Opinii „diverse”. [CFR Cluj – CSU Craiova 2-1]


Oameni buni, am trecut și de cel de-al nouălea „hop” al sezonului. Avem situația reactualizată a notărilor etc.

Notele sunt destul de compacte, dacă facem abstracție de cea primită de Păun (5.5), vedem niște note situate într-o plajă neașteptat de „îngustă” (6.2 – 7.3). Sau scurtă, dacă vreți. Cum a fost și echipa contra oltenilor, în majoritatea timpului.

În opinia mea Arla a primit un pic mai mult decât merita (am avut tot timpul impresia că este nesigur la mingi, chiar dacă dovezi „certe” în acest sens nu vă pot livra), Balde nu a fost (tot în opinia mea) cel mai bun, poate Nistor, poate Culio…

(… pentru a nu mă repeta, vă reamintesc că tot ce scriu mai departe e „opinia mea”… Așa cum au fost și aberațiile mele anterioare, și așa cum vor fi și cele viitoare…)

Trecând la modul „absolut”, observăm că nota cea mai mică (2.0) i-a fost acordată lui Păun, în timp ce notele cele mai mari (9.5) le-au fost acordate de unii dintre tribuniști lui Hoban și Nistor, în mod absolut meritat, zic eu, chiar dacă nu la „cuantumul” de mai sus.

Trecem, așadar, la cele văzute (/auzite) la meciul de duminică… Călătoria „micuței galerii harcoviene” (compusă din Mme, tata și subsemnatul) la meci nu a fost lipsită de aventuri, planetara mașinii făcea urât în fiecare curbă „stânga”, dar a îmbărânit și mașina săracu’ (ca și proprietarul), asta e. La Cora „micuța galerie” a mai pierdut o piesă de bază (ia ghiciți voi pe cine… 🙂 ), așa că la fluierul arbitrului/aiuritului Comănescu am rămas eu și cu tata, având aproape 150 ani în total… 🙂 Hoban, Culio și restul mai au de tras în această direcție… 🙂

OFF TOPIC: Hopa, s-a încins discuția la Digi (privind eventuala numire a lui DP la Națională, 12.09.2017, ora 21.39), revin cu păreri personale mai jos.

Revenind, meciul în sine a fost unul ciudat, cu o evidentă superioritate strategi…

OOOPS! Din nou OFF TOPIC (12.09.2017, 21.44): Burleanu și Stoichiță au fost diseară la Cluj (stând la o cafea cu DP…). ‚ ’ai de PLM! (dacă înțelegeți aluzia…).

Revenind (din nou), până la un nou OFF TOPIC, să consemnăm superioritatea evidentă a CFR-ului în fața unor olteni entuziaști, dar foarte bine închiși de DP, exact cum ne-a „lucrat” simpaticul Popa la TM… Până la urmă fotbalul e un joc simplu, doar profitorii din jurul lui fac filosofii ieftine de 3 lei (așezare, strategie etc., nota bene kiruj!). Așa cum a povestit și Popa după meciul de la TM strategia de „lichidare” a CFR-ului în câteva propoziții, tot așa a recunoscut și Mangia detaliul care a fost favorabil CFR-ului: ”… am fost blocați pe jucătorii rapizi –liliputani-, nu ne puteam face jocul nostru obișnuit, dar vom persevera bla bla…”

Am un sincer respect pentru DP pentru munca depusă la CFR în condiții (sportive) complicate, cu 22 de puncte din 27 posibile (peste așteptările chiar optimiste), se vede destul de clar ce vrea Dănuț la noi, un joc orientat – evident – pe rezultate, un joc nu foarte spectaculos (dar mai plăcut ochiului – totuși – ca cel elaborat la Urziceni), anumite automatisme (simple, dar eficiente) bine predate (și destul de bine însușite) jucătorilor, o așezare „capcană” 4-1-4-1 (cu multe transformări în 4-5-1)…

Este o strategie aparent robustă, dar și cu destule fisuri ”exploatabile” (vezi meciul de la TM) de adversari mai ”pricepuți”… Robustețea constă în plasele (celulele) permanent pregătite pe recuperarea mingii, cât și în construcția atacului bazat pe niște interi puternici, pe multă mișcare, pe experiență, pe valoare…

Era cât se poate de evidentă treaba că CSU va forța nota cu viteziștii (și liliputanii) Băluță (cam nervos cu nervii tot timpul), Gustavo și Mitriță (ce bară, ‘ai de PLM!). Pentru a-i stopa, DP nu a schimbat formula (4-1-4-1), dar a băgat un pic de „piper” în ciorbă, a strâns la mijloc (atât în orizontală, cât și în verticală), nelăsând spații de „preluare” pentru pitici, pentru că după preluare ei devin deja suficient de periculoși. Da, era nevoie de un consum fizic incredibil, care ne-a tocat mai mult pe noi (vezi căderea din ultimele 15 minute, chiar în superioritate numerică!), lucru care ne duce în zona „nemulțumirilor” vizavi de DP: o utilizare cam exagerată a unor „veterani de război” (Culio în primul rând, la Hoban nu se vede treaba asta), o regrupare/retragere cam repetitivă (și cam inexplicabilă) în majoritatea reprizelor 2 (unele reușite, altele cu morcov), cu niște faulturi la Culio care nu se mai fluieră (mai ales dacă ele se petrec în zona noastră de apărare!, atenție Emma!) etc.

DP la națională? Posibil, de ce nu? Ar fi o mare realizare pentru el, să fim serioși… Îi doresc mult succes „acolo” (sunt convins că el va prelua naționala), restul cu „generația de aur” sunt pt. proști… DP e un profesionist „sută-la-sută”, îl doare-n cot de părerea penalilor Popescu etc., și foarte bine face… Echipa e pusă pe o anumită orbită, poate funcționa pe termen scurt (chiar mediu) și pe pilot automat (mai ales dacă ținem cont de experiența cumulată a celor din lot), deci n-are niciun sens să ne facem griji pe degeaba… Au fost destui antrenori demiși la CFR de pe locul 1… De ce să nu plece cineva de pe locul 1 „în interesul națiunii”????

Hehe, OFF TOPIC! La ora 22.26 (12.09.2017) s-a revenit la penalty-ul CFR-ului. Noroc că îl avem la Digi pe Mara. E de bine… Parcă și „Vamă” e cu noi (simte și el direcția vântului…).

Dar eu nu mai simt nicio direcție… Nepotul (ăla mai mare) a fost la grădiniță și s-a simțit bine și asta e de bine…

Miriuță pregătește răzbunarea. Atenție, Dane! Sau – poate – PLM!

HAI CFR!!!

161 de comentarii

  1. http://www.ziare.com/christoph-daum/romania/presa-din-germania-despre-demiterea-lui-christoph-daum-de-la-carma-nationalei-romaniei-ce-au-remarcat-nemtii-1481227?utm_source=DigiSport.ro-Cross&utm_medium=Presa+din+Germania%2C+despre+demiterea+lui+Christoph+Daum+de+la+carma+nationalei+Romaniei%3A+Ce+au+remarcat+nemtii&utm_campaign=Interpromo Presa din Germania a remarcat razboiul dus de toate fituicile din Romanica impotriva lui Daum. Eu cred ca marii fotbaliatori din Romanica atata pot, asta e nivelul lor si ca asteptarile suporterilor sunt absolut nerealiste, se traieste in lumea iluziilor si a nostalgiilor cu generatii de aur. Sunt mult supraevaluati.

    Apreciază

  2. Mai intai cateva vorbe despre meciul din tur al juniorilor;era primul meci acasa al nostru intr-o formula inedita,cu unele improvizatii si multe noutati atat intre jucatori cat si privind pozitionarea acestora in teren;de aici a rezultat un amalgam nu prea omogen,desi la un moment dat puteam conduce cu 2,3 zero,dar marile ratari ne-au privat de o victorie facila,la un moment dat;de fiecare data dupa ratarile noastre aradenii au speculat gafele din apararea noastra la doua din cornerele de care au beneficiat,egaland la unu,apoi la doi;sper ca duminica sa fie ziua CFR-lui!

    Apreciază

  3. Sa-i raspund fugitiv si lui Brightside;Ai remarcat corect,prima mare gresala strategico-tehnica,de-nceput,facuta de cehi,a fost acest joc prea avantat,orientat doar pe ofensiva, fara sa-si ia masuri de siguranta in aparare,unde au ramas descoperiti, jucand prea avansat si naiv,cu fundasii la mijlocul terenului,incercand sa fie o echipa scurta in terenul advers,numai ca DP.face exact invers,echipa este scurta ,dar in propria jumatate de teren,tocmai ca si noi avem fundasi centrali lenti;ma astept sa fie in primul rand un”razboi”psihologic”dus in toate planurile si cu toate armele posibile;noi trebuie sa fim o adevarata echipa,sa eficientizam pressingul,sa-i sicanam permanent,sa le inchidem bine toate spatiile si culoarele din apropierea careului nostru de 16m.,sa ne imbuntatim constructia,posesia si executiile personale;trebuie sa profitam la maxim de toate oportunitatile ivite,gen:cornere,contraatacuri,lovituri libere si de ce nu suturile de la distanta;un lucru nu lipsit de importanta va fi si maniera de arbitraj,pe langa avantajul din start al oilor;nu trebuie sa ne lasam provocati si sa ripostam aiurea;de asemenea,atentie la simulari,care ne conduc la penalizari cu cartonase;daca reusim sa fim bine montati,determinati,hotarati,increzatori cu o atitudine de invingatori,astfel ii putem bate,mai ales daca-i surprindem prin atitudine si riposta consistenta;trebuie sa jucam cu jucatorii care sunt cel mai bine pregatiti fizic si apti la efort;atentie la angajamentul fizic si la conditia fizica!;cel putin in aceste conditii,sunt sigur ca nu vom pierde;prevad ca vor avea o surpriza neplacuta!;Hai CFR!

    Apreciat de 3 persoane

  4. CFR II – Avrig 4-0, in liga a treia .Pacat ca pe site-ul oficial nu apare nimic despre acest meci, ne-ar fi interesat componenta echipei si autorii golurilor, poate vom afla din alte surse .

    Apreciază

    • CFR Cluj ll – FC Avrig 4-0. O noua victorie pentru echipa secundă a clubului nostru! CFR ll a câștigat, scor 4-0, meciul disputat împotriva celor de la FC Avrig. Golurile partidei au fost marcate de Giurgean, cel care a semnat o dublă, Petrila și Petruș Claudiu! După patru etape disputate în Liga a 3-a, băieții lui Gheorghe Barbu sunt neînvinși în campionat, bifând 2 victorii și 2 remize! Felicitări, băieți! Hai CFR🚂⚽️

      Apreciază

  5. V-ati infierbintat cu nationala. Stati calmi – antrenorii scumpi sau care au nevoie de bani nu merg acolo. DP are de platit un divort si scolile fetelor in UK – prima de instalare la Club e mai valoroasa decit cea de objectiv la nationala. Cel mai probabil solutia va fi una patriotica- un antrenor roman disponibil. Ando mi se pare cel mai aproape de profilul dorit politic – non ciobandant si non machidon + rude penale. Plus ca e matur si a cistigat cite ceva in cariera.

    Apreciază

  6. Intrati pe gsp si va minunati, suntem printre cele mai corupte echipe din Europa, dar intr-o companie selecta, alaturi de Ol. Marseille, Juventus, Porto, Milan etc, pe un loc onorabil 5 ! Anuntul a fost facut de televiziunea lui Benfica, astept o pozitie ferma a conducerii si actionare in justitie, cum vor face si celalalte cluburi vatamate . Benfica nu ne iarta de cand i-am fentat cu Pereira ( mai ales ca au fost la Cluj ), este totul o magarie, dar fiind expusi alaturi de granzi ai Europei, pierderea de imagine pt acuza adusa este compensata cu varf si indesat , in timp ce wc-ul se lauda ca i-a batut pe Plzen, noi suntem in liga mare alaturi de Juve, Milan, Porto, Marseille si alte cluburi de top . Buna-i zicala, ca nu stii de unde sare iepurele …

    Apreciază

      • Am incercat sa gasesc articolul original in Daily Mail, dar nici cautarea in arhiva a sintagmei Cfr Cluj, nici a cuvantului corrupt, nici a echipei albaneze de pe locul 8 in tabel, FK Tomori Berat nu au dat ca rezultat vre-un articol de acest gen. Cine are rabdare multa, e liber sa mai caute. Oricum, e un tabloid gen Cancan dupa cum vad eu. In video un tip acuza in principal pe FC Porto aflata pe locul 3 in tabel, precum si alte cateva cluburi neprezentate in tabel in video: Sporting (cred ca Lisabona), Uniao Leiria, Gondomar, Boavista. Apar cluburi cu scandaluri in trecut precum Marseille (proprietarul), Juventus (Moggi) care a fost retrogradata in liga a doua, sunt primele 2 din tabel, apoi vine Porto, mai gasim in lista pe retrogradata in liga a 4-a Glassgow Rangers. La noi e clar ca poate fi vorba de acuzatiile Diicot la adresa lui IM si AP cu offshore-urile si de neplata datoriilor urmata de insolventa. Nu putem sa ne suparam. Sunt bubele noastre. Din cauza lor am aparut pe lista. Ambalajul GigiSP-ului amplifica lucrurile, titrand fals „acuze incredibile”. De ce incredibile? Sunt lucruri pe care le stim cu totii. De parca nu cel care probabil ii plateste din umbra pe GigiSP-isti a fost la bulau’…

        Apreciază

      • In schimb acuzatia celor de la Benfica la adresa sarlatanului (vraci) caruia i-au dat 150.000 de euroi ca sa le „asigure” victoria cu Dortmund, meci pierdut la scor de Benfica cu 4-0, iar serviciile sarlatanului nu au avut efect, denota prostie. Nu-i prost cel care ia banii, e prost cel care ii scoate din buzunar… Primul i-a prostit pe cei care i-au dat banii. Dar au scos banii cu buna stiinta. Prostia se plateste…

        Apreciază

      • Cei de la GigiSP n-au tradus tot, ce era mai important, au omis: In bara de sus a video-ului scrie clar: Benfica TV stiri FALSE (fake): lista PRETINSA(alleged) a celor mai corupte cluburi, infatisand pe Marseille, Juventus, FC Porto, Glasgow Rangers, etc. Deci, aceste stiri sunt false din start…

        Apreciază

  7. La video nici macar nu ma uit.Este o porcarie.Ma mir ca nu apare echipa lui el ciobandande,cu clipul in care alearga dupa jucatori cu bani,sau cand intra la bulau pentru mita.Deocamdata,de la CFR nu a facut bulau nimeni,dar de la altii au mai ingrat cativa la mititica.Acum presa din miticistan se foloseste de un articol de prost gust ,sa arunce iar cu mizerie in clubul nostru.Chiar suntem favoriti la titlu daca au inceput cu atacuri destabilizatoare si calomnioase.Trebuie dati in judecata .

    Apreciat de 1 persoană

    • Dynamo Belin = Steaua si Dinamo Bucuresti. E logic, sunt toate trei cluburi infiintate in comunism, rezulta firesc ca orice acuzatie li se aplica in mod colectiv, de la canibalism, la pedofilie. Nu stiu ce cauta CFR pe lista aia. Cacatul de presa damboviteaza a preluat stirea fara s-o corecteze. Trebuie inlocuit de urgenta CFR Cluj cu Dinamo si Steaua, chit ca e o stire data de Benfica Lisabona, gsp.ro are datoria sa adapteze stirea! Nu e corect sa fie tarat clubul clujean in mizeriile pe care le fac Doar Dinamo si Decat Steaua Bucuresti. Trebuie dati in judecata (gsp.ro)!

      :))

      Apreciază

      • Wcsb-ul chiar este monitorizat de UEFA.In rest fara dovezi este o nesimtire sa acuzi..Vorbesc si astia sa nu taca din gura.Si normalpresa din miticistan sare imediat pe acest subiect,ca doar este vorba de can cqn.Dar can canul acesta afecteaza imaginea clubului.Imediat sar idiotii manipulati sa comenteze.

        Apreciază

  8. Serios acuma,

    1. Lista e data de Benfica, ce treaba are presa romaneasca? Gsp chiar nu a facut vreun comentariu, doar a preluat lista data de aia, ceea ce au facut TOATE ZIARELE DE SPORT DIN LUME.

    2. Ce treaba are Dinamo si Steaua cu lista asta? Ce ne priveste pe noi ca CFR si celelalte cluburi listate au fost facute de cacat in toata lumea de un video defaimator dat de Benficai Lisabona?

    E doar problema cluburilor in cauza sa-si caute dreptate.

    Apreciază

    • O singura treaba cu presa din manelistan.Sa verifice sursa,dupa aia sa vorbeasca.Si tu trebuie sa fi de acord ca,articole de acest gen creaza histerie pe toate siteur ile.Si ne miram ca,vin unii altii sa-ti dea incap.Pe de altq parte ,eu,,suporter CFR sunt subiectiv,si ma supar,recunosc.😀😇😎☺😂😋😠😊😁

      Apreciază

            • „CFR Cluj, liderul la zi din Liga 1, a fost inclus în topul celor mai corupte cluburi din Europa. Clasamentul a fost alcătuit de televiziunea OFICIALA a clubului lusitan Benfica Lisabona.”In primul rand acest titlu.In al doilea rand poza cu AP.Au stiut foarte bine cum sa influenteze parerea cititorilor cu un astfel de titlu/Acum ca majoritatea cititorilor sunt prosti ,este alta mancare de peste.Pai aia cand vad „OFICIALA” gata sunt lamuriti. 🙂 🙂

              Apreciază

            • Am vazut ca știrea respectiva a fost preluata de site-urile de sport din Anglia, Franta, Italia…aia din hungaristan nu au preluat-o? Daca a preluat-o, cum au preluat-o? Tendențios sau netendentios?

              Apreciază

  9. http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/CFR+Cluj+victima+intr-un+razboi+dintre+Benfica+si+FC+Porto+Ardel Aici cei de la gigisport precizeaza: „jurnalistul care a prezentat lista ”corupților” se bazează pe un articol al englezilor, datat din ianuarie 2017, dar o astfel de listă n-a fost găsită în mediul online”, spunand apoi ca Cfr-ul a cazut victima razboiului dintre Benfica si Porto: „Se pare că totul este de fapt un război deschis, în care s-a folosit o listă FALSA, între cei de la Benfica și FC Porto, dar televiziunea clubului și-a sumat un risc major, pentru că acum riscă să apară un proces pompos.”

    Apreciat de 1 persoană

    • Slaba calitate a presei e reala. De altfel, e greu sa faci presa de calitate, publicul e din ce in ce mai slab pregatit sa raspunda unor informatii serioase. Tine de slabirea sistemului educational, liceul e mort, universitatile slabe, tot mai putini profesori pregatiti, ergo elevi imbecili si absolventi incapabili de gandire critica, mindless drones smart enough to do their corporate jobs, but not smart enough to question the info delivered.to’em etc, etc, e mult mai usor sa livrezi can-can si sa educi publicul in directia asta, articolele mai lungi de 3 paragrafe n-au cititori, totul trebuie sa fie scurt, facil si sa genereze polemica ieftina.

      E o problema reala, nu are mize personale, cu voi, cu noi, cu steaua. Oile is doar muuulte, ca si FCSB e un club facil, de 3 paragrafe postate de MM pe facebook si o hahaiala becaliana, asa ca presa ofera publicului ce vrea: junk stelemism. Si, da, pe locul doi e dinamovismul facil, gen Mutu a zis, Contra a tipat, Negoita n-a comentat…

      Cred ca e mai bine sa nu fii bagat in seama deloc. Totusi mai sunt si informatii corecte pe care le poti extrage cu penseta din treaba asta, e motivul pentru care inca mai urmaresc presa.

      Apreciat de 1 persoană

    • Acum nişte ani, ani buni, mă aflam cu o treabă nesemnificativă în redacţia unui ziar de sport din Bucureşti. Vară, un praf de două degete pe străzi, cafea de plastic de la automat şi şansa de a fi martorul unui concurs de angajare pentru postul de reporter. Am belit ochii la haita de juni ce bătea la porţile afirmării şi n-am reuşit să şterg imaginea de pe hard nici astăzi. Crezi că veneau de la Facultatea de Jurnalism? sau de la Litere? Sau erau băieţii de lângă orice bloc din Berceni, Militari, Colentina, cei care au învăţat alfabetul de la m la e, într-o peluză oarecare? Pentru că una din întrebări a fost legată de scorul unui important meci al lui Kuusysi Lahti, mă gândesc că ăi mai stelişti au luat proba. Mai pe urmă, aflându-mă cu alte treburi deloc importante prin alte studiouri tv, cu redacţii de sport cu tot, am cunoscut şi alţi oameni (unii ţin morţiş să le spună jurnalişti) şi am lăsat orice speranţă acolo, în spatele decorului, între un trepied stricat şi o lavalieră mută. Luis, vrei să-ţi povestesc mai multe? Nu are rost.

      Apreciază

  10. p.s. cea mai infecta forma de junk stelemism este euro-stelemismul, acolo unde stelismul de rezultat devine panaceul suprem.

    eu cred ca dintre toate echipele din primele doua ligi ale romaniei, Ripensia Timisoara are cel mai onest statut si parcurs. Echipa are istoria, culorile, traditia (uriasa), nu-i o clona, a inceput din ultima liga, asa cum e corect (desi avea posibilitatea sa-nceapa din penultima), nu-i o bomba sau un tun, nici creatia unui primar excentric sau ambitia unor investitori in cautare de lovituri de business si imagine. Nu-i un proiect incremenit si fara orizont, nici un club cu toane si ifose. Pur si simplu mi se pare un alt tip de club, acolo unde o clona fara fani, dar cu rezultate (echipa de prima liga) concureaza pentru mase cu o clona fara rezultate, dar ultras, ambele pe cadavrul unui fost club important al istoriei fotbalului nostru. Mi-as dori ca Ripensia sa promoveze, chiar mai mult decat acest Arges – si el un compromis – ar fi o gura de aer proaspat in vacarmul autohton. Sper sa NU fie bagata in seama prea curand.

    Dar divaghez si trebuie sa ies, bafta la proces against Benfica TV! 🙂

    Apreciază

  11. Luis, te agiti degeaba, eu repet si acuma, in tot raul e si un bine, suntem trecuti alaturi de granzi ai Europei, asta este un marketing gratis, expunere in toata lumea, ce mai vrei ? Cu privire la fondul problemei, Porto vrea sa se faca o coalitie a cluburilor vatamate si actionare in comun in justitie . Sunt sanse de a primi ceva despagubiri banane, asa ca priveste partea plina a paharului . Iar poza la Arpi este una chiar impunatoare, il arata ca un mare boss, cred ca fecali moare de ciuda ! PS Si sa ma ierti prietene, dar vad ca ai o doza mare de sado macho, altfel nu-mi explic perseverenta de a purta dialog cu cineva care ne este vadit ostil !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.