Să vină Koninklijke Racing Club Genk! [Astra Giurgiu – CFR Cluj 0-1]


Normal, Genk n-o să vină în Gruia în sezonul următor de cupe europene, cum n-o să vină nicio altă echipă din larga Europă. Asta nu ne împiedică să așteptăm echipa belgiană (sau orice altă echipă din vasta Europă) în sezonul de după sezonul viitor!

Până atunci, hai să mai bifăm o victorie plictisitoare în fața unui adversar care de vreo 3 ani și 3 minute n-a mai reușit să ne bată. O victorie mulțumitoare pentru suporterul feroviar clujean, dar să nu ne urcăm pă păreți de fericire. Totuși, Astra nu-i Timișoara, să ne mănânce ficații sute de minute…

Într-un meci fără multe de povestit (din care cauză retez povestea la maxim), pe teren a zburdat o singură echipă, cea în echipament deschis la culoare, în timp ce adversarul mai mult s-a chinuit. Nu prea i-am dat șanse trupei lui Șumudică să penetreze poarta lui Traian „Buffon” Marc, semn că apărarea a studiat în amănunțime casetele cu Juventus din Torino.

Cea mai mare ocazie a gazdelor rămâne cea în care au ratat acordarea unei lovituri de pedeapsă la pseudofaultul lui Omrani la Lovin. Arbitrul a fost însă mai aproape de fază decât de punctul de la 11 metri.

Ar fi fost total nemeritat ca Astra să conducă cu 1-0, după ce scăpase de 0-1 la o fază în care un tânăr jucător clujean a rămas singur în fața portarului advers, dar la stadiul de speranță.

Prima repriză s-a încheiat cum a început, cu un 0-0 echitabil… mai ales pentru gazde.

În repriza a doua a ieșit și mai mult soarele pe partea stângă a atacului clujean. În minutul 51, Captain Deac a luat mingea la picior, a dus-o prea lejer spre interior, până în careu, de unde a trimis-o în poartă cu piciorul greșit: 0-1! N-a fost un șut à la Del Piero, dar să fie primit!

De aici mai departe timpul a trecut destul de rapid. N-am simțit nici măcar o secundă de emoție și niciun dor de morcovel. Am simțit că plecăm acasă cu punctele și așa a și fost. Cu mai multă atenție, e posibil să fi marcat măcar încă un gol (chiar și Bud era gata-gata să revină pe tabelele de marcaj), dar să nu mâniem zeii fotbalului.

Bravo, băieți! Aplauze meritate. Până și Daum de abia și-a desprins privirea hulpavă de pe Tiago Lopes, pe care l-ar fi luat cu arcanul și dus chiar de mâine la echipa pe care o va antrena după Naționala României…

CFR CLUJ: Miriuță – Marc (fost la Dinamo deja) – Tiago Lopes (fundașul dreapta nr.1; vrut de Dinamo), Larie (vrut de fcsb), Horj (vrut de fcsb), Peteleu (o să-l vrea cineva și pe el cât de curând) – Rus (fost la Dinamo deja), Gomelt (vrut înapoi de Bari?) – Deac (vrut de fcsb), Păun, OmraniRoman (vrut la forma de odinioară). Au mai intrat: Sorsa, Nascimento, Bud (vrut de Dinamo).

57 de comentarii

  1. Pacat de infrangerea in fata lui Dinamo, stirbeste mult victoria asta. Fara infrangerea aia eram pe locul 2 si aveam, mai mult ca sigur, locul 3 asigurat.

    Apreciază

  2. Cateilor li se mai termina si lor norocul si sunt egalati in prelungiri, egalandu-ne astfel pe noi. Intrebarea mea este: eliminatii de la prazari Zlatinski si Mateiu, precum si Bancu, 4 galbene, stau cu noi sau in meciul din cupa? Ar fi prea frumos sa stea cu noi 🙂

    Apreciază

  3. Felicitari echipei pentru repriza a doua! A fost si o formula mult mai potrivita cu Omrani varf nu extrema stanga. Imbucuratoare aparitia lui Felipe. Pe Ruiz l-a exterminat Miri, se pare ca urmatorul pe farasul lui Miri e Felipe. Eu in locul clubului nu as renunta asa usor la un jucator ca Ruiz, chiar daca Miri nu-l place deloc. Ei stiu. Dar cred ca gresesc flagrant si isi vor da seama prea tarziu. In locul lui Ruiz si eu as pleca fara nici un regret. Are dreptate omul la cum a fost tratat. A aparut din nou acel joc cu iesiri prin pase rapide din aparare care le-a dat fiori reci astralilor cu spatii imense in defensiva cand l-au trimis pe „Sapun” varf de atac, destabilizandu-si apararea complet. Puteam sa facem chiar scor in iuresul din final daca nu erau atatea ratari si pase filtrante ratate. Sorsa a facut o treaba excelenta pe extrema dreapta. Apararea a fost destul de sigura, au avut mari probleme astralii cu pressingul nostru si au avut spatii de putine ori pe contre.

    Apreciază

  4. Dragi prieteni, mea maxima culpa, data trecută am uitat să trec în tabele notele date contra mioarelor… 🙂 Aşa, în stil telegrafic: au fost prezenţi la notare 48 de ceferişti, atât echipa, cât şi Miri au primit 6.6. Deac a fost fruntaşul (7.5), Bud codaşul (5.0). HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Din”COLTUL TRIBUNEI”:aceasta victorie ne- a venit ca o manusa,am avut sansa sa jucam cu singura echipa pe care o invingem in orice conditii;am intalnit astralii si intr-o perioada ceva mai critica,putand mai lesne,pe seama lor,sa iesim din pasa proasta a rezultatelor negative,a meciurilor fara gol inscris;aceasta victorie este reconfortanta pt.modul increzator de abordare si implicare a jucatorilor in meciurile urmatoare,pt.redobandirea moralului,pierdut in ultimele 3 partide;deocamdata,in ultimele 4 etape, toata greutatea a preluat-o APARAREA,care de bine de rau si-a cam facut datoria;in schimb,ATACUL a redevenit o figura de stil(PAUN,BUD,Roman,Rus,Nouvier,cu exceptia lui DEAC-fara golurile lui de 3p.ne luptam in play-out cu Chiajna pt. evitarea barajului!)un symbol al neputintei,cu doar un singur gol inscris si doua primite(!);suntem totusi merituosi participanti al play-off-lui,dar aceasta “performanta”va ramane doar in statistici-la timpul trecut-,simple si frumoase amintiri,daca nu vom reusi ca pana la sfarsitul lunii aprilie(mai)2017,sa iesim din INSOLVENTA;doar un deznodamant pozitiv ne va mentine jucatorii doriti de catre club si trendul ascendant al echipei;altfel,va fi un fiasco,tot esafodul va fi daramat,iar echipa se va“dilua”incet,dar sigur;eu,nu cred,deocamdata,in scenarii fanteziste cu un viitor luminos ,de preamarire;daca actiunile conducerii nu vor avea castig de cauza ne vom indrepta,cu totii,spre un semi–esec cu f.multe implicatii nebanuite!;o noua amanare ar cimenta neincredere,ar constuitui pe langa o mare dezamagire si o lipsa de motivatie si determinare;acestea vor presara rani adanci,cu urmari nedorite care vor curma sperantele si perspectivele de viitor a multor jucatori;intr-o astfel de situatie,agravanta si ingrata,fara obiective“marete”(de-a juca in Cupele Europene),nu e de mirare ca multi dintre jucatori se vor gandi f.serios daca sa mai ramana in ograda noastra;in asemenea conditiile,viitorul pare tot mai nesigur,cu multe incertitudini,cu slabe perspective si posibilitati de crestere financiara(?!);sper sa iesim din insolventa,iar mult trambitatul investitor,chiar sa se implice serios financiar,pt. a mai putea visa frumos.

    Apreciază

  6. Pentru un viitor predictibil si pentru o atmosfera degajata si productiva,devine vitala iesirea din insolventa!..Nu prea pricep,daca tot s-a gasit un investitor,de ce nu se poate plati in termenele legale un fleac de rest de datorii…!?

    Apreciază

    • Pt mine e cel putin ciudat termenul din 26 mai, adica mult dupa terminarea playoffului. Jucatorii pleaca in vacanta si noi nu stim daca au semnat sau nu prelungirea?? Ceva nu miroase bine, asa cum pare ciudata suma de 5 mil platiti cand planul era de fapt mai mic si cam jumatate din suma e a BT cu care au semnat o refinantare de fapt….

      Apreciază

      • Termenul de 26 mai nu cred să fi depins în vreun fel de cei din club, ci a fost exclusiv decizia judecătoarei. În cazul lui Dinamo a fost şi mai şi. În urma contestaţiei finanţelor de ieşire a clubului din insolvenţă, la judecata din luna mai s-a dat o amânare pentru august sau septembrie (au prins şi vacanţa judecătorilor). Habar nu am de ce s-a renunţat la judecarea cererii de preschimbare a termenului de judecată de la 26.05.2017, dar sunt convins că motivele au fost judicioase. Poate exista şi posibilitatea ca la judecarea cererii să schimbe data de 26 mai în 17 septembrie sau 6 octombrie. 🙂

        Apreciază

        • Stiu ca nu cfr programeaza termene dar la ce relatii au, putea grabi putin acest termen. Pina la urma decizia trebuie sa fie corecta nu termenul. Despre ilie nastase ca de hagi…sportivi exceptionali, caractere zero.

          Apreciază

  7. Urmarind declaratiile de dupa meci, il aud pe sir Vasile laudand-ul pe Sapunaru (!); ca un om de mare caracter. Imi vine sa vomit deja de aceasta fraza repetata in tara asta. Cum pana mea poate fi Sapunaru de mare caracter? Un taran prost si un golan rapidist, nicidecum un CARACTER! Il aud pe unii incercand sa-l apere pe Nastase pt subcultura si huliganismul de care a dat dovada, exact ca si Hagi. Se intreaba unii jurnalisti, cum e posibil, ca un om de mare CARACTER ca Nastase, sa fie dat afara dintr-o arena de tenis in ROMANIA??? Se pare ca balcanismul, prostia si subcultura este ridicat la rang de normalitate in tara asta; ceea ce nu este doar trist, ci chiar tragic. 😦 becali, borcea; porumboiu doar zambesc sub „mustata”…

    Apreciază

  8. Nastase,a mai facut inca odata dovada a ceea ce inseamna un golanas,josnic,de mahala,semi-analfabet,cu un comportament si o educatie indoielnice,mai degraba de huligan tupeist si necioplit,a carui educatie,cultura si pregatire dezonoreaza Tara, Armata,Sportul;regret ca asemenea specimene au putut fi promovate si ridicate la ranguri mult prea mari,pe care nu le merita;cum sa-l”faci”general pe unul care nu stie sa se echipeze regulamentar si care sa fie habarnist in probleme de tactica si strategie militara(!?),Doamne fereste(!);doar pt. ca toata viata a batut maidanele cu mingea de fotbal sau de tenis si pt. putin timp a fost nr.1 mondial,in TENIS de CAMP,i s-au acordat onoruri inimaginabile,pe care altii cu multa cultura,educatie,stiinta,pregatire,absolventi de Academii prestigioase,nici nu le pot visea vreodata;din pacate,inca,mai avem sisteme putrede,depasite, erodate incapabile,sau de rea credinta,sa aprecieze corect,fara partipriuri, adevaratele VALORI si CARACTERE!;altfel nu ar fi posibil ca asemenea(non valori)elemente sa se cocoteze pe niste functii incompatibile cu pregatirea si educatia lor.

    Apreciază

  9. Ma-ntreb si va-ntreb, cate puncte am fi adunat in plus daca Miri alcatuia corect formula de start ? Adica fara Paun ( am scris bine, e Negrut II ), cu Deac in atac si Omrani varf, respectiv cu Ruiz sau Nascimento in spatele varfului . Interesant ca incepe mereu aiurea, iar noi il laudam ca in repriza a doua face schimbari inspirate ?!

    Apreciază

    • Bela, poate am fi obţinut şi mai puţine puncte în formula propusă de tine… 🙂 Nu vom şti niciodată, evident. Dar sunt convins că Miri a avut motivele lui în a-i sări din schema, mai ales pe Ruiz (pe Nascimento l-a mai utilizat des şi în 2017). HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Amock, perfect de acord cu tine . Iar la tzigania tziganului nastase noroc ca avem contraexemplul pozitiv al europenelor de gimnastica de la Cluj, o atmosfera superba si civilizata, plus 3 medalii, deci ceva de vis .

    Apreciază

  11. Felicitari!,felicitari!,felicitari!,GIMNASTILOR!;ma mira si ma intristeaza ca nimeni nu exulta la ispravile acestor oameni cu adevarat valorosi, extraordinari gimnasti,fantastici sportivi,adevaratii ambasadori ai sportului romanesc;acestia sunt adevaratele exemple de urmat si marile caractere(!);cata munca ,cata durere si multe f. multe privatiuni;merituosii”port drapelului” Romaniei!de astazi:-M.Dragulescu,C.Ponor si L.Iordache; am vazut acum reluarile si am avut aceleasi mari emotii;Bravo, si stafului tehnic!

    Apreciază

  12. Bela eu unul m-am saturat sa semnalez aceste gafe repetate,cu formule aiuristice de echipa,mai ales pe faza de atac,dar pe cine intereseaza(?); Miri in INCAPATANAREA sa,fara nicio noima,le da credit,in continuare, doar celor care alearga mai mult(desi fara eficienta concreta pe tabela!);asta-i viziunea lui despre fotbal,la atat se limiteaza; probabil(ca o scuza!)ca in prima repriza, incearca sa-si obosesca adversarul,ca apoi in secunda sa schimbe cateceva pt. a-l surprinde;de cele mai multe ori nu a reusit mai nimic;ori a facut schimbarile mult prea tarziu,sau poate ca nu a avut noroc,ori adversarii i-au dejucat planurile,arhicunoscute;desi,rezultatul a fost cam acelasi,unul defavorabil, totusi nu se-nvata minte!;e clar ca,nu avem cu cine colabora!

    Apreciază

  13. Citesc si ma crucesc cum „removal”Nastase,mai poate fi sustinut de unii,care probabil sau sunt ca el,ori n-au auzit niciodata de bunul simt si de agonizantul(pt. el)”fair play!”

    Apreciază

  14. Am vazut ca pe ChefereTV unii se tot intreaba cine de la Craiova sta în cupa si cine nu. Nu pot răspund acolo (care m-ai banat, ma? :)). Pentru cumul de cartonase galbene, Bancu sta in urmatoarea etapa de campionat. Cartonasele galbene nu se „transfera” intre competiții. Mateiu a luat rosu direct deci ia minim 2 etape de suspendare. Sta în meciul de cupa plus cel putin un meci de campionat. Zlatinsky a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene (la scandalul cu Contra a încasat cartonas galben), deci sta o etapa. Deci sta în meciul de campionat.

    Apreciază

    • Am mai scris de câteva ori: Comitetul de Urgenţă al FRF a făcut următoarea modificare în ROAF: „cartonaşele roşii aplicate jucătorilor în Cupa României … se menţin doar în cadrul acestei competiţii. Etapele de suspendare primite … nu pot fi efectuate în etapele de campionat”.
      Pe de altă parte, în ROAF 2016 scrie: “Jucătorilor eliminaţi de pe teren, sau celor care au comis abateri disciplinare înainte, în timpul sau după terminarea jocului, li se vor reţine carnetele de legitimare, care vor fi înaintate de arbitru, odată cu raportul său, forului organizator. 2 Până la pronunţarea hotărârii forului organizator jucătorii respectivi nu au drept de joc. … Jucătorii suspendaţi de instanţele disciplinare nu pot participa la nici un fel de joc oficial până când nu au executat sancţiunea.”
      Adică, dacă un jucător este eliminat într-un meci din Cupa României, va fi suspendat doar în Cupa României. Însă, dacă eliminarea a survenit în altă competiţie, rămâne fără carnet şi nu mai poate juca. Eu înţeleg că nici în Cupa României. 🙂
      Logic, nu are importanţă cum a fost eliminat Zlatinski. A luat roşu, rămâne fără carnet, conform ROAF. Pe site-ul oficial al LPF, bulgarul figurează cu o eliminare şi fără nici un cartonaş galben. Cele două luate împotriva lui Dinamo s-au transformat într-unul roşu. Ne vom lămuri la meciul lor de cupă. De Bancu, n-avem ce ne bucura, n-are decât 3 cartonaşe galbene adunate: etapa 1, 3 şi 7.

      Apreciază

      • Articolul 40 – Preluarea cartonaşelor galbene
        1 Cartonaşele galbene primite într-o competiţie nu sunt preluate sau executate în altă competiţie.
        2 Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin
        excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei
        României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei.
        3 Avertismentele primite în sezonul regular al Campionatului Național ”Liga I” și ”Liga a 2-a”
        nu vor fi preluate în jocurile din play-off / play-out

        Articolul 41 – Executarea suspendărilor

        1 Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decât cea pentru cartonaşe galbene) se
        execută începând cu primul joc oficial, desfăşurat după luarea hotărârii, respectiv, după
        eliminarea din teren, în calcul intrând atât etapele de campionat, cât și cele din cadrul Cupei
        României, Cupa Ligii și Supercupa României, după caz, cu următoarele precizări:
        a) suspendarea se execută în ordinea în care se desfăşoară jocurile, dacă aceasta este diferită de
        programarea iniţială, urmare a reprogramării unor jocuri

        Apreciază

        • Înseamnă că Zlatinski este suspendat pentru meciul de cupă. După cum spuneam, a rămas fără carnet, treaba cu (alta decât pentru cartonaşe galbene) o fi cumulul de 4, 7, 9 sau 10.

          Apreciază

          • Bine, daca ma întrebi pe mine e o tampenie ca un rosu luat in campionat sa aiba efect in Cupa Romaniei. Sunt doua competiții total diferite organizate de doua entitati diferite. Plus ca se creeaza si avantaje. Parca e mai bine sa stai intr-un eventual meci de cupa cu Nuova Mamma Mia Becicherecul Mic decât sa stai cu CFR-ul, de exemplu, in urmatoarea etapa de campionat.

            Apreciază

            • “Billel Omrani eliminat în aceeași partidă (la Craiova), a fost suspendat un meci și amendat cu 740 de lei. Omrani a primit două cartonașe galbene într-un minut, pentru proteste și aplauze ironice la adresa arbitrului. Francezul va putea juca sâmbătă la Voluntari, întrucât a stat în Cupa României cu CSM Politehnica Iași”. Dar, Billel Omrani fusese suspendat pentru meciul de cupă şi pentru că luase cartonaş roşu în meciul precedent de cupă la Vâlcea, eliminare pentru care n-a stat în următorul meci de campionat, datorită modificării făcute de FRF în ROAF. 🙂 Până la urmă, nu a jucat la Voluntari, a fost anunţat accidentat. 🙂 Poate nu ştia nici clubul dacă e suspendat sau nu şi mai bine l-au dat accidentat. 🙂

              Apreciază

  15. @fanii Realului, nici acum nu vedeti arbitrajul partinitor de care aveti parte? Casemiro trebuia sa primeasca al doilea galben, clar, iar Marcelo nu e nici el avertizat dupa ce-i da un cot in gura lui Messi. Sunt cele mai clare faze, pe langa altele mai marunte si e abia prima repriza 😦

    Apreciază

  16. L-am vazut Saul si la meciul cu Bayern (arbitrajul partinitor pentru Real), sau ai uitat ce am postat? Si acum trebuia al doilea galben la Casemiro si rosu direct la cotul lui Marcelo in gura lui Messi, dar la inceputul meciului trebuia sa se dea penalty la dublul fault in careu al lui Umtiti la antipaticul Ronaldo (Messi e mult peste Ronaldo, nici nu se pune problema). Daca se inscria din acel penalty era alt meci. Una peste alta, ca de opbicei, a castigat Barca. E mai buna. Punct.

    Apreciază

  17. Un adevarat super-meci,Real-Barcelona=2-3!;acest Leo Messi este incredibil,ireal(!); nu este pamantean, este”diabolic!”este „diavolul!”personalizat;este un super jucator,un extraterestru,a fost singurul(atacant) impotriva Realului,FANTASTIC!;a fost vanat,lovit,trantit,bruscat si accidentat n-a cedat nicio clipa;a crezut in victorie,in sansa sa si in geniul sau si a fost,meritat,rasplatit pe masura talentului,a daruirii si atitudinii de adevarat profesionist:cu sprijinul lui ter Stegen a ingenunchiat de unul singur aceasta echipa de stele a Realului si nu oriunde, la el acasa!;fara el,la cum(nu) joaca Barca ar fi o echipa mai degraba anonima;Saul,la acest evident sprijin PRO Real,as mai adauga,inca,vreo 2-3 offside-uri,clare,nesemnalizate, la Cr.Ronaldo si J.Rodriguez.

    Apreciază

  18. Cat despre termenul de judecata din 26 mai, daca dupa cum v-am aratat pe portalul dosarelor si sentintelor instantelor din Romanica clubul a renuntat la schimbarea termenului inseamna ca asa e mai bine. Daca va amintiti, am scris de contestarea de catre doua offshore-uri (Vianova si Sorell) a cererilor de anulare a platilor clubului catre ele din perioada pe care a trebuit s-o verifice Zavaleanu, anulare ceruta tocmai de Zavaleanu pentru aceste doua plati (in aceste doua contestari s-a dat termenul de 26 mai). Acolo e vorba de decizii grele, cu un mare morcov pentru AP si IM, mai ales IM care a dispus aceste plati. Daca se anuleaza cele doua plati atunci pe langa necesitatea returnarii banilor in club e vorba de evaziune. Sincer, nu vad cum ar putea sa se dovedeasca ceva, toti miliardarii planetei isi muta de ici-colo banii prin offshore-uri sa-si „optimizeze” darile la stat. Pentru ca legislatia internationala permite acest lucru. Nu vad cum autoritatile din Romanica s-ar putea …isa impotriva acestui vant puternic ce vine de la stapanii planetei (financiar) care pot sa-si plimbe banii prin offshore-uri cum doresc, fara ca cineva sa poata sa se opuna pentru ca e legal… (e legea stramba, bine’nteles).

    Apreciază

  19. Dragi suporteri ai Barcelonei și ai Realului, născuți peste șapte văi, una chiar adâncă, de Pirinei, vă compătimesc cu plăcere și vă sugerez blajin să vă rățoiți în fața blocului în afara orelor de liniște cât vreți și cu câtă patimă dețineți. Aici, noi, vreo câțiva, îi așteptăm pe Koninklijke, să-i zăpăcim și să le rupem fâșurile. Iar Păun e mai simpatic decât Messi. Hai Păune, hai băiatule, hai CFR!!!

    Apreciat de 3 persoane

  20. Sa vedem in aceasta seara daca inving oile viitorii prietenului rege al oierului cum e de presupus (vom vedea), ramanem la un singur punct de locul 2 care devine foarte tangibil. La fel daca se termina egal, vor fi doar 2 puncte (putin probabil). In acelasi timp responsabilul oier cu manevrele la federali, se distanteaza la 7 puncte de viitorii regelui in cazul victoriei oilor si mai are nevoie de o singura victorie din trei meciuri pentru titlu. In caz de egal, raman 4 puncte distanta si 6 fata de noi. Oierul va avea nevoie atunci de doua victorii din trei meciuri pentru titlu si va avea nevoie sa manevreze intens federalii. Va dati seama ce bucurie pentru buzunarele lor… Daca nu se lasa batut regele viitor de buna voie de prietenul lui oier si reuseste cumva sa si castige cu oile, atunci oile vor fi la un singur punct de viitori si oierul va avea nevoie de manevre si mai intense sa castige toate cele trei meciuri ramase, asta daca regele va putea tine pasul cu el. Bucurie si mai mare pentru buzunarele federalilor… Iar pentru noi locul 2 se indeparteaza… Hai Cfr!!!

    Apreciază

  21. Notarea s-a încheiat, tabelele sunt reactualizate! Am adunat 43 de notări, echipa fiind evaluată la 7.1, Miri la 7.7. Nota maximă (8.8) i s-a atribuit lui Cipri Deac, iar cea minimă lui Roman (5.4), Bud şi Păun „scăpând” de această dată cu 5.6 (notă acordată ambilor jucători). La nivelul sezonului actual Cipri are nota medie cea mai ridicată (7.6), urmat de Jakolis cu 7.2 (plecat între timp) şi Mincă cu 7.1. Continuă seria impresionantă a lui Larie, care -cu excepţia celor 15 minute din finalul jocului cu Iaşiul- a evoluat integral în toate cele 33 de partide ale Ligii 1. HAI CFR!!!

    Apreciază

  22. Spre surprinderea mea, de asta data evaluarile sunt mult mai realiste,cu o sigura exceptie,in opinia mea,media exagerat de mare acordata lui Miri(?!);o noua dovada ca rezultatul pozitiv influenteaza,intr-o proportie covarsitoare, sentimentele blajie ale tribunistilor!;Hakana,de ce tii neaparat sa ne strici bucuria fotbalului reamintindu-l si in acest context pe”inegalabilul”,ratangiul-anului,Paun;mi-e suficient sa-l vad pe teren,ca sa-mi treaca pofta de fotbal!;daca ti-ai propus sa faci misto de noi(si de el)ai reusit!

    Apreciază

  23. Deci oierul mai trebuie sa manevreze doua victorii la federali din cele trei meciuri ramase. Mare bucurie pentru buzunarele federalilor. Noi suntem la 2 puncte de locul 2 care a devenit tangibil. Hai Cfr !!!

    Apreciază

  24. http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/exclusiv-lubos-michel-explica-prosport-motivul-vizitei-fcsb-viitorul-vazut-niste-fotbalisti-interesanti-scouterii-mei-paok-aveau-nevoie-opinia-mea-jucatorii-ii-urmarim-16245597
    Aici scrie in finalul articolului ca echipe de scouting de la Paok Salonic din Grecia vor continua sa-l monitorizeze pe fostul cfr-ist Sulley Miniru. Numai sa aiba cand sa-l vada, nu pe banca de rezerve cum se intamla de obicei cu cfr-istii care devin oi, inclusiv cu Jakolis.

    Apreciază

  25. Am urmarit fascinat masinaria de jucat fotbal a Barcei cu Osasuna. Cand pierd mingea unul dintre jucatorii din jurul purtatorului mingii il ataca ferm, altul din jurul acestuia se apropie si intervine la dublaj, castigandu-se instant mingea. Nu ataca trei jucatori simultan purtatorul mingii, doar unul din cei din apropiere iar altul se apropie cum am scris pentru a dubla. Cand primeste in banda un jucator al Barcei intra in dribling spre interior spre adversarul din fata fixandu-l, iar unul coleg din jurul lui se demarca pentru a primi pe pozitie viitoare. Contrele Barcei se fac cu 4-5 jucatori simultan in viteza maxima de alergare. Cand vine la interceptie un adversar, oricare din jucatorii Barcei se interpune intre minge si adversar itnorcandu-i spatele instant si protejand mingea. Patrunderile se fac de obicei prin combinatie in banda pana la linia de fund cu centrare pe jos inapoi pentru sut. Cand adversarul se apara avansat mijlocasii se demarca intre linii pentru a primi iar cei trei atacanti sunt gata sa tasneasca de la limita offside-ului pentru a putea primi pasa filtranta. Cand adversarul se apara in fata careului „low-block” cu liniile stranse, Barca plimba mingea de-a latul terenului pana adversarul se desface pe undeva, unul dintre jucatori primeste intre linii exact acolo si suteaza sau se demarca inca unul cu care combina si trage el. Cand toti jucatorii adversi ajung disperati in careul propriu se trage de la marginea careului. Sigur ca daca apararea e a Juventusului atunci adversarii se dubleaza perfect si Barca nu inscrie cum a fost in Liga Campionilor. Sau daca dau peste un arbitru care scoate cartonasele din buzunar la oprirea non-stop prin fault a contrelor periculoase ale adversarului atunci Barca ramane in 10 oameni si mai si ia gol pe contre cum a fost cu Juve. Asta e problema lui Guardiola la City, cred.

    Apreciază

    • Da, Andrei, o lunga perioada Bayernul a arestat mingea prin pressing avansat in terenul Dortmundului si demarcari continue pentru sustinerea purtatorului mingii, cu multe suturi din marginea careului, combinatii rapide pe benzi cu centrari pe sus la cap sau inapoi de la linia de fund pentru sut. Apoi fundasii de la Dortmind au refuzat sa mai respinga mingi la disperare si au riscat cu preluari exacte si pase cu portarul si intre ei pana au putut sa iasa din impresurare, arestand ei mingea, dar si cu contre ultra-taioase in 4-5 jucatori cum au si dat golurile, fiind letali pe acele contre. Bayernul a platit pentru ca a riscat jucand ultra-avansat impotriva unei echipe letale pe contraatac.

      Apreciază

      • Limitele Bayernului sunt biologice. Vorbim de a doua echipa ca valoare all time a clubului dupa cea din anii 70 , care va lua totusi al 5lea campionat in serie (nu a mai reusit nimeni asta in Germania) si Liga Campionilor. Dar vorbim totusi de un club cu un lot mic (pentru a-l putea plati corespunzator) si cu jucatori multi la final de epoca. Nu numai virsta isi spune cuvintul la accidentari, ci si biologia – un Robben a putut fi interesat de Bayern pentru ca a fost „executat” de Real datorita accidentarilor frecvente. La fel Ribery, jucator extrem de talentat dar cu multe accidentari si o medie de 15-20 de meciuri in Bundesliga in ultimii 3-4 ani. Bayern este comparabila acum cu Steaua perioadei 88-89, cu Iovan si Bumbescu cu benzina terminata, Bölöni si Stoica plecati, Majearu „bun pentru Sibiu” samd…Lahm si Aloso se retrag peste 3 saptamini, cel mai probabil si Ribery anul viitor, Robben poate mai trage un an ca backup.

        Apreciază

        • Vin din urma jucatori precum Kingsley Coman, excelent, dar nu incape acum intre titulari. Si mai are Bayern astfel de manji, nemaipunand la socoteala ca toata crema Hoffenheim-ului (cu un sezon excelent) si a Dortmundului migreaza acolo. Mai e si Muller care pana acum nu a avut loc printre titulari, desi e un jucator cu un simt al portii iesit din comun si cu executii deosebite.

          Apreciază

  26. Până şi site-ul oficial al oltenilor îl dă pe Zlatinski suspendat pentru meciul de azi cu Voluntari. Îs culmea ăştia cu regulamentele, să nu se autosezize că un jucător poate sta într-un meci de cupă pentru cartonaşe roşii primite în două meciuri diferite … Înseamnă că doar Mateiu va fi suspendat pentru meciul cu noi.

    Apreciază

  27. Prazarii vor fi sleiti de puteri dupa meciul din Cupa unde vor juca cu titularii, tintind castigarea ei. Sper sa profitam duminica de acest lucru.

    Apreciază

    • O sa profitam.Avem echipa mai buna.Eu am mai spus aici,ca atat Astra ,Craiova si hadji isi termina resursele,si au avut si noroc (hadji a fost si impins din spate).Sunt convins ca facem ,cel putin sapte puncte din noua posibile.La ce ne ajunge?Vedem la sfarsit.Eu sper un loc doi,in conditiile date ar fi o performanta,cu o mica sansa ,s-ar putea ca,sportiv sa fim campioni,adaugand punctele luate.Hai CFR!!!! si ,toata lumaea la stadion.

      Apreciază

      • Luis, socoteala ta mi se pare corecta. Depinde de Miriuta cum face echipa si cum reuseste sa-i tina pe jucatori in priza.
        Avem 3 meciuri din care 2 acasa. Pe Craiova trebuie sa-i batem, mai ales dupa ce acestia vin obositi in urma meciului de cupa. Cu Dinamo este o finala pentru locul 3 si mai trebuie sa ne si revansam dupa bataia primita in turul play off-ului, iar cu Viitorul, conteaza cine se gandeste la vacanta mai putin. La ultimul meci, cu Viitorul, sper ca acestia sa nu mai aiba nicio sansa la titlu si sa nu aiba o motivatie deosebita.
        Si la sfarsit, cand tragem linia,vom vedea. Este o posibilitate destul de realista de a fi campioni din punct de vedere sportiv si vicecampioni, administrativ. Acest lucru mi-ar induce o stare de frustrare mare de tot, dar in acelasi timp, si o satisfactie extraordinara.

        Apreciază

    • Nu stiu daca vor fi sleiti dupa acest meci de cupa, sau chiar si-au terminat benzina de tot, dar la cum au aratat in seara aceasta ar fi pacat sa nu-i batem duminica.

      Apreciază

      • Intradevar, dupa cum au aratat astazi craiovenii,ca sa nu castigam, ar trebui sa avem ori un ghinion mare , ori un arbitraj total impotriva, ori sa dam dovada de o indolenta si o prostie iesita din comun.

        Apreciază

  28. @Luis, asta cu sportiv am fi pe locul x, pe mine nu ma incalzeste cu nimic si cred ca nici pe jucatori. In rest de acord cu tine, legat de benzina terminata si de prezenta la stadon.

    Apreciază

  29. Acum au jucat cu trei jucatori suspendati prazarii si s-a vazut. Cu noi vor avea aproape echipa standard cu doar un suspendat. Depinde de ce echipa va trimite Miri in teren de la inceput, nu doar dupa prima repriza si de atitudinea celor din teren, sa nu creada ca va fi doar un galop de sanatate. Pentru ca nu va fi deloc. Prazarii vor profita de orice spatiu liber lasat in defensiva si vor forta pe contre unde au jucatori rapizi si tehnici in regim de viteza.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.