Ardeleanul se trezi când se duse olteanul la culcare [CFR – CSU Craiova 0-3]


Hai să nu facem înmormântare la înmormântare, mai ales că decedatul mort nu se mai întoarce de la groapă, respectiv cenușa din urnă. Se mai întâmplă câteodată să câștigi la Craiova (mai precis, la Pitești) cu 4-1 și să pierzi acasă cu 0-3, dar totuși să te califici „mai departe” datorită golului din deplasare. Păcat că nu e cazul și în play-off, care funcționează după alte reguli.

Aici mă cam lasă imaginația și nu știu ce aș mai putea adăuga ca să „polișez” rezultatul final și impresia lăsată de CFR în noapte. N-aș vrea să mă dedau la un linșaj mediatic la cald, după o înfrângere rece, mai ales că unor prunci din lotul nostru nu le place să fie criticați/ironizați pe Tribuna CFR și s-ar putea să-l caute din nou în privat pe kiruj, să-l belească pentru articolele mele.

Mai bine să dăm onorific vina pe madam de la cantină, care i-a umflat pe jucători cu ciorbă de potroace + supliment (în loc de clasicele paste făinoase), fapt ce a condus la o siestă postprandială prelungită pe gazon. În plus, nici reclamele luminoase, care se schimbau aiurea și se mișcau în toate direcțiile, nu i-au ajutat pe jucătorii CFR-ului să se concentreze la joc și la victoria mult-așteptată. În plus plus, viteza internetului a fost dezamăgitoare, jucătorii mei părând că joacă pe călcâie, cu încetinitorul și nu dau drumul la minge. Doar când mingea ajungea la oaspeți mai căpăta și internetul viteză.

Cel puțin pentru prima repriză, n-aș zice că trebuie să-l lapidăm pe „Mirific” (furăciune de la hakana!). Nimeni de pe Terra nu se aștepta ca primul 11 să joace atât de pro… nebine! Faptul că n-a reușit să-și monteze (cu alt sens, fără legătură cu ce se întâmplă prin regnul animal de fermă) elevii la pauză, și n-a nimerit schimbările, sunt chestii care probabil se vor simți în nota finală din tabelele lui kiruj.

CFR Cluj: Miriuță – Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Gomelt, Nascimento (Roman) – Sorsa (Antal) , Păun, Deac (Ruiz) – Omrani.

Meciul a început modest. S-a văzut clar că ai noștri nu au poftă de fotbal. Îmbuibați cu potroacele incriminate fictiv, ceferiștii n-au mâncat deloc gazonul în fugă. Mai iuți decât ardeii au fost, în schimb, craiovenii, indiferent de locul nașterii. Doar Jazvic părea să se simtă încă jucătorul CFR-ului… Atacuri după atacuri pe partea lor dreaptă, adică exact unde noi ne bazam pe tânăra pereche de fundași Horj-Peteleu. Le-a lipsit la început priceperea sau inspirația, dar n-au dat semne că ar dori să schimbe jocul pe partea lui Larie-Tiago Lopes.

Craiovenii au fost clar mai activi, iar după vreo 20 minute răbdarea noastră s-a cam terminat: era clar că CFR nu e în stare să intre în joc. Miriuță poate acuza și pierderea încă din minutul 10 a căpitanului Deac (Camora, în tribună), cel mai în formă ceferist în aprilie 2017, dar un jucător nu ține loc de o echipă.

Șut Larie din careu, încercare de deviere a lui Omrani cu călcâiul… și cam atât despre pătrunderile în careul advers. În rest, centrări din cornere și aruncări lungi ale lui Tiago Lopes de la margine (o seară în care a fost mult mai bun cu mâinile decât cu picioarele). Puțin spre deloc. Neinspirație în masă, lipsă de energie.

În minutul 30 s-a văzut că Ivan e unul dintre puținii jucători români de valoare din acest campionat. Golul său a semănat un picuț cu golul lui Deac de la Giurgiu, doar curva de curbă luată de minge a fost mai estetică. Marc era îngenunchiat pentru prima dată: 0-1.

4000 de spectatori continuă să spere în deșteptarea ardelenilor, dar somnolența continuă. Craiovenii nu se retrag în apărare (mai ales că sunt conștienți că nu au așa ceva), ci continuă hărțuirea. Au jucători mici și rapizi, în timp ce ai noștri ori sunt mai mari și mai lenți, ori numai par.

Minutul 44 aduce al doilea gol în poarta dinspre Dâmbu Rotund, iar de data asta găsesc mai puține scuze pentru primirea lui prea darnică. Marc respinge în prima instanță, dar la apel câștig de cauză are olteanul Zlatinski, care ne bagă mingea sub bară: 0-2. Normal că oaspeții se bucură și se îmbrățișează, în timp ce Miri dă mărunt din buze.

De la vestiare, CFR-ul se întoarce cu două vârfuri (Omrani-Roman) și fără Nascimento. Mă întreb dacă A1 i-a cravașat la pauză. Eventualele urme de bici pe spinare sunt ascunse de tricouri. Minutele trec în gol și fără gol. Frustrarea crește, iar înjurăturile se întețesc. Cei mai exasperați mi se par Tiago Lopes, Larie și Gomelt. Alții… nu-mi par de niciun fel, dar mă voi feri să nominalizez candidați la linșare. Oricine are dreptul la o zi mai proastă la birou. Păcat că și-au ales toți aceeași zi!

Omrani centrează în mâna unui adversar, dar cererile disperate ale ceferiștilor nu se transformă în lovitură de la 11 metri. A fost prima ocazie mare de reducere a handicapului. A doua ocazie (imensă!) vine târziu, în minutul 72, însă Roman pare să fi studiat superficial casetele cu Păun din meciurile anterioare, așa că nu nimerește aceeași poartă dinspre Dâmbu Rotund.

Retezăm sever din universul de așteptări și ne pregătim mental pentru sezonul următor. În seara asta n-are sens să ne batem nevestele (va fi la fel ca în orice altă seară, de altfel). Galeria dă tonul la cântec și face din înfrângere o înfrângere mai puțin hidoasă. Jazvic primește niște sudalme la schimbare, iar portarul advers îndemnuri neortodoxe la degajare, dar în rest suporterii noștri sunt de clasă.

Miriuță e incapabil să mai rezolve ceva. Știe că nici dacă primește derogare să mai facă 3-4 schimbări și să-l aducă înapoi pe Cristian Lopez nu mai poate salva nimic.

Craiovenii au prins acum gustul careului dinspre peluza închisă. Au raiduri tot mai tupeiste. Internetul merge brici în zona respectivă. La o lovitură liberă, Marc arată ceva pe degete, și aș băga mâna în foc că cere fundași în zid, nu golul 3! Dar cine să-l înțeleagă?… Se face 0-3 în minutul 76. Horj alunecă pe lângă degajare, mingea e retrimisă nederanjată în fața porții, de unde Ivan nu ratează. Oltenii se bucură, dar parcă mai potolit. Au obosit și ei de atâtea îmbrățișări în Gruia. Marc e îngenunchiat pentru ultima dată.

Suporterii CFR-ului din Cluj se aud tot mai tare și e bine că se aud. Și datorită lor linșajul de pe Tribuna CFR capătă un aspect benign. N-are rost…

Meciul se încheie cu un scor de neprezentare pe care mai mult ca sigur nu l-a nimerit nici mafia pariurilor din Asia. La final, echipa învingătoare primește aplauze meritate și o fotografie de grup din partea noastră. Felicitări!

Răsuflăm ușurați. Pentru că meciul s-a disputat în aprilie, băieții noștri dragi și scumpi nu ne-au stricat ziua sfântă de 1 Mai, numai duminica.

Lasă că batem Dinamo, Viitorul, câștigăm următorul campionat, jucăm în cupele europene și ne trece amărăciunea. Noapte bună! Hai CFR!

Nu uitați să linș… notați în tabelele lui kiruj!

118 comentarii

 1. Off Topic!: Mi-am adus aminte cum,de curand, era s-o pateasca un prieten,fost coleg de curs de psiho-pedagogie,actualmente reporter la un ziar,candva, de mare tiraj,local,care era sa”moara”cu dreptatea(stirea)in mana si mi-am permis sa fac o divagatie,in apararea lui,respectiv o aluzie la stirea reala,pe care am prezentat-o,venita pe surse,privind atmosfera din sanul echipei,creata de continuarea insolventei;precum in viata,in general si in politica(perversa si marsava),in special,(tot asa mai nou si in sport)pt. a minimaliza,sau a neutraliza o stire,o informatie,cei avizati,sau incriminati(prietenii,sau”neamurile”lor)pt.comiterea de fapte dezaprobatoare,in apararea lor, aplica tactici securiste de contraatac”murdar”,desi stirea este cat se poate de autentica,reala si adevarata;pt. stirbirea continutului si a scopului ei,a crearii de suspiciuni si a o pune sub semnul indoielii,acesti”inculpati”,sau”oameni de bine”,f,saritori,carora nu le convine continutul stirii,lanseaza in eter,pe toate caile,tot felul de indicii mincinoase,de dezinformari si manipulari ordinare,impotriva veridicitatii continutului ei,sau/si indreptate asupra aceluia care a transmis stirea,decredibilizandu-l,astfel incat,pana la urma,informatia sa apara ca fiind neadevarata(sau falsa),ce mai, o minciuna,sa treaca in derizoriu, sa nu-si mai atinga efectele,sa nu mai prezinte interes,ba mai mult sa fie contestata si acreditata ca un fals,iar cei in cauza sa scape basma curata.

  Apreciază

 2. Cred ca-i o perioada deosebit de dificila, atat pentru conducerea clubului cat si pentru jucatori.
  Cuvantul de ordine este INCERTITUDINEA.
  Pana la iesirea din insolventa, conducerea nu poate sa treaca la masuri concrete. Daca iesim din insolventa pana la sfarsitul lunii, este o situatie care permite conducerii sa adopte masuri radicale, masuri care sa tinteasca un titlu de campion si o participare in CL. Daca nu iesim din insolventa pana la sfarsitul lunii, atunci situatia este cu totul alta, si toate deciziile conducerii nu pot sa aiba in vizor decat o participare onesta si un loc de play off, pentru sezonul viitor.
  In primul caz, avem nevoie de multe transferuri reusite, de o crestere valorica a lotului, de un antrenor care sa confirme ca poate castiga un trofeu si ii capabil sa faca fata unor campanii de calificare in cupele europene.
  In cazul al 2-lea, nivelul de valoare al lotului si al staff-ului tehnic este suficient cel existent si nimic nu justifica o crestere a cheltuielilor pentru noul sezon.
  Aceasta incertitudine, ii face pe cei din conducere sa umble doar cu tatonari, cu promisiuni si cu povesti cu „daca” si cu „poate” , fara sa treaca la oferte clare si semnari de contracte.
  In acelasi timp, jucatorii sunt ingrijorati de aceasta incertitudine si nu stiu ce sa faca, sa accepte acum oferta CFR-ului sau sa astepte pana dupa iesirea din insolventa sau sa-si caute alte echipe.
  Ma gandesc ca, aceasta incertitudine duce si la o stare de nervozitate pentru cei care nu stiu ce le rezerva viitorul apropiat, iar in aceste conditii, putem intelege si jocul impotriva craiovenilor si ne putem imagina si cum vor arata urmatoarele meciuri.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.