Necâștigători [CFR – ASA 4-5 la penalty-uri; 1-1]


Nu știu ce era în sufletul lui Miriuță – așezat cu bucile încleștate pe banca de rezerve – când la poalele peluzei jucătorii se chinuiau să prindă cadrul porții, însă în ochii săi parcă se citea fatalitatea: „să vezi că nu-i putem bate la penalty-uri”.  Execuția sinucigașă a lui Tiago Lopes – care s-a crezut pentru câteva momente la clape, nu cu umărul la picioarele pianului – nu cred că i-a mai dat vreo șansă privirii lui Miriuță de a se limpezi. Laurențiu Rus n-a făcut altceva decât să ne aducă aminte de Nicușor Stanciu, iar lovitura lor finală și decisivă aproape că a purtat nume de cimitir.

Gata. Am tras „necâștigător 400.000 euro” la loteria penalty-urilor și am părăsit în Gruia una dintre competițiile interne (nu că s-ar mai gândi cineva și la cele externe). Ne-a învins o echipă pe ducă, care – dacă excludem loviturile libere ale lui Gabi Mureșan – ne-a pus în 120 minute cam atâtea probleme câte s-ar putea număra pe degetul dintre picioare. Nu că noi am fi fost mult mai breji, dar parcă tot am fugărit mingea mai cu patimă spre poarta lor.

Spre deosebire de alte meciuri – și surprinzător pentru o echipă schimbată pe jumătate, cu multe nume noi și fără multe nume vechi – CFR a reușit o primă repriză promițătoare. Motorul diesel a părut benzinar, mai fâșneț, fără să necesite 45 minute să se încălzească. Ai noștri au jucat binișor, cu multă tragere de inimă și fără trageri pe cur, cu mingea pusă jos și cu multe combinații rapide pe zonă centrală, unde Juan Carlos Ruiz a fost cetera principală.

Pornind de jos în sus, am văzut:

  • un Marc șomer (dar plătit la zi).
  • o linie de apărare compusă din Tiago Lopes, Larie, Mureșan II (I era dincolo, iar 0 la oficială) și Peteleu mai exactă ca niciodată. Banderola de căpitan i-a insuflat lui Larie aripi similare cu cele date de Red Bull, fundașul nostru central vizitând de câteva ori vârful atacului. Peteleu a călcat bine pe urmele lui Camora, apărând cu aplomb în faza de atac, ca sprijin pentru Nouvier. Tiago Lopes… ca de obicei, multă animă și risipă de energie. Muri II, mai lent, cu mingea lăsată mereu să cadă, dar fără gafe majore, care să necesite înjurături nasoale.
  • o linie de mijloc aproape nou-nouță, dacă ne gândim că Nacimento și Nouvier nu prea aveau obiceiul să prindă primul 11, iar Chiriță și Rus deschideau pentru prima dată ochii în echipament gruian. Nu-i de mirare că l-am privit pe Juan Carlos Ruiz ca pe tatăl lor, deși nici el nu e venit de un secol la CFR. Un punct roșu din partea mea pentru devotamentul lui Laurențiu Rus, ce-mi pare frate de efort cu Tiago Lopes, dar cu potențial ceva mai mare.

min.28 – bară Laurențiu Rus

  • un vârf de atac care – pentru prima dată în viața lui de ceferist! – n-are rival în lotul CFR-ului… din săptămâna asta. Da, Bud ratează. Dar tot Bud marchează! Golurile aduc victoriile, iar atacantul care marchează e cel mai bun. Însă cineva (oricine!) venit din linia de mijloc ar trebui să cotizeze și la capitolul goluri, nu doar la pase/centrări. Ar fi absurd să așteptăm să înscrie Bud 2-3 goluri pe meci. De altfel, puteți înlocui Bud cu orice alt nume. Nu cred că CFR actual – care se chinuie să nu ajungă în situația adversarilor de azi – își mai poate permite să afișeze în vîrful atacului un „Weldon”. Citiți din operele lui Kiruj, că știe el cum se dau golurile, țaca-paca…

Vreo 2-3 ocazii tot am avut în prima repriză, față de nimic în dreptul mureșenilor. Totuși, 0-0 la pauză. Nu foarte promițător, în fața unei echipe cu contraperformanțe recente mari și dese.

118

min.45 – cu un ochi lăcrimez, cu celălalt nu râd…

Repriza a doua a fost ceva mai brutală, cu multe cartonașe, jucători prăbușiți pe gazon, întreruperi ale jocului, nervi, cucuie și un Kuku, care a marcat un gol pe care nu-l așteptam nici măcar ca pe Godot. Doi oameni stau și se zgâiesc la Belu, îl lasă să centreze în fața porții, unde doi ceferiști încearcă să țină trei adversari. Mingea ricoșează la Kuku, venit cu avânt tocmai din Nigeria, șut năprasnic și… Marc ce să mai facă?

min.64 – Kuku ne dă de lucru

Schimbările lui Miriuță par să fi îngropat mult din randamentul CFR-ului în repriza secundă. Negruț și Hodgyai, contribuții minore. Neagu cu ceva mai multă atracție la minge (lovituri libere, cornere). Mă mir cum  a rezistat Bud atât de multe minute, fiind capabil să se lupte pentru minge până spre finalul prelungirilor.

Golul oaspeților ne-a căzut rău la stomac. În ultimul sfert de oră am lăsat deoparte știința firului ierbii și am apelat la uzualele mingi lungi, aruncate în disperare spre atac. Mingi care l-au prins pe Bud în ofsaid, sau prea izolat ca să se ia în piept cu toată apărarea adversă.

Dreptatea s-a arătat însă, ca în copilărie, după 20 minute de la golul încasat. Centrare de pe dreapta, cap Bud, goool!: 1-1.

min.83 – 1-1, marchează acest Cristi Bud, care dacă n-ar fi existat… n-ar fi marcat

Marius Constantin vrea să meargă mai repede acasă, dar Mingote reușește să-i respingă mingea de autogol.

min.93 – intenția lui Marius Constantin e lăudabilă, dar din păcate coechipierul său e în formă

Gabi Mureșan trimite o torpilă din lovitură liberă, cineva deviază în bară, iar arbitrul fluieră finalul.

min.95 – șut și groază! Gabi Mureșan.

Prelungiri. Negruț capotează și jucăm în circa 10. Nu avem forță și nici ASA nu are vlagă. 30 minute inutile.

prelungiri – man down! man down!

Se trece la penalty-uri. Marius Constantin iar vrea să meargă acasă… Restul îl știți. Cei din Târgu Mureș se bucură ca și cum ar fi câștigat 100.000 euro. Poate una dintre ultimele bucurii. Gen ultima țigară.

Mingote și spațiul de deasupra transversalei aduc victoria oaspeților…

Noi nu ne bucurăm. Dacă ăștia ne-au bătut (mă rog, pe ăștia n-am reușit să-i batem), cu Zicu și Surdu, oare ce ne așteaptă în toamna ce vine? Câți boboci numărăm la iarnă? Da’ io, ca un om matur cu minte de bătrân ce sunt îs, zic să nu disperăm dpdv sportiv. Ceva-ceva tot am văzut la echipa asta „nouă” a CFR-ului. Chiar și Miriuță – așa hulit cum e – o să fie capabil să scoată niște meciuri reușite, ba chiar și puncte. Copiii aleargă, pun patos și dau ce pot. Și poate avem noroc și unii dintre ei chiar pot! Dacă nu pot, ce avem de pierdut? Numai play-off-uri, campionate, cupe și supercupe. Dă-le naibii, că avem deja destule!

Noi să fim sănătoși…

119 comentarii

  1. Mi-a placut indarjirea cu care au luptat baietii impotriva arbitrajului, unul gretos, pe fata, au capitulat in repriza a doua de prelungiri cand au crezut ca ulciorul poate sa mearga de oricate ori la rau fara sa se sparga (la loviturile de departajare). Au fost destule faze incantatoare produse de baietii nostrii, destule bubuieli marca Vasalie, cand am vandut mingea dupa care am alergat ca prostii dupa ea, daca n-am pretuit-o cand a fost a noastra. Au fost cele doua bare superbe ale lui Laurentiu Rus si ale lui Tiago. Au fost destule pase la portar dupa care acesta a degajat si am alergat din nou dupa mingea pierduta prosteste. Pacat ca au cazut baietii nostrii in capcana delasarii in final si a asteptarii loviturilor de departajare unde portarul a ghicit directia loviturii lui Tiago iar Rus a gresit executia. Marc a atins una din lovituri iar alta a deviat-o in poarta. E un sentiment de frustrare trait adesea in ultimii 12 ani in Gruia si in deplasare, cand simti ca pe baza meciului si a arbitrajului de o hotie grosolana e nedrept sa se califice ASA. Vom avea parte in continuare de aceste arbitraje gretoase si va trebui sa le invingem des daca vrem binele echipei noastre dragi. Daca am capitula, am retrograda. Capul sus baieti, nu aveti de ce sa-l plecati si succes pe viitor in meciurile cu aceste arbitraje. Un cuvant despre schimbarea lui Ruiz, cel mai bun jucator de departe de la Cfr. Lui Vasalie nu-i plac jucatorii tehnici, cu dribling, jucatorii care ar putea schimba soarta unui meci. Se si vede in rezultatele lui Vasalie acest lucru. Cand e nevoie imperioasa sa dam gol, Ruiz e deja pe banca. Un cuvant despre Laurentiu Rus. A avut acea bara superba, dar ma exaspera cu pasele lui inapoi la fundasi in faza de constructie, cand el ca mijlocas trebuia sa se intoarca cu fata la poarta, sa caute combinatiile cu coechipierii de la mijloc si din atac, sa dribleze.

    Apreciază

  2. REFLECTII (ne)PERTINENTE: Cat de nedrept poate sa fie,uneori, fotbalul(!); domini uneori copios(in prima repriza),ai ocazii de a inscrie(le ratezi),dar primesti gol la singurul sut pe cadrul portii si toata”orchestra” incepe,incetul cu incetul sa-si piarda increderea si siguranta(?!);mai nedrept a fost sa joci 120`si sa fie degeaba!;ASA a pacalit fotbalul ,s-au tavalit pe jos,au simulat,au mimat,n-au jucat aproape nimic,au tras de timp,cat cuprinde(sper ca in campionat sa le luam toate cele 3p.);in alte sporturi era penalizata pt. joc pasiv si trageri repetate de timp;o echipa cu un joc hidos, dupa chipul si asemanarea antrenorului;pacat de eliminare, pt.ca de asta data baietii,pana i-au tinut bateriile,s-au daruit,au dominat si-au creeat ocazii de gol,cu doua bare,dar azi sansa a fost in alta parte(“ulciorul nu merge de prea multe ori la apa!”);din pacate,dupa efectuarea schimbarilor,am pierdut controlul jocului;rezervele,nu au adus nimic bun,nu s-au vazut; am ratat doar o calificare,desi meritam victoria,in timpul regulamentar de joc!;a fost f.dificil sa joci o partitura completa cu 4(patru)”instrumentisti”,din care 2(doua)aripi cantau fals:1-Chirita,avea arcusul rupt;zero barat, putea sa stea la cabine,decat sa fie mai mereu in offside,sau pe contre pied(incredibil,cat de mult ne-a lipsit Jakolis!);2-Nouvier-nu mai reuseste sa-si duca pana la capat partitura;inca nu si-a revenit complet(!?);3-Penteleu-ramane ”vioara slaba”din aparare,pe faza de aparare;4-Bud-si astazi a fost intruchiparea solistului(atacantului neputincios,care poate rata orice partitura( pozitie),cu preluari de incepator si sa inscrie din pozitii incomode;in final,era si cazul,sa inscrie dupa ce ratase 2-3 ocazii de gol; daca nu tragea aiurea,pe langa poarta,altul putea fi rezultatul;situatia a fost ingreunata si de prestatia mizerabila a centralului,f.impresionat de caderile si vaietele muresenilor,din teren si de pe banca,care a permis practicarea unui anti-fotbal(pe timpul celor 90`);numai pe noi,ne-a taxat(si cu galbene) la aproape orice contact cu adversarul;o rusine de arbitru!;n-am inteles de ce la executantii de penalty-uri,dupa o alta ratare,nu a fost schimbat,Tiago L.,(care se stie ca nu exceleaza in lovituri libere;doar pt. ca e mai indraznet?)care impreuna cu L.Rus l-au scos pe “chirurg”(D.Alexa-asa parca am auzit unele comentarii)mare tactician;eu,nu am observant o mare strategie,in al schimba (era evident)pe depasitul si neputinciosul Zicu(?!);ramane ca, Sorsa,Roman,Omrani si Gomelt sa se-ntegreze, cat mai urgent in echipa,pt. ca avem mare nevoie de intariri; A.1-a adoptat o tactica curajoasa,cu doua”furnicute”la centru terenului(Nascimento si L.Rus-pacat de ratarea penalty-ului!),am incercat sa jucam cat mai “sus”,dar la firul ierbii,am deschis jocul pe aripi,numai ca pe benzi jucatorii nostrii aveau”aripile” frante;dar, m-a eclipsat cu schimbarea( prematura) a lui Carlos-singurul fotbalist care a iesit la rampa- si nu am inteles,exact, pozitionarea jucatorilor,noi intrati pe teren,care orbecaiau” pierduti in tranzitie”,din care moment am pierdut controlul jocului ,am cedat initiativa si am revenit la stilul,perdant,al bubuielii mingilor,marca inregistrata: inregistrata:Miri-CFR!;capul sus,n-a fost rau,pt. un nou inceput;de acum,cel mai important este sa castigam meciurile din campionat!;Hai CFR!

    Apreciază

  3. Avem exact aceasi problema ca in sezonul trecut cu echipele care se apara, nu le putem desface defensiva. Practic revad acelasi scenariu care l-am vazut pe parcursul playoff-ului de anul trecut cand castigam cu echipele „bune” si pierdeam cu retrogradatele. Din pacate nu stiu ce poate face antrenorul sa remedieze situatia asta. Problema cand nu poti sa desfaci o echipa care se apara supraglomerat vine, de regula, de la jucatori: daca nu ai individualitati sau jucatori de creatie care sa scoata 2-3 oameni din joc e greu sa gasesti spatii sa ataci. Noi nu mai avem genul asta de jucatori in lot. Nici in aparare nu stam foarte bine… cred ca aproape toate golurile din sezonul asta (in afara de meciul de la Botosani) le-am luat pe balbaieli colective ale defensive… si balbele de la goluri nu au fost singurele! E pacat ca am pierdut in fata unei echipe care nu a castigat nici un punct in 8 etape dar prefer sa pierdem toate cupele si sa ne scapam de la retrogradare.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Aşa cum am anticipat (şi cum era şi logic, ţinând cont de lipsa noilor veniţi), Miri a aşezat echipa în 4-2-3-1 clasic, cu Nascimento şi Rus la închidere, ambii urcând -cam în mod egal, un plus pt. Rus- şi în atac. În formula de start mi s-a părut neinspirată trecerea lui Chiriţă pe dreapta, era prea izolat, parcă nu înţelege şmecheria postului în această aşezare. În paranteză fie spus, liniile au fost câteodată cam îndepărtate, echipa a părut -deseori- lungă, cu tot cu efortul celor doi de la închidere (deseori şi a fundaşilor, mai ales Tiago, dar şi Larie) de-a asigura densitate. Nici Peteleu n-a mai jucat la fel de bine ca în meciul cu Astra, mi s-a părut mai rigid şi fără aport în atac, din care cauză partea stângă a cam „şomat” (unde eşti Mario, căpitane, când revii?), reducând astfel şi randamentul lui Nouvier. Bud ca Bud, avem mare nevoie de el, dar mai trebuie acolo nişte soluţii. Mingea a fost dusă relativ bine până-n careu, problemele reale acolo încep, nu există inspiraţie, un un-doi, o demarcare, ceva. Am jucat totuşi cu o echipă care n-a făcut niciun punct în campionat, încasând mai mereu 3-4 goluri, chiar dacă revenirea lui Gabi contează enorm pt. ei, Interesantă şi aşezarea lor (3-4-3, cu transformări dese spre 3-5-2 sau 5-3-2), măcar în apărare au jucători experimentaţi, care au interpretat „jos pălăria” acest modul destul de exigent, e drept, şi cu aportul consistent al mijlocaşilor, nu foarte tehnici, dar ambiţioşi şi care respectă nişte sarcini bine trasate de Alexa. Asta e. Trenul a plecat, vine altul sâmbătă. Dacă apare -să zicem- Gomelt (nu ştiu cât de pregătit este dpdv fizic, probabil că nu are astfel de probleme), atunci e posibil să încercăm un alt modul (4-1-4-1, poate clasicul 4-4-2), că într-un fel sau altul trebuie întărit atacul, altfel degeaba ducem mingea de „n” ori acolo sus. Poate intră şi mult lăudatul Sorsa, acolo am pierdut enorm prin plecarea lui Jakolis, era partea „forte” pentru noi. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Eu zic că nu am jucat deloc rău până la golul mureşenilor. Apoi a venit precipitarea şi schimbările neinspirate ale lui Miri. Nu că ar fi avut alte soluţii mai bune, dar „nepotu’” şi Neagu sunt subţiri, voinţă cât cuprinde (cred că „nepotul” a alergat aseară mai mult în cele 50 de minute decât Negruţ în toate minutele adunate din cariera lui, totuşi nu s-a văzut mai deloc), dar lipsa stiinţei jocului şi faptul că mi se par mult prea emoţionaţi au făcut să nu mai contăm deloc ofensiv. Plus că accidentarea lui Negruţ i-a redus acestuia capacitatea de efort cu aproape 5%. 🙂
      Pe ăştia îi avem, cu ăştia defilăm, dar ar trebui să defilăm cu ei pe rând, câte unu de căciulă, slăbeşte prea mult echipa cu Hodgyai, Neagu şi Negruţ aflaţi în acelaşi timp pe teren. Fiind vorba de un meci de calificare, poate că Miri ar fi trebuit să pună deoparte prinţipiul că joacă cei care s-au antrenat cu echipa şi să-l fi folosit măcar pe Gomelt. Îi plin de exemple cu jucători transferaţi şi coborâţi din avion la prânz şi băgaţi în teren seara, ce să mai vorbim că Gomelt e de-al casei deja. Cu el în teren, Nascimento şi Rus puteau juca mai ofensiv.

      Apreciază

      • Neagu a mai mai mişcat, are stofă băiatul. Într-adevăr cele 3 schimbări au cam buversat echipa (destul de serios), până atunci jocul a fost deseori bun-bunicel, mai puţin finalizarea. De acord cu Gomelt, probabil trebuia băgat şi atunci aveam ceva mai mare forţă în atac. Poate cu Craiolguţa… HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Degeaba a mai mişcat Neagu (nişte execuţii şi ceva punctuleţe la impresia artistică), deocamdată se vede la el (valabil şi pentru Peteleu) că nu „ştie jocul”. Poate învaţă cu timpul. 🙂

          Apreciază

  5. Oricum mă bucur pt. prestaţia bună a lui Rus. Câteodată aveai impresia că joacă de ani de zile la CFR, s-a integrat repede. Ok, la acest nivel, evident. Îl ajută şi experienţa, ce-i drept, dar din ce-mi aduc aminte de el (mai ales cât era la câini), juca fie fundaş dreapta, fie mijlocaş dreapta. Acum a fost pus la închidere (în tandem cu Nascimento), s-a(u) descurcat onorabil, a(u) încercat să sprijine şi atacul. HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. Daca cautam raspunsuri la de ce-ul de ieri, e bine sa constientizam ca golul a venit dintr-o centrare a lui Tiago la o demarcare in viteza pe banda dreapta. Deci, sa ne intrebam unde era mijlocasul de banda care avea acest job? A venit fundasul lateral Tiago in locul sau. Ce vreau sa spun e ca la aparari supraaglomerate in opinia mea, solutia e ocolirea lor pe benzi pana ajungi in spatele lor. Nu prea am vazut asa ceva ieri, la gol si doar uneori in alte ocazii.
    Un alt raspuns ar putea fi ca la iesirea prin pase si la atacurile pozitionale mijlocasii care veneau la primire pasau inapoi la fundasi care trebuiau apoi sa bubuie mingea, in locul intoarcerii mijlocasului care vine la primire spre poarta adversa si pasa pe pozitie viitoare mijlocasilor de pe benzi care tasnesc. Aceasta pasa se poate da si prin deviere fara intoarcere, dar pentru asa e nevoie de tasnirea mijlocasilor de banda concomitent cu venirea la primire a mijlocasului la inchidere. Cam asta facea Jakolis pe banda dreapta. Nu se mai intampla.
    Practic am vazut din aceasta cauza in opinia mea un joc de genul: pase intre fundasi, vine mijlocasul la inchidere la primire, paseaza inapoi la fundasi, acestia bubuie mingile de cele mai multe ori in centru la stoperii adversi care resping si apoi urmeaza o lupta apriga pentru castigarea mingilor respinse, dupa care pierdem mingea sau o castigam si se incep combinatii la firul ierbii in pozitii avansate. Uneori mingile bubuite erau in zona fundasilor laterali adversi care puteau sa para schimbari de directie, mai reusite decat pe centru unde era aglomeratie mare de jucatori adversi. Asa am vazut eu jocul de ieri, in calitatea mea de chibit pasionat.
    Sigur ca au fost si multe iesiri prin pase din aparare si multe atacuri pozitionale prin pase repetate pana in marginea careului advers, dar cred ca din cauza multelor pase inapoi progresia pozitiva a devenit lenta.

    Apreciază

      • Asa e, Caneto, Rus a fost, m-am lamurit si eu pe reluare. Sper sa fie cat mai multe astfel de reusite pe benzi, pentru ca vom avea de-a face cu multe aparari supraaglomerate. Asa e, a jucat in banda de la tribuna 2 in repriza a doua din min 57 cand Negrut l-a inlocuit pe Chirita. Dar pana atunci a jucat inter si a exagerat cum spuneam cu acele pase inapoi la fundasi pe faza de constructie. Apropo, ieri a fost si tata la meci, s-a bucurat si el ca un copil la golul nostru.

        Apreciază

  7. Aseara cu o formula de joc(cu plecarile de ultima ora) cu destule noutati,echipa a jucat decent si-n viteza.Nu este usor sa dejoci jocul unei echipe care se cantoneaza in aparare.Cu toate astea ne-am creat destule ocazii si doar imprecizia si lipsa inspiratiei au facut sa nu fim noi cei care conducem si pe tabela.
    Dar infantilitatea de care dam dovada in destule ocazii in careul propriu ,ne-a costat si de aceasta data.
    Apoi ce s-a petrecut la penaltyuri,poate fi trecut la hazard……..dar cu toate astea executia lui Thiago arata cam ce se petrece in tartacutza lui.Este intr-o lupta continua si vanatoarea cu pokemonii ai reduc mult din eficacitate.
    Acum ce ramane este o chestiune de timp,in care noii veniti sa reuseasca sa se impuna la antrenamente si sa-i vedem in teren.
    Kiruj nepotul si-a tras toate gloantele-n cantonament,iar acum macina-n gol……….sa speram ca va creste o data cu echipa.

    Apreciază

    • Da Gica10, așa este, cam macină în gol, din păcate. A fost cam mare saltul asta pentru el, depinde (și) de el dacă va reuși să-i ajungă pe ceilalți. Nu va fi ușor. Dar am și o veste bună cu ”nepoții”: am devenit bunic-la-pătrat, azi a ”apărut” în peisaj al doilea nepoțel de-al meu! HAI CFR!!!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Mi-a placut, in general , meciul de ieri. Echipa mi s-a parut destul de ambitioasa si cu chef de joc si chiar daca nu am reusit sa-i batem pe mureseni am ramas cu o impresie pozitiva.
    Absenta lui Petrucci a fost in buna masura compensata de jocul lui Nascimento si m-a surprins placut jocul lui Rus, in schimb, absenta lui Jakolis a fost resimtita din greu, fiind probabil si unul din motivele pentru care nu am castigat.
    Ca o parere personala, in jocurile cu echipele care se apara grupat, la marginea careului de 16 m, parca ar fi nevoie de mai multe suturi puternice de la distanta (pe poarta daca se poate).

    Apreciază

    • Da, Piru, s-a simțit enorm lipsa lui Jakolis. În paranteză fie spus, contra acestor echipe care joacă cu 3 fundași, ideal e să ataci cu 2 atacanți, nu cu unul (și în 4-4-2, lucru care se putea regla și din mers). Mă rog, mi-a plăcut și mie meciul, atitudinea. Cam aici suntem, chiar dacă potențial de creștere (al jocului) există, dacă apare Gomelt și Sorsa în peisaj. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Un exemplu cu modul de punere in valoare al lui Jakolis cat a fost la Cfr: De la Tiago mingea pleca spre un mijlocas central din cei trei care venea la primire, acesta devia pe pozitie viitoare lui Jakolis care era deja in viteza din momentul plecarii pasei de la Tiago spre inchizator de exemplu care sosea la primire, Jakolis facea un un-doi cu un mijlocas central mai avansat, era de obicei Petrucci dar si Ruiz, si tasnea din nou pe banda la primire pe pozitie viitoare in spatele fundasilor adversi.

        Apreciază

        • Sau la iesirea din aparare dadea Tiago acele pase la firul ierbii paralele cu tusa pe pozitie viitoare lui Jakolis, care in prealabil intra in interior impreuna cu fundasul lateral advers dupa el pentru a crea spatiu liber pe banda si apoi tasnea in spatele fundasului lateral advers inapoi pe banda sa primeasca lungul de linie al lui Tiago pe pozitie viitoare.

          Apreciază

  9. una peste alta, echipa s-a miscat bine, exceptie negrut(vai de viata lui, nulitate absoluta, i se ofera o gramada de sanse si el nici macar din greseala nu reuseste ceva de doamne ajuta). ce m-a enervat la culme a fost jocul prestat de cei de la mures, n-am mai vazut atatia jucatori cu caracter infect adunati toti intr-o echipa(surdu, gabi matei, m constantin, alexa, cretinul de stanciu etc), acompaniati cu brio de arbitru care le-a permis sa joace ce au jucat ei ieri, nici sa nu se mire ca au ajuns sa fie scuipati si injurati de adversar, pacat ca am ajuns sa asistam la un asemenea joc de fotbal din partea unei ehipe de liga 1, jegosi pana in maduva oaselor. sper sa-i casapim in campionat. hai CFR !

    Apreciază

  10. M-a surprins neplacut ca in prelungiri fosilele de la ASA au rezistat fizic mai bine decat noi . Apoi Negrut, cu regret o spun, este nul din toate punctele de vedere . Miriuta ? Un prim 11 ok, schimbarile, anapoda ( II bagi pe Neagu si Negrut ca extreme si-l lasi la mijloc pe Rus, om de banda ! Iar prin schimbarea lui Ruiz, a fost un vid complet in spatiul lasat de acesta ) . La executantii de penaltiuri, al treilea e tot Tiago, desi a batut lamentabil cu Craiova . In fine, nota 3 pt antrenor .

    Apreciază

    • Bela, dupa schimbarea din min 57 a lui Chirita cu Negrut, Laurentiu Rus a trecut in banda dreapta pe postul lui Chirita. In min 71 a intrat Neagu pe banda stanga in locul lui Nouvier pe care l-a inlocuit. Apoi in min 78 a intrat Hodgyai (nepotu’) in locul lui Ruiz, dar a jucat pe banda in locul lui Rus daca-mi amintesc bine. Aici ai dreptate, trebuia lasat Rus in banda si trecu Hodgyai al doilea varf daca tot a fost introdus si e varf de meserie.

      Apreciază

      • La ce schimbari a facut, cu trei atacanti in final, trebuia trecut in opinia mea la un modul 4-3-3, la mijloc cu Nascimento, pe banda dreapta cu Laurentiu Rus si pe banda stanga cu Neagu, iar in atac in centru Bud si pe extreme Negrut si Hodgyai. Asta daca tot a introdus trei atacanti. Si da, Vasalie trebuie sa antreneze si acest modul, exact pentru aceste situatii!

        Apreciază

  11. A mai lipsit ceva ieri, acum imi dau seama. Pasele filtrante printre fundasii adversi, la firul ierbii, cu tasnirea atacantului/atacantilor/mijlocasului ofensiv/mijlocasilor de banda de la limita offside-ului pe pozitie viitoare.

    Apreciază

  12. Eu am vazut un Peteleu slab, un Felipe f bun (cred eu ca primul pe care putem lua bani), un RUiz schimbat cam repede (obosit, menajat…?)) un Negrut care nu a gresit nimic (doar Miriuta prin introducerea lui), un chirita f putin jucat dar o solutie pt odihna lui Paun (sper sa joace si copii nu doar „tricolorul”), un Rus serios si zic eu bun, un BUd munciotr dar fara cap (cand trebuia sa traga pasa iaurea, cand trebuia pasa tragea aiurea)…in rest prestatii bune ale lui Larie, Muresan si Tiago. Discreti Negau si Nepotu…

    Apreciază

    • Andrei, de acord cu ce zici, dar mai ales cu descrierea prestației lui Bud – „un BUd munciotr dar fara cap (cand trebuia sa traga pasa aiurea, cand trebuia pasă tragea aiurea)”. Prin urmare, chiar dacă a marcat, consider că ne lipsește un atacant. Nu-ți poți permite luxul ca pentru fiecare gol marcat să irosești zece ocazii.

      Apreciază

    • Andrei, de acord cu ce zici, dar mai ales cu comentariul despre prestația lui Bud. Un atacant care-și permite să irosească zece ocazii pentru a marca un gol, în economia jocului echipei e un minus. Motiv pentru care cred că avem nevoie de un atacant.

      Apreciază

  13. NOTAREA este oprită, am contabilizat 23 de păreri. Echipa a primit 5.6, Miri doar 5.0. Cu evoluţii (şi note) mai bune au fost văzuţi Bud şi Nascimento (6.5), dincolo -Păun fiind plecat… 🙂 – Negruţ a primit doar 3.5. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Chiar dacă a dat un gol, Bud nu merita aceeași notă ca și Nascimento sau L. Rus. Sunt de acord că a vrut, dar nu pot accepta ideea că-i suficient doar să vrei. Eficiența unei echipe se măsoară în goluri, nu în ocazii ratate, iar ocaziile ratate vlăguiesc echipa inutil, o fac vulnerabilă.

      Apreciază

      • „Da, Bud ratează. Dar tot Bud marchează! Golurile aduc victoriile, iar atacantul care marchează e cel mai bun. Însă cineva (oricine!) venit din linia de mijloc ar trebui să cotizeze și la capitolul goluri, nu doar la pase/centrări. Ar fi absurd să așteptăm să înscrie Bud 2-3 goluri pe meci. De altfel, puteți înlocui Bud cu orice alt nume.”
        O frântură din articolul de mai sus. 🙂

        Apreciază

        • Caneto, așa cum golurile aduc victoria, ratările împlinesc eșecul. Bud nu-i obligat să dea 2-3 goluri pe meci, e suficient să nu le irosească pe cele pe care le-ar putea da orice alt nume din echipă. 🙂

          Apreciază

            • 🙂 🙂 Să fie oare din cauza postului pe care joacă? Eu nu-i contest nici știința de a ajunge în situații „inirosibile”, nici voința de a o face. Ceea ce contest eu la el este indolența cu care, de cele mai multe ori, se p..ă pe munca celor care-l ajută să ajungă în acele situații. Pentru că, făcând asta, tot de cele mai multe ori îi împiedică pe alții să ajungă în situații „inirosibile”. Și după unii, printre care mă număr și eu, acele situații sunt tocmai esența pentru care un mecanism numit echipă este pus să fiarbă la foc încet timp de nouăzeci de minute plus prelungirile. 🙂

              Apreciază

            • În medie, Bud ajunge cam în 3 situaţii “inirosibile” pe meci. Dacă nu s-ar pişa pe munca celor care-l ajută să ajungă în acele situații şi ar băga-o de fiecare data în aţe, ar însemna în jur la 120 de goluri pe sezon. Spre comparaţie, Messi a marcat în 49 meciuri din sezonul trecut 41 de goluri, Cristiano Ronaldo 51 de goluri în 48 de partide, iar Hora, cel mai tare din parcare din fotbalul nostru în sezonul trecut, a înscris de 20 de ori în 37 de meciuri. 🙂

              Apreciază

            • Nebo, Bud are un simt al portii, un plasament iesit din comun. Acesta este atuul sau. Iar dupa ce isi va intra in mana, dupa atata stat pe banca in umbra lui Cristian Lopez care nu avea acest plasament incredibil, va redeveni acel killer care a fost cu Tony. In opinia mea, desigur.

              Apreciază

  14. Andrei Popa: dacă te uiţi în tabelul cu notele primite, vei vedea că ele reflectă integral rezumatul tău descriptiv. Era cam greu să consemnăm alte note, lucrurile s-au văzut destul de clar. HAI CFR!!!

    Apreciază

  15. Kiruj asa e…multumesc pt parere. o zi frumoasa tuturor si pt maine hai cfr!
    ps. oare a fost cineva recent la antrenamente sa aflam cum e cu noi venitii???

    Apreciază

  16. Andrei, dupa mine, Larie a avut partea sa de vina la golul primit, era acolo, dar n-a intervenit, cum a facut-o de ex Belu de la oaspeti si inca de doua ori ! PS. Noi ne-am macait sa folosim noii veniti, steaua a facut-o, Jakollis dand doua pase de gol , fiind desemnat de gsp omul meciului, cu nota 8 . Asta e …

    Apreciază

    • Bela noi inca nu stim cum stau noi venitii cu pregatirea fizica. Cei de la oi au avut meciuri in picioare. Vedem sambata cine va juca din ei. Hiai cfr!

      Apreciază

  17. Larie per total este un jucator de baza pentru noi…….doar ca are momente cand se lasa coplesit de nostalgii,parand un colectionar vechi care contempla operele de arta.Cam asa s-a comportat si la Timisoara cand privea mingea cum se scurge-n atze.
    Bela nu stiu cum ti-a venit sa faci comparatia cu FCSB,dar tin sa-ti amintesc ca acolo toti jucatorii au venit pe bani,in timp ce la noi au venit doar sa vada daca mai au ceva de spus in fotbal.Timpul de la venirea lor a fost prea scurt pentru a putea fi incorporati.Apoi nu trebuie uitat ce s-a intamplat cand au riscat o asemenea mutare cu Hirschfeld.A gafat la primul meci si a patimit pentru acea gafa pana la plecarea de la echipa.Si apoi nu retin sa fi adus mari vedete pe care sa le ceara numerosul publicul numaidecat.Sa fim seriosi avem nevoie sa punem osul si sa avem multa sansa pentru a avea ceva rezultate acest campionat.
    Sper sa-i dovedim pe prazari si sa acumulam la capitolul incredere.

    Apreciază

  18. „Ce trebuie să ştiţi când unii conducători de cluburi vă spun că neamţul trebuie dat afară şi adus în loc un român verde.
    Sigur că şi Christoph Daum a făcut nişte greşeli. Unele dintre ele sunt scuzabile, pentru că un antrenor nu-şi poate da seama ce pot fotbaliştii doar din antrenamente. E greu însă de înţeles de ce a ales să supraliciteze calităţile jucătorilor. Daum a ridicat singur aşteptările suporterilor vorbind despre o echipă „cu foarte multe atuuri“, despre o naţională care „va ataca şi atunci când nu are mingea“. De ce să spui aşa ceva când e clar că nu eşti acoperit de fapte?

    Aici, Daum a făcut, probabil fără să ştie şi fără să vrea, chiar jocul celor care-l critică încă de când a venit, furioşi că au scăpat de sub control naţionala. Vă amintiţi că şi Răzvan Lucescu era călcat în picioare metodic, sistematic, înainte, în timpul şi după finalul meciurilor, în direct şi pe toate posturile TV, de „corifeii“ care au falimentat fotbalul românesc. Clanul Becali, Borcea, Iancu îl desfiinţau, vezi-Doamne, pentru că naţionala juca prost. În substrat „uitau“ să vă spună că Lucescu junior avea marele păcat de a nu le răspunde la telefoane şi la comenzi. Veţi spune că România n-a jucat nimic cu Răzvan Lucescu. De acord. Dar astă-vară, cu Iordănescu, a jucat? Dar cu Piţurcă, în barajul cu Grecia, din 2013, a jucat? Dar acum, cu Daum?
    Criticând antrenorii, ne minţim singuri în privinţa jucătorilor. Realitatea e că aceasta ne e valoarea. Ultimele rezultate spun că suntem egalii Muntenegrului şi sub Albania. De aici plecăm.

    Firesc ar fi să înţelegem asta, să avem răbdare, să-l credităm pe noul selecţioner – dacă tot a fost adus – şi să susţinem naţionala. Asta e situaţia: cândva, fotbalul românesc a avut valoare, acum nu mai are. Să aşteptăm, să criticăm – dacă e de criticat – raţional şi punctual. La finalul acestei campanii de calificare să ne pronunţăm. Dacă peste un an România se va fi schimbat în bine, chiar şi cu o eventuală ratare a calificării, dar cu certitudinea că în preliminariile următoare contăm din nou pe o echipă puternică, ne vom putea declara mulţumiţi.
    (…)”
    Sursa:
    http://blog.prosport.ro/matei-udrea/becalizarea-romaniei-cum-s-a-convenit-ca-daum-e-un-dobitoc-habarnist-dupa-30-de-minute-din-meciul-cu-muntenegru-15660644

    Apreciază

  19. La inceputul campionatului faceam o comparatie cu Astra si Fcsb si constatam ca luand post pe post, prima avea peste noi 2 nume ( Lung si Alibec) pentru ca Morais nu e peste Camora si nici Amorim nu era peste Petrucci iar Fcsb ii avea atunci doar pe Stanciu, Hamroun si oarecum pe Popa peste Jakolis.Vreau sa arat ca la acel moment era correct sa cerem calificarea in play-off. Acum…daca nu se mai pune problema si nici de retrogradare nu poate fi vorba avand 9 pcte dif fata de ASA, s-ar impune un modus vivendi adecvat situatiei: joc placut, atragere de spectatori ( eventual un program special pt asta, inclusiv vanzare abonamente stagionale ) lansare de jucatori tip Academia Hagi, scounting regional si pentru promovarea ideii de reprezentare a regiunii.
    Aceasta din urma si datorita faptul ca Clujul in special nu a dat valori mari daca ar fi sa comparam ( numai) cu Baia Mare( care la Nationala i-a avut pe Koller, Weisembacker, Leo Grozavu, Terhes, Sabau, Sepi- a trecut si pe la CFR-, dar si alte produse precum cei de acum cum ar fi Hoban, Filip si sa nu il uitam pe Miri).

    Apreciază

  20. Unde esti Caneto cu avancronica ? Si o intrebare la conducatorii site-ului : cam, cati ne citesc in medie, desigur fara cei care scriem cu regularitate aici ?

    Apreciază

  21. Daca am citit bine, corn a zis ca se retrage de pe cheferetv ( nu i-am vazut declaratia, doar o trimitere la asa ceva din partea unui coleg ). De-o vreme buna, corn are si o atitudine critica, asa ca ar fi pacat daca ar renunta, daca vrea, sa se intoarca la noi, eu promit ca nu il voi ataca indiferent ce scrie, eventual imi voi exprima propria parere si atat !

    Apreciază

    • Béla, chiar nu am avut timp de avancronică. Apoi, meciul este foarte important după schimbările survenite în lot şi, fără să fiu superstiţios 🙂 , am observat că ori de câte lipseşte o avancronică, atunci câştigăm. Asemănător cu lipsa lui luis din tribună, CFR câştigă întotdeauna la scor (sper să nu-l lase muhărul azi la meci). 🙂
      Referitor la câţi ne citesc: sunt în jur de 1.000 de vizitatori pe săptămână (nu ştiu exact cum se calculează, dacă intră cineva zilnic timp de o săptămână este socotit ca un vizitator sau ca 7?)
      N-am văzut să fi dat ceva declaraţie de retragere corn. Pur şi simplu n-a mai intrat pe chat după momentul în care T-Bone l-a făcut mincinos.

      Apreciază

        • Si, sper sa nu provoc mari disensiuni cu aceasta parere, la fel cred si despre „alungarea” lui Vlad. NU NEAPARAT CEEA CE NU-I CA NOI E IMPOTRIVA NOASTRA.

          Apreciază

          • Parcă tocmai Vlad a spus recent pe chefere că trebuie să fii nu ştiu cum (prost, imbecil, tâmpit, fraier, nu-mi amintesc exact) să te superi şi să te retragi de pe un forum pentru că nu ştiu ce nick name a spus nu ştiu ce. 🙂

            Apreciază

            • Caneto, chiar dacă nu am mai postat până acuma cu acest nume, vă citesc și sufăr sau mă bucur alături de voi cam de la început. Și, ca să fim tot de la început înțeleși, sunt unul din cei mai mari admiratori ai articolelor pe care le semnezi. Stilul tău mă impresionează de fiecare dată – și nu numai al tău. Dar asta nu înseamnă că dacă la un moment dat am altă părere decât tine, nu o să-ți spun acest lucru. Atât ție cât și altora de pe aici. Și te asigur că acest lucru nu mă va face mai puțin CFR-ist decât tine sau oricine altcineva pe care-l contrazic. Pornind de la această ordine de idei, mă văd nevoit să repet ceea ce am mai spus pe celălalt chat: pentru mine, optimismul lui Corn și cinismul lui Vlad sunt două laturi ale aceluiași alfabet fără de care nu-mi pot imagina existența unei comunicări sincere. Eu plec de la ideea că fiecare părere a fiecăruia dintre noi e o chestie sinceră, dar pe care am tot dreptul să o contest. În schimb nu-mi voi permite niciodată să cred că cei pe care-i contest sunt rău intenționați, doar pentru că au o altă părere decât mine.

              Apreciază

            • Dacă am amintit de remarca lui Vladimir de pe chefere, a fost pentru că sunt întru totul de acord cu ea. Nu trebuie să pleci de pe un forum pentru că nu ştiu cui nu-i convine ceva. Din partea mea, este loc pentru toţi, oricine este liber să scrie că-i convine sau nu-i convine ce scrie altul, oricine este liber să promită orice, oricine este liber să nu se ţină de promisiune, nu văd care e problema. Dacă există respect şi decenţă, restul nu contează. Vladimir a spus că a decis să nu mai scrie în semn de respect faţă de cei pe care îi deranjează, eu sper să revină asupra deciziei, nu are nicio o obligaţie faţă de nimeni, poate doar faţă de propria-i persoană. 🙂
              Poate ai omis să citeşti ce am scris în mai, tot referitor la Vladimir, tot la o nemulţumire a unui utilizator (de fapt, cred că este vorba de acelaşi utilizator pentru spusele căruia Vladimir a decis să nu mai scrie pe Tribună) :
              „Nu înţeleg de ce îţi sare imediat ţandăra când cineva scrie ceva ce nu-ţi place sau scrie cineva de care nu-ţi place. 🙂 Ştiu că uneori e iritant, dubios, suspect, enigmatic, enervant Vladimir că are imediat, în timp record, răspunsuri la orice. Ori este extrem de doxat, ori îi livrează la minut partidul sau organul răspunsurile. 🙂 Lasă-l în beteşugul lui, nu văd cu ce deranjează. Eu n-aş avea probleme nici să mă înjure de mamă, doar caneto nu-i decât un simplu nickname, nu a avut şi nu are decât tată.” 🙂

              Apreciază

    • Nu agreez nici eu nicio alungare, nici de aici, nici de la cheferetv. Paleta părerilor este oricum foarte diversificată (”lată”, cum ar veni), dacă prin absurd (Doamne ferește!) rămân doi ”pupi” (sau dimpotrivă, doi ”criti”) aici, tot se vor certa/contrazice la un moment dat. Ca în orice familie… 🙂 Din punctul meu de vedere e loc aici (sau pe ambele platforme) și de Vlad, și de Corn, și de toată lumea. Aceaste familii ceferiste au puterea să discerne ce e manipulare și ce nu, că am văzut și din ăstea pe ambele forumuri. Dar -față de alte platforme naționale- nivelul comentariilor e incomparabil mai ridicat și asta nu e puțin. Mai sar și eu calul, mai sunt și eu tras de ureche, nu e nicio problemă, omul din greșeli învață (și învață tot timpul, așa cum știm foarte bine… 🙂 ) Referitor la legenda asta urbană că platformele noastre sunt permanent (sau măcar periodic) citite de jucători și/sau antrenori, vă dezamăgesc: nici vorbă de așa ceva, eventual ocazional, ”accidental”, cum se spune. În fond și la urma urmei scopul nostru nu e să-i învățăm (nici nu putem) nici pe șefi, nici pe antrenori, în probleme specifice de administrație/antrenorat sunt cu mult peste oricare dintre noi, chiar dacă ne e greu să recunoaștem asta. Că avem dreptul să discutăm și noi? Sigur că da, de fapt pentru asta ne-am adunat! HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Ok Kiruj, am inteles ce zici. Totusi, faptul ca cineva nu recunoaste in mod public un lucru, nu inseamna ca si in realitate e asa. Inseamna doar ca nu-si asuma in mod public acel lucru. De fapt noi putem sa aflam doar ceea ce se recunoaste sau nu public, realitatea nu o putem sti, dar unele semne arata din cand in cand ca avem ecou uneori, nu suntem nici orbi, nici surzi si poate nici prosti, sau cel putin asa credem.

        Apreciază

    • Caneto, îmi amintesc reacția ta din mai, nu am omis să o citesc și am considerat și atunci, ca și acuma, că ți-a făcut cinste. Dar pe Bud tot supărat sunt :). Sper să-și revină.

      Apreciază

  22. Cum ai spus Kiruj,omul din greseli invata.Daca cei din club mai intra pe aici dintr-un oaresce motiv foarte bine.Dar imi pare o enormitate sa spun :pai eu am zis ca asa ar trebui sa faca si Miri nu s-a executat.Suporteri fiind avem liber la opinii,dar nu m-ar duce capul sa fugaresc jucatorii pentru a le inocula jocul la tartacutza,iar lui Miri sa-i explic tactica jocului!
    Sper sa nu resimtim oboseala jocului din Cupa si sa-i pacalim pe prazilieni.Sunt curios cum vom contracara jocul ofensiv al clonei.Ne vom posta pe 2 linii sau ne vom lua cu ei la tranta?

    Apreciază

    • În esență avem două probleme mai vizibile în acest moment: nu dăm goluri (după ce ducem mingea destul de bine până la 16 m. sau chiar mai sus) și avem unele stângăcii în apărare, care -chiar dacă sunt ”ocazionale”, de regulă ne costă niște goluri dureroase. Să vedem, eu sper să intre Gomelt (dacă e pregătit fizic, evident, că restul le știe, doar a jucat un sezon întreg la noi), și pe Sorsa, măcar 30 de minute (și aici în funcție de nivelul de pregătire). HAI CFR!!!

      Apreciază

  23. Pe jesepe vedem așa: ”Echipele de start: CFR Cluj: Mincă – Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Gomelt, Nascimento – L. Rus, Ruiz, Păun – Bud Rezerve: T. Marc, Peteleu, Horj, Neagu, Nouvier, Veres, Sorsa. HAI CFR!!!

    Apreciază

  24. Dacă știrea îi adevărată, surprinde plăcut revenirea lui Camora (se vorbea de încă vreo 5 săptămâni lipsă, parcă!), apoi confirmarea lui Gomelt, cumva logică. Jesepiștii vorbesc de 4-2-3-1 (Gomelt, Nascimento), dar e posibil ca lusitanul să joace un pic mai sus, spre 4-1-4-1. HAI CFR!!!

    Apreciază

  25. @Caneto… scuze ca imi incalc promisiunea si mai postez inca o data. Da, raman la parerea ca trebuie sa fii „cu capu’ ” ca sa te retragi de pe un forum pentru ca te ataca cineva. Si pe mine m-a atacat T-Bone. Spunea ca nu sunt nici macar „U”-ist si ca sunt doar un postac platit de ceva partid lol. Am ras si asta e. Daca am decis sa nu mai postez aici nu e pentru ca am fost atacat. Chiar nu m-a atacat nimeni niciodata pe Tribuna. Am decis sa nu mai postez in semn de respect pentru cei pe care ii deranjeaza faptul ca postez pe Trib”U”na. Asta ca sa-l citez… de ce are impresia asta habar nu am. Extrem de putine din postarile (poate niciuna?) s-au referit la „U”.

    Apreciază

    • Nu postarile cu U deranjeaza, ca si noi suntem Clujeni si nu ne este indiferenta soarta clubului. Mai ales ca unii am mai si fost „legati” de Universitatea B-B 4-5-6 ani, altii chiar mai mult… Ne deranjeaza unele „observatii”, tip mentalitate miticeasca, impotriva noastra , a CFR-ului. Ca, CFR-ul suntem toti ! Ne-ai dat exemple cu arbitri , cu Beto …Asta-i ca si cum ai intra cu tzigara aprinsa la noi in casa si mai si scrumezi pe jos. Si noi ce sa facem , sa te asezam la masa cu noi ? Zice ca; Itzik vroia sa-l insoare pa Itzishor cu Rashelutza. S-o dus la Shtrul si i-o zas sa-l lase pe Itzishor sa-i dea lectii de pian la Rashelutza, ca era student la conservator si Rashelutza eleva de liceu. Shtrul o fost de acord ,ca si el vroia s-o marite pa Rashelutza cu Itzishor, ca sa nu imparata averile pa la altii. Incep lectiile , da’ dupa trei zile , fuge urland Itzisor din casa lui Shtrul si cu falcile umflate. Itzik sa repede la Shtrul, chestionandu-l de ce i-o batut pruncu’. La care, Shtrul se apara :” Itzik ! Io fost de acord sa dea lectii la Rashelutz ca ashe ii putem marita. Ca, cand o inceput lectiile io spionat ei pa gaura de la cheie…Prima zi vazut; o mana Itzishor pa pian , o mana pa bulan la Rashelutza-Placut! A doua zi: nici o mana pa pian , doua maini Itzishor pa bulan la Rashelutza-Placut ! A treia zi: Vazut Itzishor iubind Rashelutza -Placut ! Daaaaa’, ca, cand vazut ca sters p–a de perdeaua me, l-am prins de ciuptzi si i-am ars doua palme !!! Asa-i si cu tine, Vladimire, nu te sterge de perdeaua noastra , ca-ti carpim doua! Dar, mai mult , nu fi duplicitar in ceea expui ! Adica, in sufletul tau ai ceva intunecat impotriva CFR-ului, nu ca esti u-ist.

      Apreciază

      • Asta am observat si eu Vlade, adversitatea ta fata de Cfr-ul nostru drag care se simte pe alocuri din modul in care pui problema. Nu faptul ca tii cu U, asta e alegerea ta personala pe care o respect.

        Apreciază

  26. Nu-mi place ”schema” asta cu două egaluri în două meciuri… Mai bine o victorie și-apoi o înfrângere (3>2). Tony știa ceva, chiar dacă nu eram de acord nici cu el…HAI CFR!!!

    Apreciază

  27. In conditiile omului minus pot spune ca am castigat un punct.Si este un punct meritat, obtinut cu multa truda.
    Pacat de gestul lui Muresan,care a ales sa faca un fault fara sens la mijlocul terenului.Credeam cu ceva timp in urma ca Horj poate fi o solutie langa Larie.Sunt realmente bucuros de evolutia lui,fiind un jucator cu talie si de perspectiva.
    Vizavi de faza cu Rus,la Dolce specialistul Lazarescu sustinea ca dr Hategan a procedat corect fiind un umar la umar.Acum nu toti am arbitrat la nivelul lui sau Zotta,dar umar la umar n-a fost niciodata.Jucatorul nostru a avut pozitia castigata,iar prazarul i-a dat un branci in spate.Decizia corecta era penalty si galben…….
    Acum trebuie sa asteptam ca noii veniti sa intre treptat in angrenaj pentru a ne da un suflu nou,ca suntem cam limitati in exprimare la acest moment.

    Apreciază

    • Hațegan a avut acoperire și la eliminarea lui Muri (mai ales), și la neacordarea penaltiului la Rus. Laurențiu -dacă era băiat deștept- se băga între minge și adversar, și atunci nu mai era niciodată ”umăr la umăr”, ci penalty, acordat -probabil -și de hoțomanul de Hați… Dar Laurențiu nu e atacant, să facă aceste șmecherii din instinct (că timp de ”gândire” nu există în astfel de faze, doar instinct). HAI CFR!!!

      Apreciază

        • Absolut corect ce spui, Ulise, am văzut și eu asta. Un atacant mai fâșneț (și cu instinct) specula oricum faza. Rus (felicitări lui, un câștig pt. noi!) e mai lent, un maratonist mai degrabă, nu un sprinter. În astfel de situații contează orice sutime de secundă. HAI CFR!!!

          Apreciază

  28. Revenind la Rus (repet, un câștig pt. echipă!), să ne imaginăm că în locul lui era acolo Jakolis (sau Sorsa, în viitor). Rus nu mai are vigoarea necesară acelui post (în realitate niciodată nu a avut-o), acolo e nevoie de demaraj, de viteză. Rus e foarte folositor în acest moment ca închizător dreapta (sau fundaș dreapta), dar pe ambele posturi are concurență serioasă (Nascimento, Tiago), Dacă Sorsa va deveni titular pe dreapta (așa cum sperăm cu toții), atunci titularizarea inimosului Rus e mai complicată. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Intra la mijloc,Nascimento e degeaba acolo,n-are forta,n-are ambitie,n-are viziunea jocului…Laurentiu la ora actuala e printre cei mai buni din echipa si avantajul lui e ca poate juca oriunde…Oricand l-as prefera si numai pentru ca inteligent in joc ca inlocuitor al lui Tiago…

      Apreciază

  29. Faultul dur al lui Muresan, pentru care va sta pe tusa mai multe etape probabil, ne-a barat drumul spre victorie. Schimbarea defensiva a lui Ruiz cu Horj ne-a facut ca in repriza a doua sa nu mai contam in atac. Intre minutele 23 si 50 aveam contre periculoase. Dupa min 50 acestea au disparut, mai putin faza la care Rus a cerut penalty (neclara, eu cred ca olteanul l-a tamponat si se cuvenea penalty) si sutul din final din careu al lui Rus. Pe IM iar il ia gura pe dinainte, din nou trambiteaza venirea investitorilor inainte sa semneze actele:
    http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Iuliu+Muresan+anunta+noi+investitori+la+CFR+Cluj+Suntem+in+discu
    Nu ma imbat cu apa rece, sa vedem daca se va intampla. Bine ar fi…

    Apreciază

    • Sa dea Dumnezeu sa iasa acele negocieri cu investitorii si sa iesim in 1-2 saptamani dupa aceea din insolventa. Avem dreptul sa visam cu ochii deschisi.

      Apreciază

  30. Saptamana viitoare ii aresteaza „organele” iarasi si pa felcer si pa chelu’…Ca, doara, todeauna ” gura bate curu’… „. Cu Chelu’ n-am treaba, ca ni-o mancat banii noshti, de la echipa si ne tot tromboneste, in ultima vreme, cam mult. Da ‘ , felceru’ saracu’, macar ii om cinstit ! Numa’ ca pre da tot din casa.. In America, ca, cand te aresteaza iti spune poezaia: „…Ai dreptul sa taci din gura pana ……nu-ti dam una pasta ie…” Deci , nu trebuie sa minti (ashe cum face Chelu’),da’ nici sa spui adevaru (ashe cum face felceru).

    Apreciază

    • Nu postarile cu U deranjeaza, ca si noi suntem Clujeni si nu ne este indiferenta soarta clubului. Mai ales ca unii am mai si fost „legati” de Universitatea B-B 4-5-6 ani, altii chiar mai mult… Ne deranjeaza unele „observatii”, tip mentalitate miticeasca, impotriva noastra , a CFR-ului. Ca, CFR-ul suntem toti ! Ne-ai dat exemple cu arbitri , cu Beto …Asta-i ca si cum ai intra cu tzigara aprinsa la noi in casa si mai si scrumezi pe jos. Si noi ce sa facem , sa te asezam la masa cu noi ? Zice ca; Itzik vroia sa-l insoare pa Itzishor cu Rashelutza. S-o dus la Shtrul si i-o zas sa-l lase pe Itzishor sa-i dea lectii de pian la Rashelutza, ca era student la conservator si Rashelutza eleva de liceu. Shtrul o fost de acord ,ca si el vroia s-o marite pa Rashelutza cu Itzishor, ca sa nu imparata averile pa la altii. Incep lectiile , da’ dupa trei zile , fuge urland Itzisor din casa lui Shtrul si cu falcile umflate. Itzik sa repede la Shtrul, chestionandu-l de ce i-o batut pruncu’. La care, Shtrul se apara :” Itzik ! Io fost de acord sa dea lectii la Rashelutz ca ashe ii putem marita. Ca, cand o inceput lectiile io spionat ei pa gaura de la cheie…Prima zi vazut; o mana Itzishor pa pian , o mana pa bulan la Rashelutza-Placut! A doua zi: nici o mana pa pian , doua maini Itzishor pa bulan la Rashelutza-Placut ! A treia zi: Vazut Itzishor iubind Rashelutza -Placut ! Daaaaa’, ca, cand vazut ca sters p–a de perdeaua me, l-am prins de ciuptzi si i-am ars doua palme !!! Asa-i si cu tine, Vladimire, nu te sterge de perdeaua noastra , ca-ti carpim doua! Dar, mai mult , nu fi duplicitar in ceea expui ! Adica, in sufletul tau ai ceva intunecat impotriva CFR-ului, nu ca esti u-ist.

      Apreciază

      • Eh…te-ai suparat pentru remarca referitoare la Beto. Ceea ce tu numesti „ironie miticeasca”, eu numesc „caterinca” iar englezii „football banter” dar e exact acelasi lucru. Sincer ce ai fi vrut sa spun? Ca MEREU ati fost furat de arbitrii? Ca NICIODATA nu ati fost ajutati? Imi pare rau, nu am cum. Nu exista echipa la noi care sa fi fost mereu favorizata, la fel cum nu exista echipa care sa fi fost mereu defavorizata. Ca imi amintesc de Beto? Imi amintesc asa cum imi amintesc de un Baboia in meciul lui „U” cu FC Arges. Asa cum imi amintesc de multe meciuri pierdute de „U” pe mana arbitrilor. Dar asta nu ma face sa dezvolt o obsesie legata de arbitraj. NICIODATA nu m-am intrebat cu 3 zile inainte de meci cine e arbitru. De fapt ce vorbesc? Nu m-am intrebat nici macar cu 5 minute inainte. Asta e fotbalul de la noi… orice echipa are arbitrii ostili si arbitrii de casa. Uite, de exemplu cineva de pe ChefereTV a spus de nenumarate ori ca Balaj a devenit ostil dupa ce AP l-a scos de pe statul de plata. Un CFR-ist a spus asta, unul care are informatii din interior, nu eu. Conform lui, cel putin un arbitru (Balaj) la un moment dat era pe statul de plata al lui AP. Sau sa inteleg ca AP il platea ca sa arbitreze corect spre deosebire de Becali, Iancu, Porumboiu care plateau arbitrii ca sa fure? Imi pare rau, dar nici tras cu cheia nu sunt.
        Ca incerc sa manipulez? Aiurea. Daca vroiam sa manipulez nu as fi „prevenit” lumea ca sunt „U”-ist. Crezi ca mi-era greu sa ma dau CFR-ist de mic copil? Crede-ma ca nu imi era greu deloc… cand am calcat prima data in Gruia, acolo juca Steaua CFR. Asta ca tot era unul revoltat dupa transferul lui Jakolis la Steaua. Spunea ca in ritmul asta clubul poate sa se numeasca Steaua CFR. Fiind suporter nou, habar nu avea ca numele de Steaua CFR face parte din istoria clubului. O perioada cu care multi CFR-isti vechi se mandresc. O perioada in care, conform spuselor lor, CFR-ul era oropsita de catre partid in favoarea lui „U”. Crezi ca mi-era greu sa ma pretind CFR-ist mai mare decat user-ul respectiv? Asta daca as fi vrut sa manipulez?

        Apreciază

  31. Acum am vazut si noi dar si altii, oltenii de exemplu, cum e sa fii neputincios in atac cu un adversar low-block, care se apara grupat in fata careului propriu cum a facut Cfr-ul dupa eliminare, ba mai putea sa si dea lovitura pe contre pana la inlocuirea lui Ruiz cu Horj din mimutul 50, dupa care nu am mai contat aproape deloc pe comtre. Si oltenii cica se bat la titlu, vai de prazu’ lor…

    Apreciază

    • Sunt zile din astea când totul îţi iese pe dos. Sunt convins că nu a fost cu intenţie, Mureşan a fost sigur pe el el că va juca mingea, doar că olteanul a fost mai rapid şi totul a ieşit rău pentru noi şi Muri. Şi pentru olteni, după declaraţiile lor de la sfârşitul meciului. 🙂 Spunea şi Vătăjelu, şi antrenorul lor senil (nu mai mi-e antipatic, aseară am văzut că a îmbrătrânit prea repede) că aveau mai multe şanse la victorie dacă nu era eliminat jucătorul nostru.

      Apreciază

  32. REFLEXII (ne)PERTINENTE:In meciurile viitoare,in mod special in cele de acasa,unde trebuie sa construiesti,sa desfaci si sa destabilizezi apararile adverse,ne va fi f.f.greu doar cu acest lot subtire de jucatori;din cauza lipsei de calitate,de valoare si tehnica fotbalistica,riscam sa ramanem si in continuare, tributarii propriilor noastre slabicuni,atat pe faza defensiva,unde gafam mai mereu,dar mai ales pe ceea de mijloc,unde ne lipseste creatia,constructia ,cu implicatii negative,directe pe faza ofensiva,in care finalizarile raman sporadice,izolate si pur intamplatoare(!);e clar ca cele mai mari necazuri si probleme le avem la mijlocasi(!);atat la constructie,dar in primul rand la cei de banda,indiferent care sunt ei(!); de aici,se frange tot atacul si ofensiva noastra; cele doua”extreme”,nu-si cunosc atributiunile posturilor,nu au capacitatile tehnico-tactice necesare pt. a-si indeplini cu brio rolurile,cu mici exceptii,cu sclipiri nevinovate de moment;nu au forta si viteza de reactie ce se impun acestor posturi;de aceea, nu vom vedea o incursiune,in viteza(pe margine, sau intrari pe centru)urmate de o centrare fructificabila,periculoasa,nu tu o combinatie cu varful de atac,o dezechilibrare a defensivei,etc.;suntem ca un avion cu unul din motoare,tot timpul, pe avarie,care sta sa se prabuseasca,din cauza aripilor f.fragile!;

    Apreciază

    • Despre meci s-au spus destule, eu vreau doar sa intreb care a fost logica folosirii lui camora? (a spus in direct cana facut fix un antrenament dupa o luna si se pare nu e refacut dupa desele vizite la margine la sprayul magic)

      Apreciază

      • Camora a declarat la sfârşitul meciului că este refăcut, că a avut dureri spre sfârşitul partidei, dar că aceste dureri constituie un lucru absolut normal după o lună de inactivitate.

        Apreciază

  33. Din”COLTUL TRIBUNEI”-daca nici pana in momentul eliminarii lui Muresan,prin fotbalul jucat,nu am rupt gura targului,din acel min.24,poate scuzabil,poate avem circumstante atenuante, am devenit o echipa modesta de”C”,dominata cvasitotal,spre norocul nostru, sec,fara orizont si veleitati tactice deosebite, care ne-au facilitat sa nu primim gol,ba mai mult, cu ceva sansa,chiar puteam da lovitura si sa inscriem,culmea prin cele doua”extreme”criticate mai sus,Paun si L.Rus;principalul nostru scop, ramas, a fost sa “alungam” mingea(care pe unii oricum ii incurca), cat mai departe de poarta noastra, pt. a ne putea regrupa,in aparare, a-i obliga pe olteni la o alta casna in a reconstrui un atac;pana la urma ne-a reusit,dar sa nu uitam ca dupa un alt egal,am mai pierdut alte 2(doua)puncte,acumuland doar 4/10p.din cele 21puse in joc;neprimind gol,in inferioritate numerica,3/4din meci,ai avea tendinta sa apreciezi evolutia baietilor la superlativ, si sa-i feliciti pt. mini performanta,dar jocul,per ansamblu, de la mijloc in sus,in special pe faza ofensiva,din nou,nu ma convins(!) MINCA=7,5-a aparat tot cea fost pe cadrul portii,a”inchis”poarta!;daca portarul a fost cel mai bun jucator al nostru,nu mai ai prea multe de comentat!T.LOPES= 6,0-a crescut mult in ultima perioada;obligat de imprejurari,normal ca a urcat mai putin in atac,contributia in ofensiva fiind modesta, de asta data;LARIE=6,0-in media echipei;desi, nu am primit gol,nici de asta data nu a stralucit;a scapat de doua ori atacantul de sub control;numai indeciziile si ratarile atacantilor, i-au privat pe olteni de sansa de-a inscrie!;A.MURESAN=3- a facut o mare tampenie, o neghiobie cat casa,care ne-a facut destul rau!;nu este de iertat;putea se ne coste mai mult!;a facut un fault(grosolan),chiar daca mai avea un galben,fara sa gandeasca matur ca ne lasa in inferioritate numerica,contribuind, decisiv, la pierderea a doua puncte;CAMORA=6,0-un plus pt. atitudinea lui,desi in secunda s-a observat ca resimte unele dureri;poate ca nici nu a fost pregatit si refacut 100%(?!);GOMELT=6,5-si-a facut treaba;e jucatorul care ne lipsea in fata apararii;NASCIMENTO=7,0-in crestere vizibila;a “arat”terenul,a muncit,a alergat,a facut de toate;omniprezent,dar mai are ceva de pus la punct pana sa devina un jucator(titular) de baza; L.RUS=6,0-pt. nivelul L.1,are viziune,este matur;este mai bun,mai eficient la mijlocul terenului;este prea greoi si lent pt. un jucator de banda,dar altul deocamdata nu avem(sa-l vedem pe croat!);a avut doua mari oportunitati de-a inscrie(la prima ocazie a preluat gresit,mai apoi a fortat o cadere aiurea,in careu,nemaiavand puterea de-a trage la poarta!);J.C.RUIZ=5,0- se vede treaba ca a intrat intr-o eclipsa de forma;PAUN=5,5= un singur semi/sut(a fost mai degraba plasat!)nu-ti aduce victoria;inca,pare din alt film!;BUD=5,5-mai mult pt. combativitate;la capitolul prevazut in fisa postului,nimic deosebit;alergare dezordonata,fara sustinere si finalizare; REZERVE:HORJ=7,0-a intrat f.bine in tensiunea partidei;o evolutie buna,peste asteptari (cel putin pt.urmatoarele 2 etape este solutia inlocuirii nu numai a lui Muresan ci si a lui ”21” Paun!)cu o contributie hotaratoare la pastrarea rezultatului;NOUVIER=5,5-este cazul sa intre titular si sa ne confirme/sau nu, ca trebuie sa faca parte din primul”11”;PETELEU= 5,0-schimbare tarzie,la trecerea timpului; A.1-MIRIUTA=6,5-pus in dificultate de eliminarea survanita,a gestionat bine situtia neasteptata si greaua incercare;daca suntem rautaciosi,putem afirma ca practic,a fost in”elementul”si in stilul sau de joc(!);Hai CFR!

    Apreciază

  34. Din tot ce s-a intamplat in ultimele 3 luni,de departe ca importanta, sunt negocierile de care pomenea ieri Muresan …Sper( pt. viitorul echipei)ca avand un cartonas galben( insolventa)sa nu intram cu talpa( pretentii nerealiste)la cei care vor sa investeasca altfel s-ar putea sa luam cartonas rosu(sa renunte)si sa luptam doar pt. supravietuire,fara sanse de victorie( ca in meciul de ieri).Referitor la meci,salut revenirea lui Camora si Gomelt,insa sunt ingrijorat de jocul foarte subtire si lipsa de solutii pe benzi,doar rus aratand ceva( atitudine,demarcare,centrari),il astept pe sorsa.In atac Bud e clar limitat,dupa 60 min. nu mai poate fizic,dar nici nu are sustinere corespunzatoare,trebuie urgent sa fie disponibile variante (Roman,Omrani).Mi-a placut Nascimento,pacat ca Ruiz ( singurul cu calitate tehnica si care poate face diferenta) este intotdeauna primul schimbat de caricatura asta de antrenor cocalar.Ieri,odata cu scoaterea lui prin min. 55 am renuntat total la a pune probleme si a surprinde pe contraatac si ne-am bagat cu fundul in poarta.Noroc cu ziua slaba a Craiovei si cu 2-3 interventii defensive ,altfel pierdeam si punctul asta amarat .Oricum cu geniul asta pe banca am ratat deja 2 obiective pe teren propriu,ne chinuim sa facem egaluri( care nu inseamna mare lucru in economia clasamentului) si ne indepartam de play off indreptandu-ne ca obiectiv spre o lupta cu chiajna si medias pt. evitarea locului de baraj

    Apreciază

    • Mda,cam asta este buba lui Miriuta,prea multe egaluri.Unde a antrenat,avea foarte multe egaluri.Omu! antrenea,a la siguranta,sa nu piarda.Pai nu a vazut ca Bud era terminat fizic,s i il baga pe Peteleu?Dca avea un pic de curaj si viziune,vazand ca craiolgutenii sunt impotenti,il schimba pe Bud cu un jucator de viteza( ma gandesc la croatul venit in locul lui Jako),pentru ultimele 15 minute,si puteam sa-i prindem pe contraatac,ca sunt slabi in aparare.Oricum,dupa elimknare,am jucat clar la 0-0.Pentru daruire si organizare defensiva ,eu felicit echipa,pentru lipsa de curaj,il penlizez pe Miriuta (la notare).Si sa cot si ceva pozitiv la Miriuta,este,declaratia de dupa meci,jos cu palaria,mi-a placut.hai CFR!!!!!+!😀😠😋😊☺😎😁😂😇

      Apreciază

      • Consider că Miriuţă a procedat foarte corect nefăcând ultima schimbare decât cu 3-4 minute înainte de final. Am jucat în zece oameni, se putea accidenta careva sau, mai rău, se putea alege Mincă cu un al doilea galben pentru ceva (dracu’ nu culcă-te niciodată) şi ar fi fost catastrofal să fi jucat în nouă oameni ori cu un jucător de câmp în poartă.

        Apreciază

            • Aha😁😁😁😁😁😁,acum serios,craiolguta ,a fost extrem de slaba in aparare,si noi, am jucat cu Paun mana moarta,a mai intrat si Peteleu,care nu a contat.Cu scoaterea lui Bud ,care era epuizat si introducerea unui Sorsa,nu cred ca am fi riscat foarte mult,dar,aveam sansa ,sa-i surprindem pe contra.Mai ales ca mie ,mi s-a parut ca-s mai obositi ca noi.

              Apreciază

  35. Ma bucur,ca Miri este obligat sa joace cu Horj.Poate as ,il sare pe Paun din schema,si putem avea doua aripi puternice.Tiago cu Sorsa,si Camora cu Nouvier.Asa sunt sigur,ca si Bud se lipeste mai bine de gol.Rus chiar este un castig,ii da posibilitte lui Miri sa faca o multime e variatii,numai sa aiba curaj,ca eglurile ne omoara.Voluntariul este i forma,va fi meci greu,zper sa batem.

    Apreciază

  36. Cred ca ceva v-a scapat la declaratia felcerului privind discutiile cu noi investitori . Omul a zis clar, ca daca nu se vinde clubul, iesirea din insolventa mai dureaza 3 ani si vor urma alte taieri de cheltuieli . Nu stiu daca legal se poate prelungi asa de mult starea de insolventa, dar situatia e naspa rau daca nu se vinde clubul ! Iar despre asta, cativa am scris de mai multe ori, declaratia felcerului dandu-ne, din pacate, dreptate .

    Apreciază

    • Eu cred ca de fapt nu a spus nimic. Tot ce a spus e logic si nu e nimic anornal. Vine cineva sa cumpere-scapam mai repede de insolventa.nu vine-vindem daca avem ce, lungim termenele cat se accepta de lege.
      .ceea ce lipseste e scenariul cel mai negru…nu mai avem ce vinde, nu mai vine nimeni cu bani (ipotetic) poate si o retrogradare si pa…

      Apreciază

      • Văd că şi ENEX-ul a figurat doar un meci pe tricouri, la Timişoara. Probabil, cât să fie bani pentru plata salariilor la 25 august. Pentru salariile de plătit la 25 septembrie, sponsorul principal va fi o parte din banii cuveniţi pe transferurile lui Petrucci, Jakolis şi Lopez.

        Apreciază

    • Planul de reorganizare poate sa fie prelungit cu un an. Deci 4 ani in total. Deocamdata au trecut doar 7 luni jumate. Deci legal, pot sa mai fie inca 3 ani, 4 luni si 2 saptamani.

      Apreciază

    • Ideea e ca nu e indicat deloc sa fortezi iesirea din insolventa. O faci doar in momentul in care stii 100% ca nu mai intri in incapacitate de plata in urmatorii 5 ani. De ce? Pentru ca timp de 5 ani de la iesirea din insolventa, in caz ca se intra in incapacitate de plata, varianta insolventei nu mai exista. Timp de 5 ani din momentul iesirii din insolventa exista doar varianta falimentului.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.