Etapa a 4-a: Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj


et4(captură foto: lpf.ro)

Duminică 14 august 2016, pe Stadionul Municipal din Turnu Severin, începând cu ora 18.30, în cadrul etapei a 4-a din Liga 1 Orange: Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj.

Un meci de 1x2±4-6-9-10.

Poziţia unei echipe în clasamentul ligii noastre şi lupta pentru accederea în play-off nu constă doar din acumularea de puncte în urma meciurilor disputate ci şi în „premierile” efectuate cu ocazia ediţiilor de vară şi toamnă ale Târgurilor Naţionale organizate de Comisia de Licenţiere. În ultimii aproape 3 ani, noi am fost participantul cel mai favorizat în acordarea acestor ”recompense”. Nu mai zic nimic, dar ar fi timpul să pierdem această preţioasă clauză  a echipei cele mai favorizate. Zăvăleanu a spus la ultimul interviu de la digi24 că ne-am ales cu penalizarea de pornire pentru acest campionat din aceeaşi cauză ca şi cu cele anterioare: neefectuarea unor plăţi interzise de Legea insolvenţei. Regulamentul de licenţiere zice că nu sunt datorii scadente cele cuprinse într-un plan de reorganizare aprobat de judecătorul sindic. Clubul nostru nu a avut aşa ceva la 31 decembrie 2015, planul a fost aprobat în februarie 2016, normal ar fi ca la 30 iunie 2016 să fim curaţi, scăpaţi de pe lista de „premiere” ce se va întocmi în noiembrie.

Tot normal ar fi să pasăm locul de pe listă gorjenilor de la Pandurii Târgu Jiu. Comisia de Disciplină al FRF este ocupată până peste cap cu sesizările înaintate de foşti şi actuali jucători ai Pandurilor pentru restanţe de peste 6 luni la plata contractelor. Răduţ, Acsinte, Nistor, Wellington, Nicoară, Ciucur, Mrzljak, Lazăr, Pleaşcă, Mingote, Salgado etc, toţi îşi cer drepturile, iar comisiile FRF scot pe bandă rulantă textul cu „Obligă clubul la plata către reclamant a debitului aferent ratelor contractuale restante bla bla”. Este sigur că au datorii neonorate scadente înainte de data de 30 iunie 2016. Dacă-s datori vânduţi jucătorilor, nu pot să cred că ar putea fi curaţi faţă de restul angajaţilor din club şi faţă de terţi, deci ar fi logic ca în noiembrie să-şi “îmbunătăţească” zestrea din clasament cu un minus 4,6,9 ori 10 puncte. Iar dacă le mai luăm şi noi 3 puncte, e clar că se vor trezi sub noi în clasament. Ei au 7 puncte, noi -2, cu cele 3 puncte sigure din meciul direct vom  trece la +1, iar ei, cu un bonus de -10 în noiembrie, vor ajunge la -3, intrând în luptă directă cu ASA pentru evitarea penultimului loc.

Am inceput bine campionatul, desi am trecut prin mari emotii in aceasta vara. E mult mai dificil fata de anul trecut si ma refer la partea financiara. Ne-am dori sa ajunga cat mai repede banii de la UEFA, am cerut o nota din partea Federatiei, dar inca n-am primit veste exact cand vom primi banii. Nu sunt foarte multi, dar orice venituri ne prind bine. In niciun caz nu sunt suficienti pentru a plati macar salariile, cum nu sunt suficienti nici banii pe care ii primim pe Hora, dar ne dau posibilitataea de a merge inainte. Mai avem liniste 2-3 luni si o luam de la capat, cam asta e modul de lucru in acest moment, tinand cont ca ne autofinanatam. Nu cred ca mai exista o echipa in Romania care traieste exclusiv din ce aduce. Nu am ales solutia insolventei cum au facut-o alte cluburi. Nu stiu daca intentionat sau nu, dar cert este ca nu vrem sa pacalim pe nimeni. Cei care au si-au castigat dreptul de a castiga acesti bani trebuie sa fie platiti. Dar e vorba de niste amanari, pentru ca momentan nu exista fonduri”, a povestit Narcis Răducan la Dolce Sport.

Sunt curios ce scamatorii vor inventa pentru evitarea depunctării din noiembrie. Dar mai este până atunci, să ne facem noi partea noastră de treabă duminică, apoi, victorie cu victorie, punct cu punct 3 puncte cu 3 puncte, îi vom prinde din urmă înainte de culesul strugurilor. Totuşi, să se înţeleagă bine, nu le doresc nici lor, nici nimănui să treacă prin ce am trecut noi în ultimii ani. Să nu-şi bată joc nicio comisie de jucători şi de punctele câştigate de ei pe terenul de joc.

Mă rog, poate că situaţia lor nu este atât de gravă precum pare, nu au arătat prea mare interes pentru mizilicul de 400.000 de euro al Cupei Ligii Adeplast. Grigoraş n-a titularizat în meciul de la Chiajna decât 2 jucători din primul unşpe al ultimului meci din campionat, cel cu Poli. Iar unul din cei doi, fundaşul stânga Grecu, s-a ales cu o eliminare, urmând să stea pe bară (aia transversală dinspre Dunăre) în meciul cu CFR. Echipa folosită la Timişoara: Lazăr – Ungurușan, Buijs, Bunoza, Grecu, Mrzljak, Obodo, Trifu, Voiculeț, Herea, Țuducean. Rezerve: Stanca, Vasilejevic, Pleașcă, Răuță, Pițian, Munteanu, Vali Alexandru. Echipa utilizată în Cupa Ligii: Stanca – Pleașcă, Pițian, Vasilievici, Grecu – Răuță, V. Munteanu, Obodo, Hlistei – V. Alexandru, Țucudean. Rezerve: Lazăr, Ungurușan, Buijs, Voiculeț, Trifu, Herea, Pârcălabu.

S-ar zice că gorjenii au avantajul terenului propriu, cel al odihnirii titularilor în partida de cupă, precum şi al zilei în plus faţă de noi între meciurile de cupă şi campionat, dar eu cred că singurul lor avantaj este că s-a accidentat căpitanul nostru şi sunt slabe speranţe să poată fi utilizat la Turnu Severin. Chiar dacă Miriuţă vorbea de o întindere uşoară. Sper să mă înşel, să aibă dreptate herr Laci, îi doresc lui superMario să revină cât mai rapid pe teren, şi 5 minute de lipsă a lui ar reprezenta o pierdere uriaşă pentru echipa noastră. Cu sau fără Camora, duminică trebuie să mergem la victorie. Este adevărat, jocul nostru cam scârţâie, dar sunt şi lucruri pozitive:

  • în trei meciuri plus 30 de minute nu am încasat niciun gol în Gruia, ar fi cazul să spargem gheaţa încuiem poarta şi în deplasare.
  • am simţit la Mincă în ultimele două meciuri jucate că degajă o energie pozitivă puternică, am simţit că a prins din nou încredere şi că este foarte concentrat şi montat să nu ajungă din nou pe banca de rezerve.
  • moralul lotului trebuie să fie mai bun decât ar fi fost dacă ne eliminau craiovenii 🙂
  • am reuşit şi noi să odihnim câţiva titulari (A. Mureşan, Ruiz, Păun, plus Lopez şi Lopes parţial).
  • nu avem nimic de pierdut la Turnu Severin.
  • batem sigur Pandurii, acesta fiind lucrul cel mai pozitiv

Unşpele probabil: Mincă – Tiago Lopes (Peteleu (Tînc)), Larie, A. Mureşan, Camora (Tiago Lopes) – Jakolis, Petrucci, Ruiz, Păun – Lopez, Bud (Guima). Vor completa banca noastră de rezerve câţiva dintre Marc, Horj, Nascimento, Veres, Nouvier, Negruţ, Neagu, Hodgyai.

HAI CFR!!!

99 de comentarii

    • Măcar noi, suporterii, să abordăm la victorie orice meci, dacă jucătorii nu pot. 🙂 Rămâne valabilă zicala că nici un meci nu seamănă cu altul. După chinuiala iritantă cu Craiova, trebuie să apară la un moment dat şi o surpriză plăcută cu un meci foarte bun. Poate tocmai la Turnu Severin. Dacă n-o fi acum, tot o fi peste o etapă, două sau opt. Dar, mai bine acum, ce-i în mână, nu-i minciună. 🙂

      Apreciază

  1. ne-am pastrat aproape toata echipa, mai putin pe toni si totusi mergem pesimisti la o echipa de care a ramas doar numele. totusi eu cred ca le-au plecat cam 10 jucatori si problemele financiare snt mari de tot…dupa logica ar trebui sa castigam…dar nu logica mea joaca.

    Apreciază

    • Andrei, i-am urmărit (pe panduri) în meciul contra celor din Timişoara, şi -în ciuda plecărilor într-adevăr masive- arată bine echipa asta…Ok, au jucat contra unei echipe slăbuţe, dar au calitate, cel puţin pentru nivelul (foarte scăzut) al Ligii 1. În „Ioropa” acest nivel nu-i suficient pt. nimic, ăia din Israel i-au făcut în toate felurile, nu aveau absolut nicio şansă. La noi exact invers: marea majoritate a lotului s-a păstrat, dar calitatea jocului a scăzut, din păcate. Cauza evidentă (şi la îndemână) e Miri, dar nu numai. Din ce observ eu, Miri este prea „îndrăgostit” de acest 4-4-2 nu foarte potrivit (spre deloc) lotului actual, mai face câte o corecţie în timpul meciurilor, unele câştigătoare (schimbări, trecerea la altă formula, etc.). Eu cred că nu s-a convins încă de calitatea unor jucători (Nascimento, de ex., copilul nu-i pe profil „nemţesc”), şi nu prea crede nici în aşezarea 4-1-4-1, utilizată (deseori) cu succes de Toni (poate e vorba şi de orgolii de-a nu imita tactica „anteriorului”). Dacă comparăm primele 4 meciuri oficiale ale lui Toni şi Miri, prea mari diferenţe nu există nici ca rezultate, nici ca exprimare în teren. Toni a început cu un eşec la Botoşani, apoi un egal cu Dinamo (până aici egalitate perfectă cu Miri, inclusiv numele adversarilor), apoi în toamna/iarna aia au mai fost două meciuri de cupă, victorie (destul de concludentă) la Iaşi şi un egal la Mureş, după un joc plat, fără ocazii. 5 puncte, adică, şi -îmi aduc bine aminte- părerea ceferiştilor de pretutindeni era una rezervată, apoi în primăvară s-au mai ameliorat lucrurile (măcar în majoritatea meciurilor de acasă, că în deplasare am fost varză, excepţie la Giurgiu). Acum, Miri -tot din 4 partide- are tot 5 puncte, echipa nu pare nici acum foarte închegată, dar -măcar teoretic- există şanse să se schimbe lucrurile, ca şi în cazul lui Toni. O părere mai avizată vom putea trage doar după 8-9 meciuri oficiale, eu sper că -treptat- să se aşeze echipa aşa cum dorim cu toţii. Surpriza cam neplăcută este (cel puţin pt. mine) condiţia fizică îndoielnică a unor jucători de bază şi lipsa acelei agresivităţi din primul mandat al lui Miri.HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Nu văd de ce am fi mai pesimişti decât în mandatul lui Tony. Nici gând să susţin că-mi place mai mult jocul echipei din aceste ultime 5 meciuri ale lui Miriuţă decât cel practicat în primăvară, nici să spun că Miriuţă e antrenor mai bun ca Conceicao, dar să ne aducem aminte de partidele din deplasare ale lui Conceicao, în campionat (meciurile eliminatorii sunt altfel tratate de mentalul jucătorilor) :
      Dacă bine am scos din tabelul lui kiruj, a avut 10 meciuri – 2 victorii- 3 egaluri – 5 înfrângeri.
      Am câştigat la Craiova (nemeritat, zic eu, gol Bud, joc slăbuţ, cel puţin 8 ocazii mari de gol ale oltenilor) şi la Iaşi (victorie meritată, joc bun, chiar dacă mi-aduc aminte de celebrul morcov eliberat de Dani Coelho în prelungirile meciului 🙂 )
      Egaluri la Astra (meritam victoria, joc foarte bun, păcat de gafele lui Marc şi Mureşan), Timişoara (n-am meritat egalul decât prin prisma faptului că băieţii au tras de ei până în min 90+4, joc foarte slab) şi Craiova (1-1, nu mai reţin exact cum am jucat pentru că n-a fost un meci memorabil pe care trebuia să-l câştigăm 🙂 ).
      Înfrângeri la Botoşani (1-2, meritat, joc slab), Voluntari (0-1, meritat, joc extrem de slab), Petrolul (0-1, meritat, joc foarte slab, adevărat, multe rezerve în echipă), Chiajna (1-2, meritat, joc foarte bun în primele 10 minute, 2 sau 3 ocazii mari, apoi echipa a căzut, joc slab şi foarte slab în următoarele 80 de minute) şi Botoşani (0-4, no comment).
      În concluzie, din 10 partide am avut 2 jocuri bune (Iaşi şi Giurgiu), 2 acceptabile (ambele la Craiova) şi 6 meciuri proaste.
      Dacă Miriuţă va prinde paltonul 🙂 , mi se pare puţin probabil să nu avem şi cu el 4 meciuri bunicele în 10 deplasări, cu 2 victorii, 3 egaluri şi 4 înfrângeri. Că a 5-a înfrângere, adică prima, o avem deja colecţionată. 🙂
      Apoi, cum am tot spus, comparat cu sistemul folosit de Conceicao, stilul impus de Miriuţă n-o să prindă niciodată la suporteri. Nici dacă va avea 9 victorii în următoarele 9 deplasări. 🙂

      Apreciază

  2. Notarea jucătorilor victorioşi în meciul de Cupa-Ligii s-a încheiat, 14 colegi au sprijinit acţiunea. Miri a fost scos cu 5.4, echipa fiind văzută mai bine (6.5). Note mari au primit Camora (7.6), Nascimento (7.3) şi Horj (7.1, felicitări Răzvane, s-o ţii tot aşa!). La polul opus -cf.aşteptărilor şi a tradiţiei nu foarte onorante- Negruţ, cu 4.8 (el fiind singurul cu notă sub 5). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Urmaream pe Tactic Zone asezarea 3-1-4-2/3-4-2-1 a Germaniei lui Low contra Italiei lui Conte, care Italie joaca cu trei fundasi centrali si doi laterali, ca si Chiajna noastra, practic Low jucand intr-o alta asezare decat de obicei pentru a tampona cei trei fundasi centrali in faza de constructie. Am vazut si meciul Hull-Leichester, cam din finalul primei reprize. Au pierdut Leichesterii, dar am vazut la ei un alt joc fata de sezonul trecut. Mult mai combinativ, va spune Laci Miriuta vedeti, e mult mai eficient cu bubuieli… Mi-a placut jocul Leichesterului, evident… Am vazut si finalul (10 min) Everton-Tottenham 1-1, cu un Tottenham presand fantastic sa castige. Fundasii lor laterali erau tot timpul in actiune pana-n marginea careului, cu multe schimbari de directie de 60m direct pe ei. Despre meciul nostru de la Portile de Fier sunt constient ca vom avea in fata un adversar redutabil, de aceeasi forta ca in sezonul trecut. Am vazut si eu o parte din ultimul lor meci. Sa vedem noi ce vom juca acolo, de asta depinde totul.

      Apreciază

      • E acolo un video pe Tactic Zone la meciul amintit de mine cu Bonucci unul din cei trei stoperi italieni gasind tot timpul spatiul liber unde sa trimita pasa filtranta. E chiar surprinzator italianul cum le vede pe teren…

        Apreciază

  3. Ma obligati sa reiau aceleasi evidente,pe care le-am consemnat,inca, de la meciul cu Botosaniul; intr-adevar,ca si Tony a avut dificultati in primele 5-6 etape,pana a evaluat corect jucatorii si a reusit sa implementeze un joc de POSESIE, COLECTIV,DE ECHIPA (!);dar a avut probleme suplimentare, tocmai pt. ca mostenise o grea povara,contrar stilul sau, de la Feri,discipolul lui Miri(doar ia fost secund);a preluat aceasta strategie perdanta-bubuiala, inoportuna,inadecvata principiilor sale;acum,desi nu avem jucatori pregatiti pt. acest nou sistem(4-4-2)cu doi atacanti, continuam cu un stil de joc “primitiv”,ineficient, linear,simplist , usor de”citit”si anihilat de catre aparatori,stil care trece peste CONSTRUCTIE,elimina POSESIA,cu o tenta nefotbalistica,HEIRUPISTICA(“la bataie”)care pe linga faptul ca nu place niciunui suporter(se pare ca nici jucatorilor-“dragoste cu forta nu se poate face”!),este total nepotrivita si ineficienta;basca,ca suntem mai tot timpul pe”contre pied”, epuizati prematur atat fizic,cat si mental ,prin alergarile asincronice,”bezmetice” pentru recucerirea balonului,facut f. usor cadou adversarilor;toate aceste inadvertente se pare ca lasa urme comportamentale,NERVII cedeaza,par cartonasele,dispar atitudinea si increderea;aceste nereusitele conduc,de asemenea la nesiguranta,fapt pt. care nimeni nu mai risca si se limiteaza doar a pasa(scapa)de minge,trimitand-o lateral,in spate,in mod repetat,catre propria poarta(!);nu-l laud pe Tony,a avut si el sincopele lui,cel putin in deplasari,doar ca,el a implementat o conceptie clara de joc ,in functie de minimele calitati ale jucatorilor,bazat in primul rand pe ORGANIZARE; a imprimat oaris`ce placerea de-a juca FOTBAL(!); pt. a-i reusi aceasta FILOZOFIE de joc, a”implementat” si”TANDEMURI FUNCTIONALE”, bine sudate,cu sarcini duble(aparare-atac),clar conturate,astfel:-1.atacantii: Cristian L.(Guima)-J.Carlos;-2.pe benzi: functionau f. bine T.Lopes-Jakolis(dr.),Camora-Nouvier(stg.); -3,mijlocasii defensivi: Petrucci-Gomelt (Nascimento);-4.fundasii centrali:Larie-Goian;Ei,uitati-va acum,din toate aceste lucruri f.bune, ce mai avem(?);NIMIC(!);s-a stricat si bruma de incredere,de atitudine,de determinare,de strategie dominanta,totul!;cu ce ne-am ales(?),cu (unele)schimbari inoportune: {[(1.Bud-Negrut;2.Jakolis-Penteleu si T.Lopes(Camora-accidentat)-Paun;3.Petrucci-Juan Carlos; 4.Larie-Muresan)]}; In CONCLUZIE:cand modifici un sistem functional,cu unul nou, habarnist, cand fortezi o alta tactica si alte idei de joc,nefiresti, neadaptate la calitatile si potentele jucatorilor,cand toate compartimentele sunt BULVERSATE,atunci iti poti lua”La revedere” de la posesie,relatii de joc,constructie si alte”p-le maturi”(!);in final,spui “ADIO!”fotbal si rezultate(+);nu poti reusi daca schimbi din temelii toata tactica si strategia de joc!; Eu zic,sa continue, in atac cu Bud si Negrut ca poate pana la toamna vom inscrie si noi!;dupa ce l-a”terminat”psihic pe talentatul Nouvier(insistand aiurea cu inexistentul Paun!), completata de aceasta nefericita accidentare a lui Camora,prevad o “extraordinara”banda stanga in urmatoarele meciuri(!);trecandu-l(obligati,de nevoie!)pe T.Lopes pe stg.,vom deregla si banda dr.;si uite asa,din gioarsa(fotbalistic vorbind), Tiago L. se prefigureaza a deveni un pion de baza in “Era-Miri”(!);sa fie cu noroc si sa fie…primit!; intr-adevar,noi,suntem diametral opus “pandurilor”in ceea ce priveste transferurile (plecari-veniri),dar mai ales ca joc; ei, cu un joc bun,elaborat,consistent,iar noi,de multe ori submediocru;pt.ca, oltenii si-au pastrat aceiasi strategie,aceiasi conceptie,practica acelasi stil de joc de vreo 2-3 ani,nu si-au modificat FUNDAMENTAL caracteristicile si principiile de joc,precum am facut-o noi(!);imi pare rau,vorbind doar tehnic,putem constata si dupa aprecierile tribunistilor,conform notelor acordate,ca nu(prea) am gresit,cand am subliniat,ca problemele ,mai mari, sunt la A.1,nu la echipa(!)

    Apreciază

  4. Poate se vor limpezi în curând apele și în balta noastră. Mai toată lumea are dreptate aici, până la un punct. Ăla greu de explicat de dincolo de tastatură. Forma mai slabă a jucătorilor nu vine doar din sistemul de joc, mai e ceva acolo, parcă nici ei nu s-au împrietenit cu Miri încă și nici jupânul nu e la fel de vesel ca în trecut. N-au prins încă cheag, e un soi de tensiune, un zgomot surd, o bășică-n talpă. Să sperăm ca trecem pe plus cat mai repede.

    Apreciat de 1 persoană

    • Inainte de Tony nici jucatorii nu aveau probleme „psihice” cu bubuielile, doar erau obisnuiti din erele Miri si Feri, acum sunt obisnuiti la firul ierbii si le e mai greu psihic sa revina in comuna primitiva din era computerelor… E o metafora in acord cu stilul tau, Hakana…

      Apreciază

  5. Notarea va fi disponibilă din nou mai târziu, undeva pe la ora 22.30. Îmi merge şi mie greu de tot în acest debut de sezon, ca şi echipei… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  6. chiar daca antrenorul pregateste echipa, meciurile si tacitca, eu consider ca unii jucatori evolueaza sub potentia. o sa spuna unii ca miriuta a dereglat echipa, asezarea si implicit jocul e slab. eu consider ca daca un jucator nu face o preluare corecta, nu da o pasa de 3m, nu reuseste un dribling simplu, nu reuseste un sut bun in 5 meciuri e si vina jucatorului. Ar fi si aici discutia tinerii pe banca a celui iesit din forma sau fara chef de fotbal, dar cand ai asa banca de rezerve e greu…

    Apreciază

    • Mourinho a câştigat 8 campionate în ligi puternice, nu ca cea a lui Gino, de două ori Liga Campionilor, apoi a fost un adevărat Miriuţă actual în al doilea mandat la Chelsea. Sunt perioade şi perioade în viaţa unei echipe, indiferent de numele antrenorului, este un lucru absolut normal, se întâmplă şi în viaţa noastră a muritorilor de rând. Petrucci a dat cu tibia în minge în meciul cu Craiova de mai multe ori decât în totalul celorlalte meciuri jucate în culorile CFR-ului. După o ieşire din formă urmează întotdeauna o reintrare în formă, hai să începem reintrarea azi la Turnu Severin. 🙂

      Apreciază

      • E mult mai greu sa sutezi fara preluare daca primesti o pasa de 30-40 de metri pe sus, si preluarea e mult mai dificila decat la pasele la firul ierbii, nemaivorbind ca rata de reusita la aceste suturi este mult mai mica la orice fotbalist. Ideea in sine e gresita in opinia mea, de a juca tactica lui „nu cade” expusa artistic de Hakana 1 week ago, cu tinerea balonului non stop in vazduh, poate-l duc ciorile si nu ne mai batem capul cu preluarile gresite…

        Apreciază

  7. Din păcate jucătorii noştri nu le prea au cu mingea. Aproape nici unul n-are idee cum să execute un corner, o lovitură liberă, ş.a.m.d. ca lumea. Asta este, cu asta defilăm (dacă putem), n-ai cum remedia treaba asta în timpul campionatului. Hai băieţii, haide CFR!

    Apreciază

  8. Poate-mi explică cineva ce caută pe teren „mânzul” nostru Adiţă Păun? Trebuie neapărat să jucăm în zece? De n-am fi egalat, i-aş fi dat 0 pentru această patidă.

    Apreciază

  9. Am ajuns să fiu şi eu de acord cu cei care au scris că Miriuţă ne citeşte. A văzut că l-am considerat pe Jakolis cel mai în formă jucător din lot, aşa că l-a lăsat pe bară pentru acest meci, numai ca să-mi facă în ciudă. 🙂 Păcat, în această partidă era o pâine bună de mâncat pentru Jakolis, putea fi una din cele 2 victorii pe care le-am preconizat în următoarele 9 meciuri în deplasare. Măcar am bifat primul egal din cele 3. 🙂

    Apreciază

    • Caneto,eu credeam ca Jakolis este accidentat sau suspendat dar oricum nu poate lipsi din echipa,imi aduc aminte ca Radubarbier mi-a atras atentia ca este un jucator de exceptie ,si asa este ,asa cum a fost Beto si spuneam ca este jumatate de echipa ,deci la ora actuala Jacolis este jumatate de echipa deci nu pot crede ca a fost lasat pe tusa fara un motiv serios

      Apreciază

  10. Vasalie o zas ca-i ranit Jakolis …. Da’ , vorba lu’ Nea Silica : ce cauta, inca, in teren Baun asta ??? Parca-i un pui de curca nou fatat si inceraca sa ciuguleasca un fir de iarba. Si, dupa cel rupe , cade-n cur . Bai , da’ nici unu nu stiu sa targa pa poarta mingea aia ? Toti o dau numa’-n flocii Gherghinei ??? Saraca Gherghina !!!

    Apreciază

  11. Daca jucatorii ar fi la fel de implicati in joc pe cat sunt in protestele la adresa arbitrilor si in teatrul pe care il joaca la cea mai mica atingere, am avea rezultate mai bune decat 5 puncte din 12. Norocul ce ne mai ajuta, ca tactica si tehnica….

    Apreciază

  12. Asta ar putea spune si pandurii. N-a fost mai norocos golul nostru decat al lor. Si egalul acasa e mai rau decat cel obtinut in deplasare.

    Apreciază

    • La ei norocul necesar e mai mic decat la noi deoarece in ocaziile anterioare ai nostri au „tras” la distanta mult mai mare de poarta…. Apoi, la cum jucam inainte de a primi golul, nici norocul nu putea sa duca singur mingea in poarta lor, ca jucatorii nu manifestau aceasta dorinta.In fine, eu speram ca isi doresc sa urce mai repede la punctaj pozitiv…

      Apreciază

  13. Din COLTUL TRIBUNEI:MINCA=6,0-nu prea avea sanse,niciun portar, sa respinga acel sut de gol(in plasa laterala!);nu a gafat,dar nici nu a avut posibilitatea sa se evidentieze in mod special ;PETELEU=4,5-mai tot timpul,depasit de faza si de adversarul direct(poate ca asa-i fisa acestui post,iar noi habar nu avem?!);este speriat , pierdut in spatiu si timp; LARIE=6,5-a conlucrat destul de bine cu colegii de linie,nu a avut interventii nereusite; MURESAN= 6,5-surprinzator, pentru mine, ca nu a mai gafat si fost “stapan pe situatie”;in progres;T. LOPES=6,0-a devenit”Joly-Joker”;s-a descurcat binisor,pe acest nou post ;PETRUCCI=6,0-parca,nu a mai fost la fel de laborios,de eficient , de oportun; NASCIMENTO= 7,0-omul potrivit la locul si momentul(centrarii-un plus de 0,5p.)potrivit NOUVIER=5,o-nu trece printr-o perioada prea buna pt. el;ar avea nevoie de consiliere! J.CARLOS=6,0(minus 1p.pt. imensa ratare!)-pe locul lui a redevenit ceea ce ne dorim cu toti,dezinvolt,cu aparitii surprinzatoare in careul advers,om de sustinere a atacului;pacat ca-l lasa prea repede conditia fizica!;PAUN=3,5-a jucat(?);la fel, are si el f.mare nevoie de consiliere si de banca de rezerve! ;CRISTIAN L.=7,0-plasament si joc de cap f.bune; trebuie se lucreze mai mult la cap.disciplina si la cooperarea cu colegii de echipa; REZERVE:NEAGU/Nouvier= 6,0-imi pare un jucator interesant,cu posibilitati de crestere;HODGYAI/J.Carlos= 5,5-curajos,ambitios , un jucator de perspectiva;ii trebuie timp pt. acomodare; HORJ/Cristian L.=5,5-i-as da mai multe sanse,desi e f.greu pt. el sa se impuna in centrul apararii,dar nu e imposibil ;MIRIUTA=6,5(-o,5p.pt. folosirea lui Paun in detrimental lui Jakolis,mare gresala!);(continuarea mai jos)

    Apreciază

  14. REFLEXII (ne)PERTINENTE):Prima lovitura libera executata bine si dupa 5 meciuri reusim sa inscriem dintr-o faza fixa,tip”SCOALA”(!);felicitari executantului(Nascimento-bine ca Miri ne-a ascultat si nu te-a mai tinut pe bara!),precum si marcatorului(Cristian L.-gol de atacant”pur sange”);Ce simplu e fotbalul,daca reusesti sa bati corect,macar, o lovitura libera;inca,o nota de trecere pt.A.1care l-a pozitionat corect,in teren,in sfarsit,mai aproape de calitatile sale,pe Juan Carlos,care insa,m-a exasperat nepermis(pt. el) cu ratarile,mai ales in repriza secunda,cand dintr-o pozitie ideala,in careu,liber,nici macar nu prinde cadrul portii(!);dar, si o nota sub barem pt. utilizarea,in continuare,a lui Paun,care fiind beneficiarul nemeritat(deocamdata)a regulei”21”,parca ne sfideaza prin dezinteres si lipsa de implicare in joc si-l lasa pe tusa pe Jakolis(?!!);este de ne-nteles!(Huuuoo!); A fost un joc echilibrat cu sanse(egale)de a inscrie de ambele parti;din nou pacatuim printr-o retragere exagerata(mai ales dupa ce inscriem!),in propria jumatate si ne lasam dominati,fara a avea vreo replica consistenta,de genul:un contraatac,o posesie prelungita,un sut periculos pe poarta,fara a creea .macar,mici probleme in defensiva adversarului,Nu!,o aparare supraaglomerata cu caderi pe jos,aiuristice si o continua bubuiala!;deocamdata,atata se pare ca putem,sau cu atat ne multumim?;cata dreptate ai Dan Dan,subscriu!;Hai CFR!

    Apreciază

  15. Primul 11, asezarea 1-4-1-4-1 si jocul din prima repriza au fost cele din era lui Tony. Pandurii au fost depasiti cu multa usurinta la multe faze si doar ratarile monumentale ale lui Cristian Lopez de la 15m mai ales, dar si a lui Ruiz singur cu portarul Lazar la vreo 8m. Cfr-ul ne-a adus aminte de jocurile bune de acasa cu Tony la pupitru. Felicitari lui Miri pentru aceasta decizie. In repriza a doua dupa monumentala ocazie a lui Ruiz de care am pomenit de la debutul reprizei a urmat retragerea echipei in propria jumatate. Hei-hei Pandurii au acceptat aceasta invitatie si ne-au fixat aici, noi nu am mai putut iesi prin pase cu multa usurinta ca in prima repriza. Ma tot gandesc daca a fost premeditata retragerea sau fortata de presiunea gazdelor si de inexplicabilul atac de panica ce ne-a dominat intreaga repriza secunda. Cred ca e la mijloc pregatirea fizica, dupa cele 120 de minute istovitoare de acum 3 zile in cupa. Noi am folosit destui titulari, dar ne-am calificat in cupa lui Gino spre deosebire de Grigoras care a folosit doar doi titulari in cupa lui Gino dar a si fost eliminat in mod rusinos. Daca acesta e motivul, alegerea a fost buna, si hei-hei Pandurii au luat doar un punct ieri ca si noi, dar cupa lui Gino a ramas istorie pentru ei. In finalul meciului Laci Miriuta a securizat punctul prin introducerea bravului Horj la inchidere langa Petrucci, in fata celui de-al treilea inchizator Nascimento , care din nou a facut un meci remarcabil si a avut si acea centrare de manual la golul lui Cristian Lopez. Si-a facut debutul si „nepotul” tau Kiruj, Laci Hodgyai. Prima executie hilara o pun pe seama tracului, dar apoi mi-a placut miscarea lui si combinatiile la care a participat cu succes. Peteleu si-a facut treaba cu brio in banda dreapta ca fundas lateral iar Neagu s-a dovedit din nou util si un transfer reusit la mijloc in banda dreapta. E important ca joaca si rezervele, ne putem baza deja pe ei incet incet cand sunt indisponibili titularii, au prins si ei relatiile de joc obisnuite ale echipei. Fiind doar primul meci in distributia lui Tony, eu unul ma declar supermultumit de evolutie si de rezultat. Nu luam gol daca nu nimerea in halul asta Mrzjak mingea aia descoperita. Mai rar astfel de executii, remarc faptul ca puteam inchide cu usurinta meciul in prima repriza la una din numeroasele iesiri superbe din aparare din prima repriza.

    Apreciază

  16. Într-un final am reuşit să văd o mare parte a meciului (prima repriză integral). Ce pot să spun, aproape nimic deosebit după observaţiile corecte ale lui Racheta şi cfr.istul. M-am frecat la ochi şi eu în R1, am văzut formula magică a lui Tony, şi -mai important- acel joc bun, cu construcţia atacului bine elaborată, păcat de ocaziile ratate şi de lipsa de luciditate în alte situaţii promiţătoare. Eu am observat deseori şi un clasic 4-3-3, cu Petrucci-Nascimento-Ruiz la mijloc şi Nouvier-Cristian-Păun în faţă, dar -evident- era vorba de o transformare de moment în funcţie de construcţia jocului. În R2 ne-am stins treptat, poate cele 120 de minute (şi o zi de refacere în minus) să fi contat, să nu mai vorbesc că -contrar politicii pandurilor- noi am utilizat destui titular în meciul de cupă. Din acest punct de vedere am ieşit „pe plus” faţă de gorjeni, calificare în cupă şi un punct preţios în deplasare, e bine, zic eu. Cupă/necupă, eu simt că condiţia fizică nu e la fel de bună ca în primul mandat al lui Miri, această cădere în R2 s-a cam văzut în mai multe meciuri din acest sezon. Lucru absolut îmbucurător (şi surprinzător, în acelaşi timp), (re)apariţia pressingului în haită, nu s-a mai mers pe simulacrul de pressing făcut de atacant, ci deseori am văzut 3-4 ceferişti încolţind fundaşii adverşi (mai ales pe margini). Despre nepot, aşa cum am promis, nu comentez, n-ar fi corect. Aş putea spune doar că a ajuns copilul la un nivel foarte înalt (pentru el, evident), unde trebuie să gândeşti foarte repede şi să alegi soluţiile optime şi mai repede. Fizic nu are probleme, s-a dăruit (a şi deposedat de câteva ori, în „haita” aia amintită mai înainte), dar -repet- trebuie să crească mult în plan mental. Eu ştiu foarte bine împrejurările în care a ajuns la CFR, este evident pentru toată lumea că dacă nu era Miri, nu ajungea la noi niciodată, deci -dacă nu va reuşi o „explozie” în perioada următoare- se va repeta scenariul strămoşesc, adică pleacă antrenorul şi pleacă şi copilul lui. Miri a mai avut o astfel de invenţie (când la fel am strâmbat din nas), e vorba de aducerea lui Monroy de la nemţeni (unde nici măcar n-a jucat) şi la noi a devenit om de bază, dar acolo era o cu totul altă poveste. În concluzie, încet-încet se cam profilează un schelet al echipei, şi a reapărut şi jocul de construcţie (măcar în anumite perioade ale jocului), în schimb banca de rezervă e destul de scurtă din păcate, şi aici îl înţeleg şi pe Miri că mai bagă şi rezervele, să aibă şi ei minime relaţii de joc cu restul. Vor veni accidentările, suspendările (apropo, nici nu ştiu când a fost ultimul meci de campionat în care n-am primit cartonaşe!), deci tot lotul asta (care e aşa cum e, fiind oglinda fidelă a situaţiei financiare a clubului) trebuie testat, utilizat, n-ai ce face. HAI CFR!!!

    Apreciat de 1 persoană

  17. La sfarsitul meciului, Laci Miriuta a declarat ca are 4 accidentati, printre ei fiind Jakolis care si pe mine m-a surprins ca n-a jucat, probabil castigam cu el, ma gandesc, si Bud, care lipseste din angrenaj in opinia mea, e drept ca pare iesit din forma dar si Cristian Lopez pare resuscitat, totusi ne-a lipsit acel killer care era Bud in sezonul trecut. De Camora stiam ca e accidentat si mai era cineva pe care nu mi-l amintesc. Laci Miriuta spunea ca are nevoie de acesti 4 accidentati la finalul interviului si mai spunea pe acolo ca trebuie sa-i multumim pe conducatori, jucatori, dar si, atentie, spectatorii! Aici se pare ca am intrat si noi in calculele lui Laci Miriuta, s-a vazut clar in acest meci. Ma bucur din nou pentru aceasta decizie.

    Apreciază

    • Mai zicea Laci Miriuta ca spera sa-i aiba pe cei 4 accidentati la meciul urmator, pentru ca are nevoie de cei patru. De fapt cam asta era contextul, cam acestea erau cuvintele folosite de Laci Miriuta. Sau Vasalie’ cum zici tu Achilles… Evident ca Laci e din cauza participarii lui Vasalie’ la nationala maghiara. Daca Piturca sau cine era atunci nu l-a dorit, e normal ca n-a stat pe bara devreme ce a fost chemat de maghiari. Mai ales ca acolo a cunoscut succesul ca jucator.

      Apreciază

  18. Cum am subliniat si in precedenta mea interventie,lucrul bun pe care Miri l-a realizat( in sfarsit!) a fost renuntarea la doi atacanti de acelasi profil si a adoptarii unei asezari diferite,cu o repozitionare mult mai realista,mai aproape de potential unor jucatori, pe cele doua faze ofensiva/defensiva(J.Carlos,respectiv Nascimento),dar furnizand o mare deceptie prin nefolosirea lui Jakolis-poate este ”accidentat”-, in detrimentul folosirii“obligatoriu”(?)a unui absent Paun,inexistent;ce nu mai reuseste fata de prima lui descalecare este pressingul si resuscitarea echipei, a jocului, in momentele grele sau prielnice(cum a fost cazul,dupa egalare);ne lipsesesc aceea agesivitatea pozitiva si mentalitatea de invingator;Miri,imi pare mai putin conectat si implicat(nu exista motivare si motivatie?)si probabil ca, cunoscand limitele tehnice, fizice si mai nou accidentarile(Guima,Bud,Camora,Jakolis!),suntem nevoiti sa abordam partidele mult mai prudent,mai tematori,chiar crispati,fara prea multa incredere; parem o echipa blazata,obosita si multumita cu putin;nu am incercat,sa profitam de faptul ca Pandurii au jucat in 10 zile,3jocuri(din 3 in3/4zile)si se observa si la ei neputinta fizica;in conditiile in care am”scos”la gorjeni un nesperat punct s-a dovedit, ca pana la urma tactica ultra- defensiva din finalul meciului a fost izbavitoare(!);numai ca, poate daca nu eram atat de”fricosi”si de”respectuosi”fata de adversar, in preocuparea de-a pastra rezultatul de egalitate,reuseam surpriza!;am scos un atacant Cristian L.( si nu pe Paun?!) si am introdus, pt.conservarea scorului,un aparator,Horj;OK!;acest lucru ne-a reconfirmat, ca din pacate am ajuns o echipa marunta, nu mai avem”sange in instalatie”,care joaca sub spectrul rezultatului,cu orice pret si care impreuna cu noi, se bucura pt.o jumate de realizare!;desi sunt mahnit de atitudine(imprimata in special de neputinta si de antrenor!),pana la urma, trebuie sa-i felicitam si sa-i incurajam,asa cum sunt,altii nu ne permitem!;daca n-o facem noi,n-o va face,niciodata, nimeni!:Hai CFR!

    Apreciază

  19. Din ce am înţeles eu (din stânga şi din dreapta), cei 4 chiar sunt accidentaţi (mă rog, cu anumite probleme medicale mai mari sau mai mici), şi Miri nu vrea să-i piardă pe niciunul dintre ei forţându-i nejustificat, tocmai din cauza subţirimii băncii de rezervă. Există, din păcate şi nişte nemulţumiri/frustări în lot, dar nu foarte „canceroase”, ele pot fi (şi trebuie) aplanate de Miri, dacă mai lasă şi el din orgolii şi abordează cu mai mult tact anumite situaţii pseudoconflictuale. Evident, cu Jakolis pe dreapta sunt sigur că făceam mai mult (poate chiar câştigam), dar asta e. În condiţiile în care toată lumea va fi aptă de joc, presimt că va reapărea şi 4-4-2-ul strămoşesc, cu Guima+Lopez (ambii au arătat poftă de joc), cuplu care pare mai de 4-4-2 ca restul încercat în meciurile anterioare. Revenirea la 4-1-4-1 (sau 4-3-3, uneori) e salutară, dar gândiţi-vă, ai 3 atacanţi peste media campionatului (sper să revină şi Bud), n-ai cum să laşi pe bancă 2 dintre ei, practic unii dintre cei mai buni din lot. Adică trebuie să mai adaptezi tactica şi în funcţie de lot. În R1 la Severin s-a jucat aşa, „din amintiri”, din reflexele de primăvară (şi e bine că aşa s-a întâmplat), dar aici rămâne -în continuare problema închizătorului clasic. Sunt sigur, că la un moment dat se va verifica (în echipa de start, nu pe parcurs, forţat de împrejurări), aşezarea cu Horj fundaş şi Muri închizător (în bună formă băiatul, n-am ce spune) şi atunci da, mai sus reapare linia aia de 4 (Jakolis-Petrucci-Ruiz-Nouvier) şi un vârf în faţă. Dar, repet, situaţia e un pic diferită de „era Toni”, Bud şi Nouvier sunt cam ieşiţi din formă, nici Ruiz nu mai e ce a fost, cu toate că urcarea lui i-a venit bine, s-a mişcat altfel. Mă bucură jocul lui Nascimento, dincolo de centrarea aia de gol a jucat bine la mijloc, a distribuit mingi, a şi participat deseori la pressing în grup. Ceva soluţii au reapărut şi pt. Miri, oricum mai simt şi acum că trece şi el într-o perioadă de tatonare, de verificare, de testare. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Eu n-aş spune că s-a jucat din amintiri. Pur şi simplu am fost superiori la mijloc, am avut 3 mijlocaşi în centru (spre deosebire de doar 2 în meciurile anterioare), iar la Pandurii, Sânmărtean şi Voiculeţ au mimat doar căratul pianului, plus că Obodo s-a luat după ei. Cum a intrat cel care a dat golul lor (titular în meciurile anterioare), cum s-a schimbat şi jocul, am pierdut imediat mijlocul.

      Apreciază

      • Corectă observaţie, Caneto! Introducerea lui Sânmărtean (în special) ne-a ajutat enorm… 🙂 Mai face băiatul câte un slalom, mai dă şi el o pasă, dar e doar umbra acelui jucător efectiv periculos de acu 2-3 ani. Nici Herea n-a rupt lanţul, iar pe Voiculeţ îl ştim… Mijloc mai pe „gustul” nostru prinzi foarte rar, dar asta să fie problema lor. Era clară treaba că schimbările lor i-au ajutat, iar ale noastre nu prea…HAI CFR!!!

        Apreciază

        • Cel mai surprinzator lucru a fost neacordarea penalty-ului cuvenit la atingerea de catre Tiago a tibiei jucatorului simulant de la panduri. Da, a dorit sa cada atacantul, altfel tragea cand a avut culoar. Dar penalty a fost…

          Apreciază

  20. Aşa cum am mai remarcat, mi s-a părut absolut surprinzătoare că am scăpat fără cartonaşe, cu toate că ceva proteste vehemente (şi nişte contacte mai tari) am mai văzut şi acum (Lopez în prim-plan, ca de obicei), dar fără să fie foarte „evidente” pentru gustul piticului de Avram…Am verificat pe fugă statisticile sezoanelor trecute, o astfel de performanţă (vorbesc doar de campionat) am mai reuşit în primăvară în Gruia contra celor de la Botoşani (6-0) apoi în sezonul 2013-2014, când în ultima etapă (Săgeata-CFR 2-1) am fost mult prea liniştiţi… 🙂 HAI CFR!!!

    Apreciază

  21. Mosule, eu cred ca Miriuta nu-l va folosi pe Guima decat in cazul in care nu va avea nicio alta solutie…. Nu ascund ca mie Guima mi-a placut dupa primul sfert de ora petrecut pe teren, dar asa fost si cu Bastos….. (Na, ca mi-s istet…..)… Guima joaca un altfel de fotbal in fata si Miriuta nu stie ce sa faca, nu-l lasa chelia….

    Apreciază

    • Flăcăule, de voie de nevoie Miri va renunţa treptat la „pohte” şi la „gusturi”…N-are încotro, va fi nevoit până la urmă să se bazeze pe valorile certe din lot (chiar dacă câţiva traversează o perioadă proastă de tot). HAI CFR!!!

      Apreciază

  22. Ma surprinzi Kiruj cu presimtirea ta ca vom reveni curand la 4-4-2. Simteam din comentariul tau ca te bucurai ca am revenit la 1-4-1-4-1 din era Tony cu aceeasi ehipa, diferenta fiind totusi Jakolis si Bud la Tony. Iar la cum s-a jucat in prima repriza era doar o chestiune de timp cand pica golul nostru (prima ratare a unei ratari din seria din prima repriza, in continuare in repriza a doua daca ramanea jocul din prima repriza). Eu nu as subordona jocul si rezultatele numarului de jucatori pe un post. E mai important sa castigam, decat sa multumim inca un atacant si sa intram intr-o serie neagra.

    Apreciază

    • Da, am uitat să menţionez că am o „presimţire SUMBRĂ”… 🙂 Evident că-mi place şi mie mai mult acest 4-1-4-1 mult mai pe „înţelesul” jucătorilor (predată cu succes de Toni), eu am făcut o presupunere cu „capul” lui Miri…Pe de altă parte, nu ştiu ce părere ai, dar -cel puţin până-n momentul primei schimbări- mie mi s-a părut că jucăm mai degrabă un 4-3-3, cu dese transformări în 4-1-4-1, şi nu invers. E drept, nu e un detaliu de prea mare importanţă, dar e bine să discutăm şi despre asta. HAI CFR!!!

      Apreciază

      • Asa e, Kiruj, mijlocasii de banda veneau la combinatii cu varful formand acel 3 din varful 4-3-3 cu varful orientat sprea poarta adversa. A fost un joc combinativ mai mult decat alergarea mijlocasilor de banda pana la coltul terenului si ploaie de centrari spre varf, interi si mijlocasul de pe cealalta banda. Nouvier si Paun intrau cu mingea spre interior la combinatie cu varful, interii si celalalt mijlocas de banda.

        Apreciază

    • Flăcăule, cu asta nu prea pot să fiu de acord… 🙂 Miri a fost un fotbalist bun (a şi jucat în naţionala vecinilor, în plus a jucat în prima ligă din ROM, HUN şi -important!- GER), n-a ajuns în lotul RO din cauza unor jucători efectiv mai valoroşi care jucau la mijloc la vremea respectivă (Hagi, Dorinel, Gâlcă, etc.). În perioada respectivă echipa României era clar peste cea a Ungariei, dar şi aşa. Guima (care e şi el fotbalist, fără discuţie), până să ajungă la noi (în Liga1 din RO adică) a fost doar în div.B din Portugalia, din câte ştiu. HAI CFR!!!

      Apreciază

    • Retardila, l-ai vazut vreodata pe Miriuta jucind la Cottbus, cind era in prima liga? Guima in Germania ar fi fotbalist de liga a 3a, gindeste-te ca Chanturia nu a facut fata la o retrogradate de liga a 2a, Maxim e rezerva tot in liga a 2a samd.

      Apreciază

  23. Comentariile nu sunt critice cu Miri ( cu unele exceptii ) pt ca am scos un punct, daca pierdeam, era altfel ! Daca nefolosirea lui Jakollis poate fi explicata prin accidentarea lui ( eu unul nu cred ! ), introducerea lui Horj in locul lui C. Lopez ascunde frica si prostie in acelasi timp, frica, pt ca scoti un atacant si introduci un fundas, cand la cum juca Pandurii trebuia sa fortezi victoria, respectiv prostie, pt ca il lasi pe teren pe zero baratul Paun si-l scoti pe cel mai periculos atacant al nostru, recte Cristiano Lopez . Dupa mine, aceasta schimbare dovedeste clar ce valoare are antrenorul nostru, desigur pt cei care sustineau sus si tare ca Miriuta e un bun meserias !

    Apreciază

    • Degeaba l-am călări pe Miri, la fel a făcut şi Andone în meciul din etapa trecută din Gruia. A scos un atacant şi a băgat un jucător defensiv. De ce să dai vrabia din mână pentru cioara de pe gard? După intrarea în teren a lui Mrzljak am avut probleme serioase la mijloc, era clar că după egalare trebuia făcut ceva acolo ca să nu ne macine din nou gorjenii. Corect, putea fi scos Păun, dar în acest caz slăbeam defensiv în bandă (mă rog, atât cât contează Păun în apărare 🙂 ). Nu zic că jocul nu era mai legat şi mai estetic pe vremea lui Conceicao, dar l-au ajutat şi jucătorii (inspiraţia jucătorilor). Să ne aducem aminte în câte jocuri l-a scăpat Bud de critică pe Conceicao, marcând goluri decisive din faze care nu anunţau absolut nimic. Iar acum, n-a nimerit poarta nici din lovitură de la 11 m. Sau Ruiz, s-a luat la întrecere cu Bud la număr de goluri decisive marcate, iar acum a ratat şi cu Dinamo, şi cu Pandurii din poziţii mai clare decât cele din care marcase în primăvară.

      Apreciază

      • Dupa atatea bubuieli trebuie sa avem rabdare cu jucatorii sa se descatuseze si sa apara eficienta (sa-si intre in mana si sa marcheze in locul ratarilor monumentale in care s-au intrecut cu hei-hei-Pandurii). Presimt ca asta se va intampla rapid. Iar pressingul ce depinde de pregatirea fizica ar aduce acel plus fata de jocurile nereusite din deplasare cu Tony, unde am jucat ca in repriza a doua cu hei-hei-Pandurii.

        Apreciază

    • Bela, de acord cu tine in privinta schimbarii lui Jakolis si a schimbarii defensive din final. Si eu simt ca Jakolis a cazut la numaratoare pentru pozitia U21, Miri temendu-se in opinia mea sa-l titularizeze din nou pe Horj. Eu as fi jucat cu Horj titular si Jakolis si Nouvier in banda, fara sa-l shimb pe Nouvier. Noi am ramas din nou fara aripi, acum chiar fara amandoua dupa minutul 56 cand l-a schimbat si pe Nouvier, Jakolis nefiind deloc pe teren. Paun nu s-a ridicat la nivelul celor doi, e pus doar sa iasa la numar pe pozitia U21.

      Apreciază

        • Oricum nu l-a luat Daum pe Adi Paun la lot, dupa cum se vede nici pe Camora. Nu vad de ce-l forteaza Miri pe Paun care e miult sub jucatorii in locul carora evolueaza. Sau mai exact am impresia ca se teme sa joace cu Horj stoper titular. Eu as juca cu Horj titular. E opinia mea de chibit fascinat de tainele acestui minunat joc.

          Apreciază

        • Si un cuvant despre Neagu, care joaca bine, imi place. Nu pare acel vitezist din banda unde e pus, cum sunt Jakolis si Nouvier. Si Paun are viteza. Dar Paun e mult sub Jakolis si Nouvier in opinia mea. Neagu e mai mult o solutie secundara in banda, nejucand in viteza celor amintiti. Cred ca ar putea sa o faca, dar abia acum se obisnuieste cu sistemul, trebuie sa avem rabdare. El a jucat bine si pe post de inter, are dribling, lucru rar azi in liga I (din ce in ce mai slaba). Pare o soutie buna pentru meciurile in care sunt suspendati sau accidentati titularii de pe aceste posturi. Mult succes, Neagule!

          Apreciază

  24. Va propun dragi tribunisti o captura de pe Tactic Zone:
    http://tactic-zone.blogspot.ro/2016/07/portugalia-vs-polonia-1-1-5-3-dp-pt.html
    Ma refer la captura nr 9 din meciul Portugalia – Polonia in care inchizatorii polonezi Maczynski si Krykowiak tamponeaza agresiv pe interii Silva si Sanches de la portughezi ca sa nu poata primi de la inchizatorul Carvalho dar fundasii nu urca pentru a sustine pressingul de frica vitezei lui CR7, ei fiind fundasi lenti si masivi. Acolo apare un mare spatiu liber in care intra mijlocasul de banda Joao Mario. Inchizatorul Carvalho joaca minge lunga pentru CR7 sustinut si de Joao Mario care intra liber in acel spatiu. Ceea ce vreau sa subliniez ca neurcarea stoperilor polonezi pentru a sustine pressingul inchizatorilor anuleaza efortul acestora. Sigur ca trebuie sa-ti asumi un risc de a fi depasit in viteza de un atacant vitezist, de asta e bine sa ai stoperi rapizi daca joci cu pressing avansat ca in primul mandat al lui Miri, pressing pe care l-am sustinut si-l sustin in continuare ca o solutie de constanta in rezultate. Si la meciul cu hei-hei-Pandurii in debutul sau am avut niste ocazii (doua consecutiv) prin recuperari foarte sus, lateral dreapta la vreo 20m de linia de fund a pandurilor. Au fost ocaziile la sutul lui Ruiz din lateral in pozitia amintita si ocazia de la sutul lui Cristian Lopez aflat central in careu la 15m de poarta, mult peste. A doua ocazie a provenit dintr-o interceptie a unei pase gresite panduresti la mijlocul terenului.

    Apreciază

  25. Caneto il apara pe Miri, spunand ca si Ando a facut o mutare defensiva cu noi pt a apara egalul . In fine , ce vreau eu sa subliniez este, ca daca ne uitam la loturile tuturor competitorilor, sub aspectul omogenitatii fata de editia trecuta, noi stam cel mai bine . Din pacate, acest lucru nu prea se vede nici in jocul echipei, nici in evolutiile jucatorilor, si din pacate, nici la rezultate . Pana ce se omogenizeaza celalalte echipe, noi trebuia/trebuie sa obtinem puncte catre maximum, cu atat mai mult, cu cat nu exista suspendati, iar accidentarea lui Camora are solutia T. Lopez si a fost numai la Severin . Daca pica Petrucci si Larie, de exemplu, de-abia atunci vom avea ceva probleme de omogenizare . Asa ca Ando n-a riscat in fata unei echipe cu nume si pe deasupra si omogene, ceea ce nu era cazul meciului nostru cu Pandurii . Sau chiar ajung 5 puncte din 12 ?! PS . Iar aportul lui Paun, din pacate zero in atac, zero barat in aparare si atunci il tii pe el in teren si-l schimbi pe C. Lopez, cel mai percutant atacant pe care-l avem ?!

    Apreciază

    • Bela, in opinia mea trebuia sa fim pe primul loc la capitolul omogenitate numai in cazul in care ne pastram asezarea si jocul combinativ din finalul sezonului trecut. Cu venirea lui Miri acestea s-au schimbat din temelii, abia in ultimul meci am revenit la asezarea si jocul combinativ, deci trebuie sa socotim startul odata cu acest ultim meci, care a prilejuit o prima repriza excelenta si un rezultat bun, chiar daca am tinut cu dintii de el in final, fara a forta victoria. Si eu as fi preferat sa facem schimbare de profil ofensiv in final, fortand victoria chiar cu riscul de a pierde acest punct, care nu este de aur din punct de vedere al pozitiei actuale din clasament.

      Apreciază

  26. Domnilor,stim cu totii ca pot exista explicatii pt. orice,care pot fi si reale,chiar argumentate,dar nu pot tine loc, de logica, de firescul situatiei(!);de aceea nu prea inteleg,deocamdata,strategia, stilul si maniera de abordare a fotbalului afisat de A.1(!);desi si eu,cand am aflat de plecarea lui Tony, m-am bucurat de revenirea lui Miri,cu toate “pacatele”si neajunsurile pe care le intrevedeam,pt. ca in primul rand,nu ramaneam fara antrenor s-apoi el cunostea clubul,stia mare parte dintre jucatori si nici nu-mi displacea angajamentul si pressingul “ucigas”pe care-l impunea,dar mai ales faptul ca reusea sa resusciteze,in momentele dificile, echipa;ori azi,nu mai vad nimic din toate”celea”(?!);daca pregatesti un meci superficial,(asa pare,dupa antrenamente!),fara sa-ti cunosti f. bine adversarul,cand asezi echipa in teren,dupa inspiratie(de cele mai multe ori “dupa ureche”!),mai dereglezi si tot mecanismul,de dinainte, care mergea spre bine,mai vii “tata”si faci schimbari aiuristice de sisteme si asezari,de tactica,de jucatori(inainte si in timpul meciului!),cand totul pare a fi “pe repede-nainte”,la plesneala”,imi pare rau,atunci inseamna ca dl.MIRI are PROBLEME serioase,astfel(chiar de repet,la infinit!):-de strategie si gandire;- privind modul de cunoastere si aplicare a celei mai potrivite tactici;-privind modalitatile de implementare a teoriei-sale, in practica(care pare inadaptabila);-cu continuarea “heirupismului” din vremuri de mult apuse;-pare temator,obtuz,de cele mai multe ori ineficient si te intrebi pe buna dreptate,incotro ne indreptam,ce scop urmarim(?),numai sa nu pierdem(!); cu un joc eminamente de aparare,cu“scaparea mingii”si degajarea pe varfuri, f.usor de descifrat,putin meschin, la ciupeala(asa cum de altfel arata si rezultatele,3 egaluri consecutive),fara ORGANIZARE profesionista,fara roluri si sarcini clare pt ofensiva,nu vom putea tinde spre o imbunatatire a jocului si a situatiei din clasament(!);ne dorim f.repede o schimbare pozitiva,care se poate realiza prin renuntarea la bubuieli,la jocul simplist-totul pe varfuri si adoptarea unui joc elaborat,ceva mai inchegat,sa obligam ADVERSARUL sa fuga dupa minge,NU s-o facem NOI, permanent ,cu un joc orientat spre constructie-progresiva, consistent,de posesie,care sa asigure CONTINUITATE si FINALITATE fazei,precum si un echilibru mental si fizic,sa dea siguranta si certitudine,care se redea placera de-a juca(acum pare un chin!),sa insufle INCREDERE si CURAJ jucatorilor(pentru ca, deocamdata, nu le au!),in perspectiva unei modeste performante;altfel, vom ramane tematori,labili si vom visa ca altii sa fie mai slabi ca noi(!?); sper,ca se vor corecta si diminua din greseli, rapid, pe parcurs, spre binele tuturor;pt. asta este nevoie de implicare,hotarare si rabdare(pana cand?)si obligatoriu(sper ca vom reusi),e nevoie sa mai”inregimentam”cel putin 2-3 jucatori de valori,macar,apropiate de a titularilor,altfel ne va fi f.greu, spre imposibil de-a ramane in Liga 1,mai ales daca nu se vor opri depunctarile impotriva noastra,la care se vor adauga,inevitabilele accidentari si cartonasele(!)

    Apreciază

  27. Cred ca prea mult vorbim de jocul echipei noastre ,facand referire la sisteme de joc,pozitionari si totul la mod ideal.Eu nu cred ca exista prea multe echipe in campionatul nostru care sa poata subordona adversarul de maniera care este invocata aici.Apoi si cand am avut echipa cu jucatori adevarati n-am fost o echipa de posesie.Iar nu pot sa cred ca Miri de exemplu daca a comandat un presing in haita,acum dupa un sezon numai isi gaseste cuvintele sa se faca inteles.Acum 2 sezoane cand se vorbea de presingul echipei ,aveam in componenta 2 lupi care erau programati pe acest joc:Deac si Tade………
    Este bine ca sa existe putina presiune,prin care si jucatorii sa se mobilizeze si sa dea maximul.Dar sa nu cadem iarasi in extreme.Echipa trebuie sa-si gaseasca ritmul ei si increderea data de rezultate si realizari.
    Sa spui ca Pandurii sunt o echipa slaba si trebuia sa castigam imi par speculatii.Eu zic ca ultimul egal a fost un rezultat ok,obtinut dupa un joc bun.Lansarile pe varfuri chiar nu le-am remarcat,din contra echipa a fost preocupata sa joace combinativ.
    Eu sper sa n-ajungem din nou la perioada cand vina exclusiva pentru lipsa de rezultate era a bancii tehnice.

    Apreciază

    • Gica e vorba de retragerea echipei din repriza adoua, de schimbarea de profil defensiv din final si de lipsa totala a pressingului in repriza a doua odata cu retragerea „aureliana”… probabil provocata de caderea fizica a echipei, ma gandesc…

      Apreciază

  28. NOTAREA s-a încheiat, cei 16 tribuniști i-au acordat lui Miri nota 5.0, iar echipei nota 6.0. Cel mai bine a fost văzut Cristian (7.0), iar Păun -cf.tradiției- a primit doar 3.9. HAI CFR!!!

    Apreciază

  29. Paun este la mare concurenta cu Negrut,de care(in acest inceput de campionat)se apropie Bud si Tiago L.;ca sa-nchei cu atata tactica si strategie,mai poti din cand in cand,daca esti masat in propriul careu,sau incerci un contraatac,sa arunci mingea,dar nu chiar la-ntamplare,spre varfuri,dar sa nu-ti faci un scop din asta si sa perseverzi in aceiasi gresala(prostie),pt. ca devi prada usoara pt.adversari;apoi,iti trebuiesc atacanti de un anumit profil,de preferat cu talie,care sa poata prelua,”prelucra”,combina si suta mingea spre poarta adversa,altfel este o pierdere de vreme si de balon,amin!

    Apreciază

    • Racheta, in opinia mea e pacat sa pierzi sansa unui contraatac reusit printr-o bubuiala cat mai departe de propria poarta, cand la Cfr-ul nostru drag acesta era punctul forte al echipei, se scotea mingea la un fundas lateral, Tiago de exemplu, in acest timp Jakolis intra spre interior tragand fundasul lateral advers dupa el si eliberand banda dreapta, Tiago dadea pasa lunga la firul ierbii paralel cu tusa, Jakolis se demarca in spatele fundasului si primea pe pozitie viitoare, dupa care intra spre interior singur cu portarul sau la combinatie cu varful, interii sau Nouvier care intra spre interior din banda stanga. Alteori Jakolis se ducea in coltul terenului si dadea o centrare perfecta spre jucatorii amintiti anterior. Acest contraatac de multe ori se derula cu mare succes prin venirea la primire de la Tiago de exemplu a inchizatorului Nascimento (care venea la primire pentru a face conexiunea dintre liniile noastre, dupa cum se spune in termeni consacrati), intoarcerea lui spre poarta adversa, iar in acest moment erau deja demarcati in viteza mijlocasii de banda Nouvier sau Jakolis care primeau pe pozitie viitoare direct de la Nascimento sau prin intermediul lui Ruiz care se demarca si el in centru odata cu mijlocasii de banda. Continuarea era intrarea spre interior a mijlocasului de banda cu mingea singur cu portarul sau la combinatie cu varful Bud, interii Ruiz si Petrucci demarcati si ei in viteza si mijlocasul de banda de pe partea opusa intrat si el spre interior. Sau mijlocasul de banda sprinta pana la coltul terenului si dadea o centrare de gol spre jucatorii amintiti anterior demarcati in viteza. Am vazut de atatea ori acest sistem de contraatac la echipa noastra aplicat cu mult succes (si spectaculos) incat e mare pacat sa scapam echipele adverse de acest mare pericol pentru ele numai pentru ca facem atac de panica si bubuim mingea cat mai departe la recuperare. Am omis modul de executie al centrarilor de multe ori intre fundasii adversi si portar, venind la primire varful si mijlocasul de banda opusa, varful la prima bara, mijlocasul de banda opusa la cea de a doua, sustinuti de interi care veneau pe respingerea portarului sau fundasilor adversi.

      Apreciază

    • Cum a jucat? Eu nu am văzut decât 5 minute înainte şi 5 după momentul ratării penalty-ului de către Kun III. Azi am citit că a fost al doilea ratat de către el. Era numa’ bun în echipa Craiovei pentru cupa Ligii. 🙂

      Apreciază

      • Al doilea l-a ratat peste poarta ca si oltenii cu noi. In rest e cum zice BrightSide, comentatorul de pe pro(st)tv zicea ca e de vina campionatul nostru slab. Dar el uita (desi cred ca stie foarte bine) cum au fost sapate de-a lungul anilor toate concurentele oilor la titlu prin toate mijloacele posibile de catre frf+lpf pentru banii oierului.

        Apreciază

  30. Corect,cfr.istule,subscriu(!);s-a urmarit,s-a sprijinit si s-a infaptuit , prin politica de desfiintare a cluburilor traditionale,”tupeiste”,disparitia acelor care indrazneau sa emita pretentii si sa nu se supuna deciziilor de la „Centru”(condus de mafia Becalihotilor)!;astfel,s-a inlesnit aparitia echipelor comunale-aservite,loiale si „colaboratoare”care concura tacit(or fi avand oares`ce avantaje!)la netezirea drumului Stanei spre titluri,odata cu eliminarea concurentei si a luptei egale dintre participante.

    Apreciază

  31. Lipsa unei concurente sanatoase,tocmai asta-i una din marile probleme a fotbalului nostru.
    Cine a mai vazut o competitie fara concurenta?
    Nu inteleg cum toti cei implicati in fotbal, LPF, FRF, arbitraje, televiziuni, presa sportiva scrisa si chiar Becali nu-si dau seama ca, pe termen mediu si lung, aceasta lipsa de concurenta duce la faliment. Practic, acesti idioti nu fac altceva decat sa-si taie singuri craca de sub picioare atunci cand, fara scrupule, favorizeaza o echipa in ciuda celorlalte.
    Imi aduc aminte ca, pana la aparitia CFR-ului ca un nou pol de putere in prima liga, lupta se dadea intre Steaua si Dinamo prin numarul de sateliti pe care-i manevra fiecare.A fost o competitie in doi, destul de anosta cu doua echipe bunicele care, din cand in cand, reuseau si unele rezultate notabile in cupele europene dar care erau total nereprezentative pentru toata tara.
    Odata cu aparitia CFR-ului a aparut o emulatie in Campionat si multe alte echipe precum Urziceni, Timisoara, Vaslui, Galati si altele, au vazut ca se poate si si-au ridicat nivelul de competitivitate. Cred ca acea perioada a fost cea mai buna pentru Liga intai si cea mai atractiva.
    In ultimii 2 ani am avut o competitie cu un nivel foarte scazut de interes, o competitie in care FCSB a concurat singura si a reusit ca sezonul trecut sa iasa pe locul 2. Aseara nu a fost altceva decat o confirmare a gradului de competititvitate foarte scazut la care a ajuns si din pacate acest lucru, prin diferitele practici de care au facut uz, le-au indus la toate echipele din campionat.
    Aceasta lipsa de concurenta onesta duce si la lipsa investitorilor onesti asa ca viitorul pare sumbru.

    Apreciat de 1 persoană

    • @Piru Ciuruc Citez: „Nu inteleg cum toti cei implicati in fotbal, LPF, FRF, arbitraje, televiziuni, presa sportiva scrisa si chiar Becali nu-si dau seama ca, pe termen mediu si lung, aceasta lipsa de concurenta duce la faliment”. Completez: presa comentează cu (prea) mult umor scorul cu care i-au bătut cetăţenii pe stelemişti. Şi nu par a observa că asta arată valoarea reală a ligii 1 (că doar steaua e funcea, sau greşesc?). În frunte cu Naum (ce-o fi absolvit oare omul, cine l-a făcut moderator la gesepe, dacă nu berbecali) toţi moderatorii gesepe subliniază jocul slab a unor formaţii (în funte cu CFR!) şi par a nu realiza că virgulă, chiar dacă ar avea dreptate, toate au o cauză comună: falimentul, insolvenţa, până la urmă lipsa finanţării, a banilor.

      Apreciază

  32. Ludogoret Razgrad a castigat azi cu 2-0 in play-off-off-ul adevaratei competitii, UCL, unul dintre goluri fiind inscris de Moti. Bulgarii aveau o echipa cu un buget mult sub echipele noastre din frunte. Bulgarii au perseverat si se pare ca vor juca din nou in grupele UCL, adevarata competitie europeana. Pentru ca nivelul EL este cu mult sub cel al UCL. Se vede diferenta si din faptul ca Reghecampf a luat doar locul 3 cu Litex Loveci la bulgari, dupa ce a esuat la arabi si inainte de a redeveni paznic la stana oierului. Pe Reghecampf il percep ca un antrenor bun, dar mediul in care este nu permite o disociere clara intre cat reprezinta valoarea lui si cat reprezinta manevrele oierului in trofeele luate. Iar meciul cu City nu e relevant, multe echipe ar fi luat o bataie usturatoare de la aceasta echipa stelara cu un antrenor incredibil de bun. Cu Sparta Praga oile au aratat foarte bine in schimb, trebuie sa punem in balanta si acest lucru.

    Apreciază

    • De acord cu tine. Exista o prapastie din ce in ce mai mare intre cluburile de la noi si cluburile din vest. Dar, exista o prapastie foarte mare intre primele 5-6 cluburi (Real, Barca, Bayern, Chelsea, United si mai noi City si PSG) si restul cluburilor din vest. De exemplu AS Roma. Au avut parte in Europa de infrangeri mult mai usturatoare decat a avut vreo echipa romaneasca. Vezi 6-1 in deplasare la Barcelona sau 1-7 acasa cu Bayern. Pana la urma, orice ar zice lumea, tot bugetul joaca… Echipele mici au o șansă doar daca prind o zi exceptionala, iar echipele mari o zi execrabila. Si daca e invers, echipa mica prinde o zi execrabila si echipa mare prinde o zi exceptionala se intampla ce s-a intamplat aseara.

      Apreciază

  33. Inca o mare problema,care trebuie urgent a se rezolva in mod eficient si eficace,daca se va trata cu mult profesionalism:eliminarea modului execrabil al executarii loviturilor libere,cu precadere al cornerelor;de la A.1-Pisti Kovacs citire:1969-inceput de toamna,Parcul Babes(I.Hateganu),antrenament al celor de la “U”Tineret- Rezerve,catre A.2-N.Szoboszloy si A.3 –(cu portarii Sepci) ,cu aproximatie:”trebuie sa corectati,dar repede,executarea cornerului!; cautati 1-2 jucatori,de preferat fara talie,cu glezna fina!;dreptaciul sa execute de pe stanga si invers!;sa exerseze pana li se rup bocancii!”;cu asta am spus totul!

    Apreciat de 1 persoană

  34. Cf prosport, Iuliu Muresan revine ca presedinte ( cred ca i s-a ridicat interdictia de a se ocupa de fotbal, controlul judiciar fiind insa prelungit ) . Cum am mai scris, ” rau cu rau, dar mai rau fara rau ! „, asa ca o privesc ca o veste buna pt interesele clubului .

    Apreciază

    • Revenirea lui Alibec e un plus mai mare pt. Astra decât pierderea cuplului Amorim+Boldrin. Poate avem o şansă în plus acum cu egalul asta de ieri, mai au o şansă în retur. În opinia mea vor odihni câţiva dintre titulari (mai mult de boşorogul Teixeira mă tem), parcă aşa a fost şi anul trecut, când am făcut până la urmă un egal în Gruia. HAI CFR!!!

      Apreciază

  35. Si la meciurile anterioare,am atras atentia,in mod repetat,ca la nivelul campionatului nostru,Texeira,nu prea poate fi contracarat,nu are probleme sa se”miste”in voie,sa le faca tot jocul giurgiuvenilor;daca va fi tratat cu mare atentie,din scurt,sicanat,prin rotatie(atentie,ca stie sa cada si riscam cartonase!),Astra va fi doar la 50%din capacitate,iar Alibec la 30%!;Bun (re)venit dl.Iuliu Muresan,intr-un moment f.delicat, cand deciziile importante ale echipei(nu ale clubului!)au cazut doar,pe umerii lui Miri,iar acesta a-nceput sa nu mai suporte(reziste!)si sa cedeze(firesc,sau nu!), in destule privinte,cu efecte nedorite in plan sportiv !

    Apreciază

    • La ultimul meci cu Astra (supercupa), Teixeira a fost in sarcina lui Petrucci, care a fost foarte nervos, rabufnind de cateva ori in timpul meciului, cred ca problema lui era ca nu venea nimeni la dublaj. In orice caz, suntem cu totii de acord ca Teixeira e foarte greu de tinut, un fotbalist bun.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.