Ce-ar fi viaţa fără erori de arbitraj?


Tribuna CFR a realizat ierarhia primei divizii dacă n-ar fi fost nicio eroare majoră de arbitraj. Topul s-ar schimba radical: CFR Cluj ar rămâne pe primul loc, cu un avans de 14 puncte, nu doar 4, fiind urmată de Astra Giurgiu, în timp ce Craiova şi FCSB ar părăsi podiumul.

Nu există niciun sezon de Liga 1 fără ca greşelile de arbitraj să nu producă vicieri grave ale clasamentului. Nici actualul nu se abate de la tradiţie. La sfârşitul turului de campionat, Tribuna CFR, care ţine o evidenţă strictă a erorilor majore de arbitraj, a realizat o ierarhie virtuală dacă nu ar fi avut loc nicio greşeală importantă din partea „centralilor” şi asistenţilor.

Cum s-a calculat:

Tribuna CFR a preluat regulile şi principiile utilizate de colegii noştri de breaslă de la GSP, iar în funcţie de rezultatele obţinute în urma aplicării metodologiei, a scăzut sau a adunat puncte la fiecare echipă.

În ediția digitală de azi a Tribunei CFR, ai un exemplu grăitor al metodologiei folosite, afli câte puncte ar avea liderul fără erorile de arbitraj, care este cea mai dezavantajată echipa din Liga 1 (nu, nu este Gaz Metan!). Tribuna poate fi răsfoită și online, în varianta tipărită, AICI!

Căutaţi la chioşcurile de ziare Tribuna Digitală sau cumpăraţi online varianta tipărită! Se acceptă plata cu cardul, prin SMS, cu bonuri de masă, cu o gâscă, cu nişte nuci sau cu orice! Nu rataţi ediţia de azi, nici nu ştiţi ce veţi pierde!

Să nu vă pună necuratu’ să citiţi continuarea dacă n-aţi scos banu’!

(Bă, nu-i pe bune, e doar o parodie slăbuţă)

169 de comentarii

  1. Orice pozitie de lider mondial trebuie respectata. N-ai cum sa ajungi intr-o asemenea pozitie fara talent si munca asidua. Chiar daca Simona Halep nu a castigat un GS, totusi a acumulat la cele 18 turnee la care a participat mai multe puncte decat Muguruza la 22 de turnee, Pliskova la 20 de turnee sau Svitolina la 19 turnee si asta nu este putin lucru. Nu a castigat GS dar a castigat turnee Premier Mandatory, categoria imediat inferioara, la care participa de obicei toata spuma din WTA.
    Chiar daca nu o fi vreun geniu, este o sportiva de exceptie care ar putea fi subiect de mandrie pentru natiuni mult mai mari si cu traditie decat noi si in acest moment, asta este realitatea, dintre toate, ea este cea mai buna.
    Consider ca este foarte greu subiectiv si neconcludent sa se faca comparatii intre jucatoare din generatii diferite deoarece ritmul, viteza de joc si forta sunt diferite.

    Apreciază

  2. Cand v-am spus eu ca racheta nu e la coordonate acum cateva luni ati tacut ca si porcu’n papusoi 🙂 Amu toata lumea e speriata si oripilata de Kim Jong-un-ul Tribunei care e gata sa dea in voi cu nucleare scrise :))) Te pui cu mos Teaca? N-ai cum !

    Apreciază

    • Cand se ridica un leader, nu prea ai ce face altceva decat sa-l urmezi. Pesedeul nu tot asta face? Isi venereaza tatucul fara sa cracneasca si nu-i iese din vorba, ii apara ideile fara dezbatere, ca tatucul stie ce spune. Inca tot mai bine e cu un tatuc, decat fara. Fara tatuc nu esti altceva decat un biet racan care a facut arest…

      Apreciază

  3. Pentru contestatarii mei,in ceea ce priveste catalogarile mele comparativ cu ale lor,la adresa S.Halep,desprinse din interviul sau recent:”S.Williams”…”…este cea mai buna jucatoare din lume…”,desi nu mai est acest sitee nr.1 mondial!;Brightside,imi pare rau,ai inteles gresit,dar crede-ma ca niciintr-un caz nu faceam referire la tine,ci la mai vechii mei contestatri,certati cu Armata si care-si revarsa naduful pe singurul reprezentant al acestui site; am sa le fac placerea si n-am sa le mai ofer ocazia sa-si manifeste plenar frustrarile hidoase.

    Apreciază

  4. Dragi tribunisti, hai sa trecem peste animozitati si sa ne respectam opiniile diferite cum se intampla de cele mai multe ori pe acest blog. Hai Cfr!!!

    Apreciază

  5. Constat ca este mult prea multa invidie si egoism,rautate,un nivel mult prea scazut al decentei,al manierelor,moralei si al manifestarilor necontrolate,jignitoare;m-am saturat de tot felul de reprosuri nefondate si de”saritul la gat”,devenit sport national,pt. orice parere neconforma cu viziunea ingusta si ireala,a unora, mult mai destepti si mai capabili,de pe aici si in atatri conditii vitrege si tensionate,spre deliciul contestatarilor neprihaniti,am considerat ca e mai bine sa nu le mai dau prilejul de-a racni si jigni fara scrupule si sa-si manifeste in continuare frustrarile cotidiene,fara a mai avea material de propaganda belicoasa; am sa ma retrag pt.o perioada,pt. a-mi oferi mai mult timp liber pentru preocupari sanatoase,intr-o lume mai blanda,pozitiva,fara rautati,fara conflicte,cu mai bune intentii,cu mai multa recunostiinta,fara dusmanii si intrigi la tot pasul,in care se cultiva sentimente de dragoste nu pline de ura, si dispret pe care le propaga niste specimene rautacioase,razbunatoare,precum: Dantesc,Saul,Andrei Popa;toata stima si respectul pt.majoritatea tribunistilor care nu sunt certati cu disciplina,etica si morala si care respecta parerile si opiniile semenilor,nu-i injura,nu-i jignesc pe ce-i care nu sunt de acord cu ceea ce gandesc si emana ei;va doresc in continuare zile fericite alaturi de echipa noastra draga CFR,pe care n-am s-o abandonez niciodata!;la buna Revedere!

    Apreciază

    • Si mie imi pare rau ca ,unii nu mai comenteaza pe site.De ce?Pentru unele neintelegeri sau diferente de opinie?Pacat.Mie imi sunt dragi toti comentatorii de aici (mai putin Vaj si Vladut 🙂 🙂 🙂 glumesc)
      Nici eu nu sunt mate fan Halep,o prefer pe Masha,dar nu ma deranjeaza ca sunt altii care o prefera pe Halep.
      Despre armata doar atat ca,tatal meu a fost ofiter 40 de ani,si eu (pentru ca sunt incapatanat si nu-mi plac pilosii) am ajuns sa fac armata la canal.1an si doua luni.Din care 5 luni,am fost batut zilnic cu bestialitate,stropit cu apa rece la -10 grade ,de a inghetat si pielea pe mine si altele si altele,nu pot spune ca a fost o perioada de tinut minte.Asa ca multe si bune nu pot sa spun despre armata,doar ca mi-a rapit 16 luni din viata in conditii pe care unii nici nu le pot imagina.Azi ,cand ma gandesc in urma pot spune ca a fost un fel de aventura,din care nu am castigat nimic,si am avut nevoie de vreo doi ani sa-mi revin.
      Ce vreau sa spun insa este ca,nu merita sa nu ofticam pe diferentele de opinie,asa este normal.Si atacurile la persoana nu fac bine.Ar fi pacat sa se degradeza calitatea site-ului din aceasta cauza.Hai CFR!!!!!!!!

      Apreciază

      • Imi pare rau sa citesc cum ti-a fost la canal,si fratele meu mai mare a tras vreo doi ani acolo,imi amintesc cateva povestiri horror. Pe de alta parte o cunostinta nu s-a mai intors de la canal,suferind un accident fatal. S-a innecat accidental cu un cutit infipt in spate.
        Multe se pot povesti,dar conteaza doar cele trei puncte😊,hai CFR

        Apreciat de 1 persoană

  6. Cum am spus,eu va citesc cu drag pe fiecare,sincer imi pare rau ca s-a ajuns pana aici. Va rog incercati sa acceptati parerea altora,suntem diferiti,dar iubim aceeasi echipa. Daca nu-ti place ceva,ignora-l,este mai elegant decat sa jignesti. Ptr noi care suntem plecati din tara analizele si relatarile lui Racheta in legatura cu echipa,antrenamente,spiritul in jurul echipei sigur ne vor lipsi. Ptr mine singura sursa credibila este acest site,de ani de zile nu am dat click la niciun site de „sport”de dambovita.
    Hai CFR,hai dragi Tribunisti,va rog mai multa cumpatare si maturitate

    Apreciat de 1 persoană

  7. Oare cum au fost certurile pe tribuna (cum e in orice familie, aici una de chibiti ceferisti) cand si-a anuntat plecarea AP (bine, a fost de fatada, acum stim si noi) dupa episodul Old Trafford? Sau cand am luat 5-0 in Gruia de la Rapid cu doua goluri semnate Cipri Deac aflat in acel sezon la Rapid si a fost demis antrenorul portughez Jorge Costa cand Cfr-ul conducea clasamentul cu 5 puncte? Ar fi un exercitiu interesant rascolirea comentariilor de atunci din arhiva. Sau dupa episodul Famagusta!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Dupa o cearta zdravana, pentru impacare e nevoie sa recunosti daca ai gresit (macar in sinea ta) si sa accepti ca si altii pot gresi si apoi sa o ia si ei de la capat. Parerea mea.

    Apreciază

  9. Eu n-am găsit nici o ceartă pe aici. Se dă la pedale în gol din pricina abstinenţei competiţionale. S-au umflat nişte boaşe de când n-am mai văzut echipa şi şi aici e mâna FRF-ului, care programează jocuri din ăstea internaţionale doar să ne scoată din mână. Iar WTA-ul o pune pe Si-mo-na pe primul loc ca să ne abată atenţia de la problemele reale ale ţării. Ruşine tovarăşi! Lupta CFR!

    Apreciat de 2 persoane

  10. Partea trista e ca unii isi permit sa jigneasca, sa ne trimita sa ne luam pastile sau alte mizerii si nici macar nu are decenta sa isi ceara scuze pt iesirile de acest gen. A spune ce gandesti pt unii e o ofensa. Sunt destui aici care chiar stiu ce vorbesc si o fac cu o pasiune pentru cfr si suporterii ei. Unii in schimb stiu doar sa jigneasca atunci cand nu le apreciem iesirile si relatarile deplasate, departe de adevar. Va dau doua exemple..la un antrenament al cfr eram langa racheta. EU am vazut o atmosfera f serioasa, el a vazut o atmosfera de inmormantare. Va rog sa ma scuzati daca nu accept minciuna pe acest site. Al doilea exemplu e prestatia lui Deac din ultima etapa de campionat. Dupa un meci slab facut comparativ cu ce stim ca arata Deac (poate chiar cel mai slab, citandu-l pe Vass) pt el era remarcatul echipei din acel meci. Ok, vede lucrurile diferit, dar de la asta pina a ne jigni e cale lunga si eu personal nu accept asemenea mizerii scoase de cineva care se crede atot stiutor!

    Apreciază

  11. Andrei,poate ca,Racheta ,chiar asa a vazut,asa a fost perceptia lui.Vedem lucrurile diferit.O femeie frumosa pentru mine ,poate-i urata pentru tine 🙂 😉 🙂
    Mie sincer o sa-mi si imi lipsete Achiles si Racheta si toti ceilalti (Vad ca Retardila ne mai urmareste 🙂 :)).Cred ca avem nevoie de mai multa intelegere ,si mai putin venin.

    Apreciază

      • Maestre, nu e… Eu sunt un tip foarte serios, dar și la ședințele COM din 1984-1989 tot zâmbeam… 🙂 Mă rog, rânjeam, sau ceva de genu’… 🙂 M-a și rugat directorul la un moment dat să-mi găsesc alte preocupări când ”unitatea socialistă” are în program o ședință COM (sau de ”partid”, că și acolo zâmbeam/rânjeam…) HAI CFR!!!

        Apreciază

  12. Vă tot bat la cap că înaintea unor păreri (de orice gen) trebuie inserat acolo formula de îndulcire ”în opinia mea”, ”ca o părere pur personală” etc. și atunci treaba e clară… 🙂 Ok, cu excepția evidențelor tip ”1+1=2” ș.a.m.d. … 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  13. Radem si glumim, dar poate inca n-am ajuns la nivelul ala in care moderarea postarilor a devenit futila. Just saying. Mai ales ca nu-ti poti edita si indulci postarea, dupa ce iei cateva guri de aer si numeri pana la trei.

    Apreciază

  14. “Perseverance is a virtue of the less brilliant.”
    ― Santiago Ramón y Cajal
    Ma doare undeva ca Halep nu a castigat nici un turneu Grand Slem. A jucat tenis 22 ani, a urcat treapta cu treapta si a ajuns in varf. Eu nu am fost niciodata cel mai bun in ceva. Dar ii urmez filozofia de viata.

    Apreciat de 1 persoană

  15. Haideti sa facem un pariu…daca pierd platesc fiecarui user care se baga la pariu cate o bere…daca castig cei care intra in joc imi vor plati fiecare cate o bere…Daca ne vom intalni vreodata in lumea asta…Dar care e subiectul provocarii ? Eu fac pariu cu voi toti ca mos Teaca va reveni pe tribunaCFR cu comentarii muuult mai devreme de trei luni de la data asta… si in ciuda faptului ca promite ca merge intr-un loc cu mult mai multa liniste, bunatate si iarba verde…Deci care se baga la pariu?

    P.S. Eu echivalez „retragerile” astea cu ridicatul poalelor in cap…Fiindca daca esti barbat ori ramai pe pozitii si iti sustii cauza ,ori te retragi „onorabil” fara a bate tobe vis-a-vis de asta,cum au facut altii…Dar in fine 🙂 Hai sa facem pariurile !

    Apreciază

  16. Eu salut retragerea celor in cauza,asta-i semn de echilibru si-n final de bun simt.Gest normal si de aplaudat, in comparatie cu alte cazuri, cand cei in culpa au ramas pe metereze sa-si apere onoarea cu comportament si limbaj de piranda.

    Apreciază

  17. Intr-un sfarsit am ajuns si eu acasa dupa (inca) o zi lunga,va doresc tuturor noapte buna,sper ca noaptea sa fie un sfetnic bun,si sa ne revedem cat de curand TOTI care iubim acest club,sa fim mai echidistanti si fair in exprimare,si acceptarea parerilor altora.
    Suntem diferiti,aceleasi lucruri le percepem diferit,dar fiecare putem invata ceva de la celalalt,haideti sa dovedim ca putem trece peste aceste neintelegeri,chiar ar fi mai sarac acest site fara oricare dintre noi.
    Peace,si HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  18. Eu cred ca, daca ai venit pe un forum de „discutii”, si nu esti pregatit sa-ti sustii opinia, nici nu suporti sa fi contestat, ci iti place doar sa fi aprobat, atunci:

    1. Nu intelegi ce inseamna ala un forum
    2. Poate locul tau nu este aici

    Daca te apuci sa-ti dai cu parerea si sa critici sportivi din tot felul de sporturi la care sunt altii cu mai multe cunostiinte ca tine ar trebui sa-ti accepti criticile ce urmeaza a veni. Cum eu nu sunt un cunoscator al sumoului (nu ca as stii mai mult fotbal), prefer sa nu comentez acest sport. Daca, insa, sumo o sa devina ceva fenomen global si o sa fie pe buzele tuturor, iar eu o sa ma iau de liderul mondial al sportului la un momentdat s-ar putea sa am contestatari si sa fie unii care sa ma „bage in buzunar” cu cunostiintele lor.

    Problema este ca exista oameni care nu suporta sa la fie contestate opiniile, nu suporta sa li se spuna ca vorbesc pe langa sau fara rost si, daca le zice cineva ceva, isi strang jucariile si pleaca. E putin penibil, dar daca-ti dai parerea despre orice, oricand, oricum, ca pe formuruile publice (populate de copii de 15 ani), atunci trebuie sa te astepti sa ti se mai si raspunda ca pe acele forumuri.

    Apreciat de 2 persoane

    • Nici nu stim ce serviciu ne-ar face posibila eliminare cu Botsenii la ei acasa in Cupa (chiar si la loviturile de departajare). Eu m-as bucura sa luam Cupa, dar daca nu o vom lua pana la urma, as prefera o eliminare la lovituri de departajare la Botseni cu o concentrare a fortelor exclusiv in campionat. Cred ca ar fi mai benefic. Sigur ca mi-ar surade si Cupa, dar poate cerem prea mult. Sper sa reusim sa batem botesenii duminica in campionat, e un meci foarte dificil. E drept ca i-am mai desfiintat noi in Gruia pe botseni, dar acum datele problemei sunt altele… Cu Leo Grozavu botsenii atacau in valuri. Acum se baricadeaza si lovesc letal pe contre in viteza maxima.

      Apreciază

  19. @Luis… normal ca urmaresc, ca dara ma intereseaza Frana si ce se mai implanta in jurul Franei…Doar ca ma abtiu de la comentarii, ca mintenasi sare careva la grumaz, ca-i medocratie sau ce lupa maior o fi…
    Putini am fost si mai putini ramaneti, dar poate asta-i scopu’….desi avantajele nu le „precep”, is peste nivelul meu…

    Apreciază

      • Să fim serioși, marea majoritate a tribuniștilor nu participă sau nu se implică în ceea ce aș numi, cu eleganță, mici certuri. Dacă acestea există, totuși, există din pricina celor care își „subliniază” opiniile cu o ușoară agresivitate vizavi de cei care cred altfel, care, la rândul lor, se simt datori să răspundă în aceeași notă. Apoi, într-un fel sau altul, lucrurile se amestecă până când nu mai știi care-i „agresorul” și care-i cel „agresat”. A se citi jignit. Prin urmare, nu văd o vină a mediului în care două sau mai multe elemente au reacții adverse, din simplul motiv că respectivele elemente sunt libere să facă orice, inclusiv să se abțină de la a se mai amesteca-n discuții care nu le sunt pe plac. 🙂

        Apreciază

  20. Partea nasoala e ca acest gen de „agresori” se considera in mintea lor, victime. Daca cititi pe pagina anterioara a acestui articol discutia dintre mine si racheta, veti observa ca nu l-am jignit nici macar cu un cuvant, intrebandu-l doar ce a fumat, dar tipul s-a ofensat si a inceput cu jignirile. Imi pare rau ca s-a ajuns la situatia aceasta, eu cred ca e loc pt fiecare aici, chiar daca opiniile noastre sunt diferite uneori. Incerc sa-l inteleg si pe acest om, o victima a sistemului care l-a format si care i-a oferit posibilitatea ca pentru ceva vreme sa aiba subalterni care sa nu-l contrazica ci sa-i raspunda cu :”am inteles, sa traiti!”. Mie imi e egal daca tipul va mai scrie sau nu aici, vorba aceea, nu ma deranjeaza dar nici nu ma aranjeaza. 🙂 @ Dantesc, ma bag si eu la pariul tau 🙂

    Apreciază

    • Fara suparare, o fi el cfr-ist pana în maduva oaselor, dar asta nu schimba faptul ca-i fileaza cel puțin o lampa. Si ii fileaza rau de tot… Tu il intrebi ce fumeaza (apropo, întrebare absolut normala in ziua de azi…unii fumează tutun, alții, de exemplu eu, mai fumeaza si chestii mai simpatice), el iti spune ca esti cam incet la minte, probabil chiar handicapat si ca ai uitat să-ți iei pastilele. Dupa care el se victimizeaza ca a fost jignit, iar motivul e ca, vezi Doamne, el e reprezentatul Armatei Romane aici pe site si ca cei care il contrazic o fac pentru ca au boala pe armata :))). Ca sa ajungi la o asemenea concluzie trebuie sa fii tras cu cheia rau de tot. Sau paranoic.

      Apreciază

    • Apropo de jigniri, imi aduc aminte de un celebru citat al unui personaj celebru: „M-am certat și cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanță, dar nu ne-am insultat.”
      Asta asa, ca sa ne mai descretim.

      Apreciază

  21. Intersant modul in care Chile a pierdut calificarea la mondiale…citez din sport.ro…Interesant este ca Chile ar fi putut ajunge la Mondial daca nu castiga un meci la masa verde!

    In luna septembrie a anului trecut, chilienii au castigat la TAS meciul cu Bolivia, scor 3-0, dupa ce au contestat dreptul de joc al fotbalistului Nelson Cabrera, nascut in Paraguay. Judecatorii de la Lausanne au dat victorie la masa verde, insa la fel au facut-o si la partida Peru – Bolivia, unde bolivienii au folosit acelasi jucator. Spre deosebire de Chile, care obtinuse oricum un rezultat pozitiv, Peru pierduse pe teren cu 0-3.

    Daca chilienii nu ar fi facut respectivul memoriu, calculele arata ca ar fi fost acum in locul peruvienilor.

    Apreciază

  22. Da am citit, interesant de tot… Singura scuză a oficialilor chilieni este că speța a avut loc acu’ un an și nu cred că se putea anticipa această conjunctură ”thriller”…

    Apreciază

  23. Din interviul oferit de Gica Popescu, cate ceva despre antrenorul nostru: Petrescu?
    Petrescu e cel mai strâmb jucător! El nu luase vizita medicală în Anglia, a semnat antrenorul ca să poată să-l transfere! Ăla e profesionistul! Ani de zile, stretching câte 40 de minute înainte și după antrenament. Apă plată tot timpul la el, dietă atentă. Avea probleme cu stomacul, cu șoldul, cu picioarele, cu gâtul. Da’ cu ce n-a avut probleme! Și a făcut performanță la cel mai înalt nivel doar pe seriozitate! D-aia face și acum rezultate, ca antrenor e cum a fost ca jucător. Mă teroriza cu stretchingul! A învățat în Italia să facă posturi, îl găseam seara în cameră cu picioarele pe pereți. Impresionant!

    Niște calități trebuie să fi avut, dincolo de ambiție.
    Calități fizice n-a avut. Poate nu înțelegeți: el avea probleme medicale mari! El nu poate nici acum să-şi țină picioarele drepte, că are un picior mai mare și unul mai mic, șoldurile cu probleme… Gâtul! Cum bea un pahar cu apă rece sau sufla vântul mai tare, i se umflau amigdalele. Un om incredibil de serios!

    Pare aproape un miracol că a jucat la un asemenea nivel!
    La ce probleme a avut el? Eu i-am tot zis „Băi, tu ești un fenomen!”. Lumea nu știe, eu am stat cu el în cameră de la 16 ani. Știu foarte bine cât s-a chinuit. Pentru Petrescu, chapeau! D-aia le spun copiilor: ăla a triumfat împotriva tuturor problemelor medicale și voi aveți o mie de ghete într-o mie de culori…

    Apreciază

  24. Da, am citit şi eu, chiar nu ştiam de aceste probleme medicale ale lui, jos pălăria că în ciuda acestora a reuşit să ajungă sus de tot (în opinia mea mai sus, decât Hagi, acelaşi lucru fiind valabil şi la Gică Popescu). Îi tot punem întrebarea (sau uneori şi reproşăm) lui DP că prea laudă toate echipele (cu mic cu mare), dar asta e doar o strategie (reuşită sau nu, vom vedea, deocamdată i-a cam ieşit), dar cu el CFR a câştigat un om incredibil de serios şi pasionat, cum n-a mai avut. Respect DP! HAI CFR!!!

    Apreciază

  25. Si care-i substratul acestei declaratii, dupa atatia ani de la retragerea de la nationala a lui Petrescu, ca nu m-am prins 🙂 Daca e adevarat si nu a rasuflat pana acum e ceva…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.