Doar cele trei puncte contează. [CFR Cluj – FC Anzhi Makhachkala]


Găina bătrână şi morcovul tânăr fac supa bună.

Azi, marţi,  27 iunie 2017, începând cu ora 18.00, în primul meci al cantonamentului de vară din Slovenia: CFR Cluj – FC Anzhi Makhachkala (Rusia)

FC Anzhi Makhachkala:

Echipa utilizată în meciul disputat alaltăieri împotriva lui Astra Giurgiu, scor 2-1 (1-0): Будаков, Яковлев, Фибел, Брызгалов, Тетрашвили, Маркелов (Сергеев, 65), Чайковский (Афонин, 46), Карасёв (Оха, 72), Хубулов (Кацаев, 46), Мамтов (Липартия, 46), Долгов (Базелюк, 15; Ханджич, 62).

CFR Cluj:

Portari: Mincă (32 ani), Vâtcă (35), Rus (23 ani), Dorinel Fărcaş (19)

Fundaşi: Manea (19, în probe) Peteleu (24), Horj (21), Balici (27), Paulo Vinícius (32), Luchin (31), Vlad (27), Camora (30), A. Mureşan (31), Monea (18)

Mijlocaşi: Culio (33), Deac (31),  Rus (32), Hoban (34), Pelayo Novo García (27), Păun (22), Neagu (24), Chiriţă (21), Veres (21), Coman (20), Yasin Hamed (17), Sîrbu (21), Adrian Pop (18), Alexandru Petruş (18), Nouvier (22), Nascimento (22)

Atacanţi: Omrani (24), Urko Vera (30), Spehar (23), Bokila (28)

***

Echipa „Găini bătrâne” (media de vârstă 31,5 ani):

Vâtcă – Luchin, Vinícius,  A. Mureşan,  Camora – Deac, Rus, Hoban, Culio – Urko Vera, Bokila

***

Echipa „Morcovii tineri” (media de vârstă 19,8 ani):

Fărcaş – Manea, Monea, Horj, Peteleu – Hamed, Pop, Petruş, Chiriţă – Spehar, Coman

***

Echipa „Ciorbă ca la mama acasă, făcută de chef tata Io în bucătăria restaurantului Tribuna CFR – 3 stele Michelin” (media de vârstă 29,3 ani):

Mincă – Manea, Vinícius, A. Mureşan, Camora – Deac, Hoban, Pelayo, Culio – Omrani, Urko Vera

Este adevărat, par cam puţini morcovi tineri în oală, dar îi vom adăuga pe parcurs, prin minutul 50, după ce copanele mai bătrâne se înmoaie puţin în urma fierberii.

Momentan, Mişu nu are contracandidat la titularizare, dar preşedintele Mureşan a vorbit recent despre aducerea unuia. Sper să fie vorba de o rezervă foarte bună 🙂 , eu ţin cu Mincă. Foarte rar ne-a dezamăgit.

Dacă nu va reveni Tiago Lopes, am un feeling că Dan Petrescu va aloca postul de fundaş lateral dreapta jucătorului eligibil U21, obligatoriu de utilizat pe parcursul întregului sezon competiţional 2017-2018. A fost încercat Sârbu în meciul cu Sepsi, a fost adus în probe Manea (probabil e cam scump de luat pe neîncercate), la nevoie, pe vremea lui Miri, a jucat acolo şi Chiriţă. Până la urmă poate fi încercat şi Yasin Hamed, că şi el este tot jucător de bandă dreaptă, la fel ca Chiriţă.

Vinícius trebuie să ajungă un Larie mai bun, pe Mureşan îl ştim, este peste Horj, care-i mai rudimentar şi a pierdut şi avantajul vârstei, iar pe Balic îl aşteptăm  să ne convingă.

Camora ne-a convins de mult, nu cred că are un concurent serios în Vlad, chiar dacă nu cunosc deloc ce ştie şi ce poate acesta. O iau, însă, logic: dacă Camora este peste orice fundaş lateral stânga al naţionalei din ultimii ani, iar Vlad n-a fost convocat nici măcar aşa, pentru a fi rezerva rezervei …

Valoric, linia de mijloc formată din Deac, Hoban, Pelayo, Culio nu are cum să fie îmbunătăţită cu alte ingrediente avute momentan la dispoziţie.

De obicei, sunt puţin reticent la „ciorbele reîncălzite”, dar revenirea lui Culio la echipa noastră după 6 ani, 5 luni, 20 de zile, 6 ore, 27 de minute şi 40 de secunde de la plecarea lui la Galata, intră, în opinia mea, în top 5 all time achiziţii ale CFR-ului. Este clar, în cazul de faţă, nu este vorba de o ciorbă reîncălzită, ci de o altă ciorbă. În prima lui perioadă petrecută în Gruia, Culio a fost morcovul tânăr, acum rolul lui în prepararea zemei va fi cel de găină bătrână.

Platini, cel mai bun fotbalist din lume la începutul anilor ’80, câştigător de 3 ori al Balonului de Aur, spunea că punctul lui forte, care l-a făcut un jucător atât de mare, n-a fost nici viteza, nici forţa, nici aptitudinile tehnice ori tactice, ci faptul că „ştia jocul”, că avea un şaselea simţ prin care îşi dădea seama cu câteva clipe înainte cum vor decurge fazele jocului.

N-avem cum avea noi jucători de calibrul lui Platini, dar va conta enorm experienţa acumulată de jucătorii „găini bătrâne” din lotul actual. Nu toţi jucătorii cu experienţă îl au şi pe „ştie bine jocul”, după cum, nu pentru toţi jucătorii tineri este valabil că „nu ştiu jocul”, dar Deac, Hoban, Pelayo şi Culio sunt dintre cei care „ştiu”.

Omrani a demonstrat în campionatul trecut că este un jucător în continuă creştere, Urko Vera are reputaţia unui atacant cu lipici la gol. Bokila reprezintă momentan un mare semn de întrebare, va reuşi să revină la forma avută acum 4 ani?

Oricum, poate e fără sare şi piper, poate n-are nici un gust, e ciorba mea, bag ce vreau în ea. 🙂

Însă, la masa la care vom apuca cu toţii de polonic, va fi servită zeama pregătită de Dan Petrescu. El trebuie să ştie cum s-o dreagă, cum s-o omogenizeze, cum şi câtă smântână să bage ca să nu se formeze cocoloaşe, cum s-o facă să aibă gust, cum să nu se sleiască cel puţin până pe la Crăciun. Şi, nu trebuie s-o gătească din prima, azi şi în următoarele câteva meciuri amicale îşi poate pune la punct reţeta.

HAI CFR!!! Hai băieţii! Dacă Astra a pierdut numai cu 1-2 (0-1), îi musai ca noi să batem cu 6-1 (2-0), chiar dacă importante doar cele 3 puncte sunt.

HAI CFR!!!

72 de comentarii

  1. Dacă-i permiteți unuia care a absolvit liceul în 1971, vă traduc echipa probabilă a lui Anji, iată: Budakov, Jakovlev, Phibel, Brizgalov, Tetrashvili, Markelov, Sergheev, Ciaikovskii, Afonin, Karasiov (Oha), Khubulov (Katsayev), Mamtov (Lipartija), Dolgov (Bazeljuk), Handjici. Nuşt dacă-i de folos cuiva, eu oricum zic (comme tousjours): hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  2. O echipa slabuta a rusilor. Singurul care sare in ochi putin e Khubulov, care a jucat pentru Kuban, iar din ianuarie a intrat foarte bine in echipa la Anzi.
    In rest, cred ca mai e si Budkivsky pe margine (fost golgheter prin Ucraina), dar n-au cine stie ce echipa

    Apreciază

  3. In legatura cu ciorba de mai sus, ai sesizat si singur ca media de varsta este foarte ridicata.
    Daca o dam dupa rezultatele din ultimii 10 ani, varsta de mare performat ain sport scade din ce in ce mai mult. Daca inainte era dupa 25 de ani, acum ea este intre 19 si 25 de ani, tot in scadere.
    Echipele batrane care oarticipa la turnee finale (Italia, Rusia, Romania) nu au facut purici, in timp ce echipele cu cea mai mica medie a varstei (Belgia, Germania, Ungaria, Polonia, Tara Galilor) au ajuns destul de departe.
    Bine…Germania si Belgia r fi ajuns oricum, dar faptul ca tiularii nemtilor in 2014 au fost sub 26 de ani (Boateng, Hummels, Howedes, Kroos, Muller, Gotze, Ozil, Schurrle) arata ca varsta marii performante a scazut.

    Sa ii pui in aceeasi echipa pe Andrei Muresan, Vinicius, Camora, Deac, Hoban, Culio, Urko Vera, toti trecuti de 30 de ani, inseamna 7 jucatori de camp din 10 care sunt trecuti de varsta marii performante. Echipa va avea probleme la pressing, la recuperari, la alergat.
    Ok, in Romania a luat Astra campionatul cu Alibec si Budescu titulari, 2 jucatori fara viteza de joc. Plus ca mai era si William de Amorim, mai era si Geraldo, altii care nu alergau enorm.
    Dar Romania nu e un etalon. Astra cand a jucat cu astia in grupele Europa League acum 2 ani a luat 34 de suturi la poarta de la Red Bull Salzburg, vreo 20 si ceva pe poarta si a reusit sa traga numai 1 la poarta adversa.
    Acolo se vede valoarea adevarata. Si au patit-o si cu Dinamo Zagreb. Au eliminat pe West Ham de 2x, dar cel putin prima data aia au jucat cu juniorii (singurii mai cunoscuti erau Reece Oxford si Kevin Nolan, care avea 37 de ani si s-a si retras dupa aia). Asa ca modelul echipei care ia campionatul in Romania dar care nu are jucatori sa alerge si sa recupereze in Europa nu mi se pare de urmat.

    Eu i-as baga pe: Minca- Peteleu, Horj, Muresan, Camora- Sarbu, Nascimento- Paun, Deac, Nouvier- Bokila. (cu mentiunea ca daca vine o extrema buna gen Sougou pe dreapta, l-as scoate pe Nouvier si as juca cu Deac pe stanga).
    Vad ca il preferi pe Urko Vera titular si spui de Bokila ca nu se stie daca va reveni la forma de acum cativa ani. Eu cred ca Bokila va concura post pe post cu Omrani. Sunt 100% acelasi profil de atacant: de picior stang, care mai si coboara sa ajute apararea, mai si recupereaza. Urko Vera va juca undeva in partea dreapta in cazul in care sunt 2 virfuri de careu. Dar va fi greu cu 2 virfuri de careu in acelasi timp. Urko pare genul de jucator masiv, imobil, care nu vine inapoi sa ajute.

    Sigur ca ciorbei mele ii cam lipseste sarea, dar fiecare isi pune dupa gust. Eventual, dupa ce ai gustat-o asa cum , dupa pauza, poti adauga un strop de Culio, un pic de Omrani si Urko Vera, un Hoban.
    Dar baza sta tot in puii tinerei, ca pot sa alerge. Gainile batrane….or face ele ciorba buna, dar sa nu fie in exces

    Apreciază

    • E şi nu e. Avem exemplul ASA de acum 2 ani. Jucători experimentaţi, trecuţi bine de prima tinereţe, adunaţi, putem spune, la plezneală şi în mare pripă, au dus echipa foarte aproape de titlu. Un titlu pe care l-au pierdut ei, nu l-au câştigat alţii. Cam de acelaşi scenariu pare a fi vorba şi în cazul nostru. Se doreşte performanţă imediată pentru a avea, bănuiesc, o bază de trecere la un „next level”. 🙂 S-au adus jucători valoroşi care ştiu jocul şi pot rezista mai ales mental într-o luptă pentru titlu. Că fizic, nu-i prea poţi împărţi între tineri care aleargă şi „bătrâni”care nu mai pot. Ce crezi, care ţi-ar „muri” primul într-o cursă de maraton, Păun sau Deac? Nascimento ori Camora? 🙂

      Apreciază

  4. @mattteo,si da ,si nu.Echipele care au facut performanta in ultima vreme la nivel de club (mai putin Ajax) au avut o medie de varsta foarte ridicata.Acum 30 de ani ,eram de acord cu tine,dar azi la cum a evoluat pregatirea fizica,recuperarea etc nu sunt sigur ca „pensionarii” nostrii nu vor face fata.Mai ales la nivelul „forbalului” in rumunica.Lumea s-a schimbat,pe vremea romanilor ,la 40 de ani erai batran,azi la 40 de ani esti inca tanar,cam asa si la „forbal”.Parerea mea.

    Apreciază

  5. Matteo, la primul tau mesaj am subliniat, ca ai argumentat bine unele minusuri , dar acum la ce prim 11 prezinti, nu mai sunt de acord de loc cu tine . Adica singura noutate dupa tine este Bokila, care recunoaste ca e departe de forma care l-a consacrat . Admitand totusi ca ai avea dreptate, inseamna ca toata conducerea si DP sunt varza la transferuri, in afara de Bokila au adus numai rezerve la cei care au mai ramas in lot . Ca gluma merge, dar parca nici macar ca gluma !

    Apreciat de 1 persoană

  6. @luis ce echipe cu medie de vasrta inaintata au facut performanta????
    In afara de Juventus (care a investit masiv si a cumparat golgheterul din Serie A -Higuain-, cel mai bun pasator -Pjanic- si jucatori gen Dani Alves, Alex Sandro, Cuadrado si Dybala).
    Uie echipe fff tinere care au avut succes in ultimul timp: AS Monaco (cu investitii relativ mici pentru nivelul la care au activat), Ajax, Red Bull Leipzig, Borussia Dormund, Tottenham, Liverpool etc
    Cu acceptul dvs ca interlocutor, imi permit si o glumitza: Viitorul 😀

    Apreciază

  7. @ vass bela
    Pai, pe bune, nu au venit pana acum titulari. Despre Luchin cred ca daca cerea parerea oricui de pe blog-ul acesta, l-ar fi sfatuit sa nu-l aduca. Alex Vlad a facut un sezon bun in Ucraina, dar nimeni nu il vede titular.
    Hoban are 100 de ani si pana la urma trebuie sa jucam cu un jucator U21. As prefera sa-l am pe Sarbu in mijloc (rolul lui Gomelt), sa alerge 90 de minute inainte si inapoi (ceva ce Hoban nu mai poate). De asemenea, daca joaca Hoban inseamna ca Sarbu intra fundas dreapta, iar mie Peteleu imi e cat de cat drag, simt ca are ceva valoare.
    Ar mai ramane Culio, Pelayo si Urko Vera. Pe ultimii doi nu i-am vazut decat pe youtube, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea foarte mult. Dar urko Vera nu mi s-a parut ceva extraordinar. Mi-a lasat impresia unui nou Guima.
    Totusi Bokila m-a impresionat de fiecare data cand l-am vazut. Cand a fost in Romania a fost extraordinar. L-am vazut si anul trecut in amicalul Romania-DR Congo, cand a marcat.
    Culio era jucator bun odata, demult. Sa vedem

    Apreciază

    • Ti-am mai spus ca te pricepi.Cu mijlocul tau sarbu- nascimento-paun-nouvier-deac vom domina fizic adversarii ,vom castiga duelurile fizice ca suntem mai subtirei,vom domina si macina orice echipa matura cu batrani care o sa cada singuri din picioare numai la vederea „puisorilor”nostri aruncandu-se spre ei …la fazele fixe vom domina ambele careuri …ce sa mai vorbim ,vor tremura inca de la incalzire cand vor vedea ce trupa solida au in fata…

      Apreciază

  8. Dacă marcam încă 5 goluri, nimeream la fix …
    …”Rezultat final:

    CFR Cluj 1 – 1 FC Anzhi Mahacikala

    Omrani a deschis scorul în minutul 42, rușii au egalat prin Phibel, în min. 73.

    În cea de-a doua repriză, echipa noastră a evoluat în formula:
    Vâtcă – Rus, Vinicius, Balic, Vlad – Filipe, Hoban – Nouvier, Sîrbu, Coman – Vera

    O primă partidă terminată la egalitate în acest turneu de pregătire, cu două echipe total diferite în cele două reprize. Ne mai așteaptă alte patru partide în Slovenia și începem acum pregătirile pentru acestea.

    Hai CFR!!!”

    Apreciază

      • Anul acesta nu vor fi mari schimbari din partea clubului( din pacate relatia cu suporterii inca nu este o prioritate atat timp cat nr. si interesul lor nu va creste semnificativ).Sunt premise insa ca lucrurile se vor schimba treptat ( de ambele parti) odata cu cresterea valorica a echipei si cresterea mizei mai ales dupa reluarea campionatului si in play off.

        Apreciază

    • Nu prea cred în așezarea asta de 4-2-3-1 (preluată și de tine de undeva, evident). Probabil s-a jucat tot 4-4-2, cu Vâtcă…., -Sîrbu, Hoban, Filipe, Nouvier – Vera, Coman (în cadrul liniilor de la dreapta la stânga). Nu ”probabil„, sunt 100% convins că așa s-a jucat. Mă bazez pe cele văzute (și parțial și descrise) la meciul cu Sepsi. Adică Sârbu e folosit pe dreapta (la BV a fost fundaș, acum -probabil- mijlocaș de bandă dreapta), Hoban și la BV a fost mijlocaș central dreapta, Filipe a jucat de regulă mijlocaș (sau închizător) stânga, Nouvier este -prin definiție- mijlocaș de bandă stângă. Coman e atacant, din ce am văzut la BV e exclus să fie folosit în alt compartiment, iar la BV a jucat vârf pus mai la stânga. La fel, tot la BV, Urko a jucat (combinat fiind cu Omrani) vârf pus mai la dreapta. Cam ăstea sunt argumentele mele pentru ”corecțiile” față de așezarea ta (repet, preluată, evident), în mod sigur s-a jucat 4-4-2, pot băga mâna-n foc. În formula ”ta” (și -mai ales- în componența aia pe posturi) DP nu va juca niciodată, nici cu pistolul pus la tâmplă. Bun rezultatul, zic eu. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • DP ar vrea sa joace 4-4-2 ,dar pt. asta e nevoie de 4 atacanti buni ,iar cel putin 3 dintre ei sa fie in forma buna.Deocamdata avem 3 (Coman inca nu este o varianta viabila),cu forma si integrarea lor ramane sa vedem,mai e nevoie de inca un atacant valoros!

        Apreciază

        • Da, IQ, teoretic așa e cum spui… probabil așa e și în realitate. Doar DP știe. Să-ți spun ceva? Că oricum nu ne ”aude” nimeni… 🙂 Eu aș încerca și varianta Coman ca U21 (cu Omrani, că pare cel mai în formă), nu de alta, dar dacă chiar vrei să ataci titlul, trebuie să faci construcția dinspre poarta ta înspre careul advers. Coman mi s-a părut suficient de ”șmecher” (învățat în Liga2) ca să fie util măcar în a hărțui defensiva adversă și -eventual- a deschide pârtii pentru restul lumii. Problema este că ești descoperit pe postul de fundaș dreapta… HAI CFR!!!

          Apreciază

  9. In mod normal, ai dreptate pentru meciul de azi.

    Dar eu nu mi-l amintesc pe DP jucand in campionat cu 2 varfuri. Poate doa pe finaluri de meci. In rest, mijlocul Urziceniului era cu Ricardo, Apostol si Paduret. Pe flancuri erau Onofras/ T.Balan si Varga/Frunza. Iar in atac Bilasco. Mai intra si Rusescu ca al 2-lea varf, dar nu era titular.
    Si la Targu Mures cat a stat, in Supercupa, a jucat doar cu Axente varf impins

    Apreciază

  10. Din ce am citit/auzit, Manea a ajuns și oficial la CFR (ca împrumut)… Nu sunt foarte convins că va fi ”salvatorul” postului de fundaș-dreapta (combinat cu calitatea lui de U21)… Sunt rezervat, ca să mă exprim așa, mai elegant, dar dacă evenimentele ulterioare mă vor contrazice, voi fi fericit, evident. HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. După meciul de astăzi (coroborat și cu ce-am văzut la BV), văzând doar distribuțiile din cele două reprize, putem anticipa ”dilemele” de moment ale lui DP. Prima (și poate cea mai importantă) este problematica jucătorului U21. Pentru moment nu vorbim de Manea, că încă n-a jucat. La BV au fost testați toți cei 6 (câte 45 de minute): Monea, Sârbu, Hamed, Pop, Petruș, Coman. Azi Pop și Monea n-au mai prins echipa, lucru care înseamnă ceva. Hamed, Coman și Petruș au fost folosiți pe posturile ”brașovene” (deci DP a văzut ceva în ei, vrea o confirmare), în timp ce Sârbu -așa cum am anticipat- n-a mai fost folosit ca și fundaș dreapta, ci mijlocaș dreapta. Adică cercul se restrânge de la 6 la 4, din care 3 au fost folosiți pe posturi identice în cele două meciuri (avantaj pentru ei, adică). Ok, mai vine și Manea, despre nu știm absolut nimic, poate ”Strâmbul” ne va lămuri… 🙂 În ce compartiment va fi ”sacrificat” un post pentru obligația U21? În prezent asta e una din întrebările de baraj… Probabil se va opta pentru linia defensivă (Manea, de ex.), înconjurat de jucători exprimentați (Mureșan/Vinicius, Hoban, Deac). A doua este și mai interesantă: în R1 am jucat cu 8 (!) jucători vechi (sau proveniți de la juniorii noștri) și tot am câștigat repriza cu 1-0, în timp ce în R2 acest număr s-a redus la 5, repriza fiind pierdută. A treia: apar și jucători ”bătrâni” rotați pe post (față de BV): e vorba în primul rând de Rus (care la BV a jucat mijlocaș central cu Petruș), azi fiind fundaș lateral. Nu e un semn foarte încurajator pt. Laurențiu… Mai vedem. HAI CFR!!!

    Apreciază

  12. În final, ca o ultimă impresie de moment, consider că jucătorii care și-au cam câștigat (repet, pentru moment) postul de titular sunt Mincă, Camora, Hoban, Deac, Păun și Omrani. Adică 6 oameni, din care 5 ”vechi”… Evident, cele 4 meciuri rămase pot modifica substanțial situația, în ultimele 2 amicale fiind trimisă pe teren -probabil- echipa de start pentru noul sezon. Evident, Mincă și Păun pot fi tranferați în străinătate, caz în care discuția se schimbă. HAI CFR!!!

    Apreciază

  13. Sinteza U21: 1). Se spera rezolvarea cu Ganea fundas dreapta. 2). Sarbu, Hamed mijlocasi de banda dreapta. 3). Petrus mijlocas central de picior drept. 4). Coman varf de picior drept. Ordinea este aleatorie, poate ca pe primul loc e totusi solutia cu Ganea despre care inca nu se stie nimic, pentru ca inca n-a jucat la Cfr.

    Apreciază

  14. Mattteo, apreciez curajul tau desi ai fost pus la colt… de IQ care e mai ingaduitor cu „nestiinta” noastra, a celorlalti din lipsa noastra de informatii. E de bun simt ceea ce spui Mattteo. Virsta e un impediment serios, mai ales cand e vorba de atatia titulari. Aduce si „stiinta jocului”, la asta ar fi bine sa te gandesti, prietene Mattteo. Nu se gandeste pe termen lung. DP a vazut ca Miri a fost „exmatriculat” desi si-a atins obiectivul, a intrat in play-off si s-a clasat pe locul 4. Gandeste-te la ce a scris IQ ca DP va fi „exmatriculat” daca nu ia titlul din prima… Si predictiile lui IQ s-au adeverit de obicei, chiar are informatii din interiorul clubului, se pare. Ca se poate castiga titlul cu jucatori in varsta dar cu „stiinta jocului” (a demonstrat acest lucru Astra si aproape si ASA) arata nivelul sub fundul broastei a mamalicki GinoLiga… Aceasta pare calea rapida, cea care il tine in viata pe DP la Cfr. Treaba cu imnul grupelor Ligii Campionolor e o himera la acest nivel, inca. Probabil ca se vor aduce se pare, noi jucatori in iarna si apoi din nou in vara, peste un an vom avea practic alt prim 11 fata de cel care va incepe acum campionatul.

    Apreciază

  15. In princiipiu tu ai dreptate, Mattteo. Marile cluburi se bat intre ele cu sume exorbitante pentru un MBappe sau un Donn(ll)aruma de 18 ani, pentru ca vor jucatori de clasa pe termen lung, cum a fost de ex Cassillas titular in poarta Realului de la 19 ani pana bine dupa 30… Sau Totti la Roma timp de 25 de ani… Insa lui DP nu i-se acorda timp pentru asta si atunci trebuie sa forteze solutia rapida la acest nivel. La niveluri superioare este asa cum gandesti tu. dar e nivelul sub fundul broastei a mamalicki GinoLiga.

    Apreciază

  16. Alt ex e Messi adus la Barca din Argentina la 13 ani, impreuna cu familia, tatalui sau gasindu-i-se de lucru pentru a face posibil mutatul. Apoi a devenit impresarul lui (tatal), restul il stii…

    Apreciază

  17. Legat de sistemul de joc, Mattteo, pana acum a fost 4-2-3-1 si apoi 4-4-2 la Miri, inainte 4-1-4-1 la Tony. Ai vazut ca a mers bine atat la Tony cat si la Miri jocul combinativ, cu pase filtrante unde a excelat Ruiz. In momentul in care se vorbea de cel mai spectaculos si eficient in acelasi timp joc din mamalicki GinoLiga, a venit infrangerea cu Pandurii, egalul cu Timisoara, ambele in Gruia. Oamenii s-au prins ca ne creaza probleme daca se inchid in fata propriului careu cu liniile mobile si foarte stranse. Reactia lui Miri a fost de tip buldozer, a trecut la 4-4-2 cu mijlocasii centrali de profil de forta (Deac+Gomelt) si cu varfuri de forta, Omrani cu Bud, sau la lipsa de forma a lui Bud, cu Paun varf retras care sa „fuga ca bezmeticul’ in sensul bun al cuvantului si sa puna presiune pe apararea adversa pe constructia adversarului, plus sa participe la constructia noastra. Sau juca cu Roman al doilea varf tot impins ca si Omrani. Din cauza profilului de inchizator a celor doi mijlocasi centrali (Rus +Gomelt) la mutarea pe banda dreapta a lui Deac si pe banda stanga a lui Omrani, jucatori de forta amandoi, a aparut un gol imens intre mijlocasii centrali si varfuri, gol speculat de adversari care culegeau acolo toate mingile bubuite de fundasi pe varfuri. Aceasta asezare implica avansarea mijlocasilor centrali pentru recuperarea mingilor bubuite pe varfuri. dar daca sunt amandoi de profil defensiv, nu fac acest lucru. DP este continuatorul acestei asezari si tactici tip buldozer, insa la el va fi de ex un Pelayo cu veleitati ofensive pe postul de mijlocas central stanga. Plus ca DP le va cere ambilor sa joace box-to-box, sprijinind atacul atat la recuperare cat si la constructie, unul dintre ei mai avansat (Pelayo cred) si celalalt la acoperire, dar cu sarcini la constructie, sa vina la primire primul. Echipa enuntata de tine nu se potriveste in opinia mea cu aceasta tactica de tip buldozer care cere jucatori de forta in primul rand, plus calitati tehnice minime necesare.

    Apreciază

  18. Un posibil prim 11, dupa ce toti cei nou veniti ajung cu pregatirea fizica la capacitatile necesare: Minca (pana acum) – Ganea Vinicius Balic Camora – Thierry Moutinho (daca va fi transferat de la Malaga, fost coleg al lui Culio) Hoban Pelayo Culio – Vera Bokila. Ar putea intra in schema Deac pe ambele benzi la mijloc sau mijlocas central, Culio ar putea juca mijlocas central stanga cu Deac in banda stanga si Pelayo mijlocas central dreapta, iar Omrani este in forma si ar putea face el pereche cu Bokila in atac, cel putin pana vine mult trambitatul varf de mare valoare, peste ce avem pana acum. L-am inclus pe Thierry Mouthinho, mijlocas de banda dreapta portughez nascut in Elvetia, deoarece pe sport.ro, fanatik.ro si pe gsp.ro (preluare cheferetv) scrie ca DP a spus ca aproape s-au inteles cu jucatorul. Vom vedea daca se si inteleg. Mai poate interveni si confirmarea unor jucatori care incep campionatul titulari si sa fie greu de scos ulterior din echipa de catre cei noi adusi in momentele in care, rand pe rand, acestia din urma ajung la forma fizica optima pentru joc.

    Apreciază

  19. https://www.transfermarkt.com/thierry-moutinho/leistungsdatendetails/spieler/64804

    Da 1 gol sau 1 assist o data la aprox. 300 de minute in Segunda. Asta in mod constant de cand a inceput sa joace acolo, de la 22 de ani.

    Nu e ceva extraordinar, dar nici rau pentru un jucator ce joaca in flanc. Daca ar mentine procentajul si in Romania ar fi un jucator ok, nu stiu daca stralucit. Drept vorbind, e peste ce au realizat anii trecuti Sorsa, Nouvier si chiar Paun. Dar Nouvier si Paun sunt inca mai tineri.

    Nici el nu e la apusul carierei, asta e bine. 26 de ani. Mai poate sa creasca.
    As fi asteptat totusi o extrema de picior stang.

    Apreciază

  20. Daca tot suntem in zona Segunda Division, eu m-as fi uitat la Johan Mojica. A facut un sezon slabut la Girona, dar are in spate sezoane bune la Valladolid si Rayo Vallecano. Doar 24 ani.
    Rayo a dat pe el numai 500.000 cand l-a luat de la Deportivo Cali si sezonul trecut l-a imprumutat la Girona sperand sa isi recupereze banii (sincer, nu am idee cum de nu l-au vrut la Rayo da l-a vrut echipa campioana din Segunda!). Cum Girona nu a activat clauza, cred ca Rayo ar accepta si sa se desparta de el gratis, doar sa-l ia cineva.
    E un stangaci foarte bun. N-a zis nimeni nimic de el la CFR, dar imi dau si eu o parere 😉

    Apreciază

  21. Posibil prim 11 dupa ce ajung toti la parametrii fizici optimi: Minca (in acest moment) – Ganea Vinicius Balic Camora – Moutinho (daca vine) Hoban (Deac) Pelayo (Culio, Deac) Culio (Deac) – Vera (Omrani) Bokila. Plus varful (mult trambitat) mult peste ce avem pana acum care va lua locul lui Vera sau Omrani.

    Apreciază

  22. Din ceea ce se vede-n videoclip Bokila e încă-n vacanță. Așazis-ul asist a fost, de fapt, un șut ratat spre oriunde. Sper ca D.P. să-l trezească, altfel vom plăti un salariu mare degeaba.

    Apreciază

  23. In cam toate echipele gandite de suporteri Hoban e titular. EU nu cred ca e 100% titular nici un jucator indiferent de nume. Singura exceptie deocamdata e Minca…

    Apreciază

  24. @cfr.istul

    E a 2-a oara cand spui „Ganea”. Cred ca vrei sa zici „Manea”.
    Sa nu te superi pe mine, dar a trebuit sa-ti ztrag atentia. Mi-e sa nu faci confuzie cu Cristi Ganea. Sau, mai rau, cu batausul Ionel Ganea 😉

    Apreciază

  25. Ce credeti, Peteleu mai are viata la echipa??
    In mod normal, daca l-au adus pe Manea pt regula U21 il vor retine si pe Sarbu tot pt postul de fundas dreapta. Ca, daca e sa nu poata Manea, sa bage un jucator U21 tot pe aceeasi pozitie, sa nu schimbe tot sistemul introducandu-l pe Hamed sau pe Coman.
    Ca tot vin Moutinho si inca cineva (al doilea varf, unul mai scund si mai rapid a zis Petrescu) Coman si Hamed nu mai sunt nici in primii 8 jucatori ofensivi: cei 4 atacanti (3+1 care vine), Moutinho, Paun, Nouvier, Culio. Pe Deac nici nu l-am pus.
    Cred ca din ultimele mutari soarta lui Peteleu e pecetluita. Iar Hamed si Coman nu stiu daca nu vor fi imprumutati

    Apreciază

    • Mattteo, DP se pare ca doreste dubluri pe posturi pentru perioadele cand se vor juca din trei in trei zile, cand va fi nevoie de schimbari pentru a mai odihni cativa jucatori meci de meci prin rotatie, tot altii pana la terminarea perioadei meciurilor din trei in trei zile. Spunea ca acolo se decide campionatul, cine are lot va avea castig de cauza. Deci e nevoie de toti cei enumerati de tine. Peteleu va juca daca nu confirma Manea. Daca va confirma Manea pe postul parasit de Tiago (din pacate…), Peteleu va fi dublura lui. Daca nu confirma, va schimba pe benzi cu Hamed sau Sirbu, ori un mijlocas central cu Petrus, ori un atacant cu Coman.

      Apreciază

  26. Aviz conducerii Cfr-ului, in frunte cu IM. Asa se transmite un meci de pregatire. Nu aveti mijloacele necesare sau nu vreti sa ne aratati nimic? Sau va doare-n cot de noi?

    Apreciază

    • Am urmărit primele 4 minute din montaj, nu ştiu ce să zic. Prea multe mingi respinse în stil Nuno Claro, adică în faţă. De-asta îmi plăcea de Felghe, avea în sânge să respingă mingile în lateral.

      Apreciază

  27. http://www.foot-national.com/foot-amiens-un-francais-de-roumanie-recrute-98297.html Nouvier va fi transferat la nou promovata in Ligue1 Amiens citeaza cei de la gigisport articolul de mai sus. : „Source : Amiens : Un Français de Roumanie recruté ?
    Follow us: @footnational on Twitter | footnational on Facebook

    Fraîchement promu en Ligue 1, Amiens tente de réussir le meilleur mercato estival possible. Cela va-t-il passer par le recrutement de Bryan Nouvier ?

    A en croire nos confrères de L’Equipe, les dirigeants picards suivent de près le milieu offensif de 21 ans, formé au FC Metz, vainqueur de la coupe de Roumanie l’an dernier avec le CFR Cluj. Affaire à suivre.”

    Apreciază

    • Asta era jucator ce trebuia vandut pe 5 milioane.
      Sincer….la ce a jucat acum 2 ani (la doar 20 de ani) credeam ca se vor lua multi bani pe el.
      A avut un sezon 2016-2017 mai slabut, e adevarat, dar totusi…….e aiurea ce se intampla. Cine va fi extrema stanga? Culio? Deac? Cate milioane se vor lua de pe urma promovarii lor?
      Nu stiu….e doar……aiurea

      Apreciază

  28. La magazinele „trulli” este un televizor la care poti sa vezi cum se da / apara 11 m….
    No, acolo e un portar care efectiv nu ia gol din 11m decat foarte rar. Si voi puteti incerca, trebuie doar sa cumparati niste bere si bonul in total musai trebe sa fie peste…”n” lei… il scanati si da-i la penalty!
    Io am ratat vreo 3-4, dar cred ca maidegraba portarul le-a prins… Oare nu ne-ar trebui? 😀 😀 😀

    Apreciază

  29. Aşa o fi, respinge prea mult în față, dar măcar le respinge. Şi mai respinge şi reluările. Pare un portar serios, cred că e un caştig veritabil pentru noi.

    Apreciază

    • Portar de viitor 🙂 Conform noilor viitoare reguli, faza se va incheia in momentul in care portarul respinge un penalty. Asa ca nu o sa conteze daca respinge in fata.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.