-;desi,cu 3″gauri” si alti doi”obositi”(spre final)Hoban si Culio, in teren,am facut,per ansamblu,o partida buna(de exceptie in prima si cum de altfel ne-am obisnuit,dupa ce conducem,mai slabuta in secunda!);am castigat meritat dupa joc si imensele ocazii de gol,ratate cu nonsalanta de Paun si Deac;golul inscris de Omrani,cred si sper ca ne va da mai multa siguranta,luciditate,calm, tarie,suflu si forta in abordarea meciului cu Stana,in ciuda luptei pe care trebuie s-o ducem si cu arbitrii,care hotarat lucru,nu ne mai acorda penalty-uri,nici daca adversarii joaca handbal in propriul careu!

    Apreciază

  6. Măi oameni buni, chiar e musai să tot faceți reclamă la votca aia nenorocită, chiar mie, care n-am băut nimic anul asta… 🙂 Eram foarte aproape să încalc ”prohibiția” autoimpusă, la golul lui Billel am urlat ca nebunul, s-a auzit și la vecinul cel mai apropiat, care e la vreo 50 de m. 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. Eu zic ca a fost greseala de tactica. Greseala care DP il face de fiecare data macar cu echipele mici, daca nu cu toarte echipele. Atacam in 3. Hoban nu urca destul , nu e un finalizator, Culio e prea batran sa faca ambele faze, Djokovic e si el mai mult un mijlocas de acoperire. Un singur jucator trebuie schimbat: Djokovic. In locul lui sa fie Deac, Costache sau Omrani titular pe banda dreapta. Am castiga mult in faza ofensiva. Nu avem omul surpriza in careu. De ce am dat golul doi? Deac pasa la Costache (care a intrat in locul lui Djokovici) in careu, Culio in careu Omrani in careu…am fost mai multi ca de obicei . Costache a intrat nestingherit, fundasii centrali erau ocupati cu Culio si Omrani…singurul defect al lui DP, ca este prea fricos…dar stam bine in clasament si asat e cel mai important

    Apreciază

  8. Aveti mare dreptate,cu mentinerea acestui stil de joc,sigur o vom da in bara!;trebuie schimbat ceva,in special sa folosim arma contraatacului,sa ducem mai multi jucatori in atac,in careu,sa schimbam din mers,pe unii jucatori si strategia de joc;n-am inteles de ce ne-am luptat sa-i aducem pe Ionita,Bordeianu,Mailat,Costache,ca sa faca tuse?!

    Apreciază

  9. Copilul asta ma scoate la pensie!Nu,nu ma refer la Adi Paun ci la capitanul Camora care ne arata ca sunt batrani care nu se cok la cap veci.N-avea voie la experienta lui sa aiba interventia aia,in circumstantele alea.Dar nu-i corect sa insistam acum pe greseli,intr-un moment cand providenta ne-a mangaiat duios crestetul.
    Am avut o prima repriza jucata in stil de echipa mare,dar in care n-am stiut sa dam lovitura de gratie.L-as lua pe Adita la scarmanat,dar vad in primul rand capacitatea lui de-a se pune(si de a fi pus) in pozitie de finalizare.De 2 ori finalizarea i-a venit pe piciorul de sprijin(stangul) si din unghi.Tot atat de adevarat c-a avut si un penalty nedat.Pacat pentru efortul lui,intr-o zi cand trebuia sa fie erou.Este intr-o dispozitie fizica buna si poate fi o solutie acolo in banda.
    Vedeam saptamana asta implanturi in echipa si solutii pentru trecerea pe banca a lui Deac si Culio.Cel putin in seara asta Deac a fost mare(foarte mare,nu conteaza ca exagerez putin).Iar Culio a fost in plasa lui cu un efort fantastic.El la faza golului din prelungiri si-a facut datoria,provocand penaltyul pe care n-a sti nimeni veci daca capîatul de Calin l-ar fi acordat.La deciziile din timpul partidei tind sa cred ca n-ar fi dat.
    Imi aduc aminte de cateva decizii de neam prost,in care a dat dovada de rea credinta:
    -fault la inceputul partidei la Deac,era cat Casa Poporului de mare
    -n-a dat penalty la Paun
    -a avut o balanta diferita la acordarea sanctiunilor.
    -a intrerupt atacul promitator,fara a lasa avantaj la faultul la Costache.In final a dat minge de arbitru la cotul primit in fata primit de la un iesean si la pumnul in cap primit de la celalalt moldovean.
    Nu pot sa inteleg cum din 8 arbitri UEFA tu nu poti delega cate unul la fiecare partida din play off.Imi revine in minte cum am pierdut 2 pct acasa cu Gazul cand o panarama ne-a curatat.Este foarte simplu sa se explice cei cu delegarile.Este un tanar fara experienta care n-a facut fata presiunii,bla-bla-bla……..
    Deznodamantul acestei pârtide seamana ca doua picaturi (ca si rezultat,nu ca si joc) cu victoria ultimul cu Vointa Sibiu cand am luat ultimul titlu.Poate fi o infuzie de adrenalina necesara pentru baieti.
    Oricare ar fi fost rezultatul din partida de aseara,nu cred ca era cazul sa dramatizam.Important este locul ocupat dupa ultima etapa.S-apoi mai trebuie sa joace si celelalte cacareze……..

    Apreciază

    • Poate ne explica cei din conducere de ce au preferat hoti autohtoni, in locul arbitrilor straini?! Macar te f..e unul strain, nu un nenorocit de mitic! Scuze, inca am adrenalina pana-n gat!

      Apreciază

  10. Ratarile monumentale mi-au adus aminte de Lacina Traore. Pe vremea cand juca el la Cfr aveam atatea ocazii monumentale sutate in bara sau milimetric pe langa poarta, cu ivorianul in rolul principal. Ce jucator am avut! si ce-l mai fluiera intreg stadionul la fiecare mare ratare.

    Apreciază

  11. Acum am ajuns acasa, a fost de infarct finalul de meci, dar nu mai vreau astfel de socuri! Dane, prefer o victorie plicticoasa decat un astfel de final, chiar daca si eu am apreciat atmosfera de la golul doi. Finalul acesta a semanat oarecum cu cel cu Vointa Sibiu, doar ca atunci eram deja mult mai aproape de titlu. Nu stiu de ce ne tot jucam cu focul si incercam sa conservam un avantaj fragil in loc sa stam linistit cu macar doua goluri avans. Eu nu sunt paranoia cu arbitrii, dar asta chiar a venit decis sa ne „faca”. Prea multe faulturi nesanctionate cu galben, penalty clar neacordat la Paun, penalty f usor acordat lor, o multime de trageri de timp, inclusiv din partea nenorocitului de arbitru. E bine ca s-a terminat asa, nu mai am energie, mi-e foarte greu sa-mi controlez emotiile in timpul meciului, revin azi sau maine cu completari. Noapte frumoasa, prieteni! Hai CFR!!!

    Apreciază

  12. Faza interpretata diferit de Calin file de neam prost.Tucudean incearca sa intervina la o degajare a portarului moldovean,fara sa atinga mingea sau sa existe contact cu adversarul:verdictul arbitrului,galben.Vinicius incearca sa degajeze in ultimele min o minge,dar este contrat cu talpa de Cristea.Acum Iulian da doar fault……..
    Iar la faza cu cotul la Costache raman fara replica.De fapt el nu a considerat fault la acea interventie,pentru ca a lasat faza si vazandu-l pe jos pe Costache a intrerupt jocul.Daca considera fault trebuia sa se repuna jocul cu lovitura libera pentru noi si sanctionarea moldoveanului cu galben sau rosu.Ori jocul s-a reluat cu minge de arbitru………..Acum baiatul este ori o mare coorwa,ori este prost gramada,dar pe noi ne-a bagat in sedinta prevazuta de „el Ciobandante” cu o zi inainte.Dar se pare ca Dzeu este mare si-l pune pe diavolul asta mare de Jiji la colt.

    Apreciază

    • Din momentul in care s-a dictat fault la Camora si pana cand s-a reluat jocul dupa penalty au trecut mai bine de 3 minute, in care arbitrul a tot povestit ba cu jucatorii nostri, ba cu Arla, iar dupa gol iesenii s-au dus sa se bucure la peluza de parca era plin de suporteri moldoveni, intarziind jocul la maxim. Apoi la cotul primit de Costache, pe langa faptul ca opreste jocul cand noi eram la minge, nu da fault, nici galben, au trecut iar vreo 3 minute cu eliminarea lui DP si cearta cu mingea de arbitru. Doar aceste faze, plus 4 schimbari impuneau macar 6-7 minute de prelungire. Calin asta ori e prost gramada ori a venit cu temele bine facute de la Bucuresti. Eu i-am temperat mereu aici pe Tribuna pe cei care tot se plangeau de arbitraje inca inainte de meci, dar aseara „maniera” a fost anti CFR pe fata. Mi-as dori arbitrii straini cu stana si chiar nu inteleg de ce ai nostri si-au dorit neaparat arbitri romani?!

      Apreciază

      • Eu susţin în continuare că ai noştri au gândit corect când au votat împotriva arbitrilor străini. La dobitoci ca cel de aseară şi mai sunt câţiva (Cătălin Popa, de ex) oricum nu contează poziţia adoptată de clubul nostru, dar măcar nu ţi-i pui în cap şi pe arbitrii cât de cât neutri/corecţi. Arbitri străini oricum nu vor veni, indiferent că cere/vrea CFR-ul şi/ori Gigi. Depinde exclusiv de FRF şi eu văd 0,00000000000001% şanse ca Burleanu să facă pe plac cluburilor din prima ligă, chiar dacă ar cere toate în unanimitate arbitri străini.

        Apreciază

  13. Si ca sa nu vorbim doar de arbitraj, nu pot sa nu remarc pasele de geniu ale lui Deac la cele doua mari ratari ale lui Paun din prima repriza. Absolut minunate! Si sunt multe alte faze de joc, care ne arata o data in plus ca Deac e un mare jucator. Daca Paun ar avea si el ceva din clasa lui Deac, acum n-am mai vorbi de morcovi, ci de un meci castigat clar, in stil de mare echipa. E greu pentru DP sa aleaga primul 11, sa simta care sunt jucatorii cei mai in forma pt fiecare meci, dar e nasol sa tii pe banca jucatori ca Ionita si Balde. Hai CFR!!!

    Apreciază

  14. Nu stiu cine se ocupa in acest sezon de invitatiile la tribuna VIP, dar cred ca omul are o problema. Aseara in spatele nostru erau trei tipi paraleli cu fotbalul si cu echipa CFR, nu cunosteau jucatorii si tot meciul au vorbit de biletele la pariuri pe care le jucasera, de faptul ca sigur vom primi penalty, de tenis, Halep, rovigneta, vignete si taxe de autostrada pe Italia si tot felul de alte tampenii. Le-am atras atentia de vreo doua ori, dar n-aveai cu cine, ei o tineau langa pe a lor, deranjand pe cei din jur. Nu mai bine stateau intr-un bar si vedeau meciul la o bere la 2 L si niste seminte? 🙂 Si ei pot spune probabil ca i-am deranjat prin felul in care m-am manifestat in ultima parte a meciului, dar mai ales la golul lui Omrani 🙂 🙂

    Apreciază

  15. Am vrut arbitri români, avem arbitri români.Și ăsta e doar începutul. O să vedeți ce hoții o să se facă.Probabil conducerea noastră s-a gândit că o să aprecieze lucrul ăstă,dar ar trebui să știe din experiență că miticii nu au obraz.Dacă nu se schimbă ceva, adio titlu.Toți sunt anti CFR pe față,deci nu o să aibă scrupule în a face orice să ne încurce.Iar tactica de a apăra rezultatul e păguboasă prin prisma faptului că o să fim tocați de oamenii în negru.Nu înțeleg nici eu schimbările târzii dacă ai acolo un Ioniță,Balde, Costache,din moment ce echipa cade în repriza secundă.Nu înțeleg de ce au fost aduși.În momentul de față nu avem forța necesară să luptăm împotriva tuturor, de aceea spun că trebuie schimbat ceva în jocul echipei, să nu le dăm ocazia să ne încurce. Aseară dacă era 4-0 la pauză nu se supăra nimeni,dar nu a fost….aici la eficiență ar trebui lucrat,dar și să ținem mai mult de minge în față. Numai că cei care pot face asta sunt fie rezerve fie în afara lotului.

    Apreciază

  16. Nu sunt avocatul lui DP,ba dimpotriva ma”oboseste”cu acest joc de asteptare,defensiv;dar trebuie sa remarcam faptul ca este un ultraconservator,care urmareste sa-si minimalizeze riscurile si de aceea,fara al scuza, nu face schimbarile care se vad de pe Marte,la timp si pe cele obligatorii,impuse de cele mai multe ori de aspectul jocului,al conditiei fizice si al neputintei jucatorilor,desi toate lucrurile sunt in defavoarea noastra;da impresia ca este mult prea fricos,sau poate nu doreste sa bulverseze echilibrul echipei;atunci ma intreb,ce naiba pregateste la antrenamente,se limiteaza si exerseaza,doar faza defensiva si introduce in teren doar pe acei care pot sa faca ambele faze(?);este evident pt. toata lumea ca inafara preocuparilor pt.organizarea defensivei,a executarii loviturilor libere si riposte raslete pe atac,nu vedem nimic altceva!;acest trist sablon incepe sa fie usor citit si dejucat de mai toate echipele;daca nu surprinzi prin joc,doar prin atitudine nu cred ca vom reusi sa ne impunem,mai ales ca suntem tocati de arbitrii!;sigur,ca se poate spune,ca daca(si cu parca) Paun reusea sa inscrie din ocaziile care le-a avut,sau primea penalty,am fi discutat intr-o alta nota deznodamantul acestei partide care pana la urma,firesc,meritat,trebuia sa o castigam;deocamdat,suntem in frunte si sa privim cu mai putin scepticism jocul si sa ne bucuram de rezultate!;Hai CFR!

    Apreciază

  17. Contrar opiniei generale (şi a curentului…), în opinia mea Păun a făcut un meci relativ bun, nu l-a băgat DP pe degeaba în echipă… Da, a ratat enorm, dar să ajungi în poziţii de „ratare” (=de gol), trebuie să faci un joc foarte bun „fără minge”, să simţi pasele care vor veni, să te poziţionezi bine, să ai demaraj în momentul potrivit. Mă rog, în opinia mea a făcut o partidă bună, şi dacă marca măcar un gol, primea minim 8 la notare… 🙂 Şi că tot veni vorba de Păun, nu mi-a plăcut deloc gestul lui DP la sfârşitul meciului, când -în bucuria aia generală- Adiţă s-a dus la el să-l salute şi a fost refuzat de A1, ba a şi fost certat, secunde bune. Mă rog, mai are şi DP multe de recuperat la disciplina „pedagogie” (poate şi la psihologie), dar hai să-l înţelegem şi pe el, a fost o încărcătură deosebită şi o hoţie de arbitraj incredibilă (aşa cum am şi anticipat, dealtfel). La fel, contrar opiniei generale, nici Djoko n-a jucat rău, a ţinut „curăţenie” pe partea lui, chiar şi în perioada de dominare a ieşenilor, care s-au tot avântat spre Arla doar pe partea lui Camora şi Culio. Revenind, Păun a făcut foarte bine faza de apărare, în timp ce Mailat a fost mai slăbuţ acolo, ca şi în faţă, dealtfel. Bun şi Ţucu, e primul meci în care văd mai multă determinare la el, a făcut şi pressing, a dat şi gol, a mai avut şi ocazii… Deac foarte bun (cu ceva perioade de dispariţie din joc, ce-i drept), nici Muri n-am mai greşit de data asta (a greşit în schimb „el capitano”, inexplicabil la valoarea lui), Manea joacă foarte bine în 2018. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Si Paun a mai facut un pressing ucigator.Djoko si dupa mine a jucat foarte bine.A combinat excelent cu Manea si Deac si a acoperit tot terenul.

      Apreciază

  18. Meciul de ieri a oferit cateva lectii valoroase, cu conditia sa ni le insusim…
    1.Ne asteapta arbitraje ostile.Daca nu acceptam( cerem) arbitri straini macar in dublele cu fcsb si craiova( si ei tot mai impinsi de arbitri) facem o greseala fundamentala !
    2.Ratam prea mult si uitam zicala aia veche dar atat de adevarata:ocaziile ratate se pot razbuna
    3.In prima repriza ,cu pressing avansat,adversarii n-au ajuns in careu.In partea a doua am repetat cele 3 greseli facute cu fcsb:n-am mai facut pressing eficient si mai ales ne-am retras prea mult,reducand frecventa atacurilor si posesia ceea ce a permis adversarilor sa ajunga mai des in zona careului( prima greseala);am avut interventii imprudente in situatii care nu reclamau atacuri decisive si riscante cu mentiunea ca in ambele faze slabiciunea a fost in zona central stanga la cuplul muresan si camora- a doua greseala-asta in conditiile in care arbitrii pandesc astfel de momente…schimbarile care sa corecteze scaderea in joc/ atitudine facute destul de tarziu( a treia greseala) ,spre exemplu djokovic putea fi schimbat lejer ( cu ionita) prin min.60
    4.Trebuie jucat cu incredere si concentrare pana in ultima secunda,o echipa buna poate castiga puncte grele pe final ,sa nu uitam ca la ultimul titlu am batut in ultimele 3 minute pe sibiu,dinamo si u cluj obtinand astfel in plus 6( sase) puncte…

    Apreciază

    • Eu cred ca pasul înapoi din rep2. (și în alte meciuri) apare datorita oboselii. Se face în prima repriza mult presing și asta se vede la cei mai bătrâni. Aici ar trebui DP sa fie mai atent și sa opereze schimbări chiar dacă ii strica șablonul gândit. Decât un hoban sau culio obosit, mai bine un Ioniță și un Balde sa tina adversarii departe de poarta prin jocul lor. Pe de alta parte poți baga pe oricine dacă ii ceri sa joace defensiv.

      Apreciază

    • Bine punctat. Intrebarea care ramane este daca retragerea liniilor din repriza secunda tine de ratiuni tactice (minimizarea eforturilor) sau de ratiuni fizice (jucatori cu o varsta avansata). Oricum ar fi, retragerea vine mult prea devreme, baga adversarul in joc si te expune unor erori individuale/de arbitraj.

      Apreciază

  19. Ar fi multe de spus dupa acest meci,cum ca istoria se repeta,la fel am castigat acuma un an la iasi,sau meciul cu vointa,dar cel mai important este ca CFRul are aceasta putere extraordinara de a invinge in ultimul moment cu cate o executie superba si sa doboare toti dusmanii din teren,studiouri sau palate..
    Sper ca DP sa inteleaga ca niciodata nu va castiga impotriva oilor daca va ceda deliberat initiativa la un avantaj minim.
    In legatura cu Paun,parerea mea este ca avem tendinta de a ramane cu ultima faza in minte,adica ratarea,dar uitam cat de bine a facut totul sa ajunga in pozitie de finalizare,a combinat mult,a driblat,s-a demarcat,ori a anticipat f bine fazele. Eu cred ca lui ii lipseste acea rautate pozitiva,care l-ar face un killer,dar sper ca sa vina si golurile,eu cred ca a facut un meci bun,a fost f activ,implicat in multe faze.
    In legatura cu Balde chiar nu stiu ce sa zic,a facut pregatirea de iarna cu echipa,dupa relatarile lui Racheta s-a miscat f bine in amical unde a si marcat de 2 ori,eu sper sa fie arma secreta ascunsa a lui DP,si sa-l introduca in meciurile decisive,el avand impact la toate meciurile cand a jucat.
    Hai CFR!!!

    Apreciază

  20. Isti draga, la Paun nu rautatea pozitiva ii lipseste, ii lipseste cu desavirsire mintea ,vorba lui Silviu Avram ,cei batrini stiu cine a fost, este calaret fara cap si poate fii folosit la doi ,trei zero pentru impresia artistica.Poate iti aduci aminte meciul cu Steaua de la Bucuresti, cind a gresit o pasa elementara la un contraatac doi la unu,si ne-a mincat meciul.Dupa parerea mea ,avind pe Ionita, Costache, Mailat,in nici un caz nu ar trebui sa joace ,indiferent cite goluri da in amicale,

    Apreciat de 1 persoană

    • Attila,nu vreau sa fiu gigi contra,dar nu exista jucator care sa nu rateze sau sa greseasca cate o pasa.
      La Paun se vede lipsa jocurilor,la el este mai mult o problema psihologica,are nevoie de incredere,eu cred ca talent are. Si prefer un jucator implicat
      pe teren,chiar daca nu-i ies toate executiile,decat unul care joaca la alibi.
      Si la acest meci,diferenta a fost facuta de detalii,cum era daca marca macar odata,si i se acorda penaltyul clar,in urma caruia puteam merge la cabine cu 2-3 goluri diferenta.
      Hai CFR

      Apreciază

      • Isti ,preferatul tau a jucat doi ani in fiecare meci fiind favorizat de virsta frageda,nicidecum de valoare ,nu a invatat nimic din pacate,in sistemul actual de joc pozitional a lui DP unde ocaziile se ivesc mai greu ,trebuie sa marchezi macar odata din doua ocazii, altfel se duce dracului intreaga strategie, ratind in asa hal, da peste cap tot efortul echipei ,oricum am scapat de el ,fac pariu ca nu mai prinde lotul in urmatoarele meciuri si asa este si normal,

        Apreciază

  21. In povestea fara sfarsit legata de arbitrii,nu culoarea sau nationalitatea este problema,ci caracterul infect si lipsa priceperii si a valorii acestora.

    Apreciază

    • Referitor la cutudean cu litere mici.A facut un meci bun,dar este de o nesimtire crunta.A fost aclamat de tot stadionul la schimbare dar a refuzat sa salute galeria.Caracter jegos.

      Apreciază

  22. Ma tot gandesc ce s-ar putea face pentru a-i domoli pe hotii cu fluier si nu vad altceva decat sa incercam prin media sa ne schimbam imaginea pe care Becali si slugoii lui ne-au facut-o.
    Poate este cazul sa sponsorizam si noi niste formatori de opinie de prin studiourile TV, niste jurnalisti din astia care scriu zilnic in fituicile de sport centrale si poate reusim ceva.
    Trebuie sa se puna lupa pe toate netrebniciile, sa se evidentieze toate actiunile care nu sunt curate, sa se aduca la lumina sursa si modalitatile de denigrare ale CFR-ului si toate astea sa se faca cu vigoare si perseverenta si poate vom reusi.
    Imaginea proasta ne-au facut-o jurnalistii si cred ca tot prin ei se poate schimba situatia si mai cred ca asa cum Becali si-a gasit trepadusii lui prin media, putem si noi.
    Conteaza foarte mult cum suntem comentati prin studiouri, cum se fac si se comenteaza imaginile cu fazele litigioase si cred ca astea sunt suficiente motive sa fim mult mai atenti la acest aspect.

    Apreciază

    • Imaginea proastă cultivată de jurnaliștii de casă o putem schimba cu atitudine în teren și poate un comentariu acid după fiecare meci. Cred că acest meci a fost o ocazie bună să transmitem un mesaj de genul: suntem defavorizați clar de arbitraj dar iată că suntem buni și învingem.

      Apreciază

  23. Totusi surprinzator interventia dupa meci a jucatorilor si antrenorului iesean,care au laudat Cfrul,si au avut un discurs de bun simt contrar asteptarilor.
    Si mai surprinzatoare analiza celor de la telekom,care au concluzionat ca Cfrului i-au fost refuzate 2 penaltyuri clare,si 2 jucatori ai oaspetilor au fost iertati de cartonas rosu.
    La un moment dat s-a spus ca sunt multe greseli,iar cel cu ochelari/scuze,imi scapa numele/,a spus ca aceste greseli se produc intotdeauna impotriva acelorasi echipe,iar in mod ciudat alte echipe sunt intotdeauna ajutate de aceste „greseli omenesti”…

    Apreciază

  24. Nici o echipa nu poate sa faca presing 90′.Sunt momente in care trebuie sa absorbi atacurile adversarilor.Jocul nostru defensiv s-a tradus in cate ocazii ale moldovenilor?Aici vorbim de-o greseala evidenta a lui Camora.Fara acea interventie nu puteau inscrie.
    Vedeam cativa postaci pe situri cfriste care declarau ca erau bucurosi sa se termine egal,sa-l demita pe Dan Petrescu.Sunt destule primate pentru care fotbalul este o stiinta exacta si le panseaza frustrarile.Si orice rezultat negativ trebuie pedepsit cu pedeapsa suprema ,ca-n Koreea comunista.
    Asa zisa cadere din repriza a doua a fost determinata si de schimbarile lui Stoican.Prin intrarea lui Jo au inceput sa aiba posesie,dar fara a pune in pericol poarta noastra.A fost in final o dominare sterila,fara ocazii.
    Mai trebuie sa asteptam putin pentru a vedea rezultatele molodovenilor si cu celelalte combatante.Mai retineti ca fcsbul a castigat 1/6 puncte in cele 2 confruntari cu moldovenii.
    Eu observ ca am crescut(noi Tribunistii) nivelul de asteptare vizavi de exprimarea echipei.Era un moment in care acceptam o dominare cvasitotala a adversarului,totul scuzabil de victoria obtinuta.Acum victoria trebuie insotita si de supunerea adversarului.Noi de cele mai multe ori facem abstractie de adversar,de valoarea si asteptarile sale.Poate ar trebui sa fim mai echilibrati si obiectivi in asteptari.
    Cu jocul si tactica asta sinucigasa am obtinut 20 pct cu primele 6 clasate,fata de 18 csu craiova si 11 pct fcsb………..trebuie sa fim atenti la ce ne dorim,pentru ca uneori dorintele se-mplinesc.Parca nu stim sa apreciem ce avem la un moment dat si devenim carcotasi.Mi-aduc aminte de-o chestie pe Facebook.O caricatura simbolizand evolutia omului,de la cel in 4 labe pana la cel mai evoluat exemplar.La care evoluatul se-ntoarce spre carnatul evolutiei si le zice:intoarceti-va am fwootut totul!

    Apreciat de 2 persoane

  25. Exista un „sistem” la pariuri sportive in care urmaresti o instanta, sa zicem un scor exact, dubland suma pana cand aceasta iese si se realizeaza profit. Dupa care se urmareste alt rezultat. Ar fi singurul motiv pentru care exista nemultumiri si la victorii in serie, pe fondul unei dominari tactice solide. Cand prognostichezi 4-0 la fiecare etapa, 2-1 nu are cum sa-ti mai convina, chit ca esti in play-off. Sper ca la anul, avancronica meciului Man City – CFR sa fie prognosticata cu 0-1, sa aiba si Dan Petrescu o sansa tactica, iar Guardiola sa scape de umilinta. Ca ultim sfat: niciodata nu paria pe echipa preferata! Chit ca inevitabil va veni si 4-0 etapa viitoare.

    Apreciat de 1 persoană

  26. Nu trebuie sa ne comportam,precum cei de la stana,dar nici nu trebuie sa stam pasivi,fara sa rectionam,macar, atunci cand suntem furati;altfel,vom fi terfeliti si calcati in picioare;IM si Mara ar trebui sa nu-l mai lase singur pe DP.si sa ia atitudine impotriva acestor practici neregulamentare si sa critice vehement actiunile arbitrilor,a mass-media,indreptate impotriva CFR-lui;daca si Carciumarescu un aliat al ciobanului-penal a sesizat ca am fost vaduviti de 2(doua)penalty-uri,inseamna ca e groasa si ca situatia se poate agrava daca stam precum porcul in papusoi!;daca wcsb-ul era furat(se adauga si cartonasele) in halul in care am fost noi aseara,mimisor trambita pe toate canalele de televiziune si apostrofa pe toata lumea(inclusiv pe CFR!);revin la faptul ca asa cum i-am vazut eu,avem cel putin 4 jucatori-rezerve care pot fi f.buni inlocuitori ai titularilor:Ionita,Balde,Mailat si Bordeianu,basca Costache,numai ca,din pacate, DP.are o alta filosofie despre evolutia jucatorilor.

    Apreciază

  27. N-am spus ca trebuie sa mituim jurnalisti ca sa minta pentru noi ci doar sa-i premiem pe cei care spun adevarul si demasca minciuna.
    Nu cred ca mincinosul este din aceasi categorie cu cel care incearca sa-si dovedeasca integritatea. Daca lasam lucrurile asa cum sunt, ramanem noi cu imaginea de hoti si necinstiti, iar mincinosii si ticalosii cu fata de imaculati nedreptatiti.
    Este foarte clar ca o minciuna spusa repetat la TV, in mintea multora ea se concretizeaza printr-o convingere ca aceasta reprezinta adevarul.
    Eu atat doresc, ca CFR-ul sa fie prezentat si analizat cu obiectivitate in mass media.
    Consider ca imaginea pe care o ai este foarte importanta atunci cand activezi in zona publica si nu ai voie s-o neglijezi atunci cand ai aspiratii la recunoasterea succesului.
    Cu o imagine corecta in presa chiar si in Cluj, CFR-ul ar fi privit altfel, iar numarul de spectatori la meciuri ar fi mult mai mare. Nu putem spune ca nu ne intereseaza suporterii de rezultat, pentru ca, aceste activitati nu pot duce la succes daca se desfasoara in anonimat. Sigur ca pe suporterii vechi ii doare in sapca de suporterii de rezultat si de imaginea creata de niste imbecili in presa, dar trebuie sa fim atenti si la interesele investitorilor, iar interesele si investitiile lor sunt direct proportionale cu profitul, imaginea si succesul pe care-l preconizeaza.

    Apreciat de 1 persoană

    • Jurnaliştii nu mint ci îşi văd de propriul interes. Au pornit pe subiecte de scandal încă din anii ’90 şi şi-au clădit existenţa pe poveşti cu „eroul” şi „bestia”. Cum gloata accesatoare a site-urilor şi a canalelor de sport este majoritar fecesebistă, este de la sine înţeles că FCSB e centrul universului, iar pentru rolul dusmanului odios nici să caute nu găseau unul mai potrivit decât CFR-ul. Eu nu cred că cei din presă sunt plătiţi de Gigi (de fapt, sunt, prin numeroasele subiecte de lucru oferite de acesta 🙂 ) şi consider că tot sistemul clădit este extrem de greu de schimbat, spre imposibil.

      Apreciază

      • Foarte logic ce spui, dar este un punct de vedere valabil pentru interesele presei de scandal in general, in schimb, unii jurnalisti pot avea interese usor diferite decat cele generale, pe principiul, camasa este mai aproape de piele decat paltonul.
        Nu sunt deloc convins ca-i mana in lupta doar interesele lor de breasla.
        Am fost uimit aseara de atitudinea lui Decebal Radulesc pe care nu l-am auzit pana acum sa spuna nici macar un cuvant de bine despre CFR, iar aseara, miracol, a observat ca a fost o adevarata tentativa de furt din partea arbitrului, in schimb, Dinu Vama , nu stia cum sa mai justifice toate magariile intamplate.
        Primul gand care mi-a trecut prin minte a fost ca Dinu Vama este cu platile la zi, in schimb, Decebal are intarzieri.
        Desigur, pot fi simple impresii gresite pe care mi le-am facut in decursul acestor ani.

        Apreciat de 1 persoană

        • Pe mine m-a surprins comentatorul partidei, Angheluţă, un tip ce cunoaşte fotbal (normal, a fost fotbalist de prima sau a doua ligă), care mi s-a părut că s-a comportat total diferit faţă de cum a făcut-o în trecut. Toate deciziile centralului le-a considerat corecte. La Păun, atingere uşoară, nu se dă penalty pentru aşa ceva, la Kizito, posibil să fi existat contact, Kizito a profitat de intervenţia lui Camora, căzând la momentul potrivit, decizie justă. Şi nu-i vorba doar de aceste exemple ci şi la o grămadă de mărunţişuri.

          Apreciază

  28. Mă gândeam la un moment dat dacă acea apărare care îţi câştigă un campionat normal, mai are aceeaşi eficienţă într-un play-off ca al nostru. Sunt convins că DP ştie că de acum ne trebuie mai multă eficienţă şi coaie mai umflate, nu degeaba a turbat la fiecare ratare. Conteză victoriile, golaverajul, sângele din nas, tot. Echipa a jucat în general foarte bine, dar poate le-a intrat şi jucătorilor în sângele vişiniu tema conservării rezultatului, după atâtea experienţe reuşite. Iar alegerea lui Păun a fost o idee bună. Degeaba îl înjură unii, a făcut mult deranj şi i-a lipsit puţin să fie decisiv. Dar a avut o atitudine foarte bună, peste media echipei, cine poate contesta asta? Mereu tras de urechi, mereu pe post de mezin ce colectează castane la bostan. Nu merge treaba las că dăm vina pe ăla micu şi rezolvăm problema. În primul rând am câştigat, apoi sper să fi fost o lecţie bună pentru viitor, tot ce s-a întâmplat aseară. A venit la fix această deviaţie de la scenariul obişnuit. O cană cu adrenalină pentru ai noştri, numai bună de îngurgitat înaintea unor bătălii mai aprige. În altă ordine de idei, nici Iaşiul, nici arbitrul ăla n-au mutră de play-off. Şi nici tribunele noastre pe jumătate goale (ori trei sferturi). Nici să fi fost intrarea liberă, probabil nu s-ar fi adunat mai mulţi. O mare dezamăgire. Doar atunci o să iasă şi pronosticul lui Caneto, când va fi stadionul plin. Poate data viitoare.

    Apreciat de 4 persoane

  29. L-am cam contestat mai mereu pe Paun in trecut,pentru calitatea si realizarile din joc.Aseara a fost arma letala si jucatorul care prin ruperile de ritm a destabilizat adversarii.Din acest motiv am spus ca Adita are dreptul la alte sanse(si echipa-n definitiv).Va trebui intr-un final sa-si cizeleze finalizarile si atunci va ajunge la alt nivel.Miroase a Hora si aici ma refer la golgeterul campionatului si realizarile lui din epoca Pandurii.
    Conspiratia celor din clubul penalilor(fcsb) cu jiji si mm in frunte(dar nu singurii) lucreaza la planul psihologic prin declaratii provocatoare.Practic ii ridica mingea la fileu lui DP si asteapta sa intre-n diversiunea creata de acesti jegosi.Sper ca Mara sa poata duce aceasta lupta,o prima replica le-a dat-o la Digi tv.
    Interesant ca cei din fotbal(destui care ne urasc,printre care si Porumboiu) remarca atuul nostru principal in lupta pentru titlu:Dan Petrescu.In schimb sunt destui care se dau cfristi(ii vad pe facebook) care fac gargara cu cacareze de oaie si incearca sa-l atace pe antrenorul nostru.Poate vor spune unii ca este prea multa scenarita in capul nostru.In schimb tot ce se-ntampla in ultimul timp ne-ntaresc convingerea ca exista un plan fecaliot.

    Apreciat de 3 persoane

  30. @Kiruj, am citit ca cei de la Sepsi vor juca partidele de acasa la Sf. Gheorghe in acest playout. Avand in vedere distanta mica pana la M Ciuc, nu cred ca nu vei merge la vreun meci al lor, macar pentru a vedea spectcolul galeriei. Daca in deplasare erau atat de multi imi inchipui ce va fi acasa. Noi din pacate suntem deficitari la acest capitol, desi suntem pe primul loc si avem cu totul alt obiectiv decat ei. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Da, am auzit și eu, mă voi duce și eu acolo la un moment dat, mai mult să mă întâlnesc cu niște prieteni (fotbaliști, conducători etc.) din ”perioada” mea. În mod deosebit nu mă interesează Sepsi, dar -evident- nu vreau să retrogradeze, mai degrabă să dispară ăia din Ilfov, eventual și FCSB-ul… 🙂 Dar ăia au spate… HAI CFR!!!

      Apreciază

  31. Poate totuşi pregătirea fizică e problema prinicpală a echipei. Dacă băieții rezistă doar o repriză, presupun că ar trebui dublată pregătirea, aia din vară în special (dacă ar fi avut la dispoziție toată echipa). Am jucat superb in prima repriză, ieşenii nici nu au existat pe teren. Pressing nimicitor, posesie apropiată de 100%, doar ratările ne-au făcut să nu conducem cu 3, 4-0. Şi asta, ratările, sunt lucrul cel mai important la care trebuie să lucreze DP. În ce priveşte echipa, să-l lăsăm pe A1 să decidă; el ştie cel mai bine valoarea jucătorilor şi forma lor de moment.

    Apreciat de 1 persoană

  32. Silică, strategia lui DP e simplă și e adaptată lotului actual… Axul central e cam îmbătrânit, dar tot jocul e conceput pe experiența lor, din care motiv în (aproape) fiecare meci se intră tare în R1, se face pressing (deseori ucigător), echipa ”joacă”, cum se spune, sunt și ocazii (destule), și de regulă echipa obține avantajul de măcar un gol. Până aici totu-i foarte frumos, nu există morcov, există spectacol, tot. Problema e că există și o a doua repriză, naiba s-o ia… 🙂 În care, de regulă, se mai adună niște rezerve fizice pt. a reuși și golul 2 (rezultatul clasic), apoi retragerea nu mai e comandată de nimeni, e o ”necesitate” biologică, se încearcă închiderea jocului și se joacă deseori la alibi, la trecerea timpului. N-ai ce face, cu acest lot e foarte greu să joci altfel, pe Culio pur și simplu nu-l poate înlocui acolo absolut nimeni, cel puțin în această concepție de joc (care nu-i rea, să recunoaștem). Pe de altă parte, pressingul continuu din prima parte a meciurilor nu poate fi menținut 90 de minute, nu neapărat de ”bătrânii” CFR-ului, dar nici măcar de echipele mari din lume. Simplificând și mai mult: bagi tot arsenalul în primele 60 de minute ca să obții avantajul (liniștitor, dacă se poate), apoi închizi jocul. Alternative? Poți doza capacitatea fizică a echipei și în mod uniform pe cele 90 de minute, dar atunci scade viteza, ruperile de ritm devin mai puține, nu mai faci pressing așa de consistent (ci doar unul de preîntâmpinare, de încetinire) și într-un final ajungi la un joc poate dominat, dar fără prea mari ocazii. HAI CFR!!!

    Apreciază

  33. Pot sa comentez oare despre josnicia unui arbitru? Ca fost portar ratat, bineinteles…. Inainte de execuitia unui penalty portarul se concentreaza fantastic de mult…. Jegul de arbitru s-a legat, chiar inaintea executarii de linia ocupata de Arla…. Arla nu degeaba a urlat : Uita-te la pantofi…. Jegosenie de arbitru vandut… Nu-s adept yoga…departe de mine gandul asta… dar sa-l deranjezi de-ampulea pe portar cand se pregateste sa apere un penalty e categoria de jegosenie ordinara…

    Apreciază

  34. Așa e, flăcăule, am observat și eu această șmecherie de doi lei a jegosului… În altă ordine de idei, cam supărătoare statistica foarte slabă a lui Arla la ”penaltiuri apărate”… Practic, n-a apărat niciunul, și -în plus- a fost trimis după țigări la fiecare penalti acordat adversarilor. HAI CFR!!!

    Apreciază

  35. Bosorogule…. daca regulamentul se respecta „suta la mie” portarul la un sut mai tare nu are nici timp sa-si ridice sprancenele… (nu-ti dau viteze de deplasare balon si viteze de reactie)
    Oricum, un 11 m se rateaza, nu se apara….. Dar sa-l futi pe portar chiar inainte de executare? DP si/sau Arlauskis creca nu au studiat care, cine, cum, de unde si catre ce executa penalty-uri,,, Oricum, singura sansa a unui portar este sa nimereasca 1 din 5 posibilitati…. stg-sus, stg-jos, dr-sus, dr-jos, centru… Probabilitatile nu se aduna, ca statistician creca stii… Da, ar putea nimeri macar coltul, dar…..

    Apreciază

  36. Bai, fratilor ! Io nu stiu de ce va mai „agitati”; le-am bagat mortu’-n casa” atunci cand o trebuit ! Sutu’ l’i Omrani m-o satisfacut mai mult decat 10 goluri ratate de „strutzu’ ” ala cu nume de „pasare frumoasa „…Pentru mine , aista-i sport ! Si, am asteptat un asemenea semn : gol cand trebe … Vom fi Campioni ! Ascultati ce va spune un ..om simplu . Io nu „prognostichez ” (vorba l’i unu’ mai sus -nu va spui cine, numa’ daca dati o bere! ), dar sunt momente de „vraja” pe care le poti interpreta . Prognoza ii doar la vreme (atunci cand ploua si ninge in Iulie). La Sport „PRONOSTICAM” ( Of, Doamne ! Limba mamii noastre ! De ce te dai „academician” in alte limbi ca,cand , nici Limba ma-ti n-o scrii corect?? ). Ap’i , am si io o „neintelegere ” (ca, toate intelesurile se transforma in neintelesuri si mai mari): cum puteti voi, oameni seriosi (07, kiruj, Saul si ceilalti ), sa luati in considerare „vodca, palinca, uischi,techila,” numa’ dupa meci ???? Io v-am zas ca; „pentru o viatza sanatoasa , consumati zilnic 2 litri de ..bere”. Rusii au un proverb: „Cine nu bea si nu fumeaza ;moare sanatos !” Ce strica sa „tragi ” o dushca inainte de meci; vezi meciu’ in culori si ….poti „prognostica” , ca, esti conectat la undele electromagnetice telurice? Meciu’ n-o fost greu, noi ni l-am facut greu. Dar, m-asteptam la asta .. Cu fc oimea vom zburda (tineti minte ce va spun !). Mai am o intrebare la Caneto : este un testver pa feisbuc (nu spui cine, numa’ daca dati o bere !)care tot intreaba de „plangerea” lui Omrani la imparatie . Cica , si-ar cere rezilierea contractului . Stiti, careva, ceva ??????

    Apreciază

  37. Achilles, te rog nu te lua de mine si de Kiruj ca suntem in post (de palinci), cu mentiunea ca al lui e mai lung. 🙂 Postul, ce credeai 🙂 Eu limba (romana) o stapanesc (inca), nu ca altii la care faceai referire 🙂 Unde ai citit de faza cu Omrani? Ce bai are si asta amu cand o ajuns erou in Gruia? Simte ca acum e momentul? 🙂

    Apreciază

  38. Aseara,in meciul dintre olteni si astrali,scor=1-0 pt. primii,-e bine de stiut si pt. DP.-am mai avut o mostra a ceea ce inseamna ”ulciorul nu merge de prea multe ori la apa”,pt. ca”se sparge”!;atata timp cat nu-i creezi adversarului minim de probleme in aparare,nu reusesti sa ti de minge in jumatatea adversa,nu-l surprinizi cu nimic,nu folosesti bine,sau de loc,arma contraatacului,te retragi excesiv in aparare,cedand in totalitate initiativa(indiferent din ce considerente),nu faci altceva,decat sa-i inlesnesti posibilitatile de-a veni peste tine,a pune presiune constant pe proprii aparatori,obligandu-i la greseli,iar deznodamantul inevitabil,mai repede sau mai tarziu,iti devine fatal;astfel pierzi,pt. ca ti-ai propus mult prea putin,precum o echipa mica,un egal la ciupeala,chiar daca esti constient de forta ofensiva a adversarului;cu atat mai mult,ar fi trebuit sa ai o posesie mai mare,daca poti”sa-i ascunzi mingea”,sa faci pressing sustinut,sa-ti organizezi jocul ceva mai departe de propriul careu,sa-ti reglezi mai bine dublajul,iar atacantii sa incerce sa pericliteze poarta adversa(sa-si regleze tirul);usor de zis,greu de realizat,doar ca,in play-off numai mizand pe aparare este imposibil sa nu iei gol,mai ales daca ai si un arbitraj potrivnic!;fara anumite riscuri,fara a surprinde adversarii,nu poti spera a avea rezultate pozitive la infinit!;doar ca toate aceste deziderate se pot infaptui cu o pregatire fizico-tactica intense,adecvata, in functie de posibilitatile tale si de jocul adversarului,cu jucatori predispusi la efort prelungit si doar daca au o anumita valoare;sa speram ca daca am putut sa ajungem pana aici-lucru pe care nu multi dintre noi,l-am fi visat!-reusim sa ne mentinem la acest nivel,ridicat-loc.1-pana la sfarsitul campionatului;cat il priveste pe habaucul de Omrani,doreste sa -mi confirme ca el asa este in viata de zi cu zi,nu numai prin ceea ce arata pe teren;Hai CFR!

    Apreciază

  39. Salutare,fratilor.
    Scriu abia azi despre meciul de vineri,deoarece la sfarsitul lui tremuram in tribuna nu de frig,ci de nervi.
    Echipa noastra atunci cand ataca,este de neoprit,cel putin la noi in campionat.Parerea mea este ca avem nevoie de un antrenor caruia sa-i placa sa atace si sa dea goluri cat mai multe,avem jucatori care pot face asta meci de meci.Dupa meciul asta,DP trebuie schimbat,altfel avem sanse sa pierdem campionatul PE MANA NOASTRA,apoi si pe mana gunoaielor de arbitri romani!!
    GLOABA PAUN NU ARE CE CAUTA IN TEREN!!!DIN ASTA NU VA IESI FOTBALIST NICIODATA,NICI MACAR JUCATOR DE FOTBAL NU SE POATE NUMI!!TREBUIE TRIMIS LA ECHIPA A DOUA,IN CEL MAI BUN CAZ,SI ADUS NOUVIER INAPOI IN LOTUL MARE!!
    Astea sunt singurele probleme pe care le avem si trebuie rezolvate cat mai repede,pana nu e prea tarziu!!!
    HAI CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC!

    Apreciază

    • Numai aşa, pentru lămurirea lucrurilor: un jucător scos de pe lista A nu mai poate fi reintrodus decât în campionatul următor. Nicio şansă ca Nouvier să aibă drept de joc în acest play-off. Apoi, Păun e unicat 🙂 , nu poate fi schimbat cu nimeni pe listă, ocupă de unul singur cele 4 locuri rezervate exclusiv jucătorilor crescuţi de club.

      Apreciază

    • Adi,am o mare rugaminte pt tine si pt cei ca tine ,faceti o pauza timp de noua etape ,apoi scrieti sau varsati veninul zi de zi pe tribuna. Totusi ,Caneto ,Cj 07, chiar nu aveti nici o masura impotriva acestor flacai cu minte inflacarata, ei trebuiesc opriti acuma pina nu reusesc sa perturbe si alte minti subrede, .Da, stiu raspunsul,si imi fac autocritica,din cauza lipsei de timp neglijez scrisul ,iar indivizii de aceeasta teapa devin majoritari pe site, deciDantesc, Caneto,Kiruj, Louis,Retardila,IQ, sAUL ,gICA10,Cj07, Achilles ,Radubarbier, Nea Silica si scuze pt cei omisi fara intentie faceti un efort si incercati sa-i marginalizati acesti inflacarati pina nu ne trezim din nou cu fluieraturi in tribuna acuma cind chiar nu avem nevoie

      Apreciat de 1 persoană

  40. Imi aduc aminte(am mai povestit) de-o faza intamplata cu cateva zile inainte de castigarea primului titlu,2008 la un meci cu Bistrita.Am batut greu cu 1-0 (erau pregatiti de Sabau) si prietenul meu Adi(coincidenta de nume,nu de intelegere a fenomenului) urla cat il tineau bojocii cu demisia lui Ando.Vedem acum peste ani ca Ando este in continuare cel mai titrat si cu cele mai bune rezultate la echipa.A-l demite acum pe DP ar fi nu doar o confirmare a existentei „statului paralel” ,cat si a faptului ca sunt cateva personaje care-l populeaza……..aferim fratilor,fujiti cat mai puteti ca-i groasa!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.