„Urmează o victorie frumoasă!” [CFR Cluj – CSMS Poli Iaşi, pronostic 4-0]


Motto și titlu: „Urmează o victorie frumoasă!” – Hakana

Duminică, 05 octombrie 2017, ora 18.00, în cadrul etapei a 17-a din Liga 1 Betano, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – CSMS Poli Iaşi.

(captură: ziarulevenimentul.ro)

Aoleu, zici că şi Stoican l-a citit pe Albusibiu. Şi ăsta ar vrea un 0-0 în Gruia, fără a fi punişat cu vreun penalty de către arbitru. Cel mai mult îmi place partea cu “să nu protestez prea vehement”. Nici că-i trece prin cap varianta “să nu protestez”. M-a liniştit, îi vom bate 100%, Stoican îşi face planul ca ţiganul, ar trebui să cunoască proverbul “socoteala de acasă nu se potriveşte mereu cu cea din târg Gruia”. Doar n-o fi tocmai Dan Petrescu prostul satului care să cânte în struna tuturor ciurucilor. O fi arătat Bursucul o uşoară ieşire din formă în ultimele câteva partide (degeaba l-ai trece pe bancă până îşi revine,  acolo a avut locul de titular şi până acum, în stânga lui Panin), dar e prea versat în meserie ca să nu cunoască secretul revenirii rapide la capacitate maximă în cele ale pregătirii unui joc. Au avut toţi antrenorii noştri – şi ai altora – sincope din astea, iar cei care au scăpat de mazilire şi-au revenit mai devreme sau mai târziu. Aproape acum un an, după ce toată presa îl lăudase şi îl ridicase în slăvi, a avut şi Miri seria neagră în Gruia cu Pandurii, Timişoara, plus două înfrângeri în deplasare, la Craiova şi Voluntari, dar şi-a revenit şi şi-a îndeplinit obiectivul. N-are sens să discutăm de salariul unuia şi a celuilalt, nu pe noi ne doare la buzunar, sunt în primul rând antrenori şi ştim din armată că funcţia doboară gradul/banul.

Mă aştept de la Dan Petrescu la ceva nou în jocul nostru cu Iaşiul, la o altă modalitate de abordare, fără  stereotipia din meciurile cu Botoşani şi Gaz Metan. Majoritatea jucătorilor noştri este prea rutinată pentru a o putea suspecta de o eventuală prăbuşire psihică. “Urmează o victorie frumoasă!”. Prima dintro serie lungăăăăăăăăă! Am aşa o presimţire, vom bate lejer şi la Dinamo, şi la Craiova, şi la FCSB, meciul de duminică cu Iaşiul îi musai să fie startul unei serii fantastice de victorii.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovici – Nouvier, Deac, Culio, Păun – Omrani, Urko Vera. Rezerve: Duka, Peteleu, Mureşan, Coman, Hoban, Nistor, Balde.

Stoican are o problemă cu postul de fundaş dreapta. Sin nu va juca din cauza unei suspendări pentru cumul de 4 cartonaşe galbene, Boşoi este în recuperare după o operaţie la menisc, antrenorul ieşean va fi nevoit să apeleze la Tiago, scos la un moment dat din lot pe motiv de gafe grave în joc.  Mijlocaşul ugandez Kizito a suferit o ruptură musculară în partida cu Concordia, va lipsi şi el.

CSM Poli Iaşi: Kelava – Tiago, Mihalache, Frăsinescu, Bădic – Qaka, Cioinac – Platini, Pedro Mendes, Panţîru – Jo. Rezerve: Axinte, Danale, Jagodinskis, Cisse, Chelaru, Moisi, Spătaru.

Hai CFR!!! „Urmează o victorie frumoasă!”. HAI CFR!!!

67 de comentarii

  1. Este tare asta cu „astept de la Dan P ceva nou” fara stereotipia din partidele cu gazul si botosani……….pai tu nu poti juca altceva daca astia stau cu curul in poarta.Trebuie sa vii tovaraseste sa construiesti ,sa te apropii de poarta lor ori cu sut, ori cu centrari din lateral.Dar daca pana la aceasta partida totul era nelucrat din partea antrenorului,de ce acum ar fi privit ca o tactica revolutionara?
    Asta este si noi am jucat partitura asta si ne bucuram cand nu primeam gol si basca mai si inscriam……..lasa poate vine un mare antrenor sa-i invete cum te descurci in astfel de situatii.
    Lasand la o parte gluma,sunt multe variabile intr-un succes si noi vorbim decisiv de antrenor.Trebuie inspiratie,sansa si un arbitraj obiectiv(chit ca asta-i pleonasm).
    Imi aduc aminte de o partida in play off cu iasul(vreo 2 campionate in urma) incheiat 0-0 in care am vrut dar rareori am reusit sa-i punem in dificultate.Din contra au dominat fizic si tactic partida.
    Sunt capabili sa aiba o replica buna jucand care pe care,dar pot si juca cu curul in poarta si pe contraatac(precum cu fcsb).Eu sper la o victorie la limita cu 1-0 inscriind in prima repriza(devreme) si fara sa avem ocazii,pentru ca devine penibil sa ne lamentam ca ne anuleaza gol valabil(omul negru) si nu primim 5 penaltyuri.

    Apreciază

    • M-am referit la „mă aştept”, nu în sensul că solicit, ci că va apare cu ceva surprize, modificări faţă de meciurile anterioare, să nu-i facă pe plac lui Stoican. Ştiu şi eu, cu Balde, Urko şi Omrani în echipa de start, ori că vom sta cu curul în poartă până se plictisesc moldovenii să stea şi ei cu curul în poartă, ori interzice centrările pe sus, sau … 🙂

      Apreciază

  2. Dacă am numărat corect, cred că ai băgat în teren 11 jucători de camp plus portarul. Poate că dacă am juca cu vreo 13-14 jucători, am învinge, deşi poate că ar fi de ajuns doar pentru un rezultat de egalitate… Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  3. Asta-i meci capital. Fara bascau, daca nu castigam aici avem toate sansele sa ne ratam intreg sezonul. Sper sa se alinieze astrele pentru noi, sa jucam bine, sa gasesca Petrescu formula perfecta, sa primim 6 penalty-uri gratis, orice trebe – numa sa castigam.

    Apreciază

  4. Vor sta cu curu’n poarta tot meciul daca nu primesc gol. Si vor incerca sa ne arda pe contre. Noi ne vom chinui mult daca nu intra un corner, un sut de la 25-30 de metri deviat norocos, ca de loviturile libere oricum ne batem joc. Hai Cfr!!!

    Apreciază

    • Pai toti au stat.La inceput i-am si taxat.Sper sa reusim sa dam gol in primele 23 de minute,ca-i umflam dupa aia.GMM si Botos-Ani au scapat,sper ca astia sa nu scape.

      Apreciază

  5. E greu sa marcam daca nu avem densitate in careu. Cand ei sunt min 5 in careu si la noi pe langa URko mai apare cel mult unu e f greu. la noi densitatea e pe flancuri, camora e prea aproape de nouvier, manea prea aproape de deac…Pe mijloc verticalizam f rar, asta e si explicatia ca fata de ex fcsb care are min 4-5 lov libere de pe mijloc 17-20m, noi avem 1-2 la 5 meciuri…

    Apreciază

  6. Ce spune-ti de un 4-3-3 in felul urmator:

    Arla – Manea,Vinicius,Boli,Camora – Deac, Hoban, Culio (Nistor) – Omrani (Nouvier), Vera, Balde

    In asa formula si Paun cu Moutinho poate ar fi cu mult mai periculosi.

    Apreciază

  7. La cum suna declaratiile lui Petrescu, am impresia ca acesta regreta mult faptul ca nu e A1 la fc5b…probabil noapte de noapte are vise umede cum castiga Europa League cu Stana.La ce lot au..

    Apreciază

  8. Eu sper sa jucam un 1-3-5-2,cu doi atacanti puternici,Urko si Omrani,si daca le dam gol sa intre Balde la schimbare cu unul dintre cei doi.Un inchizator ar ajunge.Nici o echipa n-a prea trecut (nici nu au vrut/putut) mijlocul terenului cand au jucat in Gruia.Vin sa se apere,atunci de ce sa jucam cu 100 de inchizatori si aparatori.La meciul cu GMM il vedeam pe Urko izolat in careu,fara posibilitatea de devia eficient mingea la un jucator de-al nostru,pentru ca,nu avea cui.Era o ploaie de centrari dar nu avea cine continua fazele.Sunt sigur ca daca in primele 20-25 de minute marcam,atat cu Botosani cat si cu GMM le mai dadeam cate4va.Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Victorie
    PS Toata suflarea visinie sa vina in Gruia sa sustina echipa cu urmasii lui Stefan 🙂 🙂

    Apreciază

  9. @Vaj,vezi ca astia de la Medias sunt baieti de treaba au pus balamale multidirectionale la porti,nu cumva sa se accidenteze vreun catelus. 🙂 🙂 :):)

    Apreciază

    • @Luis, sa vezi ce misto o sa fie cand ne vom bate la retrogradare, drama, thriler, meciuri tari. O sa avem un play-out tare, fata de anul trecut, ce sa cautam in fata, sa facem figuratie pe acolo? Am zis ca sunt zen..

      Apreciază

        • Nu cred ca Nea Ando se mai intoarce. Dar, ca idee, mie mi-e ok Miriuta, chit ca a inceput prost la noi, dupa ce incepuse prost la Chiajna (iar Chiajna si-a mai revenit fara el, paradoxal). Nu cred ca are Vasile Miriuta nicio vina pentru nivelul echipei. Mai degraba il acuz pe Contra, care avea sansa sa faca o trupa pe nivelul pe care il aratase el ca antrenor fix in lunile anterioare, dar selectia actualului selectioner (nota bene: plm!) a fost varza, a fost ‘din amintiri’.

          Apreciază

          • Si oricum, Claudiu Niculescu e la rand, daca il dam pe Miriuta afara pentru ca n-a prins play-offul. Re-re-re-recontruieste Clau-gol…

            Apreciază

          • La Chiajna n-a avut ”timp”, după ce i-a adus pe Batin și pe Bumba (care au luat multe puncte ulterior pt ilfoveni), a și plecat la Dinamo… Roadele le-a cules Moldovan, asta e, se mai întâmplă… 🙂 La Dinamo a venit într-un context dat al naibii, f…t de-a binelea de Contra și Mutu, cu probleme mult mai mari, decât apar prin media. Oricum, pentru ajutorul câinilor din 2008 și 2012, eu îi vreu prioritar în play-off, în detrimentul oricărei alte echipe… HAI CFR!!!

            Apreciază

        • Da, Luis, dupa meciul bizar* la care ma uit acum la TV, poate…

          * bizar pentru ca nu am inteles ce joaca Medias si de ce jucatorii de camp boxeaza mingea ca portarii, nu pot lega doua pase si-un sprint si mediocrii mei zburda pe teren. Aerostar au jucat mai serios…

          Apreciază

  10. Vaj, ”l-am avut” în sensul că eu eram liberoul și căpitanul echipei … 🙂 Ulterior și președintele, dar aia mai pe urmă… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. P.S. La ce a jucat Gazul in first half, cred ca nu doar voi ne vreti in play-off, ci si altii. Maximizarea interesului pentru playoff e o miza puternica ma gandesc…

    Apreciază

  12. Am tot povestit aici (vechii tribuniști deja sunt sătui de aceste informații…); am jucat la nivel de județ – ”B” (în B am fost doar în lot, ia ghici unde… da, la U Cluj, în 78), am jucat mai mult în județ și în C, în Cluj și în Harghita. Când am avut 26 de ani (în 1984), am fost prima dată cu ”dublă personalitate”, am jucat la o echipă amărâtă de județ în M.Ciuc, fiind președinte la o altă echipă (cu pretenții de ”C”, lucru care s-a și reușit în 1988), unde eram angajat. Au fost cam 3 ani minunați, eu jucam la ”amatori” (unde făceam doar 2 antrenamente pe săptămână, după masa, evident) și învingeam echipa fabricii, unde eram președinte… 🙂 Vorbesc serios, nu e de Kubrik… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Mai mult de atât (pt. că viața bate filmul…), în echipa aia ”amărâtă” am fost și antrenor la un moment dat (după o demitere de A1, fiind singurul cu studii superioare, dar fiind și căpitan al echipei), iar în aia unde eram președinte, am și jucat la un moment dat (pe ”fals”, era un meci amical cu U Cluj în 86, era vara, cu mulți jucători plecați în concediu, U Cluj era în cantonament la Izvoru Mureșului), chiar contra lui Joska Mureșan (tata lui Andrei Mureșan), cu care eram coechipier la U în 78… 🙂 Complicat… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  14. Vaj, poate nu mă crezi, am fost cel mai fericit om când Argeșul a luat acel titlu… Am văzut meciul ăla cu ”dinamoul” în Ștefan cel Mare, iar când Gicu a dat golul de 4-3 pe sub Eftimescu, era să plâng de bucurie… HAI CFR!!!

    Apreciază

    • @kiruj, Argesul terminase anul anterior pe primul loc, la egalitate cu Steaua, dar pierdea titlul la golaveraj. In deceniul ala Argesul a fost o echipa superba. Batand Dinamo a facut multa lume fericita. Si eu am mai spus-o, in diferite contexte, tata nu mi-a iertat niciodata dinamovismul.

      Apreciază

  15. Referitor la intrarea ”dinamoului” în play-off: evident, televiziunile o vor pe câini acolo, dar și noi (CFR-ul), ca un posibil aliat pt titlu… Of, mai e cale lungă totuși, să vedem ce va fi mâine cu ieșenii, că nu văd bine pe ai mei… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. Va cer scuze celor carora li se va parea ca sunt „on om fara cuvant”, dar ,in sufletul meu, m-am simtit indatorat catorva suporteti deosebiti, oameni de caracter : Luis, Brightside, Cfr-istul, Nea silica,Kiruj,Racheta (chiar si Winnetou),Caneto, Retardila,Lengyel A.(si altii cativa)…!! De aceea , am tinut sa continui ceva ce-am „elaborat’ in vacanta de vara: un reportaj de peste Ocean…Daca imi duc zilele unde m-a dus umbra mea , departe de „iarba verde din Gruia” , am incercat sa-mi creez Lumea mea :CFR-ul meu, Gruia mea, spectatorii mei cfr-isti (in virtual) . V-am spus ca, in Clujul meu actual, se construieste cea mai moderna arena sportiva din Lume: Mercedes Benz Stadium . O investitie de 1,5 miliarde de dolari. Este o CAPODOPERA A MINTII UMANE !!! Casuta mea, a pruncilor si nepotilor mei, este la 15-20 de minute (pe Highway).. Asa ca, am „vizitat-o” si am participat la meciurile echipelor preferate de football si soccer: FALCONS si Atlanta United… ESTE MIRIFIC TOTUL, TOTUL !! Dar , in toate am vazut CFR-ul meu drag …https://imgur.com/a/UYCZ1

    Apreciat de 3 persoane

  17. In frumosii suporteri ai Atlanta United ii vad , totdeauna, pe cei CFr-isti, mai ales pe LUIS… Si cati Luishi sunt aici!!!! https://drive.google.com/file/d/1azWVbuvLzkqb79Uv_ctEpSJelCJTfA6D/view?usp=sharing Uitati-va cat sunt de frumosi , de puri, de adevarati… si sunt cate 72 000 la fiecare meci. Si canta si danseaza , indiferent de scor … Berea curge , purceii se frig pe gratare pe langa stadion si toata lumea-i fericita ….

    Apreciat de 2 persoane

  18. Acesta este meciul de la care va transmit reportajul (ca si Victor-Tudor Popa , de pe vremuri).. La meci,am avut un invitat din Turcia , cu care am vazut, inainte de acest meci, Galata-Fener…unde s-au batut turcii intre ei (spectatorii) si -la un moment dat- m-a intrebat: unde-i sectorul pentru vizitatori ? Unde sa fie ? Uite-i aici, langa noi..peste tot..https://www.youtube.com/watch?v=Gi94EL9pEpY

    Apreciat de 1 persoană

      • Te rog sa vezi ce marcaje sunt pentru Fotbalul american … Din 10 in 10 yarzi, cu cifrele scrise . Si pentru F.A. se poate folosi gazon sintetic integral. La New York , joaca pe teren de Baseball si se vede clar locul unde sta ala ce loveste cu bata.. Urat !

        Apreciază

  19. @Vlad, de unde aceasta ANTIPATIE vizavi de Sepsi OSK?Nu consuma bani publici,au suporteri minunati ,nu-i vezi cu declaratii nesimtite pe la TV,conducere civilizata.Altii consuma banul public fac scandal nu au suporteri si totusi tu ii vrei pe aia in liga I.O fi vreo reminescenta u-ista sau nu ai primit mititei la Sf Gheorghe? 🙂 🙂 🙂
    Te stiam mai „dastapt” de atata.

    Apreciază

  20. Achilles, moşule, bine că ai (re)apărut în peisaj! Te mai ocupi de vreo echipă, am înţeles că ai avut ceva grupă de copii sau juniori în „prelucrare”… HAI CFR!!!

    Apreciază

  21. Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! Cfr-Victorie! … Cfr-Victorie!!!!!

    Apreciază

  22. Dupa ce ne-au”ars”bine de tot cu arbitrajele,penalii impreuna cu mass media aservita(vezi:Jiji Sport)continua cu destabilizarea CFR-ului si zilnic ne”baga”cate-o stramba in ceea ce priveste plecarea lui DP(de asta data in Anglia,la Aston Villa),sau subliniaza cu majuscule,regretul”nemarginit”al acestuia ca nu antreneaza Nationala sau wcsb-ul(!);meciul cu Iasul,la fel,precum celelalte meciuri jucate acasa,l-as incepe intr-o formula:4-4-2,mult mai aproape de echilibrul si omogenitatea echipei, de forma si potentialul unor jucatori;este o formula mult mai constructiva,mai dinamica,cu mai multe variante in atac si presupun cu mai multe sanse de reusite;Duka-Manea,Vinicius,Boli,Camora-Deac,Hoban,Culio, Paun-Omrani,Urko;Rezerve:Arla,Peteleu,Muresan,Djokovici, Nouvier,Coman,Balde;pe cei neamintiti,i-am urmarit si la echipa a2-a si nu m-au impresionat,chiar daca unele rezerve nu sunt in ceea mai buna forma.

    Apreciază

  23. Victoria dinamovistilor aseara la medias atat de lejer ma enerveaza si mai mult dupa chinuiala noastra cu mediasul. Am o intrebare…oare de ce cam toti mizati pe manea care nu confirma de vrei 5-6etape cand poti miza la mijloc pe coman sau viteza lui chirita sau hamed????

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.