Eficienţă CIES în 12 ani


La propunerea lui apex331 (folosindu-mă şi de linkul oferit), am săpat “înapoi” în subsolul ultimelor 12 sezoane ale Ligii, căutând informaţii referitoare la valoare loturilor tuturor echipelor care au participat la competiţie în sezonul respectiv. Acestor date le-am “lipit” celelalte informaţii necesare (locul ocupat în sezonul respectiv) şi –practic- m-am folosit de o formulă prezentată deja în noiembrie 2015, formula-CIES, una reprezentativă în plan internaţional pentru determinarea eficienţei unei echipe.

Ce e formula CIES? Ca să nu pierd timpul (preţios), citez din articolul respectiv, măcar aşa, pe sărite:

„…am simţit nevoia identificării unui mod de evaluare cât mai corect şi general valabil. Din întâmplare am dat de…o organizaţie chiar ştiinţifică (cu sediul în Elveţia, normal!), având denumirea de CIES, în traducere aproximativă “Centrul Internaţional de Studii Sportive”, sau ceva asemănător…Forul de mai sus are o definiţie dezarmant de simplă pentru toate frământările noastre: face un clasament în baza valorii loturilor şi compară această ierarhie cu poziţia reală a echipelor din clasamentul real, diferenţa dintre cele două „locuri” însemnând eficienţa (de moment) a lotului/loturilor. Adică dacă ieşi pe plus, e bine, dacă ieşi pe minus, e nasol…”

Cum arată acest clasament CIES în ultimele 12 sezoane (inclusiv cel actual, după –aproape- 11 etape)

 im1

im2

im3

im4

im5

 im6a

 În final, o sinteză doar a echipei noastre dragi în ultimele 12 sezoane:

 im7

 OBSERVAŢII

  • clasamentul CIES aplicat sezonului 2016-2017 al Ligii-1 ne arată exact lucrul cel mai important pentru orice ceferist “aplaudac”, un loc 2 (binemeritat? mincinos?) ocupat de CFR, cu 4 puncte de eficienţă (locul 6 cf. valorii lotului, locul 2 cf. clasamentului „real”). Evident, am socotit clasamentul (şi punctajul) întocmit în baza rezultatelor obţinute pe teren (fără penalizări, lucru valabil şi la ASA, şi la ACS Poli).
  • Clasamentul este cel din etapa a 11-a, valabil azi (duminică, 2 octombie 2016), la ora 11.37…Restul ediţiilor sunt cu locurile ocupate de echipe în final
  • Am mai umblat –evident!- şi la clasamentul sezonului 2015-2016, unde CFR a fost –şi atunci- depunctată, am anulat aceste penalizări şi am refăcut clasamentul în “spirit sportiv”.

Sunt foarte multe lucruri interesante acolo, dincolo de corectitudinea datelor de pornire (valoarea loturilor), care de multe ori par ciudate, dar –măcar- toate sunt preluate de pe acelaşi site (transfermarkt.com), cu informaţii valabile la începutul sezoanelor cercetate.

Şi acum “tot înainte” cu comentarii! Că “tot înainte era mai bine”… 🙂

HAI CFR!!!

44 de comentarii

  1. Interesant este sa urmaresti cum a evoluat valoarea lotului ceferist de-a lungul ultimului deceniu – de la 2 mil. pina la 42 si apoi in jos pina la 9 mil. (valoarea actuala). Comparind cum a evoluat lotul CFRului fata de valoarea totala a Ligii 1 an de an, vedem ca in anul in care CFR a avut valoarea maxima (42 mil.), liga 1 era cotata la 370mil. CFRul valora aproximativ 11.5% din toata liga, iar astazi dupa acelasi calcul 9mil. fata de 137mil, deci doar 6.5%. Daca am facut corect calculele si am tras concluzia corect, valoarea CFRului fata de liga 1 acum e mai mica de ~2 ori in comparatie cu ce era acum 3-4 sezoane. Adica, chiar daca liga 1 a decazut foarte mult in ultimii 5 ani, cfrul a decazut aproximativ dublu fata de aceasta.
    In aceste conditii, sezonul precedent + actuala treime de sezon par a fi extrem de bune pentru CFR, cu atit mai mult daca luam in consideratie celelate cricumstante de la club.

    Apreciază

    • Foarte corecte concluziile tale! În plus,în anii ăia de glorie s-au consemnat și evoluțiile absolut penibile (de regulă în anii ”impari”, de după titluri), când cu un lot de loc 1 am terminat pe 10 (-9, ca eficiență). În mare masură situația financiară precară de azi se datorează acelor rateuri din anii impari.. Pe de altă parte, ai dreptate, este lăudabilă prestația echipei în ultimii 3 ani, în raport cu valoarea lotului, care descrește constant. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Se confirmă cele spuse de Larie după meciul cu Steaua: avem echipă, dar nu avem lot. Dacă iei unşpele ideal din cele două sezoane, actualul şi cel de vârf, vei vedea că valoarea lor se situează în ambele cazuri undeva la 4% din valoarea totală a ligii. Există şi o mică hibă în compararea actualului sezon cu cele anterioare: la anul, în cel actual vor figura şi cei plecaţi între timp, Guima, Jakolis, Petrucci, Lopez. Aşa că temă de casă pentru kiruj: Calculul eficienţei CIES în 12 ani pentru unşpele ideal din fiecare sezon. 🙂 ))))

      Apreciază

      • Corect, am menționat și eu, valorile sunt cele de la începutul sezonului…Evident, în acest momet valoare lotului ceferist este mai mic, dacă nu cumva Sorsa și Omrani au o cotă imensă, ascunsă de IM… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

  2. Mai intai de toate,felicitarile mele Kiruj,pt. abnegatia, devotamentul si corectitudinea informatiilor(!);aceasta analiza documentata vine sa contrazica opinia conform careia Miri ar fi depasit ca antrenor,pt. un asemenea nivel,bla,bla…;datele si cifrele ne contrazic si contrasteaza cu perceptia noastra(a unora!)privind adevaratele capacitati antrenoriale, manageriale,strategice, tehnico-tactice,mobilizatoare,de comunicare si de alta natura ale A.1-“her”MIRIUTA(?!);daca mai tinem cont si trebuie sa o facem,de dificila situatie financiara cu regulile defavorabile impuse de insolventa, de transferuri si de FRF,avem descrierea completa a unui antrenor “emerit”(!)-dupa cifre!-;acest loc 2,merituos, ocupat in acest clasament,dupa 11 etape, este dovada graitoare ca nu prea exagerez!;cu 4p.eficienta,care reda exact diferenta dintre locul ocupat conf.valorii lotului si locul conf. eficientei CIES,demonteaza ca unele(nu toate!)critici”negative”indreptate spre”capel- maistru!”,nu ar fi tocmai intemeiate!(oare?);ba,din contra, ar rezulta ca el este artizanul acestei eficiente,ca este “profesorul”care a reusit aceasta performanta,in conditii vitrege,neavand la dispozitie,un lot f. competitiv; oare de unde provine aceasta perceptie contradictorie(?);intrebare retorica,intrebatoare; or fi cumva,acesti jucatori,sub evaluati sau mai valorosi,decat cota de piata(?!);se prea poate,comparativ cu ceea ce prezentau ei,la inceputul acestui campionat!

    Apreciază

    • Racheta, analiza (statistica, mă rog) de mai sus nu este -evident- cu tente pro-Miri (sau pro-Dican, să spunem), este e situație comparativă rece, cu posibile erori (în planul valorii loturilor, dar aici n-am avut ce face, am lucrat cu ”materialul clientului”). Ai dreptate, adevărata măsură a valorii unui A1 se vede prin formula asta, care nu minte (sau nu minte foarte mult), în plus putem trage concluzii și pentru calitatea muncii depuse de conducere (absolut penibilă în anii impari, lăudabilă, să spunem, în ultimii 3 ani, adică au adus marfă ieftină, dar bună, cu potențial de revalorificare). HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Max,cu atat mai mult se confirma,valoarea intriseca a echipei si a antrenorului(cifrele o demonstreaza!),cu cat evaluarea CFR-ului,comparativ cu alti ani, a scazut astfel incat a ajuns sa fie cu de 2 ori mai mica,decat a L.1

    Apreciază

  4. Valoarea totală a ligii exprimă, într-un fel, urcușul rapid, dar și alunecarea CFR-ului…În primul an VTL (valoarea totală a ligii era undeva la 50 mil.eu, apoi o explozie s-a consemnat după ”demonstrația” CFR-ului din sezonul 07-08 (încheiat cu primul titlu), când de la aprox. 90 mil.euro VTL a explodat spre 240 mil.eu, aproape de 3 ori! Reiese clar, că majoritatea patronilor au mers pe schema de succes a CFR-ului, dar majoritatea n-au reușit să ne copieze complet (nu au obținut titluri = bani din CL), drept urmare au și dispărut, sau au ajuns în insolvență (în caz mai fericit, vezi Dinamo). HAI CFR!!!

    Apreciază

  5. Lăudabil efortul. Si statistica e interesanta. Dar irelevanta. Cota de piață nu prea are nicio legatura cu valoarea fotbalistului. Doua exemple. Camora in, un 2012, valora 1.8 milioane de euro. Azi valoreaza un milion de euro mai putin. E un jucator mai slab decat era in 2012? Parerea mea e ca nu. Al doilea exemplu. Cristi Bud. In 2010 valora 850mii de euro, astăzi valoreaza 425mii. Adica exact jumatate. E un fotbalist de doua ori mai slab decât era in 2010? Parerea mea e ca nu. Dimpotrivă, parerea mea e ca e de doua ori mai bun decat era in 2010.

    Apreciază

    • Este punctul slab al statisticii, dar aici chiar n-ai ce face. Sunt multe alte astfel de anomalii, practic în fiecare sezon, și la fiecare echipă. Anumite tendințe generale pot fi observate, totuși. Chiar și concluzii și soluții…HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Poate apare Cristi şi ne lămureşte. Poate erau alte preţuri pe piaţa fotbaliştilor faţă de preţurile actuale. Doar e plină piaţa de fotbalişti liberi de contract. Poate contează şi vârsta jucătorilor, o cotă are un Camora sau Bud de 25 de ani şi altă cotă un Camora sau Bud la peste 30 de ani. Deja trebuia să mărească cota lui Horj, 20 de ani, stângaci, fundaş central, eu cred că în mod normal are trebui să aibă o cotă de piaţă mai mare şi decât Larie.

      Apreciază

  6. Interesante statistici, chiar daca orice date statistice pot fi analizate din mai multe unghiuri ( ex, cresterea economica, guvernele le lauda, guvernatorul BNR atrage atentia ca cresterea se bazeaza pe cresterea consumului, cu efectele sale nagative samd ) . Tot am spus ca e cel mai slab campionat, cel putin datele furnizate de Kiruj pt sezonul trecut si cel actual, demonstreaza acest fapt .concret, in editia trecuta, la o valoare a lotului de 14 mil euro eram pe locul 12 la acest capitol, acum, cu numai 9 mil, am urcat pe locul 6 ! Si in final, hai sa fim sinceri, am putea scoate pe vanzarea fiecarui jucator ( apropo, unii chiar nu pot fi vanduti de valorosi ce sunt, ex Negrut sau Tanc ) o suma totala de 9 mil ?

    Apreciază

  7. Doar o sugestie: dacă e posibil, să apară lângă titlu (deasupra/dedesubt) şi numele autorului. Eu intru de pe rss feeds, unde apare numai titlul şi suspans, aflu numele autorului doar la capătul articolului. Many thanks!

    Apreciază

  8. Dacă tot vrei sa faci o statistica, am eu o sugestie. In loc de valoarea de piata de pe Transfermarkt, e mult mai relevant daca folosesti atributele jucatorilor din jocurile FIFA (2004-2016). Într-adevăr, volumul de munca probabil ar fi imens.

    Apreciază

  9. Asa ca o impresie personala, echipele cu o valoare a lotului mai mare de 20 mil, in anii precedenti, au reusit sa lase o impresie de echipa puternica si cu pretentii in campionat.
    Nu cred ca valoarea lotului este intr-o relatie direct proportionala cu valoarea echipei exprimata in teren, ci mai degraba intr-o relatie de tip exponential. Deci, pentru un plus de calitate in teren sunt necesare investitii din ce in ce mai mari, cresteri exponentiale, pentru a trece de la un nivel calitativ la altul.
    Asa se explica si faptul ca, echipele din campionatul nostru cu o valoare a lotului de peste 30 mil, faceau fata unor echipe cu loturi de 3-4 ori mai valoroase, in cupele europene, doar printr-un plus de motivatie si determinare.
    In schimb, echipele cu o valoare a lotului sub 15 mil. sunt toate ” o apa si-un pamant”, diferenta fiind facuta de stiinta conducatorilor de a-si incropi un lot omogen, cu un antrenor potrivit.
    Tot ca impresie personala, cred ca valoarea antrenorului are impact foarte mare la echipele cu o valoare a lotului mai scazuta si scade pe masura ce aceasta valoare creste.

    Apreciază

    • Diferențele se fac -preponderent- prin știința staffului tehnic de-a ridica calitatea unui lot scriptic mediocru, respectiv -formula inversă- stângăciile unor tehnicieni care încurcă jucători de o anumită valoare. Mai este și ochiul conducerii (poate al scouterilor), care aduce (sau nu) jucători cu o valoare scăzută (dpdv scriptic), dar cu potențial de creștere/explozie. Asta e elementul cel mai important, aici stă destul de bine echipa noastră, cel puțin în ultimii 3 ani. De fapt stă bine -indiferent de critici, mai mult sau mai puțin justificate- și la capitolul staff, incluzând aici și pe Feri, și pe Toni, și pe Miri (cu aghiotanți cu tot). HAI CFR!!!

      Apreciază

  10. Mama-mia ce decizii pro wcsb ale arbitrilor ! Intrun fel e mai bine ca nu participam la lupta pt titlu, cel putin sub aspectul consumului nervos . Sa ai milioane, sa aduci o echipa intreaga slabindu-i pe ceilalti si tot sa ai nevoie de furtul arbitrilor, asta da campionat made in Romania ! Vai, vai, vai !!!

    Apreciază

    • Bela, aşa e, măcar nu ne mâncăm nervii cu aceste arbitraje pro-mioare absolut greţoase. Este foarte interesant, că există un război rece între FRF şi FCSB, dar arbitrajele au rămas -totuşi- pro-FCSB, lucru care dovedeşte că CCA este stat în stat, şi îşi urmăreşte propriile interese…HAI CFR!!!

      Apreciază

  11. Kiruj, cred ca ar trebui sa va puneti impreuna cu Caneto si sa creati CCOS – Comitetul Ceferist de Optimizare Statistica. Citeva comentarii la rezultatele muncii prezentate. 1. Cu execeptia a doi ani impari cu rezultate trase tare in jos (mai pe romaneste cheltuiala mare rezultate dubios de slabe) in genereal putem spune ca lotul+ antrenorii au fost in linia valorica asteptata. 2. Rezultatele din perioada de glorie sunt viciate de numarul mare de jucatori aflati sub contract -ceea ce duce la o valoare totala mare a lotului. 3. De la punctul 2, daca tot vei avea timp si placere ca e pauza pentru nationala, ar fi interesant sa vedem care a fost valoarea mediana a componentilor lotului CFRului de-a lungul timpului – am scoate automat din ecuatie atit umplutura cit si implanturile valoroase atipice pentru forta financiara a campionatului romanesc.

    Apreciază

    • Cristi, propunerea ta ar fi -evident- mai apropiată de realitate (în sensul că am cuantifica doar lotul avut la dispoziţia antrenorilor, nu lotul lărgit şi paraşutat în stânga şi dreapta), dar în acest caz e nevoie de „extragerea” aceloraşi date şi de la celelalte echipe, lucru aproape imposibil (în primul rând ca timp). Ai dreptate cu anii impari, şi mie mi s-au părut dubioase acele sincope, în opinia mea ele au fost într-un fel programate, s-au adunat forţele pentru următoarea bătălie (=titlu). În plus, are dreptate şi Vladimir, valoarea lotului de la începutul sezonului nu e aceaşi cu valoarea lotului în etapa a 10-a, a 20-a, etc., şi asta cam la toate echipele. Statistica asta, vulnerabilă cum este ea, ne indică generalităţi, tendinţe, etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • La anul impar cu parcursul glorios european, am fost furati masiv de arbitri (dupa socotelile mele ne bateam la titlu pana-n ultima etapa si nu terminam pe 10!!!).

      Apreciază

      • Ulise, ai dreptate cu arbitrajele, dar a existat şi o anumită delăsare din partea conducerii. În anii impari, pe la început de sezon, de regulă jucam în CL (drept obţinut în ediţia precedentă), jucam din 3 în 3 zile, şi atât conducerea, cât şi -sau mai ales- jucătorii s-au concentrat pe CL (şi bine au făcut, şi pt. cota lor +premiile substanţiale, dar şi pt. „bucuria” noastră). Apoi, odată cu începerea noului sezon „par”, cu toate mizeriile arbitrilor, comisiilor, etc., tot au luat din nou titlul. La începutul acelor ani impari erau adunate mult prea multe circumstanţe nefavorabile (meciuri multe, prioritate pusă pe CL, arbitraje, concentrare redusă în campionat, etc.), şi -în opinia mea- conducerea a făcut un calcul şi a rezultat că „costă” prea mult (poate dublu) ca să obţii titlul an de an…În opinia mea strategia a fost una oricum reuşită, dar trebuia continuată… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

  12. Dupa ce vezi,din nou,tendentioasele si gravele erori de arbitraj, doar in favoarea Stanei, si impotriva prezumtivilor contracandidati la titlu,cum sunt macelariti si batjocoriti fara scrupule,fara jena,incepi sa te gandesti ca e mai bine ca nu suntem si noi ocolo sus pt. a fi luati in colimator (!?),stai si te miri,daca n-ai fi vazut jocul nostru,cum de am castigat cu oile(!?);atata timp cat Argaseala este in conducerea FRF,iar Diaconu-bricheta in cea a CCA,se va continua cu furtul(al catelea?)incalificabil;in meciul impotriva oltenilor este clar,viciere de rezultat;in acest mod nu ai cum sa nu castigi un campionat, care oricum este la talpa gastii,daca meci de meci esti ajutat si impins de la spate spre victorie;oare de ce sunt arbitrii,poate(sigur) stie BecaliHOTUL sa ne raspunda!; ceea ce vreau sa subliniez este ca, desi au avut mult mai multe meciuri decat noi,ei intra in cantonament,iar noi continuam sa ne recuperam prin zile libere,(„fara numar”),in loc de o refacere fizica si risipirea oboselii printr-o saptamana, undeva la munte-Fantanele sau Stana de Vale-,unde nu costa prea mult(!?)

    Apreciază

  13. Racheta, oile -în majoritatea meciurilor pe care le-au câştigat- fie au avut în faţă un adversar docil, fie fluieraşii i-au împins. Poate doar victoria de la Timişoara să fie o excepţie, dar excepţiile întăresc regula, după cum ştim. Contra noastră n-au avut ce face, Balaj a arbitrat absolut corect, n-au avut curajul (şi nici motive) să sară la gâtul lui, atât au putut, pace şi prietenie. Cu Dinamo egal, arbitraj corect, iar cu Poli Iaşi tot egal (ambele pe teren propriu), unde n-au luat „măsuri speciale”, considerând meciul prea uşor pt. ei. Văd că şi cei de la Dinamo au sesizat ce-am spus eu mai sus: CCA este stat în stat, şi aservit în totalitate ciobanului, cu toate că FRF nu prea-i înghite, dar nici curaj suficient nu au să-i combată. CFR-ul fiind cam departe de miza adevărată a acestor porcării (=titlul), nu mă enervează prea tare, doar aşa, la modul general. Oricum, ca să nu uităm cine suntem, mai primim şi noi destule brigăzi de arbitri care ne faultează constant. HAI CFR!!!

    Apreciază

  14. Problema arbitrajului dupa Botosani-dinamo si fcsb-csu craiova este parerea mea una falsa.Daca asa zisele greseli se faceau impotriva lui CFR Cluj nu auzea si nu comenta nimeni nimic……….deci sa nu cadem in capcana intinsa de departamentala MI.Deci conducatorii lui dinamo spun ca trebuie luate masuri:neprezentarea la meciuri,aducerea arbitrilor straini,pedepsirea(prin ardere pe rug) vinovatilor.Marea greseala a lui Rusandru a fost acordarea unui penalty inexistent moldovenilor.Dar Rusandru si-a facut-o singur cand pe tot parcursul partidei i-a protejat pe dinamovisti la intrarile la intimidare.Au fost cel putin 2 intrari care trebuiau pedepsite cu rosu(calcarea adversarului) si o multitudine cu galben.Oare uitam campionatul trecut cand am batut in Groapa si dinamovisti-l linshau pe Radu Petrescu care a avut curajul sa elimine 3 catzei.Au facut toate redactiile de sport sa-l pedepseasca pe rebelul bucurestean…………imi amintesc cum striga Rednic de un hent misterios la Goian(al doilea si eliminare),la care toti se uitau unul la altul.Si intr-un final gasesc faza cu pricina,la care toti spun ca nu-i nici un hent!Si Danciulescu intr-un final arunca formula magica:un personaj competent din lumea fotbalului le-a spus ca a fost hent.Cam astea-s practicile de intimidare a celor care-n final au distrus fotbalul romanesc prin metode securiste.
    Am mai spus ca un penalty trebuie sa fie evident atat in faza in direct cat si la prima reluare.Daca revezi faza de 10 ori si inca cauti argumente atunci trebuie s-o lasi balta avand in vedere ca arbitrul ia decizia intr-o fractiune de secunda.
    Aseara de exemplu la golul cu capul a lui Amorim n-ai ce sa-i reprosezi tusierului o faza la limita……….eventual ca si observator poate sa-i reproseze pozitia in spate fata de ultimul aparator.El trebuia sa fie putin avansat fata de ultimul prazar.Dar asa n-avea cum sa vada si-n plus era la limita.Merg pe mana arbitrului.La penaltyul pentru hent insa lucrurile se schimba si tusierul este-n culpa.Chiar daca ar fi considerat hent ,acesta a fost in afara careului deci greseala mare.
    Este evident ca baietii fac galagie si cer schimbari pentru a veni in fata oamenii lor.Cand nu sunt la butoane sunt ca si pestele pe uscat,nici mac nu zic.
    Oricum in programul viitor sunt destule jocuri intre primele clasate si putem profita daca avem rezultate pozitive.Chiar am vazut pe statistica articolului ca am fost constant pe 12 in acest tur,dar in ultimele 4 etape am urcat treapta cu treapta.

    Apreciază

    • Nici mie nu mi s-a părut offside la Amorim, nici „live”, nici la reluări (sau foto, treaba e destul de clară). La penalty, evident eroare, dar îţi spun sincer că la prima impresie (în variant „live”) şi mie mi s-a părut a fi în careu, totul era în mare viteză. Oricum, faza nu impunea acordarea unui henţ, a fost involuntar de tot, chiar dacă această motivaţie nu prea mai stă în picioare. Dincolo (adică dincoace!), dacă învingem pe ieşeni (este OBLIGATORIU să-i batem, alo Miri!), avem şanse la locul 6, cu puţin noroc şi la locul 5. Gazul va pierde probabil la mioare (vor lua măsuri băieţii…), la Craiova-Dinamo nu se ştie (ambii ţipă ca descreieraţii în acest moment), iar cu Pandurii nu se ştie niciodată. Oricum, nu calculele contează, ci meciul nostru cu Ieşenii. Acolo trebuie să se concentreze tot stafful… HAI CFR!!!

      Apreciază

  15. Bine,noi vorbim de play off si obiective dar din 26 de etape au trecut doar 11……..important este sa eliminam sincopele gen 6 etape fara victorie si sa ramanem constanti.
    Revenind la arbitraj trebuie sa facem distinctie intre greseli izolate si maniera.Aseara putem vorbi de greseala tusierului la pozitia prazarului in momentul hentului(in afara careului) + decizia de a acorda hent la o atingere involuntara a mingii.Dar asta cu „fara intentie” este decizia subiectiva a arbitrului!Imi aduc aminte de penaltyul impotriva noastra la Galata-CFR cand Sepsi este atins de mingea data cu capul(de jucatorul care-a sarit cu el la cap) si macaronarul ne-a sanctionat.La acea partida vorbim evident de maniera italianului care a avut multe faze cu care ne-a ingropat.Tot asa laPadurii-CFR cand Gabi este atins de-o minge data de jucatorul cu care a sarit la cap si preacinstitul Balaj a dat fara ezitare 11m.
    Apoi vad ca specialistul Zotta totdeauna vorbeste de lipsa intentiei si deci nu este vorba de penalty…….dar in acelasi timp am vazut saptamana trecuta faza petrecuta in careu,cand mingea-i sare in mana din picior(deci evident fara intentie) si arbitrul sanctioneaza faza cu penalty.Aici principalii vinovati sunt cei de la CCA care nu prelucreaza corpul de balet sa avem decizii unitare „in corpul de balet” al arbitrilor.

    Apreciază

  16. Cand eram sus-sus, se tot contabilizau greselile in favoarea noastra, uitandu-se voit cele impotriva . Acum gsp face o analiza a greselilor pro wcsb, rezultand 8 mari si late, cu Viitorul, Chiajna, Voluntariul, Dinamo si Craiova . Astea, dupa socotelile gsp , inseamna 7 puncte, fara de care wcsb ar fi pe locul 4 alaturi de Botosani . Oricum, revolta e mare, pacat ca se intrerupe campionatul si pana la reluare totul se va dezumfla . Sau nu ?

    Apreciază

  17. Interesantă coincidenţă, într-adevăr, că „demascarea erorilor” vine tocmai la începutul unei pauze de 2 săptămâni, şi -cum spuneai- cu posibilităţi de a le uita până la următoarea partidă a mioarelor… Dar e posibil să aibă dreptate şi colegii de pe cheferetv, presimţind în acest surprinzător afront contra-FCSB o dorinţă a unora de la „jijisport” de-a mai rotunji un pic veniturile primite de la cioban, drept „taxa de protecţie”… 🙂 Cele două versiuni nu se exclud, pot fi adevărate concomitent… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Depinde cine face evaluarea lui IM… 🙂 AP sau noi? În opinia mea iese pe plus, până la urmă tot ce-a făcut, a făcut cu acordul (măcar tacit) al lui AP… Nu e puţin lucru să fii „presidente” la un club de fotbal 15-16 ani (din care consecutiv 13 în Liga1). Are problemele lui de comunicare, etc., dar a şi luptat (şi mai luptă) deseori singur pt. menţinerea echipei pe linia de plutire. HAI CFR!!!

      Apreciază

  18. IM da impresia de om integru, care-si face treaba cu onestitate si care se si pricepe la ceea ce face. Este greu de cuantificat aportul lui la scuccesele CFR-ului dar cu siguranta este unul hotarator. In lumea aceasta plina de hoti si impostori, el este parca din alta lume, un personaj aparte care confera si CFR-ului o imagine de seriozitate si profesionalism.
    Comunicarea, cred ca este o latura de care nu s-a ocupat niciodata si nici nu da semne ca l-ar framanta problema. Cred ca putem si noi sa venim in intampinarea acestui lucru si sa-i solicitam, cu tot respectul, sa ne ofere saptamanal un fel de comunicat de presa, pe care sa-l postam pe acest blog sau chiar sa ne raspunda la unele intrebari la un anumit interval de timp. Trebuie sa-l facem cumva sa inteleaga ca si pe noi ne macina framantarile clubului si ne pasa cu adevarat de tot ce se intampla.

    Apreciază

  19. Este o idee bună ca săptămânal -să zicem- să înaintăm un fel de „chestionar” cu problemele-cheie care ne frământă (nu ne sunt clare) în acel moment, şi să-l înaintăm la IM, în speranţa unui răspuns, care va fi postat, evident, tot aici, poate sub forma unui articol dedicat. Nu ştiu dacă va accepta acest lucru (înclin să cred că da, dar cu răspunsuri mai mult formale, dar şi asta e un progres), oricum e nevoie de cineva care să „negocieze” această iniţiativă. Poate verbal, poate sub forma unei adrese „oficiale” redactată de cineva de aici, etc. N-ar strica să vedem părerea celorlalţi tribunişti (voi posta mâine-poimâine un sondaj dedicat acestui subiect), dacă rezultatul este „covârşitor” (peste 2/3-imi, să zicem), atunci vom trece la pasul următor. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Oricum nu cred ca IM să se ocupe personal de asta (în cazul în care se „aprobă” demersul nostru), probabil va fi mandatat purtătorul de cuvânt (există oare cineva cu această funcţie la club?), sau altcineva să comunice cu noi. HAI CFR!!!

      Apreciază

  20. Azi,04.10`16,orele 10.00, la Baza Sportiva Construct”Transilvania”s-a desfasurat antrenamentul echipei nostre dragi;o pregatire intensa,zic eu utila si destul de eficienta;dupa incalzirea de rigoare,s-au format doua echipe,pe o suprafata condensata(intre cele doua careuri)si s-a jucat cu mingea la picior,printre vreo 10 jaloane,iar dintr-o atigere-max.doua-trebuia sa treci mingea de pe o parte in cealalta,prin combinatii si pase repetate,fara sa fii deposedat,timp de 10`-15`cu pauze scurte de 2`,intre jocuri;portarii s-au pregatit separat;din partea conducerii a fost Cr.Panin,care mi-a dat si informatiile,urmatoare:au lipsit,5 motivati,in recuperare,refacere:Nascimento si Camora-probleme medicale;revin spre sf.saptamanii;Gomelt-mana in ghips(?!);Minca-intindere de ligamente(?!);Paun-dureri in zona pieptului(?!);ATENTIE(!),pt. amatori,dornici si sustinatori ai echipei,VINERI,07.10`16,orele 16.00,meci de pregatire,pe CUG-Arena,intre echipele CFR Cj.- Gaz Metan Medias;Hai CFR!

    Apreciază

  21. Kiruj, pt comparatie sa vezi filmul MONEYBALL(fapt real relatat intr-o carte) in care Brad Pitt e in rolul unui antrenor care a castigat campionatul de baseball al Americii cu o echipa low-cost, in premiera istorica.Daca echipele mari erau la nivel de cateva sute de milioane de dolari, el a reusit cu un lot de 20 mil de $!
    Cred ca la CFR este un specialist ( in scouting) care a preluat modelul.

    Apreciază

    • N-am văzut filmul, mersi pt. pont! Este o temă mereu rebrănduită (/reşapată/refolosită) de cinematografie, în vartianta ei „extinsă” vorbim de reuşitele profesionale ale unui individ cu resurse financiare precare, cu copilărie grea, etc. HAI CFR!!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.