Am aflat unde e volanul [rezultate sondaj de opinie]


S-a încheiat şi runda asta de „sondare” (nu deschideţi – deocamdată – şampania, vor veni şi altele… 🙂 ). Fără alte poveşti, vă prezint rezultatul lui, întrebările fiind sortate în funcţie de ponderea răspunsurilor „DA” din total. Care „total” este unul surprinzător de mare (60 de participanţi), cel puţin faţă de „prezenţa la vot” la sondajul anterior (47), lansat în august 2016.

tabel-a

OBSERVAŢII SCURTE PE ÎNTREBĂRI:

  1. la întrebarea nr. 1 procentul răspunsurilor de „DA” este de 1,67%, practic un singur tribunist (din 60) a considerat, că Miri trebuia schimbat în iarnă. Vasile al nostru are destule hibe, dar şi mai multe calităţi apreciabile, deci – evident – merită încrederea pe mai departe. Oricum, am mai vorbit despre asta, cu cele 36 de puncte realizate pe teren a cam depăşit aşteptările teoretice cf. CIES (aia cu valoarea loturilor şi locurile ocupate).
  2. la întrebarea nr. 6 procentul răspunsurilor de „DA” este de 33,33%, exact o treime consideră că vor veni – până la urmă – nişte investitori noi. În ciuda declaraţiilor repetate ale lui IM, încrederea ceferiştilor este mult mai rezervată… 🙂
  3. la întrebarea nr.7 procentul răspunsurilor de „DA” este de 40%, oarecum surprinzător şi -în acelaşi timp – şi contradictoriu cu rezultatul anterior. În traducere, înseamnă că avem tribunişti care NU cred că vor veni investitori, dar cred totuşi că echipa va ieşi din insolvenţă până-n mai. Ce-i drept, e posibil şi asta, doar s-o vrea şi PAZ… 🙂
  4. la întrebarea nr. 2 procentul răspunsurilor de „DA” este de 41,67%, majoritatea (mică, ce-i drept) neagreând revenirea lui Gabi M. În realitatea existe nenumărate argumente pro şi contra pentru revenirea lui GM, am mai vorbit, nu insist.
  5. la întrebarea nr. 8 procentul răspunsurilor de „DA” este de 46,67%, taberele antagoniste fiind şi mai apropiate „numeric”. Ca şi în cazul lui GM, există o serie de argumente „pro” pt. amânarea minireturului (vremea rea etc.), dar şi „contra” (perturbarea planului de pregătire, cu vârf de formă programat pt. 4 februarie etc.).
  6. la întrebarea nr. 10 procentul răspunsurilor de „DA” este de 65%, adică cam două tribunişti din 3 consideră că mai era nevoie de un fundaş experimentat. Dacă Miri nu are nevoie (cam aşa a declarat), înseamnă că el ştie mai bine ce e de făcut acolo în spate… 🙂
  7. la întrebarea nr. 3 procentul răspunsurilor de „DA” este de 83,33%, adică marea majoritate a ceferiştilor cred în realizarea acestui obiectiv (play-off). Reamintesc doar în şoaptă, că în august 2016 doar 27,66% credeau în el… 🙂
  8. la întrebarea nr. 9 procentul răspunsurilor de „DA” este tot de 83,33%, aşadar majoritatea consideră că „expedierea” cvartetului amintit era o măsură necesară. În realitate întrebarea este şi confuză un pic, poate era mai bine „sondarea” individuală a celor patru, dar stricăciuni mari nu cred că am realizat… 🙂
  9. la întrebarea nr. 4 procentul răspunsurilor de „DA” este de 91,67%, adică suflarea ceferistă pune speranţe mari de tot în Bumba.
  10. la întrebarea nr. 5 procentul răspunsurilor de „DA” este şi mai mare, de 96,67%, Deac fiind şi mai bine văzut/primit (cu câteva procente) ca Bumba. Lucru normal, dacă ţinem cont de tot ce a realizat Cipri în Gruia.

HAI CFR!!!

88 de comentarii

  1. Văd că m-am pişat împotriva vântului doar la întrebările 7, 2 şi 10.
    Indiferent dacă se vor găsi sau nu noi investitori, bănuiesc că cei vechi vor rămâne (cu o parte mai mică din acţiuni sau în structura actuală a societăţii). N-aş crede că o vor lălăi cu insolvenţa până la termenul îngăduit de lege.
    Revenirea lui Gabi Mureşan este cu două tăişuri. Nu se mai pune problema cu liderul de sindicat în vestiar, funcţia este acum ocupată de Miriuţă. 🙂 Dezavantajul reîntoarcerii ar fi că ni-l amintim pe Muri într-un fel şi dacă jocul lui ar dezamăgi cumva, s-ar ajunge, poate, la lucruri pe care nu le-ar merita. Am votat, însă, pentru avantaje: un jucător experimentat, cu o bună ştiinţă a jocului, personalitate în teren, plus că la ASA, după propriile declaraţii, şi la 35 de ani a fost mereu printre primii în privinţa condiţiei fizice. Să nu mai spun că Muri merită din plin să-şi termine cariera de jucător în Gruia.
    Votul meu „da” pentru Muri nu se bate cap în cap cel „nu” de la întrebarea 10. Nu vreau să-l văd fundaş pe Gabi. Nu din cauza poveştilor cu faulturi, cartonaşe, penalty etc, ci pentru că a dat întotdeauna un randament mult mai mare ca mijlocaş decât ca fundaş. Mă rog, ca fundaş a avut un sezon foarte bun la Gloria, înainte de a ajunge la noi. Mi-a plăcut de el şi în perioada în care a jucat mai avansat, nu la închidere, în perioada lui Peseiro. Am votat împotriva aducerii unui fundaş experimentat pentru că nu se merită pentru cele 5 „finale”. Sunt soluţii destule, titularii incontestabili rămân oricum Larie şi Horj, iar prin votul meu „da” de la întrebarea 3, iau în calcul că jocurile din play-off nu vor îngroşa morcovii în măsura în care ar face-o meciurile din play-out, aşa că prefer ca la nevoie să fie utilizată o promisiune ca Csiki, nu o rezervă experimentată.

    Apreciază

  2. Într-adevăr ar merita GM să-și încheie cariera la CFR… Riscul este cel de care ai amintit și tu: e posibil să aibă evoluții decepționante, și ar fi păcat pentru statutul lui de legendă vie. Să ne convenim, că e bine și dacă vine, și dacă nu vine… 🙂 Ca să avem noi dreptate tot timpul… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. La pauza CFR-UFA 1-0, cu gol din penalty Bud la ultima faza a reprizei. Un penalty acordat in urma unui corner, ceva neclar in orice caz. O prima repriza fara prea multe realizari, in afara unui pressing avansat marca Miriuta si cateva centrari periculoase trimise de Camora care nu au ajuns pe varfuri.Nici cei de la Ufa nu au aratat mai nimic. Un joc de inceput de pregatire, mai mult fizic.

    Apreciază

  4. Comentariul rusesc si imaginea de la distanta nu mi-a permis identificarea fiecarui jucator. Pare ca e Omrani autorul golului 2. Nu stiu cine a dat pasa filtranta.

    Apreciază

  5. Final CFR-Ufa 2-0, dupa ce Omrani a marcat din assistul lui Juan Carlos in repriza a doua,spre final.
    O a doua repriza controlata de ai nostri, cu multe mingu deschise pe flancuri, urate de centrari in careu. Daca r mai ajunge si cineva la ele ar fi si mai bine 🙂
    Al doilea gol inscris dupa o verticalizare si o pasa marca Juan Carlos,printre fundasii adversi, urmata de o executie usoara a lui Omrani care a ramas singur cu portarul.
    Pana la urma un meci de pregatire bun cu o echipa buna si artagoasa.
    Curios unde vor juca Deac, Bumba, Juan Carlos si Rus si cum se vor impaca cu statutul de rezerva unii dintre ei.

    Apreciază

  6. Daca Deac va juca la nivelul fizic si tehnic la care era cand a plecat,atunci ar fi Ok.sa fie folosit pe acest post(in locul lui Rus),intrucat ca”extrema”cred ca la varsta lui(31ani) nu mai poate da un randament ridicat si ar fi mai util la mijloc,folosindu-si bogata experienta,desi sunt rezervat de cum va reusi sa rezolve momentele pe faza de aparare;cat priveste utilizarea lui Bumba(care este mult mai eficient pe extreme,unde-si poate pune in valoare viteza!),in locul lui Ruiz(un”clarvazator”in distribuirea baloanelor)un jucator mai tehnic, cred ca ar fi o mare greseala si ar aduce un deserviciu echilibrului si angrenajului echipei,in ofensiva,lucru reflectat dupa momentele parasirii terenului de Ruiz,cand jocul nostru a suferit de fiecare data;sper,ca Miri sa ramana doar la faza „cautarilor”de solutii si a firestilor incercari din perioada de pregatire,in scopul pansarii ranilor,din momentele grele-accidentari,suspendari,etc.

    Apreciază

  7. As vedea cam asa primul 11 : Marc-T.Lopez, Larie, Horj, Camora – Rus, Nascimento – Bumba , Deac, Nouvier-Bud, cu mentiunea, ca Ruiz ar fi prima rezerva ( sau si titular ), fie in locul lui Nascimento ( desi ca mijlocas de acoperire nu prea a dat randament, dar cand scorul cere intarirea ofensivei, atunci fara probleme ), fie in locul lui Nouvier, si atunci Deac trece extrema, iar Ruiz in spatele varfului ( desigur, si in locul lui Bumba daca situatia o cere ) . Oricum, nu-l vad pe Deac mijlocas de acoperire, altele sunt calitatile lui .

    Apreciază

    • Sunt foarte multe combinații posibile, atât la mijloc, cât și în atac. Bineînțeles, și în planul formulelor de joc. Din ce am înțeles, azi echipa de start a fost așezată în 1-4-4-1-1, care e cu totul altceva decât 1-4-2-3-1. Asta, evident, din cauza lui Bumba, care contrar opiniei generale nu a fost folosit pe postul lui Ruiz, ci pur și simplu pe un alt post dintr-o altă formulă (în sensul că a fost vârf retras în spatele vârfului împins, Miri a mai jucat asta de multe ori și cu Tade+Guima, planul tactic dintre cei doi fiind cu totul altceva). Totuși, Bumba pare croit pentru jocul pe extreme. Deac doar ocazional (și în caz de forță majoră) trebuie forțat pe flancuri, nu mai are explozia, prospețimea necesară, indiferent cât de experimentat este (sau tocmai din cauza asta… 🙂 ), folosirea lui la închidere cu Nasci pare o soluție nebună (pro-atac), dar poate însemna o găselniță formidabilă, în care ambii închizători sunt ”pozitivi”. E prematur să ne pronunțăm. Presimt că -pentru moment- cel sacrificat va fi Rus. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • 1-4-4-1-1 sta la baza lui 1-4-2-3-1, in care mijlocasii de pe benzi sunt impinsi inainte in dreptul varfului retras, care devine play-maker fiind in centrul oamenilor din atac. Prima asezare mentionata e mai defensiva, care se preteaza mai mult unui joc pe contraatac la interceptia in urma pressingului pana la portarul advers, practicat cum bine spui Kiruj in era Miri precedenta si la Dican, cu Guima varf retras (pivot) si Tade varf de lance. Chiar sunt doua asezari total diferite, desi a doua deriva clar din prima. Acum cu un vitezist precum Bumba, el va putea fi pus in valoare de catre cei doi inchizatori care vor trebui sa furnizeze ei pasele filtrante lui Bumba, dar si lui Bud. Dar vor interveni fluierasii cu ploaia de cartonase si Miri va trebui sa se reorienteze de la meci la meci in functie de ce jucatori raman nesuspendati pentru fiecare meci in parte. In opinia mea de toti va fi nevoie rand pe rand.

        Apreciază

  8. Vin cartonasele si atunci vom fi bucurosi ca avem atatea variante. Vor fi mai mult decat necesare, in opinia mea, Miri a presimtit bine acest lucru, de asta i-a cerut cred pe cei doi.

    Apreciază

  9. Dupa programarea LPF a meciurilor din etapele 22 si 23 am putea avea un mic avantaj,Astra jucand inaintea noastra.Doar teoretic,pentru ca de ex csu a avut de vreo 5 ori ocazia sa treaca pe prima pozitie si n-a putut profita.

    Apreciază

    • Nu stiu daca va conta acest lucru, important e ca noi sa nu pierdem in aceste meciuri si daca va fi posibil sa le si castigam. Oricum Astra nu are cum sa se incurce in prima etapa cu ASA, poate doar in urmatoarea la Iasi. Daca tot se vorbea ca noi ne vom bate cu Gazul pt un loc, asta ar insemna obligatoriu sa-i batem in meci direct pt ca altfel n-avem nici o sansa sa le luam fatza. Hai CFR!!!

      Apreciază

  10. De atâtea şi de atâtea ori s-a scris pe Tribună că nu se exersează suficient la antrenamente executarea fazelor fixe, că irosim astfel enorm de multe şanse de a marca. Oare cât de mult se lucrează în această privinţă la celelalte 13 echipe din ligă? 🙂
    „CFR Cluj, cea mai eficientă la fazele fixe” – link

    Apreciază

    • Am citit şi eu, şi am şi fost (plăcut) surprins de această nouă poziţie fruntaşă… 🙂 Am mai citit şi altceva la un moment dat, un clasament cu cele 40 de goluri marcate din afara careului, aici în schimb nu l-am regăsit pe Nascimento cu golul marcat din lovitură liberă celor de la Iaşi… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Asa cum exasperant a fost criticat Miri,de”n-mii” de ori(pe la-nceput),timp de vreo 8-10 meciuri,pt.utilizarea incorecta-ziceam noi- a jucatorilor pe posturi si a unor sisteme de joc care nu se pliau pe calitatile lor,pana s-a convins de viabilitatea celui actual,tot asa,in aceiasi masura am semnalat si modul defectuos de tratare a loviturilor libere-fixe-,pana cand si-a dat seama ca trebuie mult mai mult exersat acest procedeu,iar rezultatele au inceput sa de-a roade,desi,nici acum in procente care sa ne satisfaca pe deplin(!);ce fac altii in eficientizarea(sau nu) a acestui procedeu tehnic nu ne prea intereseaza.

    Apreciază

  12. Din ce am vazut eu, singura deosebire dintre pozitia lui Bumba pe teren si cea a preferatului meu Ruiz introdus dupa pauza in locul lui Bumba a fost la faza defensiva, cand Ruiz ramanea in spatele varfului Omrani si in linie cu mijlocasii de banda (era 1-0 pentru noi, poate asta i-a cerut Miri), iar Bumba urca langa varful Bud, sistemul transformandu-se in 1-4-4-2 pe faza de aparare, cum juca si Ruiz intotdeauna pana acum pe faza defensiva. Bumba venea la primire formand acel triunghi de mijlocasi centrali cu varful spre poarta adversa. Ca si Ruiz intotdeauna. Bine, Bumba a avut si cateva tasniri in lateral pentru a primi pe pozitie viitoare, facand schimb de locuri in acele momente cu Nouvier. Prima jumatate de ora am jucat cu fundasii la 25 de metri de poarta, facand un joc de asteptare in care rareori aveam mingea. Apoi fundasii au urcat 20 de metri, echipa facand acel pressing de care am mai vorbit pana la portarul advers. Din acel moment mingea a fost aproape tot timpul la noi, adversarii vizibil incomodati de pressing bubuiau mingile la disperare pierzandu-le aproape in permanenta. Parea ca doar Cfr-ul e pe teren, in contrast cu prima jumatate de ora. Mi-a placut, … Hai CFR!!! (trade mark Kiruj).

    Apreciază

    • Bumba și Ruiz sunt două tipuri de jucători fundamental diferite, Niciunul nu poate să facă lucrurile bune făcute de celălalt. Ruiz e pasator/organizator (are și sut, mai are și ceva dribling de ”corp”), Bumba e ”argint viu”, are demaraj, e tehnic, și nu e la fel de liniar cum e Nouvier de ex., are atracție și pentru centrul terenului, știe să intre în combinații scurte (pe asta o are și francezul). În meciul concret contra rușilor Bumba a fost vârf retras în tandem cu Bud (4-4-1-1), Ruiz joacă mai în spate, de regulă în 4-2-3-1. Nu e o încercare ”moartă” folosirea lui Claudiu acolo, are competențe pt. așa ceva, chit că și acum mi se pare mai folositor ca și mijlocaș lateral clasic. Vârful retras din 4-4-1-1 are sarcina să se miște mult în lateral să tragă fundașii după el (eliberând zone pt celălalt vârf și/sau pt. mijlocași), în plus trebuie să contribuie și la construcție un pic. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Kiruj, Nascimento coboara in general in fata fundasilor in centru cand paseaza acestia venind la primire. Celalalt inchizator se pozitioneaza mai in fata, iar in aceste momente Bumba/Ruiz vin si ei la primire. Pana aici nu e nici o deosebire. Cand faza evolueaza, Ruiz in general primeste si trimite pase pe pozitie viitoare celor doi mijlocasi de banda cu care face uneori un-doi-uri, am vazut de mai multe ori facand acest lucru cu Nouvier, dar si cu Jakolis cand juca la noi si mai nou cu Sorsa sau Paun cand juca in banda dreapta, sau pasa filtranta pentru varf cum a fost la al doilea gol pasa pentru Billel care a tasnit in spatele fundasilor de la limita offside-ului. Aici Bumba joaca altceva, tasneste in diagonala catre margine si primeste pasa pe pozitie viitoare de la un inchizator. L-am vazut cu rusii tasnind catre banda stanga, Nouvier intrand el spre interior pe locul parasit de Bumba. Cred ca am ilustrat ceea ce spuneai tu despre varful retras Bumba care creeaza spatiu in centru tragand fundasii dupa el, spatiu liber in care intra Nouvier.

        Apreciază

  13. In prima repriza, Deac a jucat inchizator dreapta, alaturi de Nascimento. Pe banda dreapta era Sorsa. In repriza a doua, a trecut Deac in banda dreapta, apoi in locul lui a intrat Chirita tot acolo. Nascimento a trecut inchizator dreapta iar pe locul lui, a fost introdus Gomelt inchizator stanga (ambii sunt de picior stang, Nascimento cu tehnica lui sclipitoare se descurca mai usor pe contre-pied). Omrani l-a schmbat pe Bud, post pe post. In prima repriza a jucat stoper stanga Andrei Muresan, inlocuit apoi de titularul postului Horj. In prima repriza a jucat Peteleu fundas lateral dreapta, schimbat apoi de titularul postului Tiago Lopes. Remarc absenta de marca a lui Rus. Vor avea prilejul sa joace toti, mai sunt trei amicale. Dupa evolutia vremii prevad prelungirea cantonamentului in Cipru. Cred ca partea organizatorica se poate rezolva, n-are rost sa vina in gerul de la noi si sa nu se poata pregati cum trebuie. Reinceperea campionatului se va amana dupa previziunile meteo. Sunt convins.

    Apreciază

  14. Un deceniu si jumatate am crezut ca jucam contra Stelei si noi de fapt jucam cu ciuri buri… Ar trebui cerute daune morale in instanta pentru farsa deceniului 🙂

    Apreciază

    • E furios oierul, BrightSide, dar daca stam sa ne gandim, oierul a tinut echipa pe banii armatei in prima faza, in urma tranzactiilor de terenuri cu aceasta, pentru care si oierul si Babiuc au fost condamnati de justitie. Pana la urma armata s-a „autofinantat” prin intermediul oierului. Chiar nu are de ce sa fie furios, daca lucrurile stau asa. Si cred ca asa stau.

      Apreciază

      • El a semnat in 2003 acte cu niste oameni care nu aveau de fapt drept de proprietate asupra clubului, erau niste simpli angajati. Oricum, toata povestea asta pute a fals si minciuna si acuma razbate mirosul pana la noi. Halucinant.

        Apreciază

      • Exista o mica asemanare cu Florian Busca (azi Walter), condamnat la inchisoare (parca 10 ani a primit) pentru ca a inselat statul, apoi a primit identitate noua (Walter) si a fost eliberat deci, dar cu obligatia de a sustine financiar pe Dinamo o vreme din banii cu care a inselat statul. Si oierul a sustinut echipa lui din banii pe care i-a castigat inseland armata (tot statul, deci).

        Apreciază

        • Ar mai fi varianta ca armata a finantat echipa prin parghia numita oier, folosindu-se de oier. Dar si oierul a ajuns bogat tot prin intermediul acestei afaceri cu armata, din banii acesteia practic intr-o prima faza, urmata apoi de alte tranzactii de terenuri din banii castigati cu armata (banii armatei, de fapt).

          Apreciază

        • Nu știu daca Walter a fost fortat sa „investească” la Dinamo. Daca investea „fortat” nu-si mai recupera investitia de la ceilalti actionari, nu? Eu unul cred ca a „investit” doar pentru ca avea bani de albit. De condamnat a fost condamnat, dar nu in tara. In Austria a fost condamnat. Sa nu-mi spui ca austriecii i-au dat drumul cu condiția sa investească la Dinamo :-). Plus ca pe vremea aia il avea pe Miron Mitrea si Hrebenciuc in spate. Nu avea de ce sa bage bani la Dinamo pentru protecție. Au cazut aia doi, a ajuns si el unde ii e locul.

          Apreciază

          • Ceea ce am relatat sunt niste amintiri dintr-un articol de ziar de demult, nu-mi mai amintesc exact cand. Cred ca era prin preajma venirii lui Walter la U. Si era un ziar local, nu din Cluj, cred ca in Baia Mare. Acum ca nu se potrivesc cu ceea ce am gasit si eu acum pe goagle, nu am cum sa-mi explic. Oricum, realitatea este in general alta decat ceea ce se trambiteaza…

            Apreciază

  15. Ambele tabere sunt în rahat până la gât… Totul se învârte în jurul banilor daţi (sau -mai nou- „nedaţi”) generalilor de Gigi. Babiuc a fost fraier că a luat mita aia prea „neacoperit”, dar generalii din linia a doua au fost mai deştepţi, nimeni niciodată nu va reuşi să le impute spăgile oierului (care -deocamdată- nici nu invocă aceste fapte). Restul e telenovelă livrată pt. proşti. HAI CFR!!!

    Apreciază

  16. Vladimir, văd că pe chefere ai scris că renunţarea la depunctare ar veni şi în sprijinul CFR-ului. În ce sens? CFR este acum în situaţia în care a fost Dinamo acum 2 ani. În insolvenţă, cu plan de reorganizare aprobat de judecătorul sindic şi cu plăţile în grafic. De câte ori a fost depunctată Dinamo? De ce ar putea fi CFR depunctată dacă s-ar renunţa la renunţare? 🙂

    Apreciază

    • Meciul cu Mezokovesd-Zsory este de la ora 15. daca gasiti un live stream care merge, va rog sa ni-l divulgati si noua, sa vedem si restul poporului. Deocamdata n-am gasit nimuc, poate in preajma orei de incepere a meciului.

      Apreciază

    • Caneto, eu nu am zis ca CFR-ul urmeaza sau ca merita sa fie depunctata. Habar nu am. Dar Andrei insinua ca momentul in care LPF renunta la depunctari coincide cu sfârșitul problemelor de la CFR. Iar eu spuneam ca din ce știm in momentul de fata, CFR-ul mai are doi de insolventa. Se poate întâmpla orice. Si bine, si rau.
      Cu Dinamo nu are rost sa faci comparatii. Dinamo a avut un plan de reorganizare pe e o perioada de 6 luni si l-au indeplinit in 3.

      Apreciază

    • Caneto, stii ce e amuzant? Andrei a relatat o foarte mica parte dintr-o stire. „LPF vrea să renunțe la depunctari incepand cu sezonul viitor fix cand iese CFR-ul din culpa”. Or stirea aia era mult mai amplă. Spune intradevar ca datornicele or sa fie amendate si nu or sa mai fie depunctate. Dar mai spune si ca echipele in insolventa or sa fie excluse din campionat. Nah, acum unul care e tras cu cheia nu poate sa spună ca prietenul Gino vrea sa excluda insolventele fix cand iese din insolvență clubul prietenului AP?

      Apreciază

      • Ai scris pe chefere că „O asemenea decizie vine în sprijinul CFR-ului.”
        Cum naiba vine în sprijinul CFR-ului? Dintre echipele aflate în insolvenţă, CFR este singura grupare la care nu se pune problema depunctării la momentul actual. Iar în următorii doi ani, cum zici, orice se poate întâmpla, chiar şi să intre în insolvenţă toate echipele care nu au făcut-o până acum. 🙂 Astra driblează depunctările de vreo doi ani, n-ar fi scăpat în următorii doi. Gigi ameninţă cu insolvenţa de vreo doi ani, orice se poate întâmpla în următorii doi ani, mai ales după scandalul cu armata. Pandurii, ASA, poate Iaşiul şi Gazul, n-ar fi scăpat de depunctare după situaţia de la 31 decembrie. La Botoşani, Craiova şi la echipele săteşti din Ilfov oricând se poate sparge buba. Ce-a mai rămas? Timişoara, unde Ionuţ Popa vrea să ceară bani de la nevastă-sa să dea jucătorilor. 🙂 Ştii foarte bine, dacă CFR ar ajunge iar în pericol de depunctare, ar fi cea mai mică problemă a ei. Alături de Viitorul şi Dinamo, CFR are nevoie cel mai puţin de un asemenea sprijin. Şi-atunci de ce nu are dreptate andrei popa?

        Apreciază

        • Pai vezi? O asemenea decizie poate sa fie in sprijinul oricui si in defavoarea oricui. Si tu spui ca orice se poate intampla si ca poate Steaua intra in insolventa. Daca Steaua intra in insolventa cum e noua regula nu i-ar defavoriza prin faptul ca ar urma sa fie exclusi din campionat? Cand am spus ca CFR-ul mai are inca 2 ani de insolventa m-am referit la faptul ca poate situatia financiara nu o sa fie roz. Ca de-aia esti in insolventa. Pe ce povesteste IM nu ma bazez. Poate vine investitorea aia frumoasa, desteapta si bogata, sau poate nu. Daca se rateaza un termen de plata catre Maftei, tu ce crezi? Mai merge Maftei la comisii sa semneze ca e de acord cu reesalonarea platii? Eu cred ca nu. Daca nu, CFR-ul ar urma sa primeasca o amenda in loc de depunctare. Si atunci cum e noua regula? Impotriva sau in sprijinul CFR-ului?

          Apreciază

  17. Wooo, si-a revenit cu capul Paun (2 goluri)! A postat clubul pe facebook mini sumar. E semn bun ca-s asa de activi pe facebook. Din pacate aplicatia android e moarta de vreo 2 ani, cred…

    Apreciază

  18. CFR–Mezőkövesd FC 4-1
    Goluri CFR: Gomelt (26.), Păun (47., 72.), Neagu (70., din penalty)
    CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Gomelt, Deac – Sorsa, Juan Carlos, Nouvier – Omrani. Schimbări: Mincă, Peteleu, Roman, Neagu, L. Rus, Păun, A. Mureşan, Bumba.

    Din câte observ, faţă de meciul anterior Miri a început astăzi în clasicul 4-2-3-1 (motiv pt. care a şi apărut Ruiz în echipa de start). E bine că se încearcă formule diferite şi verificarea tuturor jucătorilor din lot. Bud şi Nascimento au primit -probabil- o mică pauză (oricum la ei nu prea ai ce vedea în plus), dacă n-a fost vorba cumva de ceva accidentări uşoare. Anumite lucruri prind contur: Deac va juca -cu mare probabilitate- la mijloc, dar nu pe flanc, ci în mijloc-mijloc. Adică la închidere, când jucăm în 4-2-3-1 (caz în care îl va avea lângă el fie pe Nasciemento -variantă „pro-atac”, uşor riscantă-, fie pe Gomelt/Rus -variantă standard pt. 4-2-3-1, mai puţin ofensivă, dar mai sigură în defensivă), sau la centru-dreapta, când jucăm 4-4-2/4-4-1-1. Lucru normal, zic eu, Cipri nu mai are demarajul şi prospeţimea „tinerilor” pe flancuri (Nouvier, Bumba, Păun, Sorsa), dar are experienţa organizării jocului, cu contribuţii posibile în atac. În altă ordine de idei, neutilizarea lui Rus poate fi explicată şi prin faptul că este suspendat contra mioarelor, şi -timpul fiind scurt de tot- Miri încearcă formule concrete pt. acest joc evident foarte important. Dilema de moment este (în opinia mea) legată de diferenţele dintre Bumba şi Ruiz, ultimul fiind „monoformular” (are evoluţii bune doar în 4-2-3-1, când joacă în mijlocul liniei de 3), Bumba însă poate evolua în orice formulă şi pe mai multe posturi. Cam asta se verifică în aceste meciuri. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Sunt de acord cu tine că Miri pregăteşte de pe acum o formulă pentru meciul de debut şi de aia forţează integrarea lui Deac în locul lui Rus. După meciul cu mioarele, parcă văd, va reveni Rus la acoperire, iar Cipri îl va scoate pe Sorsa pe banca de rezerve. 🙂

      Apreciază

  19. Din pacate n-am vazut meciul, unde sa-l vedem. Cum rusii au pus un stream pe youtube am putea si noi, adica clubul cu o camera de filmat legata la internet. In fine, suntem departe de asa ceva. Desi n-ar fi imposibil, sunt convins ca s-ar putea rezolva daca ar fi vointa. Dar nu e. Formulele de echipa relatate de tine, Kiruj reflecta realitatea, cred. Se pare ca a fost un recital al echipei noastre cu o delasare in ultimele minute in care am incasat un gol. Da, Rus a jucat putin pentru ca e suspendat cu oile, si eu asa cred. Va fi Deac pe postul lui, se pare. Variante sunt multe, important e sa se exerseze aceste formule diferite cu jucatorii in amicalele ramase ca sa prinda contur relatiile de joc. Hai CFR!!! (Trade mark Kiruj)

    Apreciază

  20. Un thread nou, rogu-va… Să zicem „Amicale – primăvară-iarna 2017” sau cum vă place. Amu l-am auzit pe Loţică: „nimeni nu-i ca noi, am făcut transferurile cele mai valoroase din ligă, ce Gnohere, ce Alibec, etc.
    Îi batem pe toţi!” Să dea Domnul!

    Apreciază

        • A cam avut acoperire în toate cazurile… Doar atât, că -din ce știu- dacă penaltiul este transformat și greșeala este comisă de echipa adversă (se mișcă portarul și/sau intră jucător/jucători advers/adverși în careu), în mod normal arbitrul fluieră gol. HAI CFR!!!

          Apreciază

          • La primele trei încercări, arbitrul a considerat că jucători în roşu au intrat în careu înainte de executare (de-aia a dat şi cartonaşul galben). Apoi, următoarele două au fost repetate la semnalizarea tuşierului, pe motiv că portarul n-a rămas pe linia porţii. Ce n-am înţeles, de ce protestează jucători ai ambelor echipe după fiecare execuţie, indiferent în favoarea cui a fost decizia arbitrului? 🙂

            Apreciază

  21. „Astăzi, de la ora 11:00, echipa noastră va disputa o nouă partidă de pregătire: Apollon Limassol vs CFR Cluj.
    Primul 11: Vâtcă – Rus, Mureșan, Horj, Peteleu – Chiriță, Cărărușu, Gomelt, Păun – Neagu, Bud.
    Pentru această partidă, mijlocașul moldovean Ion Cărărușu va începe titular, el este în probe la echipa noastră. Vă ținem la curent cu evoluția băieților noștri.
    Mult succes! Hai CFR!!!
    Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA Min. 1, Apollon Limassol 0 – 1 CFR Cluj. Gol Bud din pasa lui Rus. Revenim cu update-uri la pauză și la final.” – pagina oficială facebook CFR Cluj

    Apreciază

    • „Final: Apollon Limassol 1 – 2 CFR Cluj

      Golul victoriei a fost marcat de Dan Roman, în min. 63, din centrarea lui Alex Chiriță!

      A treia victorie din trei partide de pregătire, aici în Cipru!

      Hai CFR!!!”

      Apreciază

  22. Poate n-aţi aflat încă: Pandurii au mai primit 3 puncte de penalizare.
    „2. FC ASA 2013 Tg Mureș vs. CS Pandurii Tg. Jiu – Abatere disciplinară – În baza art. 79.6 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancționează clubul CS Pandurii Tg. Jiu cu forfait (3-0) în favoarea echipei FC ASA 2013 Tg. Mureș, scăderea a trei puncte în clasament și o penalitate sportivă de 113.400 lei.” – link
    În clasamentul oficial LPF sunt deja trecuţi cu punctele scăzute – link

    Apreciază

    • Şi-or să mai primească probabil nişte puncte de penalizare pentru că nu vor putea face rost de bani să plătească amenda de 113.400 lei. 🙂

      Apreciază

    • Zimbru Chişinău – link transfermarkt.
      O fi având şi cetăţenia română, iar ai noştri caută probabil U21 pentru sezonul următor. Doar Chiriţă, Sârbu şi Csiki se încadrează în cerinţele de vârstă. De ultimii doi, habar nu avem dacă ar face faţă ligii 1.

      Apreciază

            • Mai exact a jucat in Moldov U21 vs. Belgian U21, scor 0-2 pe 23 Martie 2016 si Letonia U21 vs. Moldova U21, scor 0-2 pe 6 Septembrie 2016. Ambele au fost meciuri in campania de calificare pentru Campionatul European Under 21 din 2017.

              Apreciază

            • Se pare că nu contează, dacă nu s-a schimbat cumva între timp punctul de vedere al FRF. Există un precedent: „Iașiul l-a folosit în repriza a doua cu Dinamo (1-3) pe Alexandru Boiciuc pe locul jucătorului sub 21 de ani, însă acesta a evoluat deja pentru naționala U21 a Moldovei. … eligibilitatea se referă la vârsta jucătorilor. Boiciuc, cu dublă cetățenie, deși a jucat pentru echipa sub 21 a Moldovei, are dreptul să joace pentru naționala de seniori a României” – link

              Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.