For IM with love


Am putea discuta mult şi bine (sau prost) despre meciul de ieri. Despre tactică, despre aşezare, despre dăruire, despre renaştere. Despre caractere, dacă vreţi. Şi vom discuta, fără îndoială, că asta ne e „sarcina de partid”. Dar…

…în opinia mea factorul esenţial al victoriei zdrobitoare contra astralilor (giurgiuvenilor?) a fost revenirea lui IM pe bancă…pardon, în birourile echipei şi în loja stadionului. Această perioadă îndelungată fără IM în apropiere ne-a demonstrat din nou (dacă mai era nevoie) cât de importantă este prezenţa lângă echipă a unui „presidente” experimentat, de multe ori criticat şi contestat (uneori cu temei), dar cu competenţe ridicate în planul organizării clubului/echipei, care – bine a zis Miri! – a cam rămas fără stăpân în ultimele luni. Prezenţa lui în vestiar, aplanarea eventualelor conflicte, aşezarea lucrurilor în ordinea dorită, etc, etc sunt toate caracteristici certe şi recunoscute ale lui IM, dincolo de – mă repet – unele carenţe despre care am mai vorbit şi vom mai vorbi. Bine ai revenit „el presidente” şi să ai grijă de „turma” asta nebună, talentată, care – dacă e „păzită” cum trebuie – poate juca foarte bine, ne poate încânta cu un fotbal de mare calitate. Felicitări – din nou – IM, din punctul meu de vedere eşti autorul moral al acestei victorii minunate!!!

Mergând pe filiera organigramei, să ne oprim preţ de câteva cuvinte (baiţi?) şi la Miri, acest A1 cu un ego mare de tot, vanitos, cu anumite idei fixe, dar cu o dorinţă vizibilă de-a mai îndrepta lucrurile, de-a învăţa din greşeli. În mod cert anumite „măsuri” mai dure au fost îndulcite după o discuţie cu „şeful ierarhic superior”, sper că a înţeles că disciplină de tip cazarmă nu prea mai e la modă, jucătorii trebuie înţeleşi şi ei, şi – aşa cum ne-a demonstrat în primul lui mandat – o strângere a vestiarului, o mobilizare a jucătorilor este mult mai importantă, mai ales acum, când acele probleme de acu’ 2 ani nu mai există, cel puţin nu la acel nivel, măcar salariile curente se dau la zi, mult sau puţin, dar intră regulat în carduri. În meciul de ieri am văzut deja (mai ales în R2) lucruri foarte bune, asta chiar dacă am prins campioana cam obosită, fără vlagă, dar asta să fie problema lor…

Despre meci să mai vorbim un pic? Haideţi să încercăm…În primul rând – uitându-mă pe notiţele pline de picături de “uiski”… – trebuie să vorbim de mutarea asta efectiv genială (şi câştigătoare, cum se va dovedi) prin care Tiago a fost readus pe postul lui de bază, iar Peteleu a fost mutat pe locul lui Camora! Ambii au jucat la un nivel mult superior faţă de meciul precedent, cu un plus mare pentru Peteleu, care a fost surpriza plăcută pentru mine, jucând ofensiv, cu nişte scăpări în apărare (dar fiecare de acolo a mai comis-o…), dar per total demonstrând că este o soluţie bună (chiar şi ca rezervă) pentru postul de fundaş stânga, o noutate absolută pentru el!

Ajungem şi la aşezare, evident. La început mi s-a părut că vorbim de un 4-2-3-1 (cu Petrucci şi Nascimento la distrugere, Jakolis-Ruiz-Păun la construcţie şi cu Lopez în faţă), dar în momentele (dese) de pregătire a construcţiei din spate (după recuperări sau repunerea mingii cu mâna de către Mincă) am văzut că cel care coboară pentru a prelua balonul este invariabil Nascimento, iar în aceste momente ne-am transformat în 4-1-4-1. Apoi, în momentele de pierdere a balonului (sau reluarea jocului de către fundaşii astrali), am văzut că Ruiz (cât timp a jucat) urcă invariabil lângă Cristian şi în spatele lor se formează un triunghi de “pressing” (format din Păun, Petrucci şi Jakolis, câteodată şi Nascimento în locul lui Davide), care n-a mai jucat un pressing liniar (ineficient), ci s-a tot deplasat în zona de construcţie a adversarului, reuşind multe recuperări sau – măcar – încetiniri ale atacului advers. Mostra elocventă în acest sens este recuperarea în haită înainte de primul gol al lui Petrucci, contraatac pe stânga cu Nascimento la timonă, apoi Păun, din nou Filipe şi gol Davide. Revenind, în aceste momente de preîntâmpinare ale atacului (presărate cu pressing deseori eficient, marcă Miri!) echipa arăta un ciudat 4-1-3-2, iar când atacul advers se ducea şi mai sus, vedeam 4-4-2.

Am putea vorbi şi despre prestaţia individuală a jucătorilor. În opinia mea cel mai bun dintre cei buni a fost Petrucci (luând foarte în serios rolul de “el capitano”), care – după “obrăznicia” lui Teixeira de la golul primit – l-a luat tare pe portughez (inclusiv nişte “raşchetări” sănătoase la nivelul gleznelor, bravo Davide!), din care cauză acest jucător formidabil s-a cam stins treptat, poate şi datorită efortului de joi, poate şi vârstei. Dar am cuvinte de laudă la adresa fiecăruia dintre cei prezenţi pe teren (să ne gândim doar la Mincă, care a apărat un penalty într-un moment foarte delicat, poate şi la recuperarea şi cursa nebună spre gol a “stângaciului” Tiago Lopes, dubla lui Cristian Lopez, jocul minunat al lui Nascimento, etc., etc.), inclusiv la adresa mult hulitului Păun, care – dincolo de contribuţia de la golul patru – a arătat măcar dorinţă, dârzenie, şi un plus în apărare faţă de meciurile anterioare.

Carenţe în joc? Destule, din păcate, dar toate pot fi eliminate. Am avut dovada – din nou – că există o breşă între Larie şi Tiago, Ionuţ făcând mai mereu un pas spre Tiago, motiv pentru care rămâne descoperită partea lui stângă (între el şi Muri), aşa am primit şi golul (după o pasă în adâncime a vulpoiului Teixeira), şi au mai fost ceva momente similare, fără rezultat, din fericire. Aş putea vorbi şi de ceva nesiguranţă a lui Mincă (de ex. ieşirea cam aiurea la o centrare a lui Ioniţă II urmată de un cap al lui D.Nicolae), aş putea să amintesc ratările imense ale lui Bud (făcute – spre norocul lui – la un scor deja liniştitor) etc, etc. Mai lăsăm câteva şi pentru comentarii… 🙂

În concluzie un meci reuşit, o victorie clară (chiar dacă i-am prins pe astrali în condiţii speciale), o revenire în joc (atât ca scor, cât şi ca organizare). Un meci cu 6 „actori” cu numele de Cristian (Bud şi Lopez la noi, Săpunaru, Vangjeli, Oros şi secundul Petre la giurgiuveni), şi cu un singur Iuliu în prim-plan… 🙂

HAI CFR!!!

Reclame

89 de comentarii

 1. „EXCLUSIV | Şansa unică avută de CFR! Un nume „mai mare decât Moggi” a venit să preia clubul. Iuliu Mureşan oferă detalii neştiute. VIDEO” – link
  Acum, mă apuc să ciresc şi ce i-ai trimis cu dragoste lui IM. 🙂

  Apreciază

  • Daca anunta IM dupa incheierea tranzactionarii clubului cum face de obicei cu transferurile de jucatori si nu inainte ca acum, poate nu mai era timp sa apara autoritatile inainte de incheierea afacerii si ramanea valabila si afacerea si plecau si autoritatile fara sa-si atinga scopul, impiedicarea tranzactiei.

   Apreciază

 2. Fără să fiu un fan înfocat al scenariilor, mă pune pe gânduri că în ambele situaţii a intervenit „ceva” (sau cineva) pentru a-i speria pe aceşti investitori…Nu prea cred în coincidenţe, cu toate că mai există şi astfel de cazuri. HAI CFR!!!

  Apreciază

 3. Tot înjurăm sistemul 4-4-2 folosit de Miriuţă, dar aseară, la digi, am auzit ceva interesant. Dănciulescu, care este posibil să ştie mai mult fotbal decât ştiu eu 🙂 , l-a lăudat pe Miriuţă că în repriza a doua a schimbat sistemul în 4-4-2 (prin schimbarea Juan Carlos – Bud). Zicea că prin acest sistem îţi forţezi adversarul să comită mai multe erori. Ceea ce s-a şi întâmplat aseară. 🙂

  Apreciază

  • Sută la sută are dreptate Danciu…Ok, nu sunt un mare fan al acestei aşezări, dar în anumite împrejurări (contra unui adversar anume, sau într-o perioadă anume a unui meci anume, etc.) poate fi folositor, aşa cum a fost şi ieri. S-a creat o mai mare densitate la mijloc, acolo unde astralii au dispărut treptat (fiind şi sufocaţi, dar şi din ce în ce mai bine închişi de către Petrucci&co. În plus, l-a mai „salvat” din infern şi pe Nascimento (care era responsabil în R1 cu spatele, dar de multe ori era evitat şi mai greşea şi el), Filipe fiind mult mai folositor de această dată cu noua sa poziţie, care era un pic mai sus. Pentru o reuşită deplină a formulei era nevoie şi de travaliul imens al lui Petrucci, un joc efectiv încântător al lui Davide, de mare calitate. HAI CFR!!!

   Apreciază

 4. IM zicea in interviu ca trebuie sa vanda unu sau doi jucatori pentru a-si consolida bugetul.
  Ma gandesc ca nu-l are in vizor pentru acest lucru pe Paun.
  In acest moment Petrucci si Jakolis ar fi niste pierderi greu de inlocuit.
  Introducerea lui Ene sa fie oare o incercare de gasire a unor solutii in cazul plecarii lui Petrucci?

  Apreciază

  • Cu plecarea celor doi echipa ar cam pierde aprox. 25-30% din potential…Evident, considerentele financiare şi de stabilitate sunt primordiale, de-aia avem un A1 să găsească soluţii de înlocuire (eventual cu aşezări noi), în acest domeniu al invenţiilor (şi reşapărilor/reprofilărilor unor jucători aparent „petarde”) suntem campioni… 🙂 HAI CFR!!!

   Apreciază

  • Pentru că a fost legitimat Hodgyai, eu înclin să cred că se forţează scoaterea de bani din vinderea a unuia dintre Bud şi Lopez. Între timp văd că la sfârşit de săptămână a semnat până la urmă şi Laurenţiu Rus. Poate pleacă Tiago Lopes. 🙂 Într-adevăr, Jakolis, Petrucci şi Larie sunt greu de înlocuit în acest moment. Sper să nu fie printre cei 2 pomeniţi de IM.

   Apreciază

   • Probabil aşa e cum spui (referitor la Hodgyai „nepotul”, cu toate că acolo a fost şi altceva), cu el avem 4 atacanţi de careu, din care trei (Cristi, Guima şi Bud cam de aceaşi valoare, în ciuda formei slabe a lui Bud), undeva e normal să vinzi -dacă tot primeşti ceva bani frumoşi- unul dintre ei, mai ales dacă se va reveni la formula cu un singur atacant. Problema nu e aici, ci la o eventuală pierdere a lui Davide (în primul rând), sau a lui Larie. Între noi fie vorba, Muri pare stăpân acolo în spate, la o adică ar putea face cuplu cu Horj, e drept ambii sunt de picior drept. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Pierdere foarte mare ar fi şi Jakolis, îi cel mai în formă jucător din ofensivă. Fără el n-o scoteam la capăt nici măcar ieri, când ne-a cam ieşit totul.

     Apreciază

     • Este interesantă treaba asta cu Jakolis… A venit acu’ 2 ani, în primul sezon de Ligă (2014-2015) s-a situat pe locul 16 (cu alţi doi jucători, toţi trei cu 6.2) în privinţa notelor primite în întregul sezon. Nu e chiar o poziţie de „prim unşpe”… 🙂 Apoi a „erupt” sezonul trecut (şi bine a făcut, bravo lui!), având nevoie probabil -ca şi Bastos, ca şi Tade, etc.- de ceva vreme pt. acomodare. Acum e indispensabil, într-adevăr, dar -logic- devine şi ţinta primordială (împreună cu Davide, poate şi Lopez) pentru un eventual transfer. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Da, e bine că n-a plecat împreună cu Jazvici. 🙂 Până să ajungă la CFR, Jakolis a schimbat de 9 ori echipa în nici 5 ani. Probabil că nici el nu ştia că are nevoie de o perioadă de acomodare. N-avea de unde să ştie. 🙂

       Apreciază

 5. salutare ceferei fericiti! trecut-a meciul, avut-am bulanu, primit-am TREI (OMG!) palituri de osanda, luaram 3 puncte. bun asa, merem inainte. pe moment am o mica nedumerire: la faza periculoasa cu Niculaie, in repriza a 2a cand da cu capul pe langa poarta cine e berbecutul in visiniu cel mai aproape de vangelis(parca asta a centrat de la astra) pe partea noastra stanga si sta si se uita in loc sa incerce, asa, de forma, o blocare a centrarii? nu e cumva domnu’ ala pe care-l notam toti cu ZECE :), dupa negrut, binenteles? 🙂 hai CFR!

  Apreciază

 6. Aşa e ffan, acolo Păun nu s-a poziţionat deloc bine (a se înţelege: „prost de tot”), a fost cam departe şi Peteleu, dar el are o scuză, mai era cineva în zona lui. Oricum, ceva vină are şi Muri, care a sărit cam în contratimp la centrare, noroc că Nico nu s-a aşteptat ca mingea să ajungă la el, altfel era jale. Ah, şi era să uit, a cam ieşit şi Mincă un pic aiurea, dar în fond ai dreptate, astralul a centrat nepermis de liber, nejenat de nimeni (de Păun. mai exact). Îmi menţin părerea că -scăzând această fază şi încă vreo două- Păun a jucat ceva mai bine defensiv faţă de meciurile anterioare, dar oricum cam departe de ce se cere (dpdv defensiv) de la un mijlocaş de bandă. S-a scos cu faza golului 4 unde a şi recuperat (în tandem cu Nascimento) şi a şi prelucrat faza -via Filipe- pentru Davide. HAI CFR!!!

  Apreciază

  • problema nu e ca a gresit, ca toti au gresit si vor mai gresi (sa speram ca rezultatele finale vor fi cam tot asa 🙂 ), baiu-i ca pare tare delasator la faza aia. macar sa mimeze ceva acolo, de forma. mai are mult pana sa devina titular de drept. sau nu? 🙂

   Apreciază

   • Ok, Păun profită (din plin) de regula asta tâmpită cu U21…Pe de altă parte, mare arie de combinatorică nu prea ai, fie alegi să joci cu Horj (şi-l laşi pe Adiţă pe bancă), fie cu Adiţă (a mai venit unul promiţător, parcă, dar nu l-am văzut, unul Sergiu şi ceva). În ambele cazuri există argumente pro şi contra. Cu Horj în spate creşte -teoretic- forţa de atac cu posibilul înlocuitor Nouvier, dar în realitatea zilelor noastre nu prea se întâmplă asta din cauza formei slabe a francezului. În plus, contra unor vulpoi ca Nico şi restul, e riscant să joci cu un junior în spate, indiferent cât de talentat este (şi este, fără discuţie). Mai trebuie testat, aruncat în luptă (putea fi băgat şi el în teren în locul lui Ene, scorul deja permitea acest lucru), şi atunci vorbim de o variantă mai rezonabilă. Până atunci „dacă şi cu parcă”… 🙂 Totuşi, ca o presimţire: la golul astralilor, dacă era în locul lui Muri (care n-a greşit, el a încercat doar să-l ajungă prin încrucişare pe Nico) cred că-l ajungea pe Nico, am văzut că are o viteză bună (şi de reacţie, şi de alergare pură). HAI CFR!!!

    Apreciază

  • Probabil că (răuvoinţă crasă) văd „negru” în faţa ochilor când e vorba de Adiţă, dar eu cred că a „bâlbâit” până şi acel balon de la golul 4, întâmplarea făcând să reuşească să o transmită până la urmă… Oricum, lucru de care ne-am plâns până ieri, un-doiurile, ba chiar şi 1-2-3-urile au ieşit minunat în repriza a doua, când bâieţii au făcut mat apărarea astralilor. Bravo băieţi, haide CFR!

   Apreciază

 7. Kiruj in cazul lui Paun a fost putina implicare fata de modul,numarul si intensitatea duelurilor din aceasta partida.A fost insipid in prima repriza,cu doar vreo 2 faulturi executate.El nu se poate scoate cu 2 pase pe partida.Trebuie sa se implice, sa fie organizat si sa ajute echipa.Altfel va fi un balast greu pentru echipa si de multe ori insurmontabil.Poate ar fi cazul sa se incerce si alt U21 pentru varianta de rezerva.
  Imi aduc aminte si de faza de la Botsheni cand s-a scos din joc cu o incercare singulara de presing si le-a oferit superioritate moldovenilor la golul egalizator(cu cateva minute inainte de pauza).A fost inceputul acelei partide de proasta amintire.

  Apreciază

  • Păun este prototipul mijlocaşului de bandă care nu ştie să se apere. Eu am încercat să subliniez doar tendinţa (firavă, ce-i drept) de creştere din acest punct de vedere. Evident, până la o prestaţie bună mai e cale lungă. Ai dreptate, în momentele de pressing singular e „varză”, mai mereu e scos din dispozitiv, în cel mai bun caz întârzie atacul (e şi asta o realizare). În schimb, în haite de doi (sau trei) pare mai eficient (vezi recuperarea în tandem cu Filipe înainte de golul patru), în astfel de situaţii -fiind şi sprijinit- iese în evidenţă mobilitatea lui incontestabilă. HAI CFR!!!

   Apreciază

 8. Şi încă ceva, tot referitor la faza premergătoare golului 4 (că tot îmi aduc aminte de ea ca de prima mea dragoste…): după recuperarea celor doi s-a văzut un gol imens între fundaşii astrali şi cel care a pierdut mingea, unul de vreo 40 de metrii, singurul care era să încurce sprintul lui Filipe+Păun era Bud, dar s-a prins repede şi a luat-o instant spre centru… 🙂 În fine, era perioada când giurgiuvenii s-au şi rupt, au şi terminat benzina, erau şi cu moralul la pământ. Mă rog, treaba lor, aşa situaţii să tot avem… 🙂 HAI CFR!!!

  Apreciază

 9. Nu caud nod in papura, o fac destul cand nu ne iese… Acum ma bucur in liniste si-mi doresc astfel de zile una dupa alta cat mai multe, cu victorii pe linie. Evident ca nu se poate, dar acum vreau doar sa ma bucur pentru aceasta seara magnifica. Forza CFR!

  Apreciază

  • Ar mai fi ceva de scris, astralii au avut orgoliu si au iesit la atac tot timpul. Echipele mici se vor apara tot timpul contra noastra, sa nu putem face acele iesiri din aparare fantastice marca inregistrata Cfr si vor juca ele pe contraatac. Dar toate la timpul lor, acum ma bucur in iniste. Hai CFR!

   Apreciază

   • …pana preluam conducerea, ca dupa asta vor trebui si echipele mici sa incerce sa egaleze si atunci iar putem avea acele iesiri fantastice din aparare. Hai CFR!

    Apreciază

 10. „Iuliu Mureşan a declarat la ProSport LIVE că va ceda un jucător în campionatul Rusiei, iar acesta pare să fie francezul Nouvier.” – link
  Dacă se adevereşte, Păun va sta şi mai liniştit, nu va trebui băgat Horj ca să i să facă loc lui Nouvier. 🙂 Totuşi, mai sper să luăm nişte milioane de la ruşi pe Tînc sau Negruţ. 🙂

  Apreciază

  • Pe Paun il vom pune pe banca de rezerve imediat ce iese din schema U21 si va trebui alt tanar in schema. Atunci vom plange in hohote dupa Nouvier si dupa hamburgherii ce i-am spart pe banii marunti primiti pe Nouvier. Sa vedem ce mare valoare vom aduce pe gratis in insolventa dupa ce ne batem joc de Nouvier… Da, contest cu vehementa aceasta mutare. E o prostie cat China si India impreuna, chiar si mai mare…

   Apreciază

 11. Daca nu vedeam meciul si citeam numai comentariile de-aici, credeam ca s-a inaripat echipa si cu exceptia lui Paun au prestat un joc maret, zdrobind-o pe campioana tarii ! Ma bucur enorm ca am castigat, dar asta nu inseamna sa trec cu nonsalanta de la agonie la extaz doar pt scorul inregistrat pe tabela . In primul rand, sa nu uitam prima repriza, cand am fost condusi cu 1-0 ( mai Minca, se invata de portareii de 8-10 ani, ca in faze cum a fost la gol se iese la atacant pt inchiderea unghiului de sutare ), si puteam intra la cabine cu 1-2, daca se acorda/transforma penaltiul cuvenit . Iar jocul din prima repriza, unul slab, dezlanat, fara vreo idee tactica, singura data cand s-a iesit cu pase scurte, au aplaudat spectatorii, iar Miri tipa si gesticula, ca nu i se respecta ordinele … In mitanul secund, dupa ce a contabilizat o alta gafa marca proprie, Minca scoate penaltiul tras slab de marea vedeta Sapunaru, care ne-a inlesnit si marcarea celui de-al treilea gol ( aici T.Lopez a avut un moment de inspiratie deosebita ) . De-aici, campionii, storsi de West Ham, au parut ca echipele amatoare pe care le bateam cu peste 10 goluri diferenta, si numai neseriozitatea lui Bud a facut ca sa nu avem macar 7 boabe marcate . In final amintesc doar despre introducerea lui Ene, de parca aparam un scor cu Man United , Si apropo, de ce Ene, si nu Horj, care are niste minute jucate, si care, fiind al doilea U 21 ( dupa mine, ar trebui sa fie primul ! ), ar trebui folosit mai mult . PS. Arbitrul, dupa mine nu poate fi a cuzat de nimeni ! Omul la faza cu Jakollis a demonstrat ca efectiv e un biet habarnist, cine stie cum a ajuns arbitru , si mai grav, cum ii delegat la meciuri in prima liga ?!

  Apreciază

  • Ieri la Brno, pe o pistă udă leoarcă din cauza ploii căzute înainte de cursă, a avut loc o etapă din campionatul de moto GP. Majoritatea echipelor au pus pe motociclete pneuri de ploaie moi, faţă-spate, vreo 2 au ales moale în spate, hard pe faţă, iar un tip a pus pneuri tari şi pe faţă, şi pe spate. În primele tururi, cei care s-au abătut de la varianta moale-moale au căzut spre coada plutonului, iar comentatorii digi vorbeau de proasta inspiraţie a tehnicienilor acelor echipe, de gafa uriaşă pe care au comis-o. În a doua jumătate a cursei, cel cu pneuri tare-tare, ajuns pe locul 15 din cauza primelor tururi slabe, i-a depăşit pe toţi din faţa sa şi a câştigat primul său titlu. Un altul, care a pornit din a doua linie de start a cursei, a căzut pe 12 (merge ca pe ouă – spunea unul dintre comentatori), a terminat al doilea. Bănuiesc că la fel s-a întâmplat şi cu Miri, a ales o strategie prin care să-i dovedim pe giurgiuveni în ultima treime a partidei, pe când strategia lui Şumi a dat roade timp de vreo 2-3 minute în primul sfert de oră al meciului. 🙂

   Apreciază

  • Bela, am constatat si eu in prima repriza cu durere in suflet acele mingi la bataie pe varf. Stiam ca sunt fixul lui Miri, meciul i-a demonstrat inca odata ca nu merge cu bubuiala. S-a terminat doar 1-1 in prima repriza, cu noroc am putea spune linistiti, si ma refer aici la descaltarea in careul nostru a lui Teixeira de catre Larie.

   Apreciază

 12. Acum am ascultat interviul cu I. Mureşan pe prosport. Spune că a semnat cu CFR un tânăr jucător, Chiriţă. Văd că se pregăteşte clubul şi pentru campionatul următor, adună jucători U21 pentru că Horj şi Păun nu vor mai fi eligibili la anul.

  Apreciază

  • Da, am văzut pe cheferetv un video cu el, la vârsta lui știe meserie, apare ba pe stânga, ba pe dreapta (ca fundaș), l-am văzut și la mijloc. Bunicel, cu perspective reale de creștere, zic eu. HAI CFR!!!

   Apreciază

 13. ACS – Craiova 1-0, min. 54… Vom avea meci greu de tot la Timișoara…Atenție, Miri, nu luați meciul la preț de excursie că va fi nasol…În altă ordine de idei, dacă nu eram penalizați, acum eram pe locul 5, la un punct de locul 3. Of, of…HAI CFR!!!

  Apreciază

  • S-a terminat 3-2 , dupa ce banatenii au revenit de la 1-2. Atentie la mai vechea cunostiinta Barbut in rest echipa provenita din Recas e foarte limitata.

   Apreciază

 14. NOTAREA este oprită, am primit 21 de „vectori” cu note. Echipa a primit 7.3, Miri ceva mai mult (7.7). Fruntaşul sa(i)tului este Petrucci cu 8.7, codaşul fiind Pă…nu,nu! El este Bud, cu 6.0. HAI CFR!!!

  Apreciază

 15. ”Regia de la meciul dintre CFR Cluj și ”U” Cluj, când eu am fost supervizor, a fost făcută de Walter, să piardă ambele echipe cu 3-0. Dar nu se putea, cei de la CFR nu au avut nicio vină. Dacă se întâmpla așa, Vasluiul ar fi fost campioană. Au adus niște bețivi acolo pe teren, să sară la bătaie. Campionatul trebuia să se joace pe teren, nu în culise.” – a declarat Sandu Boc, la Digi Sport Matinal.

  Apreciat de 1 persoană

   • Da, scenariul era destul de clar şi -din fericire- parat cum trebuie de AP şi/sau IM. Poate au presimţit scenariul, dar e posibil (şi eu mai degrabă cred asta) că au primit -contra-cost, evident!- nişte informaţii de la vreun agent dublu al scenariştilor… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

 16. Stimate,Vass Bela,ar trebui sa ma simt ofensat(!);cum nu ai constatat ca totusi cineva s-a referit la jocul greoi,confuz,fara substanta,lipsit de idei si finalitate din prima repriza(?!);eu ,unul,nu am notat si nici nu am prezentat jocul echipei(condus de Miri) ca fiind unul exceptional,lipsit de carente;doar ca,la un asemenea scor,indiferent de noroc,circumstante,bla,bla,mai trebuie sa-i dai ”Caesar-ului ce-i al Cezar-ului!”;DACA-mi citeai comenturile din 22.08.orele 00.34,dar mai ales cel de la 10:15,cand nu mai eram euphoric,ai fi putut constata,ca am incercat sa fiu obiectiv si realist,prezentand pe langa unele reusite si realizari pozitive si unele deficiente mai vechi si nerezolvate , care continua sa ne marcheze si de care nu reuseste Miri sa se debaraseze( vezi “heirupism” – contra constructie;precipitare si “bubuiala”- contra posesie;in prima repriza!) si unele mai noi,in special cele individuale,cum ar fi:-la Minca- (ne)iesirile si degajarile aiurea,unele in peluza,altele la adversary, o nesincronizare si proasta conlucrare, stangace, cu aparatorii centrali-Larie si Muresan-care si ei,la randul lor au gresit ;-la Bud-ratarile de incepator-speriat,neconcentrat,prin pasarea mingii la portar;-de asemenea,la Nascimento,dar cu precadere laTiago Lopes – incercari de driblinguri nefortate,nereusite,contraindicate, ”sinucigase”, in preajma propriului careu ;Peteleu-desi,promitator,dar a fost constant,depasit de adversarul direct,care centreaza nestingherit in centrul careului(la Niculae);si mai e “cazul Paun”,care pare un”talent prea devreme expirat?”; OK !,avem mare nevoie de bani(cine nu are?!);sigur ca, de moment, s-ar rezolva unele probleme cu ceva lichiditati,prin plecarile lui Larie si Nouvier ,dar cine le ia locul(?);ganditi-va,doar la o eventuala accidentare(“Doamne fereste!”) a lui Jakolis; cu cine mai atacam pe flancuri(?)

  Apreciază

  • De acord cu tine in general Racheta, o singura parere personala ar fi, daca vrei sa iesi prin pase din aparare trebuie sa ai singe in instalatie, uneori mai e nevoie si de un dribling pentru a da o pasa luminoasa pe pozitie viitoare unui mijlocas de banda sau mijlocas la inchidere sau chiar varf ce vine la primire. Si driblingul tine de jocul de fotbal, nu e numai spectaculos, in primul rand poate fi aducator de pericol pentru adversar, adica eficient.

   Apreciază

 17. ISB și Liga Profesionistă de Fotbal au stabilit programul și televizările sferturilor de finală ale Cupei Ligii Adeplast.

  Miercuri, 7 septembrie

  Ora 18.00 Poli Timișoara – Concordia Chiajna LOOK TV, DIGI SPORT, DOLCE SPORT

  Ora 21.00 CFR Cluj – ASA Târgu Mureș LOOK TV, DIGI SPORT, DOLCE SPORT

  Joi, 8 septembrie

  Ora 20.30 FC Botoșani – FC Steaua LOOK TV, DIGI SPORT, DOLCE SPORT

  Partida Astra Giurgiu – FC Dinamo a fost amânată.

  Apreciază

 18. Exact asta trebuie sa facem:sa dam Caesarului ce-i al CFRului!Jocul de fotbal n-are exactitatea unui cuplu biela-manivela si probabil de aia-l iubim asa pentru imprevizibilitatea lui.Destinul unei partide poate sta intr-un singur detaiu,in timp ce partida cu Astra a avut nenumarate.Deci sa gustam momentul si sa speram ca baietii au intrat in perioada de gratie………
  Racheta nu trebuie sa le iei personal.Apoi daca pleaca Larie am putea miza pe un cuplu 2x Muresan………..Sigur ne-ar prinde bine un jucator cu asemenea personalitate si stiinta a jocului.Nu avem la ora actuala in echipa un asemenea jucator.Poate-n mijloc n-ar fi destul de mobil,dar in centrul apararii s-ar descurca cu brio.Solutii sunt chiar daca nu la nivelul celor de care vorbim.

  Apreciază

 19. Racheta, mea culpa, m-au indus in eroare cuv ” felicitare ” cu caractere mari si fraza cu Iulica Muresan . Dupa ce-am citit toate comentariile, mi-a ramas imaginea de ansamblu de extaz , fapt confirmat si de nota acordata lui Miri, cea mai mare din echipa ?! In fine, indiferent de modul cum sunt privit, nu voi conteni sa scriu ceea ce vad, ceea ce cred, caci pe langa bucuria obtinerii de puncte nu strica sa vedem realitatea asa cum este, adica la o evolutie de 5, nu poti trece 10 cu nonsalanta . Si da, d-le Racheta, comentariile dvs reflecta si opiniile mele ( am mentionat asta de mai multe ori ) si prin analizele facute, sunt convins ca ajutati staful tehnic, desigur daca ei citesc acest site . Ps . Pana una alta e perfect ca a batut Timisoara, asa nu vom merge acolo dinainte invingatori ( care ne putea costa ca pe olteni ) si sper ca vom juca cu determinarea caracteristica care sa ne aduca succesul scontat .

  Apreciază

  • Bela, e bine sa retinem si contestatia oltenilor cum ca arbitrul brasovean Robert Dumitru a venit cu tema primita sa-i faulteze pe olteni. Poate fi valabil si la noi, recasenii au primit si ei niste penalty-uri in acel meci, sa mergem pregatiti pentru un posibil arbitraj ostil pe care va trebui sa-l invingem pe teren nu prin vociferari care aduc cartonase galbene si rosii sau faulturi dure la nervi care de asemenea duc la eliminari sau suspendari, ci prin inscrierea unui gol mai mult decat adversarul, indiferent cum inscrie gol adversarul si cu ce ajutor.

   Apreciază

   • A fost binevenită -din toate punctele de vedere- victoria „recăşenilor”, măcar vom aborda mai atent meciul! Aceste „victime sigure” (Poli şi ASA) treptat vor reveni, cum avansăm cu etapele, ele vor câştiga în omogenitate şi exprimare, indiferent de valoarea lotului şi de problemele existente acolo. N-am avut norocul să-i prindem mai repede, asta e…HAI CFR!!!

    Apreciază

  • Da, am citit articolul, mai mult de atât, recunosc solemn că de acolo m-am inspirat la alegerea imaginii ataşate articolului meu (eu am postat scrierea doar luni). HAI CFR!!!

   Apreciază

   • E Ok, Kiruj, eu am vrut mai mult sa subliniez faptul ca Vlad Macicasan, cel de la prosport (ziar si site pe care l-am terfelit si eu cu un t intre s si p) e de fapt tipul blond de la LookTV, care impreuna cu mai multi comentatori si moderatori de sport de acolo ne fac zilele mai usoare cand avem de urmarit un meci in deplasare al Cfr-ului si nu trebuie sa ne autochinuim ascultand comentariile rautacioase la adresa echipei noastre dragi ale celor de la gigisport, sau dupa caz, vizionand pe „mute” meciul in multe cazuri anii precedenti pe gigisport.

    Apreciază

 20. Gica 10,recunosc,am fost rautacios,dar ma deranjeaza, dintotdeauna, neadevarul(cel perceput de mine,in primul rand!),constient fiind ca au fost situatii cand,nu ar fi trebuit sa-l rostesc,pt.ca am avut de pierdut(!); Vass Bela,e OK.,subscriu si eu la comenturile tale si la faptul ca a castigat Timisoara;poate ca ne vom reorienta capacitatile si nu vom adopta o tactica gresita,privind acontarea,din start a celor 3p.;mi-ar fi fost teama ca am fi jucat pe „varfuri”,fara prea mare implicare si ne-ar putea costa victoria(!);nu stiu daca am influentat cumva aprecierile,dar ma bucur ca media notele tribunistilor se apropie de cele ale mele(cu mici exceptii!); iar meciul din 2012(primul) cu mU-stii,a fost o mare mizerie,orchestrat(confirmare de Sandu Boc!)de aranjorii ordinari-Walter si Papusoiu-tocmai,doi dintre cei care racneau,fara probe,dar cu insulte,indreptate vehement impotriva noastra(!);sa le fie rusine si…. numai de bine…!;

  Apreciază

 21. Eu zic ca daca pleaca Nouvier si mai ales Larie, in conditiile in care nu vine altul mai bun pe postul lui, papa play off. Sa ne bucuram daca Timisoara si Targu Muresul se vor descurca mai prost decat noi, si ramanem in Liga datorita castigarii meciului de baraj. Cu putin noroc putem prinde si locul 11, dar cam atata. Larie a fost stalpul apararii, cel mai sigur fundas central de-al nostru.

  Apreciază

  • Chiar ești cam pesimist un pic… 🙂 Ok, sunt și eu îngrijorat de soarta echipei (nici nu mai spun că efectiv eram pesimist de tot în primăvară, după ce s-au înjumătățit punctele și erau șanse reale de retrogradare), dar să nu uităm -totuși- că fără penalizarea aia de 6 puncte (pentru care nici Miri, nici echipa nu poate fi acuzată) acum am fi pe locul 5… Mai sunt multe etape, echipa e de -măcar- locurile 7-8, cu sau fără penalizare. Vom vedea. HAI CFR!!!

   Apreciază

 22. Nu sunt pesimist din cauza penalizarii discriminatorii sau rezultatele de pana acuma, ci de faptul ca doi jucatori importanti pleaca, si nu vad alt jucator de valoare egala pe postul lor. Probabil ca daca pleaca Larie, pe postul lui va juca fie Horj, fie Ene. Si U21 tocmai in centrul apararii …. Apropos, celelalte echipe pe cine forteaza ca U21? Ma refer la adversarii nostri. urmareste cineva fenomenul fotbalistic chiar intr-o maniera atat de detaliata?

  Apreciază

 23. Nu ştiu de ce vor fi vânduţi cei trei (parcă) jucători, dar sunt sigur că iezistă o iesplicaţie! Poate reuşim să dăm un mic premiu lui Jakolis, Petrucci sau Ruiz. Sau se mai astupă nişte găuri. Important e că că onor conducerea ştie.

  Apreciază

  • Nea_Silică a trecut între paranteze cuvântul „parcă” tocmai pentru că nu a reţinut exact declaraţia lui I. Mureşan privind numărul jucătorilor care vor fi vânduţi. Habar nu avem cât de sigură e plecarea lui Larie, cred că toate speculaţiile de aici au ca sursă articolul din actual de cluj: „Jucătorii CFR-ului, la mare căutare. Larie și Nouvier sunt doriți în Rusia. “ – link

   Apreciază

 24. Nimic nu e sigur inca, dar pe ceva bani ( din pacate neverosimil de putini ), vor pleca 2-3 jucatori, cf actualdecluj, Larie si Nouvier . Pesimistu are dreptate, nu avem inlocuitor de nivel apropiat lui Larie, iar in fata Paun se va inpauna si mai mult, neavand nici cea mai mica concurenta . Sper insa, ca onor conducere va gasi jucatori care sa umple golurile, altfel miroase a tobogan …

  Apreciază

 25. Abia acum am vazut si eu ce buna a fost etapa asta pt. noi. Practic suntem castigatorii etapei a 5-a. Cat despre plecari de jucatori… la cat de slab e campionatul, n-om fi noi cei mai fraieri sa nu fim aici si la anul (chit ca la unii le stam in gat), eu nu-mi fac probleme din asta.

  Apreciază

 26. Sa vedem pe ce se bazeaza sursele secrete ale celor de la actualdecluj.ro. Oricum, nu e bine. Va slabi foarte mult echipa. Sunt constient ca nu poti bara viitorul unui fotbalist. Nu puteai sa nu-l lasi pe Sougou la Marseille sau pe Bastos la Megabanii din golf, desi amandoi au luat teapa, viitorul lor lpreconizat luminos a devenit sumbru dupa aceste transferuri. Acum insa banii marunti care se dau pe acesti jucatori nu duc la dezvoltare ci la inlocuirea eforturilor financiare si asa reduse ale finantatorului AP cu acesti bani, transferuri pe bani oricum neputandu-se face. Transferul lui Larie la Tula seamana mult cu transferurile lui Gabi Muresan si ale lui Deac in aceeasi zona. Nici-unul n-a facut multi purici pe acolo, mirajul banilor le-a stopat carierele.

  Apreciază

  • Pe Sougou si Bastos nu aveai cum sa-i opresti pt ca nu erau jucatorii cfrului! Cfr avea 25% si nici macar nu a fost intrebata daca accepta suma, conditii, etc…au fost doar informati.

   Apreciază

 27. Eu nu cunosc dedesubturile bugetului cfr, dar ma intreb de unde vine diferenta de la drepturile tv la cele 4 mil de care vb IM in interviu. Oare nu dnspre AP? (iar o sa ma faca unii pupincurist), apropo de comentariul …citez..” inlocuirea eforturilor financiare si asa reduse ale finantatorului AP”…

  Apreciază

  • Andrei Popa, este cât se poate de evident că diferenţa vine dinspre AP. La fel de evident mi se pare că „plecarea” lui de la echipă a fost doar o stratagemă de-a mai distrage atenţia publicului, eventual să nu aibă probleme de incompatibilităţi „ferefiste” în planul drepturilor de televiziune. HAI CFR!!!

   Apreciază

  • Andrei, eu ma refer la afirmatiile de dinainte si de dupa Supercupa, inainte de descalecarea din nou a Diicot-ului. Aceste afirmatii se bat cap in cap cu echilibrarea bugetului prin vanzare de jucatori. Sa-ti repet afirmatiile?

   Apreciază

  • Nici eu nu cunosc dedesubturile bugetului, nu sunt nici economist, sunt în schimb pupincurist declarat. 🙂
   Însă, nu cred că se poate explica atât de simplu diferenţa dintre suma intrată la club din drepturile tv şi bugetul enunţat de I. Mureşan. Asta, fără să contest că există posibilitatea ca PA să ajute clubul când arde rău ori când poate. Ştim că bugetul este doar un simplu plan de venituri şi cheltuieli, care nu cred că s-a întocmit mizând pe aportul lui PA, ci pe alte surse. Planu-i plan şi stim că cel de acasă nu corespunde întotdeauna cu cel din târg. 🙂 Veniturile efectiv realizate pot fi şi exact 4 milioane, cât s-a preconizat, după cum s-ar putea să nu se adune decât 3,2 milioane de ex. (este varianta în care este nevoie de PA să acopere diferenţa până la 4 🙂 ) ori, cazul fericit, veniturile efective să depăşească cele 4 milioane din plan. Pe lângă drepturile tv, ceva sume mai mici intră şi din bilete şi abonamente, şi din contractele de publicitate (firmele care-şi fac reclamă pe instalaţia electronică de la marginea terenului, ori cele care apar pe echipament, NTT DATA, UPC, Energobit) etc. Evz zice că intră şi 7.000 de euro de la FRF dacă iarba din lighean se încăpăţânează să crească în următoarele zile. 🙂 Probabil că este trecut în buget şi o sumă preconizată a se obţine de pe urma vânzării unor jucători (inclusiv în perioada de mercato din iarnă). Apoi, bănuiesc că au cuprins în buget şi o sumă de la un sponsor principal de pe echipamentul de joc (chiar dacă momentan nu există acest sponsor).

   Apreciază

   • Este corect cum ai pus problema privind bugetul si e posibil sa ia dreptate, Ideea e ca eu nu cred ca e suficient un 3,2 mil cand sunt si datorii de platit conform planului de insolventa iar din ,drepturi tv nu acoperi 80% din buget. Deci diferenta o dau ceilati amintiti de tine. Procentele doar ei le stiu dar cunoscand situatia clubului mai bine ca noi, ma indoiesc ca NTT, Energobit si Upc vor umple cfr de bani fara un aport consistent al actionarului majoritar, probabil AP. E doar o parere personala….

    Apreciază

 28. Durerea mea personala nu era Nouvier, chiar daca imi place ca jucator. Eu am ce am cu Larie, Petrucci, Jakolis si mai nou Felipe. Astia as prefera sa ramana…dar primordial e bugetul clubului nu dorintele mele.

  Apreciază

  • Pe primul loc e bugetul, dar şi condiţia (absolut obligatorie) ca echipa să se menţină în prima divizie. Altfel s-a dus dracului tot bugetul. Că AP mai pune un euro-doi, e altă brânză, dar 4 milioane pe an nu cred că mai pune nici el. Anul asta (cu tot cu penalizarea asta de 6 pct.) nu cred că vom retrograda (dar emoţii vom avea, parcă văd asta), iar plecare celor 4 amintiţi de tine ar fi o pierdere mare de tot. Nu cred că pleacă 4, cel mult 3. Pt. mine pierderea cea mai mare este plecarea lui Jakolis şi/sau Petrucci. Felipe e bun (deseori foarte bun), dar cu greu va fi convins „rupătorul” Miri (care pune accent pe fizic şi pe alergare) că e o piesă indispensabilă (cu toate că chiar este, şi în opinia mea). Mă rog, de la CFR au tot plecat jucători valoroşi, au venit „petarde” (socotite aşa la vremea respectivă) şi echipa tot renaşte, chiar dacă în raport cu decăderea treptată dar sigură a Ligii dpdv calitativ. Să ne gândim doar la Larie, când a sosit de la Viitorul, am cam strâmbat din nas, la fel cu Petrucci, care o bună perioadă nici n-a prins echipa (asta chiar în primul mandat al lui Miri). Şi tot aşa. HAI CFR!!!

   Apreciază

  • Nici eu nu vad echipa fara un Petrucci si Larie, practic axul central, dar mi-ar fi parut tare rau sa-l cedam asa usor pe Nouvier si sa-l vad meci de meci pe Paun …

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s