Etapa a 9-a: FC Steaua – CFR Cluj


et9Joi 22 septembrie 2016, începând cu ora 21.00, în cadrul etapei a 9-a din Liga 1 Orange, Stadionul „Arena Naţională” din Bucureşti: FC Steaua – CFR Cluj.

O partidă împânzită de coincidenţe:

  • Citesc pe gsp.ro un titlu de articol, „VIDEO Reghe și jucătorii Stelei au petrecut la ziua antrenorului: „Vă dau voie să beți, să mâncați (bătaie de la CFR) și să beți„.”

Mişcător gest, îmi zic, să sărbătoreşti ziua de naştere a antrenorului viitorului adversar, eu fiind ferm convins că în data de 19 septembrie a fost ziua de naştere a lui Miriuţă. Când colo, articolul aminteşte de un chef în cinstea lui Reghe. Ciudată coincidenţă, ambii antrenori sunt născuţi în 19 septembrie şi au exact aceeaşi vârstă, 41 respectiv 48 de ani (hm, parcă-i o contradicţie, dar s-ar putea ca de la cei 7 ani de-acasă să apară diferenţa). Cu întârziere, un „La mulţi ani!” pentru amândoi.

  • În perioada 2000-2002, Reghe a fost coleg de echipă cu Miri în Bundesliga şi exact în aceeaşi perioadă, tot în Bundesliga, Miri a fost coleg de echipă cu Reghe!
  • Tot la capitolul coincidenţe intră şi faptul că Miri a debutat în cariera de antrenor contra lui Reghe în celebrul meci Steaua-Ceahlăul 2-1 („Steaua a marcat primul gol, autor Popa, dintr-un ofsaid evident. Al doilea gol, autor Giorgievski, a fost înscris şi el în condiţii dubioase. Mai mult, cu trei minute înainte de final, moldovenilor le-a fost refuzat un penalty la intervenţia lui Lativlevici asupra lui Popadiuc.”), partidă după care Miriuţă a declarat: „Arbitrajul a fost foarte bun. N-am nimic de reproşat şi niciodată n-am să comentez arbitrajul. Poate au fost greşeli, dar au fost omeneşti. Nu cred că a fost ceva intenţionat. Se mai greşeşte. Cu puţin noroc, poate meritam să nu pierdem azi”. Deh, a venit cu mentalitate nemţească, dar realităţile româneşti l-au făcut să-şi schimbe relativ rapid atitudinea, fiind puţintel supărat pe brigada de arbitri după un Ceahlăul-CFR 0-1. 🙂 Deh, s-a iertat de mult, dar nu s-a uitat. 🙂

No, de-aici încep diferenţele:

  • Nu citesc pe gsp.ro că „FĂRĂ VIDEO Miri şi jucătorii CFR-ului au petrecut la ziua antrenorului: „Vă dau voie să(-i) b(at)eţi,(-i) mâncaţi (de vii) şi să(-i) b(at)eţi”.”
  • Miri are sub mână cei mai faini băieţi din lume şi face echipa câştigătoare cum vrea muşchiu’ lui, spre deosebire de Reghe, care are cei mai scumpi băieţi din ţară şi face echipa perdantă cum vrea muşchiu’ lui Gigi.
  • Becali le-a luat avion, noi le luăm doar cele trei puncte.
  • În Gruia, anul trecut am reuşit o victorie după o pauză de 10 ani fără 5 zile, la Bucureşti vom reuşi victoria după o pauză de 68 de ani fără 46 de zile
  • Coeziunea echipelor:

Nu vezi nimic la Steaua, pentru ca e brambureala, fiecare jucator are mingea, nu stie ce are de facut, pe moment hotareste sa vada ce solutie sa gaseasca. Nu vad nicio idee tactica, nu vezi nimic, doar brambureala. Uite, am vazut CFR care a jucat bine. Joaca ceva, vezi ceva.” – Gabi Balint. Concluzie: nu există.

Aș vrea să remarc neapărat ceva – felul în care au sărbătorit clujenii golul lui Omrani, la debutul său pentru echipa lui Miriuță. A fost atâta bucurie-n grămada acelor jucători că-mi este imposibil să nu cred că au energia să intre-n play off anul acesta.” – Ştefan Beldie. Concluzie: există.

  • Reghe, pe locul 11 în clasament, măcinat de probleme, cu o deplasare lungă şi grea duminică la Voluntari, apoi, joi din nou meci de EL, cu Villarreal, fără să ştie încă ce echipe şi tactici va dispune patronul pentru cele două meciuri următoare. Miri, pe cai mari, cu echipa în poziţie de lider autoritar, atmosferă excelentă la echipă.
  • În timp ce Reghe va începe cu ceva de genul: Fl. Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momčilović – Bourceanu, Aganović – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Fl. Tănase, Miri nu-i va folosi tot pe ăştia, ci va trimite în teren alţi jucători, mult mai valoroşi: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Nascimento, Gomelt – L. Rus, Juan Carlos, Nouvier – Bud.
  • Reghe îi mai are la dispoziţie pe Edi Stăncioiu, Jakolis, Bogdan Mitrea, Dan Popescu, Vlad Achim, Ovidiu Popescu, Sulley Muniru, Wilfred Moke, Robert Vîlceanu, Tudorie, Golubovic şi nu-i are pe accidentaţii   Filip şi Pintilii. Miri nu-l are pe suspendatul A. Mureşan, dar îl domină pe Reghe şi la valoarea rezervelor: Marc, Peteleu, Tînc, Ene, Veres, Păun, Sorsa, Omrani, Negruţ, Roman.

Presimt că dacă Jakolis joacă fundaş lateral, iar Juan Carlos dă o pasă „filtrantă” perfectă, tot ce-i posibil ca Jakolis să ţâşnească şi să-l execute pe Niţă. Cu toate că nu va fi nevoie de aşa ceva. Ajunge ca băieţii noştri să evolueze dezinvolt, fără presiune, cu dăruire, şi-atunci diferenţa se va face de la sine. N-avem absolut nimic de pierdut pentru că nu avem cum pierde, orişicât de rotund ar fi balonul, suntem prea buni.

HAI CFR!!!

69 de comentarii

  1. Dacă tot ne-ai înghesuit acolo pe primul loc, să consemnăm totuşi un loc-1 veritabil, ocupat la golaveraj (+9). La goluri primite suntem doar pe 2 (cu 6, tocmai după mioare, ele au doar 3), iar la goluri marcate suntem pe 3 cu 15 goluri (după căţei şi botşeni, ambii cu 16 boabe). Pe plan sportiv (puncte obţinute pe teren) suntem pe 6 (cu 13 puncte), deci -deocamdată- direcţia e bună, zic eu. În mod cert apărarea celor de la FCSB nu va mai fi la fel de lentă şi visătoare ca a celor de la Voluntari, nici Omrani (dacă va juca) nu va mai trece pe lângă Tamaş ca acceleratul de Sighet pe lângă Voşlobeni, nici Bud nu va mai avea „o a doua şansă” pentru a relua din nou printre nişte jaloane aflate în concediu. Dar de luptat putem lupta, de fapt e obligatoriu să luptăm, apoi vedem ce-o ieşi. Important sunt cele 6 puncte cu Gazul şi cu ASA (sper să le luăm), apoi mai vedem. HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Un detaliu nu lipsit de importanţă este modul în care Reghe (sau Jiji) va elabora „strategia de luptă” pe termen scurt în privinţa rotaţiei jucătorilor, ţinându-se cont de multiplele competiţii (mai ales EL) în care mai joacă mioarele. Dacă vă aduceţi aminte, anul trecut am cam beneficiat de o astfel de „favoare” a lor, atunci au odihnit primul unşpe în vederea meciului decisiv cu cei de la Partizan (dacă nu mă înşel) şi până la urmă am scos un egal, dar cu ceva curaj suplimentar puteam obţine şi victoria. Situaţia seamănă într-un fel, acum iarăşi au meciuri din 3 în 3 zile (în weekend cu ţăranii de la Voluntari, joia viitoare în EL cu Villareal, apoi din nou în campionat, etc.), deci e posibil ca anumiţi jucători să fie odihniţi. Oricum, indiferent cine intră (sau nu), condiţie fizică au, de alergat o să alerge ca nebunii, ambiţie va exista, deci nicicum nu ne va aştepta un galop de sănătate, indiferent cât de mult ne amăgim noi aici. Dar dacă vor lipsi 3-4 jucători de bază (Popa, Boldrin, etc.), e un posibil avantaj pentru noi. Cu condiţia să-l şi „valorificăm”… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  3. Daca este sa odihneasca,logic ar fi s-o faca cu Voluntari care este chiar inainte de EL.Dar la ce lot are nu prea s-ar cunoaste o mare diferenta si pentru ca au jucat cam toti.Iar cei cu statut de rezerva ma gandesc ca au tot interesul sa se faca remarcati la sansa care li se ofera.Deci important este sa ne gandim la jocul nostru nu pe cine odihnesc ei.
    Mai avem 5 etape din tur:fcsb,Gazul,asa,viitorul Iasi si am remarcat ca toate sunt in revenire.Deci motiv in plus sa ne uitam la fiecare punct pus in joc.Ca sa avem sanse la play off ar cam trebui sa acumulam puncte,ca de nu ne uitam cu cine am putea juca la baraj.
    Cred ca periculos este piticul Popa care poate destabiliza cu viteza si simularile lui.Zorro pare din alt film la fcsb si sper sa nu inceapa sa marcheze tocmai cu noi.Avem sansa noastra in acest meci,dar nu cred ca trebuie sa ne dezumflam in caz de esec.

    Apreciază

  4. Personal mi-as tine atuul (sau atuurile) pentru partea a doua cand ritmul ar trebui normal sa scada.Ma gandesc ca Omrani nu este la parametrii sai maximi si apoi dupa ce Bud iti da hatrikul vietii tu-l pui pe banca?

    Apreciază

    • Da, as incepe si eu cu Bud, si dupa ce-i obosesc bine pe fundasii fscb, l-as baga pe Omrami sa provoace penalty-ul din minul 93, fault Jakolis in careu! Haide CFR!

      Apreciază

  5. gica 10,ai dreptate(!);in primul rand n-ar fi corect fata de Bud,ca Omrani(sau un altul) sa fie titular,pe postul sau,iar daca am incepe cu doua varfuri,care nu se cunosc,nu se simt,sigur se vor incaleca;deci,acesta varianta ca si aceea de-a incepe cu Omrani,care nu poate,inca,presta la parametrii maximi,mai mult de 20`,ar fi tot o gresala;Miri se pare ca le-a testat conditia fizica si poate,surprinzator,de aceea nu l-am vazut nici pe Gomelt ca ar face parte din primul”11″;”inchizatorii”cu care s-au facut schemele erau L.Rus siNascimento(!); singura”surpriza”,se pare ca ar putea fi, in aceste conditii,aparitia(obligatorie)pe dreapta atacului a lui Sorsa.

    Apreciază

    • Un motiv pentru care se forţează sudarea unui cuplu Rus-Nascimento ar putea fi că Miriuţă este încă indecis în privinţa fundaşului central, Horj sau Gomelt.

      Apreciază

    • La fel l-am vazut si pe Trica in tribune. Poate nu inseamna nimic, numai asa au mers sa vada un meci naspa, atat. Si maine vor merge sa vada si pe draga CFR cum nu va pierde. 😉

      Apreciază

      • L-am zarit si eu pe Trica, comentatorul de la Look a tacut in momentul cand l-au luat in obiectiv. Pe Tony nu l-am vazut, nu am putut sa ma uit la meci dupa cateva incercari, la ce bambilici se desfasura pe iarba (era ca intr-o excursie intr-o poiana unde niste baieti se distrau cu mingea sa treaca timpul…).

        Apreciază

    • Locul perfect pentru el. Pe aia din Primaria Voluntari nu-o deranjeaza sa mute banii din conturile Primariei in conturile unor impresari atata vreme cat se aleg si ei cu ceva.

      Apreciază

  6. Comisia de Disciplină: „În baza art. 57. 1 din RD, se sancționează delegatul echipei FC Steaua, Stoica Mihai, cu suspendare pentru o lună și penalitate sportivă de 6.800 lei”
    Ha ha, oare cine va înfige steagul în faţa porţii noastre? Oare cine îl va consola pe Reghe după golurile încasate? Dezastru! 🙂 )))

    Apreciază

    • Din lac in put… Era pe teava Tudor, cred ca era si mai rau cu Brad Pitt. Desppre Onita atat ca atunci cand atacam pe partea lui, la n’spe meciuri pana acum ne oprea la orice contraatac periculos cu offside-uri numai de el vazute…. In timp ce pe adversari ii lasa sa marcheze din offside-uri reale in cealalta repriza…

      Apreciază

  7. Cititi in”Mazeta(S)porturilor” interviul lui Piturca prin care recunoaste,cam tarziu,ca a mintit pt.a-l salva pe Jiji, in cazul”Valiza”;in realitate,nu era vorba de niciun precontract pt.cumpararea vreunui teren cu acei 1,7mil. de euroi;totul a fost,cum de altfel stiam, o mare minciuna,marca Becalihotul jiji;banii erau pt. plata miseilor din vale,pt. a face orice sa ne-ncurce in drumul nostru spre primul titlu(!);inca o dovada,o recunoastere a potlogariilor ciobanului impostor,in care s-a lasat tarat(nu cred ca fara recompensa!) si”golanul”de Piti;de fapt doar cu asemenea jigodii si panarame,lipsiti de scrupule si de caracter poti sa-ti faci jocurile meschine,sa inseli si sa pacalesti,buna credinta si sa incalci,la un moment dat,legea(!)

    Apreciază

  8. Vladimir faci o mare confuzie si vad ca tot persisti in ea. Jiji a fost dovedit si condamnat iar Im a facut o declaratie si atit. Nu stiu ca o declaratie sa fie pedepsita cu inchisaorea. TREBUIE DOVEDITA! Esti iar in perioada aia in care esti gigi contra??? Mai calmeaza-te!!!

    Apreciază

  9. Va fi ultimul meci pe care Balaj il va arbitra intr-un meci al nostru impotriva Stanei;de la-ntai ianuarie 2017,impreuna cu Tudor,vor fi”trecuti in rezerva”(Doamne,ajuta!),fara drept de-a mai purta ecuson FIFA.

    Apreciază

  10. Echipele de start, conform gsp:

    Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Aganovici – Moke, Boldrin – Ad. Popa, Fl. Tănase, De Amorim – Golubovici
    Rezerve: Stăncioiu, Tudorie, Momcilovici, Jakolis, Achim, D.Popescu, Bourceanu
    Antrenor: Laurențiu Reghecampf

    CFR Cluj: Mincă – T.Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Rus, Nascimento – Tomislav, Ruiz, Nouvier – Bud
    Rezerve: Marc, Omrani, Ene, Pintea, chiriță, Tânc, Neagu
    Antrenor: Vasile Miriuță

    Apreciază

  11. A văzut bine Racheta că se încearcă sudarea cuplului Rus-Nascimento pentru a-l retrage pe Gomelt…unde? Da, în apărare…nu,nuuuu! Pe banca de rezerve…Nu,nuuuu! În tribune…HAI CFR!!!

    Apreciază

  12. Pai nu figureza unul Tomislav in echipa?Pe Gommelt ,il cheama si Tomislav.Nu cred sa se inceapa cu Sorsa,pe care tot Tomislav il cheama.Tomislavul din echipa de start,cred ca-i Gommelt.☺☺☺

    Apreciază

  13. Frumos meci !!! Felicitari intregii echipe, si in special lui Bud. Miriuta ar trebui sa fie un pic mai atent la momentele in care T. Lopes trebuie neaparat inlocuit….

    Apreciază

    • Ne spui doar de cite ori vezi 10 pe linie. Este o vitcorie de prestigiu si asta conteaza mult intr-o perioada in care ratiunea (financiara) dicteaza deciziile de management.

      Apreciază

  14. REFLECTII (ne)PERTINENTE:VICTORIE!,victorie de palmares!,victorie meritata!,victorie muncita!;victorie in 10 jucatori!; Felicitari,staff-ului tehnic si jucatorilor,in primul rand,pentru modul in care s-au pregatit si au abordat acest meci,pt.daruire si atitudine,pt. lectia de fotbal predata mioarelor si nu numai!;se intrezareste play-off-ul(!);secretul acestor ultime rezultate este data de seriozitatea si abnegatia in pregatire,de modul in care A.1 se implica la antrenamente;ma bucur ca toate acestea se materializeaza,printr-o organizare buna a jocului,prin sustinerea atacului si eficienta lui,cu mingea la picior,prin realizarea dublajului;sunt optimist si e incurajator ca se mentine un ritm bun, reflectat in jocul echipei,prin constructie si posesie(cand eram in”11″);trebuie remarcata intreaga echipa;de aceea,nu e corect si pana maine,intr-o alta rubrica,ma abtin sa fac alte aprecieri,individuale,pt. ca avem si unele slabiciuni si minusuri,dar care se pot remedia.

    Apreciază

  15. O victorie magnifica intr-o noua seara magica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Multumim din syflet CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  16. Teic it izi…. FC FN a jucat sub Betseni azi…. DAR E O MARE VICTORIE!!!!!! Imi retrag aproape tate criticile…..
    Ca asa o victorie unje la suflet la mine!!!!

    Apreciază

  17. Victoria asta pe terenul mioarelor (ultima a noastra pe terenul lor a fost acu 68 de ani) trebuie neaparat continuata si in cele 2 meciuri ce urmeaza. Sunt ferm convins ca asa, CFR intra in playoff fara probleme si chiar poate castiga campionatul asta daca continua pe aceeasi linie. Superb!!!

    Apreciază

  18. Am fost la meci!!!!
    Gomelt era cu o mâna umflata si bandajată in tribuna. A trăit din plin meciul.La sfârșit a fost fericit.Iuliu nu a fost prezent.A fost in schimb Daum.
    Reflecții din tribuna miticilor:
    Nascimento a atras toată atenția fiind considerat omul meciului mai ales ca in final a salvat (si) de pe linia portii!
    CFR e considerata ca fiind cea mai inteligenta echipa si in plus având loc de mai bine pt ca echipa asta abia s-a format.
    La repriza Nouvier a fost declarat cel mai bun de pe teren servind(ratând) pt cel puțin 3-1!
    Tiago a fost bun dar a greșit la gol si la al doilea galben. Penteleu f bun.Larie la fel .Copilul Horj foarte motivat. In schimb Omrani f lent.Laurentiu l-a anihilat total pe Boldrin si a lăsat FCSB ul fără play- maker .
    La final vecinii din tribuna au venit la noi si ne-au felicitat si mai spuneau ca CFR ul poate lupta pt mai mult decât prezenta in play-Off.
    A fost o seara reușită!

    Apreciază

    • Va felicit pe toti cei care ati reusit sa ajungeti la meci! Mi-a crescut sufletul cand se auzea, mai ales pe final, scandarea CFR, CFR, CFR !!! Luni vom fi mai multi!

      Apreciază

  19. De data aceasta chiar nu avem motive sa-l injuram pe Balaj. Cei din studioul Dolce, care ne lauda in cor astazi, spuneau ca trebuia penalty si galben la acel fault al lui Tiago in careu, iar primul galben al aceluiasi jucator, era cam rosu avand in vedere „cravata” pe care i-a aplicat-o mioarei.

    Apreciază

  20. Am reusit intr-un final sa castigam chiar daca n-am facut-o cand aveam cu adevarat echipa.In schimb in aceasta seara chiar daca n-avem mari jucatori am avut o adevarata echipa-n teren.Victorie mare care trebuie apreciata ca atare,dar ce m-a impresionat a fost maniera de joc si tactica aleasa.Sincer nu credeam ca putem juca cu asa personalitate in fata unei echipe care a luat toata crema campionatului.
    Miri primeste laudele meritat, dupa o partida in care este rasplatit pentru tactica pusa in practica de echipa.Am reusit sa jucam agresiv si sa fim echipa cu posesia si ocaziile in prima repriza.In partea a doua indeosebi dupa eliminarea lui „habaucu” am fost pusi sub presiune dar ne-am descurcat onorabil.
    Ce-as putea sa spun de jocul lui Horj?Sper sa ajunga mare pentru ca are calitati si valoare.Rus o alta partida si-o alta distributie in angrenajul echipei.Pentru moment un castig mare pentru echipa.Prevad urmatoarea etapa sa-l vad din nou in alta pozitie o data cu eliminarea lui Thiago.
    Nouvier a fost omniprezent si vedem ce inseamna o mana moarta-n teren……..
    Bud continua perioada de gratie si cu multa incredere castigata va fi golgheterul nostru.Omrani n-a avut mari realizari(nici n-avea cum in conditiile date) dar eu il vad totusi cu posibiltati de a creste si a aduce un plus echipei.
    Daca batem urmatoarea etapa gazul,putem urca cel putin 3 locuri in clasament,apropiindu-ne de locurile de play off.
    Jos palaria baieti si sa ne faceti bucurosi si de acum inainte.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.