Formulă „FALSE”, rezultat „TRUE”


Înainte de meciul de la Mediaş aflăm că ultima victorie ceferistă pe malul Târnavei Mari datează din 1948… Ce să faci, acest sezon a fost plin cu astfel de „date” pierdute în preistorie, dar – cum-necum – am reuşit de fiecare dată să anulăm continuitatea acestor tradiţii nu foarte onorante… I-am bătut pe cei de la FCSB la Bucureşti (într-o perioadă când erau încă „Steaua”), am oprit astfel o tradiţie negativă de vreo 50-60 de ani (chiar nu-mi mai amintesc exact). Şi ce bine era, vă aduceţi aminte?

Vom reuşi, oare, să punem punct acestei perioade şi mai lungi (de 69 de ani) fără victorie la Mediaş? Primele minute ale meciului nu ne dau spreanţe foarte mari, din păcate…

Miri – ca orice pokerist, care se respectă – riscă, pune pe „masă” o formulă concepută a fi ultraofensivă (4-4-2, cu Bud şi Omrani în faţă), dar socoteala de acasă nu prea iese şi pe teren în primele 30 de minute. Cei doi nu prea conlucrează, mai exact spus, nici nu ajung în situaţia să conlucreze, că nu prea ajunge mingea la niciunul dintre ei. Billel mai vine în spate câteodată să primească ceva mingi, Cristi se zbate cam singurel în faţă şi – cum necum – mingea îl cam ocoleşte constant, evident şi din cauza jocului mai puţin strălucit al mijlocaşilor. Gazul în schimb joacă ce ştie mai bine, Eric dă pase, sprintează invariabil Alex Munteanu, dar Mincă e la post de fiecare dată.

Surprinde (sau nu?) lipsa lui Ruiz din echipa de start, dar găsim repede argumentul „pro” în calităţile fizice mai modeste ale regelui (catalogat din ce în ce mai clar ca şi „jucător de acasă”), iar medieşenii nu te lasă nici să respiri, sunt şi înalţi, şi arţăgoşi, şi fac un marcaj sever la ceferiştii pierduţi în terenul lor.

Ok, lipsa celor 3 titulari (Deac, Nascimento şi Camora) e una importantă, cel puţin la prima vedere, aşa că Miri trebuia să inventeze ceva. Meciul era o adevărată finală de „play-off”, în aceste situaţii dacă nu vii cu ceva nou, dacă nu rişti, atunci te-ai ars.

Dintre cei 3 absenţi doar Deac mi s-a părut o pierdere reală pentru acest meci, Nascimento nu prea e potrivit pentru aceste meciuri (de angajament fizic ridicat al adversarului), chiar dacă am avut şi destule contraexemple în acest sens. Camora nu mai e cel de acu’ 2-3-4 ani, le cam comite în apărare, dar în atac – şi asta-i adevărat – e o piesă importantă.

Surpriza reală a echipei de start este lipsa lui Horj (nu a jucat chiar aşa de prost contra mioarelor) şi folosirea lui Chiriţă pe dreapta. OK, zic şi eu, poate a văzut/a simţit ceva Miri înainte de meci, a mers pe siguranţă în defensivă cu Muri, care a cam avut ceva probleme de plasament, mai întâi la începutul meciului, apoi şi-n final, la golul găzarilor, de exemplu, în rest distrugând destul de bine.

Aşezare TRUE (4-4-2, chiar dacă cam depăşită), dar joc FALSE, asta în primele 30 de minute.

Era clară treaba că jucând pe mai departe aşa, vom scoate cel mult un egal, cam insuficient pentru a ne menţine intacte speranţele play-off-ului. Dincolo, la medieşeni am văzut o mai bună organizare, un joc defensiv ireproşabil, s-a văzut că erau mai mult setaţi pentru a scoate un egal.

Miri nu este cel mai mare strateg în viaţă (ne rezumăm la fotbal, evident), dar are – deseori – mutări câştigătoare. Schimbarea lentului şi ineficientului Chiriţă cu Păun a schimbat instant faţa jocului.

Ce mutări s-au făcut? În primul rând s-a renunţat la sistemul de joc şi s-a trecut la 4-2-3-1, unde Gomelt şi Rus au fost închizătorii. În contrast cu ce ne-am fi aşteptat, cel „mandatat” să sprijine atacul a fost croatul, Rus fiind păstrat mai mereu în faţa fundaşilor. În linia aia de 3 au apărut în schimb nişte „falsuri”: Omrani a fost scos pe dreapta (un fel de aripă falsă pe dreapta, iar Păun pus în spatele lui Bud, un fel de coordonator fals, asta în condiţiile în care ne-am fi aşteptat să fie exact invers, cu Păun pe dreapta şi cu Omrani în spatele lui Cristi).

În realitate sarcina lui Billel a fost să mai scoată spre margine câte un fundaş central din dispozitiv (care urmăresc atacantul instinctiv, chiar dacă e retras pe linia de fund… 🙂 ), iar pe zonele (mai) libere trebuia să-şi facă de cap spiriduşul Păun.

Reorganizarea totală din minutul 31 l-a cam lăsat fără reacţie pe experimentatul Pustai, lucru extrem de rar ce i se întâmplă matematicianului… CFR-ul a trecut la cârma jocului, Rus n-a mai venit sus, Gomelt – în schimb – mai mereu susţinea atacul. Billel o învârtea pe o suprafaţă destul de mare (venind şi în centru, vezi pasa decisivă către Nouvier, care a ratat, din păcate), fundaşul central stânga al găzarilor fiind mai mereu cu un ochi pe el. Cam aşa s-a creat „bulevardul” de la golul 2: pasă bună din „închidere” a lui Rus către Bud (ajuns şi el în dreapta!), vine în mare viteză Billel (pe postul interului dreapta), moment în care s-a şi creat instant bulevardul, cât se poate de larg pentru un sprint la întâlnire din partea lui Adiţă şi pentru golul de 2-0.

Putem discuta multe, vom da şi note (vom face şi analiza lor…), îl vom înjura / diviniza pe Miri (fiecare după preferinţe, nu e nicio problemă!), un lucru e cert: foarte rar am văzut în acest sezon ca o mutare tactică din prima repriză să schimbe aşa de hotărâtor faţa jocului. Iar când „perdantul” mutării este tocmai marele maestru Cristi Pustai, rezultatul e şi mai edificator…

În concluzie, prost nu e ăla care recunoaşte că a greşit (şi face corecţiile necesare), ci ăla care e fără reacţie şi persistă în greşeala iniţială.

…Peste un an, când vom juca din nou la Mediaş, sloganul va fi: „CFR n-a mai câştigat de un an de zile la Mediaş”… 🙂 Sună mai bine, parcă… 🙂

HAI CFR!!!

Reclame

74 de comentarii

 1. „ultima victorie ceferistă pe malul Târnavei Mari datează din 1948” … în prima divizie, a fost 5-4 pentru noi (meci sponsorizat probabil de site-urile de pariuri din Singapore 🙂 ), dar în ligile inferioare i-am mai bătut (ultima oară în sezonul 2002-2003).

  Apreciază

 2. Cum spuneam la articolul precedent, Horj are 6 galbene, nu ar fi fost ceva ieşit din comun ca Kovács să-l ducă la 7 bucăţi şi am fi fost nevoiţi ca în meciul de acasă cu ASA (ori pe teren neutru că acum şi pentru ei e acasă terenul din Gruia 🙂 ) să folosim tot meciul un U21, reducând astfel variantele de lucru din ofensivă.

  Apreciază

 3. Tocmai la asta mă gândeam şi eu, dacă mulţi îl pun la zid pe Miri că a bulversat tactic echipa, ce să zică gaziştii despre marele strateg, tactician, matematician Pustai? 🙂

  Apreciază

  • Caneto, problema lui Miri este că e gură bogată, spune multe lucruri care nu plac tuturor ceferiștilor… L-am criticat inclusiv eu (de multe ori, inclusiv pe probleme tactice, ultima dată după catastrofa de la Voluntari), mai mult când l-a luat gura înainte în perioada aia glorioasă și a început să discute despre titlu etc. Nu era bine, s-a văzut imediat. Dar ce am vrut să spun: Miri nu e indiferent niciunui ceferist, iar percepția asupra capacității lui de A1 se întinde pe o scară foarte largă, lucru foarte bine reflectat și de variația mare a notelor primite, care mai mereu se află între 2 și 9 (vorbesc acum de meciurile câștigate în deplasare, de ex.). Unii nu reușesc să-l aprecieze nici când face lucruri bune (lucru ce denotă o antipatie clară față de el), alții îl apreciază și când nu e cazul… 🙂 Din punctul meu de vedere sunt binevenite ambele tipuri de păreri, dar e bine să avem și ceva argumente minimale pt. ambele ipostaze. HAI CFR!!!

   Apreciază

 4. Iesirea in lateral a lui Billel s-a intamplat in toate meciurile cand a jucat, cu tragerea stoperului dupa el. Se crea un gol mare in fata careului, speculat acum cu succes de Paun (dar si de Nouvier in alte meciuri cand Billel iesea pe banda stanga) care intra in interior. Nu stiu daca a fost premeditata sau instinctiva aceasta intrare a lui Paun in spatiul liber din centru. Are importanta pentru meciurile urmatoare. Adica ar fi bine sa fie premeditata de aici incolo…

  Apreciază

 5. Kiruj,ai dreptate!; Caneto,asa e,Chirita este prahovean;legatura lui cu Maramuresul se pare ca este prin cel care-l impresariaza(de la chibiti citire);nu asta-i problema, ci faptul ca el,deocamdata, este un simplu jucator de fotbal legitimat intamplator/sau nu, la CFR Cj;l-am urmarit la vreo 3-4 meciuri(aici includ si amicalele)si crede-ma ca nu m-a impresionat cu nimic deosebit in ale fotbalului,nici“nu sta bine-n ghete”;poate-glumind-ca Miri l-a bagat in teren(precum badea cu martoaga in targ),”ca sa-l faca de rusine”;noroc ca pe postul lui avem o mare concurenta(Paun,Sorsa,Deac si Antal,nu neaparat in aceasta ordine)si n-am sa-l mai vad titular(!);cat il priveste pe Horj,mai de graba aveam nevoie de el acum, in acest meci(capital),decat in „amicalul”cu ASA!;oricum,se vede treaba ca Miri mai mult conteaza pe jucatorii care pun”osul la bataie”,cu mai pronuntate calitati fizice in detrimental celor mai”firavi”,dar cu calitati tehnice dominante;mai,fratilor,cfr.istule, pana la urma mi-l scoateti pe Miri,cel mai mare strateg al Planetei,pe cand el saracul,a incercat ceva nou(noroc ca i-a iesit)impus de absenta intamplatoare a unor titulari(din diverse cauze);pai,sa ma lamuriti si pe mine,de ce Bud joaca titular indiferent de forma in care se afla,iar Ruiz este schimbat meci de meci,sau introdus la alibi(„la misto”)in ultimul minut de joc,desi aveam mare nevoie de el in teren(fotbal adevarat am jucat doar cu el la”timona”)!

  Apreciază

  • Subscriu la partea aia cu Chiriţă… Chiar nu văd efectiv nimic la băiatul asta, în afara faptului că ştie -într-adevăr- cu mingea destul de bine (adică nu sare de el ca din colţul mesei), dar asta e cam puţin pt. CFR-ul de astăzi, cu insolvenţe cu tot. Poate la alte echipe mai mici… Nu are demarajul ăla absolut necesar pe acel post (pe care-l are şi Păun, de ex.), aşa că poate fi reprofilat -eventual- închizător dreapta (dar acolo îi avem pe Rus şi Deac), poate fundaş dreapta, dar nu-l văd nici acolo să aibă eficienţa şi nebunia lui Tiago de-a asigura superioritate numerică la contraatacuri. Miri? Desigur, e -încă- departe de-a fi un strateg al fotbalului mondial, dar măcar încearcă să nu persiste în greşelile iniţiale. În ambele meciuri oficiale din acest an a început cu nişte idei nu foarte convingătoare (să nu zic proaste), contra oilor cu cuplul ultraofensiv Deac-Nascimento (experiment eşuat), acolo mutarea a fost implantul lui Gomelt (şi trecerea lui Deac pe postul lui natural), la Mediaş a mizat (tot greşit, lucru dovedit şi anterior) pe superioaritatea numerică a atacanţilor (Bud+Omrani) în 4-4-2, dar -văzând ineficienţa- a mutat relative repede (min.31), schimbând toată strategia (atât formula, cât şi piesa „defectă”). Tot ce contează e, că îşi dă seama de greşeli, şi mutările din timpul meciurilor au un efect benefic în jocul echipei. HAI CFR!!!

   Apreciat de 1 persoană

  • Racheta,cu toata stima,Bud si Ruiz nu se pot compara,Ruiz este un jucator elegant ,un briliant dar care este dezavantajat pe un teren desfundat sau inghetat,nu mai vorbesc de temperaturile joase.Bud este un atacant pur singe ,fara tehnica dar extrem de folos echipei chiar daca rateaza citeodata exasperant.Chirita este promitator,,l-am vazut in pregatiri ,cred ca in meciul cu rusii, jucind exceptional pe dreapta in repriza a doua ,a dat vreo 4-5 centrari perfecte pt Omrani.Am citit toate analizele voastre,totusi eu cred ca cel mai bun om al nostru a fost Minca ,care a tinut echipa in joc in prima repriza

   Apreciază

  • Ba, eu cred că-l vom vedea destul de des pe Chiriţă după aceste trei meciuri rămase din sezonul regulat. Sunt convins că cei de la club se gândesc şi la sezonul următor. Va fi greu de găsit în vară şi sigur scump un U21 pe care să-l iei de titular cert. Aşa că rămân Chiriţă, Sîrbu, Csiki şi Veres. Pe care-l vezi o certitudine pentru sezonul următor? 🙂

   Apreciază

 6. Racheta, eu nu spun ca totul a fost cu buna stiinta si premeditat, exersat la antrenamente. Dimpotriva, asa a iesit pe teren, poate instinctiv in multe situatii de joc. Eu caut motivele pentru care a functionat mult mai bine acest 4-4-2 decat in alte meciuri. Kiruj ma contrazice si spune ca Omrani a fost pe banda dreapta iar Paun in spatele lui Cristi Bud pe locul lui Ruiz. Eu imi mentin parerea ca aceste schimbari de locuri s-au efectuat in nanumite momente pentru a trage dupa el Omrani stoperul din centru in lateral si crearea spatiului liber in centru in care s-a insinuat Paun. Dar eu cred ca de fapt Kiruj spune acelasi lucru. Plus celelalte aspecte pe care le-am scris in legatura cu renuntarea la bubuiala pe varf si venirea unuia dintre varfuri la primire tot timpul, mai des Omrani, plus povestea cu pasele filtrante ale lui Rus si Omrani pentru Paun si Nouvier, etc.

  Apreciază

  • Stabilirea exactă a formulei nu e chestie așa de simplă cum pare… Am văzut meciuri în care chiar antrenorul a precizat că a ales 4-4-2 (să spunem), iar tu n-ai văzut aproape deloc așa ceva, din cauza dinamicii jocului. În opinia mea, cu cât o formulă e mai greu de depistat, cu atât e mai greu și pentru adversar (și pt. A1 al adversarului), pentru că nu poate apela la cunoștințele standard de dejucare a diferitelor așezări. În susținerea celor afirmate de mine pot invoca următoarele, și încep prin niște observații de tip ”prin eliminare”: 1-Rus a fost evident mai mereu în spate (vorbesc de după minutul 31, evident) și Gomelt surprinzător de activ mai sus, deci am revăzut varianta clasică a lui 4-2-3-1, cu un închizător retras și altul mai activ în față. Chiar dacă capacitățile tehnice ale celor doi indicau o repartizare a sarcinilor tocmai pe invers, Miri a redistribuit sarcinile, probabil pentru a-l scuti de un efort suplimentar pe Rus (are o vârstă, totuși), mergând pe rezistența lui Gomelt. În acest punct (la închizători) decizia a fost un succes deplin: Rus a apelat la deschideri precise în adâncime (vezi golul 2, sau pasa în adâncime dată lui Păun, câlcâi spre Tiago, șut peste, dar ocazie), dar toate date din fața fundașilor, deci fără să părăsească parcela lui. Gomelt a urcat evident mai sus, a asigurat recuperarea mingilor respinse de medieșeni din careul lor, și uite exact așa s-a înscris primul gol. Dar să revin cu celelalte argumente pro 4-2-3-1: cam toate zvâcnirile lui Păun au fost în centru și mai mereu în fața careului (de ex. aceași pasă a lui Rus, continuată de Adiță cu câlcâiul, apoi era o fază cu Păun tot pe acolo, pasă bună în dreapta la Bud, ocazie ratată de Cristi etc.), așa că l-am perceput ca și un mijlocaș nu de creație, ci de vitezist, cu rol de hărțuire/obosire a fundașilor, un pion bun la toate, dar toate având la bază capacitatea lui de efort și viteza. Asta era deja un contraargument pt. 4-2-3-1 (și apropierea de 4-4-1-1), dar după ce l-am văzut pe Billel în repetate rânduri în dreapta (și pe Bud în față, și pe Nouvier în stânga) mi-am format această concluzie, adică 4-2-3-1 ciudat, cu două posturi acoperite ”pe fals” de doi jucători care au făcut altceva pe acele posturi, decât ce prevede descrierea standard a așezărilor respective. Deoarece Omrani a fost mai aproape de centru decât de tușa din dreapta, atacul nostru s-a aglomerat -aparent- pe stânga, cel care a asigurat ”densitatea” pe dreapta fiind inepuizabilul Tiago, cu un joc tactic ireproșabil. Din cauza mutării aparente a centrului de greutate al atacului pe stânga, și defensiva medieșenilor s-a organizat instinctiv în zona aia, lăsând mai liberă partea dreapta (a atacului nostru), ambele goluri explicându-se și prin spațiile mai largi din zona respectivă. HAI CFR!!!

   Apreciază

 7. Nu trebuie sa ne transformam in „critici de arta” si sa negam si evidentele.De ex nu pot spune ca m-a incantat jocul si reusitele lui Bud,dar nici nu voi uita rolul lui la golul 2.Tot asa nu m-a dat pe spate jocul lui Paun,fara sa nu scot in evidenta importanta golului inscris si participarea la destule faze.A avut si reusite si faze in care l-am „felicitat” zgomotos……….suntem pe finalul unui campionat care ne poate duce-n play off(ce cu totii dorim) sau din contra putem sa jucam cu celelalte echipe la retrogradare.Toate echipele sunt focusate pe realizarea obiectivelor si de aici jocul fizic dus pana la epuizare.Este normal ca reusitele sa fie insotite si de inexactitati.Nu cred ca Gazul este un partener facil de batut,mai ales la ei acasa.Deci in final am reusit la Medias(ca echipa) un joc bun,castigat detasat avand in vedere ocaziile avute,chiar daca cu emotiile inerente.
  Cred ca am luat o buna optiune pentru play off,chiar daca mai sunt destule necunoscute.Ca sa nu ajungem sa ne plangem in pumni,ar trebui sa jucam pe atac(precum la Medias) si sa castigam meciurile pana la final.Si banca imi pare ca-i ofera destule solutii lui Miri.Deci mai repede trebuie transmis un mesaj de incredere echipei si lui Miri,decat lamentari pentru un joc lipsit de greseli…………

  Apreciază

 8. Daca Miri mai are un dram de noroc si in urmatoarele 3(trei)”experimente”(chit ca-mi va creea palpitatii!)si va castiga,eu,in parte, am sa ma repozitonez fata de aceste gaselnite si n-am sa ma mai pronunt atat de ferm pe”strategia” folosita,iar daca o va face convingator printr-un joc asezat,bine organizat,elaborat,eficient si eficace,care ne va asigura si ramanerea in play-off,am sa-l declar,anticipat,antrenorul campionatului,pana la acest moment(!);ceea ce-i totusi de apreciat,este faptul ca,deocamdata(poate ajutat si de contextul favorabil al perspectivelor”marete”ce se preconizeaza pe viitor?!)reuseste sa-si motiveze bine jucatorii-se observa la mai toti o”inversunare”pozitiva,chiar daca la cap.tehnica mai scartaim,sau poate-i concurenta ?),iar in momentele in care-si da seama ca jocul e blocat, nu merge, face din mers,schimbari reusite care surprind adversarul prin consistenta jocului;da,pt.acest fapt, pt.daruirea si abnegatia fata de fotbal si club,trebuie felicitat(!)

  Apreciază

 9. Etapa viitoare trebuie sa fie una buna pentru noi,avand meci de 3 puncte cu Tg.Mures iar contracandidatele noastre la playoff meciuri mult mai grele:Astra-Viitorul,Dinamo-Botosani si Voluntari-Medias. Sper ca macar 2 din ele sa se incurce si sa nu castige toate cele 3 puncte. In ceea ce priveste meciul nostru sper sa se puna doar problema diferentei scorului si nu victoria in sine.

  Apreciază

  • Eu nu m-as astepta la mare lucru din partea adversarelor noastre, cu exceptia Astrei (poate). Mai degraba in etapa 25 vor fi sanse sa se impiedice. Cert este ca noi trebuie sa castigam si meciul de vinerea asta si cel de saptamana viitoare.

   Apreciază

  • Ar fi extrem de periculos (practic fatal) să-i desconsiderăm pe cei de la ASA… Chiar dacă au slăbit mult (chiar şi faţă de tur, când erau vai de capul lor şi atunci), i-am văzut în aceste două meciuri de început, au pierdut la limită la Giurgiu (ok, puteau încasa lejer 6-7 goluri), apoi în Gruia 0-0 cu TM, unde deja au arătat o bună organizare, mai ales în apărare. Să nu uităm că noi avem o abilitate extraordinară de a ne băga beţe-n roate (vezi meciul cu Pandurii, tot o echipă vai de capul lor în acel moment), deci meciul trebuie abordat FOARTE SERIOS, ca o adevărată finală!!! Din ce-am observat la Mediaş (dincolo de toată tevatura asta a formulelor etc.) este determinarea manifestată de toţi cei care au fost pe teren (aşa cum bine a remarcat mai sus şi Racheta), cu asta -sper- să nu fie probleme, doar să nu ne blocăm din cauza determinării prea mari… 🙂 HAI CFR!!!

   Apreciază

  • Si eu sper exact acelasi lucru, daca nu toate, macar doua sa se incurce, iar apoi in penultima etapa atat gazarii cat si cateii au meciuri dificile acasa cu stana si prazarii. Toate acestea cu conditia ca noi sa batem Tg Muresul acasa si apoi in deplasarea de la Iasi. Apoi in ultima etapa, in functie de rezultatul astrei la Iasi si al punctelor gazului de la TAS, s-ar putea sa ne ajunga si un egal. Sper ca inaintea ultimei etape lucrurile sa fie clare in mare parte, sa nu tremuram la meciul cu talentele rejelui. Hai CFR!!!

   Apreciază

  • Justine, vom avea emotii mari cu Muresul, Justine. Sunt meciuri in care avem de tremurat serios deoarece de multe ori primim un gol pe contraatac, in plina dominare a Cfr-ului, dupa N ocazii ratate si ne trezim condusi dintr-o contra letala sau o greseala stupida a noastra sau de arbitraj. Concentrate maxima cu Muresul! Sau conducem, apoi jucam la trecerea timpului si primim un gol stupid neanuntat de nici o ocazie anterioara care ne pune capac. Deci, CONCENTRARE MAXIMA CU MURESUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Apreciază

 10. Am picat cu Acs Poli in sferturile Cupei Romaniei.Daca bine stiu, in semifinale picam cu CS Mioveni sau FC Voluntari.Deci avem un parcurs accesibil spre finala si o noua Cupa
  Hai CFR!

  Apreciază

 11. Se pare ca in acest an s-a dat unde verde,”drum liber”spre titlu rejelui;este laudat peste tot si de toti si in egala masura sustinut si sprijinit(FRF,LPF,CCA,mass-media);doar un simplu amanunt,care la prima vedere pare minor si neinsemnat,dar care poate contribui la buna desfasurare a ostilitatilor;urmariti cu atentie calendarul competitional si veti constata,cel putin comparativ cu cel al CFR-ul,cand si mai ales de ce ore favorabile(de pranz,cu temperaturi mai ridicate)de desfasurare a partidelor, beneficiaza rejele(!);iar noi tacem, rabdam si nu reactionam,fapt ce a condus la programari la orele cele mai tarzii,cand frigul te tine in casa;pana cand isi mai bat joc de noi(?)

  Apreciază

  • N-au decat sa aiba liber catre titlu, dar sa-i incurce pe astrali si pe catei in urmatoarele doua etape 🙂 Am observat si eu orele lor de programare 17, chiar si 15, iar noi servim tot dupa ora 20. Singurul nostru meci la o ora rezonabila a fost cl cu voluntarii, de care nu vreau sa-mi mai amintesc 🙂

   Apreciază

  • Racheta, orele de disputare sunt stabilite de detinatorul drepturilor tv. Detinatorul drepturilor TV e…stii bine cine. Dovada ca televiziunile sunt cele care dictează si nu LPF-ul? Majoritatea meciurilor disputate luni, s-au disputat in conditii neregulamentare. Ca sa faca pe plac televiziunilor, LPF-ul a trecut de nenumărate ori(de cele mai multe ori) peste ROAF. Si de ce nu te uiti la partea plina a paharului? CFR-ul a jucat majoritatea meciurilor in prime-time. Meciurile sunt urmarite la TV de mai multa lume, deci sponsorii ar fi mult mai interesati. Asta daca ar fi cine sa meargă la sponsorii aia.

   Apreciază

 12. NOTAREA a fost oprită, s-au „înghesuit” 33 de tribunişti la „urne” (de unde se poate deduce relativ simplu, că am câştigat meciul… 🙂 ). Echipa a primit 6.7, Miri niţel mai puţin (6.6). Fruntaş (pt. prima dată!) este Omrani cu 8.1 (bravo Billel, încă 3 meciuri măcar să joci tot aşa), în timp ce codaşul saitului este -pe deplin meritat, din păcate pt. el- Chiriţă (5.0). HAI CFR!!!

  Apreciază

  • Mie,imi pare rau de Chirita.A fost pus din start intr-o situatie de nereusita.Vina mai mare are Miriuta.Sper ca ,baiatul sa nu fie dezamagit,si in etapele viitoare,daca va avea ocazia,sa dovedeasca ca merita sa joace la CFR.Hai CFR!!!!!!
   Ps meci greu cu ASA.Atention

   Apreciază

  • Mie-mi place Chirita. E sub Paun, mai ales dupa evolutia lui Paun de la Medias. Dar imi place de el, ii prevad un viitor luminos. Nici Paun nu era mai breaz in primele meciuri. Are viteza, determinare si foarte mult curaj. Meciurile o sa-l slefuiasca cu timpul.

   Apreciază

  • Felicitări echipei și lui Miri pentru victorie. Una muncită, cu multă risipă de energie. Mi-a plăcut în special Omrani, omniprezent pe tot terenul, cu o capacitate de efort remarcabil și rezolvări foarte utile. Promtă și reacția lui Miri, când a mutat foarte repede la prima schimbare. Mincă atent, concentrat, foarte sigur, avem mare nevoie de un portar pe care ne putem baza pe meciurile viitoare.
   Meci greu cu ASA, dar cred că putem să-i batem, cu multă atenție și concentrare. Hai CFR !!!

   Apreciază

 13. Saul si inca ceva care-mi „sare in ochi”;cum CFR-ul nu se mai bate,deocamdata,la titlu,nicio televiziune de sport nu si-a mai propus sa trambiteze,zi lumina,clasamente(de cele mai multe ori,contrafacute)cu echipele avantajate/dezavantajate de arbitrii,cat si cate au beneficiat de penalty-uri acordate in mod (ne)regulamentar, etc.Vladimire,partea”plina a paharului” ar fi fost daca meciurile din Gruia s-ar mai disputa si pe la amiaza,cand vremea si temperaturile sunt mai acceptabile pt.noi”batranii”,bolnavi de oase,care astfel am avea posibilitatea de-a merge la meciuri!

  Apreciază

  • Stiu, Racheta. Partea cu „jumătatea plina” era o gluma. Am spus de mai multe ori ca stadioanele sunt goale din cauza televizarilor. Dar si cluburile sunt de acord cu programările. Uite, daca cei din conducere ar fi nemulțumiți cu un meci programat luni la 9 seara ar putea pur si simplu sa nu lase echipa sa se prezinte la meci. S-ar face gaura in cer daca CFR-ul nu s-ar prezenta?

   Apreciază

  • Sper sa tacem si sa facem, Racheta. A facut mult rau echipei trambitarea de catre IM+Miri ca suntem mari, tari si luptam la titlu daca intram in play-off. Rezultatul = 2 puncte in patru meciuri. Merita, IM+Miri? Mai bine sa ne vedem lungul nasului si sa facem tot ce se poate pentru a obtine concentrarea maxima a echipei meci de meci.

   Apreciază

 14. S-a cam dus era aia a reciprocităților, a subordonării necondiționate… Dacă TOATE meciurile se vor juca doar pe teren, cu toate echipele jucând cinstit, nu prea putem pierde play-offul, doar prin prostiile proprii (care mai apar, așa, din când în când…). HAI CFR!!!

  Apreciază

 15. Inafara planificarilor la ore tarzii,iata inca o dovada a modului jegos de programare a partidelor noastre; priviti!:avem meci vineri cu ASA,apoi stam zece(!) zile pana luni(27.02.)cand jucam la Iasi,iar apoi jucam doar la o diferenta de patru zile libere cu Viitorul!-„curat murdar,mon cher!”;ceea ce-i mai important este faptul ca de acum in colo, suntem doar la mana noastra;conducerile Gazului si a celor de la Dinamo,in aceasta iarna au facut cele mai grave erori posibile,dinamitandu-si propriile echipe si diminuandu-si considerabil sansele la play-off prin”debarcarea”unor titulari de baza,care-i tineau in viata prin golurile care le inscriau,intinzandu-ne noua o mare mana de ajutor;sa fie primit;de acum inainte viitorul nostru depinde doar de noi si de modul cum stim si reusim sa gestionam aceasta favorabila situatie;Hai CFR!

  Apreciază

  • La asta cu programarile meciurilor sunt de acord cu vlad, pencine sa dam vina cand AP are drepturile tv? Vis a vis de reciprocitati poate nu mai sunt azi dar echipe care isi dau viata contra ta, mai sunt!! Uitati ce a fost azi la chiajna…9 min si ceva prelungiri la tonele de trageri de timp ale satenilor!!!!! Noroc ca cfr beneficiaza de rezultat.

   Apreciază

  • Da, Racheta, pentru noi sunt cruciale victoriile cu Muresul pe masa de biliard din Gruia si cu Iasiul pe patinoarul din Moldova. E clara tenta planificarilor. Noi daca reusim cum/necum 6 puncte in aceste doua meciuri, e posibil sa fim in play off la ora meciului cu Regele Viitor. Si atunci descatusati de emotii vom putea juca dezinvolt si de placere cu Viitorii. Avem o echipa mai buna decat ei. Plus ca acum avem multe variante in lot care pot sa suplineasca oboseala unui meci la 4 zile de precedentul, chiar daca vom suferi la omogenitate din acest motiv.

   Apreciază

  • Uite aici. Copy/paste din ROAF-ul actualizat in decembrie:

   Jocurile oficiale se programează de forul competent în etape săptămânale sau intermediare, astfel:
   a) în zilele de vineri, sâmbătă, duminică ­ etapele săptămânale din campionatul Ligii I.
   Jocurile din Liga I pot fi programate şi în zilele de luni, cu respectarea următoarelor
   condiţii:
   – în săptămâna respectivă nu sunt programate jocuri ale echipelor naţionale de seniori
   sau de tineret;
   – în ziua de joi premergătoare etapei, sunt prevăzute jocuri ale echipelor româneşti, în
   deplasare, în competiţiile europene.

   Spune foarte clar in ce zile se desfășoară meciurile din Liga 1. Ca sa se poata juca luni, trebuie doua condiții. Una, teoretic, e îndeplinita. Astra joaca in deplasare in Europa League in săptămâna anterioara. Spun „teoretic” pentru ca mintea mea crede ca in spiritul regulamentului doar meciul Astrei ar putea sa se joace lunea. Dar fie… Ramane a doua condiție. In săptămâna respectivă sa nu fie programate meciuri ale echipelor naţionale de seniori sau tineret. In perioada 21-28 februarie, nationala Under 21 are stagiu de pregătire in Spania, stagiu in care sunt programate amicale cu Rusia si Danemarca.

   Deci, programarea meciurilor in lunea respectiva e neregulamentara. Nu vad cum poate cineva sa te sancționeze daca nu te prezinti la un meci programat in conditii neregulamentare.

   Apreciază

 16. Pandurii nu au iesit pe teren in repriza a doua a unui meci disputat in conditii neregulamentare, pe un teren inghetat care pune in pericol integritatea fizica a jucatorilor (in conditiile in care folosirea instalatiei de incalzire a terenului pentru a juca in conditii regulamentare e obligatorie, doar ca oficialii inchid in mod fraudulos ochii la acest aspect). Rezultatul, au pierdut meciul cu 3-0 si au mai fost si depunctati cu trei puncte. Vrei sa patim la fel, Vlade? Mie nici prin gand nu-mi trece. Ar fi o mare prostie.

  Apreciază

  • Păi Vlad, chiar îi scapă! Ce n-ai înțeles? ”Curtea de Apel Cluj a decis luni achitarea mai multor persoane acuzate de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, decizia fiind dată în consens cu decizia Curţii Constituţionale a României care explicitează pentru constituţionalitate abuzul în serviciu. Fapta comisă în concret de cei judecaţi în acest dosar, nu în general, nu mai este prevăzută de legea penală…”

   Apreciază

   • Pai tocmai… Încă din toamna abuzul in serviciu e neincriminat. Ordonantele tocmai asta faceau: reincriminau abuzul in serviciu. Okay, cu pedepse mai usoare. Dar, in momentul de fata, fara ordonanțe, nu mai exista articol in cod penal care sa condamne abuzul in serviciu.

    Apreciază

 17. Pareri si pareri privind abuzul in serviciu . Va dau un exemplu povestit de fiica-mea chiar azi, dupa ce a venit acasa de la ore . Ea e la cel mai bun liceu din judet,( CNS, pt salajeni ), unde sunt clase de mate-info intensiv, mate-info normal, bilingv, biologie si uman . O fata de la biologie, cu medie mare, a vrut sa sa se transfere la mate-info normal, directorul i-a respins cererea pe motiv ca intre semestre nu se fac mutari . Numai ca acelas director a aprobat transferul unui fiu de bogatas de la un liceu amarat la mate-info intensiv ( ! ), desi media lui a fost de numai 7 si ceva, mult sub ultima medie din clasa in care a trecut ( vreo 8,8 ) . Deci aici s-a putut intre semestre, ba nu a contat nici regulamentul ca trebuie sa ai medie mai mare decat ultimul din clasa . Sigur ca directorul a primit spaga, dar nefiind prins in flagrant, nu-i poti face nimic . Inainte era abuz, acum nu, doar n-a incalcat o lege, numai un regulament . Deci chiar daca a trisat in dispretul celor cinstiti, dar fara bani si influenta, omul se pisa pe regulament si nu pateste nimic . Sau eventual daca parintele fetitei care a fost refuzata fara temei depune o plangere la inspectorat, va primi in cel mai bun caz un avertisment si gata ! ( iar fetita apoi traumatizata de toti profii, ca deh, a indraznit … ) .

  Apreciază

  • Se fac transferuri in ultimii ani si in Cluj, la fiecare nou semestru din clasa a 9-a in sus, dar cu examen de diferente (de la stiinete naturii la mate-info diferente la mate de ex). E necesara si aprobarea directiunii.

   Apreciază

 18. Sa va dau si eu un exemplu,carcotasilor(pe invers!)!;Un verisor de-al meu a fost primar;la insistentele comunitatii a aprobat un proiect de reasfaltare a comunei prin fortele satenilor si cu banii primariei,adunati din taxele acestora cu acordul si aprobarea consiliului local;toate bune si frumoase,pana cand un adversar politic l-a reclamat la Procuratura pe motiv ca a abuzat de functia de primar si nu a alocat banii pt.intoducerea gazului,desi Rom-Gazul,deocamdata, a sistat orice actiuni de acest gen din motive tehnice si altele!;Parchetul i-a facut dosar penal pt.”abuz in serviciu” si l-a condamnat la doi ani cu suspendare si interzicerea a mai multor drepturi!;ce mai ziceti,e corecta masura privind”abuzul in serviciu”?!

  Apreciază

 19. Bela,ai mare dreptate;dar in cazul relatat de mine cel care a facut abuz in serviciu este procurorul(si judecatorul);pe acestia cine-i trage la raspundere pt. faradelegile lor?

  Apreciază

 20. Si inca ce!;comuna,comuniunea si nu numai este tot fara asfalt si fara gaz,pt. ca noul primar,de frica acestor talhari de procurori,de peste 3ani nu a semnat si nu a aprobat nicio hartie,iar satul se scufunda in mizerie si nepasare!

  Apreciază

  • Degeaba încerci sa explici. Au spus unii la televizor ca se da liber la hotie, iar altii au iesit in strada plini de manie proletara. Bine, a ajutat mult si „istoricul” PSD-ului. Aia din guvern prost comunicatori, aia din strada cu degetele în urechi. Si stii care e faza? De ce nu au ieșit în strada atunci cand decizia Curtii Constitutionale a anulat prevederile alea? De ce nu au iesit în strada sa ceara guvernului Ciolos sa dea o ordonanta de urgenta ca se reincrimineze abuzul în serviciu. Acum dupa ce s-a anulat ordonanta aia, abuzul in serviciu e in continuare neincriminat. Si o sa mai fie neincriminat luni bune pana se discuta si voteaza in Parlament, pana cand Iohannis abroga legea sau nu… De ce a anulat Curtea articolul respectiv? Pentru ca era neprevizibil. „In mod defectuos”… Dadeai exemplul varului tau… Procurorul a stabilit ca asfaltarea comunei e îndeplinirea atributiilor de serviciu in mod defectuos. Si ca instalarea gazului ar fi fost indeplinirea atributiilor de serviciu în mod nedefectuos. Pe bune? Si unora li se pare normala situatia în care un procuror stabileste care sunt prioritatile unei comune. Unii imi tot veneau cu citate din Kovesi si comunicate de la DIICOT. Normal ca aia dadeau comunicate din moment ce nu mai pot sa stabileasca in mod arbitrar cine merita sa mearga la puscarie si cine nu.

   Apreciază

  • Acum suntem la mana noastra macar. 3 puncte in meciul cu Tg. Mures si apoi facem alte calcule in functie de ce fac adversarii, ce raspuns primesc de la TAS cei din Medias. Importante sunt cele 3 puncte vineri, apoi punem presiune si pe urmaritoare. Undeva la 40 de puncte ar fi de ajuns pentru playoff. Primul pas e vineri,un 2-0, 3-0 e pronosticul meu. Hai CFR!

   Apreciază

  • Chiar că e nasol… 🙂 În altă ordine de idei, ultimul vinovat pentru situația de la Dinamo este tocmai Ando. Sunt acolo destui mai în față, nu exclud nici ceva săpături din partea unor jucători, săpături comandate de niște indivizi.

   Apreciază

   • No, iarăși începe (continuă) telenovela… Acu 10 minute Duckadam (la Digi) a reluat povestea pro-CFR, în opinia lui favorite la titlu sunt FCSB și CFR (dacă se califică în p.o., evident). Sper că n-a auzit nimeni de la club… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

   • Presupun că nea Ando a fost cel mai mult săpat de Mutu. Şarmul de mare jucător a ăstuia l-a prostit pe Negoiţă îndeajuns ca să facă tot ce-i dicta Mutu. Vânzarea jucătorilor cu personalitate a pus capac lui dinamu. Plus că ce s-a adus, s-a adus în ultima clipă, nelăsând timp pentru construcţie. Singura vină a lui nea Ando a fost că a acceptat fără crâcnire deciziile conducerii. Nici măcar acum, în ultima clipă nu s-a apărat, spunând adevărul; a plecat tăcut, ca un gentleman ce este. Plm! Mă rog, treaba lor. Dar ca să revin la oile (brr) noastre, sper ca ai noştri să-i bată bine pe mureşenii mei şi să facem astfel un pas mare spre playout. Hai băieţii, haide CFR!

    Apreciază

 21. Si ca tot imi spuneau unii despre cat respect pentru lege exista in Anglia, si ca sa ramanem in domeniul fotbalului recomand sa faca cercetari despre un subiect foarte interesant. Subiect care l-a noi ar fi adus ceva ani de puscarie. Cuvinte cheie? Millwall FC in pericol sa se mute din Lewisham dupa mai bine de 100 de ani, Barry Quirk si Renewal ltd (companie deținută de doua off-shore-uri, unul din Isle of Man, unul din Insulele Virgine). O sa gasiti abuz in serviciu si trafic de influenta cat incape.

  Apreciază

 22. PSG-F.C.Barcelona(”varza a`la Cluj)4-0(2-0);”francezii”cu jucatori determinati,valorosi s-au impus total,practicand un joc modern,eficient si eficace,au transformat catalanii in niste anonimi ridicoli,iar prin strategia aplicata de excelentul Unai Emery=10, le-a(“dat cu terenul in cap”)predat o lectie de fotbal complet, modern(nici nu mai este asa de greu,de cand joaca aceasta partitura prafuita,la un nivel scazut, multr prea lent si previzibil,fara nerv,fara viteza si cu prea putine idei si solutii);le-a dejucat toate planurile si incercarile apatice,au inchis f.bine culoarele,nu i-au lasat sa construiasca,au facut un pressing de intampinare f.sus,naucitor,au alergat mult si cu folos,au recuperat f.departe de poarta lor,au dominat net,la toate capitolele tot meciul,cu un joc avantat,bine elaborat,pe zone libere,spre poarta adversa,in viteza si intre linii, in spatele mijlocasilor,unde erau spatii imense de manevra,au folosit f.bine “aripile” si l-au blocat permanent pe Messi;ce mai,PSG are valoare(!),este mult peste jocul foarte previzibil,mult prea anost al catalanilor(!);”i-au ciuruit!”;acestui iures francez,L.Enriqhe=3,nu i-a gasit antidotul,desi era evident ca trebuia urgent stavilit,la mijloc, de un zid format din Mascherano-Buskets-Rakitici(sigur,scorul nu ar fi luat proportii!) si nicidecum de jaloanele penibile,pierdute-n spatiu si timp,numite “batranul”si uzatul Iniesta,apaticul Gomes si”catastrofa”Umtiti,care nu(mai) au fata de Barcelona;dar daca echipa este alcatuita mai mult de Messi si nu de A.1,atunci te astepti sa se instaleaze harababura,haosul,neincrederea,jocul crispat, fara orizont, filozofiile se-ncaleca si iese o “ciorba de burta”nedigerabila;Umilinta totala!;Sezon ratat!,Adio”tiki-taka!”(desi Xavi H.a plecat si cu”procedeu”cu tot,catalanii au continuat sa ramana”sclavii” acestui stil care s-a erodat in continnu,pt. ca jucatorii veniti nu mai au valoarea si acel profil pt. a resuscita cu success aceasta strategie de joc,astfel ca au ajuns sa cada singuri in capcana acestui procedeu devenit in timp pagubos si inutil);Enriqhe pe faras!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.