Sinucigaşii. [FC Voluntari – CFR Cluj 2-1]


Ar fi mult prea simplu și nedrept (față de adevărul absolut, dacă există aşa ceva…) să căutăm cauzele înfrângerii de ieri doar în prestația brigăzii de arbitraj. La fel de adevărat este că mușamalizarea erorilor fatale de arbitraj ar fi dovada prostiei și a mentalității de loser.

Propun, așadar, să „scăpăm” repede de analiza acestui „sector de activitate”, cel al arbitrajului prestat de Găman & Co. În prima repriză nu-mi aduc aminte de erori grave ale lor, nici măcar arbitraj tendențios n-am văzut. În R2, concomitent cu retragerea echipei!, lui Găman i s-au deschis „portițe”/alibiuri nesperate de-a ne ciupi treptat, la început cu offside-uri inexistente la Bud și Nouvier (aici au contribuit – evident – tuşierii, dovedind o „unitate de idei”, un „spirit de echipă” cu regizorul Găman), concomitent cu nesemnalizarea unora destul de evidente la gazde. Parcă și loviturile libere au fost mai ușor acordate contra noastră și destul de aproape de careu. Deja acest trend trebuia să le dea de gândit celor ce conduceau echipa (Miri, IM, jucătorii mai experimentați), acest semnal trebuia să trezească echipa și să se evite aglomerațiile din careu, numai bune pentru a crește probabilitatea unor greșeli interpretabile.

Și aceste greșeli nu au întârziat să apară, din păcate. Dar, ca o primă concluzie despre arbitraj, cei care i-am băgat „în joc” am fost chiar noi, prin modul sinucigaș în care am renunțat treptat la orice intenție de-a mai ține de minge, de-a închide meciul. Ei doar au profitat de șansa asta nesperată, exploatată cam târziu, dar cât se poate de „eficient”.

Înaintea primului gol vedem o minge trimisă la Marc cu capul de Camora, minge greșită, corner. Apoi ea este respinsă la (doar) 20 metri, unde nu se află niciun închizător (pentru că toată lumea se înghesuia în careu și se încurca reciproc), minge retrimisă în careu și Tiago face acel atac inconștient, fără să aibă un pic de răbdare, oricum atacantul nu putea face nimic deosebit în acel careu supraaglomerat. S-a văzut clar intenția săteanului de-a trișa, a băgat piciorul drept între Tiago și minge, și – combinat cu o înșurubare în stânga – i-a oferit lui Găman ceva acoperire pentru a se acorda penalty.

Că puteam primi și noi unul, e deja o altă discuție, e o altă „interpretare” a unei faze cvasisimilare din partea aceluiași arbitru, căruia – cu trecerea timpului – îi era din ce în ce mai greu să ascundă intențiile anti-ceferiste (sau, mă rog, pro-voluntariste).

La golul doi nici vorbă de offside de un metru (cum zicea Miri), după nenumărate revizionări și „opriri” (apelând şi la riglă şi la compas… 🙂 ) am văzut unul de max. 30 cm., e drept, și ăla e offside. Iarăși o situație interpretabilă, oferită tot de noi adversarului și arbitrilor. Păi în acel moment (ca și în momentul penaltiului) „excedentarul” Horj era deja pe teren, situație în care (dacă tot ai trecut la o apărare cu 5 fundași), trebuia să-l pui pe Larie mai în spate (pe un post de libero), renunțând din start la apărare în linie, cu forțarea offside-ului.

Să mă explic. Ieșirea la offside în astfel de faze este destul de riscantă și pentru o apărare „simplă” (compusă din 4 fundași), dar când sincronizarea trebuie făcută între cinci jucători, acel risc crește. Nu știu ce sarcini a primit Horj când a intrat pe teren, dar în astfel de situații nu joci în plm la offside, când te pândește toată brigada de arbitraj. Greșeală tactică, mare de tot!

Să trecem acum la vinovații principali… Chiar îmi pare extrem de rău s-o spun, dar de data asta Miri a dat-o în bară rău de tot, concomitent cu contribuția echipei. Când spun „contribuția echipei”, mă gândesc în primul rând la ceva relaxare destul de vizibilă în R2, o lipsă de concentrare, o suficiență crescândă, considerându-se (eronat, cum se va vedea ulterior) că meciul este deja jucat, victoria este acontată. Nu s-a mai tras la galere la fel de tare ca în R1 (când diferența de valoare între cele două echipe s-a văzut clar de tot), s-a cam jucat la alibi, la trecerea timpului. Atunci trebuia să intervină Miri (cam prin minutul 60), dacă era pe bancă, dar putea și așa, din tribună, dacă vroia neapărat. Echipa trebuia scuturată, mai erau 30 de minute din acest sezon încărcat și eram la câteva zeci de minute de intrarea în play-off în proporție de 80% (asta a fost calculul meu la 1-0). Acum suntem undeva la 40%, în opinia mea.

Schimbările? Unele bune (sau măcar justificate), altele catastrofale. Prima (Nascimento-Gomelt) poate fi acceptată (a cam obosit Filipe, a devenit din ce în mai șters), și putem accepta că introducerea lui Gomelt era (a și fost, de fapt) menită să securizeze zona din fața apărării. Deja știam că asta înseamnă un pas important în spate, nu poți ține de minge cu Gomelt, construcția a pierdut un pion important, era semnalul clar că trebuie să rezistăm cumva până-n final. Repet, schimbare oarecum logică în acel moment. Antipatică, dar scuzabilă, explicabilă.

Apoi Bud-Roman, chiar nu putem spune nimic aici, a fost o mutare reușită marți (în Cupă, tot la 1-0 pt. noi), Cristi a și obosit, a și tras în ultima perioadă tare de el şi pt. echipă, nu e nimic eronat cu schimbarea asta. Putem discuta – eventual – că Roman n-a mai fost la fel de eficient în pressing, a alergat mult, dar cam aiurea, neblocând fundașii centrali, nereușind nici măcar încetinirea lor în a se avânta spre terenul nostru. Nu i s-a explicat destul de clar ce are de făcut? Mă rog, vorbim de un detaliu, dar în astfel de situații contează orice detaliu aparent minor…

Ajungem la fatidica schimbare nr.3, Horj-Ruiz. Vă spun sincer, în momentul în care am văzut că începem cu Muri în locul lui Răzvan, am simțit ceva „satisfacție”, fiind unul dintre cei care a insistat pentru „odihnirea” lui Horj după câteva meciuri în care mai mult a zâmbit, decât a degajat…Mă rog, tot eu (și încă mulți alții) au insistat prin etapa 5-6 pentru titularizarea lui Răzvan (concomitent cu „odihnirea” lui Păun, dându-se, astfel, șanse suplimentare atacului, lucru dovedit magistral în perioada aia, cu 13 partide fără înfrângere).

Horj nu trebuia introdus din mai multe puncte de vedere. În primul rând el trebuia să ia o pauză, având câteva meciuri în care s-au înmulțit greșelile lui, initial câte una pe meci, apoi mai multe. Exista pericolul s-o comită din nou (până la urmă n-a făcut). Că a avut zi de naştere şi s-a dorit un mic cadou pentru el, pentru mine este un motiv total neprofesionist, nici măcar nu cred în el (dacă totuşi DA, atunci iarăşi avem o problemă). Apoi, Horj/neHorj, nu trebuia introdus un al cincilea fundaș într-un moment în care Gomelt (un fel de fundaș central și el) era deja pe teren! S-a creat un „stoc excedentar” al fundaşilor centrali, a mai coborât şi Gomelt deseori printre ei, au fost momente când aveam 4 fundaşi centrali poziţionaţi la 10m de Marc!

Ca povestea să fie şi mai frumoasă, cei doi închizători (în primul rând Gomelt) s-au băgat adânc printre fundaşi, a rămas neacoperită zona fierbinte din faţa careului (vezi faza de la primul gol). În plus, ca povestea să devină de-a dreptul fascinantă (pt. săteni şi pt. fluieraşi), n-am mai oprit deloc centrările venite de pe margini, oferind o nouă şansă ca mingea să ajungă – cam primitiv, ce-i drept – în careul nostru, unde ea a fost “aşteptată” de o armată de fundaşi centrali, parcă invitându-se la respingerea ei. Dar şi fluieraşii tot asta au aşteptat, intrarea mingii în careul nostru… 🙂

Adică tu, CFR Cluj, cu antrenor bun şi destui jucători experimentaţi, văzând direcţia arbitrajului, mai şi dai şanse lor să te facă din fluier. Te retragi nepermis de mult. Pui şi mai mulţi fundaşi în spate, foarte aproape de poartă. Nu acoperi bine zona fierbinte din faţa careului. Îi laşi pe ţărani să centreze în neştire mingi în careu. Toate – fără excepţie – însemnând riscuri suplimentare şi şanse în plus ca mingea să ajungă în careu, unde se poate întâmpla orice.

Nu mai continui, că efectiv mi-a crescut (din nou) tensiunea, şi ar fi o prostie să mă fac „beteag” din cauza erorilor ceferiste… 🙂 Un meci gestionat la început aşa cum trebuia, apoi în R2 am asistat la apariţia erorilor de toate tipurile, din ce în ce mai multe şi variate cu trecerea timpului. Am dat cu piciorul – din nou – unei şanse să securizăm mult dorita intrare în play-off, vom avea o nouă primăvară „tumultoasă”, cu calmante şi alte cele… 🙂

Vă invit, totuşi, la calm şi tutun… 🙂 Vă arăt rezultatele sondajului făcut după etapa a 6-a (înaintea egalului cu oltenii, în Gruia):

tabela

Ce vedem? Dintre toate cele 8 întrebări puse atunci, cea mai mică şansă (cam 27%) i s-a acordat tocmai accederii în play-off… 🙂 Tot noi am votat şi atunci… 🙂 Apoi a urmat o serie foarte bună, a progresat şi echipa, a fost deseori foarte inspirat (câteodată şi norocos) şi Miri, şi la un moment dat am fost pe primul loc dpdv sportiv. O otravă care şi-a făcut perfect efectul în corpul încă prea fragil al echipei, în mentalul colectiv, a urmat o pasă neagră, culminând cu prostiile suprapuse de ieri.

Dar – măcar până-n februarie – tot suntem pe loc de play-off, şi dacă aş face în ianuarie (după ce lumea se trezeşte din beţie…) un nou sondaj, presimt că procentul ar fi cam invers: probabil 27% n-ar mai acorda şanse pt. accederea în play-off… 🙂

Această serie neagră era logică într-un fel, nedorită – evident – de nimeni, cam lungă, dar din fericire oprită de… calendar. Mai primim o şansă în februarie, toată lumea trebuie să tragă concluziile cu calm, trebuie analizate şi asumate toate greşelile (de sus în jos şi din dreapta-n stânga…) şi poate aşa vom mai avea o şansă. Haideţi să nu dăm nici în Miri, nici în aceşti băieţi (minunaţi, zic eu, cel puţin marea lor majoritate), echipa nu promitea prea multe la început de sezon, condiţia şi dorinţa obligatorie fiind evitarea retrogradării. Pericolul asta primordial am cam depăşit, zic eu, am cam depăşit şi condiţia avută la început de sezon, avem şanse şi la play-off.

HAI CFR!!!

92 de comentarii

  1. Kiruj,ai reusit un rezumat perfect a tot ceea ce am aratat si noi pe aici;de unde a si rezultat o analiza obiectiva si f.corecta;felicitari!,dar tot nu te scutesc de un plagiat,macar de 4%.

    Apreciază

    • Da, Racheta, mai încerc să ”rezum” și eu tot ce se scrie CORECT pe aici sau chiar dincolo (mă rog, ce consider eu că e CORECT!). Aici însă nu era nevoie, lucrurile au fost mult prea clare, trebuia doar să le ordonez, să le sintetizez… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  2. La Romanica,decaderea morala si nerespectarea minimelor principii etice,de conduita si institutionale sunt atat de actuale -o prima cauza,este generata de saracie- incat,nu mai conteaza fotbalul propriu-zis,care trece in plan secundar,ci doar atingerea scopului propus:(in acest caz)obtinerea PUNCTELOR;nu intereseaza pe nimeni,prin ce mijloace-prin arbitrii- si in ce fel,modalitate(“gura mare”ex:Ando;apropos,mi-ar conveni un schimb de locuri cu Miri-cred ca,cu el A.1,eram acum,pe podium si fara griji)se obtin ele;de aceea,era necesar sa ne adaptam oarecum si noi la aceste impuse rigori si daca nu am reactionat,macar ar fi trebuit sa clamam a fi arbitrati si judecati(vezi cazul Miri,comparativ cu rejele!)corect(in litera si spiritului regulamentului),nu dupa interese si jocuri meschine,de culise,cu dubla masura;macar atat, ar fi trebuit sa enuntati,d-le presedinte!;apoi niciun fel de atentionare,macar,privind aberantele(unele)programari de meciuri si de delegari dubioase(vezi:ne arbitreaza,Gaman fratele contracandidatului de la Astra la play-off!?),care ar fi trebuit contestate(chit ca ramaneam cu contestatia);suporterii,stafful tehnic si jucatorii,nu ne-am fi simtit abandonati,ci am fi perceput ca suntem si noi aparati si oarecum protejati si nu uitati!;in realitate constatam,din pacate,ca nu normalitatea si calitati,precum munca,corectitudinea,bunul simt,intelepciunea,umilinta si rabdarea sunt prioritare si considerate adevaratele valori,ci lupta fara principii si reguli,inversunata si inegala(de cele mai multe ori),pt. existenta si supravietuire in L.1;acesta constituie telul suprem,care”reflecta”,pt. majoritatea fotbalistica,”adevarata”valoare!;cata mizerie!;in concluzie,vinovatia o poarta toti in masura in care au fost sau nu implicati in drama de dupa min.85; ce ne ramane de facut, este sa analizam corect,cu discernamant si responsabilitate adevaratele cauze care au concurat la acest deznodamant nefericit,iar pe viitor sa luam toate masurile ce se impun,de catre fiecare responsabil din acest club,pt.a se evita asemenea sincope nedorite,care cu ceva preocupare si o minima gandire,puteau fi lesne prevenite,intrucat aveam suficiente semnale ca ne indreptam pe o cale gresita.

    Apreciază

    • Parerea mea este,ca,luand in considerre situatia de la inceput de sezon,atat echipa cat si Miriuta + conducerea s-au autodepasit.Nu cred ca sunt multi cei, ce, au sperat la mai mult.C u un pic de atentie prindem i plei of of-ul.Hai CFR!!!!!!!!!!!!llll!lllsi conteaza doar pregatirea serioasa din pauza+venirea a doi trei jucatori mai buni ca rezervele noaste.

      Apreciază

  3. Racheta, încă ceva… Poți să mă crezi pe cuvânt de onoare că aceste concluzii le-am tras încă în momentul schimbării lui Ruiz cu Horj, când conduceam cu 1-0. Le-aș fi amintit aici chiar dacă -printr-o minune- reușeam să menținem avantajul de un gol. HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Kiruj, foarte bine ai sintetizat in articolul tau ceea ce s-a petrecut ieri in meciul cu taranii, asa cum am scris si unii dintre noi, doar ca tu ai facut-o cu calm. Sunt convins ca ai gandit si la 1-0 aceste lucruri, pt ca ai trait in aceasta lume a fotbalului si simti anumite aspecte. Daca inaintea acestei etape exista varianta optimista sa ne distantam la 7 (8, cu meciurile directe) puncte de Astra si situatia era rezolvata peste 80%, acum putem ajunge la nedorita situatie de a ajunge la doar 1(2) punct in fata lor. Si daca ne uitam pe program noi avem doua meciuri extrem de dificile la reluare cu stana si gazul, pe cand ei au doua jocuri mult mai usoare cu iasi si asa, iar situatia se poate schimba dramatic. Dar mai e mult pana departe, sa o luam usor, sa ne linistim ca se apropie sarbatorile si mai vedem ce ne aduce 2017. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Da, Saul, sunt momente când acele multe decenii petrecute în fotbal te ajută să presimți anumite pericole, anumite continuări ale unui meci. Desigur, mai și greșești, în fotbal nu putem vorbi de păreri perfecte, ar fi total aiurea să fie așa… 🙂 E un fel de morcov ”a la Caneto”, bazat pe multe, foarte multe experiențe. Contează (nu cele 3 puncte!) să tragi concluziile corecte. E nevoie de calm, ai dreptate, altfel n-are rost…Și noi, dar mai ales echipa (conducerea, Miri, jucătorii) trebuie să uite de ultimele meciuri, în fotbal nu ai voie să te uiți înapoi, tot timpul trebuie să te uiți înainte. Că -nu-i așa- înainte era ma bine!!! 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  5. Ice Age la Tg. Mures! Tara de kko, fotbal pe masura. Ma uitam acum la imagini, piticul porno Avram era un fel de Bambi pe gheata. 🙂 Ma apuca ciuda si mai mult cand vad ca lapandurii pierd meciuri pe banda rulanta, dar pe noi ne-au incurcat maxim.

    Apreciază

    • Saul, exact la asta m-am gândit și eu…Încasează 5 acasă de la Mediaș, vin la Mureș în 14, dar pe noi musai să ne ardă, c-așa-i în tenis… 🙂 În plm de fraieri ce suntem și noi, dar hai să nu dezvoltăm subiectul, că am ”decretat” că trebuie să fim pozitivi… 🙂 Îți spun altceva (apropo de terenul de la MS), nici nu-ți imaginezi în ce condiții se joacă în div.B (de C sau de județ nici nu mai spun), terenul de la MS era Maracana față de ălea… 🙂 Îmi aduc aminte -așa, pe repede înainte- de un meci al nostru undeva prin noiembrie/decembrie 1993, în Cupă, cu Electroputere Craiova, recent retrogradată din div.A, evident mai bună ca noi. Aveam o echipă foarte arțăgoasă (ca toate echipele de C de atunci), chiar bine așezată, dar și așa… I-am bătut (ulterori am fost scoși în șaișpimi de Poiana Câmpina), dar diferența a fost făcută de CRAMPOANE!!! Am făcut niște crampoane din aluminiu la mine în întreprindere, ceva mai ascuțite dar nesesizabile de tușier la verificarea de dinainte de meci și asta a fost toată șmecheria… HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Este eronată afirmaţia că în prima repriză arbitrajul nu ne-a dezavantajat. Dacă tuşierul, care n-a semnalizat ofsaidul din final, ar fi ridicat fanionul la golul lui Bud, am fi dat golul mai târziu şi nu ne-am fi relaxat atât de devreme. 🙂 Poate că cineva ar trebui să-i atragă atenţia lui Chiriţă, să încurce lumea pe altundeva, şi în meciul de ieri, şi în cel de la Craiova, a fost prins în cadrul şi pe linia porţii la golurile marcate de Bud. La asemenea faze, un arbitru oricând poate găsi ceva chichiţă că a încurcat portarul sau, mai rău, l-ar fi putut plesni mingea şutată de Bud.

    Apreciază

  7. In min 91 Rus a avut o ocazie imensa din 6m ,cand trage in adversar……….apoi Kiruj nu sunt gicacontra,dar in prima repriza au fost vreo 3 intrari de galben a satenilor,la care Gaman n-a avut nici o reactie.La un fault primit de noi in tusa in prima repriza,Maftei striga la central:plm orice atingere dai fault.Gaman se face mic nici cel putin verbal nu-l atentioneaza pe bronzat(da ai dreptate Dan si cand era la noi era tot tzigan,nu-l discriminez).La urmatoarea faza la un fault(nu a fost din spate si nici nu era de galben) in jumatatea noastra bronzatul din nou striga la arbitru cerand galben.Centralul sigur pe el reactioneaza si acorda galben cfristului…………deci tu spui Kiruj ca n-ai vazut nimic deosebit in prima repriza dpdv al arbitrajului?Eu in prima repriza l-am injurat permanent pe acest kkat de oltean.In a 2a m-am linisti pentru ca n-avea sens sa ma agit cand am vazut ce penalty a dat.De golul din ofsaid n-are rost sa vorbim.
    La fel majoritatea sustineti ca ne-am retras prea mult in a 2a repriza………….eu n-am notat nicio ocazie pentru sateni in a 2 a repriza.Au avut vreo 2 ocazii mari in prima ,cu Lopes in prim plan.Eu cred ca trecem mult prea usor peste deciziile decisive ale arbitrului,in stabilirea rezultatului final.Acel penalty este o blasfemie pentru acest joc,doar la judet poti sa dai asa decizie.Este ca si cum ai spune ca o fata violata este vinovata ca se afla acolo intamplator,trecand cu vederea peste faptele penale ale violatorului oltean.
    Daca adunam ocaziile vom vedea ca am avut(in afara de gol) inca trei ocazii mari si cu toate astea am pierdut.Da suntem sadomasochisti cu un profil de looseri.Dar in acelasi timp voi spune ca fara penaltyul dat de gunoi,am fi castigat fara probleme.

    Apreciat de 2 persoane

    • Si eu sunt de acord ca fara acel penalty, taranii n-ar fi inscris si noi am fi castigat fara probleme, dar in egala masura spun ca noi ar fi trebuit sa inchidem meciul la putinele ocazii avute (Bud) si iar am fi castigat fara probleme cu toti gamanii la mijloc. PS. Dinamo mentine suspansul pierzand la Iasi 🙂 Cu punctele pierdute aiurea ieri, precum si cu cele cu recas si lapandurii, acum am fi tinut cu astralii maine, ca noi sa iernam pe podium.

      Apreciază

  8. In ultimele 10 partide cei de lapandurii au o singura victorie, cu CFR in Gruia, un meci in care au jucat pe viata si pe moarte. Dupa acest meci au renuntat complet la lupta,vezi meciurile cu Gazu, Asa, fcsb, voluntari. Meciuri jucate fara titulari, fara orice dorinta de a câștiga. Isi vor primii si ei pedeapsa, sunt sigur.

    Apreciază

    • Justin, eu cred ca Hei hei Pandurii si-au primit premiul (banii) pentru meciul castigat in Gruia, s-a scapat unul dintre jucatorii nostrii intr-un interviu, zicea ca au jucat pe 1000 de euroi de caciula. Am semnalizat acest lucru la vremea cand a aparut interviul.

      Apreciază

    • De acord cu tine, cel puțin în privința celor de la Pandurii. Jegoși, hoți și cum vrei, dar am și eu o singură întebare: am fost și noi pe teren în acel meci? Puteam să-i ardem pe mioare/javre (în deplasare), dar nu mai aveam soluții tocmai cu ei? Poate suntem și noi pasibili de ceva pedepse, după atâtea șanse irosite de intrare în play-off. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Sper din tot sufletul să nu sufere nimeni după acest accident. Îmi şi pare rău un pic că l-am tot tras de urechi pe Răzvan în ultima perioadă, dar am făcut-o -credeţi-mă- cu un scop „pedagogic” destul de clar, să-l ajut (poate), e o mare speranţă atât pt. CFR, cât şi pt. fotbalul din România! În schimb, e tânăr, a explodat cam repede, şi în astfel de situaţii pot apărea decizii greşite de comportament, etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • De ce vorbești de decizii gresite de comportament? Băiatul a fost implicat într-un accident. Zilnic sute de oameni care nu sunt tineri care au explodat repede sunt implicati in accidente. Se intampla. Poate nici macar nu a fost vina lui. Poate a fost gheata pe drum. Presa doar spune ca a fost implicat într-un accident. Nu am vazut sa spuna niciunde ca a fost vina lui.
        Oricum, despre accidentul lui Horj pot sa spun doar atat: sper ca masina i-a cumpărat-o maica-sa. Ca daca nu, atunci da, se poate discuta despre „decizii gresite”.

        Apreciază

        • Nu te ambala, n-ai înţeles ce am vrut să spun (poate n-am fost eu destul de clar). Când vorbeam de decizii de comportament, m-am referit strict la evoluţia lui ca fotbalist, a avut o ascensiune prea rapidă, a primit -de regulă meritat- multe laude, etapă de etapă, şi asta îi poate afecta negativ judecata, mai ales la vârsta lui. Asta e tot. Nici vorbă de nicio aluzie la accident, unde -cum spuneai- poate nici nu e vinovat. HAI CFR!!!

          Apreciază

  9. Admiratia mea fata de Dv. creste dupa fiecare comentariu primit. Judecati cu capul limpede, daca este necesar, sever, dar se simte ca de fapt dojeniti un copil pe care il iubiti. Cine sunteti?

    Apreciază

  10. Mare oaie tre’ să fie acela care mai vrea la oi… Distrug zeci de fotbaliști pe an, din ce în ce mai aiurit, patronul lor jertfește pe oricine pe altarul celor doi clovni: Regenkampf și MM. Vezi și cazul lui Edy, fudul să apere poarta steluței, acum zace la grămadă cu alți fuduli și, sunt sigur, face parte dintre cei ce vor fi dați afară la proxima ocazie. Sincer, eu n-aș merge în ruptul capului la ăștia, mai bine în Portugalia (sau în altă țară), într-o ligă inferioară. Acolo măcar ești tratat ca om și nu ca o jigodie.

    Apreciază

    • Nu cred că Stăncioiu poate fi băgat în aceeaşi oală cu alţii. Probabil că a fost luat pentru ca Niţu să aibă la nevoie un înlocuitor decent, iar el a acceptat statutul de rezervă. Salariul şi-l ia, la Mureş era mai greu, nu văd de să nu fie mulţumit, după cum, nici clubul n-are motive să scape de el. Este la fel ca şi în cazul lui Vâtcă, a fost transferat cu scopul clar de a avea în lot un portar ieftin, experimentat şi care acceptă statutul de rezervă.

      Apreciază

  11. Cu Stăncioiu aşa cred şi eu că stă treaba, ambele tabere sunt mulţumite, nu văd de ce ar fi careva dintre părţi nemulţumită. Idem Vâtcă, chiar dacă în cazul lui treaba e un pic mai „altfel”, el este -de fapt- portarul nr.3 din lot, şi el ştie asta şi nu se dă în spectacol că e marginalizat etc. În schimb, eu aş lua (pentru „funcţia” de portar nr.3) mai degrabă un junior talentat, cu posibilităţi de creştere. La fel de adevărat este că un „portar nr.3” primeşte foarte puţine şanse, deci juniorul respectiv mai degrabă se pierde, decât creşte. Dracu ştie cum e mai bine, până la urmă ai dreptate, cred că tot un bătrân mai disciplinat e soluţia. HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • la amicalul din toamna cu gazul, l am vazut o repriza pe horatiu moldovan(cred ca asa l cheama), juniorul nostru, fizic bun, a avut cateva interventii bune, una din ele chiar spectaculoasa cand a respins aproape de langa bara un gol ca si facut, mie mi s a parut bunicel copilul … poate din sezonul viitor sa l vedem ca si al 2 lea portar.

      Apreciază

      • Da, la el m-am gândit şi eu, şi da, ai dreptate, dacă e luat în lot, trebuie luat ca şi „portar nr.2”. La careva dintre bătrânii actuali (Marc, Mincă, Vîtcă) trebuie renunţat, dacă contractul permite, desigur. HAI CFR!!!

        Apreciază

  12. Poate ca n-ar trebui sa fim asa prapastiosi(chiar daca acum nu dau sanse de intrare in play off) si sa asteptam ultimele 5 partide din campionat.Pana atunci vom avea deseara o partida interesanta,in care gazul n-ar trebui sa fie prea linistita(asta este si-n interesul nostru) mai ales dupa depunctarea cu 3 pct(are acum 34 pct) la doar 4 lungimi de noi.
    Daca pierd s-ar putea sa nu mai fie asa de siguri cu prezenta-n play off.Vor avea partida cu noi si cu fcsb,iar in caz de esec cam punct si de la capat.
    La cum au jucat pana acum au prima sansa cu astra.

    Apreciază

    • Corect, n-au niciun interes să fie „politicoşi” cu cei de la Astra, nu sunt situaţia să facă prostii. Asta nu înseamnă că în mod automat vor câştiga, şi Astra e o echipă absolut imprevizibilă, pot câştiga oriunde, pot pierde oriunde. Interesul nostru e să câştige medieşenii, dar şi un rezultat de egalitate „se acceptă”… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  13. Sper ca nimeni,implicit Horj, sa nu aibe de suferit in urma accidentului(!);singurul criteriu de apreciere al ciobanului-penal este ca jucatorul Stanei sa-i castige meciul,sau sa nu-l piarda,implicit sa-i asigure o reala perspectiva de venituri si nimic mai mult;altfel orice jucator este catalogat in fel si chip,pt. el este o”gioarsa”; nenorocirea este ca mai toate echipele sunt in criza financiara,iar el profita,cumparand de la posibilii contracandidati si distrugand orice concurenta loiala!;poate va mai aduceti aminte ca in perioada in care Semedo a jucata la Urziceni,a redevenit jucatorul de pe vremea cand activa la CFR(!);cat priveste portarul(4) Moldovan,va pot spune ca in toamna aceasta a participat si s-a antrenat cot la cot cu ceilalti trei portari;a mai si aparat in amicale si a facut-o destul de bine;azi,ar fi de preferat ca Astra sa nu castige;Hai CFR!

    Apreciază

    • hai Gazul,hai viitorul😁😁😁😁😁😁😁😁Dar mai ales Hai CFR!!!!!!!!!!!! conteaza doar buna pregatire din pauza pentru reanceperea campionatului.Atentie la sarmale😁😁😁😁😁

      Apreciază

  14. Eu zic sa bata Astra. CFR sa demonstreze ca merita sa intre in play-off pe merit, nu pe noroc. In viata am invatat ca adesea e mai productiv sa impui viata sa-ti dea ce doresti de la ea, decit sa cersesti realizari ca un milog, sperind ca altii te vor ajuta, iti vor da ei ceva, vor face in locul tau. CFR-ul sa obtina, impotriva tuturor „curentelor negative” calificarea printr-un joc bun.

    Mai mult de atit, Astra merita in play-off deoarece au contribuit la coeficient si au umilit Steaua jucind impotriva lui Boldrin, Enache si fara Alibec. Mai bine ar fi sa o scoatem noi pe Dinamo din play-off, sint increzut ar fi o satisfactie mai mare pentru toti.

    Apreciază

  15. Dupa 13 partide fara infrangere, din care cele mai multe castigate, gazarii isi gasesc tocmai acum sa piarda, cand ne arde pe noi mai tare. Dar asa cum spunea Max mai sus si eu dupa meciul de cosmar de sambata, trebuie sa ne revenim noi si sa aratam ca meritam sa jucam in playoff, nu sa stam la pomana asteptand sa piarda altii. Avem de jucat 5 meciuri in care nu depindem de nimeni, trebuie sa scoatem acelasi numar de puncte, chiar cu unul mai putin, decat o Astra de la care vor pleca cei mai buni jucatori. Daca nu, n-avem decat sa ne razboim cu taranii de pe langa Bucuresti sau cu falimentarele recas sau asa.

    Apreciază

    • N-avem de unde şti, poate rezultatul Gazului ne avantajează. Uite, “Se destramă revelația sezonului”, au început deja speculaţiile privind plecările celor mai buni jucători ai lor. Jucătorii lui Astra au valoare, chiar dacă pleacă Alibec şi încă vreo 1-2. Pauza de iarnă poate sparge entuziasmul Gazului, cred că-s mai uşor de ajuns ei decât ţinută la distanţă Astra.

      Apreciază

      • În principiu sunt de acord cu tine, cu mențiunea că cuplul Alibec+Budescu e foarte important la ei (plus Teixeira), dacă ăștia pleacă vor fi o echipă de pluton, cu ceva valoare în plus față de media Ligii. Apoi au dubla cu belgienii de la Genk tocmai în februarie (în șaișpimile EL), adică suprapuse cu cele 5 meciuri vitale din sezonul regulat.Chiar și fără Alibec (și Budescu, poate), au ceva șanse să meargă mai departe, caz în care vor primi bani importanți de la UEFA, așa că în mod cert vor pune mai mult suflet în acele jocuri (pe modelul brevetat chiar de noi), e posibil ca ”mentalul lor colectiv” să pună Liga1 pe plan secund. Revenind, consider și eu că Gazul poate fi ajuns în această nouă conjunctură, dar de la Pustai te poți aștepta la alte surprize… HAI CFR!!!

        Apreciază

      • E posibil sa ai dreptate, Caneto, dar deocamdata mi se pare mai simplu sa te lupti cu o echipa care e cu un punct in spatele tau, decat cu una care are 4 inaintea ta, avand in vedere ca vor fi doar 5 meciuri.

        Apreciază

  16. Na, ca nu a iesit cum trebuia si astra ne sufla in ceafa. Sincer cred ca vom fi in lupta cu Gazul pt ultimul loc de playoff(asta in conditiile in care vor fi penalizati si ei) ,astfel incat meciul direct va fi extrem de important. Acum se vede cat de importante sunt punctele pierdute cu pandurii, timisoara si voluntari. Asta e. Nu vor mai fugi mult dupa noi, in curand o sa fugim noi dupa locul de playoff. Pacat, am avut locul de playoff in mana noastra, dar……….

    Apreciază

  17. Este clar ca n-o nsa avem o iarna linistita, totusi, fata de anul trecut, in acest moment suntem pe loc de play off si nu suntem in urmarirea grupuiui fruntas.
    Cine stie, poate este mai bine asa, ca toata lumea sa ramana concentrata si sa faca fiecare ce trebuie sa fie facut pentru atingerea acestui obiectiv. Aici ma gandesc la o politica de transferuri reusita.
    Alibec a tras pentru Astra si se pare ca si FCSB trage pentru Astra. Dupa atatea mutari dinspre Astra spre FCSB este aproape de la sine inteles ca se naste un nou satelit.
    Lupta noastrea ramane deschisa si inca totul ramane la mana noastra.

    Apreciază

  18. Daca zvonurile cu vanzarea lui Larie pe 200.000 de euro sunt adevarate, inseamna ca ne cam bagam picioarele in el de play off. Cum plm reusim sa vindem pe sume din astea nu stiu si ciobanul vinde pe 6-7 milioane jucatori care nu sunt cu nimic mai buni ca ai nostri. Cum vrei sa iesi din insolventa daca tu il vinzi pe Larie cu 200.000€, Lopes in Franța pe 250.000€, samd? Of, de-am iesi odată din insolventa p.. lii!

    Apreciază

    • Ei, şi iarna trecută au fost transferaţi „mai mult ca sigur” Petrucci, Tiago Lopes, Camora şamd, apoi am învins „moral” la Giurgiu, am bătut la Craiova şi pe ASA în meciurile rămase de disputat în sezonul regulat.

      Apreciază

    • Și eu îl consider pe Ionuț ca fiind cel mai bun din Liga1 pe acel post, am și încercat acu ceva vreme ”mobilizări” să fie luat la națională, consider și acu că acolo îi e locul… Sunt sută la sută convins că dacă ajunge la oi, în secunda 2 va fi convocat. Păcat că are 30 de ani (sau pe aproape) și e în ultimele 6 luni. N-ai cum să iei mai mult pe el, Andrei, asta știi și tu. Ok, poate 300000, hai, cu mare noroc, 350000. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Poți sa spui public cat castiga tinerii? Dupa accidentul lui Horj ma tot întreb de unde naiba are un copil de 20 de ani, care a jucat 2 ani in liga a 3-a si 5 meciuri de Liga 1, bani sa-si cumpere masina de 15-20mii de euro.

        Apreciază

        • Nu pot să spun pt. că am ”nepotul” acolo și îl pun într-o situație complicată (l-am pus deja la un moment dat, din fericire nesesizat de nimeni). Citește cu atenție commentul lui Andrei de la 21.55, fă calculele (nu foarte complicate) și ai răspunsul. HAI CFR!!!

          Apreciază

  19. Cred ca putem spune adio la Playoff. In proportie de 97% nu o sa terminam in primele 6 locuri. Uitati-va la ce meciuri mai are de disputat CFR in comparatie cu cele pe care le are Astra. Sper ca Miriuta sa plece la Dinamo ca tot aia si-a dorit si de cand a batut-o pe Dinamo si-a luat-o in cap si numai esecuri am avut.S-a tot laudat el ca suntem pe primul loc dar noi cum jucam nu o sa terminam nici pe 7. Steaua, Gazul si Viitorul sigur ne bat. Am avut speranta si incredere dar le-am pierdut.

    Apreciază

  20. In ultimele 5 jocuri am obtinut 4 puncte,singurul meci bun fiind cu Astra( care in ultimele 5 meciuri a obtinut 12 puncte).In aceste meciuri am adoptat „tactica stramoseasca”a lui Miri:in repriza doua ne retragem deliberat,nu suntem in stare sa tinem de minge si nu ne mai intereseaza constructia si atacul, schimbarile sunt defensive; acasa mergem pe bubuieli cum bine zicea Hagi ” lunga si pe-a doua”: sa nu uitam ca ultimele victorii din campionat cu iasul si botosaniul le-am obtimut din executiile lui Nascimento si Larie dupa jocuri mediocre,cu pandurii am pierdut,iar cu timisoara am primit 2 penalty-uri pt. un egal.In concluzie Miriuta si-a pierdut inspiratia ,echipa suflul ,bine ca a venit pauza de iarna.Va fi greu pt. ca programul ultimelor meciuri este mai dificil decat a contracandidatelor Dinamo si Astra,iar Gazul are 4 puncte in fata ,meciul direct acasa ,iar pustai e un antrenor mai bun.Asta daca mai ramane Miriuta: totul va depinde de actionariat: daca nu se schimba nimic ,ramane Miri plus situatia actuala ( economica)de la echipa si vom rata intrarea in play-off.Daca se va produce insa schimbarea atunci sunt sigur ca vom prinde podiumul,dar nu cu Vasalie antrenor.

    Apreciază

  21. Poate ar trebui sa încerce sa-l vândă pe Larie în afara, cred ca ar scoate mai mult de 200. Ar fi mai bine si pt el. Pentru campionatul nostru falimentar suma mi se pare foarte buna având în vedere ca va pleca oricum la vara. Probabil cei 2-3 la care se referea Miriuta sunt jucători care vor veni sa-i înlocuiască pe cei plecați, nu jucători care sa întărească echipa.
    Șanse la locul 6 cred ca mai avem cam 50%. Astra nu cred va mai forta in EL, si-au atins scopul acolo acum se va concentra pe play-off, Depinde de ce jucători vor aduce/vinde.

    Apreciază

  22. In opinia mea suntem exact unde ne-a dus realitatea, cu evolutii bune si pragmatice, cu depunctari, cu retrageri riscante la trecerea timpului (in ultimul meci ne-am si ars cu retragerea) insotite de schimbari defensive, cu perioade ale meciurilor in care incercam din bubuiala in bubuiala sa ajungem la victoria finala, cu meciuri intregi bubuite la inceputul sezonului, cu emotii imposibil de stapanit la urcarea pe primul loc fara depunctare, urmate de un recul logic. Ne-am cam mancat pita cu play-off-of-of-of-ul, au mai ramas sanse, dar destul de mici avand in vedere cu cine avem de jucat, sa fim realisti si chiar daca ne-am descurca pe teren cum s-a intamplat de atatea ori, avem de infruntat si urgia care se va abate asupra noastra din directia arbitrilor, etc, nu detaliez. Stiti voi.

    Apreciază

    • Știam cu toții ce ne așteaptă , doar cine ar fi trebuit sa stie si sa se ocupe de asta, se pare ca nu vede sau nu-l deranjeaza. Totusi sunt cateva puncte serioase pierdute doar pe greseli de arbitraj in ultimele 3 meciuri din campionat. Si asta nu e întâmplare, ca sunt prea multe daca mai aduni si faptul ca cei de a Tg. Jiu au jucat cu ceva prime speciale meciul cu noi(din discutiile de pe tribuna) , rezulta ca cineva nu ne vrea in playoff sub nici o forma. Daca ne uitam pe clasamentul actual si vedem cine sunt pe primele doua locuri, echipele conduse de nasul si finul machidoni(una din ele va castiga si campionatul, stati linistiti), rezulta cam cine nu ne vrea in playoff. Vechii dusmani, se pare ca am uitat cam repede cu cine avem de-a face, si mai nou le vindem si jucatori pe bani de seminte. Macar de ii ardeam serios la buzunare si ne mai linisteam si noi dpdv financiar.

      Apreciază

      • Aşa este. Dar să nu uităm nici de prostiile proprii, că „slavă Domnului” sunt destule… 🙂 Pandurii puteau juca pe prime de Premier League, dacă noi jucam măcar la acel nivel din perioada de glorie (victoria contra mioarelor, etc.), îi ardeam cu prime cu tot. În opinia mea au fost câteva greşeli şi la nivel declarativ (IM+Miri), care a trezit instant „agilitatea” ălora despre care vorbeşti şi tu. IM a tot repetat (şi repetă şi acum) apariţia iminentă a investitorilor (însemnând începutul unei noi epoci de aur şi -implicit- un pericol real pt. hegemonia ălora), iar Miri a declarat explicit că în play-off toată lumea va juca contra mioarelor şi vor avea viaţă grea. Pentru mine era clară treaba încă de atunci că această „obrăznicie” va fi taxată în scurt timp, aşa cum viaţa a şi demonstrat acest lucru. La toate aceste declaraţii beligerante (cu efect de bumerang) se adaugă şi euforia păguboasă a celebrului „loc-1 dpdv sportiv”. HAI CFR!!!

        Apreciază

  23. Pe mine ma mira lejeritatea cu care am pierdut punctele in meciurile astea, fara sa vedem vreo declaratie mai aprinsa din partea conducerii. Pai in situatia noastra cu insolventa, o intrare in playoff era mana cereasca dpdv financiar. Daca jucam iarasi in play out, nu garanteaza nimeni ca terminam pe locul 7, mai degraba vom termina iarasi undeva in locurile 9-10. Nici nu mai am chef sa vad diferenta de bani intre locurile 6—10,dar in momentul cand iti vinzi cei mai buni jucatori cu 2-300.000, sunt convins ca e una importanta. De aceea trebuie cu orice pret sa intram in playoff iar conducerea trebuie/trebuia sa reactioneze cumva.

    Apreciază

  24. Ultima notare din 2016 a adunat 16 tribunişti furioşi şi foarte exigenţi (cu câteva excepţii), echipa a fost evaluată la 5.1, Miri fiind scos vinovat principal (3.3). Note mari vedem la Nouvier (6.1) şi Bud (6.0), la polul opus Tiago a primit doar 4.0, evident pentru intervenţia aia cam neglijantă care a însemnat startul debandadei în min. 85. Mai mult nu merită să spunem despre acel meci, ar fi bine să-l uităm cât mai repede, vin sărbătorile, să ne relaxăm un pic. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • EU nu am dat note, dar as fi dat o nota proasta la Camora, nu la Thiago. Pina la urma Camora a dat aiurea cu capul o pasa la portar din care a iesit cornerul…

      Apreciază

    • Asa este cum spui ti mai sus.POVESTI.
      O fi gresit Miri in ultima vreme si poate puteam sa ne betonam pozitia de plei off of,dar sa nu uitam ca tot el,ne-a dus in pozitia acea favorabila.Nu imi place foarte mult Miri,dar ma deranjeaza cand este terfelit.Este antrenorul CFR-ului,trebuie respectat.Am vazut niste comenturi de toata jena la acresa lui (nu neaparat aici).Da poate si trebuie criticat ,fiindca a gresit,dar limbajul trebuie sa fie unul civilizat.Daca noi nu-i respectam pe ai nostri,cum sa avem pretentia sa-i respecte altii.Si aici ma gandesc atat la jucatori cat sinla conducatori.Hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Apreciază

      • Corect ce spui, Luis…Sunt în totalitate de acord cu tine. În plus, în locul celor din conducere eu nici n-aş pune problema înlocuirii lui Miri. Poate că ea nici nu s-a pus, poate totul este o (nouă) poveste otrăvită, cu scop destabilizator. L-a luat gura pe înainte de câteva ori şi se pare că vine decontul. Oricum, de retrogradat nu retrogradăm, la play-off nu prea s-a aşteptat nimeni în august, deci -dacă vrea şi el- trebuie NEAPĂRAT menţinut, să vedem ce poate face într-un sezon întreg. Încă n-a avut nicăieri un sezon întreg dus de la început şi până la final. Chiar sunt curios cum s-ar descurca. HAI CFR!!!

        Apreciază

  25. Din pacate o veste trista pentru noi: azi a incetat din viata fostul nostru mare fotbalist MARIUS BRETAN la varsta de 74 ani.
    Dumnezeu sa-l odihneasca si sincere condoleante familiei indurerate! HAI CFR CLUJ!

    Apreciază

  26. Marius Bretan, un fotbalist si om deosebit, a jucat cu abnegatie si pt Cfr si pt U, pe-atunci nu era problema sa evoluezi la ambele echipe clujene . Pe langa fotbal, a terminat politehnica, fiind un inginer apreciat si avand o sotie profesoara, deci o familie de intelectuali . Si fratele lui, Sorin , a fost fotbalist, o extrema dreapta percutanta , acum un om de afaceri de succes . RIP Marius, condoleante d-na profesoara, condoleante Sorin !

    Apreciază

    • Odihnească-se în pace! Condoleanţe familiei! A fost un mare sufletist pe teren şi un om de treabă. Ai dreptate cu cele spuse, nevastă-sa mi-a fost diriginte în liceu, profă de franceză, o femeie stilată şi o doamnă adevărată. Am fost şi acasă la ei, într-un apartament de lux (pe vremea aia) pe Andrei Mureşanu, s-a văzut că e o casă locuită de intelectuali adevăraţi.

      Apreciază

    • Nu-mi place deloc, mai ales „dorinţele” din ultimele două propoziţii. Păi, CFR ce are? De ce să nu-şi dorească să ia campionatul, dacă rămâne până în vară? Dacă intrăm în play-off, campionatul începe aproape de la zero. Vom avea de recuperat faţă de locul 1 maximum 6 puncte, iar noi suntem obişnuiţi să începem de la -6. 🙂

      Apreciază

      • Suna a declaratie de dragoste. Inteleg dorinta de a merge la bani mai multi, este normal.Dar sa te prostituezi declarativ sa ajungi la oite,nu este foarte elegant.Pacat am avut o impresie mai buna despre Larie.Na,dar fiecare cu dragostea lui.

        Apreciază

  27. Macar Larie e sincer . Ar pleca la wcsb pt un salar mai mare, plus jocuri in Europa, care pot aduce un transfer afara . Nu inteleg ce-i de condamnat, dar asa e la noi, conteaza forma nu fondul !

    Apreciat de 1 persoană

  28. este vorba de ,declaratie nu de dorinta.Dorinta este de inteles.Ce nu inteleg eu la fotbaliatorul din rumunica este,cum ajung in vizorul oitelor ,imediat dau declaratii de „sunt oita de cand ma stiu” etc.Este lipsa de respect fata de suporterii proprii.Pe mine ma deranjeaza,nu neaparat Larie (tot respectul pentru el),dar ar putea fi mai elegant in declaratii,stie si el ca pe suporterul de rand il doare,mai ales daca este vorba de neamil prost becalian.

    Apreciază

    • Pai nu spune ca e oita de mic copil. Daca e vorba de declarație de dragoste, e mai degraba o declaratie de dragoste pentru Viitorul. „Mi-aș dori ca Viitorul să ia campionatul. Dacă ajung la Steaua, voi dori să termine pe doi Viitorul”.

      Apreciază

      • Vezi, mie nu-mi place deloc exact partea asta din declaraţia lui. Restul declaraţiei este OK (chiar dacă aş fi vrut să citesc un „aş dori să continui la CFR” 🙂 ). Păi, dacă nu ajunge la Steaua şi nu pleacă nici altundeva, ci îşi duce contractul cu CFR până la sfârşit, n-ar fi fost normal să spună că şi-ar dori să ia CFR campionatul? Orişicât de realist ai fi ca jucător, nu-i permis să doreşti titlul pentru tine însuţi doar în cazul în care ajungi la Steaua, nu şi în cazul în care rămâi la clubul tău actual, care are şi el şansele lui la titlu, chiar dacă ele sunt foarte mici.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.