Etapa a 6-a: ACS Poli Timişoara – CFR Cluj


et6(captură foto: lpf.ro)

Sâmbătă 27 august 2016, cu începere de la ora 18.30, în cadrul etapei a 6-a din Liga 1 Orange, pe Stadionul “Dan Păltinişanu”: ACS Poli Timişoara – CFR Cluj.

Intenţionam să induc cumva  în subconştientul băieţilor noştri (sper că ne citesc) că mâine vor avea meci în deplasare împotriva lui Southampton. Am putut vedea aseară în cazul fotbaliştilor Astrei diferenţa de abordare în plan mental a unui joc pe un gazon englezesc original faţă de recentele partide chinuite din liga noastră. Am păţit-o şi noi în vremurile noastre bune, când zburdam pe terenurile din Europa, iar în campionat clădeam cu sârg anii impari. Însă, din moment ce managerul englezilor s-a zgârcit la vreo 10-15 milioane de euro pentru a-l cumpăra pe Stanciu de la Gigi,  nu cred că Southampton mai reprezintă o echipă de speriat ca să constituie un imbold pentru concentrarea, ambiţia şi entuziasmul jucătorilor noştri. Rămâne să avem încrederea că va rezolva cumva Miri ca băieţii să nu trateze de sus meciul contra bănăţenilor. În acest sens, am primit puţin ajutor din partea oltenilor care le-au arătat alor noştri ce urmări are un meci în care intri pe teren considerându-te de dinainte învingător. Craiovenii au reuşit să înlăture şi temerea preşedintelui Iuliu Mureşan care, înainte de meciul Poli-CSU, a declarat pentru dolcesport:

Play-off-ul este un obiectiv al nostru, dar e greu pentru că am plecat cu handicapul acela de 6 puncte. Dacă noi câștigăm meciul de la Timișoara, avem șanse. Dar o să fie un meci foarte greu, cum a fost cu Petrolul anul trecut, care nu bătuse pe nimeni și ne-a bătut pe noi.”

Nu mai stă în picioare partea finală a declaraţiei preşedintelui, dar meciul va fi într-adevăr foarte greu. Valoric, nu se poate face comparaţie între echipa noastră şi cea a timişorenilor, doar de trupa noastră depinde dacă va reuşi o mobilizare bună pentru a-şi face meciul foarte uşor. În fiecare din primele 5 meciuri din această ediţie de campionat, bănăţenii şi-au făcut norma de minim 2 goluri încasate, având cea mai slabă apărare dintre cele 14 echipe cu o medie de 3 goluri primite/meci. M-aş bucura dacă antrenorul nostru nu va încerca ceva experimente noi, ci va merge în continuare pe formula care s-a dovedit a fi eficientă în ultimul timp: cea cu Nascimento, Petrucci, iar în faţa lor Juan Carlos. Conform bârfelor, Camora va absenta şi mâine, zice-se că mai are nevoie de 1-2 săptămâni pentru o refacere completă.  Va relua probabil banderola de căpitan în meciurile ce vor avea loc după pauza de campionat prilejuită de acţiunile naţionalelor de seniori şi tineret. În schimb, cjsport.ro anunţă  că Guima este bun de joc. Echipa probabilă: Mincă – Peteleu (Laurenţiu Rus), Larie, A. Mureşan, Tiago Lopes – Petrucci, Nascimento – Jakolis, Juan Carlos, Păun – C. Lopez.

Avem nevoie de cele trei puncte la Timişoara în primul rând pentru psihic, însă mâine vom avea un meci foarte greu şi trebuie să fim atenţi. Timişoara a jucat bine cu Craiova mai ales în a doua repriză, e o echipă agresivă, are jucători cu experienţă şi nu ne va fi deloc uşor mâine. Au plecat şi ei cu -14 puncte, dar au făcut câteva meciuri bune, inclusiv cu Viitorul, iar noi trebuie să fim foarte atenţi mâine şi să avem aceeaşi atitudine ca şi la meciul cu Astra, pentru că altfel vom avea probleme”, a declarat Miriuţă în cjsport.ro

Va fi a treia partidă consecutivă jucată de ACS Poli Timişoara pe teren propriu. Bănăţenii au şi ei probleme de lot. Poparadu a făcut entorsă la un antrenament, Străuț, Drăghici, Pedro şi Scutaru sunt incerţi.

Echipele folosite de Ionuţ Popa în ultimele lor două partide disputate la Timişoara:

Echipa de 0-5: Straton, Bocșan, Cânu, Șeroni, Neagu (min. 32, Sorescu), Artean, Cârstocea, Bărbuț, Croitoru (min. 66, Doman), Vădrariu, Elek (min. 57, Popovici).

Echipa de 3-2: Curileac, Scutaru, Cânu, Șeroni, Vădrariu, Artean, Bărbuț, Cârstocea (min. 62, Popovici), Poparadu (min. 86, Roșu), Sorescu (min. 75, Mailat), Croitoru.

Cu CFR e un meci la fel de important ca și celelalte, CFR, Steaua și Dinamo au arătat cel mai bun fotbal, au de 2-3 ani aceeași jucători, omogenizare bună, sistem interesant, jucători de calitate, are și gabarit, străinii au determinare fantastică, e un meci foarte complicat. Băieții s-au pregătit la fel de serios, cred că vor lupta extraodinar, vor face dovada unei determinări, altfel nu ținem aproape de ei”, a  spus antrenorul Ionuţ Popa pe pressalert.ro.

HAI CFR!!!

(imagine reprezentativă: facebook/acspoli)

28 de comentarii

  1. Da, victoria bănățenilor contra oltenilor a fost binevenită și ca exemplu pentru noi (de-a nu subestima adversarul), dar și ca rezultat, așa, la general vorbind… Poate îi vom depăși pe olteni într-un final tocmai datorită acestei înfrângeri, coroborată cu o altă înfrângere a lor, cea care va urma în Gruia în etapa a 7-a… 🙂 Ar fi super să fie așa, dar -vorba strămoșilor- totdeauna primul meci e cel mai greu… 🙂 Atenție mare la Bărbuț dar există (posibil) pericol și la acțiunile lor purtate în centru. Au niște fundași lenți dar experimentați, mijlocași nu foarte dotați, dar predispuși la efort. HAI CFR!!!

    Apreciază

  2. Sper sa intre baietii hotarati sa inscrie ei primii si dupa aceea sa-i prinda pe timisoreni non-stop in fundul gol, marcand gol dupa gol cu scarite peste portar si nu in bratele lui si suturi singur cu portarul langa bara (in interior) inca inainte de a inchide portarul unghiul, cum a inscris Teixeira cu West Ham. Daca vor fi constienti ca ei trebuie sa inscrie primii, vor avea determinarea si ambitia necesara sa o faca.

    Apreciază

  3. „Bugetul de salarii e incomparabil cu cel de la Ludogorets, dar important e cum îl manageriezi. Cred că e la nivelul lui Dinamo. Nu se dau salarii mari(…)”
    Sursa:
    http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Fotbal+International/Iordanescu+si-a+luat+staff-ul+la+CSKA+Fanii+m-au+impresionat
    Revin la succesul echipei din Razgrad calificandu-se a doua oara la scurt timp in grupele UCL. Deci se da ceva cas acolo, si din ce stie Edi Iordanescu proaspat uns la CSKA Sofia.

    Apreciază

  4. Dragi tribunisti, va propun urmatorul set de videouri din Bayern-Bremen 6-0 cu noul antrenor al lui Bayern, vechiul Carlo Ancelotti, castigator recent al UCL cu Real Madrid (precedenta finala cu Atletico, cea de infarct cu egalarea Realului in min 90 urmata de inca trei goluri ale Realului in cele 30 min de prelungiri)
    Sursa:
    http://www.flashscore.ro/meci/Qesux5oK/#video
    La golul de 2-0 din aldoilea video Ribery ne arata cum se da o pasa filtranta si Lewandowski cum se intra din banda spre interior cu sut la vinclu in coltul lung.
    La golul de 4-0 din al patrulea video fundasul dreapta se demarca in banda si primeste mingea, extrema dreapta Muller iese in lateral si primeste pe pozitie viitoare iar in acelasi timp fundasul lateral intra in interior la un-doi cu extrema Muller, reprimeste mingea pe pozitie viitoare si cu un mic ajutor dintr-o usoara deviere inscrie si el la coltul lung, bara-gol. Toata faza se vede clar incepand din momentul 0:22 al video-ului.
    La golul de 5-0 fundasul lateral Lahm recupereaza in marginea careului, nr 17 iese in laeral la primire, retrimite lui Lahm, in acest timp iese in lateral si extrema Muller la primire si-i centreaza precis pe jos lui Ribery care se demarca in zona punctului de la 11m si-l executa pe portar la vinclu. Faza se vede clar din momentul 0:32 al video-ului.
    La faza penalty-ului din care s-a facut 6-o vedem ca pentru o mica impingere cu mana pe umarul adversarului se da penalty. La noi depinde pentru cine e faza, echipele mici nu primesc penalty nici pentru mai mult. Sau contracandidatele oilor… Vedem cum portarul nu sare inainte si Lewandiwski executa tare pe langa bara.
    La primul si al treilea gol vedem un Bayern care inscrie dupa centrari in careu, procedeu interzis in era Guardiola. La primul vedem un gol senzational al lui Xabi Alonso din vole sub bara.

    Apreciază

    • Sensibilule 🙂 In poza apare si un dinamovist. Adica un jucator la unul dintre cele doua cluburi despre care articolul spune ca au beneficiat in trecut de regula actuala: Rapid si Dinamo. Articolul nu pomeneste nici despre CFR nici despre insolventa.

      Apreciază

    • Se mai intampla. Arbitrii sunt si ei oameni. Mai fac si greseli. Plus ca probabil Robert Dumitru are probleme de vedere. Acum i s-a parut ca faultul a fost in careu. Altadata i s-a parut ca Beto a fost fault si a anulat un gol. Se mai intampla.

      Apreciază

    • Ancelotii e mafiot bătrân… Așa a fost și ca jucător. Guardiola e încă tânăr și neliniștit, chit că îi foarte ”dotat”. Inclusiv treaba asta cu Hart trebuia altfel ”manageriată”, a și primit o palmă zdravănă de la suporteri. Trebuie să fii mai diplomat, dar asta se dobândește doar cu timpul… La unii nici măcar cu timpul (vezi Cornel Dinu, procurorul). HAI CFR!!!

      Apreciază

    • He he Bela,ma distreaza ,ca toata lumea isi aduce aminte de Beto,dar de zecile de greseli impotriva noastra,de
      programarile din doaua-n doua zile ale meciurilor,de rejucarea de la 0-0 al unui meci unde ai condus cu 1-0,am fost atacati,loviti de oficialii echipei gazda nu-si aminteste nimeni.Toti se leaga de Beto,i n loc sa ia masuri imoptriva celor vinovati.Na dar „asei” cand te pisi contra vantului(frf,becali,cucuruzu etc.)

      Apreciază

  5. Ba , Vladimire ! Du-te ba si fa glume tampite pe site-ul gainarilor din vale … la tine acasa .Chiar m-am plictisit de porcariile voastre. Tu crezi ca-i noi gustam glumele tale „tip mitici”. Cu cea-i reamintit despre Beto, mi-am dat seama cata „raie ai pe matze”… Sincer ti-o spun : mi greatza de voi !!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.