„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (35)


După două campionate chinuitoare, în care CFR s-a zbătut să nu ajungă înapoi în „B”, ediția 1971-72 e așteptată cu optimism („locul 5”) moderat („plutonul de mijloc”). Nimeni nu concepe încă un sezon petrecut în subsolul clasamentului.

Un fost „U”-ist e „liniștit la gândul că la Dr. Rădulescu intră în echipă cine merită”, pregătirea de la Campolongo Moldovenesco a fost bunicică, meciurile amicale încurajatoare… mai rămâne o singură întrebare: cine erau pe atunci cei cu dorința ca CFR să părăsească primul eșalon al fotbalului românesc?!

***

Să nu ne simțim timorați că „la general” pornim de pe penultima poziție. Viitorul [viitorul… viitor, nu Constanța – n.a.] ne-a învățat deja că istoria e o materie deschisă, cu pagini albe, numai bune de completat. Alb „sunt” și culorile CFR-ului (he, he), în concepția redactorilor revistei Fotbal (vezi ultima imagine), dar hai să admitem că oricine mai poate comite mici erori. Alb și în rubrica prezențelor în competițiile internaționale, dar asta e de înțeles: Arpi împlinea pe atunci minus 3 luni, iar Muri nu-l cunoștea încă.

În cadrul lotului de jucători, o mențiune specială se îndreaptă spre PENZEȘ, cel mai tare component al echipei mele de fotbal cu nasturi (și singurul căruia ceilalți nasturi îi pasau, de altfel), în perioada când participam la campionatul din blocul meu cu 120 apartamente. Ce vremuri faine din vremuri nasoale! Scuzați bucata de nostalgie…

Dintre jucătorii plecați, cea mai mare pierdere pare să fie Octavian Ionescu.

Hai CFR! Luptă pentru noi! Baftă!

115 comentarii

  1. Poate ne lămureşte domnul Lengyel care a fost motivul dereticării radicale făcute la portari şi care a fost destinaţia dumnealui. Că de Nágel ştiu că a plecat la Târgu Mureş, iar Mărculescu la Baia Mare (parcă). Aşa ştiu că până la urmă a ajuns în scurt timp la CFR Moldovan; Arghişan şi Pop n-au prea apărat.

    Apreciază

    • Caneto,mii de scuze dar citind retroactiv tribuna am dat de intrebare,nu prea stiu ce s-a intimplat in vara aceea ,pe mine m-a matrasit Dr Radulescu fiindca nu puteam merge la antrenamentul de dimineata fiind student la medicina ceea ce nu era tolerat de doctor eu am ajuns la U cluj dupa un schimb de jucatori dar acolo erau cinci portari foarte buni,Moldovan,Negru,Totoianu,Lazareanu si Stefan,nu am inteles de ce m-au vrut,mai tirziu am aflat ca eram dorit de Ind. Sirmei Cimpia Turzii,acolo regretatul Silviu Avram injgheba o ehipa noua cu COCA,Mihaly,Pripici,eu,Timpanaru si Ciutak de la tg Mures.Eu mergeam numai la meciuri si am putut vedea doi ani de facultate,apoi iar am ajuns la cfr ,a venit Pisti bacsi dupa mine dar dupa ce a fost destituit ,am urmat imediat si eu ,Dr Radulescu nu mi-a iertat ca l-am infruntat si iar mi-a pus intrbarea fatala ,ce vrei sa te faci doctor ori fotbalist,asa ca iar am ajuns la U apoi la Cmc cu Costin si Penzes,apoi iar la U cu Lazareanu si in fine am terminat facultatea si in 1975 am plecat din Cluj

      Apreciat de 1 persoană

      • Mulţumesc pentru răspuns! Interesant, ca tocmai un doctor să nu tolereze un medicinist. 🙂 Îl ştiam bine pe Negru, era din Dej, îşi făcea timp la ştrand să discute sau să schimbe câteva pase cu mine şi alţi puţoi. L-am văzut apărând extraordinar într-un meci amical împotriva lui Tatabánya, în poarta Unirii Dej deşi era la U. Păcat că nu a avut nici el prea multe şanse în faţa lui Ştefan. După terminarea facultăţii, a ajuns la Sibiu, dacă bine îmi aduc aminte. Despre Ştefan se spunea că a fost şef de promoţie la matematică, că a pus şi el şcoala pe primul loc, nu fotbalul. Moldovan cred că a ajuns până la urmă în acel an la CFR, iar Lăzăreanu trebuia să fi fost foarte tânăr pe-atunci.

        Apreciază

        • Vezi Caneto pe vremea aceea erau intotdeauna doua antrenamente pe zi,eu ieseam de la cursuri la ora 14,fugeam sus in Gruia si pina veneau ceilalti incercam sa recuperez orele de antrenament de dimineata ,dar degeaba,in comparatie cu asta la U domnul Balutiu venea la 7 fara un sfert dimineata si imi tragea la poarta pina la 7 si jumate,si asa puteam sa fiu la cursuri la 8.Eu am venit la facultate exact dupa ce au fost exmatriculati de la stomatologie dupa primul an Anca si Pexa,deci nu puteam risca

          Apreciat de 1 persoană

  2. Kiruj,mi-ai ridicat mingea la fileu,doar sti bine,de relatarea mea,de la meciul,la care am asistant in direct(fiind copil,pardon,junior,de mingi);este vorba de partida din 20.06.1971,de pe”Munincipal”dintre mU-Dinamou,scor egal=2-2,din penultima etapa(et.29)a campionatului;aranjamentul a fost perfectat in fata casei mele,peste drum,la domiciliul capitanului R.Campeanu in sambata dinaintea meciului,prin intelegerea dintre „neprihanitii”R.Campeanu – M.Lucescu si C.Dinu;pt. ca”valenii” sa-si asigure ramanerea in Divizia „A”,le era necesar 1p.,iar ca Fl.Dumitrache sa-si consolideze pozitia de golgheter(15g.)in fata lui A.Iordanescu(13g.)trebuia sa inscrie,conform intelegerii,cele doua goluri dinamoviste!;ceea ce s-a si intamplat!;sa continui,in ceea ce privesc blaturile(?!); cu sprijinul sau din ordinul Partidului,a securitatii,a armatei lui Ilie Ceausescu,cu o exceptie, toate meciurile din perioada `69-`76,dintre CFR si”valeni” trebuiau sa se-ncheie la egalitate pt. a multumii pe toata lumea!;nu mai continui ca as mai avea destule exemple,chiar si cu noi,la meciul Dinamo-CFR=4-0,din et.26(din 30et.)a editiei `72-`73,care din ordin,s-a jucat cu o intarziere de 4 zile(24.06`73),dupa incheierea campionatului(20.06`73),pt. ca ai nostrii,ce sa vezi,au participat,in locul dinamovistilor-(acesta a fost bonusul si posibilitatea de-a iesi afara,iar recompensa a fost un autobuz nou,plus tricouri,mingi)-,in RDG,la un turneu organizat de Dinamo Dresda;Dinamo Buc.(securitatea!)a inscris atatea goluri cate le trebuiau ca sa castige,la golaveraj,campionatul in fata Craiovei;nu mai intru in amanunte,din lipsa de timp si spatiu;nu te puteai juca cu Partidul!

    Apreciază

    • Au fost multe meciuri „interesante” şi atunci, unul mai prost regizat decât celălalt…De regulă fiind implicate echipele sistemului… Eu îmi aduc aminte de un Dinamo-Olimpia SM 4-4, Oli trebuia să se salveze, „dinamoul” era deja campioană (parcă) şi Dudu G. trebuia să iasă golgeter şi purtător de „gheată de aur”… 🙂 Normal că el a marcat toate cele 4 goluri ale câinilor (care pe atunci nu erau câini, erau altceva…). Of, Doamne… HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Fain articol, vremuri frumoase.Î-mi aduc aminte că mergeam pe Municipal, să-i văd pe băieți jucând. Doar sunt ceferist, de mic copil…Mi-au plăcut, în special fundașii de atunci,Lupu, Cojocaru,Roman, foarte siguri în intervenți. Apoi Gusti Țegean,foarte tehnic, șut puternic, favoritul meu, frații Bretan,Vișan, Zoli Nágel, cu perciunii săi. Stadionul destul de populat la meciuri, însă fără galerie organizată. Oamenii măncau semințe în veselie, majoritatea înarmați cu radiouri mici, portabile, să fie conectați la celelalte jocuri din etapa curentă. Cele două echipe Clujene jucau alternativ pe Municipal, așa că aveam meciuri de văzut în fiecare sfărșit de săptămână. Când echipa clujeană, CFR sau U, aflată în deplasare, reușea gol, pe stadion lumea se bucura, și aplauda,la anunțul auzit prin tranzistoare! Lucru de neconceput azi,( să moară capra vecinului …)
        Gata cu nostalgia, hai cu toții la stadion, să-i purtăm spre victorie ! Hai CFR!!! CFR – Victorieeeee !

        Apreciază

    • Am avut un coleg de liceu şi facultate din Iris, vecin cu Suciu, care i-ar fi spus că într-un campionat întreg U a avut 5 meciuri pe bune din 34. 🙂 Apoi, ţin minte încă un meci, nu-mi amintesc exact anul, FC Argeş – CFR 1-2, iar în scurt timp de la Bucureşti a venit decizia ca ambele echipe se aleg cu câte un 0-3. S-o fi demonstrat că a fost blat? 🙂

      Apreciază

  3. Hai s-o dau în „nostalgisme” şi eu… Parcă am mai povestit, dar ce mai contează… 🙂 Era prin 80 (poate 81), jucam un amical cu Baciu (la ei, teren destul de scurt). Eu jucam la Venus, în „judeţ” (A1 fiind Öcsi Crişan, care şi juca atunci, Dumnezeu să-l aibă în grijă!). A1 la Baciu era PENZES, juca şi el, avea deja o burtică respectabilă, juca libero şi dădea nişte degajări de mingea ajungea tocmai în careul nostru… Öcsi l-a tot tachinat tot meciul că nu are forţa să degajeze dincolo de poarta noastră… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Nu ma provocati sa incep si eu sa povestesc despre blaturi(sigure, nu presupuse)…doar asa ca picanterie pt. Caneto „tranzactia”cu Fc Arges s-a realizat intr-o padure la marginea Pitestiului…

    Apreciază

  5. Cfr-istule, n-ai putea sa simti si tu altfel, doar ca bate gazul la prazari? Nu de alta, dar parca as vrea sa traiesc si eu meciul de duminica seara fara un morcov prea mare 🙂 Eu chiar nu vreau sa iau in calcul aceasta posibilitate, desi sunt convins ca voi fi tot timpul cu un ochi pe flashscore. Care este parerea voastra legata de prezenta la stadion, ne vom apropia ca si numar de meciul cu mioarele? Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Pe mine mă cam doare-n cot de soarta medieșenilor, chiar dacă -în caz de neutralitate a cefereului- i-aș alege pe ei în detrimentul unor ilfoveni, să zicem. Ne-au și taxat de multe ori (uneori când noi eram strânși cu ușa și ei nu), Pustai a mai vorbit și el deseori în termeni ”nepotriviți” despre noi…Primează interesul nostru, unde morcovul nu intră în calcul… 🙂 Să fie 4-0 la puză pt. olteni, și atunci e bine. Sau -invers- să avem noi 4-0 cu viitorii și atunci da, poate să câștige și Gazul… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Saul, as vrea eu sa simt ca Gazul nu castiga la Pitesti cu prazarii, sa stam noi mai linistiti. Din pacate asta simt. Valabil raspunsul si pentru tine, Kiruj.

        Apreciază

  6. 03.03.`17,orele10.30,antrenament CFR,Baza Sportiva”Transilvania”,timp innourat,temp.aprox.11grade,vant,teren uscat,dar cu ceva denivelari,atmosfera putin”incarcata”,concentrare si interes;acelasi staff tehnic de marti;in prima parte,timp de aprox.30`,echipa(preconizata)de baza:Minca-T.Lopez,Larie,Muresn,Camora-L.Rus,Gomelt-Omrani,Paun,Nouvier-Bud,au exersat cateva scheme,cu finalizare,pe o jumatate suprafata de teren,iar ceilalti in cealalta jumatate-au exersat centrarile si reluarile directe la poarta;dupa o jumatate de ora s-au schimbat rolurile;a absentat,iarasi, Deac-probleme musculare;dupa 1h.a trebuit sa plec si nu am vazut ultimele 10`-15` de la final;

    Apreciază

      • Andrei, asta e cealaltă extremă: cu 2 închizători defensivi… De la 2 închizători „ofensivi” (Deac+Nascimento cu FCSB) s-a continuat cu varianta mixtă (ofensiv+defensiv), acum ajungem la 2 defensivi. Dacă nici Deac, nici Nascimento nu vor juca, Miri va încerca -probabil- asigurarea spatelui, şi contraatacuri. Să vedem… HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Aha,CORECT,SI,POATE-I MAI INDICAT ASA.tRE SA DAM CU EI DE PAMANT,ACOLO LA MIJLOC.sUNT ,mai fragili ca noi.Oricum vor juca teatru.O sa se zvarcoleasca pe jos ca niste primadone,au lectia invatata.Probabil nu au aflat ca,Oscarurile s-au decernat deja.Hai CFR!!!!!!!!!!

          Apreciază

  7. De acord cu Kiruj bácsi, sa nu uitam, ca prin 2010-2012 orice joc al Gazului cu oile era ca meciurile Viitorului lui gigi-gica cu aceasi echipa. Apropo Viitorul: in cazul in care vor castiga ei campionatul , va fi la fel de trist ca s cum oile ar castiga…pt mine sunt aceasi categorie de jeg si minciuna…Hai CFR!
    P.S. De la meciul pierdut cu noi, cei de la Astra au castigat(!) toate meciurile, ceea ce in Liga lui Mitica (ce nume balcanic) este mai mult decat suspicios! Cred ca indiscutabil singura echipa care merita locul in play off este CFR! Evident! 🙂

    Apreciază

  8. Valdi,mie nu-mi palce de tine fiindca esti manipulator si jmecher 🙂 :),dar citind cele scrise de tine pe chefere,nu pot sa nu-ti dau dreptate in legatura cu Miri.Sper sa ia campionatul.Sunt curios daca,isi va cere cineva scuze pentru modul in care l-a tratat.Stii la cine ma refer. Hai CFR!!!!.
    Ps,nu poti si tu odata o singura data sa spui Hai CFR 🙂 🙂

    Apreciază

  9. CFR.istule, jos palaria pt corectitudinea ta privind ajutoarele primite de la arbitri de catre Real, chiar daca esti fan al acestei echipe . Un sincer bravo !

    Apreciază

    • Bela, am devenit fan Real cand a aparut Del Bosque A1 din A2 (acum vreo 18 ani). Acea echipa cu Figo, Beckham, Ronaldo (brazilianul), Zidane, Raul, Roberto Carlos, Gutti, Casillas, etc. Era o incantare sa-i privesti, o adevarata magie cum jucau pe teren. Ieseau prin pase din aparare non-stop pana la poarta adversa intr-un mod incantator. Castigau Liga Campionilor in anii pari sase ani la rand (de trei ori). Barca, a carei fan est tu Bela, Racheta, Saul, etc, a aparut dupa aceasta perioada. Ma refer ca a inceput sa castige toate trofeele cu Tiki-Taka. Mai ales din era Guardiola. A venit Mourinho cu toata echipa (Realului) masata in careu in meciurile cu Barca, lovind si uneori castigand cu contre letale in viteza. Acum Zidane a reusit si el uneori tot prin contre letale in viteza, dar cu echipa intre careu si linia de mijloc in pressing agresiv si iesire pe contre prin pase foarte rapide. Ce observ eu la Tiki-Taka e dependenta acesteia de nesanctionarea cu cartonase a faulturilor prin care se opresc contrele adverse, deoarece in spatele aparatorilor e un spatiu liber imens care poate fi usor exploatat cu mingi peste aparare sau mai bine cu pase filtrante printre aparatori. Ori daca se sanctioneaza cu cartonas aceste faulturi dese, se ajunge la eliminari si atunci se naruie Tiki-Taka. Altceva: pana atunci, eram fan AC Milan inca din perioada cu Arrigo Sacchi A1, acea echipa cu Ruud Gullit (era preferatul meu, intotdeauna am fost fascinat de jucatorii cu tehnica sclipitoare), Marco Van Basten si Franck Reichard, olandezii zburatori cum l-i se spunea. Da, au zdrobit Steaua cu 4-0 in finala Cupei Campionilor prin ’89, de golul lui Gullit imi amintesc si acum, un vole’ formidabil de la vreo 25-30 de metri central sub transversala, imparabil. Apoi in era cu Fabio Capello, succesorul lui Sacchi, AC Milan iesea superb si ea cu toata echipa din aparare non stop prin pase la firul ierbii, era o incantare. A si fost in vreo trei finale de Liga Campionilor pe la mijlocul anilor ’90 in trei ani consecutivi, luand de doua ori parca trofeul in acei ani. Apoi Milanul s-a stins treptat.

      Apreciază

  10. Kiruj, am revazut meciul de la Iasi pe Look si am urmarit special cele descrise de tine. Intr-adevar, Deac a fost mai avansat decat Gomelt, oferind pase filtrante si fluidizand transmiterea mingii catre cele doua varfuri (Adita mai retras decat Cristi) si mijlocasii de banda.

    Apreciază

  11. Andrei, ce scrii e egal cu falimentul, nu cu iesirea din insolventa. Cum adica vreau sa ies din insolventa dar nu platesc sumele din planul de reorganizare? Sunt obligatorii, altfel e faliment.

    Apreciază

    • Sau vrei sa spui ca au fost de acord creditorii (in scris) sa primeasca doar jumatate din sumele din planul de reorganizare? Ciudat…

      Apreciază

      • Chiar daca au semnat toti, e foarte important ce anume înseamnă cei 25% ramasi. Inseamna mai mult sau mai putin decat ar fi primit in cazul falimentului? Ca daca înseamnă mai putin, atunci un plan prin care primesc doar 25% nu respecta legea. Exact de aici au aparut și problemele lui Negoita. A ascuns active, active care ar fi putut fi valorificate in cazul falimentului.

        Apreciază

        • E simplu… Eu iti datorez tie 2 lei. Daca averea mea e 1 leu, nu pot sa-ti returnez doar 50 de bani. Chiar daca tu esti de acord ca eu sa-ti returnez doar un sfert din datorie.

          Apreciază

      • Si e interesant de stiut si cine a trimis scrisorile respective. Zavaleanu? Nu parea prea grabit sa incheie procesul de insolventa. De ce ar face-o? De ce ar renunța la doi ani de onorariu frumusel? Plus ca in pozitia lui trebuie sa apere si interesele creditorilor…cam ciudat sa fie de acord cu reducerea sumelor la jumatate fata de planul initial. Scrisorile respective nu au nicio valoare daca au fost trimise de oricine altcineva. Zavaleanu e singurul care poate modifica planul de reorganizare.

        Apreciază

        • Scrisorile au fost trimise de zavaleanu. Pe de alta parte daca ai de dat 2 lei si se aproba de majoritatea ca e ok si doar 1, atunci 1 se da.(nu au 2 lei in cont sau ascunsi sa fie ca la dinamo)

          Apreciază

          • Termenul dat de zavaleanu catre creditori e 10martie, termen in care zavaleanu vrea sa faca platile spre ei.(cine accepta 50% din plan)

            Apreciază

            • Ca si concluzie, din cei 7-8mil datorii, aunfost aprobati in planul de reorganizare circa 3,7mil din care comitetul creditorilor a revotat sa se plateasca jumatate din ei , circa 1.85mil.

              Apreciază

  12. Daca luam in calcul si datoria initiala catre finante, pt care a aparut aceea amnistie, din totalul de circa 20mil euro, au ramas de plata 1,85mil, deci circa 9%. Au facut ce au facut si i-ar le-au invartit…

    Apreciază

  13. Haideti sa luam lucrurile la bani marunti. Datoria fara umflatura de la finante era undeva in jurul la 8 mil. In planul de reorganizare au fost aprobate 41% din datorii sa fie platite. Face putin peste 3 milioane. Asta este planul si bani astia trebuie sa ii platesti pe durata insolventei. Asta nu inseamna ca in cadrul acestui proces nu poti rezolva lucrurile prin intelegeri de discont – daca spui „decit 100.000 anual timp de 4 ani poti opta pentru 200.000 acum bani in mina”. Asa cum orice firma isi poate face factoring la facturile de incasat, asa si in insolventa ambele parti pot agrea un discount pentru plati anticipate. Legal clubul trebuie sa se incadreze in panul de reorganizare… dar daca are bani cash peste sumele necesare poate incerca un model de genul acesta – avantajul creditorilor este ca vad mai repede bani, avantajul clubului este ca termina procesul de insolventa mai rapid. Exista un mic DAR aici – sursele acestor bani proaspeti trebui sa fie noi, altele decit cele existente sau anticipate in momenul deciderii insolventei, altfel banii „nou descoperiti” merg catre creditori crescind sumele pe care ar trebui sa le primeasca.

    Apreciază

    • Chiar daca cei 100mii ar însemna mai putin decat as fi primit in cazul falimentului? Chiar si planul initial cu aproape 4 milioane de euro de plătit era ciudat. Iar planul nou cu 2 milioane de platit e si mai ciudat. Nu cred ca valoarea activelor CFR-ului nu e mai mare de atat.

      Apreciază

      • Problema activelor este ca sunt greu marketabile. Majoritatea sunt valori contabile la stadion. Puten discuta acum daca vinzarea unei nocturne e oportuna sau nu. Valorile de transfer iarasi sunt relative – trebuie sa vrea si jucatorul, trebuie sa existe un cumparator si in plus e o optune intre activitate la nivel de liga inferioara versus prima liga. Aici chiar s-a facut treaba buna, chiar daca anual au plecat jucatorii la sf lui August cind se incheia fereastra de transfer. Dintre activele reale, unul din actionari „salvator” a „ajutat” clubul de asa maniera incit fiul sa sa poate construi un proiect imobiliar pe un activ. Pe de alta parte conteaza si ce vor creditorii – exista jucatori mai rromales ca Maftei si exista si jucatori care au inteles ca au avut contracte mari dar au livrat si ani impari cu efecte asupra incasarilor clubului. Pina la urma, cota aia de 41% erte o intelegere amiabila intre parti, asta insemnind ca ambele tabere sunt confortabile cu acest compromis, care dupa cum se vede functioneaza bine de doi ani de zile. Practic jumatate din perioada a trecut si acum se incearca un elan pentru scurtarea perioadei ramase.

        Apreciază

        • Eu mai spun ceva. In jurul lui AP erau zeci de societati, dar doar una e in insolventa. Nu tot ce vedem e al cfr, ca sa para ca totul valoreaza mult mai mult decat 1.8mil. In plus aaa cum spunea cristi multe sunt greu de evaluat, ca sa nu spun greu de vandut.

          Apreciază

          • Cum adică n-avea alte active? Avea, doar că Negoiţă le-a ciuntit din valoare 🙂
            „Sursele Gazetei din anturajul lui Ionuţ Negoiţă susţin că acesta a înstrăinat o parte mare din Baza Sportivă Săftica, premeditat, pentru a-i micşora valoarea, astfel încât o posibilă cerere de faliment să nu renteze pentru creditori. Ce înseamnă asta exact? La valoarea totală a cantonamentului de la Săftica, creditorii ar fi putut cere faliment şi vânzarea imediată a tot ce înseamnă activele lui Dinamo, dar aşa, cu baza „ciuntită” în acte, varianta insolvenţei a părut mai benefică.” – link

            Apreciază

        • Nu contează daca vanzarea nocturnei e oportuna sau nu. In momentul intrarii in insolventa, administratorul judiciar trebuie sa evalueze activele si sa stabileasca ce primeste fiecare in cazul falimentului. Daca se intra in faliment, evident nu mai contează daca vanzarea nocturnei e oportuna sau nu. Dupa ce stabileste cat ia fiecare in cazul falimentului trece la treaba si stabileste planul de reorganizare. Si prin lege, nimeni nu are voie sa primeasca mai putin decat ar urma sa primeasca in cazul falimentului. Chiar daca jucatorul X e intelegator si recunoaste faptul ca in anii impari a fost neperformant. Legea nu îl lasa sa accepte mai putin decat ar fi primit in cazul falimentului. Bine, speculam. E foarte posibil ca nocturna sa fie pe o alta societate, asa cum sugera Andrei.

          Apreciază

          • Vlade, din ce-mi amintesc, nocturna e proprietatea celor trei „Energobiti” (SG, IS, PP), sau daca era inainte de vanzarea Energobitului catre polonezi, atunci e a Energobitului.

            Apreciază

    • Sursele cred ca sunt noi, Cristi, pentru ca platile se fac probabil prin reprezentantul neamtului Bagacean, daca se adevereste varianta lui Andrei cu vanzarea a jumatate din cele 62% detinute de AP catre neamt, al carui reprezentant e Bagacean.

      Apreciază

        • Cum poti iesi din insolventa acun daca tu mai ai de platit datorii din planul de reorganizare reesalonate (catre BT) pe o perioada ce trece peste perioada de insolventa? Iesi din insolventa daca ai platit datoriile, altfel nu iesi, ramai tot in insolventa pana le platesti, asta daca nu depasesti perioada maxima de insolventa permisa de legea insolventei. E logic. Sau ar fi varianta ca primesti un nou credit de la BT, care-ti reesaloneaza datoriile din insolventa si-si asuma de fapt un nou risc BT prin noul credit, declarandu-se implicit multumit de platile efectuate pana atunci. E ceata marca AP in tandem cu BT se pare. BT e flexibil se pare, in ideea de a-si recupera in timp credtul cu un castig la dobanzi, avand in vedere extinderea termenului de rambursare. Bancile traiesc din dobanzi in principal, aici e avantajul pentru BT. Sigur ca mai castiga/pierd bancile prin investirea banilor clientilor pe piata bursiera, in imobiliare, in titluri de stat, in oportunitati cu castiguri+riscuri mari, etc.

          Apreciază

          • Evident ca e o ceata marca inregistrata 🙂 Inclusiv vânzarea actiunilor. Au pus caruta înaintea cailor. Din cate am înțeles, Bagacean s-a dus peste Zavaleanu si i-a spus ca e noul actionar… Ciudat. In timpul insolventei acțiunile sunt blocate. Orice tranzacție cu actiuni se face doar cu recomandarea administratorului judiciar si cu aprobarea judecatorului sindic.

            Apreciază

            • Nu e nici o ceata. Daca vine un nou actionar si plateste el datoria la BT, iar a doua zi ia credit exact acea suma, planul de reorganizare e respectat vis a vis de BT, iar bagacian sau neamtul garanteaza ei cu ce vor pt noul credit. Pe de alta parte administratorul judiciar nu poate opri vamzarea de actiuni daca asta aduce capital nou clubului si rezolva exact obiectul insolventei-reorganizarea si recuperarea datoriilor.

              Apreciază

            • Andrei, cum poti sa vinzi niște active care sunt blocate? Orice tranzactie cu actiuni e blocata. Se face doar cu acordul judecatorului sindic. Si inca ceva… Tu spui ca s-au trimis scrisori prin care creditorii erau anunțați ca primesc 1.8milioane de in loc de 3.8 mil euro. Actual de Cluj, in schimb, spune ca in conturi au intrat 5.2milioane. Asta pe langa milionul initial. Adica 6.2milioane de euro in total. Ei bine, suma pe care trebuie sa o imparta creditorii e fix asta: 6.2 milioane nu 1.8.

              Apreciază

            • Nu înţeleg de ce vă duelaţi verbal atât de aprig pe o chestiune consumată deja 🙂
              „Vineri, noul acționar majoritar al clubului a pus în conturile clubului toată suma necesară pentru achitarea datoriilor, circa 5 milioane de euro. Am făcut toate plățile către debitori, iar luni vom depune la tribunal recursul pentru ieșirea din insolvență”, a spus Zăvăleanu pentru TV Digi Sport.

              Apreciază

          • Cfr.Istule, faci niste confuzii. Insolventa inseamna o perioada de gratie intre cele doua parti – creditori si debitorul aflat in insolventa. Creditorii accepta un „hair cut”, adica o taiere a datoriei dind astfel sansa debitorului sa se reorganizeze, in schimb debitorul tebuie sa se comporte exemplar. Daca BT avea de primit sa zicem 1 milion si mai avea conform planului de reesalonare de primit 300K si au negociat de bunavoie ceva mai avantajos pentru debitor ulterior, atunci debioturl inseamna ca si-a asumat obligatia. O alta modalitate este ca un tert sa „cumpere” politele creditorilorurmind sa gaseasca apoi o solutie cu insolventul – daca intentiile sunt amiabile poate intra in actionariat samd….Exista schimbari pe care le poti face prosteste, pierzind bani sau poti sa o faci inteligent, dar atunci sunt citiva pasi de evaluat dinainte, ca la sah.

            Apreciază

            • În tabelul creditorilor din 2015, BT figura cu o creanţă garantată din care aproape 2/3 nu erau scadente. Este un caz aparte faţă de ceilalţi creditori. Cred că cfristul face o confuzie cu BT-ul tocmai în acest sens, al ratelor nescadente.

              Apreciază

  14. Se pare ca au intrat cinci meleone jumate….cat sa se achite tate datoriile pt. a se iesi din insolventa… Oare vom deveni nu ce am fost inainte? Vom deveni ce vrem cu totii sa fim? (Adica suporteri de o echipa care va aduce noi rezultate record…. nicidecum actionari la noul SA)

    Apreciază

  15. „Vă așteptăm azi la ora 17:50 la tribuna 2 a stadionului nostru pentru o sesiune de încurajare a jucătorilor noștri și o discuție cu ei înainte de cel mai important meci de până acum al sezonului. Vom discuta cu jucătorii înainte de antrenamentul lor, dar nu vom avea acces la antrenament, deci nu vom sta mai mult de o jumătate de oră. Distribuiți informația să ajungă la cât mai multă lume! Vă așteptăm!” Peluza visinie facebook

    Apreciază

  16. Discutii interesante despre insolventa . Ce e urias, ca Zavaleanu a declarat azi ca s-au platit TOATE datoriile si ca in 10 martie se va judeca la tribunal cererea de iesire din insolventa ( declaratia, in mai toate siteurile de sport ) . S-au bagat in vistierie 5,3 mil euro, deci fratilor, e cea mai buna veste pe care o puteam primi ! Felicitari lui IQ pt stirea corecta data cu vreo 2 sapt in urma, dar si lui Andrei Popa pt inf mai proaspete, deasemeni corecte . Pt mine asta este mult, mult mai important decat accederea in play-off ( Miri, oricum sper ca nu o ratezi ! ), este o veste care ne face sa visam din nou, si nu utopic, ci cu serioase argumente . Doamne ajuta, hai CFR !!!!

    Apreciază

  17. Cred ca m-a cam luat valul in privinta lui Andrei, el zicea ca avem datorii de numai 1,83 mil, iar stirile arata ca s-au platit 5,3 mil .

    Apreciază

    • Bela eu am vazut planul cu datoriile de 3.7mil euro (la cursul de atunci) aprobat acum doi ani. Ieri am vazut hartii de la zavaleanu in care ii informeaza ca din sumele din plan se vor plati doar 50%. Daca informatii generaliste de la I Q sunt mai valoroase decat informatii concrete eu o sa ma abtin sa mai spun ceva. Eu am spus de sume exacte, procente vandute exacte nu povesti de presa gen …va fi bine…in fine…hai cfr.

      Apreciază

      • Eu nu m-am îndoit niciodată de onestitatea ta, mă întreb doar, ce-o fi cu declaraţia lui Zăvăleanu de la televizor, la digi? Aia de am dat-o mai sus, dar o mai pun o dată: „Vineri, noul acționar majoritar al clubului a pus în conturile clubului toată suma necesară pentru achitarea datoriilor, circa 5 milioane de euro. Am făcut toate plățile către debitori, iar luni vom depune la tribunal recursul pentru ieșirea din insolvență”.

        Apreciază

      • Parca te si vad la biroul lui Muresan cum studiai hartiile aduse de secretara trimise de Zavaleanu 🙂 Pai lamureste-ma, tu nu erai doar prieten cu prietenul lui PAZ ? :))) Ce am pierdut intre timp?

        Apreciază

  18. Cititi declaratia data de Zavaleanupt digisport in sport.ro , de ex, si veti vedea ca se refera la datorii achitate de cca 5 mil euro .

    Apreciază

  19. Asa e, Caneto. Am uitat de muuuult de suma din creditul care nu era inca scadenta la data insolventei. Cristi, daca neamtul a preluat creantele de la creditori, el poate negocia cu creditorii de la care preia creantele pentru o suma mai mica, ajungand la un acord cu acestia. Dar daca a virat toata suma de cca 5 Megaeuroi, atunci inseamna ca a platit integral suma din planul de reorganizare, fara sa mai negocieze pentru scaderea ei.

    Apreciază

    • Cititi sumele de acum din plan si care transformate in euro la acea vreme erau de circa 3,7 mil euro. Cine da 5,2 cand planul e de 3,7??????

      Apreciază

      • Diferenta poate fi data de datorii curente pe citeva luni, gen salarii, prime, etc. Daca pleci de la realitatea ca in fotbal toata lumea incearca sa plateasca la limita a 90 de zile pt ca jucatorii sa nu fie declarati liberi, ca poate primele nu se platesc imediat ci poate de doua ori pe an cind intra transe de bani TV, atunci iti poti explica o anumita parte din suma. O reesalonare iti scade rata dar poate iti creste ponderea unei dobinzi.

        Apreciază

    • Sunt multe care nici eu nu le inteleg…arpi zicea ca are vreo 13mil bagate la cfr si pina il ajunge neamtul, el nu mai baga. Pe de alta parte zicea de intelegerea cu neamtul pt 7mil de sezon, iar de restul actionarilor nimic despre contributia lor…astea doua chestii nu le pricep..maine ne arbitreaza iar istvan kovaca….hai cfr

      Apreciază

  20. @andrei popa …Prietene cand eu anuntam acum o luna!,ca avem un nou actionar majoritar german tu nici nu visai ce se intampla,iar postarile tale infantile inclusiv pe teme politice(vezi postarile din 3-5 februarie) sunt mai mult decat elocvente…pe parcurs ai mai prins si tu ceva de la unu care a auzit de la altu si tot asa,nu compara cele auzite de la ” usieri” cu cele spuse de unul care a stat la masa…Asa si acum lansezi informatii si cifre confuze,( cica direct de la Arpi!),daca nu stapanesti subiectul ,ia o pauza si nu mai induce in eroare..

    Apreciază

    • Postarile politice sunt exprimarea a ce gandesc despre un partid sau altul.postarile despre cfr au fost intotdeauna direct de la arpi si 100% reale nu povesti generaliste de incurajare cum le dai tu. Cine a citit ce am scris stie ca am fost singurul ce a scris ca cfr intra in insolventa cand unii nu credeau ca la cfr e posinil. Infantilismul probabil il ai tu prin gandirea ta si prin modul in care ataci doar pt ca cineva are alte opinii politice decat ai tu. Invata si tu sa respecti votul general si sa ii lasi pe cei ce au castigat democratic sa-si faca treaba.

      Apreciază

      • Pt un om care a stat la masa se pare ca chiar nu stii nimic. E doar o forma sa faci pe grozavul. Retine ce am scris aici sau pe cheferetv cu mult inainte de a scrie presa….50% din actiunile lui arpi vandute la un neamt prin nelutu varga, buget propus pe an de 7mil., hartii trimise de zavaleanu cu doar 50% din datorii sa fie platite…sa vedem de ex. Din astea daca sunt infantile sau nu…timpul va raspunde si va arata daca sunt minciuni sau nu!!!!

        Apreciază

        • Andrei, daca nu e confidential, sa inteleg ca AP a vandut lui Nelutu Varga, care a vandut mai departe la neamt, sau e vorba de doua interfete: Nelutu Varga pentru AP si Vasile Bagacean pentru neamt? Daca e confidential, evident abtine-te. E normal sa fim curiosi.

          Apreciază

          • Sau AP a vandut la Nelutu Varga care e interfata pentru neamt, iar Vasile Bagacean e interfata atat pentru neamt cat si pentru AP, Zavaleanu sustinand varianta (oficiala) ca Vasile Bagacean e actinar majoritar ? Sau nu detii aceste info.

            Apreciază

            • Mai clar, AP a vandut jumatate direct lui Bagacean si cealalta jumatate lui Nelutu Varga care a vandut lui Bagacean partea neamtului?

              Apreciază

  21. Linistiti-va, oricare din voi ar fi / sau nu AP (adica poate niciunul…), tinem toti cu aceeasi echipa, inclusiv Vlad, asadar sa facem echipa intre noi pentru sustinerea Cfr-ului. Ca Andrei simpatizeaza PSD-ul, ca IQ cealalta tabara (PNL+ALDE), ca eu cu niciuna, consider ca toti politrucii (trade mark Eminovici) asculta de aceiasi miliardari de origine evreiasca din SUA (unde il includ evident pe Soros, fostul Schwartz inainte sa-si schimbe numele) care conduc discretionar atat politica de pe planete cat si finantele de pe planeta prin imperiile lor financiare, ajungand astfel la fraiele planetei, aceste lucruri sa nu ridice false bariere intre noi, sa ne respectam convingerile si sa ne acceptam unii pe altii asa cum suntem, si sa ne unim intru cauza Cfr-ului. Hai CFR!!! (trade mark Kiruj).

    Apreciază

  22. Nu cred ca-i important,cine a fost primul,sau cat s-a platit.Important este ca s-a platit,si ca putem scapa de insolventa.Si mai important este ,sa batem diseara.Si si mai important este ca,macar noi intre noi sa ne respectam,indiferent de diferentele de opinie ,sau preferinte politice.Este mai bine pentru atmosfera,si pentru ca noi CFR-isti suntem „mai” deosebiti ca ceilalti.Stiti voi,mai frumosi,cu mai mult par,mai inteligenti etc. etc.Ah si mai ca am uitat ce este mai important,cei mai „modesti”. 🙂 🙂 🙂 :0

    Apreciază

      • Uite,am un coleg de birou,membru ,repet membru PSD.baiat de gasca dealtfel.Ce ar trebui sa fac ?Sa nu mai vorbesc cu el?Asa maine nu va vorbi cineva cu mine ca-s ungur,cu Caneto ca-i blond,cu Kiruj ca-i plac filmele porno etc,etc.Eu raman la ,fiecare cu opinia lui,atata timp cat nu incearca sa-mi impuna si mie aceasi opinie.

        Apreciază

        • Faptul ca nu exista respect pt ca simpatizezi cu alt partid arata limitele pe care unii le au. Eu indiferent de culoarea politica ii accept pe toti fara retineri. Oameni ce urasc in asa hal sunt nocivi pt societate si pt toti cei din jurul lor.

          Apreciază

          • Pt cfr.istul. nelutu varga e doar intermediarul intre neamt si arpi. Nelutu varga a cumparat de la arpi cladirea CIA de pe republicii, fara legatura cu cfr. Nelutu varga a adus investitorul, dar omul neamtului e bagacean. Daca informatia e gresita inseamna ca arpi a aruncat minciuni pe piata. Fiind informatia la prima mana e exclus sa o fi schimbat raspandacii cum se intampla de obicei. Mie personal mi se pare ciudat ca arpi e asa fericit cu vanzarea a doar jumate din actiunile lui. Ceva nu pare chiar real….

            Apreciază

            • Chestia cu raspandit de minciuni e curenta in Romanica dar si la AP, cand vrea sa nege ceva. Mie m-i se pare ca se potriveste cu stirile raspandite inainte, in decembrie, cu cele 35-40% parca ramanand la AP. Ei bine, e chiar 50%. Asa are putere de decizie (nu decide neamtul singur) AP. Cu 40% nu ar fi avut.

              Apreciază

          • Ia cu pita Andrei,poate faceti si la Cluj ceva asemanator :)))

            Anyway sa simpatizezi cu ciumatii rosii e echivalent cu faptul ca ii ierti lui Ilici toate crimele de la revolutie si de la mineriade,ca esti de acord cu jaful facut de Hrebenciuc,cu unii ca Mazare,Ponta,Vanghelie,Dragnea si in general cu toti penalii care au avut grija sa isi umfle conturile si burtile in detrimentul poporului.
            Nu zic ca peneleii ar fi mai buni sau aia ai lui Base dar cu jegurile astea nu se poate compara nimeni.

            Apreciază

            • Dantesc daca vreun partid ar avea oameni de valoare as.migra spre ei. Cum toti au cam aceleasi interese, optez inca spre ™ciuma rosie” . Momentan singurul „partid” la care chiar tin e cfr cluj.

              Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.