Etapa a 10-a: CFR Cluj – Gaz Metan


et10După ce etapa trecută ni s-a confirmat un lucru extrem de evident, şi anume că FC Steaua are de un an şi jumătate un adevărat complex CFR, nereuşind să ne învingă din martie 2015, ba mai mult, pierzând categoric ultimele două partide (ce mai creşte pipota în mine 🙂 ), este extrem de important ca…

Luni, 26 septembrie 2016, începând cu ora 18.00, în cadrul etapei a 10-a din Liga 1 Orange, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în partida CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş,

… să nu permitem unei alte echipe, care în trecut a flegmat de multe ori în ciorba noastră, să depăşească complexul CFR instaurat de aproape 3 ani.

În ultimele trei partide disputate în Gruia, medieşenii şi-au luat-o cu 1-3, 0-3 şi 1-4. Îmi convine oricare dintre aceste rezultate şi pentru partida de azi. De fapt, nici nu contează scorul, poa’ să fie din partea mea şi 4-0 pentru noi, valoroase ar fi vor fi cele 3 puncte puse în joc. Tre’ să le adunăm băbeşte, bob de tri cu bob de tri, să tragem linie după ce îşi va face socotelile şi Comisia de Licenţiere, apoi putem începe calculele vizavi de locul 1 în play-off. Mi-e imposibil să cred că FRF ne va mai putea găsi ceva, avem un plan de organizare aprobat, niciun zvon referitor despre eventuale restanţe din activitatea curentă, dimpotrivă, Iuliu Mureşan repetă periodic că suntem cu plăţile la zi. Confirmă şi Larie: „Salariile sunt la zi. Noi suntem mulţumiţi că sunt salariile la zi, ceea ce în România e din ce în ce mai greu”. Putem spune că la CFR salariile sunt plătite chiar în avans din moment ce jucătorul Concordiei, Cristescu, a declarat după partida cu Dinamo că „Avem două luni de restanţe. Dar, în România, e ca şi când am fi la zi cu astea două luni”. Aşa că, nu văd de ce nu am putea sălta niţel în clasament printr-un şir infinit de victorii legate, plus depunctarea altora. 🙂

La moralul avut de jucători după două victorii frumoase şi spectaculoase, sper că lui Miri nu-i va fi imposibil (sau greu) să recupereze în plan mental jucătorii pentru un nou meci. Dacă tonusul echipei, agresivitatea şi determinarea vor fi în regulă, nu-i văd bine deloc pe găzari. Din păcate, relaxarea este deseori inevitabilă, se instalează în subconştient, ştim bine ce am păţit anul trecut după victoria din Gruia contra Stelei. Totuşi, faptul că foarte mulţi frânari şi-au exprimat după victoria cu Steaua îngrijorarea privind o relaxare a jucătorilor pentru meciul de azi, precum şi una privind o serie neagră asemănătoare celei din noiembrie anul trecut, m-au convins că nu se va întâmpla nici una, nici alta. Îi dăm bătaie înainte cu seria albă!

Revine Mureşan după două etape de suspendare, iese Tiago Lopes pentru o etapă de suspendare în urma eliminării de pe AN. Era oricum suspendat şi dacă rămânea cu primul cartonaş galben primit, a fost al patrulea. Degeaba se spune că echipa câştigătoare nu se schimbă, acum e musai. Nu ştiu cât se stă la fotbalişti pentru o fractură de deget, este sau nu este voie, se poate ori nu se poate juca cu un bandaj ghipsat, întrebarea este dacă Gomelt va juca ori va reveni abia după întreruperea de două săptămâni a campionatului pentru jocurile naţionalei? Vom vedea deseară, cum zicea şi orbul. În schimb, sper să nu se pună problema utilizării lui Camora, nu cred că-şi doreşte cineva o revenire a lui pentru un meci, apoi să stea iarăşi accidentat pentru câteva etape. Ne-om descurca cumva fără el şi în această partidă: Mincă – L.Rus, Larie, Horj, Peteleu – Nascimento, A. Mureşan – Sorsa, Juan Ruiz, Nouvier – Bud. Rezerve: Marc, Tînc, Ene, Păun, Chiriţă, Neagu, Omrani. Dacă Gomelt va fi totuşi bun de joc, atunci va face pereche cu Nascimento în faţa apărării, iar A. Mureşan va intra pe teren în minutul 74 în locul lui Juan Ruiz.  Va fi a doua schimbare efectuată de Miri, ne-am prins deja că primul ieşit va fi Bud în minutul 70, care va ceda locul  lui Omrani. Ene va trebui să se mulţumească cu 5 minute plus prelungirile, Sorsa nu va fi înlocuit mai devreme.

Mediaşul nu pare o nucă tare, dar să nu uităm de ultimele lor două rezultate din deplasare, 1-1 la Dinamo şi victorie cu 2-0 la Astra. Fundaşul central Susnjar a acumulat 4 cartonaşe galbene, este suspenadt pentru joc. Gaz Metan l-a legitimat ieri pe fundașul congolez Bernard Onanga Itoua, jucător de 28 de ani, dar nu-mi vine să cred că-l va şi folosi contra noastră. Şi Zaharia este suspendat, a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene primite în partida precedentă. Păcat că nu-i suspendat şi Llullaku, tre’ să-l calce cumva rapid ai noştri pe bombeu, a marcat 7 goluri din cele 10 ale găzarilor.

Gaz Metan: Pleșca – Crețu, Trtovac, Buzean, Rugasevici – Munteanu, Danci, Bic, Gavra – Eric, Llullaku. Rezerve: D. Cristea, Trif, I. Cristea, Petre, Olaru, Roberto Romeo, Axente. Suspendaţi: Susnjar şi Zaharia.

Cine este curios să afle gândurile oaspeţilor despre meciul din această seară, poate urmări aici cum au prefaţat partida antrenorul Pustai şi jucătorul Axente.

Brigada de arbitri: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin) – la centru, Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin), Andrei Constantinescu (Bucureşti) – asistenţi, Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe) – rezervă. Observatori:  Cristian Nica (Ploieşti), Ioan Valer Şulea (Braşov).

HAI CFR!!!

P.S.: Memorialul ”Nae Chișu”: 60 de foști jucători ai CFR Cluj-Napoca se întâlnesc în Gruia pentru o partidă omagială.

61 de comentarii

  1. Dupa o perioada perfecta ca joc si rezultate,toti ne preocupam ca relaxarea sa nu-si faca loc la echipa.Am putea sa spunem ca oboseala ar putea sa taie din resursele fizice,dar si gazul a jucat in aceeasi zi.Probabil un rol important il va avea starea de spirit si motivatia pe care echipa tehnica o va putea transmite jucatorilor.Ori stim ca Miri este un bun motivator si n-ar trebui sa ne facem probleme pe acest segment.Sau daca ne uitam la oaia capiata unde Reghe era considerat regele motivator,ar trebui sa ne facem probleme.
    Daca vom reusi sa punem o presiune constanta pe gazari,atunci victoria va veni intr-un tarziu.Apoi si plusul de suporteri asteptat ar putea reprezenta un imbold suplimentar pentru baieti.Si chiar ar merita din plin ca baietii sa fie rasplatiti cum se cuvine ,dupa inca o victorie care sa incununeze admirabilul parcurs din ultima vreme.Bafta baieti nu va opriti.Go CFR!

    Apreciază

  2. Daca va avea penalty Gazul (sper totusi sa nu aiba…) si executa Lullaku, la meciul cu Pandurii a asteptat saritura portarului si a executat in directie opusa tare sub bara. Deci, sa nu sara portarul nostru inainte, in opinia mea.

    Apreciază

    • Mincă e specialist la penaltiuri… N-am o statistică, dar cred că procentajul lui de „parare” a acestor lovituri (în meciuri oficiale) este de peste 50%. Ultima dată l-a blocat pe Săpun (în victoria contra giurgiuvenilor, la 2-1, moment nasol!), dar îmi aduc aminte şi de o respingere în min.89 contra celor de la Corona, la 1-0 pt. noi. Are un mic truc acolo, dar nu dezvolt subiectul, poate ne citesc (şi) găzarii… 🙂 HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Am deja nişte morcovi în c…r, nu reuşesc să adun nici măcar cele mai stupide două numere din lume: 10+3… 🙂 Îmi iese ba 11, ba 16… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  4. Daca privim putin golul cainilor cu Gazul, vedem in video-ul de pe Gigisport.ro secunda 39 cum extrema dreapta Rotariu, intrat in interior primeste intre linia de mijlocasi si fundasi gazari de la stoperul Nedelcearu, se intoarce spre poarta si trimite o pasa filtranta superba printre stoperii gazari catre extrema stanga V.Lazar intrat si el in interior si tasnind de la limita offside-ului (nesemnalizat aiurea cum patim noi de cate ori…). Ceea ce vreau sa subliniez este ca se poate surprinde echipa scurta a lui Pustai care sta in terenul proriu cu demarcare urmata de primire intre linii si pasa filtranta printre aparatorii gazari pentru tasnirea de la limita offside-ului (speram nesemnalizat aiurea a cata oara…) a mijlocasilor de banda sau a varfului as adauga eu.

    Apreciază

    • In min 16 cu cainii vedem un fund de sac al portarului cainilor peste stoperii gazari unde tasneste atacantul cainilor in spatele lor si ajunge singur cu portarul gazar, lectie si pentru noi.

      Apreciază

  5. Daca Gomelt,nu joaca,pt. a nu deranja doua compartimente, n-as strica mecanismul de la mijlocul terenului si as opta,la inchidere, in continuare cu L.Rus-Nascimento,iar fundas dreapta as incepe cu Tinc; am vazut doar reluarile,nu-mi pierd vremea cu meciurile stanei,dar am fost martorul unei mizerii de arbitraj facut de al 4-lea”arbitru de casa”,HOTegan;PRO Stelemeaua,cap coada;o ticalosie ordinara, indreptata impotriva comunalilor;desi-mi convine scorul,ca s-ar putea sa avantajeze CFR-ul,dar nu pot sa nu remarcfuraciunea!; este pt. a 3 sau a 4 oara in acest campionat,cand castiga puncte, nemeritate, fiind ajutati,condusi si impinsi de la spate de niste ipocrirti fara scrupule, care pt.un asemenea arbitraj odioas,ar fi trebuit trimis in judet,nu sa arbitreze (compensatoriu!)prin Europa;revenind la “oile”noastre teama mi-e ca,Pustai ne-a”citit” si-a luat masuri de contracarare,fapt pt.care cred ca ne va fi f.greu sa-i rapunem pe medieseni!;daca presupunem ca Ruiz este anihilat si vor face si un pressing avansat, atunci pt. a-i surprinde, ne va trebui un Plan”B”,bine pus la punct,pe care,insa, deocamdata nu l-am observat la niciunul dintre antrenamentele recreative pe care le-am urmarit(!)

    Apreciază

      • Acest plan B nu este o mare-mare prostie, cum se crede în general…Ok, trebuie să fie doar un plan B (dacă ai trecut de min.75 şi scorul nu e avantajos), dar dacă aplici ca lumea, are 50% şansă de câştig. Eu îmi aduc aminte de o „lecţie” predată de regretatul Öcsi Crisan (la Venus, în judeţ): când situaţia o cerea, a trecut de la 4-3-3 la 4-4-2 şi lângă Buta („ţăranul”) muta unul mai fâşneţ. Schema era să dăm mingea lung spre Buta (care sărea bine, sau măcar incomoda serios apărătorii adverşi), fâşneţul se poziţiona mai spre poartă (fără să fie în offside, asta pentru a profita de o eventuală deviere a lui Buta), iar toţi cei 4 mijlocaşi au ocupat nişte spaţii în semicerc în faţa fundaşului advers, pentru a spori şansa unei recuperări (argumentul fiind că un stoper incomodat nu degajează cu precizie la coechipier, ci dă unde poate). Veţi spune că există un risc dacă degajarea fundaşului trece de acel semicerc (rămâi descoperit la mijloc), dar ai şi şanse (cam de 50%, zic eu) să-i prinzi tu pe „dujmani” pe picior greşit. Mă rog… alte vremuri. Oricum, degajarea pe atacant -care e complet izolat- este un non-sens prin excelenţă, se practică doar când conduci şi vrei să tragi de timp (mijlocaşii fiind ţinuţi în faţa apărării). HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Tot la acest plan B mai există şi soluţia derivată: dacă echipa adversă e scurtă (şi Gazul este), atunci dai mingea NU pe vârf, ci între portarul advers şi fundaşi, pentru sprintul unui mijlocaş de bandă. Astfel de mijlocaşi rapizi avem (Nouvier, Sorsa), fundaş care dă mingi lungi avem (Larie), deci… 🙂 HAI CFR!!!

          Apreciază

          • Si Horj a avut o astfel de minge lobata peste aparatorii adversi, catre Bud la un meci anterior, din care a iesit un cartonas rosu pentru adversar, tineti minte…

            Apreciază

    • Racheta, daca vor face pressing avansat, din ce am vazut eu nu au conditie fizica deci l-i se vor termina bateriile prea repede si atunci va fi bine pentru noi, pe de alta parte portarii lor stau in poarta din ce am observat, permitand un spatiu liber foarte mare intre ei si aparatori, care va putea fi speculat de baietii nostrii cu pase filtrante sau funduri de sac (mingi peste aparatori), urmate de tasniri de la limita offside-ului ale varfului sau mijlocasilor de banda. Daca Ruiz este prins in „menghina” de trei jucatori defensivi adversi, interii Nascimento si Gomelt/Rus il vor putea sari din schema pe Ruiz anihilat. Daca Pustai isi trage plapuma pe gat, ii raman afara picioarele… Interii pot juca direct un doi-uri cu mijlocasii de banda sau pase filtrante catre ei sau varf, care tasnesc de la limita offside-ului. Si atunci menghina se desface inevitabil, putand intra la combinatii si Ruiz… Ce simplu e in imaginatie… 🙂 … E mai greu sa faci asta acolo in iarba, sunt constient. Dar ca sa faci ceva, e bine sa ai un plan in minte…

      Apreciază

    • Asa e, Racheta, penalty-ul oilor e gratuit, mai degraba a faultat oaia de Amorim, iar lovitura libera din cate Boldrin marcat al treilea gol e pentru un fault imaginar (fara nici un contact).

      Apreciază

  6. Of, of…Mi se creşte morcovul… 🙂 Pressing-nepressing, sunt convins că şi Miri ştie ce trebuie să facă, dar -din păcate- ştie şi Pustai, care-i vulpoi bătrân (chit că-i foarte antipatic mie). Oricum, nu va fi (n-are cum să fie) un meci uşor, cu FCSB ei erau un pic relaxaţi şi s-au ars, acum poate fi invers. Aşa cum zicea Caneto, subconştientul e un lucru dat naibii, lucrează contra ta chiar când tu spui altceva…Sper să ne iasă, ar fi minunat să consemnăm a treia victorie consecutivă. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Da, Kiruj, tocmai starea euforica de care vorbim multi pe tribuna e cea care induce relaxarea in subconstient, chiar daca tu esti constient ca ai in fata un adversar dificil. De asta ne temem toti. O prima mare ocazie a Gazului nefructificata trezeste echipa la realitate. Daca e gol, atunci e mult mai greu… Daca scapi cu noroc sau o interventie de exceptie a portarului/fundasilor ai sansa ca trezit la realitate sa te pui serios pe treaba…

      Apreciază

      • Da, s-a adeverit de nenumărate ori, că relaxarea poate fi ”ștersă” extrem de greu (spre deloc) din evoluția unei echipe, într-un meci anume. Chiar dacă primești gol (și pericolul e real), chiar dacă creierul ia o decizie de strângere a rândurilor, în subconștient ”rulează” mai departe softul otrăvit (virusul?) care transmite mesaje de ”relaxare” echipamentelor periferice (în speță picioarelor…) ale jucătorilor. Omul (în general), implicit și fotbalistul (în caz special) este un fel de PC mai complicat, expus și el diferitelor virusuri… 🙂 HAI CFR!!!

        Apreciază

  7. Una din soluții este pregătirea psihologică specifică: A1 trebuie să inducă jucătorilor că adversarul este unul care în mod tradițional ne-a tras-o (și Gazul chiar ne-a tras), care are o ură nemărginită pe CFR, contra cărora trebuie OBLIGATORIU să ne scoatem și să returnăm ceva din ”umilințele” recente, e vorba de mândria clubului și a fiecărui jucător în parte, etc. HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Păi n-am spus că „Gazul are…”, doar că aşa trebuie să spună Miri, ca să-i monteze pe băieţi contra celor de la Mediaş… 🙂 Scopul scuză mijloacele… Poate -totuşi- este şi un pic de adevăr la mijloc, e suficient dacă ne gândim la mai multe opinii emise de Pustai, deloc prietenoase… HAI CFR!!!

        Apreciază

  8. Pai daca nu joaca Paun,am si castigat meciul.Nu jucam in zece.😁😁😁😁😁😁😁Poate-i vine mintea la cap,ca prea sigur a fost de locul asigurat in echipa de baza de acea regula tampita .

    Apreciază

  9. Pana nu ajungem la punctaj de play off, nu vad nici un motiv de relaxare.
    Faptul c-am batut niste oite bezmetice (cu toate ca mi-a cazut nemaipomenit de bine), nu reprezinta atingerea unui scop in sine si ca atare, baietii trebuie sa ramana concentrati.
    Cel mai periculos mi se pare Pustai care, dupa parerea mea, este un tactician mai „viclean” decat berbecutul de pe banca fcsb-ului.

    Apreciază

  10. Echipele de start, conform gsp:

    CFR Cluj: Mincă – Tînc, Larie, Horj, Peteleu – Rus, Nascimento – Sorsa, Ruiz, Nouvier – Bud
    Rezerve: Marc, Mureșan, Ene, Păun, Neagu, Omrani, Chiriță
    Antrenor: Vasile Miriuţă

    Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Crețu, Trtovac, Buzean, Rugasevici- Danci, Cristea – Romeo, Bic, Llullaku – Gavra
    Rezerve: Marinescu, Stancu, Petre, Olaru, Munteanu, Pereira, Axente
    Antrenor: Cristi Pustai

    Apreciază

  11. Dumnezeule, Tînc e complet depășit… A și fost atenționat, face doar faulturi, în atac 0… Trebuie schimbat obligatoriu, altfel e jale (s-ar putea să fie, din păcate, și așa). Parcă vedeam acest scenariu după ratarea inexplicabilă a lui Bud. Relaxare, asta e, chiar dacă s-a jucat cât de cât, dar departe de nivelul ultimelor două partide. Să sperăm într-o minune, că altceva nu prea văd (eventual o săpuneală zdravănă a lui Muri în pauză, dar e cam nervos și el, a gesticulat deseori spre jucători și nu-i bine). HAI CFR!!!

    Apreciază

  12. Din”COLTUL TRIBUNEI”:Aceste doua puncte le-am pierdut pe”mana” celor doi antrenori, plus pt. Pustai si un mare minus pt.Miri!; MINCA=7,0-ne-a tinut in viata;si-a facut treaba ;Tinc=3,0-veriga slaba,o catastrofa,fata de ce am vazut la antrenamente;cred ca mental este depasit total;nu mai vreau sa-l vad in teren ;LARIE=6,5-ramane “stalpul”apararii,da siguranta si incredere;HORJ= 6,0-la gol a gresit si el,printr-un plasament defectuos;a avut interventii oscilante;PETELEU=5,0-n-a avut nicio reactie la centrarea de la gol unde nu s-a opus,a mai fost jalon si depsit si in alte situatii(il astept pe Camora!) ;L.RUS=5,5-in nota medie a echipei;mult sub asteptari; NASCIMENTO=7,5-singurul care si-a respectat blazonul de fotbalist ;SORSA=5,5-nu- se recomanda a-i”arunca”,mai mereu mingi care vin de la 50m.;daca nu exista fizic un Ruiz,care sa-l stie juca,el, devine o nulitate;RUIZ=5,5-daca conditie fizica nu e,nimic nu e! ;NOUVIER=5,5- o zbatere continua,fara materializari concrete ;BUD=5,0-un meci slab ;REZERVE: Omrani= 6,0-a impulsionat atacul,dar fara efecte si pe tabela;trebuie sa se adune mai mult,sa-si coordoneze eficient miscarile;Chirita=5,5-dupa ce a oboist Lullaku,n-a mai avut adversar,pana la intrarea lui C.Petre,de care a fost depasit;Paun=5,0-continua sa dezamageasca;nu gandeste suficient fazele si oportunitatile; A.1-MIRI=4,5-pt. gestionarea eronata a acestui moment fabulos si pt. proasta strategie aleasa,dar mai ales pt.pregatiriea tactica si fizica necorespunzatoare a acestei partide;Miri-este cel mai raspunzator pentru aceasta evolutie neconvingatoare a intregii echipe! Hai CFR!

    Apreciază

    • Pustai n-a avut nicio treabă cu evoluţia lucrurilor din această seară. Şi dacă era antrenorul cu portarii de la juniorii Gazului pe bancă, tot aia era. Consumul nervos a fost prea mare la Bucureşti, în seara asta a lipsit prospeţimea mentală, ceea ce a dat impresia că ar fi probleme cu condiţia fizică şi cu pregătirea tactică. Nu înţeleg aversiunea asta generală faţă de Păun . Comparativ cu ce au arătat 7-8 jucători în această seară, Adiţă a fost chiar ok. Avea dreptate Larie, avem echipă, dar n-avem lot. Tiago Lopes, Gomelt, Camora, prea multe absenţe pentru un lot atât de subţire.

      Apreciază

  13. De ceea ce ne-a fost teama n-am scapat . 😦 O prima repriza slaba, pacat de acea ratare a lui Bud care putea schimba fata jocului si ne-ar fi facut meciul mult mai usor. Din ce am vazut acum pe reluari, cred ca i s-a infipt gheata prea mult in gazonul prost din fata liniei portii si a ratat, aproape inexplicabil. Dar asta e Bud, inscrie din jumatati de ocazii si rateaza din pozitii ideale, e bine ca-l avem. Contraatacul lor de la gol e genial, iar executia lui Llullaku, material de studiu pt vedeta Paun, care nu are ce cauta in echipa noastra. A tras din 16 metri pasa la portar, apoi a dat ca prostu’ mult peste poarta. Intrarea lui Omrani a mai dinamizat jocul nostru, dar din pacate n-am avut luciditate si ne-a lipsit executia finala. Va fi la fel de greu si cu ASA, va lipsi si Bud, nu am mari asteptari. Nu vreau sa ne lamentam prea mult dupa acest semiesec, doar ca ar trebui sa fim mai ponderati in a vorbi deja de play off, cum au facut unii dupa victoria de pe AN. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Eu nu vreau să fiu ponderat. 🙂 Am pierdut două puncte, alţii, Steaua :), Dinamo etc, au pierdut chiar trei. 🙂 Nu suntem nici la jumătatea sezonului regulat, se pot întâmpla multe. Doar sper să nu fim din nou depunctaţi, totodată, ştiu, sunt rău, aş vrea să văd şi pe alţii, virgini până acum, cum se împacă cu un minus 6 puncte în clasament, din cele câştigate real pe teren. 🙂

      Apreciază

  14. REFLECTII (ne)PERTINENTE:D-le Miriuta,din pacate pt.noi,s-a dovedit ca ai gresit,NU tine cu prea multa relaxare(!);cand se exagereaza,fotbalul te pedepseste,nu-l poti pacali;nu poti realiza nimic durabil si consistent in viata fara multa munca,fara daruie,fara implicare si fara sa nu transpiri(!);unde-i echipa care a jucat cu Stana,unde-i acel grup compact,bine organizat (?);(imi bag piciorul in subconstientul jucatorilor!);o prima repriza pe care vreau s-o uit,cat mai repede;n-am inteles de ce s-a revenit la jocul perdant de aruncare a mingilor in fata,prin diagonale de 30-40 de m.usor de respins si de anihilat de inaltii fundasi centrali medieseni;nu tu o combinatie la firul ierbii,au lipsit si pasele decisive,mai toate au fost la adversari,fara adresa,numai cadouri,nu tu pressing si combinatii;am intrat intr-un joc de uzura,fragmentat, convenabil Gaz-ului,care a stat la panda si a fructificat lipsa de reactie a catastrofei Tinc;am jucat fara convingere si determinare si am fost taxati- la singura faza de fotbal- pt.visarea aparatorilor(jaloanelor) nostrii,imediat dupa ce Bud n-a reusit sa impinga o minge usoara, in poarta goala;in repriza secunda am mai “miscat” ceva,dar cu cateva riscuri,pt. faza de aparare,fortand cu doua varfuri,renuntand la liantul Ruiz,care ca si alti titulari au fost indolenti si NEPREGATITI mental,dar mai ales FIZIC!;de ce ne-a fost frica n-am scapat,iar Pustai ne-a mai taxat odata; a insistat cu Lullaku pe partea noastra dr.,care ramane,in continuare,vulnerabila;la Nascimento,la ultima faza a fost fault mult mai clar-nu s-a acordat nimic(?!)- de cum ne-a taxat pana atunci dl.Balaci in alte situatii;pt. cum am abordat repriza secunda,poate ca meritam victoria!;ne-a lipsit,insa, luciditatea si ultima executie izbavitoare,cum la fel puteau sa inscrie si ei.

    Apreciază

  15. Era de așteptat. Nu vreau sa fiu pesimist dar nu cred ca scoatem mai mult de 1 punct cu ASA. Avem un talent grozav de a da cu bata in balta exact atunci cand lucrurile încep sa intre pe calea cea buna. Se pare ca jucam bine doar când ne ajunge cutitul la os. Suntem tot în zona nisipurilor mișcătoare din păcate, dar poate asa rămânem concentrați in pauza de 2 sapt. HAI CFR!

    Apreciază

  16. Nu inteleg cum ar fi putut Miritua sa „gestioneze” mai bine momentul. Dupa 2 victorii ar trebui sa fie un moral bun, chef de joc. Noi pur si simplu suntem incapabili sa batem echipele mici exact ca in sezonul trecut. Asta nu mai are nici o treaba cu antrenorul, asta tine de jucatori.

    Apreciază

  17. Multumim baietilor pentru daruirea cu care au luptat pana la capat sa intoarca rezultatul si partial au reusit. In prima repriza am avut un CFR care a jucat la firul ierbii, combinativ. Gazul a avut doua mari ocazii, la a doua au inscris printr-un contraatac letal in care ne-au depasit total. In rest, gazarii nu au trecut centrul terenului, In primele 10 minute ajungeam foarte usor la poarta lor, pacat ca nu am dus la finalizare nici un atac periculos. Apoi s-au baricadat foarte bine si nu am mai putut ajunge la poarta lor. In a doua repriza Miri a renuntat la jocul la firul ierbii, l-a scos pe coordonatorul Ruiz (ca de obicei…) l-a introdus pe Omrani (care a facut un meci excelent) si au inceput bubuielile din toate pozitiile pe cele doua varfuri. Era de asteptat sa nu ne iasa, desi am avut vreo 5 ocazii de gol. Insa mingile care vin de sus sunt greu de sutat cu forta si precizie (aproape imposibil la acest nivel). La fel nu prea ai ce face cu centrari care vin la nivelul gatului din spate. Iar pana s-a facut preluarea, deja au aparut trei aparatori, asta e treaba cu mingile bubuite pe sus direct pe varfuri. Contest acest mod de joc, e la nivel de judet cum spune si Retardila si are dreptate.
    Cateva cuvinte despre arbitraj: a fost foarte suparator in mai multe randuri, cu asprime fata de Cfr si indulgenta fata de gazari. Nemaivorbind de faulturi neacordate pentru Cfr, dar pentru gazari da, etc.

    Apreciază

  18. Nu merită să ne facem harakiri după acest meci…7 puncte în ultimele 3 partide, e bine, zic eu. Greșeala majoră a fost titularizarea lui Tînc, de fapt nici măcar asta (hai să zicem că s-a descurcat contra mioarelor, probabil pune suflet și la antrenamente), ci faptul că în min.10-15 deja s-a văzut din avion că săracul Tînc e complet depășit, trebuia schimbat înainte de min 20! A mai făcut Miri astfel de schimbări în mandatul precedent (cu Muniru, parcă), acum se impunea o astfel de măsură și mai accentuat. Remedierile de la pauză au fost corecte, dar relativ târzii. Meciul era -și așa- la îndemâna noastră, ratarea lui Bud este imposibil de explicat, etc. Asta e…Vom mai câștiga meciuri în deplasare, vom mai pierde puncte acasă, asta ne e echipa (cu A1 cu tot), cu ei defilăm. Eu unul nu pot uita nici acum imensa bucurie de după victoria imensă de pe AN, nu sar foarte tare nici pe Miri, nici pe băieți, chit că greșeli chiar au fost, destul de vizibile. Omrani a intrat bine în joc (din nou), Chiriță s-a descurcat onorabil pe dreapta. La un moment dat am jucat cu trei U21! Este și asta ceva…După mine Nascimento a fost cel mai bun, apoi -foarte aproape- Rus și Larie. Horj cu 2-3 greșeli (una ”fatală”), per total a fost ok, ca și Peteleu (în nota lui obișnuită, poate mai puțin ofensiv). Sorsa relativ șters (fără relații de joc bine însușite, parțial și din cauza lui Ruiz, neutralizat perfect de medieșeni,care au sesizat bine ”epicentrul” acțiunilor letale ale cefereului)…Nu fiți supărați prieteni, asta ne e echipa, e greu de digerat o victorie istorică, vine reculul, bine -până la urmă- că n-am pierdut. Am cam luat-o și noi pe arătură cu play-off, etc., e bine să ne cunoaștem limitele. HAI CFR!!!

    Apreciază

  19. Pe mine ma amuza reactia suporteruli ceferist fiindca daca pana acum cateva zile i-am fi urcat pe jucatori in icoane azi suntem gata sa ii crucificam…Ca avem, ca nu avem argumente…
    Eu cred ca azi jocul nu a mers in primul rand datorita faptului ca „aripile” nu si-au facut treaba cum trebuie…Nici in prima repriza nici in a doua…
    Prima repriza il avem pe unTanc e foarte slab iar Peteleu azi a gresit destule mingi plus ca e fricos in a isi asuma un rolul ofensiv…Iar lui Nouvier si Sorsa azi nu le-a iesit aproape nimic… Si nu atat din vina lor cat din cauza faptului ca nu au avut cine sa intre in combinatii…
    In repriza doua unii ar fi tentati sa spuna ca inlocuirea lui Ruiz cu Ormani a fost buna dat fiind penaltyul obtinut de acesta dar o data cu iesirea lui Ruiz jocul elaborat s-a terminat…
    Cat despre Paun,nu vad de ce e atat de criticat pentru prestatia sa din seara asta…Din punctul meu de vedere chiar s-a miscat(si a fost cel putin egalul lui Sorsa) evident a vrut,doar sa nu uitam un amanunt faptul ca nu juca pe partea lui …
    Si nu pot sa inchei inainte de a remarca doi jucatori chiar si dupa jocul de azi …Unul e Nascimento care creste de la meci la meci si Laurentiu Rus…Bun cuplu ,baietii astia dau impresia ca se cunosc de ani de zile in relatiile de joc…Hai ca nu e asa de rau,nu mai fiti atat de prapastiosi…

    Apreciază

  20. Și încă ceva… Vulpoiul (și antipaticul) Pustai și-a dat foarte bine seama că tot jocul CFR-ului ”modern” se rezumă -schematic- la inventivitatea lui Ruiz, l-au eliminat din joc și restul s-a văzut. Miri l-a schimbat corect pe Ruiz, nu din supărare, ci sesizând corect ”arestul la domiciliu” la care a fost obligat Juan al nostru, și a trecut la așteptata formulă 4-4-2 (am și vorbit aici ca un plan B posibil), parțial reușită. Ulterior poți să fii foarte deștept, dar eu îmi mențin părerea că Rus trebuia retras fundaș dreapta (el ajuta mai eficient atacul ca Chiriță), și se putea trece la un 4-1-3-2 (Muri la închidere, Nouvier-Nascimento-Sorsa la ”proiectare” și Bud+Omrani în față). Desigur, e ușor, așa, după război. Per total nu sunt foarte supărat, dacă mi se propunea să luăm 7 puncte din aceste 3 meciuri, eu unul semnam imediat. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Subscriu la ideea ta Kiruj cu 4-1-3-2 si Rus fundas lateral dupa pauza, dar eu as fi jucat cu Nascimento inchizator si l-as fi pastrat pe Ruiz in spatele varfurilor. Menghina in care l-au prins pe Ruiz se desfacea prin aparitia acolo a lui Omrani care trebuia sa fie si el marcat, deci era un om mai putin pe Ruiz. Deci schimbarea ar fi fost Tanc cu Omrani, unde se renunta la un jucator defensiv in favoarea unuia ofensiv, fara a distruge constructia, peste care s-a sarit in a doua repriza prin tactica de judet cum spune pe buna dreptate Retardila, tactica bubuielii din orice pozitie pe cele doua varfuri, pe care o contest in continuare cu vehementa, alaturi de Racheta. Sigur ca trebuie sa ai cohones sa joci cu un inchizator in loc de doi, si acela de profil ofensiv (Nascimento). Dar la 0-1 in opinia mea e nevoie de cohones… Remarc la nenumaratele bubuieli pe varf din a doua repriza ca se lupta din rasputeri pe prima minge, dar pe respingere nu era nimeni, cum se joaca in curtea scolii si la judet, bubuiala in fata cu linia de mijloc aproape pentru culegerea respingerilor… Asta pentru ca echipa era lunga, cu liniile la mare distanta. Tot din cauza lipsei constructiei, nu era timp sa ajunga linia de mijloc in spatele varfurilor, se cauta surprinderea cat mai repede cu o bubuiala apararea adversa. Daca privim putin ocaziile de gol, cea mai mare a fost cea a lui Bud, venita dintr-o pasa filtranta a lui Nascimento la firul ierbii printre stoperii gazari pe pozitie viitoare catre Ruiz care a continuat in lateral spre Bud. Deci nu dintr-o bubuiala. In ordinea marimii, vine cornerul si lovitura de cap putin peste poarta a lui Larie. Excelent executat acest corner. Apoi vine ocazia lui Omrani incheiata cu o actiune personala superba si sut cu piciorul de sprijin dupa un triunghi de pase la firul ierbii Peteleu-Nascimento-Omrani. Nici aici nu a fost vreo bubuiala. La concurenta cu aceasta ocazie (poate mai mare), a fost sutul putin pe langa poarta al lui Rus, dupa o actiune pornita de Nascimento catre Omrani, acesta il serveste excelent pe Rus care rateaza milimetric golul izbavitor. Nici aici nu e urma de bubuiala. Apoi vine reluarea lui Ruiz peste poarta dupa un-doi-ul cu Sorsa, mingea venind in vole, executie dificila chiar si pentru tehnicul Ruiz. Era mult mai bine la firul ierbii. Imi mai amintesc o foarfeca spectaculoasa a lui Omrani peste poarta, evident din vole. Apoi vine reluarea putin pe langa a lui Nouvier pe langa poarta dupa o bubuia la a lui Chirita spre Nouvier si o deviere fericita din fundas inapoi la Nouvier. Apoi vine cornerul din debutul meciului bine executat si capul lui Tanc respins de Plesca. Apoi vine sutul anemic al lui Paun cu piciorul de sprijin din pozitie ideala dupa o centrare a lui Nouvier respinsa aiurea de fundasul gazar la Paun. Ceea ce vreau sa subliniez e ca singura ocazie venita in urma unei bubuieli (e ocazie mare) a fost cea a lui Nouvier dupa o deviere fericita din fundasul gazar pe care nu te poti baza ca se va intampla…

      Apreciază

  21. Asta e, cand ti-e lumea mai draga reusim sa dam o palma la rahat.
    Nu-i nimic, nu-i un capat de tara si mai ales nu-i ceva ce n-am mai vazut, cu Pustai pe banca adversa.
    Astazi Bud nu a prins o zi prea buna si s-a vazut in scimb, Omrani a inceput din nou sa-mi dea sperante.
    Fundasii laterali, consider ca au fost punctul nevralgic in jocul nostru, cu greseli in aparare si fara realizari in atac.
    Singurii care mi s-au parut ca au o forma constant buna in ultimele etape sunt: Minca, Larie si Nascimento.
    Totusi, cred ca incet si cu incredere o sa reusim sa recuperam cele 6 puncte de penalizare si sa ne apropiem de primele 6 locuri.
    Astazi, daca-am fi castigat, ajungeam pe locul 7, dar asa, ne multumim cu locul 9, la egalitate de puncte cu alte 3 echipe.

    Apreciază

  22. Am pierdut 2 puncte cu gazul,nu le-au castigat ei………ratarea lui Bud (monumentala) cred ca a fost decisiva in economia jocului.Nu inteleg de ce s-a dus Bud cu dreptul la minge in loc de stangul.Marea problema a venit de la nesiguranta lui Tanc care pe langa ca n-a contribuit cu nimic la faza ofensiva,a gresit grav la golul lor.Pacat ca Miri n-a jucat de ex cu Ene in lateral,care daca gresea ne consolam ca este fara experienta.
    Repriza a doua s-a jucat pe contre cu un plus de ocazii pentru noi.Evident la ce s-a jucat trebuia sa batem,doar ca-n fotbal nu facem media aritmetica a ocaziilor sau a posesiei.
    Apoi nu uit ultima faza la Nascimiento care avand pozitia castigata in fata adversarului este oprit in opinia mea prin fault………cum spun expertii televiziunilor:i-a aplicat o bariera cu mana-n gat.Dar Balaci a avut o maniera pe care doar el a inteles-o.Nu stiu daca in prima repriza a fluierat 3 faulturi pentru noi.Gretos tipul din drobeta…..
    Eu nu m-as hazarda sa spun ca Miri este vinovat pentru rezultat.Daca in prima repriza n-am reusit un joc consistent,in a 2 a am avut mai multe ocazii si s-a jucat cu mai multa viteza.Nu putem uita ca deja am jucat 3 jocuri intr-o saptamana.Iar acum jucand ultimua partida a etapei, vineri deschidem tot noi balul.Asta este programare cu dedicatie,ca nu toti au 2 echipe sa schimbe liniile ca la hochei.
    Oricum o saptamana buna dupa egalul de la fcsb si victoria de astazi(daca acceptati mai usor repartitia celor 4 puncte).
    Am pierdut o buna ocazie sa ne apropiem de locurile de play off,dar sa nu cadem in extrema cealalta si sa dam cu pietre dupa baieti.N-am mai pierdut de 8 etape si acasa o ducem relativ bine.Inca totul se joaca si putem sa ne indeplinim obiectivele.

    Apreciază

  23. Revenind -din nou- se vede doar acum rolul hăbăucului Tiago acolo pe dreapta…De bine de rău, ne rezolvă un post extrem de complicat (de fapt toate-s complicate, până la urmă…), are o contribuție esențială și în atac. Doar acum se văd diferențele, și subțirimea lotului (mai ales pe posturile laterale din defensivă). HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. nu cred ca trebuie sa-i blamam pe jucatori sau pe miri, ok … prima repriza am incercat asezarea clasica si sa desfacem pe centru apararea gazarilor, dar ei au stat foarte bine pe teren, au aglomerat foarte bine mijlocul cu cei 5 mijlocasi, doar faceti comparatie cu echipa rasfirata a stelei. a doua repriza consider ok tactica lui miriuta, 2 varfuri, si incercari din toate unghiurile posibile sa desfacem apararea, cred ca am avut si putin ghinion, au fost vreo 3-4 suturi la care portarul lor era batut si mingea a trecut usor pe langa poarta, asta e, ce sa facem. in schimb la remarcati: omrani, nascimento, rus si mi-a placut mult chirita, care a dat centrari bune chiar si de la 40m, bud din pacate nu a fost in forma, la acea faza a bagat dreptul in fata stangului, bine ca nu si-a rupt ceva. primordiale acum, 3 puncte la Mures. aaa era sa uit, ma exaspereaza jocul practicat de echipele mici, trageri de timp, caderi la fiecare adiere de vant, toate tolerate si incurajate de arbitri de judet, nici nu putem face comparatie intre arbitrajul din meciul cu steaua si cel de ieri, doua maniere total diferite, cel de ieri m-a scos din sarite, ca si cel cu muresul din cupa ligii, pur si simplu gretos. HAI CFR !

    Apreciază

    • Eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece crezand din start ca vom castiga la Mures. Ei ne-au eliminat in Cupa „Leucoplast” cum a brevetat-o Kiruj tocmai aici, in Gruia. Au obtinut doua victorii in campionat, sunt cu totul alta echipa cu Chirurgul pe banca fata de locul din clasament.

      Apreciază

  25. REFLEXII (ne)PERTINENTE(2):meritul lui Pustai a constat in faptul ca a stat bine la cutie,a jucat supraaglomerat la mijlocul terenului(cu 3”inchizatori”),unde permanent a avut OM IN PLUS,sacrificand un jucator din ofensiva,a jucat doar pe contre, cum o facem si noi in deplasare si a speculat bresele din flancuri;apoi,asa cum ma asteptam si-a luat masuri suplimentare de anihilare a lui Ruiz si a marjat pe partile laterale ale defensivei profitand de imensele” gauri negre”aplicand lectia contraatacului cu jucatori rapizi si tehnici; i-a iesit de minune,a reusit sa inscrie,dupa care i-a fost extrem de usor sa ne combata si sa profite de avansarile noastre,fara periculozitate si nesustinute suficient in ofensiva,dar mai ales de replierile greoaie in aparare;nu a stat pe ganduri si de cate ori a avut ocazia ne-a “taxat” pe contraatac-noroc ca n-au inscris!-; Miri in schimb,desi la pauza,a mutat(afirmau unii)curajos ,introduce inca un varf,degeaba si firesc il”elimina” pe”handicapatul”Tinc;totusi nu reuseste sa asigure,presiune si superioritate in ofensiva,nici consistenta si claritate in actiuni,ele ramanand haotice si fara periculozitate pt.ca Ruiz nu mai era in joc(!);daca urmariti, toate meciurile noastre,se poate clar observa ca, de cate ori am ramas in teren fara “Reje”(sau inlocuitor cam de aceiasi factura,pe acel post-un Nascimento,sau L.Rus!)),am avut probleme serioase de posesie,dar mai ales de constructie si am pierdut puncte;cu el in teren,chiar daca nu-i la capacitatea maxima,randamentul nostru ofensiv creste exponential;a fost schimbat,din nou, gresit si mult prea repede; as fi riscat si renuntam mai degraba la Bud-care gafaia mai tare,decat Ruiz-sau la Sorsa-care inca nu-si gaseste locul- si-l duceam pe L.Rus in banda;cu schimbarea lui Ruiz,inca, de la pauza, am bulversat toata bruma de ofensiva si am revenit,din pacate la acel heirupism dezorientat”marca-Miri”,la intamplare,la bataie:”atacam,oricum,fie ce-o fi!”;e uite, ca nu ne-a mai iesit,pt. ca benzile noastre au fost”moarte”si nesustinute de fundasii laterali,care la randul lor nu si-au mai revenit din relaxare(!);daca continuam si pe viitor cu aceasta strategie si adoptam aceiasi maniera tehnico-tactica,paguboasa,nu vom avea nicio sansa sa ne apropiem victoria;nu sunt pesimist,nici nu fac inmormantare ,nu e cazul,se intampla sa ai sincope,dar ma deranjeaza cand ele sunt induse de catre Miri prin nepregatirea profesionista a jucatorilor!;cum e posibil sa incluzi in programul de pregatire pt. meciul urmator,zilnic,doar antrenamente de recuperare, relaxante,pana la “epuizare”,fara dinamism,implicare,complexitate tehnico-tactica si fara efort fizic sustinut(?);voi reveni cu explicatii(!)

    Apreciază

  26. Cum s-au derulat”antrenamentele”de dupa meciul cu Stana(!):In prima zi,vineri, scuzabil,zi de odihna; o a doua zi,sambata, antrenamente,fara sa faci nimic,dupa o zi libera de recuparare,doar jucand(titularii)tenis cu piciorul(si acela prin auto-eliminare,adica stat degeaba!),iar ceilalti jucatori sa”oboseau”sa centreze din lateral prin rotatie,urmate de reluari;in asta a constat epuizantul antrenament(!!);este OK.cu centrarile,pt. ca suntem deficitari,la acest capitol,dar numai atat(?);apoi,sa le exerseze,in primul rand,cine trebuie ,adica extremele si fundasii laterali;n-am inteles ce cautau la centrari-acelasi interval de timp acordat, precum extremelor-un Omrani,un Bud,un Negrut,un D.Roman(in loc sa fie permanent,la primire cu reluari spre poarta!),un A.Muresan,un Ene,care oricum centrau aiurea,in balarii(?); o a 3-a zi,duminica,s-a continuat,dupa-amiaza (pt. ca baietii erau extenuati de efort!), cu asa zisul joc tactic,de 1h.(!?)la stadion,fara public,iar apoi a urmat ziua meciului;de ce ne mai miram ca majoritatea jucatorilor nu sunt in stare sa execute corect un stop,o preluare, un sprint, o centrare,ba mai mult unii “picau” de pe picioare,iar altii(extremele) nu stiau unde sa stea in teren;hai sa ne facem ca ne antrenam(poate prin baruri!),ca doar am invins Stelemeaua si acum putem sa ne permitem orice!;aceasta ATITUDINE(sub privirile ingaduitaoare a lui nea Iulica!) delasatoare,intolerabila,fara precedent, total neprofesionista,chiar deplasata,de infatuare ,cica, de relaxare si recuperare(prelungita), ne-a costat pierderea nemeritat a doua puncte!;Miri,aveai timp doua saptamani dupa meciul de vineri cu ASA sa te si relaxezi,dar vezi cu masura pt. ca trebuie sa-ti si revii;ai grija,ca prea multe sprituri strica sanatatii,gandirii si dispozitiei de-a mai conduce profesionist, antrenamentele!;Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.