Tristi Boood [CFR – FC Voluntari 5-0]


În minutul 70, crainicul stadionului din mintea mea anunță: „Schimbare la CFR Cluj. Iese Triiisti [pentru cei neardelenești, tri, în ardelenește, înseamnă trei – n.a.] Boood [aplauze repetate]!!! În locul său intră Billel Omrani, care în vreo două faze aproape că o să-l facă uitat. Tomislav Gomelt rămâne pe teren, dar nu mai este obligat prin lege să facă numai faza defensivă.”

Restul s-a văzut live, cu ochii din tribune sau pe micile, dar latele, ecrane. Un meci în care Voluntariul a avut vreo trei șuturi anemice, care nu i-ar fi putut pune probleme nici măcar unui Mincă aflat în cea mai proastă zi a carierei sale, în timp ce – de cealaltă parte – poarta lui Born_Escu s-a umplut și ne-a umplut privirile de fericire vizuală.

Cinci boabe am numărat pe degetele de la mâna dreaptă (stânga îmi era epuizată de la meciul cu Astra) și de acum mă simt nevoit să urmăresc (cel puțin) meciurile din Gruia fără șosete.

Responsabilii cu masacrul din seara asta:

Miriuță (& staff) – Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Gomelt, Nascimento (Sorsa) – Rus, Ruiz (Ene), Nouvier – Bud/Bood/Boood (Omrani).

Cu durere în sufletul orgoliului meu trebuie să-mi fac mea culpa pentru un articol nu foarte vechi, în care mă arătam convins că e absurd să-i cerem lui Bud să marcheze câte 2-3 goluri pe meci. Nu, nu mai e absurd. Totuși, mă simt nevoit să reformulez: cred că ar fi absurd să-i cerem vârfului de atac să înscrie 4-5 goluri pe meci de acum încolo. Și acum gata cu chestia asta!

Primul gol ne-a arătat foarte de timpuriu de ce Nouvier tinde să-i ia fața și postul lui Păun. Centrare perfectă pentru Bud, care de multe ori pălește mingea mai bine cu capul decât cu piciorul. A fost una dintre acele „mai multe ori” și s-a făcut 1-0 pentru CFR.

Chiar dacă CFR a mai produs panică la poarta lui Born_Escu, poarta a scăpat fără alt gol până la finalul partidei.

Golurile s-au mutat la poarta cealaltă, în care s-a aflat (deși mai mult a fost ieșit) același nefericit portar.

Golul doi (marcat de Bood) a venit la o fază în care apărarea Voluntariului a semănat leit cu apărarea noastră din clasa a doua, când ne-au bătut ăia din a II-a „A” cu 0-25. Însă noi am avut o scuză: eram atunci numai 5 contra 12 și eram mai mereu prinși pe contraatac, alergând după egalare.

Boood a prins dragoste de poarta lui Born_Escu (cum, de altfel, mulți ceferiști au prins, de-a lungul anilor, indiferent de echipa adversă) și a împlinit o frumusețe de hat-trick. De data asta l-au ajutat și Nouvier, care a trimis mingea în bară, și Nascimento, care n-a lăsat mingea să iasă în aut de poartă la primul șut al lui Bood, ci i-a dat șansa de a mai trage o dată.

Meciul – la finalul căruia Miriuță va primi de la tribuniști doar note de 10 și peste – a continuat tot mai lin spre o victorie clară a gazdelor. A1 l-a scos pe Boood și l-a introdus pe Omrani, așteptat cu mari așteptări de toți așteptătorii CFR-ului.

Francezul n-a stat la cutie, ci a țâșnit din ea cu mare poftă de fotbal. Un gol și jumătate în vreo douăzeci și ceva de minute de joc, zic eu că e bine.

Pe când toată lumea se pregătea să meargă la culcare, ca să viseze frumos la play-off, Larie a executat o lovitură liberă de la mare distanță, de pe dreapta. Distanța a fost mare, dar căpitanul a lovit tare mingea, care s-a dus peste apărarea de clasa a II-a „C” (na, că v-am divulgat și asta!) și a ajuns la Gomelt, care a închis tabela de marcaj.

Unii ar putea să se declare moderat nemulțumiți (nu toate mingile trimise pe spațiul porților lui Born_Escu au însemnat gol), dar să nu uităm că nemulțumiților li se pot oricând lua darurile de către Federație și nu-i sigur că TAS-ul poate să le recupereze.

Să ne mulțumim și cu acest doar 5-0, în care Boood a marcat doar 3 goluri și să sperăm că tot noi ne vom bucura și în etapa viitoare, pentru singurul gol marcat pe Arena Națională.

102 comentarii

  1. Racheta spunea că, după câte a observat la antrenamente, Omrani are doar dreptul, dar golul şi şutul din afara careului le-a dat cu stângul. Gomelt le are doar cu stângul, dar primul lui gol pentru CFR în campionat (a marcat parcă în cupă, sezonul trecut) l-a dat cu dreptul. 🙂

    Apreciază

  2. Presimt ca vom bate FC Telemeaua. Ganditi-va ca va fi un stadion aproape gol si, totusi, Miriuta e un antrenor mult mai bun decat Gigi Fecali. Oricum, azi, s-a vazut… lipsa lui Paun. Iar Gomelt l-a facut deja uitat pe Petrucci. Bravo!

    Apreciază

    • Noroc că Mureşan a luat două etape de suspendare, la ce diferenţă a fost azi între banda stângă (Peteleu-Nouvier) şi banda dreaptă (Lopes-Rus), aia ne-ar mai lipsi să paralizăm şi stânga pentru meciul de pe AN prin reintrarea lui Păun. 🙂

      Apreciază

  3. 17.09`16,orele 18.00:CFR-FC.Voluntari= 5-0(1-0 );Din“COLTUL TRIBUNEI”:MINCA= 6,5-a aparat ce era(?) de aparat;ramane sa-si corecteze jocul de picior(la 3-0,cand eram pe val,el degajea mingile in aut si nu la un coechipier) ;TIAGO L.=6,0-a riscat incercand de prea multe ori sa iasa din aparare prin dribling,in locul unei pase utile si gresind de fiecare data;se putea mai bine;LARIE=7,0-oportun,bine plasat cu un joc care a dat incredere si siguranta ;HORJ=6,5-bunicel,cam rigid si a parut crispat,in prima repriza;o evolutie plina de sperante ;PENTELEU=6,0-prea multe pase la adversari,dar pe faza defensiva s-a descurcat ;GOMELT=7,5-iata,ca a si inscris gol!;a devenit un jucator de baza si a excelat chiar si la constructie;in sistemul tactic adoptat,este unul din pilonii determinanti ai echipei ;NASCIMENTO= 6,5-prea mult franeaza jocul prin repetatele pase trimise inapoi,in special spre fundasii centrali,incetinind faza de constructie si implicit atacul(!);muncitor,uneori depasit prea usor,dar este” omul potrivit la locul potrivit” ;L.RUS= 6,0-a ratat,in prima repriza,jucand”extrema”dr., doua oportunitati,de-a inscrie;in rest mai nimic; ceva mai implicat si mai activ in secunda, cand a trecut la mijloc ;RUIZ=8,0-desi nu s-a” lipit” la gol,a fost cel care a coordonat si dirijat atacul,a “impins” echipa spre victorie;a realizat legatura dintre compartimente;pacat ca a ratat doua ocazii imense de gol(in prima repriza!);NOUVIER=7,5- destul de combativ si combinativ; a fost coautor la doua goluri,pe langa alte 2 centrari reusite;este mult prea orientat spre a pasa inapoi,in loc de-a se gandi sa“tasneasca”in banda,pt. a primi mingea pe pozitii viitoare;BUD=8,5 – dupa 3 goluri inscrise si alte doua(ratari)oportunitati nu prea mai avem ce comenta(!) ;Rezerve:OMRANI=7,0- s-a demarcat f. bine pe culoar si a inscris la prima faza;Bravo lui!; a vrut sa ma contrazica,ca are bun si piciorul stang;a intrat bine in meci;urmeaza sa reconfirme!; SORSA=6,0-nu prea a fost(bine)jucat;inca,normal,ca nu s-au realizat relatii de joc,dar promite!;ENE=5,5-a intrat destul de tarziu;nu s-a putut remarca prea mult;A.1-V.MIRIUTA= 8,5-desi,in ultima vreme a fost contestatul de serviciu(se pare ca i-a prins bine!),de asta data a fost artizanul de pe banca a acestei importante victorii(!);prin modul curajos,constructiv,bine organizat,cu ceva pressing,cu posesie si o circulatie superioara a balonului,la firul ierbii,a mai sters din memorie acel hei-rup-ism stanjenitor ineficient,acel joc anost,fara trasee si eficienta ;s-o tina tot asa!;a fost inspirat si cu schimbarile, mult asteptate, ale celor doi nou veniti(Omrani si Sorsa)

    Apreciază

  4. REFLECTII (ne)PERTINENTE:Felicitari jucatorilor si staff-lui tehnic!;azi,am avut o alta atitudine,pozitiva,am luptat,am jucat grupat,cu daruire, mai in spiritul cfr-ului, organizat(rezultat al antrenamentelor orientate si aplicate spre fotbal!),cu o buna circulatie a balonului(!); am presat,am inchis bine culoarele,un joc bun, consistent;Prima repriza:spre deosebire de meciul cu Astra(5-1),cand am inscris,la aproape fiecare ocazie,se parea ca in acest meci,in urma acestor imense ratari,ne vom face viata grea, cu ratarile pe banda rulanta, nepermis de usor,chiar cu nonsalanta;pe langa golul inscris de Bud,am irosit alte 4 situatii clare de gol prin,Ruiz(2), Bud,Nouvier,din cauza impreciziilor suturilor, ori pur si simplu, prin”pasarea” mingii la portar(!);din fericire nu a fost asa!; Repriza secunda: a fost ceva de vis(!);am recuperat,prin goluri, ceea ce nu reusisem sa fructificam in prima repriza;din 6 situatii de gol,am inscris de 4 ori(!);satisfactia victoriei asupra”satenilor”s-a dublat si prin umplerea tolbei”irascibilului”Bornescu;asteptam confirmarea acestei partituri si prin evolutiile viitoare;v-am atentionat sa va luati umbrele,pt. ca(nici nu banuiam!?) va urma o”ploaie,dar de goluri!”;de plouat, a plouat cu adevarat,dar numai la Gilau!

    Apreciază

  5. Dupa aceasta victorie obtinuta la scor(una manita) am fi tentati s-o minimalizam,dar nu pot sa uit evolutiile anterioare ale satenilor.Daca reusesc sa-si faca jocul esti sigur victima lor.Doar ca baietii astazi au fost magnifici,reducandu-i la simple jaloane.Am reusit un presing devastator care le-a dereglat total jocul.Daca Cernat a reusit niste pase filtrante care au creat ceva panica,Marinescu a fost inexistent.
    A fost un joc de o importanta capitala,in care daca nu castigam ne rupeam in clasament de locurile din partea superioara a clasamentului.Am reusit o victorie convingatoare si-n aceeasi masura am luat o doza mare de incredere.
    Ma bucur de reusitele lui Boood care a dovedit un mare caracter si care-n acest moment este foarte important pentru echipa.A fost inspirat,iar golul 2 de pus in rama(gol de fotbalist mare).
    Omrani poate sa fie un nou produs de export in conditiile in care va capata incredere prin viitoare reusite.Calitati are,conditii sa creasca la fel,deci trebuie doar sa asteptam sa evolueze.
    Croatul de banda Sorsa are calitati si-n plus are experienta de partea lui(in comparatie cu Jakolis).
    La fel sunt bucuros ca Horj a reusit un joc bun si avem o solutie in plus pentru U21 fara sa sacrificam calitatea jocului in mijloc.Nu stiu ce gandeste Miri privitor la subiect,dar Horj imi pare solutia ideala la regula impusa de frf
    Parca fotbalul poate sa fie si frumos dupa astfel de victorii………

    Apreciază

  6. O seara magnifica ! Multumim CFR! Impresionant hattrickul lui Bud, a redevenit acel killer care a fost. Superb un-doi-ul Nouvier – Peteleu si centrarea francezului la primul gol. Superba pasa filtranta a lui Ruiz de la al doilea gol. Superba centrarea lui Rus cu stangul la bara lui Nouvier la al treilea gol. Superbe executiile lui Bud la toate cele trei goluri. Superb fundul de sac al lui Larie la golul lui Omrani precum si tasnirea in spatele aparatorilor a atacantului Omrani care are un plasament de atacant pur-sange, superb driblingul lui la portarul iesit. Superba executia lui Larie la centrarea de la lovitura libera de la golul lui Gomelt si reluarea croatului cu piciorul drept cum remarca Caneto. Si cum ai remarcat Racheta, si eu ma temeam sa nu se razbune ratarile monumentale din prima repriza, din fericire in repriza a doua nu s-au mai repetat. Multumim Cfr!!!

    Apreciază

    • Si da Gica, pressingul reusit a adus de ex golul doi la recuperarea lui Ruiz. Si ne-a propulsat in fata, am putut incepe atacurile din pozitii avansate, ajungand des in spatele adversarului pe care l-am prins astfel descoperit. Iar Miri merita felicitari, echipa a jucat la firul ierbii, eficient si spectaculos. Forza CFR!!!

      Apreciază

      • Mi-a placut si Sorsa foarte mult, are viteza, lucru foarte important si ara in sus si in jos permanent banda dreapta. Centrarile i-au fost blocate, dar e un inceput promitator.

        Apreciază

        • A fost superb un-doi-ul Ruiz-Nouvier din min 9 terminat cu respingerea cu piciorul de catre Bornescu a sutului lui Ruiz, ca la handbal. A fost superba si lovitura libera executata de Ruiz in min 44, cu reluarea spre autogol a inchizatorului Novac respinsa de Bornescu. A fost superb si triunghiul de pase din min 77 Gomelt-Nouvier-Ruiz, urmat de o superba pasa filtranta a lui Ruiz pentru sprintul de la limita offside-ului a lui Omrani incheiat cu sut si respingere in extremis a lui Bornescu. Banda stanga a functionat excelent, au fost multe combinatii reusite. Am remarcat si cateva centrari periculoase de pe banda dreapta, in special prin Tiago, dar si Rus la golul nr.3.

          Apreciază

          • In general am recuperat mingea sus, datorita pressingului (pregatire fizica!) ceea ce ne-a scutit de aducerea mingii prea mult din aparare pe contre (care au functionat foarte bine dealtfel cand au fost, cu venirea la primire a mijlocasilor centrali si demarcari ale mijlocasilor de banda care primeau pe pozitie viitoare si apoi faceau un-doi-uri reusite, triunghiuri de pase, centrari reusite, tot tacamul…). si ne-a scutit de prea multe atacuri pozitionale care atunci cand au fost, nu s-au rezumat la bubuieli direct pe varf ci au fost iesiri prin pase intre fundasi, cu venirea mijlocasilor centrali la primire si demarcarea mijlocasilor de banda pe pozitie viitoare. Uneori au fost pase lungi in zona fundasilor laterai adversi, de genul schimbarilor de directie, de multe ori impingand jocul inainte. N-au mai fost suparatoarele bubuieli in centru pe varf.
            A disparut totusi din joc acea pasa lunga la firul ierbii paralela cu tusa data de fundasul lateral (Tiago de obicei) pe pozitie viitoare mijlocasului de banda intrat inspre interior pentru a trage dupa el fundasul lateral advers si astfel creaza spatiu liber pe banda, urmata de tasnirea in spatele fundasului lateral advers a mijlocasului de banda. ‘Iexista o iesplicataie’, aparatorii laterali adversi au ramas pe benzi, n-au intrat spre interior cu mijlocasii de banda ai Cfr-ului pentru a contracara aceasta schema, dar in schimb au ramas liberi mjlocasii nostrii laterali putand astfel primi si combina in voie cu mijlocasii centrali si cu varful. Adica Flocea si-a tras plapuma pe gat dar i-au ramas picioarele afara…
            Au functionat superb si pasele filtrante, au fost multe, in special prin Ruiz.

            Apreciază

            • Adevarul este ca ne-am si facut meciul mai usor,marcand in minutul 4.Satenii,au fost obligati sa incerce sa joace fotbal (nu prea le-a iesit),asa ca noi am putut juca.Cu ASA si craiolguta a fost cu mult mai greu,aia,refuzand jocul.Sunt convins ca daca-i prindeam si pe aia la inceput de meci,o luau si ei in freza,poate si din aceasta cauza ,cred ca avem ce cauta si la oite.Mioarele nu se vor apara.Exista sanse la un rezultat pozitiv.Ar fi frumos sa tundem mioarele😁😁😁😁😁😁😁😁😁.

              Apreciază

  7. numa’ zic, nu dau cu paru’: prea facem inmormantare la infrangeri si nunta la victorii. sistemul meu nervos nu mai vrea sus-jos, sus-jos. vreau numa’ nunti! hai CFR!!! 🙂

    Apreciază

  8. Sper ca,herr Miriuta ,a vazut diferenta dintre Paun si Nouivier.Horj ,este o solutie viabila in spate,asa ca,Paun ar trebui sa frece un pic banca,da de isi revine cu capul,ca talent are,mai trebuie ambitie,spirit de lupta.Le poate vedea si invata de la Nouvier,Tiago etc.Hai CFR!!!!!!!!!+!!!!!

    Apreciază

  9. REFLECTII (ne)PERTINENTE(2):Dupa aceasta reconfortanta victorie,am putea continua cu superlativele,de altfel meritate,dar am sa ma opresc si am sa reamintesc,doar cateva considerente de ordin strategic, mai degraba organizatoric si disciplinar; inainte de toate,trebuie totusi sa remarc ca,au fost trimisi in teren, jucatorii cei mai recomandati, avuti la dispozitie,ex:Nouvier,pe stanga, in locul lui Paun,apoi Minca in locul lui Marc si N.B.au fost distribuiti, fiecare jucator pe posturile in care dau randament maxim.ex:-Ruiz in”spatele” varfului si nu “inchizator”(n-ar fi prima oara!);in al doilea rand,un mare castig a fost faptul ca am aratat ca o echipa,care a jucat fara trac,uneori dezinvolt,abordand o alta partitura,mai fotbalistica,mai asezata,cu un joc de pase la firul ierbii,ceva mai dinamica,bazata pe posesie,cu o buna circulatie,insusita,a balonului, cu putine mingi aruncate la voia intamplarii!; in momentul in care construiam, participau la sustinere 3-4 jucatori,iar faza ofensiva era accesata atat de fundasii laterali,cat si de inchizatori,prin rotatie;s-a incercat ca degajarile sa fie trimise spre atacanti,dar nu bubuite aiurea,la bataie,ci pe pozitii si culoare libere,vezi Larie(care a avut doua assist-uri,fapt pt. care-“mia culpa”- ar fi trebuit sa-l remarc cu o nota mai mare!; am s-o dreg in tabelul lui Kiruj);am mai progresat,dar mai avem,inca destule retusuri de facut;sper ca nu ne-am epuizat toate cartusele in acest meci!; play-off-ul este totusi, departe!; pt.un novice, remarc doar, ca raman de corectat si de imbunatatit,la nivel de echipa(individual sunt cam multe!),in prima urgenta si la prima vedere:-remedierea stangaciilor din momentele de retragere,de contraatac ale adversarului-complementarea si dublajul nu sunt totdeauna eficiente(!?),precum si-greutatea in a recupera balonul, cat mai departe posibil de poarta noastra; -imbunatatirea stiintei jocului intre linii;-valorificarea,prin goluri,a cornerelor;- de asemenea,trebuiesc gasite solutii pt.reaparitia contraatacului(poate cu Soursa,sau Omrani?!),care a disparut si care este f.necesar si obligatoriu in momentele in care pierdem initiativa si suntem dominati!;“Hoo,ma,do`ar,nu suntemBarcelona!” (un hatru ardelean);Faza zilei!-Parodia etapei !-desprinsa parca dintr-un film mut de comedie, ne-a oferit-o exuberantul,“rebelul”-uneori-Miri cand,dupa momentul inscrierii golului patru, euforic,a sarit de pe banca de rezerve in bratele lui Omrani(si nu invers),in contrast cu “blandul”nea Iulica,care nu a schitat niciun gest-parea coplesit de gandurile si framantarile sale interioare-(!);mi-e greu sa-mi inchipui ce episod S.F.”stanjenitor”, interzis minorilor, se derula,daca Omrani inscria unicul gol,cel al victoriei(?!);in final,un mare castig este ca am demonstrat ca se poate juca fotbal,pe goluri si ceea ce-i cel mai important, este recapatarea INCREDERII(!)

    Apreciază

  10. Se pare că devine o mică tradiţie să tot umblu la Cluj la nişte meciuri contra Voluntariului, terminate cu nişte victorii… 🙂 În primăvară a fost mai mult suspans (2-1, după 0-1 pt. ţărani), acum nu se mai punea problema, chit că în R1 aveam ceva morcovi după acele ratări immense (care se şi răzbună, aşa-i?). Apoi fără morcovi, ba chiar numa’ cu banane, ananas şi altele… 🙂 La reîntoarcere în frigurosul Harcov am tot claxonat pe A3, aşa că la Câmpia Turzii mi s-a defectat şi în loc de „semnalizare sonoră auto” am trecut la „semnalizare sonoră umană”, urlând cu tata… 🙂 Ok, până aici cu telenovela. Concluzii? Sunt mai multe, eu aş începe cu folosirea lui Horj ca titular (cu Adiţă pe bancă sau nu ştiu unde, trebuie să fie un semnal imens de alarmă pentru el că s-a gătat „hegemonia”!), curajul lui Miri de-a risca un pic în favoarea atacului (lucru sugerat, ba chiar impus atât de noi, cât şi de cheferetevişti şi alţi „-işti”). A fost câştigul cel mai mare (nu neapărat evoluţia în sine a lui Răzvan, bună dealtfel), să nu te tot coieşti cu Păun evident ieşit din formă, liniar, etc., apucă-l de coarne pe „taurul” ăsta al U21, fă şi un pic de concurenţă, şi dă-i atacului ce-i al atacului! Apoi, imediat pe locul 2, reapariţia pressingului ucigător marca Miri, care -se dovedeşte, aşa cum s-a şi presupus- că nu poate fi contracarat de majoritatea apărărilor din Liga1. Ok, asta presupune pregătire fizică dură, inumană deseori, care s-a şi făcut din ce-am auzit. Pressing în 2-3-4, 5 chiar, soldate cu recuperări şi goluri, sau -măcar- cu contratacuri periculoase. Despre aşezare: 4-2-3-1 clasic, vizibil, din primul până-n ultimul minut. Miri mi-a contrazis aşteptările şi i-a pus în aceaşi „bancă” pe mai tehnicul Nascimento şi pe mai defensivul Gomelt (evoluţie faină, bravo Tomislav!), demonstrându-mi (în primul rând mie) că merge şi cu ambii la închidere, în formula de bază. Salut revenirea lui Ruiz, creierul limpede, şi a lui Nouvier, care a jucat „ca pe vremuri”, în momentele lui bune din primăvară. Bud e Bud, e killer, ştiam că va reveni el la un moment dat. Surpriza imensă a fost însă acest Omrani, care simte faza incredibil, aproape fiecare acţiune a lui reprezenta un pericol! Şi asta fără pregătire… 🙂 Înalt dar rapid, tehnic şi cu simţul porţii. Vârf autentic, talent nativ, numa’ să nu fie „dus cu capul” de acest debut excelent. Promiţător şi Sorsa, dar acolo relaţiile de joc (cu Tiago în primul rând, dar nu numai) necesită un timp mai îndelungat. Larie e căpitanul, două pase de gol, multe croşetări în spatele colegilor depăşiţi temporar de vreun sătean, Ionuţ chiar merită să fie convocat măcar în lotul naţional (poate şi Bud). Schimbări reuşite de Miri (la prima s-a făcut un triunghi, Sorsa în dreapta pe locul lui Rus, acesta se retrage pe locul lui Nascimento, iar Filipe pe bancă…). Al doilea (Bud-Omrani, post pe post) a fost şi mai şi, cu dublu efect: standing ovation absolut meritat pt. Cristi şi debut perfect pt. Billel. Al treilea (la 4-0) era pentru „la număr”, pentru trecerea timpului, dar tot în triunghi, Ene i-a luat locul lui Rus la închidere, Laurenţiu s-a dus în spatele lui Omrani în locul lui Ruiz, care a ieşit. De apreciat diversitatea lui Laurenţiu, care a jucat bine pe 3 (!) posturi diferite (e drept, toate în dreapta) şi mai are în CV şi postul lui de bază, cel de fundaş dreapta. Bravo Laurenţiu, felicitări!!! Dar să nu cădem în capcana „sindromului Jenei” („să nu avem iluzii ca să nu avem deziluzii”), a fost o seară minunată, fantastică, dar doar atât, drumul e lung, mergem la oi, apoi Gazul, „actorii” de la ASA, etc. Dacă mă întrebaţi, aş semna chiar acum pt. o înfrângere contra mioarelor, cu condiţia ca următoarele două partide (Gazul, ASA) să le câştigăm. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Ciudat,m-am uitat dupa tine ,dar nu am reusit sa te reperez.Poate ca erai acolo la oficiala,cu prietenele jucatorilor,sa-l vizitezi pe nepotu😁😁😁😁😁😁

      Apreciază

      • Ei na…Am ajuns târziu, abonament n-am (trebuie să-mi fac rost cumva cât mai urgent, dacă se mai poate!), la bilete era un rând imens, tata era obosit, aşa că am luat „belet” chiar în T1, sectorul 21 (am fost mai spre tabela de marcaj, aşa). Nepotul e „victimă” a antrenamentelor „inumane” făcute de Miri (am mai povestit despre asta), are dureri mari şi la coloană, dar şi la burtă, şi nu numai el… Mă rog şanse din ce în ca mai mici pt. el, după ce am văzut la lucru pe acest Omrani nepregătit… 🙂 Mă rog mai vin şi eliminările, accidentările, supărările (vezi cazul Gnohere), vine şi Cupa, etc. şi nu se ştie niciodată. HAI CFR!!!

        Apreciază

    • Sincer, mie nu mi-a plăcut deloc de Rus cât timp a jucat în banda dreaptă. Nu era niciodată nici în faţă (ba, de două ori, la faultul de galben al lui Acsinte şi la golul 3 🙂 ), iar în spate ajungea mai mereu la spartul târgului. Îmi pare mai de folos la acoperire ori aş fi curios cum ar arăta jocul cu Rus fundaş dreapta şi cu Lopes avansat. Bine, asta făcând abstracţie de Sorsa care sper să-şi câştige locul în echipă şi să-l facă uitat pe Jakolis.

      Apreciază

  11. Ce-au tot scris tribunistii despre alcatuirea echipei ? In spatele varfului sa joace ( tot meciul ! ) Ruiz, iar in pozitia U21 sa fie folosit Horj si in aceste conditii pe stanga Nouvier, deci o echipa fara Paun . Suspendarea lui Muresan a facilitat cererile noastre, in plus Miri in sfarsit l-a tinut tot timpul pe teren pe Ruiz, ceea ce s-a si vazut . deci, pt acest meci, bravo Miri ! Ps. Noii veniti mi se par ok, Omrani a aratat ca e un varf meserias, iar Soursa a aratat ca are calitati, nemaivorbind de Rus, care joaca de parca ar fi la noi de cativa ani . Deci, bravo conducerii in privinta miscarilor inspirate dupa cedarea pe bani a 3 titlulari !

    Apreciază

  12. Am uitat să remarc capacitatea incredibilă a acestui Omrani de-a dejuca pasul la offside al fundaşilor adverşi, mai mereu cu 30-50 de cm în spatele lor, a avut vreo 5-6 astfel de situaţii în care a evitat excelent să fie surprins în afara jocului (inclusiv la gol, dar şi la alte ocazii de gol!). Asta deja nu mai e talent nativ (eventual în mică măsură), aici vorbim deja de pregătire, încă de la copii şi juniori… În Liga asta de „broască” (uite că sună bine şi asta: „Liga1-Broască”, în loc de „Liga1-Bergenbier”, sau cine mai e pe acolo…), vedem mari atacanţi, care din 10 astfel de situaţii sunt surprinşi de 8 ori în offside… Mă rog, HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Si sa nu credeti voi,ca toti satenii au plecat nefericiti de la noi.Born escu sigur a plecat satisfacut de la cat sex oral a avut parte.Iar Vasilica Maftei ,am inteles ca a gasit casieria deschisa si faxul functional la birourile CFR-iste.😀😀😀😀😀😀😀

    Apreciază

  14. Folosirea lui Horj a fost ok, dar eu inclin sa cred ca Miri a ales solutia asta nu doar din lipsa lui A.M. ci si datorita echipei adverse care a jucat fara nici un varf (Cernat nu e varf) Ma indoiesc ca joi va folosi contra oilor tot pe horj, Mai degraba presimt un gomelt retras si un rus la inchidere…

    Apreciază

      • Rus e în câștig pt. noi… Că a fost câine, că a fost la ”U”, pt. mine n-are importanță, e un jucător polivalent (un fel de joker), care chiar și în timpul aceluiași meci poate fi mutat pe diferite (3-4) posturi, în funcție de necesități. Nu excelează la capitolul prospețime și viteză, dar e concentrat sută la sută la joc, are calități, are experiență, știe jocul, cum se spune. Cum zicea cineva, de parcă joacă de o veșnicie la noi. HAI CFR!!!

        Apreciază

  15. Da, acum putem spune ca majoritatea semnelor de intrebare s-au risipit.
    Avem echipa!
    Avem antrenor!
    Avem si vointa, din partea conducerii, pentru a mentine acest club pe linia de plutire.
    Daca continuam pe aceeasi linie si n-o sa avem surprize neplacute legate de alte depunctari si/sau arbitraje potrivnice sistematic, atunci avem sanse mari sa terminam sezonul regulat pe unul din primele 6 locuri.
    Dupa foarte mult timp o sa avem acele frumoase probleme legate de titularizare.Sa-l vedem pe Miriuta cum alege intre Bud si Omrani, intre Sorsa si Rus desi mie mi-a placut Rus mai mult la inchidere, intre Horj si Muresan si altele.

    Apreciază

    • Lipsesc si eu de la un meci si deja ne batem pt play-off?! Eu zic sa o lasam mai usor, ca inca e mult pana departe, chiar daca aseara a fost nunta in Gruia. 🙂

      Apreciază

  16. Pe langa meritele lui Miri si-a staff-ului sau tehnic,de-a integra rapid noii veniti si a incerca sa realizeze o unitate de grup,trebuie sa reconsideram si sa apreciem munca deosebita, nevazuta a conducerii,in frunte cu I.Muresan,care in aceste conditii vitrege financiar cu toate problemele pe care le implica aceasta insolventa (+depunctarea!),dupa o fortata si impusa conditie a existentei,vanzarea a tot ce este vandabil,a reusit ca intr-un interval de timp f.scurt –dupa 2,3 luni de interzicere a contactului cu clubul!-sa-si faca simtita prezenta in club, langa echipa,sa redreseze corabia,care la un moment dat era in deriva,s-o treaca in pozitia de plutire,iar recent s-o dirijeze intr-un parcurs de stabilitate si(relativa)siguranta;acest lucru s-a datorat,in primul rand priceperii si autofinantarii, care a asigurat cadrul legal posibil aducerii de inlocuitori pe masura celor plecati! (precum,L.Rus,B.Omrani,T.Gomelt,T.Sorsa,chiar si Penteleu);de asemenea ,un alt lucru semnificativ,a fost realizarea unui mediu propice performentei,prin crearea unei stabilitati financiare si a unei concurente benefice pe posturi;astfel,acum,jucatorii au o alta atitudine,o alta abordare,mai convingatoare cu un interes crescut;toate aceastea au dat incredere jucatorilor,au creat o noua perspectiva, una pozitiva, a majoritatii jucatorilor (vezi:Nouvier,Bud,Horj si unele rezerve);lucru reflectat in mod direct prin exprimarea activa, concentrata,coerenta si eficace, in teren, a echipei!

    Apreciază

  17. Era normal s-ajungem si aici, adica la „match-ul” de ieri. Frumos, m-a incantat jocul ! Semana cu jocul Nationalei Chile in Copa America, cu joc in viteza , la firul clorofilei … Pana si A1 CFR-C semana cu A1 Chile ; Sanpauli. Ma refer la freza… Sh-api’ , dupa cum zicea un „internaut” pe fitzuicile miticesti: „Bai, astia (adicatelea noi, CFR-ul) si fututzi si rasi in cap tot si-au facut echipa si joaca fotbal adevarat !!!”….Un lucru bun o fost ca si Vasalie o ascultat de ” indicatziile ” din Tribuna si o invatat sa „aseze bine echipa in teren „,… cu mana…Deci, s-o vazut „mana lu’ Vasalie „!! Si cum sa nu invete de la noi in doua luni , daca, marele ganditor si romancier al civilizatiei romanesti, scriitorul analfabet a emis „reflexia „: ” Cat de prost trebuie sa fii sa nu inveti ceva in 15 ani …?! Si io, nu-s prea prost …!!!! ” Of, Doamne !!! Imi plac nespus de mult „reportaje de la fatza luculi’ ” ale lui Racheta si ne da informatii pretioase la starea de din-naintea meciurilor. Tot ce-mi doresc acum este sa vad o victorie a noastra impotriva „oimii” , ca… tare greaza mi-i de ei !

    Apreciază

  18. „(… )Doar că acelaşi Tamaş, predicatorul din finalul primei reprize, face un fault în careu pe care numai el îl înţelege în minutul 64 şi acelaşi Welz, implacabil, „o pune pe var“. Aşa ceva n-a mai păţit echipa lui Gigi Becali de secole într-un singur meci: eliminare şi penalty. În Liga 1, pentru aşa ceva, un arbitru ar fi fost biciuit în public şi excomunicat din fotbal.”
    Sursa: http://blog.prosport.ro/matei-udrea/daca-iti-sta-cozonacu-n-gat-ce-te-faci-cu-franzela-15712949

    Apreciază

  19. S-a terminat şi această rundă de NOTARE, o participare ceva mai numeroasă ca de obicei (23) şi note mai mari… 🙂 Miri „şi-a tras” un 8.5 absolut binemeritat (poate merita chiar mai mult), în timp ce echipa a fost evaluată la 7.5. La polul „maxim” îl găsim pe killerul Cristi Bud (bravo ucigaşule!) cu 9.2, iar cel mai „slab” a fost Ene cu 6.6… Larie a primit doar 7.8, dar în opinia mea merita şi el mai mult, joc exemplar al noului căpitan (+două pase de gol!), Ionuţ fiind SINGURUL care a jucat toate meciurile oficiale ale acestui sezon (10=8 în Liga1+2 în Cupa Leocoplast, Supercupa fiind contabilizată pentru sezonul trecut). HAI CFR!!!

    Apreciază

      • Am şedinţă de la 12…Ooops, atunci cum am reuşit să-ţi răspund… 🙂 Am oprit la 11.30 că după 10 n-a mai venit niciun vector, la 13 chiar trebuie să mă duc şi reactualizarea tabelelor durează vreo 20 de minute. Iertare, flăcăule! HAI CFR!!!

        Apreciază

  20. Citiţi această interpretare a regulii U21 din partea unui oficial FRF…Am crezut că textul mă va lămuri, dar de fapt am devenit şi mai confuz…Să înţeleg că şi Nouvier e eligibil pentru a juca la CFR pe postul de U21? HAI CFR!!!

    Apreciază

        • “Începând cu sezonul 2016-2017, cluburile au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului:
          Liga 1 –1 jucator U21, eligibil pentru naționala U21
          Toți jucătorii la care se face referire în prezentele norme sunt jucători formați la nivel național.”
          Aşa scrie în decizia Comitetului Executiv.
          Boiciuc este format la nivel naţional (a fost la juniorii lui CSMS Iaşi), Nouvier nu.
          Dar partea cu „eligibil pentru naţionala U21” nu mi se pare în regulă:
          „Jucător eligibil pentru naționala U21 ar însemna eligibilitate pentru naționala U21 a României, ceea ce nu este în text.” – zice juristul federaţiei în articolul din link-ul tău.
          De ce nu au trecut atunci eligibil pentru naţionale U21? 🙂 Sau o naţională U21. 🙂

          Apreciază

          • eu sincer cred ca CFRul nu trebuie sa se joace cu regula asta. mai bine cu horj sau paun sau chirita in teren. parca vad ca ne-ar da meciurile pierdute la masa verde, sa se-nvete minte „ungurii” sa respecte campionatul si nationala Romaniei! 🙂 hai CFR!!!

            Apreciază

    • Eligibilitatea U21 nu apare in text deci pentru ce nationala, Kiruj. Asta zice Stangaciu. Este si un dar. Apoi spune ca ei s-au gandit ca trebuie sa fie eligibil pentru nationala de seniori a Romaniei, ceea ce nu e cazul lui Bryan, el fiind cetatean francez. Deci nu se potriveste cu ceea ce „S-AU GANDIT”. Dar se potriveste textului regulamentului…

      Apreciază

  21. Doar pentru mine principala surpriza a fost ca dupa vreo 2 ani in care la fiecare faza fixa imi crestea tensiunea de nervi, la meciul asta aproape toate fazele fixe au creat pericol?
    Nu am mai vazut cornere batute la coltul scurt in primul fundas la picior (zeci, sute astfel de exemplare in ultimul an), am vazut lovituri libere periculoase, etc

    Apreciază

    • Bună observaţie, chit că acest randament superior a fost facilitat şi de prestaţia sub orice critică (să recunoaştem şi asta) a lui Maftei&Co acolo în spate… Echipa lor era ruptă la mijloc, Cernat juca peste tot şi nicăieri, erau bramburiţi în totalitate, e drept, şi cu „ajutorul” pressingului nostru, nemaivăzut la acest nivel de foarte mult timp (de fapt tot într-o eră anterioară a lui Miri)… Susţin şi eu că cel mai bun om al lor a fost Bornescu-psihopatul, a mai apărat cel puţin 4 goluri ca şi făcute, iar la goluri n-avea ce face (eventual la golul 5 al lui Gomelt). HAI CFR!!!

      Apreciază

  22. Pt. unii, mai putin avizati si familiarizati cu tabieturile,anturajul,culisele si anexele fotbalului(aici intra si antrenamentele)ma simt obligat sa fac cateva precizari,pt. ca si eu sunt deseori,uluit de discrepantele,de atitudinea, de implicarea si de prestatia diferita a unor jucatori la antrenament, fata de un meci oficial!;unii la antrenamente,joaca dezinvolt/apatic,sunt mai implicati/dezinteresati,altii participa constant/sau nu la fazele jocului,in special la cele din ofensiva/aparare,dar din cauze obiective/subiective, determinate de starea de sanatate,cea fizica/sau psihica,etc.nu in ultimul rand de strategia, pretentiile si pozitionarea impusa de antrenor/colegi,sunt de nerecunoscut in timpul unui meci oficial(!); aceiasi jucatori pot/sau nu, avea o cu totul alta fata, o alta abordare si implicare,total diferita in cele doua ipostaze;de cele mai multe ori diferenta in meciuri oficiale se explica si apare din cauze psihice;se mai poate intampla ca la un antrenament,unde jocul este lasat f.liber,sa nu poti reusi, intotdeauna, sa-i”fotografiezi”exact capacitatile tehnico,dar mai ales tactice ale unui (nou) jucator;astfel,in cazul lui B.Omrani(f.bine a sesizat Kiruj)nu ai cum sa-ti dai seama de faptul ca el este,se pare,un expert in a dejuca jocul la off-side(!),sau ca piciorul lui stang,nu-l are doar pt.mentinerea echilibrului,desi la antrenamente a intrat in careu si ramas singur in fata lui Minca, in doua randuri,se face de ras, ”barbierind mingea” sau o trimite in plopi,nici macar pe spatial portii,cum a facut-o,spre satisfactia noastra in timpul meciului!;pe mine,deocamdata,nu m-a convins si sunt curios, unde va trimite balonul,cand va juca titular si va ajunge la finalizare prin min.80`(?);un alt caz bizar este Paun si chiar Negrut, care in meciuri sunt catastofe ,de nerecunoscut,iar la antrenamente joaca dezinvolt,pun osul la bataie,sunt alti jucatori(?!);de asemenea,Minca,la antrenamente iese bine pe centrari, degajeaza la coechipieri,dar in timpul meciului,iese aiurea,sau nu iese,nimic din toate astea(!);exemplele ar putea continua,dar totusi,spre linistea noastra aceste cazuri sunt rare!

    Apreciază

    • La vreo doua antrenamente am fost ei eu, dar nu sunt de acord ca negrut a rupt antrenamentele…mi se pare la fel de plictisit si rupt ca in meciuri…

      Apreciază

  23. Sunt jucatori care sunt coplesiti de joc,iar emotiile ii inhiba in loc sa le creeze o stare benefica ,iar calitatile sa si le poata folosi in slujba echipei.
    Cel putin in cazul lui Paun as spune ca vorbim de mentalitatea lui,de autosuficienta lui.A dat la U21 un gol in vinclu,iar apoi a cazut asa intr-o stare euforica visandu-se un mare jucator.Explica intr-un interviu cum adversarii il felicitau………n-am nimic cu el ,dar trebuie sa se maturizeze sa joace pentru echipa.Acum in mod normal trebuie sa-si castige locul in echipa,odata cu jocul lui Horj care a fost pot spune foarte exact pe un post unde fiecare greseala poate fi fatala pentru echipa.Spunea cineva ca ar trebui inlocuit cu Steaua si folosit eventual Gomelt.Ar fi o greseala mare pentru ca omul a jucat perfect iar drept rasplata este inlocuit.De gresit pot gresi toti,de la Larie pana la Tanc(care nu joaca)………….de exemplu pe Thiago l-am injurat cam tot meciul cu satenii,in schimb baiatului n-am avut ce sa-i reprosez!Este ca si cum acum l-am inlocui pe Minca cu Marc ca nu are joc de picior la cerintele lui Guardiola.
    Cam toti apreciam presingul realizat de baieti la ultima partida,ca fiind unul din argumentele victoriei obtinute cu Voluntari.Am vazut o parte din partida Leganes cu Barca.Asa presing realizat de cei din Madrid nu am mai vazut………..asta in ciuda infrangerii la scor au facut o partida remarcabila.Nu stiu cine le-ar rezista din liga noastra,inclusiv oitele.Cu Athletico Madrid au facut 0-0 si asta cu o echipa care te termiba cu presingul lor.
    Vizavi de Omrani,personal astept de la el sa-l vad la nivelul lui Tade la capacitatea de efort.El are un dezavantaj mare,nejucand la nivel mare mai deloc iar acest lucru poate sa conteze la capacitatea lui fizica.Dar poate in timp sa creasca si sa traga de el.Depinde cat este de hotarat sa ajunga la alt nivel.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nici eu nu cred că înlocuirea lui Horj e o idee bună, chiar dacă există şi un risc, evident, că va face greşeli, care-l vor marca ulterior. Dincolo de aspectul pedagogic (de a nu-l demoraliza după o partidă reuşită), există şi considerente practice: în cazul retragerii lui Gomelt cam pe cine se poate baza Miri la închidere? Nascimento, Rus şi…cam atât. Nascimento e cam fragil pentru un astfel de meci (continui să-l văd ca o f.bună soluţie în meciurile de acasă), Rus nu mai are prospeţimea de altădată, chiar dacă va juca (şi mai) ambiţios, ţinând cont de trecutul lui dinamovist. Mioarele nu m-au convins în mod deosebit în niciun meci până-n prezent, au o bună pregătire fizică, coeziune cam nimic, parcă joacă fiecare ce-l taie capul. Valoarea individuală a lor şi -repet- buna condiţie fizică îi ajută să „subordoneze” adversarii din Liga1. Să zicem că condiţie fizică avem şi noi (cel puţin mie aşa mi s-a părut contra sătenilor, dar şi contra oltenilor), o organizare decentă în apărare/atac avem şi noi. E nevoie de-a contracara cumva exploziile individuale ale lui Popa, Tănase, eventual De Amorim, şi Boldrin trebuie ţinut la respect (mă rog, depinde şi dacă vor juca ăştia). Dacă Rus trece la închidere, cam Sorsa e singurul care poate fi pus pe dreapta, din ce-am văzut se achită binişor şi de sarcinile defensive (sper să şi reziste). Prevăd tot un 4-2-3-1 (care pare bine înţeleasă de jucători), cu Horj fundaş, Rus+Gomelt la închidere şi Nouvier-Ruiz-Sorsa la construcţie, în spatele lui Bud. Poate va intra -totuşi- Nascimento lângă Gomelt şi Rus în dreapta (cu sarcini suplimentare în defensivă). Peteleu va avea probleme cu Popa, va fi nevoie de un ajutor acolo, problema e că fundaşul de picior stâng („ajutorul”) e Horj, care are nevoie şi el de sprijin. De fapt cam asta e singurul motiv mai palpabil pentru care Horj poate fi sărit din schemă şi retras Gomelt, ca să nu expunem prea mult partea stângă a apărării noastre (în condiţiile în care atacul lor se duce -preponderent- acolo, cu Popa şi -probabil- Jakolis). Adică e bine să întărim un pic flancul stâng al apărării. Golubovici (dacă joacă) e un atacant robust, puternic, dar nu imprevizibil şi nici foarte „fâşneţ” (cum e Tănase), el poate fi ţinut sub control cu metodele clasice ale fundaşilor. Să vedem. HAI CFR!!!

      Apreciază

  24. Deocamdata,echipa se misca binisor,si-a creeat si oaris`ce automatizme;nu e cazul de a face tocmai acum experimente;Gomelt da randament maxim,acolo la inchidere(unde nu-l poate inlocui nimeni!),niciodata ca fundas central,doar ca va trebui sa stranga mai mult in stanga,daca va juca Penteleu si nu Camora;nu trebuie neglijata nici partea dreapta a apararii,unde apar prin alternanta De Amorin cu Boldrin;chiar daca nu castigam,prefer sa-l joc pe Horj f.central,se mai si caleste si poate dupa un asemenea examen sa prinda incredere;daca pierdem nu ar fi o catastrofa;s-apoi,echipa invingatoare,nu se schimba(!);noi trebuie sa ne focusam pe meciurile din categoria noastra,precum Gazul si ASA;daca pe astea nu le castigam vom avea probleme!

    Apreciază

  25. Nu e o tragedie daca pierdem cu oile. Baietii sa dea tot ce au mai bun si vom fi multumiti. Sa joace fara presiune, sa fie constienti ca nu au nimic de pierdut (nu-i bai daca pierd) si au totul de castigat (pot sa faca o mare surpriza). Forza Cfr!!!

    Apreciază

    • Si sa fie pregatiti sufleteste pentru un arbitraj hotesc, sa aiba lacatele puse pe gura sa nu luam cartonase galbene pentru proteste si implicit la urmatorul galben e deja rosu… Deci, cu lacatele puse pe gura!… Decat sa protesteze, mai bine sa le mai dea un gol…

      Apreciază

  26. Dupa o serie de meciuri mediocre in care n-am jucat nimic ,brusc victoria cu satenii( sambata,cea mai slaba echipa pe care am vazut-o in Gruia in liga 1) a schimbat multora judecatile de valoare: avem antrenor(miriuta 8,5 ???probabil pt. ca nu a inceput cu Negrut,Paun,Neagu sau Hodgyai si ca l-a schimbat doar in min. 80 pe Juan Carlos cu…Ene),avem un fundas tanar de clasa(Horj,eu zic sa vedem daca mai ramane titular dupa meciurile cu steaua si medias) ,avem un adevarat decar( Gomelt mult schimbat dupa vacanta…) iar in fata Omrani adus gratis cu mari sacrificii din liga 4-a franceza il va face uitat pe Lopez proaspat transferat pe bani in liga 2-a din aceeasi tara.Eu zic sa mai asteptam macar vreo 4-5 meciuri sa vedem care din cei mentionati vor confirma.Cat despre ultimul meci am prins o echipa de pensionari care-si depasise anterior norma de puncte si a venit la Cluj relaxata,drept dovada nu-mi aduc aminte daca am marcat vreodata in primele 5 min. ale ambelor reprize.Totodata nu- mi aduc aminte de vreun meci in care la 3 goluri atacantii nostri sa fie liberi,nemarcati in 6 -7 metri ,iar la celelalte 2 sa scape singuri in pozitie centrala cu un portar cu miscari de urs…Diferenta au facut-o tot fotbalistii pe care-i mai avem:Larie f.sigur,plus 2 pase excelente,Juan Carlos prezent in mai toate actiunile ofensive,decisiv la golul 2,Nouvier( redivivus! cu 2 assisturi)si Bud servit impecabil in fata portii.Restul in opinia mea jucat ca de obicei.Chiar daca a fost jucat putin pe Sorsa il vad fotbalist care se va impune rapid.

    Apreciază

  27. „LA MULTI ANI , VASILE MIRIUTA !!! ” 19 SEPTEMBRIE 1968 se nastea antrenorul actual al CFR-ului. Ii doresc o viata lunga si multe reusite in cariera fotbalistica . Si ca sa fac o trimitere , uitati-va pe Klipp-ul alaturat ce fotbalist bun a fost (Apropo’- numele este scris Vaselie Miruta …)https://www.youtube.com/watch?v=UEF4MhO1Tjs

    Apreciază

  28. „Steaua va juca joi pe teren propriu cu CFR Cluj, de la ora 21:00, iar o declarație a lui Laurențiu Reghecampf l-a scos din sărite pe Vasile Miriuță.

    „Nu ne este frică de nimeni în România. Am văzut declarațiile unora de la Steaua, că doar Steaua e în România și noi, ceilalți, suntem vai de mama noastră”, a reacționat Miriuță.

    „Este o diferență foarte mare între noi și celelalte echipe” Laurențiu Reghecampf”
    Sursa:
    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/reghecampf-si-a-enervat-adversarii-am-vazut-declaratiile-unora-de-la-steaua-ca-sunt-doar-ei-in-romania-iar-noi-suntem-vai-de-mama-noastra-488845.html
    Miri, eu nu i-as baga in seama cu astfel de declaratii. Provin din aroganta si sunt menite sa provoace adversari cum suntem noi si altii. Eu as prefera sa fiu mai intelept, sa inving aroganta si provocarile prin intelepciune. M-as pregati sa le mai dau un gol… drept raspuns…

    Apreciază

    • http://www.cjsport.ro/fotbal/golgheterul-a-plecat-traiasca-golgheterul-cristi-bud-l-a-facut-uitat-pe-cristian-lopez-dupa-patru-goluri-in-trei-meciuri-pentru-cfr/
      ” (…) Cea mai importantă pierdere a fost cea a lui Cristian Lopez, golgheterul ardelenilor din sezonul trecut având un start perfect şi în acest an, marcând patru goluri până să plece la Lens. Deşi a fost adus Billel Omrani în locul său, speranţele fanilor din Gruia erau legate de Cristi Bud, jucător deja intrat în inimile suporterilor.

      Atacantul clujenilor nu i-a dezamăgit şi a marcat patru goluri în cele trei meciuri pe care ardelenii le-au jucat după plecarea lui Lopez, Bud egalându-l pe spaniol în clasamentul golgheterilor Ligii I. (…)”
      In opinia mea, cea mai mare pierdere a fost netitularizarea lui Bud in dauna lui Cristian Lopez, care nu are nici pe departe calitatile de killer ale lui Bud. Se dorea vanzarea lui Lopez si ca sa-l vinzi trebuia sa dea gol si deci sa joace. Am pierdut multe puncte in opinia mea prin titularizarea fortata a lui Cristian Lopez si l-am si scos din forma in acest fel pe Cristi Bud. In schimb au venit cei 500 de mii de euroi pe Lopez. Conducerea stie mai bine ce prioritati are, eu zic ca am fi avut o clasare mult mai buna cu Bud titular meci de meci.

      Apreciază

      • E clară treaba că Lopez a fost forţat în dauna lui Cristi (mă rog, puteau juca şi împreună în 4-4-2, dacă se dorea neapărat acest lucru), şi eu zic că e bine aşa. Clubul şi-a realizat venitul obligatoriu, Bud şi-a revenit (a avut parte el de dezamăgiri mult mai mari, chiar la noi, în toamna anului 2010, şi până la urmă s-a scos din toate aceste situaţii), deci toată lumea e mulţumită. HAI CFR!!!

        Apreciază

  29. Daca privim putin rezumatul meciului oilor cu Osmanlispor: https://www.youtube.com/watch?v=mfPcWk0LCh4#t=1.60275 putem observa ca oile sunt vulnerabile la jocul pe benzi.
    Bine, cu noi Enache nu lua galben la acel fault de la prima faza din video, poate nu se dadea nici fault.
    La a doua faza din video vedem cum Tamas se pierde cu firea in urma pressingului agresiv al turcului si pierde si mingea, turcul ajungand singur cu Nita iesit oportun. Deci, oile sunt vulnerabile la pressing agresiv, marca Miriuta.
    La faza urmatoare, Popa e marcat foarte aproape de un turc, fara sa-l atinga sau sa intervina decisiv, vine la dublaj inca un turc, nici el nu-l atinge, il marcheaza foarte strans si el, Popa se pierde cu firea in urma acestei presiuni si suteaza slab in bratele portarului turc. Lectie de marcaj foarte strans si pentru noi, fara sa-l atinga.
    La faza urmatoare Enache nu era observat de nici un arbitru din Romanica cum ii da un cap turcului, luam noi galben pentru proteste daca eram naivi si protestam, nicidecum nu lua Enache rosu cum a patit cu turcii.
    La faza urmatoare combinatia pe banda cu mijlocasul de banda stanga Tiago Pinto face varza apararea oilor, creand mare pericol. Priviti cu cata usurinta dribleaza turcul in fata apararii disperate a oilor. Lectie si pentru noi.
    La faza urmatoare mijlocasul de banda stanga Tiago Pinto intra cu mingea in viteza spre interior si da o superba pasa pe pozitie viitoare mijlocasului ofensiv care tasneste si e faultat in careu. Bine, noi nu primeam penalty de la nici un arbitru din Romanica contra oilor la aceasta faza. Doar galben pentru proteste, repet, daca eram naivi si protestam. Dupa care la urmatorul fault al doilea galben si implicit rosu. La penalty, daca opriti faza cand sare Nita in partea dreapta, vedeti ca Ndiane inca n-a tras, piciorul de sut e in aer de parca ar trage spre mijloc, schimba directia si trage tare langa bara stanga pe jos. Trebuie sa ai exercitiu pentru a executa astfel penaltyurile.
    La faza urmatoare, dupa galbenul de la faultul lui Aganovici, mjjlocasul de banda stanga Tiago Pinto tasneste si primeste pe pozitie viitoare, centreaza cu mare precizie, vine un turc la prima bara, unul la cea de a doua si unul in centru, cel de la prima bara ii ia fata fundasului sa nu poata respinge, prelungeste celui din centru care inscrie cu tot marcajul pe care-l invinge.
    La faza urmatoare vedem cat de vulnerabile sunt oile la contraatacuri. Bine, la noi nu se dadea galben la Moke, doar pentru noi daca protestam naiv.
    La lovitura libera vedem cum Nita e un portar bun, in ciuda executiei periculoase a fostei oi, Rusescu.
    Eu as mai urmari niste goluri luate de oi si meciuri pierdute (in cupele europene in special). Sunt pline de invataminte pentru Cfr…

    Apreciază

    • Golul turcilor a fost -într-adevăr- cu „efect întârziat” (la noi a mai executat aşa „prinţul” A.Cristea de câteva ori), de regulă acest tip de execuţie poate fi realizat de jucătorii cu picioare lungi (vezi şi turcul), pt. că necesită o pendulare mai îndelungată a piciorului, combinat cu o mica întârziere. Oricum trebuie exersat ca lumea, altfel te faci de râs. Vizavi de greşelile oilor, ele există, desigur, dar sunt mai vizibile în EL, că acolo există nişte adversari mai de Doamne-ajută, în Liga1 câştigă meciurile „din muşchi”, fără să strălucească (+arbitraj, dacă e nevoie, etc.). HAI CFR!!!

      Apreciază

  30. http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/daum-il-ignora-si-acum-este-aproape-sa-fie-furat-de-ungaria-surpriza-uriasa-maghiarii-au-de-gand-sa-il-convoace-la-nationala-sunt-intens-monitorizat-488867.html
    Se va repeta scandalul de pe vremuri cu convocarea lui Miri la nationala Ungariei, indelung si vehement contestata in Romanica. Presimt ca se va intampla acest lucru cu Istvan Fulop de la Botseni. M-as Mira daca ar fi convocat vreodata la nationala Romanicii…

    Apreciază

    • Perfect de acord cu hibele oilor. Atâta doar că dacă nu știi să le exploatezi e ca și când n-ar fi. Nu contează dacă ne citește sau nu, ( 🙂 🙂 🙂 ) ideea este că dacă nu-i căpcăun, Miriuță le poate tunde pe oi de trei puncte.

      Apreciază

  31. LA MULTI ANI,MIRI!; Dupa atatea cazne si ne-mpliniri,castigam si noi un meci dupa o evolutie reusita,chiar convingatoare(e adevarat ca,cu o echipa din plutonul nostru!),in aceste dificile si ”sinistre”conditii de austeritate si insolventa(penitenta) si se mai gaseste cate unul cu IQ-ul mult prea ridicat fata de nivelul nostru de cunoastere, intelegere si pricepere si ne “mustruluieste”pt. indrazneala de-a ne bucura,pt. ca nu am avea motive temeinice,dovedite prin valoarea jucatorilor;numai ca si noi, suntem destul de versati,maturi, realisti si cu picioarele pe pamant, sa ne dam seama de acest lucru si sa apreciem realist si corect, ca nivelul fotbalului autohton si implicit al cfr-lui,este extrem de scazut, din moment ce isi gasesc loc in L.1,tot felul de jucatori “secand hand”la mana a 3-a,de la noi si de prin campionate si ligi inferioare straine( noua) si fotbalului;dar ne bucuram,cand castigam, in primul rand,pt. ca astfel se-ntrezaresc si se-ntaresc sperantele salvarii noastre de la o posibila si nedorita retrogradare,retrogradare care ne-ar anula sansele unei eventuale primeniri a lotului si care ar putea insemna,chiar safarsitul acestei frumoase“povesti-adevarate” de fotbal!; sunt unii,intr-adevar, prea exuberanti la victorii si mult prea indoliati la infrangeri,dar aceasta este firea,pacatul si partea negativa a fiintei umane pe care nu toata lumea o poate stapanii,in egala masura!;important e sa sustinem echipa,pana existam!:Hai CFR!

    Apreciază

  32. Dupa 1h si 10`de”stat”in(chinuri)trafic pe ruta Colina- Iuluis Mall,cuprins de nervi si frustrari,am ajuns in final, la Baza Sportiva”CUG”;de la-naltimea parcarii supraterane a super-marketului,diametral opusa bancii de rezerve, ocupata de”nea Iulica” si Panin,am reusit sa vizionez,doar ultimele 25`ale antrenamentului condus de sarbatoritul,MIRI!;pe un sfert de teren,inspre lacuri(unde au mai disparut cateva mingi!),se suta,din careu,in urma centrarilor venite de pe benzi si dinspre linia de fund a terenului, la poarta aparata ,pe rand de Marc si Vatca;pe suprafata opusa de ¾, “titularii”(posibili?!)exersau de zor cateva trasee,deja,arhicunoscute; mingea,trimisa din aparare,spre atac ,doar dintr-o singura(max.doua) atingere,urma acelasi(aprox.) traseu;mai intai in linie,intre fundasii Horj(Tinc,pt. putina vreme)-Penteleu-Larie-T.Lopes,apoi in cruce,avandu-i la primire pe cei doi”inchizatori”L.Rus-Nascimento,care mai departe o trimiteau si o reprimeau de la atacantii Ruiz si Bud,dupa care urma lansarea fundasilor laterali,sau a aripilor Sorsa-Nouvier si bine`nteles, fazele se-ncheiau cu reluari la poara aparata de Minca;din momentul sosirii mele,nu i-am vazut la acest antrenament pe Camora si surprinzator,nici pe Gomelt(!?);nu cunosc amanunte,am fost mult prea departe, ca sa ma pot informa despre pricina absentelor!;la fel ca si la ultimul antrenament(de dimineata!),am remarcat-N.B.!- preocuparea de-a juca balonul mai rapid,la firul ierbii,fara floricele,ceva mai cursiv si mai ofensiv, avand ,firesc,drept scop,inscrierea de goluri(!);nu am avut timpul necesar pt. a face referiri la evolutia jucatorilor,doar am sa redau exclamatiile de bravo!,transmise de Miri,urmatorilor:Larie(de 2ori),Nascimento,L.Rus, Ruiz(3),Nouvier si Bud;a fost nesemnificativ sa contabilizez de cate ori si-a exprimat dezaprobarile si modul”ponderat” de manifestare a insatisfactiilor(!)

    Apreciază

  33. Racheta, chiar imi plac relatarile tale de la antrenamentele echipei si cred ca sunt binevenite, mai ales pentru cei care nu au posibilitatea sa le vada pe viu.
    Eu, cel putin, iti multumesc pentru efort.

    Apreciază

  34. Pirule,ca orice(inca,tanar)pensionar(militar),odata cu trecerea timpului(meu),nu-mi vine sa cred,ca ma simt tot mai putin util si tot mai mult neglijat(!),asa ca un sincer multumesc,inseamna f.mult pt. oricare aflat in situatia mea si-mi da puterea si”elanul”necesar pt.a fi acolo,unde majoritatea”oamenilor muncii”,nu-si pot permite,din cauza timpului f.limitat(!)

    Apreciază

  35. Cfr.istul(e),referitor la unele observatii,de altfel pertinente;si eu in meciurile de acasa,pt. a avea mai multa eficienta la mijlocul terenului si o mai mare sustinere si consistenta in atac,as folosi fara ezitare,precum M.Lucescu,doar un inchizator-Gomelt-,l-as trece pe Nascimento,ceva mai avansat,in linia mediana de trei -Sorsa,Nascimento si Nouvier- si i-as da posibilitatea lui Ruiz(“liber de contract”)sa penduleze in functie de faza,in spatele varfului Bud;in deplasare,insa, nu m-as mai incumeta sa mentin in fata aparatorilor,doar un inchizator,decat in situatia-dificil de realizat- in care conditia fizica ne-ar permite sa mentinem un ritm de joc ridicat,cu un pressing avansat(!)

    Apreciază

    • Ceea ce spui Racheta, ar fi un 4-1-3-1-1, un derivat din mai clasicul 4-1-3-2 de care am scris si eu ca l-a folosit cu succes Rednic la titlul din 2007 luat cu Dinamo, el folosea doua varfuri, cuplul N & D daca-ti amintesti, adica Niculescu si Danciulescu. La noi ar fi deci un varf si in spatele lui un mijlocas ofensiv. Da, e o idee indrazneata dar buna in meciurile cu echipele care se apara cu dintii in fata careului propriu si joaca pe contraatac, care confera o forta mai mare in atac. La Mircea Lucescu, daca ar fi sa transpunem asezarea 4-1-2-3 folosita de el la jucatorii nostrii, ar fi de exemplu Gomelt in fata fundasilor, in fata lui Nascimento si Ruiz, in fata lor fiind Sorsa, Bud si Nouvier. De fapt a existat o formula asemanatoare la Tony cu deosebirea ca Jakolis si Nouvier erau in benzi, mai departe de varful Bud. Dar si la el mijlocasii de banda intrau in interior, tragand uneori fundasii laterali adversi dupa ei, dupa care primeau lungul de linie la firul ierbii de la fundasul lateral si tasneau in spatele aparatorului advers in banda, alteori primeau liber in interior daca nu venea fundasul lateral advers cu ei in interior si combinau in voie cu interii si varful. Sigur ca la Tony era Nascimento/Gomelt inchizator in fata aparatorilor, Ruiz si Petrucci fiind interi.

      Apreciază

  36. Precum afirma recent si mister-plm.-Andone inaitea meciului ”catei”vs.”oite”,asa si pt. noi,incerc sa-l parafrazez,meciul contra ciobanului-penal,cu tot regretul,dar asta-i realitatea, va reprezenta cu adevarat masura valorii noastre,este examenul de referinta a ceea ce suntem si putem realiza in fotbal;ne va arata unde suntem si ce va trebui sa facem in continuare(!);un esec,nu va insemna nicidecum o catastrofa,mai ales daca vom avea o prestatie buna,dar in schimb, un rezultat pozitiv,impotriva a tot felul de ostilitati si provocari ar implementa o stare de spirit benefica performantei,pe linga punctul/punctele castigate si ne-ar pozitiona intr-o postura demna de respect;de aceea, acest meci trebuie tratat ca orice alt meci,la victorie,insa prin mai multa determinare si implicare,dar strict in limitele regulamentare, pt.ca altfel, vom fi taxati,ca de obicei, suplimentar de arbitrii!;cat priveste asezarea,avem puncte comune,dar Miri va hotara ce strategie,ce tactica si ce fel de sistem va adopta,in functie de adversar,de cohones si de ce jucatori apti va avea la dispozitie la ora meciului; HaiCFR!

    Apreciază

  37. http://blogsport.gsp.ro/andreicraciun/2016/09/21/pentru-ce-se-mai-joaca-fotbalul-romanesc/
    Andrei Craciun de la gigisepe.ro pune in articolul sau, in care vorbeste de spectatorii putini din tribuna in Liga I din Romanica, o poza cu Cristi Bud dand mana cu copiii la sfarsitul unui meci in Gruia cu tribunele goale DUPA CE SPECTATORII AU PLECAT IN URMA TERMINARII MECIULUI. Asta dupa ce suntem pe locul 3 ca medie de spectatori (3600). Mi-ar fi rusine in locul tau, Andrei Craciun, daca cumva ratacesti si tu uneori pe tribuna asta de pe net.

    Apreciază

    • Sa traiasca Andrei Craciun! Romania are nevoie de tine! De fapt, el e oglinda (aburita a) societatii romanesti. Ca mai sunt si exceptii… ghinion 🙂

      Apreciază

      • Când apare un articol „negativ” în jesepe, mai mereu apare la „susţinere” o fotografie cu CFR-ul…Poporul trebuie spălat zi de zi, că tot ce e negativ în fotbalul românesc e legat cumva de CFR…Mai sunt excepţii (rare), dar ele întăresc regula, nu-i aşa…HAI CFR!!!

        Apreciază

  38. Deja, jijitv(si mai toata presa aservita becaliHOTU-lui) prin acest pseudo-craciun au reinceput meciul de terfelire al CFR-ului;nu exista rubrica in care sa se relateze aspecte,fapte si intamplari cu caracter negativ si sa nu fim scosi in prim plan,dati exemplu,sau alaturati tendentios cu o poza”nevinovata”chiar si atunci cand este vorba despre un alt subiect,decat fotbalul(!);niste denigratori ordinari,ofticati pana peste poate,care nu pot sa accepte faptul ca,au pierdut de mai multe ori,”gloria” in favoarea noastra(!);Hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.