Volanu’, unde-i volanu’?


Dragi prieteni, cred că ameţeala revelionului a dispărut deja (?), s-a tăiat şi porcul, s-au golit şi ultimele sticle de (votcă, vin, cognac-Montignac, bere etc., lista e lungă), aşa că piedici reale în a lansa un nou sondaj pe piaţa ceferistă nu prea cred că există. Eventual antipatia/scârba de sondaje… 🙂

Scârbă/nescârbă, viaţa trebuie să meargă înainte (că tot înainte era mai bine 🙂 ), echipa deja a mers înainte (mă rog, spre sud-est) pe insula Afroditei, a iubirii, cum se mai spune. Cine cu cine se va iubi? Păi sunt mai multe combinaţii posibile, unele de-a dreptul necesare… 🙂 Cum ar fi iubirea „strategică” dintre IM şi Miri, măcar până realizarea obiectivului primordial. Să nu mai vorbim de „iubirea” necesară în cadrul lotului (a se înţelege „atmosferă de colegialitate”, de „familie unită”), Sperăm să ne iubească un pic şi PAZ (măcar până predarea echipei misterioşilor investitori, acţiune care aduce mai nou cu piesa „En attendant Godot” a lui Beckett), să nu mai vorbim de „iubirea” foarte importantă care ar trebui resimţită din partea celor de la FRF/LPF, în frunte cu Vassaras şi subalternii… 🙂

Până la urmă contează „direcţia” în care se va conduce clubul şi echipa… Îi reamintesc cu această ocazie – aşa, în şoaptă – şoferilor IM şi Miri că volanu’ în Cipru e pe dreapta şi până să se obişnuiască cu reflexele „în oglindă”, să fie vigilenţi şi să conducă cu mare atenţie, mai ales în ronduri… 🙂 Apoi, după revenire, să aibă grijă la „revenirea la normal”, că accidente pot avea loc şi din această cauză… 🙂

OK, gata cu gargara, să dăm drumul la „sondarea” celor 10 întrebări care ne tot frământă de ceva vreme. Pentru accesarea softului aveţi linkul de mai jos, sau „link04” dacă intraţi în „Sondajele lui Kiruj”. Termen: 17 ianuarie 2017, ora 17.00.

Pentru a intra în sondaj daţi click aici!!!

HAI CFR!!!

67 de comentarii

  1. Luis, consider şi eu că era necesară această schimbare pt Veres. Cam aşa, cum era şi în cazul lui Negruţ, mai de mult, chiar dacă ea nu s-a realizat. Apropo, nepotu’ îi în probe la Békéscsaba (liga II, HU), sper să fie reţinut acolo şi să aibă mai mult succes ca la noi. Dar -cum spuneai şi tu- era mai bine pt. toată lumea dacă venea acasă şi punea umărul la promovarea harcovienilor mei în „B”, dar fiecare ştie mai bine ce vrea de la viaţă (în general) şi de la fotbal (în special). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • He,he vad ca ma urmaresti,ca nu aici am scris ce spui mai sus.Si eu ma bucuram daca ajungea la Ciuc,dar poate-i mai bine asa.Calitati are si el,si daca reuseste sa se impuna la Bekescsaba ,poate face pasul si la o echipa mai buna.Ma bucur si pentru Veres ,ca a ajuns la Gyirmot.Va avea ocazia sa joace si pe el,eu chiar il astept inapoi la Cluj.Eu le doresc succes tuturor plecati de la noi,mai putin cand joaca impotriva noastra. Hai CFR!!!!!!

      Apreciază

    • Problema lui Negrut este ca,el nu intelege ca trebuie sa faca o schimbare.Ii convine situatia actuala.Vremea trece,leafa vine ,eu ma distrez bine.Parca-i lipseste ambitia,fiindca talent are,si este pacat sa-l pierdem.Trebuie imprumutat,la Satu Mare,la Brasov sau chiar Sepsi care se lupta pentru promovare.Sa joace sa dovedeasca ceva.Dar dupa cate am inteles nu prea este doritor de asa ceva.

      Apreciază

    • Cu Miri nu au fost niciodată probleme cu „mulţumitu'”… 🙂 Îmi aduc aminte că şi acu 2 ani tot aşa vorbea. Alţi antrenori umpleau deja toate mediile -aşa, preventiv- cu nemulţumirile vizavi de calitatea lotului…În paranteză fie spus, eu aş fi făcut un pic de lobby la IM pentru (măcar) un fundaş central experimentat… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. Desi,sunt doar in tranzit(„dar,nevorbit”),tin sa va salut dragi prieteni(in special pe Kiruj!)si”La multi Ani!”;salut,de asemenea,(re)venirea lui Deac si Bumba,in scopul asigurarii unui LOT VALORIC,mai numeros in vederea pastrarii pozitiei in play-off;concurenta pe posturi poate si trebuie sa fie benefica pt. atingerea scopului propus(la aceasta data); nu vad o crestere f.mare a calitatii fotbalistice(deh,dupa buget!),desi pare ca au o mai mare valoare,decat cei prezenti, pe posturile respective,dar sper sa-si aduca un aport decisiv in obtinerea de rezultate pozitive;ramane de vazut cat timp le va lua pana se vor integra in jocul echipei,in cerintele si pretentiile antrenorului;dar,cel mai important lucru,pt. stabilitatea si omogenitatea lotului,este evident faptul ca, NU a mai plecat nimeni din ECHIPA de BAZA!; eu,la acest moment, nu as fi”riscat”cu niste cheltuieli suplimentare,desi miza ramanerii in play-off se justifica si reclama a avea un lot largit,mult mai puternic;sa ne reamintim cu cata greutate a gasit si reusit Miri(i-au trebuit cel putin 4-5 amicale,plus 6-7 etape)aceasta formula”ideala”si”consacrata”de echipa(de joc),pana ce acest angrenaj si sistem(4-2-3-1) a ajuns unul destul de echilibrat si functional,unde se remarca”cuplurile”din axul central:Larie-Horj,Rus-Nascimento si Ruiz-Bud;in aceste conditii,raman la parerea ca revenirea lui G.Muresan ar fi nejustificata si inoportuna pt. ca ar deranja si deregla prea mult relatiile si sistemul de joc,dar mai ales ar perturba,oarecum, omogenitatea echipei,desi s-ar putea spune,ca la el integrarea,n-ar fi o problema(!?);asa cum l-am vazut la ASA,nu cred ca mai poate fi un plus pt. actuala noastra echipa(!);chiar si Miri a afirmat,in aeroport ca”NU mai am nevoie de NIMENI,…a venit si Cipri… si Claudiu…”;sa nu uitam ca si in cazul(Maftei) lui,despartirea nu a fost una f.”amiabila”,apoi are o anumita varsta,unele pretentii si din ce in ce mai multe lipsuri si antecedente cu iz”penal”,de care trebuie sa ne ferim,mai ales in aceste ultime 5 meciuri,cand oricum,riscam a fi”vanati”la orice gresala(!)

    Apreciază

  3. Te salut(ăm) Racheta! Chiar dacă pare o „antepronunţare” (neindicată înainte de finalizarea sondajului), sunt de acord cu tine (şi cu Andrei Popa) că în acest moment nu prea avem nevoie de Gabi. Eventual în spate (fundaş central), dar şi acolo (ca şi la mijloc) există pericolul major că va fi „călărit” de fluieraşi, primind eliminări după eliminări. L-am urmărit atent, am un respect deosebit pt. el (ca aport pentru ascensiunea CFR-ului din era PAZ este pe 2 -după Cadu- în opinia mea), dar una-i una, alta-i alta… Chiar dacă a rămas acelaşi jucător serios, motivat etc., se vede -mai nou- o lentoare accentuată a lui (în realitate nu a fost niciodată celebru pentru viteza lui), mai ales la reacţii, lucru esential la un mijlocaş. Am văzut zeci de faze în tur, când nişte jucători no-name treceau de el ca accelaratul de Sighet pe lângă Voşlobeni. În plus, toată „floarea” arbitrajului românesc îl va „urmări” permanent, şi riscăm eliminări prosteşti. Poate ca fundaş (a fost adus de la Bistriţa pentru acest post), dar şi acolo orice atac întârziat va însemna penalty. Referitor la Deac şi Bumba, evident pot aduce un plus (în funcţie şi de alţi factori), mai ales Cipri, care „ştie” jocul cefereului. Pe Cipri l-aş folosi mai degrabă mijlocaş „pozitiv” la închidere (lângă un „câine rău” gen Gomelt sau Rus), a şi jucat pe acest post ultima data, chiar sub comanda lui Miri, şi s-a descurcat. În faţă nu mai are explozia de acu 5-6 ani, are şi el o vârstă. Bumba e un talent imens, poate juca oriunde pe lăţimea mijlocului de construcţie (în 4-2-3-1), dar eu l-s folosi -în mod standard- ca variantă pt. Ruiz în centru, fără să nu recunosc combativitatea şi imaginaţia lui pe extreme, mai ales când o ia prin slalom spre centru (aducând deseori cu Balaci, ca stil de joc). În opinia mea la mijloc şi în atac suntem acoperiţi, cu dubluri (sau chiar cu „tripluri”), există şi masă de manevră pt. diferite formule de joc. Un pic cam descoperiţi suntem -după mine- în apărare, unde au plecat Ene şi cu Tânc (acum nu vorbim de valoare, ci de „număr”), şi -mai ales- în centrul defensivei ar mai fi loc pentru ceva. Vedem. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Pai in centru defensivei ar fi Larie si Horj(jucatorul under21), si variante de rezerva A.Muresan si Csik(noul junior adus la prima echipa). Daca ai aduce un fundas, pentru ce rol? Titular in locul cui? Larie sau Horj( jucatorul care iti umple si locul de under21 si in care conducatorii isi pun speranta intru-un transfer banos)? Pentru postura de rezerva il avem pe Muresan deja si pe Csik care ar trebui sa creasca incet incet langa echipa,eventual pentru la anu’ cand ne va trebui un jucator nou under21 in echipa (Horj si Paun fiind deja prea „batrani” ).

      Apreciază

  4. Justin, poate ai dreptate… Eu m-am gândit că Csiki e încă necopt pt. a fi aruncat în aceste 5 finale de foc pt. playoff, deci rămân 3 (Larie, Horj, Muri), și nu putem uita de posibilele accidentări/suspendări, de ”ieșiri din formă” să nici nu vorbesc… 🙂 Ok, am uitat, mai e acolo și Gomelt, care e o variantă mai mult decât decentă pentru acel post, deci putem considera că suntem acoperiți și acolo. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Eventual un imprumut ceva sa aducem, la sfarsitul perioadei de transferuri,ceva care sa nu te coste mai nimic si sa fie acolo in caz de accidentari si altele. In cele 5 meciuri ramase
      de jucat in sezonul regulat eu consider ca suntem acoperiti, de-abia am scapat de un Ene si un Tanc de pe pozitiile alea si sa aduci alt jucator pt banca de rezerva nu are sens iar ca titular ma gandesc ca e cam greu la conditiile actuale de la club. Poate din vara,daca se schimba obiectivele echipei.

      Apreciază

  5. N-am uitat ce ” frumos ” a vorbit Muri despre conducerea echipei, parca ceva de ” bine ” a spus si despre fani . In plus, in vestiar este un element negativ , mai mereu strica unitatea grupului .Iar ca joc, cum bine l-ati descris, este rudimentar, un cotonogar care ia repede cartonas galben si de multe ori pe cel rosu . Deci din toate punctele de vedere aducerea lui ar fi o eroare mare ! PS . In urma cu cateva zile, IM a declarat, ca ACUM nu-l aduce pe Gabi pt ca in trecutul apropiat l-a rugat de doua ori sa revina la echipa, dar a fost refuzat . Faptul, ca IM s-a rasucit in mod cert se datoreaza interventiei lui Miri, care crede ca se va intari considerabil la mijloc cu GM . D-le presedinte, chiar va asumati acest risc ? Chiar merita sa dati bani pe un caracter infect ?! Doamne, doamne …

    Apreciază

  6. Eu zic sa vedem cum e cu semnatura lui Deac. Daca vine, atunci suntem acoperiti cu el si Bumba la mijloc, avand in vedere suspendarile/accidentarile care pot pune mari probleme. In aparare si eu vad ca Gomelt ar face fata super ca stoper la nevoie. In ideea asta ar fi bun si GM, daca nu ar fi pericolul cartonaselor rosii pe care le tot ia in urma deselor sale atacuri violente si imprudente cum ati remarcat si voi. La mijloc e deja mare aglomeratie ca sa intre in calcul acolo GM, si acolo cu un mare risc de cartonase rosii. Peteleu e o varianta buna de rezreva pentru cele doua benzi ca fundas. Mai e si Laurentiu Rus pentru partea dreapta. Practic suntem acoperiti daca semneaza Cipri, nu as mai risca nici eu cu GM, am suferit mult in trecut din cauza multelor sale eliminari si nu am uitat, plus ca punea stapanire pe loviturile libere si majoritatea se opreau in picioarele celor din zid sau luau la tinta casele din jurul stadionului cum a mai scris cineva.

    Apreciază

  7. Pe hartie, lotul arata destul de bine in acet moment si ramane sa vedem daca si pe teren o sa arate la fel.
    Despre G. Muresan, imi aduc aminte ca a fost pe teren si a contribuit la obtinerea majoritatii trofeelor noastre si macar pentru acest lucru, cred c-ar trebui privit cu respect. Eu am privit intotdeauna jocul lui ca fiind unul „barbatesc” si nicidecum unul violent, asa cum vroiau sa ni-l descrie „deontologii” de la jurnalele dambovitene, tocmai pentru a justifica unele decizii exagerate ale fluierasilor vicleni impotriva lui si implicit impotriva CFR-ului.Daca ar fi jucat la una dintre echipele din Bucuresti, nimeni n-ar fi zis niciodata ca este un jucator exagerat de dur.
    Eu consider ca GM, cu jocul lui vertical, ar putea fi de folos si acum, si nu neaparat ca fundas ci si pe pozitia lui Rus.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ma tot intreb eu ,asa,de ce,in mama Rusia acest jucator „vioent” nu a fost umplut de galbene?Oare acest jucator „violent are ceva cu jucatorii rumuni ,si le da la ghioale numai la rumunasi?Ori forbaliatorii din rumunica sunt mai sensibili dovedind talent artistic demn de Oscar,influentand astfel decizia „albitrilor”impartiali si onesti ,dar foarte usor de pacalit?Mie imi place Muresan,si jocul lui barbatesc,acum ca ar fi sau nu util in acest moment ,doar viitorul poate sa ne confirme (nu viitorul rejelui) 🙂 🙂

      Apreciază

  8. Observ că pe platormele sportive centrale e la modă -din nou!- elogierea CFR-ului… Chiar dacă acest lucru e mai mereu „la pachet” cu FCSB (că suntem un pericol pt. ei, că aşa şi pe dincolo), mie cel puţin nu-mi place deloc acest lucru, am atras atenţia şi în decembrie anul trecut, şi rezultatul s-a şi văzut… Să ne înţelegem, problema nu e neapărat că suntem lăudaţi, ci faptul că are efecte nedorite chiar în rândul conducătorilor / antrenorilor / jucătorilor ceferişti. Iarăşi văd nişte declaraţii cam prea optimiste ale lui IM (secondate de altele la fel de îndrăzneţe ale lui Miri). Cuvântul „titlu” trebuie şters din dicţionarul ceferist pe durata acestor 5 etape rămase, poate rămâne doar „accederea în play-off”, sau „cele 5 finale” şi aşa mai departe. Chiar dacă lotul arată binişor, încă nu s-a realizat nimic, nici adversarii n-o să doarmă, se vor pregăti şi ei (chiar în Cipru, vezi cazul celor de la Astra). Nu ştim încă modul în care Bumba şi Deac pot fi utili echipei, pot fi şi nişte decepţii, s-a mai întâmplat şi cu alţii. Din acest punct de vedere jos pălăria cum gestionează situaţia Pustai la Mediaş (chit că nu-mi place de el, dar nu din considerente sportive), tace şi face, cum făceam şi noi în trecut, când am şi obţinut rezultate fantastice. Aşadar, atenţie (în primul rând IM şi Miri), noţiunea de „5 finale pt. play-off” trebuie să includă şi pregătirea/protejarea psihologică a echipei de efectele dezastruoase ale acestor articole şi declaraţii mult prea mieroase! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Sa nu uitam efectele avute si asupra arbitrilor, sa nu uitam ca in Decembrie am fost arsi de tot la acest capitol, tocmai cand presa ne lauda mai tare. Sa nu uitam cate puncte am pierdut pe mana lor, cel putin 5 zic eu, cu care acum ne durea in palarie de Astra. Si astea nu sunt intamplatoare,cineva inca se teme de noi. Si stim cu totii cine .

      Apreciază

      • Justin, de acord cu punctele pierdute pe mâna arbitrajului, dar -repet, ca și atunci- acest lucru era posibil și datorită tacticii deseori păguboase, vezi meciul de referință cu cei de la Voluntari. Când stai cu fundul în poartă, probabilitatea erorilor interpretabile crește, și ajuți fluierașii să te ardă. Am mai vorbit despre asta, nu reiau discuția. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Absolut deacord cu ce ai scris mai sus Kiruj, intai sa ne vedem, aritmetic, in play off, si dupa aceea putem debita orice, chiar fantasmagori.
      Odata ajunsi in play off, putem sa ne consideram intr-o zona de bonus si orice performanta vom obtine, va fi un premiu, dar pana acolo, avem un program foarte greu si nimic nu este prestabilit.
      Avem nevoie de un joc coerent, eficient, constant bun si modestie in declaratii. Nu-i cazul sa-i facem concurenta la Becali, cu declaratiile halucinante pe care le face, bazate mai mult pe vointa proprie decat pe valoarea reala a echipei pe care o conduce.

      Apreciază

  9. Ai dreptate kiruj, prea multe declaratii fanteziste, dar si de natura sa ambitioneze adversarii, in primul rand pe wcsb . De ce dracu nu se rezuma la un simplu ” acum avem obiectiv play off, in sezonul urmator, daca se finalizeaza treaba cu investitorul, atunci obiectivul va fi in mod cert mai indraznet ” . Cu privire la Gabi Muresan, da, a contribuit la trofee, dar a si stricat atmosfera in vestiar, a si criticat deseori conducerea, per total, tinand cont si de varsta de 35 de ani, aducerea lui ar fi, dupa mine, o greseala .

    Apreciază

  10. @Luis in Rusia, Gabi Muresan a fost ingalbenit exact in aceeasi măsură ca si la CFR. Si la Tom, si in CFR a avut o medie de un galben la 4 meciuri. 6 galbene în 24 de meciuri la Tom, 45 de galbene in 178 de meciuri la CFR. Singura diferența e la eliminari. La Tom nu a incasat niciun cartonas rosu. La CFR a incasat 10. Dar doar 4 au fost rosu direct. Adica in rosu direct la 44 de meciuri.

    Apreciat de 1 persoană

    • Exact,si pe postul lui,este normal sa se ingalbeneasca.Eu m-am referit in special la imaginea creata ,de criminal.Nu a accidentat pe nimeni asa tare ca ,lam urmatorul meci sa nu joace.La „rusescu” a fost o lovitura provocata de oita ,care a intrat cu crampoanele pe gamba/coapsa lui Muri .si din inertie i-a aplicat un cot in mutra aia de dobitoc prefacut.

      Apreciat de 1 persoană

  11. Vad ca se vorbeste de titlu si de play off la modul serios.Din pacate dupa un tur foarte bun,spre sfarsit am anulat aproape tot.Ca sa ajungem in play off ar trebui sa incepem bine returul(cu fcsb acasa si cu Gazul in deplasare).Daca nu reusim, Gazul (care are si avans de 4 pct) se distanteaza si apoi sub presiune nu mai poti reusi multe.Astra 1 punct sub noi pare mai stapana si cu mai multe argumente fata de noi.Eu cred ca momentul favorabil a cam trecut pe langa noi si cam in aceeasi perioada cu campionatul trecut.Poate fi sezonul rece care pentru cativa mai firavi de la noi constiutie un dezavantaj in duelurile cu stramba lemne din liga romaneasca.Daca reusim sa intram in play off o vom face in dauna Gazului si nu a Astrei.
    Program cele 3 echipe:
    CFR acasa:fcsb-asa-viitorul si deplasare:gazul-iasi
    Gazul acasa: cfr-fcsb si deplasare:poli-voluntari-csu
    Astra acasa:asa-viitorul-botosani :iasi-chiajna
    Sa nu uitam ca este iarna cu terenuri grele in care hazardul are un rol important.Cum nu suntem prea prieteni cu mingea n-o sa ne deranjeze mult suprafata de joc,in schimb avand liniile spre poarta noastra vom fi vulnerabili la orice greseala in preajma careului nostru.
    Eu am fost intotdeauna suporterul lui Muresan si am vazut in el un om capital pentru echipa.Si a facut-o in cateva ocazii decisiv pentru istoria clubului.Doar gandindu-ma la ultimul titlu cand la 0-2 pe lighean Arena a fost introdus in teren si la cateva minute a redus din scor din lovitura libera si apoi efectiv a dus echipa spre victoria din ultimele minute si implicit titlu.
    Apoi la Tg Mures (la ce echipa au avut) a fost omul in jurul caruia gravita jocul.
    Eu cred ca in loc de floricele si intamplare avem nevoie de forta si stiinta jocului lui GM.Interventiile lui presidente au fost facute pentru a-l determina pe jucator sa accepte conditiile clubului.
    Acum totul depinde si de strategia clubului pentru viitor.Pentru ca poti spune ca este important sa cresti jucatori,dar este greu sa ai rezultate fara jucatori cu experienta si te invarti intr-un cerc vicios la nesfarsit.Pentru ca poti miza gresit (cum a fost cazul lui Paun) insistand pe un anumit jucator care nu confirma si esti si fara un jucator de perspectiva si rezultate.Acum ar fi important sa se incerce intrarea in play off si castigarea Cupei Romaniei.Pentru mine Cupa ar fi importanta,dar sa joci in play off pentru titlu(sau influentand lupta la titlu) ar fi primordial.

    Apreciază

    • Fotbalul romanesc eu un paradox. Un paradox care reflecta amatorismul TUTUROR managerilor din fotbalul romanesc.
      Avem unul dintre cele mai sărace campionate in Europa, dar in acelasi timp una dintre cele mai ridicate medii de vârstă. Ar trebui sa fie tocmai pe dos. Cand nu ai bani, trebuie sa produci bani. Bani poti sa produci doar cu jucători tineri ca ei sunt vandabili. Jucatorii de 30+ nu sunt fantabili. Iarna asta cei mai curtati jucatori de la noi au fost Sanmartean, Cernat si Texeira… Toti peste 35 de ani.

      Apreciază

  12. Pa catzei nu i-am bagat in ecuatie instinctual ,avand in vedere latratul la intimidare.Dar n-au program usor nici ei:acasa cu:viitorul(nasii lor),btosani si csu si-n deplasare:chiajna-pandurii.Nici csu nu cred ca este calificata inca la ce program au:voluntari-fcsb-gazul si-n deplasare:botosani-dinamo.
    Inca sunt multe jocuri si se pot intampla destule,insa noi parem alta echipa fata de momentele de gratie……..

    Apreciază

  13. @Kiruj de asta imi place mie de Miriuta. Pentru el jucatorii lui sunt cei mai buni din lume. Se descurca si lucreaza cu „marfa” clientului. Asta e si motivul pentru care are un joc mai putin elaborat. Trebuie sa gaseasca un sistem pentru jucătorii pe care ii gaseste la fata locului. Cand ai un patron care iti face toate poftele poti sa aduci jucatori care sa se plieze pe sistemul/sistemele pe care vrei sa le aplici. Când ai patroni care îți aduc jucatorii de pe lista ta, e usor. Pana si Guardiola poate sa fie antrenor.

    Apreciază

    • Apropo de Guardiola, marele antrenor a incasat un 4-0 azi de la Everton. Multi radeau cand spunea Hagi ca nu e cu nimic mai prejos decat Guardiola. Eu unul nu cred ca stie mai puțin fotbal decat el.

      Apreciază

    • De acord. Nu a făcut figuri nici acu 2 ani, atunci a insistat mai mult pe pressing ucigător, că avea cu cine (Deac, Tade, etc). Acum a pus mingea (mai) jos, că are -din nou- cu cine (Nascimento, Ruiz etc), lăsând mai moale cu pressingul. Referitor la afirmația lui Hagi, e un pic deplasată, evident, dar ceva-ceva adevăr există și acolo, chit că nu-mi place de el… 🙂 Guardiola a fost ”uns” principal la Barca într-un moment în care -în linii mari- oricare dintre noi putea fi instalat acolo și rezultatul era cam tot ăla… 🙂 Ok, exagerez, știu, dar unii au un noroc ”porcesc” în viață (=în cariera de antrenorat), alții nu. Nici eu nu cred că Hagi e cu mult sub Guardiola dpdv teoretic (fotbalistic vorbind), indiferent cât e de agramat, antipatic și de blatist… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Baietii aia de la Barcelona puteau juca liniștiți fara antrenor. De la Barca s-a dus l-a Bayern. A progresat Bayern cu el pe banca? Nici vorba. Dimpotrivă, a regresat. La fel si City.

        Apreciază

        • Nu stiu cite meciuri ale lui Bayyern ai vazut tu live, dar echipa a progresat mult. Evident, nu tuturor le place stilul lui Guardiola cu posesie multa si uneori sterila. Statistic nu ai ce sa ii reprosezi in mandatul de la München -3 campionate luate fara probleme, de fiecare data indeplinit obiectivul realist dea ajunge in semifinalele CL. Cit despre cit fotbal stie Hagi am vazut deja in diverse mandate de succes la Galata, Bursaspor, Timisoara.

          Apreciază

          • In opinia mea, Guardiola are nevoie si de arbitraj. Stilul gandit de el presupune fault la contrele adversarilor, cand echipa lui e avansata cu spatii imense in spatele ei si adversarii se avanta vijelios cate 4-5 apropiati unul de celalalt pe contraatac. Daca arbitrii il taxeaza pentru aceste faulturi cu buna stiinta, se naruie totul pentru el.

            Apreciază

          • Obiectiv realist doar semifinale pentru detinatoarea trofeului? De ce? A progresat Bayern? A progresat catre ce? Către un fotbal „negerman”? Sunt curios cati suporteri Bayern (ma refer la suporterii traditionali, cei din oras) suspina dupa Guardiola.

            Apreciază

          • 42 de meciuri. 28 de victorii, 5 egaluri, 9 infrangeri. Nu e excepțional, dar e super decent pentru cineva la începutul carierei de antrenor, asa cum era Hagi la vremea respectiva. Dar nu ma intelege gresit. Eu nu spun ca Hagi e excepțional. Spun doar ca Guardiola nu e.

            Apreciază

            • Da, este suficient, chiar daca sufletul suporterului vrea mai mult. Filozofia clubului este alta – nu se fac transferuri aiurea chiar daca stadionul e deja platit iar clubul are peste 300 de milioane rezerve in cont, exista o loialitate mare fata de jucatorii care au pus osul pentru club chiar daca au accidentari lungi si repetate (Schweinsteiger, Robben si Ribery dintre cei proeminenti, Badstuber dintre jucatorii crescuti de club). In plus Bayern mizeaza mereu pe un lot numeric mic si cam in fiecare an Guardiola a ramas prin aprilie cu un lot decimat – primavara trecuta a jucat toata primavara cu Alonso si Alaba (un mijloca defensiv si un findas lateral) reciclati inchizatori. Statistic Bayern a cistigat in ultima perioada cam odata pe deceniu CL, asa ca nu e nimic deosebit. In schimb in clipa de fata clubul a luat cu Heynckes(1) si Guardiola (3) 4 campionate in serie, ceea ce nu a mai reusit nimeni in Germania pina acum. Iar anul acesta echipa joaca perceput mult mai putin dominant sub Ancelotti decit cu Pep.

              Apreciază

  14. Eu indemn jucatorii Cfr-isti, dar si pe Miri si IM sa coboare cu picioarele pe pamant, sa le infiga adanc in el ca sa nu fie cu capul in nori, sa priveasca realist situatia, cum spunea si Gica 10. A cam trecut momentul favorabil, l-am ratat, mai sunt 5 meciuri din care trei cu adversarele directe pentru play-off, in care putem indrepta multe lucruri. dar asta numai DACA VOM FI LA CEL MAI INALT NIVEL POSIBIL, atat MENTAL, cat si TACTIC si FIZIC (atentie maxima la pregatirea fizica, acum se face!). Altfel, toate aceste lucruri raman doar vise. Hai CFR!!!

    Apreciază

  15. Cristi, brightside, citiți cu atenție ce am spus, înainte să mă spânzurați… 🙂 Am spus că la nivel de teorie fotbalistică e posibil să aibă cunoștințe la fel de vaste ca și Guardiola. Nu am spus că e mai antrenor sau ceva asemănător. Încerc să dezvolt: teoria asta a fotbalului este -până la urmă- o disciplină ca oricare alta, ea poate fi învățată, măcar ”cantitativ” de oricare dintre noi. Pe urmă, diferențele sunt făcute -ca și în alte domenii- cum poți să-ți folosești cele învățate. dacă ai curaj să faci altceva, decât ce scrie acolo în biblii, dacă ai curajul să modifici sistemul de joc de 4 ori într-un meci, dacă ai inspirație, dacă… Cu un singur cuvânt n-am spus că Hagi este (și evident nici nu va fi) antrenor de talia lui Guardiola. Doar că teoria brută o știe și el, poate. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Il apreciez si eu pe Hagi pt. ce-a facut la Viitorul. Ar fi fost plictisitor sa fie numai Steaua in lupta pt. titlu (desi nu-s convins ca Hagi nu s-ar da la o parte daca i-ar cere-o ciobandante pe final – asta e alta discutie) Dar de la asta pana la un titlu de CL e o cale cam lunga… Mi-a placut sondajul 🙂

      Apreciază

      • Daca avea arbitrajele noastre,mai era in lupta pentru titlu?Cel mai bun exemplu,care confirma ca este favorizat,este faptul ca,in loc sa fie suspendat pentru vreo 10 etape (impingere,injurii,semne obscene la adresa unui jucator advers) a primit doar avertisment.Miri,saracul,nu i-a convenit ca la al doilea meci consecutiv primeste gol din off side .pac doua etape.Asa si Harmatura Zhalau se poate lupta la Thithlu 🙂 🙂 cu mine hantrenorash :)Pe tine iluminatule te iau secund,Kiruj director sportiv (pentru aranjamente)

        Apreciază

          • Aha,deci la mirtiuta se poate la hadji nu?Pai de ce n-a luat si el rosu,sau pe baza probelor video,putea fi suspendat foarte bine.Deci dupa tine golaniile lui hadji sunt conforme regulamentului.Na ,dao dracului de treaba.De ce nu recunosti,este favorizat ,fiindca este hadji are relatii etc.Sa nu cumva sa spui ca s-a procedat corect,a vazut o tara intreaga.Si daca nu era asa favorizat,poate azi era in liga a doua.Asa si eu pot fi mare antrenor.

            Apreciază

            • Eu nu spun ca Hagi nu merita suspendat. Ma refeream strict la cum au fost tratati de catre comisii. Poate daca nu erau forțați de regulament nu l-ar fi suspendat nici pe Miriuta. Habar n-am. Ca asa, pe probe video putea sa fie suspendat si Miriuta de mai multe ori. Am văzut in turul asta câteva imagini cu el in care baga, scotea si cobora sfintii din ceruri.

              Apreciază

          • asa cum nu au avut de ales la Miri,nu trebuiau sa aiba de ales nici la jegul de hadji.Probele sunt clare,se vedea din avion ce face,si face meci de meci.Bine ca negrul i-a dat in barba.

            Apreciază

            • Deci ,spui tu ca ,nu nu au fost fortati.Dar observatorul de joc ,ce pazea?N-a vazut,n-a facut un raport.Ba da,sunt sigur ca a facut,si l-a scos pe dobitoc curat.Nici macar nu aveau nevoie de video.Nici Miriuta n-a fost suspendat pe baza video ci pe raportul arbitrului si observatorului.Asa ca despre ce vorbim?Ca iti place ca nu-ti place hadji este favorizat.punct.

              Apreciază

            • Nu exagera, Luis! Hagi nu a fost scos curat de către comisii, dimpotrivă, a primit o pedeapsă cât se poate de aspră: un ultim avertisment. Sunt sigur că dacă va mai călca pe bec, nu va fi iertat: va încasa între 2 şi 6 ultime avertismente, depinde de gravitatea faptei. 🙂

              Apreciat de 3 persoane

            • Luisino ! Nu era „negru” ala care i-o bagat mana pana-n gat la reje , ci „VERDE” … Cica avea capu’ verde !!! S’ap’i, Muratura Zalau todeauna o fost avantajata de „albitri ” ca erau deja betzi cand incepeau meciu’ si erau platiti cu valuta forte: Palinca de Zalau … Mi-l amintesc pe batranu’ Kaminski care era sefu’ „albitrilor’ la Salaj, prin anii 70-80, cum umbla iel cu jentutza aia a lui jerpelita …Si cum sa nu tina „comisiili” cu rejele lor, ca doara, iel o inventat ” frunza uscata „, nu ??

              Apreciază

          • E vorba de tot sistemul manjit pana la coate, Vlade, nu numai de comisii. E vorba de arbitrii (la meciul regelui viitor), de cei doi observatori care trebuiau sa consemneze in raport ceea ce s-a intamplat si de comisii care cu probele video pe care le-a vazut o tara intreaga trebuiau sa ia decizia corecta si in cazul regelui viitor.

            Apreciază

  16. Ca fapt divers,portarul junior Horatiu Moldovan care s-a antrenat cu prima echipa anul acesta a fost imprumutat pana in vara la FC Hermannstadt in liga a 3-a.

    Apreciază

  17. @Luis: Miriuta a fost suspendat 2 etape pentru ca a primit rosu direct. Regulamentul asta spune: pentru rosu direct se dau minim doua etape de suspendare. Aaaa…ca si Hagi merita cartonas rosu? Merita. Ca observatorul trebuia sa scrie in raport? Trebuia. Eu ma refeream strict la motivul pentru care comisiile i-au tratat diferit pe cei doi. Unul a primit rosu direct si, conform regulamentului, trebuie sa stea doua etape. Celalalt nu a primit. Desi trebuia sa primească. Dar aici e vina arbitrului nu vina celor din comisii.

    Apreciază

    • Bun si lucrurile raman asa, nu? Asta-i problema, ca toata lumea stie ca s-a facut o discriminare, adica s-au tratat diferit lucrurile, in functie de preferinte subiective si nu in litera legii si a regulamentelor. Nimeni nu face nimic ca pe viitor sa nu se mai intample asa ceva pentru ca nu se doreste asa ceva. La fel ca la vot. Poporul e complice cand ajung ministrii oameni cu dosare penale pe rol.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.