Etapa a 24-a: CFR Cluj – ASA Târgu Mureş


et24

Vineri, 17 februarie 2017, de la ora 20.00, în cadrul etapei a 24-a din Liga 1 Orange, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”: CFR Cluj – ASA Târgu Mureş.

În afară de ”HAI CFR!!!”, şi „musai să câştigăm cu ASA”, ce se mai poate scrie despre acest meci? Condiţiile de stres din această cursă infernală în care sunt angrenate patru echipe – printre care şi noi –  pentru ocuparea celor trei locuri izbăvitoare în clasament, nu pot fi catalogate ca optime pentru găsirea inspiraţiei în prezentarea unui meci ce urmează a se disputa. Cum am ejectat recoltat nişte morcovi uriaşi după încheierea ultimei etape, cum a început germinarea altor seminţe în cururile noastre fertile. Deşi, prin victoria de la Mediaş, ne-am apropiat la un punct de Gaz Metan, medieşenii au refăcut rapid diferenţa de 4 puncte, câştigând miercuri în etapa lor intermediară un meci de trei puncte contra FRF, partidă disputată pe gazonul TAS-ului din Lausanne. Avem foarte mare nevoie de o etapă fără surprize. Dacă Dinamo, Astra şi Mediaş nu vor câştiga cu Botoşani, Viitorul respectiv Voluntari, n-ar fi chiar nu ştiu ce surprize, dar să nu batem noi ASA … ptiu, drace!

„Sper sa tratam foarte serios meciul de vineri!”, „meci greu cu ASA. Atention”, „Orice meci e greu, dar daca nu plecam cu 1 solist la meciul de vineri cu muresul, care pe langa o situatie financiara groaznica, mai au si un lot subtire, suntem fraierii fraierilor. Muresul trebuie batut fara probleme (fara a-i subestima in joc)”, „Primul pas e vineri, un 2-0, 3-0 e pronosticul meu”, “Meci greu cu ASA, dar cred că putem să-i batem, cu multă atenție și concentrare”, „verdictul meu este: CFR-Victorie si-n ultimele partide!” sunt câteva din părerile tribuniştilor referitoare la partidă. În cazul nostru, la nivel declarativ, merge orişice, chiar şi un „vom bate lejer cu 10-0”. Tot la nivel declarativ, şi jucătorii pot spune orice. Important e ca subconştientul lor să simtă însemnătatea acestui meci şi pericolul de a o da în bară. Dacă concentrarea va fi maximă, iar dăruirea totală, producerea unei surprize este exclusă.

CFR este favorită clară, dar în fotbal mai sunt şi surprize. Eu am încredere în jucătorii mei şi vă spun că vom lupta să obţinem un rezultat favorabil. Orice punct va conta. Pandurii poate fi ajunsă şi atât noi cât şi Timişoara, vrem să ajungem la baraj.”Ilie Stan

Preferam o echipă a mureşenilor compusă din elefanţii de anul trecut; tineretul cu foame de afirmare constituie un adversar mult mai periculos. Pentru aceşti jucători anonimi nu contează banii şi poziţia din clasament. Să ne aducem aminte de declaraţia lui Kuku, că la transferul din Liga 3 la ASA nu l-a preocupat situaţia financiară grea a mureşenilor ci l-a interesat să se facă văzut în prima ligă. Iar acum a ajuns la Botoşani şi după partida cu Craiova, gsp-ul a titrat: „Cântă Kuku în Moldova” – deşi botoșănenii l-au avut pe teren şi pe mai neaoşul Cucu.

ASA Târgu Mureş: Pap – Velayos, Rougkalas, M.Constantin,, Mendy – Balgiu, Gabi Mureşan, T.Petriș – B.Nicoliță, Bâtfoi, C.Rus. Rezerve: Moga, Szász, Păcurar, E.Dică, Ferfelea, Ciolacu, S. Bucur, Candrea, Schieb. Antrenor: I. Stan.

Adunate, meciurile jucate în această ediţie de campionat de către componenţii lotului mureşenilor, nu se apropie nici măcar de jumătate din cele însumate ale jucătorilor noştri, 124 faţă de 292. Acest lucru nu înseamnă doar că ai lor sunt mai hodiniţi 🙂 ci şi că ai noştri sunt mai experimentaţi, iar echipa mai omogenă. Ce să mai amintim de valoare.

Suntem clar favoriţii partidei, dar, din păcate, nu învingători de dinainte.  Nu avem suspendaţi pentru meci, doar Nascimento va absenta din cauza entorsei suferite în meciul cu FCSB. În rest, soluţii multe pentru Miri, cum nu cred că a mai avut în acest campionat. Nici nu dau echipa probabilă (Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Rus, Gomelt – Deac, Juan Carlos, Nouvier – Bud) pentru că nu am de unde şti cum doreşte Miri să abordeze partida. Deac va juca din nou la acoperire sau în banda dreaptă? Cine va fi U21, Păun sau Horj? După meciul foarte bun făcut la Mediaş, Omrani va prinde din nou echipa de start? Dar Sorsa sau Antal? Prea multe întrebări, vom afla răspunsul înainte de startul partidei. Indiferent pe cine va trimite pe teren, va fi OK dacă şi rezultatul final va fi OK. Să sperăm că va fi.

Mai sunt trei finale pentru play-off, am avut patru și una am trecut-o cu brio. Ne așteaptă un meci foarte greu cu Târgu-Mureș, chiar dacă unii spun că va fi un joc ușor. Nu va fi deloc așa, pentru că i-am văzut în duelul cu Timișoara și au făcut o partidă bună. Suntem la mâna noastră și trebuie să câștigăm meciurile pe care le mai avem de disputat pentru a fi siguri de play-off.”Vasile Miriuţă

Avem șanse, după victoria de la Mediaș depindem iar de noi. Dacă obținem trei victorii în ultimele trei meciuri, suntem în play-off. Nu contează ce vor face celelalte echipe, atâta vreme cât noi ne câștigăm punctele noastre. Va fi un meci greu, pentru că cei de la ASA nu au nicun fel de presiune, ei fiind pe ultimul loc. Dar au un lot de jucători tineri și trebuie să rămânem concentrați. Nu ne permitem să fim relaxați”. – Iuliu Mureșan.

Sperăm că vom avea parte de un arbitraj excepţional (corect ori cu decizii favorabile nouă 🙂 ) de la brigada de arbitri: George Rădulescu (Bucureşti) – la centru, Ovidiu Artene (Vaslui) şi Ionuţ Marius Bobe (Videle) – asistenţi, Iulian Dima (Sfântu Gheorghe) – rezervă.

Observatori: Oláh Iosif (CCA) şi Marian Ivan (LPF).

HAI CFR!!! Avem o experienţă bogată în a disputa meciuri în serie cu cuţitul la gât şi cu des amintita legumă aflată undeva mai jos de gât. Să ne aducem aminte de cele 6 victorii consecutive din finalul ediţiei 2011-2012, necesare pentru ultimul nostru titlu, unele din acele victorii obţinute în condiţii extrem de vitrege (Mioveni – terenul, Cluj Arena – locaţia 🙂 , cu Voinţa Sibiu în Gruia – ghinionul şi arbitrajul, programaţi să jucăm 5 meciuri în nici două săptămâni etc). Nu ne-am înecat niciodată ca ţiganul la mal, n-o vom face nici acum. HAI CFR!!!

 

 

49 de comentarii

  1. Dacă ne citeşte cineva cu posibilitatea de a lua legătura cu responsabilul site-ului oficial al clubului, rog a-l anunţa să modifice data şi ora de începere a meciului cu ASA. Momentan scrie că mai sunt 1 zile 10 ore 56 minute şi 52 secunde până la startul meciului. Doamne Feri ca jandarmii şi ambulanţa să ajungă cu o întârziere de 24 de ore şi jumătate la meci, asta ne-ar mai lipsi, să pierdem meciul la masa verde. 🙂

    Apreciază

  2. Ce-ar mai fi de adaugat? Ne vedem diseara in Gruia, in numar cat mai mare sper, conditiile de joc si gazonul sunt foarte bune, doar ceata ar putea fi un impediment, imi doresc sa nu fie cazul. (ma refer la ceatza ca fenomen meteo, nu la alt fel de ceata sau la ceata din Mures 🙂 ). Alte calcule vom face dupa ora 22 cand imi doresc sa avem inca 3 puncte in plus in clasament si o cifra rotunda la goluri marcate. Hai CFR!!!

    Apreciază

  3. Intr-adevar am fi fraierii fraierilor sa nu luam 3 pct in seara asta. Desi nu cred ca e cazul,daca am desfacut noi cumva apararea Mediasului o vom face si in seara asta cu siguranta.Doar sa nu ne trezim cu vreun gol surpriza marca G.Muresan sau mai stiu eu ce. Tg. Muresenii formeaza o echipa slaba in acest moment cu un antrenor mediocru,parerea mea. Deci sunt toate premizele pentru o victorie. Hai baietii,hai CFR!

    Apreciază

  4. Este exact tipul de meci de care mă tem cel mai mult, din păcate. Mă rog, asta să fie problema mea, nu şi a echipei… 🙂 Oricum, meciul trebuie luat foarte în serios şi -în plan tactic- se poate „risca” din nou cu Deac la închidere (cu Rus sau cu Gomelt), că ASA nu e totuşi FCSB, şi am mai ajuta un pic atacul. Poate merge şi un 4-1-4-1 (cu Gomelt câine de pază) şi restul în atac. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Eu cred că toți sunt conștienți de miza acestei partide. Vom căștiga precis! Nu aș modifica acum cuplul Rus-Gomelt, au funcționat aproape perfect la Mediaș. Cu Deac pe dreapta, Horj U21,Omrani în centru,și Bud pe bancă ar fi opțiunea mea. Ca element surpriză, s-ar putea să-i vedem pe Antal și pe Dino Spehar! De ce nu? Dacă țineți minte, Nouvier a intrat imediat, cum a ajuns la noi.
      Hai CFR !!!

      Apreciază

      • Greu de dat sfaturi în alcătuirea echipei de start. 🙂 Gomelt, Omrani şi Păun au jucat foarte bine la Mediaş, normal nu ar trebui să lipsească. Dar nu-i prea poţi lăsa pe dinafară nici pe Deac, Antal, Sorsa, Juan Carlos, Bud, Nouvier şi Rus. Oricâte meciuri proaste ţi-ar face Bud (eu unul nu l-am văzut chiar atât de catastrofă în ultimele două partide cum l-a zugrăvit majoritatea) e bine să-l ai pe teren, sperie fundaşii adverşi şi nu ştii niciodată când îi vine să facă dubla. 🙂 Chiar dacă vom începe cu Păun titular, eu l-aş titulariza şi pe Horj, să nu fim condiţionaţi de U21 la o eventuală schimbare a lui Adiţă.

        Apreciază

        • Da, aş începe şi eu cu Horj, indiferent dacă Adiţă va fi titular sau rezervă (parcă joacă mai bine când intră pe parcurs). Dacă revine şi Nascimento (cu piciorul, nu cu capul…), Miri are o misiunea grea de tot în a alege formula de start. Vor fi -probabil- şi ceva frustrări pe acolo, n-ai ce face. Mă rog, contează cele 3 puncte! HAI CFR!!!

          Apreciază

  5. Bud s-a maturizat in ultimul timp, nu mai joaca numai pentru el (sa marcheze la foc automat). Vine la primire, intra in combinatii, se demarca, pentru a primi pe pozitie viitoare si astfel ajung si altii sa marcheze. Eu zic ca e un plus jocul lui Bud actual, fata de egoismul sau cand nu pasa lui Omrani liber cu toata poarta in fata, ci tragea el din unghi inchis.

    Apreciază

  6. La astfel de meciuri,unde valoare si conditiile sunt in favoarea noastra,trebuie lucrat mai mult la mentalul colectiv si individual,pt. ca baietii stiu ca-s superiori si atunci ar putea aparea,nedorita,suficienta de atitudine si abordare a meciului,care ar dauna capacitatii de concentrare si de determinare,fapt ce ne-ar putea ingreuna drumul spre victorie;daca jucatorii sunt conectati doar la joc si la meci,la acest moment nu ar trebui sa se puna problema victoriei noastre;cat priveste formula de echipa,avand in vedere diferenta mica de valoare dintre jucatorii nostri,Miri are o misiune dificila in a stabili primul”11″;si pt. mine este o optiune f.grea,mai ales ca nu stiu cum s-au comportat la antrenamente,care-i starea fizica,psihica si de sanatate a jucatorilor,basca sistemul de joc preconizat a fi adoptat;as indrazni,de asta data,sa-i las pe banca pe:Bud,Peteleu,Muresan si Sorsa.

    Apreciază

    • Probabil are un program de pregătire individualizat. Nu cred că va fi folosit, dar până la urmă variante de înlocuire există destule, chiar prea multe… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Începe bine articolul: „Miliardarul Schwartz cumpără creanțele CFR-ului”. Eu înţeleg că miliardarul a plătit 5 milioane şi preia drepturile pentru tot ce are de încasat clubul de la diverşi datornici. 🙂 tu eşti economistul, am dreptate sau n-am? 🙂

      Apreciază

  7. cine o fi ? Dieter Schwartz (Lidl/Kaufland) sau Gyorgy Schwartz – cunoscut de unii ca George Soros 🙂 ? Forbes nu stie de alt Schwartz in zona de +10 miliarde

    Apreciază

  8. Zi trista ,pentru mine.Azi 17.02.201,nu pot merge la meci.Iar o sa dea baietii 5 boabe .Cam asa fac daca eu lipsesc,bat la scor.Or fi avand ceva cu mine??? 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

    • Vezi că site-ul oficial a anunţat meciul pentru mâine, ora 20.30, schimbând azi doar ora de începere la 20.00. 🙂 Să vezi în ce formă vor fi băieţii mâine seară. 🙂

      Apreciază

    • Da, băieții se încălzesc mai greu… 🙂 Glumim. În realitate trece ceva timp, până când vede și Miri că strategia de început trebuie modificată. În toate cele 3 meciuri așa a fost, mutările au fost mai mereu reușite. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Se va ajunge încet la ce am prognozat eu în iarnă: Deac va elibera postul la acoperire şi se va muta definitiv în bandă. Mie nu-mi place deloc cum mişcă acolo lângă Rus.

        Apreciază

        • Absolut de acord! Cred că a fost ultima încercare de acest gen a lui Miri, chiar n-are niciun rost să persistăm în greșeli. Cipri a jucat slab, trebuia schimbat mai repede. Ca și Bud, care nu se regăsește (îl afectează oare ratarea transferului în iarnă?). Spre norocul nostru vin tare din urmă Billel și cu Păun, din nou cei mai buni, ca și la Mediaș. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • De acord cu ce ați spus amândoi. Dar oare dacă cele două ocazii ale mureșenilor din prima repriză se transformau în goluri, am mai fi câștigat? Opinia mea e că Miri persistă în decizii șchioape, iar faptul că am reușit să adunăm șapte puncte în ultimele trei meciuri, dar cu mult noroc, nu mă ajută deloc să-l întrezăresc pe „micul Ferguson” în care vrea să se transforme. 🙂

            Apreciază

            • Hai să vedem cum se va termina povestea asta… Discutăm prea mult pro sau contra despre Miri… Evident, are greșelile lui, e încăpățânat (mă rog, asta nu e neapărat o carență), dar mereu încearcă să corecteze. La Mediaș l-am văzut pe strategul intercontinental Pustai lăsat fără replică de niște mutări aparent minore, dar câștigătoare. L-am și criticat mereu (pe Miri), când era cazul (Pandurii acasă, Voluntari etc.). Dar, repet, nu despre el e vorba acum. Cum necum, avem 43 de puncte (pe teren), loc 2, trebuie să fie și altceva, decât noroc porcesc. Oricum, să încercăm să fim uniți (și noi), miza e imensă, apoi avem tot timpul s-o dăm în analize pro/contra Miri… HAI CFR!!!

              Apreciază

  9. Bine ca a fost bine si nu a fost rau.
    O victorie importanta si 3 puncte pretioase in lupta pentru play off.
    Dupa parerea mea, Miriuta a gresit din nou la alcatuirea echipei si la pozitionarea lui Deac, dar si-a revenit cu mutarile din repriza a 2-a.
    Mi-a placut rezultatul, mi-au placut cateva faze din repriza a 2-a,mi-a placut si m-a bucurat jocul lui Paun, dar nu mi-au placut deloc ezitarile din aparare, inconsistenta la mijlocul terenului din prima repriza, precum si jocul lui Bud.
    Camora, Muresan si Larie l-au facut nepermis de vizibil pe Banel, Deac este prea „imprastiat” la mijloc, iar cu Bud in teren am jucat in 10.
    Interesanta gaselnita lui Miriuta cu Paun in spatele varfului, care a confirmat din nou.
    Miriuta a facut echipa de start, el a remediat-o pe parcurs si tot ce este important este ca, a castigat. Am vazut destule cazuri in fotbla in care tactica parea impecabila si totusi victoria nu a venit.
    Mai sunt 2 meciuri si totul pare posibil.
    Hai CFR.

    Apreciază

  10. Abia în ultimele 20 de minute am scăpat de „acel” morcov… Două reprize total diferite: geaba vrea Miri, fără Ruiz nu avem conducător de joc şi nimic nu se leagă. Plus ratările stupide de la foarte puţinele faze de poartă. Atât de prima repriză. În repriza a doua, mi-a plăcut zona acea de no go de la mijlocul terenului. Mureşenii n-au prea reuşit să treacă de ea, iar pentru noi a fost bloc-startul din care au pornit toate atacurile din „secundă”. Bravo băieţi, aveam nevoie de această victorie, cum vom avea nevoie şi de cel puţin o victorie din următoarele două meciuri!

    Apreciază

  11. 17.02`17,Etapa24;CFR-ASA=2-0(0-0),marcatori:Sorsa,Paun;Reflexii(ne)PERTINENTE:Mari emotii(!);din nou nu m-a satisfacut jocul,doar rezultatul;asa cum anticipam,a fost un meci pe care ni l-am facut ceva mai greu,din cauza noastra,probabil a presiunii si a unei mentalitati labile in a trata adversarul,poate ca si a unei slabe concentrari la joc;la 0-0 puteam primi gol si misiunea devenea imposibila;in primele 60`am practicat un joc greoi,previzibil,fara nerv,de uzura,fara idei,cu mingi aruncate aiurea,confuz,mai mult de angajament si mai putin tehnico-tactic,cu actiuni fara cursivitate si claritate;deabia,dupa ce am inscris primul gol,ne-am descatusat oarecum“profitand”si de inspiratia lui Miri de-a muta decisiv(schimbarile efectuate,in primul rand a varfului Bud cu Omrani)si a reasezarii judicioase si mult mai echilibrate a echipa in teren,cand exprimarea a revenit la ceea ce ne asteptam,inca de la-nceput!;MINCA=7,0-constant si sigur;si-a facut datoria;nu a gafat;T.LOPEZ=6,0-un joc in nota echipei,cu mai multe plusuri,decat minusuri;LARIE=5,5-a fost o mare deceptie;gafeaza deja prea mult ;MURESAN=5,5-nu prezinta aceea siguranta necesara apararii(ce se-ntampla cu Horj?);CAMORA=5,5-si el a fost,din nou,mult sub valoarea lui;L.RUS=6,5-este si el cu ceva sub randamentul din toamna,dar este omul potrivit la locul potrivit;DEAC=5,0-deocamdata nu se ridica la acel Deac pe care-l stiam la plecare;pare”lost in speace”;este mult prea rigid,imprastiat,fara vlaga;nu-i locul lui la”inchidere”,in fata apararii!;OMRANI=7,5-m-a surprins,din nou,placut;creste de la meci la meci;NOUVIER=5,5-slabut,cu o contributie neinsemnata in jocul echipei;BUD=4,0-o totala lipsa de forma;Rezerve:RUIZ=6,0-raman la convingerea ca trebuie sa joace in spatele atacantului si nu in fata apararii!;SORSA=7,0-pt. gol,nu pt.nereusite-centrari,sau actiuni stricate si nefinalizate; Gomelt=7,0-“jucator de baza”;n-am inteles de ce nu a fost titular; A.1-MIRIUTA=6,0-7pt. inspiratia de la schimbari si doar 5 pt. modul in care a”pregatit” strategic si psihic echipa-;bine ca s-a terminat asa si am castigat cele 3p.puse in joc si putem pregati cu detasare si incredere urmatoarele doua etape!;incredibil!,la acest moment-partial-cu cele 6p.,aveam 43p.si ocupam loc.2!

    Apreciază

  12. Baa Vasalie ! Pai cum faci tu echipa aia de pornire ? Kiruj, Racheta , Ceferistule ,ia spuneti voi ca care is problemele , ca io nu poci sa ma esprim (Retardila )…… Ba Vasalie ! Tu ai un lot foarte bun si tu ii „ametzesti” de bietu’ Caneto nu poate sa-si mai scoata morcodu „… Da’p’i ce sa mai zac io ??! Ca, deja am schimbat sticla de 1l de whisky la una de 1,5l … Ca, altfel nu castigati daca n-o am in fatza…Revino-ti mai Vasalie ! Lasa-ma cu „gandirea ta de shahyist ” … De ce n-ai jucat de la inceput cu Juan-Carlos , cu paun in banda si Deac la fel? Ce fel de de mijlocas de acoperire ii Deac ? Bai Vasalie , bai !!!

    Apreciază

  13. Scuze,l-am sarit din schema,tocmai pe Adita Paun,omul care m-a scutit de medicamente=8,0- a inscris,s-a zbatut cu folos,a mai sarjat de doua ori;e OK!; este in forma maxima;cred ca a fost”omul meciului!”

    Apreciază

  14. Achilles, moșule, îți spun sincer că -pe hârtie, adică la startul partidei- ”l-am aprobat” și eu pe Miri…Chiar înainte de meci vorbeam aici că poate e o nouă șansă (poate ultima) de a-l mai încerca pe Deac la închidere, dar cu unul mai câinos (Rus), oferindu-se astfel șanse (teoretice) atacului, construcției. Apoi utilizarea lui Omrani pe dreapta și plasarea fâșnețului Păun în spatele lui Bud a fost exact găselnița câștigătoare la Mediaș, deci Miri n-a făcut altceva, decât a păstrat modulul. Din păcate niciuna nu i-a ieșit (socotelile de acasă nu bat totdeauna cu cele din…Gruia), dar măcar a mutat (chiar de 3 ori în R2!), și a mutat -din nou- câștigător! Restul sunt povești, frustrări ciudate etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

  15. Mai bine o victorie (sau mai multe victorii) obținute după niște corecții făcute pe parcursul acestor partide, decât invers (început bun, apoi decizii proaste în final și înfrângere, vezi exemplul clasic de la Voluntari). HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. Ma, Achilles per Scorilodava…. te rog sa ma citezi iezact, nu sa faci diverse manevre de iortografie sedentara.
    A se iesprima se scrie cu „i ” la inceput… Si mai consulta-ma cu regulili de hortografie, inainte sa ma „citesti” … Clar? 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.