Poli-traumatisme


Plini de vânătăile ultimelor insuccese, meciul cu Poli Iași pică excelent pentru a obloji cucuile. Cu Deac și Culio reveniți, cu perdafuri luate toată săptămâna asta, dar și reveniți cu picioarele pe pământ, cred că jucătorii CFR-ului vor avea o poftă uriașă de a schimba impresia actuală. Și cred că asta ar fi suficient pentru un 2-0 cuminte, care să ne dea senzația că lucrurile au revenit la normal. Nu știu și nu cred însă că asta va fi de-ajuns, la fel cum nu cred nici că eventualele transferuri din iarnă vor rezolva toate problemele de joc și de lot. Momentan jocul nostru este suficient de bun pentru a asigura egaluri, dar cu egaluri nu vom câștiga campionate. Mai cred că FCSB-ul are prima șansă în campionatul în care mai are ca adversari, printre alții un naș și un fin, în care are media partizană și, hai să recunoaștem, în care a făcut investiții mult peste celelalte combatante. Ei, asta este, noi n-ar trebui să facem o tragedie din asta!

M-am tot gândit săptămâna asta, cu cât mai mare detașare, la cum stau lucrurile de fapt. Și cred că ăsta e un exercițiu pe care ar trebui să-l facă orice ceferist, oricât de pătimaș ar fi el. Consider că am fost prea răsfățați cu succese, poate prea multe și prea ușor obținute și că am uitat ce-i modestia. Ne-am obișnuit prea repede cu binele și am uitat ce-i greul. Haideți să punem lucruri în balanță.

Cum ar fi să fiți din Sibiu și să vedeți că echipa locală se tot naște și se tot stinge, ba încă se mai joacă și pe o ruină de stadion? CFR a beneficiat de o minune, realizați asta? Cum ar fi ca echipa favorită să fie în continuare în insolvență, să nu se întrevadă vreo ieșire financiară, în mocirla nu prea profitabilă a fotbalului românesc? Cum ar fi să schimbăm tot câte 2-3 antrenori pe sezon, fiecare antrenor să fie el servitorul jucătorilor care, din senin, încep să piardă meciuri, doar ca să-l mazilească (s-a mai întâmplat, știți doar!)? Cum ar fi ca antrenorul să fie mai slab cotat decât jucătorii și ca, în primul an după revenire, cu 15-20 jucători noi, echipa să se zbată abia la jumătatea clasamentului, așa cum ar fi normal într-un campionat valoros? Cum ar fi atunci când cei care investesc acum se vor sătura, își vor retrage investițiile, sătui de prea multele scandaluri și de investiția nu tocmai profitabilă? Cum ar fi fost ca în mai toate campionatele în care ne-am bătut cu Steaua la titlu ei să fi câștigat și nu noi. Până acum scorul este de 2-1 pentru noi, dacă punem marginal la socoteală și sezonul de revelație pe care l-am trăit în 2006-2007 (atunci nici noi și nici ei n-am câștigat, asta e altă poveste).

Să privim altfel lucrurile: am câștigat cam prea multe, prea repede. Cred că startul ca din pușcă din acest sezon ne-a dat impresia unei baghete magice. Nu, nu e atât de ușor, magia nu funcționează chiar așa. Suntem într-o fază de construcție și trebuie să fim rezonabili, să avem răbdare și să fim convinși că în felul acesta, cu perseverență, avem mai multe șanse decât cu succese meteorice. Chiar dacă nu vom câștiga campionatul anul ăsta, chiar dacă vom îndura umilitoarele dansuri din buric ale cuplului manelistic Becali-MM, la finalul anului ar trebui să fim mulțumiți dacă vom avea o poziție destul de bună să accedem în Europa League, dacă vindem 1-2 jucători pe bani bunicei, dacă reușim să facem transferuri mai puține, dar mai bune, doar pe pozițiile unde e nevoie și să întărim un grup deja închegat. De asemenea, că suntem sau nu de-acord cu el și cu manifestările sale colerice, cred că Dan Petrescu trebuie susținut, ajutat să fie mai mult decât un antrenor, un manager. Adică un om ce are un cuvânt decisiv asupra a tot, de la transferuri, la comunicare publică, la tactică și e stabil aici 4-5 sezoane. Un om care se identifică astfel cu clubul. Nu am mai avut așa ceva și cred că este o șansă de a revoluționa prin asta fotbalul românesc. Dan Petrescu este un om care muncește, nu cred că îl putem suspecta că e vreun novice în ale antrenoratului, un om care va mai greși grav dar care are cum să fie cu o clasă peste restul tehnicienilor din campionatul nostru. Să înțelegem că acest CFR 2.0 de acum (sau poate CFR 4.0 pentru cei care sunt de o viață lângă club) este ceva cu totul diferit de proiectul din „Era Paszkany”. Se va construi cu mai puțini bani, sper eu cu mai multe calcule economice, ca un proiect pe termen lung, deci trebuie să avem mai multă răbdare. Fiecare victorie, fiecare depășire a foii de parcurs pe care o facem în acest prim an este un mare bonus și nu ceva ce ni se cuvine. Între timp, trebuie să ne relaxăm, să ne bucurăm de ceea ce oferă CFR-ul, atât cât oferă și să lăsăm lucrurile să se construiască, încet și temeinic.

În aceste condiții, meciul cu Poli Iași este doar un mic episod, o mică dovadă de caracter a unei echipe ce e probabil rănită în orgoliul său. Și, foarte probabil, o victorie care nu va schimba radical datele problemei.

Ca o mărturisire personală, îmi pare rău că nu voi vedea meciul ăsta atât de interesant, că nu va exista o cronică după partidă, din partea mea. La ora la care se joacă partida, eu trebuie să fiu în stradă, la protestele împotriva detonărilor ce se pregătesc de către PSD-ALDE în societatea românească. Nu vă îndrum să vă abandonați și voi echipa, însă în ceea ce mă privește, eu știu că acum pericolul pentru noi ca nație este prea mare ca să nu particip și eu, ca un „+1” în mulțimea din stradă. Și pentru asta detest cu atât mai mult starea actuală de lucruri, în care politicul nu mă lasă să-mi văd liniștit de traiul meu și de echipa mea favorită. Fiecare dintre noi luptăm în felul său pentru un mai bine comun!

Albusibiu

92 de comentarii

  1. Singurul lucru care ne ingrijoreaza pe multi e viitorul financiar al echipei. In rest, e normal pentru noi ca nu e echipa pe primul loc la cate puncte a fost furata de arbitrii.Il tot dau exemplu pe Mandorlini care a castigat in 10 luni trei trofee (campionatul, cupa si supercupa) in conditiile in care meci de meci un ceferist lua cartonas rosu de la arbitrii ostili si totusi castiga majoritatea meciurilor. Dupa care si Mandorlini a fost demis la prima serie neagra, chiar cand trebuia sa debuteze ca antrenor in grupele Ligii Campionilor…

    Apreciază

  2. Nu stiu daca si ce citeste de pe tribuna, ii transmit lui Albusibiu ca pe „iutub” gaseste toate inregistrarile meciurilor cefereului dar si ale altora, cu siguranta si al meciului din aceasta dupa-amiaza. Hai Cfr!!!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Cateva observatii la cele scrise de Albu . La inceput el ne explica cam asa : un pensionar cu 500 lei pensie nu trebuie sa se planga ca are bani insuficienti, el trebuie sa se gandeasca, ca sunt destui care nu au nimica, dorm pe strazi/canale si cotrobaiesc dupa mancare si haine in gunoaie . Deci, fata de acestia, pensionarul o duce bine . Apoi aflam de la Albu ca suntem in faza de constructie, ca cu bani putini se face un proiect pe termen lung . Nici aici nu-s de acord, s-au adus multi jucatori trecuti de 30 de ani pt a se obtine rezultate acum, asta nu inseamna un proiect pe termen lung . Si sa vinzi vreo doi jucatori ? Pe cine, eu chiar nu-mi dau seama ! Si bani putini ? Comparativ cu wc-ul poate, dar fata de toate celalalte echipe, e vorba de bani multi, cam 700.000 euro lunar . DP bunaoara primeste cati ceilalti antrenori din prima liga la un loc ! PS . Cat priveste participarea lui Albu la proteste, aici jos cu palaria, are tot respectul si admiratia mea . Numai strada ne poate salva de la acapararea justitiei de catre penalii psd-alde, numai strada poate opri macelul economic preconizat, aici desigor sindicatele avand rolul lor hotarator . Dar la justitie, numai si numai protestele in strada, inca o data, felicitari Albule !!!

    Apreciază

  4. Asa-i,iti dau dreptate,doar in prima parte,Bela(!);este doar un pct. de vedere,poate ca sunt mai bine informat cu meandrele politicii,care ne este impusa din-AFARA(!?);DP.este cel mai bine platit antrenor de fotbal din tara,are,aproape,cel mai mare buget,dar,acum il scuz,desi,n-o merita pt. ca el si-a adus acesti”batranei”,unii, trecuti bine de 30 de ani cu care e greu sa te mentii la un nivel acceptabil un campionat de anduranuta,cu stress,suspendari,accidentari si multe alte sicane;ma intreb cate acuze,insinuari si reprosuri ni se aduceau daca noi am fi fost in locul cateilor,in meciul de la Medias si am fi castigat intr-o asemenea maniera de parodie,cu primul gol inscris dupa aprox,5 luni de Bokila,urmat de un penalty,in urmara respingerii cu mana,in careu,(boxarea mingii),demna de un mare portar,a lui Golubovici,incheiat apoteotic cu un autogol al Scolii de Jandarmi din Medias(?!);da,stiu fara aproposuri si insinuari care ne jignesc inteligenta.

    Apreciază

    • Racheta, nu stunem nici pe-aproape de cel mai mare buget. Suntem undeva pe la nivelul Craiovei. Stana ne depaseste cu mult. E greu de crezut ca o sa le facem fata , in conditiile astea.

      Apreciază

  5. Rachetă, am tot respectul pentru coment-urile tale vizavi de fotbal, dar cînd vine vorba despre aprecieri de genul „poate ca sunt mai bine informat cu meandrele politicii”… Poate-i spui și lui Albu-Sibi cine „din-AFARA” îl scoate astăzi în stradă? Că poate omu’, mai puțin informat fiind ca tine, iese fără să știe. Adică la al cui ordin iese și cu ce scop. 🙂

    Nu eram răutăcios, eram doar ironic. Hai CFR-Cluj, victorie!

    Apreciază

        • Exact 🙂
          Acuma serios, nu ai cum sa nu-l admiri pe Soros. Toti il folosesc drept sperietoare. PSD-ul la noi, Orban la unguri, Farage la englezi, Trump la americani.

          Apreciază

        • ia zi *** in statul paralel ord 13 e buna, supraaciza e fabulatie, split tva ul la fel iar modificarile fiscale la fel, sa va stea olguta in git.
          (acest comentariu a fost moderat)

          Apreciază

          • continuare: tot in sistemul ala paralel au fost eliberati dintr-o masura luata pe genunchi o gramada de interlopi, violatori si criminali iar din pacate unii dintre ei au recidivat? Oare in universul paralel presedintii ambelor camere ale parlamentului au probleme grave cu justitia, oare tot in universul asta paralel seful principalului partid e acum in direct la telviziune patronata de un fugar ? du-te si plimba ursul prin sudul tau mult iubit.

            Apreciază

  6. Racheta, in trecut cu Basescu am gresit, am fost naiv, trebuie sa recunosc . Acum marinarul participa din greu la lupta anti-justitie . Si , chiar daca o sa supar pe prietenii maghiari de pe-aici, si UDMR-ul se alatura acestei lupte ticaloase, din pacate . Dar pe linia intai a acestei oribile lupte se afla duetul psd-alde, in frunte cu penalii dragnea-tariceanu . Daca tu crezi ca acestia reprezinta interesele tarii, iar oameni ca mine, Albu, Bocos si multi altii suntem manipulati de puteri straine, asta e, bine ca macar la fotbal avem pareri asemanatoare . Si inca ceva, Ordonanta 13 a fost ceva real dat de psd, iar acum pt magariile concepute ca si reforma a justitiei nu strainatatea, nu corporatiile, nici macar Soros, ci toata tagma juridica din tara este impotriva acestora, si atunci ? Cum face Albu si sper ca tot mai multi, in strada la proteste !

    Apreciază

  7. Bela bacsi ,nu am crezut niciodada ca noi doi vom avea vreodata aceeasi parere,trebuie sa recunosc ca m-am inselat , de data asta iti dau dreptate ,si propun sa nu mai vorbim de fotbal ci numai de politica si de situatia actuala a tarii, ca sa fim de aceeasi parere

    Apreciază

  8. In sfarsit, am obtinut o victorie meritata dupa un gol foarte frumos.
    Am jucat ca de obicei, doar ca de data asta am marcat si ne-am acontat cele 3 puncte.
    Sper ca aceasta victorie sa ne scoata din zona rezultatelor mai putin placute si sa trecem cu brio peste aceste ultime etape din sezonul de iarna, iar din primavara, cu niste transferuri inspirate, vom mai vedea ce va fi.
    Extrem de dubioasa reactia moldovenilor de dupa gol si mai ales aparitia acelor tricouri cu mesaje de protest impotriva arbitrajului. Aceasta premeditare ma duce cu gandul ca totul a facut parte dintr-un scenariu care trebuia sa manjeasca iar fata CFR-ului si sa induca iarasi ideea ca de fapt suntem favorizati de arbitraj.
    M-a dezamagit mai ales Trica ca s-a implicat in aceste actiuni penibile.

    Apreciază

    • Păi, vezi ce a declarat Stoican cu trei zile înainte de meci: „Eu sper să fiu liniştit şi indiferent de situaţie să nu protestez prea vehement încât să fiu trimis în tribună.”
      Are probabil ceva ţigle lipsă la cap, am înţeles că e a treia lui eliminare de la începutul campionatului. A stat suspendat 4 etape până acum, înseamnă că cele 3 eliminări le-a adunat în 13 partide.

      Apreciat de 1 persoană

    • Exact asta am remarcat si eu, moldovenii au venit pregatiti cu recuzita necesara unui teatru ieftin. Dupa ce ca arbitrul i-a iertat de vreo doua galbene si n-a avut nici o intentie de a ne avantaja, mai au tupeul sa-si puna pe ei acele tricouri inscriptionate 😦 In rest, o victorie meritata, foarte binevenita, chiar daca jocul nu prea merge. Din nou prea multi nervi, multa frustrare, probabil din aceasta neputinta de a inscrie. Hai CFR!!!

      Apreciază

  9. In alta ordine de idei, Trica ce a dorit? Iasi-ul ce a dorit? doar sa cada in cur si sa se planga de orice atingere. Asa echipa penibila rar mi-a fost sa vad.

    Apreciază

  10. O victorie meritata, in nota noastra obisnuita. Suntem paralizati fara Deac, asta-i clar. El a fost omul meciului astazi fara doar si poate. Mi-au placut si Boli + Vinicius, au facut un meci destul de bun azi. Eu unul l-am remarcat si pe Balde care, in 10 minute de joc, a facut deranj mare in apararea adversa. Ma tem insa ca datorita carentelor sale defensive Blade o sa fie o prezenta rara/meteorica in primul 11. Restul jucatorilor nu au jucat cam la fel ca pana acum, ba chiar Nistor si Omrani au fost mult sub valoarea lor. Incep sa cred ca Nistor este un jucator 100% de moral caruia, atunci cand ii merge bine, joaca bine iar atunci cand are 1-2-6 meciruri proaste nu-si mai revine cu sezoanele. Anul trecut a fost jucator cheie la Dinamo iar acum, la noi, are 1 meci bun la 4 proaste.

    Meciul in sine, care am avut deosebita NEplacere de a-l urmari la Telekom „Sport”, mi-a creat o scarba profunda. Pe langa isteriile legate de arbitraj ale ambelor parti, cu un plus pentru cei de la Iasi, au stricat si fragmentat un meci care putea sa fie spectaculos si placut ochilui. Comentatorul meciului de la Telekom, un neaderthalian frustrat si cu probleme grave la cap, este un alt „prieten” al CFR-ului cum doar in presa romanesca poti sa gasesti. In afara de uzualele politeturi la adresa noastra, acest imbecil a mai scos o perla demna de teoria conspiratei care le afecteaza grav mintile la multi romani. Parafrazez: “Boli a dat un autogol in meciul cu CFR iar apoi a fost transferat de acestia, interpretati cum vreti aceasta ‘faza’”. Ma intreb daca este vreun canal de sport in Romania la care sa pot urmari un meci al CFRului fara sa aud, timp de 90 de minute, cum ca: suntem cei mai avantajati din Romania, suntem hoti, suntem acuzati de blaturi, nu jucam nimic dar suntem pe locul 1 datorita arbitrilor, suntem ciuma fotbalistica a Romaniei, etc.

    Apreciază

  11. Mai,Vladimire toti astia care-l acuza pe Soros dupa tine sunt niste tampiti(?);nu va mai lasati manipulati!;nu vreau sa fac si aici politica,dar nu acest personaj sinistru este singurul si cel mai mare dirijor din umbra;cu siguranta,ca acesta se afla peste ocean,care cu sprijinul vestului,cu strambele rasaritului,dar mai ales cu ajutorul umil si fara de caracter al unora dintre noi,face LEGEA;nu exista in aceasta tara decat un partid=PSD;toate celelalte sunt partide oengiste,care au fost si ele la putere si,la fel,nu au facut decat sa ne vanda celorlalti,nimic pt. popor; acest meci ne-a aratat cat ne este de greu sa jucam sub presiunea rezultatului,al posibilei pierderi a increderii si a instalarii fricii,mai ales la „super”Dan lucru transmis si propriilor jucatori;ma asteptam la mai mult din partea unora cu experienta,precum:Hoban,Culio sau Nistor,care au fost sub posibilitatile lor si de la care ma asteptam mai mult;cat despre un Omrani,Djokovici,Paun,Rus,Manea nu am asteptari f.mari,sunt prea inconstanti,de la un meci la altul;bun,chiar f.bun,felicitari pt.jocul lui Deac care azi a castigat singur acest meci,la care as putea sa-l adaug si sa-l remarc si pe Arlauskis;in aparare multa nesiguranta,iar in atac,aproape ca nu contam;continui sa nu-l inteleg pe DP.de ce nu joaca,macar,acasa cu doua varfuri,sa punem presiune pe fundasii adversi,sa creeam mai multe situatii de gol,sa diversificam ofensiva,sa nu ne limitam doar la centrari fara nicio sansa de izbanda,pt. un singur varf(!?);asta imi demonstreaza,mai de graba,o oarecare limita a perspectivei si cunoasterii ofensivei,dar mai ales frica de-a nu primi gol;pacat ca ne irosim alergand degeaba,fara a avea actiuni finalizate,consistente si incheiate cu suturi la poarta;pt. mine,ca o concluzie,atacul nu este sustinut suficient,nu avem suficiente solutii in ofensiva,iar pozitionarea la loviturile libere,cornere a devenit tot mai neinspirata,chiar gresita.

    Apreciază

    • Racheta, habar nu am daca exista un „guvern mondial” sau nu. Dar sincer mi-e greu sa cred ca un singur om (Soros) are puterea sa scoată sute de mii de oameni in strada (la noi), sa trimită milioane de jihadisti (la unguri), sa controleze guvernul Marii Britanii in asa fel incat sa fie un Brexit doar de forma, sau sa controleze o intreaga clasa politica (la americani).

      Apreciază

    • Despre meci doar atat… M-am uitat pe un canal de YouTube care a transmis la 1080p cu 60 de frame-uri pe secunda. Prima repriza a fost doar o risipa de date. Pentru jocul batranesc practicat si 30 de frame-uri ar fi fost prea mult. In schimb repriza a doar a fost total opusa. Un joc mult mai alert. Si, din nou, Paun mi s-a părut cel mai bun jucător din teren. Sutul frumos de la faza golului, pasa perfecta pentru Omrani aflat in 6 metri… In momentul de fata mi se pare singurul jucător a carui tehnica în regim de viteza poate sa destabilizeze apararile adverse.

      Apreciază

  12. A reaparut bucuria in Gruia. Multumim Cfr!!! A reaparut inclusiv salutul islandez, facut de intreg stadionul in frunte cu galeriile. A reaparut si galeria (-ile), incurajand echipa tot meciul. Cei din colt au incurajat meciurile precedente echipa, azi au fost mai tacuti. Ei erau insa putini, ca si azi, nu se auzeau suficient meciurile precedente. Si spectatorii au strigat CFR-CFR in repetate randuri impreuna cu galeriile, Si traditionalul CFR-VICTORIE! A fost o atmosfera frumoasa, toti ne-am bucurat de aceasta victorie.

    Apreciat de 1 persoană

    • A reaparut pentru ca am castigat.Ne-am eliberat de o tensiune foarte mare ,si noi si jucatorii s-a vazut dupa explozia de bucurie si manifestarile de la gol.Eu nu as vorbii de galerii.Cea din T1 a cantat tot timpul si a animat atmosfera (mai putin faza acea cu libertate pentru suporteri,aia n-am inteles-o,adica dau aia foc la stadion si mai sunt si cu coada-n sus).Salutul islandez a functionat pentru ca a fost animata de o singura galerie ,nu trei galerii si nici noi nici jucatorii ,nu am mai fost bulversati cu animari din trei zone ale stadionului.Conducerea trebuie sa ia masuri,sa ajute galeriile sa se uneasca,sa elimine pe cei ce nu merita si sunt doar scandalagii.Sa revina galeria acea frumoasa care canta tot meciul,nu injura indiferent de rezultat sau joc.Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Apreciază

    • Da am ramas,dar au mai ramas cativa si sa injure,pe Omrani pe DP,degeaba incercam sa-i conving ca nu-i frumos si sa aiba rabdare.Ei cred ca suntem Barca sau Real ca batem pe toti cu 10 goluri diferenta.Trebuie sa inteleaga ca suntem CFR si momentan asta ne este valoarea.Eu ma bucur si asa ca stam bine in clasament,am echipa unde sa merg la meciuri si pot spera ca luam campionatul.

      Apreciază

  13. Jos Cenzura ! dar totusi ..fac un ultim apel la onoarea celor care au trecut in rezerva din randurile glorioasei armate romane ! Ti-ai dat demisia de pe acest site?! Au ba ? Ca sunt total nelamurit ? :)) Cat de jegos moral poti sa fi ca in doua saptamani sa iti dai demisia definitiv si apoi sa revii ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? Apevistule !?! Ai mare noroc ca atat Caneto cat si Kiruj sunt tipi de treaba ,prea de treaba ca daca era dupa mine erai blocat demult…tu cu parerile tale necenzurate de doi bani …zero onoare,zero caracter,mos teaca…si latrina 3 ….

    Apreciază

  14. Lasa domle sa se exprime lumea,ce suntem pe vremea lui nea Ceasca?Cum zicea si nea Nelu un pic de unitate in diversitate nu strica.Nu trebuie sa fim toti de aceeasi parere,chiar ma tem la acest gand.
    Ce nu inteleg si-s total impotriva acestei oculte mondiale care-l obliga pe ala cu dinti stricati sa fure-n draci si pe Roxana Plumb sa plateasca rate de 9000 euro/luna din venituri de 1500 euro/luna!Curat murdar coane Racheta si cand te gandesti ca rosii astia ai dumitale ne ameninta cu bunastarea de toti isi feresc buzunarele.
    Victorie mare care sunt sigur c’a spart ghinionul si blestemele woodu ale clanului carlan srl.Am vazut putin din repriza secunda la fcsb cu chiajna si jocul deschis al oaspetilor.La noi care cum vin se pun pe doua linii si atunci nu ai multe posibilitati.
    Per total a fost multa risipa de energie si cateva ocazii monumentale ratate cu seninatate.Cea a lui Deac din prima parte si a lui Omrani din secunda.
    Urat spectacolul premeditat de moldoveni veniti sa-si ridice poalele-n cap ca si pirandele.Au profitat de un aut sa sara-n sus ca-s furati.Acum intelegeti cate motive aveau ai nostrii sa urle cand iti scot arbitrii mingea din plasa si nu-ti dau o caruta de lovituri de pedeapsa doar intr-o singura partida?
    Comentatorul de la LOoK tv(oficialul de casa al CFRului) amintea ca cei de la Cluj erau nemultumiti ca arbitrul nu le-a dat un 11m la partida cu Gazul.Ati vazut ce usor se pot manipula niste oameni obisnuiti cu posmagi la tv?Cele 5 faze de 11m(cu Gazul) discutabile la emisiune(in final Cracanescu a spus ca doar 3 au fost penaltyuri) a ramas in final una……ma gandesc ca va fi ceva valva ca am castigat dintr-o faza in care arbitrul ne-a acordat un aut ce trebuia sa fie un fault pentru moldoveni.Cu ani in urma eram atacati crunt de fcsbisti ca am primit un corner(nemeritat) din care am inscris cu muresenii.S-a schimbat ceva de atunci?Din punctul meu de vedere mai nimic in afara ca si-au imbunatatit palmaresul jiji cu mimi la bulau!

    Apreciat de 2 persoane

  15. na, faina treaba cu trica. mai ca l-am vrea inapoi 🙂 chiar ma asteptam la mai mult de la el. asta e, ramanem cu DP, ce sa-i facem 🙂 altfel, DOamne ajuta si pe viitor, sa strangem cat mai multe puncte cu sau fara emotii, cu sau far anoroc, cu sau fara stat cu autobuzul in poarta. si, sa fiu iertat, chiar daca nu luam campionatul anul asta insa ne calificam in grupele EL eu as fi multumit. hai CFR!!!

    Apreciază

    • Comentarii de mare cfrist a lui Dantesc. S-a legat de racheta, trica si corn.Absolut nici un cuvant despre echipa sau joc. Asta e…hai cfr!!!!

      Apreciază

      • A scapat cantor..de data asta 😉 alta pasare vopsita care canta in functie de interes…si Andrei popa daca vrei sa vorbim despre fotbal ,vorbim..dar imi e teama ca te pierd pe drum…Apropo de la prietenul,prietenului lui Arpad nici o veste?
        Mos Teaca,hai sa o lamurim odata pentru totdeauna…reciteste ce ai scris,ce ai tastat singur cu degetelele tale si apoi hai inapoi sa vorbim pe tema asta…Ce ma scos din sarite aseara,ca altfel te lasam in lumea ta a fost ,citez : psd e singurul partid din Romania,restul sunt partide oengiste…Pai cred ca pentru voi psd e singurul partid dat fiind ca pe langa ca ati frecat menta 20 de ani ca si cadre active acum frecati patrunjelul beneficiind de niste pensii nesimtite si toate aceste beneficii vi le-a dat pesede…cum sa muscati voi mana care va hranit atatia ani ?!

        Apreciază

  16. Nu a fost vorba niciodata despre o”retragere”definitiva,chiar am incheiat printr-un “La buna,revedere!”stimabile” Dantesc,care continui sa ma jignesti pt. ca se pare ca nu poti mai mult si accepta,ca pererile tale chiar nu conteaza;am revenit pt.ati contracara ineptiile,dar mai ales pt. ca am fost rugat,stiindu-ti bucuria si satisfactia, de-a ma revedea!;fiecare are o anumita educatie,cultura,pregatirea si se pozitioneaza,se manifesta(nu interzice nimeni acest lucru!) conform convingerilor si constiintei sale;OK.,doar e democratie!;imi doresc,doar ca sa se respecte,de catre toata lumea, regulile,principiile si hotararile prevazute in legile care conduc si coordoneaza aceasta tara,fara”stat paralel”si alte introziuni anti romanesti si doar cei alesi,care se gasesc in diverse functii(presedinte,prim-ministru)sau in Parlament sa conduca;fata de”stimabilul”,care nu-i inghite pe ofiteri,tin sa-i reamintesc ca pe mine nu ma deranjeaza,ca sunt pe Tribuna mai multi unguri,mai ales ca f.multi,sunt onesti,cu bune intentii,de buna credinta si tragem la aceiasi caruta;Hai CFR!

    Apreciază

  17. Ce „stat paralel”,ce „ofiteri”? Am stat mirat sa recitesc.. Dar atunci cand pui o majuscula doar la inceputul unui cearceaf de cuvinte.apoi folosind numai virgula si punct si virgula e tare obositor..! Iar afirmatia asta,folosita des de PENALI cum ca Soros e de vina pentru nerealizarile guvernamentale,pentru demonstratiile pasnice,cum au fost cele de aseara,e pur si simplu ridicola si folosita ca alibi de cei care nu vreau decat sa se poata fura fara griji in continuare siluind justitia,asta e toata problema lor de fapt,nu buna administrare a tarii !
    Despre meci,succint:prea multa incetineala in conceptia jocului,de altfel stereotip,cu pase telefonate si eterna lipsa de viteza! Tehnica individuala lasa de dorit,iar in compensatie apar neincetate proteste,uneori simulari.. Totusi,tactic,Dan Petrescu e maestru,reusim sa ne grupam si sa bagam frica in adversari,care se retrag voit,ceea ce e un compliment pentru CFR..In meciul de ieri doar la sfarsit iasul a demonstrat ca exista si ne-a creat chiar cateva dificultati..La mai mare! Sa avem incredere.Eu cred ca la iarna vor aparea surprize placute!..

    Apreciază

  18. Jocul cfrului de azi vs cel de sezonul trecut pare mai incalcit. Mijlocul cu Gomelt, Rus, Felipe si cand mai apuca sa joace Riz, era mult mai simplu si mai vertical. Azi parca sunt prea multe floricele si prea mult se tine de minge. Culio la fiecare preluare cauta sa mai improvizeze ceva, Deac de multe ori incearca sa isi domine fizic adversarul, sa dribleze, in locul unei pase simple la coechipieri. Pe lateral Camora joaca f bine zic eu pt varsta lui, are personalitate si stie bine cu mingea, dar la Manea se vede frica de a centra. Mereu cand are posibilitate de o centrare il cauta pe Deac sau CUlio aproape de el, pt a nu-i supara. Boli pare un fricos, joaca extrem de simplu (poate ca asa si trebuie sa joace) dar nu consider ca trebuiau dat bani pe el. In rest, Nistor f sters desi eu zic ca stie fotbal, , Vinicius f bun, Arla bun de data asta, Omrani joc bun, Hoban un jucator cerebral, atent, dar eu nu as miza pe el la meciuri acasa cu echipe mai slab cotate…

    Apreciază

    • Eu zic ca ne trebuie un playmaker (au mai observat si altii) care sa destabilizeze apararea adversa cu un dribling perpendicular pe poarta, cu un un-doi rapid, cu vreo pasa filtranta sau „peste”, cu suturi cand nu te astepti, dincolo de ceea ce e prescris la antenamente. Fie nu avem astfel de jucator, fie DP nu stie sa-i puna pe Deac, Culio sau Nistor sa joace astfel. In rest suntem pe linia de plutire, ba castigam, ba mai pierdem, dar nu poate merge asa daca vrem sa emitem pretentii…

      Apreciază

      • Un playmaker aşteptăm de la plecarea lui Trică încoace. Árpi spunea cândva că nu se mai poartă aşa ceva, ăla care are mingea trebuie să fie playmakerul. 🙂 Eu zic că Deac a fost foarte bun pentru acest rol, păcat că a fost scos în bandă. Cam de atunci schioapătă echipa.

        Apreciază

  19. De data asta DP a trimis in teren o formula corecta, cu Nistor mijlocas ofensiv, cu doua extreme clasice, Paun si Deac ( si nu experimente gen Nistor, Omrani etc ), iar in spate duetul Vinicius-Boli . Cu toate astea, ne-am creat greu ocazii si asta pt ca Hoban si Culio sunt in evidenta scadere de forma ( cred eu datorita varstei ), iar Nistor desi pus in sfarsit acolo unde are randament maxim, a avut o prestatie slaba . Chiar si asa am fost cu mult peste Iasi, victorie absolut meritata, dar sa nu uitam, spre final erau sa ne egaleze . Si atunci schimbarile pur defensive de dupa gol isi arata necesitatea ? NU, era mai bine daca se faceau schimbari care sa intareasca atacul ( Balde mai repede pe teren, inlocuirea lui Paun cu Nouvier si nu cu fundasul Rus ), nu degeaba se spune ca cea mai buna aparare e atacul . Dar nu putem noi schimba filozofia de joc a lui DP, ne dam doar cu parerea, sa faca cum crede el ca-i mai bine, numai sa vina punctele !

    Apreciază

  20. Partea nasoala e ca exact batranii deac si hoban se duc la nationala si vor veni tot obositi, urmand un meci greu la favoritii lui vaj…era buna pauza de 2 sapt pt ei..dar no…e totusi nationala la care cfristii ajung atat de rar.

    Apreciază

    • Pai am spus eu ceva de Kiruj?L-am acuzat eu de ceva?Doamne „Feri”. 🙂 🙂 🙂 el nu ar fi conspirationist niciodata 🙂 🙂 🙂
      El este seful lor 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

      • Helmut Krug, şeful centrului de control însărcinat cu supervizarea asistenţei video în arbitraj (VAR), sistem aflat în teste în acest sezon în Germania, a fost demis din funcţie de către Federaţia germană (DFB), fiind acuzat că a favorizat-o pe Schalke 04, echipa sa preferată….la noi proba video cred ca ar amplifica si mai tare mizeria din arbitraj. La ce personaje avem e greu de crezut ca vom vedea decizii corecte. Din pacate pt Stoican nu cred sa se opreasca un meci pt a se decide cine da autul.

        Apreciază

  21. Nu stiu cum sa va spun, prieteni, dar , pe mine ma copleseste un sentiment de frustrare amestecat cu indignare si perplexitate…Io n-am fost in viata mea, de mult pest un juma’ de secol, decat CFR-ist (ma refer ca si suporter de echipa de fotbal)si suporter al fotbalului din Ardeal(indiferent de echipa ). Si asta , din mai multe motive, strict personale. Mai mult decat atat, io-s ardeleanu’ ala care, daca …iubeste pa una , ap’i o iubeste pana la moarte. Pentru mine, fascinanta emancipare a Clubului CFR a reprezentat (si reprezinta -vedeti iesirea din insolventa-), un semn divin. Cine ar fi prevazut in anii 70-80 ca vom deveni o forta a fotbalului romanesc ?? In epoca trecuta, doar cluburile departamentale aveau voie sa fie campione si , din cand in cand, Argesul si Craiova (care aveau-intr-adevar- echipe valoroase).Dar erau si sprijinite, avand „spatele acoperit” pe motive „nationalist-mafiote ” . Argesul era zona de nastere al ‘academicienei analfabete” , iar Craiova era din zona „presedintelui analfabet” ….plus ministrul de externe (analfabetul cu aere de filosof,stefan andrei ), plus buhaitu’ ala de „poiet natzional”..Altfel, puteau sa aibe 11 Dobrini si 11 Balaci, ficare .Apoi,(ca si acum) cei din sud se cred stapanii de drept ai Tzarii, cu cerinta ca ceilalti (mai ales Transilvania), sa aplece capu’, ca-Doamne Sfinte!-vorbim aceeasi limba. Poate ca, unii dintre voi, nu sunteti de acord cu mine, dar , eu ma gandesc la oasele si trupurile ardelenilor care sunt „stersi din Istoria Romaniei” . Unchiul meu drag, fost preot greco-catolic, dupa 14 ani de inchisoare politica, ne spunea : „Dragii mei ! In puscariile comuniste nu ne-u schingiuit rusii, nemtzi, ungurii…Ci; romanii !!! Si , Doamne bine stiau sa schingiuie !!!” Acum, vad multe framantari in tzara, politica demagogica . Chiar si aici, pe Tribuna; controverse care nu duc la nici un bun sfarsit. Aceptati-va asa cum sunteti, vorbiti despre fotbal, nu va atacati personal. Si Isus spunea ca: „Nu-i pacat ce intra in noi (mancare, bautura, tigari), ci, ce iese (ura,dusmanie, cuvinte urate )!! Apoi, Luigi Pirandello, a avut o cugetare;” Inainte de a-mi judeca viata, inainte de avorbi despre mine; incalta-te in pantofii mei si parcurge drumurile pe care le-am parcurs eu. Traieste-mi durerile, indoielile, bucuriile ! Traieste-mi anii pe care i-am trait eu ! Si, cazi acolo unde am cazut eu …Si , apoi , ridica-te asa cum m-am ridicat eu !! ” CFR-ul a fost jos, jos de tot … Apoi s-a ridicat si a cazut dinou.. Acum se ridica iarasi…Dar ,”.. oameni rai din Lumea rea/ Ne tot atzin cararea ..” . Pressa romaneasca face totul, pressa romaneasca este corupta , cumparata . Face orice sa arate ca suntem hoti, ca nu meritam , ca ne folosim de orice, ca …..Dar nu-i asa ! Publicul clujean , Dumineca , a exprimat asta , Publicul clujean stie asta. Cum poti sa stergi cu buretele efortul atator bravi baieti, care muncesc onest pentru rezultate sportive de valoare ? La toate meciurile (cu Dinamo, Craiova, Butusheni, Gazu’) , echipa a luptat din rasputeri pentru rezultate favorabile , dar…. Pressa avazut doar ultimele minute, doar greseli „pro” CFR si nimic altceva . De aceea, prieteni, cei care puteti, sprijiniti echipa, antrenorul, clubul.. Si, totul va fi biene ! Apoi, ma dor atat de mult disensiunile dintre suporteri, dintre galerii ! UNITI-VA ! Chiar si aici, pe Tribuna… Ca sa-l „ataci’ pe ALBUSIBIU mi se pare o IMPIETATE !! Omul acesta este atat de dedicat, de patruns de CFR-ism , ca nu sunt multi in Lumea asta. ALBUSIBIU este un om de-o integritate si principialitate cum rar am vazut in viata mea . Bucurat-va ,prieteni, ca avem un asemenea OM in randurile noastre (si stiu ce spun, fiindca il cunosc foarte bine)!! Dar, important este sa zicem toti: HAI CFR !! (Nu, Kiruj ??)

    Apreciat de 4 persoane

      • Nu a disparut,doar ca n-a mai iesit in fata.Si faptul ca azi tu poti posta aici,se datoreaza lui.Nimeni nu trebuie sa dea socoteala nimanui daca vrea sa dispara din prin plan pentru o perioada.Poate a avut motive serioase,dar sunt sigur ca a ramas CFR-ist (chiar daca nu-i plac ungurii 🙂 🙂 🙂 ) asa ca mai domol cu criticile,nu-si au rostul.Mai bine sa ne concentram pe echipa si sustinerea ei.Cred ca asta ar fi rolul blogului,nu sa ne ciomagim ca ne place sau nu ,unul sau altul.Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Apreciază

      • Asa pot sa intreb si eu,unde ai fost din 2012 sau inainte ,ca nu te-am vazut pe aici.Sau tot asa pot fi si eu intrebat de Bela,Dantesc,Achiles etc unde am fost prin ani 70.

        Apreciază

      • Nu mă supăr… 🙂 Chiar dacă ai notat de două ori, n-ai mai folosit aceleaşi note la toţi jucătorii, că nu am două „vectoare” identice… 🙂 Te-a atacat autocritica după prima notare, probabil… 🙂 Oricum, discuţia asta cu dubla (tripla etc.) notare a mai fost dezbătută. Pe la începuturi am resctricţionat multipla accesare de la anumit ID, dar ulterior poporul s-a revoltat că de la laptopul/PC-ul familiei vor să „noteze” şi soţia, şi copilul, şi vecina, şi pisica… 🙂 Mai era un argument „pro-eliberare”: în reţele intranet din anumite firme/instituţii (cu mai mulţi ceferişti), degeaba are fiecare PC-ul lui, ID-ul e unic pe reţea… Complicat… HAI CFR!!!

        Apreciază

  22. Achilles, stii tu ceva, dar nu stii bine. Elena Ceausescu s-a nacut in Prahova, nicio treaba cu Argesul. Daca asta e argumentul, e slab, putea fi adus in sarcina Petrolului eventual, dar ar fi fost slab oricum. Dar Argesul chiar avea spate, numa’ era in alta parte decat ca s-o nascut Elena Ceausescu doua judete mai incolo (Stii, intre Arges si Prahova, e Dimbovita – Chindia Tirgoviste era mai aproape, de exp. Sau, dincolo, Gloria Buzau – vezi si tu ca n-are niciun sens argumentul). Spatele Argesului din anii 70 era asigurat de Departamentul local al Securitatii, man, nu alte prostii. Securitatea argeseana a fost foarte tare in perioada aia sub conducerea Tov. Prim Secretar al CJ al PCR Arges, Ion Dinca, zis Te-leaga. Nimic mai mult decat forta politica de a te opune Bucurestiului. De exemplu, in cazul transferului lui Dobrin, care a refuzat sa mearga la Dinamo, dar care nu ar fi putut refuza daca Nea Dinca Teleaga haven’t had his back. Si-n alte cazuri…

    Apreciază

      • Vaj prietene ! Am explicat mai sus ca-s trecut de juma’ de secol , pe cand, dumneata cred ca esti mult mai tanar… Si nici nu cred ca esti din Arges… academiciana voastra s-a nascut in in satul Petresti, comuna Petresti, judetul Dambovita (foarte aproape de autostrada -de aceea- susnumita se cosidera mai mult argeseanca, decat prahoveanca …si a chemat-o Petrescu „da fata mare” (ca mica a devenit foarte repede). Cunosc foarte , foarte bine zona (din pacate)… La inceputl anilor 90 am avut o propietate cumparata de la unchiul rejelui fotbalului rumanesc , la Km 83 pe autostrada si am avut multe conexiuni in Targoviste si Gaiesti si Racari .. Apoi, cand vii cu completari (mai ales despre regimul trecut ), te rog sa fii foarte bine documentat…Ca , m-am saturat de diletanti care le stiu pe toate de pe „gugl”…Sa nu mai pui sa-ti explic despre resurse nationale si alte bogatii, ca , sunt sigur ca n-ai pricepe nimic despre ce ti-as spune ..

        Apreciază

        • Achilles, lasa orgoliile tampite, batrane! Nu e nicio smecherie sa ai peste 50 de ani, jumate din populatia tarii are peste 50 de ani, tata – suporter argesean din Pitesti, a avut peste 50 de ani cand discutam despre asta. Frate-su’, suporter argesean din Pitesti, are peste 50 de ani si discutam despre asta. Nu am decat sa merg in centru la sahisti sa gasesc toata echipa de old boys a suporterilor over 50 ai Argesului ca sa vorbim despre Dinca Teleaga, bogatiile naturale ale patriei si Nicolae Dobrin. Plm, toti nostalgicii epocii aduc ca argument suprem varsta lor, deteste netul si informarea rapida, fuck google, la ce bun un batran caruia nu-i mai cere nimeni sa explice despre resursele nationale si alte bogatii al patriei.. Empatizez, si sincer ma simt de cacat ca pun comentariul asta, am facut, noi ‘tinerii frumosi si liberi’, un azil din tara asta si-n graba noastra am uitat sa vorbim cu batrani nostri.

          Apreciază

  23. Site-ul ăsta (printre multe altele) a fost, ieste si va ramane un instrument de tortură psihică. Nu poti inghesui intr-o garsonieră o familie de elefanti. Același ciclu, over and over again (repetat la nesfarsit)… Sus, jos. Sus, jos… Human nature, ar comenta unii.

    Apreciat de 2 persoane

  24. Revenind la fotbal si CFR… vad ca Golofca e certat cu ciobanul comandat si nu mai are loc la stana. Eu cred ca n-ar fi un jucator rau pentru CFR, mai ales pe stilul nostru de contra atac. Ar viteza si stie ok cu mingea; in plus, da goluri. Mi-ar placea sa vad conducerea profitand de situatia lui actuala si sa-l ia imprumut cu optiune de cumparare.

    Apreciază

    • Poate e tipul de jucător „unde nu-i cap, vai de picioare” şi atunci nu ne trebe. 🙂 Oricum, în acest campionat nu mai are dreptul să joace decât la Botoşani ori FCSB.

      Apreciază

      • L-as prefera oricand pe Morutan, dar tare ma tem ca molodvenii or sa vrea 1 milion de euroi pe el. Eu zic ca ala (Morutan) trebuia luat in vara cand se cereau doar 400,000 pe el.

        Apreciază

          • Cred ca, pentru un salariu „corespunzator”, ar veni la noi. Poate in vara nu vroia pentru ca nu era nici o grantie asupra pozitiei noastre in clasament, dar acum suntem pe 2 la un punct in spatele primului loc. Avem toate sansele sa terminam pe 2 sezonul de toamna. Asta ar insemna fotbal european care cred ca l-ar tenta.

            Din pacate insa sunt convins ca o sa-l ia ciobanul penal cu 1 milion. Am face bine sa-i luam pe Iulian Cristea si pe Darius Olaru de la GMM inainte sa-i ia si pe aia la stana.

            Apreciază

  25. Oameni buni, s-a încheiat „notarea victorioasă”, au fost 30 de tribunişti prezenţi pe metereze… DP a primit 6.7, echipa cu o zecime mai puţin (6.6). Deac a fost (din nou) în top (7.8), dar trebuie menţionată nota mare (meritată) şi a lui Arla (7.6, merita mai mult, zic eu…). Codaşul clasei a fost Nistor (5.2). Manea e în continuare cu 100% la prezenţe în Liga1, Hoban, Vinicius şi Deac având şi ei procente mari, între 87-90%. HAI CFR!!!

    Apreciază

  26. Evident ca-s bombeuri. Sunt pentru demitizare in orice, de la istorie la fotbal, si le zic si argesenilor mei ce le zic si oltenilor, e simplist si prostesc sa crezi ca, in comunism, Steaua si Dinamo au furat toate titlurile (inclusiv, probabil, Cupa Campionilor), iar Universitatea si FC Arges au luptat cu sistemul si au invins fara niciun fel de sustinere politica. Desigur ca aveau echipe bune, dar aveau si sustinere la vremea lor. Asa cum si Dinamo si Steaua aveau mega sustinere, dar si mega echipe (construite pe presiune politica si japca, dar si pe avantaje (grade, pozitii) oferite jucatorilor pe care-i voiau, exact asa cum le ofera Becali acum salariile lunare). Ca urmare nu contest demitizarea si nici nu traiesc cu iluzia ‘imaculatului FC Arges care-a-nvins comunismul’. But I know shit, all right? Stiu ce vorbesc cand vine vorba de forta filialei locale a partidului si securitatii (Dinamo Pitesti), si stiu de la sursa (proper age, political rank and everything), I don’t need to be schooled about my own history by anybody. In special nu cu argumentul ca Elena Ceausescu era ceva microbista care, desi nascuta in alt judet, se credea (for some unknown reasons) argeseanca si i-a ajutat pe FC Arges sa ia trofee… WTF?

    Eu inteleg ca-s outsider si-i inteleg si pe cei care se intreaba ce cacat caut aici – si mai intru si in clinciuri -, au dreptate, si e fix acelasi lucru cand vad Istoria echipei mele comentata de outsideri care-o stiu in prisma varstei si-a unei proprietati cumparate la un moment dat prin regiune… De asemenea, e insultator sa-mi spui ce pot intelege sau nu de vreme ce nu ma cunosti personal. I take it much unkindly.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.