Deraiat în Banat. [ACS Poli Timişoara – CFR Cluj 0-0 (6-5 p)]


Comunicat Agerpres pe 28 martie 2017, ora 23.30: „Trenul InterCity CFR-1907, cu plecare din gara Cluj, cu destinaţia National Arena – Bucureşti, format dintr-o locomotivă (fără aburi) şi 14 vagoane a deraiat între Recaş şi Timişoara din cauze – deocamdată – necunoscute. Martori oculari aflaţi în zona accidentului spun că trenul a avut o viteză surprinzător de redusă (lucru confirmat şi de alţi martori aflaţi pe traseu), unii suspectând defecţiuni la locomotivă (posibile din cauza unei revizii tehnice – tehnico-tactice? – superficiale, care a durat mai bine de 10 zile), alţii au observat probleme majore la roţile vagoanelor. Câţiva specialişti contactaţi de Agenţie nu exclud nici o posibilă greşeală umană la comutarea macazului. Vom reveni.”

***

 … sau nici una, nici alta. Sau toate la un loc. Poate şi altele, tot în acelaşi „loc”… 🙂

Meciul începe cu o formulă arhicunoscută (4-2-3-1), fiind distribuiţi în roluri – conform aşteptărilor – câţiva „rezervişti (= „foşti titulari”): Ruiz, Horj şi Rus. În rest, o echipă aparent robustă, capabilă de un joc consistent. La închidere îi avem pe Rus (mai la dreapta şi un pic mai în spate, încercând să asigure legătura dintre compartimente) şi Gomelt (în stânga şi mai sus, probabil s-a mizat pe apariţiile lui surprinzătoare în faţa careului/în careu, exemple au fost destule în acest sens). În rest revine Horj (în locul lui Mureşan), în faţă consemnăm doar implantul „regelui” Ruiz în locul lui Păun.

După 20 de minute de joc putem trage deja nişte concluzii: În primul rând vedem (din nou) care e cauza pentru care Ruiz este lăsat mai mereu pe bancă (sau în tribună) de Miri. Playmakerul de odinioară a echipei are o viteză în minus chiar şi în raport cu ceilalţi jucători, nu foarte „vioi” nici ei… 🙂 Pasele lui filtrante lipsesc cu desăvârşire, poate nu-l ajută jocul, poate nu se ajută nici el, are – totuşi – o execuţie bună la un corner în min 4 (bară Larie cu capul).

Mai vedem că mingea ţopăie enervant de mult, orice pasă la firul ierbii ajunge la destinatar mai anevoios şi ea este destul de greu controlabilă (lucru care dezavantajează, de regulă, echipa mai tehnică şi care vrea să joace din „prima”). Am invocat acest aspect nu ca o scuză, ci – pur şi simplu – ca o realitate, orice preluare a mingii a însemnat nişte mişcări în plus, secunde pierdute etc.

Mai vedem că cei de la TM – după un început ceva mai circumspect – pun stăpânire treptat pe joc, Croitoru joacă – în ciuda celor 3-4-5 kile în plus – magistral la mijloc, iar Bărbuţ e un pericol public, în special pentru Horj. Dar nici ceilalţi bănăţeni nu se lasă, vedem o echipă gazdă foarte motivată, în ciuda declaraţiilor lui Ionuţ Popa (căruia chiar i-a ieşit ambuscada asta cu „ne încurcă meciul”).

Vedem, din păcate, o echipă oaspete total deconectată (poate şi din cauza capcanelor întinse de Popa), fără vlagă, fără determinare, chiar fără chef. Deac este doar o umbră a celui care cocheta (în opinia mea) cu naţionala, Omrani nu se regăseşte, Nouvier e mai şters ca niciodată. Nici loviturile libere nu mai sunt ca pe vremuri, atât Ruiz, cât şi Larie nimeresc doar zidul advers. Doar Gomelt şi Rus se achită onest de sarcini, poate şi Camora, poate şi Tiago.

Şi vine fatidicul minut 49, când Şeroni este eliminat cam uşor (nu putem spune nimic urât despre arbitraj, dimpotrivă!), eliminare care a accentuat şi mai şi atitudinea noastră de „dolce far niente”, probabil toată lumea ceferistă (cu Miri, cu tribunişti şi cu cheferetevişti – dispăruţi pentru moment) aştepta ca reduta bănăţenilor să cedeze la un moment dat, dar nici vorbă de aşa ceva, gazdele au continuat şi mai motivat disputa (îndârjiţi probabil şi de posibila nedreptate cauzată de eliminarea lui Şeroni), şi vedem un lucru inimaginabil dragi prieteni: în aproape douăzeci de minute de superioritate (între ’49 şi ’69) practic nu avem nicio acţiune mai de Doamne-ajută, practic tot timişorenii presează, tot ei sunt mai proaspeţi!

La începutul reprizei a doua iese (absolut logic şi justificat) Ruiz, fiind introdus Nascimento. Sistemul rămâne (4-2-3-1), doar că se face o mică rocadă: Nascimento preia rolul lui Rus la închidere, Laurenţiu face pasul mai în faţă pe dreapta, iar Deac se bagă în centru în locul eliberat de Ruiz. Mă surprinde un pic avansarea lui Laurenţiu pe dreapta (unde e nevoie de demaraj, de sprint etc.), dar nu este o mutare total aiurea, Rus a mai jucat acolo, chiar dacă era mai tânăr pe atunci… 🙂 Noul intrat (Nascimento) joacă binişor, dar nu rupe nici el norii, este şi el vizibil deranjat de ţopăiala permanentă a mingii, din care cauză mereu pierdem câteva secunde cu preluarea, bănăţenii având mereu timp să se regrupeze la timp.

Acel fatidic minut 49 declanşează şi nişte reacţii (corecte) din partea lui Miri: apare în minutul 57 pe teren şi Sorsa (reglarea corectă a poziţiei ciudate a lui Laurenţiu, combinată cu necesitatea de-a asigura viteză în condiţiile superiorităţii numerice). Adică o schimbare post pe post. În paranteză fie spus, Laurenţiu a fost victima aceluiaşi sindrom (sesizat şi în cazul lui Omrani contra mioarelor la Bucureşti): începe bine pe postul lui consacrat, apoi e mutat nefiresc pe dreapta, urmează o cădere evidentă (şi logică) de randament şi termină meciul pe bancă.

Jocul nu se leagă nicicum, Miri nu mai aşteaptă mult şi face şi ultima schimbare în min. 63: e aruncat în luptă şi Bud (în locul lui Nouvier, schimbare corectă!), trecem la modulul 4-4-2 (Deac ajunge într-un final pe stânga, Bud şi Omrani în faţă. Urmează o perioadă „mincinoasă” cu o posesie relativ bună dar total ineficace, perioadă în care Bud atinge mingea doar după vreo 20 de minute după apariţia lui pe teren (când mai şi prelungeşte prosteşte – în stil Păun – mingea în situaţie clară de gol!).

Noua aşezare 4-4-2 se transformă treptat (din cauza atacurilor dese, dar previzibile) în 4-2-4 (cu Deac şi Sorsa nişte extreme clasice), din care cauză apar spaţii mari la mijloc, apar contre letale ale timişorenilor, dar scăpăm (şi cu ajutorul arbitrului, Bărbuţ fiind semnalizat eronat în offside, apoi împingerea lui Deac la acelaşi Bărbuţ putea fi şi ea sancţionată cu penalty de un arbitru mai „sever” cu echipa noastră). Jocul e linear, compartimentele noastre joacă practic în linii orizontale, nu prea vezi apariţii între liniile adversarului (sau când vezi aşa ceva, apare şi jandarmul, mai mult de atât, apare instant şi celălalt jandarm la posibila destinaţie de după deviere), deci e greu. Incredibil de greu. Şi fără suflet, fără vlagă, fără determinare.

Miri nu înţelege ce se petrece pe teren, dă din umeri şi din mâini (de multe ori a lehamite), când e prea nervos, când e prea fără reacţie. A făcut schimbări (relativ) corecte faţă de cele întâmplate în teren, dar „trenul” tot nu se deplasează conform „orarului”… 🙂

Vulpoiul Popa mai face o schemă minunată (în 10!): când avansăm cu fundaşii spre terenul advers, lasă 4 (!) oameni în faţă, care fac un fel de pressing de „amortizare”, se închid astfel eventualele culoare pentru combinaţii verticale, fiind alese – din lipsă de alte soluţii – fie pasele repetate (şi ineficiente) pe margini, fie „bufa şi pe-a doua” la atacanţi.

Am jucat slab, urât, neconvingător, fără determinare. Asta e, am deraiat lamentabil. Este cam al doilea meci din acest sezon în care din primul şi până-n ultimul minut am jucat slab de tot, şters, neconvingător, fără sclipiri (primul fiind cel cu Pandurii în Gruia). De loteria penaltiurilor n-are sens să mai vorbim, cred că toată lumea era convinsă după cele 120 minute că vom fi eliminaţi. Cireaşa de pe tort a fost execuţia lamentabilă a lui Larie, simbolizând perfect starea generală a echipei.

Sper/sperăm că e vorba doar de un accident singular. Explicaţii posibile? Cum am spus şi în comentarii, putem discuta de o supraîncărcare la antrenamente. Sau – dimpotrivă – de ratarea celor 10 zile din punct de vedere al pregătirii. Nu ştim exact. Poate a fost de vină capcana întinsă de vulpoiul Popa, căzând în ea – ca de atâtea ori – prea uşor. Până aici nu e nicio problemă, sunt aspecte reglabile. Problemele reale apar dacă prestaţia jalnică are la rădăcini şi alte explicaţii existenţiale: ceva întârzieri salariale (nu cred), poate aflarea adevărului privind ieşirea (mai exact „neieşirea”) din insolvenţă, apariţia unor nori negri la orizont, dracu’ ştie. Vom vedea.

Capul sus, dragi prieteni! Să nu dramatizăm în exces „deraiajul” de ieri, am obţinut ce era mai important (accederea în play-off), restu-i tăcere şi plăcere… 🙂 Dar cauzele colapsului bănăţean trebuie neapărat identificate, asumate (inclusiv de Miri, dar în special de jucători!), ar cam fi cazul să apară şi Iuliu Mureşan la interval, că mai sunt cazuri că e nevoie de experienţa lui în astfel de situaţii (să ne amintim doar de aplanarea unui pui de conflict „Miri-jucători” înainte de meciul cu Astra din tur, urmată de o victorie minunată, la scor!).

UPDATE (30.03.2017 – ora 18.10) – statistica notelor:

HAI CFR!!!

83 de comentarii

  1. Eu nu pot decât să remarc din nou tonusul de joc foarte bun al timişorenilor, prospeţimea lor fizică, entuziasmul şi sacrificiul grupului. Nici nu ştiu dacă noi am pierdut calificarea sau ei au câştigat-o. 🙂 Oricum, au meritat-o! Croitoru, orişicât de enervant a fost prin simulările şi provocările lui, a făcut la sprinturi câte nu face în total un Juan Carlos în formă maximă în 4-5 meciuri. 🙂

    Apreciază

    • Diferenţa de determinare a fost vizibilă încă din primele minute…În mod cert e vorba şi de „mâna” celor doi antrenori, de modul de capacitare a jucătorilor etc. Am putea discuta aici de o delăsare „programată” (a se citi „nu ne interesează cupa, ne focusăm pe playoff”), dar nu prea cred, atunci Miri trimitea în teren o echipă şi mai rezervistă… Poate ne complicăm inutil cu identificarea cauzelor, pur şi simplu am prins una dintre puţinele meciuri foarte proaste, fără relizări deosebite, cu min.6 jucători jucând slab de tot, iar ceilalţi 5 jucând şi ei doar acceptabil, nu foarte-foarte. Ceva ocazii am avut totuşi (faza cu Gomelt, de ex.), mă gândesc că la 1-0 pentru noi jocul s-a fi desfăşurat cu totul altfel. Presupuneri „pe degeaba”, evident… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Exact ce am scris eu într-un comentariu la articolul precedent: „Ghinionul nostru a fost că prea mulţi jucători s-au nimerit să prindă deodată o zi foarte proastă. Doar Mincă, Tiago Lopes, Gomelt (în ciuda ratării) şi încă vreo 2 au avut o dispoziţie de joc cât de cât acceptabilă”.

        Apreciază

  2. Apropo de Croitoru, m-a distrat cum comentatorul tv a rămas cu un fix pentru toată partida în urma îmbrăţişării dintre Camora şi Croitoru, înainte ca arbitrul să dea cu banu’. Nu ştiu ce a vrut să insinueze. Şi în meciurile precedente de campionat, Camora s-a îmbrăţişat cu absolut toţi căpitanii de echipă ai adversarilor, nu-mi dau seama ce lucru ieşit din comun a putut vedea dobitocul în gestul jucătorilor.

    Apreciază

      • Tiago chiar mi s-a părut „liniştit” la clinciurile alea. Eu sunt sigur că Croitoru a încercat în mod intenţionat să-l provoace, ştiindu-l pe Lopes mai iute la mânie. 🙂

        Apreciază

  3. Ratarea lui Bud singur cu fostul portar Cfr-ist Curileac a fost antologica prin absurditatea ei. La Paun ai scuza ca s-a pierdut cu firea, fiind un copil, dar la Cristi nu e vorba de asta, e o greseala de copil de conducere a mingii. La Gomelt e ce am scris recent, atacantii au probleme mari cu reluarile din vole, majoritatea le rateaza. Iar Gomelt e inchizator… cam astea au fost ocaziile mari, mai este reluarea in bara cu capul a lui Larie a centrarii lui Ruiz din corner. Acolo n-ai ce sa reprosezi, e ghinion.

    Apreciază

  4. A spus la un interviu careva din jucatori ca au vorbit jucatorii intre ei ca nu sunt bine fizic, toti simt asta. E posibil sa fie supraincarcati in cele 10 zile, de aici poate fi lejer lipsa prospetimii.

    Apreciază

  5. Mie-mi face impresia ca dupa ce ne-am calificat in playoff echipa s-a vazut cu sacii in caruta si a terminat-o cu fotbalul inca din martie. Toata lumea sta si asteapta iesirea din insolventa + investitiile in vara.

    Apreciază

  6. Mai e și astenia de primăvară…În loc să fie ținuți în cantonament la Vatra Dornei, băieții au fost expuși căldurii ce a lovit cu insistență după-amiezele clujene.

    Apreciază

  7. A insistat Miri cu Cristi Bud pentru ca stia ca daca-l pune pe banca,”va rugini”, sindrom general la fostii titulari in tot fotbalul. Fara meciuri in picioare, au nevoie de timp si ei sa reconfirme. Timp pe care nu-l primesc si pleaca si se relanseaza la alte echipe, iar noi crapam de ciuda cand vedem cum confirma acolo, in timp ce noi n-am avut rabdare cu ei sa reconfirme.

    Apreciază

  8. Se pare că discuţia „între patru ochi” (promisă uşor ameninţător de Miri) a şi avut loc astăzi, Larie şi-a anunţat „retragerea solemnă” de la penaltiuri, a mai îndulcit-o şi cu titlul (vezi detalii aici). Dacă tot discutăm pe speţa asta, îl invit pe flăcăul Retardilă (expert în probleme de portari) să-mi confirme (sau să-mi infirme) următoarea teorie: Acest tip de execuţie (cu scăriţă, zis şi „Panenka”) este privilegiul jucătorilor tehnici, dar nu numai, e nevoie şi de o stăpânire de sine extraordinară şi de o pregătire (=inducere în eroare a portatrului) la fel de amănunţită. Despre ce e vorba? Portarii -în general- se aruncă (sau NU se aruncă) la un colt şi în funcţie de ce citesc ei din „pregătirile” executantului. Când şi-au dat seama (sau consideră) că urmează un şut plasat, se aruncă spre direcţia „dedusă” de ei (care poate fi corectă sau nu). Problema e când portarii îşi dau seama că jucătorul nu e foarte pregătit pentru un şut plasat (se poate citi şi asta din lipsa mişcărilor de corp, din „limbajul corpului”, cum se spune). Larie s-a apropiat de minge destul de agale, central (cazurile generale când se ratează un penalty), portarul advers deducând că va urmă o scăriţă. A oprit în ultima clipă plonjonul spre un colt şi i-a ieşit. HAI CFR!!!

    Apreciază

  9. Un meci nereusit care se datoreaza in mare parte atitudinii celor doua echipe. Timisorenii au asigurat o densitate buna in zona defensiva, au fost bine organizati si determinati, in timp ce ai nostrii, nu au avut idei despre cum se poate desface o defensiva bine organizata si au capotat tocmai pentru ca nu au avut un plan tactic bine definit.
    Am fi avut mari probleme, in play out, cu echipele care se apara supranumeric si tasnesc pe contraatac, asa ca accederea in play off este o adevarata realizare.
    Miriuta impreuna cu cativa jucatori, asa cum m-am asteptat, sunt intr-o adevarata sesiune de examene si din pacate, ieri, tocmai au picat unul. Jucatorii, ca orice jucatori care vor sa ramana la CFR, trebuie sa convinga ca pot fi utili si pe mai departe, iar Miriuta, trebuie sa convinga ca este capabil sa castige trofee si ca este capabil sa gestioneze meciuri de calificare.In acest sens, ieri nu a fost deloc bine, dar mai sunt destule etape cu echipe tari in care sa demonstreze ca este antrenorul potrivit si pe viitor.
    Eu am fost unul dintre cei care m-am bucurat ca Bud a ramas la echipa, in aceasta primavara, stiindu-l ca pe unul care poate trage toata echipa dupa el si pur si simplu nu-i inteleg aceasta cadere. Ieri, s-a vazut din toate gesturile lui ca este intr-o criza de incredere totala, atunci cand s-a repezit,de la foarte mare distanta, sa trosneasca mingea in poarta timisorenilor. Norocul lui ca nu l-a nimerit pe portar, ca ajungea si el subiect de articol pentru Geambasu.
    Am pierdut, asta e, nu-i obligatoriu sa castigam in fiecare an Cupa Romaniei, desi n-ar fi fost rau, dar campionatul continua si atat echipa cat si Miriuta, inca mai au de demonstrat, chiar daca noi, suporterii, ne-am declarat deja multumiti cu performantele din acest an.

    Apreciază

  10. Vad ca,vorbitul ,destigarea campionatului,este considerat,un subiect TABU.Atat aici pe Tribuna,cat si la echipa.Acum (puteti sa ma injurati),consider ca,este un lucru bun daca,jucatorii ,spera sa castige campionatul.Acest lucru ii poate motiva ,si le da incredere ca ,sunt destul de buni sa faca acest lucru.ca nu trebuie sau ca,trebuie sa si spuna acest lucru ,nu stiu.Stiu insa ca este bine sa aiba o motivatie,daca se multumesc doar cu plei off-oof-ul atunci nici nu merita sa viseze.Au pierdut un meci,a fost o palma,un dus rece ce poate sa-i trezeasca,si sa ne faca o surpriza imensa.Hai CFR!!!!!! Victorie !!!!

    Apreciază

    • Luis haver, stai liniștit, că fiecare (IM, Miri, jucătorii) doresc cât se poate de clar titlul. Chiar și noi… Dar contează ca în spațiul public să spui tocmai pe invers. Asta e toată șmecheria. Să fim serioși, ești la 5 puncte de Viitorul, pentru ce naiba mă-sii să nu crezi -măcar așa, mai pe ascunse, mai pe șoptite- în titlu…Singurul lucru care contează cu adevărat aici (și care are și efecte pozitive/negative, după caz) este calitatea și conținutul discursului public. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Nu se intampla nimic.

      Articolul 40 – Preluarea cartonaşelor galbene
      1 Cartonaşele galbene primite într-o competiţie nu sunt preluate sau executate în altă competiţie.
      2 Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin
      excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei
      României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei

      Apreciază

    • Mai clar e Articolul 41. (Executarea sanctiunilor), punctul 2.

      Suspendarea ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene intervine din oficiu şi se execută
      începând cu primul joc oficial, în ordinea în care se desfăşoară jocurile, în calcul intrând numai
      jocurile din cadrul competiţiei în care a fost înregistrat cumulul de cartonaşe galbene. Două
      cartonaşe galbene primite de un jucător în acelaşi joc conduc la eliminare (cartonaş roşu indirect)
      şi la suspendarea automată pentru un joc, cele două cartonaşe galbene fiind anulate.

      Apreciază

  11. Oltenii termina al 3 lea meci consecutiv fara gol marcat sau primit, dar vor venii la meciul cu noi cu un moral bun dupa o calificare la penalty-uri . In schimb noi avem o zi in plus de odihna. Plusuri si minusuri….. Ne așteaptă un meci greu in fata unui adversar care ne-a pus probleme mai tot timpul. Hai Cfr!

    Apreciază

  12. Asa e, chibitilor, si mie mi-a placut jocul avantat, in mare viteza pe benzi al prazarilor. cu un-doi-uri rapide. Daca era corect Hotegan (penalty la Bancu), castigau inainte de prelungiri. Plus hentul in careu din prelungiri. Au jucat cu inima in 10 prazarii, la fel ca Cimsoara cu noi. Va fi un meci tare de tot cu prazarii, si baietii nostrii vor lupta sa arate ca esecul din Cupa e doar o sincopa de moment.

    Apreciază

  13. Luis, cand vorbeste conducerea sau staff-ul in media ca luptam pentru titlu, se creeaza o presiune aiurea asupra jucatorilor si in pus o stare de supraevaluare a propriei valori, care duce la delasare in prima faza, apoi cand nu merge treaba pe teren, presiunea aiurea duce la o stare de nervozitate care dauneaza concentrarii maxime necesare intr-un meci, mai ales tare cum e cel cu prazarii, dar si inalte meciuri mai usoare pe hartie. Cand apar nervii pe teren, instant dispare concentrarea.

    Apreciază

  14. Ne asteapta un meci tare greu cu oltenii, in care imi doresc ca atatcantii lor sa-si pastreze eficacitatea din ultimele partide, pentru ca altfel va fi nasol. E meciul dupa care cred ca vom sti daca titlul ramane inca un subiect tabu sau nici macar nu mai e un subiect actual pentru noi. Ei vin cu un moral bun dupa calificarea absolut meritata in semifinalele cupei, dar vor avea o zi in minus pentru recuperare si sper sa ramana inca doua zile in euforia acestui succes. Si mai observ ceva definitoriu pentru noi romanii ca natie: oamenii au nevoie de eroi, de invingatori. Aseara dupa calificare, pentru suporterii olteni aceasta echipa a Craiovei nu mai era nici clona, nici craiolguta, ci „Stiinta, stiinta”.

    Apreciază

    • Ineficacitatea craiolguţei este una mincinoasă, ei în ultimele 3 meciuri (din care 2 în deplasare, ambele în playoff) nu au înscris, ce-i drept, dar în toate au jucat foarte ofensiv, convingător şi au avut multe ocazii, ratate cu seninătate. La un moment dat se va deschide şi „robinetul lor de goluri”… 🙂 Sper să nu fie cazul sâmbătă… 🙂 În altă ordine de idei, ăştia de la TM -dpdv fotbalistic- nu sunt chiar aşa de rupţi în fund (cum doresc ei să pară), sunt singura echipă din playoff+playout care are 2 victorii în primele 2 etape (plus au ajuns în finala cupei ligii, plus au ajuns -din păcate- şi în semifinalele cupei RO). Se vor salva uşor de la retrogradare (zic eu), dacă nu aveau penalizarea aia de 14 puncte, acum erau în partea superioară a playoutului, fără griji (cumva identic nouă). HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Ei, dacă timişorenii nu aveau penalizarea de 14 puncte, nu-i sigur că ar fi obţinut pe teren la fel de multe puncte. Stabilea conducerea un obiectiv, aveau presiune şi poate că dădeau chix. 🙂 Aşa, au profitat de faptul că majoritatea adversarilor nu i-au luat în serios, inclusiv ai noştri.

        Apreciază

    • Nu ne-a scăpat, din păcate… Din ce am înţeles dintr-un răspuns al lui Vladimir, suspendările datorate cartonaşelor nu se fac „cumulate” pe cele două competiţii, ci separate. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • S-a modificat anul trecut ROAF-ul: „cartonaşele roşii aplicate jucătorilor în Cupa României … se menţin doar în cadrul acestei competiţii. Etapele de suspendare primite … nu pot fi efectuate în etapele de campionat”.
      Ciudat e că regulamentele specfică faptul că pentru roşu primit în Cupa României se stă doar în cadrul acestei competiţii, zice clar şi de galbene că sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii, dar de cartonaşele roşii primite în campionat sau cupa Ligii, n-am găsit scris decât că jucătorul eliminat nu are voie să joace în competiţii oficiale până ce nu-şi execută suspendarea dictată. Adică, n-ar avea voie nici în Cupa României. 🙂
      Scriam de cazul lui Omrani, înainte de meciul de cupă cu Iaşiul, din decembrie. A fost suspendat din cauza eliminării din meciul anterior de cupă, de la Râmnicu Vâlcea, dar luase roşu şi în meciul de campionat cu Chiajna. Adică, a fost dublu suspendat. 🙂

      Apreciază

  15. Extras din sedinta de consiliu local al mun.Cluj-Napoca din 04.04.2017…
    24. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 95.000 lei de la bugetul local pe anul 2017, în
    vederea susţinerii activităţilor/acţiunilor sportive ale Clubului Sportiv CFR, cu sprijinul
    Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca
    18. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2.300.000 lei de la bugetul local pe anul 2017, în
    vederea susţinerii activităţilor/acţiunilor sportive ale Clubului Sportiv „Universitatea”, cu
    sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

    Apreciază

    • Probabil că banii solicitaţi de CFR sunt pentru secţia de popice şi ar fi OK, recent a câştigat Cupa României, participă în cupele europene. Dar ca să primească o echipă de fotbal de judeţ bani mai mulţi decât bugetele multor cluburi de Liga 1 este un mister total.

      Apreciază

    • De fapt, este posibil ca nici la ei să nu fie vorba de fotbal, ci de celelalte secţii. Că ălora de la fotbal le spune parcă altfel, nu Universitatea.

      Apreciază

    • Imi place de tine ca citesti pe sarite si de multe ori pierzi esentialul. De exemplu, articolul despre nemultumirile unor angajati de la Viitorul. Partea cu „Hagi nu știe nimic pentru ca e obsedat doar de fotbal si nu are habar despre partea administrativa” ai ratat-o. Iar acum tot asa… Esti revoltat pentru CS Universitatea urmeaza sa primească 2.3milioane. Iar alți tribunisti te combat si iti spun ca nu e vorba despre clubul de fotbal. Daca citeai tot, vedeai ca si clubul de fotbal primeste 1.1milioane de lei. Sau ai citit dar ai hotarat ca 2.3milioane da mai bine decat 1.1?

      Apreciază

      • Asa, si e ok sa primeasca 1,1 milioane lei ? :))

        Pentru mine echipa asta a voastra nu exista si 90% dintre suporteri la fel. Ei sunt acolo doar pt. ca exista CFR.
        Dar se pompeaza bani degeaba intr-un sac fara fund.
        Adica cum, o echipa cu medie de suporteri in permanenta mai mica ca a CFR-ului ( si cand juca in Liga 1 aveati medie mai mica ca noi ) deci o echipa neinteresanta primeste un purcoi de bani in timp ce altii care fac performanta si atrage public primeste p**a. Pe langa asta s-a construit un stadion degeaba care este falimentar si se degradeaza pe zi ce trece. Stadion care se putea construi in 2007 pt. ambele echipe.

        Din punctul meu de vedere ambele echipe ar trebui sa primeasca 0 lei. Eventual suma egala pt centrele de copii si juniori. Pe langa asta singura chestie care o mai puteau face era infrastructura (adica stadionul) care l-au facut mult prea tarziu si acum sta nefolosit si falimentar pentru ca nu-i asa, cine are mai multa nevoie de el si-au facut singuri stadion.

        Apreciază

          • Zici ca esti dragnea. Deraiezi subiectu cand esti cu musca pe caciula sau nu-ti convine. Aveam unele asteptari mai mari de la tine, ca pareai om de treaba si aveai unele idei pe care le impartaseam. Cu oameni ca astia n-are rost sa ma chinui sa discut.

            Apreciază

            • „Cu musca pe caciula”? Jur ca niciun leu din cele 1.1milioane nu ajunge in buzunarul meu. Asa ca nu am de ce sa fiu cu musca pe caciula. „Nu imi convine”? În raspunsul pentru Caneto am spus clar ca 240mii de euro mi se pare prea mult. Dar daca tot suntem la „musca pe caciula”, de ce nu imi raspunzi la ce te-am intrebat mai sus: cand CFR-ul a primit milioane de la Primarie de ce nu te-ai dus sa protestezi?

              Si asa, ca un sfat. Invata sa fii mai tolerant. Multi dintre prietenii mai au opinii diferite de ale mele. Si asta e bine. Discutam, dezbatem, asta face ca prietenia noastra sa fie mai interesanta. Si mie imi place de tine dar, fara suparare, „ai alte opinii, nu mai am ce discuta cu tine”, e reactie de taliban.

              Apreciază

      • Cât?! 1,1 mil? Cred că-i o sumă mai mare decât bugetele adunate ale tuturor cluburilor din toate campionatele judeţene. 🙂 Păi, cât o să pretindă peste 4-5 ani, preupunând că vor ajunge până în prima ligă (la aşa bănet nu cred că va fi prea greu)? 27,1 mil euro? 🙂

        Apreciază

        • 1.1 milioane de lei nu de euro. Adica 240mii de euro. Mult, daca ma întrebi pe mine. Pe de alta parte sa fim cinstiti. Daca si CFR-ul primi bani de la Primarie cred ar fi foarte putini cei revoltati. Intrebarea e: a depus CFR-ul cerere de finantare si le-a fost refuzata? Dacă erau indeplinite toate conditiile legale si se facea cerere de finantare poate si CFR-ul primea.

          Apreciază

          • Nu ştiu, o echipă aflată în insolvenţă (încă) are dreptul să depună solicitare? Dar, să nu ne ascundem după degete, că-i Boc, că-i consiliu, împărţirea banilor s-a făcut întotdeauna frăţeşte (adică U copilul bun, iar CFR pramatia), nu jumi-juma după merite. 🙂

            Apreciază

            • Ai dreptate, o societate in insolventa nu poate depune cerere de finantare. Sau daca exista restante la bugetul de Stat (exact motivul pentru care sunt probleme la ASA). Si daca e sa discutam cat de echitabil/neechitabil e faptul ca „U” primește niste bani, stii foarte bine ca si CFR-ul a primit exact aceeași bani timp de multi ani. Practic „U” a primit bani 2 ani în plus fata de CFR. De ce nu a mai primit CFR-ul finantare dupa sezonul 2005-2006, nu stiu. Am auzit doar o legenda urbana, dar fiind o legenda urbana prefer sa nu discut pe seama ei. „U” a primit ultimii bani in sezonul 2007-2008. Primit vorba vine…s-au sifonat si banii care nu erau în conturi de catre acolitii lui Boc. După ce s-a intors la Primarie, Boc a inceput sa o tot arda ca are banii pregatiti dar ca nu legea nu il lasa sa finanteze doua cluburi din aceeasi liga. „U” a retrogradat deci legea nu il mai impiedica. Dar intre timp si „U” si CFR au intrat in insolventa asa ca tot neeligibile au ramas. Primavara asta se iese din insolventa. Daca apoi clubul depune cerere de finantare si e respinsa atunci exista toate motivele de revolta.

              Apreciază

        • Si oricum nu ma pune pe mine sa explic sau sa-l justific pe Boc. Nu am fost niciodata fanul lui. Dimpotrivă, unii de pe cheferetv au stabilit ca precis sunt sudist cand am spus ca Boc e un politician gretos fara coloana vertebrala. Pune-i pe fanii lui Boc din randurile suporterilor CFR sa-l justifice. Roagă-l se explice actiunile lui Boc pe cel care acum cateva saptamani plangea de mila lui Boc pentru ca i-ar fi făcut nu știu ce „miticii” pe vremea cand era prim-ministru.

          Apreciază

      • Vlad nu citesc niciodata pe sarite dar scriu esenta nu tot ce vrei tu. Pe hagi nu-l intereseaza partea administrativa?? E patron nu doar antrenor, deci e o idiotenie ca tu poti pomeni asta. Despre sumele din consiliul local scrie vroiam doar sa scot in evidenta banii pt clubul tau vs altii, mai exact cfr cluj echipa fanion a clujului si participanta in playofful primei ligi vs o echipa de liga a 4. Vei scrie ca la u sunt multe sectii, dar iti spun din surse sigure ca majoritatea merg la fotbal.

        Apreciază

        • „Aşa ţi se spune, când ajungi acolo: ai un CV, lucrezi cu Hagi!” Este sloganul de la Ovidiu. ”Nu o spune Hagi, el nu ştie, el este preocupat de fotbal. De aia Viitorul e pe primul loc”, a mărturisit sursa.

          Apreciază

  16. Azi,echipa mare,a avut un antrenament lejer de 60`, mai mult de relaxare;sper sa nu fie una prelungita;doar am trecut pe acolo si am constatat ca a participat intregul lot,mai putin cei doi operati;din lipsa de timp nu am putut sa asist la antrenament;ce va pot relata,este faptul ca spre surprinderea mea atmosfera era destul de destinsa,nu parea,nimeni, afectat de eliminarea din Cupa;in schimb ieri,am urmarit meciul din Campionatul National de Juniori U-19,seria 9-a,dintre CFR-F.C.Zalau=3-0(1-0);scorul este unul mincinos!;ar fi putut fi lejer 8-0,daca nu ratam exasperant;juniorii nostrii au expediat de 3(trei)ori balonul in bara,de 2(doua)ori,fundasii zalauani au scos mingea de pe linia portii si am mai ratat multe alte ocazii rarisime.

    Apreciază

  17. Ok…ca sa fiu bine inteles. Eu unul, sunt de acord cu finanțarea cluburilor sportive de catre autoritățile locale. Se practica si in alte tari. Multi de pe aici il lauda pe Orban ca a investit masiv în sport. Dar nu sunt de acord cu modul in care se fac finantarile la noi. La toate sporturile, de catre toate consiliile locale. Toate consiliile locale arunca bani degeaba. Parerea mea e ca finantarea de catre consiliul local e ok dar doar de genul „sezonul trecut ti-am finantat X% din buget. Ai câștigat campionatul si datorita finantarii pe care ti-am acordat-o, ai luat 20 de milioane din CL asa ca imi dai X% din cele 20 de milioane pentru ca am si alte prioritati: scoli de renovat, gradinite de construit, parcuri de amenajat”.

    Apreciază

    • OK, „sezonul trecut ti-am finantat X% din buget. Ai câștigat campionatul si datorita finantarii pe care ti-am acordat-o, ai luat 20 de milioane din CL asa ca imi dai X% din cele 20 de milioane pentru ca am si alte prioritati: scoli de renovat, gradinite de construit, parcuri de amenajat”. La frate-to i-am dat aceeaşi bani şi datorită finanţării pe care i-am acordat-o, a retrogradat, aşa că, hai, îi mai dau de la mine 2X% din buget şi-i fac şi casă nouă, poate se pune şi el pe picioare. 🙂 Adică pe unul care face performanţă, bagă apoi bani serioşi în lucşii stadionului, ca să corespundă transmisiei HD în CHL, şi „pune oraşul pe hartă” îl taxezi, dar ce te faci cu ăla care-i sacu’ fără fund? Pe ăla cum îl taxezi? 🙂

      Apreciază

    • Caneto, ma refeream la modul general. De aceea am si specificat „la toate sporturile, la toate consiliile locale”. De cerut toti cer, dar cand e vorba de profit, consiliile locale nu primesc nimic. Asta cu pus orașul pe harta, sa fim seriosi. E imposibil de cuantificat. Ok, ca se umfla patriotismul local e altceva. Ca in rest, financiar prea puțin. Vin niște suporteri straini, beau cate 5 beri si cam atat. In rest ce? S-a umplut Urziceniul de turisti si investitori straini? Ca doar si Unirea a pus Urziceniul pe harta. Dar Galatiul? Bate Borisov ajunge aproape an de an in CL? Si? Mira-m-as sa se inghesuie turistii si investitorii în Belarus.

      Apreciază

      • Uite, eu, de exemplu, habar nu aveam că există o localitate Borisov în lume. 🙂 Şi, bănuiesc, au mai fost pe planetă vreo 3-4 miliarde de oameni, din care o jumătate de miliard a aflat deodată cu mine de existenţa ei. Nu cred să fi avut Borisovul vreun avantaj direct de pe urma mea, sau a altor 450 de milioane, dar undeva tot contează, altfel s-ar putea spânzura toţi specialiştii în marketing. 🙂
        Unele din cursele de formula 1 sunt susţinute din bugetele unor ţări organizatoare. Proprietarul F1 ia în totalitate drepturile de televizare, absolut toate încasările din reclamele de pe circuit, plus un vagon de bani de la organizatorul cursei. Organizator care suportă în proporţie de 100% cheltuielile implicate de tot ce înseamnă o cursă de F1 (cheltuieli cu circuitul, reasfaltare, modernizare, personal, personal auxiliar, transport, cazare echipe plus oficialităţi, masă, protocol etc) şi rămâne doar cu încasările din bilete şi alea 5-6 beri de care spui. Şi, normal, înregistrează o pierdere uriaşă prin societatea care administrează organizarea cursei. Mă întreb, totuşi de ce se merită? Speciaşiştii ăia în marketing, care se pot spânzura dacă tu ai dreptate 🙂 , au calculat că o ţară organizatoare are un câştig imens prin imaginea adusă. Ce înseamnă asta, nu ştiu, poate ne explici tu de ce pun americanii atât de mult preţ pe imagine. 🙂 Păstrând proporţiile, nici dracu n-a auzit din lumea fotbalului de Cluj până la apariţia CFR-ului în cupele europene. Orice ştire a apărut în lume despre CFR, s-a scris doar „Cluj”, fără CFR. În America Latină, suficient de microbistă, Cluj a ajuns mult mai cunoscută decât Steaua. Sunt sigur că americanii ar putea cuantifica uşor şi exact imaginea adusă Clujului de către CFR. Şi nu le-ar ieşi mărunţis. 🙂

        Apreciază

        • Comparam mere cu pere. Nu beneficiază in mod direct tarile organizatoare de pe urma organizarii curselor de Formula 1? In Formula 1 exista cohorte de fani care calatoresc de la o cursa la alta. Merg si la sesiunile de antrenamente libere, si la calificari nu doar la cursa. Stau prin zona cam o saptamana. Acum doi ani am avut treaba in Le Mans cu 3 zile înainte de cursa de 24h (mai putin atractiva decat o cursa de Formula 1). Ei bine nu am gasit nicio camera de hotel libera pe o raza de 50km in jurul Le Mans-ului. Si ai dreptate, fara CL nici eu nu as fi avut habar ca exista un oras Borisov prin Belarus. Multumita CL, mandrul borisovan are orgoliul lui de borisovan gadilat de faptul ca pana si Vlad din Romania a auzit de existenta Borisovului.

          Apreciază

          • Ba, îs mere cu mere şi pere cu pere. Veniturile aduse de cohortele alea de fani sunt fix pix la cheltuielile uriaşe ale organizatorilor pentru un Mare Premiu. Tocmai asta am scris, că nu se acoperă cheltuielile, toate veniturile importante sunt ale companiei deţinătoare F1, iar toate cheltuielile sunt ale ţărilor organizatoare. De ce sunt mereu probleme cu organizarea curselor în Germania, Belgia, Franţa, Italia, tocmai în ţările cu tradiţie mare în lumea F1? De ce este an de an sub semnul întrebării includerea în calendar a curselor din aceste ţări puternice?

            Apreciază

            • Pai din cate știu eu, acolo sunt probleme pentru ca sunt circuite invechite. Iar autoritatile nu simt nevoia sa investească foarte mult in refacerea circuitelor. Asa ca pot sa-ti spun aceeași intrebare: oare de ce? Oare nu pentru ca iti trebuie o guvernare cu o anumita „mentalitate” ca sa arunce cu bani de dragul unui capriciu? O guvernare de acelasi tip cu ce avem noi… Se renoveaza 4 stadioane in Bucuresti ca sa aiba unde sa se antreneze cele 4 naționale calificate la Campionatul European din 2020. O tampenie, parerea mea.

              Apreciază

            • Dimpotrivă, circuitele, tradiţia, renumele lor mai ţin în viaţă marile premii din Italia, Belgia, Germania. Şi nu-i o problemă modernizarea. Spa Francochamps a fost modernizat de 6 ori în ultimii 20 de ani, asta în condiţiile în care a rămas în vreo 3 ani fără cursă, din cauză că nu a reuşit să asigure fondurile băneşti necesare organizării. Silverstone s-a reînnoit de câteva ori în ultimii 30 de ani, dar apare şi acolo aceeaşi problemă. Asta e problema şi la Monza, şi în Germania, şi în Franţa. Nu se implică financiar statul, iar organizatorul nu poate asigura fondurile pentru dreptul de organizare. În Ungaria de exemplu, sunt cuprinse în bugetul de stat pe termen lung sumele necesare organizării până în anul 2026. În 2017, Ungaria plăteşte 38,3 mil USD pentru drepturile de organizare, suma creşte anual cu 5% faţă de anul anterior, în 2021 vor avea de plătit undeva la 51 mil USD. Suma alocată de statul maghiar pentru 5 ani de organizare este de aproape 200 mil USD. Şi este vorba doar de vagonul de bani de care am amintit. Apoi, circuitul costă şi el câteva milioane de dolari anual. Plus restul de care am amintit, plus cheltuielile de vânzare a le biletelor, paza şi ordinea, marketing, publicitate, o mie şi una de cheltuieli. Cum pot să aducă cohortele de fani aşa venituri încât să merite? Vin în jur de 20-30.000, stau 3-4 zile şi cheltuie în jur de 200-250 de euro/zi. Ungaria a ajuns după 20 ani de pierderi să iasă undeva spre 0. Şi sunt incluse la plus şi veniturile colaterale (ale hotelierilor, alimentaţie publică, transport public, impozite în plus încasate de stat). Nu se merită decât pentru imagine.

              Apreciază

  18. Vlad, uneori ești de-a dreptul vizionar!… 🙂 Cu riscul că voi fi pus la punct de o seamă de „mai CFR-iști ca ăilalți”, mă văd nevoit să fiu de acord cu tine.

    Apreciază

  19. @Vladimir

    Ma refeream la oameni de genul care o iau pe aratura pe langa subiect.
    Da, nu am zis nimic pt. ca ambele echipe luau la fel ceea ce nu mi se pare ok. Banii aia trebuiau sa mearga in juniori de ex. nu direct in conuturile echipelor, investitie de pe care sa poata profita si comunitatea direct nu doar prin entertainment.
    Oricum discutia poate continua incepand cu inutilitatea stadionului construit cu dedicatie. Cum spuneam, a fost in discutie construirea unui stadion comun in 2007 dar nu a existat interesul. Acesta a aparut tot cu dedicatie mai tarziu, iar acum acesta se dovedeste destul de inutil si falimentar.

    Si da, greseala mea, am inteles acum ca nu se poate finanta o echipa in insolventa, nu stiam. 🙂

    Apreciază

    • Vladimir oricum bate campii…faptul ca sponsorizezi sportul local nu te face actionar ca apoi sa ai profit din incasari. Pe de alta parte stim toti ca cfr nu poate primi bani fiind in insolventa, dar sunt curios la iesirea din insolventa cum vor fi ajutati sportivii cfristi din bugetul local. Impartirile au fost mereu cu tenta spre falimentara U si din pacate nimeni nu raspunde pt asta, exact cum boc a cazut in picioare ca a sponsorizat ilegal untold si desi curtea de conturi a spus clar ca sunt ilegale, toti se fac ca ploua. Cred ca la faza cu cfr pe harta fotbalului lumea se refera ca mai aude lumea si de cfr prin europa nu doar de fosta steaua, actualmente fcsb. Vladimir o stie dar face pe smecherul cand da exemple ca urziceni…

      Apreciază

  20. Suma pt CFr este pt popice, pt fotbal nu se poate da datorita insolventei . Pt U s-a dat pt toate sectiile ( parca 13 ), suma fiind decenta fata de cat a primit CSM Buc . ( 20 mil lei, mai mult decat banii alocati pt consolidarea cladirilor pt cutremure ) sau alte cluburi din orase mici, Zalau, Targoviste etc . Eu fiind un clujean fanatic, tin cu toate echipele din Cluj, pacat ca la ce infrastructura faina avem, se aloca atat de putini bani si astfel in afara de U BT la baschet, nu mai avem echipe care sa se bata la titlu . Asa se face ca CSM Buc incet incet sa domine toate sporturile, acum gasind printre echipe favorite certe la tiltu reprezentantele unor orase mici ca Zalau, Sf, Gheorghe, Blaj ( ! ), Targoviste samd . De vina pt aceste situatii ciudate sunt reglementarile haotice in domeniul sportului, astfel ca unii ajung sa fie anchetati penal, altii sa dea bani cu nemiluita fara nici o problema si in sfarsit, zona cumpatata, cum este Clujul .

    Apreciază

    • Am citit zilele trecute un comentariu pe totalbaschet.ro semnat „Vass Bela”. Am crezut ca cineva te „trolleaza”. Deci tu erai?

      Apreciază

  21. Oameni buni, s-a încheiat notarea „ruşinii” de la Timişoara! Cei 34 de evaluatori profesionişti au fost foarte severi atât cu Miri (4.3), cât şi cu echipa (4.7-în medie). Note de trecere (de peste 5.0) au primit doar Mincă (5.9), Tiago (5.6), Gomelt (5.3), Camora şi Omrani (5.2), Nascimento (5.1) şi Rus (5.0), adică 7 din 14, exact 50% dintre jucătorii „bramburiţi” pe teren. Cei care n-au reuşit să obţină nici măcar nota de 4 sunt Bud (3.7), Larie şi Horj (fiecare cu 3.8) şi Deac (3.9). În josul articolului am „updatat” tabelaşul (deja) clasic cu notele minime, maxime etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Îmi pare rău de Cristi că a ieşit cel mai slab şi îmi pare bine de Horj că n-a ieşit cel mai slab. 🙂 Voiam să scriu ieri că nu ţin minte în era PA o evoluţie mai slabă a unui jucător decât cea a lui Horj la Timişoara, dar m-am gândit că e tânăr, de viitor şi nu-i voie să-l descurajăm. 🙂

      Apreciază

      • Da, centrul apărării a fost serios taxat de evaluatori, chiar dacă n-am primit niciun gol în cele 120 de minute… 🙂 Desigur, Horj a fost „admonestat” pentru gafele/problemele din apărare (cu accent pe greutăţile lui de-al tine pe Bărbuţ), la Ionuţ s-a ţinut cont -cât se poate de evident- de ultima impresie (jalnică), aia cu Panenka… 🙂 Ce-i drept, a mai comis-o de câteva ori şi în apărare, dar nu foarte spectaculos şi nu decisiv. Fac pariu pe ce vrei tu, că în cazul ipotetic în care Larie transforma penaltiul (şi ăla de la TM rata) şi ne-am fi calificat, Larie primea minim 8… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Pai normal sa primeasca 8.A acoperit toate gafele lui Horj.Horj ,a fost praf si pulbere.Ma bucur acum,ca Paunas al nostru joaca asa de bine.Cu Horj eram morti.Sper sa fie doar un accident,si nu calitate reala .Efectiv nu a facut nimic bun.Larie,de el imi pare rau.Un jucator ,jos cu palaria.Greseala a fost ca ,la un moment dat ,a luat o decizie gresita.Pentru aceasta decizie ,a fost taxat.Chiar imi pare rau de el.Sper sa se revanseze cu craiolguta.

          Apreciază

  22. Kiruj,daca as fi notat si eu probabil ca media era si mai scazuta;la meciul Nationalei,mai jos de mine era un grup de tineri galagiosi,pusi pe sotii si smecherii din care spre stupefactia mea era si Horj;m-am intalnit fata-n fata cu el si cu grupul sau si pe strada;nu mi s-a parut f. corect si responsabil ca la miez de noapte sa se”balacareasca”cu alti indivizi”dubiosi”(pt. mine),cand a doua zi avea de trecut un examen f.important;pe vremea mea nu s-ar fi putut intampla asa ceva,era de neconceput pt.cineva care se respecta,pt. un adevarat sportiv de performanta;rezultatul,n-a intarziat sa apara;Horj,a fost o catastrofa!!

    Apreciază

  23. Notele sunt oarecum logice, în concordanță cu cele ”prestate” pe teren. Măcar ca diferențiere, cum spunea și Racheta. Problema (veche) este că o singură mișcare de gleznă mai bine executată a lui Larie ne putea califica în semifinale, caz în care am fi uitat de evoluția penibilă din timpul partidei, echipa primea undeva pe la 6.6, Miri tot pe acolo, Larie avea (poate meritat) 8.5 și tot așa. Mergând pe acest raționament, probabil că și Tiago+Camora primeau note mai mari, de fapt ei și-au făcut datoria și acum, sprijinul lor mai șters în atac a fost cauzat și de evoluția foarte slabă a celor doi mijlocași laterali (Deac+Nouvier). Fiind vorba de blocuri funcționale laterale, evoluția slabă a unei piese din bloc poate influența și prestația celorlalți din același bloc. De ex. pentru aparițiile în viteză ale lui Tiago e nevoie de desfacerea spațiului de către mijlocașul dreapta, cum vedeam foarte des pe vremea lui Jakolis. Atunci Antonio se demarca fie pe extremă (făcând loc lui Tiago pe culoarul de inter dreapta), fie invers. Acest mecanism nu este la fel de bine rodat nici cu Sorsa, nici cu Deac chiar dacă permanentele aventurări ale lui Cipri spre mijloc (în meciul cu Astra), i-au facilitat de multe ori inimosului Tiago apariții promițătoare pe flancul drept. HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. Banatul a jucat cu eroism data fiind diferența de valoare.Cam supărătoare tactica lor mai ales simulările de diferite feluri plus autobaza in poarta.Dar nimeni nu le-a stat in cale lui Gomelt, Cipri si Bud decât propria lor carenta tehnica atunci când au avut poarta goală in fata.
    Miri a greșit ca nu a jucat la rezultat, din start sa fi considerat ca echipa mai buna este Poli.Sa ii fi așteptat sa iasă la joc nu sa atace in valuri, ca si Barcelona mai pierde cu echipe mici chiar dacă are posesie 75%.
    Specificul Cupei mai ales când joci la adversar acasă asta este: aștepți si dai lovitura pe contraatac.Vezi cazul de la Ovidiu.

    Apreciază

  25. Bosorogule, iti raspund mai tarziu si in calitate de om util societatii inca 15 luni (m-i s-a refuzat dosarul..chestia cu socoteala de acasa vs. socoteala de la ei… 😦 )…
    In principiu 11 m se executa in 2 feluri: tare (v. Cadu) sau plasat, de executii la misto eu nu discut!
    Portarii de regula pornesc intr-o directie inaintea pornirii mingii, ca la o minge lovita sanatos n-ai timp nici sa schitezi vreun gest. Un portar inteligent, nu neaparat „mare”, isi da seama daca executantul va suta zdravan, caz in care se arunca mai repede (nu stiu daca mai este neregulamentar!) sau va incerca sa plaseze, caz in care porneste mai tarziu. La Larie s-a vazut clar ca nu va suta, deci nu s-a aruncat….chiar putea sa faca si jonglerii cu basica…. Cu metoda asta eu cam aparam un sfert di penalty-uri, ma rog, nu fata-n-fata cu jucatori de div.A…dar eu avand baza acumulata pe acolo…

    Apreciază

    • Mersi flăcăule, sunt bucuros că mi-ai confirmat impresia că mişcările prea lejere şi perpendiculare pe poartă erau indici serioase pt. portar că se încearcă scăriţa… Off topic: dacă mai ai de „tras” 15 luni, atunci ieşim din peisaj (şi intrăm în alt peisaj) cam în aceaşi lună… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  26. Kiruj baci,am ajuns un”cotoi-batran”,care nu se mai lasa pacalit si influentat de bucuria unei presupuse calificari;doar jocul,exclusiv, jocul echipei, evolutia in sine si executiile jucatorilor,le analizez,incercand sa raman imun la influente exterioare,emotionale;incerc sa fiu cat mai realist si nu ma las”purtat de valul”unei victorii si de aceea,uneori,par mai exigent in aprecieri,decat ceilalti-chiar daca pe unii ii deranjez,e prea tarziu pt. schimbari- pt. ca pt. mine rezultatul ramane in plan secund(desi-mi convine,orice victorie!);eu,de mult”nu ma mai duc,dupa fenta!”; pt. a preveni o regretabila pierdere,revin la Horj(!); pt. mine este evident ca iesirea totala din forma nu se datoreaza doar lipsei sale din teren,ci mai degraba,a prezentei sale nocturne in viata cotidiana, extrasportiva(mai auzim si noi cateceva),a mult prea tumultoasei activitati din afara stadionului,a unui anturaj inadecvat,care se vede treaba ca si-au pus decisiv amprenta,in mod negativ,asupra involutiei sale motrice,sportive;deruland filmul evenimentelor,nu mi se mai par,pur intamplatoare incidentele,nedorite,gen:-accident(dubios)de masina,-lovirea dura,neprovocata si necontrolata,cu cotul,in plina figura la Deac(la antrenament),-jocul dezechilibrat,catastrofal de la Timisoara si astea sunt doar ceea ce stim si am vazut eu,dar se pare(asa se vorbeste prin targ)ca,Miri l-ar fi suspendat,in urma unui comportament inadecvat,recalcitrant, in fata antrenorului si atunci,pe buna dreptate,a hotarat in consecinta;efortul fizic prelungit,combinat cu escapadele nocturne(“stropite”,probabil si cu cu alcool si”armonizate”cu femei)intr-un anturaj „periculos” conduc de f.multe ori la o atitudine si la un comportament irascibil si cu manifestari necontrlate, dezechilibrante emotional,cu efecte nocive,intarziate de gandire si mai ales de executie;eu,sper,spre binele lui si al nostru,ca“vastele”mele cunostiinte de psihologie si experienta de viata,de asta data,sa ma-nsele,iar Horj sa se redreseze rapid si sa nu avem si noi un“caz-Tamas!”

    Apreciază

    • Racheta, încerc şi eu să fiu cât mai obiectiv la notare, dar mă mai ia valul câteodată (în special la rezultate foarte bune). Referitor la Horj temerile mele sunt (pare-se) confirmate de tine, de multe ori am văzut la el (chiar în perioada când era titular) o atitudine cam lejeră, „zâmbitoare” (am şi scris despre asta), care nu e un lucru neapărat rău, dar denotă -de regulă- o lipsă de concentrare. Generalizând, consider că toate „detaşările” pe bancă ale unor titulari din toamnă (în special Ruiz şi Horj) au o justificare beton, fie că vorbim de o condiţie fizică mai precară (combinată cu o „gură bogată”, cazul lui Ruiz), fie că apare posibila viaţă extrasportivă (cazul lui Horj). Sunt lucruri care se sancţionează peste tot, depinde doar de ei să revină printre titulari. Mai e şi cazul lui Laurenţiu, dar la el nu e vorba de lipsă de pregătire sau neseriozitate, acolo pur şi simplu s-au găsit soluţii mai bune pentru moment. HAI CFR!!!

      Apreciază

  27. Revenind la meciul de la TM: ritmul era unul suspect de redus (ducându-mă cu gândul şi la anumite scenarii, chiar dacă nimic nu le justifică, deci e mai bine să mă opresc aici), chiar şi o echipă robustă de „C” putea să reziste acestor atacuri previzibile, lineare. Sunt convins că echipa va arăta o cu totul altă determinare la Craiova (Piteşti?), că va fi suficientă asta (sau nu) vom vedea mâine. Şi Craiolguţa trece printr-o perioadă foarte bună (chit că nu marchează, de unde se poate trage concluzia -falsă- că joacă ineficient), în ultimele 3 jocuri ale lor a apărut mereu imaginea „faza şi ocazia”, lucru care poate fi exploatată de noi (au ceva slăbiciuni în apărare, mai ales când se avântă cu toată echipa în atac), mai ales dacă revenim la „politica” noastră de contraatac. HAI CFR!!!

    Apreciază

  28. Sper sa aratam altfel in meciul cu prazarii, sa nu ne-o furam urat de la ei. La cum a aratat apararea noastra in meciul de cupa am fi o prada prea facila in fata rapidei ofensive oltene. Referitor la Horj, nu stiu daca ceea ce zice Racheta reprezinta vreo regula pentru comportamentul lui sau doar o scapare, dar daca nu-si revine eu nu-l vad sa mai faca multi purici pe la noi, avand in vedere ca din campionatul viitor nu va mai fi nici macar o solutie pt U21.

    Apreciază

  29. Undeva Miri a declarat ca nu au pregatit loviturile de la 11 m pt ca erau siguri de calificare in timpul regulat . Asta da profesionalism, ne mai miram de lipsa de determinare si de slaba capacitate la efort ! Eu unul nu-mi fac mari sperante pt restul partidelor si cumva incep sa ma dezumflu privind asteptarile pt noul sezon . Poate IQ mai vine cu niste vesti mai optimiste, deabia astept . Ps .Da, eu mai scriu cateodata si la totalbaschet cand am ceva de spus despre U BT, care are cel mai bun lot, dar nu are ” echipa „, victoriile fiind obtinute pe seama realizarilor individuale . Iar din acest motiv, nu e sigur de loc cucerirea titlului, contrar asteptarilor aproape cvasiunanime .

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.