Fără Caparco în poartă. [CSM Poli Iaşi – CFR Cluj, pronostic 0-2]


Sâmbătă, 5 august 2017, începând cu ora 21.00, în cadrul etapei a 4-a din Liga 1 Betano, Stadionul  „Emil Alexandrescu” din Iaşi: CSM Poli Iași – CFR Cluj.

Pare evident, Dan Petrescu va alinia mâine seară jucătorii menajaţi în meciul amical de miercuri, adică unşpele de start învingător la Mediaş, ăla despre care literatura de specialitate zice că nu se schimbă:

Vâtcă – Manea, Vicinius, A. Mureşan, Camora – Nouvier, Hoban, Deac, Culio, Păun – Urko Vera.

Rezerve: Duka, Rus, Vlad, Hamed, Nistor, Omrani, Bokila.

Din relatările celor care au urmărit amicalul disputat contra viruşilor verzi, reiese că nici printre rezervele titulari, nici printre rezervele rezerve, n-a existat unul care să se ceară în mod imperios în grupul titularilor titulari. Doar Omrani şi Duka ar fi evoluat la un nivel care să le poată aduce promovarea, însă, din câte am înţeles, bagajul de cunoştinţe în limba română al portarului croat constă deocamdată în „Euuuuu”. Mai trebuie să-şi îmbogăţească vocabularul cu „Eşi” şi „Hai”, apoi poate emite pretenţii la titularizare. Ar trebui să se grăbească, până nu apare Arla, care sunt convins că ştie să zică şi „pula mea”.

CSM Iaşi este o echipă foarte bună, care are un stil ofensiv şi va juca la victorie.”

Cam atât a declarat Dan Petrescu despre adversarii noştri de mâine. N-a mai spus că ieşenii pornesc cu prima şansă, că-s mai omogeni, că joacă pe teren propriu etc. Ce să fac, o spun eu: urmează o partidă foarte dificilă, ieşenii n-au luat gol de două etape, pornesc favoriţi, sunt într-o formă de joc foarte bună, sper să facem faţă. Rectific, mă omoară Béla,  merem la Iaşi să-i spargem. Cu 2-0. În mod normal, ar trebui să avem pretenţii mai mari. Barem 4-0. Poli a schimbat preşedinte, antrenor, le-au plecat vreo 15 jucători, au venit vreo alţi 15 (nici pe aproape de valoarea jucătorilor noştri), n-au reuşit să dea gol Gazului pe propriul teren, faţă de cele 3 bobiţe ale noastre la Mediaş (care puteau şi trebuiau să fie 6). Pe de altă parte, chiar dacă în rezumatul meciului din prima etapă, gazonul de la Iaşi arăta că-i verde, de-un verde verde, nu gălbui ori gri, ştim că nu se ridică calitativ celui de la Mediaş. Apoi, toropeala din această perioadă poate afecta randamentul jucătorilor (evident, ale ambelor echipe), degeaba se dispută meciul la o oră şi temperatură (~ 29-30°C) rezonabile.

Eu zic că CFR este echipa momentului. Vom avea un meci extrem de dificil, important este să nu pierdem sâmbătă. Nu am avut probleme de arbitraj în primele trei runde, sper să se întâmple la fel şi în meciurile cu granzii campionatului. Îmi exprim speranţa că brigada care va oficia la meciul de sâmbătă din Copou nu va fi timorată de antrenorul oaspeţilor, Dan Petrescu, un tehnician extrem de valoros, dar mereu nemulţumit de arbitri, punând astfel presiune pe ei.” – Adrian Ambrosie, preşedintele CSM Poli Iaşi.

Veniri: Kelava (Debrecen VSC), Koșelev (Sheriff), Almeida (Moreirense), Kizito (Rio Ave), Platini (Dibba Al-Hisn), P. Mendes (Pinhalnovense), Cioinac (Pandurii), D. Spătaru (Dinamo), Vremea (Ac. Chișinău), Tito (Associacao Desportiva Confianca), Jo Santos

Plecări: Bole (Ferencvaros), Târșa (FC Botoșani), Răuță (FC Voluntari), Grahovac, M. Ciucă, Sato, V. Gheorghe, Stenio, Ștefănescu, Bădic (contracte expirate), Golubovici (Gaz Metan), Țigănașu, Al. Ciucur (ACS Poli), I. Voicu (Gaz Metan), Caparco (Chiajna)

Bosoi este indisponibil, norvegianul Qaka, ieşit un pic şifonat de pe teren la Chiajna, este apt de joc. La disputa de mâine, Poli nu va conta nici pe Mihalache, care s-a pregătit şi în această săptămână alături de juniorii A, după conflictul avut cu Flavius Stoican. De asemenea, antrenorul nu va putea conta nici pe Jo Santos, oficializarea legitimării brazilianului urmând a avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Cea mai bună veste pentru noi este plecarea lui Caparco de la echipă. Un portar mediocru spre bunicel, care a ajuns totuşi vedetă pe Youtube, datorită exclusiv paradelor extrem de norocoase, dese şi enervante din ultimele (parcă) două partide ale CFR-ului la Iaşi.

Echipa probabilă: Kelava – Tiago, Cioinac, Frăsinescu, Sin – Pedro, Chelaru –  Kizito, Platini, Spătaru – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Rezerve: Koselev, Badic, Qaka, Moldovan, Panţîru, Danale, Dodan.

Brigada de arbitri: Lucian Rusandu  (Sfântu Gheorghe) – la centru, Bucsi Imre-László (Sfântu Gheorghe) şi Sebastian Stoianov (Constanţa) – asistenţi, Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe) – rezervă.

Observatori: Nicolae Marodin (CCA), Aurel Beldeanu (LPF)

HAI CFR!!!

După ultimele două partide, simt că băieţii au prins încredere în propriile forţe, care, alături de valoarea individuală, reprezintă cel mai important factor în a avea o echipă omogenă, cu forţă şi siguranţă în joc. Suntem clar superiori ieşenilor, la nivel de conducere, antrenor, jucători, obiectivul nostru final este unul la care ieşenii nici măcar nu visează, nu ne putem permite să nu reflectăm aceste realităţi şi în rezultatul final al partidei. Etapa următoare, vin căţeii roşii în Gruia, trebuie să-i aşteptăm cum se cuvine: din postura de lider al clasamentului.

HAI CFR!!!

30 de comentarii

  1. Ceva absolut ireal cu norocul wc-sb-ului la tragerile la sorti ! An de an pica cu echipele cele mai slabe, si acum , intre Liverpool si Sporting, evident Sporting … Dupa victoria de la Plzen, iar penalii fecali si mimisor sunt la aroganta maxima, mai ceva ca PSG care i-a suflat Barcelonei pe Neymar . Anunta alte 4-5 transferuri si bineanteles, o hegemonie de durata . Chiar asa, actualii guvernanti de la echipa noastra ce masuri de contracarare vot lua ? Ma gandesc desigur la peticirea posturilor deficitare cu jucatori de valoare . Daca vor face asta, penalii pot grohai mult si bine, daca nu, atunci sa nu ne miram ca wc-ul ia campionatul si cu un pseudo-antrenor, cum ii Dica !

    Apreciază

  2. Vizionand video-ul cu conferinta de presa a lui DP, am vazut ca nu punem la socoteala antrenamentele suplimentare fizice la care sunt supusi cei veniti mai tarziu. Ei platesc pentru concediul pe care s-i l-au facut cu ture de teren in plus, sprinturi si sala de forta suplimentara, plus ce le mai cere in plus preparatorul fizic. E normal sa nu fie la parametrii fizici optimi, avand in vedere efortul depus in plus in aceste zile. Sa nu le cerem nici noi prea mult pana vor fi in rand cu ceilalti la capitolul pregatire fizica. Asta si pentru noi, sa avem un punct de vedere cat mai obiectiv.

    Apreciază

  3. Horatiu, daca nu aducem un portar ca lumea, plus cel putin un fundas central meserias, vom avea probleme pe parcurs . Apoi, e greu de facut o comparatie cu wc-ul, daca intr-adevar aduc 4-5 jucatori de valoare iar noi nimic, vor avea sanse mai mari la titlu, tinand cont si de avantajul arbitrajelor favorabile .

    Apreciază

  4. CFR.istule, o fi Sporting mare si tare, dar tot nu se compara cu Liverpool ! La tragerea de sorti, intr-un final, wc-ul putea pica ori cu Liverpool, ori cu Sporting . Si a picat cu echipa mai slaba, ca de fiecare data in ultimii nici nu mai stiu cati ani ! De cand cu fecali patron, mananca cacat cat incape si de-aici norocul permanent …

    Apreciază

      • De acord cu tine. Sporting e totuși un club din acelasi esalon valoric. Ok, Sporting e clar favorita. Dar totusi Steaua are șansa ei, spre deosebire de alternativa (Liverpool) unde s-ar fi dus ca mieii la taiere.

        Apreciază

  5. Citesc in digisport, ca fundasul central ochit de penali este Bogdan Planic, de la Vojvodina Novi Sad, dorit si de Steaua rosie Belgrad, cu 34 meciuri jucate in sezonul trecut si un gol marcat . La noi se zvoneste in schimb ca ar veni Arlauskis, care in ultimii doi ani a aparat doar in 4 meciuri, ce dracu nu gasim unul care sa aiba meciuri destule jucate in ultimul timp ?!

    Apreciază

    • De ce ar dori un portar titular sa se transfere la CFR? Daca ar veni unul din divizia a 2a din Portugalia ar tipa lumea ca nu e de CFR. Daca unul care are un contract regulat in prima liga portugheza sau a doua italiana si este si titular ar veni, ar avea o problema. La sinapse.

      Apreciază

  6. Strategia lui DP a avut succes, a folosit 6 din 11 titulari, jucatori din echipa din sezonul precedent si a reusit sa obtina astfel rezultate in mod neasteptat de rapid. Plus ca a mentinut aceiasi jucatori in primul 11 si schimbarile au fost cam aceleasi. E un plus la capitolul relatii de joc aceasta strategie de succes. Vom vedea pe parcurs si intrarea unor jucatori noi, pe care inca nu i-a folosit sau au fost doar rezerve care au intrat spre final. Eu merg pe mana lui, va simti el cand cine ar putea fi un plus, si in functie de parametrii fizici la care au ajuns respectivii jucatori.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Remarcabil jucator Golofca. Vitezist pur-sange, are si executii trasnet, imi aminteste de Jakolis in perioada lui de varf de la Cfr.

    Apreciază

  8. Am vazut partida csu craiova-iasi si chit ca au pierdut net(era evident ca nu exista relatii de joc intre atatia nou veniti) am vazut preocuparea si adnul pentru jocul combinativ al moldovenilor.Nu mai este trupa din anii trecuti cu heirupul lui Voicu si imbrancelile lui Golubovici.
    Poate fi un joc dificil daca nu ne impunem noi jocul si asteptam sa iasa ceva.
    La noi prima impresie este ca ne-am intarit evident la mijloc si-n atac.Chiar si-n aparare imi pare ca suntem mai organizati(facand abstractie de slabiciunile aratate la fazele fixe in prima etapa).Dar important este ca nu suferim o presiune in care golul pare iminent pentru noi.Totul pare controlat si sub control.
    Tot asa de adevarat ca n-am avut parte deocamdata de jocuri tari(ups am uitat de jocul cu Viitorul).Dar si ei poate erau cu mintea la EL.Primul test adevarat partida cu catzeii,dupa ce vom trece de moldoveni.

    Apreciază

  9. Luis, pana acum ti-a iesit, sper sa fie tot asa si in aceasta seara . Eu sunt putin mai retinut, dar nu ma supar de loc daca se va dovedi ca exagerez Dimpotriva !

    Apreciază

  10. Joc castigat „a la poignee”…. Haber nicht ce sa comentez… Parca a fost un antrenament cu public…. Da, Doamne sa merem tat ase…. HAI CFR!!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.