Cam pioni. [CFR Cluj – Dinamo București 0-3]


Repriza a doua se scurge ca o diaree urât mirositoare pe terenul din Gruia, iar comentatorii TV se extaziază fără Ecstasy în microfoane. Importul play-off-ului în fotbalul românesc a salvat campionatul de la un atac mortal de plictiseală și a (re)adus mulțimile, turmele și haitele în tribune. Ura!!! În plus, lor le aduce niște bănuți în conturi, așa că n-au decât să dea din gură ca curu’. Dacă n-ar avea ce comenta, probabil s-ar duce cu scârbă la recalificare, la cursuri de aviatori în brazdă. Însă ce transmit ei cu patos e o doar un melanj de rahat și flatulență, degajate pe teren mai puternic decât degajează portarii celor două echipe, pe ritm de samba.

Pioni cam pe tot terenul, albi și negri, indiferent de culoarea tricourilor, care se chinuie să se șteargă unii pe alții. Un singur nebun (în sensul bun și în sensul mai puțin bun) = Tiago Lopes, și un fragment scurt dintr-o partitură de regină = „rocada” făcută de Hanca la golul doi. În rest… durere.

După umplerea tribunelor și a peluzei cu varietăți de suporteri și spectatori, meciul a debutat prost înainte să înceapă, în momentul (de reculegere) când Ekeng a primit ce nu i se cuvenea. Repriza întâi e atât de stupidă, încât mai că ne face să regretăm niște goluri încasate de la craioveni. Dinamoviștii trag primii, ratând reclama din spatele porții noastre. Nouvier trage de pe stânga, dar portarul panamez reține, în pana lui. Păun trage din întoarcere, dar nici nu știu de ce mai menționez această fază. Ocazii mediocre, întrerupte de ocazii minuscule de gol.

Tribunele își încurajează favoriții, printre căscaturi.

Repriza a doua arată foarte devreme un Dinamo care a mâncat mai mult cu polonicul. Minge aruncată la nimereală în careul nostru, Tiago Lopes este oprit din degajare de portarul Marc, care iese fulgerător la minge, o preia pe părți ale corpului greu de identificat pe zeci de reluări și o pune pe tavă lui ST FILIP, care o trimite în poarta goală ca Eva lui Adam. Henț cu mâna la dinamovist? Ne fură Avram ca în codru verde? Greu de spus, după vizionarea acelorași zeci de reluări.

0-1, și scenarita bântuie România precum holera Africa. Pentru cei care nu știu sau au venit mai târziu pe lume, Marc n-a evoluat în trecut nici la Steaua, nici la fcsb! Peluziștii îl salută cu petarde sau pocnitoare, cum naiba s-or chema…

Ce se poate întâmpla de acum încolo mai nasol decât atât? Mai nimic. Eventual scorul să rămână neschimbat până la final sau Laurențiu Rus să-și dea autogol… Mi-e milă de sufletul lui Traian Marc, dar n-am cum să schimb deznodământul fazei. Când ai trecut pe la Dinamo, îi strigi lui Tiago Lopes s-o degajeze în ceruri, nu ambalezi cadouri și le pui fundă roșie.

Fără să aștepte însă golul doi – cum a fost cazul în meciul cu Craiova – ceferiștii se aruncă în atac. Bud ratează două ocazii bune – semn că n-a revenit la forma de odinioară – și spre final este schimbat. Iese manifestând frustrare. Imaginile TV ulterioare ni-l arată atacând tribuna mai furibund decât poarta dinamovist-panameză.

Golul egalizator nu cade la figurat nici după ce Tiago Lopes cade la propriu în careu. Avram își ia fața aia nevinovată, de copil care n-a electrocutat pisica în cada plină cu apă plată și nici măcar nu știe despre ce pisică e vorba. Lasă jocul să continue în favoarea oaspeților, și ei cam pioni.

Schimbările lui Miriuță aduc jucători noi și elimină jucători vechi. Nascimento, de exemplu, intră în ultimele minute, semn că nici nu era mare nevoie de el. De fapt, la cum joacă echipa (care echipă?!) la ora actuală, m-aș mira ca șefii din lojă (sau de unde se uită ei la meci) să aibe nevoie de prea mulți dintre actualii jucători în sezonul viitor. La CFR se derulează un fel de „Miriuță v-a făcut, Miriuță vă omoară!”. [Nicio legătură cu faptul că Miriuță a trecut pe la adversari în trecut! Acum discutăm despre impresia lăsată în ultima vreme, nu în ultimele 90+6 minute] După zâmbetele ironice și destul de relaxate ale lui A1, probabil nici pe el n-o să-l mai vedem Ferguson după primăvara asta. Un proiect ce părea promițător, se încheie cu un mare fâs. Blestematul ăsta de play-off, prins cu greu, după atâta muncă, parcă ne-a pus capac speranțelor și viselor. Păcat de cei care au tras de ei cât au putut. În momentul când spiritul de echipă se topește, valorile se nivelează în jos, iar pe gazon toți par simpli pioni.

Între timp, Dinamo egalează Craiova în Gruia, marcând golurile 2 (Hanca) și 3 (Bumba, 11 m), pe care le puteți vedea pe reluări, dacă sunteți maso, cu comentariul extaziat al tractoriștilor ratați. Între 0-2 și 0-3, Omrani nu reușise să prindă spațiul porții, dacă informația asta mai interesează pe cineva.

Tiago Lopes face și mai pe nebunul și este eliminat, intrând astfel în concediu de transferabilitate mai devreme.

Jucătorii salută spășiți galeria, iar apoi toată lumea se duce în plata Domnului, să-și rumege dezamăgirea. Mă bucur că n-am fost la meciul ăsta. Internetul te umilește cu viteză mai mică, sacadat, nu te lovește în plex ca la meciurile trăite live, pe cord deschis.

Sezonul nu se încheie în seara asta, în Gruia, dar aventura CFR-ului da. Putem să ne dăm peste cap și să surclasăm Viitorul la Ovidiu, dar ceva îmi spune că CFR și-a tras deja ultimul cartuș. În picior.

CFR: Miriuță – Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Camora – Deac, Rus – Omrani, Păun, Nouvier – Bud (așezați voi echipa altfel, dacă nu vă place formula mea). Au mai intrat: Antal, Sârbu, Nascimento.

173 de comentarii

  1. Multumesc,Kiruj!;legat de fuga la fotbal din spital si eu am avut un vecin,tot cam zurliu,care a disparut din spital intr-un halat alb”imprumutat” de la o asistenta din tura de noapte;n-am vazut decat in filme pe C.Chaplin,atat de caraghios si de nonconformist;cand l-am vazut toti, dar toti,din teren,in frunte cu centralul ne-am”blocat”;eu jucam,la juniori,in aceiasi echipa cu”ficiorul lui tata”,care a venit sa-si urmareasca odrasla,la primul sau meci ca titular.

    Apreciază

    • Sambata e primul meci cu ambii fundasi laterali lipsa. Un inlocuitor o sa fie peteleu. Oare al doilea va fi rus??? E clar ca meciul va fi greu si indiferent de rezultat cineva ne va injura. Eu sper sa castigam chiar daca vor altii beneficiarii. Hai cfr!

      Apreciază

      • Posibil Rus-Peteleu. Ori va fi reactivat Tânc ca fundaş dreapta. Eu nu exclude nici Peteleu pe dreapta şi Nouvier pe flancul stâng. Sau, poate că Miri va dori să-I facă pep lac lui Corn şi-l va retrage pe Deac ca fundaş lateral. 🙂 ))))

        Apreciază

        • Tanc mai e la noi, Caneto? Eu imi amintesc ca la un moment dat s-a renuntat la Ene, Negrut a plecat si el apoi la Panduri si parca si Tanc si inca un jucator erau printre cei la care s-a renuntat, chiar discutam pe aici ca nu mai avem inlocuitori pentru stoperi, numai pe Muresan/Horj.

          Apreciază

          • Pe site-ul oficial al clubului, Ţînc nu mai figurează în lot, dar este în continuare sub contract cu CFR, altfel nu ar mai apărea ca jucător al CFR-ului pe site-ul LPF.

            Apreciază

  2. Unora li se pare că viața e prea lungă dacă și-o umplu uitându-se la meciurile fcsb-ului. Get a life! Eu mă bucur dacă reușesc să văd meciurile CFR-ului (mai ales cele care nu se încheie cu 0-3). Nu mă uit la alte meciuri din Liga 1, mă uit rar la meciurile din Champions League și mă chinui să văd unele meciuri ale Naționalei (închid ochii când mingea ajunge la fcsb-iști). Atât. Mă doare în patină cine câștigă campionatul și prefer un 0-0 chinuit la Viitorul decât un 0-1 după un meci în care am jucat fabulos, dar am avut tone de ghinion. Iar când mă uit la meciurile CFR-ului, vreau să văd jucători care mănâncă pământul/gazonul, nu jucători cu figuri în cap sau frustrări datorate insolvenței sau altor chestii din culise. La ora actuală – făcând abstracție de Camora (care e legendă) – Tiago Lopes mi se pare jucătorul cel mai onest, cel care se turează cât poate la fiecare meci și aș vrea să rămână la noi (chiar dacă n-a salutat galeria la nu știu ce meci). Prefer să-l văd centrând de 7 ori prost din 8 centrări, decât să nu se vadă deloc pe teren. Tiago Lopes are personalitate, și aș vrea cât mai mulți jucători ca el la CFR, chiar dacă mulți se îndoiesc de valoarea lui. Au trecut destui jucători valoroși pe la CFR și n-au impresionat deloc, pentru că nu doar valoarea joacă. Panin sau Tony sunt exemple de jucători fără cotă fantastică, dar care au rămas în inimile noastre. Ar trebui să căutăm astfel de jucători, nu talente care vor să plece după tur la fcsb sau alte echipe de… cenzurat.

    Apreciat de 1 persoană

    • De acord cu Tiago=atitudine si jucătorul de fotbal in general cu atitudine.Ăstia te lasă cu impresia că nu te-ai dus degeaba la stadion.Intr-o zi m-am trezit cu Tiago la tribuna 2 lingă mine.Este asa de slab si ronghios că parcă-i curg mucii intruna.De aia il respect că el se bate in general cu jucători mai masivi ca el si cumva cumva le ia mingea intotdeauna.Totu-i din vointă la el….

      Apreciază

  3. Timp de 26+9 etape, informaţiile dinspre lotul nostru erau aproape la fel de rare ca victoriile FCSB-ului în grupele CL (dacă nu scria Racheta din când în când câte ceva). Acum, că o arde la cur pe anterior menţionata FCSB, mai că nu-i transmisiune livetext despre CFR. Care jucător cum se simte, ce mănâncă, în ce dispoziţie sufletească se află etc. 🙂

    Apreciază

  4. interesante propuneri pentru sezonul viitor:

    Play-off-ul ramane neschimbat, insa in play-out vor fi schimbari majore. Cluburile ar urma sa fie impartit in doua serii de cate 4 care ar urma sa joace in sistem fiecare cu fiecare, deci 6 meciuri, scrie Gazeta Sporturilor.

    Barajul pentru Europa
    *se joaca incrucisat, locul 1 dintr-o serie cu locul 2 din cealalta, tur-retur.
    *castigatoarele celor doua baraje joaca intre ele, tur-retur.
    *castigatoarea play-out-ului va juca baraj cu ultima echipa din play-off, clasata pe ultima pozitie de cupa europeana. Se va juca tur-retur. Cine castiga merge in Europa.

    Baraje pentru Liga 1
    *se joaca incrucisat, locul 3 dintr-o serie cu locul 4 din cealalta, tur-retur. Echipele care pierd retrogradeaza
    *cine castiga se va intalni in alt baraj, tur-retur.
    *invingatoarea se salveaza, invinsa va juca baraj tur-retur cu ocupanta locului 3 din liga a 3-a.

    Apreciază

  5. Noi vom termina pe 4 indiferent ce lupta am da si ce joc am presta..In opinia mea interesul clubului ar fi sa nu expuna jucatorii importanti ,care au dus greul in acest campionat, la accidentari,ba dimpotriva .sa le ofere o saptamana in plus de vacanta si sa gandeasca noul sezon, iesirea din insolventa,si reconstructia echipei, urmand ca pe teren sa intre jucatori dornici de afirmare si de a convinge ca se poate conta pe ei..! Chiar daca ai intentia de a vinde un jucator,e vital pentru club,ca acesta sa fie valid,nu sa fie pus sa lupte pentru gloria celei mai antipatice echipe din lume,a carui patron ne-a ironizat si injurat de cate ori a avut ocazia..Daca vom obtine puncte o vom face pentru altii si pentru o iluzorie recunoastere,sa-i lasam macar pe cei avizi de a-si demonstra valoarea s-o realizeze! in ceea ce ma priveste nici nu voi urmari acest meci cu miza doar pentru ceilalti,nu de alta dar daca ar face-o as descoperi ca … imi voi misca involuntar picioarele ca sa dea gol adversarii..

    Apreciat de 1 persoană

    • Tocmai pt ca rejele mereu a atacat cfrul inclusiv a cerut retrogradarea noastra, ar trebui sa duca la o ambitie maxima impotriva nesimtitului.

      Apreciază

      • A cerut retrogradarea tuturor cluburilor în insolventa. De fapt nici nu a cerut. Doar si-a dat cu parerea despre cum ar trebui sa fie regulamentele FRF. Cat tupeu pe el sa aiba opinii 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  6. Tare-s curios daca la anu’, cand lupta la titlu se va da in ultimele etape intre Viitorul si CFR (ca asa ne-o anuntat conducerea bagaceanu+miliardarul neamt), o sa va convina cand o sa joace rejele in play-of impotriva juniorilor si CFRu’ contra titularilor. Ca asa se creste un campionat adevarat, cu omenii.

    Apreciază

    • Bela, nu-mi place caracterul lui fecali cum nu-mi place cel al rejelui. Mie, fotbalistic vorbind, mi se pare ca Fcsb e mai buna decat Viitorul (sunt atent sa pun litere mari sa nu jignesc pe cineva aici). Nu m-a convins Chitu cu Benzar et co. Chiar nu ma intereseaza cine ia titlul, ca mie n-o sa-mi produca nici cea mai mica emotie, nici pozitiva, nici negativa. Dar mi se pare corect sa ia titlul echipa care pe teren a demostrat ca e cea mai buna. Si poate asta o sa ajute un pic si in Europa, mai tarziu…

      Apreciază

  7. Din articolul cjsport.ro se pare ca oierul a reusit sa-i motiveze mai bine decat oricine pe jucatorii Cfr-isti sa-si dea viata pentru stana impotriva omenosilor. Le-a ranit orgoliul. Se pricepe la asta, din ce se vede. Nu ma bucur deloc. Din cele doua rele, as prefera raul mai mic, adica sa ia omenosii campionatul in locul oilor. Se pare ca va fi invers. ma astept si la un arbitraj partinitor pentru noi (adica pentru oi in detrimentul omenosilor).

    Apreciază

  8. Vad ca s-a suparat Rotaru pe oier pentru declaratiile jignitoare la adresa lui facute de oier nu cu mult timp in urma (e valabil si pentru oier proverbul „Gura bate curu’ „). Prima masura a fost introducerea celor 4 juniori cu omenosii. Se pare ca urmeaza sa alinieze cel mai bun 11 in meciul cu stana. Si de asemenea se pare ca nu va mai tine cont de traditionala vasalitate fata de jupanul oier a prazarilor. Din ce se vede oile vor avea un meci crancen cu prazarii de data asta. Va lua titlul cine va fi in stare. Misiunea omenosilor va fi mai grea cred din cauza arbitrajului potrivnic lor.

    Apreciază

    • Cel mai amuzant ar fi ca cfr sa incurce pe viitorul, dar fcsb sa nu reuseasca sa bata o craiova motivata de patron si suporteri.

      Apreciază

  9. Mai nou doar Camora si Minca sunt accidentati, se pare ca lui Bud i-a trecut accidentarea de la urcatul gardului sa-l bata pe fanul cfr-ist care-l suduia… 🙂

    Apreciază

  10. Mai sunt si arbitrii, fratilor. Isi pune oierul arbitru la meciul cu prazarii, federalii vor sta drepti in fata oierului dupa ce probabil vor primi banii de la oier si vor da porunca la CCA ce arbitrii trebuie sa se puna si unde. Si poate trimite tot oierul prin aceeasi metoda arbitru la Ovidiu.

    Apreciază

  11. La cate laude ii aduce I.M.lui hagi,ori de cate ori are prilejul,nu cred ca-i vom incurca pe omenosi;s-apoi ce-ati vrea sa devina Stana campioana cu ajutorul nostru(?);exclus!;ar fi o crima,la cate golanii,invective,jigniri si suferinte,pe ne drept,ne-au provocat acesti penali,Ciobanul si MiMisor!

    Apreciază

  12. Nu stiu daca ati avut ocazia sa vedeti OL vs Ajax. Daca s-ar juca in campionatul Romaniei asa ar plange toti conducatorii de cluburi ca nu s-au dat cartonase deajuns, sau ca se incurajeaza duritatile. Arbitrajul a fost excelent, zic eu. Sincer nu vad nici un club romanesc sa ajunga in fazele superioare ale nici unei cupe la felul cum se joaca afara. Posesie si demarcare instantanee. Ajax in prima repriza a dat o lectie de fotbal facut cu jucatori sub 20 de ani (majoritatea). Berbecali cred ca ar trebui sa propuna varsta minima admisa la 25 de ani ca sa poata juca si WCSB ceva. Adevarul ca suntem departe de ceea ce inseamna fotbal. Atata vreme cat nu se investeste la nivel de juniori nu vom avea talente prea curand.
    Stie cinvea ce se intampla cu Sephar? Chiar asa de rau sa fie sa nu poata prinde macar 30 de min intr-un retur intreg + play off? L-am adus cu sunete si trambite iar Miriuta nu l-a cooptat nici macar in lot. Ceva nu e in regula. Oricum, asa cum s-a mai spus pe acest forum, Miriuta e prea fixist. Nu ii contest calitatile dar cu hei-rup-ul nu merge mult. A mers campionatul asta si a facut minuni cu ce a avut (felicitari), dar parca asteptam mai mult…
    Sa vedem ce o fi la anul, ca anul acesta il incheiem cu inca o infrangere. Oricum cea mai mare bucurie ar fi sa cada berbecali pe 3 si sa ramana fara $$$$$

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.