Etapa a 25-a: CSM Politehnica Iaşi – CFR Cluj


et25Luni, 27 februarie 2017, începând cu ora 20.30, în cadrul etapei a 25-a din Liga 1 Orange, Stadionul „Emil Alexandrescu”: CSM Politehnica Iaşi – CFR 1907 Cluj.

Înaintea începerii acestei penultime etape din sezonul regulat, ştiam că avem nevoie de 4 puncte în ultimele două meciuri pentru a fi siguri de calificarea în play-off. Acum, cunoscând rezultatele înregistrate în partidele Dinamo – Craiova şi Gaz Metan – FCSB, situaţia s-a schimbat cu 360°: avem nevoie de 4 puncte în ultimele două meciuri pentru a fi siguri de calificarea în play-off. Că le facem pe toate 4 deseară, că le vom face în Gruia, că le vom face câte 2-2, nu contează, trebuie să ajungem în final la 41 de puncte şi atunci nu vom sta la mâna nimănui.

Acesta este „avantajul” disputării meciului nostru în încheierea etapei, ştiind ce au făcut celelalte echipe. În loc să batem clar vineri şi să urmărim relaxaţi continuarea etapei, rânjind la morcovii celorlalţi, stăm ca pe jar, în timp ce suporterii lui Dinamo, Craiova, Gaz Metan şi Astra vor aştepta jocul nostru cu degetele încrucişate la spate, având cu toţii subit revelaţia că sunt cesemepolitehnicişti din fragedă pruncie.

Gheorghe Hagi, manager tehnic FC Viitorul: ”Ne este foarte greu, dar ușor nu e… E perioada de iarnă. Iarna-i grea, e complicată, nu noi facem vremea. Din păcate fotbalul se joacă afară.”

Am râs cu toţii de rege după ce a rostit vorba de duh de mai sus. Abia acum îmi dau seama cât de profunde sunt cuvintele lui, cât adevăr se ascunde în citatul filozofic prezentat. Putem contesta că ne este foarte greu? Nu, pentru că suntem în situaţia de “we must win”, chestie care pune o presiune în plus pe băieţi. Putem contesta că nu ne este nici uşor? Nu, pentru că nici un meci nu este uşor, cu atât mai mult unul care urmează. Ce să mai vorbim de fotbalul jucat afară la Iaşi? Pe terenul de acolo sunt grele şi complicate şi primăvara, şi vara, şi toamna, nu numai iarna. Chiar dacă Vasile Dan, un frânar care şi-a anunţat prezenţa pe stadion pentru meciul de azi, scria aseară pe cheferetv că “Gazonul arata binisor!”, nu ştim cât va rezista, dacă nu se va transforma rapid în mocirlă, îngreunând sarcina de a ne îndeplini obiectivul.

În privinţa jocului de azi, gazdele noastre au serioase probleme de lot: Bőle, Frăsinescu şi Stenio sunt suspendaţi pentru partidă, iar Târşa şi Danale sunt accidentaţi. Problema majoră, de care ar trebui să profităm, o reprezintă zona centrală a defensivei, Neagoe mai având doar doi fundaşi centrali de meserie la dispoziţie, Ovidiu Mihalache şi Mădălin Ciucă, ultimul nejucând vreun minut în acest an. Portarul Grahovac, care s-a pregătit separat de coechiperi în urma abaterilor disciplinare pe care le-a avut săptămâna trecută, a fost reprimit sâmbătă în lot, dar este puţin probabil ca antrenorul să mizeze azi pe serviciile lui. Formaţia probabilă: Caparco – Bosoi, Mihalache, Ciucă, Sato – Ciucur, Mitic, Răuţă, Ştefănescu – Cristea, Golubovic.

Nu recomand nimănui să vizioneze clipul de mai jos, olteanul Neagoe a spus în 6 minute şi 47 de secunde lucruri care unui ardelean foarte molcom i-ar fi luat vreo 2 minute, iar unui sudist adevărat vreo 15 secunde:

Esenţa declaraţiei este “Ne aşteaptă o săptămână de foc, cu trei meciuri, primele dintre ele acasă, cu două echipe bune, care, probabil, vor ajunge în play-off.” Adăugând acesteia şi una zisă mai de mult de Prunea, “E mai bine să fii în play-off decât în play-out”, nu ne rămâne decât să sperăm că ne vor amândoi în play-off şi nu vor reuşi să  pună beţe în roatele de la locomotiva CFR-ului.

Important e să câştigăm noi şi să nu mai depindem de nimeni. Va fi un meci greu la Iaşi, ţinând cont şi de starea gazonului şi avem mare nevoie de cele trei puncte. E o presiune în plus acum pe final, pentru că ne dorim foarte mult să intrăm în play-off şi cred că merităm acest lucru, suntem o echipă care a demonstrat că joacă fotbal şi că merită să fie în primele şase” – Ciprian Deac

„Suntem la mâna noastră, chiar nu mă interesează celelalte rezultate, nici nu mă gândesc la asta, ci cum să-i pregătesc cât mai bine pe băieţi pentru meciul de la Iaşi. Trebuie să câştigăm indiferent de cum va arăta terenul de acolo. Presiunea a fost tot timpul la CFR şi va fi, important este ca băieţii să stea liniştiţi în această perioadă de final şi să joace exact cum au jucat şi până acum” – Vasile Miriuţă

Vestea bună e că a făcut deplasarea la Iaşi şi Nascimento, vestea proastă este că Rus s-a accidentat şi nu se va putea conta pe el. Un unşpe posibil: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan (Horj), Camora – Deac (Nascimento/Gomelt), Gomelt (Nascimento/Deac) – Omrani (Deac/Sorsa/Păun), Păun (Juan Carlos), Nouvier (Deac/Păun) – Bud (Omrani). Rezerve: Marc, Peteleu, Horj, Nascimento, Juan Carlos, Sîrbu, Sorsa. Cum a spus Miriuţă, şi o spunem cu toţii, suntem  la mâna noastră, n-are ce ne interesa alte rezultate, după cum – foarte interesant – toate celelalte contracandidate la play-off au ajuns în situaţia de a fi la mâna lor, niciuna nedepinzând de jocul rezultatelor, dacă îşi obţin propriile puncte necesare în jocurile rămase de disputat.

Brigada de arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) – la centru, Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Ciprian Danşa (Oradea) – asistenţi, Forin Andrei (Târgu Mureş) – rezervă. Curios că nu-i Şovre în brigada lui Haţegan, dar poate că e mai bine aşa, orădeanul a fost cam predispus la erori în ultimul timp, dacă nu mă înşel.

Obervatori vor fi Liviu Ciubotariu (CCA) şi Cătălin Cursaru (LPF).

HAI CFR!!!

 

 

82 de comentarii

  1. Repet comentariul care n-a aparut la articolul precedent: Pana la golul oilor, Gazul a jucat pe contre gen Red Bull Leipzig, cu varful si mijlocasii de banda sprintand in acelasi timp, in acest timp play-makerul Eric venea la primire si sprinta cu mingea, dupa care dadea pase filtrante catre cei trei amintiti anterior. Dupa golul oilor, au jucat cu aparatorii la 40 de metri de poarta si cu pressing pana la portarul Nita. De aici au aparut acele cornere pe banda rulanta, in urma unuia dintre ele Gazul reusind sa egaleze. Si Gazul a fost vulnerabil la contre si pase filtrante, de ex la simularea de penalty a lui de Amorim cand a primit o pasa filtranta de la Muniru in banda stanga, a sprintat de la limita offside-ului si cand aparatorul Gazului a pus mana pe spatele lui a „lesinat” subit. Sau de ex la golul oilor, cand Gnohere a primit o pasa filtranta de la Alibec tot in banda stanga, a tasnit de la limita offside-ului si a centrat tot lui Alibec care a preluat cu corpul si a iscris cu un sut langa bara stanga.

    Apreciază

  2. Nu conteaza echipa de start, schimbarile, atitudinea jucatorilor din teren, rezistenta psihica la hotiile arbitrilor pentru a nu fi eliminati pentru proteste, terenul mocirlos de la Iesi, etc… Asta daca vom castiga cele trei puncte in aceasta seara. Dar daca nu le castigam, brusc toate acestea vor conta, si inca multe altele… Hai Cfr!!! Stim ca poti!

    Apreciază

  3. Mda,echipa posibila este beton.Cu asa multi jucatori in teren moldovenii ,nu au sanse. Pacat ca -i accidentat Rus,cu el eram si mai multi.Hai CFR !!!!!!! :() 🙂 🙂

    Apreciază

  4. Fraţilor, eu am cumpărat 3L de suc de morcovi… 🙂 E mai uşor de „scos” din c…r! De fapt vine „afară” fără sprijin… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Foarte interpretabil comentul tau.Aut poate insemna,ca ne iese din cur,si ne usuram.Off, ca ne intra, si atunci este of of de capul nostru.Acum poate ne explici ,la ce te-ai gandit,ca io mi-s confuz.Nu stiu ce sa fac cu morcovul. 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  5. Blat vizibil şi de pe lună în favoarea Astrei. Dacă au caracter băieţii vor vrea să bată crunt ca să se răzbune pe toţi căcaţii (scuze, ca să mă exprim mai fin, blatiştii). Hai băieţii, hai nea Miri, haide CFR!

    Apreciază

  6. Asa ceva….!!! Ne-a trecut glontul pe la ureche si a si atins-o! Ii doresc lui Bud zmeura de aur si sa aiba parte de toti morcovii pe care ni i-a oferit el noua in seara asta! In rest, no comment, deocamdata.

    Apreciază

  7. Suntem pe 3! În sezonul intermediar NU contează meciurile directe, ci golaverajul etc. (cf. citatului lui Caneto din ROAF). Din punct de vedere sportiv suntem pe 2!!! Dar tot nu suntem, tulai, în play-off… HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Mr Kiruj, Roaf-ul citat de Caneto te contrazice: https://tribunacfrblog.wordpress.com/2017/02/27/etapa-a-25-a-csm-politehnica-iasi-cfr-cluj/ .La articolul 27alineatul 3 unde te trimite Caneto scrie dupa cum vezi ca prinum criteriu se refera la meciurile directe si abia al cincilea e golaverajul general. Da, se refera la finalul jocurilor din campionat, dar nu se face nici o referire la o alta regula care s-ar aplica la sfarsitului sezonului „regular” cum il numeste Roaf-ul. Daca gasesti tu, arata-ne, suntem si noi interesati sa aflam…

      Apreciază

        • Poate tu te referi la clasamentele intermediare care se fac dupa golaverajul general, cum spui. dar cred ca la sfarsitul sezonului regular nu putem vorbi de un clasament intermediar, pentru ca e vorba de final totusi.

          Apreciază

          • kiruj s-a referit, în mod corect, că suntem pe locul 3 după etapa a 25-a. Normal, după terminarea etapei următoare va intra în vigoare alin. 3.
            „Ierarhia valorica a echipelor participante în campionate de stabileşte prin cumularea punctelor pe toată durata desfăşurării competiţiei. La competiţiile organizate în sistem play off / play out, calificarea echipelor în fazele următoarele se stabilește prin cumularea punctelor obținute pe toată durata desfășurării sezonului regular.” – art. 27, alin. 1
            Eu nu sunt jurist, dar pentru unul cu dreptul făcut bănuiesc că este cât se poate de evident că „toată durata desfăşurării competiţiei” pentru un campionat fără play-off/play-out este corespondentul lui „toată durata desfășurării sezonului regular” la o competiţie cu sistem play-off/play-out, ca atare, departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte la finalul sezonului regular se face după art. 27, alin. 3. Din păcate, altfel am fi practic calificaţi deja în play-off. Matematic nu, Craiova pierde la un gol diferenţă cu Gazul, noi la 10 goluri diferenţă cu Viitorul şi am fi out. 🙂

            Apreciază

    • Ireproșabil Ovidiu… Cel puțin din punctul nostru de vedere… Ălea 5% ale gazdelor ne-a dat nouă… Nimeni nu poate avea niciun cuvânt urât pt. el.Așa cum am anticipat, nu s-a băgat în nicio mizerie, și -unii mă vor înjura- am avut impresia uneori că ne ajută… HAI CFR!!!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Greu acest meci si greu de suportat.
    Am castigat si asta este tot ce conteaza. N-are rost sa vorbim de nicio tactica cand ai nenumarate ocazii mari si nu reusesti golul, dar marchezi la ultima oportunitate dupa ce ai fost egalat cu cateva secunde inainte, dintr-o executie de exceptie. Nare rost sa vorbim nici de alcatuirea echipei si de schimbarile facute atunci cand Peteleu marcheaza la ultima ocazie. Logica fotbalului este uneori de neinteles, cel putin pentru mine, dar bine ca Miriuta nu are secrete.
    Mai avem un hop si totul este posibil, indiferent cum face Miriuta echipa.
    Daca n-am fi obtinut victoria, totul ar fi fost foarte complicat pentru noi dar asa, presiunea a scazut enorm.

    Apreciază

  9. In ultima etapa am urmarit partida de la Medias si cea dintre dinamo si csu.Au fost arbitraje in care si reluarile le dadeau dreptate in faze grele.Au fost echidistante si se vedea preocuparea lor de a fi obiectivi.In aceasta seara Hateganu(ca de altfel de multi ani incoace) a parut ca este la judet tragand clar cu gazdele.Ma refer la aprecierea faulturilor si a avertismentelor.A si inceput bine cu o faza in care Paun sare la cap si joaca mingea ,iar ieseanul se baga sub el dezechilibrandu-l.Fault mare cat o zi de post,dar nea caisa nu vede o faza de manual.
    Kiruj bacsi ma gandesc ca ai vrut sa fi ironic……….daca nu ,nu-i problema accept ca esti senior.Dar nu mi se pare normal sa cautionezi penalii.

    Apreciază

    • Chiar ma gandeam ! Gica ai dreptate ! Norocul nost’ a fost ca la hentul in careu a lui Muresan acesta (albitrul,hotul,Hatieganul din tara Hategului) privea spre mirabolanta galerie a echipei gazda ! Altfel ?!? clar penalty pentru moldoveni si cartonas rosu pentru Andrei si Minca !
      Serios, intreb acum,voi cei care vedeti numai conspiratii in jurul CFR-ului sunteti bine ?

      Apreciază

    • Sunt -probabil- cel mai înverșunat ”critic” al lui Ovidiu, ca să mă exprim mai elegant… Ne-a frecat ani de zile după primul titlu (când a fost suspectat că e pe statul de plată a cefereului). Dar azi a arbitrat bine, asta e părerea mea. Evident, poate greșesc… Cu toate că n-am băut nimic (de o lună de zile!) 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Permiteti-mi să anticipez părerile multora de aici daca meciul ăsta juca dinamo/astra/gaz vs iasi și desfășurarea meciului era aceeași: „Blat ordinar, aia de la iasi nicio ocazie tot meciul. Au dat gol din greseala, și apoi la faza urmatoare portarul a lasat mingea in poartă.”

    Ar trebui să nu mai vedem doar conspirații împotriva noastră. Pana una alta va asteptati ca echipe ca si chiajna sau botosani sau gaz metan (toate echipe foarte slabe) sa castige meciuri cu echipe mult mai bune si vi se pare anormal ca nu se intampla asta.

    🙂

    Apreciază

  11. Din”ColtulTribunei”-27.02.`17,orele 20.30-CSM.Poli Iasi-CFR=1-2(0-1),marcatori:A.Cristea/LARIE,PETELEU;INCREDIBIL!,-pana la pauza,daca era 3(4)zero,era un rezultat mincinos,dar de 1-0,nici nu mai poti vorbi-cat de nedrept putea sa fie fotbalul ,in aceasta seara,fata de CFR,dupa ce am ratat o duzina de ocazii,era sa pierdem total nemeritat doua puncte si poate accederea in play-off,acolo unde ne este locul; dupa punctele castigate in teren am fi pe locul 2(la egalitate cu oile!);cosmarul de la Voluntari ne-a dat tarcoale!;o subliniere,prin min.35,Caparco a scos mingea din poarta si a trimis-o in satalpul portii;deci a fost gol;MINCA=7,0/6,5-si-a facut treaba,putin nesigur in partea a doua;T.LOPES=5,5/5,5-nu este suficient sa ai doar vointa;a avut multe indecizii,care puteau sa ne coste mai scump; ;LARIE=7,5/6,5-cu un joc ceva mai sigur,un plus pt. gol ;MURESAN=6.0/6,0-liniar ca de obicei,putin precipitat,dar s-a achitat de sarcini;CAMORA=6,5/6,0-o evolutie ceva mai convingatoare ;DEAC=6,0/5,5-pare ca se sufoca la mijloc;raman la parerea ca franeaza jocul;GOMELT=6,5/7,5-mai ales pt. pasa de la al doilea gol;PAUN=6,0/5,5-doar atat,pt.unele rateuri din joc si pt.proastele executii a loviturilor libere(cornere);OMRANI=6,5/6,5-muncitor,bataios,este util echipei ,desi cu putine realizari notabile;NOUVIER=5,5/5,0-nimic deosebit,s-a remarcat prin faulturi aiuristice in preajma careului propriu;BUD=5,5/5,0-nu-si revine(cu capul?!);ramane incorsetat in ratari,multe deceptii si deziluzii;Rezerve:Sorsa=5,5(doar atat,pt. ratare;as fi dorit o mai mare consistenta si implicare in joc;la fel faulturi aiurea si –gol Cristea-;Peteleu=8,0-doar pt. gol;Horj=5,5-a jucat prea putin,sa faca si ceva bun; MIRIUTA=6,0/6,0-desi rezultatele sunt de partea lui,nu pot sa nu remarc incapatanarea din modul de folosire al unor jucatori;apoi,a incercat din nou sa inchida,prea repede jocul prin schimbari defensive si era sa o patim;a reinceput jocul-gresit-cu ”imprastiatul”Deac”inchizator” si cu Bud in teren;se incapataneaza,sa-l foloseasca,chiar daca va rata,de pa linia portii;revenind la Deac,eu cred ca-l forteaza acolo la mijloc;randamentul lui mai ales ca o si recunoaste este ceva mai scazut,pt. ca-i multa alergatura;probabil, varsta si conditia fizica il tradeaza,dar Miri-nu si nu-;cu declaratiile lui,i-a dat ocazia lui Sumi “sa-l ia in balon”;(notele:prima repriza/a doua;voi face o medie si am sa le trec in tabelul lui Kiruj);Hai CFR!

    Apreciază

    • Cand ii dai lui Minca nota sapte pentru simplul fapt ca a supravegheat poarta si lui Deac nota sase in conditiile in care a condus jocul echipei as spune ca ai incurcat plicurile cu cei desemnati ca si castigatori ai marilor premii…Dar nu-i bai ,daca se intampla la Oscar e scuzabil si de la un fost APV-ist…
      Oricum, astept inca frameul care sa demonstreze ca mingea a trecut cu toata circumferinta la acea faza unde unii spun cu toata convingerea ca a fost gol valabil :)))

      Apreciază

  12. Sincer imi pare rau de Bud,dar parca este blestemat.Este ireal ocaziile pe care le-a ratat.A fost in joc,s-a demarcat bine,dar finalizarile total neinspirate.Sutul din prima repriza cu suspiciune ca mingea a depasit linia portii.A tras exact unde portarul avea o mica sansa sa respinga(pe jos).Apoi in repriza a doua cand da cu capul din 4 m din genunchi.Apoi preluare de tot rahatul(poate terenul l-a deranjat) si sut plasat moale.A mai fost capul ala din 5 m peste poarta si sutul de pe 16 m peste poarta.A tratat superficial mai toate fazele punand clar in pericol soarta echipei.
    Dar toate sunt bune cand se termina cu bine.

    Apreciază

  13. Am apucat să văd în reluare golurile lui Larie, Cristea și Peteleu, dar tot la pasa fantastică a lui Gomelt mi-a rămas mintea. Amu’ ne mai trebuie un 4-4 cu Viitorul și apoi putem vinde toți morcovii la piață, pe gratis.

    Apreciază

  14. Corect Racheta… Cu primele două schimbări n-avem ce discuta (Bud-Sorsa, Nouvier-Peteleu), dar introducerea lui Horj a fost de fapt un remake al meciului de la Voluntari. Acolo a greșit Miri, în rest nu. Pentru numele lui Dumnezeu, am avut 14 ocazii, pentru asta trebuia să joci, dă-o încolo de treabă. N-am marcat, era s- o comitem, dar fotbalul te și răsplătește uneori. Deac a jucat ceva mai bine la mijloc, dar în opinia mea nu s-a jucat 4-2-3-1, ci 4-1-4-1, cu Gomelt șef în fața apărării, Deac -cu toate că s-a mai retras, și bine a făcut- a fost ”setat” pentru construcție. S-a mișcat mai binișor ca în meciurile anterioare, dar cum ziceai are o vârstă (Miri vede probabil bine acest lucru la antrenamente) și de-aia tot îl forțează la mijloc, și nu pe bandă. Am dat jos aproape un kil în timpul meciului… 🙂 Luis! dacă vrei să slăbești, lasă dracului rețetele-minune, uite-te la meciurile CFR-ului și ai succesul garantat… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Eu nu cred că Miri a greşit cu introducerea lui Horj. Chiar a tras mâţa de coadă cât a putut până ce l-a băgat în teren. Păun nu mai avea aer de prin minutul 60. Efortul depus în prima oră de joc pe terenul acela totuşi greu l-au cam stors pe al nostru Adiţă.

      Apreciază

      • Era locul lui Ruiz acolo, in spatele varfului, unde a jucat Paun, pe care-l putea introduce in min 60 sau eu zic ca asa trebuia de la inceput, cu Ruiz in formula de start si Horjica in lucul lui Muri. Prin min 60 putea face schimbarea lui Ruiz cu Adita. E opinia mea.

        Apreciază

  15. Da’, de ce va-ti spariet ashe tare, fratilor ? Ce, in greidhina la voi numa’ morcoji cresc ?? La mine cresc si crastaveti ( „..dicotiledonat din familia curcubitaceelor , care sa inmultzashte prin samantza si are vreji… „- precum, magnific spunea Florinel Piersicutz ). Io nici macar nu m-am spariet, ca n-am putut (chiar daca am luat „praf de putut”-stii, Kiruj dragom ? – de ala ,pantru batrani = whiskey =1.5 l). Totusi, vreji erau mari, mari de tat, timp de 92 de minute, apoi s-or uscat dintr-odata….Io-s ca si Racheta, nu prea imi place „sahu’ ” jucat de Michidutza asta a’nost’ !!!! Io nu-l critic , doar spui… Ceferist-ule ! Ia descriene ce-o facut gresit Vasalie si-bineinteles-astebt ana-liza lu’ Kiruj Bacsi… Insa , nu va mai sparieti, fratilor, totul va fi foarte bine pantre noi! Atat am avut de spus ! Hai CFR !

    Apreciază

  16. Vreau să remarc neapărat imensa transformare a lui Omrani, a devenit jucătorul cel mai disciplinat tactic al echipei… Vine în apărare, fuge, pasează (a avut vreo 3 ocazii de șut, dar mereu a scos mingea în dreapta pt. coechipieri mai bine plasați). Jos pălăria Billel și așa mai departe! HAI CFR!!!

    Apreciat de 2 persoane

    • Foarte corect! Dacă la început părea un tip mai degrabă interesat de propriile mișcări de dans, acum își dedică talentul posesiei și geometriei din terenul advers. Un jucător util care mai poate crește, mai ales că, după expresia feței, pare să-i placă la Cluj. În progres vizibil de la meci la meci, recunosc, chiar dacă am fost dezamăgit de randamentul lui fizic, câteodată. Felicitări și lui! În fond, nimeni nu a jucat rău ieri, poate unul dintre cele mai bune meciuri ale CFRului în ultima perioadă. Mai curajos de atât nu se putea juca.

      Apreciat de 1 persoană

  17. Chiar daca o sa-i enervez pe multi: meciul asta l-am vazut in „reluare”:1.un adversar mai mult decat binevoitor(mai generos decat steaua ieri la medias),care ne-a permis in primele 3’45” sa avem 3(trei) suturi periculoase iar apoi 8(opt) ocazii uriase ratate din toate pozitiile si unghiurile posibile,opozitia adversa reducandu-se ( ca si la medias ieri) la portar si un fotbalist adevarat de atac capabil de executii( cristea respectiv alibec)2.un antrenor fricos cu o tactica falimentara identica cu cea de la voluntari :schimbari defensive si retragere totala cu invitarea adversarului peste tine,desi era evident ca acesta nu e capabil sa impinga jocul si sa puna presiune.Bonus : declaratii tampite inainte de meci despre astra si sumudica respectiv despre certitudinea lui ca steaua va lua campionatul,dupa ce anuntase anterior ce mult ar vrea sa antreneze pe dinamo…Extrabonus:ca sa fie recitalul complet zice ca spera sa devina un miniferguson in …Gruia.3.un arbitraj neasteptat de prietenos( la fel ieri pt.medias).4.un final de infarct cu 2 goluri in prelungiri , la fel ca la voluntari,ultimul sunt convins schimband cu 180 de grade ,mai mult de 90%din opiniile(comentariile) de dupa meci…5.bulanul lui nea ando de la ultimul titlu cu victorii in extremis in meciuri decisive s-a intors…de vazut cat va mai tine…6.in concluzie ,dar nu in ultimul rand!! meciul a semanat cu celebrul gloria buzau -steaua de la primul nostru titlu,cand toate aratau ca este un meci in familie in care nu s-a pus problema invingatorului,dar o lovitura libera in final batuta „pe bune” de „Bunica” Cristea ne-a aratat ca uneori regiile nu sunt suficiente…noroc c-am mai avut timp de un atac si de miscarea de”bulan genial” daca permiteti expresia de introducere a lui Peteleu!

    Apreciază

    • IQ ,esti bine ? :))) Pe bune !? Tu vrei sa imi induci faptul ca moldovenii au stat capra …ca Hatieganu ne-a tot impins de la spate (fara conotatii sexuale) si noi prostii am tot ratat gaura si doar norocul ne-a facut sa avem sansa sa penetram intr-un final ?
      Pai amice cauta la ce ai comentat amu cateva ore la cealalta postare si pune-le o tzara in balanta ca noh…cum ziceam,amu cateva ore toata lumea ii era dusman CFR-ului,raul,ramul,Hatieganul…Ce drac s-a intamplat intre vreme ? :)))

      Apreciază

  18. Liviu Antal? Pe ANTAL când îl vom vedea oare? Sau măcar o șansă la Dan Roman în ultimele 30 min, dacă Cristi Bud tot e pe secetă anul ăsta?! Eu am mari speranțe de la Antal că ne va revoluționa jocul ofensiv (nu că nu e bun acum, dar am chiar deveni cei mai buni!).
    Altfel cred că Deac își va încheia cariera din poziția de ultim apărător… și când ne gândim că și-a început avenutura ceferistă ca atacant de careu cu păr lung blond !

    Apreciază

  19. @dantesc Te inteleg ca esti surescitat dupa un meci greu.Ca sa intelegi cum e cu ” caprele” trebuie sa penetrezi (scuze!) mai bine „fenomenul”. Fiindca nu intelegi ce-am scris ( sustinut) ieri si azi,te voi lumina un pic.Pt. meciul de la Medias: reghe ,plus nevasta si jucatorii din subordine stiu ca daca nu iau titlul spun „pa steaua” cu tot ce decurge din asta.Ca sa-si maximizeze sansele are nevoie de o strategie in play off: sa faca aliante ( citeste 6 puncte fara emotii/echipa) si sa scape de adversarii periculosi: mediasul era ofertat in acest sens ” la schimb” cu dinamo.( principalul oponent vizat) sau cu cfr sau astra( daca se impiedicau si nu faceau 41 pct.)reghe vroia o dubla lovitura: 6 pct. garantate in play off si sa scape de un oponent periculos(in primul rand de dinamo):nu i-au mai batut de 8 meciuri( ultimele 2 jocuri -infrangeri),au lot bunicel,antrenor capabil.periculos,echipa e in crestere,au relatii in federatie ( arbitrii), iar in ultimul play off le-au luat doar 2 puncte…De aceea fara sa-i spuna ciobanului( care vorbeste foarte mult) au pus-o cu cativa baieti ( veterani) de incredere ” de o zi proasta” ;nu le-a iesit pt.ca mediasul a fost impotent si n-a reusit sa bage mingea in poarta decat o data in ciuda ocaziilor clare avute(,asa cum si noi am ratat azi din toate pozitiile).Ciobanul ,care are o viclenie nativa plus experienta bogata in blaturi a mirosit ceva,citez „l-am sunat pe mache sa- mi spuna daca au facut o intelegere de care nu stiu eu,dar oricum o sa aflu!” restul poti cred deduce singur…Pentru celelalte candidate la play off miza e mare ,de aceeea toti au incercat in limita posibilitatilor ” sa-si ia masuri de precautie”.In cazul nostru miza este foarte mare pt. conducere in primul rand ,apoi pt. antrenori si jucatori pt. ca noul actionar majoritar are planuri mari de performanta…iar in vara se va trage o linie groasa…Arbitrii afla /simt din ce parte bate vantul si nu se pun contra curentului…Hatiegan ne-a lasat si mai mult ne-a „incurajat „sa jucam spre deosebire de alte meciuri.

    Apreciază

  20. Felicitari Cfr!!! Trei puncte enorme! De data asta si cu formula de echipa contestata de noi pe tribuna (formula de echipa ca la Medias), au jucat cu pase filtrante superbe, o multime de suturi periculoase, de doua ori in bara, la cate ocazii imense am avut trebuia sa fie vreo 3-0 in finalul jocului, cand Miri s-a speriat ca de multe ori in meciurile precedente, l-a scos pe mijlocasul de banda Nouvier si l-a inlocuit cu un fundas lateral (Peteleu al carui mare merit e demarcarea si executia de killer de la golul 2) si deoarece i-am tras pe noi a aparut ocazia rarisima a lui Vasile Gheorghe, glontul trecandu-ne pe langa ureche, aproape ca la Voluntari. Apoi l-a schimbat pe varful retras Paun cu stoperul Horj, i-am tras si mai mult pe noi pe ieseni, a venit faultul inutil al lui Sorsa in urma caruia Andrei Cristea a inscris la coltul lung, profitand de eroarea de plasament a lui Minca. Acum glontul ne-a nimerit, ca la Voluntari. Noroc cu recuperarea lui Gomelt la 30 de metri de poarta iesenilor, urmata de o pasa filtranta superba lui Peteleu demarcat in banda stanga, care a inscris cu sange rece din unghi aproape inchis. O vorba si despre executia superba a lui Larie de la primul gol. Am avut noroc cu zidul iesean care n-a sarit si l-a pus in dificultate pe portarul Caparco. Multumim Cfr!!! Cu Viitorii va fi un meci teribil, in care daca pierdem si Gazul castiga la Craiova (e posibil sa castige la ce a jucat Gazul cu oile si Craiova cu cainii), nu intram in „pleiof”. Deci, atat Miri la alcatuirea echipei si baietii au toate motivele sa se pregateasca extrem de serios, si mai ales psihic, sa vedem acea daruire si hotarare cu care au jucat la Iasi. Forza Cfr!!!!

    Apreciază

  21. Sunt curios cum ar fi aratat comentariile nostre daca n-ar fi existat recuperarea si pasa lui Gomelt si executia neasteptata a lui Peteleu?! Da, am jucat frumos ieri, ne-am creat ocazii, am ratat nepermis, dar toate vreme de saptezeci si ceva de minute, dupa care ne-am facut singuri jocul greu. Am cedat posesia, i-am invitat peste noi si chiar daca n-au avut decat o mare ocazie prin V. Ghe, au inceput sa devina periculosi. A mai fost si acea faza cu hentul lui Muresan, unde un alt arbitru ne putea taxa si a fost de ajuns o executie de geniu ca inevitabilul sa se intample. Pentru mine ultimul sfert de ora a fost un deja vu (mai putin golul lui Peteleu). Pana la urma e bine ca s-a terminat asa, dar eu nu mai vreau sa vad astfel de finaluri de meci, in care unii slabesc, dar eu imbatranesc de pe urma trairilor avute. Am citit tot felul de comentarii, cele mai multe la cald (unele aproape fanteziste), cu tot felul de pareri, eu vreau sa va spun ca arbitrajul a fost unul corect, poate chiar usor ingaduitor, iar adversarul nu ca n-ar fi vrut, dar n-a putut mai mult, pana in momentul cand noi le-am permis si i-am invitat peste noi. Vi se pare ca iesenii au fost zmei pana acum in celelalte meciuri si doar cu noi au lasat-o mai moale?! Uitati-va la evolutiile si rezultatele lor din acest an. Ne asteapta un ultim meci foarte greu, cu un adversar de alt calibru si determinare cu care trebuie sa ramanem concentrati vreme de 90+ minute. Gazarii vor avea un meci mai greu decat cel cu stana, o etapa in care orice este posibil si ar fi pacat de munca noastra, sa nu se termine frumos. Plecam cu prima sansa intre candidatele la play off in aceasta ultima etapa si sper sa ne bucuram la final, asa ca hai CFR!!!

    Apreciază

  22. REFLEXII(ne)PERTINENTE:Felicitari intregii echipe(inclusiv a celei tehnice)pt.victoria meritata,pt.modul curajos,impetuos,pragmatic si determinant de abordare a jocului(sus,in pressing avansat),in mod special, a inceputului de partida,in care ghinionul si hazardul au jucat,din pacate,un rol nepermis de riscant,mult prea exagerat,ceea ce a facut sa nu castigam,devreme,la pas si la scor intr-un meci,in care am fost superiori la toate capitolele 90%din timp;cu toate astea,nu am putut acorda note mai mari,sau chiar de 10 pe linie,pt.ca trebuie sa-mi respect baremele,principiile de valori in mod realist;spre ex.,poate ca, sunt unii care l-ar nota pe PETELEU cu 10(probabil ca o merita),dar conform propriilor principii,nu pot sa-i acord unui jucator de valoare medie=6-6,5.,mai mult de 8,0,doar pt. ca a inscris un singur gol,fie el si de aur;dupa un asemenea happyend,de infarct,nu-ti ramane decat sa te bagi sub un dus de apa rece,de bucurie sa-i dai tot salariul(pensia)nevestii,sa-l cheltuie,fara regrete si remuscari,sau sa fierbi un litru de tuica,dupa care sa-ti bagi picioarele in ea;orice nebunie ai face este mult prea mica si neinsemnata comparativ cu ultimul minut,horror,al prelungirilor;chiar si marele regizor de filme de groaza,Alfred Hitchkok,ar fi invidious pe un asemenea s.f.(lui Miri,a inceput sa-i creasca paru,pe cap),care cu siguranta,ar castiga,detasat,Oscarul!;orice referire la pregatirea meciului,la strategia si tactica adoptata palesc si cad in derizoriu,in fata unui asemenea triller(cu o duzina de ratari si cu goluri in prelungirile,prelungirilor),interzis,nu numai,cardiacilor,pe care nu doresc,niciodata,sa-l mai traiesc!;poate dupa”dezmeticire”,am sa fac si cateva remarci si aprecieri fotbalistice,pt. ca,totusi,baietii,merita!;Hai CFR!

    Apreciază

  23. Citind unele dintre comentariile rautacioase,chiar”atacuri la baioneta”,am fost obligat sa-mi schimb pledoaria exuberanta si sa-mi folosesc dreptul la replica;unii(se stiu ei,in frunte cu MIRI)il vad pe Deac,(in detrimental lui Ruiz) mare conducator de joc,(OK.,da-i d-le Dantesc,nota 10,te priveste!),-e si asta o opinie-;eu, remarc,insa, ca topaie pe linga toate mingile si se chinuie sa dea,cateo pasa,moale,de 3-4m.,jucand fara verticalizare,fara mingi filtrante,pe culoare,nu tu un un-doi,un sut sanatos pe spatial portii,fara angajari decisive sau pase filtrante(la golul doi,a pasat Gomelt!),nu tu posesie sau dribbling-cate actiuni de acest gen,incheiate cu success a avut Cipri(?)-,fara clarviziune,este,mai degraba,o frana in tranzitia mingii,cat despre modul de abordare a fazei defensive-nicio recuperare(!)-,ce sa mai vorbim,se pierdea,”innotand”pe drumul de intoarcere spre casa;poate ca s-au schimbat regulile si perceptia despre mijlocasii coordonatori,sauinchizatori si strategia in fotbal,sau poate ca la TV,precum comentatorul,disting mai greu jucatorii,decat din tribuna;sigur, ca in acest meci a fost mai bun,decat in cel precedent,pt. ca atunci a fost “pe nicaieri”;apoi,daca portarul Minca,apara,putin(nu-i vina lui,ca nu au fost mai multe ocazii),nu gafeaza(la golul lui Cristea,sut de exceptie, cu bara,daca erau in poarta, ambii portari si tot n-o prindeau)dar da incredere echipei, prin siguranta si atitudine,apara tot ce-i de aparat,ce faci, ii dai un 5 de mila,pt. ca nu prea a avut ce apara,chiar daca valoarea lui medie este =7,5(calitati/defecte)?;cat il priveste pe Bud,Gica 10,m-ai scutit de orice comentariu,asta e si parerea mea;”meseria”lui e sa dea goluri,sa-ti castige meciul(o buna si meritata pauza,iar prinde mult mai bine!)nu numai sa se demarce,sa devieze baloane,sau sa iasa la combinatii!,ce folos,daca ratezi din toate pozitiile si faci victoria imposibila;cat despre”Hotegan”,nu mi-am schimbat parerea,doar ca de asta data nu ne-a mai tocat,ba mai mult si mie mi s-a parut a fi”fair”(ca tot e in trend),desi a avut destul decizii controversate;toate astea nu stirbesc cu nimic din valoarea echipei(comparativ cu a iesenilor)si a meritelor sale si ma bucur de faptul ca incet,incet redevenim aceiasi echipa incomoda,nesupusa”granzilor”si ca avem sanse reale de play-off,dupa care om mai vedea;Hai CFR!

    Apreciază

  24. Scenariu pentru Saul, in ipoteza ca nu era golul lui Peteleu sau era anulat pentru offside inexistent (asta e pentru tine, Vlade 🙂 ). Incepe cu partea care am scris-o deja in comentariul precedent, despre faptul ca Miri s-a speriat din nou in final si a facut acele schimbari ultradefensive. Se mai adauga faptul ca pe final am avut 6 fundasi + 1 inchizator clasic (Gomelt, care a facut si faza de atac foarte bine) + Minca, adica 8 jucatori din 11 care aparau poarta si totusi am muscat-o. Continua cu faptul ca Omrani iar a jucat mijlocas de banda dreapta, de unde nu poate centra cum trebuie cu piciorul de sprijin, el fiind stangaci. Continua cu faptul ca l-a introdus tarziu pe Sorsa pe banda dreapta, trebuia sa joace asa de la inceput. Continua cu o spalatura pe cap lui Bud pentru ratarile imense, de ex de ce nu a sutat cand a dat cu capul de la semiinaltime din gura portii permitand lui Caparco sa respinga. Continua cu faptul ca iar l-a pus pe Deac la inchidere si-l tine pe Nascimento pe banca, un jucator exponential din echipa. Continua cu faptul ca nu l-a introdus titular pe Ruiz, preferatul meu, desi e cel mai bun play-maker din echipa. Continua cu faultul inutil al lui Sorsa, din care s-a nascut golul lui Cristea. Continua cu faulturile inutile ale inchizatorilor/aparatorilor nostrii. Si in „negura” care ne-ar fi intunecat creierul, sigur mai gaseam ceva de obiectat… 🙂 …

    Apreciază

  25. dupa mine, cel mai bun joc al nostru de ceva vreme incoace si cel mai bun joc a lui bud tot de o vreme incoace, dpdv al jocului colectiv si al implicarii, din pacate ptr el si pentru noi a ratat din toate pozitiile posibile si asta era sa ne coste rau de tot. bine ca s-a terminat cu bine, desi preocupat sa scobor toti sfintii de nervi in min 91 …nici nu am vzt live golul nostru de 2-1 :)). un alt aspect pozitiv cred ca e banca de rezerve, totusi sa puten alinia un 11 ok si sa mai tinem pe banca si in tribune pe nasci, ruiz, rus, antal, spehar …e ceva. acum,toata lunea la stadion duminica si sa speram ca ne ramane doar sa be bucuram de playoff, HAI CFR !!!

    Apreciază

  26. Dacă reușim egalul cu mânjii regelui, ne interesează prea puțin cine pică din playoff. Meci de infarct, am prevăzut acest scenariu în prima repriză, știam că ajunge un contraatac norocos și ne vor egala. Ceea ce s-a și întâmplat, nemeritat pentru ei, meritat în ce ne privește. Nu se poate rata cu atâta seninătate, fotbalul te pedepsește până la urmă. Incredibil golul din ultimul minut al lui Peteleu, i se pot ierta multe pentru acest gol imens. Bravo CFR!

    Apreciază

  27. Nu stiu de ce va tot obsedeaza egalul cu Viitorul. Cheia este Craiova-Gaz Metan, pentru ca doua contracandidate isi impart punctele intre ele. Daca una din echipe cistiga, cealalta e automat sub CFR. Daca fac egal, golaverajul nu ajuta Mediasul in cazul in care CFR pierde.

    Apreciază

    • Nu este aşa. Dacă Gazul bate şi CFR pierde, Craiova şi CFR rămân cu câte 40 de puncte, caz în care merge în play-off Craiova pentru că este în avantaj la meciurile directe cu CFR. Golaverajul nu mai contează în acest caz.

      Apreciază

        • Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat, clasamentul se va stabili pe baza aplicării , în ordine , a următoarelor criterii:
          a) numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte
          b) golaverajul mai bun în jocurile directe;
          c) numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
          d) numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
          e) golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
          f) numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat ;
          g) dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine , se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene

          Apreciază

    • Pai si atunci nu inseamna ca suntem calificati matematic deja? Daca Gazul pierde cu Craiova e out, daca Craiova pierder cu Gazul e out, daca fac egal Gazul e out… si atunci nu inteleg: care este conditia in care am parasii playoff-ul?

      Apreciază

      • Appex331, ce nu intelegi?! Daca gazul bate Craiova si noi pierdem cu rejele, e singura varianta in care am fi eliminati din playoff, pt ca am avea 40 de puncte ca si oltenii, dar rezultate directe mai slabe. De asta avem nevoie de un punct pt a fi matematic calificati. In cazul in care gazul nu bate la olteni, noi suntem calificati in orice conditii, indiferent de rezultatul meciului cu rejele. Hai CFR!!!

        Apreciază

      • Replay: daca Craiova pierde cu Gazul e in, daca noi nu facem un punct cu manjii. Pentru ca am avea 40 de puncte ca si Craiova (cum e acum), dar suntem in inferioritate la meciurile directe cu ei. Ori tocmai acestea decid… Si s-ar califica Gazul in locul nostru…

        Apreciază

  28. Si in echipa etapei a 24 a avem selectionati doi jucatori, capitanul Mario Camora si Adita Paun. Felicitari! Sunt curios cine va fi selectionat dupa etapa de ieri, dar mai ales dupa ultima etapa. Hai CFR!!! PS. Va rog sa scrieti in comentarii caNd aflati un comunicat oficial cu data si ora disputarii meciului din ultima etapa! Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Felicitări băieților pentru victorie! Și nu uitați : Norocul ține întotdeauna cu cei puternici! Mentalitatea de învingător, pe care îl admirăm de multe ori la nemți, începe să se arate și la noi. Nu degeaba avem, (vom avea) învestitor german.
      Admirabilă mica galerie, care i-a susținut permanent pe băieți.. Sper să fim cât mai mulți la stadion, dumineca, să sărbătorim împreună pleiof -ul. Prestație peste așteptări al doctorului cu fluier în gură. Joc în viteză, cu multe combinații frumoase în prima repriză,în ciuda terenului. Mi-au plăcut :Omrani ( mai bun de la meci la meci) Gomelt, foarte activ și eficient,Peteleu, cu istinct de killer. Tiago destul de nesigur în multe intervenții, dar magistrală aruncarea cu care i-a pus pratic mingea pe capul lui Bud. Îi recomand un psiholog lui Cristi, să-l scoată din blocaj. Sunt convins că va mai da multe goluri, pentru CFR.
      Hai CFR !!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.