Şumi, rău de înălţime. CFR, la înălţime!


Vineri, 17 martie 2017, începând cu ora 20.30, în cadrul etapei a 2-a din play-off, Liga 1 Orange, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – Astra Giurgiu.

„Se poate întâmpla orice, fiecare echipă poate termina pe orice loc” – Iuliu Mureşan

După scurgerea a 18 etape din sezonul regulat, CFR avea 9 puncte avans faţă de Astra plus avantajul meciurilor directe. În doar 4 etape, în dreptul giurgiuvenilor figurau 32 de puncte în clasament, noi urmându-i cu 31 de puncte. Ce azi pare de neînchipuit, în doar 4 etape poate deveni realitate. FCSB este lider în clasamentul LPF-ului cu 27 de puncte, noi lanterna cu 22 de puncte şi mai sunt 9 etape de jucat. Dacă Astra a reuşit să recupereze 9 puncte în 4 etape, atunci, vorba lui Radu Naum, multe neîntâmplate se mai pot întâmpla în partidele rămase de jucat în acest play-off.

„Îmi pare rău că am pierdut cu Steaua, cred că un egal era echitabil. Asta e, acum trebuie să batem Astra.” – Vasile Miriuţă

Ar trebui să fim supăraţi că în prima etapă nu a primit nimeni gol în afara lui Mincă. Dor şi acum golurile primite pe AN, doare şi invincibilitatea de o etapă a lui Niţă, celorlalţi, însă, le doresc din suflet numai scoruri de 0-0 în meciurile în care nu vor juca împotriva CFR-ului. Noi, în schimb, trebuie să facem un lifting rapid golaverajului sluţit în prima partidă. Şi ce ocazie mai bună să vrem decât un adversar care nu a reuşit să ne învingă niciodată de când Şumi îi este antrenor? Finala Supercupei, pentru care s-au supărat cei de la Joma că n-am folosit jocul  în scopul de a le spăla echipamentul înainte să li-l returnăm, dacă tot s-a disputat într-un lighean plin cu apă, nu se pune. Şumudică a fost suspendat, rezultatul meciului nu se contorizează în dreptul lui.

„Avem bilanţ pozitiv cu ei, dar acum e un alt joc.” – Vasile Miriuţă

Este adevărat, niciun meci nu se aseamănă cu altul, nici nu contează, ne interesează doar ca scorul să se asemene cu cel înregistrat în ultima partidă jucată în Gruia. Nu-i musai să arate ca gemenii uniovulari, ajunge să semene ca 5-1 cu 4-1 ori 6-1. Ori cu 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, ori cu ce scor vreţi voi. Dar să semene la număr de puncte aduse de acel 5-1 ca două picături de vodcă.

„Cine crede că evaluarea lui „ferguson” şi a jucătorilor s-a incheiat, se înşală profund. Dimpotrivă, s-a forţat intrarea în play-off în primul rând pentru a se vedea (în condiţii de competiţie dură) care este potenţialul fiecăruia şi cine va rămâne pentru sezonul următor, când trebuie câştigat titlul!” – IQ, comentariu pe Tribuna CFR

„La anul va fi altceva! Sunt sigur că vom aduce jucători foarte buni și ne batem la campionat.” – Vasile Miriuţă

Sunt convins că simt şi jucătorii că meciurile cu miză nu s-au terminat în momentul în care am scăpat de grupa în care „joacă morţii cu răniţii”. Unora li se termină contractul în vară, dar nici cei cu contract pentru sezonul următor nu se pot culca pe o ureche. Toţi trebuie să arate că-şi merită locul în lotul CFR-ului şi merită pentru toţi să tragă pentru a demonstra că merită, deoarece nu se merită să pleci altundeva, în condiţiile în care la CFR revine pofta pentru performanţă şi există stabilitate financiară.

„Eu cred în echipa mea, am mare încredere în băieți.” – Vasile Miriuţă

Băieţii noştri oricum nu au în caracter „dozatul efortului” şi-şi vor da sufletul pe teren pentru un rezultat favorabil în meciul cu Astra, de asta suntem siguri. Simte şi Miri că trebuie să scoată tot ce-i posibil din acest play-off, nu cred că va face experimente de laborator ci va utiliza pe cei mai buni şi mai în formă jucători.

„E obligatoriu să câştigăm pentru că e primul meci pe teren propriu şi asta e cel mai important. Vom juca deschis, aţi văzut că nu ne retragem cu fundul în poartă, dar mâine se întâlnesc două echipe bune şi şansele cred că sunt 50-50” – Vasile Miriuţă

Echipa probabilă: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Mureşan, Camora – Rus, Nascimento – Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Rezerve: Marc, Peteleu, Horj, Sârbu, Gomelt, Bud, Sorsa.

Cu toate că eu l-aş prefera pe Bud titular. Poate că va fi, n-am de unde să ştiu, până la această oră nu am primit vreun bileţel de la Miri. La penuria de goluri din 2017 şi la ce ocazii rarisime a ratat în meciul din toamnă de la Cluj, Cristi sigur ar da (va da) azi câteva goluri. 🙂

„Cred că va fi destul de greu să luăm titlul în acest sezon, pentru că am avut o perioadă extraordinară și am stors tot ce puteam din acest grup. Sunt ca o lămâie stoarsă și va fi destul de greu.” – Marius Şumudică

Cică Şumi nu a ajuns la Cluj cu avionul, împreună cu restul delegaţiei, a ales maşina pentru deplasarea la Cluj, din cauza răului de înălţime. Măi, şogore, da’ la înălţime sunt şi locul 1 din clasament, după cum şi stadionul din Gruia îi la înălţime, atât la propriu cât şi la figurat. Ce să mai vorbim de băieţii noştri care, sunt sigur, vor fi şi ei la înălţime. Sper ca deseară să ţi se facă rău.

„Nu mai puțin de 14 jucători termină contractul la vară și mă gândesc cu groază că mulți pot pleca.” – Marius Şumudică

Cu Şumi, 15. Că şi el e la final de contract. Şi clubul nu prea a arătat disponibilitate pentru reînnoirea de contracte. Un grup stors ca o lămâie, pe aruncate la coşul de gunoi, oare s-a terminat cu Astra ca o echipă din categoria „granzilor” în Liga 1?

„Astra e foarte puternică, au opt victorii şi un egal, un antrenor bun care îşi face treaba bine, e un meci foarte greu.” – Vasile Miriuţă

Astra Giurgiu: Silviu Lung jr. – Al. Stan, Săpunaru, Fabricio, J. Morais – Takayuki, Lovin – Teixeira, Budescu, Balaure – D. Niculae. Rezerve: Iliev – Oros, Buș, Belu, D. Florea, Al. Ioniță II, Nicoară.

Brigada de arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – la centru, Ciprian Danşa (Oradea) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti) – asistenţi, Florin Marcu (Oradea) – rezervă.

Observatori Sajtos László (Sibiu/CCA) şi Dan Potocianu (Reşiţa/LPF).

HAI CFR!!!

„Echipa este bună, joacă fotbal consistent, e bine antrenată, trebuie să obținem puncte, victorii. E diferență mare între play-off și play-out, fotbalul e mai de calitate, stadioanele la fel, jucătorii la fel şi a început să vină lumea la stadion.” – Iuliu Mureşan

„Noi avem suporterii în spatele nostru, care ne vor împinge mâine la victorie.” – Vasile Miriuţă

HAI CFR!!!

26 de comentarii

  1. „Eu cred in echipa mea,am mare incredere in baieti”;bravo,Miri- aceasta-i,una din abordarile corecte si eficiente,psihologic vorbind,pe care o asteptam,nu laudele peste masura aduse atat jucatorilor proprii(mai ales la o infrangere),cat si adversarilor(!)

    Apreciază

  2. Fara sa-mi doresc,dar nu ma pot abtine,sunt oarecum obligat sa revin la subiectul Miri si imi pare rau pt. sustinatorii neconditionat(infocati)ai acestuia(si care nu pot fi echidistanti),dar aseara la postul TV” DIGI Sport 1”am mai avut,inca,o confirmare(desi nu mai era cazul) a ceea ce am constatat si relatat,cred obiectiv,cum ca,din cauza schimbarilor gresite de tactica,de jucatori si de abordare a unui joc mai defensiv,din repriza secunda,principalul vinovat al infrangerii din meciul cu oile se face Miri;reporterul,printre alte afirmatii si discutii,il intreaba pe Iuliu Muresan-aproximativ-:”cum considerati faptul ca Miriuta,la pauza,il trece pe Omrani din varf,unde a jucat f.bine,pe extrema,il introduce pe Bud si se retrage,cumva,aplicand un alt joc,decat cel din prima repriza,cand CFR-ul a jucat destul de bine!”;raspunsul presedintelui ,mai pe ocolite,dar il incrimineaza pe Miri:”eu,niciodata,nu am CRITICAT la TV antrenorul sau jucatorii si nici nu o voi face,niciodata,ce am avut de spus le-am spus-o personal,direct!”;cu alte cuvinte,cuvantul critica,lasa clar,a se-ntelege,ca s-a gresit privind strategia din secunda.

    Apreciază

    • Este foarte probabil că Bud oricum ar fi intrat ca vârf în meciul cu Steaua, probabil în locul lui Nascimento, iar Omrani tot pe dreapta ar fi ajuns şi Deac în centru. Însă, Miri a declarat că a fost obligat să-l scoată pe Nouvier din motive medicale. Bine, îl putea băga pe Sorsa, dar cum spuneam, Bud oricum intra în joc, dacă nu în minutul 46, atunci în 57. 🙂

      Apreciază

  3. Chiar daca Miriuta are greselile lui, pe care toti le-ati comentat, eu nu pot sa nu remarc si prestatiile unora din jucatori. Nu pot fi de acord ca doar antrenorul greseste si jucatorii sunt imaculati. Ce tine de tactica e a antrenorului. Ce tine de dat cu tibia sau marcaj larg e deja vina jucatorilor. Asta era doar o paranteza. Am intrat doar sa arunc o birfa pe tribuna, de care am auzit chiar daca nu pot garanta pentru ea. Cica AP conduce din umbra, el e majoritar in continuare si ca banii veniti de la „neamt” sunt un imprumut pina vinde Sigma. E in contradictie cu ce am spus alta data ca AP are jumate cu neamtul, dar asta e din alta sursa…

    Apreciază

    • Cine crede ca Arpi vinde Sigma ca sa plateasca imprumutul prin care sa scoata la liman CFR-ul inseamna ca nu-l cunoaste si bate campii…ca sa folosesc o formula eleganta…Nu mai lansati prostii daca nu aveti informatii!

      Apreciază

      • He,he,ce frumos ar fi sa avem sinoi info.Nu ar mai functiona zvonoteca.IQ,daca tot esti asa apropiat de cei de la echipa,nu oti tu ,sa le propui baietilor de acolo ,sa perfecteze un amical cu zalaul ,in pauza asta cu echipa nationala.Asa pentru reclama,sunt foarte multi sustinotori la Zalau,si mergem multi la meciuri. 🙂 🙂 🙂

        Apreciază

      • O fi o prostie si habar nu am daca are vreun sambure de adevar. Barfa a aparut datorita problemelor cu justitia pe care le are arpi. Iesirea rapida din insolventa si graba „vanzarii” poate fi determinata de acel dosar cu.banii iesiti aiurea din club. Prin cumpararea cfr paguba „dispare” si implicit urmarirea penala. Deci merita investit la cfr daca scapi de gherla. Cam asta e rostul barfelor. Daca cineva stie mai multe o poate spune, nu e nici o suparare. Eu niciodata nu voi considera ca tot ce aud e adevarat.

        Apreciază

  4. Observ ca, din pacate, s-au inmultit stirile despre CFR, mai nou toate ziarele au cate un subiect legat de Deac-fcsb. cel mai obraznic , bineinteles este gazeta , care prin cosmin insinuaza, cum CFR si fcsb ar fi fost blat, sau cel putin Deac nu ar fi jucat bine intentionat, din cauza transferului, iar Camora din cauza pariurilor…curand, dupa victoria de azi, noul subiect va fii CFR si arbitrii. 🙂

    Apreciază

  5. Vad ca in momentul in care incercam sa iesim din rahat si incercam sa scoatem capul si sa ne batem la titlu (actual sau viitor) apar din nou articolele „prietenoasa” in presa. 2-3 ani n-am existat in presa iar acum se pare ca toata lumea este interesata de unde joaca CFR-ul, cu cine, cu ce jucatori, de unde cumpara si unde vinde si, bineinteles, din nou suntem acuzati de blaturi (oare poate pierde cineva o partida, PE BUNE, in Romania?). Eu chiar nu pot sa inteleg, dupa atatia ani in care presa a distrus CFRul, ne-a facut praf imaginea, a alungat omenii de la stadion si asa mai departe… chiar nu se poate gasi un om de PR care sa le mai dejoace minciunile astora din presa?

    Apreciază

    • Cand vezi ce fac seara de seara RTV, Antena 3 si mai nou B1 Tv chiar nu ma mai mira nimic. Scuze ca am bagat iar politicul la inaintare.

      Apreciază

  6. Lengyel,si asa,cine garanta ca Bud,la cat de precipitat era, reusea s-o „vare in ate”(?);iar,beneficiarul,de cele mai multe ori nemeritat,al regulei”21”,Paun,l-as fi tinut pana astazi cu capul sub dus,sa-i iasa prin freza aia toti gargaunii din cap!

    Apreciază

    • Paun,si-a mai revenit.Este mult schimbat in bine.In Bud am sperante.A avut mult ghinion,dar ajunge foarte usor in faza de gol.Odata si odata se rupe si blestemul lui (sper sa fie azi) si atunci va marca din nou la foc automat.

      Apreciază

  7. În loc de 4-1, era să „reuşim” un 3-3. A dreacului de morcov, nu reuşim nicicum să scăpăm de ea! Debut acceptabil Antal, Billel excelent! Bravo şi lui Păun. „Stelistul” Deac la mare înălțime, superb meci pentru el!

    Apreciază

  8. Deac este -de departe- cel mai bun (sau măcar cel mai în formă) mijlocaș în acest moment în Liga1. În opinia mea cel mai bun de pe teren, secondat îndeaproape de Omrani. Confirmă și Păun, bravo lui! Cred că toată lumea s-a lămurit de ce nu a jucat Antal până acum… Sper să mai sștepte măcar 8 meciuri… Spun asta NU din cauza penaltiului ratat, unde cine a decis că va executa Liviu, trebuie luat la palme, la șuturi etc.! Doamne-Dumnezeule, faci ”mișto” la (doar) 3-1, cu un jucător fără meciuri în picioare, neîncălzit, ieșit din formă etc. Da, faci așa ceva la 5-1 (sau peste), Astra nu e echipă de județ, dă-o încolo de treabă… Jucăm efectiv entuziasmant, și cu o singură decizie proastă riști munca (minunată) a echipei… Am crezut că nu mai ”mănânc” morcovi, dar se pare că e imposibil… 🙂 Oricum, bravo băieți, un joc entuziasmant! HAI CFR!!!

    Apreciază

  9. Miriuta e un antrenor fara fler care gandeste romaneste si care nu se vede ca a jucat si antrenat in Germania .
    Bud e net inferior lui Omrani si nu are ce cauta in teren pana nu isi revine cu capul .
    Penaltyul trebuia executat de cei consacrati in asta,nu dai pomeni !
    …bine ca am invins ! Hai CFR !

    Apreciază

    • Dane, dacă Miri a decis treaba cu penaltiul, l-aș pupa pt. pregătirea meciului, după care i-aș trage instant 3 (sau patru) șuturi… 🙂 Nu sunt convins că el a decis, e posibil ca ”greii” echipei (văzând că jocul e cu sens unic) au vrut să-l ”reinventeze” pe Liviu… Sunt chiar foarte curios a cui a fost decizia… În rest jos pălăria pt. toată lumea, inclusiv (sau în primul rând) în fața spectatorilor (din de în ce mai mulți). HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Cipri mi-a răspuns în cel mai elegant mod posibil la părerea mea că e ”terminat” pe bandă… Mea culpa! În apărarea mea aduc totuși observația că Cipri nu a interpretat rolul clasic al extremei (gen Jakolis, presupunând sprinturi interminabile), a întors mereu jocul spre interior, de unde dădea cel puțin 7-8 pase filtrante minunate (de ex. la penaltiul scos de Billel). Toată echipa a jucat f.bine, cu două excepții: Antal (care a vrut, dar nu a putut) și Bud (care -parcă- nici n-a vrut, nici n-a putut…). Bravo băieți!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. Cuidată schimbarea lui Tiago la pauză… Poate era accidentat, poate Miri s-a temut de o eliminare (avea și galben), nu știu. Oricum, era unul dintre cei mai buni în R1. HAI CFR!!!

    Apreciază

  12. Dupa primele 10 minute am fost sigur ca vom termina etapa tot pe locul 6..ce a urmat,este de poveste,felicitari baietilor pentru ca au crezut cand multi ne-am indoit de ei,dar au demonstrat ca sunt obisnuiti sa joace sub presiune, Mie chiar mi-a placut de Antal,la inceput a intrat greu in meci,dar a luptat mult,a si avut cateva recuperari si pase bune,eu cred ca va avea un cuvant de spus la CFR. Cristi pare tot mai rupt de echipa,sper sa -si revina,chiar am un respect deosebit ptr el. Referitor la morcov,Minca chiar a avut un reflex extraordinar,chiar era nevoie de un portar care sa scoata echipa {si pe noi} la nevoie. Bravo baieti,Hai CFR

    Apreciază

  13. Si eu care ziceam ca nu mai e cazul de morcovi 🙂 🙂 Un meci pe care eram aproape sa-l incepem de la 0-2, am fost foarte aproape sa-l inchidem la 4-1, dar era gata sa se termine 3-3. Felicitari baietilor pentru felul in care au jucat in seara aceasta si pentru ca au facut un meci mare si am reusit sa uit de meciul trecut, dar le reamintesc ca meciurile incep in minutul 1 si se termina in min. 90+n. Ma bucur mult ca lumea incepe sa vina din nou la stadion. Suporteri de rezultat? 🙂 Hai CFR!!!

    Apreciază

  14. Victoria obtinuta poate fi la o analiza sumara incadrata ca normala in acest campionat excelent pentru noi(pana acum).Ce a iesit din tipare a fost maniera in care i-am redus la stadiul de simple jaloane pe astrali.In afara inceputului de partida ,cand au deschis scorul si au mai avut o buna oportunitate,au fost niste anonimi cu aere europene.Atitudine si mentalitate de echipa mare a jucatorilor nostri.Ma bucur ca Cipri nu l-a lasat in asteptare pe barotom Kiruj si i-a servit replica.Baiatul asta inca are putere si simt ca ne va ajuta in continuare.Trebuie sa fim echilibrati,sa nu plangem dupa fiecare esec.In loc sa transmitem incredere in momentele grele,noi demolam pe cei care sunt la greu.
    Ultimele 3 etape jucate cu:viitorul,fcsb si astra ne-a aratat ca putem sa jucam de la egal la egal cu oricare dintre ele si chiar mai mult decat atat.Doar ca nu trebuie sa ne uitam neaparat la locul 1 ,ci mai degraba sa ne bucuram de joc,iar la sfarsit vom vedea ce v-a fi sa fie.
    Zicea nea Nae la antrenamente:iti dau 5 lei daca-l lovesti in nas(pe portar).Aseara il saracea Omrani pe nea Nae,ca l-a scos defintiv pe Silvica.

    Apreciază

    • Gica10, sunt cel mai bucuros dintre toţi tribuniştii că Deac mi-a dat replica! L-am evaluat greşit, prost şi idiot mai mare decât subsemnatul nu prea vezi în Balcani! Doar că eu l-am văzut tot timpul (şi îmi menţin părerea) că, jucând ca şi mijlocaş box-to-box, este fără discuţie cel mai bun în Liga1, păcat că nu-l vede nimeni. Ieri mi-a (ne-a) demonstrate că e (aproape) cel mai bun şi pe dreapta, chiar dacă această „dreaptă” a lui s-a transformat în majoritatea timpului în inter dreapta, cu multe pase filtrante („printre”), fiind astfel un fel de „coordonator pe dreapta”. Trecerea timpului l-a ajutat pe Cipri să cunoască (aproape) la perfecţie jocul, protejează mingea excelent, participă la un-doiuri, dă pasele decisive, marchează… Felicitări Cipri, de la mine ai nota 10 (cât ai şi primit, dealtfel, la notare). HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.