Cum mi-am sacrificat ca boul 93 minute de somn [Dinamo București – CFR Cluj 2-0]


CFR: Miriuță – Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Rus (Nascimento), Gomelt – Deac, Păun (Roman), Nouvier (Antal) – Omrani.

Pentru suporterul frânar – oricât de relaxat ar fi el într-o seară de miercuri – prima repriză nu poate fi categorisită altfel decât de toată jena. În fața unei echipe care nu arată deloc a sperietoare, dar care măcar are meritul de a încerca să iuțească jocul în apropierea careului nostru, CFR arată ca o echipă de cartier rău famat, adunată acum 10 minute din curtea școlii profesionale de învățat profesii.

Cu doi mijlocași defensivi care nu-s interesați decât să se apere de mușcăturile de câini, între componenta defensivă și cea de atac a CFR-ului e un gol… vid (ca să subliniez cât de gol-goluț e golul), o Sahară de construcție fotbalistică. Așa că na!, Omrani, ia de-aci mingi pe sus! Ori în condițiile în care Omrani e un fel de Bud în zi proastă, ce să aștepți de la el?

Deac încearcă să care mingea pe banda dreaptă, dar i se tot pun stopuri și fazele se sting din viață. Pe partea cealaltă nu se vede mai nimic, fiind mai departe de camerele de filmat. Nici măcar pe Camora nu-l vedem prea des trecând de mijlocul terenului.

Meciul e încâlcit. Tudor fluieră des, ca un agent de circulație sub acoperire, și întrerupe mereu traficul din toate intersectările de fotbaliști. Lăsați naibii butoanele termostatului, CFR-ul nu se încălzește mai greu, e doar rece ca un clopot de o jumate de milion.

Minutele 18 și 20 aproape că-l fac mare pe înaltul Adam Nemec din Slovacia sau Slovenia. Prima dată ratează o minge centrată de pe dreapta, apoi trage în Mincă.

Dar nu e cazul să răsuflați ușurați sau să dați o tură până la baie să vă ușurați, pentru că în minutul 21 Nemec înscrie cu un șut bubuit din mijlocul careului, la o fază în care apărarea noastră era ocupată să nu primească gol.

Un gol primit devreme, ar zice oamenii de știință din fotbal. Timp ar fi suficient ca echipa lui Miri să se trezească din pumni, să părăsească corzile din colțul în care a fost vârâtă, și să purceadă la egalare și apoi la golul victoriei. Însă aceste socoteli infantile n-au nicio legătură cu realitatea din Liga 1.

Deac execută o lovitură liberă spre vinclul porții, dar traiectoria e ghicită de C-kas. Păun reia cu capul o centrare a lui Gomelt, dar același portar scoate. Și cam aici se încheie avântul CFR-ului.

Lui Miri i se pune pata pe Nouvier și-l scoate după o jumătate de oră. Intră Antal și aproape că-i pune pe dinamoviști pe contraatac.

Deac pare să se accidenteze serios, dar echipa medicală îl prostește că n-are nimic și poate trece înapoi la muncă.

Prin minutul 42 mă bate gândul funebru că-i genul de meci în care câștigă cu 1-0 cel care marchează primul. Peste un minut mă contrazice fiul lui Rivaldo, Rivaldinho, care trimite cu capul o minge la care Mincă nu știu cum sărăcia lucie nu reușește să ajungă?! Același Mincă e responsabil cu respingerea cu piciorul în față, ce s-a transformat în mod nefericit în pasă de gol.

Minutul 43, 2-0… gata cu visele, Cupa și campionatul.

În prelungiri, scăpat singur cu C-kas, Păun centrează spre zero coechipieri aflați în careu.

După pauză, CFR trece la vâsle. Posesia crește, tehnicitatea la fel (a intrat Nascimento). Însă dinamoviștii s-au înmulțit peste măsură în apărare. Centrările lui Tiago Lopes nu se duc pe capete ceferiste în seara asta. Omrani face o piruetă și trage pe lângă poartă, probabil maximul posibil în acest meci.

Dinamo stă la cutie și așteaptă să ne prindă pe picior greșit. A reușit să ne prindă deja pe două picioare greșite, așa că de acum trebuie să se concentreze pe cel de lemn.

Meciul e tot mai urât, iar din partea mea speranța a murit prima, înainte să cânte grăsana, a cărui cântec a fost oricum anulat.

Prin minutul 75 cade/retrogradează netul din Liga 1. Nu-i stres. Mira-m-aș să ratez golurile barceloniene date de CFR spre final. Dau refresh, restart, restore… Sunt amenințat de o voce gravă, marțială, că mi-am infectat calculatorul cu viruși mari cât niște câini roșii.

E minutul 82 când revin „pe teren”. Prea târziu. Tudor a împărțit o droaie de cartonașe galbene și nimeni de la noi n-a fost faultat în careu (?!).

Hanca trage slab, în Mincă. Deac e pe stânga, Roman e în ofsaid. Apoi Roman nu mai e în ofsaid la centrarea lui Omrani, dar C-kas tot nu poate fi bătut. Horj înscrie din poziție de ofsaid și se roagă de asistent să lase fanionul jos. Fanionul rămâne sus. Nascimento centrează prin fața porții, dar nimeni nu schițează o mișcare. Combinație frumoasă a lui Dinamo, dar Rivaldinho (copchilul lui Rivaldo, dacă ați uitat), împinge mingea în Mincă. Tiago Lopes nu-l lasă pe Palic să dea boaba trei.CFR-ul pare tot mai greu de oprit. Tudor fluieră finalul. Miriuță = nota 4 (corigent din start). Deac e foarte supărat la interviul de după meci, dar pentru mine e timpul să vă spun „Noapte bună!”, fără „vise plăcute”, că ar fi deplasat. Dimineață mă trezesc la 3 și nu mă duc să bat loabda…

85 de comentarii

  1. Eu nu sunt supărat pentru rezultatul în sine, am pierdut, asta e. Sunt un pic contrariat (că supărat e mult spus), că Miri cade -din când în când- în aceași greșeală, respectiv în a așeza mult prea defensiv echipa, care nu ajută până la urmă nici defensiva, dar nu ajută nici atacul. Pentru mine era absolut limpede cum vor evolua lucrurile în R1 când am văzut la închidere cuplul Gomelt-Rus, ambii setați pe distrugere, fără veleități de coordonare/limpezire a jocului. După intrarea lui Nascimento lucrurile au mai intrat în normalitate, dar zarurile erau deja aruncate. M-am convins și despre valoarea (de astăzi) a lui Antal și Roman. Chiar și într-un angrenaj care n-a funcționat corespunzător, a fost izbitor decalajul lor față de ceilalți, din toate punctele de vedere; ca omogenizare, ca prospețime chiar, ce să vorbim de participare în blocuri funcționale și altele asemenea. Mă rog, am pierdut, văd că și Deac e supărat rău… Chiar dacă am tot decretat (nu neapărat eu, ci noi toți) că calificarea în play-off e un lucru mare pt. echipa actuală, tot cădem în plasa ”morcovului” și a infarctului din cauza fluctuaților de exprimare a echipei. După merșul forțat din primele 5 meciuri, vedem o inconstanță clară în play off (și Cupă): rece-cald-rece-cald-rece. Cam așa sunt și celelalte echipe, nu suntem nici mai buni, nici mai slabi decât restul. Cu toate ăstea suntem -totuși- pe 3, să rămânem lângă echipă, să-l lăsăm în pace pe Deac, să ne bucurăm că existăm, și existăm la un nivel relativ înalt. Mi-a plăcut Tiago, Nascimento și parțial Mincă, poate și Camora. HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Poate faci si un prt-screen pe care sa il pui aici, cu „insistentele” mele de pe FB…Cat despre posibilitatea ca sa parasesti si acest forum,ce drac sa zic :))
      Promit ca nu o sa imi scape nici o lacrima,indiferent de decizia pe care o sa o iei :)))

      Apreciază

  2. Calmați-vă, oameni buni… Chiar e aiurea nebunia asta… Dacă echipa e inconstantă, noi suntem și mai și… Am văzut supărarea (sinceră) a lui Deac, nu merita să fie tratat cu injurii și altele (nu neapărat de noi). Dacă rămânea doar pentru cele 5 meciuri decisive pt. play-off, tot trebuia pupat 24/24… Nu suntem (ca echipă) în situația de-a ține ferm de jucătorii f. buni… Să ne vedem de lungul nasului, să ne bucurăm ce am realizat și pace. Știu că sună ca un material propagandistic din anii 80, dar chiar așa simt, eu apreciez în continuare ce am realizat în acest an, cu Miri, cu acești băieți, cu suporteri… Duminică toată lumea la meci, fraților! Inclusiv subsemnatul… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Nivelul de grobianism si injurii la care se reduce o anumita parte din suflare CFRista pe formurile echipei dupa fiecare infrangere este absolut penibila. Inteleg ca lumea e suparata, dar este doar o infrangere. Una din cele cateva sute ale echipei de cand a revenit in Liga 1 (daramite in existenta sa). NU E CAZUL sa facem la fiecare infrangere moarte de om. Poate nu sunt eu suporter al CFR-ului asa cum sunt altii dar am pierdut cu Dinamo… in playoff… de pe pozitia a 3-a in Liga 1… cu 6 etape inainte de finalul campionatului! E PENIBIL sa ne smulgem parul din cap la „infrangerea” asta cand la inceputul sezonului eram in pragul falimentului si eram gata sa tinem cu dintii de locul 12 in clasament. Eu nu prea inteleg ce vrea suporterul CFRist. Sa castigam campionatul in insolventa, cu -6 puncte, cu un antrenor mediocru, cu o echipa formata din rebuturile rebuturilor rebuturilor jucand impotriva unor echipe unse cu toate alifiile sau cu buget de transferuri de 3-4 milioane de euro? Repet inca o data : E PENIBIL sa ceri de la o echipa sa-ti castige campionatul cand acum 6-8 luni stateam toti cu morocovul infit in cur cu frunze cu tot sperand sa scapam de retrogradare, faliment si lichidare. Ar trebui sa ne mai vedem putin si de lungul nasului si sa ne mai temperam in declaratii ca nu suntem nu stiu ce Barcelona sau Bayern Munchen. Suntem, in fond si la urma urmei, o amarata de echipa in insolventa care vine dintr-un oras care nu da doi bani pe fotbal si, cu toate astea, reusim sa facem minuni cu bugetul de la saormeria El Greco din Piata Pacii.

    Apreciat de 4 persoane

  4. Încă o mică observație: ca de atâtea ori, nici de data asta nu i-a ieșit lui Miri mutarea lui Cipri pe stânga, unde a fost practic și mai slab, din păcate. Dar problema de bază (și fatală, zic eu) a fost ruperea mijlocului prin cei doi distrugători (Gomelt+Rus). Jocul nostru are nevoie totdeauna de un liant, care în acest moment nu poate fi interpretat decât de Filipe (parțial și Deac, ca box-to-box). Mai bine cu 4-1-4-1 (cu Gomelt unic), măcar știi o treabă. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Mutarea lui acolo a fost mai degrabă o încercare de a-l scoate din impas pe Antal, cu speranța că va îndulci astfel introducerea acestuia în teren, o mișcare neinspirată și total inutilă. Cum, din păcate e și forțarea lui Roman, un jucător care are nevoie de jocuri amicale, deocamdată. Da, la 31 de ani e greu să te bagi în seamă din prima oră de educație fizică. Eu sunt convins că lui Bud i se face un mare rău cu scoaterea din lot, pare-se că e un tip de moral, destul de labil, care din erou poate fi ușor transformat într-un jucător dezinteresat și astfel ineficient. Cred că Miri are cea mai mare vină pentru rezultatul de ieri, greșind formula de start și strategia din teren. Pe de altă parte sunt câțiva jucători bulversați de zvonuri și oferte, cărora nu le mai arde buza prea tare pentru CFR. Și nu mă refer la Deac acum. Vara e aproape, obiectivul atins, dar obiectivele personale ale jucătorilor ne sunt în mare parte necunoscute. Din păcate capitalul vărsat în conturi n-a fost un stimulent pentru echipă și e normal, fiind mai degrabă o mișcare contabilă. Rămânem cu o mare curiozitate, dacă duminică, supăratul Deac, ofertatul Larie, mulțumitul Miri, nepăsătorul Bud, McBalonatul Omrani și resemnatul Camora vor trimite cupa într-un oraș tânăr, până nu de mult o simplă comună dobrogeană.

      Apreciază

    • Nu is deacord cu injuraturile dar mie cel putin Cipri nu cred ca e un simbol pentru acest club tinand cont si de faptul ca s-a mai intors o data mergand la Rapid. In fine, ii urez mult succes.

      Apreciază

    • Sa-ti fie scarba ,de cei ce injura.Nu este corect sa generalizam.
      Ce vad eu acume,este ca,au aparut fisuri in acest monolit numit CFR.Pana acum,am functionat ca,un grup foarte unit,echipa,jucatori,suporteri.Ofertele berbecului ,lipsa de reactie la aceste oferte din partea cubului si al jucatorilor + pretentiile unei anumite parti al suporterilor a dus la aceasta stare de spirit.CFR-ul poate reusi doar daca este unita,daca nu (asa cum se vede) vom fi mancati de vii.
      Berbecul si altii si-au dat seama ,ca reprezentam un real pericol,si au actionat,Au actionat ,asa cum fac ei de obicei,cum au facut si cu altii.Berbecul trebuia atebtionat,ca nu are dreptul sa contacteze ,jucatori sub contract.
      Din pacate ,noi am picat in aceasta capcana.Deac iese cu declaratii,Bud idem,Miriuta idem.Sunt lucruri,care terbuie rezolvate in cadrul clubului,nu public.
      Eu sper totusi,ca duminica,vom merge multi la meci.Hai CFR!!!!!!
      Si inca ceva,Deac stie foarte bine situatia CFR-ului,sper ca pretentiile lui sa fie in concordanta cu posibilitatile clubului.Ca degeaba doreste el ceva,ce nu poate fi realizat.Iar clubul sa vada ce poate face pentru al pastra,daca intradevar ,vor sa-l pastreze.Bisericutele si sindicatele din sanhul echipei,ne pot scufunda.Ganditi-va ce exod ar incepe daca ,unul ar primi bani altul nu.Si sunt multi care trag de doi ani in conditiile insolventei,nu de 5 meciuri,normal ca ar fi nemultumiti.

      Apreciat de 1 persoană

      • Luis ultima propozitie din comentariul tau e de fapt ce vroiam si eu sa zic. Ma intrebam oare cu cat a acceptat Camora reducerea salariului in ultimii 2 ani???? (nu cred ca nu avea oferte cel putin la nivelul de la cfr dinaintea reducerii salariale)

        Apreciază

        • Nu este vorba,de un atac la un jucator sau altul.Dar o asemenea diferentiere,cred ca ar face mai mult rau decat bine.CFR-ul a functionat bine ca ,GRUP UNIT.O asemena masura ar demola pur si simplu grupul.
          Oricum nu este normal nici sa dam in jucatori,nici in conducere ,nici unul in altul,indiferent de cat timp suntem sau nu suporteri CFR.Cei care suntem,am dovedit ca suntem si acum ,cand este greu.Nu cred ca are cineva dreptul din nastere,de a fi sau nu suporterul unei echipe.Este o alegere,la un anumit moment dat,din diferite motive.Mi-ar parea rau,sa coboram la nivelul suporterilor lui u.

          Apreciază

          • Si inca ceva,duminica ar fi frumos sa fim cat mai multi la stadion,si sa-i aplaudam pe toti,si sa-i sustinem indiferent de rezultat.Mi-ar fi rusine daca,cativa,ar incepe sa-l admonesteze pe unul sau altul dintre jucatori.Nu ar fi normal si civilizat.

            Apreciază

      • Eu nu inteleg cum de nimeni din cadrul clubului nu a comentat ceva despre aceste manevere, am inteles ca actiunile berbecului sef nu is nici prea legale, daca e asa de ce IM a tacut milc , ce ce nu l-a reclamat la comisii?

        Apreciază

        • IM nu a tăcut mâlc, ci a spus: „Nu vreau să vorbesc acum, nu se fac transferuri acum în timpul sezonului, sunt jucători sub contract, și Deac și Horj, nu e bine să vorbim acum. Noi am mai făcut transferuri, nu vorbim despre ele, nici nu recunoaștem, nu așa se fac”.
          În rest, pe cine să reclame la comisii? Pe Gigi, care în acte nu are nicio treabă cu FCSB? Tot atât ar putea obţine de la comisii cât ar obţine dacă ne-ar reclama pe noi ori pe ziarişti. Gura lumii-i slobodă, ar veni răspunsul. Aşa măcar nu strică relaţiile cu banii lui Gigi. 🙂

          Apreciază

          • In unele situatii asa mi-as dori sa avem un presedinte mai taios, sincer mi s-a parut mult mai prea bland IM cu aceasta declaratie. Legat de Gigi, iarasi trebuie sa se stabileasca ce e? Daca nu are nici o functie oficiala atunci ar trebui trecut pe linie moarta, in fine, is sictirit de starea actuala a fotbalului romanesc.

            Apreciază

      • Continuare: Mi se pare ca al nostru club a cazut intr-o luminia foarte proasta daca „un simbol” la 3 luni de la revenire se gandeste sa plece „la oi”. OK, Cipri a fost un pion important in perioada noastra de glorie dar cam de fiecare data „dragostea trece prin stomac”. E alegerea lui, mult succes.

        Apreciază

  5. Eu zic să fim mulțumiți că-l avem pe Deac sănătos, căci la cum a intrat animalul ăla de Filip la rupere chiar m-am speriat.
    În rest, e doar un meci pierdut. Nimeni nu poate fi la fel in fiecare zi…. Nici măcar noi – chibiții atotștiutori….
    HAI CFR !!!!!

    Apreciază

    • Pseudoaccidentarea lui Deac (m-am speriat şi eu când am văzut semnele imediate de schimbare ale lui Cipri!) nu a fost cauzată de o intrare criminală DIRECTĂ a lui Filip, ci de o aterizare proastă pe teren, văzându-se clar de tot cum răsuceşte genunchiul lui Cipri în momentul aterizării. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Nu este adevărat! Încearcă, poate prinzi o reluare a fazei, genunchiul lui Deac s-a răsucit în momentul în care piciorul era înfipt în gazon, iar Filip l-a altoit din spate. M-am crucit cum de tuşierul nu a văzut şi nu a semnalizat faultul.

        Apreciază

  6. „Fotbalul e o necunoscută, când crezi că e ușor, e mai greu”. Şi sunt mulţi care susţin că Hagi spune numai prostii. Am crezut cu toţii că va fi uşor, dar a fost greu, Dinamo a meritat clar victoria, chiar dacă nu se ştie ce s-ar fi putut întâmpla în cazul în care nea Brad Pitt ar fi acordat măcar un penalty pentru noi. Le putea acorda fără probleme pe ambele, şi la Tiago, şi la Roman, la cât de sensibil a fost tot meciul privind contactele dintre jucători. Dar, n-am fi meritat un eventual punct luat, de ce mi-a fost mai frică, n-am scăpat. Dinamo a avut o prospeţime fizică şi mentală mult superioară alor noştri. Nu putem spune că băieţii n-au vrut, că n-au pus osul, dar când îţi lipseşte luciditatea, alergi degeaba. Să nu fim totuşi supăraţi, chiar dacă am pierdut invincibilitatea de 8 ani din meciurile de campionat disputate la Dinamo. Aşa-i scris să fie, ăsta pare să fie un sezon al premierelor. Tot în acest campionat am învins Steaua în deplasare, lucru nereuşit nici măcar de echipele puternice pe care le-am avut în “anii pari”. La fel, am învins când ne-o ars mai tare la cur pe Gaz Metan, după vreo 70 de ani de impotenţă. Poate iese şi de un egal cu Viitorul în Gruia, că nici aşa ceva n-a mai fost până acum. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Stai linistit Caneto testver,pe viitoti ii batem. 🙂 🙂 :)Am inteles ca ,,,Kiruj (Kontele Blatula) haver,vine mai repede sa-i dea sfaturi lui Miriuta,asa evitam greselile de ieri. 🙂 🙂 : )

      Apreciază

  7. Hakana, de acord cu tine, mai ales pe partea aia cu capitalul vărsat. Există o vizibilă nemulţumire (poate lehamite?) în cadrul lotului vizavi de acest aspect, chiar şi la Miri am observat o stare de agitaţie oarecum nejustificată. Dar revenind la (posibila) greşeală a lui Miri cu formula de start (ea fiind, chipurile, prea defensivă), Miri a avut -totuşi- un argument solid: în meciul de la Craiova l-a scos exact pe Nascimento în min. 62 (introducându-l pe Rus!) pentru a estompa presiunea/iureşul oltenilor şi haosul din jocul echipei din primele minute ale reprizei a doua! Atunci Laurenţiu a adus liniştea şi calmarea (chiar legarea) jocului aproape instant! Deci putem noi emite aici teorii savante (aparent corecte), dar majoritatea antrenorilor merg pe continuitate şi -în baza acestui principiu- introducerea lui Rus n-a fost chiar cea mai mare tâmpenie posibilă, doar s-a dorit „prelungirea” jocului normalizat (de după min.62) de la Piteşti. HAI CFR!!!

    Apreciază

  8. Aşa cum era de aşteptat, Tiago şi-a făcut rost de cel de-al patrulea galben din play-off şi va sta contra viitorilor. Pierdere mare pt. noi, dar o şansă pentru Peteleu. Şi Cipri are deja trei, dacă mai adună unul contra dobrogenilor, dilema „joacă/nu joacă contra mioarelor” este rezolvată… 🙂 Ceva îmi spune că va primi galben în meciul de duminică, şi dacă aşa se va întâmpla, va fi foarte bine, în condiţiile isteriei generalizate. HAI CFR

    Apreciază

    • Tiago a primit galben drept „rasplata” pentru ca l-a tras de tricou Filip in careu, in loc de penalty si galben meritat pentru Filip. „Cadou” de la Brad Pitt, mai nou „calugar”…

      Apreciază

  9. REFLEXII(ne)PERTINENTE:“Cand o zi incepe prost-cu juniorii- se poate incheia si mai prost!”(Din pildele lui Murphy)-05.04`17,orele 21.00-Dinamo-CFR=2-0(2-0);se intampla,(sper sa nu devina o regula!)ca a doua oara(etapa)consecutiv,ai nostrii sa fie eroii,de asta data negativi,care prin evolutia lor(pe alocuri jenanta),arunca la cos,miturile,statisticile si performantele din meciurile directe,sfidand palmaresul si rezultatele anterioare,pierzand intr-un mod lamentabil;de asta data,am facut dovada faptului ca la noi profesionalismul nu face casa buna cu capacitatile(par limitate)noastre de-a intelege si percepe corect cum se realizeaza marea performanta,unde munca,daruirea,atitudinea,din pacate sunt prea usor uitate si lasate in plan secund,sarbatorind exagerat,dupa o victorie!;e buna si recomandata si relaxarea,numai ca euphoria(oare de ce trebuia stropita cu alcool?)prelungita,fara limite,nu intru totul justificata(doar n-am castigat vreo Cupa sau campionatul!?)dupa,doar o victorie de palmares cu oltenii,denota lacune de educatie si incultura,dovedesc ca mai avem multe de invatat din ceea ce inseamna fotbalul adevarat, de performanta;bine,suntem prea exigenti,doar ca eu am vazut ca putem mai mult!;daca continuam sa ne amagim si sa ne automultumim ca ne-am atins obiectivul(OK!)si ca ne-am depasit conditia- play off,off-ul-inseamna ca trebuie sa acceptam sa ramanem o echipa mica de pluton,care poate,doar datorita conjuncturii am ajuns prea sus;se prea poate ca sunt frecusuri si in interiorul echipei,a clubului(?!);acest meci,s-a observat de pe Marte,ca nu a fost tratat si pregatit serios,cu constiinciozitate si raspundere;degeaba 1-2 jucatori(Deac,Camora,”batranii”)s-au zbatut ca pestele pe uscat,daca toti ceilalti erau impleticiti, in transa,pluteau,nu stiau ce li se-ntampla,cu adevarat,in egala masura,pe teren,cat si pe banca tehnica;inca odata,din cauza unui marcaj defectuos,in zona,se rapeta situatia ca varful advers,azi,Nemec(vezi copia fidela in meciul cu Stana-Knoure),sase „plimbe”nesupravegheat, nestingherit prin careul nostru,fara sa aibe vreun “jandarm”langa el,care sa-l marcheze strict-om la om,sa-l incomodeze,macar, la fazele fixe,iar deznodamantul=primim gol,f.f.usor;daca in repriza a doua,pe fondul automultumirii cainilor,am mai incercat cateceva,in prima am fost de nerecunoscuti,aiuriti,confuzi,fara busola,iar acest enervant Paun,din nou este incapabil sa se concentreze in momentele cheie,aflat singur cu portarul are o executie de cacauo si isi bate joc de minge,de colegi,de fotbal,ratand cu nonsalanta posibilitatea de-a “ne baga”in meci;cat despre toti ceilalti,exceptie facand cei doi amintiti si poate Nascimento,”numai de bine!”;Miri,a incercat sa alinieze cea mai competitiva echipa ,doar ca baietii n-au inteles deloc partitura care se impunea;refuz sa cred ca doar atata putem si ca suntem atat de mici si limitati privind modul de gandire si tratare a unei intregi competitii,dupa o simpla victorie;deznodamantul il cunoastem,in meciul urmator, 0-2!;veti spune ca nu-i un capat de tara,ca am pierdut,asa este,dar nici nu ne face bine sa ne batem singuri cuie-n talpa;am pacatuit si am platit!;cat priveste plecarea lui Deac,mie mi s-ar parea fireasca si f.normala,mai ales cand esti spre apusul carierei(31 de ani)si ai norocul sa fi ademenit cu o suma”astronomica”(pt.toti cfr-stii)si bonus o prima de instalare consistenta;Ura si la gara!

    Apreciază

  10. Eu zic ca toata echipa a fost f obosita si pt asta partial ii inteleg. Am vazut din prima repriza ca fugim cu frana trasa si nu datorita vreunui aranjament sau altor motive ci pur si simplu a oboselii. Astea sunt limitele si nu prea avem ce face. Dinamo a fost mai proaspata poate si datorita primului 11 mult schimbat fata de meciul cu fcsb si asta s-a vazut in prima repriza.

    Apreciază

  11. Somnul de data aceasta nu a fost un sfetnic bun…. Ma intreb: de unde plm ura asta viscerala a lui Dantesc catre mine? Ne-am intalnit in toata viata asta de 2 ori face-a-face … Nimeni nu trebuie musai sa ma iubeasca, asa cum nici eu trebuie musai sa iubesc pe toti… Eu imi exprim parerile mele idioate, el isi exprima parerile lui, legi fundamentale ale naturii…. O fi complex de inferioritate agresiva? Eu intru rar sa comentez, ca nu ma pricep (nici) la fotbal, o sa intru poate si mai rar, poate de loc pe viitor. Dar o sa vizitez, ca si pana acum, zilnic forumul.

    Apreciază

  12. Hai na,nu fi asa „jingas” nici tu.Dantesc asa este el.i se pune pata pe cineva si dai.Nu-l baga in seama si cu asta basta.Ar fi pacat ,daca ar ramane doar cititori aici.Ce ati mai citi.Si Danrtesc ar trebui sa fie un pic mai moderat,este vorba de fotbal,nu-i razboi,ce dracu.

    Apreciază

    • Apai, Luis draghe….dupa ce m-a facut bozgor..iredentist…si tate halea’ … ieri mi-o zis sa-mi iau un caine (am caine, si nu orice caine…) si sa ma ocup de nepoti..(am, hal’ Domnului doi, extrem de reusiti)… O fi revolta retardatului fata de cineva care a si facut ceva? Dar termin, asta a fost un mesaj personal catre tine… 😉

      Apreciază

      • Nu te plange,Andrei Popa-i roman,si i-a dat si lui in toate felurile.Suparat omul ,ce mai.Dar repet,este fotbal,nu-s frumoase lucrurile astea.Ce castigam si ce pierdem.Poate respectul.unul fata de celalalt.Si de ce?Ca am pierdut cu Dinamo,sau ca Deac va castiga 15000 in loc de7000.

        Apreciază

      • Nu fi supărat, iredentistule, ia duminică câinele cu tine la stadion şi slobozeşte-l pe Dantesc. 🙂 Să-ţi trăiască nepoţii şi să-i vezi sănătos crescând mari!

        Apreciază

        • Nu ma lasa la lontru’ cu Texy…si cat ii de pacifis numai l-ar linge pana la humezeala maxima.. Balint deja i-a cerut parintilor bluza cu cefere…..cu fata mai astept putin… Merci pt. urari!

          Apreciază

  13. Cred c-a avut dreptate jurnalistul Cristi Aszalos din studioul Look ca in prima repriza Cfr-ul a avut liniile prea retrase ca sa poata sa puna in pericol poarta adversa. Nu ne-a iesit jocul de contre, le-a iesit in schimb cainilor de doua ori. Si ei fac acelasi joc de asteptare si contre. Cand am inaintat liniile in repriza a doua, unii jucatori au alunecat in momente decisive stingandu-se faze care creau un mare pericol pentru caini. Cred ca jucatorii respectivi si-au ales gresit crampoanele. Brad Pitt intre doua cruci aruncate peste sine ne-a privat nonsalant de doua penaltiuri, atat la tragerea de tricou a lui Tiago de catre Filip cat si la talpa aplicata lui Roman. Una peste alta, n-am reusit sa inscriem din actiune si am jucat temator mai ales in prima repriza, retrasi. Iar de ce ne-am temut nu am scapat, tot ne-au prins cainii de doua ori in fundul gol si ne-au tras-o.

    Apreciază

  14. Iar vor sari unii in sus dar eu zic ca la Deac nu i se va prelungi contractul indiferent ca vb de 7000 sau 15000. De asemenea vor pleca destui din titularii de azi de la cfr si ma abtin sa le zic numele ca sa nu creez polemici. Din vara va fi un prim 11 aproape total schimbat!!!!!

    Apreciază

    • IQ a scris de mult că play-off-ul este pentru evaluarea jucătorilor în condiţii de competiţie cu echipele de vârf. Probabil că 4 partide au fost de ajuns pentru a se convige de potenţialul unora dintre jucători.

      Apreciază

  15. E si normal ca unii jucatori nu fac parte din planurile clubului. In Vest atunci cand se schimba actionariatul la o echipa de fotbal toti sunt cu focul sub ei, de la presedinte la femeia de serviciu. Oarecum inteleg si indolenta jucatorilor deoarece exista sanse foarte mari ca multi sa nu mai pupe CFR de la vara. Daca ne uitam doar pe lista scurta a celor care au nevoie de contracte regasim nume uriase pentru ultimii 3-4 ani ai CFRului: Bud. Deac sau Larie.

    Apreciază

  16. Mie nu m-i se pare ca tribunistii au aruncat vorbe grele spre Deac sau echipa/Miri (bine, fac abstractie de cearta lui Dantesc, care nu se refera la jucatori/Miri). S-au scris lucruri adevarate, bucati de mozaic ce fac parte din imaginea reala. In ceea ce priveste schimbarea multora dintre titulari, daca se vor aduce jucatori mai valorosi pe unele posturi (oare?) e normal sa plece titularii de azi care nu vor dori sa fie rezerve, poate chiar clubul nu le va mai prelungi intelegerea ca sa fie mai usoara instalarea noilor titulari. Ramane intrebarea daca ce va veni va fi intr-adevar superior valoric sau ne vom pacali, cazand intre doua scaune, cel de pe care ne vom ridica si cel care va fi defect. Vom vedea.

    Apreciază

  17. Discutii mai aprinse, daca bateam ieri ,ele nu ar fi avut loc . Cat priveste suporterii din era Paszkanyi, adica cei noi veniti, au si ei in mod cert trairile lor la toate meciurile, suparari sau bucurii, dupa caz . Totusi, sa-mi fie cu iertate, dar cei vechi, care au fost pe Gruia si in diviziile inferioare, au in ei adevaratul spirit ceferist, ei niciodata , nici macar in vis, n-ar parasi CFR-ul in caz de retrogradare, fie si in judeteana ! Asta insa nu inseamna ca sunt doua tabere, cel putin cat echipa e in prima liga si inca cu evolutii apreciabile . Daca insa Doamne feri intr-o buna zi vom retrograda, noi franarii de pe vremea comunista, vom sustine in continuare neconditionat echipa, asta-i clar ca lumina zilei . Ce va fi insa dupa disparitia generatiei noaste, asta chiar ca nu mai stiu, daca majoritari vor fi alde Andrei Popa, va fi un sfarsit de drum, repet, in cazul unor retrogradari . Dar de ce sa nu fie fani ca Luis, si atunci locomotiva merge mai departe, indiferent de ruta, adica prima liga sau judeteana sau oricare intermediara , nu ?.

    Apreciat de 2 persoane

    • Domnu Bela, sunt CFR ist din Era Paszkany , ca fiind nascut din ”97 n-am prins vremurile cand juca echipa in diviziile inferioare.Dar , daca doamne fereste, s-ar intampla ca echipa sa retrogradeze eu as ramane langa echipa.Iubirea fata de acest club n-are limite, daca trebuie ma duc si la 2 noaptea sa-mi sustin echipa, in orice divizie.Si mai sunt „flacai” ca mine pe care ii cunosc si nici ei nu ar lasa CFR-ul.Pentru marea masa de suporteri care vin doar la meciuri mari sau cand echipa merge bine, am un lucru de zis:Sa fie sanatosi! Iar ceilalti care sunt langa echipa la bine si la greu , trebuie respectati.Declaratia de aseara a lui Deac mi-a pus un pic pe ganduri, acei asa zisi suporteri care il injura pe strada , fara ca Deac sa fi semnat oficial cu FCSB, oare merita un acest un club? Si sper ca la meciul de duminica cu Viitorul sa nu aud huiduieli si jigniri la adresa lui DEAC. Sper sa luam cele 3 puncte si avanti mai departe! Hai CFR ~!

      Apreciat de 4 persoane

    • Bela eu apreciez f tare suporterii vechi din C ai cfrului si ma bucur ca existati. Eu poate sunt prea suparacios si am spus la suparare ca daca vreodata am retrograda eu nu as merge prin B sau C. Asta nu inseamna ca azi nu sufar si nu sunt fan al cfrului.

      Apreciază

  18. Draga Konte Kiruj,lumineaza–ma te rog daca duminica va fi sau nu blat in Gruia,dupa multa vreme voi avea ocazia sa fiu la meci,si nu vreau sa am iluzii… oricum voi fi acolo,si-i voi sustine pe baieti indiferent de rezultat,poate ar fi frumos sa ne organizam cu un banner de sustinere ptr Cipri &co. Adevaratul suporter este langa echipa si la bine si la rau,in aceste momente se vede caracterul unora. Sa nu uitam de unde am pornit si ce drum anevoios am strabatut pana aici,sa recunoastem niciunul nu am crezut in baietii astia care si-au dat tot cei mai bun pe teren ptr Echipa,club. Din partea mea Respect tuturor din echipa,si a celora care sunt langa ea, HAI CFR DRAGA!!!

    Apreciat de 3 persoane

  19. No, amu…. Sa se teama rejile de „Furia Visinie” !!! Duminica va fi sarbatoare in Gruia … EU ASA VAD ! Titlul de articol al lui Caneto va fi foarte previzionist … Luis va fi foarte fericit de atmosfera de la final….Retardila va reveni pe Site.. Vass se impaca cu gandul ca felceru’ ii bun conducator… Cronicile lui Racheta vor fi din ce in ce mai bune…Kiruj va fi fericit ca l-o lasat muierea la meci…Dantesc va adresa cuvinte „dulci” tuturor „dushmanilor ” (mai ales la chelu’ si la bozgori ).. Si io ? Io o sa fiu multumit ca nu mai vad „cearceafurile de intelepciune falsa ” ale lui vladimir…Hai CFR !!

    Apreciat de 1 persoană

  20. Totul este ciclic si se repeta cu o precizie de ceas elvetian.Miri a gresit din nou tactica si echipa a fost infranta…………mai nou (Tribunistii) au devenit idealisti incurabili si sunt vaditi deranjati ca Hegemonicus nu se instaleaza conform planului.A fost in acest play off vreo echipa constanta si cu parcurs perfect?Avand in vedere ca au fost jocuri de Cupa si intermediare,era normal ca nu poti duce fizic toate partidele la acest nivel.Eu sunt convins ca Miri si baietii si-au dorit multe de la partida de aseara,dar au fost surprinsi de mutarea ofensiva(cu 2 varfuri) a lui Contra.
    Planul era sa-i macinam in timp si apoi in repriza a doua sa mute mai ofensiv cu Nascimiento si chiar cu Juan Carlos.Doar ca nici nu ne-am aparat ca danejii ,nici n-am atacat…….am lalait-o si catzeii ne-au prins profitand si de uluiala din aparare.
    Daca la partida cu prazarii remarcam pragmatismul de care am dat dovada,ieri am ratat din toate pozitiile si inspiratia a fost cea care a lipsit.Dinamovistii au obtinut ultima victorie in 2013 si da ati ghicit cu acelasi Tudor la centru un diavol sub acoperire care-si face cruce cu mana stanga.O dejectie umana care se crede shmecher si pe noi toti prosti.Mai erau cfristi care la retragerea lui Balaj stateau la coada sa-i dea flori.La Tudor nici coroana nu i-as da la cat de jegos este.
    Se spune ca daca esti inselat de cineva o data este uman si se intelege,dar daca si a doua oara se-ntampla inseamna ca esti batut in cap(ca sa nu spun prost).Acelasi personaj sinistru(machedonul penal Becali) baga dihonia-n club acum vreo 10 ani declarand ca a cumparat 4 jucatori cfristi la o partida cu stiaua.Rezultatul a fost unul asteptat si de unde aveam 8 pct in fata lor ,in 4 etape ne-au depasit si ciobanul isi radea in pumni de cum ii joaca pe degete pe ardelenii inceti la minte.
    Acum se repeta povestea si nimeni nu da de inteles ca a invatat ceva din vechea istorie.Bine era greu sa-l bagi in masa pe cioban,ca mana care te-o hranit n-o musti………dar ca si-n bancul cu Bula(cand avea promisa o bicicleta daca-i cuminte la vizita unor cunoscuti) iti bagi p…a in ea de bicicleta dar nu lasi musca sa ti se cace-n blid!
    Cat despre povestea cu Cipri ,treaba-i simpla.Oricine ar veni la echipa va trebui sa creasca jucatori si sa-i vanda sa poata performa,restul este can -can.

    Apreciază

  21. Ieri, eram convins ca s-au terminat socotelile cu acest campionat, in ceea ce ne priveste, dar acum, dupa victoria oltenilor la Viitorul, lucrurile nu mai sunt atat de limpezi .Sper la un rezultat bun intre FCSB si Astra si totul devine posibil.
    Multe lucruri raman la mana noastra si cu o victorie a CFR-ului in meciul cu dobrogenii, suntem in carti. Sper ca Contele Blatula, desi are si el logica lui, sa nu fi mirosit corect situatia cu datoriile fata de Hagi.

    Apreciază

    • Ei, nu luați în serios toate prostiile debitate de mine… 🙂 Mai spun și eu una, alta, asta e… Mă uit la meciuri destul de atent, și dacă ceva nu merge cf. așteptărilor (formulate, și ele, în baza jocurilor anterioare, a datelor etc.), atunci încerc să caut o explicație… Deoarece relații ”sus-puse” (care să-mi confirme sau să infirme teoriile mele) nu am, toate aceste chestii sunt simple speculații, dar ar însemna o naivitate foarte mare să credem că nu există tot felul de reciprocități, aranjamente etc. în Liga1, mai ales acum și aici, în playoff, dar -evident- și în playout. Referitor la meciul concret cu Viitorul, vă dați seama, dacă aș avea certitudini că va fi un meci ”decontat”, n-aș pierde o duminică întreagă (și conducând vreo 650 de km) ca să mă duc la meci… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • În altă ordine de idei, fac pariu cu voi, că indiferent de rezultatul de duminică, vor apărea aici și pe celelalte platforme tot felul de scenarii reșapate, că una, că alta… Dacă vom câștiga, se va spune că am ajutat FCSB (că doar suntem în relații ”intime”, nu-i așa…), dacă vom pierde, atunci vin eu și spun că s-a ”decontat”, așa cum vă avertizam… 🙂 Glumesc, n-o să spun nici una, nici alta. HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Asta e, suntem prizonierii impresiilor si daca impresiile ne duc cu gandul ca s-ar putea sa fie ceva necurat, atunci speculam.
          Astazi, la meciul FCSB-Astra, vezi ca mioarele n-au facut nimic si se vad ca conduc cu 2-0, la un momentdat, nu-ti apar suspiciunile?
          Cand vezi un arbitru, care la 0-0 este foarte vigilent si sufla 11m la o tinere in careu cum sunt cu duiumul intr-un meci dar nu mai sufla penalty la 3-0 cand avea motive evidente sa o faca, la ce te poti gandi, ca-i prost?
          Cand Sapunaru greseste si cu Viitorul si cu FCSB, la ce sa te gandest, ca-i iesit din forma tocmai acum?
          Normal ca te gandesti, desi uneori nu sunt decat suspiciuni nefondate.
          Personal, eu cred ca meciul nostru cu Viitorul a fost hotarat doar pe teren iar dumunica vom vedea un meci adevarat.

          Apreciază

  22. Ma bucur ca Deac a semnat un nou contract cu CFR. El nu este un jucator oarecare ci are putere de simbol si avem nevoie de asa ceva. Avand jucatori ca Deac sau Camora in lot, chiar daca nu mai sunt la eficienta din trecut, pot sa fie niste punti de stabilitate si unitate, in vederea constituirii unui nou lot din vara.
    Cu asemenea jucatori in vestiar, este mult mai usor sa coagulezi o noua echipa.

    Apreciază

  23. Eu unul nu sunt fericit ca a semnat Deac un nou contract. Daca e adevarata suma e ABSURD. Am tot respectul fata de Deac, a facut MULTE lucruri bune pentru CFR. Nu merita injurat, nu merita admonestat si nu merita jignit sau injosit dar nici nu merita un contract de 13000 de euro PE LUNA! Deac nu va mai aduce mai nimic clubului din punct de vedere financiar iar, la 31 de ani, pe pozitia de mijlocas ofensiv poate fi o adevarata veriga slaba a echipei. La varsta aceea, pentru un fotbalist ofensiv, exista multe riscuri: accidentari, lipsa de forma fizica, lipsa de capacitate de efort, etc.

    Apreciază

  24. Eu zic sa nu mai visam la titlu sezonul asta, iar daca vom termina pe 3 va fi o super performanta. Daca iesim din insolventa si noul investitor va dori sa faca performanta, avem tot timpul sa visam. Imi pare rau doar ca iar va lua echipa ciobanului titlul 😦

    Apreciază

  25. Saul, de gandit, ne putem gandi, ca nu avem cum sa nu ne gandim atata timp cat vedem ca este posibi, dar sunt de acord cu tine ca si locul 3 poate fi multumitor in conditiile in care ne-am luptat pana la sfarsit.
    Daca ne vom apara sansele cu indarjire dar rezultatele ne vor duce pe locul 6, atunci asta e, nimeni nu poate fi suparat, dar de sansele noastre nu avem voie sa ne batem joc.

    Legat de Deac, apex 331, eu consider ca si puterea lui de a fi un liant in cadrul echipei, un lider in vestiar, in conditiile in care este posibil sa avem multi veniti la lot, trebuie sa fie coantificat, nu numai realizarile din teren.

    Apreciază

  26. Am remediat o „mică” greşeală: am şters galbenul lui Tiago din primul meci de playoff (contra mioarelor), deci hăbăucul nostru are doar 3 în acest moment, cu drept de joc duminică. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • „Mica” greşeală ai comis-o pentru că te-am rugat eu foarte frumos:
      „caneto 15 Martie 2017 la 8:20 kiruj, de pe lpf.ro luat: “Lopes Tiago Oliveira (dupa fluierul final)” – cartonaş galben în meciul cu FCSB.”
      Acum ai comis doar o „mare” greşeală, remediând „mica” greşeală. 🙂

      Apreciază

  27. Eu m-am uitat aici, dar asta chiar nu e saitul LPF-ului, într-adevăr. Ce să fac, corectez din nou… 🙂 Dar întrebarea rămâne: oare cei de la club ştiu acest amănunt? HAI CFR!!!

    Apreciază

  28. Maestre (Caneto), raportez: m-am conformat (din nou) şi l-am îngălbenit (din nou) pe Tiago. Ai avut dreptate din nou, ca de obicei… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.