Când să gată norocu’ [FCSB – CFR Cluj 2-0]


Miriuță introduce pe Arena Națională un prim 11 surprinzător de flexibil, agresiv, orientat spre atac ori de câte ori se ivește ocazia… bun, într-un cuvânt.

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Camora – Rus, Nascimento – Deac, Păun, Nouvier – Omrani.

Două sunt principalele modificări: 1) golgheterul CFR-ului de care în 2017 nu se mai lipește golul, Bud, e lăsat pe bancă, iar Omrani e împins vârf; și 2) revine Nascimento în linia de mijloc (cu efectule secundar de mutare a lui Deac în banda dreaptă).

Pressingul nostru e foarte sus, în apropierea liniei de mijloc, iar gazdele sunt vizibil incomodate. Câștigăm/recâștigăm multe mingi, iar dacă vedem că nu suntem în stare să le câștigăm, facem faulturi tactice finuțe, de netaxat cu „galben”.

Avem prima acțiune în careul advers, dar probabil e prea devreme să ne concentrăm pe o finalizare perfectă.

Omul primei părți a meciului e Omrani, care pur și simplu zburdă pe teren, apare unde nu te aștepți (ba chiar în viteză!), se luptă pentru orice minge, câștigă destule, pasează bine, obține lovituri libere și cornere. În minutul 12 ne aruncă în aer de pe scaune, bănci, fotolii, însă mingea nu intră în poartă. Respinsă cu disperare de Niță, mingea lovește bara porții și se duce în treaba ei. Mare ocazie!

Urmează un șut al lui Nouvier care nu prinde nici el vinclul și e clar că CFR contează în acest meci.

Apărarea e în vână, mai ales la ieșirile la ofsaid. N-am zis că-i perfectă. Știm bine că apărarea noastră e penetrabilă, mai ales la deschiderile în spatele fundașilor centrali (lenți) sau când fundașii laterali sunt depășiți sau absenți din schemă, așa că nu așteptăm evoluții perfecte meci de meci. Însă în seara asta apărarea își face treaba pentru care este remunerată după buget. Mă rog, Camora, Larie și Tiago Lopes greșesc câte o dată, dar nu iese nimic letal din aceste erori, cum se întâmpla în trecut, când CFR-ul nu era însurat/măritat cu norocul lui Miriuță.

Deși comentatorii îl vor ignora la schimbarea din repriza secundă, eu unul mă declar fascinat de jocul (recuperatului?) Nascimento. Tractorașul portughez e cu o clasă peste majoritatea celor din teren la știința jocului cu mingea. Jocul consistent al CFR-ului i se datorează în mare parte, deși ochii sunt mai degrabă ațintiți pe Omrani. Lângă el, Rus compensează decalajul de știință/potență prin acele faulturi strategice de care pomeneam.

Problemele încep la Nouvier, care nu se simte grozav pe flancul stâng al atacului de pe Arena Națională, și nu se simte deloc pe faza de apărare. Din cauza jocului său subțire are de suferit și jocul lui Camora. Mario continuă să urce cu aplomb în atac (ocazia lui Omrani i se datorează în mare parte), dar pe faza defensivă e lăsat să se lupte de unul singur cu adversarul direct, fie că-l cheamă Jakolis, fie că nu-l cheamă nimeni, dar tot vine peste noi.

A doua problemă e Păun, ale cărui realizări sunt doar faulturile la Muniru (cel puțin trei la număr). Pe dreapta, nici Deac nu iese prea tare în evidență, mai ales că Tiago Lopes nu-și permite să urce atât de des la sprijin.

Arbitrajul e jos pălăria! Chiar dacă enervează gazdele, pe noi nu are de ce. În seara asta suntem lăsați să jucăm.

La unele atacuri se vede că gazdele ar putea să ne pună probleme mai mari, dar șubreda inspirație, egoismul și precipitarea le joacă feste. Boldrin șutează spre poarta lui Mincă în minutul 28 și pare să fie primul șut mai sănătos. Mincă e însă mai sănătos decât șutul.

După o jumătate de oră, jocul pare că stagnează. Deși cele două echipe vor, filmul e ușor voalat, neclar.

În minutul 36, gazdele obțin o lovitură liberă de pe partea lor stângă de atac (oferită gratis de ceferiști, care au pierdut mingea în atac de-a lela). Execută Ovidiu Popescu și mingea face cunoștință și cu bara porții lui Mincă.

Fără această ocazie, aș fi zis că la pauză CFR merita cam 2 puncte, iar adversara unul. Așa, un punct la un punct e mai mult decât echitabil și nu supără pe nimeni (nici măcar pe adversarele din play-off). Însă noi ar cam trebui să forțăm după pauză să luăm 3 puncte, că prea ne lipsesc din clasament. S-ar bucura de ele în primul rând galeria clujeană de pe Arena Națională.

După pauză…

Miriuță nu-i prost (și fac această afirmație deși n-am zis niciodată că ar fi prost). L-a simțit și el pe Nouvier subțirel, așa că face mutări: Deac pe stânga, în locul francezului, Omrani pe dreapta (hmmm!), Bud în vârf (că poate i s-a spart ghinionul și dă și peste el norocul). Deși nu-mi place exilarea lui Omrani pe dreapta, să zicem că mai rău nu poate fi decât în R1. Mai ales că de acum ar fi mai mulți pretendenți la marcarea a cel puțin unui gol.

Se joacă așa-și-așa, fără mari ocazii. Alibec face spume la gură că nu e lăsat să treacă. Mă tot minunez cum naiba are banderola de căpitan pe braț. Nu-mi pare deloc un om de echipă, d-apoi un lider. Dar asta e treaba ciobanului, nu ține de fotbal…

Minutul 62 e minutul care toarnă agonie peste extazul din ultimele 4 etape. Păun scapă (din ofsaid! – pasă Omrani) spre poarta lui Niță, are tot timpul din lume să-și aducă aminte ce a învățat în sutele de antrenamente, dar atinge mingea într-un mod total nefericit și portarul advers culege o minge pe care ar fi trebuit s-o scoată din plasă. Miriuță luftează aer la marginea terenului, exasperat.

Pe când ne pregăteam să punem cruce norocului miriuțian, Tănase e mai domn cu noi și decât a fost Bâtfoi de la ASA Tg.Mureș. Preluarea sa de la 2 metri de poartă peste aceasta va intra cu siguranță în Top 1 ratări imense ale sezonului. Norocu’ lu’ Nea Miri nu muritu’, numa’ un pic s-o hodinitu’ (sau cam așa ceva; nu-s expert în citate).

0-0 în continuare, dar probabil ceva s-a rupt deja.

Nascimento și Omrani pleacă pe bancă și în locul lor intră Gomelt și Sorsa. CFR-ul se diluează văzând cu ochii. Campion al schimbărilor altădată, Miri pare să-și fi uitat acasă tricoul cu ași în mânecă.

Culmea, parcă după ce și-a tras singur cinșpe perechi de palme, Păun e cel mai periculos clujean. Dar cam atât. Mingile tot îl ocolesc pe Bud, iar pe Sorsa nu-l văd în joc. Schimbările de la gazde se vor dovedi, în schimb, mult mai inspirate.

Apărarea noastră e mai solicitată decât în prima parte. Larie are reale dificultăți într-un interval de vreo 2-3 minute, după ce încasează un „galben”. Mureșan mi se pare cel mai stabil fundaș în aceste momente.

Minutul 84 aduce o centrare de pe dreapta, care ar face bine să se ducă naibii sau să nu se termine în veci. Din păcate, la recepție e nou-intratul Gnohere, lăsat singurel în care de către Tiago Lopes (probabil în grija unui Sorsa fără nicio grijă). Șut… gol… 1-0.

Și iată că ne-am întors la emanația filozofică a puțului gândirii, ce spune că „norocul și-l mai face și omul/antrenorul, dar tot nu ține până în prelungiri”. Îmi trec prin minte multe meciuri disputate de CFR la stână, în care am jucat la fel de bine, dar la finalul cărora tot n-am câștigat, ba uneori chiar am pierdut. Se pare că am revenit pe făgașul istoriei, după un accident fericit singular, petrecut tot cu Miriuță la timonă.

Mâna sus ăia care mai sperați în egalare în ultimele 7-8 minute! 1, 2, 3, 4… cam 3,7% dintr-un eșantion reprezentativ…

Golul de 2-0 din minutul 90+1 e doar surplus la suferință. Îmi pare rău mai ales de Mincă. Portarul nostru nu făcuse un meci slab și nu merita așa un vinclu. Mai ales la o fază copy-paste din R1.

Dar ce-i filmat și scris pe tabelă, rămâne valabil. După un meci în care am contat, ba chiar am dat fiori morcovii tribunelor, după un meci în care arbitrajul nu ne-a atins nici măcar cu o petală de cactus, plecăm acasă cu 0 puncte și cu o sarcină ce pare avortată: aceea de a face aproape imposibilul posibil. Și totul numai din cauza unei stupide pene de noroc. Sau poate nu numai?…

Juriul, notele!

132 de comentarii

  1. Kiruj,sa fim seriosi si realisti;de unde,pana unde in ce”Compendiu fotbalistic” se prevede ca,regula, „extrema”dreapta sa raspunda si sa efectueze marcaj(inexistent)varfului advers(?!);nimeni,dintre cei doi stoperi,n-au avut aceasta sarcina?;nu cred!;unde era Larie(?);cat priveste neutilizarea,de lo, a lui Ruiz si Antal,se poate justifica doar prin faptul ca Miri tine mult mai mult la angajamentul fizic,la daruire,alergare continua(nu conteaza ca poate fi si haotica);el,nu are nimic comun cu „fineturile”,driblingurile,cu executiile de fotbalist;prefera oricand un joc direct,simplist,pe atacanti,un heirupism-dracesc ieftin,contra unui joc elaborat,de constructie,bine gandit,de perspectiva;am vazut si la antrenamente:face aceeasi rudimentara schema,de un an de zile,de s-a prins(si plictisit,nu numai Ruiz)de”ingenioasa”schema si garderobierul de la Pata-Rat(!)

    Apreciază

  2. Racheta, teoretic dreptatea e de partea ta, dar în cazul concret al primului gol primit are şi Miri dreptate. La faza aia, în primul rând Camora n-a închis bine culoarul (şi aşa mic) de centrare. Apărarea noastră a fost deplasată mult spre stânga (Mureşan fiind într-o zonă liberă în spatele lui Camora, pentru a închide o eventuală pasă înapoi spre punctul de la 11m.), Larie în mijloc cu Alibec, în spatele lor fiind Tănase, la care a strâns (foarte bine şi corect dpdv tactic) Tiago. Rus a coborât între Larie şi Mureşan (iarăşi bine, distanţa dintre cei doi stoperi fiind cam mare), singurul „neacoperit” fiind Gnohere. Chiar înainte de centrare putea fi observat totul ce s-a descries mai sus şi singurul poziţionat destul de aproape de Gnohere a fost într-adevăr Sorsa, aflat cam la 9-10m în spatele lui Harlem, cam „pe degeaba”. În astfel de stuaţii nu trebuie să citeşti niciun compendiu, trebuie să strângi imediat la omul aflat liber, într-o poziţie periculoasă, mai ales că nu avea scuza că un alt ceferist n-a făcut-o, el fiind singurul care putea (şi trebuia) să facă acest lucru. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Da, Kiruj, am revazut si eu de doua zile faza pe reluari si nimeni altcineva nu mai putea sa intervina, doar Sorsa care facea marcaj la pasarile de pe cer… Mie-mi place Sorsa, nu-i tai capul pentru un gol. Toate golurile daca le studiezi putin, se bazeaza pe erori. Ideea e sa punem noi mai mult adversarul sa greseasca si nu invers.

      Apreciază

      • Şi mie-mi place, fără discuţie. Doar că a avut un moment de neatenţie şi în fotbal a suficient şi asta ca să încasezi un gol. Doar în astfel de situaţii ne dăm seama cât de concentraţi trebuie să fie TOŢI jucătorii în timpul unui meci, în fiecare secundă din cele 5400 (+prelungiri). O mică neatenţie de câteva sutimi de secundă a unuia poate ruina truda (şi jocul bun) al celorlalţi. Aşa e fotbalul, şi e foarte bine că e aşa… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

  3. Kiruj, pentru mine cea mai plauzubila explicatie cu Ruiz e finalul dezastruos din decembrie cu egalul de acasa cu Cimisoara si infrangerile de la prazari (unde Omrani a luat rosu pentru proteste vehemente prostesti) si la Voluntari unde ne-am bagat in ultimele 10 min+ prelungiri cu fundul in poarta si am pierdut prosteste. In loc sa-l educe pe Omrani sa nu-si taie singur craca (si venele) cu proteste, in loc sa invete sa faca un joc de posesie in finalul meciurilor cand conducem, cu mingea in terenul advers, cu pressing foarte avansat, in loc sa caute motivele egalului de acasa cu Cimisoara, a optat pe aceasta schimbare Muresan/Horj, Paun/Ruiz si Omrani/Sorsa, desi intre timp a venit si Antal.

    Apreciază

    • Mai e Deac/Nascimento. Am mai scris ca ar putea sa-i tina pe toti in priza jucand alternativ fiecare, pe postul unde da cel mai bun randament.

      Apreciază

  4. La faza cu pricina(primul gol),desigur ca Sorsa era mai aproape si putea sa intervina,dar el saracul,daca n-are in fisa postului sa marcheze varful de atac al adversarilor,comod cum a fost(bila neagra),n-a facut-o;golul a fost incasat din cauza unui concurs nefericit de gafe,incepand cu lipsa de interventie,de blocare a centrarii din partea lui CAMORA si continuand cu pozitionarea gresita a lui LARIE si GOMELT,chiar si RUS;dar,totusi:CINE TREBUIA SA-L AIBA IN PRIMIRE PE VARFUL,Gnoere?

    Apreciază

  5. Stimati tribunisti,astazi,ar fi fost, in mod normal o”fericita”zi de informare privind modul de desfasurare si comportare a jucatorilor la antrenamentul echipei;imi pare rau ca va dezamagesc si nu pot sa relatez nimic,intrucat am fost dezinformat privind locul si ora desfasurarii lui si am fost”plimbat”pe la Bazele Sportive”Unirea”,apoi”Transilvania”,ca in final,sa aflu ca de fapt echipa se pregateste la Baza C.U.G.;in drumul de intoarcere, de la terenuri la parcare,am”barfit”,”cate-n luna si-n stele”,cu alti patru”cascatori de gura”,la fel ca mine,dezinformati si pacaliti;la unison toti aveau o impresie dubioasa,a desfasurarii ostilitatilor si incercau sa ma convinga ca meciul cu Stelemeaua “nu prea a fost pe bune”si ca a fost “trantit”(oricum,noi nu vom putea evolua in cupele europene!),astfel se si explica,schimbarile”aiuristice”din repriza secunda,permitand si invitand adversarul sa vina peste tine,in preajma si in careu,in locul unui joc desfasurat,cat mai departe de propria poarta,daca se putea,mai mult in terenul advers,precum in prima repriza(!);eu,am fost bland,vizavii de criticile aduse prietenului lui Reghe(Miri)si am suportat cu stoicism apelativele”laudative”si intepaturile contondente la adresa”marelui”antrenor,care continua cu incapatanare sa ne strice cheful de fotbal si sa nu le dea nicio sansa de-a juca,unor jucatori,precum Horj,Antal,Ruiz,Roman,desi ar fi suficiente motive sa-i foloseasca;nici eu n-am inteles,de ce a fost necesar a se inlocui ceva ce mergea,in prima repriza,cu o alta startegie si”tactica”,in secunda, prin permutari de jucatori,care au dereglat intreg angrenajul echipei(!);desigur, ca nu uitam imensele ratari ale lui Omrani si Paun- mult mai importanta-,care puteau schimba soarta meciului;eu,doar subliniam faptul ca,nu s-a inteles care a fost miza si necesitatea abordarii,atat de diferit si de pagubos,a celor doua reprize:poate a incercat sa surprinda adversarul,dar in schimb,ne-a surprins, doar pe noi;si o alta”constanta”,tot Arpy este la butoane(desi,n-a fost in vestiarul echipei)!;Deh…,avem un antrenor,pe masura bugetului,actual si atunci trebuie sa ne multumim,cu cat a realizat.(punct);sa privim increzatori meciul urmator!;Hai CFR!

    Apreciază

  6. Discuţia asta e lungă şi complexă (mai e şi plictisitoare…). Referitor la Ruiz înclin să-i dau dreptate lui Caneto, poate necesitatea regulii U21, poate apariţia lui Deac în peisaj etc. să fie de vină. Cert este că perioada aia de „glorie” din toamnă (cu Ruiz la pupitru şi Filipe+Rus la închidere, Horj lângă Larie) şi-a teminat „benzina” undeva în „zona” înfrângerii cu Pandurii şi Miri a căutat altceva, simţind (bine) că formula a fost citită de adversari şi rezultatele (cât şi jocul în sine) sunt proaste pe alocuri. În privinţa alternării tuturor jucătorilor, există acolo o dilemă destul de clară (cu care se confruntă, evident, Miri): să meargă pe o formulă cât de cât sudată (cu ceva plombe pe parcursul jocurilor) pentru a urca în clasament, sau să roteze toţi jucătorii (eligibili) pentru a avea o imagine clară asupra potenţialului fiecăruia. Nu e o alegere simplă, ambele variante au în spate argumente solide. Eu aş opta -în locul lui Miri- pentru a doua variantă, obiectivul a fost atins, mai jos de locul 6 nu putem cădea, că unii vor strâmba din nas, asta e. Totuşi, să nu uităm, în ciuda declaraţiilor şi a prelungirii contractului, Miri poate fi pus pe liber foarte uşor la vară şi atunci nici el nu e foarte tentat să tot testeze jucători pentru altcineva… 🙂 Cu sau fără obiective clar trasate de conducere etc., Miri are interesul să termine cât mai sus (interesul fiind şi a jucătorilor, evident), pentru a-şi cosmetiza CV-ul nu foarte bogat şi nu foarte pompos. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Părerea mea e ca aparitia lui Deac incurca mult. Nu stiu in ce măsură CFR-ul avea mare nevoie de fotbalistul Deac. Mai ales ca deocamdată nu adus un plus in jocul echipei. Parerea mea e ca mai degrabă cei din birouri aveau nevoie sa-l aiba aproape pe membrul in comitetul de creditori Deac.
      Pe de alta parte ii vad pe mult nedumeriți ca pe postul Under 21 e folosit Paun și nu Horj. Horj e un copil care acum 3 luni a avut un accident de masina. A bagat o fetita în spital. Chiar daca nu a fost vinovat poate totusi e afectat? In fond si la urma urmei e un copil. Probabil e si un dosar penal pe rol, habar nu am. Dar poate toate astea inca îl afectează si poate nu ii sta capul la fotbal deocamdată?

      Apreciază

      • Am înţeles că Deac a fost cel care şi-a dorit mult să se întoarcă acasă (la insistenţele soţiei). Putea clubul să-l refuze, mai ales că zici de comitetul ăla? 🙂 Dar nu sunt de acord că Cipri nu reprezintă un plus pentru echipă. Matematic, a adus un punct în plus cu FCSB şi două cu Viitorul prin cele două goluri marcate. Indiferent de forma lor de moment, din punct de vedere sportiv, nu ca potenţială sumă de transfer, Deac şi Camora sunt cei mai valoroşi jucători din lotul CFR-ului.

        Apreciază

        • De acord cu „caracterizarea” lui Cipri, îmi menţin părerea că în acest moment pe postul de mijlocaş box-to-box este unul dintre cei mai buni în ţară. Acolo nu e nevoie de sprinturi instante (gen Jakolis), de demaraj etc. (calităţi pe care le-a cam pierdut cu trecerea anilor), dar pe „box-to-box” excelează cu altele (poate şi mai importante): travaliu imens, acoperirea întregului teren, tehnicitate relativ bună pt. a ordona (nu neapărat de-a coordona! nu e acelaşi lucru!) jocul, „ştie jocul” (=experienţă), protejează foarte bine balonul (=scoate multe faulturi, chiar galbene) etc. De golurile aducătoare a celor 3 puncte (imense) nici nu mai vorbesc… Percepţia noastră despre jocul lui a fost niţel „perturbată” de folosirea lui falimentară (cu precădere în primul meci cu FCSB) pe postul de închizător clasic, soluţie care trebuie aruncată de urgenţă la „Recycle Bin”… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

    • Mai este un aspect care-l poate reţine pe Miri în a testa toţi jucătorii în meciurile oficiale rămase de jucat. Şi-ar încălca principiile şi ar nemulţumi unii jucători. Dacă eu, Miri, văd că Andrei Mureşan se antrenează foarte bine toată săptămâna de dinaintea unui meci şi totodată văd că Horj nu s-a pregătit foarte bine toată săptămâna de dinaintea unui meci, aşa cum am eu pretenţia de la jucători, n-am cum să-l bag pe Horj titular, doar ca să-l testez, pentru că nu are cum să joace foarte bine dacă nu s-a pregătit foarte bine. Plus că prin introducerea lui Horj în echipă, aş încuraja lucrul ca de-acum înainte nici Andrei Mureşan să nu se antreneze foarte bine. 🙂

      Apreciază

      • Cel mai greu mi-e sa inteleg strategia legata de Bud. Parerea mea e ca Bud nu ar mai fi trebuit sa fie în lotul CFR-ului in ziua de azi. In iarna trebuia fie lăsat sa plece liber, fie sa i se prelungeasca contractul. Peste 2 luni si jumatate Bud e somer. O sa fie in situatia in care trebuie sa-si gaseasca, probabil, ultimul contract din cariera de fotbalist. Poate se fereste de accidentari si nu mai pune capul in gheata adversarului asa cum o facea in tur. Dar poti sa-l acuzi pentru asta? Plus ca la Bud poate sa mai apara si o stare de genul „m-ati sexat, va sexez”. Spunea cineva zilele trecute ca poate Miriuta vrea sa-l bage in forma pe Bud. Nu vad rostul. De ce? Pentru cine? Din ceea ce stim azi, Bud mai e jucătorul CFR-ului doar 2 luni si jumatate.
        Oricum, prost gestionat… Clubul nu a vrut sa-l lase sa plece gratis in iarna. Consecință? Cel mai probabil o sa-l plateasca degeaba 6 luni de zile.

        Apreciază

        • Eu nu înţeleg, de ce ţi se pare că Bud ar vrea să sexeze pe cineva, după cum nu înţeleg de ce este considerat de mulţi o cizmă în 2017? Singura diferenţă între Bud 2016 şi Bud 2017 ar fi golurile. Altfel, nu văd nicio diferenţă de implicare a lui faţă de meciurile din toamnă. Aleargă la fel de mult, sare la cap la fel de des, se demarcă la fel, vine de fiecare dată la cornerele adversarilor, nu văd nici blazare la el, nici indolenţă, nici un semn că ar vrea să sexeze pe cineva pentru ceva. Nu este primul atacant din lume, nici ultimul, care să nu înscrie gol în 6-7 meciuri consecutive.
          Tu, dacă ai fi fost patron aflat într-un proces de modificare a structurii acţionariatului, ţi-ai fi dat golgheterul gratis sau i-ai fi prelungit contractul, fără să ştii cum se vor termina negocierile în privinţa acţionariatului? Bud nu-i singurul la sfârşit de contract, mai sunt câţiva în situaţia lui. Şi, până la urmă, de unde să ştim noi, poate că Bud are deja contract semnat din vară. Poate cu CFR, poate cu altcineva.

          Apreciat de 2 persoane

          • Bud joacă la fel de serios şi acum, exact cum făcea şi în toamnă. Lipsesc golurile, restul e identic. Problema e că la „evaluarea” atacanţilor se pleacă prioritar de la parametrul „goluri marcate”, cu toate că există şi un profil de atacant (de regulă cel retras în spatele vârfului împins, vezi 4-4-1-1) de la care se aşteaptă prioritar cu totul altceva: creare de culoare pt. „cel avansat” (sau pt. mijlocaşi), participare la un-doi-uri pe spaţii mici etc. Bud avea mereu astfel de perioade în care a alternat eficacitatea (=goluri multe) cu „penuria” prelungită. HAI CFR!!!

            Apreciat de 1 persoană

          • Cam ai dreptate Caneto.Si eu vad lucrurile ca si tine.Se vede pe el ca-i iritat din cauza ineficientei.Las ca ne face o surpriza vineri seara ,si revine cu goluri.Hai CFR!!!!

            Apreciază

  7. Pe gigisport scrie ca oierul il vrea pe Deac la oi si ca IM a raspuns ca e prea devreme sa discutam de un transfer, inca nu este oferta pentru jucator la club si ca suntem dispusi sa negociem. Se vehiculeaza acolo un salar de 15000 de euroi/luna pentru Cipri. Se pare ca oierul si-a luat gandul de la Lukacs Bole, la auzul unui salar foarte mare oferit din strainatate pentru el la expirarea contractului in vara cu Iesiul. Cum comentati, chibitilor de pe tribuna? Eu zic ca intai trebuie sa aflem ce doreste Cipri. Pentru ca oierul ar vrea si luna de pe cer daca ar ajunge cu mana pana la ea… Au plecati multi la oi si putini au fost respectati acolo. Unul din cei care au succes e Jakolis. Ar mai fi Muniru, desi el e mai mult rezerva pentru accidentari si suspendari. Restul nu au fost respectati de oi, au plecat cu coada intre picioare de acolo fara sa joace prea mult… Sincer nu mi-ar placea mutarea, Cipri e Cfr-istul nostru de suflet.

    Apreciază

    • Eu zic sa-l lase sa plece si sa mai si ia bani pe el daca se poate. Toti jucatorii care au ajuns la Steaua de la CFR au fost dezastruosi. Odata scosi din ritmul lor de joc de la Cluj si dusi de la civilizatie la tiganie nu au dat nici unul randament. Mai mult Deac are 31 de ani, cam multisor pentru un mijlocas ofensiv.

      Apreciază

      • Eu sunt curios ce parare are Cipri, pentru ca oierul de obicei da cu bota’n balta sa vada daca stropeste, inainte de a sti parerea jucatorului despre intentie.

        Apreciază

  8. Cu tot respectul pentru Deac, nu ar fi nici o pierdere daca pleaca. Chiar daca tinerii au nevoie de cineva cu experienta langa ei, echipa asta a functionat bine si fara Deac. In plus de asta daca are o oferta mai buna ca si la noi, am fi absurzi sa comentam varianta plecarii.

    Apreciază

  9. Pentru mine e evident,nu stiu daca si pt. el,ca ar fi mai bine daca ar pleca;noi ne-am relua jocul din toamana,dinamic si eficient cu jucatorii care mai nou fac tuse,iar el ar mai castiga,in plus,niste parai;alta sansa nu cred ca i se va mai ivi vreodata.

    Apreciază

  10. Un articol interesant în jesepe despre transferul lui Cipri la FCSB, despre posibile relaţii între CFR şi FCSB şi altele asemenea. Detalii aici. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • E posibil, Kiruj, fotbalul e o increngatura de combinatii in culise. Si saracii suporteri, care fac infarct si mor in tribuna (a fost un caz de infarct resuscitat cu succes in ambulanta de la meci si in tribuna din Gruia cu multi ani inainte, tatal patronului restaurantului Roata din Faget).

      Apreciază

  11. Tot în jesepe apare programul sferturilor Cupei RO, vom juca la Timişoara pe 28 martie, de la ora 20.30. După meciul de vineri urmează 2 săptămâni de pauză, apoi în următoarele 2 săptămâni vom avea 5 meciuri (idem ceilalţi playoffişti, mai puţin FCSB, care a ieşit deja din Cupă). Acolo să vedem condiţie fizică… 🙂 Volens-nolens vom vedea majoritatea jucătorilor din lot în aceste 5 meciuri… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Unii cred ca daca vor castiga doua meciuri consecutiv, sunt campioni. De fapt e o proba de anduranta, e cale lunga pana la titlu pentru toate echipele din play-off, e suficient sa pierzi doua meciuri consecutiv si te poti trezi brusc pe locul 6.

      Apreciază

    • Stucan e blonav. El vede „mafia umbrelor” peste tot. Se leaga mai mult de greselile lui Deac in primul meci cu Steaua. Greseala de la golul Stelei si cartonașul rosu. Deci sa inteleg ca Deac a fost blat in meciul ala, dar a dat și un gol. Asta asa ca sa nu ne prindem noi ca Deac a fost blat? :))))

      Apreciază

      • Aş fi curios şi de „INDEX”-ul restulului jucătorilor în cele 6 meciuri din 2017. Poate că reiese că au fost toţi pe blat în meciurile cu Steaua, ca atare, logic, au contracte semnate din vară cu Gigi. Tulai, cred că nu-i mai nevoie de investitorul neamţ. 15-16 jucători x 500.000 de la Gigi şi ne-am scos. 🙂

        Apreciază

  12. In cazul lui Deac relatia financiara intre el si club e una complexa si flexibila…a fost unul dintre creditorii importanti…prin urmare si relatia contractuala este flexibila…Fotbalistul Ciprian Deac poate sa mai fie util inca un sezon…despartirea de el dpdv fotbalistic ,(daca nu e cu gandul si inima 100% la CFR )nu e o pierdere importanta,iar dpdv financiar de la vara ar fi chiar un castig…Echipa trebuie si va fi intarita cu jucatori mai tineri ,mai ” flamanzi”,mai putin ” cunoscatori” ai campionatului intern.

    Apreciază

  13. http://adevarul.ro/news/sport/arpad-paszkany-rupe-tacerea-de-data-asta-nu-mai-achit-nota-plata-intampla-cfr-cluj-1_58c9c4445ab6550cb85df2ce/index.html
    Interviul lui AP pentru adevarul. Spune ca la intalnirea cu jucatorii dinaintea meciului cu oile l-a prezentat pe noul actionar, ca nu a fost la meciul cu oile fiind si in momentul interviului la Stuttgart, ca avem un lot si un joc foarte bun, inclusiv cu oile echipa a jucat foarte bine, ca nu se mai implica financiar la echipa, ca noul patron e un tip de caracter care o sa faca treaba la Cfr, ca nu are nevoie sa stea in umbra cuiva, daca vroia sa conduca asta facea, ca proiectul cu noul actionar e unul solid, Cfr si-a gasit un conducator serios.

    Apreciază

  14. Am revazut ultima jumatate de ora a meciului cu oile si a fost placere sa vad din nou cum echipa a jucat in viteza, cu combinatii si un-doi-uri la firul ierbii foarte bune pe benzi, centrarea pe jos cautand spatiul din spatele fundasilor adversi, dar spre mijlocul distantei dintre aparatori si portar. Primul gol a aparut din nimic, oile incercand pana atunci sa se apere la combinatiile Cfr-iste in viteza. Al doilea gol a aparut in urma unui fault facut de 2 Cfr-isti la aceeasi oaie. Per total, ne-a lipsit golul, a fost acea lipsa de marcaj la Gnohere si am avut putina nesansa la ocaziile noastre si unele nesincronizari la niste actiuni foarte periculoase, coroborata cu multa sansa pentru oi la acea lovitura libera si la ratarile noastre mari.

    Apreciază

  15. @andrei popa Daca nu se schimba regulile jucatori U21 sunt azi la echipa pt. sezonul viitor
    Chirita,Sarbu,Csiki,Moldovan(portarul imprumutat);niciunul nu corespunde valoric…trebuie adusi macar 2 jucatori romani tineri noi: se urmaresc cu atentie cativa dintre acestia,Morutan de la Botosani e printre ei…mai sunt cativa care joaca in Italia,de la Viitorul e greu,nu intamplator li s-au prelungit contractele la cei mai buni…De afara vor fi adusi in principiu jucatori sub 25 de ani,varsta maxima 27 de ani.

    Apreciază

  16. http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Gigi+Becali+nu+crede+in+schimbarea+de+regim+de+la+CFR+Noul+inves
    Oierul spune ca tot AP e noul investitor de la Cfr, care e serios, ca poate sa tina pasul cu oierul dar la un metru mai in spate, ca Cfr-ul e competitiv, ca anul asta nu poate fi un rival la titlu, iar daca se intareste o sa fie probleme cu Cfr-ul pentru oier anul viitor, ca Cfr-ul are oameni care se pricep mai bine la fotbal decat oierul, pentru ca fac echipe fara bani, dar ca oierul e mai destept din punct de vedere economic.

    Apreciază

  17. Se potriveste perfect, Kiruj, cu ce spuneai ca AP spune totul invers cand vrea sa nu spuna ceva, daca oierul are informatii exacte din culisele fotbalului.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.