Lista A şi Lista B


Fragmente din ROAF 2017-2018:

Pentru competițiile organizate de LPF cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumit în continuare ”lotul de 25” al echipei sau ”lista A„) ce va fi compus din următoarele categorii de fotbaliști profesioniști:

-un număr minim de 4 jucători formaţi la nivel naţional

-un număr minim de 4 jucători formaţi la nivelul clubului

-un număr maxim de 3 jucători extracomunitari

Suplimentar cluburile pot comunica lista jucătorilor  eligibili  U21 (pentru sezonul 2017/2018 jucători născuți după 01.01.1996 ) ce  vor avea drept de joc la competițiile  organizate de LPF (denumită în continuare ”Lista B”). La data  înscrierii în lista B jucătorii trebuie să fie legitimați la club cu statutul de profesioniști și să aibă viza  FRF. În lista B clubul poate înregistra numai jucători formați la nivel național, fără restricții cu  privire la numărul acestora)

Lista A și lista B vor fi comunicate Departamentului Competiții al LPF cu 5 zile înainte de prima  etapă a Campionatului Național ”Liga I”.

Lista A va putea fi modificată prin completare/înlocuire până la terminarea perioadei de transfer  de vară însă numai cu jucători care au fost legitimați la club după comunicarea listei inițială

Lista A va putea fi modificată prin completare/înlocuire și în perioada de transfer de iarnă, potrivit  regulilor arătate mai sus.

Primul meci din prima etapă a noului campionat va avea loc în data de 14 iulie 2017, ca atare, listele A şi B trebuie comunicate cel târziu în 9 iulie (oare lucrează Departamentului Competiții al LPF-ului şi duminică?)

Lotul complet al CFR-ului cunoscut în acest moment:

Portari: Mincă (32 de ani), Vâtcă (35), Rus (23 de ani), Dorinel Fărcaş (19) Tomislav Duka (24) Fundaşi: Manea (19) Peteleu (24), Horj (21), Balici (27), Paulo Vinícius (32), Luchin (31), Vlad (27), Camora (30), A. Mureşan (31), Monea (18) Mijlocaşi: Culio (33), Deac (31),  Rus (32), Hoban (34), Pelayo Novo García (27), Moutinho (26), Păun (22), Neagu (24), Chiriţă (21), Veres (21), Coman (20), Yasin Hamed (17), Sîrbu (21), Adrian Pop (18), Alexandru Petruş (18), Nouvier (22), Nascimento (22) Atacanţi: Omrani (24), Urko Vera (30), Spehar (23), Bokila (28)

Să-i sortăm:

La numărul de jucători extracomunitari ne încadrăm, avem doar doi, Paulo Vinícius (Brazilia) şi Saša Balić (Muntenegru).

Numărul minim de 4 jucători formaţi la nivel naţional nu constituie o problemă, sunt în lotul de mai sus 19 jucători care se încadrează în categorie..

Număr minim de 4 jucători formaţi la nivelul clubului (jucător format la nivelul clubului= acel jucător care, indiferent de vârstă sau naționalitate, între vârsta de 15 și 21 de ani a fost legitimat la clubul său actual pentru o perioadă de cel puțin 3 sezoane sau 36 de luni) îl putem bifa, alegând dintre: Fărcaş, Horj, Monea, Păun, Veres, Pop, Petruş. Este puţin probabil ca Szili să prindă lotul, rămâne să acoperim cele 4 locuri cu Păun, Horj şi doi juniori, ceilalţi doi putând fi trecuţi pe „Lista B”

Eligibili pentru Lista B din lotul de mai sus: cei doi juniori care nu-s pe Lista A, Manea, Chiriţă, Veres, Coman, Yasin Hamed, Sîrbu.

Pentru restul de 21 de locuri de pe „Lista A” se vor bate următorii 24 de jucători:

Portari: Mincă, Vâtcă, Rus, Duka

Fundaşi: Peteleu, Balici, Paulo Vinícius, Luchin, Vlad, Camora, A. Mureşan

Mijlocaşi: Culio, Deac,  Rus, Hoban, Pelayo Novo García, Moutinho, Neagu, Nouvier, Nascimento

Atacanţi: Omrani, Urko Vera, Spehar, Bokila

Momentan, decizia pare uşoară, să zicem că ies din schemă Rus (portarul), Neagu, Spehar şi suntem în grafic, dar dacă vine Nistor, pe cine mai scoatem? Şi, atenţie, un jucător lăsat pe dinafară acum, nu mai poate fi băgat pe lista A în caz că un altul aflat pe listă va pleca până la sfârşitul perioadei de transferuri.  Completarea listei este permisă numai cu jucători care au fost legitimați la club după comunicarea listei inițiale.

„Vom mai face transferuri. Ne mai dorim un fundas central, un mijlocas, poate si o extrema”, a spus Iuliu Muresan pentru ProSport, acum 18 ore

HAI CFR!!!

93 de comentarii

  1. Pai daca vine Nistor se simplifica datele problemei. Ies din calcul Nouvier si Nascimento. IM a spus ca nu se pune problema unui schimb deci e clar ca o sa fie un schimb 🙂

    Apreciază

  2. Achilles, tata… daca vrei ceva nou de la radacina, nu incepi cu Zoli din poarta si cu Vasi de la centru… Incepi de la zero, sa nu ai pa nimeni pa banii tai critic… (Vezi si Trumpul tau foarte urat de tine, dar iubit de majoritatea iancheilor…) Cu riscul de a pierde un start „rapid” iti faci o echipa care marsaluieste, netinand cont de nimeni si de nimic… Totul e sa ajungi cu carii cu boi PRIMUL! Oare nu asta „ieste”sistemul american?

    Apreciază

  3. Pe saitul oficial apare anunţul: „CFR joacă în această seară cel de-al patrulea amical din Slovenia, împotriva formației din Croația, Lokomotiva Zagreb! Meciul va începe la ora 19.00 (ora României)!
    Echipa de start: Tomislav Duka – Peteleu, Luchin, Balic, A. Vlad – Nouvier, Pelayo, Rus, Păun – Omrani (cpt.), Coman. Hai CFR!” No, aşa e mai bine… Să vedem dacă cade netul pentru echipa din R2… 🙂 În altă ordine de idei, văd că „Kill Billel” Omrani e căpitan… Bravo Billele, aşa s-o ţii în continuare! HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Imaginile de pe un telefon mi s-au tatatat intrerupt… nu mi-am dat cu samadasul daca joaca Metalu’ Rosu cu Merkur…sau invers.. (hehehehe, Kiruj) ..
    Cat am putut pentru ca sa observ: nu a fost fotbal…. ba da, ceva de nivelul Diviziei Nationale Judet din anii ’70 meleneul trecut… Omogenizarea pare imposibila, dar e si mai grea sarmana omogenizare cu jucatori care „este” si care nu prea par a se vrea sa se integreze… Dar mai este vreme multa, in 2 saptamani se vor fi intamplate minuni…

    Apreciază

  5. Echipa folosită de Dan Petrescu:

    Duka – Peteleu, Luchin, Balic, A. Vlad – Pelayo, Rus – Nouvier, Omrani, Al. Păun – A. Coman
    Au mai jucat: Vera, Yasin, Horj, Hoban, Camora, Andrei Mureşan, Petruş, Culio

    Pentru Kiruj. 🙂

    Apreciază

    • Deja fac echipa… 🙂 Mă rog, am pierdut firul în meciul precedent, e f.greu să vezi o logică a schimbărilor etc. Cu câteva minute în urmă am citit niște declarații corecte ale lui DP, în primul rând a clarificat treaba cu Nouvier+Nascimento (că folosirea lor ca monedă de schimb s-a demarat înaintea venirii lui, dar -odată reprimiți în lot- și-a dat seama de calitățile lor și vrea să-i păstreze în lot), apoi s-a mai plâns -logic- că au venit mulți jucători nepregătiți (Culio, Moutinho) și nu mai vrea niciun jucător, și așa are probleme cu omogenizarea. Ei, aici i-aș reaminti lui DP (cu scuzele de rigoare), că este un antrenor cu personalitate, cam nr.2 dintre A1 români (după Lucescu sen., să zicem) și nu cred că cineva mișca în front dacă oprea avalanșa asta de jucători pe la numărul 8-9. Dar în realitate nici măcar asta nu e o problemă reală, pt. că are în lot suficienți jucători bine pregătiți dpdv fizic (aici excelând ăia ”vechi”) și putea rezolva și problema omogenizării dacă păstra un ax evident valoros (și verificat) din sezonul trecut (Camora, Deac, Omrani, Păun, poate Nouvier, poate și alții) și adopta -măcar pentru primele 4-5 meciuri o strategie de tranziție / intermediară, în care cei 5-6 nou-veniți (și pregătiți, și valoroși, gen Hoban, Pelayo etc.) puteau fi ”asamblați” relativ ușor, și -în final- utiliza mai des acea echipă probabilă în amicale, nu cu schimbări integrale ale liniilor la pauză. Adică soluții de moment au existat, și nu-mi vine să cred că s-a băgat peste el IM sau Mara sau oricine. Mă rog, asta deja s-a dus, impresia mea este că DP a fost prea optimist în privința valorii și capacității de adaptare (rapidă) a unora dintre ”prospături” și acum a realizat pericolul… Din păcate jocul în sine lasă (serios) de dorit, multe lucruri se rezolvă fie ”din mușchi”, fie în baza relațiilor / automatismelor vechi. Ca o ieșire din capcana asta (ca un fel de ”deus ex-machina”) i-aș propune stabilirea (în ceasul al 12-lea) unei formule de start (bazându-se pe considerentele de mai sus), un amalgam al celor vechi (valoroși și experimentați) și al celor noi (bine pregătiți și la fel de valoroși și experimentați) și rodarea lor în ultimul amical. Poate apare și un meci școală (sau chiar două) după revenirea la Cluj și în primele 3-4 etape cam așa poți rezista. Apoi -cu timpul- recuperează decalajul de pregătire și ceilalți, vin antrenamentele și ședințele tehnice ”ordinare”, și încet-încet poți trece la ”next-level” dpdv al formulei de start. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Și – ca o completare/concluzie de final- nu prea cred că DP nu știa (sau nu anticipa) toate aceste pericole… Problema reală trebuie căutată în relația lui cam complicată față de Mara, care -fiind în continuare agent de jucători- a simțit ”piața în creștere” apărută la CFR și a adus jucători (cu acceptul tacit al lui DP), care -evident- trebuie să și joace, altfel s-a dus afacerea de râpă… 🙂 Ca turta să fie și mai ”dulce”, mai vine și IM (în contrapartidă la ce face Mara) cu niște idei propri, dar față de IM nu prea are datorii DP, așa că rămâne doar ”obligația” lui DP față de Mara. În condiții ”normale” (fără existența unor presupuse obligații/combinații față de/cu Mara), în acest moment deja aveam și echipa de start formată, pregătită corespunzător, măcar pentru nivelul Ligii 1. HAI CFR!!!

        Apreciază

  6. Cred ca DP a oprit avalansa de jucatori nou veniti, va alege greu pe cei 25 din lotul A. Da, Kiruj, asa este si relativ la Mara care evident vrea comisioane dupa transferuri, fiind si agent de jucatori. Si relativ la omogenizarea titularilor din primele vreo sapte etape. O sa-i vada DP pe cei bine pregatiti (care nu gafaie ca trenul dupa abia 20 de minute de joc) si va defila cu ei pana la omogenizarea lor, cred. In primele jocuri ma astept, contrar asteptarilor generale la multe victorii, prin devieri fericite, pase gresite in fata portii ale adversarilor, goluri din cornere si goluri cu un noroc chior proverbial… De obicei echipele mai valoroase castiga norocos cand nu joaca mai bine decat adversarii. E lucru verificat… Apoi se va adauga omogenizarea jucatorilor si intrarea rand pe rand a viitorilor titulari pe masura ce vor recupera decalajul fizic fata de ceilalti. Hai Cfr!!!

    Apreciază

    • După cum am scris, DP are de ales 21 de jucători pentru lotul A (4 locuri sunt ocupate de cei crescuţi la nivel de club), iar momentan exact 21 de candidaţi avem pentru cele 21 de locuri (nu cred că portarul Rus, Neagu şi Spehar intră în calcul). Însă, pentru a putea înscrie 1-2 „valori” aduse în septembrie, la spartul târgului, va trebui să plece 1-2 jucători dintre Peteleu, Camora, A. Mureşan, Deac, Rus, Nouvier, Nascimento şi Omrani ori să se renunţe la 1-2 dintre cei veniţi în această vară.

      Apreciază

      • Exact, Caneto. Pana-n septembrie va vedea DP care sunt transferuri nereusite sau jucatori vechi mai slabi decat ce vine si va putea alege daca ce vine e intr-adevar peste ce este la acea data. Daca nu aduc plus-valoare, nu va fi de acord, cred, DP cu aducerea lor in detrimentul altora mai buni din lot.

        Apreciază

      • Caneto, ai dreptate, dpdv al listelor A şi B suntem acoperiţi, chiar fără mari „redundanţe”. Dar din punct de vedere al lotului total (A+B) cifra ajunge deja undeva pe la 30 (poate chiar peste), şi asta nu e bine deloc (zic eu), mai ales pentru DP însuşi (se lucrează greu de tot cu un lot de 30+ jucători etc.). Ok, şi aici există soluţii (3-4 din lista B nu sunt permanent chemaţi la pregătirile echipei mari, fiind vorba de junior, ei se pregătesc oricum cu echipa de juniori, şi se pregătesc bine, din ce se vede). Aici pericolul real este cel al omogenizării şi alegerea dificilă a unei idei de joc. Sunt foarte curios dacă mâine (la ultimul amical) DP va schimba (sau nu) macazul şi va începe -în sfârşit- partida cu o echipă posibilă pentru startul de sezon. Sunt foarte curios, şi sper ca DP să renunţe la rotaţia cadrelor (binevenită şi necesară până la un punct), timp mai este (puţin, ce-i drept) şi trebuie conceput o echipă şi o idee clară pentru primele 3-4 meciuri oficiale. HAI CFR!!!

        Apreciază

  7. Eu nu as refuza jucatori care aduc plus-valoare echipei numai pentru ca nu sunt pregatiti fizic acum si nu au relatii de joc inca cu ceilalti. Aceste lucruri vin pe parcurs si merita pentru a avea o echipa si mai puternica.

    Apreciază

  8. Chiar daca un corner trebuie bine executat si jucatorii trebuie sa vina la coltul scurt sa devieze in gol sau spre coltul lung, eu consider golurile din cornere norocoase. Se bazeaza pe lipsa de marcaj si de anticipatie a locului unde cade mingea, a apararii adverse. Am vazut ploi de cornere bine executate in urma carora nu s-a inscris.

    Apreciază

  9. S-a facut primul pas si catre suporteri.Abonamentele s-au scumpit ,cu aproximativ 50%. 🙂 🙂 🙂 🙂 Asa vor atrage tot mai multi abonati.:) 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  10. Păi stai aşa, Luis barát, s-a „scumpit” şi valoarea lotului, a antrenorului, şi -probabil- a crescut şi calitatea jocului… 🙂 Primele două sunt clare, cu asta a treia mai vedem pe „parcelă”… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Ma indoiesc, ca ar fi mai bun piticotul de la catei decat „bijutierul” nostru. Cred ca e un schimb foarte convenabil pentru catei. Si diferenta mare de varsta (29 la 22) e net in favoarea „bijutierului” nostru.

      Apreciază

      • Diferența de inaltime dintre cei doi e 1cm. Cand e vorba de înălțime 1 cm nu conteaza :-). Vorbești despre diferența de varsta. Daca e sa compari capacitatea de efort a celor doi, Nistor iese clar în avantaj. Cu toți cei 7 ani diferenta. Sa nu uitam ca Nascimento era suparat pe Miriuta pentru ca ii cerea sa alerge prea mult. Daca te referi la diferenta de varsta ca potential de creștere nu stiu ce sa zic… Nistor e o certitudine. Nascimento poate sa mai creasca. Dar cu ce te ajuta? În iarna intra in ultimele 6 luni de contract si poate semna cu oricine. Daca rupe norii in tur o sa-l ajute sa-si gaseasca mai usor o echipa pe bani mai multi. Nu prea ar beneficia CFR-ul de eventuala lui crestere in urmatoarele luni. Daca ar fi fost vorba de un jucător de 22 ani cu inca 3 ani de contract atunci da, schimbul ar fi fost in defavoarea CFR-ului. Dar asa?

        Apreciază

      • Aşa cum am anticipat cu toţii (şi cf. celor spuse ieri chiar de DP), strategia e pe termen (foarte) scurt, fără perspective lungi în timp, etape de viitor etc. Noua conducere (dar şi DP) vrea rezultate imediate, cu jucători consacraţi, experimentaţi (model asemănător oarecum cu schema-Urziceni), se vrea adică scoaterea unui profit (măcar) decent la anul, când o presupusă participare în grupele EL (sau chiar CL, de ce nu?) asigură fonduri suplimentare şi -eventual- adoptarea unor strategii ceva mai lungi (pe 2 ani, să zicem… 🙂 ). Asta e realitatea. În privinţa tineretului se mizează pe forţe locale (şi e foarte bine!), valoare au băieţii, fără discuţie. Vrând-nevrând trebuie să fim de acord cu politica asta „accelerată”, care seamănă în multe aspecte cu „transfuzia” de stranieri din 2006/2007, mutare câştigătoare pe atunci. Problema este că această transfuzie de astăzi e mult întârziată şi riscul ca strategia aleasă (pe termen foarte scurt) să cadă este destul de mare, caz în care…aşa e, continuarea o ştiţi. Am sentimente amestecate vizavi de această politică accelerată, o şi înţeleg (dpdv al noului patronat), dar -pe linia dezvoltării sportive sănătoase- o şi resping. Vedem ce va fi, să ţinem pumnii pentru DP să reuşească. Indiferent ce şi cum debităm noi aici, echipa (dar şi DP) au nevoie de susţinere, şi suntem obligaţi să le acordăm. Nu patronatului, nu conducerii, ci „actorilor”, staffului tehnic. Revenind la Nascimento, era clar că va fi în inferioritate faţă de Nouvier, dacă va fi nevoie de o despărţire. Nouvier este evident mai „dependent” de mijlocaşi tehnici (gen Ruiz, poate şi Filipe), dar se potriveşte mult mai bine pe restricţiile tactice ale aşezării 4-4-2 (unde dependenţa aia nu mai e la fel de evidentă) , aleargă ca nebunul, are viteză, are finalizare, dislocă apărările (ca şi Păun, dealtfel). Stă mai prost cu faza defensivă, dar asta se poate regla cu un mic curs de calificare la locul de muncă… 🙂 Oricum, în 4-4-2 sarcinile defensive ale mijlocaşului de bandă diferă un pic de cele ale mijcaşului lateral din 4-2-3-1, densitatea este şi ea mai mare, eventualele erori de plasament (sau de marcaj) pot fi mult mai uşor corectaţi de colegii din jur. Nascimento este într-adevăr un fel „bijutier” (mai de cartier, aşa), dar e lent şi mai agresiv şi rezistent în mod cert nu va fi, din păcate. Din ce-am auzit, e şi predispus la accidentări, unele repetitive. Consider că mutarea e uşor favorabilă nouă. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Din contra, mie mi se pare o strategie pe termen lung. Oricum, clar nu o strategie pentru un sezon. Noii veniti au contracte pe 2 ani. E sanatos sa „scapi” de jucatori inainte de intrarea in ultimele 6 luni de contract. Sau cel putin de un anumit tip de jucător. Ai simtit pe propria piele in retur. Exista jucători cu adevarat profesionisti care joaca pana in ultima zi de contract, Larie si Lopez, si exista capriciosi care au încasat salariul degeaba 6 luni (Bud si Ruiz). Nascimento imi pare capricios.

          Apreciază

          • Eu m-am referit la strategia sportivă… O mare parte a celor experimentaţi (de regulă şi vârstnici) nu vor mai fi la fel de „proaspeţi” (rezistenţi la efort) peste un an, când se preconizează accederea în grupele unei competiţii europene. Caz în care -indiferent că dpdv al strategiei de „contractare” ei reprezintă certitudini pt. conducere şi peste un an- antrenorul care va fi peste un an (poate chiar DP) va invoca din nou gradul de îmbătrinire al lotului, necesitatea de-a aduce jucători 100% rezistenţi fizic etc. Sunt destui jucători acolo pe la 34-35 de ani, în cazul cărora încă un an înseamnă o uzură mult mai evidentă decât în cazul unuia de 23 de ani. HAI CFR!!!

            Apreciază

            • „Srgian Luchin (31 ani) a semnat astăzi cu CFR Cluj din postura de jucător liber de contract. Contractul său se va întinde pe o perioadă de un an.”
              Dacă la Luchin este într-adevăr aşa, este posibil ca şi la alţi „bătrâni” să fie la fel.
              Îmi pare că se merge pe strategia folosită de PA când a preluat CFR-ul. O trupă a avut datoria să promoveze în liga a doua, apoi s-au schimbat liniiile, jucători noi pentru promovarea în prima ligă, din nou trupă nouă pentru menţinerea în liga 1, după care s-au adus valori pentru câştigarea titlului.
              Cred că lotul actual are ca ţel exclusiv titlul în campionatul ce stă să înceapă, apoi la revedere, urmează „next level” şi mulţi jucători aduşi în această vară vor pleca şi vor face loc altora mai valoroşi, cu contracte mai de durată, putând fi accesată şi latura valorificării jucătorilor, mai ales în condiţiile în care vor putea fi expuşi în vitrina cupelor europene.

              Apreciază

            • Exact, Kiruj si Caneto, asa cred si eu ca multi au fost adusi doar pentru acest an, pentru a lua titlul obligatoriu pentru a ajunge mai apoi din nou in grupele Ligii Campionilor, dar cu o alta trupa.

              Apreciază

  11. Eu nu-mi fac probleme ca piticotul nu va corespunde din punctul de vedere al jocului, este intr-adevar un jucator consacrat, e agresiv (fata de Nascimento), e si el tehnic, desi nu „bijutier”, are si el viziune (desi Felipe sta mai bine si aici). Ceea ce-l recomanda pentru viziunea lui DP e agresivitatea in joc, cerinta obligatorie la el. Felipe e un jucator mai de „rasa”, per total superior. Cateii vor profita din plin de calitatile lui, veti vedea. Si la noi va corespunde piticotul, la cerintele lui DP in mod cert. Dar eu il prefer pe Felipe. Pot sa-mi permit, nu conteaza oricum. Cum nici acum nu conteaza ca Ruiz ramane in continuare preferatul meu si o sa-i urmaresc in continuare drumul pe unde va juca.

    Apreciază

  12. @cfr.istul: îţi respect părerea, şi -ca suporter- sunt şi de acord cu ea, e drept, doar partial, aşa. Dpdv al unui A1 pretenţios (ce nu sunt, evident, dar tangenţe cu fenomenul am avut totuşi o perioadă suficient de lungă) treaba se complică serios. Îţi dau un singur exemplu, încă din 78. În 77 am jucat mai multe meciuri de „C” în echipa locală pe post de junior-obligatoriu, apoi m-am dus la UBB şi în 78-vara văd că în locul meu (de junior obligatoriu) a fost adus un bun prieten de-al meu, pe un post foarte pretenţios (mijlocaş central în 4-3-3). Prietenul era foarte tehnic, făcea harcea-parcea în liceu, dar era LENT. La meciul respectiv (a fost un amical cu nişte săteni din jur) am stat lângă un antrenor secund de la Carei (parcă, erau şi ei în cantonament în zonă), am tot discutat, şi la un moment dat discuţia s-a dus înspre „pretenu” din teren, care făcea harcea-parcea şi cu sătenii pe teren mare. Când am început să-l laud, omul m-a „răcit” imediat: „stai uşor colega, băiatul asta e LENT şi nu va ajunge fotbalist nici măcar de div.”C”. M-am uitat la el ca la un duşman, dar timpul l-a confirmat pe deplin, din păcate pt. cariera prietenului. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Multumesc Kiruj pentru osteneala de a incerca sa-mi deschizi ochii. Vad ca si de Felipe ai scris ca e lent. Mai departe am inteles ce vrei sa spui. Timpul va fi din nou cel care va confirma.

      Apreciază

      • Aşa este. Prognoze certe nu poate da nimeni, nici măcar antrenorii mari de tot. Întotdeauna există marja aia de eroare (umană, profesională) care -chiar dacă e foarte redusă la specialiştii „de renume mondial”- poate schimba lucrurile. Să mă fac înţeles: mi-a plăcut şi mie foarte mult de Nascimento. HAI CFR!!!

        Apreciază

  13. Daca DP era un antrenor de o alta factura,gandire si conceptie tehnico-tactica,Nascimento NU trebuia sa plece;sub nicio forma;un jucator cu asemenea calitati,dar mai ales cu mari perspective de dezvoltare,la doar 22 de ani,ar fi trebuit mentinut si renegociat cu el,un nou contract;dar,se vede treaba ca interesele personale primeaza si doar acelea conteaza;deci,se urmareste si se doreste,urgent,rezultate,recuperarea rapida a investitiei si nicidecum performanta pe termen mediu si lung a clubului(asta `om mai vedea;deocamdata,sa reusim a ajunce in Ieuropa,de unde vin gologanii!)

    Apreciază

    • Da, racheta, DP e continuatorul lui Miri cu cerinte de efort fizic prelungit si multi jucatori de gabarit care cand sar la cap isi doboara cu corpul adversarii.

      Apreciază

  14. Fotbalul modern impune ( mai ales la mijlocasi) capacitate mare de efort,rezistenta,viteza ,forta,agresivitate.Comparati-l pe Nistor cu Nascimento la fiecare dintre aceste capitole…DP stie ca daca ai un mijloc puternic controlezi jocul.Imi place ca avem multi mijlocasi box-to-box care pot face foarte bine ambele faze:Hoban,Pelayo,Deac,Culio,Moutinho si sper Nistor.

    Apreciază

  15. Mutu: „Patronul echipei este plecat în luna de miere, în Kenya, şi avem unele probleme cu fusul orar. Nistor este jucătorul nostru, noi contăm pe el. Vom vedea ce va fi în zilele astea. Deocamdată, plecăm acasă. Vom vedea. Eu pot să spun că Nascimente este un jucător bun. Dacă nu se accidenta anul trecut… Este un jucător bun. Dacă se va întâmpla ceva, vă voi anunţa eu”
    Ce au discutat reprezentanţii CFR-ului cu Mutu şi Contra în legătură cu schimbul Nascimento-Nistor nu cred că mai are vreo relevanţă. 🙂 Chiar dacă la prima vedere pare că un salariu mai mic al lui Nascimento contra unuia mai mare al lui Nistor nu l-ar deranja pe Negoiţă. Totuşi, cred că ar prefera să scape de salariul mai mare al lui Nistor, fără să fie nevoit să plătească un salariu mai mic al altui jucător. 🙂
    Adică, dacă-l vrem cu adevărat pe Nistor, Negoiţă îl va da fără probleme contra unei sume corespunzătoare, dar nu ştiu dacă-l va accepta pe Nascimento la schimb.

    Apreciază

    • Gavrilo, mersi pt. ofertă, poate voi reuşi să-mi fac rost de abonament (dacă-mi ia cineva, că pt. asta n-am cum să fug la Cluj). Dacă nu, atunci mă interesează treaba, nu neapărat pt. că-i gratis (plătesc fără nicio problemă), dar nu prea am timp de stat la coadă (cum am făcut cu ocazia ultimelor două „vizite” în Gruia). Oricum, ajung de 3-4 ori la meciuri într-un sezon. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Gavrilo, tot respectul pentru gestul tău. Conducătorii clubului ar putea învăța câte ceva din el, sau, cel puțin, ar putea încerca să-i înțeleagă măreția. Nu-mi propun să sper că le va schimba atitudinea față de suporteri – în sensul că, în relația cu ei, ar putea să-și micșoreze doza de nesimțire – dar mă gândesc că poate odată, cândva, vor începe să priceapă și ei că o echipă fără suporteri e o minciună, iar minciuna-i chestia aia cu picioare scurte.

      Apreciază

    • Da, cam asta a tot încercat să sugereze şi Ilie Dumitrescu ieri la Digi… Dar fiecare are şansa unui nou început, e posibil ca DP să-l ţină mai din scurt încă din primele secunde, poate Nistor va avea şi un respect mai mare faţă de DP, poate au (sau vor avea) şi o relaţie specială, mai ales că DP a enunţat clar acu 2 zile că îi place genul de jucător tip Nistor. Să vedem. HAI CFR!!!

      Apreciază

  16. „UPDATE. Adrian Mutu şi Cosmin Contra au vorbit la finalul meciului Dinamo-Anji 0-1 despre posibila plecare a lui Dan Nistor la CFR Cluj, directorul general al clubului declarând că va face un anunţ dacă se va ajunge la un schimb cu formaţia clujeană. Antrenorul „câinilor roşii” a precizat că şi el, dar şi Dan Petrescu şi-ar da acordul pentru această mutare.
    „Dan şi-l doreşte pe Nistor, dar trebuie să existe dorinţa jucătorului. Azi a jucat 30 de minute, ieri 60 de minute. Dacă se va ajunge la un schimb, noi antrenorii avem de câştigat. Momentan Nistor e aici şi eu mă bazez pe el”
    „Nistor este jucătorul nostru, o să vedem ce va urma zilele aestea. El s-a antrenat foarte bine, este un jucător foarte bun şi o sa vedem. Nascimento e un jucător bun, a făcut meciuri bune. O să vă anunţ dacă o să se întâmple ceva”, a declarat Adrian Mutu pentru o televiziune de sport.
    UPDATE. Iuliu Mureşan a vorbit miercuri după-amiază pentru FANATIK.RO despre schimbul Nistor – Nascimento
    „Suntem în discuţii, încă nu s-au finalizat negocierile, dar sunt şanse. Şi noi, şi Dinamo stăm în acelaşi hotel şi pot spune că în două zile se rezolvă„, a spus Mureşan.

    Mutarea nu implică pretenţii financiare. Dan Petrescu şi-a declarat interesul pentru Nistor, iar cei de la Dinamo nu ar spune „nu” schimbului din două motive: prin plecarea lui Nistor i se face loc în banda stângă lui Salomao, dar vine şi un jucător interesant, valoros şi mai tânăr cu 7 ani (22 Nascimento, 29 Nistor). Unele discuţii vor apărea în aceste două zile despre care vorbeşte preşedintele Mureşan la Dan Nistor, decarul dinamovist solicitând o primă de instalare.

    CFR Cluj nu a renunţat la dinamovistul Dan Nistor, deşi a adus o întreagă echipă în această vară, iar oficialii din Ştefan cel Mare chiar au făcut glume pe seama intenţiei de transfer a lui Dan Petrescu. Preşedintele grupării din Gruia, Iuliu Mureşan, a declarat însă că o eventuală mutare a lui Nistor de la Dinamo la Cluj este doar la nivel teoretic, însă orice se poate întâmpla pentru că ambele echipe sunt cazate la acelaşi hotel, în Slovenia.

    „Nu pot spune în ce măsură se va face transferul lui Nistor. Au fost nişte discuţii în acest sens, noi stăm în acelaşi hotel cu Dinamo. Sunt acolo şi Mutu şi Contra şi Nistor, avem cu cine discuta. Încă nu e nimic finalizat, e la stadiul de o idee şi o discuţie”, a declarat Mureşan, despre jucătorul care a dat 6 goluri în 35 de meciuri pentru Dinamo şi valorează 1,2 milioane de euro conform transfermarkt.de.

    Şeful grupării din Gruia a mai afirmat că Dan Petrescu este cel mai bun antrenor pe care l-a avut CFR din anul 2002 şi până în prezent. “Într-un top al antrenorilor pe care i-am avut la CFR l-aş pune locul 1 pe Dan Petrescu, pentru seriozitatea şi profesionalismul său. S-ar putea vorbi cu el despre fotbal 16 ore pe zi, pentru că 8 ore am dormi. Antrenamentele sunt grele, dar frumoase”, a mai spus şeful CFR-ului.” Sursa e fanatik.

    Apreciază

  17. Mersi Caneto, ai scos postarea din spam, vazand de cate ori si in cate feluri am incercat s-o postez, ultima oara prin copy-paste al intregului text.

    Apreciază

  18. Kiruj, tu ce zici de afirmatia lui Bogdan Mara ca DP joaca in sistemul 4-3-3. Aici zice: „Nistor are experiență foarte bună, poate să joace pe două – trei poziții, exact ce avem nevoie. Îi place lui Dan și asta e important. Fiecare antrenor are feeling-ul lui, jucători pe care simte. Dan joacă în sistemul 4-3-3, în care poate juca în mijloc. Mai departe, cei de la Dinamo știu mai bine și decid ce jucători au nevoie. Nascimento nu prea se integrează în acest sistem pe care îl joacă Dan Petrescu”, a mai spus fostul atacant. Sursa am indicat-o mai sus,articolul de pe gigisport.
    Asa o fi, ce zici, Kiruj?

    Apreciază

    • @cfr.istul: am văzut declaraţia lui Mara (mai rămâne să se verifice dacă chiar asta a declarat… 🙂 ), dar dacă chiar asta a spus-o, atunci fie nu e la curent cu tactica lui DP (exclus!), fie bagă intenţionat „inverse”, că tot se apropie campionatul… Nu-i totuna să te pregăteşti contra unui adversar care joacă 4-3-3 respectiv 4-4-2. Din ce-am văzut cu ochii mei la BV (contra celor de la Sepsi), dar şi din puţinele informaţii „scoase cu forcepsul” din Slovenia, DP joacă preponderent 4-4-2, cu dese transformări (mai ales în atac) în 4-2-4. În ultimele 2 meciuri amicale, văzând şi formaţiile din R1 respectiv R2, e posibil să fi jucat 4-3-3, dar şi 4-2-3-1, dar nu pot băga mâna-n foc doar pe info puţine. O altă explicaţie (pe lângă cea cu cacealma servită de Mara) poate fi randamentul mai slăbuţ (vezi cele două egaluri) în 4-4-2, lucru care l-a făcut pe DP să încerce în meciul 3 (cel fără info din R2) şi formula 4-3-3, urmând să treacă la această formulă. Dar atunci rămâne de văzut ce vom face cu atâţia atacanţi. Sunt speculaţii, evident, ne vom lămuri doar când şi vedem meciurile. HAI CFR!!!

      Apreciază

  19. În R1 al acelui meci „odios” cu Aluminij (fără info din R2) pe facebook apare formula 4-2-3-1 (cu Pelayo şi Petruş la închidere, apoi Deac,Păun,Sârbu şi în faţă Vera. Aceşti jucători -cu puţină imaginaţie- puteau fi aşezaţi în 4-3-3, ce-i drept. În ultimul amical (cu Zagreb) apare 4-4-2 (în R1), cu Păun,Pelayo,Rus,Nouvier – Omrani,Coman. Foarte puţin probabil să fi fost aici 4-3-3, cu Omrani şi Coman fiind concomitent pe teren, eventual un 4-2-3-1 experimental. HAI CFR!!!

    Apreciază

  20. Omrani a jucat pivot in spatele lui Coman varf impins. Am vazut pe transmisia lui bogdan rus pe facebook cu telefonul, link-ul era de pe cheferetv. Poate va fi si azi cu Zorya.

    Apreciază

  21. No, văzând aşezarea din R1 a meciului de azi (Mincă – … -Deac,Hoban,Muri,Păun – Omrani,Bokila) îmi pare aproape imposibil o aşezare 4-3-3, eventual 4-2-3-1 (Hoban,Muri – Deac,Omrani,Păun – Bokila), dar mai degrabă 4-4-1-1 (Omrani pivot uşor în spatele -şi stânga lui Bokila, aşa cum spunea şi cfr.istul, aşa cum juca şi Miri în primul mandat cu Tade pivot). Mă rog, important îi că scorul e 2-1 (Omrani, Bokila). HAI CFR!!!

    Apreciază

  22. Dincolo de victoria în sine contra locului 3 din Ucraina (participantă și în grupele EL), mă bucură că DP a renunțat (logic) la experimente, a abordat partida cu o posibilă formulă de start (valabilă, probabil, în primele 2-3 etape), a făcut doar 3 schimbări, ca și în meciurile oficiale. În ciuda achizițiilor masive, realitatea (de moment) învinge: în R1 au intrat 7 jucători ”vechi”, balanța înclinându-se spre cei nou-veniți doar prin min.70, când au intrat doi ”prospături” (Culio+Urko) și au ieșit doi ”vechi” (Horj+Omrani). Cum avansăm din spate spre careul advers, lucrurile par din ce în ce mai închegate, defensivă (de fapt faza defensivă) trebuie -în schimb- perfecționată serios, dovadă și cele 7 goluri primite. Chiar și așa pot interveni surprize în formula de start din prima etapă (mai ales în spate). Ca o părere personală, pentru primele 3-4 etape merită luată în discuție și utilizarea lui Peteleu în spate (iese Manea) și folosirea lui Yasin în față-dreapta, dar atunci se desface un mijloc destul de bine conturat. Eu aș încerca chiar un bloc ”vechi în totalitate” cu Mincă – Peteleu, Mureșan, Horj, Camora, ei măcar se cunosc și ar putea asigura (repet, în primele 2-3-4 etape) o siguranță în apărare. Oricum, odată cu creșterea lui Pelayo și Culio (fiind acolo și Hoban dar și Rus), șansele lui Muri să fie folosit la mijloc tind spre zero. În opinia mea Brian va prinde lotul (dacă nu se va realiza acel transfer în Franța) și cred că va și cocheta cu formația de bază, fiind ascultător și cu potențial de creștere. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Momentan e de remarcat ca vlad si balici par rezerve la cfr, iar o data cu aparitia lui moutinho si culio, muresan si poate si paun vor fi rezerve.

      Apreciază

  23. Deci, Kiruj, cum ai spus, e 4-4-2 in aparare si 4-2-4 in atac, nici urma de 4-3-3 cum zicea Mara. Insa mijlocasii de banda sunt pe picior invers, stangaciul Deac/Nouvier pe dreapta iar dreptaciul Paun pe stanga si nici urma de centrare, sunt pusi asa sa intre in dribling spre interior. Pressingul se face printr-o prima linie de trei jucatori, varfurile Bokila si Omrani, carora l-i se adauga mijlocasul de banda care urca in dreptul atacantilor, acela dintre mijlocasii de banda pe partea caruia incepe adversarul sa iasa prin pase din aparare. Avanseaza si linia de trei mijlocasi ramasi iar in urma lor avanseaza cei 4 fundasi. In faza de atac, unul din mijlocasii centrali, Hoban cred, desi nu am vazut clar cine e, vine la primire si se aseaza intre cei doi fundasi centrali. Se cam sare peste constructie, vine o bubuiala pe centru sau pe benzi. Malacii nostrii uneori obtin mingea doborand cu corpul adversarii in saritura. De cele mai multe ori insa mingea este pierduta si incepem din nou pressingul avansat. Fazele noastre de atac sunt dupa devieri fericite in urma bubuielilor, acolo suntem periculosi de-a dreptul pentru adversari cand obtinem mingea in pozitii avansate. Am vazut si destule contre taioase. Acolo suntem din nou periculosi pentru adversari.Cand nu sarim faza de constructie prin bubuiala, intreaga echipa avanseaza liniile care raman stranse, fundasii laterali avanseaza mult, mijlocasii de banda intra spre interior, un mijlocas central se plaseaza cum am scris intre stoperi, celalalt sustine atacantii.

    Apreciază

    • Da, caracteristica principală la 4-4-2 e chiar asta: apropierea liniilor și mișcarea lor armonizată, concomitentă. Mai sunt multe altele, evident.

      Apreciază

  24. Remarc golul 2 al ucrainienilor, un-doi in banda dreapta a lor al fundasului lateral cu mijlocasul central, sprint si primeste pe pozitie viitoare fundasul lateral, pasa filtranta in spatele aparatorilor nostrii, intre Horj si Camora, sprint al atacantului printre stoperii nostrii pe pozitie viitoare, centrare pe jos inapoi in mijlocul careului unde soseste in viteza mijlocasul central dreapta, sut si gol. Faza se poate vedea pe facebook-ul lui Bgdan Rus in videoul celei de a doua reprize, incepand cu minutul 13 secunda 50.

    Apreciază

  25. „Ne-am înţeles joi seară cu Dinamo şi cu Dan Nistor. A fost puţin mai greu cu jucătorul, dar acum totul e rezolvat! A semnat pe un an, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Suntem bucuroşi pentru că aveam nevoie de un fotbalist ca el. Alături de Culio şi Hoban vom avea un mijloc cu mare experienţă”, a spus Mureşan pentru FANATIK.RO
    Din câte îl ştiu din perioada Pandurii, perfect de acord cu IQ că Nistor este clar superior lui Nascimento la capitolele capacitate de efort, rezistenţă, viteză, forţă, agresivitate. Aş adăuga şi experienţa. Chestia e că nu l-am urmărit deloc în sezonul jucat la Dinamo, aşa că nu ştiu cât de adevărate sunt cele scrise într-un comentariu pe gsp de un suporter dinamovist: “gresea 8 din 10 pase. NIstor de cand e la Dinamo nu cred ca a facut 5 meciuri bune..per ansamblul meciului. s-a mai intamplat sa joace foarte prost si sa dea gol dar per ansamblu jocul tot prost a fost. sezonul de toamna-iarna a fost o catastrofa. pe statistici si pe procentajele de pase reusite a fost jale. sa vina un jucator de 22 de ani in locul lui e parfum.” Sper că e vorba doar de struguri acri. 🙂

    Apreciază

    • Chiar dacă nu se va prea asemăna echipa de-acum cu cele din ultimii ani, am jucat mereu mai bine în deplasare decât acasă în ultimele sezoane, poate ne avantajează programul.

      Apreciază

  26. Tot trebuie sa jucam cu fiecare,Pana in etapa 5 ne mai omogenizam,le-o tragem la spartani ,in etapa 12 la mioare.Viitorul ,nu cred sa conteze anul aceste.Accidente gen viitorul se intampla rar.

    Apreciază

  27. Mult succes, Felipe Nascimento la catei! Sa-ti mearga bine-n cariera pe unde vei juca. Multumim pentru clipele de magie pe care n-i le-ai oferit!

    Apreciază

  28. Nistor a ajuns la Cfr ca sa-i lase locul lui Albin in primul 11 la catei. Era in drum spre banca de rezerve. E un jucator valoros, totdeauna ne-a tras-o in Gruia cu Pandurii. Sa speram ca va confirma si la Cfr.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.