„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (39)


În fața unui public subțire, CFR dă o mică lovitură în București, scoțând un punctișor Stelei. Parcă notați de „tribuniști”, jucătorii ceferiști – care au marcat pentru ambele echipe – au primit note generoase, peste 7. Poate n-a reușit CFR-ul să fie egala Mantovei (de parcă Steaua se putea compara cu Milan!), dar și o jumătate de victorie în deplasare e primită cu drag.

Referitor la tinerele speranțe, în schimb, doar un… tulai!

***

A doua deplasare a CFR-ului nu aduce, din păcate, nici măcar un punct, deși echipa a pus probleme „marinarilor”, ba chiar a jucat în superioritate numerică mai mult de o oră. Timp frumos, teren bun, dar ce folos? Ultimul loc ne atârnă de gât ca o piatră de moară, iar etapele trec în zbor…

83 de comentarii

  1. No, cred că am belit pula:
    Administratorul judiciar al FC CFR 1907 Cluj SA, Răzvan Zăvăleanu, a mai încercat o dată să închidă dosarul de insolvență al clubului de fotbal, însă judecătorul sindic i-a respins cererea pe motiv că s-a mai pronunțat în 31 martie.

    La ședința din 31 martie, judecătorul a stabilit termen pentru examinarea stadiului procedurii la data de 26 mai. Numai că în 15 mai, tot judecătorul a dispus, din oficiu, preschimbarea termenului de judecata stabilit în 20 iunie. După o zi, administratorul judicir RTZ & Partners SPRL, condusă de Răzvan Zăvăleanu, a cerut și a obținut termen în 23 mai.

    Solutia pronunțată în urmă cu două zile sună în felul următor: ”Admite exceptia autoritatii de lucru judecat ridicata de instanta din oficiu. Respinge cererea administratorului judiciar „RTZ & Partners” SPRL de închidere a procedurii de reorganizare a debitorului F.C. CFR 1907 CLUJ SA, pentru autoritate de lucru judecat. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, apel care va fi depus la Tribunalul Specializat Cluj. Stabileste termen în vederea verificarii stadiului procedurii pentru data de 27 iunie 2017, ora 11, sala 102.”

    Amintim că, în 31 martie, judecătorul sindic a respins cererea administratorului judiciar de închidere a procedurii de reorganizare.
    link

    Apreciază

      • Pare că şi Lady Justice este la fel de capricioasă şi de neînţeles ca orice muiere. 🙂 Tare greu de priceput ce se întâmplă pentru un muritor de rând. Păi, în logica sentinţei de alaltăieri, judecătoarea poate decide şi în iunie că s-a pronunţat deja în martie. Atunci pentru ce a stabilit în martie un nou termen pentru mai, dacă s-a pronunţat deja în martie? Bănuiesc că-i vorba de ceva meciuri tari de tot prin culise, altfel nu-mi explic futingul.

        Apreciază

  2. Scuze, 07, că am spurcat întâi articolul cu primul comentariu şi abia pe urmă l-am citit. Măcar m-a liniştit pentru puţin timp. Cred că ar trebui să-l trimitem şi lui Gigi B să vadă că acum 46 de ani Steaua a avut mai mulţi unguri în echipă ca CFR (Hajdu, Szatmári, Vigh vs Szöke, Román) 🙂 )))

    Apreciază

    • Băi caneto, eu îmi bat capul cu scăparea de la retrogradare în sezonul 1971-72 și tu mă bați la același cap cu insolvența din secolul următor?! Stai că ajungem și la aia în episodul 1.766…

      Apreciază

  3. „Și totuși, noul judecător nu a ținut cont de aceste lucruri, că nu mai există nicio problemă financiară. Probabil s-a bazat pe faptul că vom obține în timp util ieșirea din insolvență la Curtea de Apel, unde avem termen luni, pe 29 mai. Am fi în termen, să ne încadrăm până în 31 mai. Totul depinde acum de decizia Curții de Apel”
    link

    Apreciază

  4. Saul, eu nu sunt sută-la-sută convins că toată lumea de la CFR doreşte ieşirea din insolvenţă… Ok, am foarte puţine argumente solide pentru asta, dar „impresia” asta persistă de mai mult timp… Oricum, ai dreptate, ceva nu se leagă. Dacă mă întrebi pe mine, eu sunt bucuros şi de stadiul actual al echipei (îm plan sportiv, mai ales) şi al clubului (mai puţin, totuşi), degeaba visăm tot timpul cai verzi pe pereţi. HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. „Au primit noi termene de dezbatere solicitările firmelor offshore de consultanţă din Cipru, Sorrell Enterprises Limited şi Vianova Holdings Limited, care au introdus acţiuni în anulare faţă de respingerea creanţelor.” Eu cred ca in aceasta fraza citata din link-ul postat de Caneto e esenta noii amanari a iesirii din insolventa. E vorba cred de vreo 4 milionane de euroi pe care firmele off-shore ale lui AP trebuie sa le returneze clubului dupa decizia instantei, la cererea lui Zavaleanu (sunt plati ale clubului catre ele din perioada care a trebuit s-o verifice Zavaleanu), decizie pe care au contestat-o si acum se judeca aceasta contestare.

    Apreciază

    • Nu inteleg cum pot fi trase la raspundere niste sereleuri. Daca au raspundere limitata, scrie si in lege ca nu le poti imputa sume mari de bani.

      Apreciază

      • Asta vom vedea in cele ce urmeaza, BrightSide. In general se raspunde cu banii din conturi/casa si cu bunurile + titlurile de valoare (actiuni, bonuri de trezorerie, etc) detinute de srl. Depinde si de legislatia din Cipru.

        Apreciază

  6. Acum ca ne-am lamurit si cu insolventa 🙂 , va intreb pe cine v-ati dori sa nu mai vedeti sezonul viitor in prima liga? Pe langa muresenii deja retrogradati, eu imi doresc sa scapam de Chiajna si/sau pandurii, doar ca doamna uta e prea batrana ca sa le elimine pe una din astea doua la un eventual baraj. In locul lor vom avea inca o clona bucuresteana, fara stadion (pierdut prin retrocedare) si Sepsi al carei stadion ale peluze bio, adica iarba verde de acasa 🙂 Un confrate de-al nostru de aici, care nu mai scrie, dar citeste, ma acuza saptamanile trecute ca as avea un cui impotriva celor de la sepsi, pe considerente etnice, daca ar fi sa promoveze. Nimic mai fals! Eu sunt nascut foarte aproape de Sepsiszentgyorgy si am crescut acolo pana la absolvirea liceului, doar lipsa unei facultati cu profilul dorit in zona BV, m-a facut sa iau drumul Clujului (si nu-mi pare rau). Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Stadion BIO ,ha,ha,ha asta este buna,BIO.Da asa este.Dupa cum am inteles eu,primaria si patronatul ar fi dispusi ,sa investeasca in stadion.Problema este ca ,stadionul apartine de MTS.MTS-ul nu vrea sa dea primariei stadionulProblema aceasta dealtfel,exista si in alte orase.Oricum este ilogic,sa tii stadioane,baze sportive in oaragina,cand exista vointa sa fie puse la punct.Nu am inteles niciodata aceasta politica practicata de MTS.Macar sa le concesioneze pe 100 de ani,ca daca nu ,tot in paragina va fi.
      PS Saul tu,mi-ai facut o impresie de om foarte serios,fara glume in program.Dar chestia aceasta cu BIO m-a facut sa-mi schimb parerea.Tot de-al nostru esti ,si tu. 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  7. “Decizia Tribunalului nu ne va afecta planurile. Noi vom juca în continuare, vom aduce jucători şi obiectivul va fi câştigarea campionatului, indiferent de ce se întâmplă. Ne încurcă puţin această stare, dar investiţii oricum se vor face pentru câştigarea campionatului. Sperăm ca luni să se dea totuşi decizia corectă”, a anunţat în premieră Marian Băgăcean.

    Apreciază

  8. E mai greu sa se opuna atat Zavaleanu cat si noul judecator sindic (Voichita Grunea a plecat in concediu de maternitate) investitiilor la echipa, neexistand datorii de platit, doar litigii noi care tot apar + povestea cu offshore-urile in care clubul nu are de platit, ci din contra are de primit bani. Chiar daca se mentine starea de insolventa nu vor mai avea motive sa se opuna cheltuielilor decise de club fara datoriile care s-au platit deja. In acest context, vor putea fi salarii mai mari si bani la semnatura de ex. Se va imbunatati conditia financiara a echipei chiar si in insolventa, in opinia mea.

    Apreciază

  9. Trebuie sa fiu de acord cu Kiruj, ceva scartaie cu iesirea din insolventa . Adica trebuiau platite toate restantele aflate la dosar sa nu existe motiv de respingere a actiunii . Necunoscand detaliile si nefiind nici jurist specializat in astfel de spete, imi dau si eu cu parerea, respingand insa asa zisele manevre oculte impotriva noastra . Fiind un caz mediatizat in toata tara, nimeni nu-si permite sa-si sacrifice viitorul profesional, asa ca verdictul dat mai mult ca sigur are temei . Intrebarea e, de ce nu s-a facut tot ce era necesar ca singurul verdict posibil de dat sa fie scoaterea din insolventa ?!

    Apreciază

  10. …si cam atat, dragi tribunisti. Am mai vazut cererile respinse ale lui Sforzini, etc. Acestea sunt problemele cu care se confrunta echipa noastra draga pentru a iesi din insolventa. In esenta Voiculet si cele doua off-shore-uri din Cipru, Sorrell si Vianova. Hai CFR!!!

    Apreciază

      • Da, Kiruj si Saul, e 27 iunie nu mai, am vazut si eu acum, plus 13 iunie cum am scris la Voiculet. Asa este. Sa vedem luni in 29 ce va fi la Curtea de Apel, unde se poate incheia toata povestea. Hai CFR!!!

        Apreciază

  11. Saul, noi glumim acum, dar prevăd -ca şi tine, probabil ca şi alţii- o (contra)ofensivă cu „nuanţe” naţionaliste şi -mai degrabă- şoviniste la adresa celor de la Sepsi (care vor prelua de la noi o mare parte a înjurăturilor din lumea murdară a Ligii 1), şi -din păcate- nu exclud apariţia unor replici de acest gen nici pe Tribună sau alte forumuri ceferiste… Am spus „contraofensivă”, pt. că „ofensiva” initială va fi pornită de cei din galeria celor de la Sepsi, care mai sar şi ei -câteodată- calul… Un lucru e cert: ocazie mai bună (un fel de minge ridicată la fileu) de-a manipula şi de-a învrăjbi oamenii nu vor avea niciodată „structurile” interesate, şi în numele aşa-zisei ameninţarări „revizioniste” vom asista -din nou- la represalii etc. Să nu mai vorbesc că va fi „calul troian” perfect de-a distrage atenţia de la probleme mult mai serioase cu care se va confrunta sociatatea. Mă rog, vom avea tot timpul la dispoziţie după 15 iulie să discutăm detaliat despre toate aceste lucruri… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Kiruj,acel meci ,a inceput deja.Vezi meciurile de la juventus ,suceava etc….Apoi commenturile.DAR sper ,ca aici nu vor fi derapaje.As fi foarte dezamagit,si nu stiu daca ,as mai intra pe site.

      Apreciază

  12. Kiruj, Sf. Gheorghe nu cred ca va rezista mai mult de un an in prima liga, cu atat mai mult cu cat acolo se investeste masiv si la baschet fete, unde sunt campioane . Asa ca, un an va trece cumva, esenta e ca aici sa nu ne inflamam, sa pastram stacheta ridicata a tribunii . Ps . Si dupa vestile proaste cu insolventa, iata si o veste buna, azi FRF a aprobat participarea echipei a doua a CFR in liga a 3-a .Deci se vrea performanta, altfel nu se lua aceasta decizie . Iar daca am vorbit de invrajbiri, iata ca si in liga 3 va fi asa ceva, doar se vor intalni U cu CFR , nu ?

    Apreciază

    • Nici eu nu cred că vor rezista mai mult de un sezon în Liga1 (dar mai ştii?), dar nu din cauza „concurenţei” de finanţare cu echipa de baschet, cele două surse nu prea au nimic în comun. Interesant e că şi acolo antrenorul e român (Suciu Valentin), majoritatea jucătorilor la fel, nu cred că sunt mai mult de 2-3 jucători maghiari (dintre care cel mai cunoscut -evident- este Hadnagy). Dar patronul e „bozgor” (schema seamănă izbitor cu cea a CFR-ului, aşa-i?), aşa că totu-i clar. Totuşi, antipatia contra lor va fi generată preponderent de spectacolul oferit de micuţa (dar foarte inimoasa şi zgomotoasa) galerie, care se exprimă în lb. maghiară. Nu se dedau la lozinci naţionaliste etc., dar simplul motiv că încurajează echipa în lb. maghiară e suficient… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj,au o galerie superba,si daca am sa am okazia,avand foarte multe rude la Sf Gheorghe,voi face tot posibilul sa ajung la un meci cu CFR.Da stiu ca se va juca la Brasov. 🙂

        Apreciază

  13. Corn pe cheferetv mai prezice aiurea – inclusiv cu insolventa – dar la postarea lui de azi, ora 16, nu am nimica de reprosat, dimpotriva !

    Apreciază

  14. Cititi in prosport cum a vrut SC Bacau sa se retraga din campionat in ultima etapa ( !!! ), ca sa incurce
    „bozgorii” de la M. Ciuc sa promovere in a doua liga . Si cum vrea Grindeanu sa construiasca la Timisoara o sala polivalenta de, atentie mare, 16.000 locuri !!! Asta-i tara extremelor frate, sau n-ai nimica sau ceva amarat, sau ai una uriasa care nu se va umple in veci . Autostrazi ? Dracu sa le ia … la fel cu sanatatea si educatia . Bani pt consum, bani pt catedrale si biserici, bani pt sali extravagante, stadion ultra la Tg-Jiu si am putea continua cu sute, mii de exemple . Si ne mai miram c-o ducem prost . Si legat de exemplele date este si modificarea adusa de ” marii alesi ” la abuzul in serviciu, acum de ex, un primar vine cu o propunere la cons local ca sa se achizitioneze panselute cu min 500 euro buc, consiliul adopta cererea, iar primarul cumpara 10.000 de panselute cu 600 lei/buc, jaful este perfect acoperit legal .Pai de asta repede acum sali, bazine si stadioane, doar jaful din constructia Arenei Nationale va capata forma legala, da-i inainte fratilor, bagam picioarele in fonduri europene caci acolo nu merge cu ciordeala, am legiferat subtil, dar ferm, furtul asa ca DNA poate sa intre la somaj … Tot asa, nu s-a putut din cauza ” strazii ” ca guvernul sa emita OG pt gratiere, nu-i nimic, o face parlamentul cat se poate de simplu, prin aprobare tacita . In acest timp presedintele e dezbracat de atributiuni esentiale, dragnea ataca UE si multinationalele, iar publicul e adormit cu SIPA, cu alegerile din 2009 si alte fumigene marca DaN Andronic, A3 sau Romania Tv si tot mai des si mai apasat fostul mare devenit ridicol Traian Basescu . Gata, scuze sincere, m-a luat valul, dar necazul cu insolventa mi-a provocat aceasta stare de refulare .

    Apreciază

    • Calmo,calmo paciento.La varsta ta ,ai grija cu nervozitatea.Acum dai si tu vina pe insolventa,dar de fapt ,te-au epuizat nepotii si tu,te refulezi aici. 🙂

      Apreciază

    • Bela, am scris de acum 2-3 ani ca chestia asta cu stadioane si arene sportive e urmatorul val de ciordeala? Si ca unele echipe erau tinute in diverse competitii pentru a se justifica nevoile astea? Fara nici o harta sportiva, fara poli de concentrare pe anumite sporturi, fara o idee clara unde se doreste si fortarea de rezultate de prestigiu la Jocuri Olimpice etc.

      Apreciază

  15. Salut baieti,am revenit,din pacate pt. putina vreme!;parerea mea si nu numai, este ca in situatia de facto,din aceasta ultima perioada(martie-mai 2017),”vinovatul”principal pt.neaprobarea iesirii din insolventa este insusi Razvan Zavaleanu!;nu intru in amanunte avocatesti pt. ca ar fi prea mult de discutat si de combatut; Kiruj, ai dreptate,partial,in ceea ce priveste sovinismul,dar daca vrem sa fim corecti trebuie sa vedem si tabara din Sf.Gheorghe si sa pornim de la insusi denumirea,banuiesc ca in maghiara,nici intr-un caz in limba romana a cuvantului Sepsi,care pt.mine si nu numai,pare un cuvant anume ales pt. a se delimita de vreo legatura cu romanismul,ceea ce se poate interpreta ca o propagare,mai degraba,revizionista!;unele conotatii iredentiste l-am constatat manifestate in direct,in tribune, f. vehement si in mod constant in Sala Sporturilor”Horia Demian”,la toate intalnirile sportive,fara exceptie,in care echipele Clujului sau ale Romaniei se confrunta cu adversari unguri;mai trebuie sa reamintesc atitudinea si manifestarile potrivnice,scelerate ale(unei parti)gazdelor maghiare de la C.E.de handbal feminin,indreptate impotriva echipei noastre,fara ca organizatorii sa-si ceara macar scuze pt. incidentele nedorite(?);nici nu vreau sa-mi imaginez ce fel de manifestari si repercursiuni grave ar putea avea loc la o intalnire directa intre echipele mU-Sepsi(!);noroc,deocamdata,ca valenii sunt departe de L.1.;totusi,hai CFR!

    Apreciază

    • Eu,nu vad nici o problema cu denumirea Sepsi,nici ca fac galerie in limba maghiara.Eu le-am auzit cantecele,sunt frumoase si nu au legatura cu antiromanismul.Problema este sau va fi ,daca trec si ei in extrema cealalta,chiar si daca,doar ca raspuns la provocari.Pe mine ,ma depaseste efectiv ,neantelegerea faptului ca ,oamenii aceia vor sa-si incurajeze echipa in limba lor materna,si ca vor sa-si foloseasca denumirea maghiara Nu inteleg de ce atata reticenta.Pentru un maghiar este cel mai simplu.Atat.N-are legatura cu Romania sau romanii.

      Apreciază

      • Eu înțeleg ca își încurajează echipa în limba maghiara. E și normal sa le fie mai ușor sa o facă în limba materna. Și nu am nicio problema cu faptul ca se intoneaza imnul Ținutului Secuiesc înainte de meciuri. Asa cum galeria lui „U” cânta „Slava ție, studenție” înainte de meciuri nu vad de ce nu ar putea și băieții din Sfantu Gheorghe sa cânte ce cântecel vor ei. Dar e deplasata reacția galeriei în momentul în care jucătorii adverși prefera sa-si continue încălzirea în timpul intonarii imnului respectiv. Nu am văzut pe nimeni sa aibă pretenția ca adversarii sa stea cu mana la inima în momentul în care canta Desperado la boxele din Gruia.

        Apreciază

        • Da,asta depinde de fiecare in parte.De cat respecta adversarul.Pot sa stea si ei pana canta galeria sau nu.Galeria sau oficialii nu trebuie sa se supere.Si oricum,canta pentru ei si pentru echipa lor,nu impotriva echipei adverse.Chiar daca nu-mi place ,aici sunt de acord cu tine.Ca doar nu te palc. 🙂 🙂 🙂

          Apreciază

          • Si pe une,chiar au cantece frumoase,chiar si din folclorul maghiar.Daca rumunii neaosi ar intelege textul,nu cred ca s-ar supara. 🙂 🙂 🙂

            Apreciază

  16. Uite ce subiect de discutie v-am oferit 🙂 Doar ca eu nu ma refeream in postarea mea la galeria lor ci la stadionul cu peluze bio, de care vad ca nu pomeniti nimic 🙂 De galerie sunt sigur ca vom mai auzi, mai ales ca vor fi tinta multor atacuri si se vor intoarce cu frigiderul plin din fiecare deplasare. Oare se vor infrati cu ai nostri? 🙂

    Apreciază

    • Uite aici subiect: SC Bacău plănuia să nu se prezinte astăzi, de la ora 18:00, la Galaţi, la meciul cu Metalosport, numai că, surpriză, gazdele le-au luat-o înainte oaspeţilor şi au anunţat că nu pot organiza meciul, pierzându-l, astfel, la „masa verde”! Gălăţenii s-au mişcat mai repede decât băcăuanii, care au ratat astfel ocazia de a fi excluşi din campionat.
      Ca la noi la nimeni 🙂

      Apreciază

  17. Racheta, sper ca revii cat mai repede la aparitii zilnice, cum ne-ai obisnuit . Azi la baschet am castigat titlul, chiar la Bucuresti, impotriva Stelei . La final U BT a primit portia de m.ie, dar asta in societatea noastra este , din pacate, ceva normal . Daca insa se va striga ceva urat la un meci de-a lui Sepsi, conotatiile vor fi total diferite, se va pedala din ambele tabere pe chestiile sovine, sincer nu stiu cand va reintra totul la normal, oricum eu nu apuc asta ! Denumirea si incurajarile dupa mine e normal sa fie in maghiara, daca vin la meci maghiari, doar n-o sa strige decat in limba lor . Problema e cand se intrece masura, cand una din parti, sau ambele, trec la ” afara, afara, cu ungurii din tara ” si ” tziganii, tziganii ” . Atunci arbitrul trebuie sa intrerupa jocul, iar daca spiritele nu se linistesc, meci oprit si sanctiuni ce sa mearga pana la retrogradarea in liga inferioara ! Indiferent ca e vorba de Sepsi, wc-sb , U sau oricare alta echipa cu ultrasii in culpa .

    Apreciază

    • Beluci ! Io cred ca ar trebui Sfantu Gh sa-si schimbe numele ,,in: Pepsi ori Coca-Cola….Atunci , cum ar mai striga populimea sudista : „Afara, afara cu Pepsi din tzara?// ” ori „Afara , afara cu Coca din tzara ???” Da’ , io va intreb ceva : Ce , ii numa’ tzara lor ??? Ce conteaza ce nationalitate ai atat timp cat esti CETATEAN ROMAN ??? Asa-i si aici si pa la mine … de cand ii prezident , „prezidentu’ Miss Univers „, toate-s cu curu’-n sus … La nivelul lui intelectual, crede ca Atlanticu’ si Pacificu’-s tzari vecine si vrea sa construiasca paretzi inaltzi, sa nu ne invadeze „atlantzii” si „pacificii”…Bleahhhh !!!

      Apreciază

  18. Apropos de tergiversarea insolventei si de gasirea de tot felul de vinovati. Eu am o parere mult mai radicala – vinovata e atitudinea de bagabonteala din intreg fotbalul romanesc, care a molipsit partial si structurile CFRului. Haideti sa ne uitam in urma cam 15-20 de ani : primul model de „tun” a fost cel cu „scot banii si vind lclubul, licenta etc.” – copyright Gino Iorgulescu (Progresul/National). Al doilea model „investitional” la mintea lui Giga a fost „bag bani sa luam campionatul si ma pregatesc de Liga Campionilor” – au luat tzeapa aici Porumboiu, Copos, diversi implicati la Dinamo, Jabba Iancu. Astia au patentat modelul curatirii proprii prin involventa, daca datoriile principale erau controlate tot de ei si putea controla procesul. Timisoara nu era in acea situatie, la Rapid s-a scapat situatia cu „noul investitor” si sutn istorie. Insolventa de fapt e o pacaleala a jucatorilor sia statului pentru a plati doar o parte din promisiuni sau datorii. Acelasi lucru s-a intimplat si la CFR, cind s-a stricat jucarica dar cheltuielile tot razna o luasera iar lumea avea impresia ca daca taie un pic mai iese ceva (o grupa de EL ratata samd). Regula de aur in insolventa e sa respecti un calendar si niste promisiuni. Incercarea asta de iesire subita este la fel o bagabonteala si este dreptul fiecarui creditor sa isi ceara partea din resursele suplimentare existente subit. Asta pentru ca „ne-am platit datoriile” este o logica falsa – in insolventa platesti partea de datorii convenita – restul nu se streg, nu se anuleaza ci creditorii renunta sa ii mai ceara pentru a oferi o sansa noua debitorului, care pe parcursul insolventei trebuie sa isi demonstreze buna credinta. Chiar daca suporterii isi doresc participari internationale, posibilitati de investitii etc…. fortatul acestei iesiri in conditiil in care nu sunt platite toate datoriile ( adica nu doar cota de 40% convenita) este o golaneala si o fortare a principiului insolventei.

    Apreciază

  19. De acord cu tine Cristi. Acum cel mai important lucru e ce scrie in lege despre aparitia asta a cererilor suplimentare si de posibilitatea de a iesi mai repede din insolventa, daca noul investitor plateste mai repede decat era prevazut in calendarul reorganizarii. Vedem ce va fi luni in 29 mai la Curtea de Apel, unde am putea iesi din insolventa. Hai Cfr!!!

    Apreciază

  20. Insa e foarte important ceea ce va decide Curtea de Apel in privinta celor doua offshore-uri din Cipru, Sorrell si Vianova, principalul obstacol se pare in calea iesirii din insolventa, unde AP ar putea fi obligat sa returneze prin cele doua off-shore-uri cele 4 milioane de euroi clubului care au fost platite de club acestora, dupa cum s-a pronuntat judecatoarea sindica la cererea lui Zavaleanu. Sincer nu prea cred sa se mentina aceasta decizie. Toti miliardarii planetei isi plimba nestingheriti banii prin aceasta metoda a off-shore-urilor pentru „optimizarea” taxelor, deci legislatia internationala e clar ca permite aceasta metoda.

    Apreciază

    • Pai uite ca Nicolae de la Astra a stat în pușcărie tocmai ca si-a plimbat banii prin off-shore-uri. Ce se numește „optimizarea taxelor” în Vest, la noi se numește „evaziune fiscala”. Da’ nah… Romanii sunt aia corupți care trebuie sa stea drepți în fata modelelor de corectitudine din Vest.

      Apreciază

    • Da si nu. Si offshorurile sunt de mai multe feluri, de la genul celor care pot fi auditate (gen BVI) la genul care pastreaza rasponsabilitatea taxarii in tara mama (Delaware) samd. Exista insa citeva principii de baza iar daca acestea au fost incalcate tranzactiile nu sunt recunoscute: 1. firul tranzactiei nu poate fi intern (nu vinzi din Marasti in Manastur prin Offshore) 2. Substanta tranzactiei trebuie sa existe in entitatea respectiva ( facturezi consultanta de transfer, trebuie sa dovedesti ca aia e o activitte permanenta, localizata etc-Cipru este totusi UE, asta uita multi-> ceea ce se poate aplica pentru rusi care sunt non-UE nu merge pentru romani) 3. Tranzactiile sa exista in mod real – serviciul sa existe, sa fie facturat la un pret corect al pietei samd

      Apreciază

  21. https://www.clujust.ro/raportul-de-inchidere-procedurii-de-reorganizare-cfr-1907-urmeaza-decizia-la-curtea-de-apel/ Am preluat link-ul de pe cheferetv. E raportul lui Zavaleanu din 19 mai pentru Curtea de Apel care ar putea decide luni 29 mai iesirea din insolventa. Apare si nr. dosarului la Curtea de Apel: 134/1285/2015/a80, al carui link este: http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=128500000000052743&id_inst=33 si unde va apare solutia pe care o va adopta Curtea de Apel luni 29 mai 2017.

    Apreciază

  22. Da, Cristi. 1. Nu stim cine sunt actionarii nici la Sorrell si nici la Vianova ca sa raspundem la punctul 1. Atat doar ca la Sorrell e director fostul cumnat al lui AP, Szekernes Karoly: https://i-cyprus.com/company/343517 cetatean maghiar conform https://www.clujust.ro/ce-afaceri-mai-au-la-vedere-paszkany-si-tatal-sau-harta-asocierilor/ . La Vianova: http://cy-check.com/vianova-holdings-limited/236477.html sunt directori cu nume grecesti, cum vedeti si voi in link. Despre actionari nu stim nici aici. Cat despre domeniul de activitate si permanenta lui iar nu stim nimic la cele doua firme ca sa raspundem la punctul 2. Iar despre existenta tranzactiilor si existenta serviciului sau despre pretul corect sau nu iar nu stim nimic, ca sa raspundem la punctul 3. Ne ramane sa asteptam decizia de luni a Curtii de Apel. Hai Cfr!!!!

    Apreciază

    • Pai la ei corupția e institutionalizata deja. Diferența între parlamanterul corupt din Vest și asta din Est, e ca ala din Vest taie factura. Cei din instutiile de control de la noi iau mita de la cei pe care ii controlează. Cei din institutile de control din Vest primesc job-uri la cei pe care i-au controlat (vezi scandalul HSBC din Anglia…cel care i-a „anchetat” s-a pensionat imediat după ancheta și s-a angajat la…HSBC!). Ca tot pomenea Old Sha…Achilles de Miss Univers…El spune ca nu trebuie sa știe lumea dacă a plătit taxe și dacă a plătit cat a plătit. L-a un moment dat presa l-a întrebat pe David Cameron dacă nu are chef sa facă publica o declarație de avere. Raspunul lui? E irelevant ce avere are. Ma întreb cu ar reacționa tinerii frumoși și liberi care vor „o tara ca afara” Dacă Dragnea ar spune ca n-are chef sa completeze o declarație de avere:-)

      Apreciază

  23. Fratilor ! Mie mi se „imbarliga paru’ ” cu discutii despre „insolventa-ofshoruri” si nu mai stiu ce „bazaconii financiar-legistice „…Astea-s pentru Winett…adica Vladimir …DAR, trebuie rezolvate si astea o data ! Cum ? Nu stiu!! Poate ca, in articolul precedent v-am tinut intr-un „camp de discutii” care , pe unii i-a plctisit si va rog sa acceptati scuzele mele ! Mai am , insa , ceva sa-i arat lui Caneto, care s-a aratat surprins de calitatea gazoanelor din USA, afirmand ca i se par mai mult „sintetice” decat naturale . Alaturat ii arat un articol in care descrie procedeele si munca pentru realizarea unui gazon perfect.. Si, va asigur ca nu costa o juma’ de milion .. Legat de CFR-insolventa , io am visat ca s-a rezolvat si chiar am auzit (in paranormal) niste discutii intre conducatori cum sa faca viitoarea echipa … http://www.ajc.com/sports/atlanta-united-benefits-from-finely-crafted-grant-field-turf/472ZWTNl3QWPXqI9ba7PDO/

    Apreciază

    • Achilles, un gazon adevarat ajunge la maturitate ca la britanici, dupa vreo 500 de ani. SUA mai au jumatate de distanta, daca primi colonisti s-au preocupat de asa ceva pe coasta de Est.

      Apreciază

      • Cristi ! Io apreciez foarte mult ce scrii , fiindca te vad un baiat onest, educat, obiectiv si bine informat… dar.. Sa stii ca exista si „prafuri de putut , daca nu mai poti… ” Ex: viagra, cialis … Asa-i si cu iarba .. Si, la americani le plac asa de mult „prafurile de putut ” !!!! iar, primii colonisti, incepand cu marinarii de pe „Mayflower” la 1607 , John Smith , iubitu’ lui Pocahontas, au folosit „prafurile ” . Uita-te ce zice acolo: ca s-o folosit iarba „Bermuda” (deci , peste 500 de ani, de pe vremea Imperiului Maya)si o fost intarita cu samanta speciala care nu poate fi „arsa” vara de soarele puternic al Georgiei …S-apoi , cate fire de iarba is , atatia mexicani ilegali au fost angajati sa le grijeasca..Logic, nu ???

        Apreciază

    • Da, prietene Achilles, impresionant articolul cu May. E formidabil tipul. Stie ca iarba de tip Bermuda rezista la arsita dar si ca nu creste suficient de rapid cand vremea e temperata (creste pe caldurile infernale rapid), urmareste stilul de joc al echipei si reduce inaltimea ierbii, il uda dimineata inainte de meci, inaintea iesirii echipei la incalzire, dupa aceasta, in pauza, ca sa fie suprafata mai rapida. Da si raspunde lui Caneto cu inaltimea de la 1,25 cm la 1,88 cm (3/4 x 1 inch), care explica impresia unui covor sintetic la perfectiunea care se vede in imagine.

      Apreciază

  24. Comuna Voluntari, castigatoarea Cupei ! Asta da fotbal , ne mai miram ca an de an calitatea tot scade . Si apropo de calitate, pt sezonul urmator in afara de wc-sb nu prea vad alta candidata la titlu, Astra se descompune, de la Viitorul iar vor pleca tineri valorosi, Dinamo asa spre locul 3 datorita lui Contra ( daca ramane ) si cam atat .Deci o inbunatatire solida a lotului nostru poate sa ne duca la a fi contracandidata nr. 1 a wc-ului, sa vedem ce vor hotari bossii in functie de verdictul de luni .

    Apreciază

    • În fond și la urma urmei, ce mi-e Giurgiu, ce mi-e Voluntari? 10mii de locuitori diferența. Ca din punct de vedere economic nici nu poate exista comparație.

      Apreciază

      • Giurgiu macar este cit de cit urban, chiar daca la nivel de granita intre Baragan si Teleorman. Voluntariul este dintotdeauna o mahala.

        Apreciază

  25. Alaturi de Juventus Colentina azi a mai promovat matematic in liga 1 si Sepsi Sf Gheorghe,doua echipe de traditie in fotbalul romanesc

    Apreciază

  26. Doamne, doamne, cum ne-ai scăpat matale de dinamovist și ne-ai adus un stelist în loc doamneeeeee….
    Acu-i acu”. Să vedem ce bagă bursucu’ căci cu Miri ne-am lămurit.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.