Sepsi OSK – CFR Cluj 1-3


Nimic nu poate fi mai productiv decât combinarea utilului cu plăcutul… După 80 minute, ajungem la Brașov. Pasul 1 este cel cu „utilul” (adică o las pe Mme la Coresi, mall aflat cam la 600 m de stadionul Forex. Util pentru mine, plăcut pentru ea…), apoi vine pasul 2 (cel cu „plăcutul” pur), când, împreună cu kiruj senior (90 ani), ne așezăm pe scaunele inexistente ale tribunei, o construcție și mică, și veche, și degradată, în contrast izbitor cu calitatea gazonului, care se prezintă în condiții foarte bune.

Reușim cu chiu cu vai să prindem ceva locuri pe așa zisa tribună acoperită cu folie (fiind în conservare sau poate reparație), și în loc de scaune ne așezăm pe fierul de care s-au fixat scaunele în vremuri mai bune… 🙂

Teren îngust. Lățime în jur de 70 m, aducând izbitor cu „zgura mea” de lângă Parașutiștilor din perioada ’78-’82. Lungimea totuși OK (în jur de 95 m). Nu am înțeles foarte clar motivul pentru care terenul n-a fost (sau nu este) mai lat, în ambele margini existând niște fâșii de vreo 7-8 m fiecare (cu gazon la fel de bun), deci lățimea ar putea fi mărită lejer cu încă 10-15 m. Mă rog, treaba lor…

Vreme foarte bună (26 grade), teren bun, cam 1000 spectatori (majoritatea lor venind – evident – de la Sf. Gheorghe, municipiu aflat la aproximativ 30 km de Brașov). Băieți (dar și fete) entuziaști (entuziaste). S-a creat o atmosferă de „teren propriu” pentru ei, dar fără exagerări de orice fel/tip… 🙂

Să n-o lungim…

În R1 începem în 4-4-2 (ca și în R2, de altfel), în formula: Mincă – Sârbu, Mureșan, Horj, Vlad – Deac, Rus, Petruș, Nouvier – Coman, Spehar (în cadrul liniilor așezarea e de la dreapta la stânga). Formula devine în faza de atac 4-2-4, și – având în vedere că noi avem mai mereu mingea și ocazia – parcă formula dominantă este 4-2-4.

Surprinde „experimentul” lui Dănuț (e vorba de DP, care s-a comportat tot timpul ca un profesionist desăvârșit) cu Sârbu pe postul de fundaș dreapta (vom plânge noi mult și bine după Tiago…). Copilul a și avut un debut foarte slab (având „merite” incontestabile la penalty-ul obținut de cei de la Sepsi în minutul 2 sau 3), apoi am văzut multe preluări în care mingea a sărit din el (în atac mai merge, dar în spate…), apoi – cum necum – lucrurile s-au așezat, a mai strâns Muri lângă el, și Rus a fost mai atent pe partea aia, dar și Deac s-a repliat permanent, așa că talentatul maramureșean a fost protejat de alte greșeli fatale. Cu timpul a început să urce des în atac (combinând de regulă cu Cipri), așa că s-a mai scos. În mod cert nu va fi titularul postului… 🙂

Așadar, apare Vlad pe postul lui Mario, cam „liniar” față de Camora și fără viziunea acestuia în lățimea terenului. Evident, vorbim de primul amical, dar Mario mi s-a părut peste Vlad cu cel puțin o clasă, și asta o spun nu neapărat pentru că „el Capitano” a marcat golul egalizator… Dar despre asta mai încolo.

La mijloc-mijloc apare experimentatul Rus (poziționat mai la dreapta, ca de obicei), în stânga lui jucând juniorul Petruș, promițător, dar cam crud deocamdată.

Deac a jucat bine de tot, a fost implicat cam în toate fazele (destule) ale CFR-ului (am ratat lejer cam 7-8 ocazii, inclusiv o bară cu capul a lui Coman), Nouvier mai puțin eficient, dar concentrat sută-la-sută.

În față un cuplu inedit: Coman (ex-Clinceni), jucând mai la stânga, secondat fiind de Spehar (nu prea i-au reușit multe croatului). Cam mare distanța dintre cei doi (în raport cu cerințele formulei 4-4-2), dar și așa au fost – repet – multe ocazii ceferiste după golul celor de la Sepsi. Interesant jucător și acest Coman, dar (prea) multe apucături de divizia B la el. O rezervă decentă, zic eu.

În R2 a ieșit de la vestiare o cu totul altă echipă (Vîtcă – Peteleu, Monea, Balici, Camora – Hoban, Pop – Hamed, Urko, Omrani, Păun). Tot 4-4-2, tot cu tranformări (foarte dese) spre 4-2-4 în faza de atac (și mai multe ca în R1). S-a văzut clar încă din primele secunde că CFR-ul nostru (cel drag) va marca măcar 3-4 goluri. Oaspeții au căzut vizibil (ei n-au schimbat liniile integral, cum am procedat noi) și în 10 minute am și trecut în avantaj.

Prin minutul 50, Păun (foarte bun joc!, șanse reale de titularizare) a pătruns pe stânga, a întors un fundaș mimând șutul cu dreptul în colțul lung, dar i-a dat mingea lui Mario în stânga, care a marcat practic în poarta goală (fundașii adverși – inclusiv portarul lor – au căzut în capcana ipoteticului șut în colțul lung al lui Adiță).

Apoi apare în peisaj Urko (un fel de Guima mai tehnic și mai cu „știința jocului”), după o deposedare la centru a lui Hoban (Peteleu?) mingea ajunge la Billel, care pătrunde spre centru apoi dă o „laterală” lui Urko, acesta scoate din gleznă doi adversari și trimite în colțul scurt. Conlucrarea lui Billel cu Urko a fost evident mai eficientă, ei s-au și poziționat mai aproape unul de celălalt (condiție importantă în 4-4-2). Mi-a plăcut și Adiță, ne-a arătat că mai poate el și pe flancul stâng… 🙂 L-a suplinit deseori pe Mario, care s-a mai aventurat în atac, de câteva ori chiar pe dreapta… 🙂

Un mic dezechilibru am simțit pe partea dreaptă, unde – pe o suprafață relativ mică – erau plasați Peteleu (fundaș dreapta), Monea (fundaș central de picior drept) și Hamed (mijlocaș dreapta), jucători tineri (sau foarte tineri și neexperimentați). Adversarul – dealtfel epuizat – a simțit că în acel „triunghi al Bermudelor” există șanse de reușită și s-a și dovedit acest lucru, Sepsi având 2-3 ocazii spre final (la 3-1 pentru noi), toate pornite din zona aia. A fost 3-1 pentru că – între timp – Billel a obținut un penalty (dribling minunat spre linia de fund) pe care l-a și fructificat.

Vâtcă a avut câteva intervenții nesigure (o ieșire a lui la o centrare din stânga fiind efectiv catastrofală), Balici pare un șef de neclintit acolo, iar juniorul Monea are perspective clare, măcar la nivelul lui Horj.

Hoban, meseriaș, un închizător super (la un moment dat a deposedat un covăsnean după ce a recuperat un decalaj de vreo 10 m), știe jocul, titular sută-la-sută.

O surpriză foarte plăcută a fost jocul juniorului Pop, plasat lângă Hoban (în stânga lui), acesta fiind responsabilul cu preluarea mingilor de la fundași (sarcină grea, mai ales la vârsta aia!), apoi continuările lui au fost mereu fără greșeală (de regulă spre Mario sau Hoban). Jos pălăria, un talent real acest copil! L-am și felicitat personal după meci, în momentul în care băieții au ieșit de pe teren.

Cam atât pentru moment… „Pentru restul există comentarii!!!”

HAI CFR!!!

64 de comentarii

  1. Caneto, așa ca off-topic: îți mulțumesc (poate și în numele altor ceferiști) pentru postarea acelei imagini sub orice critică cu Grozav… Dacă Grozav ajunge la CFR, eu am plecat fraților… Trebuie să punem presiune serioasă pe conducere pentru a stopa acest posibil transfer, ar fi rușinea rușinilor pt. noi. JOS GROZAV!!! HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu pleca tu nicaieri.N-ai voie sa pleci. 🙂 :)Dar domnul Grozav,trebuie taxat pentru GROZAVIA nesimtita ,la adresa CFR-ului.Sincer,daca are un pic de demnitate,nu accepta oferta.Nu ma intelegeti gresit,problema nu este ca ajucat la u,au fost si altii.Este vorba de comportament..Sper sa nu „importam” asa ceva si la CFR.

      Apreciază

  2. Din ce am văzut eu (evident, vorbim de primul amical, unul de ”acordare de șanse pt. toată lumea”), eu văd doar niște certitudini cum ar fi: Camora, Balici, Hoban, Omrani,Urko,Deac și Păun. Poate și Peteleu, dar nu m-a convins în totalitate (chiar dacă în faza de atac a avut multe realizări, dar mai slăbuț în apărare). De la juniori mi-a plăcut -repet- Pop, apoi Monea, Hamed, și Hamed cam în aceași măsură, Sârbu fiind perdantul de serviciu, fiind folosit pe un post total nepotrivit lui (ceva de genul lui Veres cu Trică, tot pe post de fundaș dreapta). HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Multumim, Kiruj!. Deci „habemus echipam”. In poarta mai vedem, fundas lateral dreapta sa vina inapoi Tiago, stoper de picior drept U 19 Monea (vine Vinicius), de picior stang Balici, fundas lateral dreapta Camora, Mijlocas de banda dreapta Deac, Mijlocas central dreapta Hoban, mijlicas central stanga U 19 Pop (vine Pelayo), mijlocas de banda stanga Paun, atacanti Vera in dreapta si Omrani in stanga.

    Apreciază

    • Da, după acest meci cam așa arată treaba… Evident, contează enorm sosirile lui Pelayo (caz în care Pop sare din schemă) dar și a lui Vinicius… Cu aceste două ”completări”, eu nu prea văd un U21 în apărare și/sau în lini mediană… Poate Coman în față, dar ar fi păcat pentru potențialul cuplului Billel-Urko. Lucrurile sunt clare pt. mine, cu excepția problemei U21. O fi Monea, Pop, Coman, Sârbu sau Hamed, chiar nu știu. HAI CFR!!!

      Apreciază

  4. Splendida „radiografie”, Bacsika, Koszonom szepen!! No, de-astea-mi plac; relatari de la „fatza locul’i” ! Am avut senzatia ca stau si io cu tine pa sarma ai din tribuna.. Cred ca se incheaga ceva serios si, dupa cum am mai precizat, nime’ nu-i nebun numa sa baje bani fara sa scoata ceva. Da’ ce; scoti pa cineva din balega numa de dragu’ balejii??? Daca , Iulius Cezar (nu Muresean felceru’), o zas : „Veni, Vidi, Vici” , adica „VVV”, cred ca noua ni s-o aratat care-i „ideea salvarii CFR-ului”: Victorii, Cupe si Campionate…Adicatelea : „VCC”…Pentru DP ii o sansa sa se relanseze , nu pentru noi sa progresam. Ca, puteam aduce pe altul ca si „Tecnico” si tot ne indeplineam visu’.. Nu ?…Echipa ?? Ii prematur sa concluzionam ceva, adica, ridicol..Sunt sigur ca,pana in Septembrie, si apararea se va fortifica , fiindca am unele temeri legate de actuala componenta.. Eh ! Nu-i treaba mea. LUIS ! Fa-mi si mie o favoare , te rog ! Daca poti sa mergi la meciul de baraj pentru „C” de Sambata, intre Dumbrava (Campioana jud Salaj) si Tasnad (Campioana SM), sa ne faci o radiografie (chiar si-n ungureste, ca o traducem cu „gogle” !) . Am foarte mari legaturi cu echipa aia si multi de-acolo is ca si copiii mei: Marius Pasca (coach),Marius Rus (este baiatul celui mai bun prieten de-al meu din copilarie, cu care am „mirosit multa clorofila „..). Am vazut ca meciul tur a fost 2-1 pentru Tasnad si „observator” a fost Mircea Ciglenean (fost component al CFR-ului, ani multi) , un alt bun si drag prieten. HAI CFR !!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Da, moşule, e prematur să anticipăm echipa etc., dar un lucru se pare că îi cristalizat sută-la-sută: formula 4-4-2… 🙂 Oricum, echipa arată bine, chiar şi cu acest implant masiv al juniorilor, emană robusteţe şi am văzut multe (foarte multe) acţiuni purtate în mare viteză, folosindu-se de avantajele acestei aşezări aparent rigide, care la DP va arăta în mod cert mult mai ofensiv. Am uitat să spun că în R2 a reapărut prin minutul 75 Coman, înlocuindu-l pe Urko, care probabil e un pic în urmă cu pregătirea, poate a avut ceva probleme medicale. HAI CFR!!!

      Apreciat de 2 persoane

  5. Ţinând cont de experienţa (şi calităţile) lui Hoban, am putea discuta automat şi de formule de rezervă (cu un singur închizător), cum ar fi 4-1-3-2 sau 4-1-4-1. Am -totuşi- rezerve serioase că Dan va apela la ele, s-a văzut şi în meciul de ieri că -dincolo de pregătirea fizică- în „Poiană” s-a lucrat destul de aplicat pe 4-4-2, cam toţi jucătorii s-au achitat de rigorile acestui sistem, lăsând la o parte reuşitele/erorile individuale. Mijlocaşii de bandă vin înapoi imediat (în faza defensivă), apoi când recuperăm cei doi atacanţi (mai ales Billel) vin mereu spre mijlocaşi pentru a asigura o continuare eficientă a fazei (aşa s-a marcat de exemplu golul 2, cel al lui Urko). Am mai observat interpretarea (aproape) perfectă a unei alte „şmecherii” gen 4-4-2 (mai ales în R2): jocul se aglomerează pe dreapta, unde apare şi cuplul Urko+Omrani, cu Peteleu avansând şi el la învăluire, capcană care are ca scop atragerea fundaşilor centrali adverşi în zona aia, din care cauză fundaşul lor dreapta trebuie să strângă în centrul careului, adică echipa adversă îşi mută „centrul de greutate” pe dreapta noastră. Este momentul perfect (exploatat de cel puţin 6-7 ori în R2) pentru o pasă în diagonală spre Păun sau Camora (care urca invariabil pentru a crea superioritate acolo), ambii fiind deseori cam singuri pe banda aia, eliberată „tacticos” prin aglomerarea pe dreapta. HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

      • Nici vorbă de nicio bubuială, mingea a circulat pe trasee „proiectate” la antrenamente, chiar dacă ofensiva s-a mai şi tăiat (era şi normal, altfel câştigam cu 25-1…). Repet, nu-mi aduc aminte de o singură bubuială, doar nişte degajări ale fundaşilor am văzut, dar şi ăstea în momente „fierbinţi” din careul nostru. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Am citit şi eu undeva de aceste „crize”, eu chiar nu le-am văzut, eram în spatele băncii de rezerve, fără vizibilitate spre bancă. Când a apărut şi Dan în „câmpul meu vizual”, mi s-a părut a fi absolut liniştit. Eu cred că povestea asta cu „crize” e o tactică a lui Dan de-a pune presiune pe jucători. În trecut da, am văzut de foarte multe ori pe DP cu crize isterice, dar cred că s-a mai calmat şi el un pic. Dincolo de asta, am convingerea că va face o echipă robustă, care va măcina -sper- toţi adversarii, fie „din muşchi”, fie prin disciplină tactică, fie cu ambele… 🙂 Şi de calităţi individuale nici n-am vorbit încă, importante şi ele (mai ales în faţă), dincolo de toate rigorile tactice. HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Caneto, uşor-uşor poţi uita „filtrantele”, sistemul 4-4-2 (la modul general) nu e inventat pentru acest tip de construcţie ofensivă, doar accidental vedem astfel de faze. Din cauza asta nu-l văd bine nici pe Nouvier, el fiind „dependent” de acele pase (şi de sistemul 4-2-3-1), dar aici are un rol fundamental diferit. Are de tras tare de tot dacă vrea să prindă echipa… În schimb lui Adiţă parcă-i vine ca o mănuşă această aşezare. Vom mai vedea. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Atunci e valabilă aia cu „lupul îşi schimbă…”. Mă rog, să se crizeze, dar să facă o echipă competitivă, robustă, la care deviza să fie „contează doar cele 3 puncte”… 🙂 Glumesc… Oricum, sistemul 4-4-2 nu e (nu poate fi) foarte spectaculos (în comparaţie de ex. cu 4-2-3-1), dar în mod cert e mai robust şi mai sigur, unde chiar dacă adversarii „te citesc”, nu prea au soluţii/mijloace să oprească tancul… 🙂 Evident, dacă modulul este interpretat aşa cum scrie în manuale, şi de jucători de valoare…HAI CFR!!!

      Apreciază

  7. Multumim mult Kiruj ptr. relatarea excelenta,apreciem mult devotamentul tau. Si sa n-o uitam nici pe Mme,ptr sustinerea acordata,sigur se bucura ptr.partea cu placutul (mall),dar sigur nu te-ar urma daca ar fi vorba de altā echipā😁.. se pare ca suntem pe un drum bun,poate astfel ajungem si la acel „next level” sperat cu ceva timp in urma,dar care parea imposibil cu doar cateva saptamani inainte. Cu riscul de a deveni pupi nr1,cred ca trebuie multumit conducerii noi si vechi ptr ca putem visa frumos din nou. Respect tuturor,HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Da, de conducere (şi de patronat) nu putem vorbi urât, ar fi culmea… Riscul cel mare îl are DP (indiferent cât de pregătit şi profesionist e, şi în mod sigur este), are „în prelucrare” un lot deja mult mai valoros ca cel de anul trecut (şi valoarea asta va mai creşte, sunt sigur), şi -comparativ cu locul 4- trebuie să ne livreze măcar un loc-2, altfel e jale… HAI CFR!!!

    Apreciază

  9. Multumim, Kiruj! Intr-adevar parca am asistat la meci, asa misto a fost relatarea ta, urmata apoi de o bere pe o terasa din Coresi. 🙂 Nu stiu daca numele mall-ului are legatura cu diaconul Coresi, marele carturar, dar cred ca cei din tanara generatie nici macar n-au auzit de el. Revenind la joc, mie nu mi-a placut deloc de Sarbu in putinele momente in care l-am vazut, dar e bine ca DP ii pune la treaba si pe cei tineri, fiind vorba de amicale. Oricum Tiago e unul dintre jucatorii dupa care chiar am regretat. PS. Care e faza cu Grozav, ca nu stiu la ce faci referire?!

    Apreciază

  10. @Saul: dacă intri în articolul precedent (ăla cu „Despre Ruiz” etc.), găseşti o imagine publicată de Caneto pe 20 iunie pe la ora 21.03 (printre ultimele comentarii). Îl vezi acolo pe Gicu purtând un tricou pe care e imprimat o „ceva” (nu-mi dau seama ce) care se pişă pe emblema CFR-ului… Eu îmi aduc aminte foarte clar de întâmplarea aia, era cu ocazia unui derbi cu vălenii (acu 4-5 ani), s-au publicat şi alte imagini atunci, în care Gicu arată provocator şi cu vizibil dispreţ spre imaginea aia de pe tricou… Dacă va fi totuşi transferat, voi face tot posibilul să indemn suporterii CFR-ului să-l huiduie pe Grozav la fiecare atingere a mingii… Ok, unii vor zice că a fost tânăr, că l-a luat valul (într-un mediu evident nesănătos), dar majoritatea jucătorilor profesionişti se feresc de acest tip de „glumă proastă”… HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  11. @cfr.istul: acuma văd întrebarea ta de ieri (cu Muri şi cu Horj). Muri a jucat pe dreapta, Hor pe stânga. În R1 am mai avut poziţionări clare la posturile de mijloc: Rus un pic la dreapta, Petruş mai la stânga, În faţă Coman mai mult pe stânga, Spehar mai spre dreapta. Ultimii doi s-au tot schimbat, totuşi, ca şi Laurenţiu cu Petruş. Fundaşii -în schimb- şi-au păstrat poziţiile. În R2 am avut aşa: Balic stânga-Monea dreapta, la mijloc Pop stânga-Hoban dreapta şi în atac Omrani stânga-Urko dreapta, dar şi aici cei doi atacanţi au tot schimbat locurile. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Multumesc, Kiruj. Am vazut o pasa cu dreptul a lui Horj (el are piciorul de baza stang din nastere) catre Muresan cu piciorul drept, iar in video nu i-am putut recunoste pe jucatori.

      Apreciază

  12. Din ce am vazut in cele 15 min de start jucam 4-4-2 in faza de aparare, ceea ce am facut si in era Tony si in era Miri. Pe faza de atac am vazut schimbari de directie („sarpele mic” al lui Mateianu), acele pase lungi in diagonala pentru extreme. 4-2-4 in atac a jucat si Mateianu cu FC Baia Mare. Ideea era ca dupa ce se plimba mingea intre fundasi, fundasul de banda trimitea la mijlocasul central care venea la primire. Intre timp extremele tasneau pe benzi si una din ele primea pe pozitie viitoare. Apoi urma centarea de pe dreapta (Szepi) sau driblingul spre interior de pe stanga cu sut (Coman) sau dupa driblingul spre interior combinatie cu atacantii sau mijocasii centrali urmata de sut.

    Apreciază

  13. Luchin cf sursei citate de Horatiu, a jucat numai 12 partide in toate competiile din sezonul trecut, ma tem sa nu fie un nou Tanc . In alta ordine de idei, Iasiul transfera straini – se pare bunicei – la foc automat, cred ca vor emite pretentii intemeiate pt play-off .

    Apreciază

    • La Iași treaba e mai complicată, acolo s-a băgat Valeri Moraru (prin fi-su), ăla care a falimentat rapidul. Bani încă nu s-au băgat… Mai vedem. Nu pare o treabă serioasă, după mine. Referitor la Luchin, dracu știe ce să spun… Nu mi-a plăcut în mod deosebit niciodată, mi s-a părut mai lent, așa, chiar și în tinerețe, darămite acum… Nu cred că e mai bun decât Horj (sau Mureșan) în acest moment. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj, vezi ca Bela a dat deja ca garantati 3 milioane de euro acum citeva zile. Cum iti permiti sa afiri ca inca nu s-au bagat bani? A scris GSPul asa ceva?

        Apreciază

  14. Horatiu zice ca au semnat 2 jucatori azi (pe cheferetv). Unul e poate Luchin (sper ca nu) si mai e cineva, daca are info corecte (si nu l-a dezinformat sursa lui).

    Apreciază

  15. Se zvoneste pe cheferetv despre portarul Noii Zeelande aflat acum la Cupa Confederatiilor. Sincer, toata echipa Noii Zeelande m-i s-a parut foarte slaba.

    Apreciază

    • Au vandut Porto si Benfica, dar, din pacate, in Potugalia inca exista posibilitatea detinerii jucatorilor de catre terte parti, iar Porto si Benfica aveau numai cate 30-40% din drepturile jucatorilor pe care i-au vandut.

      Si eu ziceam ca n-au nici o problema, dar iata ca Porto e singura echipa sanctionata in vara asta pentru nerespectarea regulilor de fair-play financiar.
      Adica, ei inv estesc prea multi bani fata de cat produc. Stiu, nu pare logic!!! Dar in club au intrat mai putini bani decat au iesit (dat fiind ca nici nu au mai luat bonusul pt castigarea campionatului)

      Apreciază

  16. Andrei Muresan sper sa nu plece. Mi se pare de 10x mai bun decat Luchin. Eu e Andrei Muresan l-as tine titular, e un luptator.

    Daca e sa o luam logic, au plecat 3 jucatori fff buni: Thiago Lopes, Nascimento (probabil nu a fost reprimit cu un motiv) si Juan Carlos, chiar 4 daca e sa ma intrebati pe mine (Antal nu a primit sanse).

    A venit un jucator ff bun: Bokila. Sa dea Dumnezeu sa vina si Sougou sau altii.
    Pe Urko Vera il stiu din Spania, nu e scula. Nu va lua Liga 1 cu asalt. E un atacant de careu, de 1,90. Mi-e si greu sa inteleg cum ii vor rotipe toti cei 3 (Omrani, Vera si Bokila). toti 3 sunt atacanti inalti, de careu, care nu pot juca precum al 2-lea virf, nu vin intre linii, nu alearga, nu recupereaza. E greu sa joci cu 2 din astia. S-a mai incercat la CFR cand jucau impreuna Tade si Guima, fara succes. Urko Vera e fix tipul lui Guima.

    Pelayo, acel mijlocas central e bunicel din cate stiu. Dar e greu sa il inlocuiasca pe Nascimento. Acela era deja obisnuit cu echipa, se integrase, intrase intr-un ritm.

    Logic, echipa e mai slaba decat anul trecut. Daca il dau si pe Nouvier va fi si mai rau. Dar DP a spus ca mai vin 4-5-6 jucatori. Asta ne da sperante

    Apreciază

  17. A cam disparut corul bocitoarelor dupa Miriuta! Oare de ce? Sunt semne de mai bine, deci „Lotzi” nu mai prezinta importanta? Eu, ca suporter de rezultat (de vreo 45 de ani) cred ca e mai bine acum, cu un antrenor care „le are” …si cu o perspectiva ca amu’s 4-5 ani…

    Apreciază

    • Antrenorul de acum trebuie să demonstreze întâi că le are. Dar, în fond, ce contează antrenorul? Zice-se că ne vom lupta pentru locul 1 cu FCSB. Eu zic că şi Laci (sau oricare alt antrenor ieftin din Liga 1) este mai competent decât Gigi, nu era nevoie să arunce banii pe DP. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  18. No, văd că a apărut în peisaj și acest spaniol (Pelayo)… Din ce se vede în această selecție, omul chiar e meseriaș, un mijlocaș box-to-box, parcă (scapă Cipri…), care are și viziune, și joc de cap, deposedare etc. Mă rog, sunt faze selectate de EI, nu de NOI… 🙂 Mai vedem ce poate în GinoLiga… HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Exact, Kiruj. Surprinzator de bun pare Pelayo. Paseaza si tasneste pentru a reprimi pe pozitie viitoare (un-doi), goluri cu capul, deposedari, interceptii, goluri prin suturi puternice si precise, tot tacamul. E un video perfect realizat. Sa vedem si noi pe iarba cum e cum e. Chiar pare cu adevarat fotbalist.

      Apreciază

  19. Primul 11 in acest moment: Minca – Luchin Vinicius Balic Camora – Hamed Hoban Pelayo Deac – Vera Bokila
    Al doilea 11 : Vatca – Peteleu Muresan Horj Vlad – Chirita Rus Nascimento Nouvier – Coman Omrani

    Apreciază

    • Mai sunt vreo 4-5 pozitii unde urmeaza sa vina jucatori ( cel mai probabil cu valoare de titulari) : portar,fundas dreapta ( sa speram ca Manea poate fi o solutie decenta care sa rezolve problema under 21,ceilalti tineri nu au deocamdata valoarea si experienta necesara) ,mijlocas de banda,mijlocas central,varf.Se vrea ca macar 2 dintre acestia sa fie jucatori de certa valoare care sa poata face diferenta…cu mentiunea ca se va pastra o pozitie pt. septembrie.P.S.Culio este o varianta,i s-a facut o propunere,s-ar putea sa vina fiind cu adevarat atasat emotional de CFR …

      Apreciază

      • Multumesc, IQ. Dupa ce am postat articolul, m-am prins ca in al doilea 11 trebuia sa-l trec pe Paun mijlocas de banda dreapta in locul lui Chirita. Ma bucur ca se mai aduc jucatori. Multi cred ca daca sunt liberi de contract sunt si slabi. De fapt totul depinde de salariul ce-l poti oferi. Sunt multi jucatori liberi mult peste mamalicki Gino’ Liga, dar nu vin pentru orice salar. Depinde cat poti oferi. La salar mai bun vin jucatori mai valorosi.

        Apreciază

  20. Andrei, am vazut ca spuneai pe Chefere ca echipa a doua nu poate fi inscrisa in mod legal in Liga a 3-a. Ba se poate si e foarte legal. Cluburile din Liga 1, Liga a 2-a si Liga Elitelor pot sa-si inscrie o echipa satelit în Liga a 3-a, in limita locurilor disponibile. Daca exista cel putin un club cu drept de participare in Liga a 3-a dar nu se înscrie, regulamentul spune asta. Dar Corn greseste cand spune ca se opun „lighenarii”. Nu au cum si nu prea au de ce… Corn spune ca „U” se simte amenintata acum când vedem transferurile CFR-ului… Nu prea vad de ce. Spre deosebire de acum 10 ani, nu prea ai cum sa trimiti foarte multe întăriri la echipa satelit pentru un eventual meci cu „U”. Echipele satelit din Liga a 3-a, trebuie sa aibă in teren minim 3 jucători Under 19 si minim 5 Under 21. Practic 8 juniori. Nu pare o formula extraordinar de amenintatoare. Asta în timp ce restul echipelor participante (deci si „U”), trebuie sa aiba în teren doar 3 jucători Under 19.

    Apreciază

    • Asa o fi cum spui. Nu stiam exact regulamentul eu am mers pe logica. Incepi din liga a patra cum a facut u cluj. Multumesc pt precizari.

      Apreciază

      • Situatia e total diferita. S-a inceput pe o societate curata, total noua. Deci practit a trebuit sa se reafilieze la FRF. Membrii nou afiliati incep în ultima competiție organizata de AJF. Echipa a 2-a CFR-ului nu ar fi membru nou afiliat deci nu se aplica acelasi regulament. In plus, cluburile care isi inscriu echipe satelit isi asuma niste riscuri. Daca echipa satelit se retrage sau e exclusa din competiție, echipa din esalonul superior e depunctata cu 9 puncte. In plus de asta, echipele satelit au restricții in comparație cu restul competitoarelor. 3xU19+5xU21 vs 3U19. Deci sunt dezavantajate din start. In concluzie nu mi se pare nimic anormal sau incorect in regula asta. Dimpotriva. E chiar benefica pentru fotbalul romanesc. In momentul de fata nu exista competiție Under 21. Iar cei care la 19 ani pot sa faca pasul in prima liga sunt excepții. Oriunde in lumea asta. Alternative? 1. Ii imprumuti la echipe de liga a 2-a sau a 3-a. Fiind doar jucatori împrumutati, echipele care imprumuta nu prea au de ce sa puna foarte mult interes in continuarea cresterii si dezvoltarii ulterioare. 2. Iti creezi o echipa satelit iar jucatorii care nu mai sunt eligibili pentru Under 19 continua sa joace împreună, intr-o competitie. Dar daca trebuie sa începi in liga a 4-a sau a 5-a, parca nu-ti mai vine sa-ti faci o echipa satelit. Si nici nu prea are rost. Cat de mult pot progresa jucătorii respectivi in meciuri cu echipe de cartier?

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.