Mai contează???


Nu, nu mai conteză deloc…Doar cele 3 puncte contează, oameni buni!!!

În mod logic, urmează ”HAI CFR!!!” și gata articolul, unul scurt și la obiect. Dar mă simt obligat să explic un pic prima propoziție. Nu contează, dragi prieteni, chiar nu contează absolut deloc modul în care am jucat ieri la Giurgiu! Nu contează nici așezarea, nici ”statul de personal” al celor trimiși pe teren, un singur lucru contează, CELE 3 PUNCTE!!!

Ieri s-au adeverit/confirmat mai multe bănuieli ale noastre: în primul rând, aia că echipa joacă mai bine în deplasare. Apoi aia că CFR-ul joacă și mai bine/și mai eficient în deplasare la Giurgiu, nu degeaba suntem nașii echipei de pe malul Dunării, așa cum suntem și nașii celor de la Dinamo (mai nou încercăm să includem în această categorie selectă și pe cei de la FCSB…).

S-a mai adeverit/confirmat bănuiala că meciul pierdut cu minerii din Gorj era doar un accident și nu intrarea/căderea într-o prăpastie adâncă. S-a adeverit din nou că Miri e capabil de soluții absolut bizare, aparent ilogice, dar care până la urmă se dovedesc a fi utile, câștigătoare.

La Giurgiu s-au duelat două echipe bune (uneori foarte bune) ale campionatului, cu o constanță în plus în dreptul CFR-ului, cu o ”estetică” în plus de partea gazdelor. În plus, s-au duelat doi dintre cei mai buni antrenori ai sezonului, care seamănă destul de mult în multe privințe: gură bogată la ambii, predispuși la soluții tactice îndrăznețe, buni motivatori și ”strângători” ai vestiarului, predispuși la riscuri maxime în anumite momente ale jocurilor etc.

Un meci extrem de important pentru ambele echipe, pt. gazde una din ultimele șanse să mai creadă în play-off, pt. noi o posibilitate de-a îndrepta pasul greșit contra pandurilor, și de-a se agăța –în continuare- cu șanse reale de play-off. Să lăsăm povestea cu ”locul 1 dpdv sportiv”, visurile pt. titlu, etc. Totul trebuie luat pas cu pas, etapă de etapă, 3 puncte cu 3 puncte… 🙂

Prima surpriză, titularizarea lui Vâtcă! Dincolo de discuțiile privind înălțimea lui reală (cu o variație mai mare decât notele date lui Miri…) și mie mi s-a părut deseori cam scund acolo în pădurea aia din careul nostru. Am putea vorbi și de greșeala tip ”calorifer” (citat din Andrei Popa) la o minge trimisă acasă de Tiago, de destule ezitări (toate explicabile prin lipsa jocurilor cu miză), dar sunt sigur că Miri a avut argumentele lui, văzându-l zi de zi la antrenamente. Până la urmă a avut și destule intervenții bune, unele salvatoare, e un copil al nostru, așa că nu-mi rămâne decât să-l felicit pentru această partidă.

Surpriza nr.2 e Păun, care –contrar așteptărilor mele, și ale unora dintre redactorii de la televiziuni- nu a jucat pe flanc, ci pur și simplu a fost mutat în spatele lui Bud, în locul lui Ruiz. Nu era nevoie de prea multe minute să ne dăm seama de tactica lui Miri, care a renunțat benevol la construcția tip Ruiz, Adiță fiind pus acolo să alerge căți alți doi, să încurce lumea (făcea pressing de întâmpinare sau de deposedare cam la 3-4 adversari, în rotație, evident, în funcție de fază). Adică să facă lucruri la care se pricepe, nu să se încurce-n minge acolo pe flancuri și să uite de faza defensivă. EXCELENTĂ IDEE, MIRI, chiar dacă una forțată de accidentarea lui Horj. Ok, sunt sigur că nu-l vom vedea prea curând pe Adiță pe acel post, mai ales în jocurile de acasă, e posibil să nu-l mai vedem nici măcar pe teren, dar acest ”as” al lui Miri i-a ieșit perfect, în ciuda impresiei că Păun aleargă degeaba, că nu atinge mingea etc. Bravo Miri, bravo Adiță!

Două vorbe despre așezare, fără asta nici nu se poate! Titularizarea lui Păun în locul lui Ruiz ne ducea cu gândul (în baza obișnuinței) la clasicul 4-2-3-1, dar tocmai apariția lui Adiță a fost cea care a modificat sistemul. În 4-2-3-1 ai nevoie acolo de un Ruiz (sau altul cu competențe de organizare a jocului, inclusiv pasele decisive), Adiță fiind tocmai ”pe invers” cu aceste calități. Așa că s-a trecut frumos la 4-1-4-1, cu Rus în fața apărării (imens travaliu făcut de Laurențiu, pe toată lățimea terenului, cu multe deposedări și cu destule ”rașchetări” la intimidare, mai ales în R2, felicitări!).

În linia aia de patru (din spatele lui Bud, din fața lui Rus) Sorsa și Nouvier pe extreme, Nascimento și Păun la mijloc. Ultimul –cum am și spus- cu sarcini aproape exclusiv de pressing, de încetinire a atacului advers, Nascimento cu mai multe sarcini de construcție, dar și de completare a lui Laurențiu. Bud ca Bud, îl știm cu toții.

Prima repriză foarte interesantă, ambele echipe neglijând (sau nereușind să organizeze) apărarea, în ciuda atacurilor spectaculoase la ambele porți. Norocul a fost de partea noastră, am intrat la vestiare cu un 2-1 care putea fi și invers la un moment dat.

Aici apare DECIZIA lui Miri nr.3 (după Vâtcă și Păun), aia cu ”autobaza” tip-județ. Vasile al nostru și-a dat seama că în acest stil de joc (din R1) putem câștiga cu 4-1, dar să și pierdem că 5-2, așa că a ales –surprinzător!-  defensiva tip ”tramvai”, fără nicio remușcare, bine organizată, cu adversarul tot timpul pe noi, dar fără să creeze pericol. Miri știa bine că Astra se va năpusti cu absolut toate forțele pe noi, practic aveau cuțitul pe jumătate înfipt în spate, erau obligați să riște pentru a se mai agăța de play-off. Miri știa că un joc prea avântat ne poate duce la replierea târzie a extremelor, astralii ne pot prinde dezorganizați în apărare etc., așa că s-a gândit că ”scopul scuză mijloacele” (și că ”contează doar cele 3 puncte”), mai știa că forcing-ul advers va fi de maxim 20-25 de minute, după care pace și prietenie.

Meci disputat într-o tensiune imensă (în primul rând pt. cei doi antrenori), Șumi a tot explicat cam 30 de minute la conferință ce și cum, iar în privința lui Miri e suficient să ne aducem aminte de explozia lui la ratarea lui Mario din final, când a aruncat căciula, cearceaful (?) și era să spargă tot ce era prin zonă, inclusiv gura secunzilor…  🙂

La Astra am văzut din nou găselnița (folosită des și în EL) cu 3 fundași, fără efectul dorit de această dată, tocmai din cauza autobazei noastre. Soluția e bună contra unei echipe care te mai și atacă, Șumi fiind efectiv surprins de retragerea deliberată a CFR-ului. În acele 20-25 de minute din R2 am jucat deseori un 4-5-1 destul de clar, prin care practic s-au cam astupat toate găurile posibile de construcție, doar flancurile au fost mai libere, pe considerentul că acolo oricum nu se face nimic periculos, iar în centru era nevoie de densitate pentru a stopa vreo execuție/combinație de senzație a lui/între Alibec, Budescu și Teixeira.

Despre schimbări? Primele două (Bud-Omrani și Păun-Chiriță) au fost atât ”post-pe-post”, cât și ”sarcină-pe-sarcină”, dacă putem să ne exprimăm așa. A treia, Nascimento-Ene a fost deja una tactică, de conservare a rezultatului (s-au tras și obloanele la autobază…  🙂 ). Toate 3 au fost schimbări reușite, chiar dacă egoismul lui Omrani era supărător în cele câteva atacuri promițătoare din final (în apărare, în schimb,  și-a făcut bine treaba).

Am mai putea discuta mult și prost, dar să ne oprim aici. O singură rugăminte (mai mult pt. Miri și jucători, dar și pt. conducere): să nu mai aud de ”locul 1 dpdv sportiv” (excepție: Caneto… 🙂 ), ”titlu” etc. Nu la televizor. Mă rog, nicăieri, dacă se poate. Oricum media centrală (și necentrală) e plină –din nou- cu laude, majoritatea lor otrăvite, ca de obicei. Pe noi trebuie să ne intereseze meci de meci un singur lucru: ”Contează cele 3 puncte”!!! Și –mai nou- ”Scopul scuză mijloacele”!

HAI CFR!!!

Reclame

88 de comentarii

 1. Kiruj, foarte buna „radiografia” facuta de tine, de mare folos pt unul ca mine care n-a vazut meciul, doar fazele importante. As nota si eu dar n-ar fi corect sa notez doar pt ce am vazut pe rezumat. Totusi, daca nu cumva gresesc, cartonasul galben din min.91 nu cumva l-a primit A. Muresan? PS. Trebuie sa va fac o marturisire si as vrea sa-mi spuneti daca simtiti si unii dintre voi asa: eu ma agit mult mai tare la meciurile CFR-ului privite la tv, decat la cele vazute pe stadion. Pe stadion mai schimbam o vorba, mai incurajam echipa, mai facem o gluma sau haz de necaz, trece altfel, dar la tv eu personal ma agit teribil. Dar sa lasam emotiile si sa ne bucuram de cele trei puncte. Hai CFR!!!

  Apreciază

  • Saul,eu am auzit (și am văzut pe ecran) că e vorba de Ene. Dacă cineva are alte informații, să-mi spună, ca să modific în softul de notare. La începutul fiecărui meci jucat de CFR -cam prin min. 10-15- am o presimțire vizavi de deznodământul meciului, și de regulă așa se și întâmplă. Așa a fost și ieri, am fost convins că vom bate chiar și la 1-1. Excepție meciul din Gruia tocmai cu giurgiuvenii, când eram convins că vom pierde…Rușine să-mi fie! HAI CFR!!!

   Apreciază

   • si mie mi se pare ca tot ene vede galbenul la ultima faza, ideea e ca tot ene a luat galben la faza cu alibec(unde cocalarul suprem alibec trebuia sa vada rosu) … deci ? 🙂 HAI CFR ! PS: acum ma uit pe site-urile de livescore, si galbenul din 90+1 ii apare lui A Muresan.

    Apreciază

  • Uite ce am scris în 16 octombrie 2016, ora 19:31:
   „Oricum, nu toată lumea îşi mănâncă nervii şi unghiile la stadion, după cum nu toată lumea se uită la meci la televizor doar la trezirea dintre două aţipiri. La mine-i chiar invers, la stadion mă comport mai moderat, sunt mai temperat, pe când în faţa televizorului mă iau toţi dracii, urmăresc întreg meciul în picioare, nici măcar în pauză nu pot să stau jos, mă agit încontinuu ca un cimpanzeu într-o cuşcă.🙂”
   🙂 🙂 🙂

   Apreciază

 2. Din acest moment totul trebuie subordonat la echipa pentru un singur tel:intrarea in play off.Petru mine este neinteresanta tactica,pozitionarea sau alte date transmise de A1.In final ce conteaza este rezultatul,iar daca pierzi nimeni nu te va consola c-ai jucat bine sau frumos.Deci conteaza doar victoria!

  Apreciază

 3. Din “COLTUL TRIBUNEI”:Astra-CFR=1-2(1-2);Bud(5`),Nascimento(21`);Felicitari(!);O prima repriza f. reusita; pe langa cele doua goluri am mai avut 2-3 iesiri periculoase,pe contre,care daca se incheiau cu executii precise puteam sa ne detasam;si ei au avut 2 ocazii de gol,pana a inscrie Alibec;am jucat compact,cu pressing avansat,cu determinare,am dovedit maturitate si pragmatism;mare tupeu(si ceva risc asumat) pe Miri sa schimbe putin sistemul(cu trei svarlugi la mijloc-Sorsa,Paun-folosit obligatoriu dupa randamentul neconvingator a lui Horj-,Nouvier) si cativa jucatori de baza(Marc cu Vatca,Horj cu Muresan-mai matur-vulpoi-,Ruiz cu Paun(!?),tocmai inaintea unui meci cu campioana,Astra;ia iesit,meritul lui in primul rand si a jucatorilor ca au reusit sa tina de rezultat,70`;a fost un meci de uzura,de efort in care doar rezultatul mai conteaza; Vatca=7,5-cu mici balbaieli,dar a parat cateva mingi f.grele;-T.Lopes=6,0-in nota obisnuita;muncitor,bataios cu bune si rele, ceva mai sigur,desi a fost surprins si depsit de doua ori;Larie=6,5-a condus bine apararea,s-a achitat bine de sarcini;Muresan=6,0- util,cu interventii bune,dar cu multe respingeri, hazardate, la adversar;Camora=6,5-un joc mediu,nu a stralucit,dar nici nu a comis erori flagrante;L.Rus=7,0-ramane om de baza;intuieste si anticipeaza f. bine fazele;muncitor,om de echipa;Nascimento=8,0-un joc f. bun;autor si coautor al golurilor noastre;Sorsa=6,0-s-a zbatut mult,dar a realizat cam putin;Nouvier=7,0-a jucat bine ambele faze;a avut si 2-3 incursiuni reusite in banda;Paun=6,0-nu-si gaseste locul si cadenta;prea firav si mult prea cersetor;Bud=7,5-o prima repriza excelenta,cu gol si cam atat;A.1=7,0-s-a simtit lipsa lui Ruiz;nu cunosc neutilizarea lui(?!);in rest nu putea face minuni dupa infrangerea de luni,decat sa-si resusciteze jucatorii sis a-I aduca la realitate; se pare ca a reusit;MIRI,sper sa nu revina fumurile si iara s-o dam de gard!;inca odata,felicitari intregii echipe pt.daruire, atitudine,angajament si rezultat(!);am fost plecat,doar acum,la reluare(pe Digi Sport 4)am vazut meciul(!)

  Apreciază

 4. Din păcate, mi-am epuizat observaţiile pertinente referitoare la Păun, Vâtcă şi autobază la articolul precedent. 🙂 Ce-mi mai rămâne, este să dau circumstanţe atenuante egoismului lui Omrani, poate că a primit special indicaţii de la Miri să fie egoist, să ţină cât poate de minge, să aibă restul momente de respiro

  Apreciază

 5. REFLEXE(ne)PERTINENTE:Constat ca cel mai insemnat si de pret avantaj pe care-l avem,fata de majoritatea echipelor, este indiscutabil,STABILITATEA pe care o avem din toate pdv,apoi reusita antrenorului(si nu numai)de-a creea si forma unui colectiv unit(nu-s lozinci)si nu in cele din urma asigurarea conditiilor de performanta,de liniste, de munca;mai apoi,flerul,puterea de mobilizare,de concentrare si pe undeva charisma, contributia si norocul antrenorului;acestea ne dau mare incredere,ne asigura garantia succeselor,ne dau speranta de reusita,chiar daca,deocamdata,suntem tot in(cautare de investitori!)INSOLVENTA!;daca reusim sa mentinem jucatorii de baza si mai aducem vreo 2-3 jucatori(tineri)cu oares`ce habar de fotbal,ne putem bate la podium!;ar fi total gresit sa mai punem o presiune suplimentara,daca am inocula idea, teoria: “ne luptam la Titlu(!!);ce ganduri indraznete si marete, fata de cele avute la-nceputul sezonului,cand ne-am fi bucurat sa ramanem si anul acesta in L.1 si sa nu cadem(mai ales dupa o noua si nemeritata depunctare);Hai CFR!

  Apreciază

  • S-a văzut și în acest meci că tot ce contează (în afara celor 3 puncte…) este unitatea de grup. Lui Miri nu-i plac vedetele (și vedeteismele), îi place ca echipa să arate ca un grup unit, ca un mecamism care are nevoie de fiecare rotiță. Așa a fot și ieri, cam greu aș putea remarca pe cineva (poate pe Bud și pe Nascimento, dar și Rus e pe aproape, chiar și Păun, mai ales față de imaginea proastă pe care și-a construit-o).La negativisme la fel, eventual ceva nesiguranță la Tiago și la Camora, dar și la ei impresia este făcută în raport cu așteptările mai mari ale mele față de ei. HAI CFR!!!

   Apreciază

 6. O victorie mare dupa un meci asa si asa . La mesajele de dupa meci constat un echilibru de aplaudat, nu euforie contraproductiva cum a fost dupa victoria cu Dinamo . Pacat ca Miri iar o ia pe aratura cu declaratiile, asta-i chiar semn rau inainte de meciul cu Recasul . Si da, iar ma tem de meciul urmator, dar cred ca nu numai eu … Ps . Si pt mine a fost ciudata folosirea lui Vatca, a si avut o gafa ( preluarea cu genunchiul ) , noroc fara urmari, respectiv lipsa totala de reactie la sutul lui Alibec ( eu cred ca Marc scotea acea minge ) si iesiri rare la centrari si alea nesigure .

  Apreciază

  • La Dolce spunea Panduru de golul lui Alibec ca nu-l scotea niciun portar………..Bela mi se pare curios ca la acea executie sa vorbim de Vatca,dar sa nu spunem nimic de balerinii Camora si Nascimiento.
   Anul trecut la Giurgiu am facut 2-2 dupa un gol luat printre craci de Marc si un gol primit in min 94 la o balba a lui Muresan.
   La golul din tur cu lapandurii (1-1) golul lui Marzliak eu nu i l-am imputat lui Minca.Si acela a fost de la distanta mare(chiar a avut vizibilitate portarul) dar la fel a fost imparabil.

   Apreciază

   • Golul lui Alibec nu poate fi imputat lui Vâtcă, eventual într-o foarte mică măsură. Țăranul a prins un șut extraordinar, și tare, dar și cu chiflă dublă, adică cu curbă atât în plan orizontal, cât și în plan vertical. Camora și Filipe (sau măcar unul dintre ei) trebuia să fie mai aproape de el. E drept, și Alibec sutează de pe loc (foarte rar în Liga1, doar la cei care au o tehnică de lovire a mingii foarte dezvoltată), care de regulă surprinde adversarul. Cam asta (plus multele combinații aproape letale pe metru pătrat ale trioului de forță de la Astra) l-a determinat pe Miri să adopte defensiva tip autobază, s-au și redus atât șuturile, cât și combinațiile centrale. S-a făcut densitate la mijloc, așa că singurele spații de manevră au rămas pt. astrali pe margini, dar tocmai asta a fost șmecheria, centrările le-am respins relativ ușor. HAI CFR!!!

    Apreciază

 7. Hai ca nu a fost Vatca chiar asa de slab,iar golul a fost frumos.O minge foarte bine lovita ,si o traiectorie perfecta.A fost si portarul mascat,a vazut tarziu.A avut si interventii bune.M ulti portari o incasau,nu numai el.Referitor la meci dor atat,o prim depriza egala,dupa care o dominare sterila si haotica dupa minutul 60,cand astrali au ramas fara fotogin.Atunci am scos si noi capul.Ce ma deranjat cel mai mult este ,ca,marele goleador nu a luat rosu.Un marlan.

  Apreciază

 8. Vatca,are lacunele lui:pozitionari eronate,un joc modest de picioare,o priza indoielnica,o talie inadecvata, care-ti da fiori la orice iesire dintre buturi,de aici si nesiguranta pe centrari si predispunerea la gafe (monumentale);asta-i si explicatia,de ce este rezerva de atata amar de vreme(!);nu mai putin adevarat este si faptul ca daca nu prinzi niciun minut de joc in tot campionatul,cum se spune”n-ai niciun joc in picioare”,este f. greu sa intri in ritm si-n priza,sa te acomodezi cu competitia si presiunea,sa te integrezi in angrenajul echipei, sa simti pulsul jocului,sa scapi de trac,de emotii si sa fi calm si stapan pe situatie(!);iar la un portar orice inexactitate poate fi fatala,iar greselile pot influenta nefast randamentul portarului si scorul de pe tabela; „sederea” indelungata”pe bara” a oricarui portar,aduce dupa sine iesirea din forma,te scoate”din mana”,are un efect negativ pe timp nelimitat si produce un recul,uneori,iremediabil.(fratele meu a fost portar);si eu m-am mirat de folosirea lui Vatca,dar n-a facut-o rau(!?)

  Apreciază

 9. Noi avem 3 portari, sensibili egali ca valoare, dar fiecare cu caracteristici diferite.
  Minca este un portar inalt, asigura o oarecare siguranta la iesiri, un joc slabut de picior, poate ar fi putut face mai mult la sutul din care a marcat Alibec, in schimb, nu-s convins ca ar fi scos primul sut al lui Alibec, la coltul lung, unde Vatca a avut o parada excelenta.
  Vatca, fiind un portar de talie mai mica, are reflexe bune de linia portii, un joc de picior relativ bun, in schimb este mai expus la centrari.
  Marc, este undeva intre cei doi de mai sus, cu talie mijlocie, cu realizari acceptabile si la jocul de picior si la reflexe pe linia portii si la iesiri.
  Din cand in cand, toti gafeaza dar nu intrece niciunul masura asa ca, Miriuta cred ca-i titularizeaza dupa cum ii simte la antrenamente.

  Apreciază

  • e pe pile (titularizarea), pirule, care da mai mult :)) eu nu sunt sigur ca minca ar fi facut mai mult la sutul lui alibec, mi-l amintesc admirand si el suturi de genul asta, numai norocul a facut sa mearga mingile respective peste poarta. in general, avem portari decenti, mai gresesc si ei insa ne si scot in multe faze. si, repet: i-a iesit lui miri, bravo si la gara, sa secam recasul cu paun, ene, horj, chirita, peteleu si negrut pe teren! hai CFR!!! 🙂

   Apreciază

   • FF, n-o sa stim niciodata daca Minca sau Marc ar fi facut ceva la golul lui Alibec dar stim sigur ca Vatca a parat primul sut a lui Alibec, care daca intra,am fi putut zice ca a fost imparabil.
    Pana una alta, Miriuta a fost inspirat.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vatca si-a facut bine treaba si in opinia mea. Pe acel sut respins de Vatca al lui Alibec scria gol… Dar si pe cel al lui Teixeira care a trecut razant pe langa … Acolo am avut mult noroc… Si a fost o combinatie letala Budescu- Alivec – cineva (?) -Budescu cu o interventie extraordinara a unui aparator Cfr-ist (?) pe care scria iarasi gol… Am avut de tremurat serios, dar ne-a iesit. Triunghiul Teixeira-Budescu-Alibec e letal… Pe tot parcursul meciului au fost interventii ale lui Vatca, merita aprecierile noastre. Zicea unul din comentatorii Look, Pasare parca, ca Marc era trecut de forma pe banca de rezerve pentru ca era usor accidentat. Nu era alta varianta, Minca fiind si el accidentat. La golul lui Alibec, no comment. Orice plonjon era doar pentru fotografi, fara nici o sansa in opinia mea.

     Apreciază

 10. dpmdv, sa faca orice vrea miriuta, daca-i iese, e cel mai tare! punctele sunt cele mai importante, farmecul fotbalului/vietii retrogradeaza si se desfiinteaza fara puncte. la golul lui alibec, clar nascimento, in opinia mea, trebuia sa fie un pic mai in fata, sa incerce sa-l incurce. insa totul a pornit, daca am vazut bine, de la o minge pierduta imediat dupa centrul terenului de bud. a fost sau nu fault acolo?
  altfel, exact aceleasi ganduri m-au incercat si pe mine referitor la consumul mental/fizic din fata televizorului sau a calculatorului. cred ca multa lume se consuma mai mult in „fotolii” decat pe stadion. ce ironie, totusi 🙂 hai CFR!!!

  Apreciază

  • Ma bucur ca mai sunt si altii care simt la fel cand vine vorba de emotii ceferiste. Motiv pentru care si luni seara voi fi pe stadion, mai ales ca jocul e programat la o ora mai rezonabila cand inca nu va fi chiar asa frig. 🙂 Hai CFR!!!

   Apreciază

   • Din ce am vazut la prognoza meteo va fi la fel de frig… Eu inca sunt racit de atunci… Sa ne imbracam bine, Saul. La sectorul cu galeria poti sta linistit in picioare, nu deranjezi. Si s-ar putea sa fie nevoie…

    Apreciază

    • Da, am vazut si eu ca minima noptii va fi pe la -10, dar avand in vedere ca meciul incepe la ora 18 de asta ziceam ca nu va fi chiar asa ger. E clar ca trebuie sa ne imbracam gros, dar ar trebui mers avand in vedere ca e ultimul meci acasa din campionat. Nu o sa fiu in sectorul galeriei pt ca locurile noastre sunt in alta parte, dar voi sustine echipa 🙂

     Apreciază

 11. Da, Kiruj, nu conteaza decat cele trei puncte. A fost un meci extrem de dificil si lui Miri i-a iesit totul, inclusiv asezarea 4-1-4-1 de care scrii. Asa ca merita felicitat. Felicitari Miri! Felicitari Cfr!

  Apreciază

 12. Salutare , am facut un meci bun cu Astra. Conteaza cele 3 puncte.Acuma ca am jucat filosofia tip autobaza in repriza a doua nu conteaza, in momentul de fata conteaza cele 3 puncte.Am fost la meciul cu Pandurii de acasa, am pierdut din pacate. In ziua meciului simteam ca pierdem, desi tot am zis ca castigam.In meciul acela am avut un ghinion mare, nu ne-a iesit nimic.Am stat in galerie, si la final putini au ramas sa salute echipa.Ghinionul dupa meci a zburat asupra mea, pierzand, busul 4 din cauza semaforului :)) Luni din pacate nu pot sa ajung la stadion, dar sper sa batem.Eu cred ca daca batem Recasul, putem sa ne consideram in play-off.Hai CFR !

  Apreciază

   • Daca facem niste socoteli, in urmatoarele 8 etape daca obtinem 16 puncte, ar insemna ca am avea un parcurs de campioni. In acest moment avem un avans de 4 puncte fata de prima de sub linie, ceea ce inseamna ca, daca facem 13 puncte in urmatoarele 8 etape ramanem pe loc de play off chiar daca toate contracandidatele or sa aiba parcurs de campioane.
    Eu cred ca si cu 10 puncte putem sa ne atingem acest obiectiv.
    Deocamdata, in acest an mai avem 3 meciuri si daca am obtine, ca prin minune, 9 puncte, ar insemna ca putem sa ne calificam in play off inca din acest an.
    Minuni am mai vazut

    Apreciază

 13. Piru, in acest moment avem 3 puncte fata de prima de sub linie si patru fata de a doua, avand in vedere rezultatele directe. E prematur sa facem astfel de calcule, desi ele sunt probate statistic, important acum e sa batem recasul si apoi mai vedem. Ar fi perfect sa nu pierdem in nici una din cele doua deplasari pe care le mai avem in acest an, daca s-ar putea sa si castigam macar una, pentru a ne pastra distanta fata de moldoveni, care, teoretic, au un program mai lejer decat al nostru. Hai CFR!!!

  Apreciază

 14. Atata timp cat,Mutu face pe directorul,la”catei”,inafara de fostul sau coleg C.Contra, niciun antrenor nu va fi agreeat de el si nu va avea sanse sa ajunga in St.cel Mare,cu atat mai putin Miri care se aseamana in f. multe privinte(temperamental) cu Ando;iar cocaina,la fel ca si acum, n-ar avea nicio sansa sa se impuna;imi doresc ca macar Miri sa ramana,in primul rand pt.a asigura continuitate si stabilitate(mai ales ca vom mai pierde 2-3 jucatori!),apoi pt.ca are capacitatea de intelegere si accepta greutatile si neajunsurile cu care se confrunta conducerea si implicit clubul(!);in atari conditii de criza,cu toate stangaciile,minusurile si neimplinirile sale(deja,iertate!),cred ca la ce bani(nu)avem nu ne permitem un alt A.1,mai bun si care sa se implice si sa se-nhame la munca in folosul acestui club!;este scandalos cum acesti nemernici de federali,din nou,ne-au planificat urmatorul joc,in mod pompieristic,la plesneala, “de-a-n…p-lea”;adica in ultima zi din etapa,apoi in prima zi de etapa(interval de 3zile libere),iar la sfarsitul sezonului,ultimii,dupa 7zile libere,intre etape,cand alte echipe sunt deja de 2-3 zile in vacanta;niste golani nenorociti(!)

  Apreciază

   • Caneto, si Racheta, ideea in sine cu golania ori din ce parte ar veni aceasta programare nemernica e de retinut, Ca e Lpf sau cine e, se stiu ei si stiu foarte bine ce fac. Efectul va fi invers, baietii se vor ambitiona si mai tare si pun pariu ca vor mentine aceasta serie de rezultate excelente, cu sincopele care sunt inevitabile (si Barca a fost egalata de Real in finalul meciului la ea acasa, cat e ea de extraterestra).

    Apreciază

 15. NOTAREA este oprită, am fost prezenți 25 de ”profesori” la acțiune…Miri a primit 7.2, media echipei fiind de 6.8. Fruntaș este Nascimento (8.0), Bud foarte aproape (7.9), iar Omrani are ”doar” 6.1, poate și celor câteva egoisme din final. Să remarcăm și nota bună a lui Rus (7.1), el și cu Felipe au jucat la valoarea lor, făcând uitată sincopa din meciul cu gorjenii. HAI CFR!!!

  Apreciază

 16. LPF este inclusa cumva la ONG-uri si nu la federali(?!);sigur ca decizia de transmisie o ia,in exclusivitate TV(care nu decide anume ce echipe vor juca la data si ora dintr-un anumit program!),dar dupa o prealabila consultare si punere de acord cu LPF(care hotaraste echipele participante si care se obliga sa asigure conform aceluias contract, desfasurarea a 1,2,sau 3 meciuri la datele si orele prestabilite cu TV!) care are datele exacte privind problemele participantilor(care mai sunt) si programul tuturor competitiilor interne si externe de fotbal(pana la nivel de L.3+juniori republicani)in care sunt angrenate echipele romanesti;TV,nu tine la zi intreg calendarul competitional si modificarile care apar intr-un an de zile;TV-ului trebuie sa-i asiguri nr.de meciuri prestabilite in precontract,la datele si orele solicitate si stipulate in contract,altfel pa bani!;nu-i treaba si bucataria televiziunilor, sa stabileasca cand si la ce ora trebuie sa joace CFR-ul(!) -n-are nicio treaba cu acest gen de planificare-

  Apreciază

  • Scuze, prin federali, eu am înţeles FRF, care n-are nicio tangenţă cu programarea partidelor. Bănuiesc că televiziunile ar accepta fără nici o obiecţie dacă LPF ar programa un Steaua-Dinamo în debutul etapei, vineri de la 14.30, doar nu-i treaba şi bucătăria televiziunilor să stabilească când şi la ce oră trebuie să joace Steaua, Dinamo sau CFR-ul.

   Apreciază

 17. Nu stiam ca LPF nu mai este inclusa la”federali”(ca denumire)si ca a trecut la ONG-uri(!?);evident ca decizia de transmisie a meciurilor o ia in exclusivitate TV,numai ca nu ea hotaraste,unilateral,ce anume echipe trebuie sa joace,obligatoriu,la o anumita data,ora din programul competitional(Campionat,Cupe,etc.);eventual se analizeaza si se poate tine cont de nivelul,de la un moment dat,al ”rating-ului”,dar si atunci doar dupa o prealabila consultare si punere de acord intre cele doua institutii;LPF este singurul Organ de Drept si in masura sa stabileasca si sa nominalizeze-prin program si decizii,care sunt executorii-participantele si se obliga sa asigure conform contractului,desfasurarea etapelor si in cadrul aceleias etape, a 1,2,sau 3 meciuri la datele si orele stabilite cu TV; LPF-ul, cunoaste datele si problemele participantilor(care mai sunt,inca!?) si programul tuturor competitiilor interne(pana la nivel L.3)si externe in care sunt angrenate echipele romanesti;LPF trebuie sa-i asigure televiziunii,desfasurarea numarului de meciuri prevazute in contract,la datele si orele stabilite,altfel pa bani(!);NU-I bucataria si treaba televiziunii unde,cu cine,dar mai ales CAND trebuie sa joace,de ex:CFR-ul(!);in acest sens,N-ARE nicio implicare privind modul de programare sau cu graficul de desfasurare a competitiei;este o sarcina si o datorie exclusiva a LPF-lui sa stabileasca,sa nominalizeze si sa numeasca acest fapt! !

  Apreciază

 18. Ei,acum trebuie sa-mi cer si eu scuze pt.aparitia celui de-al doilea calup,”variatiuni pe aceiasi tema”,”federalii”,intrucat nici dupa 1/4h,la mine,pe monitor nu-mi aparuse confirmarea comentului si atunci m-am apucat ostaseste sa mai redactez un altul(!)

  Apreciază

 19. Caneto,se primesc orice fel de scuze,nu meriti niciun fel de tratament”calcaros”!;in noianul de acuzatii(mai mult sau mai putin fondate)scuzele te arunca in derizoriu,nu mai conteaza,mai ales daca momentul s-a consumat,pt. ca din nefericire,pe aici la Romanica,parerile de rau si”iertaciunile”sunt tardive; apoi, in “bunul”obicei stramosesc si a”traditiei crestine”(se poate citi,uneori,a suporterilor)de aici si de oriunde,cum omul zilei greseste cu ceva,automat trebuie stigmatizat,de graba”abtiguit”,pus la zid si apostrofat pt. ca a facut o cat de mica greseala,a omis ceva impotant pt. noi,chiar daca a uitat ceva neesentialul,sau pur si simplu are alte pareri,ori si mai”grav”,ne contrazice si nu-i de acord cu noi;inca odata, scuze ca am scos in relief aceasta parte negativa a firii umane de care incerc sa ma descotorosesc si nu prea reusesc,mai ales cand sunt in fata televizorului(la meciurile noatre,se pare ca este ceva firesc)sau uneori la volan,pt. ca(tot o scuza!)in fata soacrei si-a nevestei nu-mi permit si atunci ma “revars”pe unde nu ma expun f.mult(!) !

  Apreciază

  • Uite aici in ce conditii se pot desfasura jocuri lunea

   Jocurile oficiale se programează de forul competent în etape săptămânale sau intermediare,
   astfel:
   a) în zilele de vineri, sâmbătă, duminică – etapele săptămânale din campionatul Ligii I.
   Jocurile din Liga I pot fi programate şi în zilele de luni, cu respectarea următoarelor
   condiţii:
   – în săptămâna respectivă nu sunt programate jocuri ale echipelor naţionale de seniori
   sau de tineret;
   – în ziua de joi premergătoare etapei, sunt prevăzute jocuri ale echipelor româneşti, în
   deplasare, în competiţiile europene.

   Din cate știu eu, joi 1 decembrie 2016, nu a jucat nicio echipa in cupele europene, in deplasare.

   Apreciază

 20. Pentru că s-au iscat o serie de comentarii legate de înâlţimea (sau lipsa ei) lui Vâtcă, nu l-am sancţionat pe nea Miri notându-l cu -2 (cred că i-a căzut tare greu :D) pentru că a ales un portar mai puţin înalt, ci pentru că din doi portari aleşi de el quasi-întotdeauna, l-a luat de data asta pe al treilea, subit, şi nu cred că alegerea sa a fost obiectivă. O fi fost supărat, e şi el om. Asta am vrut să subliniez, Bravo băieţi! Haide CFR!

  Apreciază

 21. Dupa 18 etape, in editia trecuta de clasament, daca socotelile mele nu contin erori, arata astfel:
  Astra 42p
  viitorul 31p
  fcsb 30p
  Pandurii 30p
  Dinamo 30 p
  CFR 28p
  Tg. Mures 24p
  Dupa 26 etape, acelasi clasament arata astfel:
  Astra 56p
  Dinamo 48p
  FCSB 44p
  Pandurii 44p
  Viitorul 44p
  CFR37p
  Tg. Mures 35
  Este un clasament care nu tine cont de golaveraj si nu include depunctarea CFR-ului.
  Am considerat ca este util sa postez aceste informatii pentru a putea face o comparatie intre sezonul trecut si cel actual.

  Apreciază

 22. Am citit pe cheferetv ( Ulise ) declaratia lui IM data pt Dolce .Vorbeste despre locul 1 , despre 3-4 transferuri din tara si de-afara si despre investitori, sperand ca acestia sa scoata echipa din insolventa pana-n vara . No comment .

  Apreciază

   • ,,, abureli cu investitori, dragi prieteni… nu merita sa ne agitam. Daca ar fi serioasa treaba cu investitorii, nu ar mai fi necesara vanzarea de jucatori in iarna pentru a putea continua campionatul. Dimpotriva, s-ar pastra jucatorii foarte buni si s-ar mai aduce jucatori dupa instalarea acelor investitori la carma echipei. Cat despre titlu, sunt declaratii infantile. Acela se va decide exclusiv in play-off, meciurile din sezonul regulat n-au nici o treaba cu el. Au treaba cu intrarea in play-off si doar atat. Am mai scris, in play off cele sase vor porni aproape de la zero, diferentele de puncte dintre ele reducandu-se drastic prin injumatatire. Acolo vor fi 10 meciuri de care-pe care intre candidatele la titlu, care vor decide campioana.

    Apreciază

 23. A pierdut U Craiova la Viitorul. Meciul urmator,cu noi, vor fi sub presiune pentru ei. Presimt ca scoatem si cu astia cel putin un egal. Pana atunci meciul cu Poli Tim, eu zic ca… fara emotii!

  Apreciază

  • S-au imbrancit prazarii cu viitorii dupa meci ca la judet… In imagini se vede cum prazarul Vatajelu ii spune ceva viitorului Razvan Marin, vine Regele hotelului Iaki din Mamaia si-l imbranceste de doua ori pe prazarul Vatajelu, apoi reactioneaza violent „Rambo” de la prazari imbrancindu-l pe Regele viitorilor si-i cara pumni portarului viitor care-si iese din minti, se napusteste asupra prazarului „Rambo” (jucatorul de culoare din Insulele Capului Verde) dar este oprit de coechipieri si de organizatori si dus „in camasa de forta” spre vestiar. Mai e un viitor de pe banca cu caciula neagra trasa peste ochi care-i cara intre timp pumni lui „Rambo” dar e oprit si dus si el de acolo. Sunt curios daca va fi suspendat Regele viitor. M-as mira. Desi el a inceput imbrancelile. Au primit rosu doar „Rambo” si portarul prazarilor. nu si Regele junglei si nici viitorul de pe banca cu caciula trasa peste ochi. Made in Romanica (era sa scriu cu doi de r la imaginile vizionate, dar m-am abtinut…).

   Apreciat de 1 persoană

 24. Zidane a gasit se pare antidotul Barcei. Aparare cu linii stranse, ocupand toata zona dintre careu si linia de mijloc in sistem 4-4-2, foarte mobila, sacaitoare, cu joc la interceptie, urmata de o iesire rapida prin pase si in mare viteza cu multi jucatori. La auturile de poarta ale Barcei a venit in pressing pana-n gura portii, taind posibilitatile de pasa, obligandu-l pe portarul catalan sa degajeze lung, lucru extrem de neobisnuit pentru Barca care paseaza scurt orice-ar fi. Pana la intrarea lui Iniesta in ultima jumatate de ora, Barca a fost neputincioasa in atac, tocmai datorita acestei tactici a lui Zidane. Realul a fost foarte periculos la iesirile rapide prin pase din defensiva. La intrarea lui Iniesta pentru ultima jumatate de ora, catalanii au avut niste ocazii imense, Iniesta furnizand niste pase filtrante superbe si facand niste sprinturi irezistibile cu mingea la picior, creand mare pericol la poarta Realului. Golul Barcei a venit din lovitura libera, centrare superba si gol cu capul din offside nesemnalizat. Egalarea Realului a fost tot din lovitura libera, tot centrare si tot cap, dar din pozitie regulamentara, chiar in finalul meciului. A mai fost un penalty neacordat pentru Barca la un hent evident al lui Carvajal si doua penalty-uri evidente neacordate Realului, unul la un fault al lui Mascherano asupra lui Lucas Vasquez si inca unul pe care nu mi-l amintesc acum. E parerea mea, a unui fan declarat Real. Penalty-urile s-au discutat indelung pe gigisport, e si parerea lor din ce am vazut si s-au aratat reluari la 360 de grade, date de televiziunea spaniola. Inclusiv la golul din offside al Barcei. Mutarea castigatoare a lui Zidane a fost schimbarea atacantului Benzema cu inchizatorul Casemiro, intarind mijlocul defensiv in plina perioada de gratie a Barcei cu Iniesta mare maestru la pupitrul de control. Jocul s-a echilibrat din acest moment, Realul iesind din nou rapid prin pase din defensiva, creand pericol din nou la poarta catalanilor.

  Apreciază

 25. In ‘pressa balcanica ” zace ca ; „… ala cu capu’ verde , i-o bagat …mana pana-n gat la rejile lor..” Mai, mai, saracu’ reje ! I s-o umflat nasu’ pana la rosheatza … Da’,iel, rejile, o esplicat foarte clar, concis si pur si clar in limba tzarii in care ii reje ( nu a tribului din care provine !!): ca, cam totzi grashii din alte tzari vin sa i-o baje-n gat si cear fi daca si iel s-ar duce-n alta tzara sa le-o baje iel lor ???(ori benzina, ala…. ) . Auzi tu !? Sa vina altz grashi , din alte tzari, in tzara lui si a li nanashu-so !! No, amu , daca-i „leder” , sa vede clar ca, cam in toate meciurile s-o luptat sa bata oimea…. NU ? Ashe ca ; populimea latina da-n pressa independenta si dependenta de banii arborigenului prezinta „obiectiv ” situatziunea … NU ? Totusi , imi cer scuze fata de Gica 10( pe care-l apreciez si-l consider o persoana onorabila) pentru faptul ca , respectivul asa zis rege al fotbalului romanesc mi-a produs todeauna (inca din anii’80) un fel de iritare , de repulsie.. Eu nu pot sa-l cosider ca si cel mai mare fotbalist roman pe un isteric egoist.. Am vazut si altii (ca, doara, is trecut de juma de secol , ca si Kiruj , caneto, Saul, Silica , Racheta si altii )

  Apreciat de 1 persoană

  • Legat de televizari, nu vad ce rost are sa ne dam cu capul de pereti. Nimeni nu e o victima daca joaca lunea. Asa cum am aratat mai sus, marea majoritate a meciurilor disputate într-o zi de luni, au fost disputate in condiții neregulamentare. Orice club care a pierdut un meci lunea putea sa depuna contestatie la comisiile frf si, eventual, la TAS. Din moment ce nu a făcut-o nimeni (nici CFR-ul) inseamna ca toate cluburile sunt fericite cu programările si ca, NICIUN club nu da vreun ban pe suporteri si confortul lor.

   Apreciază

  • Achilles, te rog frumos nu ma baga in categoria juma’ de secol, pt ca mai am cativa ani pana atunci (putini, ce-i drept) 🙂 In rest de acord cu tine in ceea ce-l priveste pe reje, un caracter marunt, infect, gretos. Ma tot gandesc la pustii de acolo si la personalitatea lor, ce pot invata de la un astfel de individ care dupa ce castiga un meci si trece pe primul loc in clasament se manifesta de o asemenea maniera?! Eu inteleg ca el n-a prea fost prieten cu cartea, pt ca el a avut de facut niste bani, dar are totusi o varsta care l-ar recomanda pt un altfel de comportaent. Doar ca ce poti sa-i ceri unuia care crede ca Dostoievski a jucat la Dinamo Moscova sau a scris Fratii Jderi, Grimm sau becali?! 😦 😦

   Apreciază

    • Trist este ,ca,spalatii pe creier din rumunica ii sar in aparare.Sunt curios daca lpf,frf,CNA se vor autosesiza in legatura cu,actiunile din teren si declaratiile rejelui.A atacat un jucator pe teren,declaratii xenofobe si rasiste.Oare nu merita si el o suspendare?Sau el trebuie iertat ca, nu-i asa este REJE.

     Apreciază

     • Exact Luis, de declaratiile xenofobe (impotriva jucatorilor straini, care ii strica lui afacerile cu Academia sa), e bine ca ai pomenit. Ar vrea sa traim intr-o tara bananiera unde strainii sunt interzisi sa lucreze. Nu-mi spuneti de Brexit, in Anglia lucreaza o mare masa de oameni emigrati din Romanica si din ce vad pe la cunostinte, exodul continua si dupa Brexit, nici vorba sa se fi oprit datorita temerilor populatiei care a votat pentru Brexit, ca-si vor pierde joburile in favoarea imigrantilor mult mai ieftini. (Am vazut un interviu cu un tanar intrebat despre munca in Romanica, la care a raspuns ca a lucrat doua luni in Romanica si ca niciodata nu vrea sa mai lucreze in Romanica, intrebat unde, a raspuns ca in avion…) Revenind la Regele viitorilor, iar nu-l vad sanctionat pentru declaratii xenofobe. Macar de ar fi roman. E macedonean ca Oierul cu toata turma din jurul lui. Ce ar spune daca s-ar face declaratii impotiva macedoneenilor din Romanica. Ar vorbi despre sovinism, pe buna dreptate. Dar el ce face? El vorbeste impotriva tuturor strainilor, deci e xenofob.

      Apreciază

 26. Am vazut ca s-a discutat mai sus despre programarile meciurilor si eu am comentat zilele trecute legat de intervalul scurt intre meciul de acasa cu pandurii si deplasarea de la Giurgiu. De data aceasta insa nu prea are rost sa ne necajim, pt ca nu prea vad cum s-ar fi putut programa urmatoarele etape asa incat sa fim avantajati, avand in vedere intervalul scurt de timp. Daca am jucat joi mi se pare ok sa jucam luni acasa, fiind cel mai lung interval posibil. Urmatorul meci il jucam vineri 9 dec. in prima zi a etapei, pt ca martea urmatoare pe 13 mai avem un meci de cupa, iar sezonul il incheiem pe 17, in timp ce altii il incheie pe 19, deci in nici un caz nu vor fi in vacanta de o saptamana, cum zicea cineva mai sus. Macar se respecta acelasi interval de 4 zile intre fiecare meci. Hai CFR!!!

  Apreciază

  • Asa e, Saul, imi retrag avizul catre AP+IM. Cluburilor chiar le-a convenit o zi in plus de repaus intre joi si luni fata de joi si duminica. Si eu cred ca e mai importanta o zi in plus de repaus decat programarea in weekend. Depinde si daca unii luni sunt nevoiti prin job sa plece din Cluj lunea si atunci ei nu mai ajung la meci. Ii inteleg si pe ei. E greu sa fie bine la toti, cam imposibil…

   Apreciază

   • Si eu am fost in aceasta situatie cu ceva ani in urma, eram nevoit prin job sa fiu plecat din Cluj in zilele de CH L, de ex tocmai in perioada cand s-au facut acele 10 puncte in Ch L, urmarindu-le la pensiunile unde ma cazam la TV. Frustrant, nu? Dragii mei, jobul poate fi schimbat…

    Apreciază

 27. Saul,ai dreptate intr-un fel,de asta data(!);mi-a scapat meciul de Cupa;dar eu ma refeream si(in general) la faptul ca din cauza acestor dese programari,la intervale mici(la care se mai adauga si timpul pierdut cu deplasarile),jucatorii nu au timpul necesar pt.refacere,iar programarile din zilele de luni, la ore inaintate pt. aceasta perioada a anului,din motive obiective,ma obliga sa pierd vizionarea meciurilor de pe stadion la unele meciuri(pensionar,pensionar,dar mai si lucram cate`ceva,macar pt. copii!);cat priveste atitudinea,caracterul si comportamentul de cocalar al rejelui”junglei”,sunt identice cu ale nasului puscarias;pacat ca acei copii nu au parte de un altfel de exemplu pt. viata si fotbal;Legea compensatiei si a razbunarii,functioneaza si la cel mai inalt nivel fotbalistic,precum Barcelona-Real;Barca,a fost taxata pt. ratarile monumentale(inexplicabile pt. acesti super jucatori!)ale lui Neymar si Messi,dar mai ales pt. golul inscris de L.Soares,din off-side;nu prea am timp pt. antrenamentele echipei,dar m-am interesat de baieti si va pot spune ca toti sunt apti,inclusiv Gomelt;oricum este f.greu de urmarit,intrucat terenurile sunt inghetate si mai nou isi desfasoara antrenamentele pe sintetic la zile,ore si locuri,doar de Miriuta stiute;spre ex.ieri,s-a facut antrenament pe sinteticul din Parcul Feroviarilor,iar azi in nocturna -in Gruia(probabil fara public);I.M.nu se desminte cu promisiunile desarte si continua sa ne abureasca si sa ne amageasca cu virtualii investitori,”tulburand,nefortat apele”;Hai CFR!

  Apreciază

 28. Liga 1 impotriva aparentelor ofera un spectacol adevarat,chiar daca mai aproape de-o republica bananiera.Cel mai vinovat in acest incident a fost reactia lui Ramniceanu,care la crime de lèse-majesté impotriva rejului Gica a gasit de cuvinta sa aiba o iesire incredibila.Autorul moral rejele prin „strangerea-n bratze” a lui Vatajelu.
  Acum daca s-a petrecut ceva grav(dpdv al federatiei) vom vedea prin sanctiunile care le vor da.Mai degraba cred ca-l vor folosi de acar Paun pe Rambleu,incercand sa mascheze adevaratii vinovati.
  Antrenorul Viitorului si-a facut un grav deserviciu de imagine.In fapt a coborat de pe piedestal s-a antrenat intr-o galceava de tzatze si acum mi-e,ca-i va fi dificil sa revina de unde a coborat.
  Cat despre valoarea lui ca fotbalist cred ca ne obosim in van in a-l contesta.La 18 ani deja era mare si cu o viziune pe care altii la retragerea din fotbal n-o pot transpune in jocurile de pe calculator.
  Eu ii inteleg frustrarea regelui care incearca sa realizeze ceva in fotbal din noua postura.Este evident ca are merite in crearea unui club de la zero,a unei Academii si construirea unei baze sportive mari.Si sunt convins ca a invatat din mers si acum nu vrea sa repete greselile de anul trecut din play off.Isi ruleaza jucatorii si incearca sa aiba solutii pentru toate situatiile.Eu as cataloga parcursul viitorului pana acum mai degraba sters.Tocmai de aceea spun ca poate si-a dozat ritmul avand in vedere ca un alt campionat incepe o data cu play off.

  Apreciază

  • Gica,daca IM sau AP sau Miriuta sau oricare oficial de la CFR faceau si declarau ceea ce a facut rejele omeniilor erau suspendati pe viata si CFR-ul depunctata cu 1000 de puncte ,iar terenul suspendat pe 100 de ani.Daca comisiile si CNA-ul nu vor lua masuri pe baza inregistrarilor video+declaratiile xenofobe si rasiste(nu au luat nici atunci cand Cadu a fost lovit)atunci este clar ce se intampla,cam din aceasta cauza a scapat rejele de doua retrogradari.Ajutor de sus.

   Apreciază

  • Gica 10, contrar parerii simpaticului Achilles si mie mi-a placut Regele Omeniilor pe cand era fotbalist, ca si tie. Avea acel dribling din margine spre interior urmat de sut, o tehnica de sut de invidiat. Acelasi dribling pe care l-am remarcat si la Balaci, care e liderul altei generatii de decari. Nu degeaba l-a adus atat Realul cat si Barca, Regele Omeniilor a avut momentele sale de varf incontestabile. La nationala la fel. Si mie m-i se pare unul dintre cei mai mari jucatori pe care i-am vazut jucand. Dar apoi cu viitorii s-a manjit, scapand extrem de dubios cu ei de retrogradare in doua randuri. Iar modul cum sta capra in continuu oierului e de-a dreptul dezgustator (chiar daca sunt prieteni, e lipsa de caracter). Asta e imaginea lui aproape completa. Ar mai fi modul lui de exprimare (defectuos) foarte greu de inteles. Ar fi bine sa mai citeasca din cand in cand o carte (nu septic american/romanesc … 🙂 ), l-ar ajuta mult in exprimare. Pe noi ne mai deranjeaza poate in primul rand vehementa lui impotriva Cfr-ului nostru drag. In afara momentului recent (surprinzator) cand a afirmat ca, Clujul joaca cel mai bun fotbal, ne-a balacarit continuu echipa noastra draga, si acum indirect prin vehementa lui impotriva jucatorilor straini (care-i strica afacerile cu academia lui).

   Apreciază

 29. Sa nu uitam ca lucrurile se leaga… Pentru ca Regele a declarat saptamana trecuta: „Nu ne trezim. Vai de mama noastra. O sa ne bata si oricine. De ce ? Pentru ca internet. Am uitat sa selectam care stie fotbalul, care are personalitate. Avem fundas care o da lunga si da-i bufa. Decarul a disparut. A disparut, fratilor. A disparut. Pentru ca el a disparut. Istoria României spune ca suntem latini. Pe mine ma doare.” Nu vi se pare clar?

  Apreciază

  • Foarte clar.CRiSTAL😁😁😁😁😁😁😁😁limpede intunecat de neanteles.Si totusi este lins in cur.Mi-a placut de Mirlnica,nu a lins ,a spus clar nenorocitul hadji omenie este de vina.Abia astept sa vina la Cluj,am sa-i tranmit cateva urari de bine.

   Apreciază

   • Oricum da-i in paula mea,sa mai primeasca si de la comisii cateva suspendari pe baza inregistrarilor video.Este bine pentru noi,da de mi pierd niste puncte pe drum.Hai CFR !!!!!!!! Conteaa doar cele trei puncte,rejii si prazarii + mioarele+maidanezii sa se casapeasca intre ei.Noi sa fim sanatosi .Maine cat mai multi la meci.Habar nu am cum ajung,sper sa nu stau peste program.

    Apreciază

  • E confuz in exprimare Regele Omeniilor. Din ce inteleg se plange ca se joaca la bubuiala pe varf in Liga de doi lei a lui Gino acum, ca nu mai avem decari autentici care sa dribleze si sa initieze combinatii, ca nu se mai joaca in Romanica combinativ, ci cu bubuieli continue pe varf si ca astfel echipele din Romanica vor fi batute si de cele mai slabe adversare.

   Apreciază

   • Cred ca s-a mai referit la disparitia jocului de fotbal de pe maidane din cauza dependentei tuturor copiilor (…si a adultilor in egala masura as adauga) de internet, de distractia pe calculator.

    Apreciază

 30. @CFR-istul in mod normal nu ar trebui sa se joace joia. Nu am inteles niciodată nevoia asta de a se televiza toate meciurile. Care era problema daca in etapa intermediara se jucau la aceeasi ora Concordia-ASA, Pandurii-Voluntari si Botosani- Gaz Metan? Nu cred ca televiziunile au avut market share semnificativ din televizarea meciurilor respective. Si nu se mai labarta etapa. Practic in ultimele 11 zile am avut zilnic cel putin un meci de Liga 1. Nu e aberant? In Anglia se televizeaza 6 meciuri din 10. De ce la noi trebuie sa se televizeze toate?

  Apreciază

  • Ar fi mai bine si in opinia mea daca s-ar juca sambata si duminica dupa-amiaza de la ora 16 toate cele 7 meciuri din Liga de doi bani a lui Gino. Gen Anglia, Germania, tari cu clima mai rece. Nu poti sa te compari cu meridionalii spanioli, portughezi, italieni sau francezi. Gigisport are 4 canale, ar putea transmite lejer 3-4 meciuri pe zi simultan. La fel si Dolce. Look-ul mai greu cu doua canale, el ar trebui sa selecteze cate doua meciuri pe zi. Cred ca ar fi mult mai multi spectatori pe stadioane in zilele cand e benga afara. Dupa-amiaza e mult mai placut, mult mai suportabil pe la ora 16-17. Pe cand vine benga seara, meciul e demult terminat. Asa fac nemtii si englezii. Noi de ce nu ne luam dupa ei, de ce consideram ca suntem pe tarmul Marii Mediterane si nu a celei Negre? E drept ca nu e prime time pentru tembeliziuni. Bun, atunci sa nu ne mai plangem de stadoanele goale, daca primeaza tembelizorul si ratingul reclamelor.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.