Cupa Ligii Adeplast: CFR Cluj – ASA Târgu Mureş


Îmi pare extrem de rău pentru Guima, Jakolis, Lopez şi Petrucci. Ştiu că le-a plăcut foarte mult gustul şampaniei băute în mai din cupa României. Normal, a fost bună de numa’ numa’! La sfârşitul acestui sezon competiţional, ar fi avut prilejul să mai tragă câte o duşcă din respectiva cupă. În plus, ar mai fi putut degusta şi alte lichiori la fel de rafinate. Posibil Sigur din trofeul acordat campioanei şi foarte sigur din potirul decernat câştigătoarei Cupei Ligii Adeplast. Dar asta e, clubul a fost nevoit să-i condamne pe cei patru la abstinenţă totală pentru ca să  aibă resurse în a asigura nişte platouri cu crackers cu somon şi icre negre, fără de care şampania bine frapată n-are cum să curgă ca unsă pe gâtlejul celorlalţi jucători rămaşi în lot.

Până la desfătarea cea foarte sigură cu şampanie, nu avem de trecut decât 3 hopuri, un sfert de finală, o semifinală (tur-retur) şi finala. Floare la ureche.

Mâine, miercuri, 7 septembrie 2016, de la ora 21.00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, într-o partidă din sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast, ediția 2016/2017, primul hop: CFR Cluj – ASA Târgu Mureş.

Nu m-am dumirit dacă regula cu U21 este obligatorie în Cupa Ligii Adeplast şi cînd partidele programate a se juca se suprapun cu meciurile naţionalei de tineret. Bănuiesc că da. În acest caz, în partida de mâine vom porni cu un handicap major: titularul nostru U21, Adiţă Păun, are în această seară meci în Danemarca, este exclus să ajungă fresh şi cu poftă de joc la Cluj până startul  partidei cu mureşenii. În schimb, tinerii oaspeţilor noştri au fost menajaţi de Dulca, nefiind convocat la lot vreunul dintre ei.

Nu cunosc nici situaţia jucătorilor transferaţi “pe ultima sută”. Am înţeles că Dan Roman mai are până ce va fi bun de joc, este accidentat. Gomelt (bine ai revenit, bătrâne tinere!) nu ar trebui să aibă probleme nici cu acomodarea, nici cu sistemul tactic al lui Miri (specialiştii de pe forumurile frânare susţin că-i foarte pe aproape cu cel utilizat de Dican). Gomelt pare şi tipul jucătorului bine pregătit fizic şi imediat după o vacanţă prelungită, dar nu e cazul, sunt convins că antrenamentele de la Bari nu-s cu foarte mult mai prejos decât cele de la CFR. Important este doar să se fi alăturat deja lotului nostru.

Patru au plecat, patru au venit. De doi am pomenit, ceilalţi doi sunt croatul Tomislav Šorša de la NK Osijek, jucător de bandă dreaptă şi surpriza de ultim moment pomenită de T-Bone pe cheferetv.

Înainte de a da 5-6 formaţii probabile de start – cred că încă nici Miri nu-i hotărât cum să combine „piesele” avute la dispoziţie – ,  să trecem în revistă lotul: Mincă, Marc, Vîtcă – Peteleu, Tiago Lopes, Rus, Larie, A. Mureşan, Horj, Tînc, Ene, Camora, Šorša, Nascimento, Gomelt, Veres, Juan Carlos, Pintea, Neagu, Păun, Nouvier, Chiriţă, Sârbu, Bud, Hodgyai, Roman, Surpriza lui T-Bone.

Camora şi Roman sunt accidentaţi, Păun este convocat la naţionala de tineret,

  • primul unşpe probabil: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Mureşan, Peteleu – Nascimento, Gomelt – Sârbu, Juan Carlos, Nouvier – Bud.
  • al doilea unşpe probabil: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Nascimento, A. Mureşan – L. Rus, Juan Carlos, Nouvier – Bud.
  • al treilea unşpe probabil: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Gomelt – Šorša, Nascimento, Juan Carlos, Nouvier – Bud.
  • al patrulea unşpe probabil: vezi la comentarii
  • al cincelea unşpe probabil: vezi la comentarii
  • al şaselea unşpe de start: vezi la comentarii
  • unşpele de start: vezi mâine la stadion, după ora 20.00

În prima fază a competiției, ASA a învins la Mediaș, pe Gaz Metan, cu 2-0, goluri Zicu și Feketics. Aşadar, vor părăsi competiţia cu fruntea sus, o victorie şi o înfrângere, golaveraj negativ.

În ultima partidă de campionat, la Botoşani, scor 2-4, după ce ASA a condus cu 2-0, antrenorul Dan Alexa i-a folosit pe: Viciu – Belu, Dobrosavlevici (75-Deaconu), Cordoș, M. Constantin, G. Matei – Zicu, R. Costin (75-Ciolacu), Mureșan, Surdu – Kuku (67-Feketics).

În urma plecării lui Edi Stăncioiu la Steaua, au adus un alt portar cu experiență. Este vorba de portughezul Joao Pedro Mingote Ribeiro, în vârstă de 36 de ani, liber de contract, fost la Pandurii. Pe de altă parte, ASA Tîrgu-Mureș și jucătorul Raul Costin au ajuns la un acord privind rezilierea de comun a contractului.

HAI CFR!!!

81 de comentarii

  1. Sper că ăştia nu vorbesc serios: „Departamentul Competiții al Ligii Profesioniste de Fotbal a legitimat 121 de fotbaliști în perioada 14 iunie – 5 septembrie 2016. Următoarea perioadă de transferuri este prevăzută în intervalul 24 ianuarie – 20 februarie 2017.” – link
    Printre cei 121, în afara lui Roman, nu figurează transferurile noastre de pe „ultima sută”!

    Apreciază

    • Anul trecut, cel putin, se puteau aduce jucatori liberi de contract oricand. Probabil ca aia au pus pe site asa ca sa „dea la numar” dar nu cred ca asta inseamna ca nu mai putem lua jucatori liberi.

      Apreciază

      • Se pot aduce şi acum jucători care în data de 5 septembrie erau liberi de contract. Ciudat este că nu apare Gomelt pe lista LPF-ului, el vine împrumut, trebuia legitimat până în 5 sept., ora 24.00.

        Apreciază

  2. “Au fost discuţii pentru semnarea unor noi contracte cu aceşti jucători, dar ei au fost reticenţi şi au aşteptat să vadă ce oferte primesc de la alte cluburi. Ei erau foarte greu de ţinut, fiind în ultimul an de contract, şi aveau o anumită valoare care îi împingeau să negocieze salarii mult mai mari decât ar fi putut suporta CFR-ul, astfel că erau foarte puţine şanse să mai fi semnat cu noi. În iarnă puteam să-i pierdem liberi de contract, pentru că ar fi putut semna cu alte echipe, aşa că s-a preferat vânzarea lor şi obţinerea unor sume de bani care să acopere necesarul societăţii, adică plata cheltuielilor curente, a salariilor. Aceste transferuri erau necesare şi pentru că acţionarii nu au mai aportat nimic şi era un deficit bugetar care trebuia acoperit prin vânzarea unor jucători”, a declarat, pentru CJSport.ro, administratorul judiciar al CFR-ului, în conturile ardelenilor intrând 1,3 milioane de euro de pe urma plecărilor lui Jakolis, Lopez şi Petrucci.

    Apreciază

  3. In citatul dat de Caneto ( cjsport ) scrie clar, ca Arpi nu a dat nici un leu pt echipa . Daca cititi tot articolul din cjsport, veti vedea, ca in planul de reorganizare la cap venituri, erau trecute suma convenite cu actionarii, care insa n-au bagat nimic din ce au promis . Altfel spus, Arpi a mintit din nou, ca si la tribunal, cand a zis ca trebuie sa fie complet liber ( adica sa poata pleca in strainatate, respectiv sa poata lua legatura cu cei implicati la echipa ) ca sa poate salva echipa lui, dar si fotbalul romanesc . Acum sper ca si cei mai pro Arpi s-au convins de el, pt mine, repet, el a devenit un mafiot penal si atat !

    Apreciază

  4. Sa nu fim prea acizi. A salva clubul nu inseamna neaparat sa aduci bani. A salva clubul inseamna si sa faci rost de acei bani pt a putea supravietui. Ma indoiesc ca aceste vanzari le-a facut Zavaleanu sau alti chibiti. Pina la urma societatea inca traieste, echipa la fel si trebuie sa ne bucuram ca inca nu suntem in fundul gol. Despre mafie si penal prefer sa nu comentez…desi nici una nu e dovedita, cel putin inca.

    Apreciază

  5. Andrei Popa, a promis Arpi ca baga bani si asta s-a reflectat in planul aprobat de tribunal ? S-a tinut de promisiune ? Este el demolatotul echipei ? Este ca ne-a mintit de nenumarate ori ? Ii cercetat penal si aflat sub control judiciar ? As putea continua cu n+1 intrebari asemanatoare . In fine, parerea mea este cea pe care mi-am exprimat-o, a ta difera, nici nu trebuie sa fim toti pe aceeasi lungime de unda . Si mai sunt convins, ca nu esti influentat de pretenul lui Arpi, in ultima vreme am citit multe luari de pozitii obiective de la tine, ca de altfel si de la corn sau alti colegi de la cheferetv , care pana nu demult vedeau totul doar intr-o singura directie .

    Apreciază

    • Prietenul lui Arpi nici macar nu deschide vreodata subiectul despre el daca nu insist eu. Efectiv il trag de limba sa zica ceva desi stiu ca stie multe. Prietenul asta al meu era mare cfrist ca mine si chiar nu stiu de ce, dupa ce s-a imprietenit cu AP nu a mai venit deloc la stadion. Greu de inteles. Vass chiar daca probabil in f multe privinte ai dreptate, eu cred ca a-l ataca ne face rau tot noua pt ca il stiu f ambitios dar si razbunator. Nu as vrea vreodata sa aflu ca a cedat nervos idn cauza propriilor suporteri pt ca stim amandoi ca cu alti investitori locali, vom fi cel mult anonimi prin ligile inferioare. Si chiar daca multi dintre voi vor ramane cfristi pe viata, eu totusi cred ca numarul cfristilor prin liga a treia ar fi de oridinul sutelor cel mult.

      Apreciază

      • Acuma ,si AP ar trebui sa inteleaga suporterul de rand.Razbunarea este arma prostului.Problema insa ,este tot la clubsau AP,lipsa totala de transparenta si comunicare.Cu o comunicare buna si noi am vorbi,scrie altfel,acum doar dam cu presupusul,si nu este bine.Neavand info ,mai exageram,si poate scriem prostii.Pentru asa ceva nicj AP nu ar trebui sa se supere.Referitor la IM total de acord cu Racheta,si o spun de mjlt timp,IM este sufletist si merita respectat pentru ce face la club in conditiile vitrege de azi.Nici pe AP nu-l condamn,dar daca e sa se razbune pe echipa din cauz ca Bela il critica,pai atunci are mintea cocosului.Hai CFR!!!!!!!+~!!!!!!!

        Apreciază

  6. Si eu sunt convins ca A.P.este dezinteresat de club(de echipa,nici nu mai e cazul,altfel nu ajungeam aici,doar este evident!);singura problema,CAUZA,care-l mai”leaga”de CFR este acesta”piatra de moara”, STADIONUL(din banii investiti,in el, nu poate recupera, nici macar=50%!); acum,Arpike este interesat, doar de AFACERILE lui si ale consoartei sale(el a spus-o), perdante;acolo se duc banii si timpul sau;treaba lui,dar sa nu mai blocheze Consiliul de Administratie si sa lamureasca odata ,pt.totdeauna situatia de la varful clubului!-sau ne lasa in pace,ori pune umarul la salvarea lui(?!);din 2012,n-a mai investit niciun leu,dar a”carat”tot,ce se putea din club!;asta e si una din explicatiile pozitiei posomorate,pline de anghioase ale dl.I.Muresan,care a cam ramas singur in calea furtunilor;il mai ajuta dl.Gadola-spre ex:cheltuielile de la Baza Sportiva”Transilvania”sunt achitate de noua sa firma(am vazut facturile semnate de S.G.!);de asemenea,dl S.G.,desi are aprobare de constructie pe Baza Sportiva CUG,deocamdata,echipa CFR,mai face antrenamente pe”ochi dulci”pe terenul al carui proprietar este!

    Apreciază

  7. Dl.I.Muresan,chiar trebuie felicitat,pt. abnegatia si daruirea fata de club!;Bravo,lui!;o dovada sincera este implicarea sa in rezolvarea acestor transferuri,care ne mai aduc o licarire de speranta,ca nu suntem lasati de izbeliste!

    Apreciază

  8. Eu nu stiu daca stau chiar asa lucrurile cum le vad unii. Iuliu Muresan a fost pus si sprijinit de AP, nu de Gadola. FFFF mult timp Im a fost omul de incredere a lui AP. Daca cineva crede ca Iuliu face ceva de capul lui fara a se sfatui cu AP va inselati. Absolut totul trece pe la AP. Daca nu era un presedinte bun era zburat demult. Pe de alta parte eu cred ca IM a castigat enorm din tot ce a insemnat cfr in ultimii zece ani. II merita cu prisosinta dar nu in detrimentul patronului.

    Apreciază

  9. Pt ca toate faptele bune le-au facut impreuna dar si cele rele. De aici pina a considera ca unul e bun si celalat opusul e cale lunga. Riscurile intotdeauna si le-a asumat cel cu banii nu cel cu semnatura. Hai sa va zic o poveste si ies…acum vreo 3 ani a sunat IM la AP sa-i zica de un super jucator ce costa doar 550000 si care sigur va exploda. La care AP a zis..daca esti asa sigur ca explodeaza, ia tu un credit si cumpara-l tu si eu iti promit ca il promovam sa creasca..bineinteles ca a tacut mic IM….de aici concluzionati ce vreti…e usor sa fi mare pe banii altora…seara frumoasa tuturor

    Apreciază

    • Absolut de acord, Andrei…Desigur, este un site ”liber”, ne exprimăm părerea fiecare, dezbatem/combatem, și dacă toată treaba e într-un ton civilizat, totu-i ok. Apropo, să mă dau mare și tare și eu: din surse demne de luat în seamă (nepotul, evident… 🙂 ) Miri i-a ”terminat în această perioadă de întrerupere, s-a acumulat multă oboseală, s-a lucrat intens de tot. Încrâncenarea relatată la un moment dat de Racheta era într-un moment de acumulare accentuată, concomitent cu o oboseală crescută.Aș putea povesti și alte lucruri (mult mai interesante), dar nu pot, vă dați seama, l-aș expune pe băiatu’ și nici cu pistolul la tâmplă nu fac așa ceva. Informații mai ”neutre”, nevinovate pot să livrez (chit că prea mare chef n-am nici pentru asta), dar -ca o concluzie proprie- multe lucruri stau altfel decât credem noi. Atât la ”negative”, dar și -destule- la ”pozitive”. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • V-am citit in ultima perioada si am stat si m-am gandit, comentariul acesta al tau Kiruj se potriveste cu concluziile mele de moment. Sunt multe dedesubturi care probabil schimba total lucrurile, noi cunoastem doar versiunea oficiala.

        Apreciază

  10. Andrei, pai stim si noi ca totul merge prin Arpi, cand s-au castigat trofee, omul a fost laudat, eram in stare sa-i facem statuie ! Apoi ne-a aiurit cu fabulatii, ca va face cea mai mare echipa din partea asta a Europei, care va avea un capital de 70 mil euro, si care va juca in semifinala UEFA si alte tromboane de acest gen . Noi astia mai neinformati, ne-am trezit la realitate cand nu si-a tinut promisiunea cu 7 mil din peste 30, pe transferuri si cand am tot aflat de datoriile la fosti jucatori, agenti, antrenori, vraci samd . Cu felceru am zis, ca rau cu rau, da mai rau fara rau, pt ca asta macar participa la antrenamente, intra la vestiar, deci cat poate, face, si vorba lui Miri, nu se simte echipa ca o oaste parasita . In schimb Arpi a dezertat demult , atat fizic, cat si banesc ( aici e grav, ca doar la redactarea planului de reorganizare s-au trecut sumele convenite cu el ca si aport de la investitor ), asa ca , Andrei draga, cred ca nu numai pt mine, Arpi a devenit un borfas , penal si mincinos ordinar, mult peste fecali, care si acum, dupa ce vinde bine, mai si cumpara de peste 4 mil euro !

    Apreciază

    • Vass hai atunci sa ne aliem mai multi, facem pancarde mari cu AP un mafiot, un mincinos…si sa vedem ce iese…daca voi credeti ca invartind cutitul in rana cfr rezolvam ceva…ca suporteri eu cred ca ar trebui sa facem altceva decat sa lovim in patron. Eu o singura data, aici sau pe chefere am vazut o propunere de a ajuta clubul, in rest doar jigniri, acuze si alte lucruri, poate adevarate, dar care nu fac bine cfrului.

      Apreciază

    • Bela,nu ar trebui sa fi asa radical.Hai sa luam lucrurile bune.Nu stim noi multe,nu cunoastem dedesubturile care au dus la situatia actuala.Eu nu mi-as permite sa-l fac penal sau bkrfas,nu mi-a facut nici un rau.Ce a facut a facut pe mustata lui,si binele si prostiile.Cine stie poate intr-o zi ii vom dori din nou o statuie.😀😀😀😀😀

      Apreciază

  11. Mai oameni buni, voi sunteti realisti? Clubul asta a fost luat acum 15 ani fiind in colaps in liga a 3a ( aia care se bat cu caramida in piept de ce mari ceferisti erau atunci nu au dovedit nici capacitatea financiara, nici manageriala sa il preia desi nimeni nu ii impiedica. Urmeaza 10 ani de investitii masive. Apoi din 2012 robinetul se inchide, clubul e obligat sa se redimensioneze, traieste o vreme din rezervele acumulate iar acum dupa 15 ani i se cere – vai ce oroare! – sa traiasca din propriile resurse. Iar la auzul unei asemena grozavii, ceea ce i se poate cere celui care a bagat banii e sa plece pentru ca nu-i asa, pretentiile alora care stau pe margine si arunca cu venin este ca cineva sa cheltuiasca bani mereu pentru orgoliul lor. Obisnuiti-va cu ideea ca CFRul este un club normal care trebuie sa faca performanta din resursele pe care le are si pe care le genereaza. Si obisnuiti-va cu ideea ca actionarii clubului, indiferent ca sunt mai mari sau mai mici, au si alte afaceri si alte prioritati.

    Apreciază

  12. Si inca ceva, din exemplul dat de Andrei rezulta, ca Arpi nu suporta nici sfaturile apropiatilor, si chiar pe presedintele pus de el il trata cu aroganta . Chiar daca voi enerva pe multi, revin la fecali, care bine sfatuit de cei din jur, din cumparaturile pe care le face are marfa buna pt export ( Stanciu, ardelean de-al nostru, nu putea/trebuia sa fie ochit de noi ?! ), chiar ieri dand 450 mii euro plus 30% din transfer ulterior pt un atacant de 18 ani de la UTA, de mare talent, cum ii descris . Poate si IM avea asa ceva pe teava, dar raspunsul lui Arpi l-a domolit repede, plus ca i-a taiat si elanul pt abordarea unor investitii cu bataie lunga, de-aici noua politica de a aduce numai liberi de contract . Si inca unii zic ca Arpi e mare om de afaceri …

    Apreciază

    • Béla, aşa ţin minte că acum un an, Becali arunca cu vorba pe toate posturile tv că va băga clubul în insolvenţă dacă nu va lua titlul sau nu va intra în nu ştiu ce grupe, n-am reţinut exact. O fi şi el acum în perioada „statuie”, apoi va veni reculul, va ajunge sigur şi el „borfaş” pentru Steaua. 🙂

      Apreciază

  13. Bela, vad ca iar te ambalezi. Hai sa incercam sa judecam la rece. Stii si tu ca in perioada de glorie au fost multe tzepe, de la jucatori gen Hora pina la Diogo Valente. Si Becali si-a luat tepele lui si si-a ajustat politica de transferuri intre timp. Ar mai fi un aspect, la care ar trebui sa te gindesti inainted e a compara CFRul cu Steaua. „Afacerile” lui Becali sunt detinerea de terenuri, lucru ce nu produce bani lichizi ( a avut si alte incercari, esuate toate). El e obligat sa administreze Steaua cu cash din afara (tranzactii terenuri) in sensul de a crea cash flow din fotbal, pentru ca altul nu are. La CFR, AP, SG au cash flow din restul afacerilor iar CFR ul aprofitat de banii astia la timpul respectiv. Este corect ceea ce spui tu, ca nu exista o politica clara de transferuri si este mai degraba o chestiune de familie cu diversi impresari, dar asta e lumea fotbalului din Romania. Daca imi pare rau de ceva e ca un club ca CFRul nu a gasit de ex 100.000 de euro anual sa ii da unei scoli de fotbal gen Ardealul in schimbul primului drept de legitimare a jucatorilor produsi acolo. Este evident ca aia stiu sa creasca jucatori iar de ce nu pot fi canalizati spre CFR estepentru mine un mister.

    Apreciază

  14. Bela,ai dreptate insa dialoghezi cu minti inchise…ZAP e sef pentru ei,punct ! si dincolo de asta ei nu mai vad nimic,asa ca iti irosesti timpul degeaba crede-ma…Poti sa le pui argumentele in punga si sa le livrezi la poarta ca ei tot pe a lor o vor tine…
    Deja devine amuzant cum corn ,andrei popa sau cristi au reusit in timp repetand obsesiv acelasi porcarii sa le confiste si altora mintile…Dar e o vorba care spune ca o minciuna repetata de suficiente ori devine in timp adevar…Cam asa si cu astia…Insa eu ma amuz…

    Apreciază

    • Dantesc e normal sa avem fiecare o opinie, eu doar vreau sa iti spun ca fara acest PAZ asa mafiot sau mincinos cum il vedeti voi, nici macar dialogul noatru de azi nu ar exista. Pt ca adevarul e ca a luat o echipa obscura din C si a facut din ea un nume in europa. Asta nu e spalare de minti ci adevarul. Daca PAZ nu era probabil si voi azi erati mari stelisti sau dinamovisti, iar fotbalul, asa sarac cum e, il vedeati la tv.

      Apreciază

  15. Hai Cfr!!!! Eu zic ca merita sa luptam pentru ambele cupe, la castigarea Cupei Romanicii au aparut acei potentiali investitori, eu zic ca acesta ar trebui sa fie targhetul in privinta celor doua cupe. Nu stiu ce e in capul conducerii in aceasta privinta. Vom vedea.

    Apreciază

  16. In urma acestor polemici(culmea paradoxului,inclini sa le dai dreptate,aproape, tuturor,desi sunt puncte de vedere diametral opuse!)ma intrebam, de ce oare,in niciun discurs,indiferent pe ce problema,legata de club,”nea Iulica”nu face nicio referire la faptul ca,desi A.P-“oficial”,sau pt.”prostime”-s-a retras din 2012,din CLUB,tot el este SEFUL,care sprijina,hotaraste,finanteaza, conduce,ia decizii,coordoneaza,supravizeaza, etc.(sau/Nu)activitatea din club(sau si acest lucru ii este interzis?);pt. ca pe Arpike,l-am auzit facand aceasta promisiune,( se pare ca e o alta minciuna,doar pt. a mai scapa de supravegherea judiciara?),precum si multe altele(aratate si de V.Bela)pe care nu si le-a onorat(!);si atunci firesc, te gandesti daca acest personaj mai are credibilitate/sau NU,cand fara sa fie fortat de nimeni si nimic ne promitea”Frunze verzi pe pereti”,cum ca vom deveni un club de mare marime din est,de luat in seama,bla,bla,si alte”p-le maturi!”;multe din controversele noastre nu s-ar fi petrecut,daca AP.ar avea decenta sa iasa in fata si sa ne demonstreze ca,tot el este Jupanul(oare de ce n-o face?);OK,am saluta demersul si ne-am alatura lui cu mai multa convingere pt. redresarea grabnica a corabiei,care inca este in deriva(deocamdata,printr-un sprijin modest, prin achizitionarea-cumpararea- de bilete,abonamente,tricouri,sepci,fulare, fanioane,embleme,prin propaganda,etc.)

    Apreciază

    • Oare cine este detinatorul (inca) a drepturilor tv pt liga 1? Oare poate iesi in fata AP sa zica ceva cand el cica nu mai e actionar majoritar? NU e conflict de interese?

      Apreciază

  17. Vad ca sunt mai multe curente de opinie in ceea ce-i priveste pe conducatorii CFR-ului. Eu le-am identificat pe urmatoarele 3:
    1- Opinia, sustinuta vehement in principal de Bela si Dantesc, ca AP este malefic pentru club si trebuie sa plece. La acest curent de opinie este evidenta nemultumirea fata de actiunile trecute si prezente ale lui AP si se considera ca scoaterea lui din peisaj este suficienta pentru redresarea echipei.
    Daca am inteles gresit va rog sa ma corectati.
    2- Opinia, sustinuta de Racheta, comform careia, AP nu mai doreste sa se implice la CFR si singurele lui actiuni au ca scop sa-si recupereze din investitiile facute. In acest sens sustine ca AP il incurca pe SG in actiunea acestuia de a repune CFR-ul pe linia de plutire. In consecinta, directia de urmat ar fi spre managementul lui SG.
    3- Opinia conform careia, AP a gasit CFR-ul prin cotloanele diviziei C si l-a resuscitat pana la nivelul jocurilor din CL. In linia acestui curent de opinie, AP controleaza si in acest moment clubul si nu doreste altceva decat sa curete clubul de niste datorii (aici intra si povestea cu ANAF-ul) si sa-l repuna pe niste baze care sa-i permita sa atace din nou performantele.
    Sigur ca aceste curente de opinie pot fi privite din mai multe unghiuri si sa aiba nenumarate nuante in functie de informatiile si de modul de abordare pe care la are fiecare.
    Ca suporter care vrea doar binele echipei este foarte greu sa mergi pe o directie sau alta pentru simplu motiv ca habar n-ai care-i directia corecta. Poate ca unii dintre noi au informatii mai multe si sunt mai avizati in ceea ce sustin, dar majoritatea tragem concluzii dupa informatiile trunchiate si manipulante obtinute de ici de colo.
    In spiritul acestei idei este mai bine sa nu zici nimic din moment ce habar n-ai ce spui.
    Acum se vede foarte clar cat de mult lipseste comunicarea cu suporterii. In mod clar aceasta secretomanie de la nivelul conducerii clubului nu face bine in relatia cu suporterii si ar trebui facut ceva in acest sens.

    Apreciază

    • Cred Pirule, ca in primul rand e valabil ce a scris Andrei despre conflictul de interese de a reprezenta firma care detine drepturile TV ale Ligii 1 si faptul ca e de facto actionar la Cfr, banuiesc ca din cauza asta nu poate fi explicit. Pe de alta parte eu ma observat in acesti 12 ani de cand urmaresc Cfr-ul si mi-e drag, ca aceasta secretomanie este modul de operare al conducerii in tot acest timp. Ma indoiesc ca se va schimba ceva in aceasta privinta.

      Apreciază

  18. Inainte de a acuza pe X sau Y, cred ca ar fi bine sa ne gindim la domeniul din care vine fiecare si care se rasfringe asupra modului de abordare a fotbalului ca si business. Daca ne uitam la Steaua, ea este pina azi functionala prin modul de operare in tranzactiile cu terenuri ale patronului ei : oficial detinuta prin interpusi, pe la mijlocul anilor 2000 bani dati cu sacosa. Vasluiul a fost administrat ca o companie dintr-un holding agrar.La CFR, AP nu are cum sa iasa din tiparul genului de afaceri pe care il cunoaste – cu lanturi lungi de firme interpuse in actionariat in entitati fiscale diverse. Asa functioneaza dezvoltarile imobiliare finantate prin bani din fonduri (el a fost in RO doar un pion al Trigranit) si evident ca vede si aceasta activitate in tiparul respectiv. Evident ca lucrurile sunt mai usor de inteles cind umbla unul cu sacosa prin tirg, dar aia nu inseamna ca daca altul alege alt mod, acela este mai putin legal sau corect, doar pentru ca este mai sofisticat. Iar cei care cer statementuri clare de la AP daca este/nu este etc. la butoane sa reflecte asupra 2 aspecte: 1. inca de cind a venit la club, AP nu s-a comportat ca un avid de publicitate si asta indiferent de rezultatele clubului; aparitiile sale in media au fost rare iar omul este consecvent 2. un neadevar repetat obsedant ajunge certitudine, fara a mai fi verfiicat – Becali nu este oficial patronul Stelei, dar nimeni nu chestioneaza asta, doar pentru ca isi expune mutra in fiecare seara pe sticla

    Apreciază

  19. Eu nu sunt nici pro, nici contra AP, recunosc meritele lui în a scoate CFR-ul din cotloanele div.C (mai degrabă de pe marginea prăpastiei) şi înălţarea echipei pe culmi inimaginabile pt. orice suporter de rând. Sunt destul de evidente şi „minciunile” lor privind investiţia celor 7 mil.euro, etc., DAR cu „minciuna” conducătorilor de fotbal am şi eu o povestioară personală: în 86, când „partidul” a hotărât că e timpul ca şi Ciucul să aibă echipă în C (eram preşedinte la echipa de judeţ din 83), l-am luat antrenor pe Gabi Stan (braşoveanul, probabil tribuniştii mai vechi au auzit de el, am mai povestit, fost jucător de A, ulterior A1 la mai multe echipe din Liga1, inclusiv în Rep.Moldova). Ne-am înprietenit, povestea multe (mai ales despre aşezări şi tactică, hihi… 🙂 ), şi -la un moment dat- mi a zis aşa: „Kiruj prietene, o să vină în curând vremea când vei fi nevoit să MINŢI şi tu, indiferent dacă crezi sau nu…În plus, SĂ NU SPUI NICIODATĂ ÎN PUBLIC CE VREI SĂ FACI SAU CE MĂSURI VREI SĂ IEI, mai degrabă să spui exact invers…” Mă rog, cam asta a fost esenţa. N-o să uit niciodată, Gabi a avut dreptate. Am promovat în C (în iarnă el a plecat, promovarea am făcut-o cu Incze IV), au apărut tot felul de probleme (vă daţi seama, asta în condiţiile în care salariile jucătorilor erau asigurate de intreprindere, vorbim de „era comunistă”!), cu arbitrii, cu alte echipe, cu cei de la FRF, etc., etc. Of, m-au atacat „nostalgiile”… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  20. PR-ul este o tehnica de marketing, asa ca nu trebuie luat cuvint cu cuvint ce se declara, pentru ca se face pentru a influenta audienta in directia dorita. In plus, stim ca activitatea asta este deficitara la CFR: nu exista un purtator de cuvint profesionist, IM nu este foarte versat pe partea lirica iar la AP se simte ca nu e vorbitor nativ de romana. Alte doua aspecte: 1. In PR o anumita ambiguitate este dorita, de ex „vom aduce jucatori de 10 Mil” – poti intelege ca se vor aloca 10 Mil pt transferuri, dar tot asa pot veni gratis jucatori cu cota de 10 Mil 2.Ambiguitatea asta dorita este interpretata prin filtrul personal al fiecaruia – o declaratie „AP se reintoarce linga echipa” creeaza asteptari diferite – unul il va cauta in registrul actionarilor, altul la marginea terenului la antrenament, al treilea va dori sa ii faca un control al viramentelor bancare samd, iar mesajul decodat de fapt este ” o sa ies toamna asta cu echipa la un chef la Roata”.

    Apreciat de 3 persoane

  21. Esenta situatiei actuale a spus-o Zavaleanu in interviul din Cjsport:actionarii(AP si SG)n-au mai investit niciun ban in clubul pe care l-au bagat in insolventa,astfel incat pt. a supravietui trebuie vanduti cei mai buni jucatori.Ramane de vazut cat timp si pe cine vom mai putea vinde, in conditiile in care nu putem juca in Europa(desi in ultimele 2 sezoane echipa si-a castigat pe teren acest drept).Exista insa cateva diferente:AP dupa ce a „transferat”(in conturile personale) tot ce se putea in 2012-2013,n-a mai bagat nimic,in timp ce SG a avut nevoie de ceva timp pana „sa se prinda”ca este actionar care investeste la o echipa plina de datorii si cu posibilitati limitate de a produce bani.Am mai spus-o :singura sansa de progres din toate punctele de vedere este o strategie de investitii inteligenta facuta de alt actionar principal(epoca AP la echipa s-a terminat demult)altfel vom asista la o agonie prelungita…Alt actionar va veni insa in anumite conditii(costuri)pe care deocamdata AP nu pare dispus sa le accepte

    Apreciat de 1 persoană

    • Interesan ce spui.Ai putea detalia un pic?Mai ales ultima parte,despre conditii,costuri si ce vrea sau nu,sa accepte AP.Daca este posibil,si daca ai info corect.

      Apreciază

    • IQ ceea ce sustii tu este sorry, o timpenie. E ca si cum eu as spune acum, timpul tau a trecut in casa in care stai, pentru ca ultima oara ti-ai renovat baia prin 1993. Asa ca hai, accepta 5.000 de euro de la oricine si pleaca, pentru ca mie mi se pare ca moda la gresie s-a schimbat. Ne place sau nu, clubul este proprietatea actionarilor si ei fac ce considera cu el iar acest lucru este firesc, atit legal cit si moral.

      Apreciază

      • Comparatia ta este total gresita. CFR-ul nu este „casa” lui AP este mai degraba jucaria lui. Mai corect ar fi sa compari ce se intampla la club cu vanzarea unei masini. Daca tu ai o masina de vanzare la care i-ai pus un pret (si asa) mare iar pe masura ce trec anii tu tot ti de pret in ciuda faptului ca nu scoate nimeni banu, ba mai mult ii faci kilometrii si toate dotarile sale de top devin inutile atunci, intr-un final, o sa ajungi cu ea la fier vechi sau o s-o vinzi pe un tichet rabla.

        Iar la CFR exact asta este situatia. Noi ne apropiem pe zi ce trece tot mai mult de Liga a 2-a si nu se „gaseste” nimeni care sa bage bani in club. Doar ca in Romania orice echipa ajunge in Liga a 2-a nu-si curata pacatele si revine pe prima scena (cum imi face impresia ca cred unii) ci falimenteaza implicit (vezi Rapid). Asa ca da, daca nu are bani sa redreseze corabia si daca sunt oferte ar fi mai bine sa se „dea afara” din casa singur Paskany ca daca nu o sa i se darme oricum casa in cap in momentul in care ajungem in Liga 2-a.

        Apreciază

        • Am avut o vecină care şi-a vândut casa, a primit banii ceruţi, a făcut actele la notar, apoi s-a stabilit la fată-sa în Budapesta. După vreo 3-4 ani a venit în vizită la neamurile ei, a trecut şi pe la fosta ei casă, iar când a văzut că noii proprietari au demolat o clădire auxiliară, s-a apucat de un scandal monstru că de ce au demolat-o. 🙂
          Probabil că PA nu vrea să dea maşina dacă nu este convins că potenţialii cumpărători nu se apucă de dezmembrarea ei, ci au bani ca s-o tuneze. 🙂
          Off topic (nu-i despre PA) : deseară avem meci, iar „Potrivit antrenorului Vasile Miriuţă, niciunul dintre jucătorii nou veniţi în ultimele zile nu va fi în lot pentru acest meci, lucrurile urmând să stea cu totul diferit sâmbătă, la jocul cu CSU Craiova.”

          Apreciază

        • APEX, clubul este proprietatea actionarilor. DA? Equity-ul lor. Indiference care e valoarea acestui activ, nimeni nu are dreptul sa le impuna ce sa faca cu el. Daca e sa zicem o masina veche iar ei spun ok, mergem cu ea doar vara si duminica, in rest avem si alte masini (jucarii) e treaba lor. Daca nu vor sa o vinda pentru ca oricum nu le da nimeni cit vor pe ea iarasi e treaba lor. Daca vor sa o puna in conservare in liga 2a, platind doar minimul de costuri de avarie, nimeni nu ii poate lua la rost. Iar daca parerea lor e o masina poate fi folosit putin si peste 20 de ani va deveni un oldtimer, iarasi e decizia lor.Noi luam decizii pe jucariile noastre, dar CFR nu e jucaria noastra. Noi doar ne uitam la ea.

          Apreciază

  22. Prea mult credit ii acorzi lu Gadola, care si cand a „ajutat” clubul, de fapt a luat un teren f valoros pt a face baiatul blocuri. Pe de alta parte daca echipa vinde, de ce sa aduci bani de acasa? SI o ultima intrebare, tu sa fi actionar ai accepta orice> sau sti ceva ce noi nu stim despre acele oferte?

    Apreciază

  23. Cand cineva isi doreste un investitor nou ar fi bine sa-l si identifice pe acel investitor pentru a se putea face o comparatie obiectiva intre investitorul vechi si potentialul investitor nou. Sa spui asa, in general, ca vrei sa plece investitorul actual si sa vina altul nou este o chestiune de hazard. Foarte probabil poti sa te alegi cu un investitor de tipul lui Valerii Morar, sau altul de teapa lui.
    Cati investitori seriosi au aparut in fotbalul romanesc in ultimii ani?
    Cate echipe din fotbalul romanesc au investitori privati seriosi si nu sug resurse din fondurile de stat?

    Apreciat de 1 persoană

  24. Cristi ,sorry ca nu ti-am explicat la nivelul tau de intelegere …Da ,epoca de glorie a lui AP s-a terminat odata cu retragerea banilor din club si sistarea investitiilor.Echipa a ajuns in insolventa ,a disparut din Europa( adio coeficient)si va necesita o infuzie masiva de capital pt. o noua perioada de succese.AP a recunoscut ca nu mai e dispus sa investeasca.Prin urmare exista 2 variante: un nou actionar principal,deci un nou capitol in viata echipei sau o agonie prelungita in mediocritate pana la epuizarea surselor de finantare pe care le mai poate produce in conditiile actuale( de insolventa)echipa.In acest sens,o scurta poveste de aducere aminte.

    AP si-a evaluat la inceput de 2014 activul numit echipa de fotbal CFR 1907 (Ecomax) Cluj prin firma de audit KPMG Sport Advisory la 120(o suta douazeci) milioane euro( vezi informatia din martie 2014).Generos era dispus sa vanda 51% din actiuni pt. citez” o felie mai mica dintr-un tort delicios”.Dupa 2 ani ( martie 2016) a mancat un tort delicios la nunta sa,dar sunt sigur ca nu atat de bun ca sa coste zeci de milioane de euro…De atunci tot asteapta macar sa guste macar glazura tortului visat,ca blatul l-a rezervat exclusiv noului actionar .Desi tine tortul la rece(insolventa) incet -incet acesta si-a cam pierdut gustul si a ramas doar martipanul…(pardon stadionul), dar pt. amatorii de dulciuri de calitate,acesta e mai degraba o sursa de costuri,mai ales ca terenul e concesionat…procedura respectiva fiind teoretic atacabila si limiteaza posibilitatile de folosinta doar in scop strict sportiv.Drept dovada AP s-a plans in repetate randuri cat l-a costat stadionul si e gata sa-l cedeze CL pt. cateva milioane platibile in rate…dar nimeni nu e interesat de „afacere”,( pe Cluj Arena poate juca oricine contra unei chirii rezonabile)mai ales in contextul tulbure din ultima vreme al actionarului principal. Prin urmare urmare tortul a devenit o prajitura care nu mai are prea multa frisca( citeste jucatori vandabili).In perspectiva
    are sanse ca in relativ scurt timp sa-si piarda si crema( locul in prima divizie) si va deveni un biet fursec,care apartine recunosc actionarilor care au dreptul sa-l manance.Intrebarea este daca- l vor savura sau li se va parea amar si le va sta in gat atunci cand isi vor aminti de vremurile bune si tribunele pline!Hai CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Sorry, dar nu pricepi dreptul proprietatii. AP poate face cu clubul ce vor muschii lui. E proprietatea lui. Poate face o marire de actiuni, poate vinde, poate lasa clubul sa traiasca din ce produce – decizia e doar a lui. Judecata ta cu cele 2 „solutii” exclude exact punctul de plecare – decizia nu e noastra. Si arucnatul prajiturii la gunoi este la libera alegere a actionarilor. Nici AP nici SG nu au cea mai mica obligatie sa bage vre-un ban in club, sa il tina in prima divizie, DAca miine vor decide ca in iarna vind tot, stau o jumatate de an sa numere banii si sezonul urmator o iau de la capat in divzia a 4a ca sa aiba derby cu U, va fi o decizie perfect valabila pe care noi toti va trebui sa o respectam. Ok, mai putin Bela care va avea si el in sfirsit un motiv de bucurie ca i se indeplinesc profetiile.

      Apreciază

  25. P.S. In fotbalul romanesc exista o oferta larga de fursecuri care,candva( uneori recent) au fost torturi sau macar prajituri bune: Rapid,Petrolul,UTA,FC Arges,Timisoara,Brasov,Farul,U cluj etc.Unele au/vor avea si stadioane bune,iar de costat nu costa( mai) nimic….Nu vad de ce cineva va trebui plateasca prea mult pe prajitura PAZ!

    Apreciază

  26. Mi-a trecut si mie prin cap-minte-(nu un glont)sa vin si eu,macar,cu o explicatie la sustinerea comentariilor mele in legatura cu „disparitia”prematura a lui AP,cu bani cu tot si renuntarea,declarata a acestuia, a se mai implica in mod concret,la salvarea clubului(!);ma gandeam ca este mult prea complicat sa detaliez si m-am lasat pagubas;iti multumesc IQ ca prin comentul tau,corect si real, mi-ai salvat framantarile si ai incheiat aceste”vociferari”,care incepeau sa devina paranoice si voi putea viziona mai linistit meciul de Cupa;Servus!

    Apreciază

  27. Dantesc, ai dreptate, degeaba am interventii argumentate, ca sunt cativa pt care noaptea e zi si cu asta basta . IQ a scos in evidenta esentialul, si anume, ca Arpi n-a platit sumele la care s-a angajat in planul de reorganizare, ceea ce a dus la vanzari de jucatori de baza . Iar spusele lui au fost rapid catalogate de un obraznic atotstiutor de pe-aici ca ” tampenii ” ! Inteleg opiniile diferite ( desi cateodata sunt chiar de neanteles ! ), dar de-aici pana la a califica parerile unui vechi si competent tribunist ca ” tampenii „, e o cale lunga, ca de Cluj la Ploiesti … PS . Racheta, in prima parte a interventiei tale cred ca s-a strecurat o greseala, la enumerarea actuivitatilor pe care l-ar desfasura chelul ai trecut si ” finantari „, ori cum a mentionat si IQ, de prin 2012 n-a mai bagat bani, in orice caz, decand echipa e in insolventa, in mod cert ca nu ( vezi declaratia lui Zavaleanu ) .

    Apreciază

    • Nu ne certam deloc…scriem doar obraznicii pentru cei cu obsesii. E o vorba romaneasca, doar prostii au certitudini. Daca mai si o medicatie cu efecte secundare…

      Apreciază

  28. „Vaduva Neagra” (Mereutza) loveste din nou! Am vazut atitudine de vainceur la el….nici macar nu-l interesa ce se intampla… Unde ajunge el…gata lucru? Ar cam trebui trimis la munci agricole, oricum agricultura e la pamant…

    Apreciază

    • Unii au anumite fixuri privind ce face AP cu banii si cand. As vrea sa stiu cine cunoaste exact situatia cfrului din din 2012-2016, daca voi stiti sigur ca nu se mai baga bani. Pe de alta parte planul de insolventa este la zi. Deci care e problema? Trebuia sa nu vinda nimic si sa iasa pe post sa arate ordinul de plata ca a virat bani? Modul in care se platesc salariile si datoria sunt problemele clubului si deocamdata suntem la zi. Poate pt unii e noapte si vad zi, dar eu cred ca e pt cei ce doar acuza fara argumente. Eu nu am vazut inca interviu cu arpi in care sa zica ca platesc in aprilie2016 sau dec2017 ceva bani ca voi sa spuneti ca a mintit. Pe de alta parte daca a zis si nu a facut care e problema?. Poate ceva afacere a dat gres si nu are bani, ar trebui sa se scuze fata de voi?

      Apreciat de 1 persoană

      • Tocma zicea Zavaleanu amu cateva zile ca actionarii nu s-au tinut de promisiuni..Iti dau si link cu declaratia daca doresti si daca iti e prea greu sa cauti…
        Cat despre „Poate ceva afacere a dat gres si nu are bani..”…Tin sa iti reamintesc ca avocatii lui au argumentat in felul asta in instanta ca sa ii se ridice controlul judiciar…Sa poata fi langa echipa…sa o managerieze…bla-bla-uri de doi lei…Adica minciuni sfruntate…Iar la „Pe de alta parte daca a zis si nu a facut care e problema?” Chiar nu am replica…

        Apreciază

        • Dane, articolul la care face referinta Bela este asta, nu? http://www.cjsport.ro/fotbal/cfr-cluj-le-a-propus-prelungirea-contractelor-lui-jakolis-lopez-si-petrucci-jucatorii-au-fost-reticenti-vanzarea-lor-a-devenit-necesara/
          Hai sa facem o diferenta intre ceea ce scriu (dupa cit pricep) ziaristii si ce a declarat Zavaleanu (text cu ghilimele). In aliniatul 2 apare un text al ziaristilor pe baza judecati proprii : acţionarii clubului, care s-au angajat să vireze anumite sume de bani la aprobarea planului de reorganizare, nu s-au ţinut de promisiuni. Si acum hai sa vedem ce declara Zavaleanu, in acelasi articol – 2 statementuri sunt aici relevante :primul „acţionarii nu au mai aportat nimic şi era un deficit bugetar care trebuia acoperit prin vânzarea unor jucători” iar al doilea” Acest plan se bazează în foarte mare măsură pe aportul acţionarilor, care a fost promis la data întocmirii lui. Deocamdată, nu au fost aduse niciun fel de sume, deşi ar fi trebuit. Riscul de care se poate vorbi la CFR Cluj este unul sportiv”. Ceea ce rezulta de aici este ca exista o promisiune in afara planului de reorganizare de a asigura resursele pt ca echipa sa joace in prima divizie ( riscul sportiv mentionat). Ori ceea ce faceti voi estesa confundati o obligatie legala care nu exista , confirmata iarasi de Zavaleanu in acelasi aliniat „Acţionarii nu sunt obligaţi să vireze bani, să participe la capitalul social, totul se bazează pe un «gentlemen’s agreement», nu pe o obligaţie legală” cu o neglijare hai sa ii spunem morala, a clubului. Daca mai ai nevoie de alte argumente legale: in cazul ca un aport era parte a planului de reorganizare si nu era respectat, clubului i se declansa deja procedura de faliment. Eu va inteleg perfect frustrarile, dar anumite lucruri trebuie judecate conform procedurilor legale si nu dupa interpretarile unor ziaristi, prejudecati proprii samd.Daca iti acorzi un moment de liniste si lasi toate sentimentele tale fata de AP deoparte, vei vedea care este situatia juridic 1. Exista un plan de reorganizare aprobat, in care clubul trebuie sa produca in 3 ani sumele de recuperat de catre creditori 2. Planul asta este dependent de participarea in prima liga (riscul sportiv) iar actionarii si-au asumat obligatia de a investi suficent pentru ca echipa sa nu pice in liga a doua si ca urmare sa isi poata executa planul de reorganizare. Daca vedem lucrurile in acest fel, momentan nu exista riscul sportiv (lasam meciul din seara asta deoparte) : sezonul trecut a fost unul fara emotii mari iar sezonul actual a inceput cu doua echipe depunctate sever din care una e posibil sa se retraga din iarna. Aasta nu inseamna ca toata lumea, de la ultimul suporter si pina la Zavaleanu nu si-ar dori niste investitii sau o echipa mai sus, ceva bani suplimentari din drepturi TV, cupe samd si care ar face derularea procesului de insolventa mai confortabila. Singurul mesaj care conteaza dpdv legal in clipa de fata il gasesti de asemenea in articol -” Planul de reorganizare merge bine deocamdată, suntem ok acum, dar să vedem ce urmează” . Aceasta este singura chestiune relevanta.

          Apreciază

        • Vreau doar sa completez ceva. Ce spune zavaleanu e sfant ce zic altii e minciuna. Daca l-ai cunoaste pe zavaleanu ai stii ca e mai mafiot decat arpi si mai hot. Eu chiar daca il cunksc bine nu am incredere in ce spune!!!!

          Apreciază

      • Eu nu discut despre ultimele transferuri/vanzari de jucatori…A fost o miscare corecta din punct de vedere strict contabil…Eu vorbesc de „ultima evadare” ridicarea controlului judiciar…In fapt o alta gogonata…Si nu inteleg de ce unii dintre voi nu vor sa accepte ca pentru ZAP clubul asta nu a insemnat niciodata nimic din punct de vedere sufletesc si nici nu va insemna nimic,niciodata…

        Apreciază

        • in principiu sunt de acord (si sunt convins ca si altii) cu multe din lucrurile pe care le spui. doua aspecte, totusi: conteaza modul in care se spun anumite lucruri si, intr-o societate libera, e bine sa respectam si parerea celorlalti. nu e greu, cred, sa ne punem in papucii celorlalti parteneri de dialog si sa incercam sa intelegem ce spun. hai CFR!!!

          Apreciază

    • Sau, invers, putea să-i fi vândut înainte de începerea campionatului, în februarie. Am impresia că ar fi obținut sume mai mari, dacă nu lăsa pe ultima sută de metri afacerea. Și nu reușea să bramburească în halul ăsta jucătorii rămași și antrenorul…

      Apreciază

  29. Mi-a placut indarjirea cu care au luptat baietii impotriva arbitrajului, unul gretos, pe fata, au capitulat in repriza a doua de prelungiri cand au crezut ca ulciorul poate sa mearga de oricate ori la rau fara sa se sparga (la loviturile de departajare). Au fost destule faze incantatoare produse de baietii nostrii, destule bubuieli marca Vasalie, cand am vandut mingea dupa care am alergat ca prostii dupa ea, daca n-am pretuit-o cand a fost a noastra. Au fost cele doua bare superbe ale lui Laurentiu Rus si ale lui Tiago. Au fost destule pase la portar dupa care acesta a degajat si am alergat din nou dupa mingea pierduta prosteste. Pacat ca au cazut baietii nostrii in capcana delasarii in final si a asteptarii loviturilor de departajare unde portarul a ghicit directia loviturii lui Tiago iar Rus a gresit executia. Marc a atins una din lovituri iar alta a deviat-o in poarta. E un sentiment de frustrare trait adesea in ultimii 12 ani in Gruia si in deplasare, cand simti ca pe baza meciului si a arbitrajului de o hotie grosolana e nedrept sa se califica ASA. Vom avea parte in continuare de aceste arbitraje gretoase si va trebui sa le invingem des daca vrem binele rchipei noastre dragi. Daca am capitula, am retrograda. Capul sus baieti, nu aveti de ce sa-l plecati si succes pe viitor in meciurile cu aceste arbitraje. Un cuvant despre schimbarea lui Ruiz, cel mai bun jucator de departe de la Cfr. Lui Vasalie nu-i plac jucatorii tehnici, cu dribling, jucatorii care ar putea schimba soarta unui meci. Se si vede in rezultatele lui Vasalie acest lucru. Cand e nevoie imperioasa sa dam gol, Ruiz e deja pe banca. Un cuvant despre Laurentiu Rus. A avut acea bara superba, dar ma exaspera cu pasele lui inapoi la fundasi in faza de constructie, cand el ca mijlocas trebuia sa se intoarca cu fata la poarta, sa caute combinatiile cu coechipierii de la mijloc si din atac, sa dribleze.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.