Minca-v-ar tata! [CFR – Astra 3-2]


Doi antrenori nesuperfericiți: Miriuță îngenunchiat pe final de FCSB, Șumudică scos din Europa de locul 8 din Belgia și cu doar un punct acumulat în prima etapă din play-off.

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Camora – Gomelt, Nascimento – Deac, Păun, Nouvier – Omrani.

Echipă tare are CFR-ul! Să-mi tai ceva (nu! nu! altceva…) dacă cineva îndrăznește să pretindă că A1 clujean putea arunca în teren un prim 11 mai solid. Buuun, nu trebuie să retez nimic. Din start, nota 10 pentru Miri.

Meciul începe absolut horror. Primul nostru 11 meseriaș e aproape pe lângă subiectul fotbal. Larie blochează prima șansă a oaspeților, dar în minutul 3 se deschide scorul. Ioniță primește o pasă japoneză în spatele liniei noastre de apărare, nu se fluieră ofsaid, faza continuă, șpiț… gol: 0-1!

Patru minute mai încolo, astralii încearcă să ne betoneze pe poziția a 6-a a clasamentului. Lovitură liberă de pe stânga – de unde și ovinele ne-au torturat – execută Budescu, bară, încercare de finalizare Săpunaru… scăpăm!

În aceste vreo 10 minute oribile, mă întreb dacă nu cumva Miriuță le-a rulat băieților, din eroare, o casetă cu Unirea Urziceni, nu cu Astra Giurgiu, fostă Ploiești (pentru cei care nu știu sau au uitat, clubul a fost mutat la Giurgiu pentru a avea vamă cu Bulgaria).

Când nimeni dintre mine și eu nu mai spera, CFR-ul renaște și pornește la atac. Deac cere fault în careu – nu i se dă. Cerem henț în careu – nu ni se dă. Mai e o speranță: să cerem autogol în careu, poate-poate ni se dă…

Atacul CFR-ului însă nu e foc de paie de bună calitate, neplouate. Minutul 11, centrare de pe stânga, deviere cu capul Nouvier, minge introdusă în poartă de Omrani: 1-1! Nu și pe tabelă, din foarte mare nefericire. Tușierul ridică steagul la 90 grade geometrice, fapt ce urcă tribunele la peste 100 grade termometrice.

O luăm de la capăt. Deac e argint viu pe dreapta, se zbate ca un pește în acvariu. Păun e blocat din șutul spre gol în minutul 13. Dar golul nu așteaptă mai mult de două minute. Nascimento spre Tiago Lopes, centrare perfecă pe capul lui Păun, care nimerește ținta: 1-1! Tușierul nu schițează nici măcar un grad geometric.

[lipsesc vreo 20 minute, nemotivat; scuze!]

Se pare că Lung a încasat un șut de la Omrani și a fost trimis la spital. Clujul nu-i priește, chiar dacă medicii sunt buni. În afară de cei care nu-s chiar așa de buni sau au zile mai proaste.

Minutul 36 poate aduce golul doi al CFR-ului, dar Mureșan nu „rade” mingea centrată de pe dreapta. Încurajator este însă faptul că suntem periculoși și la fazele fixe și la centrări.

Omrani are o piruetă neașteptată și trimite mingea în bară. Suntem net superiori campioanei.

Spre final de repriză, lui Colțescu i se pun câteva pete pe Șumudică, și-l trimite la înălțimea de care pomenea caneto în avancronică. Suporterii clujeni din apropierea băncii de rezerve a oaspeților mai învață una-două înjurături proaspete, cu spumă la gură.

Repriza se prelungește cu 8 minute. Exagerat de mult, zic eu, două fiind suficiente pentru golul de 2-1 marcat de Deac. Un pic de ghinion pentru Astra, mingea ajungând la Cipri deviată de un fundaș, dar – hei! – fundașii fac parte din joc!

După o primă parte în care CFR-ul a răsturnat terenul și scorul, intrăm la vestiare să ne tragem un pic sufletul la măsea.

[mai lipsesc o dată, vreo 25 minute, și mai nemotivat; scuze!]

Îl văd pe Șumudică urcat și mai mult pe scara socială: a ajuns la tribuna oficială. Îl văd și pe Peteleu, dar nu-l mai văd pe Tiago Lopes, pe care n-am cum să nu-l văd când e pe teren. O mică surpriză.

Prind în direct centrarea de pe dreapta, pe care Omrani n-are cum s-o rateze: 3-1! Wow! Oare suntem din nou pe drumul spre 5-1?!

Același Omrani cade în careu, secerat sau nu de portar, și un tip pe care nu-l recunosc ia mingea și o pune pe punctul cu var. Antal (intrat în locul lui Nascimento, bănuiesc) execută simplu, dar prea simplu și portarul respinge. Deac nu reușește nici el să înscrie. No, asta e, are Gruia goluri destule în seara asta. Trei puncte și la culcare…

Numai că „ăla” ține morțiș să-și bage coada. Suntem în minutul 90, visăm cu ochii deschiși la clasamentul adus la zi, când astralii ne penetrează apărarea, șutează la poartă, îl obligă pe Mincă să respingă în față, Săpunaru e cel mai iute de picioare și marchează pentru 3-2. Hopa, fratele meu! N-am chef de barcelonisme în prelungiri, că mă supără gastrita, am nervii subțiri și poate mai fac și cu inima.

Bud (intrat în locul ovaționatului Omrani) nu ajunge la o minge și astralii se reped din nou spre poarta noastră, ca disperații. Budescu cade din mângâierea lui Deac și Colțescu acordă dramatic lovitură liberă directă. Fugim cu toții până la aprozar sau cămară să ne înarmăm cu morcovi sau sfecle, care ce găsim. Parcă-l aud pe kiruj murmurând „nuuu seee poaaateee”, cu degetele încleștate pe fotoliu… Șut brazilian, respingere buffonească a lui Mincă, care ne salvează de la cel mai nedrept 3-3 din istoria clubului, dacă am înregistrat vreodată unul.

Fluier final. Ușurare și satisfacție. Nota 10 cu felicitări lui Miriuță pentru parada lui Mincă. Toți ceferiștii sunt cu zâmbetul pe buze (o expresie de o tâmpenie crasă; mai greu cu zâmbetul pe urechi, nu?). Șumudică ne vede campioni și se „miri” de ce noi nu ne vedem. Noi însă știm că drumul e complicat, pavat cu alte meciuri în care 10 minute de absență din joc ne pot fi fatale. Avem răbdare. Suntem ardeleni. De-o fi să ieșim campioni, poate ne-om da seama prin toamnă. Un pic înainte de iarnă…

Reclame

42 de comentarii

 1. O seara frunoasa,in tribunele din Gruia multi spectatori, atmosfera frumoasa, baietii au jucat la firul ierbii, cu combinatii, un-doi-uri, pase filtrante, tasniri, pressing pana la portarul advers, tot-tacamul. Felicitari intregii echipe si lui Miri in egala masura. Trei puncte mari, multumim pentru seara asta, Cfr!!!!! Hai Cfr!!!

  Apreciază

 2. REFLEXII(ne)PERTINENTE:CFR-Astra=3-2(2-1)-marcatori,pt.noi:Paun,Deac,Omrani; Felicitari pt. victorie!;am inceput greoi,fara suflu,fara convingere,fara implicare,cum de altfel era sa si terminam;ar fi fost pacat sa incheiem partida in genunchi,cand am avut,la un moment dat, meciul la discretie;din nou un scor mincinos,in defavoarea noastra;in loc de 4-1(si pe plus la golaveraj),- ratare penalty Antal-(cu o executie de schiop,pt. care am sa-l taxez cu o nota de repetent!;oare de ce l-a lasat Miri tocmai pe el,sa execute,un jucator neincalzit,venit de pe banca?!),era sa incheiem cu un neverosimil si halucinant 3-3;noroc cu interventia miraculoasa,salvatoare, a lui Minca(cu asta s-a scos) la ultima ocazie de gol a oaspetilor din lovitura libera,in urma unui fault impardonabil,neglijent,efectuat de“ratoiul”Deac(care pana la acel moment n-a jucat rau,a fost omniprezent,sprijinit f.bine de T.lopes,desi,in prima repriza inafara golului-d-le,da ce se mai lipeste la gol!-,mai toate mingile expediate au avut o finalitatea nedorita),in marginea careului de 16m.perpendicular pe poarta,care putea sa ne coste f. scump,pierderea pe nedrept a 2p.;sa nu uitam ca pe langa o bara,am mai inscris,regulamentar,inca un gol prin acelasi Omrani(care-l trece definitiv pe banca pe Bud!),insa,gresit anulat;am vazut actiuni cursive,faze de poarta,determinare,mult efort,goluri,dar si destule pase la adversari si din pacate cu multe greseli in transmiterea mingii(aici a excelat Paun)catre coechipieri,care daca s-ar fi materializat puteau deveni faze periculoase;mai trebuie lucrat la pozitionarea fata de off-side-uri si la loviturile libere(cornere)la colaborarea dintre jucatori si compartimente(atentie la dublaj),apoi la perfectionarea relatiilor de joc;in final,3(trei)p.castigate pe deplin meritat!;de asta data echipa a fost alcatuita mai aproape de ceea ce ne asteptam,lucru materializat prin consistenta jocului,chiar daca am lasat uneori impresia ca suntem dominati;ma ingrijoreaza faptul ca luam f. usor goluri(cate doua)in fiecare meci,mai ales pe finaluri,cand se pare ca ne scade concentrarea si conditia fizica!!;intr-un alt registru(S.F.),cu inca 3p.castigate real pe teren,pt. macar o zi,am fi fost pe primul loc!;din nou,Sumi ne demonstreaza cat poate fi de penibil(!);cica CFR”a fost impinsa de la spate”(de catre arbitrii?) si se comporta ca un huligan,injura ca la usa cortului si jeleste,fapt transmis si jucatorilor(vezi Budescu,J.Morais)asta pt. ca i-am dat motiv neinscriind la 3-1,cand puteam sa-i”bagam pumnul in gura”si sa-l trimitem acasa,pe jos!;Hai CFR!

  Apreciază

  • Eu i-am dat lui Antal cât lui Bud, de încurajare, fiind vorba de debutul lui la CFR. 🙂 M-a supărat mai mult decât ratarea penalty-ului faptul că are pe conştinţă lovitura liberă care a dus la al doilea gol al astralilor. Parcă presimţeam că de-acolo încolo vom simţi din nou presiunea morcovilor.
   În fond, nu-i un lucru rău că am rămas cu golaverajul negativ, aşa suntem obligaţi şi condamnaţi să ni-l retuşăm la Craiova. 🙂

   Apreciază

 3. ,,Nu am decis eu ca Antal să execute penalty. Trebuia să bată Omrani 11 metri, dar o să discutăm asta în vestiar.” – Miriuţă link
  Ce poate însemna indisciplina! Din cauză că nu se respectă cele stabilite la vestiar, se poate ajunge ca unii dintre suporterii frânari să fim nevoiţi să ne facem programare la doctor. Care la morcovologie, care la cardiologie. 🙂 Să ne amintim de meciul de 5-1 din toamnă. Petrucci nu l-a lăsat pe Bud să execute penalty-ul în min 90+3, la scorul de 4-1. Asta înseamnă profesionalism.

  Apreciază

 4. Sunt uşurat! Credeam că a venit de la Miri, chiar dacă m-am şi îndoit temeinic, cunoscându-l ca unul care nu se abate de la disciplina tactică (chiar dacă ea nu dă mereu rezultate). Înseamnă cu Liviu s-a băgat acolo ca musca-n lapte, din care cauză el este vinovatul principal, dar ceva vină are şi Billel (că nu trebuia să-l lase, invocând indicaţia lui Miri), cât şi Miri însuşi (că trebuia să intervină imediat, pentru corecţii, când l-a văzut pe Antal aşezând mingea pe punctual cu var). Poate şi Camora putea (şi trebuia) să repare situaţia, fiind antrenorul din teren. Bine că am ieşit bine din belea.. HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Cred ca a fost un moment de uluiala generala, toti au ramas blocati cand l-au vazut pe Antal ca ia mingea si o pune pe punctul cu var. La Miri nu se accepta scuza cu uluiala, trebuia sa fie el cel cu mintea cea de pe urma, doar el e dirijorul. Bine ca a aparat Minca ultima lovitura libera. Antal a incercat probabil sa-si faca o intrare triumfala pe teren. Daca e cineva din conducere cu sugestia (nu cred), atunci nu a fost o idee buna, dimpotriva.

   Apreciază

 5. Deocamdata,ne-am depasit conditia,suntem o echipa onorabila,peste media campionatului nostru modest,dar care,deocamdata,nu poate emite mari pretentii,decat la o eventuala clasare pe podium;trebuie reglat cumva slabiciunea de trecere abrupta de la un joc dinamic,consistent,la unul confuz, fara veleitati ofensive,prin care invitam adversarul la joc,acceptand,sa se apropie periculos de poarta noastra;lasam,de multe ori impresia ca putem inscrie oricand si oricui,dar tot asa de bine,am senzatia,ca putem primi gol din orice pozitie,de la oricine;de asemenea,se pare ca putem invinge pe oricine si ne poate induce,sau introduce morcovul,oricine si oricand;ne lipseste,deocamdata, echilibru,detasarea,acea constanta,acea siguranta si incredere(desigur,ca o au doar marile echipe,sau cele care simt superioritatea)ca odata ce ne-am instalat la carma jocului putem pastra fara probleme avansul si scorul,ca suntem in stare sa castigam degajati,chiar daca nu mai dominam;mi-ar placea sa vad(oare cand?)cum prin pase repetate,in progresie,scoatem adversarul din joc,o preocupare pt. constructie,tranzitie,si reusim sa impunem ritmul, sa ne subordonam adversarul,nelasadu-i prea multe sanse de replica,scutind astfel cardiacii de probleme!;ma intreb,chiar nu avem niciun bun executant al penalty-urilor(deh,psihicul)?;”pune frate mingea jos si simplu plesneste-o de rupe plasa!”;noi ce facem,o dam usor acasa,precum impiedicatii,ca era sa-l transport pe prietenul meu de suferinta la cardiologie(!);si pe Miri am sa-l taxez,drastic,pt.tratarea cu superficialitate a acestei f.importante faze,a acestui determinant moment psihologic,in care trebuia sa intervina si pt. schimbarea lui Omrani(dupa iesirea lui,Sapunaru a fost mai prezent in careul nostru,decat Bud in al lor!);acum,urmeaza o buna si meritata pauza de fotbal autohton;am sa merg si la meciul Romaniei cu Danemarca,desi-i pe”Cluj-Arena(pt. mine este“Adam-Arena”);sa auzim numai de bine,mai ales din partea clubului!

  Apreciază

 6. Felicitari(cu asta ar fi trebuit sa incep),Cj-07-CFR,pt.stradania si osteneala de-a ne reaminti fazele importante si momentele fierbinti ale meciului(!)

  Apreciază

 7. Pentru mine Gommelt a fost unul dintre cei mai buni.Am spus de nenumarate ori,chiar si atunci cand altii nu erau de acord,ca este un jucator foarte bun.Trebuie pastrat cumva.Se poate vinde mai tarziu pe bani buni.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Luis,f.de acord cu aprecierile pozitive la adresa lui Gomelt(va reamintesc ca la testele fizice a fost cel mai bun),doar ca deocamdata,cu parere de rau,nu-i jucatorul CFR-lui(parca-i a lui Bari);uitati-va ca in meciurile in care joaca si da randament,doar cu putin peste medie, nu pierdem,de obicei castigam si asta datorita contributiei lui din fata apararii- fundasii centrali raman de putine ori descoperiti,sau unu la unu cu atacantii adversi.-

  Apreciază

  • Pai poate ,de aia nici nu a jucat constant la noi.Poate ca se gandea Ferguson de Gruia ,ca oricum il pierde,nu se poate baza in viitor pe el.Adevarul este ca,daca continua cu aceste evolutii nu-l mai pupam un Gruia.Atunci mai bine pe banca cu el,da de-l luam gratis 🙂 🙂 🙂

   Apreciază

 9. Luis, un antrenor normal la cap joaca cu ce are mai bun in sezonul respectiv, nu-si poate permite sa tina pe tusa un jucator doar ca nu-i sigur ca va juca si la anu la noi . Cat priveste meciul de ieri, vorba lui Racheta, suntem o echipa care poate bate pe oricine, dar si sa piarda cu oricine . Daca era 2-0pt astrali, era mai greu , mai ales datorita psihicului . Minca inger si demon, dupa mine a gresit clar la golul 2 al adversarilor, insa a scos lovitura libera care putea sa insemne 3-3 si atunci sa fi vazut suferinta la noi patimasii ! Miri, in sfarsit a alcatuit bine echipa, la penalti are insa partea lui de vina, trebuie sa se stie clar cine e executantul iar asta trebuie respectat cu sfintenie ! Privind urmatoarele meciuri, eu zic ca nu trebuie sa avem morcov ( usor de zis chiar pt mine ), orice loc mai sus de 6 e un bonus, daca e sa fie o tinta mare, asta din sezonul urmator, cand sper sa se faca niste achizitii care sa intareasca substantial echipa .

  Apreciază

 10. Aş vrea să vă întreb dacă este normal ca un antrenor eliminat de pe teren (vezi mumudică), are dreptul de a participa la interviuri (digisport)? Ştiu că ăştia de pe becalispor trăiesc prin- şi pentru- scandal, astfel sunt sigur că i s-ar permite în caz contrar şi lui nea Miri interviul. Oricum, nu sunt de acord cu asta, unul eliminat să fie eliminat definitiv pentru acel meci, dacă vrea să dea interviuri, s-o facă de acasă.

  Apreciază

 11. Dragi chibiti tribunisti, cine a vazut meciul Werder Bremen – RB Lepzig 3:0 a putut sa observe cum din doua contre letale in viteza extraordinara si un sut fantastic din vole la respingerea cu capul a fundasului advers poti rasturna toate ierarhiile. echipa de pe antepenultimul loc a surclasat echipa de pe locul 2. Racheta, RB Lepzig a avut posesia tot meciul, a facut pressing pana la portarul advers, a fost foarte agresiva in pressing avansat tot meciul dar a ratat ocazii imense si a pierdut la scor in principal pe contre letale in viteza fantastica, executate cu doar 3 jucatori de cei de la Bremen.

  Apreciază

 12. Iata ca viitorii nu s-au supus oilor. Oile au platit scump faultul dur al lui Tamas pentru care a primit rosu. Hategan a incercat sa compenseze neacordand un penalty clar viitorilor pentru tragere de tricou. Dar n-a fost suficient, viitorii ai combinat in voie printre liniile oilor.

  Apreciază

 13. Kiruj, Tiago a fost extrem de nervos cand a primit galben, a continuat sa protesteze vehement si dupa ce l-a primit, nu a lipsit mult sa primeasca rosu, daca era arbitrul mai exigent cu el. Cred ca Miri a vrut sa evite un cartinas rosu cu schimbarea lui Tiago, cum dealtfel a procedat si cu Nascimento cu oile.

  Apreciază

  • Da, în mod evident asta a fost explicația. Păcat de Tiago că e așa irascibil (un fel de Alibec mai slăbănog și mai…fundaș). Este într-o formă incredibil de bună, practic a fost o extremă mai clasică decât Deac, care a jucat mai spre centru, un fel de inter. HAI CFR!!!

   Apreciază

 14. Luis, Caneto, Racheta, Bela, si mie mi-a placut foarte mult Gomelt si nu numai cu Astra, si in meciurile in care a mai jucat in ultimul timp. Sper sa-l cumparam de la Bari in aceasta vara, cum a scris cineva pe cheferetv ca e in vizor acest transfer.

  Apreciază

 15. Cfr.ist-ule,de asta data a fost Ok,ce spui;se mai intampla si asa,dar f. rar!;poate sa-ti iasa si cu un asemenea stil de joc,direct,simplist,uneori rudimentar(atata timp cat te stii net inferioara valoric,(asta ca o explicatie,dar nu-i o scuza sa stai cu curu-n poarta si sa profiti pe contraatac!),mai ales daca adversarul prinde o zi mai proasta,sau cum s-a-ntamplat,acum,plina de ghinion,iar tu Werder B.,in acest caz,ai mult noroc si multa inspiratie;dar se vede treaba ca“ulciorul nu prea merge de multe ori la apa”;pt. ca jucand,doar asa(iti trebuie jucatori de mare calitatate-ex:Atletico Madrid-iar aici,precum la CFR, nu-i cazul)nu poti pacali fotbalul la infinit,ca dovada LOCURILE ocupate,diametral opuse din clasament,care spune totul despre filozofia fotbalului de anduranta si care,in final,ii da castig de cauza,de cele mai multe ori,celui care practica un stil bazat pe POSESIA balonului,nu celui care se consuma si se epuizeaza alergand,degeaba,in gol dupa el;acum depinde de modul cum gandeste si o pune in practica,fiecare echipa,antrenor;eu prefer a doua verianta;in cazul IDEAL,de regula reusesc,cel mai des si mai bine,cei care stiu si pot sa practice o COMBINATIE de STILURI(uneori chiar si heirupism si bubuieli,daca nu sunt un scop in sine,ci doar o cauza de moment),intre unul elaborat bazat pe constructie,pe pase repetate,avand drept scop scoaterea din joc a adversarului,”ascunzandu-i obiectul muncii”,mingea,ALTERNAND,in functie de faza si moment,cu unul direct,riguros,”taios”fara floricele(neplacut ochiului,dar eficient,cateodata),pe contre,sau contraatac;simplist vorbind,nu ai cum sa te expui riscului de-a primi gol,daca mingea-i la tine si nu la adversari;ca sa poti reusi a transpune in fapte o asemenea abordare ai nevoie,intr-adevar de jucatori(si antrenor)de calitate,de valoare,care conduc la eficienta si eficacitate;apoi,de o buna conditie fizica,pe langa un moral f.bun,materializat prin atitudine si determinare,constante;acestea sunt doar cateva din infinitatea de cauze,modalitati si posibilitati de-a vedea si a juca fotbalul;pana la urma,conteaza mai putin filozofiile,teoriile,stilurile,tacticile si strategiile,ci doar numai si numai rezultatul final,adica VICTORIA!

  Apreciază

 16. NOTAREA s-a oprit, avem din un număr destul de mare (59) al evaluatorilor. Miri a fost catalogat cu 8.1, echipa cu 7.5. Avem 4 note de peste 8 la jucători (Billel-9.0, Deac-8.9, Mincă-8.2 şi Păun-8.0, practic cei mai buni dintre cei buni şi în opinia mea, mai puţin Mincă, care s-a scos -evident- cu parada de zile mari din min.89). Nu au reuşit să atingă „borna” decentă 2 jucători: Bud (5.6) şi Antal (5.7), notele mi se par corecte şi în cazul lor. Larie are -în continuare- cea mai mare rată de „utilizare” (99,4%) în campionat, lipsind doar ultimele 15 minute ale meciului cu Iaşiul. Antal este al 33-lea jucător folosit în acest sezon de Liga1. HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Mda,pacat,ca nu s-a observat munca enorma si eficacitatea lui Gomelt.Merita si el sa fie intre optari.Iar Miri ,a luat nota prea mare.In primul rand a gresit schimbarile ,in al doilea rand nu este posibil ca ,un jucator sa decida ,ca-i cel mai in masura sa execute un penalty.Are si el ochi,a vazut ce se intampla ,si trebuia sa intervina.Nu vreau sa fie un atac la adresa lui Ferguson de Gruia,dar asa vad eu.(Retineti,am cam fost de partea lui,si i-am apreciat munca)

   Apreciază

 17. Asa o observatie din timpul meciului.Dupa cum am observat eu ,din manifestarile jucatorilor (cand veneau in fata galeriei),nu prea parea sa fie dornic vreunul sa plece de la noi.Parca erau extaziati,toti erau cu mana la corason si stema CFR-ului.Lopez si Deac ,parca erau in transa.Tostusi ,cred ca Ferguson de Gruia ,face ceva foarte bine la echipa.Vazand determinarea afisata,nu mi-a fost frica nicio clipa ,ca vom pierde,Martor imi este”illuminatul Brightside”

  Apreciază

 18. Kiruj,nu ma mai pronunt detailat asupra notelor,care din nou sunt mult prea mari;se vede treaba ca se acorda mai mult cu sufletul;se pare ca aportul si contributia fiecaruia din teren,este trecuta oarecum in plan secundar si primeaza scorul;mai degraba ne lasam prea mult influentati de victorie si eludam nereusitele;respectand proportiile,notele sunt totusi destul de aproape de realitate,in ceea ce priveste diferenta dintre jucatori,ceea ce,imbucurator,denota o buna cunoastere a fenomenului;sigur ca exista ca de obicei si exceptii,cum ar fi la Minca si la Miri.

  Apreciază

 19. Minca n-a avut mult de lucru.Cand a avut a reusit 50%.O respingere in fata lui Sapunaru,de unde golul doi si o interventie superba,magnifica,fenomenala,extraterestra la lovitura libera a lui Fabricio.Cred ca nota mare se datoreaza acelei interventii.A fost un sut foarte puternic,bine plasat,aici Minca a fost la inaltime.

  Apreciază

 20. Cotonogarul de Tamas l-a mai “ajutat”odata pe ciobanul-penal sa se pregateasca de Liga Campionilor(!)[a fost o ironie];”Betivanul”,ar fi trebuit eliminat,inca,din meciul cu noi pt. duritatea faulturilor repetate,la intimidare;cum era sa lase umilit in fata unui biet Purece;cum sa accepte el”giganticul”fundas sa fie ridiculizat de viteza unor”copii”(?);din nou,s-a demonstrat ca,in campionatul nostru,ca sa-l castigi,ca antrenor,nu trebuie sa fii un mare tehnician,un bun strateg,sau un desavarsit tactician,ci ai nevoie de ceva experienta,iar jucatorii,doar sa fie dispusi la efort fizic,care sa le permita sa alerge non stop,de unde vine si increderea si determinarea;daca ai”manji”determinati,avizi,flamanzi de performanta, care pot alerga intreg meciul si mai au si oares`ce pregatire tehnica,nu ai cum sa te impiedici de nicio echipa;astfel, iti subordonezi,pana-n final, orice adversar,mai ales daca ai si arbitrii care nu te incurca;mult prea ridicatul in slavi,Rejele,fata de Reghe(care oricum este sprijinit)n-ar putea face fata la Stana;aici a mai dat-o in bara,pt. ca nu la el era comanda,nu el era jupanul,nu el lua cele mai importante decizii;pe cand la Viitorul el este TOTUL si-i poate conduce pe”manji”tiranic,chiar despotic fara ca cineva sa caraie(nu si in cazul lui Cernat sau Banel)si nu trebuie sa fi un super antrenor,sa ai caracter sau cunostiinte de psiho-pedagogie,cand toti si toate ti se supun;insa,atunci cand ai unele probleme in echipa cu jucatori exponentiali,cu personalitate si tupeu,sau/si cu abateri extra-sportive(ex:Halibec,Tamas,Pintili),chiar de esti rejele-rejilor nu mai poti fi”tatuca“lor,sa dictezi si sa le comanzi dupa bunul tau plac si atunci inevitabil incep contradictiile,frecusurile,jocul devine confuz dispar rezultatele,iar in final,apar despartirile;nu-ti ramane decat varianta plecarii lor sau a ta,cum de altfel a mai facut-o de atatea ori,acest inegalabil reje.(ridicat in slavi de mass media).

  Apreciază

 21. In ultimele partide cu fcsb, viitorul si astra (echipe cu cea mai buna posesie) am reusit sa le ascundem obiectul si sa ne impunem jocul.Cand ne aparam pe doua linii era atacata(de o parte a tribunistilor) tactica si maniera simplista de abordare a jocului.Iata ca facand marea rocada aprecierile de „joc simplist” se mentin.Eu gasesc ca echipa a jucat exagerat de deschis, nerefuzand jocul si a invins echipe axate clar pe jocul ofensiv (mai putin fc.oaia).Facand comparatie cu ce-am vazut si aseara la viitorul cu fcsb , jocul nostru ofensiv a avut nuante de CL fata de judetul celor doua candidate la titlu.De asta sunt un pic in ceata cu negativismul perpetuu al unora, in raport cu jocul si rezultatele obtinute.

  Apreciază

 22. Referitor la meciul cu oitele,sunt convins ca,daca am fi inscris ,la ocaziile avute in prima repriza ,pana-i plula-n veci nu egala stana.Acolo nu am avut noroc,ca,dupa cum spui si tu,chiar am jucat si jucam fotbal.Sincer ,cu hastra am vazut careva combinatii de toata frumusetea.Ca joc,ca exprimare in teren,momentan jucam cel mai frumos,deschis si spectaculos fotbal.Na,cam atat despre „simplismul si bubuielile” lui Miri.Miri,daca va avea material are sanse sa demonstreze ca merita sa fie Ferguson de Gruia.

  Apreciază

 23. Gica 10,de ce crezi tu ca in general am obtinut rezultate pozitive cu echipe care incearca sa joace,ceva fotbal,mai dinamic,mai deschis,pe cartea atacului si am pierdut o gramada de puncte cu echipele care mimeaza fotbalul si stau numai in propria jumatate,jucand la ciupeala si aparandu-se disperati pe doua-trei linii(?);iti spun eu,simplu:pt.ca cei care joaca mai ofensiv se deschid,se descopera mult mai mult,ii poti surprinde usor pe contraatac,sau pe contre, pe cand cei care stau la cutie,sau mai rau, cu curu-n poarta,noi neavand un registru tehnico-tactic prea bogat si variat,nu reusim sa gasim prea multe solutii tehnice sa-i desfacem si sa patrudem spre poarta lor;apoi,poti avea ghinionul sa te prinda cu o lovitura libera,sau corner si-ti baga mortul in casa,dupa care te joaca cu mingi bubuite,folosind tot felul de tertipuri de fragmentare a jocul,cu multe intreruperi si simulari,tot tacamul unei echipe marunte!;nu subestimez modul in care ne-am prezentat in cele doua meciuri din play-off,in care n-am avut un dram de noroc,iar ghinionul a fost cat casa!;comparativ cu meciurile noastre de la-nceput de campionat,cand predominau bubuielile si heirupismul,acum ceea ce jucam(desi mai avem momente de heirupism)este parfum!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.