Etapa a 18-a: Astra Giurgiu – CFR Cluj


et18

Joi, 1 decembrie 2016, începând cu ora 20.30, în cadrul etapei a 18-a în Liga 1 Orange, Stadionul Marin Anastasovici: Astra Giurgiu – CFR Cluj.

Extrem de enervant şi dificil meci. Mai ales pentru că Astra este o echipă mai instabilă şi mai capricioasă decât orice femeie sau orice vreme probabilă. Bate la Craiova şi la Viena, pierde la Timişoara şi cu Dinamo acasă, dar la Dinamo în deplasare face egal. Egal acasă cu Chiajna, egal în deplasare la Botoşani. În fond, nici măcar nu-i vorba doar de Astra, nu se mai există noţiunea rezultatului scontat. Tătă lumea bate când nici nu te aştepţi, tătă lumea pierde când nici nu te aştepţi! Nici nu ştiu dacă-i de bine ori de rău, poate să ne ajute, cum tot aşa poa’ să ne şi îngroape. Concordia bate Steaua, apoi pierde cu ASA, care pierde acasă cu Viitorul, care pierde la Steaua, care pierde la Chiajna. Mai înţelege cineva ceva?  Pandurii nu bate pe nimeni etape în şir şi şi-or găsit să lase mortu’ tocmai la noi în ogradă. Ce să mai spun de rezultatele Craiovei, ale lui Dinamo, Voluntari etc. Drept dovadă, uitaţi cum arată clasamentul ultimelor 5 etape:clasament-5etape(sursa: flashscore, fără rezultatele din această etapă)

În afară de Gaz Metan, toate echipele au şi victorii, şi înfrângeri, obţinute în general când, unde şi cu cine te aştepţi mai puţin. Ar cam fi timpul să se împiedice şi Gazul, măcar cu nişte puncte de penalizare la Comisia de Licenţiere, dacă tot au de gând să aştepte meciul împotriva noastră ca să  înregistreze o nouă înfrângere după cea din etapa a 7-a (cu Pandurii în postura de naşi, la Mediaş 🙂 ; n-au mai pierdut de 11 meciuri!).

Important este ce vom face noi. Suntem pe şase şi este strict interzis, verboten, forbidden, è pericoloso sporgersi, ne pas se pencher dehors, să coborâm în clasament. Dimpotrivă, tre’ să ne tragem mai sus, la căldurică, pentru că, să nu uităm, stăm prost la capitolul „rezultatele meciurilor directe” cu Pandurii (oricum, nu cred că se vor alege cu vreo felie din tortul play-off-ului) şi cu Botoşaniul. Mai e şi cireaşa de pe tort, în urma victoriei de aseară, se pare că nea Ando a câştigat definitiv încrederea lui Mutu. Până la primul rezultat nefavorabil. 🙂 Deci, puncte, puncte şi iar puncte, cât mai des şi cât mai multe.

Starea gazonului şi toropeala n-or să fie un impediment pentru calitatea partidei de azi. Astra are un gazon foarte bun, se anunţă cer senin, ioc precipitaţii, temperatură în jur de 0°C. Să sperăm că toropeala va lipsi şi din capul băieţilor noştri, să sperăm că pe cea din meciul cu Pandurii o vor transmite în căpăţânile giurgiuvenilor, pentru că aşa cum Pandurii ni-s cam naşi în ultima perioadă, şi noi le-am cam venit mereu de hac  celor de la Astra.

Horj este suspendat pentru cumulul a 4 cartonaşe galbene, unii spun că Tiago Lopes ar fi adunat 7 cartonaşe galbene şi ar fi suspendat, dar site-ul Ligii Profesioniste menţionează doar 5 cartonaşe în dreptul său. Problema stringentă o reprezintă absenţa lui Horj, nu poate fi înlocuit decât de un alt U21: Păun ori Chiriţă. Ceilalţi trei U21 din lot se pare că nu se antrenează foarte bine, au figurat extrem de rar pe foaia de joc în partidele disputate până acum. Oricum, în faţa unor vulpoi experimentaţi ca Texeira, Budescu, nu poţi face experimente cu jucători cruzi cum sunt Veres, Sârbu sau Pintea. Indiferent că soluţia lui Miriuţă va fi Chiriţă sau Păun, cel sacrificat va fi, probabil, Nouvier. Pică din start şi orice variantă cu Camora urcat la mijloc. Nu exclud ca Mişu să revină în poartă, Miri l-a scos pe Marc şi după înfrângerea de la Botoşani, chiar dacă în acel meci a scos mult mai multe mingi grele decât numărul golurilor încasate (din care maximum unul imputabil), iar acum, după două înfrângeri în ultimele 5 partide, probabil că urmează din nou perioada lui Mincă. La fel ca noi, mă rog, mult mai bine ca noi, Miri cunoaşte ce poate Astra: jucători foarte tehnici şi experimentaţi, joc de atac combinativ. Sunt ferm convins că are şi antidotul pentru cojocul lor: un joc compact şi agresiv din partea alor noştri.

Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Rus, Nascimento – Sorsa, Juan Carlos, Păun – Bud. Rezerve: Marc – Peteleu, Ene, Gomelt, Chiriţă, Nouvier, Omrani.

La gazde, nu cunoaştem decât un titular 100% sigur: Lovin. 🙂 Lovin a fost extrem de iritat de faptul că a fost înlocuit încă din minutul treizeci şi ceva al partidei de la Timişoara, iar Şumi i-a promis că va fi azi în primul unşpe. Astra: Lung jr. – Stan, G. Alves, Oros, Junior Morais – Takayuki Seto, Lovin – Ioniţă, Budescu, Teixeira – Alibec. Rezerve: Gavrilaş, D. Florea, Moise, R. Alves, Boubacar,  Nicoară, Balaure. Suspendat: Săpunaru. Accidentaţi: Boudjemaa, Dandea, D. Niculae.

Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – la centru, Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Daniel Hulubei (Vaslui) – asistenţi, Denis Haidner (Hunedoara) – rezervă.

HAI CFR!!!

 

71 de comentarii

  1. E un meci de 1 x 2. La fel ca majoritatea care urmeaza de acum incolo. Daca ne iese un parcurs excelent ca cel de pana acum (sincopele sunt incluse, inevitabil) intram fluierand in play off. Daca nu vom avea un parcurs excelent ca si pana acum, trebuie sa ne luam gandul de la play-off. Revenind la meciul de luni seara, nu cred in blat, cred in motivarea suplimentara a pandurilor cu niste bani din alta parte ca sa ne incurce la cat de infometati sunt si la cum au tras cu dintii prin toate mijloacele de puncte. Jocul in sine l-am analizat cu totii suficient cred, e clar ca nu a fost ziua noastra. In opinia mea meciul din aceasta seara va fi cu totul altfel, si sumudicii joaca cu totul altceva, va fi un meci de care pe care in care noi avem sansa noastra si sunt convins ca ne-o vom juca. Echipa are rezultate mai bune in deplasare in ultimul timp asa ca toate panzele sus! Hai Cfr!

    Apreciază

  2. Imediat ce a afisat media notelor pt meciul cu Dinamo, am avertizat ca daca nu batem pe panduri, Miri va avea o medie sub cea a echipei si asa s-a intamplat . Asa-i fotbalul, cei mai multi sunt influentati de rezultate si nu de jocul in sine . Da, a pierdut o minge Horj, dar asta a fost mult in terenul oltenilor, iar pt golul primit se fac vinovati toti cei care trebuia sa-i tina locul , dupa cum e stabilit de antrenor ( Larie merge ca fundas central stanga, T. Lopez in locul lui Larie, Sorsa sau Rus in locul lui Lopez etc, asta una din variante ), deci nota 4 e exagerata, ca doar in restul partidei n-a evoluat rau . Tot asa, Miri l-a schimbat pe Nouvier prosteste pt ca n-ar fi faultat, si aici se pune problema ca ceilalti trebuia sa rezolve faza, desigur daca erau invatati cum s-o faca . Cu aceasta schimbare, aducandu-l pe Camero aripa stanga, pericolul pe care il cream pe acea parte s-a evaporat, cum si jocul de pase s-a dus naibii, apelandu-se din nou la bubuieli spre careu . PS . Repet, presinunea cu play-offul e contraproductiva, facem aici calcule mai ceva decat cu ocazia luptei pt titlu, dar asta nu e vina noastra, ci a celor care ne-ai inoculat ca suntem cei mai buni, ca vom fi mari si tari din nou in Europa samd . Macar la Dinamo am vazut la tv fetele investitorilor potentiali, care au si facut cateva aprecieri . La noi bla, bla, bla si atat !

    Apreciază

    • Bela, eu unul cred ca intre indianul de la Dinamo si Martian, e doar diferența de imagine. Apropo, ambii sunt prieteni lui Mutu. Eu unul nu cred in investitori straini interesați de fotbalul romanesc. Sa fim seriosi? Asa cum se vede și într-un link pe care l-am postat pe Cheferetv, o etapa de LNBM are mai multi spectatori decât o etapa de Liga 1.

      Apreciază

  3. Bela, la noi cica nu se pot spune multe ca afecteaza negocierile….sincer nu cred ca mai e careva intre noi ce mai crede minciuni a la IM. Nu stiu pe cine vor sa pacaleasca, dar eu cred ca se pacalesc doar pe ei.

    Apreciază

  4. Eu cred ca Omrani ar fii solutia pentru atac. Tine de minge mult mai bin ca Bud, alearga mai mult, se demarca, e activ. Din pacate mi se pare ca Bud devine un fel de Cr. Lopez, care dupa ce a marcat o gramada de goluri, incepe sa o lălăie pe teren, și mereu are ceva de reproșat. Ar putea învăța, ca așa a luat si el locul lui Lopez

    Apreciază

  5. No, am simţit bine că va fi schimbare de portar, dar n-am nimerit-o cu Mişu. Nu-i nici măcar rezervă:
    Astra: Gavrilaș – Stan, Geraldo, Oros, Morais – Lovin, Takayuki – Al. Ioniță, Budescu, Teixeira – Alibec
    Rezerve: Boșneag, Florea, Boubacar, Nicoară, Kortzorg, Balaure, R. Alves.
    CFR: Vâtcă – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Nascimento, L. Rus – T. Sorsa, Nouvier, Păun – Bud. Rezerve: Marc, Ene, Chiriţă, Negruţ, Juan Carlos, Omrani şi, probabil, Peteleu.

    Apreciază

  6. Deja am morcovi…Tocmai cu Astra îl testează Miri pe Vâtcă? Interesantă și lăsarea pe bancă a lui Ruiz. Poate va fi arma secretă… 🙂 Eu cred că Sorsa va juca în spatele lui Bud, Păun pe dreapta. HAI CFR!!!

    Apreciază

  7. -2 din start pentru Miri pentru introducerea lui Vâtcă. Îmi place agresivitatea băieţilor, arătăm grozav în faţă, dar suntem zero barat în apărare. Sincer, mă calcă peste nervi teletextul ăstora cu valoarea lui Alibec. E un atacant bun, dar nu unul grozav, poate nici peste Bud. Dar când mingea e la el, apărătorii noştri nu îndrăznesc să-l atace, 4-5 ceferişti stau la ceva distanţă, şi Alibec poate pasa când nu poate şuta. Are Miri de lucru, ceva trebuie făcut neapărat cu apărarea. Înleleg respectul faţă de un jucător valoros, dar ţineţi-l fraţilor strâns de tot, e singurul care e cu adevărat periculos.

    Apreciază

    • Nu înţeleg acest fff slab. Ziceam că sunt convins că Miri cunoaşte antidotul pentru contracararea jocului combinativ al giurgiuvenilor. Probabil, asta a fost cea mai bună soluţie, retragerea deliberată în apărare. Putem constata că ocaziile clare ale gazdelor au fost în prima jumătate de oră a meciului, când am mai ieşit şi noi la joc, şi nu în perioada de o oră când ne-au înghesuit în faţa porţii lui Vîtcă. Se poate că, dacă jucam fffbine, să se fi terminat meciul cu un 5-4 pentru gazde. 🙂

      Apreciază

  8. Silica trebuie sa le dai sanse tuturor jucatorilor inclusiv lui Vatca.Este un baiat extraordinar si un adevarat profesionist.Ma gandesc ca cei din staful tehnic il vad in fiecare zi la antrenamente.A fost o partida cu o mare incarcatura in care evident presiunea a fost pe umerii lui.Dar chiar nu poti sa-i reprosezi mai nimic dupa aceasta evolutie.La golul astrei(o executie fantastica) cei doi iepurasi(Camora si Nascimiento) s-au ferit de minge,obturandu-i in acelasi timp vizibilitatea portarului.
    Momentele de pericol la poarta noastra au fost cand Alibec primea mingea in apropierea careului nostru.Centralii nostri foarte lenti erau fixati si de aici cateva oportunitati pentru giurgiuveni.Este greu sa inscrii cand echipa adversa se pune pe doua linii in fata careului de 16m.Un joc deloc frumos pentru cei care
    erau neutri la aceasta intalnire.In schimb pentru noi este o lovitura de ciocan:pe langa ca am recuperat punctele cu lapandurii,am si scos din calculele pentru play off pe astrali.
    Dar sunt inca multe puncte in joc si mai pot exista surprize.Cercul echipelor implicate pentru primele 6 locuri se restrange pe masura ce ne apropiem de etapa 26.Ramanem in lupta alaturi de dinamo si cu botsaniul si lapandurii.Cei mai periculosi imi par moldovenii,care in plus au jucat cu fcsb,gazul,cu noi.Speram in continuare pentru ca este un campionat foarte echilibrat.Il asteptam luni pe Sheroni la Cluj……….

    Apreciază

    • Gică, chiar n-am nica cu Vâtcă, nici cu alt jucător, îi stimez şi-i iubesc pe toţi. Dar cred că nu azi era ziua să-l testezi pe Vâtcă. Ştii, eu sunt un om miculuţ, cum e şi Vâtcă. Fără să am cunoştinţele unui Kiruj, Caneto et al., cred că un portar e recomandabil să aibă peste 1,80 cm. L-am văzut azi pe Vâtcă pierdut într-un careu plin cu jucători de peste 1,80. Ştii, nu mă mai pot apuca de jucat baschet (am şi eu o vâstă), dar ar fi derizoriu ca un jucător de 1,70 să joace cu alţii de peste 2 metri. Pare rău, aşa e azi în sport. Şi nu numai la noi 🙂

      Apreciază

      • Nea_Silica, nici Marc nu-i cu nimic mai înalt decât Vâtcă. Ambii figurează cu 1,84 m pe wiki şi transfermarkt. Ştiu, la sportivi, în special la portari, se mai îndulceşte înălţimea cu 1-2 cm. 🙂 Dar Marc şi Vâtcă tot de aceeaşi înălţime sunt, că-i 1,80, că-i 1,83. 🙂 Tade figurează pe wikipedia cu 1,88 m, dar 100% e mai scund decât Vâtcă (i-am văzut alături, de-aia sunt sigur). 🙂

        Apreciază

  9. Încă ceva; Bud a fost azi peste toţi. I-am dat 10, nu prea cred că avem să-i reproşăm ceva. Gol marcat, pressing sufocant. Bravo Cristi!

    Apreciază

  10. Un rezultat foarte important, 3 puncte care ne tin aproape de echipele din varf.
    A fost o prima repriza bunicica, am fost pragmatici, am avut si putina sansa si 2-1.
    Vatca a avut o interventie excelenta la sutul lui Teixceira dar parca putea sa fie mai reactiv la sutul lui Alibec.
    A 2-a repriza ne-am retras strategic, o adevarata „autobaza”, nu au aparut ocazii de gol desi a fost o presiune mare.
    Cred ca Astra, desi au potential ofensiv ridicat, azi nu cred ca-u fost destul de proaspat fizic, mai ales dupa minutul 60.
    Tactica lui Miriuta cu „autobaza”, desi a fost total inestetica, a fost castigatoare si pentru asta .. bravo domnule.
    Paun a mai ratat o oportunitate de-a arata ceva.

    Apreciază

    • A ajuns repede şi Adiţă un fel de E. Dică, E. Dimar ori Bastos (varianta nerevenită cu capul), este mereu pus la zid, şi când merită, şi când nu merită. 🙂 Aseară, n-am văzut să fi meritat. După părerea mea, n-a fost cu nimic mai prejos decât mulţi alţi coechipieri. Ofensiv, n-a prea contat, după cum n-au prea contat nici alţii, dar a alergat enorm, a recuperat multe mingi şi a pierdut multe dintre mingile pe care le-a recuperat. 🙂 Ceea ce mă enervează în jocul lui este că la disputarea mingilor 1 la 1, încearcă foarte des fineţuri de evitare, de săltare a balonului, iar adversarul câştigă mereu duelul (lucru valabil şi pentru Nascimento, Nouvier).

      Apreciază

      • Paun, dupa ce a avut nenumarate sanse sa confirme la inceputul sezonului, acum este in situatia in care trebuie sa faca lucruri deosebite pe teren pentru a atrage atentia asupra lui. Faptul ca Sorsa nu a fost mai rasarit ca el si nici Nouvier nu a rupt gura targului, nu-l ajuta prea mult in tentativa de-a se impune ca titular.
        Eu asta astept de la el, sa faca diferenta pe teren pentru ca are talent si ar fi pacat sa nu reuseasca.
        La fel gandesc si despre Negrut.

        Apreciază

        • Poate că şi aşteptările suporterilor sunt prea mari de la cei doi şi s-a format o preconcepţie generală de minimalizare a oricăror lucruri bune făcute de ei. Păi, Adiţă a avut multe recuperări în meciul de aseară, a alergat mult, a reuşit să încurce lumea, cum bine spune gică10. De la recuperările lui au pornit două faze din prima repriză, ocazia mare a lui Sorsa şi faza în care acelaşi Sorsa a întârziat câteva fracţiuni de secundă cu pasa spre Bud, prins în ofsaid. La fel şi Vâtcă, proporţional cu minutele în care au fost folosiţi cei trei portari, nu putem spune că e mai gafeur decât Marc sau Mincă, totuşi are o imagine de sperietoare în rândul suporterilor. Reîntorcându-mă la Păun şi Negruţ, au fost multe meciuri cu câte un jucător mână moartă pe teren, dar dacă unul din cei doi a fost pe teren (chiar şi pentru 10-15 minute pe final de meci), cea mai slabă notare în tabelul lui kiruj, în peste 90% din cazuri, sigur a fost în dreptul lui. Asta în condiţiile în care eu am notat mereu mâna moartă cu cea mai mică notă. 🙂

          Apreciază

  11. Bravo CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A fost o prima repriza excelenta, in a doua ne-am inchis bine dar am si avut noroc de cateva ori. Intr-adevar pe teren am acumulat 35 de puncte cu care am fi pe primul loc, felicitari tuturor pentru aceasta frumoasa performanta. Mai e un drum lung (8 meciuri dificile), speram ca vom continua acest parcurs excelent, normal, cu sincope. Un semnal de alarma pentru meciul cu ACS Recas care a facut si ea destule rezultate surpriza si are un vulpoi de antrenor Ionut Popa. Hai Cfr!

    Apreciază

  12. Cine e pe primul loc? CFR, CFR!!! Nu am văzut meciul având alte obligații, doar fazele golurilor la final, nu pot să spun decât: bravo băieți! Victorie super importantă, astralii nu cred că mai contează in această luptă. Legat de golul primit de Vatca, văzând traiectoria mingii, singurul lucru pe care il putea face orice portar era sa plonjeze doar pt impresia artistică și să aplaude, dacă era gentleman 🙂 Bravo băieți! Bravo CFR!!!

    Apreciază

    • Am ascultat declarația lui Miri, nu știu de ce nu își vede de treabă, chiar dacă a câștigat astăzi. Nu e înțelept să faci valuri riscând să strici atmosfera.

      Apreciază

      • Eu am vazut interviul pe Look (cred ca era si microfon de gigisport), acolo zicea ca doreste sa ramana cat mai mult la Cfr si ca e important sa ramana jucatorii in iarna, la vara clubul sa decida impreuna cu jucatorii care sa plece la cluburi mai mari. Deci lupta cu conducerea sa ramana in iarna jucatorii actuali, sa nu fie vanduti in iarna. De titlu n-a vorbit, dar ceea ce a declarat pe dolce cu ipoteza in care vor veni 2-3 jucatori in iarna ca se poate lupta la titlu, a mai declarat intr-un alt interviu inainte de acest meci pe gigisport. Stimate Miri (si daca nu ne citesti) stii proverbul cu gura bate curu’, las-o te rog mai moale cu titlul, sa vorbim acum de ce e important, intrarea in play off. Nu e bine sa pui presiune pe umerii echipei, jucatorii se inhiba. Trebuie in mod relaxat sa spunem, in opinia mea, ca luptam pentru intrarea in play off si abia daca reusim acest lucru ne gandim la urmatorul pas. Care in nici un caz nu trebuie sa fie obiectiv titlul, ci o clasare cat mai sus cu putinta. Pentru psihicul jucatorilor, cum a luat Leicesterul lucrurile pas cu pas si nu a vorbit de titlu pana nu l-a obtinut. E o chestie care tine de psihic, de luarea presiunii de pe jucatori si motivarea lor sa dea maximum posibil.

        Apreciază

  13. Nea Silica nu vreau sa ma hazardez dar Vatca are la 1.80,deci o statura buna(evident 2m este si mai bine dar nu totul ).
    Nea Piru urmareste traiectoria balonului la golul lui Alibec.Urca si apoi coboara in vinclu ,la un sut care a avut forta.In plus a avut un paravan facut de doi castraveti care in loc sa blocheze sutul,se intorc permitand executia lui Alibec.Vinovatii la acest gol sunt Camora si Nascimiento.Este incredibil sa primesti 2 etape consecutiv goluri ,iar fundasii(nu balerinii) se feresc.Este grav din moment ce Marc a platit pentru golul primit cu lapandurii,iar vinovatul moral(Camora) a mai primit o sansa prin prezenta in primul 11 si a comis-o din nou……….deci sa vorbim de vina portarului imi pare exagerat.
    Trebuie pentru viitor sa fim mult mai pragmatici si sa evitam mentalitatile de jucatori de duzina(gen greselile din ultimile 2 partide).

    Apreciază

    • Gica, nu l-am vazut vinovat pe Vatca la golul primit ci doar fara reactie. Foarte posibil sa nu fi reusit mare lucru si daca sarea dupa mingea aia, fiind un pas in fata liniei portii, dar imaginea cu el cum admira traiectoria ei, te lasa cu sentimentul ca nu s-a facut totul pentru evitarea golului.

      Apreciază

    • Şi n-a fost singura greşeală a lui Camora. Ştii şi tu foarte bine că lunga perioadă de accidentare nu putea să nu lase urme în jocul lui. Se vede de la o poştă că are mari probleme de coordonare a mişcărilor. De-aici, intrări întârziate, poziţionări proaste, nesiguranţă şi alte greşeli care nu s-au prea văzut la el înainte de accidentare. Mai are nevoie de ceva timp să-şi revină.

      Apreciază

  14. acum, sa fim obiectivi: nici mie nu mi-a placut jocul, am comentat si eu cand l-am vazut pe vatca in poarta, cand am vazut ca suntem subrezi in aparare insa, ce conteaza cu adevarat, dpmdv, in meciurile oficiale, INTOTDEAUNA, sunt punctele! meci ft greu etapa urmatoare, sper sa ne tina norocul si sa mai adunam inca 3 puncte la zestre. hai CFR!!!

    Apreciază

  15. O data cu aceasta victorie suntem imediat dupa fcsb la punctele obtinute in deplasare:17p fata de 19.Interesant mai ales ca la inceputul acestui campionat am inceput slab in deplasare.Este incurajator in perspectiva urmatoarelor 2 deplasari consecutive cu voluntari si csu(dupa partida de luni cu recash).

    Apreciază

      • Este corect sa fie apreciati jucatorii cand au realizari……….si Nascimiento cel putin aseara a fost determinant
        in victoria de aseara.Doar ca eu astept mai mult de la jucatorul din acea pozitie.Adevarul ca este si foarte tanar si are timp sa creasca inca.

        Apreciază

    • Eu cred ca a fost menajat pt meciul de acasa, unde e mai multa nevoie de el decat in deplasare. Posibil ca dupa 4luni de jocuri, ruiz sa nu duca atitea meciuri…

      Apreciază

      • Eu cred că n-a contat decât obligativitatea utilizării lui Păun, iar Miri nu a avut încredere că Adiţă poate îndeplini sarcinile defensive din banda stângă.

        Apreciază

  16. Am remarcat cu totii ca in jocurile de acasa,in ultimul timp ne-am impus greu si la limita.Viitorul regelui s-a impus la fel la limita si chinuit in fata Iasiului.Cu noi au castigat datorita greselilor noastre infantile si a ratarilor mari din repriza a 2a.Deci trebuie sa acceptam ca nu sunt partide castigate dinainte cu niciun adversar.Sper totusi sa fie o exceptie cu timisoara si sa ne facem campionatul mai facil in continuare.
    Vizavi de lupta la play off, pandurilor le vor fi greu spre imposibil dupa ce program au.Asa ca ramane in carti botsaniul fata de care avem 4 pct(de fapt 3 datorita rezultatelor directe).Va fi greu dar putem sa privim si-n fata,poate la gazul dupa posibila depunctare sau chiar fara(etapa urmatoare gazul-dinamo).Pe dinamo n-o prea pun la socoteala ,pentru ca pare impusa in play off.Mai este si un dinamo-botsani foarte important.

    Apreciază

  17. Daca Miri l-ar fi jucat pe Ruiz, nu ar fi avut loc Paun. care ar fi fost jucatorul U21 si pe ce post??? Bravo Miriuta! Nouvier, nu merita „sacrificat” aici… calculele au fost perfecte si abordarea reprizei a 2-a, un pic cam riscanta!

    Apreciază

    • Asa e, Dodo din Cluj. Mie tot mi-a frant inima punandu-l pe bara pe preferatul meu Ruiz. Nu mi-e rusine, e jucatorul meu preferat din actualul lot Cfr-ist si-l vreau in teren, normal… Mai e tanarul baimarean Cosmin parca, apoi Rares Pintea, fostul junior Cfrist, mai e un portar U21 tot fost junior Cfr-ist si… mai e departamentul de scouting de la club (vorbe mari, stiu, dar cineva se ocupa in mod cert si de acest lucru la club).

      Apreciază

  18. Era sa si uit de Aditza………..Miri i-a gasit o pozitie perfecta,unde rolul lui era sa-ncurce lumea.A reusit cu prisosinta acesta fiind jocul lui de referinta dupa mult timp.Decat sa-l vad in banda pierzand mingile pe banda rulanta,prefer sa-l vad in mijloc sutand dupa tabela de marcaj.Probabil in banda,avand spatiu mai mare se-ncurca-n detalii si cand ajunge-n pozitia de finalizare este deja obosit.
    A fost un video scurt cu un jucator al regelui de la academie(pe avion) cand agresa verbal o femeie,iar ceilalti radeau ca prostii la comportamentul debil al coechipierului lor.Paralela se vroia facuta cu Aditza al nostru cand interpreta o replica dintr-un film de comedie romanesc.Aditza al nostru inca traieste in alt univers si nu realizeaza ca trece timpul pe langa el si se risipeste.Este bine sa fie oameni care intretin atmosfera la echipa,dar nu doar sa se rezume la acest rol.Pentru ca sigur nu se poate compara cu un actor si fotbal inca n-a ajuns sa joace.Aditza daca din greseala ne citesti(probabil nu pentru ca Tribuna nu-i de nivelul sau) te rog pentru binele tau(si al nostru al suporterilor) trezeste-te si comporta-te ca un profesionist in ceasul al 12-lea al carierei tale.Ca de n-o faci tare mi-e ca o sa te intorci pe la Dragasani la nivelul div C sau judet.

    Apreciază

  19. Pai vezi? Viata e plina de surprize si neprevazut. Postari de genul „Atentie la caini, va fi un meci pe viata si pe moarte, cu o brigada de arbitrii care ne va da rosii si va dicta penalty-uri impotriva noastra, ne va anula goluri si penaltiuri valabile, acordand goluri din offside impotriva noastra. Evident ca nu toate simultan, ci doar o combinatie letala a acestora…” cu 8 zile înainte de meci, într-un moment în care delegarile nu erau făcute, nu prea isi iau rostul.
    Pe mine nu m-a interesat niciodată cine urmeaza sa ne arbitreze. Am invatat ca unii ne fura, unii ne ajuta. Asta e fotbalul romanesc. Nu are niciun rost sa-mi pun poalele in cap. Niciodata nu o sa înțeleg tendința asta de victimizare. Geez…Man up! Ba ca arbitrii. Ba ca presa. Ba ca nu ne lauda presa. Daca ne lauda presa, sunt laude otravite (aviz ultimul articol al lui Kiruj). Bine, nu înțeleg de unde pretenția ca presa sa fie independenta/obiectiva. Niciunde in lume presa nu e obiectiva. Iar legat de presa…de la promovare s-a venit cu discursul cum ca „noi suntem ardeleni cinstiți, nu hoti ca miticii”. Ok, inteleg ca s-a dorit atragerea suporterilor din Ardeal. Dar nu poti sa fii mirat ca ziaristul nascut in Giurgiu (deci mitic hot/necinstit) sa-ti dea limbi.

    Apreciază

    • Poate că niciunde presa nu este obiectivă, dar bănuiesc că-şi asumă partizanatul. Am mai scris, când l-am întrebat pe Tolontan, pe blogul său, dacă nu e normal ca şi ziariştii să aibe echipe favorite, prin urmare nu pot fi 100 % obiectivi, mi-a răspuns că nici vorbă, obiectivitatea e de 100%, în copilărie au fost suporteri, la pensie vor fi suporteri, dar între astea, nu ţin cu nimeni, pun totul deoparte, nu contează decât să-şi facă corect şi obiectiv meseria.

      Apreciază

      • Teoretic asa ar trebui sa fie. Dar practic e mai greu. Tu esti suporter CFR. Iubesti CFR-ul. Maine, Tolontan iti face o oferta pentru ca ii plac editorialele talr de pe Tribuna. Accepti oferta. De mâine nu mai ești suporter? Nu mai iubesti CFR-ul? Uman, nu are cum sa se intample asta si, cel mai probabil, in articolele tale pentru GSP se v-a strecura mereu o doza de CFR-ism. Poate urasti Steaua. Daca te angajezi ca si ziaristi la un cotidian „independent” brusc o sa incetezi sa urasti Steaua? Nu o sa se strecoare niciodată o doza de anti-stelism in articolele tale? Fie si involuntar?

        Apreciază

      • Dar îți dau dreptate. E normal sa își asume simpatiile. E si normal. Cand te faci jurnalist sportiv, o faci pentru ca iti place sportul. Automat ai un club favorit. Dar sunt putini cei care si-au asumat simpatiile. Un Ioanitoaia – Universitatea Craiova, un Fornade care a declarat mereu ca e suporter al Universitatilor (Cluj si Craiova). Daca ne mutam la TV, acolo e si mai absurd. Multi analisti TV sunt fosti fotbalisti. Poti sa ai pretenția de la un Ilie Dumitrescu sa nu fie suporter Steaua?

        Apreciază

      • Caneto,este normal ca si jurnalistul sa fie suporter.Nu este insa normal ca,parca se inteleg,sa atace o echipa,sau sa nu o bage deloc in seama,chiar daca are rezultate bune.Sa denigreze fara dovezi,sa atace mieleste,na ,asta nu este normal.Din pacate in rumunica noi suntem cei pui pe esafod.De cand am pus in pericol interesele unor ,suntem sistematic executati.Noi nu existam la stirile pozitive (doar foarte foarte rar),in schimb daca este ceva negativ in fotbalul mioritic,este asociat cu noi.O poza,un video,un comentariu,chiar daca nu are legatura directa cu CFR,-ul noi aparem.Invers este cand ete vorba de echipele indragite.

        Apreciază

        • Si sa nu uit.Conteaza doar cele trei puncte si hai CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!???
          Scuze ptr greseli,tableta bat-o vina😁😁😁😁😁😁😁😁😁

          Apreciază

    • Nici un comentariu nu are vre-un rost. Doar atat ca-ti exprimi liber parerea. E dreptul tau. Dar de fapt nu are vre-un rost, o faci din pura placere.

      Apreciază

          • De arbitraj prefer sa nu polemizez cu tine, Vlad. Pur si simplu asta e parerea mea despre arbitraj. Si mi-o mentin. Si in general nu polemizez nici cu tine si nici cu altcineva. Chiar daca suntem diferiti, e important sa acceptam faptul ca suntem diferiti, ca gandim altfel, ca am trait in medii diferite in care ne-am format pareri contrare.

            Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.