Statistica în locul lui Urko Vera. [Astra Giurgiu – CFR Cluj, pronostic 0-2]


Azi, luni, 25 septembrie 2017, ora 20.30, etapa a 12-a din Liga 1 Betano, Stadionul „Marian Anastasovici”: Astra Giurgiu – CFR Cluj

Înainte de începerea campionatului, eram sigur de un singur lucru: Astra nu va prinde play-off-ul. Da, s-a dovedit foarte repede, sunt un vizionar desăvârşit, giurgiuvenii sunt la patru puncte de lider, adică de noi. N-au mai pierdut din etapa a doua, iar pe teren propriu au 4 victorii şi un egal din 5 partide jucate. Totuşi, nu mă sperie, aş fi fost mai morcovit dacă jucam cu ei în Gruia. Au plecat neînvinşi de la FCSB şi Craiova, au câştigat la Botoşani, dar acasă au avut adversari extrem de accesibili. Au prins la început de campionat o Timişoară aflată în căutări pe vremea aia, apoi, au mai înregistrat trei victorii destul de chinuite în faţa lui Sepsi, Juventus şi Chiajna. Cum au dat de o echipă mai de doamne ajută, CSMS Poli Iaşi, cum n-au mai găsit drumul spre gol.

Astra: Iliev - Belu, Bejans, Polczaks, A. Stan - Mrzljak, Dandea - Balaure, A. Ioniţă, Moise - Le Tallec. Rezerve: Lazar, Marquinhos, Seto, Radunovic, Butean, Erico da Silva, Abang.

Dacă ar juca statistica, n-ar trebui să avem probleme la Giurgiu. Dintr-un total de 7 partide jucate pe terenul din vecinătatea Dunării şi a Bulgariei, gazdele nu au învins decât o singură dată, acu’ vreo trei ani jumate. În rest, două egaluri şi patru victorii (inclusiv în ultimele două meciuri) ale noastre. Însă, nu statistica va juca, nici Omrani, nici, probabil, unii dintre jucătorii cu o „oarecare vârstă”. Aşa a reieşit cel puţin din declaraţiile date de Dan Petrescu la sfârşitul partidei de joi respectiv în conferinţa de presă de ieri. După partida cu FCSB, antrenorul nostru spunea că vor fi modificări în unşpele de start de luni deoarece, citez aproximativ, „am jucători cu o oarecare vârstă care nu pot da randament maxim jucând din trei în trei zile”. Iar ieri, a întărit afirmaţiile de joi:

 ,,vor fi modificări în echipa de start, dar cel mai important e să reuşesc să motivez jucătorii. După un asemenea meci cu o încărcătură mare cum a fost ultimul nu e uşor să îi motivezi. Sper să reuşesc să ghicesc primul «11»”.

Până la startul partidei, nu avem oricum altă treabă decât să ghicim cum va reuşi să ghicească Dan Petrescu primul unşpe. Vom revedea echipa de la Chiajna, cu Balde sau Coman în locul lui Omrani? N-aş crede, dar nici nu-mi dau seama cum ar putea arăta echipa.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Boli, A. Mureşan, Camora – Nouvier, Djokovici, Deac, Nistor, Păun – Balde. Rezerve: Duka, Vinicius, Peteleu, Hoban, Urko Vera, Coman, Rus.

Brigada de arbitri: Marius Avram – la centru, Vladimir Urzică şi Ciprian Danşa – asistenţi, Iulian Călin – rezervă.

HAI CFR!!! Singurul aspect pozitiv al înfrângerii de joi (da, da, pentru mine a fost 1-1 pentru FCSB, mă doare şi acum că nu i-am căsăpit) îl reprezintă tocmai faptul că jucătorii nu au avut niciun motiv să se relaxeze (mai puţin Omrani) după meciul „cu o încărcătură mare”, iar sarcina lui Dan Petrescu, privind motivarea băieţilor, să nu fie chiar atât de grea. Păi, şi FCSB a avut joi „meci cu o încărcătură mare”, totuşi au reuşit să se motiveze în trei zile pentru un alt „meci cu încărcătură mare”. Suntem o echipă cu pretenţii, nu există nici o scuză să nu abordăm partida de azi concentraţi la maximum şi cu un singur obiectiv: VICTORIA!

HAI CFR!!!

(imagine reprezentativă: sptfm.ro)

23 de comentarii

  1. Sper sa fie vorba de Omrani si nu altul… doamne fereste sa fie vre-unu competent.

    In alta ordine de idei Mutu a plecat de la Dinamo (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/exclusiv-da-pleaca-la-frf-mutu-da-lovitura-carierei-si-ajunge-la-nationala-romaniei-de-ce-este-omul-potrivit-pentru-ca-a-avut-niste-derapaje-le-stie-pe-toate-16741259).

    Cu vienirea lui Miri si plecarea lui Mutu eu zic ca s-au cam incheiat sansele lui Dinamo sa intre in playoff sezonul asta.

    Apreciază

  2. DP incepe fara Vincius ( nu-i nici pe banca ) si Camora in aparare, dar si fara extreme ( Nouvier, rezerva, Paun si Moutinho, nu sunt in lot ) . Ciudat, tare ciudat, indiferent care va fi scorul, parerea mea ca echipa a fost prost alcatuita si ma tot mir, oare de ce ?!

    Apreciază

    • Nu cunosc jocul Astrei, bănuiesc că le place să atace în centru, poate că ofensiv sunt mai slabi în benzi şi de-aia a recurs DP la 5 mijlocaşi centrali. Ori, sunt mai uşor de penetrat central şi au fundaşii laterali foarte buni. 🙂

      Apreciază

    • Intr-adevar foarte ciudata alcatuirea echipei,vorba unuia „indiferent de rezultatat echipa a fost prost alcatuita”…in ciuda atator pareri avizate DP s-a incapatanat sa nu tina cont de ele si a oferit o noua lectie de fotbal….P.S.Erau unii care lacrimau dupa Miriuta ,ma bucur ca dupa ce a obtinut 5 puncte in 9 jocuri cu chiajna ,isi poate arata valoarea la dinamo,aseara mi-au placut schimbarile cu care si-a ingropat echipa.Tot asa alti specialisti criticau schimbul cerut de DP ,Nistor- Nascimento…Felipe s-a cam stins ,iar cu Miri antrenor perspectivele sunt clare,Nistor in schimb creste de la meci la meci…

      Apreciază

  3. Bela, foarte ciudat, într-adevăr… De o ”odihnire” a titularilor (Camora, Vinicius, Urko) nu prea putem vorbi, până la urmă meciul următor îl vom juca cu Juventus, peste 6 zile… Înseamnă că decizia lui DP ține de alte lucruri (de care noi -evident- nu avem cunoștință): modul de pregătire în ciclul săptămânal, abateri disciplinare (Omrani, poate și unii dintre titularii odihniți…), habar n-am. Sper să aibă motive serioase pentru această distribuție (care va fi -probabil- în 4-2-3-1, ca și la Chiajna). Nu prea-mi place nici distribuția, nici așezarea (prognozată, deocamdată), dar asta e, noi comentăm doar… Dacă stau să mă gândesc un pic, cam ce motive sunt pentru ”odihnirea” lui Camo, Vini etc., tot nu găsesc alte motive, decât eventuale escapade recente, și/sau mod de pregătire în ultimele zile. Indiferent care-i motivul, nu-i de bine… HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Ca o completare, DP confirmă -prin titularizarea lui Muri- că nu-l consideră vinovat la primirea golului dat de fecesebiști (că majoritatea schimbărilor se tot învârt în zona asta, zic eu), mai degrabă pe Vini (cu care eu -personal- nu pot fi de acord). Camora n-are absolut nicio gafă contra mioarelor, oare care-i motivul schimbării? Cu Urko, hai, îl mai înțeleg, îl vrea ”băgat” în priză pe Balde (mai ales după introducerea lui de ”județ” din min 91 contra stânei)… Să vedem. Djokovici? Am mari rezerve… Să dea Domnul să fiu contrazis de DP (și de rezultat). Sau mai sunt și alte lucruri -extrasportive- de care noi n-avem cunoștință? HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Piticu’ si-a uitat cartonasele la cabina?! I-a iertat pe giurgiuveni macar de vreo doua cartonase si un penalty. La 2-0 chiar n-as mai avea nici o emotie (nu ca acum as avea 🙂 ) Hai CFR!!!

    Apreciază

  6. Prevad o apocalipsa pe tribuna si chefere dupa meciul asta dar eu cred c-am facut un meci bun. Pacat ca ne-a jucat feste defensiva azi si scorul n-o arata, dar macar nu o sa mai fim acuzati de blat… sper. Atacul, insa, a fost foarte bun azi. Cred ca din punct de vedere ofensiv am facut cel mai bun meci al sezonului. Balde vad ca joaca un fel de false 9 (Totti, Messi, etc.) si asta ajuta foarte mult atacul. Este surprinzator de mobil pentru gabaritul sau si are si tehnica. El a „facut” practic toate goluri, chiar daca Deac a fost executantul sau pasatorul decisiv.

    Despre Deac, doar atat: jos palaria. Un jucator formidabil care incepe, din nou, sa-si intre in forma care o avea la Rapid si in 2012 inainte de accidentare. Nistor, iar, par sa-si revina si arata adevarate calitati. Culio este arma noastra secreta. Scoate lovituri libere si faulturi pe banda rulanta. Cand are mingea pe piciorul stang adversarii nu stiu cum sa-l mai opreasca.

    Pacat ca unii dintre acesti jucatori sunt trecuti bine de 30 pentru ca altfel cred ca am castiga campionatul fluierand cu ei. Asa, din pacate, trebuie sa ne multumim cu 60-70 de minute de fotbal si vreo 20 de stat cu fundul in poarta. Parca, parca incepe sa se cristalizeze mai bine strategia lui DP si modul sau de joc.

    Apreciat de 2 persoane

    • Apocalipsa? De ce? Mie mi se pare ca am facut un joc foarte solid, am dominat categoric, meritam o victorie mai detasata, pacat de golul primit in prelungiri. Felicitari echipei si lui DP!

      Apreciază

  7. Astra G.- CFR=2-3(0-1);marcatorii,CFR-lui:Balde,Deac,Djokovic;Feicitari pt. rezultat,dar mai ales pt. maniera,categorica,in care am obtinut-o;am castigat fara drept de apel,am controlat jocul,in multe momente autoritar;scorul este unul mincinos;la pauza ar fi trebuit sa inscriem inca,cel putin de vreo 2 ori(Balde);sunt mahnit pt. ca am primit 2 goluri de gaga;adica un autogol,Manea si al doilea dintro faza in care mingea parea pierduta de astralul inconjurat de 3 aparatori cfr-isti,care in loc sa scoata mingea in aut,sau s-o degajeze oriunde ii permite adversarului sa centreze,iar apoi,greoiul Muresan nu reactioneaza sa-l blocheze pe Ionita;am dominat cap coada cu mici exceptii;cat despre piticul fluieras:nu a acordat cartonasele galbene care se impuneau astralilor si ne-a refuzat un penalty ,in urma unui hent in careu al lui Al.Stan;felicitari si lui DP.,ia iesit si de asta data,desi a facut unele schimbari;iarasi,m-a iritat ca si-a laudat exagerat viitorul adversar,Juventus; remarcatii mei,in mod deosebit:Hoban,Deac,Culio,Nistor si Balde;aproape bine:Djocovic(mai slabut la serviciu);acceptabili:Boli,Arlauskis;mediocrii:Manea,Muresan,Peteleu; nu fac niciun proces de intentie,dar in opinia mea,pe viitor,cuplul de fundasi centrali trebuie alcatuit din Vinicius si Boli;apoi,Manea trebuie tinut putin pe tuse,este al doilea meci consecutiv cand gafeaza cu repercusiuni negative pe tabela de marcaj,iar pe stanga sa revina Camora;in fata apararii,este OK.cu Hoban si Djokovic;la mijloc si mai bine,tripleta:Deac, Culio,Nistor,chiar daca pozitionarea unora nu-i din cele mai fericite,dar altii mai buni nu avem,iar varf,evident Balde(Urko).;Nouvier,Peteleu si L.Rus,raman rezerve de incredere;in studio,R.Naum,inca mai cauta unele imperfectiuni si avantaje in favoare CFR-lui,dar nu gaseste nimic!;Craciunescu a dat-o la intors,dupa ce DP,l-a criticat destul de aspru si nu ne mai faulteaza.

    Apreciază

  8. Avem o linie de clasament de vis cu 9 victorii, 2 egaluri si o infrangere, dupa 12 etape.
    Cand vezi asa ceva, nu poti decat sa-ti ridici palaria.
    Pana in minutul 65, Astra a fost invizibila pe teren, cu o singura exceptie in ultimul minut al primei reprize, dupa care, varsta si oboseala veteranilor nostrii si-au spus din nou cuvantul si au permis astralilor sa-si arate si ei fata. Avem nevoie in meciurile viitoare sa marcam mai mult pana in minutul 60, pentru a nu avea emotii pe final.
    Daca pana in minutul 60 credeam ca putem juca o saptamana fara sa ne fie periclitata victoria, dupa aceea m-am bucurat enorm la golul lui Djokovici care a lamurit definitiv situatia.
    Concluzia este ca un 1-0 si o retragere strategica poate fi foarte periculoasa si nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca golul 3 ar fi intarziat prea mult.
    DP trebuie sa gaseasca solutii de joc si dupa minutul 60 pentru a defila cu adevarat in acest campionat.

    Apreciază

  9. Felicitari echipei si lui DP pentru victorie. Pana in min 70 Cfr-ul a redus la tacere revelatia Astra intr-un mod extrem de clar. Doar bara din finalul primei reprize a fost singura tresarire de orgoliu a Astrei, cand am avut noroc, puteau sa egaleze. Apoi camerele l-au aratat pe DP prin min 70 cum a dat semnalul retragerii. Peste vreo doua minute Ionita trage cu o jumatate de metru peste poarta din caciula careului nostru, sut care prevestea golul lui Ionita din prelungiri (superb). Cfr-ul se trezeste, joaca din nou si Djokovic ne aduce linistea pana la golul lui Ionita din final. DP s-a luat de greselile de aparare la golul 2 primit, eu ma iau de DP pentru semnalul retragerii din min 70…

    Apreciază

  10. Primul gol primit a venit imediat dupa sutul lui Ionita din min vreo 72 daca nu ma-nsel putin peste poarta din caciula careului nostru, despre care am scris. A fost o faza de gaga, Arla respinge in pieptul lui Manea si autogol… Dupa o respingere gresita la adversar cu capul, aflat in careul nostru. Autorul respingerii va invit pe voi sa-l gasiti in reluarea meciului de pe „iutub”. La golul al doilea primit Muresan l-a marcat foarte lejer pe Ionita, in opinia mea. Meciul cu Juve de Colentina din etapa urmatoare e din categoria celor care prin prisma clasarii adversarului duce la relaxarea si lipsa de concentrare a jucatorilor nostrii, fara care nu poti sa bati nici macar pe Juve de Colentina.

    Apreciază

  11. DP,ne-a surpris placut pe noi si neplacut pe Tedy Iordanescu,care a mizat pe faptul ca vom juca tot cu angajari(in adancime)pe U.Vera,insa ,DP,a dejucat aceasta maniera de joc si ce sa vezi,surprize,surprise,a utilizat 3 mijlocasi tehnici,apti pt. constructie,posesie,combinatii,pase filtrante pe culoare,la care s-a adaugat adevarata surpriza Balde si acesta dispus la colaborare cu cei trei(Deac,Culio,Nistor);astfel,in prima repriza am jucat singuri si regret ca nu i-am”casapit”,pt. a ne scutii de obisnuitele sau eventualele emotii de final;

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.