Iar egali cu Botoșaniul. [CFR Cluj – FC Botoșani 0-0]


Pauza s-a terminat. Din abisurile campaniei de descalificare la Campionatul Mondial, revenim pe culmile Ligii 1, în Gruia.

CFR: Petrescu – Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban – Deac, Culio, Djokovic, Nistor – Urko Vera.

Din nou, argentinianul de picior stâng, Culio, e poziționat pe centru-dreapta, probabil pentru a forma un cuplu letal cu Deac sau chiar un triunghi letal, dacă în proiect se bagă și Manea. Bun, OK, ne-am prins de schemă… Numai că ce ne facem cu partea stângă, unde Nistor e din start improvizație, iar Djokovic e atât de avansat pe centru, încât pare că vrea să-i fure pita lui Urko Vera (două bune ocazii de a marca în 45 minute)? E evident că nu există o pereche Nistor-Djokovic, iar chestia asta afectează vizibil prestația primului, care nu dă pe dinafară de calitate. Camora încearcă să ajute cât poate, apare mai mereu în buza careului advers, la spijin, dar partea stângă a CFR-ului e sub nivelul părții din dreapta. Oricum, în primul sfert de oră, acest dezechilibru nu contează prea mult, pentru că Botoșaniul stă ordonat în apărare și nu dă semne că se va lăsa penetrat (fotbalistic) prea ușor din nicio parte.

În spate, ca de obicei, Hoban e prima redută de apărare. Doar două ezitări în prima repriză. Din păcate, o ratare a mingii îi aduce un cartonaș galben.

În primele 15 minute, controlăm, la relanti, jocul, fără să punem probleme serioase. Djokovic are prima mare ocazie, dar nu nimerește poarta.

Avem o serie de trei cornere consecutive de pe partea lui Deac. Chiar dacă schemele de la loviturile de colt nu ne ies, faptul că-i ținem pe oaspeți înghesuiți în careu își pune amprenta pe jocul lor, care devine inexact. Botoșenenii renunță momentan la picioare și scot topoarele la minge. Mingea sare ca din topor din topoarele lor, și numai cu noroc nu ajungem în poziții clare de finalizare.

Din păcate, perioada cât în aer plutește aroma de 1-0 e destul de scurtă. Cei din Botoșani își revin în fire. Dacă nu-i putem dovedi prin construcție, încercăm să-i răzbim prin deschideri în spatele liniei de fundași. Arbitrii ne prind de trei ori în ofsaid, ba-i și trântesc un cartonaș galben lui Urko Vera.

Oaspeții încearcă pseudo-contraatacuri, dar nu le iese nimic. Singura fază la care ne emoționează e la o centrare plouată în careu, prin minutul 28. Daniel Popa ajunge/sare la minge înaintea lui Manea, dar o trimite peste vinclu. Noroc că e prea tânăr să-l fi văzut „planând” pe Kennet Andersson într-un careu românesc.

În minutul 32 avem o lovitură liberă, perpendicular pe poarta lor. Execută viclean Deac, la firul ierbii, respinge Cobrea în față, dar ulterior reține înainte ca Mario Camora să ajungă la minge.

Nu trec decât cinci minute și vaselina de pe mănușile lui Cobrea lucrează din nou în favoarea CFR-ului. Vinicius se pomenește la picioare cu o minge respinsă aiurea de portar. Ezită să tragă, pasează în spate la Culio, care trage peste poartă.

Fază ciudată spre finalul reprizei. Ofsaid la CFR? Nu! Mingea se îndreaptă alene spre aut de poartă, dar Deac nu renunță așa ușor și reușește s-o oprească la timp, în colțul terenului. Fentă frumoasă, pasă la Culio, șut peste poartă!

Pauză.

Apare Păun în locul lui Nistor și schimbarea pare – pentru moment – inspirată. Păun e mai activ, mai incisiv, un potențial pericol.

Oaspeții țin în continuare de 0-0, așa cum erau programați încă din Moldova, dar încearcă să țină  mingea mai departe de poarta lor, ca să nu-i sufocăm.

Minutul 49 aduce ocazia cu numărul 3 în dreptul lui Djokovic. Centrare Deac din corner, deviere Urko Vera în spate, poarta e goală, dar nu e gol, pentră că Djokovic nu e destul de rapid să ajungă la minge.

Minutul 62 aduce un șut sănătos al lui Moruțan (servit de Camora!) pe mănușile lui Arlauskis. A trecut o oră și Botoșaniul vine mai decis peste noi. Oare să știe că „bătrânii” noștri reduc din consumul de motorină în ultima jumătate de oră?

Hoban șutează din zonă centrală, portarul Cobrea respinge (din nou!) în față, iar apoi reține din ghetele lui Coman (intrat în locul „pivotului” Urko Vera).

Corner. Vinicius, cu capul, peste poartă…

Omrani în locul lui Djokovic. Nu l-a mai văzut de ceva vreme. Poate-poate i se pune pata și dă golul victoriei sau măcar pe cel de 2-0…

Fază fierbinte în careul CFR-ului. La reluare, comentatorul TV cere penalty la intervenția lui Culio asupra lui Moruțan. Probabil lovitura de la 11 metri va fi acordată după meci, de Cristi Balaj…

Ne chinuim să batem Botoșaniul. Deși mai avem un sfert de oră, ne agităm de parcă suntem Pepsi. Ne chinuim vizibil.

Omrani spre Hoban, șut de departe, nu foarte departe de poartă, dar faza lasă un gust amar. Dan Petrescu nu pare mulțumit, deci e clar că e nemulțumit.

Timpul se scurge nemilos. Vinicius mai apare o dată în careul advers, dar lovitura sa de cap e respinsă. Pare să fie ultima șansă să scoatem o victorie foarte frustrantă pentru urmăritoare.

Însă meciul care a arătat tot timpul de 0-0 sau de 1-0 fără glorie (cam așa cum am bătut Craiova, de exemplu) se încheie cu scorul cu care a început. Pierdem două puncte, Botoșaniul câștigă unul… fotbaliști ne numim. Asta este. Nu câștigi întotdeauna meciuri pe care nu meriți să le câștigi. Mergem mai departe cu 4 puncte avans în clasament, dar și cu convingerea că ceva trebuie schimbat în jocul nostru. Schimbat în bine, dacă se poate…

PS. Cristi Balaj refuză să „acorde” 11 metri după meci, spre disperarea și iritarea moderatorului din studiou.

70 de comentarii

    • Asa este,dar cam multi asa zisi suporteri isi fluierau,injurau si huiduiau favoritii.Mai bine ii incurajau.Sa nu spun de cele trei galerii.Uni,au crezut ca joaca nationala,si o incurajau cu spor.

      Apreciază

  1. Până la urmă jocul parca o ia spre făgașul normal ,stil Dan Petrescu….spectacol 0.Nu mi se par normale declarațiile de după meci ale ingamfatului,sa te iei de toată lumea ca ei nu au reușit nimic pe teren.Ieri fiind mai puțină lume pe stadion sau auzit mai multe,dar „parerile „astea din tribuna se aud meci de meci.Nu mi se pare normal sa te iei de suporteri care vin si îndura frig sa vada nimic.Suntem un pic cam penibili,fiecare cu pruna măsii(ma refer la „galerii”),ar trebui strânși toti intr-un loc si strige fiecare ce vrea, dar galeria care e in colt aproape nu se aude.Deci fiecare face ce vrea pe stadion (mai puțin sa înjure,dar suporterii de rezultat au fost tot timpul….am auzit ieri strigandu-se inclusiv” mercenarilor”,chiar penibil),daca are abonament sau bilet,fiecare alege sa isi manifeste aportul pt echipa în felul său….dar sa te iei de noi e o greseala…parerea mea

    Apreciază

  2. Aaaa….si asta ca tot iei presiunea de pe tine si jucător i,sau habar nu am ce e…ca e un miracol ca puncte ca locul 1 , ca nu stim daca prindem playoful,poate ar trebui urecheat un pic de conducere si domolit un pic….pai avem în primele 5 echipe din tara lotul , daca nu prinzi playoful e tot vina suporterilor si a conducerii?E cam expirată caseta asta

    Apreciază

  3. O greşeală impardonabilă declaraţia aia a lui DP… La valoarea lui trebuia să ştie foarte bine că de public nu te atingi niciodată… Mi-a lăsat un gust amar, ca şi jocul, dealtfel. HAI CFR!!!

    Apreciază

      • DP- il foloseste varf pe Coman???Jocul asta fara pic de sclipire a semanat a „parjitura”. Daca cumva invingem BT-ul in cupa, nu o sa mai am vreun dubiu.

        Apreciază

        • Si inca ceva, DP este un fricos care sta cu curu in poarta. Au fost momente in care pa faza de atac a noastra, eram cu 6 jucatori in jumatatea proprie…La cornere si lovituri libere , se cerea Manea sa urce , dar DP-ul nu-i dadea voie. Normal ca spectatorii au fost nemultumiti de ceea ce echipa a aratat. Arla, ca sa faca o degajare , si eram in criza de timp ca BT-ul statea la cutie, isi potrivea mingea de parca era pictor… cum sa nu-l fluiere lumea?

          Apreciază

      • Attila, nu mi se pare corect deloc, dimpotrivă… Avem şi noi (spectatorii, în general) destule „hibe”, dar şi DP putea să fie un pic mai elegant în exprimare. Şi aşa a fost primit cu suficientă răceală (în mod nemeritat, zic eu), iar dacă te mai şi legi de spectatori, ai meci pierdut. Repet, indiferent dacă are (şi are!) dreptate sau nu. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Dar de ce să nu te atingi Kiruj? Că nu înțeleg… Deci eu ca suporter am acest drept să te fac pe tine antrenorul echipei mele favorite albie de porci… Dar tu DP taci dracului din gură! Țin să îți reamintesc ca DP chiar a însemnat ceva pentru fotbalul românesc în timp ce cei care îl înjură gen cantor&fiul și compania sunt niște nimeni… Există o fractură în logica ta? Sau nu mai știu eu ce e civilizat și normal. Ajută-mă să înțeleg… Asta ca să nu mai pomenesc de faptul că noi suporterii CFR-ULUI mereu ne-a plăcut să pozăm în a fi cei mai civilizați din România, ca să nu zic din lume…

      Apreciază

      • Chestia e că Dan Petrescu a jucat prea mult în Anglia unde fanii, după câteva Ale-uri, cântă non-stop Allez-uri britanice. Însă, dacă o echipă englezească ar adopta stilul de joc al lui DP, probabil că le-ar pieri şi lor cheful de a hori. 🙂 Antrenorul nost’ ar trebui să ia în considerare că aici, în estul Europei, suporterii trăiesc intens fiecare fază, fiecare execuţie individuală, iar dacă la un moment dat îi să fie pe gazon, nu 3-4, ci 11 jucători lipsiţi de inspiraţie, plus un stil de joc „inestetic”, se instalează în capul tuturor spectatorilor o stare de frustare şi nervozitate. Unii reuşesc să exprime doar în gând „băga-mi-aş piciorul” aferent, alţii nu. 🙂 Totuşi, DP are dreptate, nu există niciun argument în lumea asta care să îndreptăţească fanii să-şi huiduie sau să-şi înjure favoriţii.

        Apreciază

      • Dane, am încercat să explic mai sus lui Lengyel A. care-i părerea mea. Eu n-am vorbit deloc de aspectul dacă are sau nu are dreptate DP, şi sută la sută are dreptate, dar trebuia să fie mult mai elegant în exprimare. Aia cu „cei mai civilizaţi” o consider şi eu o prostie, problema reală este că suporterul ceferist este cam nerăbdător şi cum au apărut -din nou- rezultate bune şi perspective reale pt. un nou titlu, CL etc., uite că la primul meci mai slăbuţ apar „contestatari”, fluierăturile… Dar, repet, şi DP ştie foarte bine acest lucru, trebuie să fii muuult mai precaut în exprimare. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Asta este atitudinea fata de suporterii de fotbal a cluburilor romanesti. Nici unul nu da doi bani pe suporteri. Am ridicat problema asta si cand Paskany zicea ca pentru el nu conteaza ce vor suporterii ca deplasarile din Europa League sunt prea scumpe si a sugerat, oarecum, ca nu merita efortul echipei pentru bani pusi in joc. E o atitudine penibila si trista care ne va mentine, pe veci, unde suntem acuma ca divizie si ca echipa.

      Ceea ce nu inteleg manageri, anternorii, administratorii si patronii din fotbalul romanesc este ca fara suporteri noi n-o sa ajungem in veci echipele din vest si nici banii castigati din „afacerile” cu fotbalul nu o sa fie mai mult decat o gaura neagra de bani care din cand in cand mai produce cate un fotbalist valoros. Daca am umple standionul din gruia, si la o medie modesta de 4 euro / bilet, echipa ar castiga peste 1.5 milioane de euro din 20 de jocuri acasa pe an. Cu acei bani n-am fi intrat, probabil in insolventa, si poate isi permitea clubul si sa mai creasca pretul la bilete, dat fiind faptul ca era cerere. Asa, daca vin 5000 de suporteri la meci iar pretul la bilete a ramas in mare acelasi de 10 ani. In fond si la urma urmei, daca nu erau banii din biletele de pe primele 2 sezoane pe Arena Nationala, crededeti ca FCSB era unde e acuma? Ganditi-va ca aia au adus, in medie, 40000 de oameni pe meci la stadion… si mai multi cand jucau in Europa. Oare unde era WCSB fara milioanele alea de euro castigate atunci, daramite fara victoriile acasa unde a fost impinsa din spate de suporteri?

      Cat despre meci, nu pot sa spun decat ca eram sigur ca n-o sa-i batem pe botoseneni. Dupa ce a facut egal FCSB eram sigur ca o sa ni se toarne plumb in ghete. Asa a si fost. Ocazii am avut dar concentrare ioc. Au fost 2 ratari din fata portii care pot fi lejer trecute in top 10 ratari ale campionatului. Dan Petrescu a fost destul de slab ieri. Culio se vede clar ca nu mai poate, n-a depasit pe nimeni nici in dribling, daramite in viteza. De ce sa nu-l joci pe Nistor pe pozitia lui Culio si pe Paun in locul lui Nistor? Decat cu un jucator in minus pe teren (Culio) mai bine cu jumatate de jucator lipsa. Schimbarile Coman/Omrani, din nou, deplasate si din cateogria „conducem cu 5-0, hai sa le dam si la astia niste minute de joc”. Cand tu il ai pe banca pe Omrani (ca Balde e MIA… nu inteleg de ce), nu inteleg de ce-l bagi pe Coman avand in vedere ca el n-a jucat mai mult de 50 de minute tot sezonul asta si tu ai nevoie de gol ACUMA, Balde de ce n-a fost nici macar inclus in lot? Sper ca e accidentat si/sau suspendat ca altfel nu cred ca momentul rotatiei jucatorilor era chiar in meciul la care ne puteam distanta la 6 puncte.

      Nu stiu cum facem ca noi ca echipa, de fiecare data, incepem campionatul in forta, strangem puncte, acumulam victorii dar pe la jumatatea competitiei deja incepem sa respiram greu. Nu conteaza ca la echipa au fost „bosorgi” de 30+ ani sau tineri de 20. E la fel de fie-care da-ta. Eu cred ca suntem mult prea susceptibili la atacurile din presa si la comentariile din ziare. Se poarta un razboi psihiologic impotriva jucatorilor/clubului iar conducerea nu-i in stare sa-l gestioneze deloc. Am mai scris-o, si-o mai zic o data: in Romania, daca vrei sa joci fotbal, trebuie sa te cobori la nivelul penalilor si a tiganilor de la alte cluburi. Echipa ar trebui sa se apere prin toate mijlocele posibile impotriva atacurilor furibunde a anagramatilor din presa si de la alte cluburi. Daca asta inseamna sa se tiganeasca la televizor, pe fossbuc, pe Twitter sau in buzile din scoala atunci s-o faca ACUMA!!!

      Apreciază

      • Nu poti sa ai tribunele pline jucand genul de fotbal care alunga lumea de pe stadioane. Cat despre DP, trebuie inteles… era suparat ca nu i-a iesit ciupeala…

        Apreciază

        • La noi nu vine lumea la stadion indiferent cum joci. Ce, la FCSB vin oamenii la stadion? Si acolo pe patron l-a durut la patina de suporteri. Daca chiar ii interesa soarta suporterilor le dadea la aia de la armata 10% sau cat cereau. E la fel la toate echipele din Romania: mai bine ciupeala la jucatori si poate din Europa decat planuri de business bine facute pe termen lung.

          Apreciază

          • Spectatorii trebuie atrasi la stadion prin calitatea spectacolului, ori la spectacolele proaste se vand greu biletele. Oamenii vin pe stadion ca sa traiasca emotii nu sa moara de plictiseala…. Sper totusi ca patronul FCSB-ului nu a devenit un model pentru ai nostri….

            Apreciază

            • Sunt de accord ca spectatorii trebuie atrasi, dar sa nu uitam ca la un meci de fotbal mai sunt si alte aspecte decat meciul in sine. La italieni de ce sunt zeci de mii de oameni in tribune cand joaca locul 16 cu 17? Crezi ca meciurile alea sunt mai bune ca alea noastre? Eu stiu ca nu sunt pentru ca mai prinzi cate un meci de ala la TV, si e infiorator ce vezi.

              Dar la noi problema este ca suporterul nu este DELOC respectat de conducere. In Gruia nu sunt parcari decat pentru „vipurI”, mancarea si bautura la stadion le serveste o lele si copii din pungi cumparate de la Sel-gros, galeriile nu vin la meci si/sau sunt fragmentate, transport in comun din parti, marketing zero si asa mai departe. Sigur, nu sunt bani pentru toate astea… dar candva au fost si unele dintre problemele astea se pot rezolva fara bani. In Cluj, din cate stiu eu, este un stadion al orasului, cu locuri de parcare si acces la transportul in comun, conducerea noastra de ce nu face nimic sa-si revendice drepturile de a juca pe stadionul ala care acuma sta in paragina si pe care joaca echipele de liga judeteana sau liga a 3-a? Macar la meciruile importante s-ar putea face acest efort. Dar deh, nu face nimeni nimic. E prea complicat dom’le. Chiria, prea mare. Suporterii? Ne doare-n basca de ei!

              Apreciază

  4. M-a pus pe ganduri un pic declaratia lui DP de dupa meci. Ne-a urecheat pe noi suporterii ca n-am sustinut cum se cuvine echipa, dar si conducerea ca nu a investit suficient in transferurile de jucatori. Ne atragea atentia ca la ce transferuri s-au facut, avem pretentii cam mari. Eu traiam cu impresia ca transferurile s-au facut cu acordul lui si unele chiar la sugestia lui, iar din acest punct de vedere sunt un pic bulversat.
    Daca incercam sa gandim la rece, lotul de jucatori nu este rau deloc, pentru campionatul nostru, chiar daca nucleul forte este cam batraior, iar publicul, in mod cert, este diferit decat cel din Bucuresti si nu se urca pe garduri la bustul gol, mai ales cand jocul echipei nu-i livreaza momente fierbinti la intervale mai dese de 15 minute. Cred ca DP a fost in tema cu toate aceste aspecte si atunci de unde aceste reprosuri?
    Sa aiba legatura cu frustrarile acumulate in momentul renuntarii la postul de selectioner?

    Apreciază

  5. Mi se pare de prost gust (ca sa nu zic ceva urat) sa-ti faci jucatorii mercenari, cand tu nu esti in stare sa-ti deschizi gura sa strigi macar o data un hai CFR. Ca se uita de acasa din fotoliu sau vin pe stadion, pentru suporterul ceferist tot aia e. E adevarat, cel putin cei din tribuna 2 se mai tropaie din cand in cand extraordinar. Zici ca ar fi adolescenti la prima intalnire, vor sa se manifeste, sa explodeze, dar ceva, ceva nu ii lasa. DP stie ca un meci acasa se castiga si cu suporterii, cateodata. Oricum, liga1 e o liga de TV. Cate echipe vin in Gruia cu galerie intr-un sezon? Doua sau trei? Poate de aia s-a dus si Il Luce la turci, aia stiu sa-si incurajeze favoritii, acolo spectacolul e si in tribune, nu doar pe teren. Am vazut galeria Galatei in Gruia ce poate. No, aia hai sa zicem ca ar avea un ascendent moral sa-si faca jucatorii proprii mercenari, ca investesc ceva in echipa. Dar la noi? Sarcasm ieftin si injuraturi. Atat primesti daca nu castigi. Pai ce-ati crezut, c-o s-o ducem dintr-o victorie in alta? In Liga1 cred ca Sepsi are cei mai frumosi suporteri. Aia canta tot timpul, nu conteaza scorul.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Din pacate jocul de aseara, prost inspirat de DP sa revarsat pe fani si spectatori. Atat a reusit sa zica dupa meci.Clujenii sunt pretentiosi si vor spectacol nu pricep acest stil nou de joc oferti de CFR. Momentan suntem acolo sus, dar pana cand ???

    Apreciază

  7. Romanul este pretentios si are asteptari,ca de altfel toti participantii la un spectacol………doar ca aici se opresc asemanarile cu alte cazuri.Noi nu putem sa comparam situatiile si sa avem asteptari dupa zeci de ani in care nu s-a facut nimic si aici nu ma refer doar la fotbal.Zero investitii in infrastructura,sanatate sau educatie se traduce intr-o atmosfera de kkakat.Poate vor fi unii care spun ca n-are nici o relevanta acest aspect.Dar totul este intr-o stransa legatura de cauzalitate si de aici irascibilitatea.Cand este bine toti o dau pe laude si aplauze,cand merge prost dai cu atmosfera de inmormantare.
    Apoi este clar o lipsa evidenta de traditie in fotbal(la noi) si apartenenta la comunitate.O parte-s dezbinati, altii-s sictiriti si au alte griji decat jocul cu loapta si o mare parte-s plecati:care pe la pupat moaste,care-s dusi cu sorcova,sau altii si-au luat lumea-n cap si-s in lumea larga.Trecem la anexe faptul ca aprox 4 mil de rumani au plecat in pribegie,dar eu il consider un adevarat dezastru pentru aceasta natie.Pai aia 4 mil trebuiau sa aduca sangele proaspat acestei natiuni suferinde.
    La toate astea daca adaugi si mentalitatea tipic(hai sa zicem nu chiar sanatoasa) romaneasca,poti sa intelegi insatisfactia suporterilor(cei mai fideli in fapt) cfristi.Stadioanele noastre au parte de o atmosfera dezolanta in totalitate si nu putem vorbi de rezultatele slabe ale echipelor.Pai vorbim de asistenta de 3000 pentru fcsb si1000 pentru dinamo cand joaca in capitala.
    Apoi in cazul particular de aseara,moldovenii au venit in careul nostru in prima repriza in minutul 45………ori cu o echipa care se apara nu-i chiar usor s-o penetrezi.Acum nu-mi place dar aseara am facut un punct care se adauga la zestre.Eu sunt convins de ex,ca in cupa vom bate relativ usor la razesi,pentru ca vor urca liniile si vom avea spatii.
    Am auzit ca nu trebuia jucat Coman sau Culio-i prea batran si Nistor saracu nu se poate exprima pe banda.Daca nu-l bagi acum ca-i importanta partida,cand o sa-l bagi,in play off?Pentru mine dezamagitor a jucat Manea,cu o nesiguranta incredibila.Asta la fazele in apropierea careului este Jean pericol.La fiecare faza are tendinta sa fuga spre poarta noastra,rupand linia fundasilor si scotand din ofsaid adversarii.
    Eu nu sunt de acord ca antrenorul a gresit aratand pasivitatea si negativismul spectatorilor.Este evident ca fara sprijinul fanilor nu poti avea rezultate.Si ca o paranteza cred ca cei de la csu vor fi avantajati o data cu inaugurarea noii arene.Si la noi probabil ca in play off se va produce o mobilizare,doar ca este posibil ca pana atunci sa pierdem avantajul pe care-l avem acum.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Breaking news ! Pe surse demne de toata increderea aflu ca o parte a spectatorilor aflati in sectorul 44 T2 i-au gratulat pe Hoban si pe Coman cu invective legate de morti si mame la iesirea din teren…Iar Deac de-a lungul meciului a fost incurajat barbateste cu indemnul : Hai batrane ! Jucam si noi ceva?
    Si cu siguranta aceste incurajari nu au facut decat sa dea aripi echipei aflata ieri intr-un moment mai prost.. Cum tot cu siguranta pot afirma ca jucatorii au fost impulsionati prin aceste indemnuri si legati si mai tare de culorile acestui club.
    Iar DP ce trebuia sa faca auzind toate astea (si altele)? Trebuia sa taca.

    P.S. Eu sa fi fost in locul lui DP probabil le ofeream asa zisilor suporteri ce le-a mai oferit Traore acum cativa ani.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Salut!

    Din pacate si la tribuna I au fost destule specimene ca cele enuntate de tine. Sa nu spun cati fumeaza. Nu cred ca ar trebui sa ii blamam prea mult pe cei de la U, avem si noi destui cu nimic mai prejos. Unii stau cu organele genitale in gura continuu, cu trimitere la toate mamiticile tuturor celor care le displac.Nu stiu ce mi-a displacut mai mult jocul echipei sau atmosfera creata de unii.

    Apreciază

  10. Gică10, îți respect opiniile, dar văd lucrurile altfel. Și nu în mică măsură. În primul rând pentru că vorbim despre un om căruia i s-au făcut toate poftele și i se plătesc 70.000 de euro/lună, pentru a fi cel mai bun, versus o grămadă de alți oameni ce continuă să-și plătească locul la un spectacol ce întârzie să apară. Nu pot să fiu de acord cu cei care-și înjură jucătorii, dar cu atât mai puțin aș putea fi de acord cu un antrenor care-și ceartă suporterii că nu-i aplaudă lipsa de inspirație. Restul sunt doar povești despre CEILALȚI, de aici, de afară, de oriunde. Știu și eu o grămadă, dar nici una nu mă poate convinge că trebuie să cred despre cineva, sau ceva, că-i altceva decât ceea ce se-ncăpățânează să fie. Hai CFR! 🙂

    Apreciază

  11. Perfect d’acord cu petrescu, lumea parca era la biblioteca, e ok si linistea cand echipa conduce, cum ne-a obisnuit meci de meci, dar ieri era nevoie de sprijinul suporterilor, atat, simplu. Am vazut ca unii injurau portaru lor cand degaja mingea, atunci trebuiau sa taca, nu in restul partidei. Vad ca v-au prostit miticii pe multi ca cfr nu joaca spectaculos, bai baieti, toate la timpul lor, prima data sa luam campionatu si sa formam o echipa competitiva, zic, e normal sa caute nod in papura cat timp cfr e pe primul loc. Daca eram pe locurile 3-4 acum toata lumea intelegea si zicea ca e nevoie de un an de reconstructie pt ca s-a schimbat tot. Eu zic ca cfr e pe drumul cel bun si e important sa ne sustinem echipa si sa nu cadem in plasa miticilor care cauta orice motive sa ne destabilizeze.

    Apreciază

  12. Nu m-am asteptat din partea lui DP sa se lege de suporteri in modul urat in care a facut-o.Dar nu inteleg de ce au aparut 3 grupuri distincte ale galeriei care stau in 3 locuri diferite,departe unul de altul!!! De ce un grup este in peluza veche si 2 grupuri in tribuna 1 si astea departe unul de celalalt? NU SUSTIN ELE ACEIASI ECHIPA?? OARE CONDUCEREA CLUBULUI CHIAR NU ESTE VINOVATA DE ACEASTA SITUATIE??? Pana in campionatul trecut am avut o galerie compacta,in acelasi loc in tribuna 2,dupa ce tot inteleapta conducere a inchis ambele peluze!! ACUM S-A REUSIT CEVA CE CHIAR NU MA GANDEAM INAINTE DE INCEPEREA ACESTUI CAMPIONAT: SA NU MAI AVEM O GALERIE CARE SA INCURAJEZE ECHIPA IN MECIURILE DE ACASA!!!! Aceasta situatie se poate rezolva doar prin reunirea celor 3 grupuri intr-un singur loc si asta nu poate fi decat in peluza veche sau in cea noua,asa cum a fost inainte!!! Depinde doar de liderii celor 3 grupuri sa faca asta!! Sper ca vor intelege ca nu este bine ce se intampla acum si se vor gandi sa se reuneasca in grupul care au fost mai demult,grup din care am facut atunci si eu parte!!!

    Apreciază

  13. Nu am vazut meciul,deci n-am sa comentez acest aspect,dar chiar nu inteleg aceste atacuri la jucatori,antrenor de cate ori facem un egal. Eu iau fiecare meci ca fiind o parte dintr-un mare intreg,si per total suntem pe primul loc meritat. Intotdeauna se poate mai bine,sigur,dar la fel,ar putea fi mai rau. S-a creat aceasta echipa intr-o perioada scurta,si suntem pe primul loc,repet,un loc nesperat de nici unul dintre noi la inceputul sezonului. Sa nu mai vorbesc de acuma un an cand speram sa prindem playofful,si speram mai mult din considerente financiare nu sportive,caci banii din televizari ne dadeau sperante sa supravietuim.
    Sa-l ataci pe Deac,Culio,sau oricare jucator care imbraca tricoul echipei tale,este dezolant,sigur acest aspect a fost taxat de DP.
    Astfel de specimene nu ar avea ce cauta pe un stadion,ei sunt genul de spectatori care sparg samanta la cinema,si se cred mai destepti si mai buni decat un sportiv,sau antrenor care a facut performanta toata viata lui.
    Apropo,fumatul este permis pe stadion?
    Mentionez ca mai sus mi-am exprimat doar o parere personala,nu am avut intentia de a ataca sau leza pe cineva.
    Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Cu fumatul este o biba.Cum sa interzici suporterului sa fumeze,atunci cand oiciali ai cluburilor ,la iesire din tunel scot mai mult fum decat „gozosul” nostru pe carbune.

      Apreciază

  14. Adi, conducerea nu face nimic in ceea ce priveste suporterii. Asta-i adevarul. Mai dau din cand in cand cat un set de bilete gratis si mai scriu ceva pe feisbuc, dar cam atat. Nu se vor implica nici o data la nivel de galerii. Pentru asta ai nevoie de un „community manager” sau ceva om responsabil cu suporterii, iar la noi asa ceva nu exista.

    Ce sunt eu insa mai curios si ar fi bine sa aflam, de la o persoana cat de cat avizata, este ce s-a intamplat cu galeria. De ce s-a fragmentat galeria? Eu chiar sunt curios sa aflu de la cineva care stie cate ceva.

    Apreciază

    • De acord cu tine,apex331.Si eu vreau sa aflu de ce s-a fragmentat galeria,cine si de ce a vrut si chiar a realizat asta! De aceea fac apel la cei care stiu ceva si au fost implicati in asta sa aiba bunul simt sa ne spuna si noua DE CE ??? Si daca pot si vor,sa refaca galeria unita asa cum a fost ea !! Nu de alta,dar vreau sa-mi reiau si eu locul acolo,in peluza veche,unde am stat din 1973,cand s-a inaugurat stadionul nostru,pana cand ilustra conducere a decis inchiderea peluzelor!!!!

      Apreciază

      • Ruptura sa petrecut dupa meciul cu Dinamo din primavara cand cei din conducere au decis sa le „dea” peluza” celor de la Dinamo…Atunci la meci o parte a galeriei a decis sa paraseasca stadionul iar o alta parte a ramas…S-au certat si certati au ramas…Dar se zvoneste ca din primavara (nu stiu de ce doar din primavara) lucrurile vor reintra oarecum in normal si dupa spusele lui Lori „vom fi o galerie mai mica dar puternica”

        Apreciază

        • Asa sa fie,Dantesc si din primavara sa se reuneasca galeria,chiar mai mica,nu este o problema,se reface ea mai mare dupa aceea!! Dar nici acum n-am inteles de ce a trebuit cedata in primavara peluza „dinamovistilor” din vale!! Mi s-a parut atunci ceva anormal,iar cand o parte a galeriei a plecat si mai ales rezultatul meciului,3-0 pt. „javre”,mi-a confirmat apoi suspiciunile ca am avut de platit niste datorii la „javre”!! Iar acum mi-am amintit o situatie asemanatoare din returul campionatului 1977-1978 divizia B,cand returul meciului nostru de atunci cu u Cluj s-a disputat pe fostul Ion Moina,cu toate ca trebuia sa se joace la noi,in Gruia,deoarece meciul din tur se disputase tot pe Ion Moina!! Atunci am pierdut cu 4-1 meciul ala si i-am ajutat pe u sa promoveze in div.A,in urma directivelor primite de la conducerea PCR de atunci!! Nu te puteai opune in vremurile ale directivelor PCR,era sinucidere curata,asa ca am inteles mai tarziu ce s-a intamplat cu meciul ala!! Dar in primavara puteau sa nu ajute „javrele”,nu mai era cine sa-i „execute” daca nu isi plateau datoriile!! Si uite asa,am ramas acum fara galerie! Bravo,felicitari conducerii!!

          Apreciază

  15. Vad ca jocul echipei a trecut in plan secund,acum primeaza scandalul dintre DP si suporteri.
    Aseara am vazut un Manea extrem de slab,un Coman la fel. Daca pana acum Coman intra binisor in meciuri,atat putin cat juca,ieri tare rau a jucat. Practic dupa iesirea lui Vera nu am mai contat in atac.
    In prima repriza moldovenii nu au iesit practic din propria jumatate,degajau mingile la intamplare la un moment dat. In a doua repriza au prins curaj si incet incet au mai echilibrat balanta.Pacat de ocaziile ratate de Djokovic, Deac si Culio.

    Apreciază

    • In primul rand,nu cred ca jucatorii si antrenorii trebuiau injurati de o parte a spectatorilor,Pentru asa ceva exista „albitru” si Morutan *comportament urat din partea lui,chiar in fata mea a injurat si simulat ca-l loveste pe copilul de mingi” cu mingea la un aut.Desi de mu8lte ori stilul lui Dantesc nu este pe placul meu,de asta data trebuie sa-i dau 100% dreptate in legatura cu comportamentul spectatorilor.
      Daca si numai DACA DP a facut scandal ca-i pare rau ca a ramas,nu-i cu nimic mai bun ca spectatorii care l-au injurat.Daca nu-i place si ii pare rau sa plece.Vine altul.Nu-i frumos sa dea vina pe suporteri pentru jocul slab.Nu trebuie sa caute scuze altundeva,decat acolo unde trebuie,si stie el unde,si sa ia masurile necesare.
      Am pierdut 2 puncte,vom mai pierde,am jucat slab,vom mai juca slab (sunt echipe mai mari care au probleme),dar nu cred ca trebuie sa facem inmormantare din asta.Strict la acest joc,chiar daca fara prea multe faze clare de gol am dominat meciul cap coada,cu 100 de cornere etc.

      Apreciază

  16. Intr-o campanie in care se doreste titlul ,aportul publicului ( mai ales in meciurile mai grele si/sau in zilele in care nu-ti merge jocul- cum a fost ieri)poate fi foarte important.Sunt convins ca un public activ care si-ar fi incurajat echipa si ar fi pus presiune pe adversar putea fi cum se spune al 12 – lea jucator…Din pacate in Gruia de ceva vreme publicul „s-a imburghezit” nu se implica decat rar si in mica masura ,nu creaza acea atmosfera si spectacol care mobilizeaza echipa si pune presiune pe adversar si arbitru,cum o sa vedeti curand la…Botosani si Craiova.Sunt in schimb destui cocalari care injura si jignesc ,ceea ce se aude foarte bine pt. ca restul tribunei tace…Pretentii in schimb( inclusiv in tribuna asta) cat incape: campanie slaba de achizitii,trebuie sa batem tot si sa facem si spectacol,jucam inestetic,nu exista respect pt.suporteri etc.Cifrele ne arata realitatea :DP a format o echipa practic noua ,aproape numai din jucatori liberi de contract,cu care a obtinut in 14 meciuri,10 victorii si o singura infrangere,adica 78,6 % din puncte cu care suntem pe locul 1 cu 4 puncte avans…nu am fost condusi decat intr-un singur meci si exemplele pot continua…Asta o stie bine si are tot dreptul sa spuna ce gandeste si simte chiar daca nu-i „politically correct”iar unii dintre ” suporterii adevarati” se simt ,vezi doamne! lezati.Pentru ca a spus lucrurilor pe nume , din acest punct de vedere,tot respectul!;pentru cei care le place sa se simta „speciali” sau ” importanti”chiar cand injura si jignesc,le recomand noul limbaj de lemn plin de ipocrizie si perversitate pe care- l gasesc in declaratiile lui Burleanu

    Apreciază

    • In mare parte asa este si sunt de acord cu cu aprobarea declaratiilor lui DP.Apoi,cred ca prima greseala a fost atunci cand ,in conditiile date galeria a fost mutata.Sunt convins ca,pentru moment,era mai bine in T2,cei care erau acolo pot confirma ca,erau antrenati in a face galerie si cei din jur.Era atmosfera frumoasa.Apoiul 2,au aparut cateva elemente in galerie care se ocupau doar de injuraturi,noi jucam cu Voluntari,ei injurau oitele etc si cereau libertate pentru suporteri (na asta chiar nu am inteles-o).Ce vreau sa spun este ca o parte a galeriei a inceput sa se „valenizeze”.Ei trebuie sa inteleaga ca,in Gruia ,vin sa sustina CFR-ul,nu nationala si nu sa injure alte echipa.
      Sunt convins daca unele elemente tip „valenizati” se elimina o sa avem din nou galerie.Pacat ca-i asa ,eu chiar ma simteam bine cu ei in jur,ajungeam acasa fara voce.Doua trei zile nu puteam vorbi.Acum mai incerc sa-i antrenez pe cei dinj jurul meu cu mai mult sau mai putin succes.Hai CFR!!!!!!!!!

      Apreciază

        • Asa este nu inseamna ca sustii nationala.Mesajul a fost adresat celor de la KVSC.Sant cativa deranjati ca in galerie sunt si unguri.Poate-i intrebi pe baieti ce au avut cu cei de la Sepsi si de ce au „bozgorit” la Brasov.Oricum la meciurile CFR-ului,trebuie sa sustii CFR-ul,indiferent de natie.Punct.Si comportamentul unora din galerie nu face cinste CFR-ului.Din pacate tipul de com[portament „valenizat” se propaga tot mai mult si intre CFR-isti.

          Apreciază

    • Si nu mai compara sepsi cu cfr. La un meci al cfr-ului procentul romanilor e de 80% …iar in sfantul gheorghe e invers. .. 90% secui. Stiu ca admiri galeria lui sepsi ai vrea si la CFR Cluj asa ceva …dar din pacate pt tine distributia populatiei in Cluj e diferita fata de harghita

      Apreciază

      • ar trebui sa-ti schimbi nickul,a mai fost un Lulu prin Cluj mai demult,si ala avea mai mult discernamant,ii faci numele de rusine. Dar sigur nu sti de el,tu inca nu aveai buletin de cj in vremea aceea

        Apreciază

  17. Nu am huiduit niciun jucator sau antrenor niciodata. Duminica Danut parca a meritat putin. Cati de aici au mai sperat la victorie cand au vazut echipa de start? Dar dupa schimbari?

    Apreciază

  18. Incet, incet ne aratam potentialul si pe acest site 😦 S-a dus naibii si faza cu suporterii ceferisti care sunt „mai altfel” decat ceilalti. Daca am reusi sa lasam deoparte ORGOLIILE, atmosfera ar fi alta si in tribuna din Gruia si in cea de aici. Nu incerc sa gasesc vinovati dupa semiesecul de aseara, spun doar ca dramatizam prea mult situatia. Pana la urma am castigat un punct, pastrandu-ne ecartul fata de urmaritori. Dimineata la cafea, la mine in orasel suporterii practicanti ai CFR-ului criticau pragmatismul lui DP si isi doreau sa mai vada si fotbal in Gruia. Acum daca am fi fost pe locul 6-7 jucand un fotbal frumos, nu stiu daca ar fi fost mai multumiti. 🙂 Asa ca hai CFR!!! Urmeaza viitorii!

    Apreciază

  19. kiruj bacsi,mii e scuze dar luni este o zi aglomerata si nu am apucat sa-ti raspund.Deci la 8 ani am fost legitimat la cfr,,pina la 23 de ani cind am plecat di Cluj, am jucat la 4 echipe ,dar nicaieri si niciodata nu am fost apostrofat sau mai rau injurat indiferent daca am aparat bine sau am gresit nepermis ., Pe stadion se injura fest ,dar intotdeauna echipa oaspete sau arbitrii,niciodata noi nu am fost injurati acasa. Ai fost fotbalist ,apoi conducator ,sint ferm convins ca nu esti deacord cu reactia publicului sau a galeriilor,,cinstit nu prea am inteles ,ce nu merge la galerii,ce conteaza daca esti ungur sau roman, daca esti ceferist , sustii ecchipa indiferent de nationalitate. .Deci in nici un caz nu se poate injura echipa ta aflata pe primul loc ,asa ceva nu se poate admite, are perfecta dreptate DP si este suparat pe buna dreptate,si tot nu inteleg de ce publicul nostru nu se poate bucura pur si simplu de faptul ca are o echipa frumoasa, ca echipa se mentine in liga 1 in fiecare an, ,ca numele orasului a facut inconjurul Europei datorita cfr-lui, Dantesc ,Louis aveti perfecta dreptate,dar se pare ca in ceea ce ma priveste pe mine sint depasit de schimbarile rapide din societate,si nu reusesc sa inteleg aspiratiile multora la perfectiune

    Apreciat de 2 persoane

    • Ma bucur ca citesc asta si nu neaparat ca sunteti de acord cu cele spuse de mine…ma bucur fiindca o legenda vie a CFR-ului e in acord cu spusele mele…Fiindca pana la urma constat ca nu sunt chiar singur pe lumea asta

      Apreciază

  20. Prietene L. Attila, nu cred că-i vorba de aspirații la perfecțiune. 🙂 Poate că cei urecheați de voi, printre care mă regăsesc, aspiră, pur și simplu, la normalitate. Cel puțin la asta speram când am devenit fan CFR. Iar normalitatea nu-i atunci când fanii aceleiași echipe se cred români, unguri, sau orice altă etnie, pentru că CFR-Cluj e despre fotbal, nu despre etnii; normalitatea nu-i nici atunci când fanii unei echipe se uită chiorâș unii la alții, indiferent ce motive ar avea, nici atunci când li se năzare că-i musai să-njure pentru a fi mai „autentici” etc. Normalitatea-i chestia aia care te-ndeamnă să aplauzi ce-ți place și să ignori ce nu-ți face plăcere. În opinia mea.

    Revenind la cele dezbătute mai sus, consider că ieri am câștigat doar un punct pentru că doar atât meritam. Antrenor, echipă, suporteri. Toți.

    Apreciază

  21. Lulule cand faci remarci referitoare la nationalitate aici pe Tribuna te descalifici iremediabil si fara posibilitate de recurs.In viata am apreciat intotdeauna bunul simt si respectul.Tu daca mai ai o farama de bun simt ti-ai cere scuze pentru ce-ai scris si te-ai da dus………

    Apreciază

  22. @Luis ca tot vorbești de galeria „valenilor”. Pai poate chiar ati putea sa luati exemplu in ceea ce privește unitatea. Indiferent de ce striga unii (afara cu ungurii din tara), ungurii din galerie (si stai liniștit ca nu sunt putini) nu s-au luat sa se mute la peluza dinspre Somes. Se duc in galerie pentru „U” si stau acolo indiferent de ce scandeaza X sau Y. Au strigat unii „Romania, Romania”. Big deal… Okay, tie ti se pare nepotrivit sa scandezi numele tarii daca nu e vorba de meci al nationalei Romaniei. Dar vad ca esti mare fan al celor de la Pepsi (sper sa pice)… Implicit ma gandesc ca „Ria ria Hungaria” e okay chiar daca nu era vorba de un meci al nationalei Ungariei, nu?

    Apreciază

    • Nu sunt fan Sepsi,dar tin si cu ei,exact asa.cum imi.doresc sa.bata Gaz Metan,Timisoara.Ii consider.de_ai.mei.Patriotism local,na,ce sa fac.Problema nu ete ce au strigat,ci de ce au strigat,si intelegi si tu mesajul.De valeni nu am ce comenta detest tot ce reprezinta,datorita comportamentului.Si este valabil pentri oricine.care se manifesta asa,unguri,romani,chinezi sau pechinezi.

      Apreciază

  23. Am prelucrat notele, tabelele sunt reactualizate, dar sinteza aia (prezentată într-un articol dedicat) nu vă pot afişa, din lipsă de „timp disponibil”… 🙂 Am centralizat notele transmise de 22 de useri, DP a primit 4.8, echipa ceva mai bine (5.8). Note mari avem la Camora (6.6) şi Vinicius (6.5), minimul fiind la Coman (4.5). În termeni absoluţi, cea mai mică notă i-a fost acordată lui Djoko (1.0), iar cea mai mare pt. Camora (8.5). La nivel de compartimente vedem exact acelaşi lucru ce am văzut şi la TV (sau în tribune): apărarea a fost bine văzută (cu note în jur de 6.5, mai puţin Manea, cam aiurit), mijlocul aşa-şi-aşa (Hoban, Deac şi Culio au primit -fiecare- 6.2, Nistor mai puţin), apoi atacul a fost la pământ: note de 4 şi 5. HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. Daca ne uitam strict la scor vom spune ca atacul a fost in culpa,doar ca totul este mai complex.Daca cei din atac ar fi avut 10 mingi bune atunci ar fi ok,doar ca mingile in preajma careului au fost putine.Mai degraba angrenajul a functionat la cote de avarie astfel ca rezultatul este pe masura.Apoi nu trebuie sa scoatem din ecuatie evolutia adversarului ,care s-a rezumat la un joc de contra-atac fara sa riste prin ridicarea liniilor spre careul nostru.Mie imi pare nedreapta nota pentru Dan in masura in care el nu poate juca,iar jucatorii sunt aceeasi de la inceputul campionatului.Cand a trebuit sa notez mijlocul am realizat ca trebuie sa le acord cam aceeasi nota,deci mediocritate………

    Apreciază

    • Doar întreb, bănuind că ai experienţă privind diferitele dispoziţii în care se pot afla jucătorii unei echipe pentru o partidă: o fi o coincidenţă că aproape toţi jucătorii folosiţi au prins o zi mai slăbuţă, au fost lipsiţi de inspiraţie, previzibili sau, cum spui, mediocri, jucând cam de aceaşi notă, ori e posibilă şi varianta ca DP să fi ratat undeva/ceva în pregătirea meciului care să fi dus la lipsa de prospeţime (mai ales mentală) a băieţilor? Eu, de-obicei, îl notez pe DP cu cea mai mare notă pe care o acord la jucători în caz de victorie şi cu nota minimă acordată la jucători în caz de egalitate sau înfrngere. 🙂

      Apreciază

  25. Fiecare partida are istoria ei si cea cu Botsaniul a fost fara prea mare interes in tribune.De aici si atmosfera de inmormantare care a apasat pe umerii jucatorilor.Adversarul deasemenea a fost unul care a reusit sa domoleasca atitudinea razboinica printr-o asezare defensiva si impenetrabila.Daca de ex Djokovici o baga in prima repriza in atze de la 6 m nu mai discutam acum despre motivele semiesecului si supararii asistentei ,a jucatorilor si corpului tehnic(sau de balet)…….da asa-i in tenis.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.