Cupa Ligii Adeplast: CFR Cluj – CSU Craiova


Nu că ar exista vreo echipă mai bună decât a noastră în prima ligă, dar sorţii ne-au făcut un culoar mai avantajos decât orice credit bancar de nevoi personale pentru câştigarea Cupei Ligii Adeplast ediţia 2016-2017.

Mâine, 11 august 2016, începând cu ora 18.30 (conform organizatorului, LPF) sau începând cu ora 18.00 (conform site-ului oficial al CFR-ului; recomand să luaţi de bună această informaţie, nu cumva să fie cea reală şi să pierdeţi hat-trick-ul lui Negruţ, prezentându-vă la stadion cu 20 minute după începerea partidei!!!), pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, vom debuta în competiţie în meciul CFR Cluj – CSU Craiova.

Este o premieră pentru stadionul din Gruia, deoarece abia la această a treia ediţie putem bifa primul joc pe teren propriu, după ce în primii doi ani ai întrecerii organizate de LPF, bilele (ţâdulele?) tragerilor de sorţi ne-au pus mereu pe drumuri. Apoi, vom putea bifa şi al doilea, şi al treilea, până ne vom plictisi de victorii concludente la Cluj şi o vom lua prin ţară să mai batem de două ori şi pe alte terenuri de joc. Planul de bătaie bătut adversarii arată în felul următor:

După ce vom elimina oltenii, sfertul de finală (07-08 septembrie 2016) îl vom juca tot în Gruia şi vom scoate din competiţie învingătoarea meciului Gaz Metan Mediaş – ASA Târgu Mureş (update: ASA).

Apoi, urmează alte două victorii în semifinală (turul în 21-22 decembrie – Armata e cu noi! – 2016, returul în 01-02 martie 2017) împotriva cui va fi mai breaz dintre ACS Poli Timişoara/Viitorul Constanţa – Concordia/Pandurii.

În finala din 20 mai 2017, jucătorii lui Voluntari, Dinamo, Botoşani, Steaua sau Astra vor fi cei care îi vor felicita pe ai noştri pentru obţinerea celui de-al 10, 11 sau 12-lea trofeu (nu ştiu când e finala Cupei României şi când se termină play-off-ul) şi a potului financiar aferent.

Prietenul nostru, Vladimir, ne reaminteşte periodic că această cupă a Ligii este mult mai importantă pentru o echipă aflată în insolvenţă, cazul nostru, decât Cupa României. N-ai nevoie să dispuţi decât 5 meciuri pentru a intra în posesia trofeului, faţă de 6 în Cupa României, plus că Adeplast plăteşte dublu faţă de cât dau Timişoreana, Kaufland şi UPC la un loc. 400 k de euroi, faţă de 200 k. Normal să fie aşa, lumea de la noi este obişnuită din naştere să muncească din greu la amenajarea caselor, nu stă să vadă telenovele la televizor ori să-şi piardă timpul preţios în cârciumi sau la shopping.

Vom vedea ce părere au şi decidenţii de la club: vom aborda jocul cu echipa STAS sau e pe ţeavă şeicul chinez şi nu ne interesează mărunţişul LPF-ului, putând astfel menaja titularii pentru meciul de duminică din campionat? Adică: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora (să sperăm că nu a păţit nimic grav în meciul de luni) – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Păun – C. Lopez, Bud sau Vîtcă – Peteleu, Tînc, Horj, Tiago Lopes – Neagu, Veres, Nascimento, Nouvier – Negruţ, Hodgyai? Chiar dacă Miriuţă a declarat că „Craiova este o echipă în formă, au bătut şi la Astra, au bătut pe Târgu Mureş, dar noi vom alinia cea mai bună echipă pentru că ne dorim cu toţii să mergem mai departe. Sunt 400.000 de euro în joc, nu sunt bani puţini pe praful ăsta, de-asta ne şi dorim să mergem mai departe”, presimţirea mea este că va folosi o garnitură mixtă, 5-7 titulari alături de jucători mai puţin folosiţi.

Este posibil ca aceeaşi întrebare să şi-o pună şi fanii oltenilor: prima echipă sau o ocazie de rodare a jucătorilor mai puţin folosiţi? În ultima etapă de campionat, CSU a învins la Giurgiu în următoarea componenţă: Calancea – Popov, Acka, Kai, Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu – Băluţă, Nuno Rocha, Ivan – Măzărache. Rezerve: Popescu, Bancu, Vlădoiu, Rambe, Gustavo, Dumitraş. Antrenor: „Cine mai este acest Gigi-Migi-Pigi?” N-am cum să-i dau numele altfel, se ştie că este o practică acceptată în diplomaţie ca la orice bobârnac dat de o parte, să se răspundă cu un glonţ de exact acelaşi calibru dinspre cealaltă parte. De-aici şi vorba că „războiul a început când inamicul a ripostat”. Iar eu, fiind un diplomat înnăscut, nu am dreptul să trec cu vederea declaraţia lui nobody-pigi de dinaintea ultimului meci în care a stat pe banca unei echipe împotriva CFR-ului. Este vorba de partida FC Voluntari – CFR din noiembrie 2015, înaintea căreia „Cine mai este acest Gigi-Migi-Pigi?” a spus că „Acum ne așteaptă un meci foarte greu, nu vreau să pronunț numele clubului pentru că e o persoană acolo care a fost implicată în mai multe lucruri care nu țin de moralitate.” Nici după meci, încheiat 2-2, nu s-a simţit deloc că ar fi justificată zicala „dragostea se naşte din ură”: „Se vede umbra lui Paszkany”, „După ce au intrat în insolvență, nu au mîncat nici usturoi, nici gura nu le pute.” La fel de „frumos” a vorbit de noi şi în 2012, pe vremea când n-avea încă alergie la numele clubului nostru: „CFR este echipa cea mai ajutata de arbitri. I-am respectat pentru investitiile facute, dar apoi  au abuzat de arbitraje favorabile pe care nu le-au recunoscut. Echipa aceasta nu ajuta cu nimic fotbalul romanesc”.

„Cine mai este acest Gigi-Migi-Pigi?” este deocamdată preocupat mai mult de regula U21: „Tu, Federaţie, mă obligi pe mine să joc cu juniori, eu sunt de acord, dar pui amicalul echipei naţionale de juniori în perioada când noi avem Cupa Ligii. Înţeleg că trebuie să ne descurcăm cum putem, scapă cine poate, ceea ce nu e în regulă. Sigur, calendarul echipei naţionale a fost făcut la începutul anului, iar hotărârea asta a venit pe parcurs. Sunt competiţii unde juniori ar avea posibilitatea să joace, dar nu ai cum să-i foloseşti când vrei. Aştept răspunsul dacă în Cupa Ligii este obligatoriu să folosim juniori, pentru că echipa naţională are în acelaşi timp acţiune. Am discutat la Federaţie, la comisia tehnică, dar nu am găsit niciun fel de posibilitate de a face dialog. Vlădoiu şi Screciu vor fi la loturile naţionale”. Probabil că cei de la federaţie, când au văzut apelantul, n-au ridicat telefonul şi s-au întrebat în birou „Cine mai este acest Gigi-Migi-Pigi?”

Un fan oltean a scris pe site-ul lor că „E un meci foarte greu. Deși credeam că frânele au slăbit, cel puțin titularii sunt toți jucători de valoare. Mai rău stau la capitolul bancă de rezerve + să sperăm că-s mai obosiți decât noi. Altfel, va fi foarte greu să mergem mai departe.” Are dreptate că va fi un meci greu, toate meciurile sunt grele pentru orice echipă, are dreptate că titularii noştri sunt jucători de valoare, are dreptate că banca noastră de rezerve e cam subţire, are dreptate că va fi foarte greu ca ei să meargă mai departe (spre imposibil, zic eu), dar îşi face iluzii deşarte cu oboseala jucătorilor noştri. N-ai cum, ca jucător al CFR-ului, să nu fii fresh mental şi fizic pentru un meci când realizezi că partida oficială te scuteşte de două antrenamente istovitoare de-ale lui Miriuţă. 🙂

HAI CFR!!! CFR – Victorie! CFR – Calificare! HAI CFR!!!

65 de comentarii

  1. Sunt tare curios ce „prim-unşpe” (alo, Mister, e bine aşa?) va alinia Miri… Ne vom edifica un pic în privinţa strategiei ce va urma, adică ne interesează Cupa asta (şi banii, evident), sau ne concentrăm pe campionat. Eu zic (şi aici îi dau dreptate lui Vladimir), că meciul (şi competiţia asta) trebuie luat foarte în serios, culoarul chiar că este extrem de favorabil. În plus, doar cupa asta ne mai lipseşte din vitrina aia…Şi UCL, dar aia vine imediat ce sosesc „chinejii” lui Caneto… 🙂 Să vedem. HAI CFR!!!

    Apreciază

    • In sezonul trecut ne-au eliminat cainii din Cupa Ligii lui Gino, deci s-a luat in serios devreme ce nu am fost eliminati de FC Ciuri-Buri-celona.

      Apreciază

    • Kiruj, au fost trei schimbari majore: Horj in locul lui Muresan, felicitari lui Horj pentru prestatie, Negrut in spatele varfului Bud, dar din cauza lipsei posesiei mai mult varf fals asezat mai in spate fata de Bud, pentru asezarea 4-4-1-1 in faza de aparare care a durat tot meciul, si Peteleu in locul lui Tiago. Si Tony juca 4-4-2 in aparare, dar la el echipa avea posesie. La schimbari a fost surpriza neplacuta Tiago in locul lui Nouvier, nu e locul lui Tiago acolo pe stanga si nici la mijloc in opinia mea si schimbarea surprinzatoare a lui Jakolis cu Neagu. La aceasta nu ma pronunt, ma mai gandesc.

      Apreciază

    • Si ce mai ramane atunci din controlul judiciar? Parerea mea e ca inca cauta, bajbaie, nu au inca certitudinea, dar daca n-o sa gaseasca nici o ilegalitate vor fi de rasul curcilor dupa ce s-a declarat ca baietii rai si-au insusit 10 mil euro din patrimoniul clubului.

      Apreciază

    • Nu se mai poarta arestarea preventiv. S-au pierdut niste procese la CEDO. Noua moda e controlul judiciar, asa cum e si normal. Arestul preventiv a fost un abuz folosit an la rand… Arestul trebuie sa fie o exceptie, nu o norma si a făcut ca romanii insetati sa vada sange sa vada in arestare un etalon al vinovăției/nevinovatiei. „Daca nu era vinovat nu il arestau” sau „daca era vinovat il arestau deja”.

      Apreciază

        • Eu habar nu am daca e vinovat sau nu. Sau, nah…mi-e greu sa cred in facturi de consultanta de milioane de euro. Dar ce stiu eu!? Cu gasitul dovezilor e mai complicat fiind vorba de off-shore-uri. Banuiesc ca poate sa fie vorba doar de dovezi circumstantiale…vezi cazul Nicolae. Pe ala l-au infundat pe baza unei hârtii gasite in biroul lui la o perchezitie, hartie pe care erau trecute off-shore-urile controlate de el. Si pe langa asta, off-shore-urile respective erau reprezentate de aceeasi casa de avocatură care il reprezenta pe Nicolae.

          Apreciază

          • Deci declaratiile de acum doua luni ale organelor de ancheta aveau la baza cam aceleasi informatii pe care le aveai si tu? Adica credeau ca exista facturi de consultanta de milioane de euro sau stiau sigur? Ca doar pe banuieli nu cred ca e moral sa pui cuiva control judiciar, iar daca stiau ceva sigur, doua luni erau mai mult decat suficiente sa porneasca procesul de urmarire penala. Oricum Arpi a deschis un nou dosar la tribunal impotriva prelungirii controlului judiciar si daca nu ies rapid procurorii cu dovezi concrete, pana la urma judecatorii vor anula de tot masura (care deja e mult mai lejera).

            Apreciază

            • Pai facturile respective exista. Problema e daca sunt fictive sau nu. Cat despre controlul judiciar, masura a fost luata de catre un judecator nu de către DIICOT…poate a avut motive sa faca asta.

              Apreciază

  2. Pentru mine e clar ca ceva nu-i”koser”cu neincluderea intempestiva,in lot, a lui Bud si Nascimento,mai ales ca Miri a repetat ostentativ ca “la mine fara disciplina nu merge!”; dar tot de ne-nteles ramane nefolosirea,in continuare,a lui J.Carlos pe un rol “mai avansat” si a lui Penteleu-f.dr.(macar,sa-l sperie si sa-l resusciteze pe T.Lopez,daca mai e pe cine?!);iar, neintroducerea langa Petrucci(el putand inainta in unele momente,cum a facut-o J.Carlos) a unui Horj, sau Nascimento,mult mai eficienti,care dau mai multa siguranta apararii, denota o slabicine,neincredere sau o slaba cunoastere a capacitatii reale a tuturor jucatorilor(?); ramane sa asteptam cu ingandurare si mari emotii, evolutiile viitoare(din campionat!); pe mine unul nu ma prea intereseaza a juca in Cupe,chit ca avem meciuri acasa(fiind scutiti de cheltuieli suplimentare cu deplasarile!);dar,in conditiile actuale f.vitrege financiar,fara prea mare stabilitate si siguranta,cu un viitor destul de incert,fara presedinte sau patron,care sa sustina clubul,sa-l protejeze,sa-l tina pe linia de plutire,sa-l echilibreze la derapaje,cand totul cade pe umerii si in sarcina ANTRENORULUI,participarea si intr-o alta competitie (tentative si tendinte poate ca exista,pare mult mai facila de obtinut Cupa Ligii,dar nimeni nu-ti poate garanta castigarea ei si a euroilor!)constituie o aventura,un stress suplimentar,la care se mai adauga accidentari nedorite si o duzina de posibile cartonase!;eu,cred ca nu suntem pregatiti suficient si pt.Cupe;poate ca renuntam la cealalta;as ramane totusi focusat, doar pe Campionat(!);ar putea fi, doar un bun prilej, pt. verificarea (si poate lamurirea) potentialului,unor jucatori noi sau mai putin folositi(intr-un meci oficial)si atat!;eu zic ca noi,sa ne vedem mai degraba de campionat, de unde, momentan, ne asiguram traiul,cu multe suplicii,renuntari si alte sacrificii!(parte din personalul administrativ,dar mai ales cel de deservire nu este platit de o jumatate de an!?);sau poate ca scopul principal este tocmai adjutecarea acestui trofeu si a banilor afrenti!?

    Apreciază

    • Văd că mai mulţi suporteri recomandă utilizarea lui Horj ca mijlocaş defensiv. Spre ruşinea mea, habar nu am dacă a jucat vreodată pe acest post. Doar constat că în cele două partide în care a fost introdus pe teren, Horj a fost poziţionat ca fundaş central. La Botoşani, A. Mureşan a fost urcat la mijloc, doar ca să facă loc lângă Larie lui Răzvan. De ce oare n-a fost lăsat Mureşan la locul lui?

      Apreciază

    • Castigarea Cupei Romaniei a adus niste investitori doritori de a achizitiona clubul alaturi de AP. Cel putin asa spunea in direct pe ecrane IM imediat dupa castigarea ei, inainte cu doua zile de descalecatul Diicot-ului. Poate ca pe langa cei 400 de kiloeuroi deloc neglijabili se urmareste si atragerea unor investitori prin castigarea unui trofeu. E speculatia mea.

      Apreciază

  3. Apropo de disciplina, Miri a trambitat sus si tare ca nimeni nu poate participa la Untold . Ei bine, din actualdecluj aflu, ca Petrucci si C. Lopez l-au ignorat, participand la festival, ba si publicand poze de-acolo !!! Se pare ca disciplina se ( poate ) cere numai unui Nouvier, Bud sau Nascimento . Oricum, la ce lot subtire avem, nu ne lipseste de loc incordarea muschilor de catre antrenor, care ar trebui sa fie un fin diplomat, sa aiba mult tact cu jucatorii . Pe vremea lui Toni, lotul era mai numeros, insa problemele cu jucatorii lipseau ( sau daca erau, se rezolvau ” in casa ” ), iar asta ajuta clar performanta .

    Apreciază

  4. Faza cu chinezii a fost o naivitate (sau poate o fumigena). Era vorba despre chinezii care urmau sa construiasca noua hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti. Aia fac afaceri in infrastructura de miliarde. De ce si-ar pierde vremea cu o afacere care l-ar aduce câteva milioane pe an?

    Apreciază

  5. O întrebare (poate stupidă) către cei care le au cu fotbalul: ce ar fi ca Peteleu să fie pus fundaş dreapta şi să fie mutat Tiago Lopes lângă Petrucci în dublu rol (de acoperire şi ca sprijin pentru atac). În altă ordine, ar fi tare bine să câştigăm, îl urâsc pe acest mulţimescu. O fi un om o.k., doar că n-are şira spinării. Şi nu prea-mi plac târâtoarele…

    Apreciază

  6. Bine, ma Bela….tu nu te-ai fi dus daca la Zalau era Faithless? Ca hailanti nu-s de varsta noastra…. Ce plm (vorba lui Ando) viata se compune din antrenament, cantonament, antrenament, cantonament? Is oameni si ei…..Trebe judecati dupa ce fac pe teren! Ca nu fac mare traba…asta-i altceva…. Ce selectionata s-a dus la un CE in concediu? Irlanda? Ca si-au dus si 2 containere de bere si antrenorul umbla noaptea sa-i adune de prin baruri? Si au ajuns in semifinale? E drept, ca dupa 10 minute tricourile verzi erau ude…..

    Apreciază

  7. Corect Retardila, dar din asta rezulta ca Miri sa-si mai tina gurita, sa nu trambiteze fel si fel ( inclusiv ca tine cu Dinamo ! ) si atunci nu apar astfel de faze neplacute pt el .

    Apreciază

  8. Pfiu, nu mai credeam… Din păcate nu jucăm nimic, ca de obicei. Am impresia că săracul Camora joacă accidentat, dar el e un om special, cred. Oricum, bravo băieţi, haide CFR!

    Apreciază

  9. M-am dus la poarta de la peluza sud cand s-au executat penalty-urile sa pun presiune pe olteni (doar cu fluieraturi) Ati vazut cum au dat la foc automat peste poarta de si-a smuls Multescu parul din cap? 🙂

    Apreciază

    • Cine mai este acest Gigi-Migi-Pigi? ca Cine mai este acest Gigi-Migi-Pigi?, dar, după transformarea lui Nascimento, eu aşa am observat că lui Miriuţă nu i-a mai rămas nici un fir de păr în cap. Oricum, ai făcut treabă bună, eu eram bucuros că-i Mincă în poartă, nu Marc, credeam că s-au speriat oltenii de gabaritul lui. 🙂

      Apreciază

  10. Nu știu cine i-a sfătuit (dacă chiar i-a sfătuit cineva), dar oltenii au ales strategia evident perdantă: au încercat să dea bășica sub bară contra unui portar înalt, care avea șansa să respingă și loviturile înalte. Mincă a încercat (la primele două lovituri) schema aia câștigătoare cu Corona (de acu 3 ani), când s-a așezat mai la stânga, invitând adversarul să bată în dreapta (lui), dar jmecherii olteni erau pregătiți și nu au căzut în plasa lui Mihai. Apoi au început să bubuie absolut inexplicabil mingile peste transversală (9-0 la rugby). HAI CFR!!!

    Apreciază

  11. Victoria trebuie salutata ca atare,baietii merita felicitari.Risipa mare contra unei echipe aproape in formula standard.Miriuta a ales sa odihneasca jumatate de formatie,pentru campionat si asta s-a vazut in omogenitatea echipei.Ma bucur pentru Horj,chit ca gunoiul cu fluierul in gura a pus presiune pe el cu acel cartonas din min 2.A jucat bine pe un post greu si acum avem inca o optiune pentru folosirea U21.A intrat bine si Peteleu pentru momentele cand Thiago nu-i bine cu capul(adeca tot timpul).
    Acum daca gestionam bine urmatoarele jocuri din Cupa Ligii,putem prinde finala.

    Apreciază

  12. Fără discuţie, câştigul real al acestui meci (dincolo de calificare, evident) este Horj. A arătat o siguranţă şi chiar un plasament mult superior vârstei, este o soluţie de „U21” care lasă loc la combinatorică la mijloc şi în atac. În altă ordine de idei, acest 4-4-2 forţat de Miri este destul de „goală”, parcă toată repriza 1 am văzut aşezarea secundă cu secundă, permiţând adversarului să combine în voie între cele două linii (rigide) în voie. Felicitări băieţilor pt. dăruire, pt. calificare, dar chiar e nevoie de o trecere la altceva, pt. că în formula asta rigidă cu pătrăţele vom avea viaţă grea. HAI CFR!!!

    Apreciază

  13. Ca o primă soluţie aş aminti revenirea la 1-4-1-4-1, cu Horj fundaş şi Mureşan închizător (ajutat în apărare de Davide), ăia patru să fie Jakolis, Davide, Ruiz şi Nouvier, iar în faţă Cristian/Guima/Bud. De la mijloc în sus am avea configuraţia (deseori letală) folosită de Toni, iar Muri şi Horj se şi pot schimba între ei, la o adică. Putem vorbi apoi şi de 4-2-3-1, cu Muri şi Petrucii la închidere (Davide mai multe sarcini ofensive, Muri doar de pază), Jakolis, Ruiz şi Nouvier ăia trei şi în faţă unul din cei trei. În realitate s-ar cam folosi aceiaşi jucători, formulele s-ar transforma relativ uşor dintr-unul în altul, în funcţie de atac/apărare, etc. În cazul ambelor formule putem discuta de introducerea lui Nascimento în locul lui Muri, pentru a avea o exprimare mai ofensivă (de preferinţă acasă). HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Dacă un vocalist este axat pe manele, nu-i poţi cere să devină un star în heavy-metal. Aşa că nici Miriuţă n-o să poată juca în veci ceea ce a jucat Conceicao. După cum, nici Conceicao n-a putut juca ceea ce a jucat Dican. 🙂 Eu n-am probleme cu sistemele de joc folosite de unul sau altul, poa’ să fie şi 4-4-2-ul eficient (poate mai puţin plăcut ochiului), am problema că momentan nu se vede (sau nu văd eu) ceea ce Dican considera cel mai important element al jocului, organizarea. Aseară, eu am resimţit din plin până şi lipsa bubuielilor sănătoase. 🙂 Referitor la Horj, îţi dau dreptate, este un câştig pentru echipă. S-a văzut că-i un pic emoţionat, i-a mai pus o lopată de trac şi arbitrul cu acel cartonaş dat repede şi aiurea, totuşi a fost mai sigur pe el de cum a fost Ene acum trei ani după al zecelea meci jucat. Şi dacă atunci am putut juca juma’ de campionat cu Ene titular, nu văd de ce nu am putea-o face şi acum cu Horj.

      Apreciază

    • De acord cu tine Kiruj, acel 1-4-1-4-1 de succes cu jucatorii amintiti de tine, varianta cu Nascimento in fata fundasilor ar fi cea mai potrivita pentru ca a avut succes in era Tony. Iar daca Laci Miriuta pe care-l respect, chiar daca-l contest uneori cu inversunare, adauga la aceasta asezare un pressing facut sus, lasand jucatorii sa practice jocul combinativ cunoscut din era lui Tony, pentru ca-l cunosc deja si le merge, ar putea elimina acele sincope de acasa cu Viitorul si cu Craiova si acele jocuri fricoase din deplasare din era lui Tony, pe care l-am contestat cu inversunare cand a sosit si a asezat in mai toate meciurile la inceput echipa pe doua linii in terenul nostru facand un joc incalcit de asteptare si a persistat multa vreme in folosirea lui Bruno mai ales mijlocas de banda desi stia ca e fundas lateral dar si a lui Dani fundas lateral dreapta in locul lui Tiago, desi se vedea de la o posta ca e mult sub el. Sunt convins ca acel pressing agresiv nemtesc, sustinut de o pregatire fizica nemteasca ar elimina sincopele amintite si ar aduce o constanta in rezultate, daca e asociat jocului combinativ din era lui Tony in perioada de final. Nu vreau sa zic ca am castiga toate meciurile, toate echipele bune mai si pierd sau fac egal uneori, dar am face un numar mare de puncte. Forza CFR!

      Apreciază

      • Am mai afirmat mai multi aici ca e gresita in opinia noastra si fricoasa in opinia mea retragerea echipei de catre Tony dupa preluarea conducerii, creind o presiune periculoasa impotriva noastra tragand adversarii peste noi. Dar l-am respectat pe Tony si ne-am bucurat impreuna pentru finalul de happy end si l-am regretat cu totii pe Tony ca n-a mai vrut sa continue la Cfr. Tot asa il respectam si pe Laci Miriuta si-i tinem pumnii stransi sa reuseasca din nou la Cfr, cum a mai reusit in primul mandat.

        Apreciază

  14. Mi-a placut fundul de sac al lui Horj si Bud, formidabila executia tanarului stoper in spatele fundasilor adversi si sprintul lui Bud pentru a primi pe pozitie viitoare. Sigur ca arbitrul a profitat de schimbarea regulamentului si nu i-a dat rosul cuvenit portarului oltenilor pentru genunchiul in piept aplicat lui Bud in postura de ultim aparator. Se vede si din raportul cartonaselor arbitrajul ostil, oltenii au primit un singur galben, cel de la aceasta faza unde se cuvenea rosu, noi in schimb am primit vreo 6 galbene. Aici a fost momentul care putea schimba tot meciul, daca ar fi primit portarul oltenilor rosu sau daca ar fi inscris Petrucci din penalty. Le-as propune lui Petrucci, Tiago si Bud sa stea putin de vorba cu Cristian Lopez despre penalty-uri, sau sa urmareasca penalty-urile batute de spaniol, ma refer la modul cum urmareste miscarile portarului si trimite in directie opusa sariturii acestuia.

    Apreciază

    • Mi-a placut si lansarea in banda a lui Peteleu pentru Neagu intrat in interior si sprintand in spatele fundasului oltean, cu centrarea la firul ierbii a acestuia pentru sutul formidabil cu stangul al lui Nascimento. E aceeasi marca inregistrata cu lansarea in banda la firul ierbii de catre Tiago a lui Jakolis intrat spre interior, unde Jakolis sprinteaza in spatele fundasului advers, aici executata mult mai aproape de poarta si spre interior pentru ca era un spatiu imens acolo lasat de olteni.

      Apreciază

    • Păi tocmai aici a fost problema la ratarea lui Petrucci că s-a tot coit cu execuţia aşteptând să vadă în ce direcţie o va lua portarul, în loc să fie mai hotărât şi să-l trimită după ţigări, cum a procedat la loviturile de departajare. În altă ordine de idei, ştiindu-se că se poate ajunge la 11 m, mă mir că nu li s-a spus jucătorilor noştri că portarul lor se aruncă exclusiv spre dreapta, trebuia cunoscut acest lucru. Aşa cum ştim şi ştie toată ţara că lui Marc îi place să se arunce în stânga. 🙂

      Apreciază

      • Caneto, la loviturile de departajare Petrucci l-a asteptat pe Calancea sa sara si a tras in partea cealalta, de fapt stia deja unde a sarit la penalty.

        Apreciază

  15. Si la prima executie a lui Petrucci, daca era un sut sanatos ii intorcea palma portarului si intra in poarta, eventual deviata putin…

    Apreciază

  16. Erau haioase duelurile lui Larie cu Baluta. Cica are 170 cm inaltime, eu nu i-as fi dat mai mult de 160cm, din inaltimea tribunei 2. Apropo, cineva din staful tehnic al Craiovei a urmarit prima repriza la 5 scaune de mine (s-a bucurat, evident, cand portarul a aparat penalty-ul), in repriza 2 nu a mai venit dar inaintea penaltyurilor am vazut ca a coborat langa parapet si i-a dat indicatii portarului Craiovei.

    Apreciază

  17. Mare chin,mare!;dupa meciul catastrofal cu Dinamo,nu credeam ca se poate si mai jos!;imi trebuie o saptamana sa-mi revin,dupa acest antifotbal!;mi-e greu sa accept,dar oltenii au jucat ceva fotbal,au fost mai buni decat noi;jenant,dar adevarat, nu reusim,un stop,sau sa ne depasim adversarul direct,nu mai zic de faptul ca nu suntem in stare de-a da o pasa”filtranta”,caci de driblinguri sau suturi pe cadrul portii,nici nu se poate fi vorbi; mai mult,a revenit ,vechea meteahna a executarii execrabile a cornerelor(!); imi este deosebit de dificil sa ma abtin de-a face unele comentarii critice si f.greu sa ma autocenzurez,dupa, inca, un joc care nu prea semana cu fotbalul,practicat de niste baieti in tricouri(alb-visinii); imi este aproape imposibil acest lucru,desi n-ar fi fair-play dupa o calificare cu peripetii,intr-o partida cu sase penalty-uri ratate,dar f.multi mimau fotbalul(!);de aceea,n-am sa fac gresala sa-i notez si ma rezum doar a reliefa cateva aspecte,mai evidente;singurul lucru pozitiv a fost acordarea unei sanse jucatorilor neutilizati,pana acum(sau mai putin)si introducerea lor in primul”11”-Minca,Peteleu,Horj,Nascimento,Nouvier,Negrut si Bud-;unii vor spune ca este normal,ca avand atatea”plombe”(care in timp pot devenii titular de drept!), sa nu se lege jocul,sa nu avem relatii de joc,omogenitate,cursivitate in actiuni,o anumita consistenta,numai ca, marea majoritate se cunosc de vreo1-2ani,au mai jucat impreuna prin amicalele de pregatire; dupa 6 meciuri oficiale este momentul ca A.1 sa-si intre in rol si sa “unga”mecanismul ,sa creeze un angrenaj functional ,chiar daca suntem rudimentari si lipsiti de tehnica(!);Miri(un tip f.simpatic si abordabil,vad ca ne si citeste!),trebuie sa implementeze urgent o alta strategie,una noua,mai viguroasa si coerenta,cu sarcini precise,cu o mai buna organizare si sustinere a atacului,cu o circulatie mai fluenta a balonului,cu posesie prelungita,bazata pe constructie-progresiva,pe dublarea posturilor,etc.;deocamdata,nimic nu se-ntelege din jocul echipei,care pare a fi haotic,confuz,in voia hazardului,”ce-o fi o fi s-apoi, om mai vedea”;asa nu se mai poate,nu trebuie sa lasam lucrurile se treneze la voia intamplarii(cel putin asa pare!);altfel, ne va fi imposibil sa iesim din acest marasm,din aceasta“pasa proasta”;daca nu reusim sa implementam un stil consistent de joc,nu vom progresa si vom avea mari probleme!; trebuie sa uitam de heirupism(multe,f.multe cartonase accumulate!)de asa zisa”tranzitie rapida a mingii”-bubuiala-,cu orice chip,prada usoara pt. aparatorii adversi,mai ales atunci cand nu avem ,in avanposturi jucatori construiti pt.un asemenea joc si sa-ncercam a juca ceva mai asezat,la firul ierbii,combinativ cu ceva pressing,cu aglomerare si dispunere eficienta pe teren si poate ca astfel, anihilam multe din stangaciile frustrante, in special cele de ordin tehnic;paradosul e ca,(din cauza valorii scazute a majoritatii jucatorilor) tot timpul avem senzatia,ca cei care nu joaca ar face-o mult mai bine, decat cei aflati in teren;trebuie sa remarc,experimentele destul de reusite:Nascimento,Horj si Peteleu-mai apoi chiar si Neagu;precum si cele nerusite:tandemul Bud-Negrut; trecerea lui Jakolis pe stanga”;nestudierea adversarului; caderea” indelungata a intregii echipe, dupa ratarea penalty-ului de catre Petrucci; incapacitatea A.1 de-a redresa si resuscita echipa;pasarea exasperata a mingii inapoi;usurinta cu care ne batem joc de cornere; nonsalanta cu care luam cartonase;nestiinta executarii penalty-urilor;si in fine lipsa golurilor in 120`(!);in acest ritm am sa ma dezobisnuiesc sa mai laud pe cineva(!);Hai CFR!

    Apreciază

  18. Foarte interesante comentarii citesc mai sus . Majoritatea din interventii, lauda echipa, numai nea-silica ( succint ) si Racheta ( detaliat ) critica jocul echipei .La ei ma adaug si eu . Ps. A venit un tanar de 20 de ani , mijlocas, de la Rapid, via Baia-Mare si Oradea . Apoi se mai scrie, ca daca la recurs lui Muresan nu i se ridica interdictia de a conduce efectiv echipa, este posdibil sa vina Daniel Stanciu ca presedinte, impreuna cu Edi Iordanescu antrenor .

    Apreciază

  19. Prima repriza mi-a placut in general, echipa a construit, iar in faza penalty-ului putea sa schimbe fata intregului joc dar n-a fost sa fie. In primul sfert de ora din cea de a doua repriza, echipa s-a retras si a permis pressingului avansat oltean sa puna presiune pe noi. Minca degaja la auturi de poarta, oltenii respingeau pana la atacantii si mijlocasii avansati care veneau la primire si trimiteau rapid catre un coechipier, toate degajarile lui Minca fiind astfel acaparate de olteni. Noi pasam catre Minca, acesta degaja si scenariul se tot repeta. La pasele oltenilor catre portar noi nu faceam pressing, stateam cu varfurile la 40 de metri de poarta lor. Acest sfert de ora a coincis cu frangerea de catre Laci Miriuta a aripii stangi prin inlocuirea stupida a mijlocasului de banda stanga Nouvier cu fundasul lateral dreapta Tiago. Apoi s-a accidentat Camora si am ramas in inferioritate numerica (practic, Camora ramanand in teren). A urmat o adormire inteligenta a jocului urmata de prelungiri in care se urmarea trecerea timpului datorita inferioritatii numerice din ce am constatat eu. La penalty-uri am avut noroc cu piticii pe creier ai jucatorilor olteni care si-au luat elan exagerat de mare si au trimis astfel peste poarta. Tiago nu a urmarit saritura inainte de executie a lui Calancea ca sa trimita in partea cealalta si astfel portarul oltean a aparat neregulamentar, dealtfel. Bud a urmarit saritura inainte, dar si-a luat elan prea mare si a trimis si el peste, ca si oltenii. Nascimento, cu o tehnica de invidiat, a asteptat linistit saritura lui Calancea si a trimis relaxat in partea cealalta, executandu-l dezarmant pe portarul oltenilor. Remarc evolutia lui Nascimento pe intreaga durata a meciului. Peteleu e o buna rezerva a lui Tiago in opinia mea. Neagu e o solutie buna pe mai multe posturi, a demonstrat si azi. Imperial jocul tanarului stoper Horj pe care-l felicit in mod special. E bine ca a introdus Laci Miriuta pe langa titulari si rezervele amintite, astfel vom avea o echipa redutabila si din punct de vedere al rezervelor, care au prins deja stilul de joc al echipei si isi formeaza si ele reletiile de joc cu titularii. Il felicit pe Laci Miriuta pentru acest curaj de a introduce rezervele, va da roade incet-incet. Craiova lui Gigi-Migi-Pigi cum zici Caneto, care nu vrea sa pronunte numele echipei noastre, a venit cu titularii la victorie, singura schimbare din primul 11, acel jucator argentinian in locul simulantului Ivan fiind mult peste oltean. Orice spunem, Craiova a jucat excelent, pressing facut sus de olteni, joc combinativ, e antrenor acest Gigi-Migi-Pigi. Cu atat mai mult sa ne bucuram ca am reusit victoria cu destule rezerve care repet, e bine ca le-a dat Laci Miriuta sansa sa prinda relatii de joc cu titularii, sa invete sistemul de joc al echipei noastre dragi.

    Apreciază

  20. Pentru mine acest libidinos, Daniel Stanciu este un”linge clante”,un pupincurist notoriu,care de- lungul timpului a adus permanent, ofense clubului si conducerii acestuia;nu merita sa conduca un club, precum CFR-ul!; un oportunist abject,care a fost mai pe la toate cluburile din L.1,fara sa performeze undeva,de unde a cam plecat cu ”coada-ntre picioare”;cand activa pe la Vaslui sau Timisoara le tinea ison patronilor,in Campania acestora de denigrare a Cfr-ului,din sculare in culcare,care ne injurau si ne terfeleau fara dovezi;la sfarsitul finalei Cupei de la Tg.Jiu,impotriva Timisoarei,castigata de noi cu 3-0 si-a scos jucatorii de pe teren,proferand injurii si calomniindu-ne in stg.si-n dr.;chiar daca are ceva experienta,cunoaste ceva teorie fotbalistica si-a facut si relatii,pt. mine este un tip fara coloana vertebrala,fara caracter,care nu are ce cauta la acest club,dupa ce ne-a defaimat si scuipat ani si ani la rand!;ar fi o pata neagra pe emblema acestui club!;sa plece “unde a-ntarcat mutu iapa!”;este mult prea mic pt.acest club!;va rog sa ma scuzati,pt. vocabularul,”colorat” folosit,dar nu as putea accepta,la CFR. o asemenea caricatura,care ne-a terfelt peste tot pe unde a activat!;pt. mine este “persona nongrata!”;sper sa fie doar un zvon aiuristic, o fumigena;cat despre Edi Iordanescu,la ce pretentii financiare are,nu are cum sa accepte o oferta de la noi;daca I.Muresan ar parasi cu adevarat clubul,m-as bucura,daca ar reveni,in locul lui M.Zamfir.

    Apreciază

    • De acord, Racheta, si eu imi amintesc cum facea Stanciu Cfr-ul cu ou si cu otet cand era la Iancu si la Porumboiu. Am fost si eu la acea finala de Cupa de la Tg Jiu unde am fost intampinati cu pietre. Asa este Racheta, sunt intru-totul de acord cu tine.

      Apreciază

  21. Sa fim seriosi,nici o echipa care schimba jumatate din jucatori nu poate avea randamentul titularilor.Cu toata dorinta de afirmare,n-au suflul pe care ti-l da jocurile in picioare.Dar a fost un risc asumat,in conditiile in care pentru noi primordial este campionatul.Si apoi nimeni nu-ti garanteaza ca daca folosea titularii si castiga……..dovada Iasiul care a pierdut cu Chiajna folosind din start sau pe parcurs titularii de baza.
    Stilul unei echipe nu poate fi schimbat doar de ce vrea antrenorul.Trebuie si jucatori de profil sa mergi pe un anumit sistem.Apoi cei in masura cred ca pun in balanta riscurile pe care si le asuma cu schimbarile de sistem.
    Eu sunt per total satisfacut de rezultate si maniera de joc(nu ma refer la partida de Cupa unde schimbarile au influentat exprimarea echipei).Apoi cu Dinamo a fost un joc bun (in special repriza a 2 a cand am dominat autoritar).Eu si acum am inca cosmaruri cu partidele pierdute cu Craiova si Viitorul acasa……….cred ca la acest inceput de campionat primordial este sa acumulam puncte,care sa aduca incredere echipei.Apoi daca vom fi in grafic sunt de acord sa faca jucatorii si floricele pentru cei care apreciaza esteticul.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.