Goluri multe, da’ prea puţine


Este absolut normal, logic, meritat, de dorit etc ca după 11 etape disputate CFR să aibă în clasament cele mai multe goluri marcate şi cel mai bun golaveraj, 21-9.

De alea 9 primite nu mă ocup, toate au fost încasate nemeritat, întâmplător, absurd, regretabil etc, n-au decât ca o treime dintre ele să le disece canetoul botoşănean, iar câte unul cei giurgiuvean, gorjean, timişorean, fecesebean, medieşan şi târgumureşean. ’tu-le muma, ce fericire pe canetoii chiajnean, voluntarian, craiovean şi dinamoveanist, n-au nimic de lucru, poa’ să stea toată ziua şi noaptea liniştiţi la crâşmă, savurând câte o limonadă sau câte un ceai cu rom.

gj

În schimb, să vedem cum s-au împărţit cele 21 de bucăţi înscrise de ai noştri; puţine, totuşi reprezintă un record pentru acest sezon până în momentul de faţă:

  • Combinaţii extrem de spectaculoase în urma unor scheme exersate cu multă conştiinciozitate la antrenamente: 8.

Mai pun 2 bucăţi de combinaţii şnur soldate cu obţinerea a 2 penalty-uri ce au dus la 2 goluri, aşa că avem un total de 10 goluri înscrise la acest capitol. Antrenorul este însă în culpă, dacă se insista mai mult pe jocul combinativ şi nu iroseam uneori posibilităţile avute  cu bubuieli haotice, cred că puteam înscrie minim 20 goluri din un-doi-trei-uri.

  • Centrări pe sus, nu în primul adversar, nu prin spatele porţii adverse, nu în tuşă pe partea opusă: 6.

Puţine de tot, doar cu unul mai mult decât a înscris Concordia în total, dar ştim că la acest procedeu suntem mereu deficitari, nu se pune mai deloc accentul pe el la antrenamente, lucru de neînţeles pentru mine. Cu un minim de interes şi seriozitate, centrările perfecte, de pe loc şi din alergare, direct pe fruntea atacanţilor centrali, mai puteau pune la zestrea noastră alte 20 de goluri, nu doar 6. Vina lui Miriuţă, evident.

  • Penalty transformat: 4.

4 din 4, că alte 4 nu le-au fluierat fluieraşii cu fluieru’, ’tu-le muma. Trebuia să avem un total de 8.

  • Acţiuni individuale: 3.

Greşeala antrenorului, trebuia să avem zero la acest capitol, fotbalul trebuie să fie un joc colectiv. Dacă Miri nu comitea acestă eroare, să permită băieţilor să dea gol cum le taie capul, ci îi obliga să împartă treaba şi cu alţi colegi, puteam avea 23 de goluri din combinaţii, nu 20.

  • Direct din lovitură liberă: 0.

Minim 10 goluri trebuia să fie cota, da’ parcă nu vrea nimeni să spargă gheaţa, numa’ plopii. Am mai dat şi acum vreo doi ani acest sfat: luaţi la ţintă plopii, fraţilor, nu vinclul porţii adverse, sunt şanse apropiate de 100% să nimeriţi poarta.

  • Autogol: 0.

A mai încercat câte un adversar să şi-o dea în propria poartă, dar sunt slabi, nu te poţi baza ei.

  • Bubuială: 0.

Spre deosebire de transformarea unei lovituri libere directe ori a autogolurilor adversarilor, unde suntem zero barat, bubuiala a fost un mijloc de zero cu plus, cu rezultate bunicele: o bubuială a dus la un gol din acţiune individuală, iar două (exact câte din combinaţii) la penalty-uri transformate. Este de datoria lui Miri să perfecţioneze acest procedeu. Dacă jucătorii erau cu lecţia bine predată, ar fi putut să o bubuie chiar şi în poarta adversă. De minim 7 ori!

La un calcul simplu reiese că, dacă aveam un antrenor ca lumea, arbitri corecţi şi adversari capabili să înscrie autogoluri (barem 5 bucăţi),  puteam avea peste 73 de goluri la activ.

În fine, mortul de la groapă nu se mai întoarce, rămânem doar cu cele 21 de goluri  consemnate oficial în rapoartele de arbitraj.

Şi dacă mă gândesc ce ratalău a fost Bud în meciurile cu Astra, Poli etc … puteam avea peste 81 de goluri la activ.

În fine, mortul de la groapă nu se mai întoarce, rămânem doar cu cele 21 de goluri oficial consemnate în rapoartele de arbitraj.mgpgpppgmgpg

Când mă gândesc că ne era la îndemână lejer un minim de 94 de goluri în 11 etape, dar Miri, arbitrii, adversarii, Bud … 🙂

HAI CFR!!!

*Material elaborat, ultralungit, avizat şi recomandat de CCOS®

102 comentarii

  1. Am mare încredere în jucătorul recent transferat („Nimeni”), cred că îşi va menţine poziţia de lider în clasamentul PPPG şi pe viitor… 🙂 În clasamentul general (făcând abstracţie de cei plecaţi), tot ăia sunt în frunte: Bud, Nascimento, Ruiz, Nouvier, Tiago şi -mai nou- Larie. „La vremuri noi, tot noi”, cum se spune în popor, şi la CFR chiar aşa e, şi e bine. Practic vorbim de lotul potenţialilor vandabili în perioada următoare… 🙂 Surprinde (sau nu) poziţia bună a lui Omrani. Pe de altă e interesantă lipsa totală a lui Rus din acest clasament general, preocupat -ce-i drept- de fluidizarea jocului la mijloc, asigurarea densităţii atât în apărare, cât şi în atac (toate bazate pe f.multă alergătură, să recunoaştem). HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Poate doar atât: golul lui Omrani cu sătenii a venit după o pasă lungă (foarte precisă) a lui Larie, aici poate încadrarea mai corectă era „bubuială”. Dacă nu ieşea gol, în mod cert am fi vorbit la vremea respectivă despre o bubuială… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. eu nu sunt de acord sa adunam intrebari si sa-l luam la rost pe I.M. ce atata bataie de cap cand il avem pe „nepotu'” in vestiar???? 🙂 hai CFR!!!

    Apreciază

    • Sub nici o forma intrebarile nu ar trebui sa capete nuante de „luare la rost” ci doar un caracter pur informal.
      Ca un argument pro, eu consider ca acest dialog ar duce la o emulatie mult mai accentuata in jurul echipei.

      Apreciază

    • „Nepotu” să facă totu’ ca în următorul material elaborat sub egida CCOS® să intre în top 3 la categoriile MG, PG şi PPPG, că asta ar fi treaba lui. Oricum, ce să ştie el de şeicii din Italia şi Insulele Cayman? De fapt, nici I. Mureşan nu cred să fie informat de către acţionari despre stadiul negocierilor. 🙂

      Apreciază

      • Faza cu investitorii e usor de confirmat/infirmat. Apare ceva in rapoartele de activitate ale lui Zavaleanu? Negocierile fara sa fie consultat Zavaleanu sunt degeaba. Si daca e consultat, trebuie sa apara în rapoartele de activitate.

        Apreciază

          • Actiunile sunt blocate in momentul de fata, Caneto. Orice modificare de actionariat se face doar cu avizul administratorului judiciar si cu aprobarea judecatorului sindic. Si e normal sa fie asa. Chiar daca X ii da lui AP cat vrea el, judecatorul sindic poate sa considere ca noul actionar nu poate garanta ca se va respecta planul de reorganizare.

            Apreciază

    • Să ştii că de când nepotu’ îi la CFR, n-am mai vorbit cu el…Doar cu tac-su (mai rar cu mă-sa), care mi-e şi coleg de muncă… 🙂 Adică cam tot pe acolo, nu? HAI CFR!!!

      Apreciază

        • Nu e nicio supărare, dealtfel nu e genul ăla cu fițe, dimpotrivă. Intenționat nu vreau să-l sun (are el destule), oricum aflu suficiente de la tac-su…Dar nu le spun nici pe ălea… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

          • E de înțeles. A ajuns la un club mare, un club la care acum 2-3 ani probabil nu indraznea nici sa viseze. Cum spui tu, are lucruri mai importante de facut decat sa stea toata ziua cu unchiul la telefon.

            Apreciază

  4. Ar fi bine daca Miri si-ar face timp sa se uite putin peste aceasta situatie,desi banuiesc ca o cunoaste,din care se evidentiaza si marile minusuri din fazele si momentele unei partide-neexploatarea,macar mediu a CENTRARILOR,in primul rand pt. ca sunt f.proaste si a LOVITURILOR LIBERE!- pe care nu reusim sa le fructificam,dar care pot decide soarta multor intalniri si care trebuiesc repede eliminate si corectate pt. a le eficientiza,cat mai mult(!);o alta lacuna,cu un procent scazut de reusite, sunt ACTIUNILE INDIVIDUALE-dar care nu mai tine de antrenor,ci exclusiv de capacitatile individuale- tehnice,fizice -precum si de modul in care se pregateste fizic si intelege si poate sa transpuna in practica strategia din planul tehnico-tactic;de asemenea,reusitele se concretizeaza in functie de nivelul de dotare si calitatile tehnice,ale fiecaruia, in parte,care in final dau adevarata valoare a jucatorului.

    Apreciază

  5. Mi-a placut discursul si pozitia lui I.Muresan(Digi 1 TV),vizavi de a nu fi de acord cu solicitarea unora de a-l schimba pe Diaconu-bricheta,desi pare pt.unii surprinzator si oarecum in contradictie cu maniera de arbitraj,ar fi”meritat”;bine a facut ca nu s-a coalizat cu cei care sunt acum frustrati de arbitrajele ostile si clameaza cu vehementa schimbarea lui ; noi cand am solicitat sa fim arbitrati corect si acest Diaconu sa dispara,nu ne-a auzit nimeni,ba din potriva,unii(presa,cluburi,patroni), au sarit ca arsi impotriva noastra si ne mai si amenintau, sa ne bagam mintile in cap,pt. ca noi suntem avantajati de arbitrii(!); am mai inteles ca nu mai putem fi depunctati(era clara situatia!)si ca pt. a supravietuii , acestui Plan de Insolventa,va trebui(f.trist!)ca la iarna,sa mai vindem ceva jucatori,pt. a putea incheia acest campionat, fara probleme;pt. mine e limpede ca daca vor fi oferte concrete(si avantajoase) pt. jucatorii tineri, precum Horj,Nascimento,J,C.Ruiz,Nouvier si chiar Bud,va trebui sa-i vindem pt. a supravietuii,in conditiile in care,deocamdata, nu se gasesc acei presupusi investitori potenti,care sa ne scoata din insolventa(!)

    Apreciază

    • IM e cel mai vechi președinte din Liga1…A văzut multe, a urcat, a coborât, a greșit, dar a și făcut multe lucruri bune (pt. club, că despre asta vorbim). El știe foarte bine că Deaconu nu va fi schimbat, semnalele sunt clare. Dacă vrem -la modul serios- intrarea în play-off, în situația noastră nu e bine să susții cauze din start perdante, atragi (din nou) atenția asupra ta, și ”gata fata” (cum se spune la noi). Cu cât suntem mai ”ascunși” și mai puțin vocali, cu atât șansele pt. play-off cresc (nu vorbesc de valoarea echipei, care în mod clar e de play-off, ci de context). HAI CFR!!!

      Apreciază

  6. Din punctul meu de vedere IM este cu adevarat un foarte bun strateg(doar „El ciobandante” il depaseste,este drept cu vreo 2 clase).Iar declaratia asta este marturie:
    „Vom duce lipsa lui Alexandru Tudor și Cristi Balaj. Erau corecți și buni, dar Tudor cred că era un pic cam exagerat”, a adăugat Mureșan.Pana sa fie lasati la vatra este posibil ca cei doi sa ne mai arbitreze,asa ca el a dat o declaratie magulitoare la adresa lor.Pentru ca sunt convins ca nimeni(in afara mea) n-ar putea sa nu roseasca la ce gandeste in realitate el Presidente de cei doi………iar daca intr-adevar asa gandeste sunt putin mahnit.Pentru ca Tudor si Balaj sunt 2 curve care ne-au siluit pe unde ne-au prins,cinic si fara sa clipeasca.Nu mai departe de partida cu Timisoara cand Balaj n-a vazut niciun penalty pentru noi,iar maniera de judet.
    La partida cu Steaua incepand cu repriza a 2 a arbitrat ca un adevarat gazdar,iar in jeburile izmenelor avea 2 regulamente diferite,in functie de echipa.Pai la cat s-au tavalit fcsbistii trebuie sa schimbe gazonul.
    Eram convins ca vom fi depunctati din nou in aceasta toamna.Ce ne spune IM este intr-adevar o veste mare care ne da sperante pentru play off(faptul ca nu vom mai putea fi penalizati).
    In plus Pandurii se pare ca au probleme mari si nu vor fi o piedica pentru noi.Acum sunt multe dueluri intre echipele din prima parte a clasamentului si putem profita.Cred ca si dinamo va avea viata grea in urmatoarele 7 etape,cu program super dificil.
    Numai vesti bune si in plus si cotonogarii astia 2 care se pensioneaza……….

    Apreciază

    • „prea are acea privire de zici că vrea să mănânce copii cruzi, cum se spune”… Cred ca Tudor acum se simte magulit pana dincolo de stele =))

      Apreciază

  7. Apropo președinți…Că tot vorbim de competențe (dar și de atașament, printre rânduri), haideți să-l comparăm pe IM cu Narcis Răducan de la Pandurii…Așa-i că vă pufnește râsul (poate chiar și plânsul), indiferent de cât îi de simpatic/antipatic IM… Să fim serioși. Prăpastia dintre echipele private și cele ”bugetare” se vede și în modul de alegere/acceptare a președintelui executiv: la privați acești oameni sunt -de regulă, vezi și cazul lui IM- oameni de mare încredere ale patronilor, pe când la bugetari se tot perindă ”traseiști” gen Narcis, Prunea, Stanciu, etc., de profesie ”președinți de carieră”. O echipă bugetară poate fi foarte ușor șantajată (de cine trebuie) să accepte un astfel de președinte (uneori contra voinței lor), altfel ”veți avea probleme”. Evident, acești președinți de carieră (niște jeguri, în realitate) sunt sprijiniți la greu de niște structuri (la care și cotizează, evident, fie cu bani, fie cu informații), și care au puterea să ”convingă” un primar urmărit de DNA să accepte ”cadoul otrăvit”…În 88 (în C) am fost săptămâni întregi asaltați (directorul și cu mine) de niște indivizi suspecte să acceptăm niște ”organizatori de competiție” din București, angajați în momentul respectiv la o contracandidată mai slabă din C…S-au folosit inclusiv de amenințări (că ne vor lucra la ministerul tutelar), apoi -după ce directorul s-a folosit și el de ceva relații pe la ”structuri”- au dispărut și băieții. Vă dați seama, eram în 88, acu 30 de ani aproape. HAI CFR!!!

    Apreciază

  8. Este evident(pt. mine)ca nea Iulica s-a prins de capcana intinsa de reporter,privind aprecierile evolutiilor lui Balaj si Tudor,precum si eventuala debarcare a lui Diaconu (care nu se va-ntampla) si a dat niste replici potrivite,chiar de”periaj”de care cred ca nu este f.mandru,dar fiind in joc interesele clubului trebuia sa se impotriveasca pornirilor primare si sa-si “incalce”(pe suflet) propriilor principii si orgolii pt. a apara pozitia si onoarea clubului si a evita adancirea”colimatorului” si eventualele obstructii ale forurilor tutelare/conducatoare ,care de-a lungul timpului,ne-au fost ostile(!);inteleg, sa te mai plangi de unele arbitraje cu greseli evidente, dar socot, ca de asta data I.M.a adoptat o strategie buna, defensiva,o pozitie potrivita moderata si ponderata mult mai inteleapta;in situatia noastra, nu este cazul si momentul sa exageram si sa fortam”decapitarea” sefilor arbitrilor(!);in conditiile date este bine de evitat asemenea”clinciuri ”,care pot usor trezi resentimente, mai vechi, nedorite;ceea ce ma intristeaza, nu ma deprima,dar ma pune pe ganduri este faptul(cred ca e normal)ca, in conditiile in care nu se mai gasesc acei asa zisi investitori-salvatori,unii jucatori vor trebui vanduti(lucru ce ar duce la o posibila destabilizare si neincredere!?),iar altii isi vor dori sa plece din cauza salariilor mici si a putinelor perspective atractive;de ex:am inteles de la T.Lopes ca la finele sezonului de toamna, ar dori sa ne paraseasca,sa se retraga acasa; prevad o iarna zbuciumata,daca nu reusim sa iesim din insolventa,prea curand,iar o clasare in play-off ar fi vitala pt. existenta noastra(!)

    Apreciază

    • Fara sa vad interviul, sunt aproape convins ca jurnalistul era un crudutz dornic de afirmare, iar in cazul acesta era de asteptat ca IM sa fie mai intelept decat el dupa 15 ani de liga 1 (sau cati are). No problemo 🙂

      Apreciază

  9. Mie mi se pare cel putin dubioase cifrele ce se vehiculeaza cu insolvent asta. Echipa incaseaza in jur de 2 mil din drepturi tv. A vindut de 1,4mil (Goian, Jakolis, Petruci, Lopes) asta insemnand un buget de circa 3,4 mil fara sa mai puna cineva bani. daca cifra de 3,7mil din plan e corecta, inseamna circa 1,1-1,2 datorii anuale din plan. Totusi raman 2,2-2,3mil in club fara sa mai punem alti mici sponsori gen NT sau UPC…deci nu inteleg lipsa banilor deja din iarna…

    Apreciază

    • La fel de dubioase sunt şi sumele din transferuri. Nimeni nu ştie dacă sumele vehiculate în presă corespund realităţii. Nu ştim nici dacă jucătorii au fost transferaţi cu banii jos şi ochii la uşă ori jumi acum, juma la anul. Apoi, nu-i totuna dacă-s cu TVA sau fără. Că, dacă-s cu, acele 1.400.000 ar fi de fapt 1 milion şi un pic. Eu nu cred că s-a încasat ceva pe Goian. Dacă este adevărat că la CFR salariul mediu este undeva la 5.000 de euro pe lună, asta înseamnă că pentru 25 de jucători se ajunge undeva la 1,5 milioane într-un an. Probabil că după faza cu ANAF acum se plătesc şi CAS-ul, sănătatea şi restul, asta înseamnă încă vreo 700.000 pe an. Ce să mai vorbim de restul cheltuielilor curente (administraţie, stadion, deplasări etc).

      Apreciază

  10. Nici eu n-am ascultat interviul dat de IM, dar e evident ca omul e o „vulpe batrana” care chiar daca nu exceleaza la acest capitol, stie ce si cand trebuie sa spuna. In rest, asa cum stim cu totii, ar fi minunat sa ne clasam pe loc de play off, asta insemnand din start bani multi in plus din drepturile tv si jocuri fara presiune si fara griji, in conditiile in care lotul se va subtia si mai tare din iarna. Totul depinde de context, ca caloare avem si de interesele financiare, deloc de neglijat, care vor fi la mijloc. Deja auzeam in studioul dolce, ca nu e corect ca o echipa aflata in insolventa sa joace in play off si cu siguranta nu sunt singurii care gandesc asa. Sper sa se recupereze jucatorii accidentati, pentru ca vor incepe si suspendarile pt cumul de galbene, Petrucci si Ruiz sunt primii vizati, fiecare avand deja cate trei. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Depinde care e scopul playoff-ului, Saul. Daca scopul playoff-ului e stabilirea ierarhiei finale a Ligii 1 atunci e perfect normal ca echipele in insolventa sa participe. Dar daca scopul e stabilirea participantelor in cupele europene, participarea cluburilor in insolventa duce la situații absurde. Campionatul trecut 3 echipe din playout se luptau pentru….un loc in Europa League. Nu e absurd?

      Apreciază

    • Din punctul meu de vedere, cel mai corect ar fi ca titlul de campioana sa fie decernat la sfarsitul sezonului regulat. Indiferent ca pe primul loc termina un club in insolventa. După care se poate organiza un playoff cu primele 6 echipe care au drept de participare. Ultimele doua echipe la sfârșitul sezonului regulat sa retrogradeze direct. Daca intr-o anumita masura inteleg rostul playoff-ului, rostul playout-ului nu il mai înțeleg. In playoff, teoretic, joaca cele mai bune echipe. Implicit, tot teoretic, ar trebui sa fie meciuri mai spectaculoase. Dar playout? Nu vad cu ce creste spectaculozitatea campionatului prin faptul ca pui sa joace intre ele, teoretic, cele mai slabe 8 echipe.

      Apreciază

  11. Chestia zisa de IM cu arbitrajele partinitoare pt locurile 1-2, asa din instinct, este o mare prostie . Wcsb a fost ajutata permanent ( cu unele exceptii, cand era adevarat cutremur ! ), indiferent de loc . Mie nu mi-a placut de loc cum a raspuns intrebarilor legate de arbitraj, a parut ca face parte din cei avantajati si de aceea o scalda cu Deaconu , Tudor si Balaj, sau cu arbitrajul in general, care chipurile e mai slab pt ca a scazut si nivelul campionatului ?! Cu privire la investitori n-a raspuns nimic concret, dar aici el e de vina, nu trebuia sa lanseze aceasta tema pana nu se intrezarea cat de cat o reusita investitionala . In schimb IM mi-a placut cand a afirmat raspicat, ca actualii patroni au tras frana de mana privind aporturile banesti si spera ca isi vor da drumul in perioada viitoare , asta chiar daca stie f. bine ca nu va fi asa . Apoi, precizarea ca datoriile totale sunt sub 3 mil, sunt f. importante, asa am putut afla ca dracul nu-i chiar atat de negru cum a parut sa fie .

    Apreciază

    • @Vass Bela, cineva iar minte 🙂 Conform planului de reorganizare în total trebuie plătite 21milioane de lei. Adica aproape 5 milioane de euro. Acum IM vine si spune ca datoriile sunt sub 3 milioane de euro. Asta inseamna ca din Februarie pana azi (adica in 8 luni) s-au plătit 2 milioane in contul datoriilor. De unde? Din ce? Pentru ca acelasi IM, impreuna cu Zavaleanu, se vaieta ca acționarii nu au mai virat niciun ban și ca in momentul de fata clubul se autofinanteaza. Asta ar însemna ca in ultimele 8 luni, CFR-ul a avut 2 milioane de euro profit…pe bune?

      Apreciază

      • Vladimir, ziaristii lui peste baga de multe ori informatii calculate gen „doua la primarie, doua la prefectura”. Hai sa luam lucrurile la bani marunti. Luam tabelul asta…http://www.stiridesport.ro/sporturi/fotbal/tabel-datorii-cfr-cluj-insolventa-2015.html si vedem total 91 Mil Ron din care scadem 55 Mil RON din povestea ANAF. Ramin 36 mil RON. De aici tb scoase din ecuatie ca nescadente 5,5 mil Banca Transilvania, 8 Mil IM, 500k Rada, adica 14 Mil. Practic insolventa s-a judecat pentru 22 Mil RON- de aici cifra ta.Insa din banii astia trebuie platite doar sumele procentuale aprobate de planul de insolventa – din cite stiu eu putin peste 40%. Hai sa zicem spunem ca suma asta sunt ca 9 mil RON, cam 2 mil de EUR. La asta adaugam datoriile care nu erau scadente la intrarea i insolventa dar tb platite – mai sus apar 5,5 Mil + 0,5 Mil face 6 mil, adica total cam 14 mil, sub prezumtia ca banii lui IM sau oficiali veniti de la IM pot fi impinsi mai departe.

        Apreciază

        • Datoriile acceptate au fost de 40 de milioane de lei (39.7mil mai exact). Planul prevede ca se platesc putin peste 52% din datorii. Adica vreo 21 milioane de lei. Si vezi ca IM are 8mii de lei, nu 8 milioane. E o mica diferenta 🙂 E adevarat ca la Banca Transilvania, 5.6milioane erau nescadente. Dar asta la data intrarii in insolventa. Adica acum aproape doi ani. Deci o parte din cele 5.6milioane a cam devenit scandenta.

          Apreciază

          • Ha, ha, în sfârşit, Vladimir nu ştie tot! Google-ul meu l-a demascat! 🙂
            „În consecință, se constată că planul de reorganizare și addendumul la acesta au fost aprobate de 4 (patru) din cele 5 (cinci) categorii de creditori ale debitoarei CFR,cu respectarea dispozițiilor art. 139 alin. 1 lit. A din Legea insolvenței nr. 85/2014, planul și addendumul fiind aprobate de un procent de 52,82% din totalul valoric al masei credale.”, se arată în procesul-verbal al Adunării creditorilor.” – link
            Adică, 52,82% au votat pentru aprobarea planului de reorganizare.
            „RĂZVAN ZĂVĂLEANU, administrator judiciar CFR Cluj: Domnul Paszkany a propus ca pentru restul de bani să le cedeze acţiunile clubului jucătorilor care au de recuperat bani de la club astfel încât aceştia să devină acţionari, iar în moemntul în care vor fi bani domnul Paszkany să răscumpere de la ei aceste acţiuni. Este unica măsură prin care jucătorii ar putea să îşi vadă în intergralitate sumele, fiind că în cazul procedurii procentul nu poate fi mai mare de 41 la sută.” – link
            Adică, se plătesc max 41% din datorii.

            Apreciază

            • Ok..din doua greseli aduman sumele corecte. 30 Mil. RON masa datoriilor taiate la 41% da din condei 12 Mil RON. Plus 6 Mil nescadente face 18 adica vreo 4 Mil Eur la data respectiva. Nu stim cind si cum e scadenta la Banca Transilvania. Dar daca piata spune ca clubul plateste si se zvoneste ca ar fi ramas spre 3 MIL EUR atunci cifrele incep sa se lege.

              Apreciază

            • Văd că articolul ăsta este destul de proaspăt – link
              Unele credite la BT au fost luate cu ipoteci constituite de PA prin alte firme.

              Apreciază

  12. De suma de 3mil € am auzit din surse ff apropiate de echipa precum si de ceva negocieri cu italienii care sponsorizează un club mare din Serie A.
    Cred ca lucrurile se impotmolesc la nivelul plății stadionului care a costat ceva dar acum numai e folositor existând alternativa unui preț simbolic pt închirierea Cluj Arenei ( e la îndemâna unui club din Liga 4!).

    Apreciază

  13. Penalizarea la puncte nu este benefică pentru intarirea competitivității.Daca facem un Exercițiu de imaginație, ar fi fost posibil ca cele 3 echipe penalizate sa joace f bine ( cazul CFR) si sa constituie un nucleu de echipe care asigura valoare competiției. Prin penalizare însă nu reușesc sa intre in play-Off si implicit fac sa scadă valoarea, atractivitatea, interesul ( tele)spectatorilor si implicit finanțările( directe/indirecte).
    In loc sa avem derby-uri etapa de etapa, vom avea campionat cu final cunoscut, plictisitor, fara acea emulație benefică pt lansări de jucatori tineri, pentru participări de succes la cupele europene, etc.
    Ar trebui instituite alte penalizări mai ales ca modalitatea de penalizare se propune/aproba chiar de reprezentanții echipelor.
    Cum ar fi sa se ridice penalizarea noastră acum in ideea ca se găsește/ convine o alta forma de pedepsire?
    Lucru posibil 100% ( pt ca nu afectează ceilalți competitori)!

    Apreciază

    • Gavrilo, hai sa facem un alt exercitiu de imaginație. Sa presupunem ca avem 6 cluburi in insolventa. Prin absurd, cele 6 cluburi termina pe primele 6 locuri si joaca in playoff. Automat echipele din playout joaca pentru stabilirea participantelor in Champions League si Europa League. Nu ar fi anacronic?

      Apreciază

        • Ai dreptate, ma afund în detalii :-)) concret, niciun un club nu poate poza in victima cand e depunctat. De ce? Nu Duru le-a bagat pe gat regulamentul asta. Dimpotrivă. S-a propus si s-a votat in UNANIMITATE (inclusiv IM) in Adunarea Generala a LPF. Comitetul Executiv a luat act de dorinta cluburilor si a votat in consecinta.

          Apreciază

  14. Gavrilo, penalizarile fac parte din regula jocului, dupa cate-mi amintesc, in Scotia marele Rangers a fost retrogradata pana-n liga a 4-a din motive financiare . Insusi TAS-ul a fost de acord cu cele 6 puncte, lucru anticipat si de IM ( deci stia ca cele 6 pct sunt pe bune ) . Si daca sunt sau nu afectate echipele care nu au datorii, sa vedem un exemplu ipotetic . Echipa A, isi face socotelile pt noul sezon si rezulta, ca poate asigura un salar mediu de 5000 euro, deci aduce jucatori de aceasta valoare, pe care-i ii si plateste cf contractelor . Echipa B isi face si ea socotelile, nu rezulta mai mult pt jucatori decat la echipa A, dar isi zice, aducem jucatori buni, in medie de 10.000 euro, vedem pe urma cum ii platim . In campionat evident, echipa B obtine rezultate superioare, dar cand se fac bilanturile financiare, are datorii la jucatori , antrenori si la bugetul de stat, pe cand echipa A, mai slab clasata, nu are datorii . Pai asa clasamentul nu este viciat ? Ba da, desigur exemplul este unul scolaresc, dar in realitate cei fara datorii sunt net dezavantajati fata de cei cu datorii, iar penalizarile cumva vin sa restabileasca ierarhiile trunchiate de smecheriile cu datorii .

    Apreciază

    • Absolut corect, Bela. Mai spre occident fiecare echipă are obligaţia să prezinte un buget consolidat pt. sezonul ce stă să pornească, nu bugete fanteziste, cu „dacă şi cu parcă”, cu venituri sigure şi cu cheltuieli care nu depăşesc acele venituri sigure (garantate). Dacă nu, pa şi pusi. Evident, şi noi (adică conducerea/patronatul CFR-ului) a recurs la această şmecherie (mai mult în perioada 2010-2012), apoi a încercat (şi încearcă şi acum) să dreagă busuiocul cu această insolvenţă „made in Romania”, la fel de şmecherească, măcar din punctul de vedere al păgubiţilor. Dar ce a fost, a fost, să ţinem pumnii să ieşim odată din groapa asta, să ţinem pumnii pt. echipă şi…cam atât, că altceva oricum nu putem face. HAI CFR!!!

      Apreciază

  15. Io stiu ca si discutiile despre bani si „alticele” is importante , dar….. Avem urmatorul meci cu Iasul, acasa . Acolo-s mari „vanzoleli”.. Cu ce ne afecteaza pe noi asta ? Urmatoarele 3 puncte sunt foarte importante! Stiu ca suntem pe un „trend ascendent” , dar ma astep ca Vasalie sa tina cont de asta si sa le spuna baietilor ca meciul asta trebuie castigat neaparat (nu ca si cel cu Gazu’). Racheta ! Care-i situatia cu „ranitii, cu noile achizitii (Roman) ! Cum vad baietii urmatorul meci ? Si inca ceva , Racheta : ” Salutari la MIrcea Ciglenean, cu care am fost foarte apropiat !” Trebuie sa confirmam ceea ce am aratat pana acum si meciul asta-i foarte important, ca vine Viitoru’ dupa asta . Caneto ! Ce vezi ca s-a intamplat in meciul urmator ? Il folosim in continuare pe Horj (ceea ce zic ca ar fi bine.Mie-mi place foarte mult baiatul asta!) Care-i situatia lui Gomelt , Camora ! Is ei in grafic ? Daca schimba Iasul antrenorul , ii de bun augur pentru noi ? Ca io stiu ca orice schimbare are efect, Care? Nu stiu …

    Apreciază

    • Achilles, moşule, chiar dacă nu m-ai întrebat pe mine, îţi răspund eu, aşa, „neîntrebat”… 🙂 Da, de regulă schimbarea antrenorului aduce un elan nou (de regulă datorită dorinţei jucătorilor de-a confirma în faţa noului A1), dar sunt şi cazuri „contra”…Chiar în martie-aprilie (în play-out, parcă), a venit Botoşaniul cu Leo Grozavu recent (re)instalat acolo şi nu tu elan, nu tu ambiţie, au plecat cu un 0-6 din Gruia… 🙂 Deci sunt cazuri şi cazuri. Pericolul real există când o echipă sapă metodic un antrenor pt. a-l demite, dar potential există, acest tip de echipă e cea mai periculoasă. Nu ştiu dacă e şi cazul celor de la Iaşi, nu cred că devin zmei peste noapte (nu au fost niciodată, de fapt), prezenţa lor în EL s-a bazat pe un joc defensiv impecabil organizat de Napoli, pe o condiţie fizică ireproşabilă, pe agresivitate, etc., nimic altceva. Anul asta au cam dispărut aceste calităţi, dar -repet- nu ştiu cauza (săparea lui Napoli, sau asta-i valoarea reală a lor). Să nu uităm, menţinerea îndelungată a acestui tip de joc e foarte grea (mobilizarea şi fanatizarea permanentă a jucătorilor), la un moment dat nu se mai poate, şi atunci echipa revine în anonimat. Contraexemplul perfect: Atletico Madrid. Şi da, meciul este extrem de important, chiar mai important decât cel cu Gazul, acum suntem cu un pas în play-off (temporar, evident), dacă câştigăm. HAI CFR!!!

      Apreciază

  16. Achilles,am luat act;de trei zile sunt la “Resedinta de vara”din Gilau si nu am avut legaturi cu lumea fotbalistica interna,dar sper ca dupa-amiaza sa fiu prezent la amicalul cu Gazu`,cu care ocazie poate mai obtin ceva informatii legate de echipa;eu am subliniat buna”strategie” adoptata de I.Muresan,in comentariul sau, nu am apreciat insa si argumentele sale si tendinta de”umilinta”si recunoastere a modului de arbitraj;trebuie sa fi in egala masura un orator versat si un bun DIPLOMAT,sa”ai vorbele la tine”pt. a-ti expune argumentat esenta teoriilor tale,ceea ce nea Iulica nu este(!);dar repet,parerea mea, pozitia lui a fost echilibrata,defensiva si moderata,poate ca nu cea mai corecta si pe placul nostru,dar la acest moment a fost cea mai inteleapta(!);cat despre Dan Roman,a aparut la antrenamente de acum 10zile si pot sa spun ca se misca bine;nu l-am remarcat pt. ca inca nu stiu exact la ce capacitate fizica este;ramane o rezerva decenta,cu posibilitati de adaptare rapida;are fizic,simte poarta,pare stilul lui Bud;eu zic ca,deja,se poate conta pe el;il voi urmarii si astazi;cat priveste situatia financiara,nu o cunoatem detailat, suntem la zi,dar la un nivel scazut de salarizare; fara sponsorizari nu”rupem gura targului”pt. ca numai din drepturile Tv si din vanzarea a 2-3 jucatori deabia reusim sa ne sustinem,nu sa mai producem si ceva profit(!)

    Apreciază

  17. Salutare lume. Am sa reiau intrebarea lui Caneto cu preturile fotbalistilor. Avem in piata o in general o crestere a preturilor de ca 2 ani (cel mai mult s-a vazut vara trecuta cind preturile medii platite au fost cam cu 50% peste cotele estimate pe transfermarkt). In plus piata s-a schimbat radical – daca inainte un jucator tinar crestea incet ca si pret de piata maturizarea venind pe la 26 de ani iar la 30 de ani inca mai era o cota rezonabila pe o panta descendenta, astazi preturile latite sunt foarte mari pina la 23-24 de ani-> practic se plateste posibilitatea de crestere ulterioara iar la 30 de ani jucatorii practic nu mai au cota comerciala.

    Apreciază

    • Dacă aşa stau lucrurile, nu cred că am scris vreo mare prostie când am spus că valoarea de piaţă a lui Horj ar trebui să fie mai mare decât a lui Larie (50.000 vs 700.000 pe transfermarkt).
      Acum văd, au ridicat cota lui Horj la 100.000. Săptămâna trecută era 50.000 🙂 link transfermarkt

      Apreciază

  18. Caneto, TRansfermarkt are o problema. Valorile de piata de acolo sunt facute de citiva super useri in tarile mari, care folosesc principiul inteligentei stolului – isi da toata lumea cu parerea si ei filtreaza asta. Licenta din Romania este o franciza, gurile rele spun ca e apropiata citorva impresari (interesant e ca nu exista sectiunea forum care sa aduca multe inputuri la valorile la zi) asa ca unele cote pot fi viciate in functie de interese. Cota reala a lui Larie e undeva intre 3-400.000, caci nimeni nu ar da mai mult pe el actualmente.L Horj, deocamdata as zice sa aiba citeva meciuri in picioare si vedem dupa aia. Daca ar fi titular cert am putea spune ca la istoricul recent al tranzactiilor CFRului si al unui bonus de dezvoltare ar putea fi la 5-600.000. O mica problema este totusi aceea ca CFRul vinde bine cel putin catre oitze, nemaiexistind explozii de valoare ulterioare.

    Apreciază

    • Larie practic nu mai are cota. Un club da bani pe un jucator cu care apoi poate semna un contract pe 4-5 ani (pana si ciobanul i-a facut contract pe 4 ani lui Jakolis). Nu da nimeni bani pe un jucator cu care semneaza pe 1-2ani. In urmatoarea perioada de transferuri, Larie o sa aiba deja 30 de ani. Cam nimeni nu semneaza contract pe 4-5 ani cu un jucator trecut de 30 ani…implicit cam nimeni nu da bani.

      Apreciază

  19. 07.10.`16,orele 16.06,Baza Sportiva CUG,temp.14 grade,vreme insorita,teren bun, aprox. 120-150 de spectatori;meci amical intre CFR Cj.-Gaz metan Medias=1-0(1-0);REFLECTII (ne)PERTINENTE; Echipa de start:Marc-T.Lopes,Larie, Horj,Penteleu-L.Rus,Muresan-Sorsa,Omrani,Bud, Nouvier;la pauza au fost inlocuiti Muresan,Sorsa si Omrani cu Pintea,Neagu si Chirita; intre min.65-85,au fost facute si celelalte modificari fiind schimbati toti cu inlocuitorii:Moldovan(portar),Tinc,Ene,Negrut, Veress,Sarbu,Roman,Larie a reintrat,in locul Horj; Un test de verificare,care ne-a demonstrat ca fara 2-3 titulari (precum azi:Camora,Nascimento si Ruiz), suntem „in Plopi!”;degeaba jucam cu doua varfuri(Bud si Omrani,care se calca pe picioare ,sau joaca in linie, ori nu primesc baloane utile,pe culoare!)redevenim o echipa mediocra, chiar modesta de amatori,fara veleitati organizatorice,tehnico-tactice cu o ofensiva in deriva,care nu poate emite pretentii la play-off,care inafara unei lupte surde si oarbe nu a demonstrat mai nimic;prin lipsa celor doi de la mijloc,axul central s-a defectat,iar tot angrenajul unitar al echipei s-a frint;am jucat doar prin angajament fizic si din inertie;daca totusi prima repriza a fost animata si au mai existat situatii de gol la ambele porti,in secunda,cand am rulat intregul lot(era si firesc!) avut la dispozitie, s-a instalat brambureala,confuzia,s-a pierdut controlul partidei si puteam fi egalati in vreo trei randuri, nemai avand,decat o singura semi-ocazie(!);in min.35, dupa o lansare pe stanga,Nouvier centreaza perfect,in 6m. pt. Omrani care(precum gaga,nu loveste mingea!) doar sterge mingea,care se izbeste de un fundas al oaspetilor,venit in viteza si intra in plasa,autogol;de remarcat in primul rand travaliul si executiile lui L.Rus(omul meciului-a facut, de toate si f.bine ,a fost peste tot!),mai apoi Marc,T.Lopes,Larie si juniorul-portar Moldovan care cu cele trei interventii salutare,din repriza secunda, a mentinut tabela de marcaj neschimbata;dupa cum usor se poate constata, remarcatii mei sunt din zona apararii(!);m-au dezamagit( a cata oara?!):Omrani,Sorsa, Negrut,Veress(a luat si rosu!),Chirita,Tinc,Horj(a luat rosu!);am fost o echipa lunga,cu spatii mari intre compartimente,usor de”ghicit” si de contracarat;in concluzie:un meci util,care ne-a aratat lacunele din jocul nostru si ca trebuie sa muncim,mai bine, in continuare, sa pastram ceea ce functioneaza bine si sa nu incercam,inca,alte sisteme si scheme de joc,care nu ni se potrivesc(!);Hai CFR! P.S.-am redactat cu mare intarziere,pt. ca musafirii,au ajuns la mine acasa,inaintea mea(!)

    Apreciază

  20. REFLECTII(ne)PERTIENTE(2):am constatat ca meciul a fost util,doar 50%,pt. ca prin evolutia baietilor,am vazut doar jumatatea goala a paharului,cu nereusite nu si cea plina,cu realizari;ca sa nu puneti prea multe intrebari,au absentat,motivati:Minca(intindere inghinali,mai sta pe tusa,macar,osaptamana); era in tribune;Paun(acuza dureri in zona pieptului,este indisponibil),era si in tribune; Nascimento-este refacut,i s-a dat liber,a trecut si el pe la meci;Ruiz-fara probleme,a avut liber;Camora-partial(90%)refacut;Gomelt-inca,are mana in gips,dar este spre vindecare;mi s-a parut ca arbitrul(Fesnic),putin,ne-a avantajat;la fazele neclare,aproape intotdeauna,a decis in favoarea noastra.

    Apreciază

    • Racheto, eu am vazut meciul cu ochi mai indulgenti sa zic asa, prima repriza ok, s-a vazut lipsa lui nascimento si ruiz, am construit bine dar cam steril iar pe faza de aparare am gresit de cateva ori astfel incat puteam lua ceva goluri. In repriza a doua odata cu schimbarile s-a dus fotbalul pe sfarla, ii pot aprecia dintre tineri pe moldovan in poarta, chirita si neagu, astia-s mai rasariti si stau mai bine in ghete. Sarbu firav de tot iar de Negrut ce sa mai zic, doamne fereste, e ca si cum m-ar fi luat acum pe mine din tribuna si intram la joc, cu conditia fizica de acum, lent, alearga aiurea, pierde mingi, ma mir ca mai au rabdare cu el. In rest, un amical bun, gazul o echipa scurta, exact ca-n meciul de campionat, nu cred c-o sa aiba probleme in campionat. Ptr noi, doamne ajuta in continuare 😊 Hai CFR !

      Apreciază

  21. dilivio,eu vad meciurile cu doua perechi de ochi si probabil ca atunci exigenta imi este marita;cat priveste e(in)volutia unor jucatori,precum Negrut,Sarbu,Omrani,crede-ma ca nici pt.completarea numarului de jucatori nu i-am primi in echipa noastra de fotbal(de cartier)de amatori-profesionisti”Terra-Napoca”;in primul rand ca ne-ar strica strategia si atmosfera de pasiune si truda din cadrul grupului,iar prin necunoasterea ABC-ului fotbalistic,cu dezorientarea lor din teren,inexactitatile executiilor,cu non combatul si relaxarile prelungite,ar constituii exemple negative de urmat(!)

    Apreciază

  22. Dilivio poate ca ai vrut sa fii mai indulgent, dar si tu ai remarcat, ca in prima repriza ( cand jucau titularii ) s-a construit steril, iar in aparare erau mai multe greseli din care se puteau incasa goluri . Din relatarile lui Racheta rezulta odata in pklus, ca jocul cu doua varfuri e o mare greseala, nu stiu de ce insista Miri, chiar si in amicale . Apoi aud, ca Omrani a evoluat slab ( eu am dedus ca penibil ! ), asta e o stire proasta, mai ales ca Dan Roman nici acum nu a jucat ( am luat alt accidentat, la asta suntem consecventi ! ), deci se pare ca Bud nu prea are inlocuitori . Dar nu trebuie sa ne alarmam, altii, vezi Pandurii, au probleme si mai mari …

    Apreciază

    • Bela, e clar ca sistemul cu un singur atacant ne avantajeaaza, practic asa ramane loc si ptr acel mijlocas care sa lege jocul, Omrani nu a fost chiar penibil, eu i-as mai da credit pana se pune la punct cu pregatirea fizica, sa vedem pe urma, pana acum inca-i dau credit si lui si lui sorsa, in speranta ca reusesc amandoi sa confirme. Dan Roman a jucat ultimele vreo 30-35 min, da’ saracu a alergat in gol, noi avand tinerii in teren, a fost un fel de nici un fel 😀.

      Apreciază

        • in conditiile in care a jucat si nu a jucat in liga 4 franceza, ma gandesc ca e in urma rau de tot cu prgatirea, eu zic ca e nevoie de 2-3 luni bune de tras la antrenamente sa ajungi la o conditie fizica cat de cat, sper doar sa nu fie acesta, de acum, nivelul lui maxim.

          Apreciază

  23. Faptul ca Miri a incercat si un alt sistem,macar in amicale,nu e chiar atat de rau,poate ca astfel,in sfarsit, se convinge si el(ca noi am facut-o demult!)ca la ce”marfa”avem,deocamdata,sistemul cu doua varfuri este nefunctional,este perdant din mai multe puncte de vedere:-cele doua varfuri,nu-si cunosc rolul si menirea lor;- coechipierii nu inteleg si nu pot sa se readapteze;-nu avem jucatori care sa-i puna in”valoare”s-apoi,nepermis, mai pierdem,un jucator esential la mijlocul terenului!;am mai spus-o si-o repet,nu pot sa-nteleg incapatanrea de a strica ceva functional cu niste himere pierzatoare!;am constatat ca neavand,macar,un jucator cerebral(ar putea fi L.Rus,daca n-ar avea si sarcini defensive!?)dispus la efort,polivalent,orientat spre atac si cu glezna fina,chiar si Cr.Bud(cu Omrani m-am lamurit),dar mai ales D. Roman (nesansa lui a fost ca pe timpul utilizarii lui au fost rezervele) deveni anonimi;in momentul in care din sistem iti lipsesc doi,deveniti,cei mai importanti jucatori(Ruiz si Nascimento),firesc ca automat ti s-a dereglat intreg angrenajul si mecanismul de joc,inclusiv cel defensiv, s-au pierdut relatiile de joc,posesia,cursivitatea actiunilor si intampini mari greutati la constructie,care devine sterila,ineficienta si neproductiva;din comentul lui Miriuta, m-a surprins,doar caracterizarea,exagerat de buna,facuta lui Omrani;pe celelalte le-am mai aratat si noi.

    Apreciază

  24. Vineri am vazut un meci interesant, juniorii A de la CFR au spulberat cu 8-1 copiii de la Luceafarul Oradea. Nu stiu cati dintre ei vor ajunge la echipa mare in viitor, dar faptul ca CFR este o forta si la alte categorii de varsta ne ofera argumente clare pentru viitorul acestei echipe. Bravo lor si celor care se ocupa de copiii de la CFR. Am vazut siguranta, agresivitate si o buna miscare a mingii. Aceleasi atribute care aduc succese si la echipa mare. Trebuie neaparat ca ai nostri sa pastreze acelasi stil de joc si dupa pauza asta.

    Apreciază

    • Imi pare rau, Hakana, dar scorul asta e la fel de relevant ca și scorurile făcute de „U” in divizia D. Irelevant… Un meci in „liga a 2-a” a juniorilor. Lauzi munca celor de la centrul de copii si juniori. Daca aia isi făceau treaba ca lumea, juniorii aia nu jucau in „B”.

      Apreciază

  25. La Iasi o schimbat antrenoru’, ii Neagoe acum . Vineri avem meci cu ei si este foarte , foarte important sa castigam. Sper sa ne tinem in aceeasi linie si sa nu luam pauza asta ca si o vacanta. Mie, tare mult imi place ce-am vazut la echipa in ultimele meciuri. Vasalie merita toate aprecierile ! Multumesc Racheta pentru reportaje, ma face sa ma simt acolo, pe iarba !

    Apreciază

  26. Scorurile alea din „D” sunt relevante si arata diferenta de valoare dintre jucatori care au jucat campionatele trecute in Liga1 si jucatorii amatori.Tot asa juniorii aia de „B” arata ca sunt superiori la nivelul ala si pot evolua la esalonul superior.Dupa logica ta ar trebui sa se opreasca activitatea sub prima Liga.

    Apreciază

    • Daca erau superiori la nivelul ala promovau. Oricum postarea mea era legata mai mult de laudele celor de la centrul de copii si juniori. In Vestul tarii exista cel putin 13 centre de copii si juniori superioare centrului CFR-ului. Tie ți se pare normal?

      Apreciază

      • Acum depinde cum socotim: momentan sunt mai bune centrele din Liga Elitelor cu 1 punt din 7 meciuri (Viitorul Mihai Georgescu, golaveraj 6-30) sau cu înfrângeri pe linie (Olimpia Satu Mare, golaveraj 4-20, Banatul Timişoara, golaveraj 2-33) decât CFR, lider în campionatul U19, cu 6 victorii din 6 meciuri, golaveraj 42-5?

        Apreciază

        • Lol Caneto. Asta e o statistica demna de Eduard. Compari mere cu pere. Dupa logica ta, Juventus București e o echipa mai buna decat CFR-ul, nu? Ca nah…aia au 9 victorii dupa 11 etape (golaveraj 38-3) , CFR-ul doar 5 (golaveraj 21-9).

          Apreciază

          • Nu cunosc sistemul de retrogradare-promovare în Liga Elitelor, dar de ce ţi se pare aiurea compararea unei echipe care domină clar competiţia într-o categorie inferioară, având mari şanse de promovare, cu ciucile bătăilor (plm, care o fi pluralul de la ciuca bătăilor? 🙂 ) din categoria imediat superioară, care, probabil, nu peste mult timp vor face schimb de categorie cu CFR-ul? Adică, după logica ta, Recolta Dorolţ este clar superioară lui U, nu? 🙂

            Apreciază

        • Eu laud acesti copii si pe antrenorii lor fara sa ma intereseze in ce liga joaca si cat de departe sunt de La Liga BBVA si alte mascari. Joaca si sunt pasionati de sportul asta, fie frig sau soare. Unii incearca sa fie buni si la scoala si la antrenamente sau meciuri. Jos palaria ca in basina asta de fotbal romanesc, cu zeci de milioane de microbisti si doua duzini de specatatori pe stadion, copiii isi mai rup gleznele pe tapsanuri dubioase.

          Apreciază

          • Hakana, nu ma înțelege gresit. Copiii sunt de lăudat. Si trebuie încurajati. Ma refeream strict la profesionalismul celor de la Centrul de Copii si Juniori. Parerea mea e ca e inacceptabil ca un club de talia CFR-ului sa joace in esalonul doi valoric si la Under 17 și la Under 19. Dar daca ție ti se pare normal nu am de ales decât sa-ti respect parerea.

            Apreciază

          • Ca sa rezum. Parerea mea e ca locul CFR-ului (si la seniori si la nivel de juniori) e in primul esalon. Prezenta in orice alt esalon e un esec. Parerea ta e ca e perfect normal ca juniorii Under 17 si Under 19 sa joace in al doilea esalon si ca, in consecinta, profesionalismul celor care conduc centrul de copii si juniori e de apreciat.

            Apreciază

  27. Vladimir, nu cred ca prezenta echipei de juniori intr-un esalon sau altul este relevanta. Important e ce produce pentru echipa mare. Hai sa veem lucrurile statistic. Daca luam un nr de 16 echipe profesioniste in Romania pun si picate si promovate in aceeasi oala) si un lot mediu de 27 de jucatori reies cam 432 de locuri de munca profesioniste. Cum Romania importa mai mult decit exporta jucatori, sa zicem ca nr. de joburi in fotbalul profesionist e undeva la 350. Daca vom socoti ca o cariera de fotbalist dureaza cam 13-15 ani, reiese ca in medie sunt 22-24 de joburi de fotbalist profesionist de dat in fiecare generatie, la nivel national. Practic, daca iei lotul national de junioriX, ai probabilitatea statistica cea mai mare ca din ei sa iasa viitorii profesionisti – de aici si strategia lui Hagi de a-i racola pe acestia si de a-si vopsi gloabele cu citeva selectii, poate-poate pune botul cineva. La nivel de club nr asta de joburi impartite iese cam cu schinguire, adica 1,5 jucatori pe sezon – altfel spus centrul tau de juniori este bun daca reuseste sa iti produca 1-2 jucatori ce prin echipa mare anual. Iarasi putem discuta – daca vrei sa ai doar jucatorii veniti la tine ca si copii, poate e bun si unul la 3 ani, daca vrei sa prinzi cam ce are mai bun reginea ta de acoperire, trebuie sa aduci la 15-16 ani virfurile cluburilor mai mici. Oricum, acest calcul arata ca indiferent la ce nivel esti cu echipa de juniori, este suficient sa ai un jucator care a faca pasul la profesionisti. Pentru restul selectia dura la iesirea din juniorat nu le va lasa decit sansa de a juca de placere.

    Apreciază

    • 1-2jucatori? De ce nu 3? De ce nu 4? De ce nu 5? Vorbesti despre importul de jucători. Corect. Dar importurile alea sunt jucatori mediocri cu salarii mari. Daca cei de la centrele de copii si juniori si-ar face treaba, jucătorii aia mediocri nu si-ar mai avea locul in Liga 1. Cluburile nu ar mai fi nevoite sa plateasca salarii mari unor mediocri si s-ar putea baza pe productia interna. De exemplu in aceeasi fereastra de transferuri, Viitorul Mihai Georgescu l-a vandut pe Vlad Dobre la Bournemouth în timp ce CFR-ului a trebuit sa se roage pana în ultima clipa de un fotbalist esuat din Franta.

      Apreciază

      • Statistic nu prea ai cum sa produci anual 3 jucatori la nivel de prima divizie decit daca filtrezi inainte jucatori de 15-18 ani. Statistic – la media calculata iti iese 1 jucator anual la ca 700-800000 populatie. Adica aproximativ unul la tot judetul, cu toate centrele adunate. Si Georgescu aduna de unde poate bursierii, restul cu plata sunt categoria „baiatul lui tata” care tin afacerea.

        Apreciază

    • Spui ca nu conteaza esalonul. Ba conteaza. Chiar foarte mult. Ești pe atat de bun pe cat e de puternica competitia in care joci. Valoarea competiției in care evoluezi conteaza enorm in progresul tau. Sau hai sa discutam un scenariu posibil ipotetic. Din când in când se tot aminteste cum Rapidul putea sa-l imprumute pe Muller cand avea vreo 19 de ani. Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar hai sa prespunem ca e adevarat. Crezi ca dacă Muller venea la Rapid la 19 ani mai ajungea jucătorul care e azi? Părerea mea e ca nu.

      Apreciază

  28. Sper ,sa fie doar zvonistca,ca de nu,avem o problema.Adevarul este ca nu am inteles niciodata de ce nu vinde Ap,daca nu mai poate sustine echipa.Intrebarea insa ,este daca nu poate,nu vrea sau momentan nu vrea sau nu poate.Sincer,nu cred sa vrea sa scufunde echipa,nu are logica un asemenea gest.Chiar daca nu mai intervin pe chefere,de citit citesc zilnic,si am fost foarte suparat din cauza ultimelor informatii.Sper sa nu se adevereasca.

    Apreciază

      • Informatzii NEVERIFICATE,dar tot informatii sunt.Cred ca-i plictiseala mare fara meciuri.Ne linistim si noi la reluarsa „sampionatului”.Abia asteptbsa merg la stadion.Hai CFR!!!!!!!++!!!!!

        Apreciază

  29. Bela, nu ştiu ce să spun, periodic apar aceste informaţii, mai exact frământările ceferiştilor vizavi de soarta clubului, în raport cu acţiunea sau inacţiunea lui AP. Şi este normal să fim îngrijoraţi, este absolut normal să fie aşa. Părerea mea pur „externă” (neavând nici acces la surse, nici interes/chef foarte mare în a căuta astfel de surse) este că atâta timp cât AP nu vinde, e bine… 🙂 Nu pot -evident- argumenta presimţirea mea (nici n-are sens), dar eu aşa simt/văd treaba. În plus, revin la o observaţie mai veche: clubul va fi (sau nu va fi) unul cu adevărat profesionist doar dacă va reuşi în timp să se autofinanţeze (intrând aici şi eventualele sponsorizări, cu cât mai multe, cu atât mai bine!), poate astfel nu se va ajunge la noi perioade de glorie, dar o prezenţă constantă în Liga1 poate fi asigurată. Nu e puţin lucru nici asta, văzând hoarda asta a echipelor finanţate artificial (şi ilegal, sau măcar imoral) din bani publici, alte echipe tradiţionale desfiinţate, etc. Important e „să luăm cele 3 puncte” vineri, pe urmă mai vedem…Fraza anterioară e un citat de-al unui prieten, care mi-e coechipier în meciurile de old-boys pe care le jucăm în fiecare săptămână, înainte de miuţă ni se adresează tot timpul aşa: „băieţi, nu contează cum jucăm, contează cele 3 puncte”… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Ne dopăm, dar după meci… 🙂 Ok, eu-s cel mai bâtrân, dar dacă vine și tata lu’ nepotu’, atunci el e decanul de vârsta, e mai mare cu câteva luni. Slavă Domnului, ne ținem (încă) bine pe picioare, că restul (tactică, așezare…) le știm și în somn… 🙂 Jucăm ”bătrânii” contra ”juniorilor” (la noi media de vârstă e undeva la 56 de ani, la ei pe la 40), ei aleargă mai mult, noi pasăm mai mult (și mai bine…). Din 4 meciuri câștigăm cam 3…Apropo de vârstă, Luis testver, din noiembrie mai merem și la hochei, tot săptămânal…HAI CFR!!!

        Apreciază

  30. Pentru emulatie,glorie,bani si putere, aceste foruri FIFA si UEFA,de la care ia lumina si FRF,admit incalcarea unor minime conditii de joc si trec peste orice nereguli,se compromit si se discrediteaza pe ele si fotbalul, permitind(unor tari Asiatice,prin cultura si pozitionare geografica,precum Kazastanul,sa joace in grupe europene) desfasurarea unui meci de fotbal pe o asemenea mizerie de teren,care pun in pericol integritatea si sanatatea jucatorilor(!);lasand la o parte aceste considerente determinante,noi am mai evidentiat, inca odata,ca nu avem forta si nici pregatirea fizica si mentala de-a putea juca FOTBAL,din 3 in 3 zile;in repriza secunda am fost aproape de penibil,mai lipsea sa primim gol;aceasta realitate trista demonstreaza nivelul f.scazut al fotbalului intern,care se indreapta spre un deznodamant tragic, firesc si asteptat,prabusirea!

    Apreciază

    • Racheta, chiar daca geografic e in Asia, Kasachstanul fiind o tara urmasa a URSS a avut tot dreptul sa se inscrie in UEFA. Ca e usor ironic sa zoci in zona Europeana desupra Chinei este evident, dar daca asa au vrut kazahii, era dreptul lor. Cu calitatea terenului as fi mai putin indignat, Romania fiind una din tarile in care traditional s-a jucat pe nisip, noroaie, gazoane distruse samd.Daca se indignau britanicii intelegam, dar romanii sa taca pentru ca si ei sunt de zeci de ani Kasachstanul Europei. Despre meci, nu avem ce discuta, pentru ca nu ai despre cine sa vorbesti. Exista o falsa emulatai data de un EURO la care au participat jumatate din echipele din calificari care insa nu acunde realitatea – nu poti face performanta cu jucatori a caror punct culminant al carierei e un transfer la o echipa anonima in Turcia, Israel, pe la arabi sau cu rezerve de prin liga a 2a germana.

      Apreciat de 1 persoană

      • Eu despre AP cred ca ar mai vrea, dar financiar e la pamant. Si e normal sa fie asa cand traieste ca Abramovici dar nu ai nici un sfert din banii pe care el ia dat pe cel mai slab yacht.

        Apreciază

  31. A juca pe un teren cu noroi,tine de alta epoca(!),dar este parfum pe langa unul sintetic(special „pregatit”de proasta calitate) si bine imbibat cu apa; pentru cei care nu stiu si doresc o noua experienta le”recomand” sa joace(daca pot)macar 1/2h.pe un covor sintetic(mai mult carbune!),care pe langa un prost control al balonului si dezechilibru iti mai poate produce si unele „reglaje”,precum fisuri,leziuni, deformatii,incepand de la rotule, tendoane, cartilaje,ligamente incrucisate si incheind cu malformatii ale coloanei;daca mai ai in fata si o echipa”rupatoare”, contondenta e bine sa nu risti a intra in contre cu jucatorii ei pt. ca pe termen mediu,sigur vei avea de suferit,din cauza accidentarilor(!)

    Apreciază

    • Ai dreptate, nu e o mare plăcere să joci pe sintetic…Din mai şi până-n octombrie jucăm şi noi pe sintetic (săptămânal), mingea prinde viteză, dar problema mare e cu efectele dezastruoase la picioare. Ok, jucăm şi noi mai economicos (adică mai lent), dar oricum. În plus, când plouă mai tare, nu mai putem intra pe teren, devine un fel de patinoar „de vară”…Să nu mai vorbesc de „cărbunele” pe care le duci acasă în ghete/jambiere şi atunci vine soţia şi te ceartă… 🙂 Atunci mai bine pe zgură… 🙂 Am glumit, aia e şi mai proastă, ştiu ce vorbesc, am jucat aproape 4 ani pe zgura aia de lângă terenul CMC…HAI CFR!!!

      Apreciază

  32. Cat despre fotbalul practicat de noi,ramanem cu amintirile asa zise-i”Generatii de aur”;nu poti avea sperante de mai bine nici pe viitor,atata timp cat”cea mai buna selectionata U-21″(parerea lui Hagi),este invinsa tur-retur de Bulgaria si rateaza o noua(a cata?)calificare la un European(!)

    Apreciază

  33. Dupa meciul,din et.a13-a, din deplasare(21.10.)cu Viitorul,pe care nu-l vom pierde,avem pe data de 25 octombrie-ziua ARMATEI!-incepand cu ora 14.30,pe Digi Sport,in cadrul”16-milor”Cupei Romaniei,meciul de fotbal dintre echipele CSM.Rm.Valcea- CFR Cj.,pe care-l vom castiga(!);pana atunci, sa le uram succes baietilor in meciul de vineri-14.10-.in meciul de acasa,cu Poli Iasi.

    Apreciază

  34. Daca CFR-ul ar fi jucat pe o asemenea mizerie de teren si ar fi avut parte de o maniera de arbitraj ca cea de aseara, (inacceptabil la un asemenea nivel) am fi fost foc si para (pe buna dreptate). Asa nefiind vorba de noi, vad ca unii cantaresc cu o alta masura. Nu ma mai intereseaza demult nationala, dar hai sa fim corecti, pt ca pana la urma e vorba de un sport in care ar trebui sa primeze competitia si sanatatea celor implicati. In alta ordine de idei, mi-e dor de un nou meci in Gruia, dar va trebui sa mai astept aproape o luna pana atunci, pt ca vineri seara nu voi fi in Cluj. Sper sa castigati si fara mine. 🙂 Hai CFR!!!

    Apreciază

  35. Am vazut in reluare fazele incriminate, erau doua penaltiuri clare neacordate, plus un joc la intimidare pe un gazon sintetic facut praf, asa ca criticile la adresa lui Daum ( unii ii cer deja demisia ! ) sunt exagerate . Cu Cristi de multe ori nu sunt de acord, dar acum cred ca a descris perfect starea fotbalului de la noi .Si tinand cont de asta, eu cred ca avem o nationala buna, repet, trebuie tinut cont de context, asa cum incercam sa facem si noi cu echipa noastra draga, adica apreciem orice rezultat pozitiv stiind in ce situatie de cacat se afla clubul .

    Apreciază

    • Doua penalty-uri, plus Grigore fractura de piramida nazala, Sapunaru 6 dinți sparti. Si nu s-a dat nici macar galben. Si daca analizam strict rezultatele, jocul nu e chiar rau. Am făcut egal acasa cu Muntenegru? Muntenegru tocmai a batut Danemarca in deplasare. Am facut 0-0 in Kazahstan. Spun unii ca in a doua repriza s-a jucat slab. E si normal…Gazon sintetic, condens, afecteaza conditia fizica. Polonia a luat doua goluri in a doua repriza de la Kazahstan. Doar cu noroc au plecat cu un punct. Spun unii ca e irelevant ca am câștigat cu 5-0 cu Armenia. Pai uite ca Danemarca abia a castigat acasa cu Armenia, cu un gol venit destul de tarziu? Ca am jucat practic tot meciul cu un om in plus? Polonia a jucat 70 de minute cu un om in plus cu aceeasi Armenie si au castigat doar cu un gol venit in minutul 5 de prelungiri.
      Una peste alta e sunt optimist si sunt singur ca avem sanse mari sa ne calificam.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.