Etapa a 23-a: Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj


gaz-metan-cfr(sursa: gazistul.ro)

Miză, presiune, tensiune, meci de şase puncte, morcov, importanţă, rezultat, decisiv. Cam ăştia sunt termenii care caracterizează meciul de mâine. Chiar dacă, hai să zicem, o victorie nu ne garantează intrarea în play-off, după cum nici un egal sau o înfrângere nu ne scoate definitiv din calcule. Totuşi, partida cu Gazul va fi una din finalele actualului sezon competiţional.

Jucătorii noştri îşi doresc cel puţin la fel de mult ca noi intrarea în play-off. Ca atare, din păcate,  importanţa şi miza meciului, presiunea rezultatului i-ar putea afecta, existând posibilitatea instalării la nivel mental a unei stări de crispare ori supraexcitare, nervozitate, ceea ce ar influenţa într-un mod nedorit exprimarea lor în teren.  Însă, din fericire, cele amintite ar trebui să fie valabile şi pentru jucătorii gazdelor. Cine va gestiona mai bine partea psihică a întâlnirii, va avea câştig de cauză. Noi avem câţiva jucători care au în trecutul lor destule partide cu o încărcătură nervoasă cel puţin la fel de mare ca şi meciul care urmează, aşa că sperăm să ieşim cu bine la sfârşitul celor 90 de minute.et23

Ne vor lipsi Deac şi Camora suspendaţi, Nascimento accidentat. În schimb, îi vom avea buni de joc pe Laurenţiu Rus şi, depinde de Miri dacă-i va şi convoca pentru partidă, armele secrete Dino Spehar şi Liviu Antal, nou veniţi în familia noastră, cărora le urăm bun venit şi la multe meciuri, victorii şi goluri în culorile vişinii. Formaţia probabilă: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Rus, Gomelt – Sorsa, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Rezerve: Marc, A. Mureşan, Antal, Spehar, Chiriţă, Păun, Omrani.

“Capital nu e acest meci, dar e extrem de important. Mediaşul are patru puncte înaintea noastră, e o echipă bună, arţăgoasă, bine organizată, care îşi merită locul în clasament, dar va trebui să câştigăm. Nu ne va fi uşor, ne vor lipsi şi trei jucători de bază, însă am mai jucat cu Steaua şi cu Dinamo şi au mai lipsit jucători, dar cei care vor intra din primul minut îi vor înlocui cu brio. Terenul de la Mediaş e îmbibat de apă? Am văzut că se mai amână câte un meci, două, dar noi mergem să jucăm şi sper, totuşi, să fie terenul bun. E un avantaj 100% pentru Astra că s-a amânat meciul de la Iaşi, dar mai multe nu vreau să spun că nu vreau să ajung iar pe la comisii”, a declarat Vasile Miriuţă, conform cjsport.ro

E un meci foarte important pentru noi la Mediaş. Mai sunt 12 puncte puse în joc şi noi ne dorim să le luăm pe toate, ca să fim siguri, cumva, de calificarea în play-off. Acesta este obiectivul nostru, de asta venim zilnic la stadion”, Laurenţiu Rus, conform cjsport.ro

…………………………………………………………………………

„Va fi un meci foarte, foarte greu, ca o finală pentru ambele echipe. Să sperăm că terenul se va prezenta în situație acceptabilă de joc. Din câte știm, temperatura va fi scăzută la ora jocului, așa că sperăm ca suprafața de joc să nu ne joace feste, pentru că ambele echipe au nevoie mare de victorie. Cartonașul roșu luat de Rugasevic în etapa trecută ne obligă să facem o schimbare în primul ”unsprezece”. În rest, nu au fost accidentări, nu sunt jucători care să nu fie apți de joc” – Pustai

Ne aşteaptă un meci foarte greu, pentru că diferenţa de puncte dintre noi şi CFR nu e mare. CFR-ul joacă foarte ofensiv. Va fi un meci de luptă. Cred că va fi un joc spectaculos. Gazonul de la Mediaş se prezintă foarte bine. Acum două zile era plin de apă, dar şi-a revenit. Cred că e unul dintre cele mai bune gazoane din ţară.” – Alex Munteanu

Gaz Metan: Pleşca – Creţu, Trtovac, Itoua, Buzean – Zaharia, Tahar, Bic – Munteanu, Sikorski, Eric.

HAI CFR!!!

După obţinerea victoriei cu 2-0:morcov

Vă doresc tuturor o eliberare uşoară a morcovilor!

HAI CFR!!! (Hai şi Chiajna că ţin de mic cu ei în această etapă 🙂 )

61 de comentarii

  1. No… o semnat Antal…experientă …. nu-i rău…apoi cu morcovii ,bine că se văd frunzele!!!Dacă Peteleu prinde o zi bună s-ar putea să aducă o surpriză plăcută acolo pe stânga.Si poate Bud sa-si revină cu capu…si să vadă si coechipierii nu numai finalizarea.Sper să putem să dominăn mijlocul terenului lucru pe care nu l-am putut cu Stiaua si să marcăm ocaziile pe care le vom avea.Sâc…Hai CFR!!!

    Apreciază

  2. Colegii facand mai multe calcule a rezultat, ca avem sanse destul de putine pt play-off . Nu-i nimic, conteaza viitorul, adica clubul sa aiba suficienti bani sa-i poata lua fata wc-sbului, deci sa aiba sanse mari la titlu . Pana cand acest deziderat devine certitudine, vom veni cu tot felul de presupuneri, bazate pe inf din site-uri, respectiv pe logica . Astfel, daca Bagacean zice ca IM va ramane, e logic ca nu este vorba despre un nou investitor, ci despre o mutare a lui AP ( unul nou vine cu o noua echipa de conducere, asa-i peste tot ! ) . Apoi, Zavaleanu zice ca e vorba doar de un imprumut, care oricand poate fi retras, si ca el trebuie sa semneze vanzarea de actiuni, ceea ce n-a facut-o . Oricum am lua-o e o nebuloasa, singurul lucru clar este ca totul e neclar… PS . Si mai zice si Miri ca a vorbit doar 5 minute cu Bagacean, pt ca nu a avut timp mai mult, fiind in pregatirea luptei pt play-off ?! Pai fratilor, la un nou patron adevarat, stai si 10 ore la discutii, daca asa vrea el, ce dracu ?

    Apreciază

    • Cum ziceam si pe celalalt articol pe tema investitorului: pe cine-l asteptai sa investeasca in Liga 1? Pe Bill Gates? Pe Apple? Pe Mercedes? Singurul lucru care conteaza ii sa ne scoata asta din insolventa sa putem juca in cupele europene si sa putem lua jucatori. Restul e cancan.

      Intr-adevar, daca nu castigam la Medias sansele la playoff sunt mici, dar macar nu ne mai ingrijoreaza retrogradarea (anul asta).

      Apreciază

  3. No, văd că măcar Miri a reacţionat la amânarea meciului Iaşi-Astra (vezi link). Chiar e binevenită intervenţia lui, bravo! Succes Vasilică mâine, să ai inspiraţie şi motivează-i pe băieţi, că se poate! HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Imi pare rau,ca Vlad al”nostru” nu vorbeste limba maghiara.Are un omolog pe site-ul unguresc.Parca-s frati.acelasi discurs,aceasi mentalitate. 🙂 🙂 🙂
    Ps si inca ceva ,si cel hunguryan da sfaturi intelepte din strainezia .Nici ala nu-i prost,dar isi foloseste „hintelijenta” exacy in stilul Vladimir.Hm,poate-s frati. 🙂 🙂

    Apreciază

    • Foloseste „gugalu’ tranzleit”… Si n-ai de unde sti ca nu voroveste ungureste.. Da’, nu numa’ asta-i problema! Problema-i ca, decrepitu’ asta, si-o facut mai multe „conturi’ pe Prospor si pe gsp si… „da-i si lupta ” impotriva CFR-ului , ca ca si cum ar fi un mare roman si-un adevarat clujean si asta-i „Legacy” de viata si moarte de la strabunii lui…Este de-o perfidie inimaginabila ! Cum poti sa te superi pe parerile lui Vass B. ori Dantesc, chiar daca sunt radicale ? Acestia sunt oameni sinceri,onesti , care vor binele CFR-ului. Si eu, am CFR-ul in sange, am crescut cu el, am „mirosit chlorophyla ” pe stadionul lui. Nu pot fi altceva decat CFR-ist! Aici nu-i politica si nici nationalism,cred ca ! Io , daca mai revad pe aici, pe acest onest site, „cearceafuri” din putzu’ lui de gandire, JUR ca nu voi mai deschide acest „site” . Mi se face Stiu ca nu-i o mare paguba, da’-i O.K. ! Puteti ramane cu specimenu’…. Am urmarit cu interes toate „dezbaterile ” , pro si contra, apreciind parerile tuturor, indiferent ca il cheama Racheta, Dantesc, Kiruj, Bela Vass (pentru care am un mare respect , cunoscandu-i probitatea morala si profesionala !), Caneto, Brighteside, Luis, IQ , Cristi ( pareri forte interesante), appex31, Saul , Nea Silica, Cferistul ( un analist … Si multi altii,, TOATE MI S-AU PARUT SINCERE , CHIAR DACA NU REZONAU UNELE CU ALTELE ! ASTA VREAU; SINCERITATE ..Urasc mojicia, falsitatea, tradarea , prefacatoria, perversitatea . Daca vreau sa citesc balmajeli, pot intra pe prospor ori psg (sau cum le cheama )…Acolo vad destule din ceea ce nu-mi place.Pe mine ma intereseaza doar viata CFR-ului si tot ce-i legat de acesta . E PACAT SA LASATI SA SE MANJEASCA IDEEA PE CARE A FOST CREAT ACEST „site” DE CATRE PARINTII LUI : AlbuS, Caneto, 007 de ” Foaie pentru minte, inima si CFR” . LUIS ! Poti sa-mi scrii pe feisbuc …. Oricum, sa ramaneti cu bine !

      Apreciat de 2 persoane

      • Achilles,eu sunt un elefant inapoiat,practic,nu exist.De ce?Nu am feisbuk.😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁Sa nu cumva sa faci greseala sa te retragi.Pe mine ma invioreaza postarile tale.Iar p(r)ostarile lui Vlad nu le lua in seama,da pe ignor ,daca te deranjeaza.

        Apreciază

      • Pezsgőt hozott egy sommelier, a pincérek töltögették a poharakat, lecsúszott egy-két pálinka, és voltak kolbászfalatok is vasárnap este a Bálnában. A „főnök”, Orbán Viktor mindenkinek megköszönte a kvótanépszavazás kampányában tett erőfeszítéseit, majd magabiztosan, mosolyogva azt mondta, ezzel az eredménnyel egy parlamenti választáson a Fidesz újra kétharmados többséget szerzett volna, és ez sikerülhet 2018-ban is. Az érvénytelen népszavazás volt a főpróba.

        Sampanie are un somelier, chelneri töltögették ochelari alunecat pe o pereche de schnapps și mușcături de cârnați au fost duminica seara, la balena. „Șeful”, Viktor Orban a mulțumit tuturor în eforturile de campanie de cote la referendum și cu încredere, zâmbind, a declarat că acest rezultat la alegerile parlamentare, Fidesz ar fi re-câștigat o majoritate de două treimi, și poate avea succes în 2018, precum și. Referendumul nevalid a fost repetiție .

        Cam asa functioneaza Google Translate din maghiara in romana. Tot ce am inteles e ca Orban a tras a bauta si a muscat dintr-un carnat.
        Acum pe bune. Daca vrei sa plec, plec. Dar ce te faci? Ca daca plec eu care mai e motivul tau existențial? Daca plec eu ce mai postezi? Ca pana una alta toate postarile tale se refera la mine. Un mica obsesie care ma amuza. Chiar dacă frizeaza patologicul. Zilele trecute eram ceva Zamorano, acum cica sunt alti patru care posteaza pe Prosport. Poate ca sunt. Dar tu ai ajuns la concluzia asta fara se poti baza pe ceva concret. Sau esti ceva pui de hacker? Guccifer mic ce esti tu :-*

        Apreciază

    • Mie cel mai frica m-i de noi, nu de Gaz. Gazul a pierdut ambii atacanti in iarna, oameni care au dat impreuna 2 treimi din golurile echipei. De batut nu au cum sa ne bata cu jucatorii sau jocul lor… dar ne putem bate singuri si, din pacate, la asta cam suntem experti… mai ales cand presiunea e pe noi.

      Apreciază

      • Toata lumea discuta in contradictoriu chestiunea vinzarii, pseudo-vinzarii clubului, profilului investitorilor etc. Problema noastra a suporterilor este ca ne uitam mereu latrecut si raportam totul la modelele deja cunoscute, int-o lume a fotbalului care are niste tendinte disruptive. Haideti sa vedem ce discutam acum 2-3 ani de „investitori chinezi”, uni fabulau ceva legat de hidrocentrale si faceau diverse scheme de justificare. Daca ne uitam azi in fotbal vedem o liga chineza care explodeaza, investitori de acolo care isi face retele de echipe: un singaporez detine controlul FC Valencia si impreuna cu fosti jucatori la ManU un club mic din Anglia, CITIC detin AC Milan, Celta Vigo si un club in Beijing, grupul Suning au o echipa proprie in China, majoritatea la Inter si sunt in discutii avansate cu Gil Vicente din liga a doua portugheza ca farm team. Cred ca putem fi cu totii siguri ca oameni ca AP si SG ar avea pentru CFR o viziune mai aproape de aceste schimbari decit sa zicem un fost condamnat penal cu domiciliul in spatele aeroportului Baneasa. Ca lucrurile poate nu ies mereu asa cum iti propui, ca mireasa de vindut poate nu e prea virgina fiind in insolventa, ca fiind copilul tau tu o vezi frumoasa dar ginerica nu da banii ca pe o miss sunt alte detalii. Asa cum Red Bull s-a folosit ani la rind de Salzburg pina sa creeze modelul Leipzig avind diverse avantaje – campionat mic si sarac, sansa se a oferi unor jucatori experienta internationala cu costuri mici samd – tot asa intr-un context sau altul si CFR poate deveni o veriga interesanta pentru un investitor sau altul – eu vad de exemplu ca momentan vin jucatori din Croatia, o tara dominata fotbalistic de fratii Mamic cam ca si clanul Becali-Hagi in Ro; pentru unii investitori CFR ar putea fi o pista de valorificare alternativa a unor jucatori din acea zona. Chiar daca orice anunt din acesta de vinzare are deja vu’ul unui adio dar ramin cu tine marca AP, sa nu credem ca nu pot exista tranzactii interesante doar pentru ca nu vedem in tribune un al Borcea, Poruboiu sau Jabba.

        Apreciază

  5. Adevarat este ca,CFR-ul a venit cu idei noi.AP si-a impus ideile si in mamalicki lig,televiziuni ,format.Cine stie ce a mai dechopherit.Poate-i surprinde din nou pe basinosi si zece ni de zile ,pana sa se trezeasca,le da din nou mumu.Hai CFR!!!!!!!

    Apreciază

  6. Eu zic sa ne relaxam putin si sa ne bucuram de soarele splendid de afara (cu dinti cu tot), ca vreme de morcovi (cu sau fara frunze) avem de la 20,30 incolo. Nu stiu cum o fi pe la Kiruj, dar la mine deja suntem pe plus cu gradele (din termometru, evident) si abia astept sa fac o „talpa” prin imprejurimi. Sa avem cu totii o zi minunata iar seara sa se incheie (sau sa inceapa) cu 3 puncte in contul nostru. Hai CFR!!!

    Apreciază

  7. Luis, lasa-l in pace pe Vladimir! El e fff necesar pt noi. El este ce a fost JR Ewing pt serialul de mare succes „Dallas”! Fara el nu avea intriga, interes sau asa cum se spune acum ” punct de vedere de terta parte „!
    Asa ca draga Vladimir sau Volodea sau Vova, da-i bataie!!

    Apreciază

  8. Echipele de start:
    Gaz Metan: Pleșca – V. Crețu, Trtovac, Itoua, R. Romeo – R. Zaharia, Tahar, Bic – A. Munteanu, Eric, Sikorski

    CFR Cluj: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan, Peteleu – A. Chiriță, L. Rus, Gomelt, Nouvier – Omrani, Bud
    conform dolcesport
    Rezerve, conform digisport: Marc, Horj, Juan Carlos, Sorsa, C. Sîrbu, Păun, iar unul, ca deobicei, lipseşte din listă. Poate Roman sau Antal.

    Apreciază

  9. Daca meciurile noastre s-ar juca doar intre minutele 30 si 80 cred ca am fi avut 25 de victorii pana acuma. Bine ca am castigat! Sansele la playoff raman in viata!

    Apreciază

  10. Bine ca am batut, orice e posibil cu privire la play-off . Miri a gresit dupa mine, formula de start, pe de o parte cu Chirita si A. Muresan titulari, si din nou, cu doua varfuri in echipa . Golul primit, absolut naucitor, 3 oameni de la noi frecau menta ( mai ales Muresan, care a facut si un fault prostesc din care puteam primi usor un gol din lovitura libera rezultata ) . La fotbal, cand dai gol si pasa de gol, ti se iarta toate pacatele, asa e cu Omrani . Iar aici dupa bunul obicei, victoria aduce o medie mai mare lui Miri decat echipei …

    Apreciază

  11. Felicitari baietilor care, desi bulversati si nauciti de ideile tactice ale lui Miriuta, au reusit sa castige un meci deosebit de important.
    Din pacate, Bud pare greoi si total iesit din forma si Miriuta se pare ca nu si-a revenit nici el. Am senzatia ca valoarea echipei si-a spus cuvantul pana la urma si a contrabalansat dezavantajul generat de erorile tactice ale antrenorului.
    In meciurile urmatoare, sper ca revin toti care au lipsit azi, Nascimento, Deac, Camora, iar noii veniti sa apara si ei in prim plan si sa reusim sa ne impunem in ultimele trei meciuri.

    Apreciază

    • Nu înţeleg care-i problema cu Bud. Spune-mi un singur meci în care Bud nu a dat gol, dar a jucat bine. 🙂 Ieri, măcar a dat două pase foarte bune lui Omrani, din care una a dus la golul lui Păun.

      Apreciază

  12. Felicitări echipei, lui Miri etc.! Extrem de importantă victoria asta, cu care am revenit în forță în calculele play-offului! Cel mai bun meci al lui Păun de când mă uit la el, revenire de nota 10 a lui Omrani! Un antrenor mai fără coaie îl scotea pe Billel la pauză (undeva justificat), dar Billel și-a demonstrat (din nou) că e un băiat de treabă. Bud cam visător în ultima vreme (să nu zic altceva), bun și Gomelt, Rus, Tiago, Larie. Peteleu mai puțin convingător, dar nu slab, Muri bunicel în spate, Nouvier mai slăbuț. Mă rog, e păcat să facem caracterizări, e o victorie imensă (după 70 de ani!), e o palmă potrivită atotștiutorului Pustai, care a rămas fără soluții, chiar dacă începutul de meci i-a aparținut. Apoi am revenit pas cu pas, ocazie cu ocazie, victorie meritată, foarte importantă! HAI CFR!!!

    Apreciază

  13. Peteleu și Nouvier slăbuți, iar Mureșan bunicel? Kiruj, nu te supăra, tu la ce meci te-ai uitat? Bud visător? Serios? Eu eram în dubii în sensul că n-am înțeles până la sfârșit dacă joacă pentru noi , sau pentru ei.

    Apreciază

    • Scuză-mă Bocoș Ioan, eu nu prea mă pricep la fotbal, dar îmi place să scriu și eu niște prostii pe aici. Ai dreptate, cel mai bun a fost Bud, urmat de Peteleu. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Pentru victorie! Din moment ce-am obţinut-o, după ce nu am reuşit să-i batem nici în vremurile cu ani pari şi tocmai într-un meci atât de important pentru prinderea play-off-ului, meritul este indiscutabil şi al lui Miri. El a ştiut care jucător cum s-a antrenat, el a ştiut care ce putea da pe teren, nu înţeleg ce i se poate reproşa. Poate că l-a simţit în formă pe Păun şi a sacrificat cu bună ştiinţă prima jumătate de oră, ştim cu toţii că Adiţă nu e jucător de 90 de minute. După ce a intrat el pe teren, Gazul practic nu s-a mai văzut.

      Apreciază

  14. Gaz-CFR=1-2(0-0)Omrani,Paun;REFLECTII(ne)PERMISE:In primul rand felicitari intregii echipe(fotbalisti,tehnicieni)-cu exceptia primelor 25`-pt.rezultat si nu in ultimul rand pt.efortul depus,pt.daruire, pt.determinare si convingerea ca se poate castiga;o alta remarca esentiala,pe langa jocul bun al lui Minca, a fost jocul concludent si de mare importanta ,in special pt. faza defensiva si angrenajul echipei a lui L.Rus si in special al lui Gomelt-care nu trebuie sa lipseasca din teren in deosebi la meciurile din deplasare;o singura data cei doi n-au “inchis”la timp(nu s-au repliat)si am primit gol;pe faza ofensiva de remarcat Paun(ia prins bine”tusa”)si “imprastiatul”Omrani,mai oscilant Nouvier;la polul opus,iarasi cu un joc mediocru prestat de „cvasi-„absentul” Bud si f.slab al lui Chirita;in defensiva- bun jocul lui T.Lopez si f.bun Larie(cu o exceptie,un luft),acceptabil Peteleu si modest Muresan; trebuie lucrat la imbunatatirea executiilor tehnice(!);nu e permis ca de pe”16”(in prima repriza)sa ratezi asemenea,rare,oportunitati de gol,sau si mai grav,sa nu reusesti a nimeri poarta(Gomelt,T.Lopez,Paun,Bud);era de apreciat incercarea ofensiva a lui Miri-in pregatire- cu doua varfuri,pt. ca experimentul a esuat din fasa,a fost unul nereusit;in acest”aiuristic”sistem avem mari greutati in pastrarea mingii,scartaie jocul de posesie,avem reale probleme la constructie,in cursivitatea si elaborarea actiunilor ofensive-s-a simtit lipsa lui Ruiz;cred ca acasa,unde va trebui sa construim mult mai mult si mai eficient,sa avem initiativa,sa creeam,nu mai tine cu doua varfuri,de acelasi profil!-;Hai CFR!

    Apreciază

  15. Victorie mare care ne confera o pozitie buna pentru play off.Pentru noi un egal nu insemna ca suntem iesiti din carti,dar nici nu era incurajatoare.Ramaneam la mana altora si cu destule variabile si jocuri de culise(amanarea partidei de la Iasi,decizia de la TAS in cazul Gazului).Mediasul a jucat la egal,care mentinea o distanta confortabila fata de noi.In aceste conditii Miriuta a fost fortat sa puna in teren o echipa ofensiva care sa-i destabilizeze pe gazari(plus ca aveam si 3 piese minus fata de etapa precedenta).Cand o echipa sta pe mai multe linii nu este usor sa-i desfaci.Doar cine risca poate sa spere la victorie.A gresit Miri primul 11 si asezarea lor in teren?Inclin sa cred ca nu i-a iesit precum a calculat.Dar marele lui merit a fost ca a stiut sa regleze mecanismul din mers.
    Apoi cand trebuie sa analizam evolutiile jucatorilor trebuie sa avem in minte ca fiecare a avut lucruri pozitive si greseli in joc.Ce conteaza este ca la final sa fie pe plus……….acum am castigat o partide decisiva dpmdv,cantarind enorm cel putin la moral.Asa ca verdictul meu este:CFR -Victorie si-n ultimele partide!

    Apreciază

  16. Ma bucura,evolutia lui Paun. a schimbat fata jocului.Gomelt pe langa siguranta in aparare ,a avut si un aport bun ofensiv.Rus,nu poate lipsi din prima echipa.Bud ar trebui sa se odihneasca un pic,si sa aiba si Roman o sansa.Cu Antal vom arata mai bine in atac.Variatii avem,numai sa nu inebuneasca Miri,si sa faca formule fanteziste,ca cel de ieri ,pana la intrarea lui Adita.

    Apreciază

  17. REFLEXII(ne)PERMISE(2):As putea fi acuzat de faptul ca si atunci cand castigam tot nu sunt pe deplin multumit,asa este(!);sunt satisfacut,pe deplin,doar de castigarea celor 3p.,nu si de maniera in care le-am obtinut,lucru care pt. majoritatea”tribunistilor”NU mai conteaza(!);este adevarat,dar,doar pe jumatate,pt. ca daca luam gol la-nceputul meciului,toata”tactica”(jmecheria)lui Miri,se darama!;de regula,chiar daca esti obligat de 2-3 accidentari si suspendari sa faci modificari,este f.riscant sa schimbi o”intreaga”echipa,de la o etapa la alta,”operand”la mai mult de jumatate dintre titulari(!);poate ca s-a vrut SURPRINDEREA,in principal a lui Pustai,asta ar explica si schimbarea(de-nceput)sistemului de joc(4-4-2),ceea ce nu mi s-a parut a fi f.rau,aglomerand astfel centru terenului,numai ca iti trebuie si jucatori mai cu”talent” si mai disciplinati tactic(nu cu un Chirita,Omrani-care pana`n final s-a“scos”sau Bud-iesit total din forma!);dupa cum am evoluat pana prin min.25,ERA sa platim f.scump aceastei”fantezi”(!); “doar cine risca(mai si)castiga!”;de asta data,ne-a reusit,poate pt.ca am fost,noi,mai bine pregatiti fizic-probabil ca pe acest lucru a mizat si Miri,asta ca o explicatie plauzibila a modificarilor facute-si in mod cert,datorita jocului f. inspirit si dezinvolt al lui Adita-pe mijloc-(Doamne,de cand il asteptam!)care a reusit sa se”strecoare”abil,printre masivii fundasi ai Gazului;aceasta a fost si CHEIA succesului,coraborat cu trecerea din mijloc,in banda a lui Omrani si caderea gazarilor;cat despre jocul de ansamblu,noi”savantii”am avea multe de discutat,in ceea ce priveste asezarea in teren si tactica impusa adversarului,desi cand castigi,parca nu mai este cazul;in rest,totul este istorie;deocamdata,in fotbalul nostru mediocru,in care jucatorii au o valoare indoielnica,se poate usor observa,la toate echipele,greutatea cu care-si elaboreaza actiunile ofensive,dar mai ales modul dificil prin care-si creaza ocazii de gol;de aceea,in aceste conditii,cred ca putem reusi f.bine,daca avem un mijloc “solid”si o defensiva bine organizata cu un”maturator”de meserie,in fata apararii(Gomelt sau Rus-daca sunt ambii,atunci in fata lor trebuie sa ai un”creator”-Ruiz,Nascimento,ca sa-l scoti la rampa si pe Bud!- nicidecum,un Omrani),apoi doua”extreme”fasnete, capabile sa faca bine si faza de aparare-acoperind flancurile-,dand astfel stabilitate,siguranta si incredere echipei si mai apoi sa poti miza in atac(pe multiple variante) pe orice fel de jucatori care-ti pot da gol din gresala lui(Omrani),sau a adversarului(Deac);Hai CFR!, sa ramai acolo sus, unde meriti sa-ti fie locul!;(P.S.-o paranteza,care se vrea nevinovata;poate ca mi se pare doar mie,ar fi bine sa ma-nsel,dar am senzatia ca Miri,prea SUPRASOLICITEAZA cu co-maramuresenii lui:Bud,Chirita,in detrimental unui Ruiz,de ex.?!)

    Apreciază

    • Chirita e regăţean, născut la Ploieşti. Moroşan mai este Horj, rezervă ieri. Cei care îl acuză pe Miri că a jucat aseară cu A. Mureşan în detrimentul lui Horj să se gândească şi la faptul că arbitru a fost Kovács, Horj are 6 galbene, iar etapa următoare vom avea un meci foarte dificil cu ASA, tocmai pentru că pare facil. Şi, prin utilzirea lui Horj, vom avea mult mai multe variante pentru ofensivă, nu vom fi nevoiţi să jucăm neapărat cu un U21.

      Apreciază

  18. A functionat modulul 4-4-2 al lui Miri, eliminandu-l astfel pe preferatul meu Ruiz. Expicatiile acestui succes stau cred in preluarea paselor filtrante de la Ruiz de catre Rus in special, de urcarea ambilor inchizatori, atat Rus dar si Gomelt in sprijinul atacantilor, Gomelt avand pasa de gol la Omrani si inca doua mari ocazii, sutul peste poarta din marginea careului si capul de la corner la 1m de bara stanga. Rus a dat multe pase filtrante, de exemplu in min 42 trimite lui Paun care vine la primire si deviaza superb cu calcaiul lui Tiago care e blocat pe piciorul de baza, isi pune mingea pe piciorul de sprijin si rateaza o mare ocazie. De fapt Paun e cu pasa filtranta aici. O alta explicatie e venirea lui Omrani la primire tot timpul, suplinind evidenta absenta din jocul de pase al lui Ruiz. De ex in min 44 Paun patrunde cu mingea spre careu pe mijloc, da o pasa filtranta superba lui Bud, iese Plesca si blocheaza sutul lui Bud mingea ramane la Cristi, care ii paseaza lui Billel venit din urma, acesta ratand apoi o mare ocazie (deviaza un fundas sutul peste poarta). Un exemplu mai bun e in min 55 cand Omrani vine la primire si primeste de la Rus, da o pasa filtranta superba lui Nouvier care trage si respinge Plesca, o alta mare ocazie. Remarc executia buna a cornerelor, in absenta lui Nascimento si Ruiz cu piciorul de baza care trebuie, dreptul de pe stanga si dincolo invers, cu Rus si Nouvier executanti. Un astfel de exemplu e cornerul din min 56 cand Omrani vine la coltul scurt si prelungeste pe spate (cum venea Sougou pe vremuri la coltul scurt si facea la fel). Apoi Gomelt da cu capul la 1m de bara stanga, cum am mai scris. Golul lui Paun e in urma unei contre cum mai scriam gen RB Lepzig cu iesirea in mare viteza in bloc a 4-5 jucatori, specialitatea si a lui Cristi Pustai la Gaz. Concret, Bud vine la primire (de data asta nu Omrani care e mai retras la aceast faza), si se demarca in viteza Omrani care primeste pe pozitie viitoare, se demarca Paun intre fundasi si primeste pasa filtranta de la Omrani, apoi Paun finalizeaza superb pe langa Plesca la coltul scurt. Au lipsit bubuielile pe varfuri, venea Omrani/Bud la primire cum facea Ruiz. E o alta expicatie a functionarii acestui modul 4-4-2, plus cum am mai spus preluarea de catre Rus/Omrani a paselor filtrante, practic Rus ii trimitea lui Omrani care venea la primire sau dadea Rus direct pasa filtranta. O alta explicatie e intrarea deseori in interior a lui Paun dublata de urcarea lui Tiago in banda si infiltrarea lui Paun intre fundasi, la mijlocul distantei dintre ei pentru a primi pe pozitie viitoare. Cateva cuvinte despre Cristi Bud. A invatat sa joace in tandem cu Billel, participa la combinatii cu el, la golul lui Paun i-a dat o superba pasa pe pozitie viitoare lui Billel. Plus venirea lui Cristi in sprijinul mijlocasilor mai aproape de ei pe zona rarefiata din mijloc unde lipsea al treilea mijlocas, Ruiz, cel din varful triunghiului de mijlocasi centrali. De fapt conteaza doar cele trei puncte, dar ca sa le obtii trebuie sa stii foarte bine ce vrei sa faci. Si i-a iesit lui Miri, merita felicitari alaturi de intreaga echipa. Au fost si greseli, Paun a pierdut o minge in marginea careului advers care putea sa fie gol la contra letala in care e specialist Cristi Pustai. La golul Gazului austriacul a inscris printre Muresan si Larie, liber ca pasarea cerului. In min 21 Munteanu se intoarce in fata lui Muresan si suteaza la coltul scurt, nefiind blocat de Muresan. In min 23 Munteanu primeste o pasa filtranta intre Muresan si Peteleu si trage din nou la coltul scurt nefiind blocat din nou de Muresan. In min 51 Bic reia aproape de gol cu capul dintre Larie si Muresan, dupa centrerea neblocata de Nouvier care vine tarziu sa o blocheze. Au mai fost faze periculoase care nu apar pe videourile gigisport.ro, de ex in finalul incendiar cand noi ne-am retras (gresit in opinia mea) ca in meciul de la Voluntari si era sa patim la fel… Doar cele trei punte conteaza, dar conteaza sa invatam din lucrurile bune/rele din meci ca sa le putem obtine pe urmatoarele trei cu ASA in Gruia, cu care va fi la fel de greu ca si cu Gazul.

    Apreciază

  19. In loc de concluzie, as spune ca Miri l-a surprins cu acest 4-4-2 pe Pustai care s-a pregatit pentru 4-2-3-1 Cu Ruiz in spatele lui Bud. La Cluj l-a „inchis in menghina” intre trei jucatori pe Ruiz, rupand legatura pe care o facea preferatul meu cu Cristi Bud si cu ceilalti 4 mijlocasi. Acum n-a mai avut pe cine „inchide in menghina”. Si ne-a surprins si pe noi Miri prin renuntarea la bubuielile pe cele doua varfuri clasice, folosind abilitatile tehnice ale lui Billel pentru a veni primul la primire in locul lui Ruiz, Bud venind si el mai aproape de Billel pentru a intra cu el in combinatii. Si l-a surprins pe Pustai cu jocul de pase filtrante date de Omrani/Rus dar si Bud uneori catre mijlocasii de banda Paun si Nouvier care erau intrati in interior la limita offside-ului la mijlocul distantei dintre fundasi.

    Apreciază

  20. Orice meci e greu, dar daca nu plecam cu 1 solist la meciul de vineri cu muresul, care pe langa o situatie financiara groaznica, mai au si un lot subtire, suntem fraierii fraierilor. Muresul trebuie batut fara probleme (fara a-i subestima in joc) si apoi preg. f bine meciul de la iasi.Acolo vom vedea si cine are o relatie mai buna cu Prunea, CFR sau ASTRA….

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.