De sărbători, trebuie să fim mai buni! [CFR Cluj – FCSB]


(sursa: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA)

De o bună bucată de vreme încoace, avancronicile LPF-ului pentru meciurile CFR-ului cu Steaua/FCSB încep aşa: „În momentul de faţă, CFR Cluj – Steaua este cel mai vechi meci din Liga 1! Prima confruntare a avut loc pe 16 noiembrie 1947, ASA – Ferar 0-1 (în iarnă Ferar şi CFR au fuzionat şi au continuat sezonul, preluând astfel şi rezultatele din tur), marcator fiind Anton Ferenczi Fernbach, jucător care pe 18 decembrie 1949 va înscrie golul victoriei „roş-albaştrilor” în finala Cupei României cu U Cluj (scor 2-1), finală în urma căreia  bucureştenii au câştigat primul trofeu din istoria lor.”

Ceea ce mi-a sărit din prima în ochi este că Gigi nu este un original. Pur şi simplu copiază apucăturile generalilor Gigiuşka, care n-au stat mult să-şi dezmorţească cioantele şi să scape de curentul de la şale după impetuoasa călătorie cu tancul, ci s-au pus rapid pe racolat marcatorul formaţiei noastre.

Deci, prima grijă, trebuie să batem FCSB-ul jucând prost sau foarte bine. Esenţialul e să nu iasă niciun jucător în evidenţă, iar marcatorul să fie Deac, că el a trecut şi ieşit deja prin şi din vizorul oierului.

Şi pentru că aşa vrea şi Miri:

„Îmi doresc, din suflet, să câştigăm cu golul lui Deac contra Stelei.”

Se mai găsesc voci ici-colo care susţin că am fi satelitul FCSB-ului în acest play-off. După rezultatele înregistrate în tur, pentru un singur lucru poţi băga mâna în foc: sigur, numai Viitorul nu a fost satelitul FCSB-ului (ci al Craiovei, care la rândul ei a fost şi satelitul nostru şi al FCSB-ului). Până şi gsp-ul titrează într-o ediţie tipărită că: „În culise, Gigi a luat deja titlul”. Că şi-a adunat sateliţi, destabilizând adversarele directe prin tot felul de manevre diabolice, ademenind jucători aflaţi sub contract şi băgând tot felul de fitile. De obicei, la fiecare echipă, tocmai înaintea meciurilor directe. Lista lui Gigi: Nemec, Palici, Junior Morais, Texeira, Băluţă, Mateiu, Nedelcu, Florinel Coman, Deac, Larie, Horj.

Gata, dublez toate sumele oferite de Gigi acestor jucători, pentru a semna din vară cu CFR! Şi mai caut încă câte un jucător de la fiecare echipă, să fie câte trei de căciulă, nu doar câte doi, cum a spus Gigi că şi-a propus. Peste o juma’ de oră, ies la televizor (acum că o fi dinspre partea spre fotoliu a ecranului, nu contează) şi am să promit prime de instalare şi contracte babane lui Alibec, Tănase şi lui Lampardu’ ăla de 10 milioane. Ca o curiozitate, am informaţii sigure din vestiarul FCSB-ului că Moke i-a tras o palmă lui Bălaşa, că Momcilovic i-a dat două picioare în cur lui Pintilii, iar Boldrin, De Amorim şi Gnohere aşteaptă să-l prindă beat pe Tamaş, ca să-i pună o pătură în cap şi dă-i… Aştept un frânar voluntar să pună presiune pe centralul George Găman, pe asistenţii Valentin Avram, Mircea Orbuleţ şi pe rezerva Robert Dumitru.

Oricum, chiar dacă măsurile mele de aiurit rivalele şi ajutorul dat de frânarul voluntar responsabil cu presiunea pe arbitraj, nu vor da roade (ceea ce nu cred), în retur, toate cele cinci adversare ale noastre vor deveni satelitul CFR-ului.

Că de ce să nu-i batem pe toţi dacă până şi Gigi este conştient de faptul că avem jucători mai buni decât ai lui? Alfel, nu i-ar pune mereu pe lista proprie de cumpărături. Hai să zicem că Mincă este cam la acelaşi nivel cu Niţă. Adică, amândoi foarte buni. Totuşi, avantaj talie la Mişu. Dar în rest? Noi îl avem pe Dedeman Tiago Lopes, FCSB a cumpărat la foc automat jucători (Enache, Jakolis, Bălaşa, Pleaşcă) ca să acopere postul de fundaş lateral dreapta, dar n-a reuşit niciunul să se impună (unii nu-s de meserie, alţii nu s-au acomodat). Larie şi Horj? Cică ar fi pe lista lui Gigi (scuze că mă repet, dar ştim că repetarea este mama plictiselii), și cu asta am spus tot. Momcilovic? Ţeapă, nici nu se apropie de valoarea căpitanului nostru, Camora. Nici nu mai continui, că mă ia deja cu nervi că nu suntem încă teoretic campioni.

Am jucători de mare caracter care vor lupta în acest play-off până la final. Obiectivul echipei noastre era să ajungem aici, am reușit asta! Acum, totul e un bonus, dar noi vom încerca să obținem maximum din asta.” – Miriuţă

Pentru mine, meciul cu Steaua este extrem de important și nu cred că trebuie să arăt cuiva ceva suplimentar când toată viața mea e legată de CFR. Vreau să câștigăm, să-mi ajut echipa să bată Steaua, să luăm cele trei puncte și să rămânem sus în clasament. Vă garantez că nu voi da sută la sută în acest meci, voi da mult peste.” – Ciprian Deac

Vă garantez că şi ceilalţi 10-13 jucători care vor intra mâine pe teren, vor da mult peste sută la sută în acest meci. Unitatea grupului a reprezentat mereu un puternic atu al formaţiei noastre. Niciodată nu i-am putut acuza pe băieţii noştri de lipsă de voinţă pe teren, nici măcar la puţinele înfrângeri înregistrate în acest campionat. Pentru victorie, nu este nevoie decât de ceea ce i-a adus în situaţia în care totul e un bonus: concentrare, agresivitate şi o zi fastă.

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Nascimento, Gomelt – Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Rezerve: Marc, Peteleu, Mureşan, Rus, Sârbu, Juan Carlos, Bud.

Despre FCSB, numai de bine. Nu dorim să intrăm şi noi în colimatorul jurnaliştilor profesionişti, ca „pamfletari de latrină”, cum au păţit suporterii olteni cu al lor „FECESEBISTUL, O SPECIE SCÂRBOASĂ, PE CALE DE CONSACRARE”. Aşadar, dragi fecesebişti, fiţi bineveniţi la Cluj şi vă dorim succes în cursa Dvs. pentru câştigarea campionatului. Mult respect din partea noastră, a suporterilor echipei adverse, şi sperăm din toată inima ca în momentul în care vor fi mai multe submarine eşuate în văzduh decât avioane pe fundul oceanelor, să luaţi şi voi titlul de campioană a României. Forza FCSB!

FCSB: Niţă – Bălaşa, Tămaş, Moke, Momcilovic – Boldrin, Pintilii – Enache, Tănase, De Amorim – Alibec. Rezerve: Stângaciu, Pleaşcă, O. Popescu, Jakolis, Gnohere, Achim, Tudorie. Accidentaţi: O. Popescu, Filip.

HAI CFR!!!

„Avem nevoie de un public care să ne împingă spre victorie și sunt sigur că băieții se vor motiva suplimentar pentru acest meci foarte important pentru noi. Chiar dacă nu vom juca în cupele europene în sezonul viitor nu o să fac jocurile nimănui și voi face tot ce pot pentru a câștiga.” – Miriuţă

Paşte fericit! Áldott Húsvéti Ünnepeket!

HAI CFR!!!

52 de comentarii

  1. Miri zicea ca daca nu batem oile iesim din calcule pentru titlu. Eu zic ca suntem deja iesiti si sa ne vedem lungul nasului si sa incercam mai bine sa legam cateva victorii in aceste 5 meciuri. E paguboasa aceasta atitudine de a presa o victorie cu oile pe umerii jucatorilor. Oricum depinde in mica masura de ei. Mai sunt si arbitrii, acestia au si sefi si mai e si oierul care-i umple buzunarele sefilor arbitrilor cu bani ca sa ia titlul. Si sa se faca din nou de ras in Europa. Am repetat postarea din 14 aprilie ca nu cumva sa lipseasca presiunea pe arbitrii de care vorbeai, Caneto. 🙂

    Apreciază

  2. Caneto ! O intrebare (daca vrei raspunzi, daca nu, nu !): ouale alea din cos is numa’ a tale sau is de la toti CFr-isti.. ca tare-s frumoase ??!!

    Apreciază

  3. Impresiile antrenorului danez al CSM-ului, Per Johasson, dupa meciul de la Budapesta. Mai multe detalii pe pagina sa de Facebook. De ce ne mai miram de vecinii nostri din vale ca se comporta mai rau ca animalele?!

    „Isteria a fost totală! Am trăit două meciuri între două echipe est europene, două partide care mi-au adus lacrimi de bucurie în ochi, dar am fost descurajat de această lume bolnavă în care trăim, în care ura se dezvoltă pe zi ce trece.

    În Ungaria nu se mai ascunde cel mai rău model de xenofobie şi fascismul este acceptat! A fost mai mult decât despre sport!

    A fost despre două ţări, Ungaria şi România care se urăsc, o ură care a fost înfricoşător de reală. portarul nostru, Paula, a primit un litru de urină în cap, zece monezi şi trei brichete, iar 5.000 de nazişti ultras i-au transmis: du-te acasă animalo, ţiganco!”

    Apreciază

  4. Deci ne arbitreaza Tudor!Nu am gresit,este Gaman………..alta Marie cu aceeasi palarie.Cand vrei sa dai un semnal trimiti un „prieten” sa imparta dreptatea de dambovita.Deci pa……

    Apreciază

  5. Saul sa ne dea un link despre fascismul maghiar…. Ca asa… am vazut meciul…nu s-a strigat afara cu rumunii din tara….. Ca la Colentina – Sepsi…

    Apreciază

  6. Un rezultat echitabil in care fcsb n-a riscat si-n final a rezultat o partida de lupta.Un egal cu probabil viitoarea campioana nu-i un rezultat rau.Am avut per total un plus la toate capitolele,ei avand 2 mari ocazii la greselile aparatorilor nostri.
    Am putea sa spunem ca s-a terminat campionatul pentru noi.Din punctul meu de vedere el se termina la fluierul final cu viitorul din ultima etapa.Mai sunt 4 etape ,o caruta de puncte si o pozitie in clasament cat mai sus.Sanse sunt chiar si la locul 2 deci nu-i vremea de plecat bratele.
    Arbitrul partidei m-a dezamagit crunt si cred ca este cea mai urata zi din viata lui Gaman.Probabil niciodata nu si-a imaginat ca va trebui intr-o partida in care ne arbitreaza(si impotriva fcsb) sa fie cat de cat echidistant.Dar asa-i viata imprevizibila si-ti ofera destule situatii neobisnuite……….bine asta nu se aplica Iudei de Tudor.

    Apreciază

  7. E iestrem de greu sa treci de la „albitraj” de baschet la cel de „forbal”… In „forbal” se accepta lupta umar-la-umar….poate si chiar mai mai mult, ca nu e fotbal cu nasturi..
    HAI SEPSI!!!!

    Apreciază

  8. Bravo CFR ! Bravo baieti ! Doar nesansa a facut sa facem egal in seara asta dar asta e !
    Felicitari Ciprian Deac cel mai bun jucator din liga 1 !…Dar cineva sa ii spuna lui Miriuta sa il puna pe banca pe Razvan Horj din cauza caruia era ca oile sa ne taxeze in doua randuri
    HAI CFR !

    Apreciază

  9. Un alt meci jucat cu frica de a nu pierde. Am vazut un meci pe aceeasi partitura ca si cel cu Viitorul si, ma repet, dar nu inteleg aceasta abordare.
    Ce-am aparat, locul 4 din 6?
    Daca am fi pierdut ultimele 2 meciuri de acasa, eram tot pe locul 4, asa ca, cele 2 puncte obtinute nu mi se par chiar o performanta.
    N-am idee care-i logica de a se renuntat la un obiectiv serios in acest an.
    In orice caz, Omrani pe stanga, Bud varf si Sorsa pe dreapta, nu cred ca este o solutie credibila.Cand s-a revenit la o asezare normal, cred ca a fost tarziu.
    Cu toate acestea atitudinea multora dintre jucatori, a fost foarte buna.

    Apreciază

    • Sa inteleg ca tu ai vazut mai bine la tv decat a trait ala in direct? E vorba de marturia lui postat pe FB, ce nu pricepi? Sau deranjeaza ca „mi-am permis” sa o comentez?

      Apreciază

    • Corect. Fetele de pension din tribuna au vrut sa-i ofere in buchet de flori Paulei dar pentru ca nu i-au last stewarzii nu au avut de ales si i-au aruncat niste fise sa mearga sa-si cumpere singura 🙂

      Apreciază

  10. Meci de mare angajament, ”predispus” la remiză, într-adevăr, fără o înțelegere prealabilă, expresă. Două echipe solide, meci nici prea-prea, dar nici foarte-foarte. Chiar dacă am ”porniri” dese (și de regulă proaste) pentru scenarite, de această dată nu cred într-o înțelegere. Jos pălăria în fața tribunelor, jos pălăria în fața băieților, jos pălăria și în fața lui Deac, care -chiar dacă e permutat pe mai multe posturi- dă randament foarte bun peste tot (mai puțin pe stânga, că mai ajunge și acolo din când în când). Desigur, după război e foarte ușor, dar dpmdv Deac a fost corect pus la mijloc la început (cum zicea și 07 data trecută într-un ciudat 1-4-1-1-3-1), un rol de box-to-box, cu dese replieri în spate (când a preluat mingea de la fundași și a asigurat progresia), dar și cu dese apariții în careu. Bravo Cipri! Ești cel mai bun din Liga1, măcar pe două posturi! Cu trecerea timpului echipele și-au dat seama că egalul nu e chiar cel mai prost rezultat, nu s-a mai riscat, asta e. În R1 i-am dominat destul de clar (inclusiv cu ocazii), apoi ceva recul s-a resimțit în R2, dar nu unul profund. Bravo băieți, HAI CFR!!! Fiți mândri că ați adunat (din nou) 15000 de suporteri în tribune, asta contează, asta e critica cea mai elocventă. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Ingrijorator e ca au fost cel putin 3-4000 de fecesebisti in tribuna…Nu s-au prea manifestat ei dar i-am simtit la schimbarea lui Alibec cand i-au scandat numele si in acel moment au fost si ceva incidente intre acestia si ceferisti

      Apreciază

  11. Uite, ultimul meu comentariu, chiar ultimul ………….. Aici e vorba de CFR Cluj….parca (?) … Daca o veverita se caca in ventlator toti beneficiari de curent de aer sunt niste cacaciosi?

    Apreciază

  12. Flăcăule, Saul, linitiți-vă, suntem -totuși- în Sărbători… Și chiar dacă n-am fi… La nivelul (și experiența) voastră e inutil să intrați în astfel de contre, avem și noi, dar și ei, evident, uscăturile… Ca și cei de la Legia, sau Steaua Roșie Belgrad etc. Putem merge și mai spre vest (nord, sud, est), găsim peste tot astfel de specimene, chiar și mai și… Recunosc, ăștia de la FTC sunt ai dracu’, eu am fost prin 73 (sau 74) la un amical FTC – M’gladbach pe fostul Nepstadion (era 4-0 pt nemți, juca și Berti Vogts), și ce-au făcut FTC-iștii prin metrouri după meci era incredibil. Este o mare (foarte mare) eroare să facem generalizări după comportamentul unor facțiuni dure de suporteri, indiferent de unde sunt ele… HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  13. REFLEXII(ne)PERTINENTE:(pt. a nu mai influenta deciziile tribunistilor,nu am sa mai notez jucatorii,ci doar in tabelul lui Kiruj si n-am sa mai comentez”in direct” evolutia acestora);inca,un meci fara gol inscris;am revazut un alt joc al neputintei,al deznadejdii;suntem in cadere libera,noroc ca si urmaritoarele se mai incurca;se pare ca nu-i cazul sa ne mai facem calcule si sa ne consolam cu ceea ce am realizat pana acum;desi ne-am dorit mai mult,am avut ceva abitie,determinare,s-a”bagat material“,dar valoarea scazuta a majoritatii jucatorilor si executiile stangace,ne-au privat de un rezultat pozitiv;am alergat mult,haotic,fara coordonare;realizarile au lasat de dorit,au fost slab nivel tehnic;in continuare,ne tradeaza stangaciile in executii,atat in fata portii,dar mai ales cele simple de transmitere a mingii;ceea ce-i ingrijorator este faptul ca de la`intai aprilie,cand i-am pacalit pe olteni,de 3(trei)etape,nu inscriem si din 9p.,am realizat,doar 2p si acelea acasa(?!);nu reusim sa avem consistenta, continuitate si progresie in actiuni,in joc,nu finalizam putinele ocazii de poarta(Paun,Sorsa,Deac) mai si gafam in aparare(Horj);in loc sa conducem cu 2-0 la pauza, era sa pierdem meciul cu 1-2 raportat la numarul clar de ocazii,din secunda;in final un scor aparent echitabil,dar nemultumitor,asta si din cauza reasezarii gresite a jucatorilor pe faza de atac;Omrani nu are ce cauta,niciodata,dar niciodata,pe banda stanga-la el totul se destrama,punct terminus,,cel mai slab servant,toate mingile ajungeau la adversary,daca cumva nu erau faultati-si asta nu a fost doar vina lui,ci si a d-lui Miriuta;apoi,dpmdv.lui Bud ii putem multumi si sa ne despartim amiabil;doar cu alergatul(“magarul in mijloc”)se vede treaba ca nu reusim sa inscriem,sa castigam;la fel si cu Paun-si pe acest post si-a aratat,exasperant, limitele-;Sorsa-inca un jucator sub nivelul pretentiilor CFR-ului;daca pe postul lui Deac incepeam cu Nascimento si Deac ramanea mai avansat,oriunde, in locul lui Sorsa sau Paun,poate ca aveam castig de cauza;iata,doar 4(patru)posturi in care daca am reusi sa aducem ceva valori,sigur ne-am putea bate la campionat;pana atunci sa ne multumim ca existam si ca ne mentinem pe linia de plutire,nu foarte multumitor,dar onorabil!;CONCLUZIE:desi, ne-am depasit conditia de INSOLVENTI,in aceste ultimele 3 meciuri cu primele clasate ne-am demonstrat LIMITELE!

    Apreciază

  14. Din punctul meu de vedere Paun a facut un joc foarte bun ,nu atat la constructie cat prin faptul ca a hartuit incontinuu apararea fecesebeului si prin asta nu i-a lasat sa isi dezvolte jocul de pase si sa vina peste noi. Iar asezarea din prima repriza a echipei chiar a fost ok dovada fiind faptul ca am avut atat posesia cat si ratarile.
    In a doua repriza atat Paun cat si Deac au picat fizic mai ales Paun care de aceea a si fost inlocuit si de acolo si ocaziile lor coroborate cu greselile lui Horj care din punctul meu de vedere n-are ce cauta in primul 11. E nesigur,lent,gafeaza mult la transmisia mingii si prin asta il forteaza pe Larie sa iasa din dispozitiv si sa ii acopere greselile…Bine la nesiguranta asta contribuie si Camora care nu coboara suficient sa il ajute si a carui evolutii sunt tot mai nesigure de o vreme incoace.
    Oricum fara Deac chiar nu imi pot imagina cum ar arata echipa asta…Dar daca mai aducem un fundas central ,un mijlocas adevarat si un varf echipa asta chiar nu ar trebui sa mai aiba emotii in viitorul campionat

    Apreciază

  15. Dane, perfect de acord, în R1 Păun (dar și mult hulitul Bud) au făcut o risipă mare de energie, făcând un pressing ”sus”, la care a participat -mai mereu- și Sorsa, Omrani, dar și Deac. FCSB a pierdut multe mingi în propriul teren, sau -pur și simplu- au degajat aiurea în față. Aveam atunci o echipă scurtă, o noutate după foarte mult timp. Era un ritm infernal, chiar dacă spectacolul în sine nu a fost unul perfect. Doar în ultimele 25 de minute am mai slăbit acest ritm, concomitent cu căderea fizică (previzibilă și justificată) a lui Păun etc. Cu Horj nu știu ce să spun, în R1 a avut multe intervenții bune, a croșetat de vreo 4-5 ori chiar în zona lui Larie, rezolvând niște situații calde pe acolo. Da, a greșit acolo în R2, dar -per total- mie mi-a plăcut jocul lui. Cu Camora -din păcate- cam de acord, chiar dacă merită tot respectul nostru ”for ever”… HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Kiruj exact acelasi lucru spuneam si eu aseara de horj si camora cu riscul ca ma asteptam sa fiu iar injurat ca „lovesc” in camora. Eu cred ca daca conducerea are bani de un coordonator, 1-2 varfuri si un fundas central vom fi mult mai puternici.

      Apreciază

      • Andrei, nu există niciun argument cât de cât solid ca să te injure lumea… Una-i una, alta-i alta… Am un respect enorm pt. legendele clubului (Cadu G.Mureşan, Trică, Camora, şi nu numai), dar e bine să vedem şi jocul în sine, fără răutăţi etc., obiectiv, dacă se poate. Camora -şi aşa- e foarte bun pe postul lui (la nivel de Liga1), dar nu mai are aplombul de-acu 3-4 ani, când alerga ca nebunul (cum face acum Tiago), în schimb s-a mai pus ceva experienţă pe el şi asta îl ajută în multe situaţii, atât în faţă, cât şi în spate. Deocamdată avem nevoie de el. Îmi aduc aminte şi de ultimele sezoane ale lui Cadu la noi, îmi venea câteodată să plâng, văzându-i jocul din ce în ce mai nesigur… HAI CFR!!!

        Apreciază

  16. Desi i-am tinut bine de capastru pe stelisti,e clar ca nu putem aspira la mai mult in aceasta formula…Nu avem atac,domnilor,imi pare rau s-o spun dar Omrani,atat de laudat pe aici,este o iluzie..! Ii aplaud pe Tiago Lopez, Gomelt, Deac,iar Larie e constant si necesar,salut intentia lui de a ramane.. Steaua n-ar merita campionatul, insa culmea e ca tocmai datorita ajutorului ceferistilor,care vor da piept cu Dinamo si Viitorul il pot obtine..

    Apreciază

  17. De cand Bud nu mai joaca nimic noi nu mai avem varf de atac. E foarte greu sa dai gol asa cu toate ca i-am dominat TOTAL pe stelisti. Statisticile dupa meci arata ca FCSB a avut ZERO (0) suturi in tot meciul spre poarta (daramite PE poarta). Noi insa am avut cateva ocazii. Diferenta intre anul trecut sau acuma 2 ani este ca nu avem cine s-o bage in ate. Am vazut multa agitatie la mijlocul terenului, mult efort, dar foarte putina verticalizare. Cel mai periculos om de la noi a fost Tiago Lopes, si asta spune multe… dar nu toate-s de bune.

    Cred ca Miritua este principalul vinovat al starii in care se afla echipa. Prea usor se automultumeste toata lumea ca „am ajuns aici, mai mult nu ne puteti cere” iar Miriuta nu face nimic sa-i monteze pe jucatori. Mai mult, se lasa influentat de niste jucatori ca nu mai au un viitor la CFR. Bud nu are ce sa mai caute in prmul 11, e praf. Are 500+ minute de cand n-a mai dat un gol. Faptul ca Miriuta cedeaza presiunii si-l baga in teren e o tampenie. Vreau sa-l vad pe Bilel in fata, sau pe unul dintre atacantii care nu i-am folosit din lot, dar nu vreau sa-l mai vad pe Bud intr-un meci de Liga 1 cat mai sta la CFR. E clar ca omul are un psihic labil (s-a vazut si atunci cand nu a mai jucat nimic dupa ce n-a fost inclus pe lista UEFA) si orice probleme persoanle/profesionale si le ia cu el in teren. Probabil de aia nu are performante pentru mai mult de 6-12 luni pe la nici un club pe la care nu a fost. Nu in ultimul rand, i-as mai reprosa (din nou) la Miriuta ca nu foloseste jucatorii care-i are la dispozitie. Cand e clar ca nu poti sa dai gol de 3 meciuri cu angrenajul consacrat mai inceaca si cu ce ai pe banca. Oricum de titlu nu mai ai ce vorbi.

    Cat despre titlu, eu unul as prefera sa castige Dinamo. Cred ca Dinamo are un lot foarte bun care n-a fost gestionat cum trebuie de nici unul dintre antrenorii care s-a perindat pe acolo in ultimii cativa ani. Au niste jucatori de exceptie, unii dintre care nu inteleg nici pana azi cum i-au luat avand in vedere ca au fost in insolventa (Marc, Anton, etc.), si au si o traditie bogata care merita intretinuta. Avem nevoie de o Liga 1 in care sa mai existe si alte echipe in afara de FCSB care sa se poata bate la titlu. Dar daca nu castiga DInamo titlul as lua pe ORICINE inainte FC Blaturi Viitoare. Imputitii lui Hagi cu el cu tot nu au ce cauta in Liga 1. Prefer sa-i dam FCSB-ului meciul pe tava daca e cazul decat sa-i vad pe hotii ordinari de la Viitorul cu medaliile de campioana.

    Apreciază

  18. In mare parte sunt de acord cu comentariile tribunistilor si de aceea n-am sa mai fac referiri la prestatia individuala a jucatorilor si a antrenorului(am facut-o in interventia anterioara);acum,privind obiectiv,ceva mai detasati,mai realist si degajati situatia fotbalistica,putem constata ca am jucat,in ceea mai mare parte, de la egal la egal cu liderii,actuali si fosti,ne-am impartit perioadele de dominare si ocaziile de gol,neexistand discrepante evidente,de exprimare, intre combatante;scorurile(0-0)le demonstreaza;ceea ce a facut diferenta in multe momente ale jocului a fost o usoara superioritate valorica,o cursivitate in actiuni si implicit in transmiterea mingii,a lor,coraborata cu lipsa de calitate si de concentrare a noastra,in momentele cheie ale jocului,desi le-am compensat,atat cat ne-au tinut bateriile,printr-un pressing avansat ,sacaitor;o alta diferenta,care nu se vede,dar care evident,se simte-sunt programarile neadecvate,delegarile cu dedicatie si prestatia arbitrilor,federalilor,comentatorilor,analistilor,etc.- sunt jocurile subterane,unde ciobanul-penal folosindu-si banii murdari(este expert) a patruns prin manevrele lui, adanc, in toate sferele de influenta si ungherele bine dosite ale fotbalului autohton, influentand,direct si chiar indirect,statutul si pozitia actuala a stanei;la adapostul”prestigiului”,a sigurantei banilor,de ani buni,machedonii isi permit si li se permite,ca prin manevre de culise oculte,necinstite,necurate,unele de cumetrie,sa abordeze jucatorii echipelor adverse si prin lupta pe fata,”la baioneta”,sa avertizeze si chiar sa ameninte,cu tupeu si nesimtire,pe toata lumea,oriunde si oricand,transmitand mesaje in acest sens,de genul:”sa fim lasati sa jucam fotbal!”,”am devenit o amenintare!”Rejele)sau”daca suntem arbitrati corect,vom castiga!”,”am avut cele mai multe arbitraje potrivnice!”(MM);rezultatul,tuturor acestor presiuni,se observa cu ochiul liber,iar pozitia din clasament o confirma;una e sa intrii degajat pe teren,sa sti ca poti aborda hotarat,fara temeri,adversary si mingea,la adapostul unui arbitraj”decent”,favorabil(cate penalty-uri impotriva,au incasat ?) si alta e sa fi gratulat,de la bun inceput,pe banda rulanta,cu cartonase, avertismente de tot felul,sau sa fi oprit din actiuni de poarta,ori sa primesti smechereste,doar lovituri libere pe la mijlocul terenului,rupand elanul si cursivitatea fazelor tale(!);prin aceste observatii, nu doresc a scuza deficientele din jocul echipei noastre (la care am facut de mai multe ori referiri),dar aceste”mici”trucuri neacademice, lipsa noastra de combativitate,macar vocala,de implicare,fac de cele mai multe ori intregul,care noua,ne lipseste.

    Apreciat de 1 persoană

  19. Mai am cateva completari care ma sacaie si ma deranjeaza,la acest fotbal de culise:faptul regretabil si de neacceptat ca s-a coborat f.jos stacheta valorilor,incat niste PUSCARIASI mizerabili(ciobanul becalihot si mimisor),inca,mai fac legea in fotbalul nostru;nicio valoare nu mai conteaza,totul se subordoneaza banilor;mai e un pic si PUSCARIA devine o onoare,o mare virtute si o experienta obligatorie si necesara de viata;s-a ajuns sa se perceapa(gresit)ca doar celui care a facut puscarie i se mai poate conferi cu adevarat un statut,recunoscut,o onoare de invingator,pe cand daca ai studii universitare,o pregatire competenta si o anumita calitate,esti novice in materie de fotbal;stiinta,cunoasterea,profesionalismul,bunul simt,integritatea,onoarea si demnitatea,nu mai sunt promovate,ci bagatelizate,sfidate,neapreciate,neluate in seama si nerecompensate,la justa lor valoare.

    Apreciază

  20. Meciul putea sa se schimbe total daca Deac marca in min 43 cand Balasa a deviat sutul lui Cipri din gura portii peste poarta. Sau la sutul lui Nouvier din min 82, probabil ca am fi castigat. Au fost mai multe ocazii notabile ale noastre, dar puteam si pierde la ratarea uriasa a lui Enache din min 65 sau la impingerea cu mainile a lui Tiago de catre Tanase in careul nostru, nesanctionata de Gaman (a fost fault in atac la Tanase). Meci prudent jucat de ambele parti, cu echipe scurte asezate la linia de centru a terenului, asteptand fiecare greseala celuilalt. Oile s-au multumit sa speculeze pe contre, dar si noi am asteptat greseala lor, nu am riscat un pressing cu aparatorii la centrul terenului si executat pana la portarul advers. Omrani nu a sprintat pana la linia de fund adversa, a executat tot timpul centrari englezesti in diagonala care nu ne-au iesit deloc. Poate era mai bine sa faca un-doi-uri cu coechipierii pana la linia de fund a oilor si sa centreze pe jos inapoi pentru sut in mijlocul careului.

    Apreciază

  21. Geaba ne amăgim: fecesebe a vrut punctul şi l-a şi obținut. Cu un singur şut pe poartă (din 5), nu aveam cum să înscriem. În rest, mare rezultat mare pentru pentru noi (la ce bun?)… Ei au sperat că pot înscrie norocos. Nu le-a ieşit, aşa că s-au mulțumit cu punctul obținut.

    Apreciază

  22. Referitor la arbitraj, în opinia mea nu putem imputa prea multe lui Găman… În realitate, cam nimic… A lăsat jocul la „liber”, şi „mesajul” a fost recepţionat chiar de noi… La începutul reprizei a doua, între minutele 47-58 am numărat 6 intrări tari de tot (Gomelt, OmraniX3, Tiago, Sorsa), unele putând fi uşor sancţionate cu galben… Echipa i-a raşchetat în mod profesionist şi consecvent pe cei de la FCSB, care -şi din această cauză- n-au mai fost periculoşi în atac. HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu a prea dat galbene, dar a arbitrat ca la baschet. Fotbalul e un joc barbatesc si ar trebui sa opreasca jocul doar cand e fault evident. La tinerea lui popescu 99 din 100 dadeau galben….frica mare la gaman sa nu ingalbeneasca oile…pe noi ne-a iertat tot pt ei pt ca trebuia sa aplice galbenele de ambele parti. Iar asteptand un fcsb viitorul si apoi dinamo, echipa trebuia sa ramana fara galbene.

      Apreciază

  23. Am facut un egal cu o echipa care a investit cu adevarat,luaind cei mai promitatori jucatori din campionatul nostru.De aceea nu vad cum desfiintam pe ai nostri care au jucat acest campionat mai mult cu sufletul,fara sa vedem realitatea obiectiva a valorii celor doua loturi.
    Apex331 esti pornit rau pe Bud care n-a mai inscris de-o vreme lunga.Dar golul nu este monopolul exclusiv al varfului.Nimeni nu le interzice celorlalti s-o bage-n atze.Varful poate fi luat in vizor cand are mingi in careu si nu le fructifica.Ori n-a fost cazul lui Bud.De exemplu Alibec care a fost cumparat cu 2 mil si are oferta de 10 mil n-a miscat.Oare trebuie sa-i puna in carca lui Alibec faptul ca n-a inscris fcsb?Ce a fost singur din echipa aia de berbeci?
    La registrul tactic propus de fcsb(asteptare) am avut un joc solid si nu cred ca era cazul sa ridicam fustita doar sa avem motive sa plangem dupa joc.Avem o echipa solida si care chiar si-n acest sezon mai are cateva ceva de spus.
    Cat despre cine ar trebui sa iasa campioana ma lasa rece toate cele 3 din fata.Am pierdut cu catzeii dar am ratat in acea partida 7 ocazii mari plus 2 penaltyuri trecute cu vederea.Sper cel putin ca-n acest retur sa nu ni-l trimita pe Tudor sa putem sa le servim o lectie de fotbal.

    Apreciază

    • Alibec fata de bud face o preluare, face un dribling, tine doi jucatori pe el…bud mereu defazat, mereu fara idei si subscriu la ce souneau si altii mai sus, bud are obisnuinta sa se plictiseasca rapid de echipele pe la care trece.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.