La mulţi ani, Tribuna CFR!


Să ne reamintim cum a fost la început, acum fix 5 ani:

26 Ianuarie 2012

Un salut de frânari

Gata! Începem!

Am tărăgănat destul în așteptarea formulei de start potrivite. Visam design-uri fastuoase, visam subiecte „bombă”, momente prielnice, visam artificii, dar am uitat că lucrul cel mai important rămâne conținutul.

Așadar, pornim acum, înainte de a trece și mai mult timp, noi cei ce ne vom aduna aici din toate zările Internetului. Unii publicăm demult, alții doar de acum, mulți poate doar peste câteva luni, important este să nu mai fim depărtați unii de alții, să nu mai fim intermediați doar de presa centrală, să fim cât mai mulți (și cât mai buni) în acest proiect.

Începem de astăzi, exact așa cum suntem acum, urmând să dezvoltăm restul pe parcurs. E timp și loc de mult mai mult și de mai bine, dar trebuie mai întâi să existăm ca să putem crește.

Se vor muta total aici sau doar vor colabora oameni (identități) ce vă sunt deja cunoscuți, vom mări strocul articolelor, vom încerca noi abordări, fiindcă doar „cerul internetului este limita!” Va fi mai simplu și mai ușor să comunicăm pe platforma wordpress, va fi mai amplu și vom fi doar noi intre noi.

Bine ați venit aici și succes TribunaCFR.ro!

Autor: Albusibiu & CJ-07-CFR

–––––––––––––––––––––––––––––

30 Ianuarie 2012

CFR Cluj – Critica unei critici previzibile

… „Joaca urat echipa lui JC? Da. Aici pana si Iuliu Muresan renunta la obisnuitul discurs propagandistic desantat, e prea evident ca sa nege. Este asta un motiv serios de ingrijorare? Depinde de scopul propus. Ne-am propus sa jucam frumos sau sa castigam trofee? Scopul principal declarat al conducerii clubului spune ca ne concentram pe trofee interne. Acesta este un obiectiv care mie, personal, nu-mi convine, dar care pare sa multumeasca majoritatea franarilor mei.”

Autor: Gorgeous Roadkill

––––––––––––––––––––––––––––

3 Februarie 2012

La atac cu CFR

Dacă tot am trecut în revistă cele 37 goluri marcate de CFR în tur și în prima etapă din retur, m-am gândit să văd și cine a contribuit la ele.

Am stabilit un sistem de punctaj simplu, criteriile de acordare a punctelor fiind următoarele:tabeleficientacfr-1024x682

2 puncte – marcatorilor golurilor

1 punct – autorilor paselor decisive/de gol (l-am inclus aici și pe Hora, pentru executarea loviturii libere care a dus la autogolul lui Dică); jucătorilor care au obținut un penalty

0,5 puncte – jucătorilor care au contribuit într-o măsură mai mică (dar nu foarte mică) la faza înscrierii unui gol

Autor: CJ-07-CFR

[tabel kiruj antic 🙂 ]

––––––––––––––––––––––––––––

8 Februarie 2012

Familia l-ar fi făcut STELIST, el a ales CFR!!!

„Tricoul cu CADU, primit într-un an, de Moș Crăciun, a fost… spune el: “cel mai frumos cadou primit vreodată”. Până și tatăl meu, marele stelist, afirmă acum: “Nu am cum să-l mai schimb. E foarte clar, Darius e MARE CFR-IST! Nu-nțeleg de unde îi vine dragostea asta”.”

Autor: Dede

––––––––––––––––––––––––––––

9 Februarie 2012

La Frâna vine un frânar

„Bucuraţi-vă că, deşi o mai dă rău în străchini, Arpike acesta al nostru e nebun. „Amu’s” nu ştiu câţi ani în Divizia C a spus că „vom fi campioni”, astăzi spune că „vrea o finală europeană”. Cred că e mesajul pe care fiecare frânar l-a aşteptat: da, Frâna există, vrem mai mult, vom exista. „Api’ o fi Arpike nebun, da’ nebun o fost şi amu’s zece ani”. Că peste alţi zece o fi altul, nu-i bai, că peste 100 or fi copiii noştri stăpâni pe firele de iarbă din Gruia, Doamne ajută! Nu-i fac reclamă, omul cu bani se descurcă singur, cred, însă eu aştept ziua când va veni şi va spune, „da măi, sunt frânar”! Să fim compleţi, nu de alta.”

Autor: Chefere

––––––––––––––––––––––––––––––

16 Februarie 2012

Sincer, voi vă pricepeți la tactică?

„În scurta existență de până acum a Tribunei CFR, am constatat că s-au postat multe comentarii în care ne plângem ba că nu jucăm nimic, ba că jucătorii noștri habar nu au ce să facă cu mingea când o au în posesie (și nici nu prea mai știu ce e aia posesie), că nu există trasee clare, prestabilite la antrenamente, că nu-i bun sistemul folosit sau nu se vede nicio tactică de joc!

Zilele trecute mă plimbai pe net și, hop!, iote peste ce dau: fundașii ticlăzesc mingea între ei, mijlocașul pleacă din timp, atacantul se deplasează în lateral, pentru a crea spațiu, și urmează pasa de la fundaș, peste toți jucătorii din teren și arbitrul de centru, fix și exact la mijlocașul ajuns în preajma careului advers, în poziție superb de regulamentară. Acesta preia elegant, rafinat, și dă gol, cu toată opoziția lipsă a portarului advers. Goool! Simplu, nu?”

Autor: caneto

–––––––––––––––––––––––––––––

27 Februarie 2012

Interviu Tony – „Normal că mi-e dor de Cluj, întotdeauna am spus că e a doua mea casă”

„Tribuna CFR: De curând am lansat TribunaCFR.ro, un site care își propune să adune la un loc suporterii CFR-ului, în special, și iubitorii de fotbal, în general, un loc unde fiecare să își poată exprima opinia liber, într-un mod civilizat. Ce sfaturi ne dai nouă, editorilor, dar și suporterilor care ne vizitează?

Tony: Să fiți voi înșivă!!!! Respectați opinia tuturor, veniți cu idei constructive și trageți toți în aceeași direcție. În rest, să fiți numai suporteri CFR, asta ajunge…”

Autor: Sorina Dascălu

–––––––––––––––––––––––––––––

23 Februarie 2012

Pregătirea pentru marele mecidsc38932

Autor: gringojohnny

––––––––––––––––––––––––––

24 Februarie 2012

Mulți ceferiști, pe teren și în tribună [CFR I – CFR II 4-1]

Mai sunt câteva zile până la începerea returului. E frig. Iarna se încăpățânează să mai rămână și la Cluj.

După câteva „contre” pe net – marcă înregistrată – mă hotărăsc să merg și eu la meciul de pregătire CFR 1 vs CFR 2 (baza Unirea).

Lume multă la un asemenea meci și la asemenea oră: 200-300 de suporteri cu dor de fotbal! Chiar zâmbeam mustăcit gândindu-mă la nou-venitul Liviu Ganea și amintindu-mi că la fosta lui echipă nici măcar în meciurile oficiale nu se aduna atâta lume, nici măcar când vremea nu era… câinească! 🙂 Dar, mă rog, astea-s doar mici răutăți, care fac deja parte din trecut. Acum speranțe, multe speranțe, se leagă de noul vârf de atac venit în Gruia.”

Autor: Dantesc

––––––––––––––––––––––––––––––

4 Martie 2012

Prin cenușa campionatului…

„Părăsesc însă forma (circumstanțele) și revin la fondul problemei: atitudinea cvasi-totalitară anti CFR. Pe toate posturile de televiziune sportive de la București. În toate publicațiile de specialitate. Nimeni nu a făcut opoziție după meciul de vineri seară. Toată lumea, front comun. Dacă în toamnă dezbaterile mai aveau loc pe tema „a fost sau nu penalty?”, „a fost sau nu fault de cartonaș roșu?” etc., de-acum s-a trecut la „a fost sau nu corner?”, iar în curând, pe ecrane, urmează „a fost sau nu aut?” și, probabil, „s-a executat sau nu autul de la locul prin care mingea a părăsit terenul?”.

Autor: Călin Popa

–––––––––––––––––––––––––––––-

6 Martie 2012

De la galben-albastru la alb-vișiniu

PRIMA ÎNTÂLNIRE CU C.F.R.

„Fiind copil, împreună cu fratele meu – azi C.F.R.-ist și el – dar și cu destui alți prieteni de la bloc, băteam zi de zi mingea în fața blocului nostru, pe caniculă, pe ploaie sau ninsoare. Într-o zi, ,,nenea Nicu”, vecinul de la 3, văzându-ne că de mici ,,mâncam fotbal pe pâine”, ne-a luat pe amândoi la meci la Olimpia. Asta se întâmpla în sezonul de B 1991-92, când aveam cam 11 ani și eram deosebit de nerăbdători să ne vedem prima oară pe stadion. În mașină, în drum spre stadion, am aflat că Olimpia avea și în acel an oarece aspirații la promovare, după ce cu un an înainte ratase promovarea aproape la mustață în dauna lui A.S.A. Tg. Mureș, echipă pe care o învinsesem la Satu Mare cu 4-0, într-un meci televizat (La noi jucau pe atunci : Rittli, T.Csik, Ilea sau Gerstenmajer, iar la ei Ov.Maier, Cioloboc și alții). Cu astfel de povești ne îndreptam spre stadion pentru a ne duela cu C.F.R.Cluj, echipă nou-promovată pe atunci în B, pe care trebuia neaparat să o învingem ca să mai putem emite pretenții la promovare.”

Autor: TGV Cluj

––––––––––––––––––––––––––––

8 Martie 2012

De ce iubim ceferistele…

„V-aţi întrebat vreodată de ce este viaţa la noi, în Gruia, mai altfel? De ce este mai veselă, mai surâzătoare, de ce este mai atrăgătoare?! Nu vi s-a părut că orice meci, bun sau rău, are parfum, are căutătură şi coafură, are ocheadă, că privirea îşi permite să alerge şi pe gazon, dar să mai sară când şi când şi în tribune? Aţi observat oare că, dincolo de zgomotul fotbalului, există şi o linişte a frumuseţii, există o domolire a culorilor în blond, roşcat sau brun, că stadionul nu este doar o cutie geometrică de scaune ci are forme duioase, unduitoare, ca cele ale unei expoziţii de statui? Aţi băgat de seamă că oricât de mulţi bărbaţi ar fi pe teren şi în tribună niciodată nu avem senzaţia că suntem într-un internat de băieţi, că simţim instinctiv nevoia să comunicăm şi să ne comportăm şi altfel, mai elegant, să nu uităm nicio clipă civilizaţia?

Asta fiindcă în Gruia, la CFR, mereu lângă noi, există ceva aparte: EXISTĂ FEMEIA! Femeia adevărată, femeia inteligentă, femeia frumoasă, femeia cu bun gust, femeia extraordinară… Este femeia microbistă, autentică, cea care adună toate aceste calităţi, fiindcă numai ea apreciază fotbalul la valoarea lui reală!”

Autor: Albusibiu

––––––––––––––––––––––––––––-

13 Martie 2012

Cum am crescut cu CFR în suflet

„Am preferat să merg la meciurile din ”B” ale CFR-ului, deoarece acolo simţeam că jucătorii sunt mai apropiaţi, clujeni de-ai noştri. A contat mult şi faptul că la CFR arena de fotbal era mai „prietenoasă”, adică nu avea pistă de atletism şi nu avea acel absurd şanţ cu apă de pe Municipal care te separa complet de jucători. Aici, după un succes, la sfârşitul meciului, puteai strânge mâna favoriţilor. Locul preferat era la tribună, în partea dinspre peluză, unde mergeam însoţit de tatăl meu precum şi de fratele meu mai mic şi unde ne întâlneam cu mulţi cunoscuţi din tribună, de la meciuri, parte dintre ei angajaţi la CFR.”

Autor: Un frânar vechi

––––––––––––––––––––––––––––-

19 Martie 2012

M-am născut CFR-ist.

„Nu aveam cum să fiu altceva. Tatăl meu a fost mecanic de locomotivă. Am locuit 16 ani într-unul din blocurile tip locuințe de serviciu din Gruia, la etajul 4. De la fereastra camerei mele se vedeau tabela de marcaj, terenul de zgură, cabana de lemn și cam 20% din terenul de iarbă. Turnul Parașutiștilor, intersecția de la ”7 cruci”, pădurea Hoia, Cetățuia, duzii de lângă stadionul CMC, școala generală (acum liceul Emanuel). În mijlocul lor – stadionul. Aveam 8 ani când am fost împreună cu părinții la inaugurare. CFR-CUBA 3-1. Atunci mi-am promis că voi juca și eu pe acel teren. Nu aveam cum să fiu altceva. Tatăl meu a fost mecanic de locomotivă. Am locuit 16 ani într-unul din blocurile tip locuințe de serviciu din Gruia, la etajul 4. De la fereastra camerei mele se vedeau tabela de marcaj, terenul de zgură, cabana de lemn și cam 20% din terenul de iarbă. Turnul Parașutiștilor, intersecția de la ”7 cruci”, pădurea Hoia, Cetățuia, duzii de lângă stadionul CMC, școala generală (acum liceul Emanuel). În mijlocul lor – stadionul. Aveam 8 ani când am fost împreună cu părinții la inaugurare. CFR-CUBA 3-1. Atunci mi-am promis că voi juca și eu pe acel teren.”

Autor: Gabi Gădălean

––––––––––––––––––––––––––––––

28 Martie 2012

Cum minte Bucureștiul provincia

„Normalitatea a fost restabilită în fotbalul românesc. CFR Cluj arată din nou de ce Ardealul, prin civilizație și cultură, este superior sudului. CFR este pe locul întâi, un loc bine meritat dacă ținem cont că echipa din Cluj a dat cele mai multe goluri și, totodată, a primit cel mai puține goluri dintre toate echipele din Liga 1.

Dar la București, această gaură neagră a României, nu se poate suporta ideea că cineva este mai bun. Ura față de provincie, față de tot ce nu aparține de București, este monumentală. Până acum nu de mult, toate mijloacele de putere din toate domeniile ale societății române s-au aflat la București. Fotbalul este însă unul dintre puținele domenii în care Bucureștiul o primește peste bot, ca să folosesc și eu un limbaj înțeles de mitici.”

Autor: Bogdan Dobondi

–––––––––––––––––––––––––––––-

2 Aprilie 2012

Cum se va sfârși seara pentru noi?

„După ce am văzut în etapele returului sunt motive să afirmăm că plusul e al CFR-ului. În lumea fotbalului, prin orașele Moldovei circulă un zvon cum că văcarul de Vaslui ar fi cumpărat de la Dinamo titlul și sprijinul.  Se vorbește că Dinamo ar fi în faliment și nefiind siguri de o calificare, câinii ar fi decis vânzarea pretendenței la titlu împreună cu logistica aferentă. Vom trăi și vom vedea, eu nu cred prea tare în scenariu, dar nici nu-l exclud.”

Autor: Călin Cocora

–––––––––––––––––––––––––––––

5 Aprilie 2012

Ceferism

Autor: Várró Zoltán

–––––––––––––––––––––––––––––-

10 Aprilie 2012

Senzațional, irațional! Din ciclul dezvăluirilor care nu interesează pe nimeni, dar pe care e musai să le citești / Un dinamovist din tată în fiu se destăinuie: Am fost CFR-ist!

„Am încercat în rândurile de mai sus să redau, cu senzațiile și impresiile de atunci, primul meu contact cu echipa C.F.R. Cluj – o experiență scurtă, din rândul celor pe care le trecem în categoria „efemere” și la care nu bănuiam că ma voi întoarce peste atâția ani.”

Autor: b_o_g_d_a_n

––––––––––––––––––––––––––––––

12 Aprilie 2012

Începutul e mai greu, restul vine de la sine

„Totul a început în 2004, primul sezon de Liga 1 în era modernă a CFR-ului, la meciul acela nebun în care Anca se distra cu apărarea lui Dinamo… Mă uitam la televizor, acasă, în Mănăștur. Nu îmi venea să cred ce văd, și mă gândeam: eu de ce nu sunt pe stadion? …

… Anii au trecut, iubirea față de echipa mea a crescut și crește în continuare, ura și invidia din mass-media m-au călit și motivat, oriunde și oricine mă întreabă, doar asta va auzi de la mine: MÂNDRU CĂ AM DEVENIT, SUNT ȘI VOI FI CFR-IST!!!”

Autor: Tibi

––––––––––––––––––––––––––––––

19 April, 2012

fotbalnauții, episodul 0: prima ședință

fotbalnautica000autor: de-a dura lex

––––––––––––––––––––––––––––––

11 Mai 2012

Cine decide campioana? Ciobanul, țăranul, “studenții” sau oamenii de bine?

„Stiti cu cine are meci Vasluiul in ultima etapa? Cu U. Noi cu stâna, ei cu cea mai coruptibila echipa din liga 1 si cu care ne aflam in conflict deschis. Deci la meciul din 8 mai valizele au venit din cel putin doua directii: ciobanul si țăranul. Pentru ca eu sunt ferm convins ca au existat motivatii suplimentare la U-isti. Toti erau montati pe descrierea unei “realitati” extrem de diferita de cea vazuta pe camerele de luat vederi (de la TV, pe care le-am vazut cu totii si de la securitate, pe care nu le-am vazut). In special mari clUjeni care acum cateva luni jurau iubire vesnica Rapidului, Craiovei sau altui club. “Dacă minţi, să minţi enorm” – a spus-o Goebbels, ministrul nazist al propagandei. Toti au venit cu temele facute, pregatiti sa minta pana in panzele albe, doar ca boul de Bornescu le-a stricat planurile si au fost obligati sa improvizeze din mers.”

Autor: Flacăra Vişinie

––––––––––––––––––––––––––––––

După cum puteţi constata cu toţii, începutul a fost foarte greu. În primele aproximativ 100 de zile am avut nevoie de fix 21 de autori (dacă am omis cumva vreunul, îmi cer scuze). Acum, nu se mai pune problema, cu 4-5 babalâci rezolvăm tot şi pentru 200 de zile, merge treaba ca unsă. 🙂 Vai ce dor mi-e de toţi cei care, dintr-un motiv sau altul, au  renunţat să mai contribuie cu articole ori cu comentarii pe parcursul celor 5 ani de la lansarea site-ului. Oricum, le mulţumim tuturor şi-i aşteptăm, poate că unii vor prinde chef să revină.

Să-i mulţumim în special lui albusibiu, fără de care probabil că acest blog nici nu ar fi existat. Îl somez public să renunţe la politică şi să revină la lucruri serioase! La fotbal şi CFR! Aici! 🙂 Prezenta postare, prin lungimea ei, vrea să fie o ofrandă pentru tine, albusibiu, poate îţi face poftă pentru un come-back. 🙂 Încă o dată, mulţumim şi îţi dorim toate cele bune!

Aproape 1.000 de articole (în medie, unul la nici două zile), peste 55.000 de comentarii, nici un trofeu, nicio participare într-o cupă europeană, ăsta e palmaresul celor 5 ani. Financiar, stăm excepţional, nici gând să intrăm în insolvenţă, nu ne paşte nicio depunctare, suntem transparenţi, iată raportul economic întocmit de una dintre cele mai prestigioase firme de audit din lume, Check Website Price SRL:clipboard01

Pe ăl’ care are de gând să lanseze un atac devastator la adresa noastră, cum că am fi o clonă a vechii Tribuna CFR.ro, îl anunţ că ba! A fost doar o simplă schimbare de adresă de sediu, înregistrată legal la forurile competente. Sigla, culorile şi palmaresul au rămas ale noastre, n-au fost şi nu vor fi niciodată ale primăriei.

Acum, aşteptăm vibrante mesaje de felicitare, omagii fierbinţi, urări de sănătate şi cele mai alese sentimente de respect, preţuire şi viaţă lungă. În privinţa cadoului, suntem dispuşi să aşteptăm puţin: ni-l dorim de la jucători şi Miri, calificarea în play-off.

La mulţi ani, Tribuna CFR! HAI CFR!!!

Reclame

170 de comentarii

 1. Traore, in La Liga!

  Lacina Traore a semnat cu Sporting Gijon pana la urma! Fostul atacant de la CFR Cluj a fost aproape de Besiktas, dar a ales in cele din urma sa joace in La Liga. La 2.03m, Traore este cel mai inalt jucator din Spania. Gijon a platit 1 milion de euro pentru imprumutul atacantului de la Monaco pana in vara. Traore are contract cu francezii pana in 2018.
  Sursa: http://www.sport.ro/transfer-market/ultima-zi-de-transferuri-in-europa-4-jucatori-din-liga-i-care-spera-la-un-contract-de-vis-in-24-ore.html

  Apreciază

  • Întrebat dacă liderul PSD va beneficia de pe urma dezincriminării abuzului în serviciu sau a infracţiunii de favorizarea infractorului, Iordache a replicat: ”Nu…”. Aceeasi sursa.

   Apreciază

   • Ministrul Justiţiei a precizat că OUG privind modificarea Codurilor Penale a păstrat pragul de 200.000 de lei privind abuzul în serviciu, iar favorizarea infractorului a fost dezincriminată inclusiv pentru adoptarea de acte normative.
    Prima sursa.

    Apreciază

 2. cfr.ist-ule esti paralel cu procedurile legale(!);orice ordonanta de urgenta,aprobata in PARLAMENT,organul decizional al tarii,este litera de lege,este constitutionala si executorie indiferent daca este sau nu pe placul tuturor;orice hotarare a PARLAMENTULUI,este democratica;nu are ce sa se amestece justitia(care da,doar,un aviz consultativ) in hotararile Parlamentului;poate ca in Parlament,nici nu se vor aproba in aceasta forma(mai sunt amendamente);de ce nu s-a sesizat si revoltat nimeni,in cazul ordonantelor de urgenta ale d-lui Boc,sau a d-nei Pruna(?);atunci unde erai,stimabile propagandist de doi lei,gauriti(!?)

  Apreciază

 3. Racheta, pe mine ma doare ce se intampla, pentru ca am ales din start sa nu emigrez. Ma gandesc in ce tara vor trai copiii mei si apoi ai lor, daca ne ducem in aceasta directie. Dar asta este parerea mea. A ta e alta. Accept.

  Apreciază

 4. Ne intoarcem in anii 90. Lupii paznici la oi (nu oitze, desi si alea au nevoie de cioban saracele). Legea bugetului e pe locul doi (trei, patru…), mai intai sa-si scape cine trebe pielea… Ca doar au castigat alegerile, ce naiba, nu asta inseamna democratie, desteptilor? Asta e prioritatea numarul 1 a Romaniei anilor 2017. Cool.

  Apreciază

 5. Racheta, si pe mine m-a durut cand Boc sub imboldul lui Basescu a taiat un sfert din salariile bugetarilor. Am simtit pe pielea mea, chiar daca eu personal am lucrat toata viata numai la privati care s-au prefacut ca ma platesc la valoarea reala a muncii mele, nu sunt de acord cu modul lor de a se imbogati furand din munca fiecaruia din angajatii lor, profitand de pozitia de santaj in care se afla pe piata muncii. Dar atunci chiar credeam ca banii trasi din salariile bugetarilor vor aduce bunastare celorlati oameni. Intre timp Boc, Basescu si acolitii lor s-au imbogatit infruptandu-se din banii publici, care ar fi trebuit sa contribuie la bunastarea tuturor. M-am inselat in aceasta privinta, cand i-am crezut. Dar ceea ce se intampla acum sterge hotararile justitiei. Se da liber la furat din banii public celor care detin puterea, nepedepsindu-se abuzul in serviciu pana la 200.000 de lei. Plus ca se scot din puscarie oameni care au fraudat sume imense din banii publici, neluind i seama hotararile justitiei, i se da posibilitatea lui Dragnea sa devina prim-ministru dupa ce s-a folosit de buletinele de vot ale unor oameni decedati, in timp ce noi daca votam de doua ori n-i se face dosar penal si suntem in drum spre puscarie.

  Apreciază

 6. „…favorizarea infractorului a fost dezincriminată inclusiv pentru adoptarea de acte normative.”
  Asta e pentru cei care au adoptat ordonantele, sa nu poata fi condamnati pentru favorizarea atator infractori pe care-i scapa acum din puscarie si din tribunale pe cei cu dosare.

  Apreciază

 7. Dar daca tot ne-am intors in anii 90, de ce sa nu mai fortam un pic nota si sa ne intoarcem in anii 50? Voi, astia cu vile si terenuri, ia luati voi in spatiu inca vreo doua familii de putori, care traiesc din ajutor social, ca tot aveti spatiu prea mult pentru o singura familie, imbuibatilor, ca doar socialii conduc acuma! Si asta inseamna normalitate, sa ajuti nevoiasii si infractorii sa ti se urce in cap.

  Apreciază

 8. Propun să nu forţăm prea tare discuţia asta. Nu aici, cel puţin. Să nu uităm că toţi cei de aici ne-am adunat (cu foarte mici excepţii, care întăresc regula… 🙂 ) pentru că iubim echipa CFR Cluj. Afinităţile politice etc. pot fi diferite, de la un tribunist la altul, pot crea disensiuni, poate chiar limbaj vulgar. HAI CFR!!!

  Apreciază

 9. Eu spun doar atit, indiferent cine e la putere fura de rupe, si indiferent cine ce legi da, se vor gasi careva sa le conteste si sa le foloseasca in scop electoral. In plus romanii au iesit in strada si pt mai putin (scandalul cu Araffat vs Basescu)

  Apreciază

 10. Pe de alta parte informatiile mele raman valabiel ca AP e optimist ca lucrurile se vor rezolva..citez…”suntem pe drumul ok dar mai multe nu spun ca sa nu cobesc”

  Apreciază

 11. Mai baieti,”dationpula mhea dhe phoolitica”Sa scriem de forbal aicilea.Scuze Caneto,scuze Kiruj ca nu am fost asa elegant ca voi.Desi sunt sigur ca ,cuvintele voastre vor sa exprime acelasi lucru.Hai CFR!!!!! Scuze ca am fost vhulghar. :0 🙂 🙂

  Apreciază

 12. cfr.istule,imi pare rau,scuza-ma ca am fost cam”colturs,cu tine si nu numai,chiar meschin,dar eu imi doresc mai intai de toate,sa se-nceteze cu acest circa,care nu aduce nimic bun si sa se aprobe bugetul,pt. a beneficia de marirea pensiei si a indemnizatiei de handicap a neveste-mii;oricum aceste discutii politicianiste nu-si au locul si rostul pe acest site(!);game over!

  Apreciază

 13. Dragi tovarăși și pretini, io n-am vreme nici să beau bere cu alcool și voi dați buzna în politică?! Nu mă bag, că la fotbal și la politică nu mă pricep… Am intrat doar să vă spun rapid că tare aș vrea ca, în viitorul f apropiat, să dea ciuma vișinie peste oile roș-albăstrii.

  Apreciat de 1 persoană

 14. Fratilor, haideti sa pastram un ton al discutiilor cat mai apropiat de spiritul acestui sait, adica fara insulte si jigniri. E normal sa avem puncte de vedere diferite, pt ca suntem diferiti, ideea este sa ne respectam aceste puncte de vedere. Nici mie nu-mi convine deloc ce se-ntampla-n tara aceasta, incaputa de multi ani pe mana atator hoti, fara principii si fara scrupule, nu stiu ce argumente sa-i mai aduc singurei mele fiice sa nu plece afara, pt ca doar pe ea o am, dar aici vreau sa povestim altceva. Si vreau sa tundem duminica oile! Hai CFR!!!

  Apreciază

 15. Sa va mai plangeti apoi ca ne pun bete in roate institutile statului (noua, echipei CFR) cand voi sutneti de acord sa-si faca de cap. Halal demnitate. Ne meritam soarta.

  Apreciază

  • Nu stiu pe cine ai in vedere cand scrii ca suntem de acord ca ei sa-si faca de cap?! Eu vorbeam de discutiile de pe Tribuna doar, in rest e problema fiecaruia daca iese in strada sau sta in casa si haleste laturile celor de la a3 si rtv. Pricepi?

   Apreciază

 16. Era evident ca într-o forma sau alta „rosii” urmau sa-si faca de cap. Si totuși lumea i-a votat. Votul e exprimarea democrației, nu aruncatul cu torte si pietre in jandarmi. Ca i-au votat lumea pentru ca au promis pensii si salarii mai mari? E de inteles. Cand ai tot ce iti trebuie e usor sa ai principii si sa-i judeci pe cei mai puțin norocosi ca nu au principii. E cam greu sa ai principii cu stomacul gol… „Nu am ce sa pun pe masa, nu am bani de medicamente…dar lumea e roz. Important e sa intre Dragnea in puscarie”. Nici mie nu îmi place ce se întâmplă…si probabil ca mai dureaza 10-20 de ani. Deocamdată sunt multi cei care au lucrat în fostele CAP-uri si care astazi un niste pensii de mizerie. Iar ei sunt cam decisivi la vot deocamdată. Dupa ce o sa dispara pe cale naturala, ca nah…toti murim, categoria respectiva, cand nu or sa mai fie pensii de mizerie, cand nu o sa mai fie oameni pentru care 10-20 lei in plus la pensie chiar sa conteze, atunci poate si rezultatul votului o sa fie altul.
  Si pe lângă promisiunile electorale, chiar susținătorii dreptei ii imping sa voteze stanga. Cata vreme susținătorii dreptei arunca cu laturi de genul „PSD-ul e votat de pensionari și asistati social iar PNL-ul e votat de cei din clasa medie sau cei cu spirit antreprenorial” normal ca pensionarul care nu are medicamente o sa simta ca PSD-UL e partidul caruia ii pasa de soarta lui. Asta si datorita faptului ca suntem puternic radicalizati si nu avem pic de respect pentru opiniile/preferintele celorlalți. Nu doar in politica ci in toate domeniile. Daca esti fan „U”, esti huligan. Daca esti fan CFR, ești ungur care vrea sa fure Ardealul. Daca ești fan Steaua, esti oaie. Daca mie imi place Beethoven iar tie iti place Guta, eu sunt destept si tu ești prost. Cata vreme aruncam cu laturi in cel de langa noi, e absurd sa ne miram ca il alienam.
  Bine, cam asa s-a intamplat si cu refenderumul pentru Brexit. Pe tot parcursul campaniei au aruncat cu laturi unii in altii. „Daca ai studii, votezi pentru ramanerea in UE. Daca esti student votezi pentru” remain” ca sa poti sa mergi sa studiezi in Europa prin Erasmus”. Daca votezi „leave” esti little englander”. Si atunci? Normal ca fostul miner, fara studii, implicit mai neinformat, care e somer de 10 ani, a intelea ca in UE e bine pentru cei cu studii, deci in afara e UE e bine pentru cei fără studii si a votat in consecință.

  Apreciază

  • Racheta, un om pe care eu il apreciez, chiar daca uneori m-a luat la suturi. Un om cu educație (fost ofiter, bănuiesc). Ce ati vrea sa spuna? „Nu vreau marirea pensiei si indemnizației de handicap a sotiei! Il vreau pe Dragnea-n temnita”. Asta cu morții care voteaza e o legenda urbana. Împreună cu ALDE au luat peste 50%. Cati morti au votat? Milioane? Aiurea… Si la americani voteaza mortii. Dar in afara de Trump nu s-a agitat nimeni. De ce? Pentru ca știu ca cele cateva mii de morti care voteaza nu conteaza in rezultatul votului.

   Apreciază

 17. Pentru evitarea discutiilor care-n final sa ne dezbine,putem sa ne rezumam la fotbal.Doar ca ideea ca nu trebuie sa faci politica este falsa.Ma refer la politica care sa ne permita noua romanilor sa ne simtim europeni si nu apropiati de valorile altor zone geografice.Oricum ce se-ntampla in viata politica va influenta decisiv toate domeniile sociale.Iar daca pentru un Guvern chemat sa conduca tara spre prosperitate(conform programului cu care au castigat alegerile) prima prioritate este sa inalbeasca penalii,orice discutie este de prisos.
  Cand iti dai cu parerea(si o sustii fervent) despre o chestiune,ar trebui sa te gandesti obiectiv si moral,fara a pune pe prim plan un interes material si meschin.Nu este usor ,dar vom vedea ca-n timp aceste mici concesii au facut posibil ca 4 mil de romani sa emigreze intr-un timp scurt(fiind depasiti doar de Siria unde este razboi).Ceea ce pe lunga durata va fi o catastrofa pentru tara,care va pierde mana de lucru(destula pregatita) cu consecintele de rigoare.
  La 10 ani de la intrarea in UE si aprox 40 mild euro intrati pe acest segment ,vom vedea ca nu se vede mai nimic.Si o explicatie ar fi ca acesti politicieni corupti (pana in maduva oaselor) au deturnat aceste fonduri,folosindu-le in special pentru pomeni electorale si indestularea propriei clientele politice.
  De asta, in acest nou conflict aparut este primordial sa fie sprijinita o Justitie potenta si nu o laxare sau dezincriminare a pedepselor.Acesta este jocul care se da in aceste momente in Romania.Punerea Justitiei la colt si in primul rand evitarea ca mustaciosul teleormanean Dracnea(cu toti mortzii lui pe care-i scoate la alegeri) sa fie relaxat si fara al doilea proces in curs de desfasurare care i-ar atrage o noua condamnare si implicit o vizita la bulau.Este o miza destul de mare incat sa sacrifrici linistea sociala a unei tari?Din punctul de vedere al acestor penali este vital si de mare celeritate.Cu aceasta am terminat referirile la chestiuni politice care incrimineaza acesti comunisti infecti pana in cea mai elementara particula de ADN.

  Apreciază

 18. Dar daca e sa vorbim despre fotbal, vorbim. El Ciobandante spune ca a pierdut 23 de milioane de euro din cauza ordonantelor. Deci a ieșit si ceva bun din ordonantele astea =)

  Apreciază

 19. Ma refeream la faptul ca scriu oamenii aici ca-i voteaza pentru marirea unor drepturi si beneficii. Dar macar putin bun simt ramas te-ar face sa-ti dai seama ca atata timp cat prejudicile de MILIARDE DE EURO nu se recupereaza de la acesti infractori si in plus se da drumul la furt si mai mare, sansele ca ei sa-si primeasca dreputurile si beneficile devin NULE. (Si nu ma refer doar la PSD, ma refer la toti hotii inclusiv udrea, basescu, blaga si sleahta lor de hoti care mai devreme sau mai tarziu vor fii condamnati la randul lor) Asa ca da oameni buni, e dreptul fiecaruia sa voteze pe cine doreste dar asta e cu totul altceva decat FURTUL pe fata legalizat. Practic o sa fie ca la fotbal: ne fura pe fata si nu patesc nimic. Cum spuneam ne meritam soarta.

  Apreciază

 20. Si ma mai întreb o chestie. Corporatistii astia care se revolta acum unde erau cand cum amnistia fiscala a lui Ponta? Atunci de ce nu au ieșit in strada sa protesteze. Ca si amnistia lui Ponta a făcut acelasi lucru. I-a albit pe unii care au furat Statul.

  Apreciază

  • Vlad, deși o faci cu grația omului bine intenționat, uneori bați câmpii! Și îți spune asta un ins, adică eu, pe care nu-l poți acuza de gratuități partizane celor care-ți descalifică descălecările – unele cu săgetare-n loc de argument. Și te rog să nu consideri că, spunând toate acestea, am căutat să fiu în acord cu dezacordu’ celorlalți, vizavi de tine. 🙂

   Apreciază

    • Vlad, eu consider că ai ochii suficient de deschiși. Dacă se-ntâmplă uneori să nu vezi ceva, e doar pentru că nu vrei să o faci, iar dacă alteori se-ntâmplă să vezi ceva ce nu se-ntâmplă (:)), e pentru că vrei să o faci. Altfel spus, ție nu-ți lipsește nici pușca, nici gloanțele și nici știința de a trage la țintă, atâta doar că-n unele momente lași impresia că ai ațipit cu degetul pe trăgaci. Fără să ai piedica pusă. 🙂

     Apreciază

     • Sa nu ma intelegi gresit…eu nu spun ca ordonantele sunt in regula. Nu sunt deloc. Si daca tot s-au dat ordonantele astea, s-a procedat gresit. O ordonanta de amnistie/gratiere se da peste noapte, fara sa stie nimeni. Nu discuti saptamani intregi despre ea. De ce? E simplu… Maine anunță prim-ministrul ca peste cateva saptamani se da o ordonante de amnistie/gratiere pentru furturi sub 100mii de lei. Poimaine iti intra unul in casa si iti fura liniștit 99mii de lei pentru ca stie ca si daca e prins, peste câteva săptămâni o sa fie amnistiat.
      Despre protestele in strada, nu le vad rostul. Nu la o luna dupa alegeri. Bine ca acum pot sa iasă zile la rand, sa stea ceasuri intregi in frig, dar la vot nu s-au deranjat sa meargă.
      Cat despre deget uitat pe tragaci, nu l-am uitat. L-am lasat pe tragaci.

      Apreciază

 21. Am citit multe opinii, pertinente sau nu, rautacioase sau corecte. Parerea mea e ca ascultand ambele parti (pro sau contra ordonante) am vazut multa minciuna din ambele parti, am vazut multe dezimformari si asta nu face decat sa dezbine statul de drept. Se ascunde principala problema pe care o vad eu, puterea prea mare a SRI si a DNA prin care ne incalca tuturor drepturile indiferent daca suntem corupti sau nu. Am citit de furt sub 200000 cand era vb de abuz in serviciu, am citit de eliberarea violatorilor, hotilor, coruptilor, cand nu e vb de asa ceva, am citit despre atragerea fondurlor UE care dupa parerea mea e doar 50% a statului restul a celor privati care reusesc sau nu sa atraga fonduri, etc. Inchei prin a spune ca multa lume nu a citit sau nu a pus mina vreodata pe o lege sau un monitor oficial. Ne pricepem si la justitie, politica, exact ca si la fotbal…ADICA TOTI…in rest…peplan sportiv..DOAR CFR CONTEAZA!!!!!

  Apreciază

 22. Nu sunt jurist sau avocat, dar furtul ramane furt. Era vb de abuz in serviciu cu paguba de 45000 de euro, nu de furt. Teoretic daca procurorul e abil il poate baga la delapidare si furt, nu la abuz si tot un drac…Eu zic ca sunt prea multe lucruri care ne depasesc. Asta nu nu opreste dorinta de a spune ce gandim, indiferent de ce parte a baricadei suntem.

  Apreciază

  • Pai abuzul in serviciu nu e furt. E refuzarea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu si care produce pierderi materiale persoanelor fizice sau juridice. Te duci si ceri o autorizatie de construcție. Ala nu ti-o da ca nu vrea mușchiu’ lui. Asta e abuz in serviciu. Inainte intra in puscarie direct, acum intra daca paguba pe care ti-o produce prin refuzarea autorizatiei de constructie e mai mare de 200.000 de lei. Daca e mai putin, raspunde civil. Nu da nimeni liber la furt. Actele de corupție sunt in alta parte a Codului Penal.

   Apreciază

   • Rationament gresit. Daca primarul nu-ti da autorizatia de constructie pt. ca a pus el ochii pe terenul tau si vrea el sa-si construiasca un hotel pe terenul TAU, nu-ti fura tie dreptul de a-ti construi ceva pe terenul TAU si iti fura profitul pe anii pierduti etc etc? Nu cred ca-ti dai seama pe deplin de implicatiile acestei ordonante dar cred ca nici nu-ti pasa, tu trebuind sa respecti niste legi normale in Anglia..

    Apreciază

     • Iti dau chiar cazul lui Dragnea. La comanda lui, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa ii incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. Deci s-au furat bani publici. Adica a furat din banii mei (ai tai nu, ca tu platesti taxe in Anglia). Alt exemplu. Primarul pesedist din Chiajna acceseaza 50.000 euro bani europeni sa puna 20m teava de gaz. Isi trage un salariu de 45.000 euro (ca nu pateste nimic daca e prins) si pune o juma de metru de teava de gaz si apoi spune ca s-au gatat fondurile. Asta nu e furt din bani europeni?

      Apreciază

      • Ai dreptate. E abuz in serviciu. Dar ai dreptate doar partial. E abuz in serviciu contra intereselor publice si se sancționează conform unui alt articol din condul penal. Articolul 246. Ordonanta modifica articolul referitor la abuzul in serviciu in dauna intereselor persoanelor (fizice sau juridice). Cei care comit abuz in serviciu in dauna statului nu sunt acoperiti de noile reglementari.

       Apreciază

    • Despre reactii internationale? Cine? SUA?
     https://www.texastribune.org/bidness/explore/gary-elkins/
     Cand o sa-l bage pe asta in puscarie nu au decât sa revina cu sugestii.

     Legi normale in Anglia? Aaaa…asa pentru mine ca individ e ok. Dar daca vorbim despre corupție si mare coruptie… Știi ca 80% din banii murdari la nivel mondial se spala prin Londra? Ca la noi unii au imunitate? Da, au…dar au fost alesi pentru functiile care le confera imunitatea respectiva. In Anglia e suficient sa fii nascut de femeia potrivita ca sa ai imunitate. Legi normale, zici? Ai vrea legile normale si la noi? Ai vrea ca si la noi traficul de influenta si coruptia sa se numeasca „lobby”? Sa-si mature ei curtea. Când au terminat nu au decat sa-si dea cu părerea despre gunoiul din curtea altuia.

     Apreciază

  • Trec strada pe rosu. Un politist ma vede dar gândește „poate sa grabeste baiatu’…hai ca-l iert de data asta”. E abuz in serviciu. Dupa vechea lege trebuia sa intre in puscarie intre 2 si 7 ani. Nu e cam mult?

   Apreciază

   • Uite ce zice Ciorbea, sef de promotie la drep in generatia lui: „A limita abuzul in serviciu numai la incalcari aduse legii, OUG si a nu ne referi la celelalte acte normative inseamna a scoate de sub incidenta legii penale activitatea aproape intregii administratii din Romania” Cred ca intelege mai mult decat tu cu exemplele tale puerile…

    Apreciază

   • Un politist opreste un sofer baut pe strada. Se gandeste ca poate greseste baiatul asta da hai sa-i mai dau o sansa. Baiatul merge mai departe si o loveste pe fiica ta pe trecerea de pietoni. Sase luni de puscarie pt. politist nu-i cam putin?

    Apreciază

  • Nu ma intelege greșit. Nu spun ca e ok ce se întâmplă. Chiar deloc. Spuneam doar ca nici aia nu sunt mai breji asa ca sunt cam ipocriți cand latra. Crezi ca eu nu imi doresc politicieni care sa lupte pentru binele cetățeanului? Crede-ma ca imi doresc. Iar pe politicienii romani lasa-i sa-i judece romanii. Ca nu cred ca politicianul englez s-a facut politician de dragul salariului. Dar încerc sa fiu cat de cat obiectiv. Nu stiu in ce masura reusesc. Dar parerea mea e ca acum asistam la o lupta intre cercurile de putere. O lupta care se duce la niveluri nemaivăzute pana acum. Nu doar ca si-au dat jos manusile. Ba le-au înlocuit cu manusi de otel iar cei din strada sunt folositi doar ca sa masa de manevra. Eu nu mai stiu niciun caz in care DNA-ul sa deschidă dosar penal pentru o ordonanta de urgenta. Ok, DNA-ul banuieste ca ordonanta asta vine in sprijinul unor infractori si e absolut normal sa faca verificari si sa vada daca nu e vorba de favorizarea infractorului. Dar de ce fix acum? Au mai fost ordonante cu cantec si nu s-a deranjat niciun Parchet. De exemplu amnistia fiscala a lui Ponta. A sters din pix datorii de sute de milioane. Si nu, nu e un atac la adresa CFR-ul. Ca a profitat si CFR-ul de ordonanta? Nu e nimic rau in asta. Ba e chiar foarte bine. Nu sunt tras cu cheia incat sa cred ca Ponta a dat ordonanta aia ca sa scape CFR-ul de problemele cu ANAF-ul. Daca asta era scopul, nu era vorba de ordonanta. Era suficient sa stea de vorba cu Gicu de la ANAF. Am divagat un pic, dar vroiam sa fiu sigur ca nu sunt inteles gresit. Deci revin… De ce nu s-a deranjat DNA-ul sa verifice daca Ponta nu a dat ordonanta aia cu scopul de ajuta anumite persoane? De exemplu pe prietenul Ghita poate?

   Apreciază

  • Crezi ca aici altfel? Daca fur o paine din magazin, iau ani grei de puscarie. Dacă ma fac bancher si spal bani pentru cartelurile de traficanti de arme sau droguri, riscul e zero. Ai citit articolul din Guardian? Era exemplu concret. Directorul de la HRMC care a anchetat HSBC-ul pentru spalari de bani, dupa finalizarea „anchetei” s-a pensionat si s-a angajat la….HSBC.

   Apreciază

 23. Vladi tu esti instigator aici?Eu in loc sa-mi respect promisiunea trebuie sa-ti raspund.Discutii sterile si exemple neelocvente pentru noi care suntem profani fata de aceste probleme juridice.Dar pentru a simplifica discutiile trebuie date niste date comparative cu alte tari care pot fi exemplu pentru noi.In plus nivelul coruptiei la noi in tara in nici un caz nu a inregistrat un recul prin care sa se ia in calcul o relaxare a legii penale.Este evident din toata cronologia evenimentelor(atat cea din ultimele saptamani ,cat si cea de dupa anul 2012) ca OUG data in miez de seara(pe genunchi) a fost cu dedicatie in principal pentru mustaciosul penal(condamnat deja) teleormanean si-n al doilea rand pentru toata clica politica a caror fapte a transformat Parlamentul intr-un grup infractional.
  Revenind la exemple avem: Italia si Spania pedepseste abuzul in serviciu cu inchisoare de la 3-6 ani(in cazul Spaniei insotita de pedeapsa complementara a interzicerii de a fi ales in functii publice pentru 9-12 ani).
  In Franta aceeasi infractiune se pedepseste cu inchisoare pana la 10 ani+amenda de 150 mii euro si interzicerea dreptului de a fi ales intr-o functie publica 10 ani.
  Deci v-ati lamurit de resorturile acestei OUG?Invocau urgenta deosebita(o sugestie venita de la UE cu finalitate sfarsitul anului 2018).Apoi barbile cu conditiile inumane din inchisori,au fost un fas mare trimitand proiectul de lege pentru legiferare in Parlament……….Credeam ca sunteti mai pragmatici si cu simt fin la penali de teapa lui Dracnea.Pai sa lucrezi doar la Stat si sa-ti faci un domeniu pe 2 strazi nu-ti spune nimic?
  Apoi alta diversiune a acestor sfertodocti a fost niste obiectii (legate de cateva legi printre care si abuzul in serviciu) ridicate de CCR care vroia inlocuirea unei fraze „savarsirea prin incalcarea legii” in loc de „savarsirea defectuoasa”.Si ce sa vezi baietii nu doar ca au facut acest lucru ,dar au taiat ,adaugat, adica au operat discretionar legea ajungand la dezincriminare.Este un lucru grav care poate vicia si mai mult viata sociala din tara.Si nu in ultimul rand vedem reaua lor credinta prin incercarea de a impune aceste chestiuni prin OUG avand in vedere ca procedurile de a o contesta sunt limitate si foarte greu de indeplinit.Iar una din principalele parghii era Avocatul Poporului numit in functie de psd………

  Apreciază

  • Îți dau dreptate ca nu era nicio urgenta legat de modificarea Codul Penal. Grațierea, da… Trebuia facuta printr-o Ordonanta de urgenta. Dar o ordonanta făcută in secret si data peste noapte sa nu știe nimeni.

   Apreciază

  • Cat despre exemple, ai dat exemplul Spaniei si Frantei. In Franta nu exista noțiunea de abuz in serviciu. Intra in categoria „Crime şi delicte contra naţiunii, statului şi ordinii publice“ su e vorba de coruptie pasiva si traficul de influenta. Coruptia si traficul de influenta sunt pedepsite in continuare și la noi. Noile prevederi nu modifica nimic referitor la coruptie. In Uniunea Europa sunt 28 state. Știi in cate state se pedepsește abuzul in serviciu cu inchisoare? In 12 state. In 16 state se pedepsește doar cu amenda. Dar probabil aia nu au paduri de taiat, asa ca nu are niciun rost sa latre la ei.

   Apreciază

 24. Vladimir, OUG13/2017 a fost data ca sa-i acopere de jaful national pregatit prin OUG9/2017, sa scape nepedepsiti. Talharii vor sa readuca tara la statutul de tara bananiera. Primarii PSD vor putea cheltui acum nepedepsiti sume cu mult peste bugetele lor, practic bani viitori care nu exista si ne vor transforma in sclavi. Se pare ca pe tine te bucura treaba asta (nu stiu, poate pentru ca ai plecat de aici si nu te regasesti nici acolo unde te-ai dus), dar eu voi lupta pentru libertatea mea pana la capat. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21581254-ultima-piesa-din-puzzle-romania-scoasa-amanet-ordonanta-prin-care-primarii-sefii-consilii-judetene-ministrii-voie-cheltuiasca-praduiasca-banii-care-inca-nu-buget.htm

  Apreciază

  • Ei bine, aici vad într-adevăr adevarata problema. Ca Dragnea a pus pile pentru nu stiu cine, sa fim serioși, e doar un motiv pentru luptele intre ei. Faptul ca alea doua au fost angajate pe pile, nu ma interesează. Nu afecteaza cu nimic soarta tarii. Dar Ordonata asta despre care se vorbeste in articol, poate sa puna România pe butuci.

   Acum la remarca tu cu caracter personal…daca mai critic si politicienii englezi, nu inseamna ca nu ma regasesc. Sunt mulțumit in Anglia. O sa stau toata viata in Anglia? Nici vorba. Asa cum nu am plecat din tara pentru bani. De cand eram mic mi-am dorit sa cunosc lumea, sa călătoresc cat mai mult. Din pacate, nu provin dintr-o familie avuta, nici spirit de antrepenor nu am. Asa ca muncesc ca sa îmi finantez visele din copilarie. SUA, Olanda, Franța si Anglia deocamdată. Daca totul merge bine urmeaza Canada, Australia si Africa de Sud. Dupa care acasă. Inainte sa plec eram si eu revoltat. Mereu ma intrebam de ce naiba nu avem politicieni carora sa le pese de bine cetățeanului, asa cum sunt politicienii din Europa „civilizata”. Daca nu as fi plecat, probabil ca as fi iesit in strada cot la cot cu tine. Inainte sa plec nu aveam niciun motiv sa citesc presa straina. Visam si eu la politicienii din Vest. Sau, mai exact, la imaginea care mi-a fost vândută despre politicienii din vest. Dupa ce am plecat, normal ca am fost interesat sa citesc presa straina. Si atunci am deschis ochii si am realizat ca visam fix la acelasi drac. Singura diferenta in Romania si Anglia, e ca daca ma duc la spital doctorul nu îmi sugereaza ca ar trebui sa dau spaga. Dar asta e vina noastra, nu vina cetatenilor. Daca cei care denunta la DNA doctorii care iau spaga nu ar fi exceptii, poate doctorii nu ar avea tupeu sa mai ceara. Dar e invers. Daca mâine l-ar inchide pe Lucan, ar iesi în strada tot 25 de mii de romani. Daca toti cei opriti de politie, i-ar spune polițistului „nu-ti dau spaga! Am greșit da-mi amenda si suspenda-mi permisul” poate ar fi altfel si la noi. Ei, dacă dai la o parte mica coruptie, coruptie pentru care suntem responsabili noi toti, diferențele dintre Romania si tarile civilizate are fi minima. Am ramane doar cu marea corupție. Coruptie care exista si la ei. Si politicienii lor sunt corupti, isi traficheaza influenta, iar cand e vorba de mințit, mint cu un tupeu care l-ar face pana si pe Ponta sa roseasca.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.