Et tu, mi fili Eugene?


Rezumatul acţiunii de notare (de după meciul câştigat contra celor de la Iaşi):

Note – în general – corecte, dar, în opinia mea, echipa a jucat mai bine de 6.6 (cu tot cu Nistor, Rus, Balde etc). În primul rând impresia mea este că Arla merita mai mult (a şi primit o notă simţitor mai mare de la subsemnatul), poate şi Păun, poate şi Deac sau Camora… În fine, măcar rapoartele dintre notele jucătorilor par relativ corecte, chiar dacă diferenţele enorme de apreciere la Nistor, Omrani şi Păun („plaje” de 5 sau 5.5) sunt interesante, să zic aşa… 🙂 Nu degeaba se spune la femeile urâte că „sunt interesante”… 🙂

Subscriu la cele zise de Bela, echipa chiar a fost alcătuită corect, sistemul de joc a fost acceptabil şi el, am avut şi ghinion, dar a venit până la urmă golul lui Cipri şi intrăm în minivacanţa asta mai liniştiţi un pic… 🙂

Surprinde (neplăcut) evoluţia ştearsă a celor trei intraţi pe parcurs, în afara titularului Nistor (el fiind şi „titularul” notei minime…), notele cele mai mici le-au primit tocmai rezervele Rus, Djoko şi Balde. Dincolo de faptul că primele două schimbări au fost în mod evident defensive (Rus – Păun şi Djoko – Nistor), cei doi intraţi nu au jucat chiar aşa de rău, Laurenţiu e un tip de nădejde, de la care nu vei vedea niciodată momente entuziasmante, dar implicare, muncă şi seriozitate în mod cert vei vedea şi poţi fi sigur că nu va juca mai prost de un anumit nivel. Teorie valabilă, într-un fel, şi în cazul lui Djoko, care tot timpul apare şi sus, în mai toate meciurile are câte o ocazie-două, joacă binişor şi la închidere/distrugere, dar impresia generală e tot aia de „proletar de nădejde”, pe care poţi să te bazezi, dar lucruri ieşite din comun nu prea va livra. Poate vine şi rândul lui la un moment dat… În opinia mea trebuia schimbat mai întâi Nistor (chiar cu Djoko), şi doar pe urmă Păun, şi nu neapărat cu Laurenţiu, dar deja cunoaştem strămoşeasca retragere şi securizare a rezultatului, deci asta e…

Din ce-am observat, echipa a revenit la formula consacrată de 4-1-4-1 (cu Hoban la acoperire), măcar nu s-a diminuat forţa de atac cu încă un închizător. Cu trecerea timpului Camora a urcat şi mai sus (exact cum făcea şi în meciurile anterioare), defensiva fiind dusă (foarte bine, în ultimele 4 meciuri am primit un singur gol, totuşi) de trio-ul Manea-Vinicius-Boli. Urcarea lui Camora este o mutare tactică foarte bună, flancul stâng a devenit mult mai combativ (şi combinativ în acelaşi timp), conlucrarea între Mario, Juan şi Adiţă fiind deseori consistentă.

În acelaşi timp (pe modelul grămezii ordonate din rugby, când forţa superioară dintr-un flanc „răsuceşte” efectiv grămada), urcarea lui Camo a însemnat o „răsucire” în lanţ în distribuţia echipei: Omrani a ajuns un pic mai la dreapta, iar Deac a fost nevoit să joace şi în spate, ca să-l sprijine pe Manea. Noroc cu disponibilitatea incredibilă la efort a lui Cipri, care – cu tot cu sarcini defensive sporite – a ţinut (cam singur) banda dreapta, a dat şi gol, jucând – în opinia mea – cel mai bun fotbal al lui „din toate timpurile”, ajutat fiind şi de experienţă şi valoare, evident. Răsucirea se închide la Manea, care – fiind pe ultima poziţie a lanţului – a fost mai mereu blocat în apărare (sistemul de 3 apărători nu prea poate fi abandonat în mod sistematic), dar nu a jucat foarte strălucit, fiind deseori dublat (şi scos din încurcătură) de Vinicius, dar şi de către Cipri.

Dacă tot am ajuns la Cipri, să ne uităm un pic la clasamentul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în meciuri oficiale în era „new_CFR”:

No, surpriză (sau nu?), în primul „unşpe” vedem 4 (!) jucători care joacă şi-n prezent (fiind chiar toţi patru titulari duminică): 3-Camora, 4-Deac, 6-Culio şi 11-Păun!!! Evident, pe primul loc „legenda for-ever” Cadu (el-capitano), dar dacă lucrurile nu se vor schimba în mod drastic, peste un an am putea asista la detronarea lui de către noul el-capitano, Mario Camora!!! Şi Culio are şanse să-l depăşească pe Muri (locul 6), având şi Păun şanse (şi în funcţie de cât va mai rămâne la noi) de-a urca în clasament.

Legende, legende… Mai era odată şi un Trică… „Once upon a time in Rome”, cum ar zice Culio… 🙂 Un jucător devotat (probabil ultimul decar adevărat al echipei, lângă Peralta, eventual), care a fost (şi mai este) foarte iubit în Gruia, şi care a iubit şi el (a şi declarat / demonstrat asta în repetate rânduri) echipa noastră… Eugene, ce naiba mă-sii a fost aia cu tricoul inscripţionat? Chiar era nevoie de asta? Şi dacă era vorba de altceva (un mesaj „retro”, dar nu prea cred), atunci fă şi tu o declaraţie, ceva, că suflarea ceferistă nu vrea să te piardă… Te-am cunoscut un tip vertical, gură-bogată, n-ai rămas dator cu nicio replică nimănui, cât erai la noi (fie ca jucător, fie ca antrenor), ai sărit în ajutorul echipei în cele mai grele perioade ale ei (fără mari realizări, dar asta e o altă discuţie), ceva nu se leagă, Eugene! Luminează-ne, Trică dragă, spune-ne orice, ambaleaz-o frumos, noi te vom crede, dar nu te ascunde în spatele unei iniţiative ridicole, comandată – probabil – de la nişte „forţe” din afara Iaşiului. Eugen, te aşteptăm!

HAI CFR!!!

Reclame

221 de comentarii

 1. Militienii se redreseaza ei, au un intreg aparat de represiune la dispozitie. Probabil ca lui Negoita i s-a comandat „exit-ul” si vine altul sa preia fraiele. Arbitrii ne vor fura clar in continuare, ba inca si mai vartos…

  Apreciază

 2. Si numai pentru a fi in „pleiof” si altii, in afara satelitilor stanei cred ca vom face un meci pasnic cu dinamovistii, lasandu-i sa se apropie de „pleiof”, chiar si fara tranzactia cu cele sase puncte in „pleiof”. Desi am vazut clar in sezonul trecut ca se petrec astfel de intelegeri intre echipele din „pleiof”.

  Apreciază

 3. Eu nu cred in asa ceva, dar daca vom juca moale si va bate Dinamo, supararea suporterilor va fi enorma, treaba cu micii va fi dat uitarii si iar se va crea o prapastie mare intre fani si conducere . Daca e sa pierdem, sa pierdem dupa un joc cinstit, in care jucatorii sa se daruiasca la maximum, sa fie ocazii si pt noi si atunci nu avem ce comenta . Dar repet, efectiv nu cred ca va fi blat !

  Apreciază

 4. Acum ca,oitele au luat mumu este randul CFR-ului sa demonstreze ca merita sa fie lider.Cred ca mai multa motivare nici nu trebuie.Sper sa tratam bine momentul si sa profitam de ocazie.Nu cred ca este decisiv dar pentru moral si incredere conteaza foarte mult.Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 5. Am inteles ca ,dupa moldovenii au tuns oitele la Iasi,berebecarul puscarias impreuna cu fetita sa mimisor,au facut reclamatie la protectia animalelor.Reclama faptul ca a tunde oitele in prag de iarna inseamna chinuirea acestora.Daca nu vor avea castig de cauza am inteles ca vor sa mearga mai departe la TAS.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.