Henț cu lăbuța. [CFR Cluj – Dinamo București 1-0]


Echipa câștigătoare nu se schimbă… decât puțin.

CFR – Petrescu – Vâtcă – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora (eliminat) – Hoban, Culio (eliminat) – Omrani, Deac (Luchin), Moutinho (Nouvier) – Bokila (Urko Vera).

Dan Petrescu a regăsit găselnița lui Miriuță: Omrani pe dreapta. Nu-s sigur dacă-mi place ideea, dar îmi impun să am răbdare fără tutun (nu-s fumător) și să văd cum joacă. Păun (care nu e pe listă) ne îndemna într-un video să mergem la meci, dar nu cred că se aștepta ne așezăm în tribună, lângă el.

Începem cu pressing masiv și recuperări instantanee ale mingii. În primele 3 minute, Dinamo nu reușește să iasă din apărare. Însă dominarea clujeană se diluează ușor-ușor…

Nascimento face doi pași dinamoviști în față și trage primul șut al oaspeților, în Mureșan, care nu face niciun pas în spate.

Culio și Moutinho, nevăzuți în primele 10 minute. Bokila, nevăzut în primele 11 minute… Mingea e mai mult pe la Deac, Manea sau Omrani.

În minutul 13, Hoban execută un șut „pe spate”, dar nu nimerește poarta. Ar fi cam prima ocazie a noastră, venită de la un jucător cu sarcini distructive.

Bazându-se pe o linie de apărare exactă, sigură, care nu dă chifle la ofertă, Dinamo aduce câte 5-6 oameni în atac, ba chiar 7 la cornere, semn că ar jindui la toate cele 3 puncte.

În minutul 23, Camora degajează din fața porții, după un corner bătut „la scurt” și prelungit „pe spate”.

Pauză de hidratare. Mai beau o gură de Battin 5.2%.

Moutinho devine tot mai vizibil și scoate al treilea corner la rând. Nu iese nimic nici din acesta, dar nu strică să persevereze.

Bokila, tot izolat, rupt total de restul echipei. Seamănă un pic cu Bud, din returul trecut. Seamănă mai mult cu Will Smith, din filmul cu câinele, doar că n-are câine. Omrani îl copiază. Pe Bokila, nu pe Will Smith. Se izolează pe partea dreaptă, și nu prea mai avem atac.

Minutul 30, Vinicius aproape să dea pe poartă din colțul careului de 6 metri, după un corner executat simplu, dar exact unde trebuie, de pe stânga.

Minutul 33, șut Bokila, modest, pe portar, cum aș fi tras și eu sau caneto sau Ibrahimovic (Zlatan într-o zi foarte proastă)…

Minutul 35, lovitură liberă Manea… în Penedo. Distanța mare, orizontul de așteptări oricum îngust, din start. Nu-i bai. Măcar încercăm.

Minutul 36! Bokila devine brusc omul primei reprize. Îi fură legal mingea lui Katsikas, accelerează pe partea dreaptă, centrează în careu (unde nu țin minte să fi ajuns mulți coechipieri la susținere – de revăzut reluarea!), Nedelcearu bagă brațul stâng în loc de umăr, și arbitrul decide că faza se poate întrerupe pentru henț în careu. Proteste moderate ale oaspeților, însă decizia corectă rămâne corectă.

Minutul 37. Culio marchează încă un gol din penalty pentru CFR și scorul arată mult mai bine: 1-0.

Omrani se prăbușește pe gazon pentru a doua oară… apoi pentru a treia oară (ultima dată îl culcă în careu și pe Penedo, care-și revine mai greu).

Moutinho, surpriza lui Dan Petrescu de pe extrema stângă, pare foarte calm, priceput cu mingea la picior. Cum spuneam, aproape toate centrările sale se transformă în cornere (la ultima centrare, Katsikas nu atinge suficient de incorect mingea pentru a o trimite în propria poartă).

Minutul 45. Vinicius din nou la finalizare, șut… pe lângă poartă. Nu peste mult timp, același Vinicius încearcă să găsească o pasă decisivă la marginea careului lor. S-ar părea că ne apărăm la 18-20 metri de poarta dinamovistă. Siguranța apărării dinamoviste, arătată în prima jumătatea de oră, s-a spulberat. E o zi de mâncat 3 puncte, chiar dacă nu dominăm copios.

3 minute inutile de prelungiri și intrăm la vestiare sau ne băgăm în frigider, în funcție de meserie.

Imediat după pauză, aflăm că Adi Mutu se temea de arbitraj, pe motivul că CFR primește prea multe lovituri de la 11 metri. Acum se poate liniști: în seara asta am primit „decât” una…

Începem repriza secundă cu joc de posesie și pase repetate. Culio cade, dinamoviștii recuperează și atacă tăios. Salomao scapă aproape singur cu Vâtcă și ratează cea mai mare ocazie a meciului, trimițând pe lângă poartă. Pentru câteva clipe mi s-a pus un nod în gât, o piatră pe inimă și un morcovel… Nu, morcovelul n-a mai ajuns la destinație, faza derulându-se prea rapid.

În minutele ce urmează iese în evidență numai bannerul dinamovist, care poate o fi numai „supremațist”, nu și rasist, dar care mi se pare de toată jena. Nu intrăm în amănunte…

Intră Nemec la Dinamo, nimeni la noi. Încercăm să stăm la cutie și să pregătim niște contraatacuri letale sau dătătoare de moarte.

Vâtcă reține șutul lui Salomao. Poate ar fi indicat să-i blocăm mai sus pe oaspeți.

Moutinho e primul ceferist înlocuit. Intră Nouvier, mai tânăr, mai rapid și mai obișnuit cu ruta atac-apărare. Al doilea este Bokila, înlocuit cu Urko Vera. Cred că Bokila și-a făcut datoria, chiar dacă n-a făcut mai nimic în afara ei…

Nascimento e tot pe teren, în timp ce Nistor șade pe bancă. Nu intrăm în comentarii și interpretări cât timp linia de clasament ne e favorabilă…

Se joacă din ce în ce mai crâncen. Nouvier a sprintat deja vreo 3 kilometri la urcările lui Deac și Urko Vera cu mingea la picior, dar nu iese nimic din cele două faze.

Dinamo cere fault în careu, dar Găman nu încurajează cerșitul. Însă Dinamo ajunge prea des, prea des, prea des (!!!) în careul nostru, și asta nu-mi cade bine pe retină. Trebuie să ne apărăm mai mult ca perfect încă vreo 25 minute. Avem 2-3 linii defensive, dispuse pe „semicerc” și pe „dreptunghi”. În poartă, dacă mă uit prin sticlă, o văd pe Huțupan.

Mă întreb ce le-o fi cerut Dan Petrescu jucătorilor noștri. Să țină cu dinții de 1-0? Nu trec decât câteva secunde și-l văd explodând pe margine. Nu pare mulțumit cu dantura CFR-ului.

În minutul 74, Steliano Filip ratează o altă ocazie antologică, executând o „scăroaie” peste poarta lui „Huțupan”. E clar: ei cu ocaziile, noi cu… lăbuța lor tristă. Mai sunt doar 15 minute de joc și devin tot mai convins că n-au mâncat destul căcat în copilărie sau când au avut ocazia ulterior, și azi NU NE DAU GOL! (sper să nu regret mai târziu, în cursul articolului, majusculele folosite).

Minutul 79. Lovitură liberă. Minge aruncată în careul nostru, deviere Costache… apără Vâtcăpan!

Parcă ne-a lovit moleșeala din finalul meciului de la Iași, doar că acum avem un avantaj mai fragil pe tabelă și un adversar mai periculos în față. Pressingul nostru e zonal, ușurel, moderat spre moale. Doar intrarea lui Camora la Nascimento e mai tare, de roșu direct. Nascimento tocmai scosese un galben și pentru Culio. Rămânem fără căpitan. Jucăm în 10 în ultimele 10 minute. Mai avem o schimbare?! Am pierdut șirul. Da, mai avem! Iese Deac, intră Luchin.

Minutul 86, Vâtcă respinge la Costache.

Minutul 87, Vâtcă degajează cu pumnii. Vâtcă are vreo 36 ani. Ultimul pare cel mai bun și mai norocos.

Dinamo domină total. Dar azi e 1-0, nu 0-3, ceea ce e bine. Dominarea trece, punctele rămân. Suporterii care nu sunt de rezultat, ci de spectacol, n-au decât să se enerveze dacă  nu luăm gol.

Omrani se prăbușește mortal pentru a patra oară în această partidă. Trage de timp, evident. E un erou negativ, dar totuși un erou.

Simt din nou în urină (de o cantitate substanțială, indusă de hidratarea masivă cu Battin 5.2%) că se mai poate juca o oră și tot nu încasăm golul egalizator. Dar mai bine să se fluiere acum, decât să mai jucăm cele 60 minute extra!

Culio vede și cartonașul roșu pe care l-a văzut și Camora, asigurându-și o etapă de respiro (se va încălzi mai tare Nistor la antrenamente?). Rămânem în 8 și cu Vâtcă, 9.

Minutele de prelungiri se scurg atât de lent, încât par o erecție a unui eunuc de 111 ani.

Urko Vera trage în Ursa Mare.

Se aude fluierul lui Hakana din tricoul vintage și arbitrul nu are alt încotro decât să anunțe că-și ia jucăriile și pleacă acasă, să se uite la TV cum e criticat de comentatorii anti-.

Uf! I-am ciuruit! Până și Dan Petrescu se bucură, de parcă ar fi și el om, nu A1.

Un meci mai modest dpdv vizual, dar fără gol primit, cu gol marcat, fără puncte pierdute și cu maxim de puncte câștigate. Nu e perfect, nu e foarte bine, dar ce bine e! Doar n-om fi tâmpiți să ne cerem scuze că am „câștigat nemeritat”, când am fost singura echipă capabilă să marcheze în acest meci!

Bifăm trei puncte cu Dinamo, uităm de perioadele mai slabe de joc și mergem înainte. Fiecare meci e diferit, iar în etapa următoare oricum suntem obligați să prezentăm o altă primă linie, chiar dacă echipa câștigătoare nu se schimbă.

224 de comentarii

  1. vajule, care 3-1 la favoruri? Sper că faci mişto de clasamentul gsp-ului. 🙂 Trebuie să recunosc, mare bou pot fi! Am dat 0,5 € + TVA pentru formatul digital gsp ca să văd care sunt „argumentele” lor pentru acel clasament. Pula, nici o probaţiune, nici o detaliere, doar historicul „hoţiilor” noastre la cele 9 trofee cucerite. Îi plin de specialişti şi matematicieni în redacţie. Ţin minte că la precedentul clasament în care am fost scoşi lideri, în 2012, am început returul cu vreo zece greşeli pro şi 6 contra, iar la terminarea campionatului cele 6 contra s-au făcut 5 sau 4. 🙂

    Apreciază

    • Eu nu platesc banii aia. Nici nu m-am uitat la meciurile franarilor (mai putin asta cu noi pe care am fost sarma), dar am plecat de la premisa ca gsp or cunoaste a numara, mai cu seama ca s-o vorbit dupa fiecare meci al franei de niste greseli (anti la botosani, pro dup’aia). Acum, tind sa am incredere in judecata ta si te stiu un tip echilibrat. I take your word for it! Daca gresesc aia de la gsp, imi cer scuze si eu. Ce am vazut personal ramane desigur in sarcina mea sa judec. De restul nu bag mana in foc, iar daca-mi spui ca n-a fost cazul, atunci retrag ce am spus si ma bucur sa fiu infirmat. Cateva etape raman sceptic si atent insa si va avertiez ca vin si las comenturi daca vad ceva ce nu-mi place. 🙂

      Si raman cu aceleasi sentimente profunde fata de Super Dan Vasile.

      Altfel, pound for pound nu ne-ati fost superiori fotbalistic, iar asta e singura farama de bucurie. Ne-ati batut acasa la voi, nu e o tragedie. Totul se joaca inca.

      Apreciază

  2. Durerea cateilor e ca cfr parea de batut si nu au reusit. La retur sunt convins ca cfr va avea un lot mai outernic in timp ce la dinamo, contra probabil e dus, iar mutu tot pe la minister cu miloaga sa le faca stadion. Daca nu p!atea borcea si compania atita vreme arbitrajele poate si in groapa era un stadion civilizat.

    Apreciază

  3. Totusi eu nu reusesc sa imteleg motivul pentru care pe un site cfrist apar personaje ce simpatizeaza cu alte echipe? Sunteti chiar asa de marginalizati pe siteurile voastre?

    Apreciază

    • Eu inteleg,si nu este nicio problema.Pe siteurile pinguinilor si maidanezilo,sa nu pomenesc si de oite nu ar putea dialoga la nivelul oferit de TRIBUNA.Fara nicio mistocareala.Astia sunt baieti mai finuti,si se simt mai bine intr-un mediu civilizat.Pe de alta parte face bine,mai vedem si prin ochii altora CFR-ul,chiar daca,uneori ne irita.

      Apreciază

      • Luis chiar esti curios cum ne percep pinguinii sau alti suporteri. Perceptia lor era clara pt mine cand cfr cluj era pe primul loc in romania, iar in prosport,editia de transilvania, scria de cfr in pag.7!!!! Cand nu exista pic de respect nu pot asculta pareri „impartiale” a celor rau intentionati.

        Apreciază

        • Aha sunt curios.Si incerc sa inteleg.Acum pe bune pinguinii si maidanezii „nostrii” sunt evoluati,si be mai deschid ochii cateodata,chiar daca pentru asta le-as lua gatlejul 🙂 🙂 🙂
          Nu va speriati baieti ,am spus si eu asa,

          Apreciază

    • Sunt mai marginalizat aici, decat pe dinamomania de exp. Eu sunt aici pentru ca simpatizez cu CFR-ul, man, am o simpatie oarecare pentru echipa asta. Tin cu Dinamo, iubesc Argesul, dar am simpatii de mai multe feluri – sunt un fan poligam, un lumpenproletar al fotbalului romanesc. O haimana fara constiinta de clasa si apartenenta, vin aici in special sa trollez, motiv pentru care mai primesc uneori si inalte afurisenii. Le merit, dar le iau con grano salis, asa cum ar trebui sa privesti si tu prezenta si zicerile mele.

      Apreciază

        • Unii stiu (de pe alte site-uri), sunt dinamovist dintr-un pariu. De la „ziua dreptatii”. De atunci simpatizez si cu frana. Cum s-a intamplat. Acum 11 ani am venit in Bucuresti, eram ‘vultur violet’ (gascan, cum ai spune tu) si, la fel ca tatal meu (care a fost suporter pitestean in anii ’70 si a vazut pe viu golul Gascanului in Groapa la ultimul titlul al Argesului) un anti-dinamovist convins! Ajuns in Bucale, soarta a facut ca mai toti amicii sa fie dinamuisti (majoritatea studenti din provincie, dar si fani de galerie din oras). Asa incat ma cam „tarau” pe Stefan cel Mare. Ma amuzam la infrangerile cainilor, imi aduc aminte de una chiar cu CFR cand o dat gol Semedo daca nu ma inseala memoria.

          Ulterior anului cand am adus Stoaia pe 2 in dauna voastra, iar Gigi o purtat fularul a inceput sa ma intereseze emotional haita. Dar testul de inrolare a fost atunci cand am pariat ca Dinamo va tranti meciul cu Stoaia – ala de v-o facut pe voi campioni. Amicii mei or tinut pariul si mi-or dat o lectie despre rivalitatea imposibil de impacat cu oile. Ceea ce mi s-a parut oarecum fascinant, aveam vreo 20-21, iar la Pitesti nu vazusem o asemenea admosfera si o atare rivalitate.

          Usor, usor am inceput sa simpatizez cu trupa alb-rosie, la inceput in virtutea angajamentului pe care mi-l luasem in cadrul pariului – asta a fost miza – apoi pur si simplu s-a prins de mine. Tata o reusit sa ma ierte, cu acelasi aer de superioritate al fanului de echipa cinstita de provincie, iar eu am ramas dinamuist cu simpatii franaresti.

          Argesul ramane insa neclintit in sufletul meu.

          Apreciază

  4. Andrei, noi suntem de vina, ne ataca la noi in casa si noi mai si glumim cu ei, cum face de ex consateanul Luis . Nu-i destul ca in toata media suntem linsati, intra si aici doi canini si un u-ist, nu sa dialogheze corect, ci sa ne futa la melodie cu modul cum ne ajuta arbitri, ba si sa-l puna la punct pe antrenorul nostru ?! Nu le mai rapundeti fratilor, ca treptat Tribuna ajunge un site anti CFR !!! PS . Mara a fost molau la digi si ce este urat, la atacurile miselesti ale lui porumbou, a raspuns prin a explica ca actuala conducere nu are nimic in comun cu cea veche, bla, bla, bla . Altfel spus tot ce zice groparul Vasluiului este corect, dar numai pt perioada Paszkanyi, acum e cu totul altceva . Mai Mara, daca nu esti capabil sa reprezinti clubul cu toata istoria lui , pt adevaratii franari esti un zero barat, un parvenit pe care-l intereseaza doar comisioanele, durandu-l in cur de spiritul si traditiile acestui club minunat . Sa-ti fie rusine magarule !!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Bela iti promit ca la primul meci acasa ii transmit parereata, cu care si eu sunt de acord. Daca ei reprezinta doar prezentul sa-si ia arpi cupele si sa le predea vitrinele goale…

      Apreciază

      • Oarecum aceasta postare vine in anticipare la ceea ce am vrut sa scriu la o postare anterioara a ta.Acea cu figurile dubioase din lije.Ma inngrijoreaza mai mult decat atacuril rahatiolr cu ochi.Ceva nu se potriveste,mai ales daca citesc si ce scrie Bela de „mara”.Chiar imi da fiori.

        Apreciază

        • E clar ca daca dispar clujenii de la cfr (din conducere) nu vor mai fi sentimente. Iar cand totul e doar business ne putem astepta in timp si la probleme.

          Apreciază

    • Inca nu sunt ok ,dar sunt in revenire de forma.Oricum ma simt de parca as avea 100 de ani.Poate de aia sunt mai tolerant astazi 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  5. ce linsaj a pornit pe jesepe. pare incredibil pt ceferisti si, poate, pt citirorul neutru. ce se intampla, CFRul nu reactioneaza? e nevoie iar de o echipa „de soc”, in frunte cu Albu, ca sa aratam pe video unde e adevarul? incercam sa-i boicotam? ce sa facem?

    Apreciază

      • Pai vad ca si-n civilizatia tribunista exista astfel de mentalitati. Bela ala iti reproseaza pana si ca glumesti cu mine, o dovada de lipsa de loialitate fata de casta pentru el. Sunt unii care nu pot accepta opinii deviante de la ideologie, partidul crucea cu sageti si-ar recruta probabil membri din astfel de material uman. Nemaivorbind de absenta simtului umorului, i-am raspuns cu o gluma la o agresiune verbala, dar vad ca-i inca sucarit ca nu-s toate opiniile pe linia ideologica a partidului.

        Apreciază

        • Gresesti,Bela este baiat bun,doar ca-i un pic mai aspru in exprimare,Asa-i si in viata reala.Foarte serios,este un om de calitate si cu realizari in viata.

          Apreciază

          • Mi se pare totusi usor curioasa, amuzanta in orice caz, dar poate si putin alarmanta (dpdv al mentalitatii) preocuparea puternica de a fi exclus eu de la discutia voastra. Pentru cineva serios si realizat, e pic patetic si cu aura pasoptista (cu iz caragialesc) indemnul sau: „Fratilor, nu-l mai bagati in seama pe aurisit!” In fine, probabil pune mult suflet si il irita tare micile mele intepaturi…. 🙂

            Apreciază

            • Man, tu esti in capitala. Noi pe aici inca aprindem focul cu cremenea. N-ai petrece tu timpul mai cu folos prin bamboo sau club fire?

              Apreciază

        • Si inca ceva,nici tu,nu esti inca o cauza pierduta.Poti sa-ti reevaluezi preferintele si sa trexi de partea celor buni.Lasa tu hau hau ca-s o cauza pierduta. 🙂 🙂 🙂
          Capul te duce,ce frumos ai putea tu ,posta pro CFR si sa dai mumu la hau hau.
          Apropo hau hau.Are soacdra-mea un caine ,un caine prost de bubuie ,da iubit de soacra-mea.Na ,cainele se teme de mine ca de foc,desi nu i-am facut niciodata nimic.Na cam asa-i si dinamo,caine prost si tu esti ca soacra-mea 🙂 🙂 🙂

          Apreciază

          • Bai, ce comparatii ai si tu. Ti-as baga niste glume de santier, dar nu vreau sa afurisesti si tu. :)) Nu tin cu cei mai buni, nu-s inclinat sa fiu neaparat in tabara care are succes. Dinamo e un nume urias, trebuie sa va ridicati in picioare cand vorbiti de ‘cainii rosii’. In jurul acestei echipe, in ciuda mediocritatii din ultima vreme, stam noi, aristocratia fenomenului ultras din Ro. Suporterul dinamovist e ca nobilul agresiv: it does not need approval.

            „The noble type of man experiences itself as determining values; it does not need approval; it judges, ‘what is harmful to me is harmful in itself’; it knows itself to be that which first accords honor to things; it is value-creating.” (F.N.)

            Apreciază

            • Fenomenul ultras=agresivitatea,lipsa de respect,grobianism,nesimtire .Mie imi este si va fi intodeauna ceva strain.Provoaca doar daune ,haos si nu tin cont de nimic.egoismul dus la limite extreme.Daca ar fi dupa mine ,n-at ma exista asa ceva,chiar daca cuvintele sunt frumoase nu au nicio sustinere in realitate.Vezi filmul Green hooligans,m-a dezgustat acel primitivism,nu exista nimic frumos si maret in asa ceva.

              Apreciază

  6. @brightside, ma distrez bine si aici, dar daca-mi dai un motiv serios, dar nu unul care prezuma ce-i mai cu folos pentru mine, ci unul care sa arate cum plecare mea ti-ar imbunatati viata pe aici sau in general si plec. Astept. 🙂

    Apreciază

    • Eu ma gandeam doar la tine. Daca iti place atat de mult aici, aducem si berile. Apropo de galeria Dinamo. Dara discutie e numarul unu la ora asta. Dar aveati si multe ‘tricouri negre’ printre voi. Ce era cu ei, is vasalii vostri? Ei au nevoie de ‘approval’ 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Eu am deja berile. Sunt meteoric aici, dar nu-mi displace in genere discutia cu voi. Azi am exagerat cu online-ul, e genul e weekend cand n-am chef sa ies nicaieri, o fost si o saptamana nasoala.

        Probabil voi intinde coarda, date fiind si berile, pana cand mi se va spune de la obraz sa ies ori o sa fiu banat. Moment in care probabil ca ma voi simti si-mi voi lua talpasita.

        La obiect: pai e fratia de galerie dintre fanii lui U. Cluj si cei ai lui Dinamo. Din punctul meu de vedere, nu-i nicio vasalitate, ci o egalitate de statut. Pe fondul rivalitatii cu voi, au aderat cauzei comune. Ce apreciez la fanii lui ‘U’ e ca exista in ciuda absentei unei echipe de prim-plan. Fara sa cautionez violenta sau alte acte deplasate [ale lor sau ale noastre].

        Apreciază

        • Mie nu mi se pare deloc a fi o egalitate de statut. Adica ei au venit sa va sustina la o gramada de meciuri si cand au avut si ei o finala de cupa in Bucuresti nu v-ati obosit sa mergeti sa le faceti galerie. Dar mi se pare foarte tare ca scandand un simplu „U Cluj Napoca” din cand in cand, sa va asigurati serviciile lor. Bravo voua!

          Apreciază

        • Egalitate in statut? Vrei sa luam la puricat meciurile in care U a jucat in Bucuresti si nu s-a prezentat nimeni de la Dinamo sa ii sustna?

          Apreciază

          • Am fost si la destule meciuri ale lui U, am multi amici u-isti(preteni e mult spus ) si majoritatea le lehamite cand aud de prietenia intre anumiti lideri ai galeriei lor si galeria RIN, Oprea.

            Apreciază

  7. Daca ti se pare normal ca atunci cand accesam chatul, din 15 pareri,6-7 sa fie a unuia fara legatura cu cfr dai inainte, ce sa zic. Dar tocmai pt ca te percep ca un tip intelegent nu vad care e rostul tau aici printre altii…totusi cred ca confunzi un ziar de sport unde pot posta si scrie oricine si orice, cu un site,zic eu, dedicat fanilor cfristi!

    Apreciază

    • Fair enough, Andrei Popa, ma tin de cuvant cu privire la ce spun mai sus. Fara nicio suparare, e site-ul vostru, cum spui, mi-am spus opinia cu prisosinta si n-am altceva de adaugat. Am exagerat oricum cu online-ul astazi, asta ca, discutie placuta in continuare si seara faina!

      Salut @brightside, @luis

      P.S. succumbed to public disapproval

      🙂

      Apreciază

  8. NOTAREA s-a încheiat, 55 de tribuniști au fost prezenți la joc. DP a primit 7.9, echipa doar 7.4. Culio e șef de gară cu 8.1, Bokila fiind codașul de la oraș cu 6.1. HAI CFR!!!

    Apreciază

  9. @Bela ma ranesti… Eu de arbitraje nu prea comentez. Cand imi vine sa comentez imi aduc aminte de Baboia in meciul cu Argeșul lui Vaj si-mi piere tot cheful.

    Apreciază

  10. Acum am pornit tv-ul sa ascult comentariile dupa mecil oilor, dar inca nu e gata. Vazand gazonul nu stiam pe ce maidan se joaca meciul, dar vad ca e arena nationala, acest stadion care a costat vreo 200 de mil. de euro, al carui gazon a fost deja inlocuit de nenumarate ori, dar care arata deplorabil. Asta e o treaba tipic romaneasca, miticeasca mai corect, care ne demonstreaza o data in plus de ce lucrurile merg asa cum stim in tara asta. Jalnic! E bine insa ca oile au mai pierdut doua puncte pe teren propriu. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Perfectă observația, Racheta! De 5 zile sunt pe drumuri (prin Europa), sunt obosit, neatent etc. Scuze! Cer iertare în primul rând lui Vâtcă, care chiar a meritat nota aia! HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Mai baieti, astia de la jiji sport, chiar m-au suspendat. Am vrut sa comentez la aberatiile lui jiji si nu ma lasa. Nici macar nu am scris ceva vulgar sau asa ceva. Fata de postacii de serviciu am fost ultraelegant. Daca nu esti deacord cu politica lor jegoasa, te baneaza. Mi se opreste creieu adica singurul neuron pe care-l am in capatana. 😁😂😀😠😋😊😎😇☺

    Apreciază

  12. Sunt surprins neplacut,chiar indignat de lipsa de reactie,de atitudine si de pozitionarea defensiva a lui MARA,fata de atacurile si amenintarile grotesti si marlanesti,ale celor doua cluburi nomenclaturiste, la adresa CFR-lui,acum cand simt ca ar fi posibil sa li se subrezeasca suprematia;retoric,oare de ce nu fac atacuri indreptate si spre celelalte 11 echipe din L.1,in special ocupantei locului intai,FC.Botosani(?);hotii penali,striga hotii!;cred ca nu ar fi lipsit de importanta ca cei care conduc CFR-ul sa faca o sesizare la FRF,impotriva Becalihotului,pt. INSTIGARE si afirmatii calomnioase la adresa clubului(!); nimerit si normal ar trebui sa se sesizeze CCA(!);de ce oare nu a fost eliminat Gnohere?;nimic nicio vorba de asta data impotriva arbitrului care nu i-a acordat cartonas rosu,direct!?;sa revenim, la Mara:inteleg ca nu este calit in”lupte”,cu acest odios system, precum noi si IM.,in care am fost furati,umiliti,injurati si insultati nejustificat,dar este de neconceput sa treci cu vederea insultele si sa contemplezi nevinovat la luna,pt. ca risti sa fi strivit de acesti penali,fara scrupule; deocamdata,fiind la prima”tavaleala”,ii acord circumstante atenuante si sper ca pe viitor sa nu ne mai intalnim cu asemenea ipostaze si pozitii penibile si sa riposteze ferm,cu argumente contra,sa ia atitudine in apararea noastra,sa dovedeasca ca-si merita din plin comisioanele si pozitia din club;de asemenea,ma astept ca si din partea lui DP.la o atitudine responsabila, ofensiva,nu de las, “amenintandu-ne”ca-si ia valiza si pleaca;este intr-adevar greu si josnic sa te lupti in aceasta mocirla,cu un intreg system in putregai,dar trebuie sa actioneze mai hotarat in apararea clubului,desi lupta este total disproportionata,in defavoarea noastra;nu ma asteptam sa cedeze la prima provocare mizerabila,doar nu vine de pe alta planeta si stia ce-l asteapta!

    Apreciază

    • Crezi că dacă mai stau mult pe locul 1 în clasament, Botoşaniul nu va prelua fotoliul de lider şi în clasamentul greşelilor pro-contra? Le-a arătat şi lor gsp pisica 🙂

      Apreciază

  13. Sunt sceptic ca acesti conducatori,unii ”mercenari”,pasageri de conjunctura, ai clubului si echipei,veniti din alte mini-areale geografice,vor avea taria si convingerea sa ne demonstreze ca in scurt timp si prin venele lor va curge sange de cfr-ist;inafara acestui unic interes,banii,nu-i leaga nimic de aceasta zona,de oras,de comunitate,culori,emblema,cultura,istorie si traditie si atunci firesc sa nu se ataseze imediat de acest club,decat doar,dupa ceva va trece,macar,1an(daca vor ramane,atata)de munca asidua,riguroasa,cu multa suferinta,patima,umilinta, sudoare, cu frustrari,(ne)reusite si(ne)impliniri sau/si bucurii,pt. acest club,abia atunci vom putea vorbi de un adevarat cfr-ist,care sa iubeasca cu adevarat acest club(ex:Panin)

    Apreciază

  14. Tot in legatura cu ce am scris ieri … Trebuie sa ne dea de gandit si declaratia lui DP (o parte din ea ) :”De ce se face această mediatizare împotriva CFR-ului după cinci meciuri? Este incredibil, este inuman, sincer. Nu am mai întâlnit în nicio țară din lume. Nicăieri nu există ceea ce e aici. Eu am fost peste tot, iar acum, ce văd că e aici, îți vine să fugi din nou”. Eu chiar cred in vorbele lui. E inca o imagine a tarii , societatii si fotbalului in care traim .In alta ordine de idei , am uitat sa fac referire la ceea ce i s-a imputat cfr-ului la nivel mediatic in legatura cu acest joc inestetic din unele momente . De remarcat dualitate alunecoasa intre doua perceptii in media „joc inestetic” – ” joc slab” (al cfr-ului ) care se transmite microbistilor . Daca cfr-ul a ales o anumita tactica in respectivele momente nu inseamna automat ca joaca prost . Comparati spectrul mediatic al Stelei in acest sens cu al nostru . Steaua s-a chinuit in majoritate meciurilor … Doar jocul cfr-ului a fost atat de aspru criticat inclusiv de Cornel Dinu (un respect reosebit pentru el de altfel) dar traim intr-o tara in care doar autoritatea poate detine adevarul . De remarcat in societatea noastra : e destul sa vorbesti cu cuvinte alese , sa pari sigur pe tine si lumea iti va atribui adevarul . Un tertip mediatic frecvent utilizat . Altul ar fi genul de reluare care se dadea la studiouri la faza penalty-ului . Acolo imaginile se opresc exact cand mingea se loveste de pieptul jucatorului ,fara sa se insiste pe ipostaza mingii inainte , unde cel putin se suprapune vizual cu mana jucatorului . Sunt cazuri tipice care se folosesc in media .Ca si concluzie , vad ca ura asta impotriva cfr-ului se transforma intr-un cult inlumea fotbalului . Ce cultura subreda poate sa aiba fotbalul nostru , in care mai presus de orice, in anumite momente, ura fata de altii are intaietate . Cum spunea un mare filozof roman: ” In Romania primul lucru de care societatea a fost privata e opinia publica „

    Apreciază

    • Mara nu poate lua atitudine decat in mod diplomatic pt ca el stie ca la anul sau peste doi-trei ani poate ajunge la una din bucuresti si omul isi „lasa loc de buna ziua”.

      Apreciază

    • Ca să fim sinceri, lucrul acela inuman şi incredibil, pe care nu l-a mai întâlnit în nicio ţară din lume, Dan Petrescu l-a practicat fără nici un fel de scrupule, înainte de a pleca în lume, pe vremea când CFR i-a fost rivală. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

  15. Nota pt DP este nemeritat de mare, dupa eliminarea lui Camora a facut miscari sinucigase! Astfel in loc sa-l puna pe Luchin fundas dreapta (unde a evoluat de multe ori) si pe Manea, stanga, l-a mutat pe Culio fundas stanga, Culio, care nu mai are de loc viteza si este la o varsta la care oboseala spre sfarsitul partidelor isi spune cuvantul. Iar pe Luchin la mijloc, unde n-a jucat niciodata. Greseala lui DP s-a concretizat imediat prin eliminarea lui Culio, care fiind depasit usor, a facut faultul care a dus la o lovitura libera periculoasa, dar mai ales la eliminarea lui. Pt aceste greseli de incepator, DP nu merita o nota mai mult de 6! PS. Despre Mara am scris, revin pe aceasta tema subliniind ca daca NOII nu reprezinta clubul decat de la iesirea din insolventa, corect era sa-si faca o noua echipa, sa porneasca de la zero si sa ne lase pe noi in pace in plata Domnului. De preferat pt mine era sa reincepem din liga a patra (ca multe alte echipe de traditie, Poli T-ra, Petrolul, U etc) si nu sa continuam pe cai mari dar renegand tot ce era inainte de iesirea din insolventa. Declaratii la atacurile facute impotriva noastra a facut si IM, ca deobicei, fara vlaga, bolborosdind despre pozitia arbitrului la penalti, ca n-avea cum sa vada bine (deci de acord cu dusmanii!!!), si venind cu o mare ironie: „ma bucur ca meme Stoica e un fan de-al nostru”. Pai cu astfel de luari de pozitii linsajul nu numai ca va continua, dar se va mari in progresie geometrica, cu o prima consecinta pe teren, arbitraje din ce in ce mai ostile!

    Apreciază

    • Da, Bela, sunt de acord cu tine vizavi de nota lui DP. A fost o mutare stângace, surprinzător de slabă pt. valoarea lui. Bine că i-a ieșit cumva… HAI CFR!!!

      Apreciază

  16. Discutii fara sfarsit despre arbitraj,unii ar nega si stelele de pe cer,nu vad padurea de copaci..eu tin minte pana unde a degenerat dezinformarea jsp in perioada cand CFR la multe meciuri a fost lasat in zece ,si tot castigase multe meciuri,iar specialistii au zis ca este o strategie a CFRului ptr.castigarea campionatului,si de fapt fluierasii executau ordinele doctorului,ptr ca CFR joaca mai bine in 10…deci personal de atuncia nu am mai accesat niciodata jsp,prosport si alte dejectii jurnalicesti de db.

    Apreciază

  17. Bela, si pe mine ma surprinde faptul ca majoritatea tribunistilor acorda note influentati decisiv de rezultatul final si mai putin dupa modul in care se exprima echipa in teren;doar asa se explica discrepantele de opinii in ceea ce priveste jocul,maniera de-a conduce echipa,de pareri privind schimbarile din timpul jocului-de jucatori si de sistem-,(re)asezarea in teren,tactica,strategie,etc.;toate acestea nu sunt definitorii in opinia multora si atunci rezulta aceasta nota deosebit de mare,acordata”bursucului”,care si in opinia mea este neconforma cu realitatea din teren,fata de aspectul si consistenta jocului,a(re)pozitionarilor (in)corcte,a realizarilor si a modului de exprimare a jucatorilor,de care se face”vinovat”A.1

    Apreciază

  18. @isti asta e atitudinea potrivita. De ce sa le dai bani unora doar ca sa vezi cum te injura? Dar pe de alta parte spui ca presa dezinformeaza… Multi sunt revoltati ca presa dezinformeaza. De ce? Rolul presei nu e sa informeze. Scopul lor e sa vândă si sa scrie ce se vinde. Nu intamplator, nu doar la noi ci cam peste tot in lume, presa de scandal o duce cel mai bine. Oare de ce? Toti au un public tinta si scriu pentru publicul ala. Nu contează ca e adevarat sau nu. Uite, de exemplu AS. Aia scriu pentru suporterii madrileni. După un meci Barca-Bilbao ar fi trebuit sa aiba un titlu „Dani Alves a înscris din pozitie regulamentara”. Dar nu asta e ceea ce isi dorea sa citează suporterul Real Madrid. Asa ca ce au făcut? Au luat imaginea cu momentul pasei, s-au jucat in Photoshop, au mutat un fundas de la Bilbao si gata. Au putut sa scrie un articol pe gustul madrileanului despre cum Barca a castigat un meci printr-un gol din offside 🙂

    Apreciază

    • Poate o fi asa,nu contest,eu sunt prea naiv sa inteleg dedesupturile si marsavaniile unora,eu daca spun ca ma doare capul eu simt ca ma doare capul. Si in ziua de astazi,nimica nu mai este ce pare..

      Apreciază

  19. Vladimir,din pacate,asa e,se intampla peste tot in lume,doar bani sa iasa,restul nu mai conteaza!;doar ca abordand in complicitate cu factorii de raspundere directionat doar intr-un anume sens si aplicand un stil si o maniera de intoxicare,dezinformare si manipulare abjecte,acestea pot conduce la deznodaminte tragice;acum cel ce trebuie rapus este CFR-ul!;atata timp cat ora exacta se da la Bucale,ma astept ca in urma acestor concentrate,hidoase si ticaloase manipiulari ordinare sa fim taxati la orice incercare de-a mai obtine victoria in vreun meci;pt. a fi credibili acesti complotisti jegosi,sunt convins,ca se vor folosi,la greu,de toate mijloacele si tehnica din dotare,inclusiv trucaje,pt. a-i castiga banii ciobanului penal!

    Apreciază

    • Incet, incet o sa ne „educam” si noi asa cum s-au educat si ceilalti. De exemplu, un democrat nu sta toata ziua cu ochii pe Fox News. Un laburist nu stat toata ziua pe site-urile Telegraph, Daily Mail sau Daily Express. Ei stiu care e „presa lor” si acceseaza doar presa respectiva. Noi suntem departe de a avea atitudinea respectiva. Vine X si „uite cum nu injura GSP-ul”. Mai posteaza si link-ul, link accesat de inca 20 de persoane. Ca nah…e gratis, nu? Dar faza e ca tu nu platesti nimic, dar ii generezi venituri. Cu cat au aia mai multe accesări zilnice cu atât incaseaza mai mult din publicita. Idem la talk-show-uri. Unii stau cu ochii beliti pe Digisport si așteaptă sa auda înjurături la adresa CFR-ului. Rezultat? Eventual niste spume la gura si marketshare crescut pentru Digisport. Market share crescut? Contracte de publicitate marite. Jur ca unii sunt masochisti. Stai pe Look TV. Nu intra pe site-urile lor. Nu de alta, dar atitudinea lor nu o sa se schimbe. Ne place, nu place, Steaua/FCSB vinde cel mai bine. Uite, Stiri de Sport. Un site care ignora total Steaua si Dinamo. Vand? Nu vand. Sunt un simplu site de nisa si asa o sa ramana.

      Apreciază

  20. Totusi mai exista un paraschivescu, un beldie care in 90 % din articole sunt corecti, bine informati si impartiali. In rest presa din romania e mai mult decat comerciala. Eu vad un soi de santaj in toata presa noastra. Platesti e pace, nu platesti…ghinion…

    Apreciază

  21. Se pare ca daca doresti pace si prietenie chiar si cu dusmanii declarati,il trimiti la inaintare,mai nou, pe tov.director general,Iulica Muresan sa aplaneze conflictul;mai urma sa-si ceara scuze ca a indraznit sa accepte injuriile detractorilor;Rusine,ce-i mizeria asta(?!)

    Apreciat de 1 persoană

  22. Aceasta politica nu va ramane fara efect.La anul de gratie 2008 corifeii cu pixul in mana,avansau ideea ca Fabiani faulteaza la fiecare preluare.Evident nu avea legatura cu realitatea,dar de aici si pana a fluiera pe Fabiani cand era faultat n-a mai ramas decat o clipa.De fapt sa cauta pretexte care vor folosi arbitrilor care vor gresi impotriva noastra.Vor motiva de genul era perceptia generala ca simuleaza,sau faulteaza sau ridica mana-n saritura……..trebuie ca jucatorii sa fie pregatiti si atentionati.
    Este cel putin de neinteles ca intr-o etapa in care tu esti desfiintat pentru un penalty care n-a fost,fcsb sa nu aiba nici o problema cu un penalty care la fel nu este.Si-n plus Memeul penal sa fie ironic.Apoi ieri seara Gnohere are o intrare de rosu(un atac cu bratul in falca) dar primeste un nevinovat de galben,iar in plus se aleg adversarii cu un rosu(Ionita).
    Deci incarcati-va cu optimism pentru vremurile care sunt sa vina.

    Apreciază

  23. Sa auzim acum ce mai are de comentat marele antrenor guritza, dupa prestatia lamentabila de la Iasi, fiind dominati categoric de moldoveni in repriza secunda. Ma tot intreb cum naiba ne-au calarit astia pe noi o intreaga repriza in urma cu 3 zile la Cluj?!

    Apreciază

  24. Mi-a placut cum a jucat Iasul;au facut o adevarata demonstratie de vointa,de deteminare,de cum trebuie abordat si jucat acasa;asa trebuie abordat un meci pe teren propriu;DP.sa ia notite de la Stoican;probabil ca explicatia infrangerii se datoreaza implacabil si evident si de aceasta data din cauza arbitrajului PRO CFR!

    Apreciază

  25. Tagma jurnalistilor care se prostitueaza, pentru mici beneficii, se pare ca este tot mai mare si se regaseste in toate zonele de interes, inclusiv in sport. Becali are acces mai usor la ei pentru simplu motiv ca publicatiile centrale sunt la Bucuresti, iar el, este prin preajma. Sigur ca si CFR-ul ar putea sa intervina la unii ” deontologi”, pentru ca multi dintre ei nu fac diferenta ce fel de cur ling, dar este periculos deoarece, penalul are alte conotatii la Cluj decat la Bucuresti.
    Paradoxal, dar aceste atacuri murdare din presa aduc si beneficii CFR-ului. Castiga multi simpatizanti in tara, tocmai ca o reactie la minciunile si dezinformarile care apar prin presa. Multi oameni onesti, care iubesc fotbalul,, nu au nevoie de interpretarile lui Craciunescu sau explicatiile „specialistilor” de pe la TV, ca sa-si faca o imagine corecta despre ceea ce se intampla. Aceste intoxicari sunt privite cu ingaduinta doar de suporterii inversunati ai adversarelor CFR-ului, iar in randul celorlalti, nu fac altceva decat sa creasca antipatia fata de FCSB. Cunosc multi oameni din aceasta categorie din zona Olteniei, a Moldovei si chiar din Bucuresti, caci despre Ardeal, n-are rost sa povestesc.

    Apreciază

  26. Am vazut partida de la Iasi cu o buna echipa gazda.Pacat pentru cei de la capitala care au parut destabilizati de arbitrul partidei de la Cluj.In mod normal ei ar fi batut dar cand esti atent la arbitraj si nu prestezi nimic risti sa cazi in derizoriu.Asta-i ca la zicala:curul bate gura.Acum asteptam varfurile de lance guritza gargara si mutulica liniutza sa ne explice.
    Viata le-a dat repede o lectie dupa ce au incercat sa se pacaleasca dupa episodul Cluj.

    Apreciază

  27. Ma reintorc putin cu cateva explicatii la asa zisa”lectie de fotbal”,pt. un meci jucat acasa,predata de Stoican care nici el nu pare a fi un mare antrenor,dar care cauta riguros si respecta cu strictete cateva reguli de baza,legate mai degraba de studiu,cat de strategie,precum:- „citirea” in aprofunzime si-n detaliu a adversarului si gasirea solutiilor in aparare pt.contracararea fortei sale ofensive,concomitent cu o riposta pe masura,daca se poate surprinzatoare, in atac(pozitional sau pe contraatac);- asigurarea unei densitati constante,uniforme si asezarea jucatorilor in teren pe posturile pe care dau randamentul cel mai bun,nu faci improvizatii(cica,sa surprinda adversarul!)intr-un asemenea meci,decat dupa ce le-ai verificat in prealabil;-pt. a putea inainta mai usor si mai eficient in terenul advers,utilizarea cu precadere a benzile terenului;-acordarea unei atentii sporite,dublate,cu masuri suplimentare de anihilare a pieselor de baza ale adversarului si blocarea actiunilor pe partile laterale,f.des folosite de catei;este adevarat ca lucrurile la Iasi au stat invers fata de jocul de la Cluj,acolo oaspetii si nu gazdele conduceau la pauza si atunci esti tentat,chiar obligat, sa folosesti o cu totul alta strategie,unde mai pui ca trebuie sa ti cont si de faptul ca pe masura ce trece timpul conditia fizica scade,doar ca-mi doream sa abordam meciul cu cateii mai dezinvolt,sa punem presiune pe adversari,noi sa avem initiativa,mai ales ca au o aparare folosita mai des si mai bine in atac(benzile),sa nu-i dam posibilitatea sa-si are coltii,sa ne concentram si pe ofensiva,nu doar pe fazele fixe,sa fim ceva mai angajati in atac,cu atitudine de invingatori,nu cu un stil de echipa mica,fricoasa,care a dat un gol la”nimereala”s-apoi sta cu curu-n poarta rugandu-se sa treaca mai repede timpul,iar adversarul intrat in criza, sa rateze,cum de altfel s-a si intamplat,de asta data;sa vedem cum vom aborda,astazi,meciul cu Sepsi,pornind de pe pozitia de lider si probabil cu “handicapul”repozitionarii fluierasilor,in urma atacurilor mincinoase prefabricate de carcotasi,pe care nu-i intereseaza jocul,decat sa puna lupa pe arbitrii,mai ales daca CFR-ul castiga;cat despre Barcelona-Real=1-3,madrilenii,din pacate,deocamdata,sunt mult peste catalani,in acest sezon;este suficient sa comparati,desi nu e cazul,diferenta imensa dintre rezervele,excelente ale Realului fata de geoarsele Barcelonei;l-au dat pe Neymar,acum nu mai au nici atac consistent si l-au readus pe acest zero barat Deulofeu,care impreuna cu” batranul” si”rasuflatul”don Andreas( Iniesta) fac Barcelona de ras!;apoi,ce este evident,madrilenii stiu cum sa abordeze un meci oficial,cu miza si joaca tata fotbal, nu se mai antreneaza, precum in meciurile amicale,unde intr-adevar se pregatesc pt. fotbal,unde nu-i intereseaza si nu conteaza scorul!;deja,au castigat un trofeu,Super Cupa Europei,doar din”poanye”,o urmeaza si ceea a Spaniei;mi-e mila si ma doare de ce a ajuns Barcelona;nu stiu ce fac cu banii luati pe Neymar si cand vor cumpara ceva jucatori de fotbal,adevarati, la nivelul si pretentiile catalanilor(?)

    Apreciază

  28. Salutare fratilor.
    N-am scris de mult pe aici,dar va citesc aproape zilnic.Ma simt mandru ca s-au intors vremurile bune pe la noi,ca avem iar echipa si tot ce ne trebuie sa facem iar performanta.Ma unge la suflet cand vad ca latraul gropar al FC Vaslui a inviat si se preocupa de soarta noastra! Inseamna ca suntem din nou o FORTA si incepe sa le tremure chilotii la toti rahatii din fotbalul romanesc! Ma simt extrem de fericit ca am batut javrele de BUCAle si ca slugile lor din Cluj au asistat live la asta,iar faptul ca au fost atat de multi la umilinta in direct a fost cireasa de pe tort! Nu va enervati de ceea ce vorbesc si scriu toti retardatii de peste munti,fiti mandri ca le stam iar ca un ghimpe in coasta si ca sunt uzi la buci doar cand aud ca urmeaza sa joace cu CFR CLUJ! ASTA MA FACE SAFIU MANDRU CA SUNT FRANAR SI ARDELEAN! FORZA CFR CLUJ,CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.