0-0, box-to-box. [CFR Cluj – FCSB 0-0]


În primul rând, să consemnăm acest „mini-record” de spectatori (15.000), poate câştigul cel mai mare al meciului de ieri, după aproximativ 10.000 cu viitorii şi cam 8-9.000 cu giurguvenii… Publicul a revenit lângă echipă, şi revenirea asta arată mai exact ca orice analiză tehnico-tactică aprecierea momentului prin care trece echipa, cel puţin la capitolul atitudine.

Echipa începe cam în aceeaşi aşezare ciudată (descrisă şi de 07 în meciul anterior), un fel de 1-4-1-1-3-1 (cu transformări dese în 1-4-1-4-1 în atac şi – aproape invariabil – în 1-4-4-2 în apărare), pionul cheie fiind – evident – Deac, căruia Miri i-a dat şi o libertate de mişcare, dar şi o obligaţie clară la „alergare”. În opinia mea nu a fost vorba de 1-4-2-3-1 (cel puţin până-n minutul 70, când a intrat Filipe), Deac a fost poziţionat ceva mai sus (şi ceva mai la dreapta) faţă de Gomelt, care s-a achitat absolut perfect (ca de atâtea ori) de rolul închizătorului unic. Cipri a acoperit o suprafaţă enormă de teren, au fost multe momente când a preluat rolul „liantului” în pregătirea atacului (preluând mingi de la fundaşi şi distribuindu-le mai departe la mijlocaşi/atacanţi), dinamica jocului l-a dus deseori şi în dreapta, şi în stânga (vezi ocazia lui de gol, blocată in extremis de Bălaşa), a interpretat perfect rolul mijlocaşului ‘box-to-box’, cam singurul din Liga 1, care poate juca eficient pe acest post aparent nepotrivit competenţelor native (= aripă dreapta).

Este destul de clar că vremea romantică a echipei e deja istorie, acel joc bazat pe „limpezire” din partea lui Nascimento, inventivitate din partea lui Ruiz şi explozie din partea atacanţilor a cam trecut, motivele pot fi multiple (forma scăzută a primilor doi etc), cert este că CFR-ul de astăzi a devenit o echipă agresivă, care a (re)inventat pressingul, a devenit din nou o echipă scurtă, acoperind bine mijlocul terenului, făcând o risipă de efort mare de tot…

… fără eficienţă, din păcate. Cam asta e punctul nevralgic al momentului, de 3 meciuri n-am mai marcat, şi – chiar dacă apărarea a mai revenit – este îngrijorătoare ineficienţa asta prelungită. Billel a fost permutat pe stânga (a mai jucat el acolo, dar în 2017 l-am văzut de câteva ori şi pe dreapta, având şi ceva realizări punctuale în zona aia, vezi meciul de la Mediaş), având nişte centrări bune (la ocazia lui Adiţă, de exemplu), fixându-l lângă el pe Momcilovici, care n-a mai urcat la fel de avântat ca în alte meciuri. Sorsa e cam departe de prestaţiile lui din toamnă (nu foarte dese nici ălea, dar „cuantificabile”), alte soluţii reale nu avem acolo (cu Antal ne-am lămurit, despre Spehar nu ştim nimic, Sârbu a cam dispărut şi el din peisaj). Bud primeşte o nouă şansă, şi – în ciuda „blestemului” privind golurile – măcar a alergat ca nebunul (cot la cot cu Adiţă), participând (mai ales în R1) la un pressing deseori ucigător (şi demoralizator pentru mioare), la care mai mereu au participat şi Billel, şi Sorsa, dar şi Deac, în majoritatea cazurilor, câştigându-se multe mingi în treimea fecesebiştilor, sau – măcar – obligându-i la degajări disperate/aiurea.

Acest efort aproape inuman (vizibil mai ales la Cipri şi la Păun, dar şi la ceilalţi) nu s-a putut menţine –  din păcate – pe toată durata partidei, cam după minutul 65-70 echipele au abordat o prudenţă vizibilă, cele două ocazii (mari) ale mioarelor venind pe nişte greşeli personale (Horj), nu pe fondul unei dominări clare a bucureştenilor sau precedate de o construcţie clară.

Schimbările au fost şi ele cam ‘fifty-fifty’ (ca şi rezultatul şi ca şi jocul în sine): cei care au ieşit chiar trebuiau să iasă în momentul respectiv (Bud a şi obosit, şi nici n-a marcat, Sorsa a fost şters iar Păun n-a mai putut alerga, era epuizat), dar cei care au intrat în locul lor n-au mai adus plusul aşteptat.

Apariţia lui Nouvier în minutul 60 a menţinut formula iniţială (1-4-1-1-3-1) doar Omrani s-a dus vârf şi Nouvier s-a aşezat pe stânga, cam fără realizări, din păcate. Apoi apare în min. 70 Nascimento în locul lui Sorsa, moment în care revenim ceva mai clar la 1-4-2-3-1 clasic (Deac urcând pe dreapta, Filipe luând locul lui Deac la mijloc, dar ceva mai în spate). Nascimento nu poate juca ‘box-to box’ (din cauza unei fragilităţi fizice), aşa că a încercat să fie de folos „doar” cu prelucrarea mingilor venite de la fundaşi, cam puţin pentru exigenţele actuale ale unui joc de play-off. În fine, în min. 80 apare şi Roman (iese Păun), echipa e reaşezată în ceva care se află între 1-4-2-3-1 (cu Omrani aflat deseori în spatele lui Roman) şi 1-4-4-2 (cei doi jucând şi în linie deseori), dar nici Dan nu a adus nimic nou, din păcate.

În ciuda aparenţelor, devine destul de clară treaba în playoff-ul ăsta că avem o bancă cam subţire, situaţie la care am ajuns şi din cauza lipsei de formă a unora (Bud, Nascimento, Sorsa, dar şi Nouvier, să nu mai vorbim de Rus şi Ruiz), sau lipsei „pur şi simplu” a altora (Spehar, Sârbu, Peteleu). Echipa de bază e bine închegată, joacă tactic bine (cu rol determinant pentru Cipri, apoi Tiago, Omrani, Gomelt, Camora şi Larie), dar asta e cam puţin în acest moment. Nu ştiu exact motivele pentru care primii şase enumeraţi au pierdut „ritmul”, poate noul stil de joc (bazat din ce în ce mai mult pe agresivitate şi alergare) nu-i convine nici lui Ruiz, nici lui Filipe, poate fi vorba şi de ceva suficienţă, poate şi ceva pregătire la alibi (în aşteptarea finalului de sezon), eventual şi de ceva lehamite pe ici pe colo, dar în mod clar schimbările – în ultima vreme – nu mai aduc ‘refresh’-ul aşteptat de Miri.

În ciuda greşelii vizibile a lui Horj din R2, băiatul a jucat destul de bine, am văzut foarte multe „activităţi suplimentare” făcute în zona/în spatele lui Larie, croşetând deseori terenul din stânga-n dreapta pentru a bloca nişte fecesebişti scăpaţi în zona aia…

Dorinţa noastră declarată la începutul playoff-ului (noi să câştigăm, restul să facă remize) s-a cam întors împotriva noastră. Am ajuns în epoca remizelor albe gen „Il Calcio”, jocuri corecte dpdv tactic (în primul rând defensiv), dar am cam uitat gustul golului. Poate există un leac şi pentru asta, vom vedea.

Important este (aşa cum am spus şi la început) că a revenit publicul în Gruia, este câştigul cel mai mare al acestei primăveri, într-un playoff care ne (mai) poate aduce şi pe locul 2, dar – la fel de bine – şi pe locul 6, ambele „obiective” fiind doar la 4 puncte.

Nu ştiu ce se doreşte din vară, sincer să fiu nu prea cred în investiţiile masive trâmbiţate la un moment dat („cred” mai degrabă în ieşirea din insolvenţă şi cam atât, un lucru foarte important şi asta, să recunoaştem!), aşa că e posibil să continuăm şi din iulie să ochim jucători liberi de contract, reşapaţi apoi de Miri (sau de altul care va veni), marcă înregistrată de ceva vreme în Gruia. În aceste condiţii păstrarea lui Tiago, Larie, Deac, Camora este primordială (dar şi a lui Omrani, poate şi a lui Păun, poate şi a lui Horj, Mincă etc), poate nimerim ceva fundaş central „minune” (vezi cazul lui Dielna de la javre), vreun atacant mai puţin labil decât Cristi, poate vor reveni cu „capul” (sau cu „picioarele”) şi Bud, Nouvier, Ruiz, Rus… Ăştia sunt băieţii noştrii, defilăm cu ei, echipa se achită onest şi – per ansamblu – mulţumitor de sarcini, cei care intră pe teren cam dau totul, chiar dacă acest „tot” e cam insuficient în ultima perioadă.

Nu contează, nu mai contează nici „cele 3 puncte” (anunţate repetitiv şi agresiv la un moment dat), important este ca tribunele sunt din nou pline în Gruia…

HAI CFR!!!

100 de comentarii

  1. Cum spunea gica10 la articolul precedent, nu era cazul să ridicăm fustiţa, tocmai pentru că şi fecesebiştii au fost cu centurile de castitate puse. S-a jucat aşteptând greşelile adversarului, acestea au fost foarte puţine, şi de o parte, şi de cealaltă, iar cum nimeni nu a profitat nici de alea puţine, scorul final este unul normal. Cel mai rău îmi pare de ezitarea lui Camora la ocazia lui Sorsa din primele minute ale meciului. A avut un moment foarte bun, când ar fi avut şanse de reuşită şi şutul, şi o pasă la Păun sau Sorsa, dar a pierdut momentul favorabil şi a ieşit doar de o ocazie călduţă.

    Apreciază

    • La ocazia lui Camo mi-am adus aminte de golul lui Tiago din meciul cu astralii (5-1). Hăbăucul nostru cel simpatic a ”manageriat” mult mai bine atunci faza, a înaintat spre poartă, a simulat o pasă în dreapta, apoi a făcut o fentă spre interior, sutând cu piciorul de sprijin în colțul lung. E drept, Camora n-a mai avut acel sprijin din stânga (care să fixeze fundașul advers), dar și așa Camo a căutat să șuteze cu piciorul ”bun”, în loc de o fentă spre interior, care- deschidea -probabil- unghiul. HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Kiruj, insist pe ideea ca se cauta prea mult pasa lunga, nu se incheie firesc actiunea cu un-doi-uri si sprint pana la linia de fund de unde sa se recentreze pe jos pentru sut, sau sa se traga din unghi la coltul lung. De ex Omrani ajunge des la 25 de metri lateral stanga la meciul cu oile si in loc sa faca un-doi si sa sprinteze pana aproape de linia de fund, de unde sa trimita inapoi spre centru pe jos pentru sut sau sa traga el din unghi din gura portii dupa sprint, el trimite des in diagonala la bataie dupa care pierdem si mingea si ocazia buna pe contra. Eu cred ca in meciul cu oile am risipit astfel o caruta de ocazii bune. Dar tot noi ne miram ca nu dam gol de trei meciuri…

    Apreciază

    • cfr.istul, cred că uiţi mereu că există şi adversarii pe teren. Păi, a încercat şi Camora un-doi-uri, şi Deac, şi Sorsa, şi Nouvier, dar mingea a fost întotdeauna agăţată de careva fecesebist. La fel, cum am agăţat şi noi mingea în încercările lor de un-doi.

      Apreciază

      • Caneto, imi mentin ideea cu ocaziile bune pe contre risipite de Omrani prin acele pase in diagonala la bataie de la 25 de metri lateral stanga. Daca se continua firesc actiunea, erau ocazii de gol sau chiar mai mult. Pe de alta parte au fost si un-doi-uri foarte bune, un exemplu e ocazia mare a lui Camora la devierea sutului sau din gura portii peste poarta de catre Balasa. Au fost si combinatii in viteza de efect, una dintre ele la sutul lui Nouvier pe langa poarta din final. Astea ne pot aduce goluri si implicit victorii. Si suturi din marginea careului. Sau valorificarea unuia din cele 6 cornere pe care le-am avut.

        Apreciază

  3. Eu am apreciat puterea de lupta, dăruirea si respectarea ideii de joc impusă de A1. Cu puțin noroc puteam avea 2-0 la pauza ( Adita si Sorsa ). fcsb e o selecționata a Ligii cu cei mai buni jucatori si diferența individuală ( fizica si tehnica) se simte in teren mai ales la duelurile 1-1. Aici a fost partea mai grea pt ca Bud, Sorsa chiar Omrani, Nouvier nu au trecut de jucătorul direct. Nu vorbesc de cornere…
    Dar echipa e tare mai ales cu DEAC in forma.Sigur ca având cele 3 pcte tăiate eram la 33 pcte acolo la locul 2 iar cu Petrucci, Lopez si Jakolis in locul lui Bud, Sorsa, chiar Adita ar fi fost ceva…
    Hai CFR?

    Apreciază

  4. Eu dacă as fi patronul echipei as face investitiile cele mari doar dacă as participa la europene . Pt. campionat parcă suntem pe aproape chiar dacă o mai luam in barbă citeodată.Ficiorii nostri o uitat cum e sa strigi GOOOL!!! si probabil atunci cind nu marchezi egalul e bun.Hai CFR!!!! Oricum eu cred că si F.C.Statia de Betoane o răsuflat usurati după ce so gătat.Hai CFR!!!!!

    Apreciază

  5. Chiar dacă scriu rar nu mă pot abtine si asta este un off al meu mai vechi,Cornerele pe care le-am 7-8 avut le-am
    risipit cu o seninatate fără să creăm nici un pericol si asta in ideea că la majoritatea nici măcar nu au fost cu adresă la coechipier sau măcar la intilnire.Mă mir pt. că este prima ligă totusi.

    Apreciază

  6. Da, au fost în total vreo 9 cornere, doar în R1 vreo 6 sau 7, cam toate din stânga. Inițial le-a bătut Păun (total aiurea, cu chiflă spre poartă), apoi a venit Deac, cu chiflă inversă, dar bătute tot aiurea… 🙂 Mă rog, e un aspect la care mai trebuie să lucrăm, dar -cum spunea și Caneto- mai este acolo și un adversar… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. Buna! Nu stiu cati ati sesizat, undeva prin minutul 81, Deac a sarutat ostentativ catre galeria FCSB sigla CFR de pe tricou. Numai pentru asta ii dau 10 la notare.

    Apreciază

  8. Interesante declaratiile lui Miri despre obiectivul echipei . De la ” ne luptam pt titlu „, la ” o clasare pe podium ” si pana la cea de ieri, cum ca ” nu avem ca obiectiv podiumul, ci numai accederea in play-off ” . Cat priveste jocul de ieri, dupa mine la cum a jucat Wc-sb-ul, daca echipa era corect alcatuita, puteam castiga fara probleme . Asta insemna Deac pe stanga si Nascimento in spatele varfului Omrani, deci 3 mutari esentiale . Adica de la mijloc, cam asa : Rus, Gomelt- Deac, Nascimento, Nouvier-Omrani . Unii il lauda pe Paun ca face pressing, asta poate face oricine, dar mai greu cu executiile gen cornere, pase, si mai ales goluri !

    Apreciază

  9. Si pentru ca sunt si am fost (intodeauna) adeptul „Fotbal cu fotbalisti din Ardeal ” pentru toate echipele de dincoace de Carpati, o stire „off-topic”. A decedat „Legenda satmareana” GABOR BOTH ! Un mare fotbalist,un adevarat Nr. 10. Mi-l amintesc din ’76 cand, avand un meci cu Olimpia-juniori (in deschidere) , echipa mare a jucat cu UMTimisoara. Ce fotbalisti aveau : Gabi Both, Keiser, Bolba.. si chiar Sandu Matei al nostru (stoper)..La UMT juca Giuchici…Ce echipa avea Olimpia in 74-76 !! ODIHNESTE-TE IN PACE , GABI ! Si, pregateste-ne si noua locul in echipa ta, atunci cand va fi timpul, dar…nu inca, nu inca …

    Apreciază

  10. Bela,varianta ultra defensiva,cu Rus-Gomelt la”inchidere” merge,mai degraba, in deplasare;acasa,unde trebuie sa desfaci apararile adverse,sa ai rabdare si calitate superioara in a construi, pana gasesti solutia”ideala”,sa realizezi aceea progresie ofensiva,sa tranzitezi terenul,ai nevoie de mai multa tehnica si pricepere in a conduce balonul, de aceea as opta pt. varianta:Nascimento-Gomelt,iar in fata lor Deac(pana-si revine Ruiz);asa cum am mai precizat si eu,in repetate randuri,sunt corecte observatiile in legatura cu Paun si Bud;daca esti bine pregatit fizic,oricine poate alerga(ca un bezmetic,dejaba!),sa faca pressing,dar daca n-ai calitatile tehnice de-a vara obiectul in ate,atunci du-te la atletism;din pacate a revenit meteahna proastelor executii(de pe stanga)a cornerelor,iar Miri sta si comntempleaza cum ne batem joc de ele(eram in spatele bancii de rezerve);a fost nevoie de 3-4 chifle ale lui Paun,ca sa schimbe executantul;numai ca acolo trebuie unul de picior drept,dar bun!;dupa”plasa”luata cu insolventa,am simtit ca pluteste prin aer un iz de deceptie,cu efecte negative la concentrare,implicare si atitudine,mai ales la acei jucatori care pana mai ieri erau titulari si a caror contracte(pot)”expira” si al caror ganduri,se pare,au inceput sa zboare spre alte zari!

    Apreciază

  11. Bela, ai atins o „coardă sensibilă”, foarte interesantă, când vorbeşti de mijocaşii la închidere… Doar analiza acestui compartiment (în cele 12 meciuri oficiale din 2017, 11 în campionat şi 1 în Cupă) merită un articol dedicat… În esenţă, avem acolo 4 jucători posibili (Gomelt, Rus, Nascimento şi eventual Deac), din care pregătit în mod expres pentru acest post este doar Gomelt… Rus a fost reprofilat de Miri în închizător (datorită experienţei vaste, fiind fundaş/mijlocaş dreapta la Dinamo), Nascimento a fost adus pentru a lega mijlocul şi a da pase filtrante (fiind ghicit pt. postul de închizător ofensiv/de filtrare de către Tony), Deac e extremă dreapta la bază. Soluţia cea mai riscantă (Deac-Nascimento) s-a tot pregătit în Cipru, dar s-a dovedit a fi un fiasco total în primul meci cu FCSB (1-1) şi Miri a abandonat imediat soluţia. În rest am văzut tot felul de permutări, dar deocamdată soluţia mai sigură pare asta cu Gomelt şi Deac (dar până la urmă Cipri nu e închizător, e „liber profesionist”, box-to-box, dacă vrei). Cuplul propus de tine (Gomelt-Rus) a jucat în 5 meciuri, din care doar la Mediaş „s-au cuplat” pe toata durata meciului, cu o evoluţie într-adevăr bună. În alte 4 meciuri au fost „cuplaţi” doar parţial (cu ASA din min.80 la 2-0 deja, pe AN cu FCSB din min. 59 la 0-0, la Craiova din 62 şi în meciul anterior cu viitorii din min. 66), efectul dorit fiind atins doar la Craiova, când -după revenirea oltenilor pe tabelă- s-a instaurat un haos vizibil la mijloc şi introducerea lui Laurenţiu a limpezit lucrurile. În opinia mea este o formula prea închisă, ajutând prea puţin construcţia, inventivitatea, neaducând mai deloc acel element „surpriză” foarte necesar, dar în situaţii special (vezi aia de la Craiova) e o soluţie salvatoare. În momentele în care cei doi joacă împreună, se constată o cedare a terenului, o „aducere” a adversarului peste noi. Repet, e o „temă de acasă” interesantă, merită o discuţie mai amplă. HAI CFR!!!

    Apreciază

  12. Achilles,imi aduc aminte de toti,parca a fost ieri;Dumnezeu sa-l odihneasca,in pace pe G.Both!;un fost jucator,emblematic pt. Olimpia,cu deosebite calitati fotbalistice.

    Apreciază

  13. Racheta, Kiruj , formula mea am propus-o inainte de meci, cu Rus si Gomelt la inchidere am avut in vedere anihilarea fortei de atac a wcsb-ului, omul de legatura cu atacul fiind Nascimento, dar si Deac, care daca este pus in fata , pe dreapta, intra in combinatii si in centru, asa cum il cunoastem . Dupa meci, vazand replica slaba a trupei lui fecali, si eu sunt de acord ca era o solutie mai buna Nascimento langa Gomelt si Deac in spatele varfului . Oricum, cu Bud varf, Omrani, extrema ( ?! ), Deac, la acoperire si Paun in spatele varfului, alcatuirea echipei a fost total eronata, din pacate prea multe bla-bla-uri din partea lui Miri si prea putine realizari, 3 meciuri fara gol si doar doua puncte vorbesc de la sine . Cineva a zis ( aici sau pe cheferetv ) ca daca nu iesim din insolventa, nu merita sa aducem jucatori mai valorosi, asta-i si parerea mea, cu precizarea ca in atari conditii continuarea cu Miri pe banca este solutia normala . Daca insa se iese din insolventa si se aduc jucatori pt a ne bate la titlu, atunci obligatoriu trebuie un antrenor capabil, si asta din vara, caci altfel vom avea din nou schimbare de antrenori dupa 5-6 etape, cu efectele negative de rigoare .

    Apreciază

  14. Desigur , Racheto,ca noi , cei mai „coptzi” un pic, ni-l amintim! Pe mine m-a fascinat foarte mult de cate ori l-am vazut.. Dar.. „selectionarea” pentru toate nationalele romanesti se facea(si se face) pe criterii „politico-nationaliste” : daca erai din sud ori apartineai de o echipa departamenrala , aveai loc . Daca erai din Ardeal, mai greu, nu aveau loc de „pilele”lor. Desigur , se mai faceau si exceptii. Imi amintesc de genertia fratelui tau; „Pasarila „, juniori 56-57, ca au jucat finala Campionatului National de Juniori Republicani (sub 18 ani), U-CFR in 1974. Antrenor era Nea Chisu la CFR. Dar la Nationala au fost luati doar doi de la U; Septimiu Campeanu si Capusan , iar de la noi ; Mircea Ciglenean (un fel de Bud si care imi este un bun prieten-Mircea zic ) si Fane Borbely. Retardila cred ca era la U atunci, numai dupa aia „s-o vopsit” CFR-ist.. Ce generatii de fotbalisti ! Apoi, generatia mea ; 58-59, au fost Pop Florin si Suciu de la U si fratele meu si Coman de la noi…Olimpia l-a avut pe Bolba, Aradul pe Coras si Dukaadam . Timisoara nu ma interesa fiindca nu i-am avut nicodata la suflet. Restul, nu mai am cunostinte, fiindca eu am luat alt drum : drumul scolii (si regret !) Si Baia Mare si Oradea au avut o generatie de exceptie in acea perioada. Straniu , dar , doar Marcel Puscas (Oradea) si Balan (B.Mare) s-au afirmat, jucand in Bucuresti . Septimiu Campeanu a avut noroc ca a ramas repetent in anul doi de facultate si s-a putut transfera la Steaua , avand loc, astfel, in Nationala. Discriminarea asta a fost (si este) un foarte mare rau pentru fotbalul romanesc! (parerea mea!).

    Apreciază

    • Achilles, l-ai mai avut şi pe Mureşean (sau Mureşan?), care prin 79-82 mi-a fost coleg la Venus. Am mai vorbit despre asta pe la „începuturile TribuneiCFR”, dar e posibil să fie o confuzie, parcă era un pic mai mare decât mine şi era din Fundătura, din ce-mi aduc aminte. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nu cred , Bacsika ! Daca era mai „vechi” decat tine , nu cred ca era unul din cei doi Muresani pe care-i cunosc: Adi Muresean(varf) si Lucian Muresean (mijlocas-asta a jucat si pe la CMC si la Beclean in „C”).. Io ii cunosc pe Dan Gocan, Cristoltan, Ionica Contras , Cornel Duma, Butika, Bondi, Loghin Ghita,Adi Arghir,Sipos, Sandu Ciglenean, Manasturean,Kelemen Andras,Rat, Coman Viorel (dar el a fost adus de profesorul Donea-fratele directorului , de la Liceul de Transporturi)Jani Bakos(fratele lui Bela)… si inca doi, la care nu le dau numele…Era un Adi Muresean (blond-’58 si eram si prieteni buni) din grupa lui Nagy Bacsi, si a fost si-n lotul de „B” in 77-78.. A jucat si pe la Zalau , la „Muratura ” lui Luis…. Cam asta imi amintesc , ca-i mult, mult de atunci!!!! Atata apa s-o scurs pa Somes de atunci !!!!!! Dar , cunosc multi baieti CFR-isti din acea perioada…

        Apreciază

        • Da, moșule, așa m-am gândit și eu… Dar de Mircea Chiorean tre’ să-ți aduci aminte (ex-juniori-U, ex-CMC în ”C”), eu l-am prins deja la Venus, cu o burtică respectabilă (mare de tot, în realitate). Era cu vreo 10 ani mai mare decât mine, a terminat la Economie. Dar de zgura noastră ”de toate zilele” (de lângă CMC) îți aduci aminte? Of, Doamne, ce rașchetări am ”aplicat” acolo, mă atacă nostalgia și acum… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

    • Eu nu inteleg folosirea a doi U21 cand ai variante mai bune pe banca. Uneori miriuta e prea fixat pe unele idei chiar si cand nu dau roade…

      Apreciază

  15. Miri forteaza cu Omrani pe extrema si cu Bud varf sa aiba doi killeri pe teren simultan. Dar constructia sufera cand Omrani ia locul unei extreme veritabile. Si atunci cand ambii sunt varfuri, sau unul dintre ei e Roman si se joaca cu doua varfuri. Constructia e subreda si se abuzeaza de mingi lungi la bataie care duc la ZERO goluri in TREI meciuri consecutive!

    Apreciază

    • Din păcate, Horj nu este încă la un nivel atât de înalt încât să fie capabil de a comite cu intenţie astfel de gafe. 🙂 Dacă ar mai vrea să dea aşa, n-ar reuşi decât maximum o dată din 2-300 de încercări. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Sincer nu vad de ce unii il vad pe Horj mai de viitor decat pe Paun. Paun are talent cu carul. Singura problema e ca uneori nu il ajuta capul. Daca se maturizeaza atunci o sa poata sa fie vândut pe bani multi. Horj, in schimb, parerea mea de nespecialist, e un baiat înalt, cu plasament excelent si cam atat. Are plasament bun si respinge mingi. Nu l-am vazut sa faca o deposedare, sa faca o preluare pe o minge lunga a adversarului urmata de o pasa filtranta. Doar respinge unde se nimereste. Nu-mi iese din minte o faza din minutele de prelungiri ale meciului cu Pandurii. Minge degajata in disperare de cei de la Pandurii. Horj talonat aproximativ de un „pandur” la 30 de metri de poarta CFR-ului. Ce face Horj? Respinge in aut, le ofera o minge gratuita celor de la Pandurii si iroste ultima sansa a CFR-ului de a obtine ceva in meciul ala. Un fundas de milioane prelua mingea si aia și o trimita inapoi la bataie in careul celor de la Pandurii. Nu o sa dea nimeni milioane pe un fundas doar pentru ca are plasament excelent.

        Apreciază

        • Vorba ta, comparăm mere cu pere. 🙂 Păun ratează câteva preluări, ratează câteva ocazii clare, ratează blocarea adversarului, ratează ce vrei tu, dar se scoate cu o floricică, cu două-trei sprinturi pentru pressing, eventual cu un gol. Horj, în schimb, are o responsabilitate mai mare, orice mica eroare a lui sare în ochii tuturor. Referitor la preluare şi pasă filtrantă, poate că este doar foarte disciplinat tactic şi ascultă orbeşte de Miri (mai ales de când a încercat un dribling, în toamnă, nu mai ţin minte în care meci, a pierdut mingea din prima şi am luat gol. Miri mai că nu l-a mâncat de viu), care l-o fi învăţat ceva de genul: “nu te complici, alegi soluţia uşoară şi sigură”. Mai este un aspect, este posibil ca Horj să aibă o fire mai emotivă, să joace cu frica de a nu greşi. De ceva asemănător mi s-a părut că a suferit şi Ene la CFR, de un fel de sentiment de inferioritate că joacă în echipă alături de “nume mari”, era mereu stresat să nu greşească şi atunci, normal, o comitea. În puţinele fragmente de meci văzute de mine din meciurile Panduriilor, îmi dădea impresia unui Ene schimbat în bine, mai încrezător, simţind că nu este cu nimic mai prejos decât noii lui colegi adunaţi de prin ligile inferioare. La fel, cazul lui Tiago Lopes. În prima lui perioadă la CFR, mă întrebam ce sula calului a putut vedea cineva la el de l-a adus în lot? Apoi, din momentul în care a prins şi a primit încredere, jocul lui s-a schimbat total. Probabil că Horj nu va fi niciodată în stare de incursiuni cu mingea la picior în terenul advers, în stilul lui Larie, dar cu timpul şi cu experienţă acumulată poate deveni un fundaş central sigur, foarte bun. Calităţi are, ştiu că ai citit şi tu cum l-a caracterizat cel mai faimos scouter din România, cel licenţiat în fotbal la academiile lui Piţi şi Oli: “Îmi place de el, chiar dacă nu este tehnic. E bine că este înalt și puternic. Pentru mine, un fundaș trebuie să dea bine cu capul. Și îmi place că nu se păcălește și nu se elimină din joc făcând alunecări. El stă pe picioare”. 🙂

          Apreciază

          • Povestea impresarul lui Tamas din perioada cand juca in Anglia, ca Tamas facea exact ce cereti voi lui Horj si ROy Hogson era f nervos ca nu joaca simplu cum trebuie sa joace un fundas central. Deci perceptiile despre ceea ce are in fisa postului un fundas central pot fi diferite de ce ne dorim noi.

            Apreciază

            • Corect, să ne aducem aminte de (mult prea mult) umflatul Chiriceş, care se credea tobă de tehnicitate şi în Anglia -după prima gafă- a fost retras pe bancă, ulterior fiind expediat în Italia. HAI CFR!!!

              Apreciază

          • La Horj ai dreptate, gafa aia a făcut-o contra Pandurilor, golul ăla primit ne-a mâncat 3 (hai, două) puncte uriaşe, punând în pericol chiar intrarea în play-off. Responsabilitate imensă, de acord. Eu văd posibilităţi de creştere în direcţia „avansare cu mingea la picior”, dar îi mai trebe’ încă măcar un sezon cu jocuri în picioare pentru a trece la acest „next level”. Nu cred că e foarte emotiv, tot timpul e cu zâmbetul pe buze, uneori mă şi enervează… 🙂 HAI CFR!!!

            Apreciază

        • Apropo de ceea ce ţi-am scris recent despre profitabilitatea Formulei 1:
          „The only thing that would be good for everyone would be if we could charge the promoters a lot less money,” he said.
          „I did some good deals commercially. They are paying a lot of money, and most of them, if not all of them, are not making any money. Quite the opposite.
          „Sooner or later I’m frightened that the governments behind them will say enough is enough, and bye-bye.
          link

          Apreciază

  16. Achilles, au mai reușit si alții din generațiile acelea: din Oradea au mai fost si Naom, (coleg si el o vreme la SATU Mare cu Both, Kaiser, Helvei) apoi Szathmari cunoscut drept Sătmăreanu II. Când a plecat la București era deja titular de drept la Bihor, ca si Lajos Satmareanu venea din aceeași regiune (Crișul ) .Vorbim de generațiile 54-58. Tot de la Oradea a fost Zoli Crișan venit pe filiera Baia Mare la Craiova Si de acolo la Naționala ca si Silviu Lung plecat de la Carei.Revenind la Oradea mai îmi amintesc de Kun Attila si de Vigu ( Vigh) iar de la Arad ( am făcut acolo armata) de Domide dar sigur, acolo era o mare echipa – ultima campioana din Ardeal (1969-1970) pana la CFR!!! Acolo știai echipa pe de rost:
    Gornea – Birau, Lereter, Pojoni, Popovici- Brosovschi, Domide- Otto Dembrovschi, KunII, Axente.
    Ardelenii au făcut si prima naționala a României intr-o vreme cu jucatori care au jucat si in naționala Ungariei, printre care Gyussi Baratki ( tot de la Oradea) a făcut istorie la București.
    Ardelenii au mai fost baza naționalei si in anii 90 cu Mircea Lucescu si lotul de la Corvinul apoi Steaua in 86-88 ii are pe Duckadam, Lung, Iovan, Belodedici, Weisembacher, Balan, Balint, Bölöni , Lăcătuș , Rotariu iar Dinamo in ac perioada are lotul Corvinului si apoi mai vin Timofte Daniel, Nelutu Sabau, Dorinel Munteanu . Ardealul mai mereu a fost rezervor de mari fotbaliști de diferite etnii așa cum ii este si istoria , una multiculturală . Romani, sârbi, maghiari, germani, țigani , evrei ” si alte naționalități conlocuitoare” împreuna au încântat iubitorii de fotbal din România si au dat o speranța de mai bine in acea ” epoca de aur”.
    Este bine ca discutam aceste lucruri provocați fiind de ceea ce este astăzi CFR -ul! Adică singura speranța din Ardeal de a face lucruri bune in fotbalul nostru si de atinge măcar podiumul.

    Apreciază

    • Asa este , Gavrilutz draga ! Tot ce-ai „inshirat ” sunt „margaritarele noastre ” ardelenesti-banatzene… Am mai avut si o echipa preferata (pe langa CFR) : ASA Tg-Mures …Cel adevarat !!! Mai amintestel pe Lupau (B.Mare-Bihor),turdenii mei (totzi), Campia-Turzii… Si apoi Baia-Mare a Cfr-istului…. Ce „batalii” am tras cu „turbatu’ ” de Tulba !!! M-o lovit rau de cateva ori , da’ si io i-am dat la moroshan…Ca-n sacu’ de cartofi! Da’ cel mai mult imi placea sa-l „mestec ” pa Marcel Puscas … Avea o figura care cerea pumni …

      Apreciază

  17. Greseli grave de arbitraj aseara in meciul dintre Real vs Bayern. Daca si la asemenea nivel se fac astfel de greseli, ce ne mai miram de coltescu, gaman,hategan si alti orbuleti?!

    Apreciază

  18. Kassai Viktor trebuia sa-l elimine demult pe Vidal, era parca 0-1 scorul, la o intrare cu talpa pe glezna la 18 metri lateral dreapta unde a dat doar fault. Merita atunci al doilea galben. De fapt a fost de galben clar. Eliminarea ulterioara poate fi in compensatie, desi eu zic ca a fost o alunecare periculoasa cu picioarele adversarului cu tot si acolo. Da, a fost offside la golul trei, dar celelalte trei goluri sunt valabile si suficiente pentru calificare. Ma mira orbul gainii presei miticiste la calificarea „extraterestrilor” cu Parisul. Acolo au exultat de bucurie cu Remontada, Nici o vorbulita de arbitrajul strigator la cer. Sincer, nu ma mir. Stiam ca tin pe fata cu Barca, se aude in fiecare comentariu de meci live.Tot pe fata. Sigur ca eu tin cu Realul. De 18 ani.

    Apreciază

    • Avem (din nou!) dovada, că şi la acest nivel se greşeşte cam la fel de des şi cam la fel de „decisiv”, ca şi în Liga1… Poate putem vorbi „la ei” doar de lipsa interesului meschin, dar nu sunt convins foarte tare nici la acest capitol. În paranteză fie spus, Kassai (şi brigada lui) au făcut praf mai multe meciuri (atât în CL, cât şi la Europene) şi totuşi sunt promovaţi pe mai departe fără probleme… HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Raspunsul este simplu : Kassai este arbitru ungur, de aici se poate deduce usor…Kassai a avut intr-adevar greseli serioase in acest meci, din pacate pt el si pt Bayern 😦

      Apreciază

      • Eu zic ca kassai nu a gresit deloc. Vidal trebuia cu mult inainte eliminat dar a vrut sa pastreze echilibrul, iar la goluri din offside centralul nu are ce face. In schimb la barca psg mizeria a fost maxima.

        Apreciază

  19. Kiruj, Chiriches a fost tras pe dreapta de Tottenham nu pentru vreo gafa, ci pentru ca a fost prost. A avut accidentarea aia stupida intr-un moment de betie, plus ca cica l-a si cantat alora manele in vestiar :-). Cei de la Tottenham stiau ce cumpara. La Steaua aproape meci de meci avea actiuni de mijlocaș box-to-box asa ca știau ca dau o gramada de bani pe un fundas care risca mult. Dar, cum necum, (mult prea mult) contestatul Chiriches a jucat la Tottenham, joaca la Napoli, iar de la Napoli o sa plece tot la un club decent. Ce scrie presa de la noi pentru mine e irelevant. Ziaristii scriu ca sa vanda. Si uneori scriu și pentru cei cu frustrari marunte care nu pot sa treaca peste faptul ca un jucator a jucat la o rivala. Vezi si cazul Tatarusanu. Conform presei de la noi, Tatarusanu era pe faras a doua zi dupa semnarea contractului cu Fiorentina. Dar uite ca totusi de aproape 3 ani Tatarusanu e titular incontestabil.

    Apreciază

    • Cu Tătă sunt de acord, Vladimir, dar cu Chiri nu prea… 🙂 La Napoli joacă rar de tot (doar în competiţiile europene şi în cupa lor, în campionat extrem de rar). Că l-a luat Tottenham ce să zic, prost e care plăteşte, nu cel care cere… 🙂 Fiecare echipă din vest (şi nu numai) mai ia câte o ţeapă (sau mai multe) în fiecare sezon, nu cred că şi-au tăiat venele şefii londonezi din cauza lui Chiri… Îmi aduc aminte clar de tot de o gafă monumentală în nu ştiu care meci (până la care a cam jucat, într-adevăr) şi după aia a venit „next-level”, adică banca/tribuna. Părerea mea pur „ochiometrică” este că e un jucător cu ceva calităţi, dar umflat peste măsură, în acest moment Larie ar fi mult mai util naţionalei, şi -repet- spun asta nu din porniri subiective că miticii, că ardelenii şi nu mai ştiu ce. Poate greşesc, dar asta e părerea mea. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Legat de Larie, in toamna as fi fost de acord cu tine. Dar Larie din momentul de fata nu stiu cat de util e nationalei. Nu stiu ce se întâmplă cu el. E doar o cadere de forma sau un „je m’en fiche” pentru ca mai are nici 2 luni de contract?

        Apreciază

      • Legat de Larie, in toamna as fi fost de acord cu tine. Dar Larie din momentul de fata nu stiu cat de util e nationalei. Nu stiu ce se întâmplă cu el. E doar o cadere de forma sau un „je m’en fiche” pentru ca mai are nici 2 luni de contract?
        Iar când vorbeam despre „mici frustrari” nu ma refeream la tine. Pur si simplu generalizam. Majoritatea microbistilor romani si hateri. Și știi cum se spune: ura te orbeste. De exemplu, ca sa revin la Tatarusanu, am vazut multe comentarii inainte si dupa meciul cu Danemarca. O gramada plangeau ca nu e Pantilimon titular. Dar probabil multi dintre cei care plangeau habar nu au ca Pantilimon in ultimul an a jucat in fix 2 meciuri si ca in 2017 nu a mai prins nici macar banca de rezerve. Ma întreb ce s-ar fi intamplat cu ficatul alora daca Nita ar fi fost convocat in locul lui Pantilimon si nu in locul lui Lung 🙂

        Apreciază

  20. Legat de meciul de aseara parerea mea este ca Kassai a gresit inpardonabil la acest nivel,ciudat mi se pare cum toti comentatorii digi-dolce etc. observa aceste greseli,si desfiinteaza brigada de unguri/acest amanunt este specificat de multe ori/,iar tot acesti experti sportivi sunt orbi la furaciunile made in ro. Dar hai CFR,restul e doar cancan

    Apreciază

  21. Vladimire,ai punctat perfect(!), in ceea cel priveste pe rudimentarul si necoptul Horj;fata de el,Paun este din alta categorie a”meseriasilor”;are talent,dar in momentele hotaratoare,de presiune, de criza,tocmai cand trebuie sa fie lucid si sa inscrie,se pierde cu firea si isi”demonstreaza”limitele;doar ca Paun are potential de crestere,pe cand Horj,este mult prea liniar(chiar si pt. un fundas),nu vezi la el,o pasa de doamne ajuta, un stop pe piept si sa inaiteze cu mingea la picior,o deposedare fara un contact”brutal”;Horj,este cam din topor,de multe ori prea precipitat si nesigur,el,incearca sa compenseze prin tinerete si vigoare;mult prea putin!

    Apreciază

    • Cand ma uit la Paun azi il vad pe Deac de ieri,poate un pic mai tehnic Paun fata de Deac …Dar cand ma uit la Horj azi ,nu vad pe nimeni cu,care l-as putea compara din trecutul CFR-ului…E rudimentar,lent,nesigur,fara viziune si are niste intrari la limita care nu odata mi-au dat fiori…Prin comparatie ne putem uita la Larie care doar in situatii extreme faulteaza de galben…Si daca tot am ajuns la Larie am impresia ca cei care scriu pe acest site se uita doar din fata televizorului la meciuri…Lui Larie niciodata nu i-au placut prim-planurile,participa in mod discret la TOATE actiunile organizate de club sau de suporteri …Participa si la bucuriile echipei dupa victorii in fata galeriei…Dar niciodata nu o sa ii placa sa fie in prime-time sau in fata reflectoarelor…De aceea nu a ajuns niciodata in vederile selectionerului si probabil nici nu va ajunge vreodata, dar calitativ garantat e peste ce ofera Chiriches fotbalistic vorbind…Poate unii o sa imi amintiti de acel penalty ratat cu Timisoara … dar pana si acolo e cu talc si o chestie legata de IQ jucatorului,care priveste si analizeaza…
      Portarul celor de la Timisoara s-a aruncat inainte la fiecare penalty,de acolo si executia pe care unii o considera lamentabila…nici vorba de indolenta

      Apreciază

  22. In aceea perioada(poate singura)juniorii lui „nea Chisu”ii dominau pa cei de la”U”;Frate`miu”Pasarila”a fost si el convocat la Nationala de juniori,in vreo 3-4 randuri.

    Apreciază

  23. In opinia mea,de“ruginit-chibit”,am mai subliniat in repetate randuri faptul ca,penuria aceasta de goluri,scaderea randamentului atacantilor,incepand cu “varful”,Bud si continuand in aceiasi nota depreciativa,cu”extremele”Sorsa si Nuovier,este cauzata de mici probleme psihice personale,dar,in primul rand,sunt urmarea,paguboasa,a schimbarii(bulversarii)de strategie,viziune si de aplicare a tacticii de catre Miri,focusat,doar pe pressing si alergatura,pt. care conteaza”maratonistii”(ex:Paun,Omrani,etc.)si mult mai putin pe”adevaratii” fotbalisti(Ruiz,Nascimento);in acest stil simplist ,heirupist,in care”alearga”mai mult jucatorii,decat mingea,cei mai dotati fotbalistic si mai slabi fizic sunt exclusi,de unde si efectul, aceasta al eclipsei de goluri;in final,contra-performanta tehnica este cauzata de acesta „istovitoare”alergatura in gol,a excesului de efort,care-i stoarce fizic,mental si psihic,rezultand aceste executii de gaga;de aceea socot ca imperios necesar,la inaintare,prezenta unui “creator”(Ruiz,poate Deac,nici intr-un caz un Paun necopt,fara valente strategice si tehnice necesare unui”creier”)care prin dribling,un-doi-uri,combinatii,pase filtrante,dintr-o bucata,sa stie si sa poata dezechilibra apararile adverse si a-i pune in valoare pe cei din fata,deschizand jocul pe extreme,pana la limita terenului,de unde pot veni centrari in careu spre varf,care pozitionat cu fata catre poarta adversa, poate lesne fructifica din ocaziile de gol;acum,ce vedem(?);o zbatere si o incrancenare fara orizont,in care atacantii sunt”serviti”cu mingi”pe contre pied”,in pozitii de”offside”, la picior(iar pe multi ii “incurca mingea”),sau la bataie,fiind surprinsi mai tot timpul cu adversary lipiti de ei, cu spatele la poarta,devenind o prada usoara pt. fundasii adversi;de aici si jocul nostru mai mult la intamplare,bazat pe greseala adversarului si mai putin pe stiinta jocului!;la ce bani avem,asa jucatori si antrenor ne permitem!

    Apreciază

  24. Ma amuza partea cu jocuri tactice corecte: chiar si in defensiva urcam linia mai mult decat ne permite plapuma, avand in vedere ca avem fundasi lenti. Doar faptul ca fcsb este intr-o forma proasta si frica de echipe ce fac pressing, ne-a ajutat sa scoatem egalul. Plus, probabil, faptul ca am facut marcaj strans la Alibec si nu l-am lasat sa se intoarca cu fata spre poarta. Nascimento nu poate juca intr-o echipa care bubuie mingile pe varf iar acesta din urma le deviaza spre una din aripi sau pe omul din spatele lui, Nascimento(la fel ca Ruiz) este un jucator de posesie, capabil sa dea pase filtrante si sa joace pe spatii inguste, e un playmaker pur, nu jucator de travaliu sau box to box. Daca vrei sa il pui pe Nascimento sa faca presing, il pui sa isi consume energia degeaba, il pui ca pe un copil de 5 ani sa joace magar in mijloc cu vlajgani de 14. Pe Sirbu l-a incercat intr-un meci, si desi a sucit gleznele catorva adversari, nu i se mai da inca o sansa. Sa ne amintim cate meciuri i s-au dat lui Chirita la inceputul campionatului si pana cand s-a accidentat, desi nu juca absolut nimic. Se pare ca Miriuta are preferatii lui si uneori nu vrea sa renunte la ei.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nici fcsb nu are atacanti iuti ,poate cu Jakolis in teren era altfel dar cum nu a fost tactica a fost buna…Cat despre forma proasta a fcsb-ului e discutabila treaba>
      Remarca vis-a-vis de Alibec e corecta ,a fost blocat ,de aceea s-a si enervat ,de aceea nu a contat…desi printre dinti trebuie sa recunosc ca e fotbalist si dintr-o faza poate face diferenta.
      Conceicao e una,Miriuta e alta…Doua filozofii de fotbal total diferite…si da,recunosc ca si mie imi place portughezul dar nu e dupa mine. Pana la urma campionatul asta la dus Miriuta cap-coada si suntem acolo sus…ce sa ii reprosezi?

      Apreciază

      • Aşa e Dane, ultimii doi A1 (Miri şi Tony) vin din două culturi fotbalistice fundamental diferite (una bazată pe angajament total, cea a nemţilor, respectiv una bazată pe multă tehnică şi circulaţie, cea a lusitanilor), chiar dacă „linia de demarcare” s-a mai diluat în prezent, fiind chiar pe cale de dispariţie. Nu cred că Miri are ceva contra jocului tehnic (în toamnă tot el a implementat -cu succes!- strategia aia aducătoare de multe victorii şi multe bucurii), dar la un moment dat filosofia aia a început să dea rateuri clare (înfrângerea cu Pandurii, egalul chinuit acasă cu TM, înfrângerea la Craiova şi la Voluntari) şi era obligat să schimbe macazul. Eu cred că în Cipru el a decis că va ataca ultimele 5 meciuri „regulate” cu o echipă super-pregătită fizic (i-a şi ieşit până la urmă, practic majoritatea adversarilor au fost sufocaţi prin min. 70), mingicarii Ruiz şi Nasci nu prea au reuşit să ţină ritmul (mai ales primul) şi de aici se trage toată concentrarea de astăzi pe alergare, pe pressing. HAI CFR!!!

        Apreciază

  25. Bayern a fost furata ca-n codru, Realul trebuia sa aiba un om eliminat la faza penaltiului, celalalte greseli au fost enumerate si aici . Nici in campionatul spaniol, nici in liga greselile pro Real nu sunt intamplatoare, nu are rost sa intram in amanunte . Iar faptul, ca cu PSG-ul Barca a fost favorizata, nu poate fi o scuza ca toti arbitrii spanioli si din Europa fura pt Real,(la intern, impotriva Barcei, meci de meci ) . Ps .Cu privire la Paun eu consider ca nu va mai creste valoric, va fi un fel de Negrut . Si inca ceva, IM a declarat ca daca la termenul din luna mai nu se va iesi din insolventa, se va compromite participarea in Europa si pt sezonul 2018-2019 .

    Apreciază

  26. Dantesc,sa stii ca si mie mi-a trecut prin cap[(„un glont”)]ipoteza aceasta, aparent fantezista, a”duelului”de la distanta Orban vs.Merkel;aceasta „brigada”de arbitrii,din Ungaria,dupa cum au CONDUS Realul spre calificare,te lasa sa-ntelegi ca niciun scenariu nu-i prea fantezist!;i-au „tocat”marunt,dar sigur,pe nemti,pana s-au”linistit apele”;a fost inca un arbitraj tendentios,jenant,dupa acel „incalificabil”ajutor acordat Barcei,din meciul contra PSG-lui si care(din pacate pt. Barcelona) nu cred ca se va mai putea repeta si in asta seara;dupa cum se prezinta,la aceasta ora,nici n-ar merita sa mearga mai departe,cum nici Realul nu o merita.

    Apreciază

    • Barca nu merita calificarea dar cu real discutia e alta. A castigat meritat la munchen si a fost condusa cu 2-1….deci prelungiri. Poate nu merita sa castige, dar de ce spuneti ca nu merita calificarea????

      Apreciază

      • Iar despre iuliu muresan nu stiu ce sa zic cu declaratia lui…pt mai, cand recursul e sapt.viitoare, deci in aprilie. Stie el ca pierdem recursul???

        Apreciază

        • Asta cu termenele chiar e confuză rău… Îmi aduc aminte, că prima strigare după ultima amânare era că noul termen va fi 26 mai (Muri a spus şi atunci). Apoi a apărut pe interval -nu ştiu din ce surse- termenul de 26 aprilie, parcă. Muri spune -din nou- că termenul e 26 mai. El e -măcar- „consecvent”… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

            • http://portal.just.ro/1285/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=128500000000047897&id_inst=1285
              Andrei, Kiruj, clubul a renuntat la cererea preschimbarii termenului de 26 mai 2017, dupa cum scrie aici. Cine doreste, poate sa vada in totalitate filmul evenimentelor aici. Daca adaugati la URL „/a1” fara ghilimele, vedeti toate cererile suplimentare in ordinea aparitiei de la a1, a2, …, a79, a79.1 si puteti urmari ce mai apare. La a72 si a73 o sa vedeti si un termen de 26 mai 2017 pentru judecarea contestatiei cate unui offshore (Vianova si Sorell) la cererea lui Zavaleanu de anulare a unui act, mai departe intelegeti voi ca poate fi vorba numai de cele doua plati din contul clubului catre cele doua offshore-uri pe care Zavaleanu vrea sa le anuleze. Deci termenul de 26 mai 2017 se datoreaza acestui fapt, nicidecum de aparitia unor noi cereri. Sunt informatii publice, e portalul pe care se publica toate dosarele si sentintele din instantele de la noi din Romanica.

              Apreciază

  27. Fiecare cu parerea lui, dupa preferintele lui in ceea ce priveste Realul si Barca. E clar ca nu vom partcipa in sezonul 2018-19 in preliminariile cupelor europene daca pana la 31 mai nu iesim din insolventa. E data limita ca sa avem un an de la iesirea din insolventa la inceputul acelui sezon. Asta o stiam cu totii demult, n-a spus IM o noutate. Aaa… ca ne-a aburit cu chichite avocatesti, asta e la fel de adevarat…

    Apreciază

  28. A Popa,ai avut cumva impresia ca Realul a existat in secunda?!;Dupa cum decurgeau ostilitatile,se punea problema doar de timp pana ce bavarezii inscriau si al 3-lea gol,al calificarii;jocul se derula doar intr-o directie, inspre poarta lui Navas; fara interventia”brutala”a arbitrilor,Realul o incasa rau de tot,iar Bayern se putea califica lejer,fara probleme.

    Apreciază

    • Uiti de imensele ocazii a lui toni kroos din prima repriza si nu numai. Dominarea lui bayern nu garanta nimic nici macar daca era eliminat kasemiro. Faptul ca bayern era la carma jocului e doar pt statistici..poate mai marca 2 poate nu, poate lua pe contraatac…asta e fotbalul. Pe de alta parte barca a dominat interul mai categoric ca si realul si cu o posesie de 73% a pierdut…tot pt ca asa e fotbalul.

      Apreciază

  29. D-le Popa,normal n-ar mai fi trebuit sa-ti raspund,dar pt. ca nu mai convins si mai provocat cu”argumente”din alte meciuri,ma faci sa cred ca nu prea ai inteles ce s-a jucat aseara(!?);sau ai vazut alt meci;eu m-am referit la repriza SECUNDA,cand pana in momentul eliminarii cilianului Vidal,Bayern era ca un tavalug,inscrisese,deja, de doua ori,iar Realul,nu conta in atac,fiind masata in preajma careului si se apara,cu disperare,precum o echipa de handbal,pe semicerc;cat despre posesia din meciul Inter-Barcelona,va reamintesc ca in acel an Inter a castigat Ch.L.,cu Muriniho la carma,repurtand,in vreo 4-5 meciuri,victorii cu 1-0 si in care n-a avut niciodata o posesie superioara adversarelor(!);nici nu urmareau asa ceva;filosofia antrenorului impunea acest stil,de asteptare,de cedare a initiativei,de aparare”beton”,in mod deliberat,”adormindu-si”adversarii, urmate de contraatacuri taioase si eficiente,pt. ca se mulau perfect pe calitatile si stilul de atunci al Interului.

    Apreciază

    • Racheta eu cred ca ne-am uitat la acelasi meci meci dar asta nu ma face sa fiu 100% convins ca tavalugul de care spui ducea 100% la marcarea de goluri. E doar o parere, era doar o posibilitate sa mai incaseze realul gol, nu era 100% sigur. eu am dat acel exemplu cu interul ca sa fac o paralela privind un tavalug si o dominare cvasitotala fara gol.

      Apreciază

    • Daca cineva are o alta opinie nu trebuie sa jignesti cu remarci de genul,” nu prea ai inteles” sau „ai vazut alt meci” . Pur si simplu incearca sa accepti ca cineva poate are alta opinie despre un meci. Asa cred eu ca e onest un dialog…fara jigniri…

      Apreciază

  30. alfa,iti reamintesc ca Bayern-ul(care-mi displace pt. ca acapareaza,precum ciobanul-penal,tot ce se gaseste mai bun prin fotbalul german,dar nu pot sa nu apreciez calitatea fotbalului jucat!) a fost „zdrobit”,mai intai de arbitrii,ca apoi Realul sa culeaga,lejer, ponoasele;in secunda,Realul a jucat precum o echipa marunta si n-a adoptatat,voit,o tactica defensiva,de asteptare,ci pur si simplu au fost obligati sa se retraga,neputand opune rezistenta si de frica egalarii situatiei si a pierderii calificarii;si eu mi-as fi dorit un asemenea arbitraj PRO,cu mioarele,in care sa-l vad eliminat pe Pintili,ca apoi sa inscriem de 2(doua)ori din offside,pt. ca acum am fi jubilat cu totii,nemai interesandu-ne in ce conditii dubioase,am obtinut victoria !

    Apreciază

  31. Multa vreme chiar am crezut ca noi cei care intram si mai comentam pe acest site suntem diferiti celor de pe alte site-uri si in parte imi mentin parerea. Doar ca suntem excesiv de subiectivi, intoleranti si nu putem sa acceptam „neam” ca poate are si celalalt dreptate. Cu alte cuvinte, fiecare cu adevarul lui. E absolut normal sa ne argumentam opiniile, care pot fi diferite, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i facem pe ceilalti sa inghita „adevarul” nostru. Si va rog nu mai luati orice parere care nu coincide cu a voastra ca pe un atac la persoana.

    Apreciază

  32. Superioritatea lui Bayern pe terenul Realului a fost clara si nu cred ca cineva a vazut altceva. Dar o analiza corecta a arbitrajului ar trebui cred eu sa arate ca Bayernul trebuia sa joace din rep.1 in 10, iar prin min.60 si realul la fel. Pe de alta parte superioritatea nemtilor nu a dus la goluri normale sa zicem ci la un gol din penlatyul obtinut hoteste (dar corect) de Robben si un autogol stupid, deci nimic din faza de poarta.

    Apreciază

  33. „CFR Cluj este o variantă, dar va fi foarte greu să continuu aici. Am o ofertă din România, din play-off, da, de la Dinamo, dar mai sunt și alte două echipe din străinătate, care reprezintă soluţii mult mai avantajoase. Fratele meu, Helder Lopes, care joacă la Las Palmas, mă ajută să-mi găsesc o formaţie afară, poate chiar în Spania. Visul meu e să ajung lângă el, e fratele meu geamăn, ar fi fantastic să merg la Las Palmas!, el să fie fundaș stânga, eu fundaș dreapta. .
    Nu cred că există fundaș dreapta mai bun decât mine în campionat, cu tot respectul. Doar Benzar de la Viitorul se poate compara cu mine. Noi doi suntem cei mai buni din Liga 1.”, a spus Lopes pentru GSP

    Apreciază

    • Dacă vom reuşi să ieşim din insolvenţă şi clubul îl va vrea în continuare pe Lopes, n-aş crede că Dinamo ne poate face concurenţă, chiar dacă va participa în cupele europene. Nu-i Negoiţă omul care să spargă banca pentru salariul şi prima de instalare ale unui fundaş lateral.

      Apreciază

  34. Saul ,pana la un punct ai dreptate,doar ca ma deranjeaza cand cineva incearca sa-mi demonstreze prin comparatii needificatoare unele actiuni,fapte,petrecute candva si in alt context si care n-au nicio legatura cu subiectul in cauza(ex:Inter-Barca);mai tin si mortis sa-si impuna punctul de vedere,desi se neaga evidentele(dominarea bavarezilor din prima jumatate de ora a R.2) si se eludeaza adevarul,realitatea,in acest caz arbitrajul pro- Real;eu,asa procedez,indiferent in ce domeniu de activitate(acum fotbalul)se deruleaza evenimentele;nu pot si nu vreau sa raman indiferent(chiar daca de-a lungul carierei am mai avut si de suportat,unele”represalii”)atunci cand mi se impuneceva,ocolindu-se realitatea;probabil ca reactionand,astfel deranjez,dar pt. o cauza pe care o consider dreapta si normala nu am sa fac rabat de la principiile mele,desi voi suporta consecintele si votul de blam, cum ar trebui sa le suporte si ceilalti;cine nu rezista sau nu-i convine,la un moment dat, sa se retraga,cum de altfel am mai facut-o si eu;Tiago Lopes mi-a spus in repetate randuri(din toamna,chiar) ca vrea sa plece;motivul invocat ar fi: incertitudinea,lipsa perspectivei si a banilor(!);la acestea s-a mai adaugat,recent si dezamagirea neiesirii din insolventa,care pune piedici acordarii de prime(pt.indeplinirea de obiective).

    Apreciază

    • Inter-barca era un exemplu de dominare cvasitotala care nu a dus la gol, ca un exemplu ca poti domina total si degeaba. Chiar avea legatura cu scenariul de aseara. Pe de alta parte o jumate de ora de dominare din 2meciuri nu arata nimic. Poate nu reactionam daca nu scriai ca real a trecut nemeritat de bayern. Eu iti respect parerea indiferent ca am sau nu dreptate, indiferent ca ai sau nu dreptate. Daca totusi ma insel si vad lucrurile gresit, tot nu cred ca trebuie sa ne iritam si sa jignim pt ca vedem altfel lucrurile.

      Apreciază

      • Te deranjeaza comparatiile needificatoare? Sunt FAPTE petrecute. Victoria lui bayern la scor e doar o poveste fara gram de realism, e doar o varianta teoretica, era daca vrei daca si cu poate….realitatea e una singura…real e in semifinale cu 6 goluri marcate lui bayern din care doua la munchen….din noroc?
        Cu asta inchei polemicile si imi cer scuze pt contraziceri. O seara frumoasa!

        Apreciază

  35. Daca tot ati comentat Real-Bayern. Haideti sa va impartasesc si parerea mea. Bayern a pierdut calificarea in meciul tur, cind la sfirsitul primei reprize a avut un penalty ( e drept cam nemeritat) ratat de Vidal. Daca intra cu 2-0 la pauza, cam altfel se scria istoria. La Madrid Realul a cistigat per total meritat, dar arbitrajul per ansamblu a fost deficitar – Vidal trebuia eliminat normal in prima repriza, rosul in cea de-a doua a fost un fel de compensare, golurile au avut faze in care tusierii au fost depaiti de situatie. Parerea mea personala e ca nivelul extrem de scazut al campionatelor mici incepe sa isi puna amprenta si pe nivelul arbitrilor; in plus daca mai de mult erau brigazi cu 3 arbitri din 3 tari, acum sunt 6 din aceeasi tara. In rest, Realul era oricum favorita, Bayern avind de rezolvat 3 probleme mari in perioada actuala 1. Sfirsitul de generatie – vor lua al5lea campionat consecutiv, dar echipa actuala este la limita biologica- Lahm si Alonso se retrag in vara, Ribery si Robben sunt la final de cariera, fundasii centrali trag si ei spre 30 de ani etc. 2. Problema structurala – Bayern nu are banii sa ia jucatori de prima mina – in general cam toti care vin (momentan e exceptia Lewa plus germani gen Neuer) au ceva bube – fie refuzati la echipe de prima mina (gen Robben), fie extrem de fragili la accidentari (Martinez, Ribery), „nervosi cu nervii” (Vidal) 3 Cele doua chestiuni de mai sus fac posibila performanta doar daca functioneaza totul – daca nu cum e acum, echipa tb sa joace cu pseudo-solutii gen Martinez mijlocas reprofilat fundas, Müller iesti de un an din forma pentru ca Lewa nu are back up samd.

    Apreciază

    • Cristi, mi se pare corect ce spui… Am avut „privilegiul” să mă uit degajat/detaşat la cele două meciuri, ambele echipe fiind antipatice în mod egal… 🙂 Cu asta nu vreau să supăr fanii uneia sau alteia dintre cele două echipe, e o realitate veche, foarte veche…. 🙂 De fapt nu sunt nici fan Barca (doar că în meciurile Real-Barca ţin mai degrabă cu catalanii şi atât), de la spanioli ţin cu Celta Vigo, de peste 20 de ani… 🙂 Dar hai să revenim: neavând ataşament faţă de niciuna dintre echipe, am încercat să mă uit la cele două partide doar în planul realizărilor tehnico-tactice (cât mă pricep şi eu), şi părerea mea umilă este că -per total cele două partide- Real a meritat calificarea. Da, arbitrajul din retur a fost execrabil (mai ales a tuşierilor), lui Kassai fiind imputabilă în primul rând eliminarea lui Vidal (nici vorbă de fault), probabil în compensaţie pt. „neeliminarea” chilianului în R1. Bayern era deja spre final cu benzina, decizia aia le-a retezat şi ultimele energii, elocventă fiind faza în care Marcello (deja în prelungiri) a trecut printre 3-4 bavarezi exact ca prin brânză, ca în curtea şcolii, fundaşii bavarezi neavând nicio reacţie, nici măcar de-a-l opri cu fault/cu mâna etc pe brazilian. La Real este o calitate în plus, au şi un noroc porcesc şi proverbial (să ne gândim doar la finala CL pierdută de Atleti în ultimele secunde acu’ 2-3 ani, să nu mai vorbesc de multele victorii smulse în prelungiri, majoritatea cu nişte lovituri de cap ale lui Ramos). Asta e viaţa, noi să fim sănătoşi, important e să jucăm cât mai bine şi convingător la Giurgiu. Chiar dacă punctele nu mai sunt extrem de importante, o victorie ne mai poate ridica un pic moralul pentru a ataca podiumul, performanţă care ar fi una minunată în condiţiile date. HAI CFR!!!

      Apreciază

  36. Dupa ce s-au sedimentat lucrurile,s-a revazut meciul,ai mai ascultat si toate celelalte opinii si pareri,in final iti revine usor sarcina ca degajat, linistit,neutru si bine informat, sa tragi concluziile cele mai pertinente;e OK!;numai ca „dupa razboi multi eroi se arata!”

    Apreciază

  37. Privind atent si oprind des video-ul, in min 11:34 mi-e clar ca si golul trei al Realului a fost din offside. Saracii nemti chiar n-au avut nici o sansa cu acesti tusieri. E ceva de genul Barca – Psg, la Real – Bayern tusierii au jucat rolul principal in stabilirea echipei calificate. Poate n-ar strica si pentru alti chibiti:
    O f f s i de
    Ofsaid
    1.Poziția de ofsaid.
    Nu constituie o abatere a fi în pozitie de ofsaid.
    Un jucător se află în poziție de ofside dacă:
    •Orice parte a capului, corpului sau picioarelor se află în jumatatea adversa (excluzând linia mediană) și
    •orice parte a capului, corpului sau picioarelor este mai aproape de linia porţii adverse, în acelaşi timp, decât mingea şi de penultimul adversar
    Mâinile și brațele tuturor jucătorilor, inclusiv portarilor, nu se iau în considerare.
    Un jucător nu este în poziție de ofsaid dacă se află pe aceeași linie cu:
    • penultimul apărător sau
    – ultimii doi adversari
    Sursa: https://www.frf-cca.ro/sites/default/files/Legile%20Jocului.pdf pagina 70.
    La faza golului al 3-lea Ronaldo se afla mai aproape de linia portii decat mingea in momentul pasei lui Marcelo. La aceasta faza se aplica partea: „este mai aprioape de linia portii adverse, in acelasi timp, decat mingea” deoarece Marcelo depasise penultimul adversar prin dribling.

    Apreciază

      • 🙂 chiar imi pare rau de nemti, meritau si ei o sansa. Ancelotti a gresit in opinia mea scotandu-l pe Lewandowski la eliminarea tarzie a lui Vidal. A taiat aripile nemtilor, i-a „rupt” in atac. Tactica italiana de aparare pana la penalty-uri.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.