Cine nu sare, cine nu sare, ori e bolund ori…


Îl știu pe caneto de mai bine de un cincinal, de când avea sub o sută. Vremea a trecut, trofeele s-au adunat sau dispersat, caneto a ajuns între timp tot la sub o sută și s-a transformat rapid nebucurești din (fostă) tânără speranță a „Tribunei CFR” în coloana vertebrală a acestui site. caneto și internetul sunt în acest moment baza „Tribunei CFR”, urmați de kiruj, când nu crește și educă nepoți. Iar dacă internetul mai cade, caneto nu! Mereu „la linia una” feroviară, atât acasă, cât și la serviciu, caneto a dus acest site la valoarea neprețuită de $ 16,758!

Să ne trăiești, caneto, și să ne bucuri și de acum încolo cu avancronici, bârfe, comentarii și – mai ales – pupincurisme de clasă!

La mulți ani pari și impari!

Születésnapi tűnik, a páratlan!

(nu-s sigur dacă Google Translate a nimerit-o cu bilingva)

72 de comentarii

  1. Maestre, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 108 de ani, îți doresc multe ”succesuri”, bucurii și ”toate cele”… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Vă mulţumesc tuturor pentru urări! Mulţam, 07, fain omagiu adus conducătorului suprem al Tribunei CFR! 🙂 O singură problemă mă roade, mult iubitului nea Ceaşcă, organili i-au schimbat în toate instituţiile tablourile din varianta „într-o ureche” în cea cu două urechi. Iar eu sunt de ani buni într-o ureche şi într-un ochi. 😀
    P.S. GT n-a nimerit-o! 🙂 „Pari” a ajuns în maghiară ca verb: pare că-i de ziua de naştere, cea impară! 😀

    Apreciază

  3. Chiar dacă goagăl o dă mereu în bară, de astă dată „páratlan” s-a nimerit totuşi, omul e nepereche, n-are egal 🙂 La mulți ani meştere Caneto, frumos gest 07!

    Apreciază

  4. Revenind la miscarile de jucatori, aducerea lui Cristi Manea ar fi un mare plus, s-ar rezolva postul de fundas dreapta si inca cu un under 21, care are numai 19 ani ! In rest, sunt plusuri si minusuri . Vlad, e sub Camora, deci minus . Balic sau Luchin, sub Larie, deci inca doi de minus . Vincius, peste Muresan sau Horj, deci plus .Pelayo oriunde la mijloc mai bun fata de ce aveam,deci plus . Bokila si Vera, peste Bud si Roman, deci inca doi de plus . Coman si Hamid, sub Paun si Horj, deci inca doi de minus . Admitand ca Manea va fi
    transferat, mai adaugam un plus ( nu ca ar fi mai bun ca Tiago Lopez, dar ca solutie under 21 e peste tot ce aveam in lot ) . Facand socoteala, rezulta 4 de plus si 5 de minus, care se inverseaza daca pe Balic il comparam cu Muresan sau Horj, deci plus, si atunci ar fi 5 de plus si 4 de minus . Recapituland, plusurile vin de la Manea, Balic, Vincius, Pelayo, Vera si Bokila, minusurile de la Luchin, Vlad, Hamid si Coman . Cum DP a mai anuntat sosirea iminenta a inca doi jucatori, acestia mai mult ca sigur vor fi cu plus, la fel si cel care va veni prin septembrie ( cu cea mai ridicata cota, cum a spus IM ), deci cel putin 3 de plus, care impreuna cu 5 de plus insirati mai sus, fac 8 plusuri, adica o treaba super, zic eu . Cei 8, impreuna cu ceilalti ramasi ( vor fi si plecari, zicea DP ), vor forma o echipa solida, care cu rabdare si munca multa – made in DP – vor aduce rezultate tot mai bune . Iar la iarna, se vor mai face in mod cert ceva intariri si astfel atacarea titlului va avea un suport real, nu numai declarativ . Doamne ajuta !

    Apreciază

  5. Chiar daca nu-s bagat in seama cu privire la ce am scris mai sus despre noii jucatori, continui sa va informez cu ce gasesc pe dif siteuri . Cf tuttomercato( stire de la ora 16.41, daca nu ma-nsel ), Paun este in atentia Chievo, valoarea jucatorului nostru fiind prezentat la 70.000 euro . Poate Kiruj n-o sa fie de acord cu mine, dar pe Paun l-as da si cu 500.000, ar fi o afacere buna pt club si posibilitati sporite de a si cumpara, pe langa cei 10 adusi pe gratis ( prime de instalare sau bani pt imresari, alta poveste ) .

    Apreciază

  6. domnu’ vass bela, interesanta analiza. eu doar as zice ca nu avem de unde cunoaste, cu certitudine, plusurile si minusurile. hai sa-i vedem jucand macar cateva meciuri si ii plusam sau minusam dupa aia.

    in alta ordine de idei, s-a mai calmat tonul (si ma refer in general, la tata lumea) apocaliptic? sau ne pregatim de inmormantare? hai CFR!!!

    Apreciază

  7. sa fiu iertat pt ca nu mi-am expus ideile intr-un singur comentariu.

    nu stiu voi insa indiferent cine vine la CFR parca e altfel, in ochii mei, ca fotbalist 🙂 cele vechi s-au dus, CFRul face toate lucrurile noi! 🙂

    Apreciază

  8. Fratilor, Tribuna e citita si de siteurile de sport centrale ! Cum am aratat, pe tuttomercato la ora 16.41 a aparut stirea cu Paun, eu am prezentat-o aici la ora 19.31, iar peste cca 15 min apare stirea si pe prosport, desigur ca sursa tuttomercato, ca doar nu se injosesc sa ne dea pe noi …

    Apreciază

  9. Fotbalfan, dupa ce-i vedem e simplu sa acordam plusuri sau minusuri . Acum e interesant, zic eu, pt ca ne bazam doar pe unele surse ca transfermarkt, de ex, deci pur si simplu ne dam cu presupusul sa mai umplem golul existent pana la inceperea campionatului . Ai mai batrani stiu, ca in tinerete am facut tot asta langa chioscul de ziare vizavi de bufetul Ursus, acolo fiecare venind cu ce-a auzit despre transferuri, despre cat de bun sau slab este cel care va veni, etc . Acolo a fost o dezbatere directa ( pana la sosirea ziarelor, cand gasca s-a destramat, dar in ziua urmatoare cu vreo doua ore inainte de sosirea presei, chibitii am fost din nou prezenti pt mult asteptatele taclale ), la noi este ceva similar, numai ca pe calea mesajelor pe net .

    Apreciat de 1 persoană

  10. Iar digisport, la ora 20.08 . Se vede cum functioneaza morisca, exista unul cu stirea initiala, apoi hop si ceilalti . Dar de ce minte fiecare cu sursa, n-au avut timp de la ora 16.41 ( aparitia initiala in tuttomercato ) pana la 19.31 cand am postat-o eu aici, sa anunte stirea ?! Nu-i nimic, bine ca suntem cititi si de presa centrala, un motiv in plus de recunoastere a valorii acestui site . Iar asta trebuie sa fie pt Caneto un mic cadou de ziua lui !

    Apreciază

    • Daca ar fi fost jurnaliști seriosi (dar nu sunt) nu ar fi dat o stire bazata pe Tuttomercattoweb. Site-ul ala e o Wikipedia a fotbalului 🙂

      Apreciază

    • Sa nu ma înțelegeți gresit…eu nu spun ca stirile de acolo sunt în majoritate false. Nici vorba. Faza e ca pe Tuttomercato poate sa scrie oricine isi face un cont de jurnalist. Singura condiție e sa fi scris macar o data in viata un articol despre sport. Indiferent faca e bun sau prost. Caneto, Kiruj, CFR-07 sunt eligibili sa-si deschida conturi de jurnaliști pe site-ul respectiv. Practic, la fel ca si pe Wikipedia, poate sa scrie oricine, orice… Ca sursa de zvonuri, Tuttomercato e extraordinar. Dar când ești jurnalist la un site de sport care se vrea serios (GSP, Prosport, Digisport) prezinti informatii nu zvonuri.

      Apreciază

        • Eu unul tot astept sa vad un transfer realizat pe o suma intr-o marja de +/-10% fata de cota de pe Transfermarkt. Valoarea de piata a unui produs, e valoarea cu care se vinde produsul respectiv, nu? Pe Transfermarkt ma distreaza cel mai mult cand vad „market value” pentru jucatori aflati in ultimele 6 luni de contract. Pai „market value” pentru jucătorii respectivi e 0! Nimeni nu plateste nici măcar o ceapa degerata pentru ceva care poate fi luat gratis.

          Apreciază

        • Doua exemple din lotul CFR-ului: Muresan si Horj. Conform Transfermarkt, Muresan valoreaza mai mult decat Horj. Cu toate ca sansele sa-l vinzi pe Horj sunt infinit mai mari decat sa-l vinzi pe Muresan (un baiat serios, un fundas decent, dar la 31 de ani).

          Apreciază

          • Transfermarkt e o latofrma de suporteri, iar valorile acolo sunt date de niste poweruseri. Apoi, e o valoare care se vrea intrinseca, nu este o valoare de bun vandabil, care este evident dinamic in functie de durata contractului.

            Apreciază

            • Stii ce imi arata cat sunt de credibile sumele de pe Transfermarkt? Eu mai citesc si presa sportiva straina. Site-urile de sport din România, sunt singurele care pomenesc cota de piata de pe Transfermarkt cand e vorba despre un jucător. Astept cu interes ziua în care o sa înceapă sa pomenească si atributele jucătorilor in FIFA 17 sau PES2017. Macar atributele jucătorilor din cele doua jocuri sunt mult mai apropiate de realitate 🙂

              Apreciază

  11. La multi ani, Caneto! Nu stiu ce sa zic, Bela, despre plusuri si minusuri. O iau punctual, intr-o ordine arbitrara. Venirea lui Balic nu-mi spune nimic. A jucat la ASA, eu nu l-am urmarit deloc, deci nu ma pronunt. Da, Larie e o pierdere mare. A fost stalpul apararii. Venirea recenta a lui Vinicius imi spune ca am adus un fotbalist brazilian in varsta (32 de ani). care a jucat la cluburi importante din Portugalia. Vlad m-i se pare o rezerva buna pentru Camora. Tiago ne va lipsi mult. Venirea lui Luchin e o dezamagire pentru mine. Sper ca nu se vrea sa joace in locul parasit de Tiago. Hoban e mult laudat. Mie imi pare prea batran (34 de ani) si nu m-i s-a parut niciodata un jucator deosebit. Pelayo pare din acel montaj video extrem de reusit, un transfer excelent. Venirea lui Vera nu m-a entuziasmat. Pare totusi un transfer reusit. Bokila a fost un varf adevarat, sa vedem cum renaste dupa „vacanta” prelungita din Turcia. Pe Coman mu-l cunosc deloc iar Hamed nu m-a impresionat la Pandurii. Insa la Cfr e altceva, fotbalisti carora l-i se impleticeau picioarele si-i incurca mingea ajung sa fie printre cei mai buni pe postul lor in mamalicki LigaGino. E cazul lui Tiago Lopez. Mult succes tuturor nou venitilor (inclusiv cei a caror venire nu m-a entuziasmat), Cfr e un club deosebit unde multi s-au afirmat, asa e atmosfera si asa sunt conditiile la Cfr. Hai Cfr!!!

    Apreciat de 1 persoană

  12. Pe de alta parte, jucatorii prezenti acum in cantonamentul din Slovenia vor incepe campionatui, cred. Cine va veni de acum, nu va fi apt multa vreme sa debuteze la Cfr. Hai Cfr!!!

    Apreciază

  13. Ma amuza ca gigisport afirma ca oile si-au schimbat antrenorul. Antrenorul lor a ramas tot oierul, Dica e doar un angajat al lui pe care-l manipuleaza cum doreste. De asta l-a ales pe Dica si nu un antrenor „cu staif”. Practic oile au ramas fara antrenor, pentru ca oierul nu se pricepe, e doar chibit care investeste in echipa, nu are scoala de antrenori, nu poseda acele cunostinte fara de care noi toti suntem chibiti, nu profesionisti adevarati. Tot acolo scrie ca se antreneaza Cristi Manea fost viitor, cu echipa noastra. Nu ma pronunt, nu e jucatorul Cfr-ului. Cica-l va suplini (cu mai mult sau mai putin succes) pe Tiago (e greu de suplinit la nivelul la care a ajuns Tiago). Se mai scrie acolo ca DP a afirmat ca vor mai veni doi jucatori in cantonamentul din Slovenia. Daca acestia vor veni si Manea ramane, ei vor putea fi in primul 11 in prima etapa, cred.

    Apreciază

      • ARGÁT, -Ă, argați, -te, s. m. și f. (Rar la f.) Servitor, slugă angajată (în trecut) pentru muncile agricole, creșterea vitelor sau pentru muncile din gospodăria stăpânului. – Din bg. argat, ngr. argátis. Sursa: https://dexonline.ro/definitie/argat 🙂 Dica e argat de lux, platit regeste pentru obedienta cu care-l slujeste pe stapan. E cel mai bine platit argat din Romanica. 🙂

        Apreciază

  14. Tot pe gigisport DP afirma ca dupa meciurile din cantonament va decide cine pleaca dar ca vor si veni jucatori, exact dupa cum ne-a incurajat IQ (multumim IQ!). Hai Cfr!!! E un nou inceput!

    Apreciază

  15. @achilles ,nu ne-a iesit.A batut Tasnad si la Galgau.Poate la anul.

    DUMBRAVA GÂLGĂU-ALMAŞULUI (SJ) – UNIREA 08 TĂŞNAD (SM) 1-3 (în tur 1-2)(2-5 la general)
    Stadion: Dumbrava (Gâlgău Almaşului – Sălaj);
    Arbitru: Sergiu Popa (Aiud – Alba);
    Asistenţi: Csaba Antal şi Anghel Todea (ambii din Cluj-Napoca – Cluj);
    Observatori: Patriţiu Abrudan (Cluj-Napoca – Cluj) şi Ion Zare (Oradea – Bihor).

    ►Marcatori: Gabriel Ţiriac (84′) / Gabriel Cădar (21′), Vlad Maxim (61′), Raul Silaghi (90+4′)

    Apreciază

  16. La multi ani, Caneto! ( cu o usoara intarziere) @ 07, vezi ca urmeaza ziua mea si n-as vrea sa ma simt discriminat 🙂 🙂 In rest sunt coplesit de numarul mare de transferuri, sper ca DP sa reuseasca sa-i „omogenizeze” si abia astept sa-i vad la treaba in Gruia. Hai CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  17. Azi IM a declarat ca se mai aduc doi mijlocasi laterali si un portar si ca e posibila o revenire la echipa . Bun, dar eu stau si ma-ntreb daca la mijloc stam bine sau nu, pt ca acolo ii avem pe Hoban, Pelayos si Nascimento, ultimii doi cu randament in spatele varfurilor ( acolo poate fi folosit si Deac ) . Deci dupa mine la mijlocasi de acoperire stam slabut, sa zicem ca Hoban treaca mearga, dar Rus sau Muresan chiar sunt slabi, cel putin pt obiectivele marete la care tindem .

    Apreciază

    • Am vazut si eu Bela, in stirile gigisport interviul lui IM. Plus pe link-ul pus pe cheferetv video-ul de pe dolcesport tot cu IM. Pare ca va reveni Culio, cred ca la el se refera IM cand vorbeste de o posibila revenire. El s-ar incadra la capitolul mijlocas de banda stanga. Bela, nu prea l-am remarcat pe Hoban pe unde l-am mai vazut, dar e posibil sa nu fim suficient de informati referitor la el. O fi vazut ceva DP la el. Pe de alta parte cu doi „buldozeri” ca varfuri in 4-2-4 in atac e clar ca se va juca mult pe benzi cu, curse in banda pana la linia de fund in urma un-doi-urilor cu mijlocasii centrali si centrari in spatele liniei de findasi pentru venirea la coltul scurt a „buldozerului” de pe acea parte. Iar mijlocasii centrali, Bela, in aceasta formula trebuie sa fie ambii box-to-box cu aport consistent in ambele faze, atac- aparare. Dar in mod practic intotdeauna unul dintre ei va juca mai prudent, el fiind primul tampon pe contrele adversarilor, aici ai dreptate. Eu il vad pe Hoban acest mijlocas cu sarcini preponderente de inchizator pentru contrele adverse. Atat Hoban cat si Pelayo ar fi cei cu care s-ar face un-doi-urile pentru tasnirile pe benzi ale mijlocasilor laterali. Adversarii se vor prinde si vor bloca centrarile de pe benzi cu fundasii laterali cred, insa „tragandu-si plapuma pe gat, le vor ramane afara picioarele”. Ma refer la faptul ca se vor deschide astfel, numai bine pentru avansarea lui Pelayo de exemplu pentru pasa inapoi in centru pentru sutul sau sau poate continua cu fenta de sut urmata de combinatie letala in triunghi cu cei doi „buldozeri” din centrul atacului.

      Apreciază

      • Completare: In timpul fentei de sut a lui Pelayo unul dintre „buldozeri” vine la primire, cum joaca de ex de obicei Omrani, primeste mingea iar in acest timp celalalt „buldozer” sta pregatit pe linia offside-ului sa tasneasca in spatele fundasilor la pasa printre fundasi sau mai bine devierea primului „buldozer”.

        Apreciază

  18. @Vass Bela
    Pelayo nu are randament mai bun in spatele varfului. Din 6.000 de minute la profesionisti are doar 1.000 jucate in spatele varfului.
    In cele 1.000 are 3 goluri si nici un assist. In celelalte 5.000 jucate ca mijlocas central are 10 goluri si 1 assist.
    Nu se poate spune ca a dat randament mult mai bun in spatele varfului. Multe din golurile lui sunt la faze fixe, cu capul.

    Apreciază

  19. Liga Profesionista de Fotbal a inaintat FRF doua propuneri prin care solicita ca membrii Comitetului Executiv sa decida eliminarea numarului maxim jucatori extracomunitari si a obligativitatii mentinerii pe teren a unui fotbalist roman sub 21 de ani, in timpul meciurilor din Liga I.

    Propunerile conducerii ligii au fost introduse pe ordinea de zi a sedintei Comitetului Executiv al FRF de marti, au declarat, pentru News.ro, surse federale.

    Apreciază

    • Normal, Andrei, asta isi doresc cluburile si l-au mandatat pe Gino (care e reprezentantul lor) cu aceste cereri. S-au mai incercat aceste lucruri, cel cu eliminarea cerintei U21 a mai fost respins odata cu nonsalanta de FRF. Nu ma astept nici acum la o schimbare de pozitie in acest sens. Poate ma insel. Bine ar fi…

      Apreciază

  20. Am vazut mai sus analiza ta asupra jucatorilor si imi dau si eu cu parerea, pentru ca vad ca nimeni nu a discutat la obiect.

    1. Cristi Manea sustii ca ar fi un mare plus. Greu de crezut. E un jucator promovat de la 15 ani pe principiul „e mare ca bradul, sigur o sa iasa fotbalist!”. Manea arata la 15 ca altii la 28, asa ca nu i-a fost greu din punct de vedere fizic. Dar din punct de vedere tehnic…..El practic la juniori juca fundas central. Apoi, la Viitorul a intrat ca fundas dreapta. Fara realizari, dar apreciat, tinand cont de varsta. Se miza pe cresterea lui in Belgia, unde nu a crescut.
    Daca vine Manea ca fundas dreapta titular, ar fi cazul sa ne luam adio de la titlu. Poate va iesi ceva din el, dar momentan nu e f bun
    Inca am sperante ca Thiago sa accepte sa continuie la Cluj. Peteleu e decent, dar nu e Thiago.

    2. La fundasi centrali am slabit clar. Pe Vinicius eu nu il stiu, nu cred ca il cunoaste cineva care nu s-a ocupat de transferul lui personal. Dar are totusi 32 de ani….Alaturi de el, Horj, Luchin si Balic sunt celelalte optiuni. Balic era decent la Targu Mures, dar juca mai mult pe stanga. Mie imi placea mult Andrei Muresan. Eu pe Muresan il vedeam mai bun si decat Larie. Un muncitor, un soldat ce muncea 90 de minute pe branci, un jucator cu care se poate lua campionatul. Sa renunti la Muresan si sa-l iei pe Luchin….ciudat.
    Horj e tanar, isi doreste, dar nu are tehnica deloc.

    3. Pelayo oriunde la mijloc zici ca e mai bun decat tot ce aveam. Mi-e greu sa cred. Stai sa vedem. Pana una alta, Nascimento era deja integrat, era o confirmare. La 22 de ani mi se pare absurd sa nu iei macar 500.000 pe el si sa vrei sa-l lasi liber de contract. Chiar si Juan Carlos Ruiz era o confirmare. Ok, nu mai avusese minute pe final cu Miriuta. Dar baiatul a dat destule assituri si goluri cat a jucat. Sa nu ii prelungesti contractul…..iar ciudat.
    Culio la 33 de ani (tot respectul pt el, dar varsta nu iarta pe nimeni si mai ales in afaceri este impardonabil sa nu-l promovezi pe Nascimento la 22 pe care poti sa iei bani) si Pelayo in locul lui Nascimento si Juan Carlos nu cred ca reprezinta un upgrade.

    4. Bokila si Vera peste Bud si Roman zici.
    Ok, de acord. Dar cei doi+ Omrani sunt de acelasi profil (atacanti de peste 1,90). Eu nu stiu o echipa care sa aiba succes cu doua varfuri de careu jucand in acelasi timp.

    Partea buna e ca IM a spus ca mai vin 2 jucatori de banda. Ei ar concura pe post cu Paun, Nouvier, Hamed.
    Sper ca unul sa fie Sougou iar cel de-al doilea sa fie de picior stang (back-up pt Nouvier)

    Apreciază

  21. Fiecare face analiza (in cazul noilor veniti)mai ales in functie de date statistice oferite net.Dar cei mai in masura sunt antrenorii care vad si simt pulsul echipei cu siguranta.Probabil si jucatorii adusi sunt in functie de obiectivul imediat(lupta la varf si chiar titlul).Ca pe termen lung ai nevoie sa-ti valorifici jucatorii si sa-i pui in valoare ,este alta discutie.Apoi pentru mine invocarea varstei este o tampenie.Ca nu-i poti vinde este la fel de adevarat,dar atunci nici nu trebuie pusa presiune pe rezultate.Pentru mine Hoban ramane un jucator de nationala,unde mi-a placut cum a jucat.Apoi Culio daca este sa vina sunt convins ca este cel putin la nivelul lui Deac,iar blondul cum a venit a fost remarcatul returului.
    Tot in acest sens, in evolutia buna a Mediasul ,un rol esential l-a avut brazilianul Eric.Este cu adevarat un jucator de fotbal si nu un biciclist.Intr-un interviu facea o paralela cu Texeira ,care la 37 ani a fost luat de fcsb unde ciobanul a insistat sa-l cumpere.Fata de portughez ,brazilianul Eric este mai ofensiv chiar daca nu
    mai bataios.L-as lua fara sa stau la discutii ,in plus este si liber de contract.Ar fi pentru mine o lovitura adevarata sa-l aduca si el totdeauna a dorit sa vina la noi.

    Apreciază

  22. E un subiect dificil de abordat, Matteo. Imi place curajul tau in a te exprima, ma bucur. Poate ca unii suntem mai circumspecti neavand date pe baza carora sa ne dam cu parerea. Eu atat am avut de spus referitor la imboldul lui Bela sa discutam despre jucatorii nou veniti si despre cei carora nu s-a dorit sa l-i se prelungeasca contractele. N-am scris de Ruiz pentru ca i-mi stiti flebetea pentru pasele lui filtrante, viziunea sa de play-maker. Ma bucur ca a plecat. E mai bine pentru el. Sa-si gaseasca o echipa unde se pune accentul pe jocul combinativ la firul ierbii, asta i se potriveste cel mai bine. Am sa-i urmaresc traseul in continuare.

    Apreciază

  23. Matteo, tot ce-ai scris e bine argumentat . Despre C. Manea am scris pe nevazute, credeam ca selectionarea lui /vanzarea lui cu 2.5 mil sunt date care sa justifice titularizarea ca fundas drepta, mai ales ca a plecat Tiago si oricum trebuie undeva pus un under 21 . Chiar si asa, la o prima analiza mi-a dat minus ca si rezultat final . Cum scrii tu, repet, argumentat, minusurile sunt mult mai multe decat le-am prevazut eu, ramane sa vedem ce se va cerne pe sita lui DP .

    Apreciază

  24. Din ce am inteles, Manea e luat doar in probe. Sa vedem daca va fi tinut. Depinde cum sunt asezati acolo. Luchin a fost adus ca fundas central sau fundas dreapta? Probabil ca central, dar Muresan e inca in cantonament cu CFR. Cumva Luchin sa fie rezerva lui Peteleu ca fundas dreapta? Oricum, Luchin va fi slab oriunde va juca ;))) (slab ca randament, kg are destule)
    Mai e si Sarbu care a fost jucat acolo pe dreapta. Rus mai poate si el acolo, dar am vazut ca e preferat ca inchizator. Daca accepta si Tiago Lopes oferta de prelungire…….deja nu mai e loc pentru Manea.

    @gica10 Cu respect, dar Culio n-are cum sa fie la nivelul lui Deac. Culio mereu a avut probleme cu greutatea, inca de tanar. Acum vine dupa ani de zile in care a jucat playmaker in fata apararii in Segund Division, fara prea mari rezultate. Are 33 de ani, e grasunel, e la apus de cariera. In nici un caz nu poate avea impactul lui Deac. Nu poate face pressingul acestuia, nu poate face recuperari. Culio e similar lui Nascimento, doar ca e cu 11 ani mai in varsta.
    Toti cred ca ne amintim cu drag dubla de pe Olimpico, dar in momentul de fata, l-as prefera pe Nascimento lui Culio. Si pentru prezent, dar si pentru viitor

    Apreciază

    • Si de ce nu ar exista o solutie cu ambii jucatori, alternind? Nascimento e tinar dar risca oscilatii de forma, Culio poate fi u n back up. Sau se incearca o vinzare si atunci Culio ar fi solutia pe termen scurt pina apare altceva. Cred ca toti ar trebui sa intelegem ca o constructie de lot in datele economice ale unui club ca CFRul este un fenomen dinamic.

      Apreciază

    • Culio varianta 2008 cu doua clase peste Nascimento 2017 no offence Matteo, cu toate că îmi place mult și Nascimento, să vedem Culio varianta 2017

      Apreciază

    • E clar ca te pricepi…Culio a fost intotdeauna gras si acum in poza in care semneaza se vede ca-i supraponderal.Ce mai ,e clar ca a jucat 35 de meciuri in ultimul sezon in Spania ca mijlocas pt.ca era dolofan si nu putea sa alerge…O sa vedem care dintre Culio si Nascimento va juca si realiza mai mult .Ramai la nivelul tau ,ala cu soldatul Muresan,ca sa emiti pareri despre fotbalisti mai ai de invatat!

      Apreciază

    • matteo,cred ca a venit vremea sa treci pe la un oftamolog si dupa aceea sa pui tu manutza sa te apuci de altceva,lasa analizele fotbalistice pe seama altora,parol ! Ai dat-o zilele astea la greu cu oistea’n gard de aia zic,retrage-te pana nu devii ridicol…

      Apreciază

  25. Ma bucur pentru revenirea lui Culio.Ca o mica paranteza ,Deac este perceput ca face un presing total si fuge pana-si pierde capul………sunt sigur ca a luat lectii de la Culio la acest capitol,care era cu adevarat desavarsit la presingul facut.Cat despre cei care retin la Culio doar cele 2 goluri de pe Olimpico ,ii compatimesc sincer.
    Nu retin niciodata la Culio probleme cu greutatea,probabil l-a confundat cu Eric………dar personal prefer un fotbalist desavarsit ca Eric decat un semifondist fara culoare si personalitate-n joc.

    Apreciază

  26. Gica10, Eric are șanse 0,00% să ajungă la CFR (versiunea DP)… E fotbalist (era să zic ”a fost”…), dar are în jur de 8-9 kile în plus față de perioada lui de glorie, când -nota bene!- n-a excelat nici atunci cu faza defensivă. Subiect închis, dpmdv, și -probabil- și al lui DP. Mă rog, nici nu prea cred că Eric este (era) un subiect pentru DP. Referitor la Culio, Neon greșește, Culio este nu cu două clase peste Nascimento (preferatul meu!), ci cu minim 3… 🙂 Să fim serioși, Filipe nu va juca -din păcate- niciodată la nivelul la care a ajuns Culio, nu neapărat din cauza talentului (care este evident în favoarea lui Filipe), cin din cauza determinării (și a calităților fizice) cu care a intrat pe teren Culio de fiecare dată. Trebuie s-o spunem și p-aia dreaptă la un moment dat: am iubit echipa aia din sezonul trecut (jucători + Miri) din cauza unei motivații vecine cu iubirea părinților vizavi de copii lor mai puțin dotați. Îi iubim, adică, necondinționat, pentru că sunt ai noștri, îi lăudăm pentru orice reușită (eventual efemeră), apoi -când soarele apune- ne băgăm în pivniță și plângem în hohote, ”ajutați” fiind de cele 3-4 pahare de țuică ”furate” din bidon… HAI CFR!!!

    Apreciază

  27. Îmi place la nebunie că aproape toată lumea vorbește de necesitatea unui jucător cu profil ”centrocampista” (= nr.10), dar lumea uită că în sistemele lui DP nu există așa ceva… Există 4-4-2, există condiție fizică, există ”subordonarea adversarului din mușchi”, există forța grupului, fără vedete/vedetisme de doi lei… În opinia mea cei doi mijlocași centrali (nu neapărat închizători de ”4-2-3-1„) în viitoarea eră DP trebuie să fie -ambii!- de profil ”box-to-box” (prin alternanță, evident), nu vom asista la străluciri izolate ale nimănui, fiecare (inclusiv cei doi atacanți) vor avea sarcini defensive consistente, chiar dacă prin alternanță. În concluzie, uitați de noțiunile asimilate în era ”4-2-3-1” (închizători, coordonator etc.), urmează era buldozerului compact (nu e nicio ironie!), unde toată lumea atacă, toată lumea se apară, și așa mai departe. Mai vorbim. Apropo, mâine jucăm cu Anji Makhachkala (nu cu Partizan), de la ora 18.00. E posibil ca cei de la Anji să transmită meciul pe saitul lor. HAI CFR!!!

    Apreciază

  28. Cred că schema cu minusuri și plusuri e inutilă. S-a schimbat antrenorul și sistemul de joc, e greu să vedem cine e mai vânjos și mai inspirat în noua formulă. Dar putem trece direct la note! Kiruj? Culio are un 10 din oficiu pentru că s-a întors și pentru că știu că iubește CFRul. Cred că e la fel de motivat și ambițios și sper să-și încheie cariera în glorie la noi. Și dacă nu va fi chiar așa, tot va fi iubit pe vecie. Ar fi frumos un stadion plin pentru Culio!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.