Facebook/albusibiu – Să încălțăm botoșeii


Iată că uneori nu-i bine să te grăbești cu avancronica. Dacă aș fi scris ieri, aș fi spus despre meciul cu Botoșani că trebuie să fie doar o arie de “1 solist”, din opera lungă a acestui campionat. Acum, dacă tot am aşteptat luxaţia FCSB-ului, brusc, meciul capătă o altă conotaţie: distanţare obligatorie. Cine ştie, acesta poate fi momentul evadării din pluton, momentul în care cu sau fără înjumătăţire a punctelor să punem o distanţă de siguranţă faţă de urmăritoare. FCSB-ul va mai face astfel de greşeli, unele probabil chiar în perioada următoare, câtă vreme presa le va întreţine mereu sfada. Apoi însă îşi vor regăsi ritmul. E important ca până atunci noi să fim mult în faţa lor, intangibili şi incontestabili lideri.

Sigur, tot de victorie obligatorie vorbim şi acum, pentru meciul cu Botoşaniul. Diferenţa este că acum a apărut presiunea celui ce ştie că se desprinde. Mi-e teamă că asta se va traduce în mai multă emoţie pe teren şi, probabil, mai multă nerăbdare, elemente care pot schimba mult mersul jocului. Este rolul lui Dan Petrescu să trateze acest aspect cu maximă atenţie, pentru că aici va fi cheia jocului.

În alţi termeni meciul n-ar fi adus niciodată ceva nou. Tactica CFR-ului este deja ştiută, e aceeaşi de vreo 10 meciuri. Probabil va fi din nou Urko Vera, pase lungi spre el şi din cele câteva faze va pica un gol în prima repriză. Botoşaniul, dincolo de termenul de “revelaţie a campionatului” nu mă impresionează. Nu e totuşi o echipă de play-off şi nici nu cred că va prinde acest loc. Chiar şi egalul din tur a fost nemeritat obţinut de ei. Trebuie doar atenţie în apărare, răbdare pe parcursul primei reprize şi un pic de noroc pentru ca din 2-3 ocazii clare să dăm un gol. Lucrurile nu se schimbă deloc nici după presiunea de a ne distanţa în clasament, dar cred că o eventuală întârziere a marcării golului poate aduce frustrarea în echipă. E o şansă mare pe care nu avem voie s-o ratăm.

Singura problema de lot pare a fi reprezentată de starea lui Culio şi de accidentarea sa. Chiar şi dacă va juca nu o va face la 100%, de aceea probabil ar fi mai înţelept să fie menajat. Asta va aduce un minus de eficienţă la capitolul combinaţii rapide, pe jos, un argument suplimentar pentru a sări peste faza de construcţie migăloasă şi pentru ca vârful ales să fie Urko Vera.

Armele sunt la Dan Petrescu, ţine doar de CFR să câştige acest meci. Cu multă atenţie!

Albusibiu

Reclame

14 comentarii

 1. CFR Cluj (4-2-3-1): Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Culio – Deac, Djokovic, Nistor – Vera
  Rezerve: Duka, Omrani, Rua, Mureşan, Peteleu, M. Coman, Păun

  Apreciază

 2. Am inceput returul cu un egal, la fel ca si in meciul din tur si sper ca si continuarea sa fie la fel.
  Din punctul meu de vedere am jucat corect, am presat, am avut nenumarate faze fixe, cornere, dar nu am avut „vana”. Am fost cu 2 viteze sub ceea ce ar fi fost necesar si acest lucru ne costa in jocurile in care adversarul este foarte bine organizat. Am avut impresia ca putem juca pana maine fara sa inscriem si asta si din cauza ca jucatorii nostrii din atac au fost ineficienti, iar schimbarile nu au adus nimic bun. M-a surprins un pic pozitia lui Djokovic in spatele varfului, unde nu cred ca are aptitudini, precum si lipsa lui Balde.
  Aste e, mai sunt 7 etape in acest an dupa care se mai pot face rectificarile necesare, iar viteza si vigoarea sunt lucrurile la care trebuie sa se lucreze.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.