Splendoare în iarbă [FCSB – CFR 1-2]


Deși de obicei sunt un cronic prăpăstios, de data asta am simțit în urină (mă gândesc să o păstrez în vezică măcar până la sfârșitul turului) că o să fie bine. Febra meciului m-a cuprins încă de dimineață, așa că am evadat de la serviciu cu vreo șapte ore mai repede, să fiu sigur că prind singurul loc liber din Arena Mea Internațională.

În sfârșit, a venit și ora meciului. Am prins un canal minunat, FĂRĂ COMENTARIUL OVIN DIN STUDIOU (!!!), așa că am putut urmări partida fără extra-nervi. O transmisie organică, bio, doar cu vuietul tribunelor golașe, cu „Luptă, CFR!”, „CFR – ale!” sau, de partea cealaltă, cu „Luptă, Steaua!”, „Muie CFR!”, „Muie Dinamo!”, „Muie Șumudică!” și „huo!”. Fiecare cu capacitățile intelectuale și lingvistice…

Îmblânzitorul oilor – cum o să fie numit de acum încolo, pururi și pe vecie – Miriuță, a introdus o formulă conservatoare, dar curajoasă. Curajoasă, în sensul că a mers în apărare pe picioarele lui Horj și Peteleu, deși era clar că prin acel areal vor gândi oile că se există ceva nutreț de păpat.

Mincă – Tiago Lopes (nu tot meciul), Larie (căpitan), Horj, Peteleu – Rus, Nascimento – Sorsa (Tînc), Juan Carlos Ruiz (Ene), Nouvier – Bud (Omrani).

La gazde nu-l văd pe Semedo. Nici pe Muniru, Tade, Jakolis sau Stăncioiu. Nici măcar pe Kapetanos. De fapt, în afară de grec, nu i-am „văzut” niciodată…

CFR începe în trombă. Primul corner… prima centrare bunicică… gazdele sunt gata-gata s-o facă de oaie… Rus trimite pe lângă poartă. Replica vine tăios. Într-un minut avem emoții de două ori. „Încasăm” o bară transversală, iar apoi Mascatu trimite în brațele primitoare ale lui Mincă.

Se instalează un pic de timorare, dar după câteva minute CFR iese din nou din apărare. Și iese foarte bine, cu pase pe jos, rapide, din prima, menite să scoată adversari din joc și să țină mingea cât mai mult la noi. E prima jumătate de oră în care sclipește Nouvier, un permanent pericol pe partea stângă. Un fel de înlocuitor al lui Jakolis, dar pe cealaltă extremă.

Minutul 12 e unul dintre cele mai frumoase minute de pe Arena Națională. Nouvier – Juan Carlos – Nouvier – Bud – plasa porții. 0-1!!! CFR conduce, și conduce meritat. S-a făcut dreptate și pentru Steaua. Antrenorul lui Osmanlispor își notează un nume compus din trei litere în carnețel. Ghici ciupercă dacă nu-i Bud!

Aș putea spune că Steaua revine în forță, dar aș cam exagera. Stăm binișor la tampoane. Totuși, Peteleu are cea mai grea sarcină dintre ceferiști, iar Horj a doua, pentru că trebuie să-l sprijine și dubleze.

Terenul e înclinat spre stânga. Sorsa nu pare în meci. Pe dreapta, singurul care lovește în minge și aruncă mingea de la margine e Tiago Lopes.

În sfânta respectare a tradiției blestemate, Steaua egalează din nimic, ca atâtea sezoane la rând în meciurile cu CFR. E minutul 20. Centrare de pe stânga (normal!), la bătaie în centrul careului, mingea este deviată spre Douăzeci, care-l elimină ușor din cale pe Tiago Lopes și-l învinge pe Mincă: 1-1. Sfincterele ovine se relaxează din senin. Capitaliștii par siguri că-i vor răpune pe provinciali, că doar sunt pe locul 1 și-s cei mai tari din parcare și de după blocuri.

Faza asta ne-a arătat din nou de ce Tiago Lopes este iubit de toată suflarea ceferistă, dar numai în porțiunea de teren situată între 30 metri distanță de Mincă și până la poarta adversă. Exemplul ideal de mijlocaș/extremă încorsetat în trup de fundaș.

Încrederea în propria urină scade o țâră. Parcă s-a tulburat…

Totuși, ceferiștii nu renunță la planurile mărețe. Mijlocașii defensivi șutează spre poarta steliștilor, ca să-i pună un pic cu botul pe lăbuțe. Rus trage pe lângă, iar Nascimento în portar. Dar e bine că încercăm.

Spre sfârșitul reprizei, Nouvier nu mai are același randament (centrări/pase în adversari), dar observ o creștere în joc a lui Peteleu, și mai ales a lui Nascimento, care probabil are cele mai multe atingeri ale mingii.

În timpul pauzei, gonesc ca nebunul s-o aduc pe fiică-mea de la gimnastică. Evit în ultimul moment doi mieluți și calc o babă oarbă. Antrenorul copilei vrea să mă informeze despre ultimele progrese ale acesteia, dar îl rog să mă scutească pe moment, că joacă Steaua cu CFR. ”Who?” „Steaua, aia care a pierdut cu ‘Boro, și CFR, aia care a bătut Manchester United”…

La întoarcere, ocolesc în trombă un ied și calc o babă cu proteză dentară… Întârzâi numai 4 minute, timp în care nu s-a întâmplat nimic pe tabela de marcaj.

„Muie, Dinamo!”, aud în căști, și belesc ochii la tribune, să văd dacă n-au mai făcut steliștii vreo coregrafie surpriză.

Steaua atacă ceva mai mult, dar neclar. Noi încercăm să contraatacăm. Sorsa primește o minge ce nu părea chiar așa de nocivă pentru gazde. Jucătorul nostru „lungește” mingea spre careul advers. Faza se aprinde! Sorsa ajunge la minge înaintea lui Portărescu, dar nu-l poate învinge. Mare mare ocazie! Numai să nu se răzbune iar printr-un gol căcărăzos al oilor.

Ovinele sunt ocupate să simuleze faulturi în careu. Am numărat 4 (patru) astfel de faze în repriza a doua. La niciuna dintre aceste faze oaia primitoare nu s-a sinchisit să se uite după minge (d-apoi s-o urmărească). Plonjon în careu, urmat de cerșetorie. Însă n-a fost una dintre acele zile, când cum te f arbitrul nu te f nici soacra! Zero succes penalty-uri.

Juan Carlos Ruiz – Sorsa – Bud – plasa porții!!! Superbă combinație, din nou, și echipa încropită din pământ, din iarbă verde (și ceva urină de-a lui IM) conduce cu 2-1!!! E minutul 63, și numai un noroc ovin porcesc ne mai poate opri din drumul spre victorie.

Daum se întoarce spre secunzi și le recomandă să înceapă demersurile pentru naturalizarea lui Bud. Obosit de atâtea goluri marcate, atacantul îi lasă locul lui Omrani și se duce să vadă reluările propriilor goluri.

La gazde intră miorul Jakolis. La Jakolis intră Tiago Lopes, care-i oferă suvenir o cravată ceferistă. Cartonaș galben meritat. Nu trece mult până când Tiago Lopes se ocupă și de Preotu și încasează al doilea cartonaș galben. Primește roșu și se duce să vadă reluările golurilor lui Bud.

Vreo 15-18 minute de tras din greu ne așteaptă de acum. Sub nicio formă nu vreau să văd un gol egalizator, din acțiune sau din fază fixă. N-aș suporta încă o dezamăgire de gipsy dead la shore.

Nascimento (omul CFR-ului în repriza a doua, zic eu) scoate cu nonșalanță de pe linia porții, în minutul 89.

Prelungirile sunt lungi, de 300 secunde, dar până la urmă se încheie și ele. VICTORIE!!! Parcă-l aud pe kiruj cum urlă la madam kiruj că „NUUU SEEE POAAA-TEEE!!!”. Parcă-l văd pe caneto cum desface a suta bere. Pe Racheta, care-l ridică-n grade Celsius pe Miriuță. Parcă vă văd pe toți cu rânjiți prostește, cum vă sticlesc ochii de bucurie și cum vă gândiți satisfăcuți că în sfârșit – ca să mă exprim elegant – le-am tras-o de nu s-au văzut.

Faine imaginile din final. Aproape că bat multe scene de după câștigarea unor trofee. Cel puțin pentru mine.

Să curgă notele de 10! Hai, CFR!!!

69 de comentarii

  1. Ai perfectă dreptate…M-am bucurat (și mă bucur și acum) mai ”intens” ca în 2012, după acel 3-2 cu ”U”, când am spart ceva sticle (fiind -atunci- la a 35-a aniversare de la BAC). Ai dreptate, și Mme s-a bucurat, și am convenit că vinerea viitoare ”merem la Murăs” să vedem CFR-ul/soacra. HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Aia de il contestau pe Miri unde’s?Fiindca io asa joc solid la CFR nu am mai vazut demult…Pacat de hebereul ala de Tiago altfel nu cred ca FCSB ne-ar fi pus probleme nici in cele 20 de minute in care am jucat in inferioritate…
    Oricum tin sa il remarc in primul rand pe Ruiz, Nascimento si Nouvier,fotbalisti frate ! Nu prieteni cu fotbalistii !… Care impreuna cu Bud le-au dat cosmaruri fecese-bistilor…Un factor de echilibru e Laurentiu Rus…Castiguri mari sunt Horj si Penteleu ! Bravo Miri ! Bravo baieti ! HAI CFR !

    Apreciază

        • Dantesc, treptat au disparut bubuielile direct pe varf din orice pozitie de la inceputul erei Miri, pe care le-am contestat cu vehementa si-mi mentin parerea si mai departe, in locul lor au reaparut iesirile prin pase la firul ierbii din aparare, exersate din plin se vede la antrenamente, jocul pe benzi si acel pressing ucigator avansat din primul mandat al lui Miri (dupa pregatirea fizica spartana de la intreruperea campionatului pentru jocurile nationalelor in preliminariile CM), cu deosebirea ca echipa e mult mai scurta in pressing, distantele intre linii s-au micsorat considerabil fata de primul mandat al lui Vasalie, inclusiv distanta dintre portar si aparatori pentru o eventuala iesire la dublaj a portarului.

          Apreciază

          • Luis, IM a demonstrat ca are capacitatea, relatiile in lumea impresarilor sa gaseasca fotbalisti talentati chiar si liberi de contract, nu numai pe bani putini ca inainte. Jos palaria.

            Apreciază

            • Iar Vasalie a profitat de pauza de doua saptamani si i-a integrat in schemele de joc, in ideea pressingului avansat cu echipa scurta la antrenamente pe noii veniti, nemaivobind de recuperarea unor lacune din pregatirea lor fizica, „terminandu-i” fizic pe toti componebtii lotului in cele 2 saptamani conform relatarilor de pe aceasta tribuna.

              Apreciază

            • Am omis esenta Dantesc si Luis, Au aparut venirile la primire ale interilor Nascimento si Gomelt/Rus, cu iesirile lor in lateral pentru o distanta mai mare intre ei ca sa fie mai greu de contracarat si tasnirile in acelasi timp ale mijlocasilor de banda pentru a primi pe pozitie viitoare. A reaparut si jocul sclipitor al lui Ruiz, care face un-doi-uri cu ambii mijlocasi de banda sau da pase filtrante catre ei sau catre varf, combina cu interii in acel triunghi din centru: Nascimento, Gomelt/Rus si el insusi, adicatelea’ Ruiz. Plus ca si-a revenit Bud, scos din forma de atata stat pe banca, la fel si Nouvier in aceeasi situatie (U21).

              Apreciază

    • Bene monsieur Caneto. Iată, eu îmi fac „mea culpa”, în ce priveşte criticile la adresa doctorului I.M. Mi s-a părut că a vândut mult prea târziu „osatura” echipei (adevărat, înainte fusese suspendat), dezorganizând jocul. Şi iată, a adus jucători de valoare, post pe post, care s-au integrat din mers, graţie şi lui nea Miri. Asta dovedeşte că il presidente se pricepe la meserie, are legături unde trebuie, îi înţeles şi ajutat. Şi probabil ştie şi să asculte, ceea ce e grozav… Bravo băieţi, joc superb, sper să nu fi fost doar foc de paie… Hai băieţii, haide CFR!

      Apreciază

  3. Aparentele inseala si Peteleu a reusit o partida de referinta care poate fi un reper in evolutiile viitoare.Propun ca de acum inainte sa fie amintit pe numele lui real Peteleu,pentru ca n-are nimic cu produsul marca inregistrata „branza de pe penteleu”.
    La fel Sorsa a reusit un asist(care ne-a imbucurat profund) fara sa pluseze la acea faza vreo finalizare fantezista.Ca daca tot asa gandea si Traore prin 2010 atunci am fi castigat atunci cu oaia-n deplasare………..dar in loc sa-i paseze lui Panin a avut o alegere gresita pentru nervii nostri.
    Nu trebuie sa-l uitam pe regele Ruiz care si-a adus aportul consistent la cele 2 realizari ale victoriei noastre.
    Mi-a placut cat de insipid a fost Rus,dar achitandu-se exemplar de sarcini.
    Elogiile premiantilor le-am facut pe articolul lui Caneto,dar care nu existau fara salahorii amintiti aici!Felicitari intregii echipe si nu dati cu mucii-n fasole cu proxima ocazie,ca si noi suntem oameni……….lasati-ne sa visam frumos.

    Apreciază

  4. Bun meci. Bravo CFR! Si acum sa uitam de meciul asta sa nu pățim ca sezonul trecut când după victoria în fata Stelei a urmat o perioada slaba, sper sa nu o repetam.
    Cred ca oboseala își va spune cuvântul la meciul de acasă cu Gaz-ul.
    Ar fi extraordinar sa reușim sa ne calificam in play-off. Înainte de meciul asta ma uitam la clasament si constatam ca sateliții oilor, adică Botoșani, Pandurii si Viitorul sunt acolo în fata, împinse parca de la spate sa prindă playoff-ul iar diferența de punte intre primele 6 și restul era tot mai mare. Cu încă 2 victorii suntem acolo. Dar va fi foarte greu cu Gazul, Pustai fiind antrenor de contraatac. Dar sa speram ca Tri-sti Bud va fi din nou acolo la locul și momentul potrivit. HAI CFR!!!!!!

    Apreciază

  5. ce vorbeste baiatul asta? nu ne lasa sa ne bucuram de joc si rezultat?

    http://blog.prosport.ro/matei-udrea/o-infrangere-discreta-ziua-in-care-un-steaua-cfr-cluj-a-ars-degeaba-nocturna-de-pe-arena-nationala-15743467

    „Ardelenii, de 3 ori campioni în ultimul deceniu, sunt în insolvenţă, surse federale spun că, foarte probabil, vor primi o nouă depunctare la iarnă, iar destui oameni care se învârt prin fotbal sugerează că sunt mai aproape de faliment decât de redresare.”

    sper sa fie doar prostii in capul lui.

    hai CFR!!!

    Apreciază

  6. bravo echipei si conducerii pt un rezultat bun, un rezultat istoric! altfel, 3 puncte si atat. daca nu venim cu 6 puncte din urmatoarele doua etape, slabe sanse la playoff. sper ca lopes sa ia o pauza binemeritata, as avrea sa-l vad acolo fie pe rus fie pe peteleu. hai CFR!!!

    Apreciază

  7. Meci solid, s-a vazut clar ca nu s-a jucat la intamplare, Miriuta si-a facut treaba bine, cat despre noii veniti e aproape incredibil ce repede s-au integrat in joc, il asteptam si pe Omrami la potential si sa nu uitam ca mai e si Dan Roman, care va intra probabil in curand. Eu sper doar sa nu-l mai scoata nimeni pe Nouvier din prima echipa, in rest, jocul pare ca merge indiferent ce alte combinatii si inlocuiri de jucatori se fac… Bravo!

    Apreciază

    • Dacă la iarnă Gigi ni-i cumpără pe Miriuţă, Nouvier, Juan Carlos, Nascimento, Bud şi revine la echipă Conceicao, Tony va avea nevoie de ceva timp şi rezultate bune până îl va face uitat pe Laci. 🙂

      Apreciază

  8. Mare bucurie ne-au facut baietii aseara, inca odata felicitari. Mi-a placut ECHIPA, in general, evident cu unele plusuri la cei remarcati si de voi si cu minus la habaucu’. Un-doi-ul Nouvier-Juan Carlos a fost de mare clasa, urmat de centrarea perfecta a francezului printre 3-4 mioare, pentru latul lui Bud. La golul doi din nou Juan Carlos asezat intre linia de fundasi si cea de mijlocasi ovini primeste pasa si-l lanseaza perfect pe Sorsa, care nu alege sa traga, ci il gaseste din nou pe Bud, cu o pasa cu un timming perfect. Sper ca cele 5 goluri din ultima saptamana inscrise de Bud sa-i redea increderea necesara pt a-si valorifica mereu calitatile incontestabile de atacant adevarat cu killer instinct, pe care le are. De remarcat si intuitia si plasamentul lui Nascimento la acea minge care ar fi adus un egal nemeritat pt oi. Sper sa gestionam bine bucuria si efortul depus si sa nu ne impiedicam de gazarii medieseni, care ne-au tot incurcat in anii in care trageam pt titlu. Urmeaza apoi partida cu ASA, care teoretic ar trebui castigata, dupa care binemeritata pauza de doua saptamani in care speram sa revina capitanul Camora si Gomelt. Hai CFR !!!

    Apreciază

  9. Ha, ha, naturalizarea lui Bud. 🙂 Când în garajul AN reporterii l-au întrebat pe Daum de Bud, se uita ca viţelul, who?, reporterul, Bud, Daum, who?, reporterul, ăla de a marcat 2 goluri. Daum, aaaaaa, „Credeți că de fiecare dată când un jucător face un meci bun poate reprezenta o soluție pentru națională?”, fără să ştie măcar că Bud a făcut un meci prost în comparaţie cu etapa trecută. Dacă dădea şi el 4 boabe, puteam vorbi de un meci bun. 🙂

    Apreciază

  10. Asa da, un joc solid, serios, dezinvolt, inteligent, cu jucatori valorosi, motivati si disciplinati.
    Avem un ax central puternic pentru campionatul nostru: Minca, Larie, Nascimento, Juan Carlos,Bud.
    La acestia s-au conectat foarte bine :Horj, Peteleu,Rus si Nouvier.
    Sorsa inca este departe de a fi integrat dar totusi a fost util iar despre pasa de gol ce sa mai vorbim.
    Omrani mi-a mai ponderat entuziasmul de la meciul precedent si mi-a dat impresia ca a intrat la fel de obosit si fara viteza ca Bud cel inlocuit. Sper ca aceasta stare se datoreaza faptului ca inca nu este 100% din punct de vedere fizic.
    Tiago Lopes i-a aplicat corect o cravasa lui Jakolis, la primul galben, dar s-a prostit total la al 2-lea.
    Interesanta optiunea lui Miriuta cu Ene si mai nou cu Tinc. Este posibil ca el sa vada sau sa simta ceva ce noi nu putem si peste o vreme sa recunoastem cu totii ca cei doi, au valoare. In orice caz, cine nu joaca n-are cum sa demonsreze ca-i bun asa ca, sa-i dam credit lui Miriuta pentru ca, vad ca stie ce face.
    La urma urmei este ideal sa stii ca te poti baza pe toti jucatorii din lot.

    Apreciază

  11. Din”COLTUL TRIBUNEI”;ce poate fi mai reconfortant,cand te trezesti dimineata si deschizand TV/canale de stiri-sport si auzi behaitul de durere,in urma infrangerii administrate de CFR oitelor,tocmai in stana proprie!;umilinta se dubleaza,daca ne gandim la faptul ca ultimele aprox.20`(cu prelungiri cu tot),am jucat in inferioritate numerica,iar Balaj nu-si mai gasea fluierul de final;as avea tendinta sa le accord tuturor bonus,macar, un punct,dar nu doresc sa fiu prea euphoric,pt. ca mi-as pierde luciditatea si as risca sa cad in cealalta extrema,desi as avea toate motivele din lume; MINCA=8,0-a inceput sa dea siguranta prin interventiile sale,a iesit bine si la cornere,se pozitioneaza corect,a devenit un jucator de baza;trebuie sa mai lucreze la degajari;T.LOPEZ=4-el a fost” oaia neagra”;a facut ceva lucruri bune,dar le-a facut repede uitate prin gafele comise;golul primit este 80%vina lui;si-a pierdut omul din marcaj,urmate apoi de cele doua nesabuite faulturi de handbal;daca succesiunea era inversa,cred ca al doilea cartonas ar fi avut culoarea rosie!;LARIE=8,5-a organizat bine defensiva,a avut interventii salutare si sigure;nu-i poti reprosa nimic;HORJ=7,5-s-a descurcat bine,pt. un incepator,intr-un meci cu o asemenea incarcatura psihica;o singura data l-a scapat pe”mascat”,in rest l-a anihilat;poate sa mai creasca;PETELEU=7,0-la golul primit si la inca vreo doua faze,era prost pozitionat si nu a reusit,impreuna cu Nouvier,sa blocheze centrarile de pe partea sa;are determinare, tupeu si controleaza balonul,destul de bine pt. un fundas;L.Rus=6,5-un castig pt. echipa;are insa oscilatii pe parcursul jocului,uneori dispare,alte ori este oportun in inteventii si actiuni;mie mi s-a parut mai bun in alte meciuri;NASCIMENTO= 8,5-unul din artizanii victoriei;din nou a fost peste tot,chiar si in poarta si a facut lucruri bune;ce jucator tineam pe tusa(?!); SORSA=7,0-daca castiga la pregatirea fizica,il va face uitat pe Jakolis;inca nu este bine”citit”de coechipieri;o prima repriza stearsa,o a doua mult schimbat in bine; RUIZ=8,5-“omul meciului”;este creierul si dispecerul atacului;are glezna fina;parca ”unge” mingea si o trimite cand si unde trebuie;NOUVIER=8,0-mai e Paun la noi(?); trebuie incurajat si felicitat pt. sarjele din prima repriza;inca, nu este prea familiarizat cu dublul rol si acela de aparator;BUD=8,5-imi pare rau dar l-am taxat pt.celelalte doua oportunitati(+luftul!)pe care le-a tratat ca un incepator;bravo,pt. ca stie sa se-ntalneasca cu golul;cel putin al doilea a fost o executie de exceptie;REZERVELE:-nu prea au avut timp sa se manifeste; ENE=6,0-este pe drumul cel bun; a inceput sa prinda mai mult curaj;OMRANI=4,5-deziluzia mea;alerga precum un mosneag,nu a cstigat niciun duel; TINC=6,o schimbare la trecerea timpului;A.1-MIRIUTA=8,5-voi reveni cu mai multe amanunte!

    Apreciază

  12. Echipa şi-a găsit -în sfârşit- cadenţa în acest 4-2-3-1 bine conceput de Miri. Despre cei doi închizători (Rus, Nascimento) doar la superlativ putem vorbi, îşi fac treaba şi în spate şi duc bine mingea şi în faţă. Noutatea acestui cuplu este că ambii pot susţine (şi susţin, dar alternativ) atacul, nu mai e valabilă eticheta cu „poliţist bun, poliţist rău”, ambii pot juca şi sus, şi „jos”. Profesorul Ruiz se simte ca peştele-n apă în rolul de coordonator, fiind „proiectantul” ambelor goluri (plus multe alte combinaţii nefinalizate). Practic fiecare ştie ce trebuie să facă şi ce relaţii de joc sunt necesare în diferite momente/faze ale jocului. Eu n-aş sări prea tare pe Tiago, pune mult suflet, ne-a scos de atâtea ori, mai greşeşte şi el, inevitabil. Larie din ce în ce mai sigur, un adevărat căpitan, chiar dacă în calitate de „suplinitor”… 🙂 Mai nou dă şi pase de gol, destul de regulat. Atât el, cât şi killerul Bud au un loc în opinia mea în lotul lărgit, dar asta e o altă discuţie. Le-a ieşit lui Miri şi treaba cu schimbările, dacă prima (Bud-Omrani) a fost post pe post, a doua (Ene-Ruiz) era una „de intuiţie”, la nici două minute după intrarea lui Ene Tiago a fost eliminat şi s-a făcut rocada logică: Rus s-a dus în spate-dreapta, iar Ene i-a luat locul în mijloc. În realitate Ene nu juca oricum pe postul lui Ruiz, nu la fel de avansat, el a fost introdus pentru a întări mijlocul. Apariţia lui Tânc a fost logică şi ea, cu sarcini strict defensive, de distrugere (şi ceva câştig la „secunde” pe la final de meci). Horj din nou aproape fără greşeală, mă bucur că Miri a avut curajul să-l folosească pe Răzvan, asigurând o calitate suplimentară în atac. Sunt foarte curios ce va fi contra găzarilor, revine Muri după suspendare (un băiat admirabil şi el, dar nu cu mult peste Răzvan), în opinia mea ar fi păcat acum să se umble la formula asta câştigătoare (chiar de două ori), ar fi păcat în primul rând pentru atacul nostru, unde Păun -se vede clar- va avea de tras din răsputeri dacă mai vrea să prindă prima echipă. Cel mai important să nu ne îmbătăm cu apă rece (mai degrabă cu altceva…), nu vom avea meci uşor nici cu Gazul, nici cu ASA. O eventuală „dublă-victorie” ar fi mană cerească, practic am ajunge pe loc de play-off, cu tot cu penalizare! Dar să nu visăm, să luăm lucrurile pas cu pas, aşadar atenţie mare luni, Gazul e o echipă bine organizată (seamănă un pic stilul de joc al lor cu cel al nostru), Pustai e mare maestru în a ne trage periodic câte o palmă zdravănă. HAI CFR!!!

    Apreciază

  13. link gsp:
    Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, se felicită pentru faptul că a acceptat ca Bud să revină la echipă.

    „Miriuță a schimbat tactica și asta se vede. Facem un pressing avansat și asta se simte. E adevărat că stăm foarte bine și din punct de vedere fizic. Nu ne-a fost teamă de Steaua.

    Vasile are cel mai important rol. El mi-a zis de la început că va schimba multe lucruri de la echipă. Tot ce ați văzut ieri e gândirea lui”, a zis Mureșan la Digi.

    …despre Bud: „Cu Bud am negociat două minute când a revenit. M-a sunat și m-a rugat să-l primesc, ca să se relanseze, i-am zis ce salariu e, a acceptat și a semnat”

    …despre situația financiară: „Media salarială este de 5.000 de euro, iar totul este la zi. Datoriile au mai scăzut. Stăm destul de bine. Investitori cred că vor mai veni. S-a cerut un audit acum. Vom vedea în perioada următoare”

    Apreciază

  14. REFLECTII(ne)PERTINENTE(2);”sa-i dam Caesarului ,ce-i al Cezarului/MIRIUTA!” ;a reusit,prin munca, intr-un timp relativ scurt,sa defineasca standardul de ECHIPA!;dupa cateva experimente esuate,”marca-Miri” ,A.1 s-a reorientat si a reinventat, o echipa aparent apatica si rudimentara,datorita aplicarii unei noi strategii,o noua filosofie de abordare a meciurilor,astfel: prin reasezarea unor jucatori,cu sarcini precise;-creearea unei axe centrale solide,Minca-Larie-Nascimento- Ruiz-Bud;- si ceea ce-i demn de remarcat a format-punctul forte!- la mijlocul terenului un triunghi functional,cu varful inainte:L.Rus-Nascimento-Ruiz;daca la acestea se mai adauga,realizarea unui pressing stanjenitor,deranjant pt. adversari,avem rezultatul reusitelor din ultima perioada;cand se va rezolva si problema bandei(in special a extremei) drepte,pe faza ofensiva vom sta bine;este meritul lui Miri ca a descoperit, surprinzator,cum doi mijlocasi,fara prea mari calitati “defensive”,mai degraba niste “furnicute,al caror fizic nu-i recomanda pt. acele posturi,reusesc sa se descurce f. bine in acele roluri;aceasta pt. ca,cunosc jocul,reusesc sa se complementeze, sunt prieteni cu mingea ,se descurca pe spatii restranse si pot inainta cu ea la picior si creea superioritatea numerica in sustinerea atacului,ceea ce ne lipsea pana nu de mult;sa nu uitam ca a redescoperit „kilerul”Bud;Hai CFR!

    Apreciază

  15. Problemele mele legate de echipa:
    1. Fundasi laterali (care e problema cu camora? imi e teama sa nu fie altceva.. nu o accidentare) Odata ce va reveni camora, decizia rationala ar fi ca lopes sa fie tras pe banca si nu peteleu.
    2. U21. Mereu am fost fan Aditza (mai precis de prin 2009 cand am jucat cu el pe betonul de la transporturi) insa parca acum as da bani ca Horj sa ramana „minorul” titular. Foarte sigur. Joaca foarte simplu. Mai are de lucrat, evident, insa are timp.Si mai are un avantaj, fundasii centrali tineri se vand scump.
    3. Pe aripa. Rezultata din punctul 2. Ar fi mare pacat ca Aditza sa ii ia locul lui Horj si in acelasi timp sa il elimine pe Nouvier, [dupa mine] cel mai in forma jucator al nostru. Ar omori doua dintre piesele pe care (EU) le vad fixe in echipa maine.

    si acum ajungand la partea cu adevarat problematica
    4. Rus cu Felipe au facut un cuplu foarte bun.. insa, eu nu pot sa uit ca marea mea surpriza (si probabil nu doar a mea) in meciul cu voluntari a fost Gomelt. Un alt Gomelt fata de anul trecut. Un joc box-to-box aproape perfect. Avem 3 mijlocasi centrali pe doua posturi. Fiecare cu atuurile si cu dezavantajele lui. Cine sta pe tusa?
    (acum realizez ca am ajuns sa ma plang pentru ca avem o rezerva de valoarea titularilor!)

    Apreciază

    • Eu cred că problema cu Camora e că a ţinut să revină pe teren pentru meciul cu Craiova înainte de a fi refăcut 100%. Chiar în săptămâna premergătoare meciului, cineva scria că la un antrenament, cineva din anturajul echipei i-a spus că Camora mai are de stat vreo 5 săptămâni, iar peste câteva zile a intrat pe teren şi a încheiat meciul reaccidentat.

      Apreciază

  16. Nu cred ca-i o mare dilema aici o data cu eliminarea lui Thiago.Rus va fi fundas dreapta ,in timp ce Felipe cu Gomelt vor fi la mijloc.
    Este bine ca avem o certitudine cu Horj dupa jocul lui perfect.Acum va fi o lupta adevarata ,iar Paun pentru a intra in echipa va trebui sa demonstreze ceva si nu neaparat in locul lui Horj……..

    Apreciază

    • Mișcarea logică asta e, cu Rus fundaș dreapta și Gomelt+Filipe la mijloc. În mod normal relațiile de joc rămân intacte, nu e nicio problemă, urcă și Rus destul de mult, acolo în drepta s-a ”armonizat” de minune cu băieții din zona aia. HAI CFR!!!

      Apreciază

  17. Gica 10: „Felicitari intregii echipe si nu dati cu mucii-n fasole cu proxima ocazie,ca si noi suntem oameni……….lasati-ne sa visam frumos.”
    Impegatu: „Si acum sa uitam de meciul asta sa nu pățim ca sezonul trecut când după victoria în fata Stelei a urmat o perioada slaba, sper sa nu o repetam.
    Cred ca oboseala își va spune cuvântul la meciul de acasă cu Gaz-ul. (…) Ar fi extraordinar sa reușim sa ne calificam in play-off. (…) Cu încă 2 victorii suntem acolo. Dar va fi foarte greu cu Gazul, Pustai fiind antrenor de contraatac. Dar sa speram ca Tri-sti Bud va fi din nou acolo la locul și momentul potrivit. HAI CFR!!!!!! ”
    Saul: „Sper sa gestionam bine bucuria si efortul depus si sa nu ne impiedicam de gazarii medieseni, care ne-au tot incurcat in anii in care trageam pt titlu. ”
    Kiruj: „Sunt foarte curios ce va fi contra găzarilor, revine Muri după suspendare (un băiat admirabil şi el, dar nu cu mult peste Răzvan), în opinia mea ar fi păcat acum să se umble la formula asta câştigătoare (chiar de două ori), ar fi păcat în primul rând pentru atacul nostru, unde Păun -se vede clar- va avea de tras din răsputeri dacă mai vrea să prindă prima echipă. Cel mai important să nu ne îmbătăm cu apă rece (mai degrabă cu altceva…), nu vom avea meci uşor nici cu Gazul, nici cu ASA. O eventuală „dublă-victorie” ar fi mană cerească, practic am ajunge pe loc de play-off, cu tot cu penalizare! Dar să nu visăm, să luăm lucrurile pas cu pas, aşadar atenţie mare luni, Gazul e o echipă bine organizată (seamănă un pic stilul de joc al lor cu cel al nostru), Pustai e mare maestru în a ne trage periodic câte o palmă zdravănă. HAI CFR!!!”
    Cfr.istul: Subscriu la atentionarile de mai sus pentru meciul cu gazul si apoi cu Muresul. Forza CFR!

    Apreciază

  18. Cand Gheorghe Gheorghiu-Dej(asta o fost CFR-ist adevarat !) s-o dus la Moscova sa-i parasca pa „deviationisti” , Stalin l-o intrebat : Shto eta Ghorghe ? Eta adin „dheviatzaia” tavarashi Stalin … Kakaia dheviatzaia, Gheorghe ?…Scuzati-mi „paraciunea „, da’ nu pot sa va arat o adevarata „dheviatzaie ” de la ideea ” de-a fi sau a nu fi ” CLUJEAN :
    http://actualdecluj.ro/circulara-din-gilau-viceprimarul-ia-masuri-pentru-meciul-somesul-u-cluj-nu-le-dati-nici-apa-suporterilor-de-la-u-ma-tem-ca-cei-de-la-u-sa-nu-i-bata-pe-localnici/

    Ca, cam deviaza rau astia ! Si,am auzit c-au atacat ,langa stadionul CFR, autocarul suporterilor CFR-isti care au fost la meciul cu Steaua…..Uffff !!! Iertati-mi „deviatia ” de la discutiile pe marginea meciului cu Oimea !

    Apreciază

    • O sa zica u-istii ca vicele din Gilau e ceferist, ca-l cheama Okos, dar omul e doar precaut. 🙂 A zis sa-si incuie portile si sa nu le dea apa, bine ca n-a zis sa otraveasca fantanile 🙂 Norocul lor este ca nu au toalete la stadion ca ar fi in mare pericol cu atatia c….i. Scuze! Hai CFR!!!

      Apreciază

  19. Azi,24.09`16,orele 10.00,Baza Sportiva”Transilvania”Constr.,antrenament CFR,vreme frumoasa,temp.= 16 grade;la-nceput,o prezenta numeroasa de spectatori=5;dupa fluierul de start au mai aparut doi:I.Muresan si Cr.Panin,care au impartit cu nonsalanta felicitari tuturor,semn ca nu s-au mai revazut de miercuri;s-a inceput cu o incalzire prelungita de 20`,condusa de preparatorul fizic;portarii s-au” incalzit”separat,sub indrumarea A.3-cu portarii;apoi,pt. titulari“antrenamentul” a fost unul f.lejer,a constat intr-un exercitiu de relaxare(poate prea relaxant!) un joc de tenis cu picior(5/5);toti ceilalti jucatori,prin rotatie,au exersat timp de 40`,reluarile mingilor spre poarta-picior/cap-,venite de la linia de fund si din centrarile laterale;in poarta s-au perindat Marc,Vatca si Moldovan;au absentat,motivat:Camora,Gomelt,Hodgay si Minca care acuza o gripa(!);se pare ca mai au un antrenament dupa-amiaza/mai spre seara; am sesizat,buna dispozitie si(mult prea) multa deconectare si destindere(!)-asa am perceput eu-; titularii nu au facut niciun efort,totul a decurs”in pas de voie!”; antrenamentul a fost condus de Minteuan si supervizat de Miriuta,care puncta,din cand in cand,cu unele recomandari si observatii tehnice;am urmarit mai mult finalitatea exercitiului propriu zis,cu reluarile inspre poarta;s-au remarcat;Pintea,Tinc,Veres,Omrani,D.Roman vs Marc.

    Apreciat de 1 persoană

  20. Si eu am auzit de golaniile mU-isti-lor de la stadionul CFR-ului,la sosirea jucatorilor de dupa meciul cu oile!;acesti huligani continua sa-si faca de cap prin Cluj-N.fara ca cineva sa-i”salte’la “mititica”(!?);nu e vorba doar de aceste contraventii; de asemenea manifestari hiliganice avem parte adesea,chiar si prin centrul orasului,cand bruscheaza persoanele care le stau in cale,ameninta si injura;de ce nu se iau odata pt. totdeauna, masuri drastice impotriva,acestor neispraviti(?);e simplu,pt.ca sunt PROTEJATI,incepand de la”s(e)cundul –nu pot sa-l recunosc ca primar- Boc!

    Apreciază

  21. NOTAREA „istorică” s-a terminat cu o participare record pt. ultimii 3 ani (47). Miri a primit 9.1, echipa „doar” 7.8. Nota cea mai mare a primit-o (din nou) Cristiaaaaaaaaaaaaaan Bud (9.2, ca şi data trecută), iar Tiago Lopes a fost taxat pt. eliminarea aia, fiind „codas la oraş” (5.7). Bravo băieţi!!! HAI CFR!!!

    Apreciază

    • nu numai pt eliminare. tot ‘mnealui a pierdut mingea in terenul advers la golul oilor, dca nu ma insel. si chiar imi doresc sa incercam si pe altii pe postul lui. nici cal, nici magar. cata vreme se scoate cu aportul ofensiv, e ok, cand nu mai merge in fata, atunci e bai, ca in spate e gol mare. hai CFR!!! PETELEU (fara N, va rog frumos!) e o surpriza placuta pana acum, sper sa creasca in joc.

      Apreciază

  22. LA MULTI ANI si felicitari tuturor celor care contribuie la sustinerea si mentinerea acestui blog(!);dintre toate notele,media echipei mi se pare ceea mai aproape de adevar;toate celelalte,probabil datorita victoriei istorice-am invins oile in propria Stana!- sunt un pic exagerate,dar aceasta sa fie singura noastra grija de acum in colo!;la Baza Sportiva”Unirea”in cadrul etapei a 2-a,la junior”C”(2002-2003)s-a desfasurat,pe o vreme insorita, meciul dintre echipele Sanatatea Cj.-CFR Cj.=0-4(0-1);antrenor la CFR,fostul jucator Cazan; avem o echipa tanara f.talentata cu vreo 4-5 copii de viitor;am remarcat mijlocasii:Szilaghi-tehnic, cu multa stiinta a jocului,cu un sut excelent si Tudor-laborios si bataios;extrema stg.Eric-cu un bun control al balonului in regim de viteza si varful de atac,Doroftei-bun dribleur si percutant.

    Apreciat de 1 persoană

  23. Hai Cfr! Sa scoatem trei puncte chinuite rau, dar sa fie cumva trei puncte dupa euforia care nu face bine pentru acest meci dificil cu Gazul, o echipa care se apara cu echipa scurta si iese foarte bine prin cateva pase pe contraatac. Acesta va fi cred scenariul si daca reusim sa marcam la inceput (ar fi super) vom putea noi face acest joc care a mers de minune cu oile. Daca nu reusim, in opinia mea trebuie sa-i hartuim pana gasim o gaura in defensiva lor, dar cu liniile stranse in pressing avansat si portarul aproape de aparatori ca sa le fie cat mai greu sa iasa prin cateva pase pe contraatac (se pricep si ei la asta, e ceea ce stie cel mai bine sa-i invete Pustai). Daca vom sti sa acceleram cand sunt descoperiti, putem sa gasim spatii libere in defensiva cu echipa scurta pe care o vor face probabil. Daca vor sta avansat, vom avea spatiu liber intre portarul lor si aparatori mai mare, pe care-l vom putea specula cu mingi peste aparatori (fundul de sac) sau cu pase filtrante (la firul ierbii) printre aparatori, in ambele situatii cu tasnirea varfului sau mijlocasilor de banda de la limita offside-ului.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.