Kill Bill(el), vol.2


„NOTAREA este oprită, oameni buni, tabelele sunt reactualizate…” Şi aşa mai departe, cunoaşteţi textul standard (şi destul de plat), care prezintă o succintă recapitulaţie a notelor acordate băieţilor după „execuţia” de la Piteşti. Dar să vedem tabelaşul:

Aşa cum se observă, un număr mai redus de evaluatori (30) l-au scos pe Miri cu 8.3, echipa fiind notată cu media de 7.5. Ca de atâtea ori, diferenţierea notelor între jucători reflectă destul de fidel evoluţia lor, nu prea putem vorbi nici de euforii duse în extrem, cam pe acolo au „prestat” băieţii.

Nu lungesc vorba (Caneto stă la pândă cu avancronica meciului de poimâine… 🙂 ), aşa că –în stil telegrafic- doar nişte observaţii, unele suprapuse observaţiilor deja enunţate în comentarii:

Evoluţia cea mai bună a avut-o Deac (în opinia notanţilor, evident), cu 9.0. Au note de peste 8 şi alţi 4 jucători (Omrani-8.5, Gomelt-8.3, Mincă-8.1 şi Păun-8.0, la mulţi ani Adiţă, şi ţine-o tot aşa!), în timp ce la coadă îi avem pe Roman (6.4) şi Antal (6.6), cu evoluţii modeste, dar măcar cu determinare… 🙂

Diferenţele dintre notele minime şi cele maxime (la nivelul unui jucător/A1) sunt foarte mari în cazul lui Miri (ca de obicei, între 4-10), dar şi la Horj (5.5 puncte). Cele mai apropiate note s-au dat lui Gomelt (între 7.5 şi 9).

Larie continuă să fie „aproape” integralist în Liga1, lipsindu-i doar cele 15 minute pierdute în finalul meciului cu ieşenii (fiind scos din peisaj de faultul lui Andrei Cristea).

La nivelul întregului sezon, nota cea mai mare o are Cipri (7.6), e drept, doar în baza celor 8 meciuri jucate în primăvara asta. Dar şi aşa… 🙂 Urmează Jakolis, apoi Mincă (7.1).

Amintindu-i pe Deac şi pe Mişu, putem trece uşor-uşor la „lotul magnificilor” care au avut un rol determinant în 2017 în a obţine biletele de intrare în playoff (unde –dpdv sportiv- suntem pe primul loc… 🙂 ). Lângă cei doi trebuie să vorbim imediat de transformarea uriaşă (în bine) a lui Omrani şi a lui Păun, cei patru alcătuind –în opinia mea- nucleul care a generat jocul deseori încântător (dar şi eficace) din acest an. Dealtfel, Deac, Păun şi Omrani au dat în cele 8 etape 11 goluri (din totalul de 15), fiind mai mereu prezenţi şi la pase de gol. Apoi trebuie să vorbim şi de Tiago, Camora şi Gomelt, dar ar fi păcat să uităm de ceilalţi, fiecare cu câte un rol mai mare sau mic, în funcţie de posibilităţi/forma de moment/concepţia tactică „visată” de Miri.

Billel n-a mai dat gol, dar a dat 2 pase de gol (prima fiind o bijuterie, atât pasa în sine, cât şi modul în care a tras fundaşii pe el, eliberând zona pt. Gomelt), fiind mereu implicat în organizarea jocului, fiind mereu în mişcare, cu o bună viziune a jocului. Pentru cei care încă nu s-au decis: devine destul de clară cauza pentru care Bud a ajuns treptat pe bancă (mai nou nici acolo), chiar dacă Cristi rămâne omul căruia îi datorăm foarte mult, fiind vioara întâi în toamnă, când trebuia să revenim în clasament. Lăsarea lui la vatră ascunde –probabil- şi ceva pui de scandal între Miri şi Cristi, dar măsura neincluderii lui în lot îi dă dreptate lui Miri, la el contează mereu forma de moment, care poate fi schimbătoare. Poate era mai bine să-l lăsăm în iarnă la ciprioţii ăia, oricum motivul reţinerii lui („sprijin pt. intrarea în playoff”) nu s-a concretizat, Cristi fiind într-un declin adânc al formei sportive, la care –volens/nolens- se adaugă şi ceva speţe disciplinare, izvorâte din frustrarea jucătorului. Vom vedea. Oricum, pentru mine Cristi rămâne un mare ceferist, care în momente foarte grele (play-outul trecut şi toamna sezonului actual) ne-a scos de multe ori din încurcătură. Succes Cristi şi nu te lăsa! Depinde doar de tine!

Nascimento a devenit noul Ruiz, fiind schimbat –din nou- în jurul minutului 60, intrarea lui Rus aducând o instantă liniştire a „apelor”, după iureşul de vreo 15 de minute a gazdelor. Parcă văd că vine vremea cuplului Gomelt-Rus… 🙂

Despre mult discutata recuperare a oltenilor: au şi nu dreptate. Contează –desigur- diferenţa de o zi (mai ales când vorbim de 2-3 zile, nu de 5-6), dar programul asta era bătut în cuie (şi cunoscut) deja de vreo 3 săptămâni, aşa că ratarea recuperării este exclusiv greşeala lor! Ştiau foarte bine că joacă miercuri (apoi sâmbătă), ştiau că pot urma prelungiri, penaltiuri etc., era datoria lor să facă o strategie pe varianta „pesimistă” (terminarea târzie a meciului de Cupă), deci pa şi pusi!

Aşa stând lucrurile, prospeţimea noastră era nu vizibilă, ci efectiv izbitoare, să ne gândim doar la golul 2 (al lui Adiţă), 4 ceferişti îl înconjoară la 30 de m. pe Bancu (Omrani, Filipe, Deac şi Păun), mingea iese din grămadă şi este prelungită imediat de Billel la Filipe, moment în care se întâmplă concomitent 2 lucruri foarte importante dpdv tactic: Deac o ia la fugă pe dreapta, Păun o ia la fugă în centru, deja fiecare ştia cum va evolua faza! Superb!

Nu mai lungesc (Caneto m-a ameninţat cu cartonaş galben, dacă o ţin tot aşa…), felicitări echipei, şi să vină meciul de miercuri! Fără morcovi, că –pare-se- merge mai bine aşa… 🙂

HAI CFR!!!

Reclame

30 de comentarii

 1. Luând în considerare faptul că notele minime ale lui Mincă, Gomelt şi Deac sunt de la 7 în sus, nu pare să fi fost şi notări la mişto, iar în acest caz par puţin ciudate notele minime ale lui Lopes, Camora şi, în special, Omrani.

  Apreciază

 2. Nu am observat note date la mişto (prin „note” înţelegând setul de 15 note, cu rezerve şi cu Miri cu tot, iar prin „mişto” înţelegând… mişto), dar note singulare ciudate există mereu, explicaţia fiind simpatia/antipatia unuia sau altuia faţă de un jucător sau altul. Oricum, consemnăm un progres semnificativ faţă de situaţia de-acu’ câteva etape, când la toţi jucătorii notele s-au dat între 1 şi 10… 🙂 HAI CFR!!!

  Apreciază

 3. In urma cu aproximativ doi ani,(din surse de incredere)cand Stanciu si Mara faceau,inca, parte din conducerea ASA-lui,la Tg.Murres,Iuliu Muresan,ar fi afirmat si i-ar fi”amenintat”,mai in gluma,mai in serios,cum ca”nu se stie niciodata,poate ca peste 2-3 ani,am sa ma retrag si o sa-mi luati locul!”si de aici zvonistica s-a amplificat ajungandu-se,azi,la aceasta cota de(ne)”adevar”,care pt. mine e de neacceptat.

  Apreciază

 4. Se pare ca dupa Deac, urmeaza si Larie pe lista celor de la Fcsb. Suntem priviti clar ca o amenințare, in urma ultimelor rezultate din campionat si posibilitatii de a iesii din insolventa. Asa ca urmeaza destabilizarea echipei, prin toate metodele posibile. Si de ce nu, daca poti sa il iei pe Deac liber de contract, pe Larie la fel…. Daca se urmărește performanta la CFR, acestia nu ar trebui sa ajunga la Fcsb gratis, eventual pe sume frumoase de bani. Sunt convins ca din vara vor creste putin plafonul salarial, asa ca poate ar trebui incercata negocierea cu cei 2 jucatori si semnarea unor noi contracte. Bineînțeles ca iesirea din insolvență cat mai repede este necesară, ar da un semnal pozitiv in piata si jucătorilor importanti de la echipa si celor pe care ii urmarim sa ii transferam.
  Concluzie: iesirea din insolventa cat mai repede este prioritara in momentul de față.

  Apreciază

  • N-ai ce vorbi de semnarea unor noi contracte până ce nu se iese din insolvenţă. Unu la mână că noul acţionar atunci îşi va intra în drepturi, conform unui material prezentat recent de clujust. Şi doi la mână, nu pot fi încheiate momentan contracte decât de administratorul judiciar cu aprobarea judecătorului sindic, dacă bine ştiu. Iar din moment ce adminul judiciar şi-a primit onorariul de succes pentru ieşirea din insolvenţă, este sigur că se aşteaptă aprobarea instanţei privind ieşirea pentru a se trece apoi la negocieri cu jucătorii. Cu cât se iese mai târziu din insolvenţă, cu atât mai mulţi jucători îşi vor pierde răbdarea şi-şi vor negocia contracte cu alte cluburi. Ori, poate fi altceva, cum spunea IQ, că-i o perioadă de evaluare a jucătorilor în condiţii de competiţie cu echipele de vârf din campionat. N-avem noi date să ştim ce şi cum, doar bâjbâim. Poate cu unii jucători (posibil şi Deac, şi Larie 🙂 ) există deja preînţelegeri şi se vor semna contractele după ieşirea din insolvenţă.

   Apreciază

 5. Da, Justin, urmeaza meciul cu oile deci apare acest lucru, cum face oierul totdeauna. Totodata oierul pune pe butuci adversarele prin cumpararea jucatorilor importanti ai acestora pebani cat mai putini, am vazut asta pana acum cu totii. Eu sper sa fim cu scaun la cap si sa nu intarim chiar noi turma in detrimentul nostru. Pur si simplu trebuie ofertati jucatorii suficient cat sa nu-i intereseze behaiala si sa prefere seriozitatea si continuitatea din Gruia.

  Apreciază

 6. Deac n-a semnat nimic ,joaca ( bine) la doua capete,era ca si transferat la gyor( unde-l asteptau Miri si patronul) si n- a mai ajuns…pana la stana mai e un pic de drum…nu va agitati ,nu v-ati prins ca ciobanul face acelasi lucru de ani buni,oferteaza in plin sezon jucatori ai adversarelor periculoase ( CFR,Viitorul,Astra)cu care are peste scurt timp meciuri decisive…liga si federatia ii permit…adversarele la fel ,de ce sa nu continue…Prioritatea( miza) nr.1 e iesirea cat mai rapida din insolventa, unde avem un meci greu….suntem in prelungiri,sper sa n-ajungem la penalty-uri…Organigrama trebuie completata,e inca faza de tatonari,stati linistiti IM ramane!

  Apreciază

 7. Cum am citit, la Deac fecali ii da pe langa salar mai mult decat dublu ca la noi ( 5000 euro/luna la noi, 150.000/pe an oferta lui fecali ) si o prima de instalare de 150.000 euro, deci e normal ca pleaca . Daca vrea, la fel va face si cu Larie sau cu oricare alt jucator de la noi, degeaba alt ( sau vechi ? ) patron, ca e departe de stacheta impusa de fecali . Si sa recunoastem, strategia ciobanului este eficienta, lasa restul cluburilor sa aduca jucatori de-afara, iar cei care conving, e pe lista lui, plateste bine si-i aduce, slabind totodata rivalii din campionat . Asta e valabil si cu Hagi, de unde ia cei mai promitatori tineri jucatori . Asta e, au trecut vremurile cand Arpi il surclasa pe fecali la investitiile in jucatori, acum ne bucuram ca existam si inca cu rezultate peste asteptari . Ps . Sunt destui, de ex IM, care se lauda ca ne vom bate clar la titlu in sezonul urmator ( asta scrie si in articolul din actualdecluj ) . Adica nu putem sa ne pastram valorile datorita salariilor mai scazute, dar ne vedem favoriti la titlu ?!

  Apreciază

  • Subscriu Bela. Pe de alta parte Cfr-ul va aduce in continuare jucatori interesanti (o sa-i gaseasca ca si pana acum) care se vor bate acolo sus in continuare, sunt convins. Mai degraba jucatorii dusi de la noi sa behaie vor avea de regretat cand isi va bate joc si de ei oierul. Dar va fi deja problema lor, noi nu-i vom mai regreta. Vin altii din urma.

   Apreciază

  • Toti jucatorii care i-am trimis la WCSB au fost niste mega tepe din care noi n-am avut decat de castigat. Cei care au facut fata macar atata cat sa ramana la echipa au ajuns sa lustruiasca banca de rezerve. In rest le-am vandut jucatori de milioane si ei i-au dat afara prin rezilierea contractului dupa ce n-au jucat nimic. Daca este adevarata povestea cu Deac eu nu vad care-i problema. Le dam un alt jucator de 31 de ani, aflat la final de cariera, care se va lupta pentru un post de titular cu inca 2-3-4 jucatori. Daca o sa prinda prima echipa si n-o sa joace cum a facut-o in returul asta la CFR o sa-l faca cu o si cu otet ciobanul si adios muchachos performante.

   Atata timp cat WCSB contiuna cu strategia asta tampita de a transfera toti expiratii din Romania e FOARTE bine pentru noi. Ei in fiecare an transfera alta sleahta de expirati. Sigur, din 10 jucatori 1-2 scapa turma (vezi Stanciu, Alibec, Hamroun) dar majoritatea freaca bancile de rezerve sau joaca execrabil. Exact din acest motiv Stelemeaua a terminat anul trecut pe 2, iar anul asta este (sportiv) atat in urma CFR-ului cat si a Viitorului. Asa ca nu stiu la care divize te uiti tu, dar Liga 1 nu prea agreeaza „strategia” ciobanului. Mai degraba, arata campionatul, transferurile Stelei au fost un dezastru de 3 ani incoace. Eu unul sper sa o tina tot asa si sa ne mai scape de inca 1-2 bosorgi pe bani buni care sa-i mai si **** feng shui-ul marelui „antrenor” cioban.

   Apreciază

 8. No, dragi prieteni, prima previziune e ”bifată”: Viitorul a ”decontat” la Giurgiu favorul din sezonul regulat (când au pierdut cam fără luptă acolo, înlesnind calificarea astralilor în playoff). Rămâne de văzut cum se ”decontează celălat meci surprinzător de ”calm” al dobrogenilor, cel din Gruia, când aveam și noi mare nevoie de victorie… E bine când ai ”arierate” la diverse echipe… 🙂 HAI CFR!!!

  Apreciază

  • A fost blat, e evident ! Problema e ca au dat prea repede goluri din actiune si cu penaltyurile nu au mai avut ce face ! Dar cum scorul din teren a fost 2-1 si la si la e evident cu ce scor trebuia sa se incheie meciul
   Iar pe surse am auzit cum ca jiji ar fi pus la pariuri ca in prima repriza se vor rata trei penaltyuri si castigurile sale au fost imense (bine biletul castigator a fost pus de meme)
   Dar tot raul spre bine dat fiind ca totul a fost pus la cale ca sa ii se poata plati prima de instalare lui Cipri si primele trei salarii…

   Acum radem si glumim ,dar daca tot banuiesti ca toate meciurile sunt pe blat nu inteleg de ce mai urmaresti liga 1,pe bune…

   Apreciază

  • Kiruj, stii ca-ti respect si iti apreciez opiniile, dar daca meciul asta a fost blat, inseamna ca eu ma uit degeaba la fotbal, pentru ca nu pricep nimic din ce se intampla pe teren 🙂 . Pe bune!

   Apreciază

   • @Saul, @Dantesc: ok, e posibil să nu fi fost blat, dar în februarie (când au pierdut practic fără luptă la Giurgiu) am făcut pariu cu un alt ”maistru” în blaturi (în zona mea există o tradiție în acest sens… 🙂 glumesc…) că viitorul va scoate 6 puncte cu astralii în playoff. Încă n-am câștigat nimic, mai e și returul… 🙂 La fel de interesant mi s-a părut și victoria noastră contra rejelui, ca să fiu sincer până la capăt… Vedem duminică ce și cum. Să nu vă deruteze că jocul e dur, există angajament etc., la acest nivel nu merge altfel, nici măcar în div.C (prin anii 80) nu s-au făcut blaturi foarte vizibile. N-am o ”slăbiciune” pt. blaturi, dar am văzut foarte multe (mai multe decât trebuia), am și fost implicat în câteva (ca președinte, fie că am primit puncte, fie că am cedat), și spectatorii niciodată nu s-au prins… Dar aveți dreptate, să nu lungim discuția, o fi fost, n-o fi fost, să fie sănătoși, important e să câștigăm noi miercuri, restu-i telenovelă… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

 9. Cu toate ca nu-mi doresc sa plece Deac, Larie sau alti jucatori de la noi, nici nu ma pot supara pe ei daca o vor face. Nu poti sa-i ceri jucatorului sa-ti fie fidel, daca tu club nu-i oferi macar iesirea din insolventa. Ma gandesc daca ipotetic am trage la titlu, cat de frustrant poate fi pt un jucator sa iasa campion, dar sa i se refuze premiul (ma refer la bani, participare europeana, expunere, etc.)? Daca lui Deac i se ofera banii de care vorbiti mai sus (150+150 mii euro, salar+ prima instalare), nu are cum sa stea la noi pe 5 mii, oricat de mare ceferist ar fi. Acum ca ofertantul se numeste Becali, asta e o alta poveste… Noi trambitam participarea in cupele europene chiar din acest an, dar sansele sunt minime chiar si pt sezonul urmator, la cat de fata morgana se arata a fi iesirea din insolventa.

  Apreciază

  • E aproape inutil să ne isterizăm pe tema asta a plecării lui Cipri… Dacă făceam un sondaj în iarnă cu întrebarea ”Vreți revenirea lui Deac din Kazahstan până-n vară, cu condiția să fie lăsat să plece la eventuale oferte mai bune?”, sunt aproape sigur că marea majoritate a tribuniștilor votau cu ambele mâini și de mai multe ori revenirea lui Cipri… Să fim serioși, a pus umărul la calificarea echipei în playoff, contribuie și momentan la jocul consistent și dezvoltat în mare viteză a echipei, a revenit acel pressing în haită (caracteristică și în toamna anului 2015, tot cu Cipri în prim-plan!), trage -de multe ori- echipa după el. Așa cum în 2015 (când eram tot pe locul 2 la un moment dat) îi avea ca ”locotenenți” pe Tade, Ivanovski, Muniru, Monroy etc., acum nebunia e împărțită cu Omrani, Păun, Nouvier etc. Am un respect deosebit pt. Cipri, dacă va pleca, asta e, îi doresc succes în continuare! Problema nu e la Deac, ci cu promisiunile prea stufoase privind investitorul, ieșirea din insolvență, participarea în EL, promisiuni care nu prea au suport în realitate, lucru care pune pe gânduri și jucătorii loiali clubului. Mai nou e curtat și Larie… Dacă ajung ambii la FCSB, puteți paria pe orice că în secunda doi vor ajunge și la națională… 🙂 HAI CFR!!!

   Apreciat de 1 persoană

   • Da, asa e, Kiruj. Tot ce ai scris. Deac va juca cred si in Polonia inca de acum. Vor veni altii la noi, conducerea va continua sa aduca jucatori buni care vor lua locul celor plecati cu un succes de aceeasi dimensiune. Hai Cfr!!!

    Apreciază

 10. Rezultatul pare sa-ti dea dreptate Kiruj. Meciul in sine a fost pe muchie de cutit. Iesirea lui Budescu prematura (accidentare mimata) pare sa-ti aduca un argument semnificativ, Kiruj. Sa vedem cum va fi „decontul” nostru din cele doua meciuri cu viitorii. Plus returul Astrei la Ovidiu.

  Apreciază

 11. Eu v-as sfatui pe toti sa va calmati, pentru ca sistemul play off/play out e foarte inselator. Prin iarna multora le tremurau izmenele pentru diferenta fata de play off/play out e la limita de 1 meci dat cu mucii in fasole iar api odata cu injumatatirea punctelor poti fi ori in rai ori in iad. Beti asadar un pahar de apa rece si judecati corect: intotdeauna jucatorii de 30 plus x ani cel putin pe acest palier valoric se vor uita la citi bani mai sunt de cistigat in restul carierei. E o reactie umana corecta indiferent ca vorbim de Bud sau de Deac. Trebuie respectati dar nu ridicati in slavi, ca doar sunt niste reintori din Basarabia si Kasachstan,campionate de mare selectie calitativa. CFRul va ramine un club care va lupta valoric cu jucatori ramasi pe dinafara in Vest sau cu o ascensiune in afara lobbyurilor loturilor nationale de tineret.

  Apreciază

 12. Trei lucruri:
  1. Apex, jucatorii cedati de Cfr la stana n-au uitat fotbalul. Stana nu stie sa-i foloseasca eficient, i-a distrus acolo pe jucatori. N-au uitat fotbalul acolo. Unii au reusit sa-si redreseze carierele apoi in alta parte, dovada ca erau jucatori buni ajunsi la un club habarnist.
  2. Saul, dupa cum spune Kiruj, blaturile nu se vad din tribuna de obicei. Sunt bine „impachetate” in meciuri de lupta pe muchie de cutit. Cei care le produc fac greseli pe care din tribuna sau pe ecran n-avem de unde sti ca au fost/n-au fost intentionate pentru ca dau impresia ca isi dau viata pe teren in timp ce le fac.
  3. Kiruj, ce a scris corn pe cheferetv despre taraganeala asta cu contestatiile? Nu mai e textul pe cheferetv.

  Apreciază

 13. @cfr.istul: cele spuse de către „corn” pe cheferetv sunt aproape identice -ca conţinut- cu cele scrise de mine într-un comentariu la articolul precedent (cel cu preparatorii), scris pe 3 aprilie la ora 9.27. Menţionez că informaţiile le-am cules de la 3 prieteni-patroni care au avut de-a face cu intrări/ieşiri în/din insolvenţă, nu reprezintă părerea mea. HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Da, e o informaţie importantă! Problema e că mereu ajungi în nişte situaţii în care totul depinde de decizia pro sau contra a unui judecător… Să sperăm că se va tranşa problema mai repede, ar avea efect benefic şi pentru a întoarce din drum câţiva jucători mai importanţi… HAI CFR!!!

   Apreciază

 14. Eu,imi doresc,sa batem la dinamuia.Daca batem,cu hadji,stadionul va fi plin,si acest lucru este cel mai important.Va motiva baietii,si daca sunt motivati,batem pe oricine.Hai CFR!!!!!!!!!!!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.